Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Α.Ε.Κ. EUROCUP 2015-16
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Α1 Basket League > ΑΕΚ
Pages: 1, 2, 3
Conan1982
O Μαυροειδής στο πρώτο ημίχρονο αντικαθιστά επάξια τον Μαυροκεφαλίδη με 17 πόντους!
ashton
Ηττα με 86-79 καθώς στο 2ο ημιχρονο η άμυνα ήταν και πάλι ανύπαρκτη και τα σουτ πλέον δεν έβγαιναν αφου ειχαν διαβασει το ματς οι Ρωσοι ..

Ενημερωτικά η ομάδα δε συμπλήρωσε καν 12άδα στο παιχνίδι .. Τραγικό αν θες να είσαι σοβαρή ομάδα επιπέδου.
Εχουμε δηλωμένους 16 παίκτες (μείον οι Ανοσικε, Γουωρεν που στειλαμε πάμε στους 14. Με ίωση ο Ατιτς, πάμε στους 13. Επρεπε να πάνε είτε Τσαλμπούρης (αν δεν είναι τραυματίας) είτε Μωραϊτης (που λογικά θα είχε σχολεία, αγώνες εφηβικού κλπ) για να είμαστε 12...
Η επιλογή να σουτάρουμε τώρα τον Γουώρεν και να μείνουμε χωρίς ξένο πλέϊ μέικερ για την Ευρώπη (μια που θέλαμε να γλυτώσουμε τα γκαφρά, μια που μόνο έτσι έφευγε χωρις να ζητήσει ολο το συμβολαιο) ήταν τραγικό αυτογκολ. Θα έπρεπε να κοιτάμε για παίκτη που να έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Ευρώπη in my humble opinion .



4. ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ
Έπαιξε 10'41" (περίμενα να τον βάλει παραπάνω), είχε 1/2 3π, 1ρ, 1ασ, 2κλ, 1λθ, 2 φαουλ, 1 κερδισμένα . Στα γνωστά επίπεδα .

5. SAKOTA
Δεν μπόρεσε να πάρει το ματς πάνω του. Επαιξε 21'41", έκανε 1 φαουλ (..) κέρδισε 2, είχε 10π με 3/3 1π, 2/5 2π, 1/4 3π, πήρε 1 επιθ.ρημπ, είχε 2 ασιστ κι ένα κλέψιμο .


7. HAIRSTON
Να λέμε για τον υιό & τον πατέρα , αλλά να δούμε πως και ο παίκτης των 500χιλ δεν καθάρισε και κανένα ματς, και όλοι πανηγυρίζαμε όταν ανανέωσε .. Είχε 15π, με 2/2 1π, 5/9 2π, 1/1 3π, 4-3 ρημπ, 3 ασιστ & 4 λάθη, έφαγε 1 ταπα , έκανε 2 φαουλ και κέρδισε και 2 σε 34'03". Παίζουμε μόνιμα χωρίς κάποιον πίσω του και το πληρωνουμε.

8. MILOSEVIC
Στα γνωστά επίπεδα.. Εβαλε 10π με 2/2 1π, 1/3 2π, 2/5 3π, πήρε 3 (2-1) ρημπ, έδωσε 2 ασιστ, πήρε 2 φαουλ κι εκανε 2 σε 23'12".

11. SCRUBB
Ούτε τώρα έπαιξε - ακατανόητο πραγματικά.. Ας τον άφηνε Αθήνα, να γλυτώναμε τα εισιτήρια τουλάχιστον...

12. ΜΑΥΡΟΚΕΦΑΛΙΔΗΣ
Δεν έπαιξε μια που είχε πρόβλημα στη γάμπα.. Τουλάχιστον να ειναι οκ για το Ισραήλ.


13. CARTER
Επαιξε μόνο 17'20" και πήρε 3 όλες κι όλες προσπάθειες (1/3 2π). Ειχε 1-0ρημπ, 1ασ, 1λθ, έκανε 2 φαουλ και δέχψτηκε 1 .. Νομίζω πως το βασικό θεωρητικά δυάρι που πιάνει και θέση ξένου μάλλον έπρεπε να παίζει παραπάνω..


15. ΣΑΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ
Επαιξε νομίζω μονο 1ο ημίχρονο, ήταν θετικός στα 4'18" που πάτησε παρκέ με 3π (1/2 1π, 1/2 2π), πήρε 1 ρημπ, είχε 1 λάθος, έριξε 2 τάπες έκανε 2 φαουλ κέρδισε κι ένα. Μάλλον έπρεπε να μπει τουλάχιστον στην αρχή της 4ης περιοδου που παίζανε βολλευ κατω απο το καλαθι μας.


