Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Group B
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Ευρωπαϊκό μπάσκετ > Older Tournaments > Euroleague 2013-14
Pages: 1, 2
SG3ptshooter




ΕΔΡΑ: Ζalgirio Arena
ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ: 15.800
OFFICIAL SITE: http://www.zalgiris.lt

Μετά το τέλος της εποχής Romanov, η Zalgiris επιστρέφει και φέτος στην Euroleague, με διαφορετική συνταγή αυτή τη φορά. Ένας μόνο Αμερικανός τη στιγμή που γράφω αυτό το κομμάτι, ο MVP του ΝBDL το 2012 ο Dentmon, πολλά νέα παιδιά που θα παλέψουν για να βρεθούν στο δρόμο του Kuzminskas και των NBAers συνομηλίκων τους. Παράλληλα και πολλά γνώριμα πρόσωπα, με τους παλιούς Ksystof Lavrinovic, Javtokas, Jankunas να μένουν στο roster και την προσθήκη Saras. Δεν είναι επιστροφή όπως έχω δει να χαρακτηρίζεται, μιας και ο Saras παρότι φόρεσε σε δύο διαφορετικές περιόδους τη φανέλα της Lietuvos Rytas, ποτέ δεν έχει αγωνιστεί για τη Zalgiris. Μια σεζόν που ξεκινάει με τη Zalgiris περισσότερο να σκέφτεται τη δυναμική του αντιπάλου στο εγχώριο στρατόπεδο, παρά τη μικρή πιθανότητα διάκρισης στα πλαίσια της Euroleague.

KATAKTHΣΕΙΣ EUROLEAGUE:
1: 1999

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Α ΦΑΣΗΣ
Regular Season
1 vs Real Madrid October 18
2 at EA7 Emporio Armani Milan October 24
3 vs Strasbourg October 31
4 at Anadolu Efes Istanbul November 07
5 vs Brose Baskets Bamberg Milano November 14
6 at Real Madrid November 22
7 vs EA7 Emporio Armani Milan November 29
8 at Strasbourg December 05
9 vs Anadolu Efes Istanbul December 12
10 at Brose Baskets Bamberg December 19

ΤΟ ROSTER

4 CIZAUSKAS, VYTENIS Lithuania Guard 1.88 1992
5 GUDAITIS, ARTURAS Lithuania Forward 2.08 1993
6 JOGELA, TAURAS Lithuania Forward 2.03 1993
7 POCIUS, MARTYNAS Lithuania Forward 1.96 1986
8 KARINIAUSKAS, VAIDAS Lithuania Guard 1.98 1993
9 VENE, SIIM-SANDER Estonia Forward 2.03 1990
10 LIPKEVICIUS, VYTENIS Lithuania Forward 1.95 1989
12 KLIMAVICIUS, TADAS Lithuania Forward 2.04 1982
13 JANKUNAS, PAULIUS Lithuania Forward 2.03 1984
15 JAVTOKAS, ROBERTAS Lithuania Center 2.10 1980
19 JASIKEVICIUS, SARUNAS Lithuania Guard 1.93 1976
20 VECVAGARS, KASPARS Latvia Guard 1.93 1993
21 MILAKNIS, ARTURAS Lithuania Guard 1.95 1986
22 KUPSAS, MINDAUGAS Lithuania Center 2.17 1991
23 DIMSA, TOMAS Lithuania Guard 1.95 1994
33 LAVRINOVIC, KSISTOF Lithuania Center 2.09 1979
55 DENTMON, JUSTIN USA Guard 1.83 1985

Coach ZOUROS, HLIAS

Date of Birth 11.03.1966
Nationality Greek
Titles: Στη Λιθουανία και στο Λίβανο.

Πέμπτη σεζόν που θα βρεθεί σε πάγκο ομάδας της Euroleague ο Ηλίας Ζούρος, δεύτερη φορά που κάθεται στον πάγκο της Zalgiris. Μόνο στο Ευρωπαϊκό του ντεμπούτο το 2001 τελείωσε τη χρονιά στη θέση του, αλλά φέτος μοιάζει σαφώς πιθανό να το επαναλάβει, αφού πλέον δεν κάνει κουμάντο και ο Romanov, αλλά και οι απαιτήσεις για Ευρωπαϊκή διάκριση είναι λιγότερο πιεστικές.

Πιθανή 5-αδα



Depth Chart

C Robertas Javtokas - Mindaugas Kupsas
PF Ksystof Lavrinovic - Paulius Jankunas - Tadas Klimavicius – Arturas Gudaitis
SF Arturas Milaknis - Vytenis Lipkevicius - Siim-Sander Vene –Tauras Jogela
SG Martynas Pocius - Kaspars Vecvagars - Tomas Dimša
PG Justin Dentmon - Šarūnas Jasikevičius - Vytenis Cizauskas – Vaidas Kariniauskas


Ποιοι ήρθαν: Šarūnas Jasikevičius (Barcelona), Justin Dentmon (Arecibo), Martynas Pocius (Real), Siim-Sander Vene - Artūras Milaknis (TonyBet Prienai, πρώην Rudupis)

Ποιοι έφυγαν: Donny McGrath (BC Spartak Saint Petersburg), Marko Popovic (Khimki), Mindaugas Kuzminskas (Unicaja), Darjus Lavrinovic (Budivelnik), Mario Delas (Rio Natura Monbus), Oliver Lafayette (Valencia), Juskevicius (Bremerhaven, άντε να καθαρίζουμε απ' τα αμπάλια), Jeff Foote (πουθενά, φήμες λένε ότι αρνήθηκαν να τον δεχτούν για οδοκαθαριστή σε προάστιο ενός χωριού της Λευκορωσίας), Rimantas Kaukenas.

+

1. Οι ευκαιρίες που θα δοθούν σε νεαρούς Λιθουανούς. Με τον Ksystof να χάνει τουλάχιστον τα πρώτα παιχνίδια και τους βετεράνους του roster να έχουν υπερβολικά πολλά χιλιόμετρα στο κοντέρ τους, θα βρεθεί χώρος για να πατήσουν στο παρκέ της Euroleague πολύ αξιόλογα prospects, όπως ο Cizauskas, ο Kupsas ή ο Dimsa.
2. Η θέση 4, όπου υπάρχουν ταυτόχρονα ο επιστρέψας από τραυματισμό Jankunas, o πρόσφατα δευτεραθλητής Ευρώπης Ksystof L., ο Klimavicius κι ένας πολύ καλός μικρός που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στα pits.
3. Δεν υπάρχει κάποιος πιεστικός στόχος, ίσα ίσα που μπορεί να προτιμούν το Eurocup απ’ την πρόκριση στους 16 κάποιοι στο Kaunas, οπότε το πλάνο δύσκολα δε θα κυλήσει ομαλά.

-

1 2 3. ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΜΑΣ ΠΙΟΝΙΑ ΤΟΥ ΕΧΘΡΟΥ, ΜΕ ΛΕΤΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΕΣΘΟΝΙΚΑ PROSPECTS ΝΑ ΤΡΩΝΕ ΤΑ ΛΕΠΤΑ ΤΩΝ ΑΓΝΩΝ ΠΑΤΡΙΩΤΩΝ ΝΕΩΝ. (Αν και ο Vene είναι ωραίος)

Τα Αστέρια
Πρώτα ο μόνος εν ενεργεία διεθνής που δεν είναι μαθουσάλας, ο Martynas Pocius:


Έπειτα, αντί για Saras και λοιπά παππούδια, το πουλέν ο Cizauskas:


Top Story:
http://www.basketforum.gr/forum/index.php?...mp;#entry621940


Ο Στόχος

Σε έναν όμιλο με Brose και Strasbourg, παρά τις φετινές δυσκολίες, μπορούν να κοιτούν προς την τέταρτη θέση αν θέλουν.

Το Ερώτημα

Θα πάρουν ευκαιρίες οι μικροί ή θα γίνει των 70s;
benchwarmer




ΕΔΡΑ: Rhenus Sport
ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ: 6200
OFFICIAL SITE: http://sigbasket.fr/

Η νεοφώτιστη στη διοργάνωση της Ευρωλίγκας Στρασμπούρ θα είναι άλλη μία από τις πολλές τα τελευταία χρόνια γαλλικές ομάδες που θα προσπαθήσουν να προκριθούν τουλάχιστον στην δεύτερη φάση. Σαλόν, Νανσύ, Σολέ, Λε Μάν είναι μερικές μόνο από τις ομάδες αυτές τα τελευταία 5 χρόνια, καμία από τις οποίες δεν τα κατάφερε. Βάσει ρόστερ λοιπόν, η Στρασμπούρ δεν δείχνει να διαφέρει σεκάτι από τις προαναφερθέντες, οπότε η αποστολή της θα είναι εξαιρετικά δύσκολη. Θα λέγαμε μάλιστα ότι μάλλον κατά τύχη βρίσκεται στους ομίλους της Ευρωλίγκας, μιας και δεν κατέκτησε καν τον τίτλο στη Γαλλία πέρυσι, αλλά επιλέχτηκε να συμμετάσχει απευθείας στη φάση των ομίλων λόγω των αποχωρήσεων ομάδων όπως η Πρόκομ και η Ολίμπια…

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Α ΦΑΣΗΣ
Regular Season
1 at Brose Baskets Bamberg October 16
2 vs Anadolu Efes Istanbul October 25
3 at Zalgiris Kaunas October 31
4 vs Real Madrid November 07
5 at EA7 Emporio Armani Milan November 15
6 vs Brose Baskets Bamberg November 22
7 at Anadolu Efes Istanbul November 29
8 vs Zalgiris Kaunas December 05
9 at Real Madrid December 13
10 vs EA7 Emporio Armani Milan December

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ
6 TOUPANE, AXEL France Forward 1.98 1992
8 DIOT, ANTOINE France Guard 1.92 1989
9 LELOUP, JEREMY France Forward 2.00 1987
10 LACOMBE, PAUL France Guard 1.90 1990
13 CAMPBELL, LOUIS USA Guard 1.91 1979
14 GREER, RICARDO Dominican Republic Forward 1.96 1977
15 DUPORT, ROMAIN France Center 2.18 1986
21 ABROMAITIS, TIM USA Forward 2.03 1989
42 AJINCA, ALEXIS France Center 2.15 1988
55 MURPHY, KEVIN Uganda Guard 1.98 1990
IMHOFF, ARNAUD France Guard 1.85 1993

Coach COLLET, VINCENT

Date of Birth: 6 June, 1963
Nationality: French

Ο Βενσάν Κολέ κατάφερε μόλις πριν λίγες βδομάδες να διαφοροποιήσει τον εαυτό του από τους υπόλοιπους Γάλλους προπονητές, και να γίνει αυτός που οδήγησε επιτέλους την εθνική ομάδα της χώρας του σε ένα χρυσό μετάλλιο σε Ευρωμπάσκετ. Απομένει τώρα να δούμε τι θα μπορέσει να καταφέρει και στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.

