Help - Search - Members - Calendar
Full Version: ΠΕΡΙ ΜΕΤΑΓΡΑΦΩΝ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Οτιδήποτε για το μπάσκετ
Pages: 1, 2
whitewoolf
παιδια ανοιγω ενα topic που πιστευω οτι ενδιαφερει πολλους γονεις που τα παιδια τους ειναι ανηλικα και θελουν να μεταγραφουν σε καποιο αλλο σωματειο διαφορετικο απο αυτο που εχουν υπογραψει το πρωτο τους δελτιο.
Πιστευεται πως πρεπει να μεταγραφονται ελευθερα απο την στιγμη που ειναι ανηλικα ή πρεπει να εφαρμοζεται ο 2725 οπως ισχυει και για τους ενηλικες;;;
Εξ΄αλλου οταν ενα παιδακι εγγραφεται σε ενα σωματειο, <κανεις απο το σωματειο δεν κανει τον κοπο>......να εξηγησει στον απειρο γονεα τι σημαινει πραγματικα αυτο που υπογραφει εκεινη την στιγμη.
Εκεινος (ο γονεας) πιστευει οτι υπογραφει ενα χαρτι για να εκδοθει αθλητικη ταυτότητα, οπως τουλαχιστον του λενε απο το σωματειο, και δεν γνωριζει οτι αργοτερα εαν θελησει για τον Α ή Β λογο να παρει το παιδι του εμπιπτει στις διαταξεις του Ν 2725 περι μεταγραφων.
Θα ήθελα την γνωμη σας.
dizzy_fingers
Μπορείς να μας πεις τί λέει ο νόμος 2725?
liolias
Εμενα η γνωμη μου ειναι οτι θα πρεπει οι ανηλικοι να μεταγραφονται ελευθερα και να μην ειναι δεσμευμενοι σε μια ομαδα.
FC3
Ανοίξαμε μεγάλο θέμα.... μπράβο whitewoolf!!!

bball.gif O 2725/99 με τις τροποποιήσεις που έχουν γίνει κατά καιρούς καλός ή κακός ειναι ο αθλητικός νόμος αυτής της χώρας... οπότε αναγκαστικά περιλαμβάνει και τους ανήλικους αθλητές και αθλήτριες. Εξάλλου να μην ξεχνάμε πως ορισμένα κομμάτια αυτού του νόμου τους προστατεύουν κιόλας! (π.χ εισαγωγές, μόρια, 8 ετίες, bonus εθνικών ομάδων κ.λ.π.) Μέχρι κάποια ηλικία μπορούν και μεταγγράφονται ελέυθερα αλλά ειναι πολύ νωρίς για να μπορουν να αποφασίσουν (νομίζω εώς 9 ετών). ΔΕΝ συμφωνώ με αυτή την δέσμευση.... είναι απαράδεκτο σαν σκέψη πόσο μάλλον σαν πραγματικότητα να αναφερόμαστε σε μικρά παιδιά που χρησιμοποιούνται σαν εμπορεύσιμο υλικό από κάποιους! (σπάνια οι ομάδες δεν ζητούν ανταλάγματα για να αφήσουν ελεύθερο κάποιο παίχτη άσχετα με την ηλικία του...) 68.gif 68.gif 68.gif


bball.gif Καλό θα ήταν, ή μάλλον απαραίτητο να μπει στον αθλητικό νόμο ένα άρθρο που να υπερασπίζεται το δικαίωμα της ελευθερίας των νεαρών αθλητών αν όχι μέχρι την ενηλικίωση τους τουλάχιστον μέχρι και την ηλικία των παίδων - κορασίδων.


evilmonkey.gif
trefoil 13
Μήπως ξέρει κανείς τι ισχύει για αντίστοιχα θέματα στο εξωτερικό;
Το λέω για να μπορούμε να κρίνουμε έχοντας ένα μέτρο σύγκρισης.
womanplayer
προσωπικα οι ομαδες εχουν κερδισει απο μενα 1 000 000 δρχ οταν ημουν 15 χρονων . Και 5 000 000 δρχ οταν ημουν σε ηλικια 17 χρονων !
εγω τι πηρα , ασε μην πω καλυτερα ο dizzy θα με διαγραψει!
whitewoolf
Λοιπον παιδια.
Ο 2725 λεει οτι ενα παιδι πρεπει να εχει συμπληρωσει τα 9 του χρονια για να μπορεσει να βγαλει δελτιο σε ενα σωματειο.
Επισης αθλητης μεχρι 11 χρονων μπορει να μεταγραφει ελευθερα χωρις την συνεναιση του σωματειου που ανηκει.
Και εδω τιθεται ενα ερωτημα.
Εχετε δει πολλα παιδια ηλικιας κατω απο 11 χρονων να εχουν δελτιο;;
Αναφερεται επισης στον 2725 οτι ενας αθλητης που ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΛΑΒΕΙ ΜΕΡΟΣ ΓΙΑ ΤΡΕΙΣ συνεχομενες αγωνιστικες περιοδους με το σωματειο του, εχει δικαιωμα ελευθερης μεταγραφης ΧΩΡΙΣ την συνεναιση του σωματειου του και εφόσον προκειται για ανηλικο, μονο με την εγγραφη συνεναιση του κηδεμονα του.
Εδω αρχιζουν και μπλεκουν τα πραγματα.
Κατ΄αρχην η αποψη των σωματειων οτι ο καθε ΑΝΗΛΙΚΟΣ παικτης του ειναι περιουσιακο στοιχειο του σωματειου οπως η περιπτωση της woman player ειναι απολυτως εσφαλμενη και για αυτο το λογο εκανα και αλλο topic με θεμα εαν πρεπει να πληρωνουμε ή οχι. (Βεβαι το θεμα ξεφυγε λιγο, οχι οτι ειναι λαθος οι αποψεις που διατυπωνονται, αλλα δεν ηταν αυτο το κυριως θεμα).
Λοιπον. Απο την στιγμη που ενας γονιος πληρωνει για να μαθαινει το παιδι του μπασκετ, θεωρειται περιουσιακο στοιχειο ΜΟΝΟ της οικογενειας του και οχι του σωματειου διοτι πολυ απλα το σωματειο δεν εχει ξοδεψει ουτε 1 cent γι΄αυτο το παιδι σε αντιθεση με τον γονεα που ξοδευει χρονο (για να τρεχει με το αυτοκινητο του δεξια και αριστερα, σε οποιο γηπεδο παιζει η ομαδα του παιδιου του κανοντας χρεη ταξιτζη, γιατι δεν μεταφερει μονο το παιδι του, αλλα και οποια αλλα δεν εχουν μεταφορικο μεσο) και βεβαιως χρημα. (Μηνιαιες συνδρομες, εμφανισεις [τουλαχιστον 2] φορμες,παπουτσια και οτι αλλο χειαζεται ενας παικτης.
Σημειωστε δε οτι και εαν τυχει και κανενας τραυματισμος, φυσικα ολα τα εξοδα ειναι δικα του (του γονεα), αν και το σωματειο εαν ξοδεψει χρηματα για θεραπεια παικτη του, τα παιρνει πισω απο την ΓΓΑ, ΟΛΑ.
Σημειωστε οτι υπαρχει αποφαση του ΑΣΕΑΔ (δυστυχως δεν την εχω) που απαγορευει ρητα την καταβολη μηνιαιων συνδρομων απο την στιγμη που ενα παιδι συμετεχει σε αγωνιστικο τμημα.
Πες τε μου ποιο σωματειο την εφαρμοζει και πολυ περισσοτερο ποσοι γονεις το ξερουν.
Επισης με ποιο δικαιωμα απο την στιγμη που τους πληρωνουμε για να μαθουν στα παιδια μας μπασκετ, αρνουνται την ελευθερη μετακινηση τους;;;
Σημειωστε επισης οτι επειδη γνωριζουν το θεμα της 3ετιας γνωριζω περιπτωσεις που ενα σωματειο δηλωσε παιδι σε φυλλο αγωνα χωρις να ειναι παρων και πολυ χειροτερο μαλιστα εβαλε παιδι να παιξει με αλλο ονομα (χωρις φυσικα να το γνωριζει ο παθων). Αλλωστε ποιος απο τους διατητες ή απο την γραμματεια του αγωνα κανει ταυτοποιηση προσωπων;;
Αυτα προς το παρον.
Das Kapital
QUOTE(liolias @ Apr 2 2007, 04:12 PM) *
Εμενα η γνωμη μου ειναι οτι θα πρεπει οι ανηλικοι να μεταγραφονται ελευθερα και να μην ειναι δεσμευμενοι σε μια ομαδα.


Και εμενα το ιδιο!!! Πολλες φορες οι προπονητες δε κανουν τη δουλεια τους σωστα ως αποτελεσμα να παιδια να μην μαθαινουν τιποτα!!!

ή αλλες φορες ενας μικρος να ειναι ταλεντο και να τον ζηταει μια μεγαλυτερη ομαδα,και το σωματειο στο οποιο ανηκει να μην το δινει!!!
liolias
QUOTE(lebron15 @ Apr 3 2007, 11:40 AM) *
ή αλλες φορες ενας μικρος να ειναι ταλεντο και να τον ζηταει μια μεγαλυτερη ομαδα,και το σωματειο στο οποιο ανηκει να μην το δινει!!!


Φιλε αυτο ειναι το χειροτερο..
Das Kapital
QUOTE(liolias @ Apr 3 2007, 11:56 PM) *
Φιλε αυτο ειναι το χειροτερο..


