Help - Search - Members - Calendar
Full Version: GROUP B
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Ευρωπαϊκό μπάσκετ > Older Tournaments > Euroleague 2011-2012
Pages: 1, 2, 3
sacarame
benchwarmer




ΕΔΡΑ: Arena Zagreb
ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ: 15000
OFFICIAL SITE: http://www.kk-zagreb.hr/

Μία από τις ιστορικότερες ομάδες της μεγάλης κροατικής (και πρώην γιουγκοσλαβικής) μπασκετικής σχολής, κάνει το ντεμπούτο της φέτος στην Ευρωλίγκα. Μετά την έκπληξη που κατάφερε πέρυσι στο κροατικό πρωτάθλημα αποκλείοντας στα ημιτελικά την κυρίαρχο Τσιμπόνα και κατακτώντας στη συνέχεια τον τίτλο, καλείται φέτος να αποδείξει ότι δίκαια βρέθηκε απ’ ευθείας στους ομίλους της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Α ΦΑΣΗΣ

1 at Brose Baskets, October 20
2 vs Panathinaikos, October 26
3 vs CSKA Moscow, November 02
4 at Unicaja, November 09
5 vs Zalgiris Kaunas, November 16
6 vs Brose Baskets, November 24
7 at Panathinaikos, November 30
8 at CSKA Moscow, December 07
9 vs Unicaja, December 14
10 at Zalgiris Kaunas, ?

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ

4 MULAOMEROVIC, DAMIR Croatia Guard 1.95 1974
5 MASIC, ANTE Bosnia and Herzegovina Forward 1.98 1985
6 HALILOVIC, MIRALEM Bosnia and Herzegovina Forward 2.05 1991
7 SIMON, KRUNOSLAV Croatia Guard 1.97 1985
9 BABIC, PETAR Croatia Guard 1.90 1985
10 KASUN, MARIO Croatia Center 2.11 1980
12 DIASSE, PAPA Senegal Center 2.12 1987
14 MAY, SEAN GREGORY USA Center 2.06 1984
15 NOVACIC, IVAN Croatia Forward 2.02 1985
16 BASLJAN, FILIP Croatia Forward 1.96 1984
21 GARRETT, DIANTE USA Guard 1.93 1988
22 RANCIC, DAMIR Croatia Forward 1.97 1983
24 PROSTRAN, TONI Croatia Guard 1.81 1991
31 OZBOLT, SASO Slovenia Guard 1.88 1981
35 SARIC, DARIO Croatia Forward 2.05 1994
42 HEYTVELT, JOSH USA Forward 2.11 1986

Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

VLADO ANDROIC

Nationality: Croatian
Euroleague record: 0-0
Euroleague Titles: -

Δεν υπάρχουν πολλά να πούμε εδώ, ο Άντροϊτς αντικατέστησε μόλις αυτή τη βδομάδα που μας πέρασε τον Ίβιτσα Μπούριτς εξαιτίας του κακού ξεκινήματος της ομάδας στην Αδριατική Λίγκα. Είναι η πρώτη του δουλειά ως πρώτος προπονητής σε υψηλό επίπεδο.

ΠΙΘΑΝΗ ΠΕΝΤΑΔΑ

PG Garrett
SG Ozbolt
SF Simon
PF Heytvelt
C Kasun

ΗΡΘΑΝ

Sean May (Fenerbahce Ulker), Diante Garrett (Iowa State University), Papa Diasse (Southern Methodist University), Saso Ozbolt (Union Olimpija)

ΕΦΥΓΑΝ

Alex Renfroe (Brindisi), Luka Zoric (Unicaja), Domagoj Bubalo (Zabok)

ΣΥΝ

1) Όπως κάθε εκπρόσωπος της πάλαι ποτέ γιουγκοσλαβικής σχολής, θα στηριχτεί αρκετά στην έδρα της. Έχουμε δει να πιάνει αυτό με ομάδες όπως η Παρτιζάν και η Τσιμπόνα, γιατί όχι και εδώ;

2) Μπορεί ως ομάδα να είναι πρωτάρα στην διοργάνωση, αλλά έχει κάποιους παίχτες με εμπειρία σε αυτήν. Μεγαλύτερος όλων βέβαια ο Νταμίρ Μουλαομέροβιτς, που όμως μιας και τα χρόνια έχουν περάσει, δεν ξέρουμε κατά πόσον θα μπορέσει να βοηθήσει στην πράξη.

ΠΛΗΝ

1) Όχι κάποιο συγκεκριμένο σημείο, απλά πιστεύουμε ότι το όλο ρόστερ της πιθανότατα δεν επαρκεί για το επίπεδο της Ευρωλίγκας. Υπάρχουν κάποιοι έμπειροι παίχτες, αλλά δεν αρκεί αυτό.

2) Μπορεί πολλές φορές η αλλαγή προπονητή στη μέση (ή στην περίπτωσή μας στην αρχή) της χρονιάς να αποδεικνύεται ευεργητική, αλλά σε πρώτη φάση αυτό είναι ένα σημάδι ότι τα πράγματα δεν πάνε και πολύ καλά ήδη. Ειδικά όταν ο νέος προπονητής δεν έχει καμία εμπειρία από διοργανώσεις όπως η Ευρωλίγκα.

ΤΑ ΑΣΤΕΡΙΑ
Sean May
Να δούμε σε τι κατάσταση θα εμφανιστεί ο "τροφαντός" (sic) May. Σίγουρα ξέρει μπάσκετ, αλλά την τελευταία φορά που τον είδαμε, μας θύμιζε τον Αντριάνο (και όχι μόνο στην φάτσα)




Mario Kasun
Γυρολόγος των ευρωπαϊκών γηπέδων εδώ και χρόνια ο Kasun, θα μπορέσει να δώσει την εμπειρία του στην ΚΚ. Το θέμα είναι κατά πόσο τον βαστάν ακόμα τα πόδια του..



TOP STORY

Δεν είναι ακόμα απόλυτα ξεκάθαρο το πόσο θα παίζει, αλλά η παρουσία στο ρόστερ του Ντάριο Σάριτς μας δίνει έναν λόγο παραπάνω να προσέξουμε την Τσιμπόνα. Πρόκειται για τον 17χρονο που έχει τραβήξει ήδη αρκετά βλέμματα πάνω του, καθώς χαρακτηρίζεται ως ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του ευρωπαϊκού μπάσκετ, ενώ στη λίστα των θαυμαστών του φαίνεται να ανήκει και ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Ο ΣΤΟΧΟΣ

Κακά τα ψέματα, η πραγματικότητα της Ευρωλίγκας αναμένεται να είναι εξαιρετικά δύσκολη για την Ζάγκρεμπ. Παρόλα αυτά, από τη στιγμή που από τους 6 του ομίλου προκρίνονται οι 4, κανείς δεν μπορεί να της απαγορέψει να ελπίζει σε μία πρόκριση. Ο ρεαλιστικότερος στόχος πάντως της θα πρέπει να είναι να σταθεί όσο καλύτερα μπορεί και να προσπαθήσει να πάρει κάποιες νίκες εκμεταλλευόμενη κυρίως την έδρα της, και ό,τι άλλο προκύψει, καλώς να έρθει.


SG3ptshooter



ΕΔΡΑ: Stechert Arena
ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ: 6800
OFFICIAL SITE:
http://www.brosebaskets.de/

H περσινή Bamberg άξιζε να βρεθεί στους 16 της διοργάνωσης, καθώς νίκησε τον Ολυμπιακό, έχασε στην παράταση μέσα στη Μαδρίτη, και γενικά είχε πολύ καλή παρουσία μέχρι να τους πάρει από κάτω μετά από 2 ήττες στο σουτ. Φέτος, επιστρέφουν ως πρωταθλητές Γερμανίας για δεύτερη συνεχόμενη φορά, με δοκιμασμένο αλλά και καινούριους υποσχόμενους ηγέτες, και πάνω απ’ όλα με την αίσθηση ότι χρωστούν κάτι στον εαυτό τους από πέρυσι. Α, και με τη Bayern να καραδοκεί..

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Α ΦΑΣΗΣ
Regular Season
1 vs KK Zagreb October 20
2 at CSKA Moscow October 26
3 vs Unicaja November 03
4 at Zalgiris Kaunas November 10
5 vs Panathinaikos November 17
6 at KK Zagreb November 24
7 vs CSKA Moscow November 30
8 at Unicaja December 07
9 vs Zalgiris Kaunas December 15
10 at Panathinaikos December


ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ

8 SUPUT, PREDRAG Serbia Forward 2.00 1977
9 TADDA, KARSTEN Germany 1.90 1988
11 JENKINS, JULIUS USA Guard 1981
12 SCHMIDT, DANIEL Germany Guard 1.86 1990
13 STUCKEY, MAURICE Germany Guard 1.87 1990
14 NEUMANN, PHILIPP Germany Center 2.10 1992
21 PLEISS , TIBOR German Center 2.13 1989
22 ROBERTS, BRIAN USA Guard 1.88 1985
23 JACOBSEN, CASEY USA Guard 1.98 1981
24 TUCKER, ANTHONY USA Forward 1.98 1985
25 GAVEL, ANTON Slovakia Guard 1.89 1984
44 SLAUGHTER, MARCUS USA Forward 2.03 1985

Coach
Chris Fleming

Born: 3 March 1970
Nationality: USA

Άλλη μία σεζόν στη Bamberg θα εφαρμόσει τη δοκιμασμένη και συχνά πετυχημένη συνταγή που ακολουθεί η Γερμανική ομάδα. Φέτος ίσως είναι η χρονιά του, ίσως και η … τελευταία του χρονιά.




Πιθανή 5-αδα

PG Roberts
SG Jenkins
SF Jacobsen
PF Tucker
C Slaughter

Ποιοι ήρθαν:
Jenkins (Alba Berlin), Slaughter (Valladolid), Tucker (Piratas)
Ποιοι έφυγαν:
Hines(Olympiacos), Land (Braves), Crowell, Terry

+
1. Ο Roberts είναι ξανά εδώ (και όχι μόνο)
Κακά τα ψέματα, είναι σημαντικό να έχεις μια σταθερότητα στο ρόστερ σου όταν κυνηγάς το βήμα παραπάνω. Γι’ αυτό και το ότι o Roberts συνεχίζει με τη φανέλα των Γερμανών έχει τη δική του αξία. Με τους 12,5 πόντους μ.ο. (πρώτος σκόρερ μαζί με τον Hines) αλλά και τη γενική του παρουσία ο Αμερικανός guard έχει δώσει τα διαπιστευτήριά του, κι αυτό είναι μια εγγύηση έναντι του οποιουδήποτε πιθανού αντικαταστάτη προερχόμενου από μικρότερης δυναμικότητας λίγκα. Σημαντική και η παραμονή του Jacobsen.
2. Ο Ηines έφυγε, αλλά καλύφθηκε επάξια το κενό του..
Με το Σφαγέα. Ο περίφημος στα 2 άτομα που παρακολουθούσαν πέρυσι το τόπικ της Ισπανικής λίγκας Marcus Slaughter, αντικαθιστά έναν παίκτη που έχει πάνω – κάτω τα ίδια χαρακτηριστικά στο παιχνίδι του. Ένας F-turned-into-an-undersized-C με τρομερό ρολάρισμα, δηλαδή. Στα + του μερικά έξτρα εκατοστά που δίνουν κατά βάση τα καρφώματα και τις θεαματικές του τάπες, στα – του ότι δεν είναι δοκιμασμένος στο επίπεδο της όπως θεωρείται πλέον ο νέος παίκτης του Ολυμπιακού. Επίσης, δεν ξέρουμε πόση ώρα θα βρίσκεται στο παρκέ, αν θα είναι επιρρεπής στα φάουλ ή με κακό conditioning.
3. Ο.. διπλοθεσίτης κόουτς
Τι σημαίνει αυτό; Στο ρόστερ της Bamberg βρίσκονται 7 Γερμανοί και όλοι τους έχουν υπάρξει παίκτες έως πρόσφατα ή είναι ακόμα παίκτες της εθνικής u-20 της Γερμανίας, που προπονεί παράλληλα με τη Brose Baskets o coach Fleming. Άρα ξέρει τι μπορεί να πάρει από τον κάθε παίκτη του από το βάθος του πάγκου ο Αμερικανός, καλύτερα από κάθε άλλον. Ένα στοιχείο που μπορεί να αποτελέσει κλειδί σε βραδιές που οι Αμερικανοί έχουν πρόβλημα με φάουλ ή βρίσκονται εκτός αγώνα.

-
1. Τι θα γίνει όμως, θα βοηθήσουν;
Από τους Γερμανούς του ρόστερ, πέρυσι μόνο ο Pleiss προφανώς χρησιμοποιούνταν αρκετά, και παρότι έδειξε καλά στοιχεία και επιβεβαίωσε ως ένα βαθμό έστω ότι μπορεί να εξελιχθεί σε σημαντικό παίκτη στο μέλλον, δεν ήταν κι αυτός η επιτομή της σταθερότητας. Έπειτα ο δεύτερος σημαντικότερος γηγενής που παραμένει στο ρόστερ ήταν ο Tadda, με 9 λεπτά μέσο όρο στο παρκέ και στα 10 ματς, αλλά χωρίς καμία σημασία στο πλάνο του Fleming. Αυτό έστω ως ένα βαθμό πρέπει να αλλάξει φέτος αν θέλουν να ονειρεύονται top 16.
2. Oι κοινοτικοί – ερωτηματικά
Ο Gavel έπαιζε σχεδόν 31 λεπτά κατά μέσο όρο στην περσινή παρουσία της Bamberg στην πρώτη φάση, χωρίς να δικαιώνει τόσο την προτίμηση που του έδειχναν. Ο Suput μπορεί να πει κανείς ότι ήταν έως και η ευχάριστη έκπληξη, καθώς σκόραρε σταθερά και αυτό μας κάνει να παραβλέψουμε τις πολλές τους αδυναμίες σε τομείς όπως rebounding, foul trouble, λάθη. Αλλά είναι 34 χρονών πια και θα μπορούσε να αντικατασταθεί από μια λύση με πολύ καλύτερο potential. Κι όμως, και οι δύο παρέμειναν στο roster των Γερμανών για φέτος, με το Gavel δύσκολα να ξεφεύγει από τη μετριότητα και το Suput να παλεύει όσο μπορεί ξανά. Αλλά είναι αυτοί οι 2 κοινοτικοί για ομάδα top 16;
3. Μπορούν να διαχειριστούν την κατάσταση;
Με έμπειρους και ικανούς αντιπάλους σε ένα δύσκολο όμιλο γι’ αυτούς, η Bamberg είναι πιθανό όπως είδαμε και πέρυσι να λυγίσει σε παιχνίδια που άξιζε να πάρει τη νίκη. Πέραν του ότι η απόκτηση guard από την Alba δεν είναι ποτέ καλός οιωνός όταν μιλάμε για Eυρώπη, το βάρος στους ώμους των 2-3 πρωταγωνιστών είναι τεράστιο για να καταφέρει η Bamberg να επαναλάβει κάτι που έχει πετύχει ξανά μόνο μία φορά στην ιστορία της.. Επί Spencer Nelson και ξαδέρφου S. O’Neal – ΜVP στο Βέλγιο πέρυσι, Demond Mallet..