Πιθανή 5-αδα



Depth Chart

PG Campbell, Lacombe
SG Diot, Imhoff
SF Murphy, Leloup, Toupane
PF Greer, Abromaitis
C Ajinca, Duport

Ποιοι ήρθαν: Kevin Murphy (Utah Jazz), Antoine Diot (Paris-Levalois), Jeremy Leloup (Dijon), Tim Abromaitis (ASVEL), Paul Lacombe (ASVEL)

Ποιοι έφυγαν: Jeff Greer, Aymeric Jeanneau, John Shurna (Joventut), Hugo Invernizzi (Le Havre), David Acker (Kayserberg), Maxime Zianveni (Chalons-Reims), Jason Siggers (Boulazac), Nicolas de Jong (Antibes)

Τα συν

1. Η παρουσία όχι ενός, αλλά δύο παικτών από την 12άδα της Γαλλίας που κατέκτησε πριν λίγο καιρό το Ευρωμπάσκετ. Και μάλιστα όχι όποιων κι όποιων, αλλά δύο βασικών γραναζιών της ομάδας. Μιλάμε βέβαια για τους Ντιό και Αζινκά. Ειδικά ο δεύτερος μοιάζει πολύ πιθανό να κάνει «τρελά» νούμερα και στην Ευρωλίγκα.
2. Ο ενθουσιασμός μιας ομάδας (και παιχτών κατά συνέπεια) που βρίσκονται για πρώτη φορά στη διοργάνωση. Ειδικά οι Αμερικανοί Μέρφι και Αμπρομάιτις έχουν μια μεγάλη ευκαιρία αγωνιζόμενοι πολύ χρόνο να φτιάξουν το όνομα τους, είτε για κάποιο καλύτερο συμβόλαιο εδώ, είτε για κάποια ευκαιρία απέναντι…

Τα πλην

1. Καλός ο ενθουσιασμός, αλλά σε τέτοιο επίπεδο δεν είναι σχεδόν ποτέ αρκετός. Ειδικά με έναν τόσο φτωχό πάγκο, και σε ποσότητα και σε ποιότητα. Χαρακτηριστικό το ότι το ρόστερ αριθμεί μόλις 11 παίχτες(!), 4 από τους οποίους (οι Λελούπ, Τουπάν, Λακόμπ και Ντουπόρ) είναι τελείως άπειροι (και πιθανότατα και ακατάλληλοι) για αυτό το επίπεδο.
2. Εάν τώρα θα έπρεπε να στοχοποιήσουμε κάποια θέση συγκεκριμένα, θα μιλούσαμε για τις θέσεις των ψηλών. Ο Αζινκά σαφέστατα είναι ένα φόβητρο, αλλά από εκεί και πέρα η μεν αλλαγή του στο 5 είναι τελείως άπειρος, οι δε παίχτες από το 4 και κάτω είναι όλοι μετά βίας στα 2 μέτρα…

Τα Αστέρια




Top Story:
Η παρουσία του Ρικάρντο Γκριρ. Για όσους δεν τον γνωρίζουν, πρόκειται για έναν παίχτη με σπάνια μπασκετική αντίληψη, βγαλμένο ίσως από μία άλλη δεκαετία, που όμως πλέον τα χρόνια έχουν περάσει και του έχουν αφήσει λίγα κιλάκια παραπάνω (και είμαι αρκετά ευγενικός στον χαρακτηρισμό). Αυτό έχει ως αποτέλεσμα με ύψος 1.96 να παίζει στη θέση «4», το οποίο όμως πέρυσι δεν τον εμπόδισε να έχει στο γαλλικό πρωτάθλημα 13.6π-6.9ρ-4.5 ασίστ. Μένει να δούμε αν θα μπορέσει να κάνει παρόμοιες εμφανίσεις και στην Ευρωλίγκα.

Ο Στόχος
Τι άλλο; Η πρόκριση στη φάση των «16». Η αλήθεια είναι πως η Στρασμπούρ είναι θεωρητικά η πιο αδύναμη ομάδα του ομίλου, αλλά οφείλει να το παλέψει. Όπως και να έχει πάντως, μην ξεχνάμε ότι φέτος οι ομάδες που θα αποκλειστούν δεν αποχαιρετούν την Ευρώπη αλλά συνεχίζουν στο Eurocup.

Το Ερώτημα
Θα σπάσει επιτέλους η κατάρα των γαλλικών ομάδων στην Ευρωλίγκα;
morrison



ΕΔΡΑ: Abdi Ipekci Arena
ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ: 11.300
OFFICIAL SITE: http://en.efesbasket.org/

Είναι μεγάλο κατόρθωμα να είσαι, εδώ και πάνω από μια δεκαετία, σχεδόν πάντα μέσα στις επτά-οκτώ ομάδες που έχουν αντικειμενικές πιθανότητες να φτάσουν στο φάιναλ φορ αλλά στο τέλος να μην το καταφέρνεις ποτέ! Αυτή είναι η ιστορία της Εφές...
Πέρσι ήταν μία από τις φορές που άγγιξε το επιθυμητό αποτέλεσμα όταν έφτασε στο +15 στον πέμπτο προημιτελικό μέσα στο ΣΕΦ αλλά όταν ο Ολυμπιακός πάτησε το γκάζι οι Τούρκοι φόραγαν ζώνη ασφαλείας...
Φέτος το μπάτζετ είναι μικρότερο από τα τελευταία δύο χρόνια αλλά αυτό δεν είναι πάντα αρνητικό ειδικά όταν το ρόστερ σπάνια ήταν το πρόβλημα σε αυτή την ομάδα.
Παίρνω ποπ-κορν και περιμένω να δω ένα ακόμα ταξίδι της Εφές με στόχο το φάιναλ φορ της Ευρωλίγκα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον...



Πρόγραμμα Α’ Φάσης:
1 vs EA7 Emporio Armani Milan October 17
2 at Strasbourg October 25
3 at Brose Baskets Bamberg November 01
4 vs Zalgiris Kaunas November 07
5 at Real Madrid November 14
6 at EA7 Emporio Armani Milan November 22
7 vs Strasbourg November 29
8 vs Brose Baskets Bamberg December 06
9 at Zalgiris Kaunas December 12
10 vs Real Madrid December

Το Ρόστερ
4 BALBAY, DOGUS Turkey Guard 1.85 1989
6 OSMAN, CEDI Turkey Forward 1.98 1995
7 VASILEIADIS, KOSTAS Greece Forward 2.00 1984
8 BATUK, BIRKAN Turkey Forward 1.96 1990
9 ERDEN, SEMIH Turkey Center 2.10 1986
12 GONLUM, KEREM Turkey Forward 2.08 1977
13 KILICLI, DENIZ Turkey Forward 2.06 1990
20 SAVANOVIC, DUSKO Serbia Forward 2.04 1983
21 ULUBAY, OKBEN Turkey Forward 2.00 1997
22 GORDON, JAMON USA Guard 1.91 1984
32 HOPSON, SCOTTY USA Forward 2.00 1989
34 PLANINIC, ZORAN Croatia Guard 1.99 1982
41 KOSUT, EMIRCAN Turkey Center 2.16 1995
42 BARAC, STANKO Croatia Center 2.17 1986
ERULKU, TAYFUN Turkey Guard 1.96 1994

Coach: MAHMUTI, OKTAY

Date of Birth 6.3.1968
Nationality Turkish
Titles: -

Depth chart και πιθανή 5αδα:




PG Zoran Planinic, Tutku Açık, Doğuş Balbay
SG Jamon Gordon, Kostas Vassiliadis
SF Birkan Batuk, Scott Hopson
PF Duško Savanović, Kerem Gönlüm
C Semih Erden, Stanko Barać

Ποιοι Ήρθαν:
Kostas Vassiliadis, Zoran Planinic , Tutku Açık, Scott Hopson

Ποιοι Έφυγαν:
Miroslav Raduljica (Milwaukee), Jordan Farmar (Los Angeles Lakers), Sinan Güler (Galatasaray), Aleksandar Vujacic, Josh Shipp, Ermal Kuqo, Kerem Tunceri




Τα συν:

-Tο υλικό που έχει στα χέρια του ο Μαχμούτι δείχνει εντάξει. Οι Πλάνινιτς και Λούκας συνθέτουν ένα δίδυμο με καλά σωματικά προσόντα που μπορεί να είναι αρκετά δημιουργικό με τον Τζαμόντ να καλείται να παίξει τον ρόλο του σωματοφύλακα του Κροάτη αφού εκείνος προσθέτει περισσότερο κλάση στο mix.
Δύο πλάγιοι που μπορούν να σκοράρουν, ο Σκοτ Χόμπσον και ο Κώστας Βασιλειάδης που πρέπει να δώσει το σουτ που λείπει από το βασικό backourt σε ένα ρόλο που μέχρι πέρσι τον έπαιζε ο πολύς Σάσα Βούγιασιτς. Ένα stretch 4αρι, ο Ντούσκο Σαβάνοβιτς και δύο σέντερς (Ερντέν-Μπάρατς) που με το ύψος τους θα πρέπει να προστατεύσουν την ρακέτα.

-Τα τρικς του Μαχμούτι είναι γνωστά και έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικά σε γενικές γραμμές. Η ζώνη και η αντιμετώπιση του pick n roll, τα ρίσκα σε αδύνατη πλευρά και εξωτερικά σουτ είναι πράγματα που περιμένουμε και πάλι από την Εφές.

-Ίσως η απομάκρυνση κάποιων κακομαθημένων σταρς να δημιουργήσει καλύτερες συνθήκες/κλίμα μέσα στην ομάδα.

Τα πλην:
-Mentality στα κρίσιμα. Το νο1 ερωτηματικό της Εφές ανεξάρτητα από την δυναμικότητά της όλα αυτά τα χρόνια.

-Η αποτελεσματικότητα της Εφές εκτός έδρας ήταν μηδενική πέρσι. Πρέπει να βρει τρόπο να κερδίζει μακριά από το σπίτι της αν θέλει να έχει μέλλον φέτος.

-Ο Τζόρνταν Φάρμαρ ήταν ο παίχτης που άλλαζε τον ρυθμό δίνοντας καλές δυνατότητες για fast breaks και τράβαγε πολύ κουπί στο σκορ. Φέτος θα χρειαστεί ομαδικότερη δουλειά με τον σπουδαίο πασέρ Πλάνινιτς να δίνει περισσότερες ευκαιρίες στους ψηλούς σε μια προσπάθεια να μοιραστεί το σκοράρισμα περισσότερο.

Τα Αστέρια:






Top Story:
Κάθε χρόνο παίζει με Ελληνικές ομάδες με συνέπεια να έχει γίνει πολύ οικεία στο Ελληνικό κοινό αλλά μας πρωτοσυστήθηκε στο τελικό του Κυπελλούχων του Τορίνο το 1993 με αντίπαλο τον Άρη.
Εκπρόσωπος του, ανυπόληπτου τότε, Τούρκικου πρωταθλήματος με αστέρια τον πολύ καλό Πέταρ Ναουμόσκι, τον Ουφούκ Σαρίτσα (Τούρκος Γκάλης μας έλεγαν τότε...ντρέπομαι που το γράφω) και έναν Αμερικάνο που σούταρε άθλια ελεύθερες βολές, τον Λάρι Ρίτσαρντ, ήταν η ομάδα εναντίον της οποίας αποδόθηκε μπασκετική δικαιοσύνη με τον Άρη να κατακτά τον πρώτο του Ευρωπαικό τίτλο. Ο δε καρεκλοπόλεμος στο τέλος πάντα θα μου θυμίζει τον πόλεμο με το άλλο τμήμα στο σχολείο...
Το περιοδικό "Τρίποντο" (16 Μαρτίου 1993-τεύχος 227) προλόγισε άψογα τον τελικό:











Ο Στόχος:
Η πρόκριση στο φάιναλ φορ.
Λέμε και κανά αστείο να περάσει η ώρα

Το ερώτημα
Αμφιβάλλει κανείς ότι στα κρίσιμα η Εφές θα έχει καλύτερο παίχτη τον Γκονλούμ;
Weekendman


ΕΔΡΑ: Stechert Arena
ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ: 6800
OFFICIAL SITE: http://www.brosebaskets.de/

Οι τέσσερις συνεχόμενες φορές πρωταθλητές Γερμανίας πέρασαν μια περίεργη και δύσκολη σεζόν...
Με αρκετές επιλογές ξένων που δεν μπόρεσαν να βοηθήσουν (Γκίμπσον, Γουολς, Ογκίλβι, Μάσει, Λατάβιους Γουίλιαμς), ήττες στο Γερμανικό πρωτάθλημα και απώλεια του Κυπέλλου χωρίς να είναι καν παρόντες στο Φαιναλ Φορ.
Όμως εφόσον οι βασικοί περσινοί στόχοι εκπληρώθηκαν περνώντας στο ΤΟΠ-16 και κατακτώντας το πρωτάθλημα τότε άξιζε όλη η ταλαιπωρία και οι δυσκολίες.
Η νέα σεζόν δεν φαίνεται να είναι πιο εύκολη αν κρίνει από τις τρείς ήττες που έχουν ήδη ως φετινό απολογισμό σε επίσημα ματς απέναντι σε Γερμανικές ομάδες.

ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ EUROLEAGUE
-

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Α ΦΑΣΗΣ
1 vs Strasbourg October 16
2 at Real Madrid October 24
3 vs Anadolu Efes Istanbul November 01
4 vs EA7 Emporio Armani Milan November 07
5 at Zalgiris Kaunas November 14
6 at Strasbourg November 22
7 vs Real Madrid November 28
8 at Anadolu Efes Istanbul December 06
9 at EA7 Emporio Armani Milan December 13
10 vs Zalgiris Kaunas December

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ
5 GOLDSBERRY, JOHN USA Guard 1.91 1982
7 SANDERS, RAKIM USA Guard 1.93 1989
8 WRIGHT, ZACH USA Guard 1.88 1985
9 TADDA, KARSTEN Germany Guard 1.90 1988
10 RICHTER, JOHANNES Germany Forward 2.06 1993
12 SCHMIDT, DANIEL Germany Guard 1.86 1990
14 NEUMANN, PHILIPP Germany Center 2.10 1992
15 FORD, SHARROD USA Forward 2.06 1982
18 ROCKMANN, MANUEL Germany Guard 1.88 1991
21 VELICKOVIC, NOVICA Serbia Forward 2.05 1986
23 JACOBSEN, CASEY USA Guard 1.98 1981
25 GAVEL, ANTON Slovakia Guard 1.89 1984
31 SMITH, JAMAR USA Guard 1.91 1987
33 ZIRBES, MAIK Germany Center 2.08 1990

Coach FLEMMING, CHRIS

Date Of Birth:March 3, 1970
Nationality:American
Titles:-
Αν και το πρώτο του πρωτάθλημα με την Γερμανική ομάδα ήρθε με περίεργο τρόπο γιατί η Μπάμπεργκ από πέμπτη στην κανονική περίοδο βρέθηκε ξαφνικά στα ημιτελικά με το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας, η πλειοψηφία των πρωταθλημάτων και των κυπέλλων της ιστορίας της κατακτήθηκαν με τον Φλέμινγκ και αυτό μιλάει από μόνο του. Το πρόβλημα όμως είναι ότι ο εγχώριος ανταγωνισμός μέσω της Μπάγερν βάζει τον πήχη όλο και πιο ψηλά.

Πιθανή 5-αδα & Depth Chart


PG Wright-Goldsberry-Schmidt
SG Gavel- Smith-Tadda
SF Jacobsen-Sanders
PF Ford-Markota(Velickovic)
C Zirbes-Neuman

Ποιοι ήρθαν:
Rakim Sanders, Damir Markota, Novica Velickovic, Zack Wright, Jamar Smith

Ποιοι έφυγαν:
A.J. Ogilvy (Sydney Kings), Alex Renfroe, Matt Walsh (unknown), Bostjan Nachbar (Barcelona)


Τα συν

-Το περιφερειακό παιχνίδι παραμένει μια σταθερή πρακτική στο αγωνιστικό στυλ της Μπάμπεργκ.

-Ο βασικός κορμός με Γκόλντσμπερί, Ταντά, Γκαβέλ, Τζέικομπσεν, Φόρντ, Νόιμαν, Τσίρμπες που έπρεπε να καλύψει το περσινό μπέρδεμα με τις επιλογές των ξένων παρέμεινε και είναι φυσικά υπέρ της Μπάμπεργκ…

-Η σαιζόν 12-13 ξεκίνησε με τον Γκόλντσμπερί να προσπαθεί να επανέλθει από σοβαρό τραυματισμό και με μια επιλογή ρίσκο, τον Τέντι Γκίμπσον, προερχόμενο από ομάδα που υποβιβάστηκε στην Γαλλία.
Το αποτέλεσμα δεν ήταν το καλύτερο και έπρεπε μεσούσης της χρονιάς να έρθει ο Ρενφρόε για να συμμαζέψει κάπως τα πράγματα και να μην χαθεί ο τίτλος στην Γερμανία. Στο φετινό ρόστερ όμως δεν είναι μόνο ότι ο Γκόλντσμπερι έχει μια κανονική χρονιά στα πόδια του αλλά το κυριότερο ότι ήρθε ένας παίκτης που ατομικά είναι σαφώς ανώτερος από τους προκατόχους του, ο Ζακ Ράιτ. Με θητεία σε ομάδες τετράδας σε Ελλάδα και Ρωσία και έχοντας ως πολύ δυνατό όπλο του την διείσδυση που συμπληρώνεται πολύ καλά με το περιφερειακό παιχνίδι της Μπάμπεργκ.

-Η παρουσία νέων καλύτερων ξένων, με τον Ραιτ που αναφέρθηκε παραπάνω, τον Σάντερς που μαρκάρει οτιδήποτε από θέσεις 1 έως 4, έχει τρομερά αθλητικά προσόντα και δεν τρομάζει να πάρει τον διάδρομο κοντρα σε ψηλότερους αντιπάλους.
Αλλά και άλλους όπως ο Βελίτσκοβιτς που αν μπορέσει να επανέλθει υγιής θα προσθέσει ποιότητα πολύ μεγαλύτερη από ότι συνηθίζεται για Γερμανική ομάδα. Αλλά και τον Μάρκοτα που έσπευσε για να καλύψει το κενό του Σέρβου αλλά είναι κάτι παραπάνω ως παίκτης από ένα απλό μπάλωμα.

Τα πλην
-Το να πας στο 5 με δυο νεαρούς Γερμανούς και τον Φόρντ.
Όσο και αν ο Νοίμαν υπόσχεται πολλά και ο Τσίρμπες πήρε το βάφτισμα του πυρός πέρσι το γεγονός είναι ότι φέρνει την ομάδα του Φλέμινγκ σε μειονεκτική θέση όχι μόνο σε επίπεδο Ευρωλίγκας.
Αλλά ακόμα και σε επίπεδο Γερμανικού πρωταθλήματος σε σύγκριση με την Όλντερμπουργκ του Αντάμ Τσάμπ, την Μπάγερν του Τζόν Μπράιαντ ή ακόμη και την Άλμπα Βερολίνου του Λέον Ραντόσεβιτς.

-To θέμα με την υγεία του Βελίτσκοβιτς που πριν καλά-καλά πατήσει το πόδι του στην Γερμανία αντιμετώπισε πάλι προβλήματα μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την πιο φανταχτερή φετινή μεταγραφή της Μπάμπεργκ…

-Η ποιότητα της ομάδας έχει ανταγωνιστικό αλλά συγκεκριμένο ταβάνι συνολικά. Γιατί ναι μεν πάλεψε πολύ περισσότερο στο περσινό ΤΟΠ-16 από ότι φανερώνει ο απολογισμός της καμίας νίκης και ενισχύθηκε κιόλας, αλλά ακόμα και αν προκριθεί ξανά εκεί πιθανότερο να αγωνιστεί για να πάρει εμπειρίες και κάποιες νίκες παρά για να διεκδικήσει την πρόκριση στην οκτάδα.

-Στα ριμπάουντ ήταν μια από τις χειρότερες ομάδες της Ευρωλίγκας , και μεγάλο μέρος των ψηλών παρέμεινε. Όποτε όση βελτίωση ,και να φέρουν οι Σάντερς Βελίτσκοβιτς και ο Ράιτ των 7,2 ριμπάουντ/παιχνίδι στο Ευρωμπάσκετ, θα πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί. για το αν αυτό το ζήτημα δεν απασχολήσει πάλι με αρνητικό τρόπο τους πρωταθλητές Γερμανίας.

Τα Αστέρια





Top Story:
Εφόσον τα πρωταθλήματα καταντούν σιγά-σιγά ρουτίνα μέχρι η Μπάγερν (ήκάποιος άλλος) να διακόψει το σερί, η ανάμνηση που αξίζει τον τίτλο τοπ είναι το τελευταίο παιχνίδι της πρώτης φάσης των ομίλων της Ευρωλίγκας όπου ανάμεσα σε τρείς τυφλές ομάδες ψάχναμε τον μπασκετικό μονόφθαλμο που θα συνέχιζε στην επόμενη φάση. Όμως ως αποζημίωση είδαμε ένα συγκλονιστικό και ακατάλληλο για καρδιακούς ματς ανάμεσα στα μωρά της Παρτιζαν και την Μπάμπεργκ.
Σε μια αναμέτρηση που η Μπάμπεργκ πήγε να χύσει πάλι την καρδάρα με το γάλα της πρόκρισης στο ΤΟΠ-16, όμως αυτήν την φορά η τύχη της και η απειρία των παικτών της Παρτίζαν την έσωσαν χαρίζοντας με το τελικό 92-90 στη παράταση την δεύτερη πρόκριση της στους 16 καλύτερους συλλόγους της Ευρώπης μετά το 2006.


Ο Στόχος

Με λίγη προσπάθεια το ΤΟΠ-16 είναι στα όρια του εφικτού ξεπερνώντας την οικονομικά εξασθενημένη Ζαλγκίρις και την Στρασμπουργκ. Όμως για κάτι περισσότερο δεν επαρκεί το υλικό…

Το Ερώτημα

Θα ακολουθήσει ο Σάντερς τα βήματα των Χάινς και Σλόττερ;
Weekendman


ΕΔΡΑ: Palacio de Deportes de la Comunidad de Madrid
ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ: 15.000
OFFICIAL SITE: http://www.realmadrid.com/cs/Satellite/en/...Basketball.html

Η ομάδα της Μαδρίτης κατάφερε να πάρει τον αέρα της Μπαρτσελόνα σε τρείς από τις τέσσερις διοργανώσεις που βρέθηκαν αντιμέτωπες πέρσι καταφέρνοντας παράλληλα να γίνει και δευτεραθλήτρια Ευρώπης. Τι πιο κατάλληλη ώθηση για νέες υψηλές πτήσεις ενόψει της νέας χρονιάς;

ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ EUROLEAGUE
1964, 1965, 1967, 1968, 1974, 1978, 1980, 1995

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Α ΦΑΣΗΣ

1 at Zalgiris Kaunas October 18
2 vs Brose Baskets Bamberg October 24
3 vs EA7 Emporio Armani Milan November 01
4 at Strasbourg November 07
5 vs Anadolu Efes Istanbul November 14
6 vs Zalgiris Kaunas November 22
7 at Brose Baskets Bamberg November 28
8 at EA7 Emporio Armani Milan December 05
9 vs Strasbourg December 13
10 at Anadolu Efes Istanbul December

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ
4 DRAPER, DONTAYE USA Guard 1.81 1984
5 FERNANDEZ, RUDY Spain Guard 1.96 1985
9 REYES, FELIPE Spain Forward 2.04 1980
11 DIEZ, DANIEL Spain Forward 2.01 1993
12 MIROTIC, NIKOLA Spain Forward 2.08 1991
13 RODRIGUEZ, SERGIO Spain Guard 1.89 1986
20 CARROLL, JAYCEE USA Guard 1.88 1983
21 DARDEN, TREMMELL USA Forward 1.94 1981
23 LLULL, SERGIO Spain Guard 1.90 1987
30 BOUROUSIS, IOANNIS Greece Center 2.10 1983
44 SLAUGHTER, MARCUS USA Forward 2.04 1985
50 MEJRI, SALAH Tunisia Center 2.17 1986
Coach LASO, PABLO

Date Of Birth: Oktober 13, 1967
Nationality: Spanish
Titles: -
Σίγουρα οι συγκυρίες κάποιων τραυματισμών της βασικής Ισπανικής αντιπάλου τον βοήθησαν αλλά από πλευράς αποτελεσμάτων το ότι έφερε πρόπερσι το πρώτο Κύπελλο μετά από 19 χρόνια και πέρσι το πρώτο πρωτάθλημα μετά από έξι χρόνια, φτάνοντας ταυτόχρονα στο πρώτο τελικό της Ευρωλίγκας μετά από το 1995 για την Βασίλισσα, συνηγορεί κατηγορηματικά υπέρ του.
Και μας φανερώνει στο ότι διαχειρίζεται με καλύτερο τρόπο το πλούσιο υλικό της Ρεάλ από ότι έκαναν άλλοι συνάδελφοι του και ας χρειάζονται και άλλα δείγματα γραφής ώστε να αποκτήσει την αποδοχή στον κόσμο του μπάσκετ ως πραγματικά κορυφαίος προπονητής…

ΠΙΘΑΝΗ 5-ΑΔΑ & Depth Chart


PG Rodriguez-Draper
SG Llull-Caroll
SF Fernadez-Darden-Diez
PF Mirotic-Reyes
C Bourousis-Slaughter-Mejri

ΠΟΙΟΙ ΗΡΘΑΝ:
Ioannis Bourousis, Salah Mejri

ΠΟΙΟΙ ΕΦΥΓΑΝ:
Mirza Begic (Olympiakos), Martynas Pocius (Zalgiris), Rafael Hettsheimeir (Unicaja), Carlos Suarez (Unicaja)


+

-Η διατήρηση σχεδόν σε απόλυτο βαθμό όλων των πρωταγωνιστών της Ρεάλ. Και στο δυνατό σημείο της την περιφέρεια, που έμειναν όλοι εκτός από τους Σουάρεθ και Πότσιους αλλά και στην περισσότερο ανανεωμένη front-line, κρατώντας τον MVP της περσινής Ισπανικής λίγκας, τον Μίροτιτς, μαζί με τον MVP των Ισπανικών τελικών Ρέγες και τον Σλόττερ.

