Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Καλυτερος αθλητης ολων των εποχων
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα αποδυτήρια > Άλλα αθλήματα
Pages: 1, 2, 3
benchwarmer
Ας προσπαθησω κι εγω να κανω κατι σαν τοπ-10, μονο ομως για τους Ελληνες αθλητες...

Με σειρα:
1. Πυρρος Δημας. Τρια χρυσα και ενα χαλκινο σε Ολυμπιακους Αγωνες, με το πρωτο να απεχει 12 ολοκληρα χρονια απο το τελευταιο. Συμβολο της ελληνικης καρδιας και ψυχης.
2. Νικος Γκαλης. Πραγματικη καλαθομηχανη, αναμφισβητητα στους 5 κορυφαιους ευρωπαιους μπασκετμπολιστες ολων των εποχων, ο ανθρωπος που αλλαξε τον ρου του ελληνικου μπασκετ.
3. Κων/νος Τσικλητηρας. 4 μεταλλια σε Ολυμπιακους αγωνες, πριν 100 χρονια περιπου... Θα ηταν πολλα περισσοτερα αν δεν πεθαινε στα 24 του, σε δυσκολες εποχες...
4. Νικος Κακλαμανακης. Ο γιος του ανεμου (ο οριτζιναλ). 1 χρυσο και ενα αργυρο σε Ολυμπιακους, εχει βαλει πλωρη για το 3ο φετος...
5. Βουλα Πατουλιδου. Ετσι... Για την Ελλαδα ρε γαμωτο... Η νικη της αντιπροσωπευει ολο αυτο που αντιπροσωπευουν οι Ολυμπιακοι αγωνες... Αλλαξε την ιστορια του ελληνικου στιβου και οχι μονο.
6. Καχι Καχιασβιλι. 3 χρυσα σε Ολυμπιακους (τα 2 με την Ελλαδα).. Ειναι λιγο χαμηλα στη λιστα, κυριως γιατι ηταν "εισαγωγης", οχι λογο αξιας...
7. Δημοσθενης Ταμπακος. 1 χρυσο και 1 αργυρο σε Ολυμπιακους, και αλλες μεγαλες νικες σε ενα απιστευτα δυσκολο αγωνισμα (πολλοι θα παραξενευτουν που εβαλα αυτον και οχι τον Μελισσανιδη.. τι να κανουμε, γουστα ειναι αυτα)
8. Μιρελα Μανιανι. Αργυρη και χαλκινη Ολυμπιονικης, 2 φορες πρωταθλητρια κοσμου, 1 φωρα πρωταθλητρια Ευρωπης (οχι Κεντερης λοιπον... και δεν ειναι μονο το γνωστο θεμα... απλα συγκρινετε τα μεταλλια τους)
9. (honorable mention) Παναγιωτης Γιαννακης. Οχι τοσο για τις αθλητικες του επιδοσεις, αλλα για το γενικοτερο ηθος του και προσφορα του (και ως προπονητης φυσικα). Αν πραγματικα αξιζει να υπαρχουν προτυπα απο τον χωρο του αθλητισμου, τοτε ειναι αυτος...
10. (honorable mention no2). Κωστας Φυκας. Οσοι δεν τον ξερουν, ας το ψαξουν...
Jabar
Να συμπληρώσω για την πάλη τον Καρέλιν ο οποίος είναι και φιλοσοφημένο άτομο.
Για το μποξ για το ερασιτεχνικό τον Τεόφιλο Στήβενσον και το επαγγελματικό τον Κάσιους Κλέϊ
Για την άρση βαρών τον Γιούρι Βαρτανιάν
για το τένις Τζον μακ Ενροϊ
apkat
QUOTE
για το τένις Τζον μακ Ενροϊ


Θες να το εξηγησεις λιγο παραπανω;;
biggrin.gif
Jabar
Μέσα σε πέντε χρόνια 1976-1980 σε ηλικία 19-25 ο Μπιορν Μπόργκ κατέκτησε τα πάντα.Εκτός από τις 5 συνεχώμενες κατακτήσεις του Γουίμπλετον ανάλογη ήταν η παρουσία στο Ρολάν Γκαρός. Ο μεγάλος αντίπαλος ήταν ο Μάκενρο.Πριν τους δύο το τένις ήταν αρκετά αποστειρωμένο και το Ουίμπλεντον παρέμενε
το τουρνουά με τις φράουλες και τη σαντιγύ.Μετά τους δύο το τένις άνοιξε σε πιό λαϊκά στρώματα και έκφραση
Ο Μπόργκ έχοντας κατανικήσει τον Κόνορς βρισκόταν στη κορυφή τα κτυπήματά του από τη γραμμή και τα φάλτσα και η αντοχή του παροιμιώδης.Ο Μάκενρο δεν ήταν αυτό που λέμε καλό παιδί ήταν ο άνθρωπος που ξεχείλιζε από πάθος. Μόνιμος πονοκέφαλος για τους διαιτητές και κριτές άλλαξε τα δεδομένα και σ'αυτό.Χαρακτηριστική η σκηνή που κοπάνησε και έσπασε τη ρακέτα του στο έδαφος.Παράλληλα ήταν αθληταράς και το παίξιμό του ταίριαζε στο χαρακτήρα του. Συχνά ανεβάσματα επιθετικά απρόβλεπτος.Το 1980 έχασε στο Γουίμπλετον από το μπόργκ σε 3 ώρες και 53 λεπτά.Δηλώσεις τους Μάκενρο Το παιχνίδι εξελίχθηκε σε αγώνα επιθυμίας και φυσικής κατάστασης παρά σε πρόκληση για το καλλίτερο και μένα αυτό δεν με εξιτάρει.Μπόργκ Μερικές φορές θαρώ πως είμαι σούπερμαν θα αστόχησα ούτε σε μία βολή πως θα μπορούσα.
Μάκενρο κανείς δεν κερδίζει αιώνια και σκοπεύω να είμαι εκεί..
Το 1981 στο Γουίμπλετον το κοινό διχάστηκε!!!!!!!!! Από τη μία ο ήρωας Μπόργκ και από την άλλη το καταπληκτικό παιχνίδι του Μάκενρο και οι εκρήξεις του.Στο τέλος όλοι παραδέχτηκαν ότι ο Μάκενρο ήταν καλλίτερος σε κείνο το ματς.Ο Μπόργκ τον ξανασυνάντησε το Σεπτέβριο του 1981 στο US OPEN Μετά το τέλος ο Μπόργκ παραδέχθηκε ότι σε κείνη τη φάση ο Μάκενρο ήταν καλλίτερος δήλωσε Απογοητεύτηκα τόσο πολύ νόμισα ότι είχε έρθει το τέλος .Εγκαταλείπω τα πάντα. Στα 26 τέλος.Ο Μάκενρο προσπάθησε να τον μεταπείσει.Είναι σαν να βρεθεί κάποιος να νικήσει τον Φέντερερ να τον ρίξει από το νο 1 και κείνος να μην μπορεί να απαντήσει τώρα ίσως να μην εγκατέλειπε εκείνη την εποχή ηταν αλλιώς.
apkat
Δεν καταλαβαινω πως το κειμενο που παρεθεσες αιτιολογει την ανωτεροτητα του Μακενρο απο τον Σαμπρας η τον Φεντερερ..
Jabar
Τι θέλει να πεί ο ποιητής Οταν θέλει κάποιος να επιλέξει τον καλλίτερο πρέπει να βάλει κάποιος και την προσωπική αισθητική στο τρόπο παιχνιδιού. Τίτλους διάρκεια σαφώς αλλά κυρίως προσωπική αισθητική.Πχ για μένα η ανταλλαγή κτυπημάτων επί ώρα και να οδηγείς με χειρουργική ακρίβεια τον άλλο στο λάθος έιναι βαρετό.Ο Μακενρό από άποψη χαρακτήρα δεν θα μπορούσε να είναι πάντα τέλειος. Σαν παιχνίδι όμως ήταν το πληρέστερο και αυτό που έδινε στο τένις άλλη διάσταση και με τράβαγε να δω.Μάκενρο λοιπόν γιατί έτσι μου αρέσει.Γιατί πριν τον Μάκενρο η δήλωση Παγδατή περί Κύπρου θα επέφερε τον αποκλεισμό δια παντός τώρα το ανέχονται.
apkat
Μιλας ομως σε τεραστιο βαθμο με υποκειμενικο κριτηριο.

Σε μια τετοια ερευνα μοιραια οφειλουν να μπουν και αντικειμενικα κριτηρια.Για παραδειγμα τα 14 γκρντ σλαμ του Σαμπρας δειχνουν κατι.Απο την αλλη τα 12 του Φεντερερ σε τοσο μικρη ηλικια που καθιστουν σχεδον δεδομενο οτι θα ξεπερασει τον Σαμπρας αλλα και η συγκλονιστικη τεχνικη αρτιοτητα στο παιχνιδι του για μενα τον κανουν κορυφαιο και ας μην εχει σταματησει ακομα την καριερα του.

Για να ειμαι ειλικρινης βεβαια τον Μακενρο δεν τον προλαβα λογω ηλικιας και δεν εχω την δικια σου αποψη μιας και εχω δει μονο στιγμιοτυπα.Aλλα οπως και να χει υστερει στην συγκριση με τους αλλους λογω των 7 τιτλων του.
Jabar
QUOTE(kobe8god @ Jan 20 2008, 16:15 ) *
WILT CHAMBERLAIN: Οι 100 ποντοι του εναντιον στους Knicks εκαναν , κανουν και θα κανουν τη διαφορα
LARRY BIRD : Παιχτης της τελευταιας στιγμης...κυριολεκτικα

Aυτοι ειναι οι καλυτεροι παιχτες για μενα. Παλια το μπασκετ ηταν αλλου επιπεδου, οχι οπως τωρα που το εχουν κανει πανηγυρακι.

R.i.p. Wilt Chamberlain , you will never be forgotten

Απόλυτα σωστός. Για να πουλήσουν κανένα προϊόν παραπάνω έχουν κάνει το μπάσκετ κάντε στην άκρη να καρφώσω.Για πρώτη φορά δεν άντεξα να δώ το Σάββατο το παιχνίδι στην ερτ την ψηφιακή.LAKERS SHOW TIME
jokey
Όχι, το παιχνίδι του δεν ήταν το πληρέστερο.Μόνο σήμερα υπάρχουν πάρα πολλοί τενίστες (ακόμα και χωρίς τίτλους μερικοί) που στα ράλλυ (όχι στο φιλέ) ο μάκενρο δεν θα είχε καμία τύχη. Είχε ίσως , το καλύτερο βολέ όλων των εποχώς όμως. Κατά τη γνώμη μου, καλύτερος τενίστας όλων των εποχών σε επίπεδο τένις, Federer, σε επίπεδο επιτυχίας με βάση τον ανταγωνισμό κατά σειρά Laver, Federer και Borg και σε επιπεδο επιτυχίας με βάση του τίτλους Laver, Sampras, και Federer.
Jabar
Αν λοιπόν σταμάταγε ο Φέντερερ ξαφνικά θα έλεγες ότι ο Σάμπρας είναι ο καλλίτερος?Αν ο Μπόργκ συνέχιζε
και μετά τα 25 και έφτανε τα 30 τι θα λέγαμε?Σαφώς και είναι τεράστιος ο Φέντερερ .Εν πολλοίς πολλά είναι προσωπική επιλογή και όχι αριθμοί.Την τελειότητα την αισθάνεσαι σε μικρές στιγμές προσωπικής απόλαυσης και τη συνδέει κανείς με τα δικά του κριτήρια στη ζωή.Και τον Πελέ να έβαζες τώρα σαν σταματημένο θα τον πέρναγαν και μπάλλα δεν θα ακούμπαγε.Και ο Φέντερερ σε 20 χρόνια θα είναι αστείο.
apkat
Να σου πω την αληθεια ισως και να το ελεγα αν σταματουσε ο Φεντερερ.Εχει τεραστια σημασια η διαρκεια.Το οτι ο σαμπρας υπηρξε κυριαρχος ολα αυτα τα χρονια κατι λεει.Αν ο Φεντερερ σταματησει τωρα δεν θα αποδειξει οτι θα μπορουσε να ηταν κυριαρχος για αλλα τοσα χρονια συνεπως λογικα αυτος που εχει καταφερει κατι τετοιο ειναι σημαντικοτερος.