Τα Αστέρια
Μarcus Slaughter
Αναμένουμε να δούμε πως θα τα πάει ο Σφαγέας στο κορυφαίο Ευρωπαϊκό επίπεδο με γνήσιο ενδιαφέρον. Η εμπιστοσύνη μου ως SG3ptshooter είναι κομματάκι μέτρια, αλλά η στήριξή μου αμέριστη.


Brian Roberts
Mπορεί ο Roberts να είναι ένα scoring point guard, αλλά δε νομίζω να πιστεύετε πως φταίει μόνος αυτός που δεν τα κατάφερε πέρυσι η Bamberg. Άλλωστε, ψέματα να πω; Υπάρχουν τα βίντεο:



Top Story:
Τελευταία αγωνιστική, η Bamberg επισκέπτεται το ΟΑΚΑ και χρειάζεται μόνο νίκη για να βρεθεί στους 16. Ένας πιστός φίλος του ΠΑΟ αλλά και του Marcus Slaughter βρίσκεται από νωρίς στις εξέδρες, τις οποίες εγκαταλείπει για λίγο ψάχνοντας τα powerade των παικτών του ΠΑΟ. Βρίσκει λοιπόν μια δωδεκάδα και τα εμπλουτίζει με καθαρτικό. Tα πίνουν οι παίκτες του ΠΑΟ, όλη η ομάδα νέων ντεμπουτάρει στην Eυρωλίγκα, η Bamberg νικά, ο ΠΑΟ παραμένει πρώτος στον όμιλο, ο Slaughter κάνει ρεκόρ index στην ιστορία της διοργάνωσης, everybody wins, mostly me.

Ο Στόχος
Nα πάνε όσο το δυνατόν καλύτερα στην έδρα τους, ώστε να έχουν σοβαρές πιθανότητες για πρόκριση στον επόμενο γύρο.
baskethood



ΕΔΡΑ: O.A.K.A.
ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ: 19,250
OFFICIAL SITE: http://www.paobc.gr/

Ο κάτοχος του τροπαίου.Κατάφερε σε μία πολύ δύσκολη οικονομικά εποχή για την Ελλάδα να διατηρήσει τη δυναμική του.Έχασε δύο πολύ σπουδαίους παίκτες,σημαντικότατα γρανάζια στη μηχανή του Ομπράντοβιτς,τους Φώτση και Νίκολας.Παρόλα αυτά δείχνει έτοιμος να παλέψει για την διατήρηση των σκήπτρων του.Έγινε προσπάθεια τα κενά τους να αναπληρωθούν με τον καλύτερο τρόπο,ο Λόγκαν επελέγη ως αντι-Νίκολας και μπορούμε να πούμε ότι ήταν η καλύτερη επιλογή(πάντα με βάση τον εξορθολογισμό που επιχειρήθηκε στο budget).Για τη θέση του Φώτση το τεχνικό τιμ ακολούθησε άλλη λογική,ένα rotation στη συγκεκριμένη θέση μεταξύ τριών ή και τεσσάρων παικτών.Αν ο Παναθηναϊκός μείνει υγιής μπορεί να κοιτάξει στα μάτια τις ομάδες με τους προβεβλημένους ΝΒΑερς και των μεγάλων οικονομικών υπερβάσων πάρα την ευρωπαική οικονομική κρίση.

ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ EUROLEAGUE
1995-1996 Παρίσι
1999-2000 Θεσσαλονίκη
2001-2002 Μπολόνια
2006-2007 Αθήνα
2008-2009 Βερολίνο
2010-2011 Βαρκελώνη

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Α ΦΑΣΗΣ


ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ
6ALEKS MARIC Serbia/Australia Center 2.11 1984
7STRATOS PERPEROGLOU Greece Forward 2.03 1984
8 MIKE BATISTE USA Forward 2.04 1977
9 DAVID LOGAN USA Guard 1.84 1982
10 ROMAIN SATO Central Africa Republic Forward 1.94 1981
11 PAT CALATHES USA 2.08 1985
12 KOSTAS TSARTSARIS Greece Forward 2.09 1979
13 DIMITRIS DIAMANTIDIS Greece Guard 1.96 1980
14 IAN VOUGIOUKAS Greece Center 2.11 1985
15 NICK CALATHES Greece Guard 1.98 1989
16ALEXIS KYRITSIS Greece Guard 1.96 1982
17STEVEN SMITH USA Forward 2.03 1983
18 KOSTAS KAIMAKOGLOU Greece Forward 2.04 1983
19 SARUNAS JASIKEVICIUS Lithuania Guard 1.93 1976

Coach Zeliko Obradovic

Date of Birth : 9 March, 1960
Nationality: Serbia
Euroleague record:154-63
Titles:Παρτιζάν(1992),Μπανταλόνα(1994),Ρεάλ Μαδρίτης(1995), Παναθηναϊκός(2000, 2002, 2007, 2009,2011)
Ίσως ο καλύτερος προπονητής της Ευρώπης,σίγουρα πάντως ο πιο πετυχημένος.Οι φίλαθλοι των λατρεύουν,οι παίκτες τον εμπιστεύονται τυφλά και αντίπαλοι τον σέβονται.Οι ομάδες του παρουσιάζουν μια μοναδική ικανότητα στις επιθέσεις στο μισό γήπεδο,χαρακτηρίζονται από τη σκληρή άμυνα και τη προσήλωση στο στόχο.

Πιθανή 5-αδα
PG Δημήτρης Διαμαντίδης
SG Ντέιβιντ Λόγκαν
SF Ρομέιν Σάτο
PF Κώστας Τσαρτσαρής
C Άλεκς Μάριτς

Ποιοι ήρθαν:
Ντέβιντ Λόγκαν(Κάχα Λαμποράλ)
Στίβεν Σμίθ(Πανελλήνιος)
Πάτ Καλάθης(Κολοσσός Ρόδου)
Αλέξης Κυρίτσης(Ηλυσιακός)
Σαρούνας Γιασικεβίτσιους(Φενερμπαχτσέ-Ούλκερ)

Ποιοι έφυγαν:
Αντώνης Φώτσης(Αρμάνι Μιλάνο)
Ντρού Νίκολας(Αρμάνι Μιλάνο)
Μιλένκο Τέπιτς(Κάχασολ Σεβίλλη)
Γιώργος Μπόγρης(Περιστέρι)
Γιόργκι Σερμαντίνι(Καντού)

+
1.Ο Ομπράντοβιτς.
Η παρουσία του αποτελεί εγγύηση για την ομάδα του Παναθηναϊκού.Δεν είναι θαυματοποιός,δουλεύει όμως καθημερινά και βάζει στόχους παρά τις «άπειρες» επιτυχίες του.Έχει μια σημαντικότατη ικανότητα να βελτιώνει την ομάδα του και να την παρουσιάζει έτοιμη στους κρισιμότερους αγώνες της χρονιάς.
2.Η άμυνα.
Το τεράστιο όπλο του Παναθηναϊκού όλα αυτά τα χρόνια.Την περσινή χρονιά παρουσιάστηκε ακόμα πιο βελτιωμένος σε αυτόν τον τομέα με τη προσθήκη του Σάτο και την αγωνιστική άνοδο του Καλάθη.Δεδομένα και φέτος θα αποτελέσει το μεγαλύτερο του πλεονέκτημα,η παρουσία του καλύτερου αμυντικού της Ευρώπης αλλά και των Σάτο,Μάρις παρέχουν όλα τα εχέγγυα.
3.Ο Διαμαντίδης.
Η περσινή του χρονιά ήταν ονειρική,σπουδαία.Είναι ο ηγέτης της ομάδας,πέρσι όποτε χρειάστηκε έδειξε την κλάση του και στην επίθεση αλλά και στα τελευταία λεπτά των αγώνων.Αν καταφέρει να προσεγγίσει την περσινή του απόδοση ο Παναθηναϊκός θα έχει πολλές πιθανότητες για μία ακόμη πετυχημένη χρονιά.

-
1.Η αποχώρηση του Αντώνη Φώτση.
Το κενό που άφησε δύσκολα θα καλυφθεί.Η τεράστια κλάση του,η ικανότητα του να παίρνει τα μεγάλα σουτ στις δύσκολες στιγμές αλλά και η μεγάλη συνεισφορά του σε άμυνα και ριμπάουντ θα λείψει από την ομάδα.
2.Τα ups and downs του Λόγκαν.
Ο παίκτης που ήρθε για να αντικαταστήσει τον Νίκολας δεν χαρακτηρίζεται για την ισορροπία και την αγωνιστική του συνέπεια.
3.Ο Μπατίστ μεγαλώνει.
Ένας από τους καλύτερους παίκτες της ομάδας τα τελευταία χρόνια έφτασε αισιώς στα 35 του.Η διαχείρηση από το προπονητικό τιμ πρέπει να είναι συγκεκριμένη για να μπορέσει να βγάλει τη χρονιά χωρίς τραυματισμούς και να είναι ετοιμοπόλεμος την άνοιξη.

Τα Αστέρια
Dimitris Diamantidis
Ο Δημήτρης Διαμαντίδης είναι το μεγαλύτερο αστέρι της ομάδας,ο αγαπημένος παίκτης του προπονητή και ο πολυτιμότερος συμπαίκτης για τους υπόλοιπους.Η παρουσία του θα κρίνει πολλά για την φετινή πορεία της ομάδας.Πέρσι τα κατάφερε κάνοντας σχεδόν τα πάντα,φέτος φαίνεται ότι ο Παναθηναικός έχει περισσότερες λύσεις και ότι ο ίδιος θα είναι πιο απελευθερωμένος.



Mike Batiste
Ακόμα και στα 35 του είναι ο δεύτερος τη τάξει καλύτερος παίκτης του Παναθηναικού.Η ικανότητά του στο pick n roll ,το impact του στο αμυντικό κομμάτι και το παιχνίδι του με πλάτη και πρόσωπο τον έκαναν ίσως τον καλύτερο ψηλό των τελευταίων χρόνων στην Ευρώπη.



Ο Στόχος
Η μάχη για την υπεράσπιση του τροπαίου.Η πρόκριση στο final four θα πρέπει να θεωρείται ένας ρεαλιστικός στόχος.Μπορεί το επίπεδο της φετινής ευρωλίγκας να έχει ανέβει,πολλές ομάδες να εκμεταλλεύτηκαν το lockout και να έφεραν προβεβλημένους αστέρες,αλλά,ο Παναθηναικός παραμένει ισχυρός.Με το πολύ πετυχημένο προπονητικό τιμ,με μια ομάδα με χημεία και αυτοματισμούς σε άμυνα και επίθεση,αλλά και με μία διοίκηση,που,παρα την δεδηλωμένη θέληση της για αποχώρηση, στήριξε την ομάδα,μοιάζει ικανός να πρωταγωνιστήσει και φέτος.
duncan21



ΕΔΡΑ: UNIVERSAL SPORTS HALL CSKA
ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ: 5.500
OFFICIAL SITE: http://www.cskabasket.com/

Η φετινή CSKA είναι καταδικασμένη να πετύχει.Οτιδήποτε πέρα από την κατάκτηση του τροπαίου της Euroleague θα μοιάζει με αποτυχία για ένα από τα πιο πλήρη ρόστερ που έχουν εμφανιστεί ποτέ στα ευρωπαϊκά παρκέ.Μετά απο πολλά χρόνια η εικόνα της ομάδας θα είναι τελείως διαφορετική απ' ότι είχαμε συνηθίσει καθώς αποχώρησαν από την ενεργό δράση οι τεράστιοι Τrajan Langdon και JR Holden ενώ ο Μatjaz Smodis(ταλαιπωρημένος από τραυματισμούς) θα αγωνιζέται στη κροατική KK Cedevita.Θα μπορέσει η "νέα" Cska να συνεχίσει την επιτυχημένη πορεία της μεγάλης ομάδας των 00's?

ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ EUROLEAGUE

1961,1963,1969,1971,2006,2008

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Α ΦΑΣΗΣ


Regular Season
1 at Zalgiris Kaunas October 17
2 vs Brose Baskets October 26
3 at KK Zagreb November 02
4 at Panathinaikos November 10
5 vs Unicaja November 16
6 vs Zalgiris Kaunas November 23
7 at Brose Baskets November 30
8 vs KK Zagreb December 07
9 vs Panathinaikos December 14
10 at Unicaja December

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ

4 TEODOSIC,MILOS Guard 1.95 1987
7 LAVRINOVIC,DARJUS Lithuania Center 2.12 1979
8 SISKAUSKAS,RAMUNAS Lithuania Forward 1.98 1978
11 MEJIA,SAMMY Dominican Republic Guard 1.98 1983
12 KRSTIC,NENAD Serbia Center 2.12 1983
15 KIRILENKO,ANDREI Russia Forward 2.06 1981
18 VORONOV,EUGENY Russia Guard 1.94 1986
20 VORONTSEVICH,ANDREY Russia Forward 2.04 1987
23 SHVED,ALEXEY Russia Guard 1.95 1988
24 SASHA,KAUNRussia Center 2.13 1985
30 SOKOLOV,DMITRY Russia Center 2.14 1985
31 KHRYAPA,VIKTOR Russia Forward 2.03 1982
33 PONKRASHOV,ANTON Russia Forward 2.00 1986
41 KURBANOV,NIKITA Russia Forward 2.02 1986
44 GORDON,JAMONT USA Guard 1.94 1987

Coach KAZLAUSKAS,JONAS

Date of Birth 21 November, 1954
Nationality Lithuania
Euroleague record: 16-21
Titles: 1999

O Kazlauskas καλείται να διαχείριστει σωστά ενά πανίσχυρο ρόστερ αποτελούμενο από πολλούς σταρ.Υπάρχουν αρκετές αμφιβολίες για το αν είναι ο κατάλληλος άνθρωπος να καθοδηγήσει αυτή τη Cska.Είναι καλός προπονητής δεν τίθεται θέμα,ωστόσο θα μπορέσει να μοιράσει τους χρόνους και τις μπάλες έτσι ώστε να διατηρηθεί το καλό κλίμα στην ομάδα?