Πιστευω πως σε αυτον που συμβαινει ,νιωθει πολυ ασχημα γιατι ετσι του κοβεις τα φτερα ως αποτελεσμα να σταματησει μεχρι να παιζει μπασκετ!!!!!
whitewoolf
Παιδια θα συμφωνησω απολυτα μαζι σας γιατι αυτη την κατασταση βιωνουμε και εμεις.
Το καλοκαιρι τον ζητησε (τον γυιο μου, 15 χρονων) μεταγραφη μια μεγαλη ομαδα.
Αμεσως πεσανε επανω μας 3 προπονητες και 2 παραγοντες του σωματειου που επαιζε μεχρι πριν λιγο καιρο με το επιχειρημα οτι εμεις θα τον προσεξουμε, εμεις θα του κανουμε ατομικες προπονησεις οπως συνεβαινε και την προηγουμενη χρονια και σε τελικη αναλυση δεν πρεπει να φυγει γιατι ειναι ο κορμος της ομαδας και εαν φυγει θα εχουμε προβλημα. Επισης μας υποσχεθηκανε οτι θα παιξει και στο παιδικο!!!!!
Ενα αλλο επιχειρημα ηταν οτι, επειδη οι μεγαλες ομαδες ειναι μεγαλες ομαδες, το παιδι δεν θα το προσεξουν γιατι πολυ απλα δεν πολυ-ενδιαφερονται. Εαν θελουν καποιον παικτη, πολυ απλα τον αγοραζουν.
Επισης οτι το παιδι ειναι περιουσιακο στοιχειο της ομαδας και για να φυγει πρεπει να φερει η ενδιαφερομενη ομαδα να δωσει καποια χρηματα ή εστω καποιους (2-3) παικτες σαν ανταλλαγμα. (Μαλιστα το ποσο που ηθελαν να ζητησουν ηταν περιπου απο 15-20.000Ε)
Εαν ειναι δυνατον. Ποιανου πατερας ειμαι;;;;;Του Iverson και δεν το ξερω;;;;;;;
Και σε τελικη αναλυση απο την στιγμη που <παρανομως> πληρωνω μηνιαιες συνδρομες για συμμετοχη του σε αγωνιστικο τμημα, θεωρειται απο τον νομο περιουσιακο στοιχειο της οικογενειας του και οχι του σωματειου που μεχρι σημερα δεν εχει ξοδεψει ουτε ενα cent για το παιδι μου.
Τελικα αφου συζητησαμε οικογενειακως το θεμα, αποφασισαμε μιας και το παιδι σε αυτη την ομαδα μεγαλωσε και εμαθε και το μπασκετ που ξερει, να μεινουμε.
ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ. Τιποτα απο οσα μας υποσχεθηκαν δεν πραγματοποιηθηκε.
Αντιθετα το παιδι εγκλωβιστηκε ΜΟΝΟ στο τμημα του (΄93),το οποιο αποτελειται απο παιδια που ανεβηκαν απο τα δευτερα τμηματα(ενω περυσι συμετειχε και μαλιστα με επιτυχια στο τμημα των ΄92), για παιδικο φυσικα ουτε συζητηση (δεν τον εβαζαν να παιξει ουτε στα προπονητικα διπλα που εκαναν), ατομικες, ''αγνωστη λεξη''.
Εαν δε σε ολα αυτα προσθεσουμε και την απαραδεκτη συμπεριφορα του συμπαικτων του απεναντι του, του προπονητη του που μεχρι περυσι του ΜΑΘΑΙΝΕ μπασκετ, ισως λογω του οτι γνωριζαν τα περι μεταγραφης του καταλαβαινεται γιατι προανεφερα οτι ηταν μεγα λαθος η αποφαση που πηραμε. Παραδειγμα: Παιζουμε αγωνα με μια απο τις καλυτερες ομαδες του τουρνουα του Εσπερου, χανουμε με 33 ποντους και επειδη στα τελευταια 15'' ετυχε να εχει την μπαλλα, αποφασισε πως το να κανεις τον ηρωα και να σουταρεις για 3 οταν χανεις με 33, θα ηταν αν μη τι αλλο ανωφελο, κρατησε στα χερια του την μπαλλα και με την ληξη την αφησε στο κεντρο και γυρισε στον παγκο του, τοτε 2-3 συμπαικτες του τον κατηγορησαν εμεσως πλην σαφως οτι απο δικα του λαθη και παραλειψεις χαθηκε ο αγωνας.
Και αναρωτιεμαι: υπαρχει παικτης σε αυτη την ηλικα που να πετυχαινει 33 ποντους σε καθε αγωνα και επειδη δεν τους εβαλε να χαθηκε αυτο το παιχνιδι;;; ποιον εχω σπιτι μου;; Τον Lebron;;)
Και εδω θα συμφωνησω με τον lebron οτι υπαρχει ο κινδυνος ενα παιδι να σταματησει το μπασκετ, γιατι η τελευταια κουβεντα που μου ειπε το παιδι αμεσως μολις βγηκε απο τα αποδυτηρια ηταν:
Ή αλλαζω ομαδα ή σταματαω το μπασκετ.
Ετσι αποφασισαμε μαζι με το παιδι να στειλουμε μια επιστολη στο Δ.Σ και να τους ενημερωσουμε (λες και δεν τα ήξεραν) οτι θελουμε να σταματησουμε τις δραστηριοτητες στο σωματειο και να μας αποδεσμευσουν το δελτιο.
Φυσικα εκεινοι το αρνηθηκαν γιατι οπως σας προειπα τον θεωρουν περιουσιακο τους στοιχειο και δεν θα φυγει ετσι απλα. Πρεπει να φερει ανταλλαγματα.
Παραλληλα επικοινωνησαμε με τον προπονητη της αλλης ομαδας και τον ενημερωσαμε για το τι συμβαινει και ρωτησαμε εαν μπορει να συμετασχει στις προπονησεις τους (χωρις να ομως να γινει επισημη εγγραφη ) απλα για να μην χασει την φορμα του και παει χαμενη η χρονια.
Φυσικα εκεινος συμφωνησε αλλα και εγω παραλληλα με την σειρα μου ενημερωσα και τον προεδρο του προηγουμενου σωματειου για την κινηση μου ουτως ωστε να μην εχουνε να πουνε τιποτα.
Αλλο λαθος απο μερους μας. (Φαινεται οτι η ειλικρινεια σε αυτο τον τοπο ειναι τελικα μια ηλιθια πραξη). Εφτασαν μεχρι του σημειου να ερθουν στην 2η κιολας προπονηση που εκανε με την αλλη ομαδα και μεταξυ αλλων να μας απειλησουν οτι: ενταξει, αμα θελει να κανει προπονησεις ας κανει οσες θελει, αλλα να ξερουμε οτι θα μπορεσει να ξανα παιξει μονο μετα απο 3 χρονια. )Νομος 2725 αρθρο 4 παρ:Γ/2.
Μετα ειχαν το θρασσος οταν πηγε με κατι φιλους του να παιξει στο ανοικτο,(που υπαρχει διπλα απο το κλειστο που αγωνιζεται το προαναφερομενο σωματειο), να τον απειλησουν οτι ΕΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΕΙ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΑΛΑ ΞΕΜΠΕΡΔΕΜΑΤΑ υπονοοντας, θελω να πιστευω, οτι κοινως την εχω ψωνισει που το παιδι μου το ζητησε μια μεγαλη ομαδα και οτι θα τον παρω στο λαιμο μου και θα το χαντακωσω τελικα.
Μετα απο ολα αυτα καταλαβαινεται γιατι οταν ξεκινησα το topic ειπα οτι ο αθλητικος νομος τελικα δεν προστατευει τα παιδια παρα μονο τα σωματεια.
Εχω αδικο;;
(Συγνωμη εαν σας κουρασα αλλα αυτου του ειδους τα προβληματα ''καρφωμα του δελτιου στο ταβανι'' δεν ωφελουν το μπασκετ.)
V@Roxe##13
Φιλε μου εχεις απολυτο δικαιο αλλα που να το βρεις.Τωρα αν το παιδι σου αξιζει,δεν θα χαθει.Εσυ απλα φροντισε να προπονηται ακομη και μονος του,οχι απλα για να μην χασει την φορμα του αλλα για να βελτιωθει κιολας.Οσο για την τριετια,πιστεψε με,αν δεν εχεις αλλη λυση αξιζει τον κοπο.Απλα δεν θα παιζει αγωνες για καποιον καιρο,και θα επανελεθει οταν θα ειναι εφηβικο με την νεα πια ομαδα.

SOS,προσεξε μην χρησιμοποιησουν το δελτιο του μονο σε καποιον αγωνα και δεν το παρεις χαμπαρι.
whitewoolf
SOS,προσεξε μην χρησιμοποιησουν το δελτιο του μονο σε καποιον αγωνα και δεν το παρεις χαμπαρι.
[/quote]

ΜΑΓΟΣ ΕΙΣΑΙ Ή ΠΡΟΦΗΤΗΣ;;;;
Δυστυχως το εχουν κανει, οχι στον δικο μου, αλλα σε αλλον.
Επισης εχουν χρησιμοποιησει σε επισημο πρωταθλημα της ΕΚΑΝΑ, παιδια του οποιων το δελτιο το εχει αλλο σωματειο και δεν τους τα δινει.
Και το χειροτερο;; Τους εχουν κανει εγγραφη και τους παιρνουν και λεφτα καθε μηνα.
Δεν σκεφτωνται ομως οτι εαν τους γινει καταγγελια απο μερους μου θα εχουν πολυ πολυ σοβαρα προβληματα με τις ομοσπονδιες. ΕΟΚ & ΕΣΚΑΝΑ. Μεχρι μηδενισμου φτανει το θεμα.
Das Kapital
QUOTE(whitewoolf @ Apr 6 2007, 10:37 AM) *
Παραδειγμα: Παιζουμε αγωνα με μια απο τις καλυτερες ομαδες του τουρνουα του Εσπερου, χανουμε με 33 ποντους και επειδη στα τελευταια 15'' ετυχε να εχει την μπαλλα, αποφασισε πως το να κανεις τον ηρωα και να σουταρεις για 3 οταν χανεις με 33, θα ηταν αν μη τι αλλο ανωφελο, κρατησε στα χερια του την μπαλλα και με την ληξη την αφησε στο κεντρο και γυρισε στον παγκο του, τοτε 2-3 συμπαικτες του τον κατηγορησαν εμεσως πλην σαφως οτι απο δικα του λαθη και παραλειψεις χαθηκε ο αγωνας.
Και αναρωτιεμαι: υπαρχει παικτης σε αυτη την ηλικα που να πετυχαινει 33 ποντους σε καθε αγωνα και επειδη δεν τους εβαλε να χαθηκε αυτο το παιχνιδι;;; ποιον εχω σπιτι μου;; Τον Lebron;;)


Ο γιος σου εκανε το σωστο,τι θα προσθεσει ποντους στον εαυτο του?και τι θα γινει?