Με τα αν δεν φτιαχνεις καριερες.Και ο Σαμπονις αν ειχε υγειη ποδια μπορει να ταν ο κορυφαιος.Δεν ειχε ομως και ετσι τον προσπερνουν παικτες που πιθανον ειχαν λιγοτερο potential.

Συμφωνω οτι στα ματια του καθενος για τον ενα η αλλο λογο καποιος μπορει να ειναι κορυφαιος.Ομως παντα θεωρω οτι υπαρχουν και τα αντικειμενικα κριτηρια.Και σε ενα ατομικο σπορ δεν υπαρχει πιο αντικειμενικο κριτηριο απο τους τιτλους.
jois21
Ποιος Φεντερερ; tongue.gif

http://en.wikipedia.org/wiki/Yiannis_Kouros
B for Basketball
QUOTE(jois21 @ Jan 31 2008, 16:20 ) *


Και οσοι ηταν τυχεροι να βρεθουν στο τελευταιο athens classic marathon θα θυμουνται την ολικη αποθεωση..μικροι κ μεγαλοι να ειναι ορθιοι κ να χειροκροτανε με δεος και συγκινηση για αυτον τον αθλητη που παρα την ηλικια του συνεχιζει να βρισκεται την κορυφη .Τετοια αποθεωση δεν εχω ξαναδει....ακομη ακ αφου ειχε τερματισει ολοι συνεχισαν να χειροκροτανε για κανα 10 λεπτο κ βαλε μεχρι να αποσυρθει απο τα ματια του κοινου!!
sarounas
QUOTE(NBAholic @ Aug 31 2007, 01:26 ) *
Λοιπόν, έψαξα για να φτιάξω μερικές λίστες και έφτασα σε έναν ικανό αριθμό αθλητών να επιλέξετε ακόμη και για την τοπ 100άδα! Τους χώρισα ανά χώρες (20 σημαντικές+"υπόλοιπος κόσμος") και η κατάταξη είναι (πάνω-κάτω, προφανώς, μιας και υπάρχουν ένα σωρό υποκειμενικά κριτήρια, όπως η εποχή, ο ανταγωνισμός, η δημοτικότητα του αθλήματος παγκοσίως, η δημοτικότητα του αθλήματος στη χώρα του αθλητή, η επιρροή του ίδιου του αθλητή στο άθλημα, χώρια βέβαια τα μετάλλια και οι επιδόσεις, αλλά και οι προσωπικές προτιμήσεις) από τους best στους rest. Αν θέλετε, την ποστάρω, αλλά:

1) Θα κάνετε λίγη υπομονή για να προστεθούν κάποια μικρά σχόλια
2) Θα συγχωρέσετε το συγγραφέα αν διαφωνείτε με τις συγκριτικές κατατάξεις των αθλητών, ιδίως όσοι είστε ειδικοί περί τα ποδοσφαιρικά και διαφωνείτε με τις κατατάξεις των ποδοσφαιριστών (όχι, δεν τους υποτίμησα σαν σύνολο, μην ανησυχείτε).
3) Επειδή η λίστα έγινε σε Εxcel και η κατάταξη δεν είναι αντίστροφη, ίσως θα πρέπει, για όσους προτιμάτε αντίστροφη μέτρηση, να διαβάσετε το επόμενο ποστ μου απ'το τέλος προς την αρχή. Ή, πιο απλά, να μου υπενθυμίσετε πώς μπορεί σε μια στήλη να γίνει αντιστροφή ονομάτων. smile.gif
4) Θα ανανεώσω τις λίστες μου αν μου προτείνετε κάποιο σημαντικό αθλητή που έχω ξεχάσει (ιδίως σε Κίνα, Ισπανία, Γιουγκοσλαβία, ακόμη και Ελλάδα).

holic τί έγινε τελικά με αυτές τις λίστες;

να θυμίσω μόνο κάτι που κακώς δεν έχει αναφερθεί μέχρι τώρα,
στο τέλος του προηγούμενου αιώνα έγινε μία ψηφοφορία (δεν θυμάμαι ποιοι ακριβώς ψήφιζαν) και είχαν ανακηρυχθεί κορυφαίος αθλητής του αιώνα ο Τζέσε Όουενς και αθλήτρια η Νάντια Κομανέτσι.

για τον Όουενς πολύ λογικό
αλλά και
για την Κομανέτσι όσο και αν φαίνεται υπερβολικό συμφωνώ (μόνο και μόνο για την απήχηση που είχε σε ολόκληρο τον κόσμο)
θυμάμαι χαρακτηριστικά ότι πριν από πολλά χρόνια –πρέπει να ήταν παραμονές Ολυμπιακών στην Ατλάντα το ’96- έβλεπα ένα ντοκιμαντέρ στην TV στο οποίο η Ρουμάνα εκτελούσε το εξαιρετικό για την εποχή της πρόγραμμά από τους αγώνες του Μόντρεαλ το ‘76
και ξαφνικά με ρώτησε η μητέρα μου «τί κάνει τώρα η Κομανέτσι;»
η απάντησή μου: «έλα παναγία μου, πως την ξέρεις εσύ την Κομανέτσι;»

δηλαδή, η Ρουμάνα είχε γίνει πασίγνωστη μόνο και μόνο από τις αθλητικές της επιδόσεις ακόμη και σε ανθρώπους που δεν ενδιαφέρονται για τα σπορ, τόσο που την θυμήθηκε και η μητέρα μου 20 χρόνια μετά blink.gif
δεν ξέρω αλλά αυτό μου είχε κάνει φοβερή εντύπωση και μου έμεινε ohmy.gif
NBAholic
Όντως, έκανα τότε μερικές λίστες για 20 χώρες+τον υπόλοιπο κόσμο, τις οποίες, άμα θες ποστάρω (τότε έπεσε γρήγορα το ενδιαφέρον, οπότε είπα "δε βαριέσαι"), αλλά σίγουρα θα υπάρξουν διαφωνίες (και πώς να μην υπάρξουν όταν συγκρίνεις τόσο διαφορετικά αθλήματα, παίκτες, εποχές, διακρίσεις...). Μια δικαιολογία μου (συνήθης tongue.gif ) είναι ότι τις έκανα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Γενικότερα, πάντως, τοποθετώ τη διάρκεια στην κορυφή ή έστω κοντά στην κορυφή ψηλότερα από τις τρομακτικές, αλλά πολύ σύντομες κορυφές, γι'αυτό και ο Όουενς είναι αρκετά μακριά από την κορυφή. Βέβαια, στη γυμναστική, οι συνθήκες είναι διαφορετικές, αλλά επειδή τη Ρουμανία την τοποθέτησα στις κατηγορίες "υπόλοιπος κόσμος" και επειδή έκανα λίστες unisex*, η Κομανέτσι δεν κατετάγη όσο ψηλά θα έμπαινε σε άλλες περιπτώσεις.


*Αυτό δεν είναι σεξιστικό σχόλιο. Από τη στιγμή που η λίστα περιλαμβάνει 2 φύλα, ο ανταγωνισμός θα είναι εντονότερος. Having said that, βέβαια, συμπεριέλαβα περισσότερους άντρες...
sarounas
QUOTE(NBAholic @ Feb 16 2008, 04:28 ) *
Όντως, έκανα τότε μερικές λίστες για 20 χώρες+τον υπόλοιπο κόσμο, τις οποίες, άμα θες ποστάρω (τότε έπεσε γρήγορα το ενδιαφέρον, οπότε είπα "δε βαριέσαι"), αλλά σίγουρα θα υπάρξουν διαφωνίες (και πώς να μην υπάρξουν όταν συγκρίνεις τόσο διαφορετικά αθλήματα, παίκτες, εποχές, διακρίσεις...). Μια δικαιολογία μου (συνήθης tongue.gif ) είναι ότι τις έκανα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Γενικότερα, πάντως, τοποθετώ τη διάρκεια στην κορυφή ή έστω κοντά στην κορυφή ψηλότερα από τις τρομακτικές, αλλά πολύ σύντομες κορυφές, γι'αυτό και ο Όουενς είναι αρκετά μακριά από την κορυφή. Βέβαια, στη γυμναστική, οι συνθήκες είναι διαφορετικές, αλλά επειδή τη Ρουμανία την τοποθέτησα στις κατηγορίες "υπόλοιπος κόσμος" και επειδή έκανα λίστες unisex*, η Κομανέτσι δεν κατετάγη όσο ψηλά θα έμπαινε σε άλλες περιπτώσεις.
*Αυτό δεν είναι σεξιστικό σχόλιο. Από τη στιγμή που η λίστα περιλαμβάνει 2 φύλα, ο ανταγωνισμός θα είναι εντονότερος. Having said that, βέβαια, συμπεριέλαβα περισσότερους άντρες...

φυσικά και θέλω wink.gif
όσο για την κατάταξη μην αγχώνεσαι καθόλου
δεν θυμάσαι την προηγούμενη φορά που έκανα και ‘γω κάτι πρόχειρες λίστες και πέσαν να με φάνε; (για την Γαλλία βέβαια καλά έκαναν) icon_drunk.gif
εννοείτε ότι είναι τελείως υποκειμενικό, δεν το συζητώ αυτό
αλλά έχει μεγάλο ενδιαφέρον
NBAholic
ΟΚ, θα "υποκύψω" στον πειρασμό. Έκανα λίστες από τις χώρες: ΗΠΑ, ΕΣΣΔ, Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Τσεχοσλοβακία, Ιταλία, Ισπανία, Βραζιλία, Ελλάδα, Γιουγκοσλαβία, Κούβα, Αυστραλία, Κίνα, Τουρκία, Ιαπωνία, Καναδάς, Αργεντινή, Ουγγαρία, Ολλανδία + τον "υπόλοιπο κόσμο" (ο οποίος περιλαμβάνει μερικές ακόμη δυνάμεις που δε συμπεριέλαβα στην 20άδα-Φινλανδία, Τζαμάικα, κτλ). Δε συμπεριλήφθηκαν χειμερινά σπορ.

Η κατάταξη είναι περίπου απ'τους κορυφαίους στους λιγότερο κορυφαίους (εκτός αν θυμάσαι πώς στο excel γίνεται αναστροφή λίστας). Στην κατάταξη, ρόλο παίζει, μεταξύ άλλων, και η δημοφιλία των αθλημάτων στις χώρες των αθλητών. Μικρότερο ρόλο βέβαια παίζει η δημοφιλία των ίδιων των αθλητών, μιας και δεν είναι σκοπός να έχουμε ένα celebrity contest.

Δέχομαι προτάσεις για συμπλήρωση των λιστών, μιας και σίγουρα θα παρέλειψα μερικούς σημαντικούς αθλητές, ιδίως σε Κίνα, Ισπανία, όπου νιώθω ότι οι λίστες είναι ανεπαρκείς.
sarounas
αναμένω..
από αυτά που γράφεις πρέπει να έχεις κάνει εξαιρετική δουλειά
QUOTE(NBAholic @ Feb 16 2008, 17:27 ) *
Δέχομαι προτάσεις για συμπλήρωση των λιστών, μιας και σίγουρα θα παρέλειψα μερικούς σημαντικούς αθλητές, ιδίως σε Κίνα, Ισπανία, όπου νιώθω ότι οι λίστες είναι ανεπαρκείς.