ΠΙΘΑΝΗ 5-ΑΔΑ

PG Teodosic
SG Shved
SF Kirilenko
PF Khryapa
C Krstic

ΠΟΙΟΙ ΗΡΘΑΝ:
Milos Teodosic(Olympiacos), Nenad Krstic(Boston Celtics), Andrei Kirilenko(Utah Jazz), Sammy Mejia(Cholet Basket), Darjus Lavrinovic(Fenerbahce Ulker), Evgeny Voronov(Krasnye Krylya Samara), Anton Ponkrashov(Spartak Saint Petersburg)

ΠΟΙΟΙ ΕΦΥΓΑΝ:
Becirovic Sani (Benetton TV), Smodis Matjaz (Cedevita), Bykov Sergey (Lokomotiv), Zabelin Artem (Lokomotiv), Polokhin Denis (Spartak-Prim.), Kulagin Mikhail (Triumph), , Holden J.R., Langdon Trajan, Tiptsov Nikita, Astapkovich Anton, Gudumak Aleksandr, Strebkov Ivan


+
1.Ρόστερ
Το ρόστερ της Cska είναι απίστευτο πραγματικά.Πολλές λύσεις σ' όλες τις θέσεις.Πολυθεσίτες παίκτες με προσωπικότητα κι εμπειρία από μεγάλους αγώνες.Παίκτες με επιθετικές αρετές(Τeodosic,Krstic,Siskauskas),all around(Kirilenko,Khryapa,
Siskauskas),εξαιρετικούς αμυντικούς(Gordon,Khryapa,AK-47,Kaun) και φιλόδοξους νεαρούς,ικανούς για μεγάλα πράγματα
(Shved,Vorontsevich).Eίναι "ψηλό" και αθλητικό ρόστερ σε γενικές γραμμές,οπότε αναμένεται να κυριαρχήσουν στα ριμπάουντ,κάτι που θα τους βοηθήσει να τρέξουν στο ανοιχτό γήπεδο(φιλοσοφία Κazlauskas).
2.Κίνητρο
Παίκτες όπως ο Milos,o Kirilenko,o Krstic μπορεί να είναι καταξιωμένοι μπασκετικά ωστόσο η έλλειψη τίτλων στην εώς τώρα πορεία τους,τους δίνει επιπλέον κίνητρα για να πετύχουν.Αν δεν τους φρέναρει το άγχος για ν' αποδείξουν ότι είναι οι καλύτεροι,αναμένεται να βγάλουν γούστα στο παρκέ.

-
1. Χημεία
Είναι κλισέ αλλά η χημεία της ομάδας ίσως αποδειχθεί σοβαρό πρόβλημα στο ξεκίνημα της σεζόν.Πολλοί σταρ,"ιδιότροποι" χαρακτήρες(Μilos,Nenad,Darjus) που σίγουρα θα χρειαστούν χρόνο και υπομονή για να δέσουν μεταξύ τους.Έχουν τις προσωπικότητες ώστε να πορευθούν ανώδυνα τουλάχιστον μέχρι το top16,αλλά από 'κει κι έπειτα θα πρέπει να παίζουν σαν ομάδα για να φτάσουν στο στόχο τους...
2. Απουσία σουτέρ
Αν μπορούμε να εντωπίσουμε ένα μειονέκτημα στο ρόστερ των Ρώσων είναι η έλλειψη ενός κλασσικού σουτέρ από τη περιφέρεια.Δε ξέρω κατά πόσο μπορεί να παίξει αυτό το ρόλο ο Siskauskas στα 33 του,ο οποίος ναι μεν έχει εξαιρετικό σουτ αλλά δεν είναι σουτέρ στυλ Νicholas(ο οποίος θα ήταν perfect fit σ' αυτό το ρόστερ αντί του Μεχία).'Ισως κολλήσουν σε κάποια παιχνίδια από τη περιφέρεια και τότε θ' αρχίσουν τα σοβαρά πρόβληματα(ταρζανιές Μilos biggrin.gif ).


ΤΑ ΑΣΤΕΡΙΑ

Μilos Teodosic
5 παίκτες ερίζουν για τις 2 θέσεις του αφιερώματος οπότε τα κριτήρια που επιλέχθηκαν οι 2 σταρ είναι τελείως(εντάξει όχι τελείως,μιλάμε για πρωτακλασάτους παίκτες wink.gif ) υποκειμενικά.Ο Τeodosic είναι ένας παίκτης που μπορεί να αλλάξει τις ισορροπίες σε οποιαδήποτε ομάδα αρκεί...να βρει πρώτα τη δική του ισορροπία.Αν αποφύγει τους ηρωισμούς και κοιτάξει πρωτίστως να εκμεταλλευτεί τους συμπαίκτες του μπορεί κάλλιστα να 'ναι υποψήφιος MVP.Oι προσδοκίες είναι τεράστιες απ' όλους,μένει να τις(μας) δικαιώσει λοιπόν...



Andrei Kirilenko
Mέτα από 10 χρόνια στο ΝΒΑ είχαμε τη μεγάλη επιστροφή του AK-47 στη Cska χωρίς μάλιστα να υπάρχει ειδικός όρος επιστροφής σε περίπτωση που λήξει το περιβόητο lock out.O ηγέτης της εθνικής ομάδας επέστρεψε στα πάτρια εδάφη προσδίδοντας κύρος και ποιότητα στο ήδη εκπληκτικό ρόστερ των Ρώσων.Mαζί με τον Κhryapa συνθέτουν το καλύτερο δίδυμο forward στην Ευρώπη.



TOP STORY:
Οι Trajan Langdon και JR Holden,δυο μεγάλες μορφές της Cska αλλά και των ευρωπαϊκών γηπέδων ανακοίνωσαν την αποχώρηση τους από την ενεργό δράση μετά το πέρας των περσινών τελικών στη Ρωσία.Ο Ηοlden ήταν στην ομάδα από το 2002 ενώ ο Langdon από το 2005.Μονίμοι πρωταθλητές στη Ρωσία(2003-201) αλλά και κυπελλούχοι τις σεζόν 2005(Ηοlden),2006,2007 και 2010.Οι παράπανω τίτλοι δεν έχουν την ίδια αξία με τα τρόπαια της Εuroleague που κατέκτησαν τις σεζον 2006 και 2008,όντας πάντα πρωταγωνιστές.Και οι 2 τους βρίσκονται στην πρώτη εξάδα στην ιστορία της Εuroleague σε 3 στατιστικες κατηγορίες(πόντοι,τρίποντα,κλεψίμαντα) ενώ ο JR είναι στη 3η θέση και στις ασίστ.Με 2 λόγια,2 από τους κορυφαίους Αμερικανούς που έπαιξαν ποτέ στην Ευρώπη...



Ο ΣΤΟΧΟΣ

Mα φυσικά η κούπα!Χωρίς πολλά λόγια,με τέτοιο ρόστερ,background,κτλ δε γίνεται να στοχεύεις σε κάτι άλλο.Σίγουρα υπάρχει ισχυρός ανταγωνισμός και οι Ρώσοι ουσιαστικά ξεκινάνε από το 0 με τόσες αλλαγές στο ρόστερ,αλλά διαθέτουν τα πάντα για να φτάσουν στην κορυφή.
morrison





ΕΔΡΑ: Zalgirio Arena
ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ: 15.442
OFFICIAL SITE: http://www.zalgiris.lt/

To πιο βαρύ όνομα ομάδας από την μπασκετομάνα Λιθουανία είναι η Ζαλγκίρις Κάουνας. Η μόνιμη πρωταθλήτρια Λιθουανίας δεν έχει μείνει όμως στις δάφνες του παρελθόντος αλλά αποτελεί πάντα ισχυρό παράγοντα στην Ευρωλίγκα κάθε χρονιάς. Φέτος το αφεντικό έβαλε βαθιά το χέρι στην τσέπη προκειμένου να ανεβάσει επίπεδο την ομάδα με την απόκτηση των δύο λαμπερών Αμερικανών, του Τάι Λόσον και του Σόνι Γουίμς. Ταυτόχρονα η Ζαλγκίρις διαθέτει την αφρόκρεμα των Λιθουανών παιχτών ενώ στον πάγκο παραμένει ο ομοσπονδιακός μας τεχνικός Ηλίας Ζούρος.


ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ EUROLEAGUE

1999

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Α ΦΑΣΗΣ

Regular Season

1 vs CSKA Moscow October 17
2 at Unicaja October 25
3 at Panathinaikos November 03
4 vs Brose Baskets November 10
5 at KK Zagreb November 16
6 at CSKA Moscow November 23
7 vs Unicaja November 30
8 vs Panathinaikos December 07
9 at Brose Baskets December 15
10 vs KK Zagreb December

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ


4 LAWSON, TY USA Guard 1.87 1980
6 POPOVIC, MARKO Croatia Guard 1.85 1982
9 KALNIETIS, MANTAS Lithuania guard 1.95 1986
10 DELININKAITIS, TOMAS Lithuania Guard 1.90 1982
11 RAKOVIC, MILOVAN Serbia Center 2.08 1985
12 KLIMAVICIUS, TADAS Lithuania Forward 2.04 1982
13 JANKUNAS, PAULIUS Lithuania Forward 2.03 1984
15 JAVTOKAS, ROBERTAS Lithuania Center 2.10 1980
19 KUZMINSKAS, MINDAUGAS Lithuania Forward 2.05 1989
21 MILAKNIS, ARTURAS Lithuania Guard1.95 1986
24 WEEMS, SONNY USA Forward 21.98 1986
41 COLLINS, DeJUAN USA Guard 1.88 1976

Coach ZOUROS, ILIAS

Date of Birth 11 March, 1966
Nationality Greece
Titles: -

Στην δεύτερη χρονιά του στην Ζαλγκίρις ο Ζούρος καλείται πλέον να αλλάξει επίπεδο την ομάδα. Οι ηχηρές μεταγραφές ανέβασαν τις απαιτήσεις όμως αρκετούς τριγμούς προκάλεσε η ήττα από την Astana πριν λίγες ημέρες.


Πιθανή 5-αδα

PG Lawson
SG Kalnietis
SF Weems
PF Jankunas
C Javtokas

Ποιοι ήρθαν: Robertas Javtokas (PE Valencia), Ty Lawson (Denver Nuggets), Marko Popovic (Unics Kazan), Milovan Rakovic (Montepaschi Siena, loaner), Sonny Weems (Toronto Raptors)

Ποιοι έφυγαν: : Salenga Dainius (Rudupis), Capin Aleksandar (Union Olimpija), Begic Mirza (Real Madrid), Pocius Martynas (Real Madrid), Marjanovic Boban (N.Novgorod ), Juskevicius Adas (Rudupis), Delas Mario (Baltai Kaunas), Sulskis Vytautas (Kedainiai ), Grigonis Marius (Zalgiris-Sabonio), Tamulis Justas (Zalgiris-Sabonio) , Watson Travis, Brown Marcus


+

1. Κλασσική εκπρόσωπος Λιθουανικής σχολής. Up tempo στιλ που αν σε βάλει στον ρυθμό της μπορεί να σε διαλύσει.
2. Ποιοτικότατο ρόστερ. Μια ματιά στα ονόματα και μόνο αρκεί. Πολύ βάθος στην περιφέρεια ενώ θα βρει χρόνο και ο ελπιδοφόρος Mindaugas Kuzminskas. Ενισχύθηκε αρκετά στις μεταγραφές.


-

1. Άμυνα όπως συνήθως για την Ζαλγκίρις.
2. Προσαρμογή των Αμερικανών. Η ομάδα που συνήθιζε να στηρίζεται στους ντόπιους τώρα επένδυσε σε δύο σταρς από το ΝΒΑ. Ο Γουίμς δείχνει να έχει ξεκινήσει πιο καλά ενώ ο Λόσον ακόμα ψάχνεται, ίσως γιατί....
3....σκέφτεται ότι δεν θα κάτσει και πολύ εκεί. Αλλά ακόμα και να βρει τον εαυτό του μία ωραία πρωί θα τους χαιρετήσει και θα πάει στην ευχή...



Τα Αστέρια

Sonny Weems


Ty Lawson



Top Story:

Yπάρχει κάποιος που δεν ξέρει τι έγινε στο Μόναχο το 1999; Οχι; Tότε πάμε πιο πίσω...
Την δεκαετία του '80 η Ζαλγκίρις καθιερώθηκε σαν μία από τις σπουδαιότερες ομάδες της Ευρώπης. Χομίτσιους, Κουρτινάιτις, Γιοβάισα και φυσικά Άρβιντας Σαμπόνις. Ο τελικός του 1986 στην Βουδαπέστη δεν ήταν μόνο αγώνας μεταξύ δύο παραδοσιακών αντιπάλων, Ζαλγκίρις Κάουνας και Τσιμπόνα Ζάγκρεμπ, αλλά και η άτυπη μονομαχία του Σαμπόνις με τον Ντράζεν Πέτροβιτς για τα σκήπτρα του καλύτερου στην Ευρώπη. Οι 27 πόντοι του Σαμπόνις(..κόντρα στους 22 του Ντράζεν)δεν ήταν αρκετοί και η Τσιμπόνα έκανε καθαρά το repeat με 84-72. Ο Σάμπας θα έπρεπε να περιμένει δύο χρόνια, στον τελικό της Σεούλ, για να πάρει την ρεβάνς με την Σοβιετική Ένωση από τον μεγάλο του αντίπαλο.





Ο Στόχος

H πρώτη φάση και τα τέσσερα παιχνίδια με ΤΣΣΚΑ και Παναθηναικό θα δείξουν πολλά για τις δυνατότητες της Ζαλγκίρις.
Οι ίδιοι μπορεί να κοιτάνε ακόμα και F4 αλλά δεν είναι και εύκολο...
T.W.Is.M.