-Ο υψηλός ρυθμός και η ταχύτητα με το παιχνίδι της εκδήλωσης πολλών επιθέσεων και τα σουτ από την Ρεάλ μπορούν και φέτος να σκοτώσουν οποιοδήποτε αντίπαλο επιθετικά ενώ η πίεση που μπορεί να ασκηθεί από τα γκαρντ μαζί με την μαχητικότητα του Ρέγες και την παρουσία ενός γρήγορου σέντερ όπως ο Σλόττερ δίνει ένα πακέτο που μπορεί να αποφέρει και καλή άμυνα.

-Ο Μπουρούσης δίνει θεωρητικά επιθετικές λύσεις που δεν μπορούσαν να προσφέρουν οι Μπέγκιτς, Σλόττερ και Χετσμείερ για διαφόρους λόγους…

- Τα off the ball screens θα τεθούν πάλι στην υπηρεσία των περιφερειακών της Ρεάλ για τύπους όπως ο Κάρολ και μαζί με τα επιθετικά ριμπάουντς θα είναι δύο δευτερεύοντα αλλά και σημαντικά στοιχεία ,που θα δούμε λογικά και φέτος στην ομάδα αυτή…

-

-Οι σέντερς της ομάδας.
Και η ανησυχία δεν εντοπίζεται τόσο στον Σλόττερ που έχει συγκεκριμένες επιθετικές δυνατότητες και δυνατότητα να αντιμετωπίσει δυναμικά τα αντίπαλα πικ αν ρολ.
Ούτε στον Ρέγες που όταν χρειάζεται καλύπτει με αξιοπιστία την θέση του σέντερ.
Αλλά στον Μπουρούση που τα ερωτηματικά για τον χαρακτήρα και την άμυνα του παραμένουν, στον Μειρί που ήταν από τις αποκαλύψεις της Ισπανικής λίγκας με την Ομπραντόιρο ,αλλά θα παίξει για πρώτη φορά σε επίπεδο ομάδας σαν την Ρεάλ. Το καλό για τον Τυνήσιο είναι ότι σε σύγκριση με τον Χέτσμειερ, έχει την πολυτέλεια να είναι παρών από την αρχή της χρονιάς και δεν θα πρέπει να καλύψει το κενό της απραξίας που είχε ο Βραζιλιάνος τον όποιο είδαμε σε επίσημο παιχνίδι με την Ρεάλ για πρώτη φορά τον Δεκέμβριο του 2012.

-Όταν η Ρεάλ δεν καταφέρνει να επιβάλει το γρήγορο στυλ παιχνιδιού της εμφανίζει κάποια προβλήματα στην εκδήλωση επιθέσεων 5 εναντίον 5 παρόλο την αφθονία και πολυφωνία του επιθετικού οπλοστασίου της.
Με εξαίρεση κάπως τον Ροντρίγκεθ που είναι ο πιο σοβαρός pg της ομάδας, η περιφέρεια έτεινε το 12-13 να παίρνει προσπάθειες και να επιχειρεί κάποια περιττά τρίποντα ξεχνώντας να τροφοδοτήσει τους ψηλούς της ομάδας.
Από την άλλη στην διάρκεια της περσινής χρονιάς, όσο περνούσε ο καιρός η Ρεάλ παρουσίαζε μια βελτίωση στην διαχείριση του σετ παιχνιδιού και της αξιοποίησης των ψηλών.
Και στον πρόσφατο τελικό του Σούπερ Κόπα κόντρα στην Μπαρτσελόνα έψαξε τους ψηλούς της και εκδηλώθηκαν προσπάθειες κοντά στο καλάθι από αυτούς κάτι που σε συνδυασμό με την δεδομένη έφεση των ψηλών της Ρεάλ στα επιθετικά ριμπάουντς, της προσθήκης του Μπουρούση με χρόνια εμπειρίας στην Ευρωλίγκα και ότι ο Νταρντέν μπορεί να μετουσιώσει το παιχνίδι με πλάτη σε μεγαλύτερο βαθμό από ότι έκανε ο Σουάρεθ δημιουργεί προϋποθέσεις ώστε να αντιμετωπιστεί το συγκεκριμένο πρόβλημα με μεγαλύτερη αισιοδοξία αρκεί να διατηρηθεί η ψυχραιμία στα κεφάλια των περιφερειακών της Ρεάλ…

ΤΑ ΑΣΤΕΡΙΑ





TOP STORY:
Η Κατάκτηση του πρωταθλήματος επί της Μπαρτσελόνα ,του πρώτου μετά από έξι χρόνια ,ήταν ένα top story και μάλιστα σχετικά πρόσφατο, απέναντι σε μια αντίπαλο που παρά τα προβλήματα απουσιών πούλησε ακριβά το τομάρι της. Αλλά δεν ήταν αρκετό ,στο να εμποδίσει να πάρει η Ρεάλ τον τίτλο. Αφού στο πέμπτο και τελευταίο ματς ,η ομάδα της Μαδρίτης ,κατάφερε στα τέλη του δευτέρου δεκαλέπτου ,και στις αρχές της τρίτης περιόδου ,να βραχυκυκλώσει την επιθετική λειτουργία της Μπαρτσελόνα, Και κατά συνέπεια να ξεφύγει ,θέτοντας τις βάσεις για μια τελικά σχετικά άνετη επικράτηση. Και ας έγινε μια απέλπιδα προσπάθεια ,να μειωθεί στο τέλος η διαφορά ,με τους Ινγκλις και Γιασικεβίτσιους να δίνουν τον καλύτερο δυνατό εαυτό τους.



Ο ΣΤΟΧΟΣ

Όταν φτάνεις στο δεύτερο ψηλότερο σκαλί τότε θέλεις να αναρριχηθείς και στο επόμενο. Με το διάστημα που χωρίζει την ημερομηνία κατάκτησης του τελευταίου τροπαίου της Ευρωλίγκα από το σήμερα να είναι πια λίγο περισσότερο από το διάστημα ενηλικίωσης ενός ανθρώπου πίσω σε μια μπασκετική εποχή που οι επιθέσεις διαρκούσαν 30 δευτερόλεπτα…

ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ

Θα μπορέσει ο Μπουρούσης να ανατρέψει την καθοδική πορεία της καριέρας του:
rchos




ΕΔΡΑ: MEDIOLANUM FORUM
ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ: 12,500
OFFICIAL SITE: http://www.olimpiamilano.com/

Πέρσι το ερώτημα για την Αρμάνι ήταν αν θα καταφέρει ακόμη μία φορά να μείνει εκτός οχτάδας παρόλα τα λεφτά που έχουν πέσει για την ομάδα.
Για ακόμη μια χρονιά το ερώτημα παραμένει το ίδιο.Το Μιλάνο είναι αυτή τη στιγμή η ομάδα από την Ιταλία που χαλάει τα περισσότερα χρήματα προσπαθώντας να φτάσει στον στόχο τόσο σε Ιταλία τόσο και σε Ευρώπη.Φέτος το Φάιναλ 4 γίνεται στο Μιλάνο οπότε ένας λόγος παραπάνω να θέλουν να βρίσκονται σε αυτό.Με νέο προπονητή και αρκετές αλλαγές στο ρόστερ πρέπει να ξεπεράσει τον κακό της εαυτό και να μπορέσει επιτέλους να βρεθεί ανάμεσα στις μεγάλες ομάδες της Ευρώπης.Το ρόστερ μοιάζει ικανό για καλά πράγματα αλλά με την Αρμάνι η αποτυχία δεν είναι έκπληξη.

ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ EUROLEAGUE
1966, 1987, 1988

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Α ΦΑΣΗΣ
Regular Season
1 at Anadolu Efes Istanbul October 17
2 vs Zalgiris Kaunas October 24
3 at Real Madrid November 01
4 at Brose Baskets Bamberg November 07
5 vs Strasbourg November 15
6 vs Anadolu Efes Istanbul November 22
7 at Zalgiris Kaunas November 29
8 vs Real Madrid December 05
9 vs Brose Baskets Bamberg December 13
10 at Strasbourg December

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ

00 HAYNES, MARQUEZ USA Guard 1.88 1986
5 GENTILE, ALESSANDRO Italy Guard 1.96 1992
6 GIGLI, ANGELO Italy Forward 2.09 1983
7 CERELLA, BRUNO Italy Guard 1.94 1986
9 MELLI, NICOLO Italy Forward 2.05 1991
12 TOURE, MOHAMED Italy Guard 1.90 1992
13 CHIOTTI, DAVID USA Forward 2.05 1984
14 KANGUR, KRISTJAN Estonia Forward 2.01 1982
23 LANGFORD, KEITH USA Guard 1.93 1983
24 SAMARDO SAMUELS USA CENTER 2.06 1989
30 WALLACE, C.J. USA Forward 2.06 1982
34 MOSS, DAVID USA Forward 1.95 1983
55 JERRELLS, CURTIS USA Guard 1.85 1987

Coach BANCHI, LUCA

Date of Birth August 1, 1965
Nationality Italy
Titles: Italian League 2013

Μετά την πρώτη του εμπειρία σε πάγκο ομάδας Ευρωλίγκας σαν βασικός προπονητής και την κατά γενική ομολογία επιτυχημένη του παρουσία φεύγει από την Σιένα λόγο πολλών μειώσεων στο μπάτζετ και πηγαίνει στην μεγάλη αντίπαλο της αυτή την περίοδο.Άλλαξε αρκετά το ρόστερ και πλέον πρέπει να αποδείξει πως μπορεί να πρωταγωνιστήσει στο υψηλότερο επίπεδο.

Πιθανή 5-αδα



Depth Chart

PG Jerrells, Toure
SG Langford, Haynes, Cerella
SF Moss, Gentile
PF Wallace, Kangur,Chiotti
C Samuels, Melli, Gigli



Ποιοι ήρθαν: Sarmando Samuels,CJ Wallace,David Moss,Curtis Jerrells,Kristian Kangur, Marques Haynes,Mohamed Toure,Angelo Gigli,Bruna Cerella

Ποιοι έφυγαν: Jacopo Giachetti, Gianluca Basile, J.R. Bremer, Marques Green, Pops Mensah-Bonsu, Antonis Fotsis (Panathinaikos), Malik Hairston, Ioannis Bourousis (Real Madrid), Richard Hendrix (Lokomotiv Kuban), Leon Radosevic (ALBA Berlin)


+

1. Έφυγε επιτέλους από την ομάδα ο Σκαριόλο και αυτό μόνο θετικά μπορεί να το δει κανείς.Ο νέος προπονητής άφησε πέρσι καλές εντυπώσεις και φέτος θέλει να κάνει και αυτός το βήμα παραπάνω
2. Μέλι και Τζεντίλε δείχνουν πλέον ικανοί να ανεβάσουν το επίπεδο του παιχνιδιού τους και μαζί να συμπαρασύρουν όλη την ομάδα και να καταφέρει να πετύχει τους στόχους της.
3. Το επιθετικό ταλέντο είναι μεγάλο και αν μπορέσει ο Μπάνκι να το βάλει σε κάποια τάξη τότε θα παρουσιαστεί μια ομάδα που θα μπορεί να σκοτώσει τον οποιονδήποτε.Αυτό σε συνδυασμό με το ότι το φάιναλ 4 γίνεται στο Μιλάνο μπορεί να βοηθήσει η ομάδα να φτάσει πολύ ψηλά.