για Ισπανία ok αλλά
για Κίνα πολύ αμφιβάλλω αν μπορώ να βοηθήσω

θα προσπαθήσω να ξαναμπώ αργά το βράδυ γιατί τώρα έχει κάποιο πρόβλημα η σύνδεσή μου και με πετάει έξω wink.gif
NBAholic
"ΥΠΟΛΟΙΠΟΣ ΚΟΣΜΟΣ"

1 Πάαβο Νούρμι
2 Χαϊλέ Γκεμπρεσελασιέ
3 Ρότζερ Φέντερερ
4 Μπιορν Μποργκ
5 Χισάμ Ελ Γκερούζ
6 Ρόμπερτ Κορζενιόφσκι
7 Στέφκα Κονσταντίνοβα
8 Μέρλιν Ότι
9 Κιπ Κέινο
10 Μαρτίνα Χίνγκις
11 Νάντια Κομανέτσι
12 Νίκι Λάουντα
13 Πίτερ Σνελ
14 Λάσε Βίρεν
15 Γιούχα Κάνκουνεν
16 Έντι Μερξ
17 Αμπέμπε Μπικίλα
18 Βίλε Ρίτολα
19 Γιολάντα Μπάλας
20 Γουίλσον Κίπκετερ
21 Χακίμ Ολάζουον
22 Καρολίνα Κλουφτ
23 Τόμι Μάκινεν
24 Κενενίσα Μπεκέλε
25 Νουρεντίν Μορσελί
26 Εουσέμπιο
27 Πίτερ Σμάιχελ
28 Φράνκι Φρέντερικς
29 Πάτρικ Σιόμπεργκ
30 Μόουζες Κιπτανούι
31 Αζασορίου
32 Εκατερίνα Σάμπο
33 Βισβάναθαν Ανάντ
34 Στέφαν Χολμ
35 Άτο Μπόλτον
36 Πάτρικ Γιούιν
37 Μίκα Χάκινεν
38 Χοσεΐν Ρεζά Ζαντέχ
39 Μπογκντάν Βέντα
40 Κάισα Μπέργκβιστ
41 Τσάντρα Βιχάγια


ΟΛΛΑΝΔΙΑ

1 Γιόχαν Κρόιφ
2 Μάρκο φαν Μπάστεν
3 Φάνι Μπλάνκερς Κουν
4 Πίτερ βαν ντεν Χούγκενμπαντ
5 Πάτρικ Κλάιφερτ
6 Ντένις Μπέργκαμπ
7 Ρικ Σμιτς
8 Έντγκαρ Ντάβιντς
9 Ρον Τσβέφερ
10 Μαξ Όυβε


ΟΥΓΓΑΡΙΑ

1 Φέρεντς Πούσκας
2 Νάντορ Χιντεγκούτι
3 Τάμας Ντάρνι
4 Ντέσο Γκιαρμάτι
5 Σάντορ Κότσις
6 Παλ Κόβακς
7 Τάμας Φάραγκο
8 Γκιόργι Σάροσι
9 Γιούντιτ Πόλγκαρ
10 Ζολτάν Μαγιάρ
11 Κριστίνα Εγκερσέγκι


ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ

1 Ντιέγκο Μαραντόνα
2 Αλφρέδο ντι Στέφανο
3 Χουαν Μανουέλ Φάτζιο
4 Γκαμπριέλ Μπατιστούτα
5 Χουαν Σεμπαστιάν Βερόν
6 Χερμάν Κρέσπο
7 Ντιέγκο Σιμεόνε
8 Μανού Τζινόμπιλι
9 Κάρλος Ρόιτμαν
10 Μάριο Κέμπες
11 Χουαν Εσπίλ


ΚΑΝΑΔΑΣ

1 Γουέιν Γκρέτσκι
2 Μάριο Λεμιέ
3 Μπόμπι Ορ
4 Γκόρντι Χάουι
5 Στιβ Νας
6 Ντόνοβαν Μπέιλι
7 Ζιλ Βιλνέβ
8 Ρικ Φοξ


ΙΑΠΩΝΙΑ

1 Γιασουσίρου Γιαμασίτα
2 Σαβάο Κάτο
3 Μασατόσι Νακαγιάμα
4 Τάιχο
5 Μασαχίρο Κιμούρα
6 Κιτανούμι
7 Τανταχίρο Νομούρα
8 Τσιγιονοφούτζι
9 Μιτσούο Τσουκαχάρα
10 Φουταμπαγιάμα
11 Τακανοχάνα
12 Κατσουτόσι Νεκόντα
13 Γιοσινόμπου Μιγιάκε


ΤΟΥΡΚΙΑ

1 Ναΐμ Σουλεϊμάνογλου
2 Χαμζά Γερλίκαγια
3 Χαλίλ Μουτλού
4 Χακάμ Σουκούρ
5 Μεχμέτ Οκούρ
6 Ερμάν Κουντέρ
7 Αχμέτ Αγίκ


ΚΙΝΑ

1 Λιου Ξιανγκ
2 Ντενγκ Γιαπίνγκ
3 Γουανγκ Λικίν
4 Γιάο Μινγκ
5 Λανγκ Πινγκ
6 Μου Τιεντζού


ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

1 Ίαν Θορπ
2 Ντον Μπράντμαν
3 Τζακ Μπράμπαμ
4 Μάργκαρετ Κορτ
5 Γκρεγκ Νόρμαν
6 Γκραντ Χάκετ
7 Ντον Φρέισερ
8 Άντριου Γκέιζ
9 Φιλ Σμάιθ
10 Ροντ Λέιβερ
11 Ντμίτρι Μαρκόφ
12 Σέιν Χιλ
13 Άλαν Τζόουνς


ΚΟΥΒΑ

1 Χαβιέ Σοτομαγιόρ
2 Τεόφιλο Στίβενσον
3 Χοσέ Ραούλ Καπαμπλάνκα
4 Ιβάν Πεντρόζο
5 Ρέγκλα Τόρες
6 Ανιέρ Γκαρσία
7 Μιρέγια Λούις


ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ (ΣΗΜ.ΣΕΡΒΙΑ+ΛΟΙΠΕΣ ΧΩΡΕΣ)

1 Ντράζεν Πέτροβιτς
2 Κρέζιμιρ Τσόσιτς
3 Βλάντε Ντίβατς
4 Τόνι Κούκοτς
5 Ραντιβόι Κόρατς
6 Νταβόρ Σούκερ
7 Βλαντιμίρ Γκρμπιτς
8 Ιγκόρ Μιλάνοβιτς
9 Ντραγκουντίν Σούρμπεκ
10 Ντράζεν Νταλιπάγκιτς
11 Μπλάνκα Βλάσιτς
12 Γκόραν Ιβανίσεβιτς
13 Μάριαν Ματίεβιτς
14 Μπράνκο Τσίκατιτς
15 Ματίγια Λιούμπεκ
16 Ταμάρα Μπόρος


ΕΛΛΑΔΑ

1 Νίκος Γκάλης
2 Πύρρος Δήμας
3 Κάχι Κακιασβίλι
4 Παναγιώτης Γιαννάκης
5 Κωνσταντίνος Τσικλητήρας
6 Μίμης Δομάζος
7 Κώστας Κεντέρης
8 Θοδωρής Παπαλουκάς
9 Βασίλης Χατζηπαναγής
10 Δημήτρης Διαμαντίδης
11 Τζιμ Λόντος
12 Χρήστος Παπανικολάου
13 Δημοσθένης Ταμπάκος
14 Λεωνίδας Σαμπάνης
15 Γιώργος Σιδέρης
16 Μίμης Παπαϊωάννου
17 Μιρέλα Μανιάνι
18 Τασούλα Κελεσίδου
19 Βασίλης Παπαγεωργόπουλος
20 Κώστας Γκατσιούδης
21 Κατερίνα Θάνου
22 Νίκος Κακλαμανάκης
23 Νίκος Σαμαράς
24 Παναγιώτης Φασούλας
25 Ιωάννης Μελισσανίδης
26 Χρήστος Αφρουδάκης
27 Βασίλης Γκούμας
28 Κώστας Χαριτωνίδης
29 Πηγή Δεβετζή
30 Βούλα Πατουλίδου
31 Καλλίνικος Κρεάνκα
32 Μέσος Έλληνας (τάβλι)


ΒΡΑΖΙΛΙΑ

1 Πελέ
2 Άιρτον Σένα
3 Μανοέλ Γκαρίντσα
4 Ρομάριο
5 Ρονάλντο
6 Ροναλντίνιο
7 Κάρλος Αλμπέρτο
8 Ζίκο
9 Οσκάρ Σμιντ
10 Ζαϊρζίνιο
11 Σόκρατες
12 Νέλσον Πικέ
13 Λεονίντας ντα Σίλβα
14 Αντεμάρ ντα Σίλβα
15 Νταγιάλμα Σάντος
16 Έμερσον Φιτιπάλτι
17 Νάλμπερτ Μπίτενκουρτ
18 Ρομπέρτο Κάρλος
19 Βαβά
20 Ριβάλντο
21 Μασιέλ Ουμπιράταν
22 Λεαντρίνιο Μπαρμπόζα
23 Πρεγκίνιο
24 Ορτένσια Μαρκάρι


ΙΣΠΑΝΙΑ

1 Μανουέλ Εστιάρτε
2 Φερμίν Κάτσο
3 Μιγκέλ Ιντουράιν
4 Ραούλ
5 Πάου Γκασόλ
6 Ινιάκι Ουρντουνγκαρίν
7 Ενρίκ Μασίπ Μποράς
8 Χουαν Αντόνιο Σαν Επιφάνιο
9 Φερνάντο Αλόνσο
10 Αράνθα Σάντσεθ-Βικάριο


ΙΤΑΛΙΑ


1 Ντίνο Τζοφ
2 Αλμπέρτο Ασκάρι
3 Λορέντσο Μπερνάρντι
4 Τζουζέπε Μεάτσα
5 Βαλεντίνο Ρόσι
6 Ρομπέρτο Μπάτζιο
7 Σίλβιο Πιόλα
8 Τζιάκομο Αγκοστίνι
9 Πιέτρο Μενέα
10 Ντίνο Μενεγκίν
11 Φάουστο Κόπι
12 Τάτζιο Τζόρτζιο Νουβολάρι
13 Μαξ Μπιάτζι
14 Λουίτζι Ρίβα
15 Σάρα Σιμεόνι
16 Τζούλιο Μπαρτάλι
17 Αντρέα Τσόρτσι
18 Αντονέλο Ρίβα
19 Πρίμο Καρνέρα
20 Αλμπέρτο Μπράλια


ΤΣΕΧΙΑ-ΤΣΕΧΟΣΛΟΒΑΚΙΑ


1 Εμίλ Ζάτοπεκ
2 Γιαν Ζελέζνι
3 Μαρτίνα Ναβρατίλοβα
4 Γιαρμίλα Κρατοσβίλοβα
5 Ρόμαν Σέμπρλε
6 Τόμας Ντβόρζακ
7 Γιούρι Ζίντεκ
8 Σάρκα Κασπάρκοβα
9 Κάμιλ Μπράμπεντς
10 Φράντισεκ Πλάνιτσκα
11 Στάνισλαβ Κρόπιλακ


ΓΕΡΜΑΝΙΑ

1 Μίκαελ Σουμάχερ
2 Στέφι Γκραφ
3 Φραντς Μπεκενμπάουερ
4 Χάικε Ντρέσλερ
5 Γκερτ Μίλερ
6 Μαρίτα Κοχ
7 Εμάνουελ Λάσκερ
8 Ντιρκ Νοβίτσκι
9 Λόταρ Ματέους
10 Λαρς Ρίντελ
11 Άρμιν Χάρι
12 Αστρίντ Κούμπερνους
13 Καρλ Χάιντς Ρουμενίγκε
14 Ρουθ Χουχς
15 Γιούργκε Κλίνσμαν
16 Ούλρικε Μάιφαρτ
17 Κάρλο Τρένχαρτ
18 Ρόλαντ Μάτες
19 Ούβε Ζέελερ
20 Βόλφγκανγκ φον Τριπς
21 Ντέτλεφ Σρεμπφ
22 Ρόνι Βέλερ
23 Μαξ Σμέλινγκ
24 Τίμο Μπολ
25 Μαρκ Χούστερ


ΓΑΛΛΙΑ

1 Αλέν Προστ
2 Ζινεντίν Ζιντάν
3 Μισέλ Πλατινί
4 Ρεϊμόν Κοπά
5 Τιερί Ανρί
6 Αλέν Μιμούν
7 Φαμπιέν Μπαρτέ
8 Νταβίντ Ντουγιέ
9 Τόνι Πάρκερ
10 Ζυστ Φοντέν
11 Μαρί Ζοζέ Περέκ
12 Μπερνάρ Ινό
13 Σεμπαστιάν Λεμπ
14 Ζακ Ανκτίλ
15 Ζαν Γκαλφιόν
16 Ερβέ Ντιμπουισόν
17 Αλέν Ζιλ


ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

1 Ντέιλι Τόμπσον
2 Τζάκι Στιούαρτ
3 Μπόμπι Μουρ
4 Κόλιν Τζάκσον
5 Τζωρτζ Μπεστ
6 Τζόναθαν Έντουαρντς
7 Λίντφορντ Κρίστι
8 Στάνλεϊ Μάθιους
9 Σεμπάστιαν Κόου
10 Μάικ Χέιλγουντ
11 Στιβ Ντέιβις
12 Μπόμπι Τσάρλτον
13 Τζον Σάρτις
14 Τζιμ Κλαρκ
15 Γκάρι Λίνεκερ
16 Κέλι Χολμς
17 Στίβεν Χέντρι
18 Γκόρντον Μπανκς
19 Γκράχαμ Χιλ
20 Μάικλ Όουεν
21 Κόλιν ΜακΡέι
22 Ντέιβιντ Μπέκαμ
23 Μάικλ Άνταμς
24 Ρόνι Ο'Σάλιβαν
25 Νάιτζελ Σορτ


ΕΣΣΔ (ΣΗΜ.ΡΩΣΙΑ+ΛΟΙΠΕΣ ΧΩΡΕΣ)

1 Αλεξάντερ Καρέλιν
2 Γκάρι Κασπάροφ
3 Σεργκέι Μπούμπκα
4 Βασίλι Αλεξέγιεφ
5 Αλεξάντερ Μεντβέντ
6 Μιχαήλ Μποτβίνικ
7 Γιάνις Λούσις
8 Βίκτορ Σανίγιεφ
9 Αλεξάντερ Αλιέχιν
10 Άρβιντας Σαμπόνις
11 Λεβ Γιασίν
12 Βαλερί Μπορζόφ
13 Σεργκέι Μπέλοφ
14 Βαλερί Μπρούμελ
15 Λεονίντ Ζαμποτίνσκι
16 Ανατόλι Καρπόφ
17 Αλεξάντερ Κούρλοβιτς
18 Μιχαήλ Ταλ
19 Γελένα Ισινμπάγεβα
20 Ιγκόρ Οβανεσιάν
21 Βιργκίλιους Αλέκνα
22 Τατιάνα Λεμπέντεβα
23 Λαρίσα Λατίνινα
24 Σβετλάνα Χόρκινα
25 Τιγκράν Πετροσιάν
26 Γενάντι Βολνόφ
27 Τατιάνα Καζάνκινα
28 Όλγκα Κόρμπουτ
29 Σαρούνας Μαρτσουλιόνις
30 Μακσίμ Ταρασόφ
31 Λεονίντ Ταρανένκο
32 Όλεγκ Μπλαχίν
33 Κονσταντίν Ρεβά
34 Πράνας Λούμπινας
35 Σβετλάνα Μαστέρκοβα
36 Ροντιόν Γκαταούλιν
37 Σβετλάνα Φεοφάνοβα
38 Ρόμπερτ Εμιγιάν
39 Αντρέι Κιριλένκο
40 Βιατσεσλάβ Βορονίν
41 Αλεξάντερ Ποπόβ
42 Αντρέι Σεφτσένκο
43 Αρκάντι Βορόμπιεφ


ΗΠΑ

1 Γουιλτ Τσάμπερλεϊν
2 Μάικλ Τζόρνταν
3 Καρλ Λιούις
4 Τζιμ Μπράουν
5 Μωχάμεντ Άλι
6 Μπέιμπ Ρουθ
7 Μπόμπι Φίσερ
8 Καρίμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ
9 Πιτ Σάμπρας
10 Μπιλ Ράσελ
11 Μάικλ Τζόνσον
12 Τζιμ Θορπ
13 Τζάκι Ρόμπινσον
14 Αλ Έρτερ
15 Χανκ Άαρον
16 Λανς Άρμστρονγκ
17 Μαρκ Σπιτς
18 Στιβ Ρέντγκρεϊβ
19 Έντουιν Μόουζες
20 Τάιγκερ Γουντς
21 Τζο Λούις
22 Μάτζικ Τζόνσον
23 Σούγκαρ Ρέι Ρόμπινσον
24 Μπέιμπ Ντίντρικσον
25 Τάι Κομπ
26 Μάριον Τζόουνς (εκτός αν σβηστούν οι επιδόσεις της)
27 Τζον ΜακΕνρόου
28 Λάρι Μπερντ
29 Τζάκι Τζόινερ-Κέρσι
30 Άλεν Τζόνσον
31 Τζέσε Όουενς
32 Κρις Έβερτ
33 Τζέρι Ράις
34 Τεντ Ουίλιαμς
35 Τζίμι Κόννορς
36 Μπομπ Ματάιας
37 Μόρις Γκριν
38 Γκρεγκ Λουγκάνις
39 Ρόκι Μαρτσιάνο
40 Μάικλ Φελπς
41 Τζο Φρέιζιερ
42 Γκλεν Ντέιβις
43 Μάικ Τάισον
44 Μπατς Ρέινολντς
45 Τζακ Νικλάους
46 Τζο Μοντάνα
47 Αντρέ Αγκάσι
48 Μπίλι Τζιν Κινγκ
49 Σακίλ Ο'Νιλ
50 Καρτς Κίραλι
51 Όσκαρ Ρόμπερτσον
52 Μάικ Πάουελ
53 Μαλ Γουίτφιλντ
54 Κάλβιν Σμιθ
55 Λου Γκέρινγκ
56 Τζέρι Γουεστ
57 Τζούλιους Έρβινγκ
58 Μπομπ Χέιζ
59 Σερίνα Ουίλιαμς
60 Σέριλ Μίλερ
61 Φλόρενς Γκρίφιθ-Τζόινερ
62 Τζιμ Χάινς
63 Γκέιλ Ντίβερς
64 Ρέι Γιούρι
65 Βίλμα Ρούντολφ
66 Ντέιβιντ Τσάπμαν
67 Τζόνι Βάισμιλερ
68 Φλο Χάιμαν
69 Μάικ Κόνλεϊ
70 Στέισι Ντραγκίλα
71 Μάρτιν Σέρινταν
72 Μπομπ Μπίμον
73 Ρόμπερτ Τσβέρτλικ
74 Τζον Ντέιβις
75 Μία Χαμ
NBAer
Ειδα μονο το υπολοιπος κοσμος στα πολυυυυυ γρηγορα. Θα δω μετα τα υπολοιπα. Αλλα για το υπολοιπος κοσμος:

QUOTE(NBAholic @ Feb 16 2008, 18:17 ) *
"ΥΠΟΛΟΙΠΟΣ ΚΟΣΜΟΣ"

1 Πάαβο Νούρμι
2 Χαϊλέ Γκεμπρεσελασιέ
3 Ρότζερ Φέντερερ◄------ 45.gif (καλα αντε εδω για τον Φεντερερ ισως συμφωνω)
4 Μπιορν Μποργκ
5 Χισάμ Ελ Γκερούζ
6 Ρόμπερτ Κορζενιόφσκι◄------ 45.gif 45.gif
7 Στέφκα Κονσταντίνοβα
8 Μέρλιν Ότι
9 Κιπ Κέινο
10 Μαρτίνα Χίνγκις◄------- 45.gif
..........
..........
..........
25 Νουρεντίν Μορσελί
26 Εουσέμπιο
27 Πίτερ Σμάιχελ


Απο που και ως που τοση διαφορα του μεγαλου Μορσελι, Εουσεμπιο και του πανμεγιστου Σμάιχελ, με τους 45.gif ?
NBAholic
Η διαφορά δεν είναι τόσο μεγάλη όσο φαίνεται, αν αναλογιστείς ότι υπάρχουν αθλητές από 200+ χώρες. Ίσως η Χίνγκις να είναι λίγο ψηλά σχετικά με το μέγεθος της καριέρας της, αλλά αναλογικά ήταν ίσως ισχυρότερη τενίστρια απ'όσο ήταν ο, πχ, Σμάιχελ ποδοσφαιριστής. Ο Κορζενιόφσκι ήταν από τους πιο κυρίαρχους δρομείς στην ιστορία και έχει σαρώσει τα χρυσά στους Ολυμπιακούς και τα παγκόσμια. Πιστεύω ότι ήταν πιο κυρίαρχος του Μορσελί.
Das Kapital
Τους μισους σχεδον δεν τους ξερω,παντως πολυ καλη λιστα και σιγουρα επιμορφωτικη,με τα λιγα που ξερω για τα πιο πολλα αθληματα και τα πολλα για F1 και WRC ισως να χωραγαν στη λιστα του υπολοιπου κοσμου ο τεως οδηγος F1 και νυν DTM Mika Hakkinen και βεβαια ο Tommi Makkinen!

Εdit:Δεν τον ειχα δει τον Makkinen tongue.gif
pagxiakos_rulez
Για μενα στο μπασκετ ειναι :

Wilt Champerlain
Larry Bird
Dominique Wilkins
MIchael Jordan

Kαι μετα πανε ολοι οι κανουριοι αλλα το καλο μπασκετ υπηρχε παλια peace.gif
NBAholic
QUOTE
Τους μισους σχεδον δεν τους ξερω,παντως πολυ καλη λιστα και σιγουρα επιμορφωτικη,με τα λιγα που ξερω για τα πιο πολλα αθληματα και τα πολλα για F1 και WRC ισως να χωραγαν στη λιστα του υπολοιπου κοσμου ο τεως οδηγος F1 και νυν DTM Mika Hakkinen και βεβαια ο Tommi Makkinen!

Εdit:Δεν τον ειχα δει τον Makkinen


Και ο Χάκινεν υπάρχει, στο #37.
sarounas
QUOTE(NBAholic @ Feb 16 2008, 18:17 ) *
"ΥΠΟΛΟΙΠΟΣ ΚΟΣΜΟΣ"

1 Πάαβο Νούρμι
2 Χαϊλέ Γκεμπρεσελασιέ
3 Ρότζερ Φέντερερ πλησιάζει αλλά δεν νομίζω ότι έχει ξεπεράσει ακόμη Μπιοργκ και Σάμπρας
4 Μπιορν Μποργκ
5 Χισάμ Ελ Γκερούζ μέγας αθλητής ο Χισάμ αλλά οι μόνιμες ατυχίες του στους Ολυμπιακούς δεν νομίζω να του επιτρέπουν τόσο ψηλή θέση
6 Ρόμπερτ Κορζενιόφσκι
7 Στέφκα Κονσταντίνοβα
8 Μέρλιν Ότι
9 Κιπ Κέινο
10 Μαρτίνα Χίνγκις
11 Νάντια Κομανέτσι
12 Νίκι Λάουντα
13 Πίτερ Σνελ
14 Λάσε Βίρεν
15 Γιούχα Κάνκουνεν
16 Έντι Μερξ
17 Αμπέμπε Μπικίλα θα τον έβαζα μέσα στην δεκάδα
18 Βίλε Ρίτολα
19 Γιολάντα Μπάλας
20 Γουίλσον Κίπκετερ
21 Χακίμ Ολάζουον
22 Καρολίνα Κλουφτ αν με το καλό τα καταφέρει και στο Πεκίνο θα εκτοξευθεί
23 Τόμι Μάκινεν
24 Κενενίσα Μπεκέλε
25 Νουρεντίν Μορσελί
26 Εουσέμπιο μακράν ο πιο υποτιμημένος μεγάλος ποδοσφαιριστής, πιστεύω μαζί με Μαραντόνα Κρόιφ και Πελέ και Πλατινί υπήρξαν οι κορυφαίοι ποδοσφαιριστές
27 Πίτερ Σμάιχελ εδώ δεν συμφωνώ, αν ήταν να βάλω κάποιον τερματοφύλακα θα έβαζα τον Γκαρμπαχάλ του Μεξικού
28 Φράνκι Φρέντερικς
29 Πάτρικ Σιόμπεργκ
30 Μόουζες Κιπτανούι
31 Αζασορίου από που είναι αυτός;
32 Εκατερίνα Σάμπο
33 Βισβάναθαν Ανάντ
34 Στέφαν Χολμ
35 Άτο Μπόλτον
36 Πάτρικ Γιούιν
37 Μίκα Χάκινεν
38 Χοσεΐν Ρεζά Ζαντέχ
39 Μπογκντάν Βέντα
40 Κάισα Μπέργκβιστ με τίποτα δεν θα έβαζα την Κάισα μέσα στους κορυφαίους
41 Τσάντρα Βιχάγια