ΕΔΡΑ: Palacio Ciudad de Malaga
ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ: 8500
OFFICIAL SITE:http://www.unicajabaloncesto.com

Η Ουνικάχα Μάλαγα είναι η πιο αλλοπρόσαλλη ομάδα στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια. Έχει συνηθίσει τους οπαδούς της σε απότομες εναλλαγές από μεγάλες νίκες σε βαριές ήττες. Φέτος εμφανίζεται ανανεωμένη με αλλαγές στο ρόστερ της και με σκοπό να βρει τη σταθερότητα που χρειάζεται για να κάνει ένα βήμα παραπάνω στη διοργάνωση.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Α ΦΑΣΗΣ


Regular Season
1 at Panathinaikos October 20
2 vs Zalgiris Kaunas October 25
3 at Brose Baskets November 03
4 vs KK Zagreb November 09
5 at CSKA Moscow November 16
6 vs Panathinaikos November 24
7 at Zalgiris Kaunas November 30
8 vs Brose Baskets December 07
9 at KK Zagreb December 14
10 vs CSKA Moscow December

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ

- POZAS, JOSE - Guard 0.00 1988
4 FITCH, GERALD USA Guard 1.91 1982
5 RODRIGUEZ, BERNI Spain Guard 1.97 1980
6 ROWLAND, EARL USA Guard 1.88 1983
7 KUZMIC, OGNJEN Bosnia - Herzegovina Center 2.14 1990
9 VALTERS, KRISTAPS Latvia Guard 1.88 1981
10 PERIC, HRVOJE Croatia Forward 2.03 1985
11 UROS TRIPKOVIC Serbia Guard 1.97 1986
12 DARDEN, TREMMELL USA Forward 1.94 1981
15 GARBAJOSA, JORGE Spain Forward 2.05 1977
16 ABRINES, ALEJANDRO Spain Forward 1.97 1993
19 FREELAND, JOEL United Kingdom Forward 2.08 1987
21 ZORIC, LUKA Croatia Center 2.11 1984
22 SINANOVIC, NEDZAD Bosnia - Herzegovina Center 2.22 1983
34 BLANCO, SAUL Spain Guard 1.94 1985

Coach Chus Mateo

Date of Birth 23/1/1969
Nationality Spanish
Euroleague record 1-5
Titles: -

Ο κόουτς Ματέο αντικατέστησε τον Ιανουάριο τον πασίγνωστο Αΐτο Γκαρθία Ρενέσες, με σκοπό να ανανεώσει το τεχνικό τιμ της Ουνικάχα. Δεν μπορούμε να πούμε ότι κατάφερε κάτι το ιδιαίτερο, αφού η ομάδα αποκλείστηκε εύκολα στο τοπ 16 της Ευρωλίγκα και έμεινε εκτός τετράδας στην ACB. Κατάφερε όμως με την πρόκριση στα πλέι οφ του πρωταθλήματος να διατηρήσει το εγγυημένο συμβόλαιο με την Ευρωλίγκα και έτσι του δόθηκε μια ευκαιρία να χτίσει το ρόστερ, όπως εκείνος ήθελε και να οδηγήσει την ομάδα για πρώτη φορά από το ξεκίνημα της σεζόν. Είναι άπειρος ως πρώτος προπονητης με μοναδική θητεία την περίοδο 2006-07 στη Σαραγόσα(τότε αγωνιζόταν στην Α2) και με πέρασμα από αρκετές ομάδες ως ασίσταντ.

Πιθανή 5-αδα

PG Rowland
SG Fitch
SF Darden
PF Garbajosa
C Freeland

Ποιοι ήρθαν:
Jorge Garbajosa(Real Madrid), Luka Zoric(KK Zagreb), Earl Rowland(Vanoli Cremona), Tremell Darden(Nancy), Hrvoje Peric(Benetton Treviso), Kristaps Valters(Fuenlabrada), Ognjen Kuzmic(Celik Zenica)

Ποιοι έφυγαν:
Terell McIntyre(Virtus Bologna), Carlos Jimenez(Estudiantes), Roderick Blakney, Robert Archibald(Zaragoza), Guillem Rubio(Cajasol), Giorgos Printezis(Olympiacos), Rafa Freire(Alicante), Pablo Almazan(Zaragoza)

+
1. Η frontline
Η Μάλαγα έχει μια από τις πιο πλήρεις frontline στην Ευρωλίγκα. Ο Φρίλαντ απέχει πολύ από το ανέκδοτο «Βρετανός μπασκετμπολίστας» και είναι ένας δυνατός σέντερ ρακέτας, ο Σινάνοβιτς με τα 2.22 δίνει ύψος και παίζει το ρόλο του «σκιάχτρου» στην άμυνα, ο έμπειρος Γκαρμπαχόσα δίνει το μακρινό του σουτ και την εμπειρία και ο Ζόριτς συμπληρώνει το παιχνίδι του Φρίλαντ με την ικανότητά του να παίζει τόσο με πλάτη όσο και πιο έξω από το καλάθι.
2. Η ευχέρεια της περιφέρειας στο σκοράρισμα
Ο Φιτς ήταν από πέρσι ένα από τα κύρια επιθετικά όπλα της Μάλαγα, ο Ντάρντεν έδειξε τις ικανότητές του στη Νανσί, όπου είχε 17 πόντους μ.ο., ενώ και οι Ρόουλαντ και Βάλτερς μπορούν να προσφέρουν πόντους από τη θέση του πόιντ γκαρντ, ο καθένας με το δικό του τρόπο.

-
1. Η θέση του πάουερ φόργουορντ
Στη θέση 4 υπάρχει στα χαρτιά η μεγαλύτερη αδυναμία της Ουνικάχα, καθώς η φροντλάιν της είναι βαριά και δύσκολα θα μπορεί να ακολουθήσει στην περιφέρεια ελαφρύτερους αντιπάλους, ενώ ο Γκαρμπαχόσα βρίσκεται στο τέλος της καριέρας του και είναι πιο αργός από ποτέ.
2. Η έλλειψη εμπειρίας
Οι μόνοι παίχτες της Μάλαγα που έχουν παραστάσεις από υψηλό επίπεδο είναι ο Γκαρμπαχόσα και ο Μπέρνι Ροντρίγκεθ. Και οι δυο όμως έχουν περάσει τις καλύτερες μέρες της καριέρας τους. Οι υπόλοιποι χωρίς να βρίσκονται στις ηλικίες που χαρακτηρίζονται ως ταλέντα έχουν εμπειρίες που περιορίζονται στις πρώτες φάσεις της Ευρωλίγκα.
3. Η αμυντική συγκέντρωση
Στο ρόστερ της Μάλαγα δεν υπάρχουν οι παίχτες που χαρακτηρίζονται ως καλοί αμυντικοί. Εξαίρεση αποτελεί μόνο ο Ροντρίγκεθ. Οι υπόλοιποι παίχτες διακρίνονται πιο πολύ για τις επιθετικές τους ικανότητες, γεγονός που κάνει δύσκολη την αποστολή της ομάδας σε κλειστά παιχνίδια με χαμηλό σκορ.


Τα Αστέρια

Joel Freeland



Gerald Fitch




Top Story:

Γυρίζουμε αρκετά χρόνια πίσω. Στην περίοδο 1994-95, στο μπάσκετ των 30’’ και των 2 20λέπτων, όταν η Ουνικάχα Μάλαγα κάνει την πρώτη της πολύ καλή χρονιά στο πρωταθλημα της ACB. Τερματίζει στη 2η θέση του πρωταθλήματος με πρωταγωνιστή τον Κένι Μίλερ, που τον είδαμε και στα μέρη μας με τον Ολυμπιακό, 8 χρόνια μεγαλύτερο και μερικές δεκάδες κιλά βαρύτερο. Οι οπαδοί της τότε ενθουσιασμένοι από την πορεία της ομάδας τους εμφάνισαν στο γήπεδο πανό με την επιγραφή «Φέρτε μας τον Ολυμπιακό». Η επιθυμία τους έγινε πραγματικότητα την επόμενη σεζόν, όταν η Ουνικάχα κληρώθηκε στον ίδιο όμιλο με τον Ολυμπιακό. Τον Ιανουάριο του 1996 λοιπόν ο Ολυμπιακός επισκέφτηκε τη Μάλαγα σε ένα παιχνίδι κομβικής σημασίας. Είχε προηγηθεί η εντός έδρας ήττα από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας που έφερνε τον Ολυμπιακό σε δύσκολη θέση σε ότι αφορά το πλεονέκτημα έδρας για τον επόμενο γύρο και χρειαζόταν οπωσδήποτε τη νίκη στη Μάλαγα. Το παιχνίδι είναι αρκετά δύσκολο και μετά το καλό ξεκίνημα ο Ολυμπιακός βρίσκεται πίσω στο σκορ. Η διαφορά φτάνει και στους 13 πόντους στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου(42-29). Ο Ολυμπιακός μειώνει το σκορ, αλλά η Μάλαγα κρατάει το προβάδισμα. Λίγο πριν το τέλος δημιουργείται και ένα μικροεπεισόδιο μεταξύ ενός Ισπανού καμεραμαν και του Τόμιτς. Ούτε αυτό όμως δεν αλλάζει τα δεδομένα και η Μάλαγα προηγείται με 6 λιγότερο από ένα λεπτό πριν το τέλος. Η πίεση του Ολυμπιακού και η απειρία των Ισπανών δίνει μια τελευταία ευκαιρία και ο Νάκιτς με τρίποντο μειώνει στον πόντο. ½ βολές για τη Μάλαγα και η τελευταία επίθεση για τον Ολυμπιακό. Ο Ρίβερς με ένα περιπετειώδες καλάθι ανάμεσα σε όλη την άμυνα ισοφαρίζει και στέλνει το παιχνίδι σε παράταση(67-67). Εκεί ο Ολυμπιακός έχοντας ανεβασμένη ψυχολογία από την ανατροπή κερδίζει με 76-77 ολοκληρώνοντας μια από τις μεγαλύτερες ανατροπές της δεκαετίας στην Ευρωλίγκα.


Ο Στόχος

Να κάνει ένα βήμα παραπάνω σε σχέση με πέρσι και να διεκδικήσει την πρόκριση στους 8. Κυρίως όμως να βρει τη σταθερότητα που δεν είχε τα προηγούμενα χρόνια και να δημιουργήσει ένα καλό σύνολο βάζοντας σ’ αυτό τους σχετικά άπειρους παίχτες που έχει στο ρόστερ.
il postino
προσωπικα θελω να δω

-αν ο διαμαντιδης ειναι σε θεση να επαναλαβει τα περσινα!!αν οι νεοι ανταποκριθουν, σε συνδιασμο με την εμπειρια των περσινων νεων, ισως δε χρειαστει να δουμε ξανα εναν παο να εξαρταται 100% απο τον αρχηγο του.θα συμφωνησω αρκετα με το duncan21 που λεει οτι οι καλαθηδες θα παιξουν πολυ σημαντικο ρολο στο φετινο παο!!!εγω παντως θα βαζα τους τραυματισμους ως το σημαντκοτερο ρυθμιστικο παραγοντα!! αν ο ζοτς εχει ετοιμη και υγιη την ομαδα οταν πρεπει μας εχει δειξει τι μπορει να κανει...

-αν ο τεοντοσιτς συνεχισει να σκεφτεται πρωτιστως εκτελεστικα (δεν το νομιζω..)!σε μια τετοια περιπτωση θα χει ενδιαφερον να δουμε ποσο μπαχαλο μπορει να γινει ενα ροστερ σαν αυτο της τσσκα αν ο βασικος της ποιντ γραψει στα @@ του τους συμπαικτες του και κοιταζει μονο το φιλαρακι του! επισης θα θελα να δω πώς θα λειτουργησει η καλυτερη γραμμη 4αριων που εχω δει ,εγω τουλαχιστον, στον ευρωπαικο χωρο με κιριλενκο, κριαπα, βοροντσεβιτς!!!

-αν ο καζλαουσκας κανει χριστουγεννα στη μοσχα...

-αν η ζαλγκιρις προχωρησει στη διοργανωση και μετα το τοπ16!!! απο τη μια, ο λοουσον καποια στιγμη θα την κανει, ο ζουρος κινδυνευει καθε μερα απο τον λιθουανο αγαπουλα, η φανελα τους εχει ξεφτισει αλλα απο την αλλη, κατι ο ζουρος, κατι μερικα εξαιρετικα παικτακια τυπου καλνιετις, γιανκουνας, ντελινινκαιτις, ρακοβιτς, κατι η εδρα τους, κατι η τρελα τους για το αθλημα με κανουν να τους εχω για πολυ παραπανω.

-αν η μαλαγα αποκτησει καποια στιγμη ευρωπαικη υποσταση!! το λεμπρον να ντυσουν στα πρασινα δεν τους πιστευω με τιποτα.

-τι εστι επιτελους νταριο σαριτς!!!

-αν θα καταφερουν τελικα οι γερμανοι να υποσκελισουν τους ανδαλουσιανους και τους στειλουν σπιτια τους να κανουν χριστουγεννα διαρκειας....

προβλεψη,

τσσκα
παο
ζαλγκιρις
μπαμπεργκ
μαλαγα
ζαγκρεμπ
duncan21
Καλό πρώτο ημίχρονο για τη Τσσκα στη Λιθουανία.Εξαιρετικό πρώτο δεκάλεπτο(για την εποχή πάντα) για τους Ρώσους,κόλλησαν κάπου στην αρχή του δευτέρου καθώς ανέβασαν απόδοση οι Λόσον,Ουίμς ενώ με την είσοδο του Λαβρίνοβιτς(απόλυτα εύστοχος) ξαναπήραν μπροστά.Πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας,έβγαλαν ελεύθερα σουτ απο τη περιφέρεια έχοντας μάλιστα 7/15 τρίποντα(not bad,ε?).Είναι άστοχοι στο ζωγραφιστό κι αυτό οφείλεται κυρίως στο Κρστιτς που δείχνει έξω από τα νερά του.Ο ΑΚ-47 απλά πετάει έχοντας στο ημίχρονο 8π-9ρ-4ασ-2τ ενώ πολύ καλός και σοβαρός είναι ο Μίλος cool.gif .

υ.γ Πρώτια στα ριμπάουντ και τις τάπες στη φετινή ΕL η Τσσκα,period.


berry
ερωτευομαι σβεντ

η ΤΣΣΚΑ εχει το πιο πληρες υλικο ευρωπαικης ομαδας εβερ ?

ο λοουσον απογοητευση της βραδιας ενω αντιθετα ο γουιμς θα βοηθησει αρκετα

οτι και να πεις για το καλασνικοφ ειναι λιγο
Nuntius
Έχουμε τελικό ή ακόμα παίζει?
berry
QUOTE(Nuntius @ Oct 17 2011, 23:40 ) *
Έχουμε τελικό ή ακόμα παίζει?



http://live.euroleague.net/gamesjs.aspx?ig...VP33539&z=0
duncan21


Έτοιμο... ph34r.gif
berry
QUOTE(duncan21 @ Oct 17 2011, 00:23 ) *
[

ΠΙΘΑΝΗ 5-ΑΔΑ

PG Teodosic
SG Shved
SF Kirilenko
PF Khryapa
C Krstic


σε ολα μεσα εκτος του σβεντ

δυαρι ξεκινησε ο σισκα παρακαλω

QUOTE(duncan21 @ Oct 17 2011, 23:43 ) *


Έτοιμο... ph34r.gif


77.gif

KIRILENKO, A. 32:01mins , 17 points, 15 rebs , 5 assist, 4 block , 0 λαθη !

η ΤΣΣΚΑ κερδισε πολυ πιο ευκολα απο οτι δειχνει το τελικο σκορ. η ζαλγκιρις απλα δεν μπορουσε με τιποτα

αντε καλη χρονια
priest
πρωτο ματς του κιριλενκο:

17ποντοι,15ριμπς,5ασ.,4 ταπες και 37ρανκιν!