-

1. Το Μιλάνο είναι πάντα η ομάδα που περιμένεις ότι στα κρίσιμα θα αποτύχει και δεν θα κάνει το βήμα παραπάνω.Έτσι και φέτος η ψυχολογία που υπάρχει ότι κάτι θα στραβώσει ξανά ίσως να φέρει τελικά την αποτυχία.
2. Πολλά νέα πρόσωπα και νέος προπονητής.Πάντα αυτό μπορεί να σημαίνει πρόβλημα στο δέσιμο και στην χημεία της ομάδας.Ο Μπάνκι πρέπει να κάνει πολύ δουλειά για να καταφέρει να φτιάξει καλή ομάδα το δυνατό ρόστερ που έχει στα χέρια του.



Τα Αστέρια
Keith Langford




Top Story:

Το final 4 γίνεται στην έδρα της άρα είναι μεγαλύτερη από ποτέ η ανάγκη της Ολύμπια να βρίσκεται σε αυτό.Φέτος η αποτυχία θα είναι μεγαλύτερη από ποτέ αν δεν τα καταφέρουν και αποκλειστούν νωρίτερα.Η πίεση ίσως είναι πρώτη φορά μεγάλη και αυτό μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ.


Ο Στόχος
Σίγουρα η συμμετοχή στο final 4 φέτος είναι ο πραγματικός στόχος.Δεν γίνεται και αλλιώς φέτος με το φάιναλ 4 στην Ιταλία.


Το Ερώτημα
Πόσο πολύ θα απογοητεύσει τον μπασκετόκοσμο η φετινή Αρμάνι?
SG3ptshooter
QUOTE(SG3ptshooter @ Oct 10 2013, 01:34 ) *
Το Ερώτημα
Θα πάρουν ευκαιρίες οι μικροί ή θα γίνει των 70s;

Aς κάνουν κανα αστείο να γίνει του ΚΑΠΗ. Θα κράζω ασταμάτητα.

QUOTE(benchwarmer @ Oct 11 2013, 15:37 ) *
Το Ερώτημα
Θα σπάσει επιτέλους η κατάρα των γαλλικών ομάδων στην Ευρωλίγκα;

Γίνεται. Η Brose είναι σε mode παράδοσης των Γερμανικών σκήπτρων και η Giris είναι ερωτηματικό. Διάβασα μάλιστα ότι σκέφτονται να μείνουν εκτός συνέχειας Euroleague για να προσπαθήσουν να κατακτήσουν το Eurocup.
Ajinca + Diot = SGLFE

QUOTE(morrison @ Oct 12 2013, 15:20 ) *
Είναι μεγάλο κατόρθωμα να είσαι, εδώ και πάνω από μια δεκαετία, σχεδόν πάντα μέσα στις επτά-οκτώ ομάδες που έχουν αντικειμενικές πιθανότητες να φτάσουν στο φάιναλ φορ αλλά στο τέλος να μην το καταφέρνεις ποτέ! Αυτή είναι η ιστορία της Εφές...

Highlight το 2008(-09), που η πορεία τους σταμάτησε στη regular season, παρότι είχαν αυτό το roster.

QUOTE(morrison @ Oct 12 2013, 15:20 ) *
Το ερώτημα
Αμφιβάλλει κανείς ότι στα κρίσιμα η Εφές θα έχει καλύτερο παίχτη τον Γκονλούμ;

Εγώ, βεβαίως, παρότι συμπαθώ τον Τούρκο Charmander. Και ελπίζω και αρκετοί άλλοι.

QUOTE(Weekendman @ Oct 13 2013, 00:57 ) *
Με αρκετές επιλογές ξένων που δεν μπόρεσαν να βοηθήσουν

Άμα έχεις το Latavious στα χέρια σου και δεν ξέρεις τι να τον κάνεις / τον αφήνεις να φύγει, είσαι άξιος της μοίρας σου.
QUOTE(Weekendman @ Oct 13 2013, 00:57 ) *
O βασικός κορμός με Γκόλντσμπερί, Ταντά, Γκαβέλ, Τζέικομπσεν, Φόρντ, Νόιμαν, Τσίρμπες που έπρεπε να καλύψει το περσινό μπέρδεμα με τις επιλογές των ξένων παρέμεινε και είναι φυσικά υπέρ της Μπάμπεργκ…

Υπέρ τους από πλευράς συνοχής, αλλά δε νομίζω ότι είναι και τόσο ποιοτικός κορμός. Όποιος έχει κάνει χρονιά πρωταγωνιστή στη Bamberg, άντε πες πλην του Casey2αρι, έχει αποχωρήσει προς ισχυρότερους συλλόγους.
QUOTE(Weekendman @ Oct 13 2013, 00:57 ) *
Όσο και αν ο Νοίμαν υπόσχεται πολλά

Το ψήνει το ξέσπασμα ο αλμπίνος, αν πάρει τον κατάλληλο χρόνο για να φανεί αρκετά, όλα γίνονται.
QUOTE(Weekendman @ Oct 13 2013, 00:57 ) *
Το Ερώτημα
Θα ακολουθήσει ο Σάντερς τα βήματα των Χάινς και Σλόττερ;

Βig shoes to fill και τα πρώτα δείγματα δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικά.

QUOTE(Weekendman @ Oct 13 2013, 00:59 ) *
Όταν η Ρεάλ δεν καταφέρνει να επιβάλει το γρήγορο στυλ παιχνιδιού της εμφανίζει κάποια προβλήματα στην εκδήλωση επιθέσεων 5 εναντίον 5 παρόλο την αφθονία και πολυφωνία του επιθετικού οπλοστασίου της.

τελικά γι' αυτό ποιος φταίει; Γιατί δε βγαίνει ο κύριος Zoys στο τηλέφωνο;
QUOTE(Weekendman @ Oct 13 2013, 00:59 ) *
ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ

Θα μπορέσει ο Μπουρούσης να ανατρέψει την καθοδική πορεία της καριέρας του:

Aν πάρει όσες μπάλες πήρε στο πρώτο επίσημό του παιχνίδι με τη Real, σίγουρα όχι. tongue.gif

QUOTE(rchos @ Oct 14 2013, 23:15 ) *
Μέλι και Τζεντίλε δείχνουν πλέον ικανοί να ανεβάσουν το επίπεδο του παιχνιδιού τους και μαζί να συμπαρασύρουν όλη την ομάδα και να καταφέρει να πετύχει τους στόχους της.

Να τους πάρω fantasy δηλαδή; Πολύ καλοί και οι 2, ο Gentile έχει πολύ κόσμο γύρω του κι ο Melli αναρωτιέμαι πως θα πρωτο-κληθεί να βοηθήσει περισσότερο με τόσο αδιάφορη frontline γύρω του.
QUOTE(rchos @ Oct 14 2013, 23:15 ) *
Το final 4 γίνεται στην έδρα της άρα είναι μεγαλύτερη από ποτέ η ανάγκη της Ολύμπια να βρίσκεται σε αυτό.

Είχαμε και δηλώσεις ποδοσφαιρικού Ολυμπιακού 2007;
QUOTE(rchos @ Oct 14 2013, 23:15 ) *
Το Ερώτημα
Πόσο πολύ θα απογοητεύσει τον μπασκετόκοσμο η φετινή Αρμάνι?

Όχι αρκετά, νταξ το περιμένεις πλέον αν συμβεί και όχι μόνο χάνει αξία από την επανάληψη, αλλά η οχτάδα θα φαντάζει υπέρβαση αν έχεις δει τα πρόσφατα προηγούμενα.
Zoys
QUOTE(Weekendman @ Oct 13 2013, 00:57 ) *
Ποιοι έφυγαν:
A.J. Ogilvy (Sydney Kings), Alex Renfroe, Matt Walsh (unknown), Bostjan Nachbar (Barcelona)

Στην Βίρτους Μπολόνια μαγεύει φέτος ο Γουόλς. tongue.gif Και έκανε και πολύ καλό ματς πριν λίγες μέρες στο ιταλικό πρωτάθλημα απέναντι στην Σασάρι με 19 πόντους.

QUOTE(Weekendman @ Oct 13 2013, 00:59 ) *
ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ

Θα μπορέσει ο Μπουρούσης να ανατρέψει την καθοδική πορεία της καριέρας του:

Δεν ξέρω, αλλά ελπίζω να μην ανατρέψει την ανοδική πορεία της ομάδας του...
Πι Ζήτα
Xίπστερ είναι ο Σέρχιο...προς τον χίππη!
Αν κ πετυχημένη η ατάκα (έστω κι αν την λένε κάτι ξουρισμένα γκάγκανα)
Weekendman
QUOTE(SG3ptshooter @ Oct 10 2013, 01:34 ) *
Το Ερώτημα

Θα πάρουν ευκαιρίες οι μικροί ή θα γίνει των 70s;

Συνδυασμός γέρων και νέων ένα Λιθουανικό Μπιλμπάο δηλαδή;

QUOTE(SG3ptshooter @ Oct 15 2013, 16:12 ) *
Άμα έχεις το Latavious στα χέρια σου και δεν ξέρεις τι να τον κάνεις / τον αφήνεις να φύγει, είσαι άξιος της μοίρας σου.

Βασικά μαζί με τον Γούολς ήταν οι 2 ,που θα μπορούσαν πραγματικά να προσφέρουν , για τους υπόλοιπους δεν επρόκειτο να γίνει κάτι ακόμα και 10 αιώνες να περίμεναν στην Μπάμπεργκ. Αν και ο Ogilvy άφησε ως ανάμνηση ,και μια καλή εμφάνιση σε έναν απο τους ημιτελικούς με την Μπάγιερν για να απαλύνει το γενικότερο χάλι του…

QUOTE(Zoys @ Oct 15 2013, 17:53 ) *
Στην Βίρτους Μπολόνια μαγεύει φέτος ο Γουόλς. tongue.gif Και έκανε και πολύ καλό ματς πριν λίγες μέρες στο ιταλικό πρωτάθλημα απέναντι στην Σασάρι με 19 πόντους.


Βέβαια για τον Γουόλς μια και αναφέρθηκε ο Zoys .Η Σάσσαρι είναι ομάδα ,που μάζεψε και πάλι μπόλικο επιθετικό ταλέντο. Αλλά δεν πήραν το μάθημα στην άμυνα ,και έχτισαν ένα ρόστερ πάλι ,που αν κρίνω από το δείγμα ,αυτού του ματς. Ο καθένας μπορεί να κάνει καλό επιθετικό ματς απέναντι τους. Παρόλο που ο Ματ ανήκει στην κατηγορία παικτών που εκτιμώ, Όμως βάσει ταλέντου πρέπει να είμαστε αυστηροί μαζί του,και να πούμε ότι θα μπορούσε να κάνει μεγαλύτερα πράγματα στην καριέρα του. Απο το να συμμετέχει ,στην προσπάθεια ανοικοδόμησης της Βίρτους Μπολόνια, για παράδειγμα...

QUOTE(SG3ptshooter @ Oct 15 2013, 16:12 ) *
Υπέρ τους από πλευράς συνοχής, αλλά δε νομίζω ότι είναι και τόσο ποιοτικός κορμός. Όποιος έχει κάνει χρονιά πρωταγωνιστή στη Bamberg, άντε πες πλην του Casey2αρι, έχει αποχωρήσει προς ισχυρότερους συλλόγους.


Τρομερά Ποιοτικό δεν τον θεωρώ ούτε και εγώ, αλλά ως Γερμανική ομάδα τι μπορείς να πάρεις για παράδειγμα στην θέση του Τάντα; Τον Ντόρεθ; δεν διακρίνω καμιά θετική διαφορά, τον Σρέντερ που και να ερχόταν θα έφευγε πολύ σύντομα ΝΒΑ ακόμα και αν δεν το έκανε φέτος: τον Σαφάρτζικ με την οικονομικά ισχυρή Μπάγιερν ως ανταγωνισμό: η τον Γκίντερ: που έκανε καλές συλλογικά χρονιές ,αλλά στο Ευρωμπάσκετ θυμήθηκε μόνο στο τελευταίο ματς τον εαυτό του στην Ουλμ ,και ήταν μια από τις απογοητεύσεις….

Η υπάρχουν πολύ καλύτεροι και διαθέσιμοι οικονομικά από τους Τσίρμπες και Νοίμαν σε εγχώριες λύσεις; ;Aλλο αν προτιμούσα να αποκτηθεί ένας ξένος σέντερ που θα έκανε την διαφορά.