Κατι παρομοιο ειχε γινει και σε μενα περσι χαναμε με 10 ποντους απο μια αλλη ομαδα στο πρωτο παιχνιδι με 5 δευτερα πριν το τελος και εγω εκανα τριποντο το οποιο δε μπηκε και ενας συμπαικτης μου με κατηγορησε για αυτο!!! Ομως εγω του ειπα οτι με 3 ποντους λιγοτερους στην εδρα τους ισως και να ειχαμε περισσοτερς πιθανοτητες να περασουμε στην επομενη φαση!!! Αντε βαλ'του μυαλο τωρα!!
barcelonista13
dystyxws mesa sis omades den yparxei i katallili ipodomi kai gnwsi kai etsi oi goneis eykola mperdeuonai kai den kseroun tti na kanoun... gia emena to kalytero tha itan na mporoun na ginoun metagrafes mexri kai to efiviko oute kan kai me tin morfi tis yposxetikis.... mono eleftheroi, etsi kai pio antagonistika tha einai ta protathlimatta kai pio eukola ta paidia tha menoun sto athlima gia perissotera xronia....
sarounas
whitewoolf, λυπάμαι που το λέω αλλά δυστυχώς δεν μπορεί να γίνει τίποτε, αυτό το πρόβλημα με τα δελτία και τις αποδεσμεύσεις είναι πολύ παλιό και δεν ξέρω κάποιους που να ήρθαν σε ρήξη με σωματεία και στο τέλος να πέτυχαν το σκοπό τους... και την νομική οδό να ακολουθήσετε δεν ξέρω πως μπορείτε να δικαιωθείτε

θεωρώ αδύνατο σχεδόν να φύγει το παιδί από την ομάδα αν αυτοί δεν θέλουν,
επειδή όμως όπως εξηγείτε η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη για το παιδί και δεν γίνεται να επιστρέψει προσπαθήστε να φέρετε τα ανταλλάγματα που ζητούν με οποιοδήποτε τρόπο ή διαφορετικά προσπαθήστε να χτίσεται ξανά γέφυρες επικοινωνίας με το σωματείο

ενώ για το δελτίο, μην το σκέφτεστε καν
φυσικά και θα χρησιμοποιηθεί και μάλιστα πολλές φορές...
Live strong
Έψαχνα να βρω ένα ανοικτό topic για να ποστάρω το παρακάτω άρθρο γιατί νομίζω ότι αξίζει τον κόπο!
Δεν είναι η πρώτη φορά βέβαια που συναντούμε ανάλογες συμπεριφορές, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι πρέπει να κλείνουμε τα μάτια και τ αυτιά μας!!!!

Χαρείτε το λοιπόν και περιμένω τα σχόλια σας....


Το ξύλο βγήκε από το… μπάσκετ!

Όταν οι παράγοντες ξεπερνούν τα όρια, όσο και αν διαφωνούμε, όσο και αν είμαστε αντίθετοι σε κάθε πράξη βίας, ισχύει το ρηθέν υπό των προφητών "όπου δεν πίπτει λόγος, πίπτει ράβδος". Κι όταν, μάλιστα, η… ράβδος πέσει βαριά, η κατάληξη είναι να φτάσουν τα πράγματα σε εκρηκτικές (όσο και άσχημες καταστάσεις) και να περάσουν κάποιοι τη νύχτα στο αστυνομικό τμήμα!
Η ιστορία εξελίχθηκε σε ομάδα τοπικού πρωταθλήματος στο λεκανοπέδιο της Αττικής. Μια ομάδα έχει στις τάξεις της ένα… ταλεντάκι. Το παιδί από μικρό έχει κληθεί σε κλιμάκια Εθνικών ομάδων και φαίνεται πως μπορεί να διαγράψει μια κάποια πορεία (μικρή - μεγάλη δεν έχει σημασία) στο ελληνικό μπάσκετ. Ως εδώ όλα καλά. Το γιατί ο "μικρός" έγινε αιτία να… διαλυθούν τα γραφεία του σωματείου, διαβάστε το πιο κάτω…

Ο προπονητής εκτίμησε πως ο νεαρός παίκτης δεν θα πρέπει να έχει μεγάλο χρόνο συμμετοχής. Έτσι το παλικάρι έπαιζε λίγο, πετύχαινε λίγους πόντους και εν γένει φέτος δεν είχε σπουδαία παρουσία. Το παιδί είναι σε ηλικία που θέλει να παίζει μπάσκετ, γι' αυτό και ζήτησε από το σωματείο να πάρει το δελτίο και να φύγει.
Οι παράγοντες ήταν ανένδοτοι. Και όταν ο παίκτης τους ρώτησε πόσα χρήματα θέλουν για να του δώσουν την ελευθερία του, πήρε μια απάντηση - πρόκληση: "Θα σε δώσουμε όπου θέλουμε εμείς και θα πάρουμε όσα χρήματα θέλουμε".
Ο μικρός πήγε σπίτι "σκασμένος", μετέφερε την απάντηση στον πατέρα του, που δυσκολεύτηκε να τον πιστέψει. Θεώρησε, ενδεχομένως, ότι ο νεαρός ήταν υπερβολικός, ότι κάτι δεν κατάλαβε καλά βρε αδερφέ, και πήγε ο ίδιος να συζητήσει με τους παράγοντες. Ίδιοι τόνοι, ίδια απάντηση, διαφορετική αντίδραση. Ο πατέρας έκανε γης μαδιάμ τα γραφεία του συλλόγου, έσπασε ό,τι βρήκε μπροστά του, απειλώντας τους παράγοντες, που κάλεσαν την αστυνομία, η οποία συνέλαβε τον αγανακτισμένο γονιό! Ο πατέρας πέρασε τη νύχτα στο αυτόφωρο. Τιμωρήθηκε για την υπέρβαση του ορίου άμυνας, αν κι εδώ που τα λέμε και εμείς στη θέση του ίσως έτσι να αντιδρούσαμε.
Το ερώτημα είναι πότε θα σταματήσουν οι ομάδες να κρατούν ομήρους τα παιδιά μας και ποιος θα τιμωρήσει τους παράγοντες, που με μηδαμινή προσφορά θεωρούν κτήμα τους το μέλλον του ελληνικού μπάσκετ;
Κάποιοι κύριοι που αντί να αγοράσουν ένα ακριβό ρολόι, ή ένα σπορ αυτοκίνητο, κάνουν το κομμάτι τους στο ελληνικό μπάσκετ, θα πρέπει αφενός να μάθουν να σέβονται τον ιδρώτα και τον καημό των παιδιών και αφετέρου να καταλάβουν πως όταν έλεγε ο Χάρρυ Κλυνν πως "αν σηκώσεις πέτρα ή σκύλο, ή πρόεδρο θα χτυπήσεις", αυτούς εννοούσε.
Ένα ερασιτεχνικό σωματείο ξοδεύει ελάχιστα χρήματα για έναν αθλητή (οι συμμετέχοντες στις ακαδημίες πληρώνουν μηνιαία συνδρομή) για να δικαιούται να λέει "θα πας όπου θέλουμε εμείς και θα πάρουμε από εσένα όσα θέλουμε". Θα επανέρθουμε στο θέμα...
Όπως θα γράψουμε και γι' αυτούς που παζαρεύουν με παιδιά και γονείς (δεν αναφερόμαστε στη συγκεκριμένη ομάδα) για να τα βάλουν να παίξουν και να πάρουν μόρια για την είσοδο σε ΑΕΙ. Μια ιστορία που θα "τσακίσει κόκαλα" και θα αναδείξει τον βρώμικο ρόλο κάποιων "παραγόντων", εκεί όπου (νομίζουν) δεν φτάνουν τα φώτα της δημοσιότητας.

basketblog.gr
Air Kef
Ελπίζω να επεσε κανα φαξ πανω σε καποιον απο τους παράγοντες.
Ειναι ντροπή να μην προστατεύονται οι μικροι αθλητές.
Τι να πεις..Ειλικρινά απορω ποιοι φταίνε και τι κανουν για κατι τέτοια.
Gravedigger
Ντροπή κ αίσχος.Δηλαδή αν ο παίχτης από την απογοήτευση του σταματήσει το μπάσκετ αυτή η ομάδα τι κέρδος θα έχει?Καταστρέφει το όνειρο ενός παιδιού φυλακίζοντας το.
dizzy_fingers
Αναμένω με πολύ ενδιαφέρον τη συνέχεια των ρεπορτάζ του basketblog περί του θέματος.
whitewoolf
Τελικα για να λυθει η "απορια"?? σου καλε μου φιλε dizzy, στην Ελλαδα ΔΥΣΤΥΧΩΣ για να βρισκεις λυσεις πρεπει να γνωριζεις προσωπα και κυριως καταστασεις.
Το δελτιο το πηρα. Το παιδι ειναι ελευθερο αλλα χρειαστηκε να καταφυγω, εκτος απο το ΑΣΕΑΔ [ευτυχως δεν φτασαμε εως εκει], σε ενα καθαρο και ωμο εκβιασμο.
Η συγκεκριμενη ομαδα ειχε στο roster της 2 παιδια των οποιων τα δελτια τα εχει αλλος συλλογος.
Εγω απλα ενημερωσα τον προεδρο οτι εαν δεν μου δωσουν το δελτιο θα προχωρουσα σε καταγγελια στην ΕΟΚ και στην ΕΣΚΑΝΑ με οτι αυτο σημαινε για τον συλλογο και τα ιδια, ΔΥΣΤΥΧΩΣ, τα παιδια τα οποια δεν εφταιγαν σε τιποτα.
Και, ω!! του θαυματος.
Με αποφαση Δ.Σ το παιδι αφεθηκε ελυθερο. Ουτε καν με υποσχετικη.
Αλλα ρωταω: Πρεπει να φτανουμε σε εκβιασμους και σε καταστασεις που σεν κοσμουν τον αθλητισμο και την ιδεα του;;
Μηπως πρεπει ο 2325 να γινει ποιο ελαστικος και ποιο δικαιος οταν αφορα παιδια;;
Και πανω απο ολα πρεπει εμεις οι γονεις να μην καβαλαμε το καλαμι οταν μια μεγαλη ομαδα ζηταει μεταγραφη το παιδι μας γιατι ετσι ΜΟΝΟ ΚΑΚΟ ΘΑ ΤΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ.
Ευχαριστω για την συμπαρασταση σας και τις συμβουλες σας.
nikefalin
QUOTE(whitewoolf @ Apr 6 2007, 10:44 ) *
Μετα απο ολα αυτα καταλαβαινεται γιατι οταν ξεκινησα το topic ειπα οτι ο αθλητικος νομος τελικα δεν προστατευει τα παιδια παρα μονο τα σωματεια.
Εχω αδικο;;
(Συγνωμη εαν σας κουρασα αλλα αυτου του ειδους τα προβληματα ''καρφωμα του δελτιου στο ταβανι'' δεν ωφελουν το μπασκετ.)