υ.γ.με προλαβες φιλτατε μπερυ αλλα δεν το αλλαζω το ποστ...ερωτας λεμε...
baskethood
Το ότι η ΤΣΣΚΑ διαθέτει ευρύ και ποιοτικό ρόστερ,πληθώρα επιθετικών επιλογών και παίκτες με αθλητικά προσόντα είναι δεδομένο και χιλιοειπωμένο.Σε αυτά πώς θα έπρεπε να αντιδράσει ο Ζούρος με μία ομάδα μέτριας ποιότητας και μικρού ρόστερ;Νομίζω πολύ έξυπνα και λογικά επιστράτευσε τη ζώνη για μεγάλο μέρος του αγώνα,και ο λόγος κυρίως ήταν,να προστατέψει τους παίκτες από φθορά(φάουλ και κούραση) ώστε να χρησιμοποιεί σχήματα που θα του δίνουν λύσεις επιθετικά.Δοκίμασε και το man to man βέβαια κατά διαστήματα(σε όλες τις περιόδους) και δεν απέδωσε καθώς η Ζαλγκίρις δε μπορούσε να αμυνθεί χωρίς φάουλ,αναγκαζόταν να δίνει πολλές βοήθειες με αποτέλεσμα η διάταξη πάλι να μοιάζει με ζώνη.Παρόλα αυτά το παίχνιδι το πάλεψε μέχρι το τέλος.
Η ΤΣΚΚΑ έδειξε δείγματα του τι θα παρακολουθήσουμε κατά τη διάρκεια της χρονιάς,τρομερό potential στο αμυντικό κομμάτι,
ενέργεια και έναν Κιριλένκο ο οποίος είναι απλά άλλη κλάση.Επιγραμματικά ο Κιριλένκο είχε 17 πόντους,15 ριμπάουντς,5 ασίστ και 4 μπλόκ.Ο Σβέντ είναι πλέον ένα βασικό και σημαντικότατο στέλεχος και όχι απλά ένας ταλαντούχος νεαρός.
T.W.Is.M.
Τι κριμα ομως που ο Κιριλενκο θα φυγει στη μεση της σεζον και οσοι απομεινουν θα κανουν τα δικα τους... 19.gif

(υπενθυμιζω οτι στο ΠΑΟ-ΤΣΣΚΑ υποστηριζω Παναθηναικο)
baskethood
QUOTE (T.W.Is.M. @ Oct 18 2011, 00:33 ) *
Τι κριμα ομως που ο Κιριλενκο θα φυγει στη μεση της σεζον και οσοι απομεινουν θα κανουν τα δικα τους... 19.gif

(υπενθυμιζω οτι στο ΠΑΟ-ΤΣΣΚΑ υποστηριζω Παναθηναικο)

Κάτσε ρε συ μπορεί και να μη φύγει. smile.gif
Στο χέρι του είναι.
duncan21
QUOTE(T.W.Is.M. @ Oct 18 2011, 00:33 ) *
Τι κριμα ομως που ο Κιριλενκο θα φυγει στη μεση της σεζον και οσοι απομεινουν θα κανουν τα δικα τους... 19.gif

Says who?

Εγώ πάλι πιστεύω οτι θα μείνει στη Τσσκα ακόμα κι αν(όταν και όποτε) αρχίσει το NBA.
T.W.Is.M.
QUOTE(baskethood @ Oct 18 2011, 00:37 ) *
Κάτσε ρε συ μπορεί και να μη φύγει. smile.gif
Στο χέρι του είναι.



QUOTE(duncan21 @ Oct 18 2011, 00:38 ) *
Says who?

Εγώ πάλι πιστεύω οτι θα μείνει στη Τσσκα ακόμα κι αν(όταν και όποτε) αρχίσει το NBA.



Τι να κατσει να κανει και γιατι να μην επιστρεψει στο φυσικο του χωρο? Αφηστε που οταν αρχισουν οι ποικιλιες εκει στη Μοσχα, μπορει να μετραει και μερες μεχρι να φυγει. Δε νομιζω οτι η Ευρωλιγκα και το αυτοματοποιημενο μπασκετ των ρομποτ ειναι για παιχτες σαν τον Κιριλενκο(και τον Γκασολ, τον Παρκερ, το Νοβιτσκι κλπ).
il postino
οι αισιοδοξοι υπερ της τσσκα καλο ειναι να μεινουν συγκρατημενα αισιοδοξοι... rolleyes.gif

2 παικτες παλευαν απο τη ζαλγκιρις και ο εξης ενας ουιμς χωρις καθαρο μυαλο!!ανετοιμος ο καλνιετις, κακιστος ο λοουσον, ο οποιος θα καταλαβει γρηγορα οτι η ευρωλιγκα δεν ειναι πανηγυρακι, κακιστοι οι ρακοβιτς-γιεφτοκας,φοβισμενος ο ζουρος και εμεναν οι κολινς και ο ουιμς να παλευουν μονοι τους και ο τελευταιος με αρκετες κακες επιλογες. αυτη η κακη ζαλγκιρις ηταν αποτελεσμα της αρκετα καλης αμυνας της τσσκα? δε νομιζω...

οσο για τη τσσκα, εξαρταται απο ποια πλευρα το βλεπει κανεις!!!

για τους θιασωτες του εκπληκτικου ροστερ της τσσκα ηταν μια καλη παρασταση για οκτωβρη μηνα!! τρεξιμο, καλοι στον αερα, ενας υπερηχητικος κιριλενκο, ενας δημιουργικος μιλος, που μπηκε απο την αρχη στη θεση του οδηγου και μαλιστα μεσα στο καουνας και πηρε τελικα ευκολα το ματς!!

για μενα παντως το ν αβλεπω ενα παικτη , που εχει μισο μηνα στην ομαδα, να κανει πλακα και να περιστρεφονται ολα γυρω απο αυτον μονο καλη εντυπωση δεν κανει!! θα βρεθει ενας εμπειρος και ποιοτικος κοουτς που θα δεσει κομπο τον κιριλενκο και θα στειλει αδιαβαστη ολη την ομαδα!!! εργαλεια οπως ο γκορντον δε γινεται να τα εξαφανιζεις ετσι στεγνα, οταν μαλιστα πογκρασοφ και μεχια ειναι εκτος!!

οπως και να χει, αρκετα καλο ξεκινημα για τσσκα..

duncan21
QUOTE(il postino @ Oct 18 2011, 01:07 ) *
για μενα παντως το ν αβλεπω ενα παικτη , που εχει μισο μηνα στην ομαδα, να κανει πλακα και να περιστρεφονται ολα γυρω απο αυτον μονο καλη εντυπωση δεν κανει!! θα βρεθει ενας εμπειρος και ποιοτικος κοουτς που θα δεσει κομπο τον κιριλενκο και θα στειλει αδιαβαστη ολη την ομαδα!!! εργαλεια οπως ο γκορντον δε γινεται να τα εξαφανιζεις ετσι στεγνα, οταν μαλιστα πογκρασοφ και μεχια ειναι εκτος!!

Γίνομαι κουραστικός αλλά κλάιν...Γι' αυτό είμαστε εδώ.

Αυτά που έκανε ο Κιριλένκο μπορεί να τα κάνει έως ένα βαθμό(μη βαράτε) κι ο Κριάπα ο οποίος σήμερα ήταν μέτριος.Και δε μιλάω για την επίθεση φυσικά.Το να δέσεις κόμπο το Κιριλένκο επιθετικά,δε μου λέει και πολλά.Στην άμυνα και γενικότερα στο hustling όπου ειναι ασύληπτος,ειλικρινά πως μπορείς να τον σταματήσεις rolleyes.gif ?Και να τον σταματήσεις δηλαδή υπάρχει ο Κριάπα.Επιθετικά ήταν εξαιρετικός(πιθανότατα δεν θα είναι έτσι σε κάθε παιχνίδι) αλλά ήταν ανύπαρκτοι οι Κρστιτς,Σισκάουσκας,Βοροντσέβιτς.Το να φτάνεις τους 87 πόντους με την προαναφερθείσα 3άδα να είναι ανύπαρκτη είναι ιδιαίτερα σημαντικό αρχές Οκτώβρη.Το λέμε συνέχως,αλλά όντως έχουν ΑΠΕΙΡΕΣ λύσεις σαν ομάδα.Εγώ προσωπικά δεν το διαπραγματεύομαι...

Επίσης ο Γκόρντον(για τον οποίο επέμενα και επιμένω οτι δεν κάνει γι' αυτό το επίπεδο αλλά τέσπα) μόνος του τα θαλάσσωσε σήμερα.2 λάθη με το που πάτησε παρκέ,αδιάφορος και στη συνέχεια του παιχνιδιού.

υ.γ Απιστεύτη κυκλοφορία της μπάλας για μια καινούργια ομάδα.Και στη ζώνη θα βρουν το ελεύθερο σουτ,το αν θα το βάλουν είναι άλλο θέμα.Άντε βρές τρόπο να τη σταματήσεις...
apkat
Για την TΣΣΚΑ αν μεινει ο Κιριλενκο και δεν το παρει θα ειναι η μεγαλυτερη απογοητευση-εκπληξη της δεκαετιας και βαλε..Ειναι μια ομαδα all-star χωρις καμια υπερβολη..Ναι η Ευρωλιγκα ειναι δυσκολη διοργανωση και υπαρχουν τουλαχιστον 1-2 ομαδες που μπορουν να την χτυπησουν ομως η διαφορα των ροστερ ειναι χαωδης με δεδομενο οτι ο Κιριλενκο εχει ορεξη και για πραγματικο μπασκετ πραγματικα θα ειναι απογοητευτικο να μην το παρουν.

Και μιας και ο Ολυμπιακος φετος δεν χτυπαει κουπα, ειναι και ο Μιλος με τον Καζλαουσκας που διαχρονικα συμπαθω με μεγαλη μου χαρα θα τους υποστηριζω.
lebanon
Παιδιά, καλή η CSKA αλλά μη τρελαθούμε κιόλας... Ναι υπάρχουν δύο τρεις παίχτες all star - Kirilenko, Khryapa, Krstic - άντε και Siskauskas, αν και κάτι μου λέει ότι θα πάει αλά Smontis... Όμως από εκεί και πέρα δεν είναι σε καμία περίπτωση το απόλυτο φαβορί για να το πάρει. Τον Καζλάουσκας έχει στον πάγκο....και τον Teodosic στα κουμάντα... Καθόλου παράξενο να αυτοκτονήσει απ' τον δεύτερο γύρο και να μη φτάσει καν στους 8. Εξάλλου, με τη Ζαλγκίρις έπαιξε.
joi
QUOTE(il postino @ Oct 18 2011, 00:07 ) *
...αυτη η κακη ζαλγκιρις ηταν αποτελεσμα της αρκετα καλης αμυνας της τσσκα? δε νομιζω...


Δεν μπορώ να διαφωνήσω ότι η Ζαλγκίρις ήταν κακή και από μόνη της, αλλά η Τσσκα είχε υψώσει τοίχος μέσα στην ρακέτα. Έσκαγαν οι τάπες βροχή. Άσχετα που αυτό το είδος άμυνας βασίζεται κυρίως στα χαρακτηριστικά των παικτών και όχι τόσο στην ομαδική άμυνα (κυρίως τέτοια εποχή). Παρόλα αυτά δεν μπορώ να πω ότι δεν έπαιξε ρόλο η άμυνα των Ρώσων στο παιχνίδι.
Αφού τα Λιθουανά τα σπάσανε από το τρίποντο λογικό ήταν να μην μπορούν να ανοίξουν την άμυνα όπως πρέπει.
apkat
QUOTE(lebanon @ Oct 18 2011, 08:06 ) *
Παιδιά, καλή η CSKA αλλά μη τρελαθούμε κιόλας... Ναι υπάρχουν δύο τρεις παίχτες all star - Kirilenko, Khryapa, Krstic - άντε και Siskauskas, αν και κάτι μου λέει ότι θα πάει αλά Smontis... Όμως από εκεί και πέρα δεν είναι σε καμία περίπτωση το απόλυτο φαβορί για να το πάρει. Τον Καζλάουσκας έχει στον πάγκο....και τον Teodosic στα κουμάντα... Καθόλου παράξενο να αυτοκτονήσει απ' τον δεύτερο γύρο και να μη φτάσει καν στους 8. Εξάλλου, με τη Ζαλγκίρις έπαιξε.



O Τεοντοσιτς πριν 1 χρονο μονο ψηφιζοταν ο καλυτερος Ευρωπαιος της χρονιας οντας mvp της Ευρωλιγκα μελος της καλυτερης πενταδας του Ευρωπαικου και του Παγκοσμιου πρωταθληματος..Αν αυτος ο παικτης για καποιον λογο δεν θεωρειται σταρ τοτε ναι στον ασσο δεν εχει σταρ η ΤΣΣΚΑ..Συν τον Σβεντ στο 1-2 που ειναι εμφανες οτι θα κανει το ξεπετγμα του, συν τον Γκορντον που περσυ ηταν ο καλυτερος παικτης τους.Και στην ρακετα περα απο τους; γνωστους υπαρχουν και οι Νταριους Βοροντσεβιτς Καουν...Αυτο που εκανε η ΤΣΣΚΑ φετος απο αποψης ροστερ ειναι απιστευτο..Μενει να δουμε αν θα τα καταφερει..
j-kidd13
H ΤΣΣΚΑ με τη συνυπαρξη Κιριλενκο και Κριαπα,πετυχε μια απιστευτη αμυντικη θωρακιση...Νομιζω οτι οι 2 τους αρκουν για να παιξουν αμυνα επιπεδου....
Ο Τεοντοσιτς ειναι ο πιο ταλαντουχος επιθετικα και οργανωτικα πλει μεικερ στην ευρωπη.Αλλα η ασταθεια και η επιπολαιοτητα που τον χαρακτηριζουν του στερουν το να θεωρειται ο κορυφαιος ασος στην ευρωπη...
Γενικα το ροστερ της ΤΣΣΚΑ...ψιλοτρομαζει.....
Ginobili
QUOTE(lebanon @ Oct 18 2011, 08:06 ) *
Παιδιά, καλή η CSKA αλλά μη τρελαθούμε κιόλας... Ναι υπάρχουν δύο τρεις παίχτες all star - Kirilenko, Khryapa, Krstic - άντε και Siskauskas, αν και κάτι μου λέει ότι θα πάει αλά Smontis... Όμως από εκεί και πέρα δεν είναι σε καμία περίπτωση το απόλυτο φαβορί για να το πάρει. Τον Καζλάουσκας έχει στον πάγκο....και τον Teodosic στα κουμάντα... Καθόλου παράξενο να αυτοκτονήσει απ' τον δεύτερο γύρο και να μη φτάσει καν στους 8. Εξάλλου, με τη Ζαλγκίρις έπαιξε.