θα έλεγα ότι η Φινλανδία αξίζει δικό της ξεχωριστό best off, είναι πάρα πολλοί οι μεγάλοι αθλητές της
εκτός από αυτούς που αναφέρεις παραπάνω υπάρχουν και άλλοι θρυλικοί όπως στον στίβο ο Κολεμάινεν ο Γιάρβινεν ή και ο Αάλτονεν στο ράλι
στην λίστα θα μπορούσαν σίγουρα να μπούνε ακόμη η Σεβίνσκα η Πολωνέζα ή η Ρόζα Μότα η Πορτογαλίδα




ΟΛΛΑΝΔΙΑ

1 Γιόχαν Κρόιφ
2 Μάρκο φαν Μπάστεν θα έβαζα την Μπλάνκερς στο 2 αντί για τον Μάρκο
3 Φάνι Μπλάνκερς Κουν
4 Πίτερ βαν ντεν Χούγκενμπαντ
5 Πάτρικ Κλάιφερτ μπα με τίποτα αυτός στην ελίτ χίλιες φορές ο Νιστελρόι, ο Γκούλιτ ή ο Ράικαρντ
6 Ντένις Μπέργκαμπ
7 Ρικ Σμιτς
8 Έντγκαρ Ντάβιντς
9 Ρον Τσβέφερ
10 Μαξ Όυβε



ΟΥΓΓΑΡΙΑ

1 Φέρεντς Πούσκας
2 Νάντορ Χιντεγκούτι
3 Τάμας Ντάρνι
4 Ντέσο Γκιαρμάτι ψηλότερα ο Γκιαρμάτι από τον Φάραγκο;
5 Σάντορ Κότσις
6 Παλ Κόβακς και τον Γκέρεβιτς αφού έβαλες Κόβατς
7 Τάμας Φάραγκο
8 Γκιόργι Σάροσι
9 Γιούντιτ Πόλγκαρ
10 Ζολτάν Μαγιάρ
11 Κριστίνα Εγκερσέγκι

εδώ θα προσθέσουμε σίγουρα τους Κόζμα, Ζίβοτσκι, Νέμεθ και Παπ

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ

1 Ντιέγκο Μαραντόνα
2 Αλφρέδο ντι Στέφανο εγώ τον θεωρώ Ισπανό μιας που ελάχιστα και μόνο στην δεκαετία του 40 έπαιξε για την Αργεντινή σε αντίθεση με την Ισπανία και την Ρεάλ που μεγαλούργησε ενώ πήρε αρκετά νωρίς την υπηκοότητα
3 Χουαν Μανουέλ Φάτζιο
4 Γκαμπριέλ Μπατιστούτα
5 Χουαν Σεμπαστιάν Βερόν τόσο καλός ο Βερόν; εδώ υπάρχει ολόκληρος Σταμπίλε, αν όχι έστω αυτός θα πρότεινα Πασαρέλα Κέμπες ή ακόμη και Αρντίλες
6 Χερμάν Κρέσπο τον ποδοσφαιριστή δεν λές; διαφωνώ
7 Ντιέγκο Σιμεόνε ούτε αυτόν, με τίποτα..
8 Μανού Τζινόμπιλι
9 Κάρλος Ρόιτμαν
10 Μάριο Κέμπες
11 Χουαν Εσπίλ o Εσπίλ στους κορυφαίους Αργεντίνους ρε Χάρη; αν ήταν να μπει κάποιος ακόμη από μπάσκετ ας έμπαινε ο Μιλανέζιο ή ο Καμπάνας

ακόμη νομίζω ότι αξίζουν να μπουν σίγουρα ο μεγάλος αργεντίνος πυγμάχος ο Μονζόν αλλά και ο τεννίστας ο Βίλας
για την Σαμπατίνι που ήταν η αδυναμία μου τι λες; όχι έτσι sad-smiley-009.gif


ΚΑΝΑΔΑΣ

1 Γουέιν Γκρέτσκι
2 Μάριο Λεμιέ
3 Μπόμπι Ορ
4 Γκόρντι Χάουι
5 Στιβ Νας
6 Ντόνοβαν Μπέιλι
7 Ζιλ Βιλνέβ
8 Ρικ Φοξ
καλά στον Καναδά ασχολούνται κυρίως με το Χόκευ και το πατινάζ.... αλλά είναι και ο Λένοξ Λιούις, Καναδός δεν είναι; ή κάνω λάθος;

ΙΑΠΩΝΙΑ

1 Γιασουσίρου Γιαμασίτα
2 Σαβάο Κάτο
3 Μασατόσι Νακαγιάμα
4 Τάιχο
5 Μασαχίρο Κιμούρα
6 Κιτανούμι
7 Τανταχίρο Νομούρα
8 Τσιγιονοφούτζι
9 Μιτσούο Τσουκαχάρα
10 Φουταμπαγιάμα
11 Τακανοχάνα
12 Κατσουτόσι Νεκόντα
13 Γιοσινόμπου Μιγιάκε

είναι ακόμη και ο ΟΝΟ ο γυμναστής αλλά αυτοί έχουν και πολλά ονόματα, ίσως είναι κάποιος από αυτούς που αναφέρεις

ΤΟΥΡΚΙΑ

1 Ναΐμ Σουλεϊμάνογλου
2 Χαμζά Γερλίκαγια
3 Χαλίλ Μουτλού και να το πάρει το τέταρτο ο Μουτλού στο Πεκίνο -ώ μη γένειτω, για χάρη του Πύρρου- πίσω από τον Ναίμ θα είναι στην Τουρκία, ο άλλος όπως και να το κάνουμε είναι εθνικός ήρωας
4 Χακάμ Σουκούρ κορυφαίοι Τούρκοι ποδοσφαιριστές ήταν δύο άλλοι παλιότεροι επιθετικοί ο Μετίν και ο Τσολάκ
5 Μεχμέτ Οκούρ πιστεύω είναι κάτω από τον Χέντο
6 Ερμάν Κουντέρ
7 Αχμέτ Αγίκ

ΚΙΝΑ

1 Λιου Ξιανγκ
2 Ντενγκ Γιαπίνγκ
3 Γουανγκ Λικίν
4 Γιάο Μινγκ
5 Λανγκ Πινγκ
6 Μου Τιεντζού
για την Κίνα γενικά δεν ξέρω πράγματα, αφού λόγω του Μάο έμεινε σε ερασιτεχνικό επίπεδο και οι αθλητές της δεν αναγνωριζόταν από τις παγκόσμιες αθλητικές ομοσπονδίες
πάντως υπήρχαν δύο εκπληκτικοί αθλητές στίβου ο Τσιχ Τσιν που έκανε για πλάκα 2.30 στο ύψος το 70 αλλά η επίδοσή του δεν αναγνωριζόταν και ο άλλος ήταν ο δεκαθλητής ο Γιανγκ Τσουάν


ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

1 Ίαν Θορπ
2 Ντον Μπράντμαν
3 Τζακ Μπράμπαμ
4 Μάργκαρετ Κορτ
5 Γκρεγκ Νόρμαν
6 Γκραντ Χάκετ
7 Ντον Φρέισερ
8 Άντριου Γκέιζ
9 Φιλ Σμάιθ
10 Ροντ Λέιβερ
11 Ντμίτρι Μαρκόφ τον επικοντιστή που πήγε από την Ρωσία λες; νομίζω υπήρχαν πολλοί σπουδαιότεροι αυστραλοί αθλητές
12 Σέιν Χιλ ούτε τον Χιλ τον θεωρώ στους κορυφαίους πόσο μάλιστα όταν υπάρχει και αυτή η κοπέλα που θεωρείτε η καλύτερη παίκτρια του κόσμου σήμερα αλλά μου διαφεύγει το όνομά της τώρα
13 Άλαν Τζόουνς
βέβαια εδώ πρέπει να προσθέσουμε και αρκετά ψηλά μάλιστα τις Κάθμπερτ και Στρίκλαντ


ΚΟΥΒΑ

1 Χαβιέ Σοτομαγιόρ εγώ θα έβαζα τον Στίβενσον πρώτο cool.gif ενώ βεβαίως υπάρχει και ο Σαβόν αλλά και αρκετοί σπουδαίοι επαγγελματίες παλιοί παγκόσμιοι πρωταθλητές
2 Τεόφιλο Στίβενσον
3 Χοσέ Ραούλ Καπαμπλάνκα
4 Ιβάν Πεντρόζο
5 Ρέγκλα Τόρες
6 Ανιέρ Γκαρσία
7 Μιρέγια Λούις
επίσης σίγουρα πρέπει να μπει και ο Χουαντορένα

ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ

1 Ντράζεν Πέτροβιτς
2 Κρέζιμιρ Τσόσιτς
3 Βλάντε Ντίβατς
4 Τόνι Κούκοτς
5 Ραντιβόι Κόρατς τον Κόρατς θα τον έβαζα μπροστά από τον Ντίβατς
6 Νταβόρ Σούκερ
7 Βλαντιμίρ Γκρμπιτς
8 Ιγκόρ Μιλάνοβιτς
9 Ντραγκουντίν Σούρμπεκ
10 Ντράζεν Νταλιπάγκιτς νομίζω αξίζει να μπει και ο Κιτσάνοβιτς στους top
11 Μπλάνκα Βλάσιτς
12 Γκόραν Ιβανίσεβιτς
13 Μάριαν Ματίεβιτς
14 Μπράνκο Τσίκατιτς
15 Ματίγια Λιούμπεκ
16 Ταμάρα Μπόρος

σίγουρα πρέπει να μπει και ο μεγάλος παλιός ποδοσφαιριστής ο Τζάιτς και βέβαια ο γυμναστής ο Τσέραρ



ΕΛΛΑΔΑ

1 Νίκος Γκάλης
2 Πύρρος Δήμας
3 Κάχι Κακιασβίλι
4 Παναγιώτης Γιαννάκης
5 Κωνσταντίνος Τσικλητήρας
6 Μίμης Δομάζος
7 Κώστας Κεντέρης
8 Θοδωρής Παπαλουκάς
9 Βασίλης Χατζηπαναγής
10 Δημήτρης Διαμαντίδης
11 Τζιμ Λόντος
12 Χρήστος Παπανικολάου
13 Δημοσθένης Ταμπάκος
14 Λεωνίδας Σαμπάνης
15 Γιώργος Σιδέρης
16 Μίμης Παπαϊωάννου
17 Μιρέλα Μανιάνι
18 Τασούλα Κελεσίδου
19 Βασίλης Παπαγεωργόπουλος
20 Κώστας Γκατσιούδης
21 Κατερίνα Θάνου
22 Νίκος Κακλαμανάκης
23 Νίκος Σαμαράς
24 Παναγιώτης Φασούλας
25 Ιωάννης Μελισσανίδης
26 Χρήστος Αφρουδάκης
27 Βασίλης Γκούμας
28 Κώστας Χαριτωνίδης
29 Πηγή Δεβετζή
30 Βούλα Πατουλίδου
31 Καλλίνικος Κρεάνκα
32 Μέσος Έλληνας (τάβλι) wav.gif icon_drunk.gif icon_drunk.gif icon_drunk.gif icon_drunk.gif icon_drunk.gif
θα έλεγα ότι συμφωνώ απόλυτα με την σειρά με μόνη ένσταση τον Σιδέρη που δεν νομίζω ότι είναι στους 30 κορυφαίους έλληνες και τον Νίκο Σαμαρά πιστεύω ότι κορυφαίος έλληνας βολειμπολίστας είναι ο Γιώργος Ντράγκοβιτς, ο Σαμαράς αδίκησε τον ευατό του

ΒΡΑΖΙΛΙΑ

1 Πελέ
2 Άιρτον Σένα
3 Μανοέλ Γκαρίντσα
4 Ρομάριο
5 Ρονάλντο
6 Ροναλντίνιο
7 Κάρλος Αλμπέρτο
8 Ζίκο
9 Οσκάρ Σμιντ
10 Ζαϊρζίνιο
11 Σόκρατες
12 Νέλσον Πικέ
13 Λεονίντας ντα Σίλβα
14 Αντεμάρ ντα Σίλβα
15 Νταγιάλμα Σάντος
16 Έμερσον Φιτιπάλτι
17 Νάλμπερτ Μπίτενκουρτ
18 Ρομπέρτο Κάρλος
19 Βαβά
20 Ριβάλντο
21 Μασιέλ Ουμπιράταν
22 Λεαντρίνιο Μπαρμπόζα έλα ρε τώρα, ποιος Μπαρμπόσα; δεν έχει κάνει τίποτα ο άνθρωπος ακόμα, στο μέλλον ίσως wink.gif
23 Πρεγκίνιο
24 Ορτένσια Μαρκάρι