19. ΚΑΤΣΙΒΕΛΗΣ
Φιλότιμος, ξέρουμε ότι μπορεί αυτά, αλλά σόρρυ από ένα πλέϊ μέϊκερ σε ομάδα με στόχους περιμένω κάτι καλύτερο από το 1/17 τρίποντα που έχει φέτος σε όλες τις διοργανώσεις... Σε 29'19" είχε 5π, με 2/3 2π, 0/2 3π, 1/1 1π, 2-1 ρημπ, έδωσε 6 ασιστ, έκανε 1 λάθος, είχε 1 κοψιμο, 2 φαουλ και κέρδισε ένα .

20. ΚΑΛΑΜΠΟΚΗΣ
Να παίζει τόσο στην Α1 το καταλαβαίνω - στην Ευρώπη όμως και να τρώει πάγκο ο Κάρτερ όχι.. Επαιξε 26'59", είχε 5π με μόλις 2/7 2π και 1/1 1π, πήρε 3-0 ρημπ, έδωσε 2 ασιστ, είχε 2λθ, έφαγε 1 ταπα, έκανε 4 φάουλ (ο μόνος που ψιλοέπαιζε άμυνα) κέρδισε κι ένα .


22. ΜΑΥΡΟΕΙΔΗΣ
Εξαιρετική εμφάνιση από το γιατρό, κάλυψε επάξια τη θέση του Λουκά, αλλά δυστυχώς πήγε στράφι..
26 πόντοι με 9/13 2π, 8/10 1π, 7-3 ρημπάουντ, 1 ασιστ, 2 λάθη, 2 φαουλ και 9 κερδισμένα σε 32'27". Επρεπε να τον ταϊζουμε περισσότερο στο βου ... Αλλά θέλει playmaker για να το κάνει αυτό ...


Nizhny - A.E.K. 86-79
Hapoel - Galatasaray 86-82
Krasny - Neptunas 2/12

Galatasaray 6-2 689-632 +57
Nizhny 5-3 645-623 +22
Neptunas 4-3 579-583
A.E.K. 4-4 641-659 -18
----------------------
Hapoel 3-5 631-646 -15
Krasny 1-6 573-615 -42

6-2 Galatasaray : Krasny μέσα, Nizhny έξω
5-3 Nizhny : Neptunas έξω, Galatasaray μέσα
4-3 Neptunas : Krasny έξω, Nizhny μέσα, A.E.K. έξω
4-4 A.E.K. : Hapoel έξω, Neptunas μέσα
3-5 Hapoel : Α.Ε.Κ. μέσα, Krasny έξω
1-6 Krasny : Neptunas μέσα, Galatasaray έξω, Hapoel μέσα

η Γαλατά νικά την Κράσνυ, και θα πάει τελευταία αγωνιστική Ρωσία όπου για να χάσει την πρωτιά θα πρέπει να κερδίσει όλα τα ματς η Νεπτουνας και να χάσει κι αυτή .
η Νιζνυ, για να αποκλειστεί πρέπει να χάσει και τα δυο ματς και να γίνει καμιά πολλαπλή . δυσκολο. Λογικά θα πάρει την αδιάφορη Γαλατά στο τελευταίο, ωστε να πάει στις 6 και να περασει σιγουρα.
η Νεπτουνας, αν πάρει τα δυο ματς αυριο και την αλλη βδομαδα, ερχεται εδω διεκδικώντας και την πρωτιά, αν την ενδιαφέρει/αφησει η Γαλατα.
Εμείς και να κερδίσουμε τους Λιθουανούς δεν περνάμε, αν η Χαποελ κανει δυο νικες ακομα (με μας και στην Κρασνυ), εκτός κι αν έχουμε κι άλλο συγκάτοικο στην θέση - ιδανικά τη Νιζνυ που εχουμε τη διαφορά .. Αλλά για να γίνει αυτό πρέπει να χάσει και από τη Νεπτουνας και από την Γαλατα.
yorgos
Έτσι όπως μας τα γράφεις -και σ' ευχαριστούμε πολύ, συγκεντρωτικός και αναλυτικός ταυτόχρονα- ο Σάκοτα είναι για σουτ, κουλουβάχατα τα χει κάνει στη στελέχωση, το κοουτσάρισμα, τις μεταγραφές στη μέση της σαιζόν και στο ροτέισιον, χώρια το μπάχαλο με Κορωνιούς κλπ. Κρίμα, θα ξενερώσει ο Μάκης και θα χαθεί μεγάλη ευκαιρία. Άσε που έχετε το φοβερό ταλέντο να χάνετε σε όσα ματς μαζεύετε (πολύ) κόσμο. Προπονητές εύκαιροι υπάρχουν.
ashton
κοίτα η επιλογή να φύγει τώρα ο Warren και να μην παίξει έστω άλλη μια βδομαδα (αν ήταν μέσα σημερα μάλλον θα το παιρναμε) ήταν λογικα ΚΑΙ της διοικησης που ήθελε να τον διώξει χωρίς να τον αποζημιώσει και μόνο την Παρασκευη με την πρόταση από Τουρκία μπορούσε να πετύχει κάτι τέτοιο .