Άντε και ο Σισκάουσκας..... rolleyes.gif Ο Σμόντις με τον τραυματισμό που έχει περάσει,απορώ πως παίζει μπάσκετ ακόμα...
Ο Τεόντοσιτς μας αρέσει δεν μας αρέσει,είναι σταρ...αλλά αυτό δεν λέει και κάτι.Αυτό που λέει είναι ότι είναι και παικταράς.


Και τέλος...ακριβώς επειδή έχει τον Καζλάουσκας στον πάγκο,κρατάμε και μια μικρή πισινή να μην το σηκώσει.Αν είχε τον Ζοτς,απλά δεν θα είχε νόημα να παρακολουθήσουμε φέτος την Ευρωλίγκα...
PanosIlio
Εγώ αυτά που είδα χθες ήταν και αυτά που περίμενα να δω από την ΤΣΣΚΑ.

Τρομερή άμυνα, έλεγχο τον ριμπάουντ και στην επίθεση απλά έχει τόσες πολλές λύσεις που δε νομίζω να στηρίξει το παιχνίδι της μόνο στον Κιριλένκο, ΟΚ ναι όταν είναι στο παρκέ η μπάλα θα περνάει από τα χέρια του αλλά ο τύπος είναι πληθωρικός παίκτης και δεν είναι εγωιστής παίκτης, και θα πασάρει και θα αφήσει άλλους να σκοράρουν, δεν είναι ατομιστής, παικταράς είναι.

Όσο για τον Τεοντόσιτς, πέρσι συμπεριφερόταν σαν ένα 2χρονο που του είχαν πάρει το παγωτό από τα χέρια, και από μια άποψη η έλευση του Σπαν στον ΟΣΦΠ αυτό ήταν, το 2010 του Τεοντόσιτς του έδωσαν τα κλειδιά και με παικταράδες για συμπαίκτες πήγε τον ΟΣΦΠ στον τελικό της Ευρωλίγκα και ήταν και MVP της. Πέρσι του πήραν τα κλειδιά από τα χέρια και όλοι είδαμε πως αντέδρασε, φέτος βρέθηκε ομάδα να του ξαναδώσει τα κλειδιά, μπορεί να υπάρχουν μέσα πολλοί σταρ αλλά αυτός θα είναι, και το ξέρει αυτό, ο βασικός οργανωτής της ομάδας. Στο χέρι του είναι, και στο μυαλό του, να κάνει το καλύτερο που μπορεί.

Όλα στο παρκέ θα κριθούν.
il postino
βλεπω η φετινη τσσκα να αντιμετωπιζεται οσον αφορα τη φετινη διοργανωση οπως η μπαρτσα περυσι!!! μια ομαδα με ποιοτητα και γεματη σχεδον παντου ειναι, μεχρι εκει!! ουτε πληρης ειναι,ουτε το πιο γαματο ροστερ στην ιστορια εχει, ουτε κανα φοβερο κοουτς εχει και στην τελικη καθε χρονο υπαρχει και μια ομαδα που κανει αισθηση με την παρουσια της. ολα αυτα δε σημαινουν οτι θα κανει περιπατο φετος ουτε οτι οι αλλες ομαδες θα πρεπει να την αντιμετωπιζουν με δεος!! ελεος, απο το μπεβερλυ, το χαλπεριν και το μαυροκεφαλιδη εχασε την προηγουμενη εβδομαδα (αν το βρει κανεις αυτο το ματς ας μας το πει...).

απο πού πηγαζει ο χαρακτηρισμος "πληρης"? απο τις θεσεις 1-2 , οπου αν ο μιλος αρχισει τα σερβικα δεν υπαρχει γυρισμος?ή που σαν δευτερος αξονας πλεον λογιζεται ο σβεντ, ο οποιος τωρα γνωριζει τον κοσμο? απο τη θεση 3, οπου ο σισκα παταει τα 40?ή απο τη θεση 5, οπου πισω απο τον κρστιτς παιζει ο πολυταλαντος καουν?αλλα ξεχασα υπαρχει και ο νταριους νοβιτσκι!!

η λογικη λεει οτι τα δυσκολα , ειδικα φετος που αρκετες ομαδες εριζουν για το φ4, θα ξεκινησουν το μαρτιο στο τοπ8!! ουτε καν ξεκινησαν οι αλλες ομαδες και μεχρι τοτε εχουμε 5 μηνες μπροστα μας...

υ.γ φαινεται οτι η τσσκα εχει κατακτησει το ολυμπιακοκρατουμενο κοινο της ελλαδος!! κηδεια με ξενα κολυβα το λενε αυτο? ugly8.gif


smiley.gif smiley.gif smiley.gif smiley.gif smiley.gif smiley.gif smiley.gif
sacarame
Νομίζω ότι καλό θα ήταν να χαλαρώσουμε. Ένα ματς ήταν και τίποτα περισσότερο.Είναι νωρίς ακόμα για να πούμε ότι οι Ρώσοι θα τα σηκώσουν όλα και ο αντίπαλος δεν θα μπαίνει καν να παίξει από φόβο.

Σίγουρα δεν είναι πλήρης 100% η ρωσική ομάδα,όπως και καμία ομάδα κατά την γνώμη μου φέτος...Αλλά αυτό και πάλι θα το δούμε μέσα στην χρονιά...

Έχει ένα εξαιρετικό ρόστερ πάντως, αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς,και θα δούμε όταν θα έρθουν τα κρίσιμα, αν θα βγουν στην φόρα κάποια προβλήματα ή αν όντως θα καταφέρνει να ξεπερνάει όλα τα εμπόδια..


Πάντως χτες έδειξε ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο, καθώς πιστεύω ότι παρουσίασε μια αρκετά καλή κυκλοφορία και επιλογές στην επίθεση, που δεν θα περίμενα να δω αμέσως για μια νέα ομάδα με τόσους νέους παίκτες στο ρόστερ..


Αυτά προς το παρόν.

Ταχυδρόμε νομίζω ότι προτάσεις για "κηδείες με ξένα κόλυβα" δεν χρειάζονται.Καταλαβαίνω ότι κάνεις πλάκα,αλλά μπορεί να τσιμπήσει κάποιος και δεν υπάρχει λόγος.. icon_wave.gif
duncan21
QUOTE(il postino @ Oct 18 2011, 18:18 ) *
μια ομαδα με ποιοτητα και γεματη σχεδον παντου ειναι, μεχρι εκει!! ουτε πληρης ειναι,ουτε το πιο γαματο ροστερ στην ιστορια εχει, ουτε κανα φοβερο κοουτς εχει και στην τελικη καθε χρονο υπαρχει και μια ομαδα που κανει αισθηση με την παρουσια της

Γνώμη(σεβαστή εννοείται,δε με παίρνει να πω και τίποτα άλλο βέβαια tongue.gif )σου όλα αυτά...
QUOTE(il postino @ Oct 18 2011, 18:18 ) *
απο πού πηγαζει ο χαρακτηρισμος "πληρης"? απο τις θεσεις 1-2 , οπου αν ο μιλος αρχισει τα σερβικα δεν υπαρχει γυρισμος?

AΝ?ΑΝ?Ν' απαντήσω σοβαρά?Αν μιλήσουμε υποθετικά δίνω τους Ρώσους πιθανούς πρωταθλητές με απόδοση 1.02...
QUOTE(il postino @ Oct 18 2011, 18:18 ) *
ή που σαν δευτερος αξονας πλεον λογιζεται ο σβεντ, ο οποιος τωρα γνωριζει τον κοσμο?

Να φέρω σαν παράδειγμα τον περσινό Καλάθη ή δεν αρκεί? rolleyes.gif
QUOTE(il postino @ Oct 18 2011, 18:18 ) *
απο τη θεση 3, οπου ο σισκα παταει τα 40?ή απο τη θεση 5, οπου πισω απο τον κρστιτς παιζει ο πολυταλαντος καουν?αλλα ξεχασα υπαρχει και ο νταριους νοβιτσκι!!

Νταξ,εδώ γελωωωωωωώ πραγματικά... laugh.gif
T.W.Is.M.
QUOTE(duncan21 @ Oct 18 2011, 18:47 ) *
AΝ?ΑΝ?Ν' απαντήσω σοβαρά?Αν μιλήσουμε υποθετικά δίνω τους Ρώσους πιθανούς πρωταθλητές με απόδοση 1.02...


Εδω εχεις ενα δικιο, με υποθεσεις δεν κανουμε πραγματικοτητα.
Θα διορθωσω λοιπον τον il postino. Οταν ο Τεοντοσιτς αρχισει τους γνωστους ηρωισμους, αυτους που εκανε και στο Παρισι στον ημιτελικο και εγινε ο καλυτερος παιχτης της Παρτιζαν, τοτε δυσκολευουν τα πραγματα.
Το κλειδι θεωρω οτι ειναι η παρουσια ή οχι του Κιριλενκο. Αυτος θα δενει ολη την ομαδα, γιατι περα απο τις δουλειες που θα κανει σε επιθεση και αμυνα, δεν ειναι παιχτης που απαιτει τη μπαλα στα χερια του. Αν μεινει μεχρι το τελος της χρονιας, τοτε πιστευω οτι η ΤΣΣΚΑ θα παει στο φαιναλ φορ. Αν οχι, αμφιβαλλω, χωρις αυτο να σημαινει οτι πιστευω το αντιθετο.

Παντως στη φετινη σεζον ζω για τη στιγμη που σε ματς Ολυμπιακος-ΤΣΣΚΑ θα ξεκινησει καβγας με πρωταγωνιστη τον Τεοντοσιτς. smiley.gif
lebanon
Δε μπορώ να δεχτώ ότι μια ομάδα με προπονητή τον Καζλάουσκας και βασικό point τον Τεόντοσιτς μπορεί τόσο εύκολα όσο λέτε να χτυπήσει ολόκληρη Ευρωλίγκα. Όσο για τον Σβεντ, μη τρελαθούμε, ok καλός είναι...Αλλά, μέχρι και ο Ερβέλ της Τάου είναι καλύτερος. Θέλω να δω τον Τέο με αντίπαλους Πριτζιόνι, Χουέρτας, Διαμαντίδη, Ρούντι... Εγώ λέω πως και οι τέσσερις τον έχουν για πρωινό. Επίσης, στη δεύτερη φάση η CSKA κατά πάσα πιθανότητα δε θα έχει Κιριλένκο. Gordon και Mejia είναι μέτριοι παίχτες και όποιος μπλοκάρει τον Teodosic θα κάνει πάρτι στα ψηλά. O Kirilenko παίζει αχτύπητη άμυνα που όμως συμβάλλει στη front line και όχι στα guard. O Shved μόνος του δε μπορεί να τους πάει πουθενά εκτός από τους 16.
Απλά ήταν ο πρώτος αγώνας, οι Ρώσοι έπαιξαν καλό μπάσκετ, ο αντίπαλος φοβήθηκε και that was it. Πάντως όπως και σε κάθε,τι Ρώσικο υπάρχει μια συμπάθεια από όλους τους Έλληνες που πραγματικά τις περισσότερες φορές δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα... smile.gif
PARISINOS
ενταξει τωρα φιλε ιλποστινο δεν χρειαζεται να το παμε στο αλλο ακρο. Ουτε 40 ειναι ο σισκα (μια χαρα παιχταρας ειναι ακομα ασχετο αν δεν ειναι ο παιχτης που ηταν παλιοτερα) , ουτε αχρηστος ο λαβρινοβιτς κλπ...

Η ΤΣΣΚΑ εχει το πιο πληρες ροστερ που εχω δει εγω στην ευρωλιγκα τα τελευταια 10 χρονια, μαζι με εκεινο το ΠΑΟ το 2006-2007 και 2007-2008 .
Τοτε που ειχαμε για 12ο παιχτη το ντελκ το 2007 και τον μπετσιροβιτς το 2007 . Θυμιζω πχ οτι ο ΠΑΟ στις θεσεις 1-2 το 2007-2008 ειχε ξεκινησει με ΔΔ/Σπαν/σαρας/μπετσι/βουγιανιτς/χατζιβρεττα smiley.gif Για να καταλαβετε ο μπετσιροβιτς που δεν επαιζε καθολου, πηγε μετα στην ιταλια, και καποιοι ηθελαν να βγει mvp της ευρωλιγκας (βεβαια μετα στο τοπ 16 ξεφουσκωσε λιγο)...Καλα για τον βουγιανιτς που εμενε εκτος 12αδας και που,μετα ειχε 17 ποντους μεσο ορο στην ισπανια δεν θα μιλησω καν...

Η ΤΣΣΚΑ λοιπον εχει πληρεστατο ροστερ και ειναι πρωτο φαβορι για την ευρωλιγκα. Ωστοσο οπως δεν το πηρε ο ΠΑΟ το 2008, ετσι ειναι πολυ πιθανον να μην το παρει ουτε η ΤΣΣΚΑ φετος...

για μενα εχει και αυτη τρωτα σημεια. Πρωτον και κυριοτερον μπορει να φυγει ο κιριλενκο. και αν φυγει ξαφνικα , οταν θα αρχιζουν τα κρισιμα, ισως αποτελεσει πολυ μεγαλο προβλημα...
Δευτερων η περιφερειακη αμυνα δεν ειναι καλη. Εχουν βεβαια την αεροπορια απο πισω, αλλα η αεροπορια απο πισω δεν μπορει να κανει τιποτα σε ενδεχομενο καταιγισμο πυρων απο το πυροβολικο (τριποντα)....
Τριτων πρεπει να βρουν ρολους , πραγμα οχι ευκολο . Ο ΠΑΟ απο αυτο την πατησε , μιας και Σαρας/δδ και σπαν πολλες φορες μπλεκανε τα μπουτια τους...Η ΤΣΣΚ βεβαια παιζει με πιο παραδοσιακα σχηματα αλλα εχει και τον μεγαλυτερο τρελλαρα στον ασσο , οποτε παιζει και αυτο ρολο...

Για μενα λοιπον η ΤΣΣΚΑ εχει εκπληκτικο ροστερ και δεν ειναι κακο να το παραδεχθουμε...Εχουν γραφτει υπερβολλες αλλα δεν απεχουν και τοσο απο την πραγματικοτητα...βεβαια για να παρουν κουπα , θελουν δρομο ακομα...

apkat
Δεν ειναι λογικο οι Ολυμπιακοι να υποστηριζουν περισσοτερο την ΤΣΣΚΑ οταν η ομαδα τους δεν πηγαινει για τιποτα, ο αγαπημενος παικτης των Ολυμπιακων παιρνει μεταγραφη εκει και η ομαδα φτιαχνει ενα διαστημικο ροστερ;;

Το φετινο ροστερ της ΤΣΣΚΑ για μενα σε συγκριση με τον ανταγωνισμο ειναι μαλλον το καλυτερο της τελευταιας 10ετιας.Οταν λεω σε συγκριση με τον ανταγωνισμο εννοω αν συγκριθει με τα φετινα αντιπαλα ροστερ η διαφορα που δημιουργει ειναι τεραστια..Τετοια διαφορα δεν ειχαν ουτε τα ροστερ του παο στις χρονιες των κατακτησεων ουτε της Μακαμπι ουτε του Ολυμπιακου η της Μπαρτσα το 10..Πισω απο τον Μιλος υπαρχει ο Σβεντ ο Γκορντον ενω μην ξεχναμε οτι ο Σισκα πολλες φορες εχει τραβηξει σαν ασσος οταν χρειαστηκε(το κανε και με την μπενετον και με τον Παο και με την ΤΣΣΚΑ παλιοτερα).