Ο νεός νόμος είναι α-π-ι-σ-τ-ε-υ-τ-ο-ς.....η κατά τα άλλα "επαναστατική και κοινωνική" ομοσπονδία (που ξέρει να βάζει τιμες εισητηρίων σε φιλικά της πλάκας όπως το Eurostar στα 20 Ευρώ) περιχαρακώνει τους τζάμπα μάγκες του αθλητισμού.
Αν θέλουν να μας γυρίσουν στην εποχή τους , την εποχή που οι ερασιτέχνες αθλητές είχαν τη 12ετία και μετά τα 30 μπορούσαν να αλλάζουν ομάδα, που είναι και η εποχή που οι άνθρωποι της ομοσπονδίας "μεγαλούργησαν" διοικητικά, και όλα αυτά να τα εφαρμόζουν σε μικρά παιδιά ,ε, τότε απορώ φίλε μου whitewoolf πως έχεις συγκρατηθεί και δεν έχεις πάρει το νόμο στα χέρια σου.
Είναι αθλητική αλητεία αυτό το τερατούργημα, το παιδί σου μπορεί να συνεχίζει να παίζει μονό με τους φίλους του, να κάνει προπονήσεις με κάποια άλλη ομάδα, αλλά το να μη τον αφήνουν να εξελιχθεί αθλητικά είναι έγκλημα.
Δεν ξέρω τι μπορεί να γίνει για αυτό, αλλά ίσως να μπορούμε να οργανώσουμε μια επίσημη διαμαρτυρία, να γίνει κάτι
man10
Για μενα ολοι οι ανηλικοι παικτες θα πρεπει να εχουν το δικαιωμα μεταγραφης,χωρις την συγκαταθεση της ομαδας,απλα πρεπει ταυτοχρονα να βγει ενας νομος που να απογορευει σε μια ομαδα να κανει πανω απο 4-5 μεταγραφες ανηλικων παικτων,ετσι ωστε να μην μαζευονται ολοι οι καλοι παικτες σε μια ομαδα...
mpalla
QUOTE(man10 @ Aug 28 2007, 14:16 ) *
Για μενα ολοι οι ανηλικοι παικτες θα πρεπει να εχουν το δικαιωμα μεταγραφης,χωρις την συγκαταθεση της ομαδας,απλα πρεπει ταυτοχρονα να βγει ενας νομος που να απογορευει σε μια ομαδα να κανει πανω απο 4-5 μεταγραφες ανηλικων παικτων,ετσι ωστε να μην μαζευονται ολοι οι καλοι παικτες σε μια ομαδα...

Υπάρχει περιορισμός στον αριθμό των ανηλίκων παικτών, που μπορεί μια ομάδα να μετεγγράψει.
man10
QUOTE(mpalla @ Aug 28 2007, 12:50 ) *
Υπάρχει περιορισμός στον αριθμό των ανηλίκων παικτών, που μπορεί μια ομάδα να μετεγγράψει.

Ναι το ξερω,τωρα ο περιορισμος ειναι στους 2 η 3 παικτες ομως smile.gif
dizzy_fingers
QUOTE(whitewoolf @ Aug 28 2007, 11:24 ) *
Τελικα για να λυθει η "απορια"?? σου καλε μου φιλε dizzy, στην Ελλαδα ΔΥΣΤΥΧΩΣ για να βρισκεις λυσεις πρεπει να γνωριζεις προσωπα και κυριως καταστασεις.
Το δελτιο το πηρα. Το παιδι ειναι ελευθερο αλλα χρειαστηκε να καταφυγω, εκτος απο το ΑΣΕΑΔ [ευτυχως δεν φτασαμε εως εκει], σε ενα καθαρο και ωμο εκβιασμο.
Η συγκεκριμενη ομαδα ειχε στο roster της 2 παιδια των οποιων τα δελτια τα εχει αλλος συλλογος.
Εγω απλα ενημερωσα τον προεδρο οτι εαν δεν μου δωσουν το δελτιο θα προχωρουσα σε καταγγελια στην ΕΟΚ και στην ΕΣΚΑΝΑ με οτι αυτο σημαινε για τον συλλογο και τα ιδια, ΔΥΣΤΥΧΩΣ, τα παιδια τα οποια δεν εφταιγαν σε τιποτα.
Και, ω!! του θαυματος.
Με αποφαση Δ.Σ το παιδι αφεθηκε ελυθερο. Ουτε καν με υποσχετικη.
Αλλα ρωταω: Πρεπει να φτανουμε σε εκβιασμους και σε καταστασεις που σεν κοσμουν τον αθλητισμο και την ιδεα του;;
Μηπως πρεπει ο 2325 να γινει ποιο ελαστικος και ποιο δικαιος οταν αφορα παιδια;;
Και πανω απο ολα πρεπει εμεις οι γονεις να μην καβαλαμε το καλαμι οταν μια μεγαλη ομαδα ζηταει μεταγραφη το παιδι μας γιατι ετσι ΜΟΝΟ ΚΑΚΟ ΘΑ ΤΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ.
Ευχαριστω για την συμπαρασταση σας και τις συμβουλες σας.

Σε ευχαριστώ φίλε μου.

Τώρα, όντως δεν είναι λύση να καταφεύγουμε στον εκβιασμό για να πετύχουμε τα αυτονόητα, ωστόσο με την κίνησή σου αυτή έδειξες ότι μπορούμε κι εμείς να χρησιμοποιήσουμε το όπλο τους, εναντίον τους...και αυτό πιστεύω πως είναι μεγάλη επιτυχία.
whitewoolf
Τώρα, όντως δεν είναι λύση να καταφεύγουμε στον εκβιασμό για να πετύχουμε τα αυτονόητα, ωστόσο με την κίνησή σου αυτή έδειξες ότι μπορούμε κι εμείς να χρησιμοποιήσουμε το όπλο τους, εναντίον τους...και αυτό πιστεύω πως είναι μεγάλη επιτυχία.
[/quote]

Αυτο ειναι το μονο σιγουρο [ότι μπορούμε κι εμείς να χρησιμοποιήσουμε το όπλο τους, εναντίον τους...] γιατι εκει πονταρουν οι διαφοροι "ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ".
Στην αγνοια που εχουν οι περισσοτεροι γονεις και πανω απο ολα οτι δεν θελουν να κανουν κατι που θα βλαψει τα παιδια τους.
Δηλαδη καθαρα ψυχολογικοι λογοι.
Και αυτο οι "ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ" το ξερουν και το χρησιμοποιουν πολυ καλα.
Πιστευω πως χρειαζεται πανω απο ολα ενημερωση γονεων και παιδιων για τα ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥΣ.
Γιατι υπαρχουν δικαιωματα μονο που δεν τα ξερουμε μεταξυ αυτων και εγω μεχρι που μου...ετυχε.
Προτεινω στους administrators να κανουν σταθερο topic τα δικαιωματα των αθλητων γενικως.
Ε!! Τι λετε;;;
whitewoolf
QUOTE(sarounas @ Apr 10 2007, 09:50 ) *
whitewoolf, λυπάμαι που το λέω αλλά δυστυχώς δεν μπορεί να γίνει τίποτε, αυτό το πρόβλημα με τα δελτία και τις αποδεσμεύσεις είναι πολύ παλιό και δεν ξέρω κάποιους που να ήρθαν σε ρήξη με σωματεία και στο τέλος να πέτυχαν το σκοπό τους... και την νομική οδό να ακολουθήσετε δεν ξέρω πως μπορείτε να δικαιωθείτε

θεωρώ αδύνατο σχεδόν να φύγει το παιδί από την ομάδα αν αυτοί δεν θέλουν,
επειδή όμως όπως εξηγείτε η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη για το παιδί και δεν γίνεται να επιστρέψει προσπαθήστε να φέρετε τα ανταλλάγματα που ζητούν με οποιοδήποτε τρόπο ή διαφορετικά προσπαθήστε να χτίσεται ξανά γέφυρες επικοινωνίας με το σωματείο

ενώ για το δελτίο, μην το σκέφτεστε καν
φυσικά και θα χρησιμοποιηθεί και μάλιστα πολλές φορές...


Φιλε sarounas οπως αποδειχθηκε απο την εξελιξη ολα γινονται. Πολυ περισσοτερο εαν ακολουθησεις την Νομικη οδο. Παντα το ΑΣΕΑΔ οταν γινεται ΑΙΤΗΣΗ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗΣ ΓΙΑ ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΛΟΓΟ δικαιωνει τον ανηλικο αθλητη αρκει οι λογοι που θα επικαλεσθει να ανταποκρινονται στην αληθεια. {Σημ: Το κοστος ανερχεται στα 800 Εuro περιπου}
Οσον αφορα την χρηση του δελτιου χωρις την παρουσια του παιδιου με μια αιτηση στην διοργανωτρια αρχη μα σοβαρες αιτιολογιες, βρισκεται αμεσως και τοτε φανταζεσαι τι συμβαινει και τι κοβουν...!!! στο σωματειο.
Μην απογοητευεσαι και μην απογοητευεις και αλλους.
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ χρειαζομαστε και μονο ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ.
Φιλικα.
Whitewoolf
dizzy_fingers
QUOTE(whitewoolf @ Sep 4 2007, 01:03 ) *
Γιατι υπαρχουν δικαιωματα μονο που δεν τα ξερουμε μεταξυ αυτων και εγω μεχρι που μου...ετυχε.
Προτεινω στους administrators να κανουν σταθερο topic τα δικαιωματα των αθλητων γενικως.
Ε!! Τι λετε;;;