ΙΣΠΑΝΙΑ

1 Μανουέλ Εστιάρτε
2 Φερμίν Κάτσο
3 Μιγκέλ Ιντουράιν
4 Ραούλ
5 Πάου Γκασόλ
6 Ινιάκι Ουρντουνγκαρίν
7 Ενρίκ Μασίπ Μποράς
8 Χουαν Αντόνιο Σαν Επιφάνιο
9 Φερνάντο Αλόνσο
10 Αράνθα Σάντσεθ-Βικάριο αφού μπήκε η Αράντχα πρέπει σίγουρα να μπούνε και οι Σαντάνα και Ναδάλ
όπως είπα και στην Αργεντινή νομίζω ο Ντι Στέφανο ανήκει εδώ, όπως επίσης και οι άλλοι δύο παλιοί μεγάλοι ισπανοί ποδοσφαιριστές ο Τίμονερ με τον Σουάρεθ, η Ισπανία βέβαια έχει πάρα πολλούς σπουδαίους μαραθωνοδρόμους όπως ακριβώς και η Ιαπωνία αλλά δεν τους ξέρω απ' έξω

ΙΤΑΛΙΑ


1 Ντίνο Τζοφ ο Τζοφ κορυφαίος Ιταλός στην ιστορία; blink.gif νομίζω ότι ο Μεάτσα, ο Ματσόλα και ο Ριβέρα υπήρξαν μεγαλύτεροι
2 Αλμπέρτο Ασκάρι
3 Λορέντσο Μπερνάρντι ο βολειμπολίστας;
4 Τζουζέπε Μεάτσα
5 Βαλεντίνο Ρόσι
6 Ρομπέρτο Μπάτζιο
7 Σίλβιο Πιόλα
8 Τζιάκομο Αγκοστίνι
9 Πιέτρο Μενέα
10 Ντίνο Μενεγκίν
11 Φάουστο Κόπι
12 Τάτζιο Τζόρτζιο Νουβολάρι
13 Μαξ Μπιάτζι
14 Λουίτζι Ρίβα
15 Σάρα Σιμεόνι
16 Τζούλιο Μπαρτάλι
17 Αντρέα Τσόρτσι
18 Αντονέλο Ρίβα
19 Πρίμο Καρνέρα αυτός έγινε μετά κατσέρ έ; icon_drunk.gif icon_drunk.gif
20 Αλμπέρτο Μπράλια
σίγουρα θα έβαζα και τους Ντ' αμιλάνο, Ντιμπιάζι, Αντονιόλι, Γκαιρτόνι, Κονσολίνι, Μπενβενούτι


κάτι δεν μου έβγαινε στα quotes και απαντώ έτσι
αύριο θα κοιτάξω και τα υπόλοιπα wink.gif
NBAholic
QUOTE
θα έλεγα ότι η Φινλανδία αξίζει δικό της ξεχωριστό best off, είναι πάρα πολλοί οι μεγάλοι αθλητές της
εκτός από αυτούς που αναφέρεις παραπάνω υπάρχουν και άλλοι θρυλικοί όπως στον στίβο ο Κολεμάινεν ο Γιάρβινεν ή και ο Αάλτονεν στο ράλι
στην λίστα θα μπορούσαν σίγουρα να μπούνε ακόμη η Σεβίνσκα η Πολωνέζα ή η Ρόζα Μότα η Πορτογαλίδα


Ναι, όπως είπα, ο "υπόλοιπος κόσμος" περιλαμβάνει μερικές μεγάλες δυνάμεις. Περίμενα να βρω λιγότερους αθλητές γι'αυτές τις χώρες, οπότε τις έριξα εκτός 20άδας. Τη Ρόζα Μότα για κάποιο λόγο την ξέχασα. Αναμφίβολα μεγάλη μορφή.

QUOTE
με τίποτα δεν θα έβαζα την Κάισα μέσα στους κορυφαίους


Τα 2,08 και 2,06 που έχει κάνει, μαζί με τα μετάλλιά της με "μαγνήτισαν"-αν και θα μπορούσε να έχει περισσότερα χρυσά. Ακόμη κι αν προσθέσω κάποιες που ξέχασα, δε δικαιολογώ να την πετάξω εκτός.


QUOTE
31 Αζασορίου από που είναι αυτός;


Χε-χε, σούμο! Αν μιλούσαμε για κάποιο δημοφιλέστερο άθλημα θα τον τοποθετούσα ψηλότερα. Είχε μια περίοδο που ήταν κάτι σαν Φέντερερ...

QUOTE
μέγας αθλητής ο Χισάμ αλλά οι μόνιμες ατυχίες του στους Ολυμπιακούς δεν νομίζω να του επιτρέπουν τόσο ψηλή θέση


Νομίζω ότι σε περιπτώσεις όπως η δική του ή του Μπούμπκα, οι μικρές (αναλογικά) επιτυχίες στους Ολυμπιακούς συγχωρούνται. Έχει όλα τα άλλα: Παγκόσμια ρεκόρ, μακρά κυριαρχία σε διεθνή μίτινγκ, πολλά μετάλλια σε παγκόσμια πρωταθλήματα. Ακόμη και στους Ολυμπιακούς, 2 χρυσά+1 αργυρό δεν είναι και το απόλυτο τίποτα.

QUOTE
3 Ρότζερ Φέντερερ πλησιάζει αλλά δεν νομίζω ότι έχει ξεπεράσει ακόμη Μπιοργκ και Σάμπρας


Το Σάμπρας τον έχω στις ΗΠΑ.

QUOTE
5 Πάτρικ Κλάιφερτ μπα με τίποτα αυτός στην ελίτ χίλιες φορές ο Νιστελρόι, ο Γκούλιτ ή ο Ράικαρντ


Μιας και το ποδόσφαιρο δεν είναι η ειδικότητά μου, πάω πάσο.

QUOTE
2 Μάρκο φαν Μπάστεν θα έβαζα την Μπλάνκερς στο 2 αντί για τον Μάρκο
3 Φάνι Μπλάνκερς Κουν


Μαζί με την Κούβα και 1-2 περιπτώσεις ακόμη (Αγγλία, Γαλλία), είναι από τις περιπτώσεις που έκανα προς το τέλος μερικές ανακατατάξεις στην κορυφή. Όπως το ξαναβλέπω, μάλλον θα πρέπει να ξανανεβάσω τη Φάνι στο 2.

QUOTE
2 Αλφρέδο ντι Στέφανο εγώ τον θεωρώ Ισπανό μιας που ελάχιστα και μόνο στην δεκαετία του 40 έπαιξε για την Αργεντινή σε αντίθεση με την Ισπανία και την Ρεάλ που μεγαλούργησε ενώ πήρε αρκετά νωρίς την υπηκοότητα


Ε, είναι από τις περιπτώσεις όπως και να τις χειριστείς, κάποιοι θα μείνουν δυσαρεστημένοι. Στην Ισπανία θα καταλάμβανε πιθανότατα το #1.

QUOTE
5 Χουαν Σεμπαστιάν Βερόν τόσο καλός ο Βερόν; εδώ υπάρχει ολόκληρος Σταμπίλε, αν όχι έστω αυτός θα πρότεινα Πασαρέλα Κέμπες ή ακόμη και Αρντίλες
6 Χερμάν Κρέσπο τον ποδοσφαιριστή δεν λές; διαφωνώ
7 Ντιέγκο Σιμεόνε ούτε αυτόν, με τίποτα..


Whatever. Είπαμε, εδώ χρειάζεται να βοηθήσει κάποιος ειδικότερος.

QUOTE
11 Χουαν Εσπίλ o Εσπίλ στους κορυφαίους Αργεντίνους ρε Χάρη; αν ήταν να μπει κάποιος ακόμη από μπάσκετ ας έμπαινε ο Μιλανέζιο ή ο Καμπάνας


Το ότι ξέχασα τον Καμπάνα (κυρίως) και το Μιλανέζιο δείχνει ότι η ώρα ήταν πολύ περασμένη... ohmy.gif

QUOTE
καλά στον Καναδά ασχολούνται κυρίως με το Χόκευ και το πατινάζ.... αλλά είναι και ο Λένοξ Λιούις, Καναδός δεν είναι; ή κάνω λάθος;


Χα, ο Λιούις ήταν περίεργη περίπτωση. Είναι Καναδοβρετανός (νομίζω Καναδός στους Ολυμπιακούς, Βρετανός σαν επαγγελματίας), τον είχα στους υποψηφίους Βρετανούς και τελικά έμεινε εκτός! Ίσως τον βάλω σαν Καναδό.

QUOTE
12 Σέιν Χιλ ούτε τον Χιλ τον θεωρώ στους κορυφαίους πόσο μάλιστα όταν υπάρχει και αυτή η κοπέλα που θεωρείτε η καλύτερη παίκτρια του κόσμου σήμερα αλλά μου διαφεύγει το όνομά της τώρα


Την Τζάκσον λες. Την είχα στο μεταίχμιο λόγω ηλικίας, αλλά μάλλον θα τη βάλω. Το Χιλ όμωςδε θα τον αφαιρέσω.

QUOTE
βέβαια εδώ πρέπει να προσθέσουμε και αρκετά ψηλά μάλιστα τις Κάθμπερτ και Στρίκλαντ


Συμφωνώ.

QUOTE
1 Χαβιέ Σοτομαγιόρ εγώ θα έβαζα τον Στίβενσον πρώτο ενώ βεβαίως υπάρχει και ο Σαβόν αλλά και αρκετοί σπουδαίοι επαγγελματίες παλιοί παγκόσμιοι πρωταθλητές
2 Τεόφιλο Στίβενσον


Ήταν άλλη μια αλλαγή της τελευταίας στιγμής.

QUOTE
επίσης σίγουρα πρέπει να μπει και ο Χουαντορένα


Πάντως όχι πολύ ψηλά. Νομίζω θα μπορούσε να κάνει λίγο μεγαλύτερη καριέρα.

QUOTE
5 Ραντιβόι Κόρατς τον Κόρατς θα τον έβαζα μπροστά από τον Ντίβατς


Δεν ξέρω, θα το έβρισκα συναισθηματικό, αν και είναι γεγονός ότι πρόλαβε στη σύντομη καριέρα του να ξεχωρίσει. Νομίζω όμως ότι ο Βλάντε είχε περισσότερες τουλάχιστον ομαδικές διακρίσεις.

QUOTE
10 Ντράζεν Νταλιπάγκιτς νομίζω αξίζει να μπει και ο Κιτσάνοβιτς στους top


Είπα να μην τους παραφορτώσω με μπασκετμπολίστες και φανώ πολύ υποκειμενικός. cool.gif Αν προσθέσω όσους μου προτείνεις όμως θα προσθέσω και τον Ντράγκαν και ίσως και τον Ντελίμπασιτς.

QUOTE
22 Λεαντρίνιο Μπαρμπόζα έλα ρε τώρα, ποιος Μπαρμπόσα; δεν έχει κάνει τίποτα ο άνθρωπος ακόμα, στο μέλλον ίσως


Βαθμολόγησα ψηλά την ΝΒΑ καριέρα του. 5η του σεζόν είναι ήδη, πλάκα-πλάκα (και 3η με σημαντική συνεισφορά). Θα χωρούσαν βέβαια και μερικοί ποδοσφαιριστές ακόμη, αλλά ομοίως με τη Γιουγκοσλαβία και για να μη γίνω υποκειμενικός κι από το άλλο άκρο, δε θέλησα να τους φορτώσω κι άλλο με ποδοσφαιριστές.

QUOTE
10 Αράνθα Σάντσεθ-Βικάριο αφού μπήκε η Αράντχα πρέπει σίγουρα να μπούνε και οι Σαντάνα και Ναδάλ
όπως είπα και στην Αργεντινή νομίζω ο Ντι Στέφανο ανήκει εδώ, όπως επίσης και οι άλλοι δύο παλιοί μεγάλοι ισπανοί ποδοσφαιριστές ο Τίμονερ με τον Σουάρεθ, η Ισπανία βέβαια έχει πάρα πολλούς σπουδαίους μαραθωνοδρόμους όπως ακριβώς και η Ιαπωνία αλλά δεν τους ξέρω απ' έξω


Ναι, είπαμε, η λίστα των Ισπανών είναι κάπως μικρή με μόνο 10 άτομα.