Τεσπα μου φαινεται ανουσια η κουβεντα..Αυτα στην πραξη φαινονται αλλωστε αλλα ειναι για μενα δεδομενο οτι η ΤΣΣΚΑ ξεκινα ως το απολυτο φαβορι..Αυτο δεν σημαινει οτι ειναι πρωταθλητρια απο τωρα η οτι δεν θα κανει ηττες(αν και ειμαι σιγουρος οτι στις ηττες θα βγουν καποιοι να μας θυμησουν οτι αυτοι τα λεγαν).Λες και γινεται ομαδα να κανει 50-0 μεσα στην χρονια..
kurtz
Αν κάτσει ως το τέλος ο ΑΚ47 δεν νομίζω να έχει πρόβλημα με καμιά Ευρωπαϊκή ομάδα. Μίλος και σια μπορεί να μην τραβήξουν σε έναν αγώνα αλλά η άμυνα των φοργουορντ θα είναι παρών κάθε βράδυ. Η ομάδα είναι υπερπλήρης και πριν την άφιξη του Αντρέι απλώς τώρα θα δουν μερικοί πως οι καλύτεροι παίζουν στο ΝΒΑ και η ψαλίδα δεν έχει κλήση.

Υ.Γ. Ναι ο Κιριλένκο είναι από τους αγαπημένους μου παίκτες και από τους πιο υποτιμημένους στην Ελλάδα
PARISINOS
QUOTE(kurtz @ Oct 18 2011, 17:14 ) *
Αν κάτσει ως το τέλος ο ΑΚ47 δεν νομίζω να έχει πρόβλημα με καμιά Ευρωπαϊκή ομάδα. Μίλος και σια μπορεί να μην τραβήξουν σε έναν αγώνα αλλά η άμυνα των φοργουορντ θα είναι παρών κάθε βράδυ. Η ομάδα είναι υπερπλήρης και πριν την άφιξη του Αντρέι απλώς τώρα θα δουν μερικοί πως οι καλύτεροι παίζουν στο ΝΒΑ και η ψαλίδα δεν έχει κλήση.

Υ.Γ. Ναι ο Κιριλένκο είναι από τους αγαπημένους μου παίκτες και από τους πιο υποτιμημένους στην Ελλάδα


Η ψαλιδα εχει κλεισει και φαινεται απο αυτα που κανει ο ντερον ουλιαμς, ενας απο τους 10 ισως καλυτερους παιχτες του ΝΒΑ, σε μια ομαδα της πλακας (σχεδον ουτε καν επιπεδου ουλεμπ καπ) στην μπεσικτας.

Αλλα δεν ειναι μονο ο ντερον. Παρα πολλοι παιχτες πρωτης γραμμης του ΝΒΑ εχουν ερθει (φαρμαρ, λοουσον, γουιμς κλπ) και οπως βλεπουμε τιποτα δεν εχει αλλαξει ιδιαιτερα. Και μακαρι να διαρκεσει και αλλο το λοκ αουτ, να ερθουν και αλλοι για να απομυθοποιηθει πληρως το ΝΒΑ .

Οπως εχω πει εδω και καιρο, αλλοι οι κανονες στην ευρωπη , αλλοι στην αμερικη. Οι κανονες στην ευρωπη ευνοουν την αμυνα και το ομαδικο παιχνιδι και δεν αφηνουν εναν παιχτη να κυριαρχησει πληρως οσο καλος και να ειναι , οπως και να λεγεται (ακομα και αν αυτος λεγεται λεμπρον η κομπι). Στην ευρωπη ο ενας δεν κερδιζει τους 5 , οσο καλος και να ειναι.

ειμαι μεγαλος λατρης και του ΝΒΑ και δεν εχω κανενα προβλημα να παραδεχτω οτι στο ΝΒΑ παιζει το 95 τις εκατο των 50 καλυτερων παιχτων του παγκοσμιου μπασκετ. Ωστοσο οι μετριοι παιχτες του ΝΒΑ δεν διαφερουν και πολυ απο τους μετριους της ευρωπης, ενω και οι καλυτεροι του ΝΒΑ δεν μπορουν να κυριαρχησουν οσο νομιζουν μερικοι, αν παιξουν με ευρωπαικους κανονες.

Η ψαλιδα λοιπον εχει κλεισει, και ειναι σχεδον ΜΙΔΕΝΙΚΗ (αποψη μου, τονιζω βεβαια το σχεδον) αν βαλεις ολους τους παιχτες να παιξουν με ευρωπαικους κανονες.

Ειχα ξαναπει πχ οτι εγω αν ειχα να διαλεξω αναμεσα στον ΔΔ και τον ντερρικ ροουζ για πλευ παιχνιδιου ΦΙΜΠΑ , θα διαλεγα ΔΔ με κλειστα ματια. Πολλοι το θεωρησαν αιρετικο αλλα για μενα δεν ηταν. Βλεποντας τι κανει (μαλλον τι δεν κανει) ο ντερον, μαλλον μερικοι θα εχουν αλλαξει αποψη (μαλιστα ο ντερον για μενα ειναι καλυτερος του ροουζ στο παιχνιδι ΦΙΜΠΑ)...

Σορρυ για το οφ τοπικ...
baskethood
QUOTE (PARISINOS @ Oct 18 2011, 19:39 ) *
Η ψαλιδα εχει κλεισει και φαινεται απο αυτα που κανει ο ντερον ουλιαμς, ενας απο τους 10 ισως καλυτερους παιχτες του ΝΒΑ, σε μια ομαδα της πλακας (σχεδον ουτε καν επιπεδου ουλεμπ καπ) στην μπεσικτας.

Αλλα δεν ειναι μονο ο ντερον. Παρα πολλοι παιχτες πρωτης γραμμης του ΝΒΑ εχουν ερθει (φαρμαρ, λοουσον, γουιμς κλπ) και οπως βλεπουμε τιποτα δεν εχει αλλαξει ιδιαιτερα. Και μακαρι να διαρκεσει και αλλο το λοκ αουτ, να ερθουν και αλλοι για να απομυθοποιηθει πληρως το ΝΒΑ .

Οπως εχω πει εδω και καιρο, αλλοι οι κανονες στην ευρωπη , αλλοι στην αμερικη. Οι κανονες στην ευρωπη ευνοουν την αμυνα και το ομαδικο παιχνιδι και δεν αφηνουν εναν παιχτη να κυριαρχησει πληρως οσο καλος και να ειναι , οπως και να λεγεται (ακομα και αν αυτος λεγεται λεμπρον η κομπι). Στην ευρωπη ο ενας δεν κερδιζει τους 5 , οσο καλος και να ειναι.

ειμαι μεγαλος λατρης και του ΝΒΑ και δεν εχω κανενα προβλημα να παραδεχτω οτι στο ΝΒΑ παιζει το 95 τις εκατο των 50 καλυτερων παιχτων του παγκοσμιου μπασκετ. Ωστοσο οι μετριοι παιχτες του ΝΒΑ δεν διαφερουν και πολυ απο τους μετριους της ευρωπης, ενω και οι καλυτεροι του ΝΒΑ δεν μπορουν να κυριαρχησουν οσο νομιζουν μερικοι, αν παιξουν με ευρωπαικους κανονες.

Η ψαλιδα λοιπον εχει κλεισει, και ειναι σχεδον ΜΙΔΕΝΙΚΗ (αποψη μου, τονιζω βεβαια το σχεδον) αν βαλεις ολους τους παιχτες να παιξουν με ευρωπαικους κανονες.

Ειχα ξαναπει πχ οτι εγω αν ειχα να διαλεξω αναμεσα στον ΔΔ και τον ντερρικ ροουζ για πλευ παιχνιδιου ΦΙΜΠΑ , θα διαλεγα ΔΔ με κλειστα ματια. Πολλοι το θεωρησαν αιρετικο αλλα για μενα δεν ηταν. Βλεποντας τι κανει (μαλλον τι δεν κανει) ο ντερον, μαλλον μερικοι θα εχουν αλλαξει αποψη (μαλιστα ο ντερον για μενα ειναι καλυτερος του ροουζ στο παιχνιδι ΦΙΜΠΑ)...

Σορρυ για το οφ τοπικ...

Θα παρατείνω λιγάκι το οφτόπικ μια οι συζητήσεις μαζί σου είναι ουσιαστικές.
Οι παίκτες που αναφέρεις,και κατά συνέπεια στηρίζεις την επιχειρηματολογία σου,ήρθαν φέτος.Όπως σωστά λες το μπάσκετ που παίζεται εδώ είναι πολύ διαφορετικό,οπότε κατά τη γνώμη μου οι παίκτες που κάνουν αυτό το βήμα χρειάζονται ένα διάστημα προσαρμογής,ειδικά τα γκάρντ.Το να κρίνω τον Ντερόν μέσα σε ένα μήνα επειδή δε κατάφερε να εντυπωσιάσει σε μία κάτω του μετρίου ομάδα είναι κατάφωρα άδικο.Και το διάστημα προσαρμογής πρέπει να είναι αρκετά μεγάλο,να καταφέρει ο παίκτης να προσαρμοστεί στο διαφορετικό μπάσκετ,να μάθει τους συμπαίκτες του και να αποκτήσει χημεία μαζί τους.
Ας μείνει ο Ντερόν ένα χρόνο(λέμε τώρα) στην Ευρώπη σε μία καλή ομάδα και μετά να δούμε τι μπορεί(και τι δε μπορεί) να κάνει.Αλλά όχι τώρα,όχι τόσο βιαστικά συμπεράσματα.
Για μένα ουδεμία απομυθοποίηση υπάρχει,απλά γιατί δεν υπάρχει μύθος....
Επίσης μιας και είσαι νομικός,το ότι ο Ντερόν πήγε στην Μπεσίκτας δεν είναι λόγος "κατηγορίας" αλλά "υπεράσπισης".
PARISINOS
QUOTE(baskethood @ Oct 18 2011, 16:48 ) *
Θα παρατείνω λιγάκι το οφτόπικ μια οι συζητήσεις μαζί σου είναι ουσιαστικές.
Οι παίκτες που αναφέρεις,και κατά συνέπεια στηρίζεις την επιχειρηματολογία σου,ήρθαν φέτος.Όπως σωστά λες το μπάσκετ που παίζεται εδώ είναι πολύ διαφορετικό,οπότε κατά τη γνώμη μου οι παίκτες που κάνουν αυτό το βήμα χρειάζονται ένα διάστημα προσαρμογής,ειδικά τα γκάρντ.Το να κρίνω τον Ντερόν μέσα σε ένα μήνα επειδή δε κατάφερε να εντυπωσιάσει σε μία κάτω του μετρίου ομάδα είναι κατάφωρα άδικο.Και το διάστημα προσαρμογής πρέπει να είναι αρκετά μεγάλο,να καταφέρει ο παίκτης να προσαρμοστεί στο διαφορετικό μπάσκετ,να μάθει τους συμπαίκτες του και να αποκτήσει χημεία μαζί τους.
Ας μείνει ο Ντερόν ένα χρόνο(λέμε τώρα) στην Ευρώπη σε μία καλή ομάδα και μετά να δούμε τι μπορεί(και τι δε μπορεί) να κάνει.Αλλά όχι τώρα,όχι τόσο βιαστικά συμπεράσματα.
Για μένα ουδεμία απομυθοποίηση υπάρχει,απλά γιατί δεν υπάρχει μύθος....


Κοιταξε προφανως και δεν θεωρω οτι αυτα που εκανε ο ντερον στα πρωτα 5-6 παιχνιδια ειναι αντιπροσωπευτικα της αξιας του στην ευρωπη. Προφανως και ο ντερον μπορει να κανει ΠΟΛΛΑ περισσοτερα απο τους 11 π, το 8 στο ρανκινγκ και το 15 τις εκατο εντος παιδιας που εδειξε στα παιχνιδια του ουλεμπ καπ.

Ο ντερον αν παιξει καποιο διαστημα και προσαρμοστει θα ειναι επιπεδου all euroleague , δεν το συζηταμε. Ισως να ειναι και ο καλυτερος πλευ της ευρωλιγκας (αν και πανω απο κοντα 20 ρανκινγκ που ειχε περσυ ο ΔΔ σε πρωταθλητρια ομαδα , δυσκολα να το ξεπερασει)...

Ωποτε προφανως πολλη σωστα λες οτι δεν πρεπει να τον κρινουμε με αυτα που κανει στα πρωτα παιχνιδια. Ωστοσο εγω απλα απαντησα στη φραση οτι Η ΨΑΛΙΔΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΛΕΙΣΕΙ. Η σφραγιδα εχει κλεισει και το πιστοποιει το γεγονος οτι ερχεται ενας εκ των 10 καλυτερων παιχτων του ΝΒΑ σε πολυ μετρια ομαδα , και χρειαζεται χρονο προσαρμογης για να μην ειναι καταστροφη . Αν ερχοταν πριν 20 χρονια στην ευρωπη ο ματζικ η ο στοκτον ( ο αντιστοιχος ντερον της εποχης)στην 6η ομαδα της τουρκιας (της ποιας???) δεν νομιζω να μιλαγαμε για διαστημα προσαρμογης. Πλακα θα κανανε με τη μια και αυτο γιατι εκεινη την εποχη το μπασκετ στην ευρωπη ηταν ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΠΙΣΩ απ οτι ειναι τωρα.

Η ΨΑΛΙΔΑ ΛΟΙΠΟΝ ΕΧΕΙ ΚΛΕΙΣΕΙ...οχι εντελως αλλα το μπασκετ στην ευρωπη πριν απο 20 χρονια ηταν σε νυπιακο σταδιο σε σχεση με σημερα...

και αυτο δεν αποτελει μομφη ως προς το ΝΒΑ. Το ΝΒΑ εχει διατηρησει το ιδιο ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΟ επιπεδο που ειχε πριν απο 20 χρονια. Απλα η ευρωπη ειναι που εχει ανεβει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ.
T.W.Is.M.
QUOTE(PARISINOS @ Oct 18 2011, 20:09 ) *
και αυτο δεν αποτελει μομφη ως προς το ΝΒΑ. Το ΝΒΑ εχει διατηρησει το ιδιο ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΟ επιπεδο που ειχε πριν απο 20 χρονια. Απλα η ευρωπη ειναι που εχει ανεβει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ.