Από τους υπόλοιπους ο Γκόλντσμπερί είναι ακριβώς για αυτόν τον ρόλο και για αυτήν την ομάδα και για τίποτε διαφορετικό, και πιστεύω οι Φορντ και Γκαβέλ θα μπορούσαν να παίξουν σε ένα καλύτερο πρωτάθλημα.Μην ξεχνάμε ότι ο Γκαβέλ εκτός από φιλαράκι του Σαφάρτζικ ,είναι και ένας παίκτης ,που μπορεί να είναι ο καλύτερος αμυντικός της ομάδας και ηγέτης ταυτόχρονα, Ενώ ο Φόρντ έχει τα στοιχεία που διακρίνουν τους Πέτγουεί και Γκιστ ,δηλαδή αθλητικά προσόντα, καλή άμυνα και τρίποντα, Απλά ίσως να μην είναι οι θεωρητικές δυνατότητες του τόσο υψηλές όσο των παικτών που παίζουν στις Ελληνικές ομάδες. Αν και δείχνει πιο νοήμονος παίκτης…

QUOTE(SG3ptshooter @ Oct 15 2013, 16:12 ) *
Το ψήνει το ξέσπασμα ο αλμπίνος, αν πάρει τον κατάλληλο χρόνο για να φανεί αρκετά, όλα γίνονται.

Θα γίνει δεν υπάρχουν και τόσες πολλές εναλλακτικές στην ομάδα για να μην πάρει χρόνο, τώρα αν είναι μεγάλο ξέσπασμα η απλή βελτιώση θα δούμε στην πορεία…

QUOTE(SG3ptshooter @ Oct 15 2013, 16:12 ) *
Βig shoes to fill και τα πρώτα δείγματα δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικά.

Το πρώτο δείγμα με την Άλμπα για το Γερμανικό Σούπερ Καπ ήταν πολύ ενθαρρυντικότατο. Με την Μπάγιερν όμως φαινόταν σαν κατσίκι που κουτουλούσε στον τοίχο με 2 επιθετικά φάουλ για παράδειγμα. Γενικά το ξεκίνημα του είναι αντιστρόφως ανάλογο των αρχικών μεγάλων προσδοκιών πριν την έναρξη της σαιζόν…

Επειδή έχουμε μιλήσει ,για το παράξενο στυλ του Γερμανικού πρωταθλήματος, και έχουμε φρέσκο και το παράδειγμα του Μπράουν ας μην προτρεξουμε πάντως!

QUOTE(SG3ptshooter @ Oct 15 2013, 16:12 ) *
τελικά γι' αυτό ποιος φταίει; Γιατί δε βγαίνει ο κύριος Zoys στο τηλέφωνο;

Aν πάρει όσες μπάλες πήρε στο πρώτο επίσημό του παιχνίδι με τη Real, σίγουρα όχι. tongue.gif



QUOTE(Zoys @ Oct 15 2013, 17:53 ) *
Δεν ξέρω, αλλά ελπίζω να μην ανατρέψει την ανοδική πορεία της ομάδας του...


Ας μην ανησυχούν οι Ρεαλόφιλοι και μη ,στην χειρότερη οι Ρέγες,Σλόττερ και Μίροτιτς θα τραβήξουν όπως και πέρσι το κουπί , όσο αφορά το αγωνιστικό κομμάτι ,στην περίπτωση που ο Μπουρούσης ,δεν ταιριάξει για οποιοδήποτε λόγο στο αγωνιστικό προφίλ της ομάδας .Αν και η περσινή αμυντική προσφορά του Μπέγκιτς ,πάνω στον Τόμιτς και γενικότερα αμυντικά διευκόλυνε την Ρεάλ ,στην αποστολή κατάκτησης του πρωταθλήματος. Το πρόβλημα είναι βέβαια μην ανακατέψει παραδοσιακά τα αποδυτήρια ο Μπουρού ,αλλά αυτό είναι άλλο θέμα. Σε αγωνιστικό επίπεδο ότι και να λέτε, ξέρουμε ότι ακόμα και αν τους αξιοποιούσε περισσότερο η ρεάλ οι Σλόττερ και Μπέγκιτς δεν θα έβαζαν πολλά…γκολ ,και η Ρεάλ χρειαζόταν ένα σέντερ που να έχει δείξει την ικανότητα στο σκοραρισμα σε υψηλό επίπεδο.και αυτό το κάνει αποδεδειγμένα ο Μπουρούσης. Και όπως έλεγα από πέρσι για την προοπτική μεταγραφής του Μπουρούση στην Μαδρίτη ,σιγά τους σκληρούς αμυντικούς αντιπάλους ,που έχει να αντιμετωπίσει στην Ισπανική λίγκα τουλάχιστον ,με Λάμπε,Τόμιτς,Χάμιλτον,Ντούμπλιεβιτς ,για να αναφέρω βασικούς ψηλούς των κύριων θεωρητικά Ισπανικών αντιπάλων…

QUOTE(benchwarmer @ Oct 11 2013, 15:37 ) *
Η νεοφώτιστη στη διοργάνωση της Ευρωλίγκας Στρασμπούρ θα είναι άλλη μία από τις πολλές τα τελευταία χρόνια γαλλικές ομάδες που θα προσπαθήσουν να προκριθούν τουλάχιστον στην δεύτερη φάση. Σαλόν, Νανσύ, Σολέ, Λε Μάν είναι μερικές μόνο από τις ομάδες αυτές τα τελευταία 5 χρόνια, καμία από τις οποίες δεν τα κατάφερε. Βάσει ρόστερ λοιπόν, η Στρασμπούρ δεν δείχνει να διαφέρει σεκάτι από τις προαναφερθέντες, οπότε η αποστολή της θα είναι εξαιρετικά δύσκολη. Θα λέγαμε μάλιστα ότι μάλλον κατά τύχη βρίσκεται στους ομίλους της Ευρωλίγκας, μιας και δεν κατέκτησε καν τον τίτλο στη Γαλλία πέρυσι, αλλά επιλέχτηκε να συμμετάσχει απευθείας στη φάση των ομίλων λόγω των αποχωρήσεων ομάδων όπως η Πρόκομ και η Ολίμπια…

Η Στρασμπούργκ θα έχει σίγουρα κάτι που δεν είχε πέρσι ,και τις στοίχησε την απώλεια του πρωταθλήματος με όλη την εκτίμηση στον Κάμπελ και τους υπόλοιπους. Έναν πραγματικό ποιοτικό γκαρντ μέσω του Ντιό, κατά τα άλλα εκτός του γεγονότος ,ότι ο Κολέ κατέκτησε το ευρωπαϊκό ,με την Εθνική Γαλλίας η ότι ο Αζινκά θα συνεχίσει να γίνεται περισσότερο γνωστός ,και στο ευρύτερο Ευρωπαϊκό κοινό μετά το Ευρωμπάσκετ. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι προπονητικές σκέψεις του Κολέ ,που την περσινή χρονιά ήταν ικανός να παίζει την μία στιγμή με small ball ,και την άλλη με 2 σέντερ πάνω από 2 και 15(Αζινκά,Ντιπόρτ) ,δοκιμάζοντας στην άμυνα ζώνη.

QUOTE(benchwarmer @ Oct 11 2013, 15:37 ) *
Top Story:
Η παρουσία του Ρικάρντο Γκριρ. Για όσους δεν τον γνωρίζουν, πρόκειται για έναν παίχτη με σπάνια μπασκετική αντίληψη, βγαλμένο ίσως από μία άλλη δεκαετία, που όμως πλέον τα χρόνια έχουν περάσει και του έχουν αφήσει λίγα κιλάκια παραπάνω (και είμαι αρκετά ευγενικός στον χαρακτηρισμό). Αυτό έχει ως αποτέλεσμα με ύψος 1.96 να παίζει στη θέση «4», το οποίο όμως πέρυσι δεν τον εμπόδισε να έχει στο γαλλικό πρωτάθλημα 13.6π-6.9ρ-4.5 ασίστ. Μένει να δούμε αν θα μπορέσει να κάνει παρόμοιες εμφανίσεις και στην Ευρωλίγκα.

Και σαν έξτρα μπόνους μια και ο benchwarmer αναφέρθηκε στον Γκρίρ και συμφωνώ στα περί μπασκετικότητας του συγκεκριμένου ,ένα δείγμα του που είχα ξεχασμένο στο you tube κανάλι μου…



QUOTE(morrison @ Oct 12 2013, 15:20 ) *
-Ίσως η απομάκρυνση κάποιων κακομαθημένων σταρς να δημιουργήσει καλύτερες συνθήκες/κλίμα μέσα στην ομάδα.

Για την Εφές δεν ξέρω, αλλά η Μιλάνο εκτός από ότι πρέπει να πανηγυρίζει που έφυγε ο Σκαριόλο, με παίκτες όπως οι Τσερέλα,Γουάλας,Μος,Κανγκούρ,Τζίλι μπορεί να βρει καλαθοσφαιριστές που δεν θα βάλουν οπωσδήποτε τον εγωισμό τους πάνω από το καλό της ομάδας…
Zoys
Αισθητή υπεροχή για την Στρασμπούργκ στο 1ο δεκάλεπτο, δίκαια προηγείται με 5 πόντους. Δείχνει ψύχραιμη, συνειδητοποιημένη και αποφασισμένη, κάτι σπάνιο για τις περισσότερες γαλλικές ομάδες που φιλοξένησε η Ευρωλίγκα τα περασμένη έτη. Μύγα δεν πατάει στο ζωγραφιστό των Γάλλων με την Μπάμπεργκ να απειλεί κυρίως περιφερειακά ή κλασικά με διεισδύσεις του ταλαντούχου Γκαβέλ. Πολύ καλή άμυνα κοντά στο καλάθι από την ομάδα του Κολέ και γενικά πλήρες ομαδικό παιχνίδι. Οι παίκτες δείχνουν αρκετά δεμένοι σαν σύνολο και υπήρξαν και δύο-τρεις φάσεις που διεκδίκησαν την μπάλα με αυτοθυσία.

Καλό ματς γενικά.
Dancing Madly Backwards
Πληρώνει καλά, μέχρι στιγμής, στο φάντασι αυτός ο Ντουπόρτ, καλό ταγαράκι.

QUOTE (Zoys @ Oct 16 2013, 21:16 ) *
Μύγα δεν πατάει στο ζωγραφιστό των Γάλλων με την Μπάμπεργκ να απειλεί κυρίως περιφερειακά ή κλασικά με διεισδύσεις του ταλαντούχου Γκαβέλ.

... και κλασσικά κάπως έτσι κερδίζουν αυτά τα ματς. Και ο άλλος ο Σμιθ τρέχει αβέρτα και ταιριάζει ταμάμ σε αυτό που κάνει ο Φλέμινγκ.
Zoys
Ντάξει, προφανώς και βλέπουμε άλλο ματς στην 2η περίοδο. Μιλάμε για ανατροπή του -5 σε +14 για την ομάδα του Φλέμινγκ. Πιο "ολική επαναφορά" δεν γίνεται.

Άλλη ομάδα η Μπάμπεργκ και το ίδιο ισχύει για τους φιλοξενούμενους που σαν να πήγαν 10 λεπτά νωρίτερα στα αποδυτήρια. blink.gif Η είσοδος του Τζαμάρ Σμιθ άλλαξε τις ισορροπίες και η Μπάμπεργκ πήρε τα πάνω της μετά τα πρώτα του εύστοχα σουτ ψυχολογίας σταματώντας πια να δίνει δικαιώματα και στην άμυνα. Άξιος συμπαραστάτης του Γκαβέλ και ο Γκόλντσμπερι. Ο Ζακ προβληματίζει λιγάκι, δεν ξέρω αν μπορεί να καθιερωθεί σε ρόλο πρωταγωνιστή σε ομάδα Ευρωλίγκας, μακάρι πάντως γιατί τον συμπαθώ πολύ σαν παίκτη.

Να δούμε τώρα αν υπάρχουν αποθέματα από την Στρασμπούργκ να επιστρέψει σε τέτοιο ματς (14 πόντων πλέον!!)...



yorgos
Κι εγώ στο πρώτο δεκάλεπτο εντυπωσιάστηκα από τους Γάλλους, πολύ νυκοκοιρεμένο παιχνίδι. Μετά τους χάσαμε.