QUOTE
3 Λορέντσο Μπερνάρντι ο βολειμπολίστας;


Ναι. Παρότι οι βολεϊμπολίστες άρχισαν να αναγνωρίζονται κάπως αργά, μιλάμε για τον, σύμφωνα με τη FIVB "βολειμπολίστα του αιώνα".
sak86
Παιδιά,ο Federer είναι τεράστιος αθλητής. 77.gif Εχω παρακολουθήσει άπειρες ώρες τένις στη ζωή μου(ζωντανό αλλά και βίντεο από παλιότερα παιχνίδια)και πρέπει να πω ότι αυτός ο άνθρωπος με έχει εντυπωσιάσει.ειδικότερα από το 2005 που άρχισα να τον παρακολουθώ πιο εντατικά.Δεν έχω δει ακόμα κάτι από κάποιον άλλο που να με εντυπωσιάσει όπως ο Federer.

Τώρα αν είναι ο καλύτερος όλων των εποχών?Μάλλον είναι.Αλλά ίσως δεν πρέπει να ειπωθεί κάτι τέτοιο γιατί μοιάζει με σύγκριση ανόμοιων πραγμάτων.Το καλύτερο είναι αυτό που λέει ο ίδιος,δηλαδή ότι όταν τελειώσει την καριέρα του θα μπορεί να πει μόνο εάν ήταν ο καλύτερος της εποχής του,όμως ότι είναι πολύ χαρούμενος που συμμετέχει στο debate 'ο καλύτερος όλων των εποχών'.

Τώρα σε σχέση με το Sampras,παραθέτω ατάκα του Agassi που είναι ο αρμόδιος να μας πει για τους δυο τους,αφου τους έχει αντιμετωπίσει στο peak της καριέρας τους:
'With Roger,you step on the court feeling like you have to play a perfect match' 'Pete was great, no question,' said Agassi.'But there was a place to get to with Pete, you knew what you had to do. If you do it, it could be on your terms. There's no such place like that with Roger.'
Είχε πει κάποτε επίσης,ότι ο Sampras στην κακή του μέρα σε κερδίζει 75 76 και στην καλή του 64 64.Ο Federer από την άλλη,σε κερδίζει 64 64 στην κακή του μέρα και 61 60 στην καλή του(ή κάπως έτσι,δε θυμάμαι ακριβώς).
Πάντως στη μονσδική τους αναμέτρηση ο Roger κέρδισε στους 16 του Wimbledon το 2001 σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι που έιχα την τύχη να δω.

Για να συνοψίσω και να μην κουράσω άλλο,έχουμε να κάνουμε με έναν τρομερό και πληρέστατο υπεραθλητή,με τεράστια προσωπικότητα εντός και εκτός γηπέδων,αποδεκτό σχεδόν από όλους του σύγχρονούς του,αλλά και από πολλούς παλιότερους ως τον καλύτερο όλων των εποχών και με πολύ σημαντικό φιλανθρωπικό έργο.

COME ON,ROGER

Υ.Γ.1:Μόλις είδα ότι για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά,πήρε το βραβείο Laureus ως ο καλύτερος αθλητής του 2007.Κι άλλο ρεκόρ.
Υ.Γ.2:Μου φαίνεται θα γράψω κανά βιβλίο γι'αυτόν. biggrin.gif
Υ.Γ.3 Αχ ρε Roger!Εσύ κι ο Φράγκι. smiley.gif
Air Kef
holic καταπληκτικο αφιερωμα,2-3 μικρα πραγματα για..τι αλλο,την Αγγλικη Λιστα.


1. Βασικα καλυτερα να την μετονομασεις σε Μεγάλη Βρεττανια την λιστα απο την στιγμη που επηξε σε Ουαλους,Σκωτσεζους και ΒορειοΙρλανδους.

2. Ο Ροι Κιν δν ειναι Βρεττανος,ειναι Ιρλανδός (σκέτο). Αν το δει κανας Ιρλανδος οτι εγραψες τον Ροι Αγγλο,θα σε ψαξει,οχι για να πιειτε μπυρες. 19.gif

3. Ε οχι και ο Οουεν πιο πανω απο τον Μπεκαμ. Οι προσδοκιες ηταν τέτοιες,ωστόσο οι συχνοι του τραυματισμοι,ο λαβυρινθος στον οποιο εχει μπει η Εθνικη αλλα και καποιες επιλογές του (ε πως να το κανουμε,δν φευγεις απο την Λιβερπουλ για την Ρεαλ οταν η Λιβερπουλ παει να παρει το Τσαμπιονς Λιγκ tongue.gif ) δεν του επετρεψαν να κανει περισσοτερα απο τον Μπεκαμ που

- Κατεκτησε αμετρητους τιτλους στην Αγγλια.

- Κατεκτησε το Τσαμπιονς Λιγκ,κανοντας το τρεμπλ και εγινε μερος της καλυτερης ομαδας του 1999 στον κοσμο

- Κατεκτησε πρωταθλημα Ισπανιας με την Ρεάλ.

- Ηταν αρχηγός της Αγγλίας για περισσοτερα απο τα μισα παιχνιδια στα οποια αγωνστηκε γιαυτην

- Το δεξι του ποδι,οπως και να το κανουμε,εχει μεινει ηδη στην ιστορια.



Και φαντασου οτι μιλαει ενας αρρωστος Liverpoolian. biggrin.gif
smile.gif
NBAholic
Kef, όντως, θα το μετονομάσω. Τον Μπέκαμ τον τοποθέτησα αρκετά χαμηλά για να δείξω ότι δεν πρόκειται να μετρήσω το μέγεθός του σαν celebrity. Για τον Όουεν, έχεις δίκιο, επίσης δε δικαίωσε τις προσδοκίες, οπότε θα αλλάξω τις θέσεις τους. Ο Κιν σβήστηκε.
Μη νομίζετε, 1-2 φορές έχω τσεκάρει τις κατατάξεις (και δε θα άντεχα περισσότερες tongue.gif ). Εδώ, κατατάξεις του ΝΒΑ, που το γνωρίζω πολύ καλύτερα, τις ελέγχω πιο συχνά. Αυτό βέβαια δεν αποτελεί δικαιολογία για την ονομασία της Αγγλίας.
mojotzotzo
φοβερες οι λιστες του ΝΒΑhοlic 77.gif


καποια σημεια που διαφωνω:
1.νομιζω οτι ο τζινομπιλι επρεπε να ειναι πανω απο σιμεονε κρεσπο και βερον
2.στην ελλαδα δεν υπαρχει ουτε ενας απο τους ποδοσφαιριστες του EURO 2004,τουλαχιστον ο ζαγορακης(νομιζω ανακυρηχθηκε καλυτερος του euro απο την uefa) θα αξιζε μια θεση
3.στην ολλανδια σιγουρα οχι ο κλαιφερτ και ισως ο νταβιντς
4.ροναλντο,ροναλντινιο,ριβαλντο,ρομπερτο καρλος + τον καφου και τον κακά που απουσιαζουν νομιζω ειναι ισαξιοι.
5.ο λεμπ πολυ πιο ψηλα στην γαλλια
6.ο μπλαχιν επισης πιο ψηλα
beiman123
Ο Μπέκαμ υπήρξε ένας απλά καλός ποδοσφαιριστής...και ΤΙΠΟΤΑ περισσότερο...
Όλη η βαβούρα γύρω από το όνομα του είχε να κάνει περισσότερο με το ωραίο παρουσιαστικό του και τίποτα περισσότερο.ΔΕΝ ισχυρίζομαι ότι δεν είναι καλός ποδοσφαιριστής,αλλά όχι και να τον βάζουμε υποψήφιο για έναν από τους κορυφαίους αθλητές.
Air Kef
Aντε παλι με τον Μπεκαμ.

Δυστυχώς η επιτυχία του ως αντρα,ως μοντελο και ως ανθρωπο της σοουμπιζνες,απο την μια του εφεραν τεραστια εσοδα και αναγνωρισημοτητα,απο την αλλη τον εκαναν απο τους πιο υποτιμημενους παικτες στα ματια του ευρυ κοινού.

Αν η Αγγλια εβγαζε εναν σοβαρο τερματοφύλακα να διαδεχθει τον Σιμαν μετα το Μουντιαλ του 98,τα πραγματα θα ηταν αρκετα διαφορετικά στο παγκοσμιο ποδοσφαιρο. Αποκλειστηκε απο ενα δικο της Παγκοσμιο Πρωταθλημα το 2002,με τον Ροναλντινιο να βαζει γκολ απο το κεντρο.

Αν το ειχε σηκωσει ο Μπεκαμ θα ηταν σημερα απο τους κορυφαιους στα ματια ολων.

Εδώ θεωρείται ο Ινζαγκι κορυφαιος επιθετικος επειδη χτυπησε η μπαλα στον ωμο του στον Τελικο πριν 8 μηνες. rolleyes.gif


Αποψη μου οτι ειναι ο κορυφαιος Αγγλος ποδοσφαιριστης των τελευταιων 15 ετών,μετα τον ανυπερβλητο Τζεραρντ που ομως με την Αγγλια δν εχει δωσει οτι εχει δειξει οτι μπορει (ας οψεται ο Lumpard).
Δυστυχώς ο Οουεν οπως ειπα παραπανω χτυπηθηκε αλυπητα απο τραυματισμους,ο Φερντιναντ παρεμεινει ενας απλα πολυ καλος αμυντικος.

Υποψηφιος για να του παρει την θεση ειναι ο Ρουνει και εχει ολα τα φοντα να το καταφερει.
a bullet for your head
Καλυτεροι αθλητες ολων των εποχων κατα την γνωμη μου:1)Μοχαμεντ Αλι,2)Τζεσε Οουενς,3)Ντιεγκο Αρμαντο Μαραντονα,4)Αλεξει Αλεξειεφ,5)Σεργκει Μπουμπκα,6)Μαικλ Τζορνταν,7)Μπγιον Μποργκ,8)Ραμον Ντεκερ
Giorgos#4
Οι Τοπ 50 για εμενα είναι οι εξης

1. Μαικλ Φελπς
2.Μπουμκα
3.Mοχαμεντ Αλι
4. Μαικλ Τζορνταν
5.Πελε
6.Ντιεγκο Μαραντονα
7.Κομανετσι
8. Μαικ Τζονσον
9. Καρλ Λιουις
10.Γιουσειν Μπολτ
11.Ροτζερ Φεντερερ
12.Σουμαχερ
13.Σπιτς
14. Καρελιν
15.Μπιοργκ
16.Σαμπρας
17. Αλεξει Αλεξειεφ
18. Μπειμπι Ρουθ
19. Λανς Αρμστρονγκ
20. Μπημον
21. Ταιγκερ Γουντς
22. Στιβ Ρεντγκρειβ
23. Ελενα Ισιμπαγεβα
24.Ερβιν Ματζικ Τζονσον
25. Πάαβο Νούρμπι
26.Ουαιλτ Τσαμπερλειν
27. Τζέσε Οουενς
28. Λαρι Μπερντ
29.Kροιφ
30. Σενα
31. Γκραφ
32. Μερλιν Ότι
33.Ζινεντιν Ζινταν
34.Μισελ Πλατινι
35. Λιου Ξιανγκ
36.Γιανιτσα Κοστελιτς
37. Χαϊλέ Γκεμπρεσελασιέ
38. Ζαστιν Χεναν
39. Βαλεντινο Rοσι
40. Χαμιλτον
41. Ροναλντινιο
42.Πυρρος Δημας
43. Κενυ Σλατερ
44. Τονυ Χοκ
45. Ιαν Θορπ
46. Αλ Ερτερ
47. Αγκασι
48. Σερενα Γουιλιαμς
49. Αμελι Μορεσμο
50.Πουσκας
ΛΥΚΟΣ 10 Γ.Σ.Κ.
Ο Κεντερης και η Θανου σε τι ακριβως ειναι οι καλυτεροι???
Στο ντοπαρισμα???