Άνοιξε ένα τόπικ με τα δικαιώματα γραμμένα καθαρά και τακτοποιημένα και εννοείται πως θα τα κάνω pinned wink.gif.
sarounas
QUOTE(whitewoolf @ Sep 4 2007, 01:10 ) *
Φιλε sarounas οπως αποδειχθηκε απο την εξελιξη ολα γινονται. Πολυ περισσοτερο εαν ακολουθησεις την Νομικη οδο. Παντα το ΑΣΕΑΔ οταν γινεται ΑΙΤΗΣΗ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗΣ ΓΙΑ ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΛΟΓΟ δικαιωνει τον ανηλικο αθλητη αρκει οι λογοι που θα επικαλεσθει να ανταποκρινονται στην αληθεια. {Σημ: Το κοστος ανερχεται στα 800 Εuro περιπου}
Οσον αφορα την χρηση του δελτιου χωρις την παρουσια του παιδιου με μια αιτηση στην διοργανωτρια αρχη μα σοβαρες αιτιολογιες, βρισκεται αμεσως και τοτε φανταζεσαι τι συμβαινει και τι κοβουν...!!! στο σωματειο.Μην απογοητευεσαι και μην απογοητευεις και αλλους.
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ χρειαζομαστε και μονο ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ.
Φιλικα.
Whitewoolf

δεν φαντάζεσαι πόσο καλό κάνεις που το έψαξες σε βάθος, βρήκες άκρη και αναφέρεις δημόσια τον τρόπο smile.gif

και ακόμη,
800 ευρώ για απαλλαγή πολύ ευχαρίστως
Andrew19
Δεν ξέρω για το μπάσκετ συγκεκριμένα, αλλά σε άλλο άθλημα που αγωνιζόμουν για τους ανήλικους υπήρχε το εξής παράθυρο. Εφόσον ο γονέας άλλαζε κατοικία πάνω από μία χιλιομετρική απόσταση, μπορούσε ο ανήλικος να πάρει μεταγραφή σε σωματείο της νέας του πόλης χωρίς την συγκατάθεση του παλιού του σωματείου.
Live strong
QUOTE(Andrew19 @ Sep 6 2007, 10:32 ) *
Δεν ξέρω για το μπάσκετ συγκεκριμένα, αλλά σε άλλο άθλημα που αγωνιζόμουν για τους ανήλικους υπήρχε το εξής παράθυρο. Εφόσον ο γονέας άλλαζε κατοικία πάνω από μία χιλιομετρική απόσταση, μπορούσε ο ανήλικος να πάρει μεταγραφή σε σωματείο της νέας του πόλης χωρίς την συγκατάθεση του παλιού του σωματείου.


αύτο ισχύει και στο basket, αλλά αυτό τι σημαίνει; ότι πρέπει να ξενιτεύεται ο κόσμος για ν αλλάξει ομάδα; smile.gif
whitewoolf
QUOTE(Andrew19 @ Sep 6 2007, 10:32 ) *
Δεν ξέρω για το μπάσκετ συγκεκριμένα, αλλά σε άλλο άθλημα που αγωνιζόμουν για τους ανήλικους υπήρχε το εξής παράθυρο. Εφόσον ο γονέας άλλαζε κατοικία πάνω από μία χιλιομετρική απόσταση, μπορούσε ο ανήλικος να πάρει μεταγραφή σε σωματείο της νέας του πόλης χωρίς την συγκατάθεση του παλιού του σωματείου.


Προσεξε αυτο:

είτε λόγω μετάθεσης ή διορισμού του σε δημόσιο θέση ή σε Ν.Π.Δ.Δ. ή Ν.Π.Ι.Δ. (που για την εκτέλεση του έργου τους επιχορηγούνται από την Πολιτεία) ή η επιχείρηση που η πλειοψηφία του Μετοχικού Κεφαλαίου της ανήκει στο Δημόσιο, και εφόσον υπηρετεί τουλάχιστον μία αγωνιστική περίοδο, έχει το δικαίωμα να μετεγγραφεί χωρίς τη συγκατάθεση του σωματείου του σε σωματείο της προτίμησής του, που έχει όμως την έδρα του στην πόλη όπου είναι το Εκπαιδευτικό Ίδρυμα, στο οποίο σπουδάζει ή η Υπηρεσία στην οποία έχει διοριστεί, με την απαραίτητη όμως προϋπόθεση ότι η πόλη που σπουδάζει ή υπηρετεί απέχει περισσότερο από 300 χιλιόμετρα από την πόλη που εδρεύει το σωματείο του. H απόδειξη της μετοίκησης για επαγγελματικούς λόγους (του ιδίου ή των γονέων του) αποδεικνύεται εκτός από τις επίσημες βεβαιώσεις των άνω φορέων και με προσκόμιση βεβαίωσης δημοσίου ασφαλιστικού οργανισμού με ασφάλιση στον τόπο μετακίνησης τουλάχιστον ένα (1) χρόνο.

Πως το βλεπεις ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ;; Για χαζου; τους περνας στην ΕΟΚ;;
Andrew19
Ναι έχεις δίκιο, απλά τότε που το είχα ψάξει (και για εκεί που το είχα ψάξει) δεν ίσχυε ο χρόνος. Θέλαμε συγκεκριμένα να κάνουμε μια ομάδα σε πανεπιστημιακό ίδρυμα και ψάχναμε τρόπο να πάρουμε αθλητές θέλανε-δεν θέλανε τα σωματεία τους.
EFTIMIA
QUOTE (whitewoolf @ Apr 1 2007, 18:21 ) *
παιδια ανοιγω ενα topic που πιστευω οτι ενδιαφερει πολλους γονεις που τα παιδια τους ειναι ανηλικα και θελουν να μεταγραφουν σε καποιο αλλο σωματειο διαφορετικο απο αυτο που εχουν υπογραψει το πρωτο τους δελτιο.
Πιστευεται πως πρεπει να μεταγραφονται ελευθερα απο την στιγμη που ειναι ανηλικα ή πρεπει να εφαρμοζεται ο 2725 οπως ισχυει και για τους ενηλικες;;;
Εξ΄αλλου οταν ενα παιδακι εγγραφεται σε ενα σωματειο, <κανεις απο το σωματειο δεν κανει τον κοπο>......να εξηγησει στον απειρο γονεα τι σημαινει πραγματικα αυτο που υπογραφει εκεινη την στιγμη.
Εκεινος (ο γονεας) πιστευει οτι υπογραφει ενα χαρτι για να εκδοθει αθλητικη ταυτότητα, οπως τουλαχιστον του λενε απο το σωματειο, και δεν γνωριζει οτι αργοτερα εαν θελησει για τον Α ή Β λογο να παρει το παιδι του εμπιπτει στις διαταξεις του Ν 2725 περι μεταγραφων.
Θα ήθελα την γνωμη σας.


Καλημέρα,
δυστυχώς αυτό ακριβώς το θέμα αντιμετωπίζω τις τελευταίες 10 ημέρες. Παιδί που πήρε αθλητική υποτροφία σπουδών για τις τελευταίες τάξεις του λυκείου με βασική προυπόθεση τη συμμετοχή του στην ομάδα του νέου σχολείου, και το σωματείο που ανήκε ΔΕΝ δίνει το δελτίο (διότι ζητά ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑΤΑ) με συνέπεια εάν καθυστερήσει άλλη μία μέρα να χαθεί και η υποτροφία και να κινδυνεύει η μελλοντική εξέλιξη του παιδιού. Γιατί μετά απ'αυτή τη σκληρή αντιπαράθεση δεν υπάρχει διάθεση να συνεχίσει ν'αγωνίζεται στο παρόν σωματείο που ακόμη ανήκει.
Πώς να φανταστούμε ότι όταν ξεκινήσαμε όπως λές απλά για άθληση θα υπογράφαμε ότι βάλαμε τρίτο κηδεμόνα στη ζωή των ανήλικων παιδιών μας.
'Εστειλα ήδη εξώδικο και θα προσφύγω στον ΑΣΕΑΔ όπου πιστεύω ότι θα δικαιωθώ τελικά αλλά θα πάρει χρόνο .
Είναι κρίμα που η αντίληψή των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων περί αθλητισμού περιορίζεται στα οικονομικά οφέλη που μπορεί ν'αποκομίσουν ακόμη και από τους ανήλικους αθηλητές τους
ΦΙΛΙΚΑ
ΕΥΘΥΜΙΑ
PanosIlio
QUOTE(EFTIMIA @ Jun 14 2012, 11:23 ) *
Καλημέρα,
δυστυχώς αυτό ακριβώς το θέμα αντιμετωπίζω τις τελευταίες 10 ημέρες. Παιδί που πήρε αθλητική υποτροφία σπουδών για τις τελευταίες τάξεις του λυκείου με βασική προυπόθεση τη συμμετοχή του στην ομάδα του νέου σχολείου, και το σωματείο που ανήκε ΔΕΝ δίνει το δελτίο (διότι ζητά ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑΤΑ) με συνέπεια εάν καθυστερήσει άλλη μία μέρα να χαθεί και η υποτροφία και να κινδυνεύει η μελλοντική εξέλιξη του παιδιού. Γιατί μετά απ'αυτή τη σκληρή αντιπαράθεση δεν υπάρχει διάθεση να συνεχίσει ν'αγωνίζεται στο παρόν σωματείο που ακόμη ανήκει.
Πώς να φανταστούμε ότι όταν ξεκινήσαμε όπως λές απλά για άθληση θα υπογράφαμε ότι βάλαμε τρίτο κηδεμόνα στη ζωή των ανήλικων παιδιών μας.
'Εστειλα ήδη εξώδικο και θα προσφύγω στον ΑΣΕΑΔ όπου πιστεύω ότι θα δικαιωθώ τελικά αλλά θα πάρει χρόνο .
Είναι κρίμα που η αντίληψή των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων περί αθλητισμού περιορίζεται στα οικονομικά οφέλη που μπορεί ν'αποκομίσουν ακόμη και από τους ανήλικους αθηλητές τους
ΦΙΛΙΚΑ
ΕΥΘΥΜΙΑ


Καταρχάς εύχομαι στο παιδί να πάνε όλα καλά και να κάνει αυτό που πραγματικά θέλει.

2 ερωτησούλες μόνο, προϋπόθεση είναι να συμμετάσχει στη σχολική ομάδα μπάσκετ του καινούργιου του σχολείου (ΟΚ πολύ λογικό αφού πήρε και αθλητική υποτροφία) ή στην τοπική ερασιτεχνική ομάδα της περιοχής που βρίσκεται το σχολείο???