Εχει αλλαξει τελειως ο τροπος παιχνιδιου. Δεν ειναι μονο οι κανονισμοι, αλλα και ο τροπος που παιζουν οι ομαδες που δεν επιτρεπουν σε εναν παιχτη να κερδιζει μονος του. Στο ΝΒΑ αντιθετα οσοι μπορουν να παρουν παιχνιδια με τις ατομικες τους ικανοτητες ενθαρρυνονται απ τους κανονισμους, αλλα και απο ολη τη φιλοσοφια του παιχνιδιου, που θελει να δημιουργει ηρωες. Νομιζω οτι δεν ειναι στο μπασκετικο DNA των Αμερικανων να ενταχθουν σε μια λογικη τοσο αντιθετη με αυτη που εχουν συνηθισει. Γι αυτο και ο Ντερον και ο καθε Ντερον δυσκολα θα εχει φετος(σε οσο διαστημα παιξει) την επιδραση που θα ειχε ενας κορυφαιος ευρωπαιος πλει μεικερ.
Αν ομως για καποιο λογο που δε θελουμε να μαθουμε ποτε το ΝΒΑ σταματουσε για τα επομενα χρονια(τουλαχιστον 3), αρα οι αστερες του αναγκαζονταν να ερθουν στην Ευρωπη ή να σταματησουν την καριερα τους(γιατι 3 χρονια απραξια θα τους πηγαινε τοσο πισω που ποτε δε θα επανερχονταν), θα βλεπαμε διαφορετικα πραγματα, γιατι ολοι θα ηθελαν να συμμετασχουν πραγματικα στο παιχνιδι της νεας τους ομαδας και οχι να διατηρηθουν σε καλη κατασταση μεχρι να ξεκινησει το πραγματικο τους πρωταθλημα.
Ginobili
QUOTE(PARISINOS @ Oct 18 2011, 16:39 ) *
Η ψαλιδα εχει κλεισει και φαινεται απο αυτα που κανει ο ντερον ουλιαμς, ενας απο τους 10 ισως καλυτερους παιχτες του ΝΒΑ, σε μια ομαδα της πλακας (σχεδον ουτε καν επιπεδου ουλεμπ καπ) στην μπεσικτας.

Αλλα δεν ειναι μονο ο ντερον. Παρα πολλοι παιχτες πρωτης γραμμης του ΝΒΑ εχουν ερθει (φαρμαρ, λοουσον, γουιμς κλπ) και οπως βλεπουμε τιποτα δεν εχει αλλαξει ιδιαιτερα. Και μακαρι να διαρκεσει και αλλο το λοκ αουτ, να ερθουν και αλλοι για να απομυθοποιηθει πληρως το ΝΒΑ .


Η ψαλιδα λοιπον εχει κλεισει, και ειναι σχεδον ΜΙΔΕΝΙΚΗ (αποψη μου, τονιζω βεβαια το σχεδον) αν βαλεις ολους τους παιχτες να παιξουν με ευρωπαικους κανονες.

Δεν έχει κλείσει καμία ψαλίδα,εγώ με αυτά που βλέπω ως τώρα..οι ΝΒΑερς παίζουν πολύ συντηρητικά,και δεν βάζουν τα πόδια/χέρια τους στη φωτιά.Και ο Τζόρνταν στα καλά του να είχε έρθει,τα ίδια θα έβλεπες.Υπάρχει μεγάλη διαφορά στην απόδοση ενός παίκτη όταν θέλει να παίζει 100% σε σχέση με όταν παίζει απλά για να διατηρήσει την φόρμα του,που ήρθε σε μία μικρή ομάδα για να προσφέρει κυρίως διαφημιστικά παρά ουσιαστικά.
Πάρε παράδειγμα Ρούντι Φερνάντεθ και Κιριλένγκο,που αποτελούν εξαίρεση σε σχέση με τους άλλους και δεν ήρθαν απλά για διαφημιστικούς λόγους.Και φυσικά δεν είναι τυχαίο ότι οι συγκεκριμένοι 2 παίκτες πήγαν σε τοπ ομάδες Ευρωλίγκας(όπου ο πρώτος έχει τελειώσει από το ΝΒΑ και θα παίζει για τα επόμενα 3 χρόνια στην Ρεαλ,ενώ ο δεύτερος δεν έχει καν συμβόλαιο με ομάδα του ΝΒΑ)....ασύλληπτα στατιστικά από τα πρώτα τους παιχνίδια.....
kurtz
Το ότι δεν αφήνουν τους παίκτες να πρωταγωνιστήσουν στην Ευρώπη δεν σημαίνει ότι δεν γίνεται το έκαναν τα Σκόπια και εξέπληξαν τους πάντες με την πορεία τους. Πέρυσι όλοι πίστευαν πως ο ΠΑΟ δεν θα πάει πουθενά μόνο με τον Διαμαντίδη και αποδείχτηκε πως όταν είχε μεγάλο χρόνο συμμετοχής έκανε την καλύτερη χρονιά της καριέρας του. Η μοναδική μεγάλη διαφορά στους δύο κόσμους είναι οι κανονισμοί. Παλιά όταν ερχόταν ένας Αμερικάνος ρολίστας όλη η ομάδα προσαρμοζόταν πάνω του του τώρα όχι. Ο Τσιλντρες την πρώτη του χρονιά πήγε χάλια ενώ την δεύτερη με μια μικρή προσπάθεια εκμετάλλευσης του από των προπονητή του ήταν ένας από τους καλύτερους παίκτες στην Ευρώπη. Οι Έλληνες δημοσιογράφοι προσπαθούν να μας πείσουν ότι η ψαλίδα έκλεισε αλλά αυτό δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα.
sacarame
Τα ποστ που αφορούσαν την σύγκριση των ρόστερ του ΠΑΟ μεταφέρθηκαν στο οφφ τόπικ :http://www.basketforum.gr/forum/index.php?showtopic=12792


Οπότε μεταφέρετε την κουβέντα εκεί....

Αλλο τέτοιο ποστ εδώ θα διαγραφεί...
T.W.Is.M.
QUOTE(kurtz @ Oct 18 2011, 21:42 ) *
Το ότι δεν αφήνουν τους παίκτες να πρωταγωνιστήσουν στην Ευρώπη δεν σημαίνει ότι δεν γίνεται το έκαναν τα Σκόπια και εξέπληξαν τους πάντες με την πορεία τους. Πέρυσι όλοι πίστευαν πως ο ΠΑΟ δεν θα πάει πουθενά μόνο με τον Διαμαντίδη και αποδείχτηκε πως όταν είχε μεγάλο χρόνο συμμετοχής έκανε την καλύτερη χρονιά της καριέρας του. Η μοναδική μεγάλη διαφορά στους δύο κόσμους είναι οι κανονισμοί. Παλιά όταν ερχόταν ένας Αμερικάνος ρολίστας όλη η ομάδα προσαρμοζόταν πάνω του του τώρα όχι. Ο Τσιλντρες την πρώτη του χρονιά πήγε χάλια ενώ την δεύτερη με μια μικρή προσπάθεια εκμετάλλευσης του από των προπονητή του ήταν ένας από τους καλύτερους παίκτες στην Ευρώπη. Οι Έλληνες δημοσιογράφοι προσπαθούν να μας πείσουν ότι η ψαλίδα έκλεισε αλλά αυτό δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα.


Σορρυ, εχεις δικιο. Οχι μονο οι κανονισμοι, αλλα και οι προπονητες δεν αφηνουν τους παιχτες να πρωταγωνιστησουν. Δεν το εγραψα σωστα πριν.
PARISINOS
QUOTE(Ginobili @ Oct 18 2011, 19:39 ) *
Δεν έχει κλείσει καμία ψαλίδα,εγώ με αυτά που βλέπω ως τώρα..οι ΝΒΑερς παίζουν πολύ συντηρητικά,και δεν βάζουν τα πόδια/χέρια τους στη φωτιά.Και ο Τζόρνταν στα καλά του να είχε έρθει,τα ίδια θα έβλεπες.Υπάρχει μεγάλη διαφορά στην απόδοση ενός παίκτη όταν θέλει να παίζει 100% σε σχέση με όταν παίζει απλά για να διατηρήσει την φόρμα του,που ήρθε σε μία μικρή ομάδα για να προσφέρει κυρίως διαφημιστικά παρά ουσιαστικά.
Πάρε παράδειγμα Ρούντι Φερνάντεθ και Κιριλένγκο,που αποτελούν εξαίρεση σε σχέση με τους άλλους και δεν ήρθαν απλά για διαφημιστικούς λόγους.Και φυσικά δεν είναι τυχαίο ότι οι συγκεκριμένοι 2 παίκτες πήγαν σε τοπ ομάδες Ευρωλίγκας(όπου ο πρώτος έχει τελειώσει από το ΝΒΑ και θα παίζει για τα επόμενα 3 χρόνια στην Ρεαλ,ενώ ο δεύτερος δεν έχει καν συμβόλαιο με ομάδα του ΝΒΑ)....ασύλληπτα στατιστικά από τα πρώτα τους παιχνίδια.....


καλα το οτι η ψαλιδα εχει κλεισει σε σχεση με παλιοτερα ειναι ενα αδιαμφισβητητο γεγονος . Δεν νομιζω να το αμφισβητει κανεις. Οι ευρωπαιοι εχουν ανεβει επιπεδο σε σχεση με τις αρχες του 90 πχ.

δεν το δειχνουν μονο η αποδοση καλων σχετικα ΝΒΑερ που ηρθαν εδω και πατωσαν (τα τελευταια χρονια). Το δειχνουν τα ματς των εθνικων ομαδων, το δειχνουν τα εστω φιλικα ματς μεταξυ των ευρωπαικων και ομαδων ΝΒΑ κλπ.

Το θεμα λοιπον δε ειναι αν εχει κλεισειη ψαλιδα (αυτο ειναι σιγουρο) αλλα το ποσο εχει κλεισει.

Εκει οντως ο καθενας εχει την αποψη του.

Εγω λεω λοιπον να περιμενουμε τη χρονια να δουμε την αποδοση των παιχτων.

Υ.Γ. Ο κιριλενκο και ο ρουντι δεν εχουν παιξει μονο 1 επισημο ματς. Και στα υπολοιπα που επαιξαν , η αποδοση τους μονο ασυλληπτη δεν ηταν. Μην νομιζεις οτι ο κιριλενκο θα εχει σε καθε παιχνιδι 17/15/5 ουτε ο ρουντι 28 ποντους. Επισης δεν ειναι μονο αυτοι. Ο γουιμς εχει ερθει για ολη τη χρονια στη μετρια ζαλγκιρις , με 10 ποντους μεσο ορο στο ΝΒΑ και βλεπουμε οτι και αυτος ειναι απογοητευτικος. Ενω ο ανταμ μορισον τα παει πολυ καλα παρ οτι εχει ερθει για διακοπες. Γενικα το να λεμε οτι δεν πιανονται οσοι δεν παιζουν καλα επειδη και καλα ηρθαν για διακοπες μου κανει λιγο unfair. Ασε που στην τελικη, οπως ειπα, και ετσι να ναι, και παλι δειχνει οτι εχει κλεισει η ψαλιδα. Γιατι πριν απο 20 χρονια, ετσι και ερχοταν εστω και για διακοπες ο στοκτον, τον λυπηριδη θα τον ειχε κανει γιο γιο....και τα ποδια του στη φωτια να μην εβαζε...
Nuntius
QUOTE (kurtz @ Oct 18 2011, 19:14 ) *
Υ.Γ. Ναι ο Κιριλένκο είναι από τους αγαπημένους μου παίκτες και από τους πιο υποτιμημένους στην Ελλάδα


Δεν νομίζω πως κανείς υποτιμά τον Κιριλένκο. Ακόμα και όσοι δεν έχουν το NBA σε μεγάλη εκτίμηση (λόγω της επικράτησης του ατομικού παιχνιδιού επί του συλλογικού) συμπαθούν τον Κιριλένκο γιατί ακόμα και στο NBA παίζει "ευρωπαϊκά". Ούτε προσπάθειες θα εκβιάσει, ούτε αψυχολόγητος θα είναι. Ομαδικός παίκτης είναι, κρατιέται μακριά από φανφάρες και είναι και σκυλί στην άμυνα.

ΥΓ: Τι ωραία 4άδα που θα ήταν Iguodala, Andrei, Ibaka, Griffin? tongue.gif
Nuntius
QUOTE (Ginobili @ Oct 18 2011, 21:39 ) *
Πάρε παράδειγμα Ρούντι Φερνάντεθ και Κιριλένγκο,που αποτελούν εξαίρεση σε σχέση με τους άλλους και δεν ήρθαν απλά για διαφημιστικούς λόγους.Και φυσικά δεν είναι τυχαίο ότι οι συγκεκριμένοι 2 παίκτες πήγαν σε τοπ ομάδες Ευρωλίγκας(όπου ο πρώτος έχει τελειώσει από το ΝΒΑ και θα παίζει για τα επόμενα 3 χρόνια στην Ρεαλ,ενώ ο δεύτερος δεν έχει καν συμβόλαιο με ομάδα του ΝΒΑ)....ασύλληπτα στατιστικά από τα πρώτα τους παιχνίδια.....


Ο Ρούντι και ο Αντρέι όμως δεν είναι Αμερικάνοι. Κι αυτό είναι μια βασική διαφορά. Ανδρώθηκαν μπασκετικά στις χώρες τους και έπαιξαν στα πρωταθλήματα Ισπανίας και Ρωσσίας αντίστοιχα για καιρό (6 ο Ρούντι, 5 ο Αντρέι). Παίζουν και στις εθνικές τους ομάδες. Με λίγα λόγια είναι γνώριμοι με το Ευρωπαϊκό μπάσκετ, ξέρουν τους κανονισμούς και δεν χρειάζονται περίοδο προσαρμογής.

Όλα αυτά δεν ισχύουν για τους Αμερικανούς NBAers που έρχονται στην Ευρώπη όπως ο Ντερόν και ο Ουίμς.

ΥΓ: Σόρρυ για το double post (δεν μ' άφηνε να κάνω edit) και για πιθανό off-topic απλά ήθελα να διευκρινίσω πως άλλα κριτήρια ισχύουν για Αντρέι και Ρούντι και άλλα για Ντερόν tongue.gif
duncan21
http://www.sport-fm.gr/article/508826

Πήγε άκλαφτος ο Λιάκουρας τελικά...
greeneyes13
http://www.gazzetta.gr/home/basketball

τελικα την παρέλαση θα την δει απο κοντά
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.