Η Γερμανία έχει κάνει μεγάλα βήματα, με κολεγιακά πρότυπα στο μπάσκετ τους. Όταν καταφέρει να βγάλει και πραγματικά μεγάλο εγχώριο παίκτη που να μην την κάνει για το ΝΒΑ με τη μία (ένα δικό τους Σπανούλη, Διαμαντίδη, που να μείνει και να παίξει χρόνια στην Ευρωλίγκα) παίζει επιτέλους το μπάσκετ να βρει αυτή τη μεγάλη αγορά που ψάχνει τόσα χρόνια. Αν περιμένουμε από τους Άγγλους, σωθήκαμε, είναι tea time εκεί, έχει και πολλά σπαγγάτα το μπάσκετ, σκίζονται τα καλσόν...
SG3ptshooter
QUOTE(Weekendman @ Oct 16 2013, 09:54 ) *
Συνδυασμός γέρων και νέων ένα Λιθουανικό Μπιλμπάο δηλαδή;

Κουνήσου απ' τη θέση σου. Barcelona B θέλω. tongue.gif
QUOTE(Weekendman @ Oct 16 2013, 09:54 ) *
Βασικά μαζί με τον Γούολς ήταν οι 2 ,που θα μπορούσαν πραγματικά να προσφέρουν , για τους υπόλοιπους δεν επρόκειτο να γίνει κάτι ακόμα και 10 αιώνες να περίμεναν στην Μπάμπεργκ. Αν και ο Ogilvy άφησε ως ανάμνηση ,και μια καλή εμφάνιση σε έναν απο τους ημιτελικούς με την Μπάγιερν για να απαλύνει το γενικότερο χάλι του…

...πριν πάει να συνεχίσει την καριέρα του στην Αυστραλία.
QUOTE(Weekendman @ Oct 16 2013, 09:54 ) *
Σε αγωνιστικό επίπεδο ότι και να λέτε, ξέρουμε ότι ακόμα και αν τους αξιοποιούσε περισσότερο η ρεάλ οι Σλόττερ και Μπέγκιτς δεν θα έβαζαν πολλά…γκολ ,και η Ρεάλ χρειαζόταν ένα σέντερ που να έχει δείξει την ικανότητα στο σκοραρισμα σε υψηλό επίπεδο.και αυτό το κάνει αποδεδειγμένα ο Μπουρούσης.

Δέχομαι ότι ο Slaughter δεν έχει την τεχνική άλλων ψηλών, αλλά πιστεύω ότι με την ικανότητα του να κινείται στο χώρο και να υποδέχεται, θα έπρεπε να υπήρχε μεγαλύτερη διάθεση αξιοποίησής του στο ρολάρισμα, γενικά στην κίνηση προς το καλάθι. Ο τύπος παίρνει τη μπάλα μόνο alley oop αν μείνει φάτσα με το καλάθι ολομόναχος και με τους τζούφιους ψηλούς της Bilbao στο ματς της Real που είδα φέτος έβαλε ένα αφύλακτο κι ένα προσωπικό καλάθι θυμίζοντας περιφερειάκο, που έκλεψε την μπάλα και τελείωσε μόνος του χωρίς άμυνα.
-------------------------------------------------------------
Ως συνήθως στηρίζω Diot, τον είχα άγκυρα στο fantasy πόσες μέρες μέχρι να δω ότι δεν έπαιζε στα τελευταία ματς στη Γαλλία. Καλή συνέχεια σε ατομικό επίπεδο.
Dancing Madly Backwards
[προπονητής κερκίδας]Φίλε Μπάνκι, αφού σου την έδωσε να χώσεις στην ίδια 5άδα Τζέρελς και Λάνγκφορντ, τουλάχιστον δώσε τη μπαγκέτα στον δεύτερο, όχι στον πρώτο[/προπονητής κερκίδας]
edit: και συνεχίζεις!
Zoys
Ένα λάθος ανά λεπτό κάνει η Ζαλγκίρις που έχει φτάσει από πολύ νωρίς τα 13. Με τέτοια άσχημη επίδοση δεν έχει τύχη απέναντι στη Ρεάλ η ομάδα του Ζούρου.
SG3ptshooter
Αντι-μελαγχόλησα με την προαγωγή Stombergas κι ελπίζω ο τρελός ο καραφλός να ενδιαφερθεί περισσότερο για τις παραστάσεις των μικρών. Η ήττα το ΣΚ απ' τη Siauliai με το ίδιο μοτίβο έμπειρων -και γερασμένων ή μη ικανών- στο παρκέ έδειξε ξανά πως δε μπορούν χωρίς ξένους να είναι ανταγωνιστικοί με πολλά ματς τη βδομάδα ούτως ή άλλως. Οπότε πάμε επιτέλους να το ακαδημιοξεμπουρδελέψουμε! smiley.gif
Zoys
Τρέλανε μας Jakobsen!!! w00t.gif

7/10 τρίποντα συν το νικητήριο καλάθι!!! icon_headbang.gif
akratacity
αυτος ο ντραγκισεβιτς που παιζει στην εφες ειναι αυτος που εδιωξε περυσι ο σφαιροπουλος για να παρει ευκαιριες ο αγραβανης???

κανει πολυ καλη εμφανιση και δινει προβαδισμα νικης στην ομαδα του που ειναι πολυ κακη σημερα
SG3ptshooter
QUOTE(akratacity @ Nov 7 2013, 22:08 ) *
αυτος ο ντραγκισεβιτς που παιζει στην εφες ειναι αυτος που εδιωξε περυσι ο σφαιροπουλος για να παρει ευκαιριες ο αγραβανης???

Όχι. Ούτε ο Dragicevic της Gora.
rchos
Μεγάλο ματς ο Σάγκα σήμερα.

Η Ρεάλ αυτή τη στιγμή μοιάζει διαστημική σε σχέση με όλους τους αντιπάλους της.Πραγματικά νομίζω ένα επίπεδο πάνω από όλες τις ομάδες της διοργάνωσης στην πρώτη φάση.



Ο Σάγκα ταιριάζει σίγουρα πολύ πολύ παραπάνω σε αυτή την ομάδα από τον Μπέγκιτς που αντικατέστησε.


Φοβερό show time από την Ρεάλ πραγματικά.
Zoys
Απαράδεκτοι απλά που δεν μέτρησαν το εκπληκτικό αυτό άλεϊ-ουπ. 68.gif

edit Ήρθε όμως το επόμενο! wos_sport5.gif Απολαυστική Ρεάλ!!

Και για να μην ξεχνιόμαστε και εντυπωσιακός Σκότι Χόπσον! biggrin.gif
rchos
QUOTE(Zoys @ Nov 13 2013, 22:08 ) *
Και για να μην ξεχνιόμαστε και εντυπωσιακός Σκότι Χόπσον! biggrin.gif


Ο Σκότυ παίζει σκεπτόμενος το βίντεο που θα του φτιάξεις και μόνο smiley.gif


Ο Ροντρίγκεζ ώρες ώρες είναι απίστευτος στις πάσες του.
ssoulliss
QUOTE (Zoys @ Nov 13 2013, 22:08 ) *
Απαράδεκτοι απλά που δεν μέτρησαν το εκπληκτικό αυτό άλεϊ-ουπ. 68.gif

edit Ήρθε όμως το επόμενο! wos_sport5.gif Απολαυστική Ρεάλ!!

Και για να μην ξεχνιόμαστε και εντυπωσιακός Σκότι Χόπσον! biggrin.gif


Πες τα ρε φίλε...γιατί κάποιες "δημοσιγραφάρες" μας έχουν ζαλίσει τα π...α με το ξύλο και το σκεπτόμενο μπάσκετ!

Και υποτιμούν διαρκώς τη Ρεάλ, η οποία μάλλον είναι ενισχυμένη με χημεία και καλό προπονητή.

Ο Χόπσον είναι η δεύτερη "σωστη" μετεγγραφή στην ιστορία τους μετά τον Γκόρντον!
TakeshyKurosawa
Απολαυστική Ρεάλ! Τον Μπουρούση πολύ ανεβασμένο τον βλέπω στη Μαδρίτη! biggrin.gif
tuareg
QUOTE (TakeshyKurosawa @ Nov 13 2013, 22:27 ) *
Απολαυστική Ρεάλ! Τον Μπουρούση πολύ ανεβασμένο τον βλέπω στη Μαδρίτη! biggrin.gif


καποια στιγμη το αφηνω στο 19-15 και κατι εβλεπα στα αγγλικα της κορης μου,γυρναω να δω τη συνεχεια και ειχε αρχισει το λιονταρια-χριστιανοι
ssoulliss
Η Ρεάλ έδωσε μια παράσταση που ειλικρινά είχα καιρό να δω...

Δεν υπάρχει παίκτης που να μην υστέρησε, αντίθετα στην Εφές νομίζω ότι αυτό το ματς θα το ξεχάσουν γρήγορα.


Μακάρι να μην έχει χτυπήσει ο Χόπσον. sad.gif

Ο Πλάνινιτς τους έχει μπερδέψει πολύ αφού κάνει πράγματα παρόμοια με τον Γκόρντον(οργάνωση,πάσα,πολύ ώρα την μπάλα στα χέρια)

Πάντως η Ρεάλ είναι η πιο φορμαρισμένη-έτοιμη ομάδα στην Ευρώπη τώρα.
Manos London
Πραγματικα διαστημικη η Ρεαλ χτες... Οποιος και να εμπαινε μεσα εκανε παρτι!
Στο τριτο κατι πηγε να κανει εκει ο τρελος Βασιλειαδης με τα τριποντα και κατεβασαν τη διαφορα απο τους 30 στους 14 αλλα μετα τους πηρε η μπορα παλι...

Παντως σε αυτο τον ομιλο δεν δοκιμαζεται καθολου η Ρεαλ γι'αυτο δεν ξερω κατα ποσο ειναι σωστο ενας προπονητης να επιμενει για τρεξιμο μεχρι το τελευταιο δευτερολεπτο (33-11 επι μερους σκορ στο 4ο) με 30 ποντους διαφορα στα πρωτα παιχνιδια της λιγκας...
Καλο το θεαμα, αλλα μου φαινεται πολυ πιθανο να μη γινει καλη διαχειρηση δυναμεων και να ξεμεινει απο καυσιμα στο τελος. Ειδικα οσοι αγωνιστηκαν στο Ευρωμπασκετ το καλοκαιρι. Ετσι, οταν αρχισουν τα δυσκολα σε λιγο καιρο, θα εχει προβλημα πιστευω. Ασε που στους παικτες που δεν ξερουν να διαχειριστουν τις ηττες προστεθηκε και ο Μπουρουσης. Φανταστειτε Μπουρου-Ρουντι μαζι στον παγκο σε αγωνα διχως αυριο και με την ομαδα πισω στο σκορ... απο την γκρινια θα τον φανε ζωντανο το Λασο... (βλεπε τελικος Ολυ-Μπαρτσα [Μπουρουσης] και Ολυ-Ρεαλ [Ρουντι])
Zoys
QUOTE(ssoulliss @ Nov 13 2013, 22:16 ) *
Πες τα ρε φίλε...γιατί κάποιες "δημοσιγραφάρες" μας έχουν ζαλίσει τα π...α με το ξύλο και το σκεπτόμενο μπάσκετ!
Και υποτιμούν διαρκώς τη Ρεάλ, η οποία μάλλον είναι ενισχυμένη με χημεία και καλό προπονητή.