Επίσης όταν λέμε αθλητική υποτροφία τι ακριβώς εννοούμε? Μιλάμε για ιδιωτικό σχολείο? Αν είναι δημόσιο το σχολείο τι ακριβώς του παρέχει η υποτροφία αυτή?
EFTIMIA
Την
QUOTE (PanosIlio @ Jun 15 2012, 14:14 ) *
Καταρχάς εύχομαι στο παιδί να πάνε όλα καλά και να κάνει αυτό που πραγματικά θέλει.

2 ερωτησούλες μόνο, προϋπόθεση είναι να συμμετάσχει στη σχολική ομάδα μπάσκετ του καινούργιου του σχολείου (ΟΚ πολύ λογικό αφού πήρε και αθλητική υποτροφία) ή στην τοπική ερασιτεχνική ομάδα της περιοχής που βρίσκεται το σχολείο???

Επίσης όταν λέμε αθλητική υποτροφία τι ακριβώς εννοούμε? Μιλάμε για ιδιωτικό σχολείο? Αν είναι δημόσιο το σχολείο τι ακριβώς του παρέχει η υποτροφία αυτή?


Είναι ιδιωτικό το εκπαιδευτήριο και θα συμμετάσχει στην ομάδα του.
Επειδή δε βγάζω άκρη με το σωματείο που προθυμοποιείται να δώσει μόνο υποσχετική (πράγμα το οποίο σημαίνει ότι σε 2 χρόνια θα πρέπει να ξαναγυρίσει στο ίδιο σωματείο-πράγμα που δεν επιθυμούμε), θα προσφύγω στην ΑΣΕΑΔ, η οποία δικαιώνει αυτές τις προσφυγές.
Απλά θα πάρει χρόνο και κάποια χρήματα - αλλά θα έχω το δελτίο του παιδιού μου ΕΛΕΥΘΕΡΟ.
Είναι κρίμα όμως να ζητάνε χρήματα ως αποτίμηση του ανήλικου - μη αμοιβόμενου αθλητή, όταν αποδεδειγμένα εμείς οι γονείς και έχουμε πληρώσει την ετήσια συνδρομή (παρ'ότι ήταν σε αγωνιστικό τμήμα), έχουμε πληρώσει όλες τις αποκαταστάσεις σε φυσιοθεραπευτές λόγω τραυματισμών (παρότι θα μπορούσαν να τα πάρουν όλα πίσω από τη ΓΓΑ) και είχαμε όλο το κόστος των μετακινήσεων κατά τη διάρκεια της προηγούμενης αγωνιστικής περιόδου. Το δε σωματείο έχει ΑΚΌΜΗ απλήρωτο τον προπονητή των παιδιών.
ΕΛΕΟΣ με τις απαιτήσεις τους.
ΕΥΘΥΜΙΑ
maik23
νομιζω,χωρις να ειμαι σιγουρος εαν εχει γινει ποτε,οτι υπαρχει καποιος νομος η' παραθυρακι που λεει οτι εαν πληρωνατε καθε χρονο καποιο ποσο σε συνδρομες , οτι ειναι παρανομο γιατι ειναι ερασιτεχνικο σωματειο.οποτε μπορειτε να τον απειλησετε πριν, νομικα, με τις αποδειξεις σαν αποδεικτικο στοιχειο και ισως εαν ισχυει κατι τετοιο να συμβιβαστει.ψαξτε το ομως γιατι δεν ξερω εαν ισχυει.
PanosIlio
QUOTE(EFTIMIA @ Jun 18 2012, 18:10 ) *
Είναι ιδιωτικό το εκπαιδευτήριο και θα συμμετάσχει στην ομάδα του.
Επειδή δε βγάζω άκρη με το σωματείο που προθυμοποιείται να δώσει μόνο υποσχετική (πράγμα το οποίο σημαίνει ότι σε 2 χρόνια θα πρέπει να ξαναγυρίσει στο ίδιο σωματείο-πράγμα που δεν επιθυμούμε), θα προσφύγω στην ΑΣΕΑΔ, η οποία δικαιώνει αυτές τις προσφυγές.
Απλά θα πάρει χρόνο και κάποια χρήματα - αλλά θα έχω το δελτίο του παιδιού μου ΕΛΕΥΘΕΡΟ.
Είναι κρίμα όμως να ζητάνε χρήματα ως αποτίμηση του ανήλικου - μη αμοιβόμενου αθλητή, όταν αποδεδειγμένα εμείς οι γονείς και έχουμε πληρώσει την ετήσια συνδρομή (παρ'ότι ήταν σε αγωνιστικό τμήμα), έχουμε πληρώσει όλες τις αποκαταστάσεις σε φυσιοθεραπευτές λόγω τραυματισμών (παρότι θα μπορούσαν να τα πάρουν όλα πίσω από τη ΓΓΑ) και είχαμε όλο το κόστος των μετακινήσεων κατά τη διάρκεια της προηγούμενης αγωνιστικής περιόδου. Το δε σωματείο έχει ΑΚΌΜΗ απλήρωτο τον προπονητή των παιδιών.
ΕΛΕΟΣ με τις απαιτήσεις τους.
ΕΥΘΥΜΙΑ


Αν το σχολείο κατεβαίνει σαν ομάδα στα τοπικά πρωταθλήματα με παιδό-εφηβικά τμήματα τότε προφανώς θα θεωρείται ως ερασιτεχνικό αθλητικό σωματείο και οι ερασιτέχνες αθλητές του θα πρέπει να έχουν δελτία και να υπάγονται σε κάποια τοπική ομοσπονδία, ΕΣΚΑΝΑ, ΕΣΚΑ κτλ αναλόγως την περιοχή.

Τώρα θα το πάω αλλού το ζήτημα, οι κανόνες είναι κανόνες, καλοί κακοί δεν το συζητάμε τώρα, κακοί κατά τη γνώμη μου με λίγα λόγια. Αλλά υπάρχουν και είναι και παλιοί κανόνες.

Αν το σχολείο "εμπορεύεται" την εκπαίδευση των παιδιών (γιατί αυτό κάνει, είναι και ιδιωτικό) και σαν αντάλλαγμα ζητάει όχι χρήματα αλλά το παιδί να είναι στην ομάδα (υποτροφία) και μάλιστα "εκβιάζει" γονείς λέγοντάς τους πως "αν θέλεις το παιδί σου να έχει ιδιωτική "καλή εκπαίδευση" φέρτο αλλά θα πρέπει να μου φέρεις και το δελτίο του για να παίξει στην ομάδα για να μην πληρώνεις δίδακτρα" κτλ κτλ τότε αυτό το σχολείο δεν σας τα λέει καλά.
Αν θέλει να κάνει μια μεταγραφή ας την κάνει, όχι όμως να εκμεταλλεύεται τον κάθε γονιό και το κάθε παιδί για να έχει καλούς αθλητές στην ομάδα του.
Ας έρθει το σχολείο/σωματείο σε συνεννόηση με το άλλο σωματείο και να γίνει η μεταγραφή και να βγάλει ένα ποσό από την "υποτροφία" (ο θεός να την κάνει) και όχι να "υποχρεώνει" τον κάθε γονιό να κάνει τη δουλειά του σωματείου επειδή έχει το άγχος και την έγνοια για την εκπαίδευση του παιδιού...

Δεν ξέρω φυσικά τι από όλα όσα είπα ισχύει, αλλά έτσι που τα περιγράφεις μάλλον δεν έχω πέσει και πολύ έξω, γιατί αν είναι το σχολείο απλά να συμμετέχει στο σχολικό πρωτάθλημα δεν θα ζητούσε το δελτίο, προφανώς και θέλει να παίξει σε τοπικό πρωτάθλημα.

Θα πρέπει να είσαι σίγουρη, θέλει το παιδί να πάει σε αυτό το σχολείο και να παίξει στην ομάδα αυτή? αξίζει τον κόπο να γίνει όλο αυτό? θα έχει συμφέρον στο αθλητικό κομμάτι και στο εκπαιδευτικό κομμάτι? κτλ κτλ.

Εύχομαι να πάνε όλα καλά.
MhtSaras
Ξέρει κανείς να μου πει αν τελικά ο παπαγιάννης πήγε στον παναθηναικό?
Jevenus
na rwtisw kati allo...
k enilikos an eisai den mporeis n vgaleis deltio?
egw ekana apo ta 15 proponiseis me erasitexniki omada, den evgala pote deltio gt polu apla den ithela n paiksw s agwnes. twra mporw na vgalw?

kai kati allo
Estw oti exw vgalei deltio, den mporw na to exw egw upo tin dikia mou katoxi? na min to krataei i omada alla egw.
tekton
Γεια σας
Σαν γονέας αντιμετωπίζω αυτή την περίοδο θέμα με τη μεταγραφή του ανήλικου γιου μου στην ομάδα της αρεσκείας του, όπως επίσης γνωρίζω ότι και άλλοι γονείς που είναι φίλοι μου, έχουν το ίδιο πρόβλημα.
Για αρχή παραθέτω πιο κάτω ανακοίνωση γονέων που προσέφυγαν στο ΑΣΕΑΔ και δικαιώθηκαν.
Εύχομαι και ελπίζω να μην αναγκαστώ να φτάσω σε αυτό το σημείο γιατί τότε οι ανεγκέφαλοι παράγοντες που λειτουργούν με εγκληματικό τρόπο σε σχέση με τα παιδιά μας, θα με γνωρίσουν και από την άγρια πλευρά μου.



ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΤΑΘΜΟΣ ΤΟΥ ΑΣΕΑΔ


Επιτέλους, δικαίωση για τις αθλήτριες και τους γονείς τους, με μία μνημειώδη απόφαση που αποτελεί κόλαφο στις απαρχαιωμένες και μίζερες παραγοντικές αντιλήψεις και τα Διοικητικά Συμβούλια των αθλητικών συλλόγων που θεωρούν τα ανήλικα παιδιά “κτήμα” τους και δηλώνουν με στόμφο «ή στο δικό μας σύλλογο ή πουθενά».
Γενικότερα, η απόφαση αποτελεί δικαίωση για όλους όσους αγωνίζονται ενάντια στον παραγοντισμό, την αυταρχικότητα, τα “στενά” μικροοικονομικά συμφέροντα των σωματείων, τις “παιδαγωγικές” επιβολές αποφάσεων Δ.Σ. σε ανήλικα παιδιά, αλλά και σε κάθε είδους “εκδικητική αντίληψη” ενάντια σε αθλητές και γονείς.
TO ΙΣΤΟΡΙΚΟ
Το πρόβλημα δημιουργήθηκε από την αδικαιολόγητη (όπως αποδείχθηκε) άρνηση του ΜΥΓΔΟΝΙΑΚΟΥ να δώσει ελεύθερη μεταγραφή, σε ανήλικες πρώην αθλήτριες του, οι οποίες δεν επιθυμούσαν να συμμετέχουν και να αθλούνται στο συγκεκριμένο αθλητικό σωματείο και ζητούσαν (για μια σωρεία προσωπικών λόγων) μεταγραφή για το άλλο νέο σωματείο της περιοχής, τον ΔΗΜΟΚΡΙΤΟ Μυγδονίας.
Η αδικαιολόγητη, αντιπαιδαγωγική, εκδικητική και αψυχολόγητη άρνηση του Δ.Σ. του ΜΥΓΔΟΝΙΑΚΟΥ, στο οποίο σημειωτέον όλη αυτή τη διετία συμμετείχαν και τουλάχιστον 3 εκπαιδευτικοί, να συναινέσει στο αίτημα μεταγραφής των κηδεμόνων και των αθλητριών (ηλικίας 12 έως 15 ετών), δημιούργησε κλίμα ψυχρότητας, αντιπαλότητας, διενέξεων καιομαδοποιήσεων ανάμεσα στις αθλήτριες και τους γονείς τους. Η αδιαλλαξία του Μυγδονιακού τσάκισε τη ψυχολογία, τη ψυχική υγεία και την γαλήνη των μικρών κοριτσιών που ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΑΝ σε διετή αγωνιστική απραξία, αντιμετωπίζοντας την χλεύη και την ειρωνεία των λοιπών αθλητριών που παρέμειναν στο ΜΥΓΔΟΝΙΑΚΟ, ενώ συγχρόνως “χάλασαν” καρδιές και φιλίες μεταξύ των γονέων αλλά και με το Δ.Σ του ΜΥΓΔΟΝΙΑΚΟΥ, τόσο που κάποιες διενέξεις έχουν πάρει το δρόμο προς τις δικαστικές αίθουσες.
Η ΑΠΟΦΑΣΗ
Το ΑΣΕΑΔ, λοιπόν σε ότι αφορά τις ανήλικες αθλήτριες, αποφάσισε (παρατίθενται παρακάτω αυτούσια κομμάτια της απόφασης) ότι:
… η αθλήτρια έχει, κατ’ αρχήν, το δικαίωμα να επιλέγει ελεύθερα το σωματείο της προτίμησής της. Περιορισμοί στις εγγραφές και μεταγραφές μπορούν να τεθούν μόνον αν δικαιολογούνται από λόγους δημοσίου συμφέροντος και δεν συνιστούν υπέρμετρη δέσμευση της προσωπικότητας της αθλήτριας, ούτε καθιστούν δυσχερή την άθλησή της.
… η αθλήτρια έχει κατ’ αρχήν το δικαίωμα να επιλέγει ελεύθερα το σωματείο της αρεσκείας της και προτίμησής της.
… επιδιώκεται η κατοχύρωση του δικαιώματος των αθλητριών να μετεγγράφονται στα αθλητικά σωματεία, που τους παρέχουν δυνατότητες βελτίωσης της απόδοσής τους και ότι είναι ανεπίτρεπτο να διακοπεί η αθλητική τους δραστηριότητα γιαλόγους, που ανάγονται στον τρόπο και τις συνθήκες λειτουργίας του σωματείου, στο οποίο ανήκουν.
… με συνέπεια να κλονιστούν ανεπανόρθωτα οι σχέσεις αμοιβαίας εμπιστοσύνης που πρέπει να υφίστανται μεταξύ της αθλήτριας και του σωματείου της και να εκλείψει ο απαραίτητος για την περαιτέρω συνεργασία τους ψυχικός δεσμός, γεγονός που καθιστά αδύνατη η παραμονή της αθλήτριας σ΄ αυτό. Λόγω δε της έλλειψης του απαιτούμενου ψυχικού δεσμού της με το αθλητικό σωματείο της ήταν εύλογο να αναζητήσει άλλη αθλητική στέγη, όπου θα της παρείχοντο κατάλληλες συνθήκεςάθλησης. Το αθλητικό σωματείο «Δημόκριτος Μυγδονίας», όπου προπονείται πλέον η κόρη των προσφευγόντων, την έχει περιβάλλει με αμέριστο ενδιαφέρον, διαθέτει προπονητή της αρεσκείας και εμπιστοσύνης της παρέχοντας έτσι εγγυήσεις τόσο για την ομαλή ψυχοσωματική της ανάπτυξη όσο και για την απρόσκοπτη συνέχεια της αθλητικής της δραστηριότητας.
… το Συμβούλιο κρίνει ότι έχουν δημιουργηθεί δυσμενείς συνθήκες στις σχέσεις της θυγατέρας των προσφευγόντων με τους παράγοντες του αθλητικού σωματείου με την επωνυμία Αθλητικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος «Μυγδονιακός», οι οποίες όχι μόνο δεν ευνοούν την απαιτουμένη συνεργασία τους, που είναι απαραίτητη για την ψυχική και συναισθηματική διάθεση της αθλήτριας αλλά εγκυμονούν κίνδυνο διακοπής της αθλητικής της δραστηριότητας, συνιστούν δε σπουδαίο λόγο που δικαιολογεί αλλά και επιβάλλει τη μεταγραφή της αθλήτριας στο αθλητικό σωματείο της επιλογής της, ήτοι αυτό με την επωνυμία Αθλητικός Μορφωτικός Σύλλογος «Δημόκριτος Μυγδονίας», χωρίς τη συγκατάθεση του αθλητικού σωματείου με την επωνυμία Αθλητικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος «Μυγδονιακός».

Η παρούσα ανακοίνωση έχει σκοπό τη γνωστοποίηση της απόφασης για επίλυση παρόμοιων άδικων καταστάσεων άλλων αθλητών/τριών αφού αποτελεί πλέον δικαστικό δεδικασμένο αλλά και μέσω αυτής την «αποκατάσταση» των συγκεκριμένων αθλητριών και των γονέων τους.

ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ των ΔΙΚΑΙΩΜΕΝΩΝ ΑΘΛΗΤΡΙΩΝ
(με αλφαβητική σειρά)
Δεσπούδη Μαρίας, Εδιρνέλη Γεωργίας και Χατζίκου Βίκυς
chariscosmos
Δεν φανταζόμουν πόσο σοβαρό είναι το θέμα μέχρι που ήρθε η σειρά μου: Ο γιος μου ηλικίας 13,5 ετών ζήτησε να φύγει από το τμήμα μπάσκετ του σωματείου Ίκαρος Καλλιθέας για να πάει σε άλλο σωματείο. Ο Ίκαρος (που μάλιστα επαίρεται ότι είναι "ό,τι καλύτερο") αρνείται αναιτιολόγητα. Προσφύγαμε στην επιτροπή της ΕΟΚ η οποία απέρριψε την προσφυγή χωρίς ουσιώδη αιτιολογία. Καμμία έκπληξη, είναι θετικό μάλιστα ότι η ΕΟΚ εξέδωσε την απορριπτική απόφαση μέσα σε τρεις ημέρες. Προσέφυγα άμεσα στο ΑΣΕΑΔ και αναμένω προσδιορισμό κατά τα μέσα με τέλη Σεπτεμβρίου 2014. Συνήθως το ΑΣΕΑΔ δικαιώνει τους ανήλικους. Πείτε μου όμως είναι σοβαρά πράγματα αυτά ?
1. Όταν το σωματείο αρνείται χωρίς εμφανή αιτιολογία, τι ζητάει δηλαδή ? Λάβετε υπόψιν ότι καταβάλλουμε όλοι οι γονείς ετήσια ή μηνιαία συνδρομή. Πληρώνουμε μόνοι μας γιατρούς, φυσικοθεραπευτές, ατομικές προπονήσεις, χοροεσπερίδες, ενδυμασία, μπάλες. Τελικά τι κάνει το σωματείο ?
2. Γιατί πρέπει να καταφύγω στο ΑΣΕΑΔ + να μου φύγουν Ευρώ 600,00 ?
3. Φορτώνεται το ΑΣΕΑΔ με υποθέσεις που δεν έχουν λόγο να φτάσουν εκεί. Σαν να καλώ ΕΚΑΜ επειδή τράκαρα με τον μπροστινό μου.
4. Το σοβαρότερο: Το περιστατικό Παπαθεοδώρου / Κόνιαρη είναι το κερασάκι στην τούρτα. Εδώ υπάρχουν σωματεία στα οποία πέφτουν σφαλιάρες και βρισιές από τους προπονητές σε παιδάκια 12 - 14 ετών. Ε λοιπόν ο κανονισμός της ΕΟΚ δεν προβλέπει έγκριση μεταγραφής αθλητή χωρίς συναίνεση του σωματείου ούτε καν αν ασκείται σωματική βία.