Δεν ξερω ποιοι μπορει να ειναι οι καλυτεροι,
οι πιο δημοφιλης παντως ειναι

Ο Μαραντονα και ο Πελε στην μπαλα
Ο Τζορνταν και ο Ματζικ στο μπασκετ
Ο Σουμαχερ και ο Σενα στην φορμουλα1

αυτα ειναι και τα 3 πιο δημοφιλη αθληματα στον κοσμο.
Pierce
QUOTE(Air Kef @ Mar 5 2008, 08:03 ) *
Εδώ θεωρείται ο Ινζαγκι κορυφαιος επιθετικος επειδη χτυπησε η μπαλα στον ωμο του στον Τελικο πριν 8 μηνες. rolleyes.gif

offtopic.gif



261 γκολ σε 545 παιχνιδια (και πρωτος σκορερ στα ευρωπαϊκά κυπελλα)
και 25 σε 57 με την εθνικη

Aν αυτα δεν κανουν εναν επιθετικο κορυφαιο, τοτε δεν υπαρχει τετοιος.period
kostasvc15
Διαφωνω με οσους δεν εχουν τον Μοχαμεντ Αλι στην 1η θεση παγκοσμιως... peace.gif .Διακριθηκε σε ατομικο αθλημα και ηταν κατι παραπανω απο αθλητης....
Swthrakhs13
Νικος Γκαλης!
τελος
babysac
Μαραντονα και ξερο ψωμι
Tretiak
Εξαρτάται πώς ορίζουμε τον "μεγάλο αθλητή". Έχει να κάνει και με τη δημοτικότητα του αθλήματος? Αν ναι, πιστεύω ότι Πελέ και Τζόρνταν μάχονται για την πρώτη θέση. Αν όχι, δηλαδή το ποιός ήταν καλύτερος στο αγώνισμά του ασχέτως δημοτικότητας , τότε πιστεύω ότι ο Αλεξάντερ Καρέλιν δεν έχει αντίπαλό. Δεν υπάρχει προηγούμενο με αθλητή να έχει μόνο 1 ήττα στην καριέρα του (και αυτήν στον τελευταίο αγώνα)...Απλά ο καλύτερος των καλύτερων! Ο άνθρωπος που δεν έχανε!!
virgin13


megalo athliti theoroyme auton pou pano apo ola den epese sto ntoparisma kai anedikse to pneyma tou athlitismou.theoro ton pele ton megalitero athliti logo epohis(opou dopa den ipirhe kan).
Emanuel David Ginobili
Φιλε μου, ντοπα υπηρχε και στους αρχαιους ολυμπιακους αγωνες.
virgin13
QUOTE(Emanuel David Ginobili @ Jun 6 2009, 13:30 ) *
Φιλε μου, ντοπα υπηρχε και στους αρχαιους ολυμπιακους αγωνες.


apo poy kai os pou ipirhe ntopa tote?ipirhan ousies kai himika tote?
kolokotronis
Ντιέγκο Μαραντόνα.

Τι λέει ένας ναπολιτάνος τι στιγμή που πιάνει στο κρεβάτι τη γυναίκα του με τον Μαραντόνα?


Σ'ευχαριστώ Ντιέγκο!!! tongue.gif
Badass
QUOTE (Air Kef @ Mar 5 2008, 07:03 ) *
Εδώ θεωρείται ο Ινζαγκι κορυφαιος επιθετικος επειδη χτυπησε η μπαλα στον ωμο του στον Τελικο πριν 8 μηνες. rolleyes.gif



Επιτέλους! Νόμιζα πως είμαι ο μόνος που το είχα δει και το χρησιμοποιεί σαν επιχείρημα για τον χαμένο τελικο! smiley.gif

Πλάκα πλάκα μου άρεσε/αρέσει πολύ ο πίπο. Μεγάλος γκολτζής και τρελάρας. Αλλά αυτό το γκολ μάγκα μου μου κάθισε βαριά sad.gif

Ωραίο τόπικ. Και αυτό θέλει χρόνο. Κάποια άλλη φορά
modernam
QUOTE(Tretiak @ May 12 2009, 14:17 ) *
Εξαρτάται πώς ορίζουμε τον "μεγάλο αθλητή". Έχει να κάνει και με τη δημοτικότητα του αθλήματος? Αν ναι, πιστεύω ότι Πελέ και Τζόρνταν μάχονται για την πρώτη θέση. Αν όχι, δηλαδή το ποιός ήταν καλύτερος στο αγώνισμά του ασχέτως δημοτικότητας , τότε πιστεύω ότι ο Αλεξάντερ Καρέλιν δεν έχει αντίπαλό. Δεν υπάρχει προηγούμενο με αθλητή να έχει μόνο 1 ήττα στην καριέρα του (και αυτήν στον τελευταίο αγώνα)...Απλά ο καλύτερος των καλύτερων! Ο άνθρωπος που δεν έχανε!!


συμφωνώ 100%

αυτό που ίσως τον κάνει τον καλύτερο ever, είναι το τεράστιο χάσμα από τον δέυτερο στο αθλημά του.
και μη μου πείτε ... έλα μωρε σιγά το άθλημα

duncan21
Για μενα οι κορυφαιοι αθλητες ολων των εποχων ειναι 2(στο ιδιο επιπεδο) και μαλιστα συνονοματοι.Μichael Jordan και Μichael Schumacher.Πιστευω οτι ειναι οι μοναδικοι αθλητες που αγγιξαν τη τελειοτητα κι αυτο γιατι αξιοποιησαν 100% το (οποιο) ταλεντο τους εδωσε ο Θεος δουλευοντας ασταματητα φυσικα.Κυριαρχοι...
giannis_mg
H επιλογη μου ειναι ο τιτανομεγιστοτεραστιος Earvin ''Magic'' Johnson για τη συνολικη του προσφορα κυριως εκτος γηπεδου αλλα βεβαια και για ΟΛΑ μας εχει χαρισει αυτος ο τεραστιος ανθρωπος πρωτα απ'ολα και μετα αθλητης.
Air and King
QUOTE(duncan21 @ Feb 27 2011, 13:29 ) *
Για μενα οι κορυφαιοι αθλητες ολων των εποχων ειναι 2(στο ιδιο επιπεδο) και μαλιστα συνονοματοι.Μichael Jordan και Μichael Schumacher.Πιστευω οτι ειναι οι μοναδικοι αθλητες που αγγιξαν τη τελειοτητα κι αυτο γιατι αξιοποιησαν 100% το (οποιο) ταλεντο τους εδωσε ο Θεος δουλευοντας ασταματητα φυσικα.Κυριαρχοι...

Εχω μια ενσταση γενικοτερα με τον Σουμαχερ για ενα απλο λογο..
Ειναι γεγονος και οχι αποψη οτι το impact που ειχε ο Αυρτον Σεννα στην Φορμουλα 1 δεν το εφτασε ποτε ο Σουμαχερ..
Ο Σουμαχερ λατρευτηκε απο τους Τιφοζι(οπαδους της Φερραρι) αλλα μισηθηκε απο ολους τους υπολοιπους..Και κυριως αμφισβητουνται πολλα απο αυτα που πετυχε λογω ανταγωνισμου(μικρου) και λογω της απαιτησης που ειχε στην Φερραρι να μην διεκδικει ο ομοσταυλος πρωταθλημα....

Αντιθετα ο Σεννα αγαπηθηκε ακομα και απο αντιπαλους(και οταν ζουσε)και ειχε τους λιγοτερους haters σε αυτο το σπορ..

Το κυριοτερο ομως ειναι οτι η κοντρα του Σεννα με τον αλλο μεγαλο της Δεκαετιας Αλαιν Προστ(και σιγουρα 1 απο τους 4-5 κορυφαιους ολων των εποχων)γιγαντωσε το σπορ σε ολο τον κοσμο και το ενδιαφερον ηταν μεγαλυτερο απο ποτε..
Η μαχη του Χακκινεν με τον Σουμαχερ δεν αγγιζε καν το Σεννα-Προστ και ειδικα απο την στιγμη που το '88 και το '89 οδηγουσαν το ιδιο μονοθεσιο και σε καθε αγωνα υπηρχε το ενδεχομενο να παιξουνε μπουνιες...

Ο Σεννα ειναι μαζι με τον Τζορνταν..Ο Σεννα (με εξαιρεση τις Η.Π.Α που γενικοτερα δεν πολυ ασχολειται σαν χωρα με την F1 αλλα με Nascar) ηταν ισως ακομα μεγαλυτερο ειδωλο και απο τον Τζορνταν την περιοδο 88'-94'...
Στην Βραζηλια αγαπηθηκε πανω και απο τον Γκαριντσα και τον Πελε...

Ο Σουμαχερ σαφως μετα τον θανατο του Σεννα ηταν ο πιο σταθερος οδηγος αλλα το impact του Σεννα ειναι πραγματικα απλησιαστο....
Ειναι ο μονος οδηγος που θα μπορουσε να κανει αντιπαλους να τον χειροκροτουν οπως το '92 στο Μονακο....

Δηλαδη ναι μεν ειναι αποψη σου αλλα πραγματικα καποια πραγματα που αφορουν τον Σεννα ειναι γεγονοτα και οχι αποψεις..Οσοι προλαβαν τον Σεννα(και ειμαι τυχερος) ακομα και οπαδοι της Φερραρι τον θεωρουν ανωτερο απο τον Σουμαχερ.....

Ενω για παραδειγμα στο Μπασκετ ο Τζορνταν σαν αθλητης μπορει να θεωρηθει ο καλυτερος αλλα καλλιστα μπορουν να θεωρηθουν και αλλοι παιχτες οπως ο Ματζικ ο Μπερντ η παλιοτερα ο Γουιλτ και ο Ρασσελ...

Στην F1 εκαναν καποιοι οδηγοι το ξεκινημα και εγιναν μυθοι οπως ο Φαντζιο και μετεπειτα ο Τζιμ Κλαρκ αλλα ο Σεννα ηταν πραγματικα αυτος που εκανε Γιγαντα αυτο το σπορ...

Συν της αλλης ο Σεννα το 1993 στο Ντονικτον εκανε κατα σειρα με ενα χειροτερο μονοθεσιο τους Σουμαχερ με Μπενετον και κυριως τον Προστ και τον Χιλλ με την αχτυπητη Γουιλιαμς να μοιαζουν με κοινους θνητους σε ενα αγωνα που οποιος δεν τον εχει δει απλα χανει...Ο πρωτο γυρος ειναι που δειχνει σε μεγαλο βαθμο γιατι ο Σεννα ηταν το μεγαλυτερο ταλεντο που ειδε αυτο το σπορ....
Air and King
Τι να πεις τωρα....Ειναι δυσκολο..θα πω καποιους που ξεχωριζω σε καποια σπορ..

Μπασκετ:Tσαμπερλαιν/Ρασσελ-Ματζικ/Μπερντ-Μαικλ Τζορνταν.Οι 5 σημαντικοτεροι αθλητες στην Ιστορια του Μπασκετ για μενα..Γιατι οι 2 πρωτοι το γιγαντωσαν στην Αμερικη και οι αλλοι 3 παγκοσμιως.

Ποδοσφαιρο:Πελε/Μαραντονα...κατα την αποψη μου ο Ντιεγκο ειναι ο καλυτερος της Ιστοριας αλλα ο Πελε ειχε τεραστιο και ισως το μεγαλυτερο impact στο ποδοσφαιρο.

Φορμουλα 1:Αυρτον Σεννα.Το μεγαλυτερο ταλεντο μαζι με τον Τζιμ Κλαρκ που ειδε αυτος ο κοσμος αλλα ο Βραζιλιανος αρτιστας εκανε την F1 αυτη που ειναι σημερα...Ενα κολλοσο με εκατομμυρια φανς σε ολο τον κοσμο.

Τεννις:Ροτζερ Φερντερερ...Μπορει καποιος να πει τον Μποργκ η τον Σαμπρας αλλα ο Ελβετος εχει κανει ανθρωπους που ειναι και μεγαλοι σε ηλικια να βλεπουν Τεννις.Ο Φεντερερ ειναι μεγαλυτερος απο το ιδιο το σπορ του Τεννις κατα την αποψη μου.

Πυγμαχια:Μωχαμεντ Αλι...Παρολο που δηλωνω φανατικος του αντιπαλου δεους του Αλι Τζο Φρειζερ αλλα και του Μαικ Ταισον παραδεχομαι οτι ο Αλι ηταν η μεγαλυτερη προσωπικοτητα-αθλητης που περασε απο την πυγμαχια...Ενα ειδωλο ασυγκριτο...

This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.