Άλλη μια από αυτές τις δημοσιογραφάρες.
http://www.gazzetta.gr/basketball/article/...ia-ta-panigyria
Ελληνικό μεγαλείο... Λες και βγήκε ο Λάσο ή ο Ρούντι και είπαν ότι φέτος θα το πάρουν περίπατο.
Zoys
Το Στρασβούργο εκμεταλλεύεται τα νεκρά διαστήματα της Αρμάνι στο Μιλάνο και το παλεύει. Για να δούμε, αν κάνουν την έκπληξη οι Γάλλοι μπαίνουν στο κόλπο γιατί έχουν ευκολότερο πρόγραμμα σε σχέση με Ζαλγκίρις και Μπάμπεργκ.
rchos
Αυτόν τον καημένο τον Mejri κάθε δημοσιογράφος τον λέει και διαφορετικά.
kotzito
Τρομερο ματς στο Στρασβουργο με τους γηπεδουχους να παιρνουν την νικη με buzzer-beater τριποντο με ταμπλο του Καμπελ.Βεβαιως αυτο δυσκολα θα αλλαξει κατι για το Στρασβουργο,καθως ειναι μια νικη κατω απο την 4η Ζαλγκιρις που εχει και την διαφορα υπερ της,ενω εχουν να παιξουν και με την Ρεαλ εκτος.Αυτη την στιγμη Εφες,Μιλανο δειχνουν οτι ειναι πολυ κοντα στην προκριση(οι Τουρκοι αν νικησουν αυριο περνανε σιγουρα),ενω οι Λιθουανοι εχουν ενα μικρο πλεονεκτημα εναντι της Μπαμπεργκ για την 4η θεση.Τα παντα θα κριθουν λογικα την τελευταια αγωνιστικη στο Ζαλγκιρις-Μπαμπεργκ παντως.
kotzito
Τρομερο ματς στο Στρασβουργο με τους γηπεδουχους να παιρνουν την νικη με buzzer-beater τριποντο με ταμπλο του Καμπελ! Βεβαιως αυτο δυσκολα θα αλλαξει κατι για το Στρασβουργο,καθως ειναι μια νικη κατω απο την 4η Ζαλγκιρις που εχει και την διαφορα υπερ της,ενω εχουν να παιξουν και με την Ρεαλ εκτος. Αυτη την στιγμη Εφες,Μιλανο δειχνουν οτι ειναι πολυ κοντα στην προκριση(οι Τουρκοι αν νικησουν αυριο περνανε σιγουρα),ενω οι Λιθουανοι ισως εχουν ενα μικρο πλεονεκτημα εναντι της Μπαμπεργκ για την 4η θεση. Τα παντα θα κριθουν λογικα την τελευταια αγωνιστικη στο Ζαλγκιρις-Μπαμπεργκ παντως.
HLR CENATION
Ειδα το Εφες-Μπαμπεργκ...Με ενα 2-17 η Μπαμπεργκ κλεβει το ματς στην τεταρτη περιοδο...
Μεγαλο παιχνιδι ο Φισερ σε αμυνα επιθεση.Μεγαλα σουτ ο Γκαβελ.
Πολυ καλος και ο σουτερ Σμιθ,οπως και ο Σαντερς.

Απο της Εφες καλος ο βασιλειαδης στο πρωτο ημιχρονο,και ο Χοπσον.
SG3ptshooter
Savanovic 3/11 και 1 rebound. bball.gif
Zoys
QUOTE(kotzito @ Dec 6 2013, 00:47 ) *
Αυτη την στιγμη Εφες,Μιλανο δειχνουν οτι ειναι πολυ κοντα στην προκριση(οι Τουρκοι αν νικησουν αυριο περνανε σιγουρα),ενω οι Λιθουανοι ισως εχουν ενα μικρο πλεονεκτημα εναντι της Μπαμπεργκ για την 4η θεση. Τα παντα θα κριθουν λογικα την τελευταια αγωνιστικη στο Ζαλγκιρις-Μπαμπεργκ παντως.

Μετά και την σπουδαία επικράτηση της Μπάμπεργκ μέσα στην Τουρκία επί της Εφές οι Γερμανοί παίζουν δυνατά για την πρόκριση. Αν δεν έχουμε κι άλλες εκπλήξεις στην επόμενη αγωνιστική τότε το ματς της τελευταίας αγωνιστικής θα είναι πράγματι ζωής και θανάτου για Μπάμπεργκ και Ζαλγκίρις. Οι Λιθουανοί παίζουν στην έδρα τους με την Εφές και σε περίπτωση ήττας τότε θα θέλουν μόνο νίκη μέσα στη Γερμανία για να περάσουν αυτοί στους 16. Αν η Ζαλγκίρις καταφέρει να νικήσει τους Τούρκους και η Μπάμπεργκ δεν έχει νικήσει στο Μιλάνο τότε οι Λιθουανοί αποκτούν προβάδισμα και αποκλείονται από τη συνέχεια μόνο αν ηττηθούν στη Γερμανία με διαφορά άνω των 10 πόντων.

Από το ματς που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο παρά την μεγάλη εμφάνιση του Βασιλειάδη (18 πόντοι με 4/6 τρίποντα), αλλά και του euro-highlight-man Scotty Hopson (17 π.), η Εφές ηττήθηκε δίκαια από την καλύτερη Μπάμπεργκ των Jamar Smith (18 π.), D' Or Fischer (13 π., 5 ριμπ., 4 μπλοκ) και Anton Gavel (13 π.). Επέστρεψε επίσης και ο Velickovic και έκανε και καλό ματς με 13 πόντους και 3 ριμπάουντ. Καθοριστική για την ανατροπή και τη μεγάλη νίκη και η συμβολή του Zach Wright (9 π. και 7 ασίστ) και Rakim Sanders (9 π., 7 ρ.).
Quincy
Το πόσταρα κα ιστο τόπικ του Ολυμπιακού, αλλά νομίζω ότι εδώ ταιριάζει περισσότερο rolleyes.gif

Η Εφες κινδυνεύει πια από 2η να μείνει εκτός σε 2 αγωνιστικές !!
Αν δεν κρατήσει το +11 που πήρε στην Τουρκία απο την Ζαλγκίρις, και χάσει στην τελευταία αγωνιστική από την Ρεάλ. Ενώ παράλληλα κάνουν μία νίκη οι Γερμανοί που παίζουν εκτός με την Αρμάνι και εντός με την Ζαλγκίρις.
Χάνουν και στις 2 ισοβαθμίες και μένουν 5οι.
Υποθέτοντας ότι η Αρμάνι θα κερδίσει ένα από τα 2 παιχνίδια και θα τερματίσει 2η.
Quincy
Φοβερός αγώνας στην Λιθουανία με την Ζαλγκίρις να κερδίζει την Εφές με 2 πόντους διαφορά.

Οι Τούρκοι ήταν μάλιστα τόσο κακοί, που ενώ η Ζαλγκίρις έβαλε μόλις ΤΡΕΙΣ (3)!!! πόντους στο 4ο δεκάλεπτο, εκ των οποίων ο ένας ήταν με βολή στα τελευταία 10 δευτερόλεπτα όταν η Εφες έκανε φάουλ (έχανε με 2, 12 δευτερόλεπτα πριν το τέλος), δεν κατάφεραν να βάλουν 10 πόντους παραπάνω και να στείλουν έστω στην παράταση το παιχνίδι, ενώ έχασαν και το σουτ της νίκης (ευτυχώς γιατί το χα παίξει άσσο tongue.gif ) όταν έκλεψαν την μπάλα στην τελευταία επαναφορά. Συγκεκριμένα η 4η περίοδος έληξε 3-11 υπέρ των Τούρκων icon_drunk.gif

Νομίζω ότι αν τελικά περάσουν θα είναι η χειρότερη ομάδα του τοπ16
Dancing Madly Backwards
Παπαδογιάννης κατάλαβε μετά από 10 λεπτά παιχνιδιού πως ο Γκανί Λαβάλ δεν είναι ο Σάμουελς rolleyes.gif
louie
καλα τι κανει ο σερχιο ροντριγκεζ σημερα;;;
επαθα λαστιχο
με την ηττα της εφες τι γινεται τωρα σε περιπτωση τριπλης ισοβαθμιας εφες-μπαμπεργκ-ζαλγκιρις?
T.W.Is.M.
Ποιος μεγιστος εγκεφαλος ειχε την ιδεα να ξεκινησουν τα παιχνιδια με διαφορα ωρας? Δηλαδη πιστευει κανεις τωρα οτι οι Λιθουανοι θα σκιστουν να κερδισουν την Μπαμπεργκ ξεροντας οτι προκριθηκαν? Ή μηπως καιγονται τοσο πολυ να βγουν 3οι και οχι 4οι? Η δε Μπαμπεργκ αν καταφερει να αποκλειστει τωρα, ας αποσυρθει απο τη διοργανωση για τα επομενα 3 χρονια.
Οσο για την Εφες, ειναι πραγματικα αξια της μοιρας της. Οχι για τη σημερινη ηττα, αλλα για αυτες απο Αρμανι(χανοντας διψηφια διαφορα), Μπαμπεργκ(μεσα στην εδρα της) και Ζαλγκιρις(στο do or die αυτοι επελεξαν το die).

QUOTE(επαθα λαστιχο @ Dec 19 2013, 21:40 ) *
με την ηττα της εφες τι γινεται τωρα σε περιπτωση τριπλης ισοβαθμιας εφες-μπαμπεργκ-ζαλγκιρις?


3η η Μπαμπεργκ, 4η η Ζαλγκιρις, 5η και στο Eurocup η Εφες.
Quincy
Και πολύ της είναι το eurocup έτσι όπως παίζει.
Ακόμη και σήμερα μπορούσε να κάνει κάτι καλύτερο, το σκορ ήταν κοντά στους 6-7 πόντους αν θυμάμαι καλά με 7-8 λεπτά παιχνιδιού και έληξε με 20κάτι υπέρ της Ρεάλ. Απλά απογοητευτικοί, έχουν χάσει ΟΛΑ τα σημαντικά παιχνίδια
T.W.Is.M.
QUOTE(Quincy @ Dec 19 2013, 22:23 ) *
Και πολύ της είναι το eurocup έτσι όπως παίζει.
Ακόμη και σήμερα μπορούσε να κάνει κάτι καλύτερο, το σκορ ήταν κοντά στους 6-7 πόντους αν θυμάμαι καλά με 7-8 λεπτά παιχνιδιού και έληξε με 20κάτι υπέρ της Ρεάλ. Απλά απογοητευτικοί, έχουν χάσει ΟΛΑ τα σημαντικά παιχνίδια


Κι ομως δε θα παει στο Eurocup! Η Μπαμπεργκ χανει το παιχνιδι ενω κερδιζε με 9 στο 30'!!! Στο τελευταιο δεκαλεπτο το μονο που κανουν ειναι να σουταρουν αστοχα τριποντα.
Quincy
Από την μία κρίμα γιατί η Μπάμπεργκ το άξιζε σίγουρα περισσότερο. Από την άλλη η Εφες έρχεται στον όμιλό μας έτσι δεν είναι 19.gif
Dancing Madly Backwards
Αυτοκτόνησε η Μπάμπεργκ. Κατά τα άλλα
https://twitter.com/vaskos77/status/413773472574504961
μεγάλος παίκτης...
sarounas
QUOTE(Dancing Madly Backwards @ Dec 19 2013, 22:56 ) *
Αυτοκτόνησε η Μπάμπεργκ. Κατά τα άλλα
https://twitter.com/vaskos77/status/413773472574504961
μεγάλος παίκτης...

καλά ρε σεις είδε κανείς το ματς στην 4η περίοδο? Η Μπάμπεργκ δεν μου φαινόταν να το ήθελε και ιδιαίτερα να προκριθεί.. το ερώτημα είναι γιατί έπαιζαν μέχρι το 30 υποφερτά?
Dancing Madly Backwards
Ίσα - ίσα, είδα περισσότερο 4η περίοδο. Εντάξει, από ένα σημείο και μετά από παίρνανε τη μπάλα και την πέταγαν στο καλάθι. Καμία λογική, τίποτε. Πραγματικά λες και ήθελαν να χάσουν.
nickagian
QUOTE(sarounas @ Dec 19 2013, 23:00 ) *
καλά ρε σεις είδε κανείς το ματς στην 4η περίοδο? Η Μπάμπεργκ δεν μου φαινόταν να το ήθελε και ιδιαίτερα να προκριθεί.. το ερώτημα είναι γιατί έπαιζαν μέχρι το 30 υποφερτά?


Το είδα κι εγώ, κι όντως δεν υπήρχε τπτ στα τελευταία λεπτά από τους Γερμανούς. Ούτε ένα πλάνο, τπτ. Αλλά εντάξει τώρα, δεν πιστεύω ότι δεν ήθελε να προκριθεί. Ποιά ομάδα δε θέλει δλδ να προκριθεί στους 16? Απλά ως μη έμπειρη ομάδα δεν μπόρεσε να διαχειριστεί την κατάσταση και να πάρει το ματς. Θα αγχώθηκαν και λίγο, έχασαν τη διαφορά και μετά άρχισαν τα γιουρούσια. Ο προπονητής είναι το θέμα τι έκανε...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.