Κλείνοντας επισημαίνω ότι παρά την πικρία μου δεν κατηγορώ τον Ίκαρο Καλλιθέας. Αυτός καλύπτεται πίσω από ένα παρωχημένο νομικό πλαίσιο και ταλαιπωρεί έναν ανήλικο όπως κάνουν και άλλα σωματεία. Πρέπει η ΓΓΑ να λάβει πρωτοβουλία για να αλλάξει ο ισχύον 2725. Τρέχα γύρευε δλδ ...
Zourinho
QUOTE(chariscosmos @ Jul 29 2014, 15:40 ) *
Δεν φανταζόμουν πόσο σοβαρό είναι το θέμα μέχρι που ήρθε η σειρά μου: Ο γιος μου ηλικίας 13,5 ετών ζήτησε να φύγει από το τμήμα μπάσκετ του σωματείου Ίκαρος Καλλιθέας για να πάει σε άλλο σωματείο. Ο Ίκαρος (που μάλιστα επαίρεται ότι είναι "ό,τι καλύτερο") αρνείται αναιτιολόγητα. Προσφύγαμε στην επιτροπή της ΕΟΚ η οποία απέρριψε την προσφυγή χωρίς ουσιώδη αιτιολογία. Καμμία έκπληξη, είναι θετικό μάλιστα ότι η ΕΟΚ εξέδωσε την απορριπτική απόφαση μέσα σε τρεις ημέρες. Προσέφυγα άμεσα στο ΑΣΕΑΔ και αναμένω προσδιορισμό κατά τα μέσα με τέλη Σεπτεμβρίου 2014. Συνήθως το ΑΣΕΑΔ δικαιώνει τους ανήλικους. Πείτε μου όμως είναι σοβαρά πράγματα αυτά ?
1. Όταν το σωματείο αρνείται χωρίς εμφανή αιτιολογία, τι ζητάει δηλαδή ? Λάβετε υπόψιν ότι καταβάλλουμε όλοι οι γονείς ετήσια ή μηνιαία συνδρομή. Πληρώνουμε μόνοι μας γιατρούς, φυσικοθεραπευτές, ατομικές προπονήσεις, χοροεσπερίδες, ενδυμασία, μπάλες. Τελικά τι κάνει το σωματείο ?
2. Γιατί πρέπει να καταφύγω στο ΑΣΕΑΔ + να μου φύγουν Ευρώ 600,00 ?
3. Φορτώνεται το ΑΣΕΑΔ με υποθέσεις που δεν έχουν λόγο να φτάσουν εκεί. Σαν να καλώ ΕΚΑΜ επειδή τράκαρα με τον μπροστινό μου.
4. Το σοβαρότερο: Το περιστατικό Παπαθεοδώρου / Κόνιαρη είναι το κερασάκι στην τούρτα. Εδώ υπάρχουν σωματεία στα οποία πέφτουν σφαλιάρες και βρισιές από τους προπονητές σε παιδάκια 12 - 14 ετών. Ε λοιπόν ο κανονισμός της ΕΟΚ δεν προβλέπει έγκριση μεταγραφής αθλητή χωρίς συναίνεση του σωματείου ούτε καν αν ασκείται σωματική βία.

Κλείνοντας επισημαίνω ότι παρά την πικρία μου δεν κατηγορώ τον Ίκαρο Καλλιθέας. Αυτός καλύπτεται πίσω από ένα παρωχημένο νομικό πλαίσιο και ταλαιπωρεί έναν ανήλικο όπως κάνουν και άλλα σωματεία. Πρέπει η ΓΓΑ να λάβει πρωτοβουλία για να αλλάξει ο ισχύον 2725. Τρέχα γύρευε δλδ ...



Θα πω δυο παραδειγματα και θελω την γνωμη σου!
1) Παικτης 13ος στο ξαπλωπουλος α.ο. παμπαιδας ζηταει να φυγει!
το δσ του α.ο. δεν τον δινει!
2) Παικτης πενταδατος στο αντρικο! του γ εσκα παιδας 99 παικτης της εθνικης στους παμπαιδες
Τον ζηταει ο παναθηναικος ή ο ολυμπιακος τυχαιο το παραδειγμα αλλα δεν παει στην ομαδα
και ο πατερας ή η μαμα ζητανε να φυγει
η ομαδα δεν τον δινει ελευθερο.

Πες μου πως τα κρινεις τα δυο γεγονοτα αυτα?
nikolas_asteri
Κάθε παιδί θα έπρεπε να πηγαίνει σε όποια ομάδα θέλει.
Όπως και κάθε παίκτης ερασιτεχνικής κατηγορίας θα έπρεπε να μπορεί να πηγαίνει σε όποια ομάδα θέλει κάθε χρόνο.
chariscosmos
QUOTE (Zourinho @ Jul 31 2014, 03:07 ) *
Θα πω δυο παραδειγματα και θελω την γνωμη σου!
1) Παικτης 13ος στο ξαπλωπουλος α.ο. παμπαιδας ζηταει να φυγει!
το δσ του α.ο. δεν τον δινει!
2) Παικτης πενταδατος στο αντρικο! του γ εσκα παιδας 99 παικτης της εθνικης στους παμπαιδες
Τον ζηταει ο παναθηναικος ή ο ολυμπιακος τυχαιο το παραδειγμα αλλα δεν παει στην ομαδα
και ο πατερας ή η μαμα ζητανε να φυγει
η ομαδα δεν τον δινει ελευθερο.

Πες μου πως τα κρινεις τα δυο γεγονοτα αυτα?


φίλε μου αν ζητάς τη γνώμη μου, πρέπει τα παιδιά να είναι ελεύθερα. Σε αυτές τις ηλικίες δεν υπάρχει πενταδάτος + εθνική ομάδα. Αυτό γιατί αύριο γνωρίζει ο μικρός μία κοπελίτσα ή έχει έναν τραυματισμό (χτύπα ξύλο βέβαια) ή πολύ απλά βαριέται + λέει σε όλους (γονείς, προπονηταράδες, παραγοντάρες) να πάμε όλοι στο διάολο. Εκεί τελειώνουν όλα.
Αν ρωτάς πως πρέπει να ενεργήσουν οι γονείς νομίζω ότι: Καταρχήν συζητάς με το σωματείο, το οποίο όμως θα έχει παράλογες οικονομικές απαιτήσεις. Μετά τηρείς τις προθεσμίες του κανονισμού μεταγραφών της ΕΟΚ και προσφεύγεις. Αφού απορρίψει η ΕΟΚ την προσφυγή σου, προσφεύγεις στο ΑΣΕΑΔ. Βεβαια τώρα παρήλθε η προθεσμία μεταγραφών οπότε τα πράγματα δυσκολεύουν.


QUOTE (nikolas_asteri @ Aug 1 2014, 14:41 ) *
Κάθε παιδί θα έπρεπε να πηγαίνει σε όποια ομάδα θέλει.
Όπως και κάθε παίκτης ερασιτεχνικής κατηγορίας θα έπρεπε να μπορεί να πηγαίνει σε όποια ομάδα θέλει κάθε χρόνο.


συμφωνώ απόλυτα. Εκτός αν το σωματείο από το οποίο φεύγει αποδείξει ότι συνέβαλε ουσιωδώς στην εξέλιξη του παιδιού ή κατέβαλλε χρήματα για αυτό. Όμως την απόδειξη θα πρέπει να φέρει το σωματείο.
Gkos
Υπάρχει και μια ακόμα λύση (είναι βαριά μεν ,αλλά είναι λύση).....


Αν απέχει από οποιαδήποτε δραστηριότητα τα για έναν χρονο το παιδί (ας προπονείται απλά) ,το επόμενο καλοκαίρι,μένει αυτόματα ελευθερο και πάει όπου θέλει....

Απλά το αναφερω...
chariscosmos
QUOTE (Gkos @ Aug 14 2014, 21:47 ) *
Υπάρχει και μια ακόμα λύση (είναι βαριά μεν ,αλλά είναι λύση).....


Αν απέχει από οποιαδήποτε δραστηριότητα τα για έναν χρονο το παιδί (ας προπονείται απλά) ,το επόμενο καλοκαίρι,μένει αυτόματα ελευθερο και πάει όπου θέλει....

Απλά το αναφερω...


Όχι φίλε μου ! Σύμφωνα με τον κανονισμό της ΕΟΚ "Αθλητής που τις τελευταίες τρεις (3) αγωνιστικές περιόδους πριν από
τη δημοσίευση της παρούσας δεν αγωνίστηκε σε οποιοδήποτε επίσημο αγώνα του σωματείου του έχει το δικαίωμα να μετεγγραφεί σε σωματείο της προτίμησής του χωρίς τη συγκατάθεση του σωματείου του χωρίς να απαιτείται η συνδρομή οποιουδήποτε άλλου λόγου, εκτός από την έγγραφη συναίνεση εκείνων που έχουν τη γονική μέριμνα, προκειμένου
για ανήλικους αθλητές."
Εκτός βέβαια αν το έχεις βρει αυτό κάπου αλλού (νομολογία ΑΣΕΑΔ, νομοθεσία ή αλλού), οπότε γράψτο μας.
provat
QUOTE(chariscosmos @ Aug 15 2014, 11:30 ) *
Όχι φίλε μου ! Σύμφωνα με τον κανονισμό της ΕΟΚ "Αθλητής που τις τελευταίες τρεις (3) αγωνιστικές περιόδους πριν από
τη δημοσίευση της παρούσας δεν αγωνίστηκε σε οποιοδήποτε επίσημο αγώνα του σωματείου του έχει το δικαίωμα να μετεγγραφεί σε σωματείο της προτίμησής του χωρίς τη συγκατάθεση του σωματείου του χωρίς να απαιτείται η συνδρομή οποιουδήποτε άλλου λόγου, εκτός από την έγγραφη συναίνεση εκείνων που έχουν τη γονική μέριμνα, προκειμένου
για ανήλικους αθλητές."
Εκτός βέβαια αν το έχεις βρει αυτό κάπου αλλού (νομολογία ΑΣΕΑΔ, νομοθεσία ή αλλού), οπότε γράψτο μας.



Την διάταξη αυτή την ήξερα αλλά για δύο αγωνιστικές περιόδους. Ίσως να άλλαξε όμως.
Όποιο όμως και να είναι το απαιτούμενο διάστημα αγωνιστικής απραξίας, σε σωματεία με τέτοιες συμπεριφορές, πάντα υπάρχει ο κίνδυνος να ...έχει αγωνιστεί το δελτίο.
Παναγιώτης
Εγώ ΔΕΝ συμφωνώ με αυτήν την δέσμευση... Οι περισσότεροι ανήλικοι πηγαίνουν για να παίξουν μπάσκετ, να το απολαύσουν, να ευχαριστηθούν... Τώρα αν θέλουν να πάνε πιστεύω σε μια ομάδα θα πρέπει να ε΄ναι δικαίωμά τους να πάνε χωρίς η προηγούμενη να τους κρατάει το δελτίο... τι; το Δ.Σ. για παράδειγμα που βγάζει αποφάσεις είναι έξυπνο; Στο κάτω-κάτω οι παίκτες δεν θα έφευγαν αν δεν είχαν κάποιον λόγο! Οι μεγάλοι παίκτες (βλέπε Α1) πηγαίνουν περισσότερο για τα χρήματα αλλα εντάξει τώρα μικρά παιδιά... έλεος... rolleyes.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.