τραγικά ανενημέρωτος Παπαδογιάννης στο γκατζέτα..
"Υπολογίζω ότι θα της χρειαστεί τουλάχιστον μία νίκη στα δύο (δύσκολα) παιχνίδια που απέμειναν, με Χάποελ στα Ιεροσόλυμα και Νεπτούνας στο ΟΑΚΑ. Ισως και δύο, μετά τη νίκη των Ισραηλινών επί της Γαλατασαράι. "

http://www.gazzetta.gr/basketball/article/...te-ton-pianista

Μια νίκη με Νεπτουνας δεν φτάνει - χρειάζονται συνδυασμοί .
Δυο νικες ΔΕΝ χρειάζεται όμως.. Αν κερδίσει στο Ισραήλ, πέρασε, αφού η Χαποελ δε μπορεί μετα να μας φτάσει ..
ashton
update
η Νιζνυ έχει περάσει και μαθηματικά, αφού εχει 2-0 με Χαποελ οπότε και να χάσει και τα δυο ματς, δεν μενει εξω σε τριπλή .

update 2..
η ουλεμπ ούτε για Γ' ΕΣΚΑ δεν είναι...
τα ματς της τελευταιας αγωνιστικής ΔΕΝ είναι προγραμματισμένα για τις ίδιες ωρες διεξαγωγης...
Group F
Nizhny Novgorod - Galatasaray Istanbul - December 16 17:30 CET
Krasny Oktyabr Volgograd - Hapoel Bank Yahav Jerusalem - December 16 17:30 CET
AEK Athens - Neptunas Klaipeda - December 16 18:00 CET

(και όχι μονο στον όμιλο της ΑΕΚ αλλά και στους άλλους)
Conan1982
Το παιχνίδι με την Χαποέλ είναι όλα τα λεφτά, πρόκριση, ψυχολογία και ηρεμία ως την επόμενη φάση που η ομάδα θα έχει προλάβει να ενσωματώσει και τις αλλαγές (εκτός αν αυτές συνεχίσουν...)
Νομίζω ότι ακόμα και εκτός η ΑΕΚ την έχει και εκεί πρέπει να τα δώσει όλα.
Ο Κατσίβελης αν και πίστευα στις δυνατότητες του μοιάζει να με διαψεύδει, δεν ξέρω αν είναι και θέμα ψυχολογίας,ατολμίας πάντως τα τραγικά ποσοστά του στα τρίποντα δεν αντιπροσωπεύουν την ικανότητα του στο σουτ. Στον Ολυμπιακό που έμπαινε πολύ λιγότερο και σούταρε τρίποντα κρύος είχε πολύ καλύτερα ποσοστά, όχι τίποτα τρομερά αλλά ανεκτά, στην ΑΕΚ θα έπρεπε να μπορεί να παίζει πολύ καλύτερα
ashton
1/17 έχει ο Κατσίβελης φέτος
και από την άλλη ο Κάρτερ είναι στα 8/34 (σε όλες τις διοργανώσεις και οι δυο), ενώ ο Σκραμπ με 6/16 τρώει πάγκο αβέρτα .
Dwyane ''the flash'' Wade
Για την ΑΕΚ τα είπαμε πριν γίνουν όχι μετά Χριστόν. Ήττα στο Νόβγκοροντ και άντε τώρα πάνε να πάρεις διπλό στην Ιερουσαλήμ. Μακάρι να γίνει αλλά χλωμό. Anyway, ότι σπείρεις θερίζεις. Με τον Νώντα και τον Κατσίβελη στο πόιντ δεν σπας αυγά, η ομάδα την πιο κρίσιμη ώρα έμεινε χωρίς Αμερικανό πλέι μέικερ. Προγραμματισμός για τα θηρία.

Κάποτε είχε γίνει σλόγκαν των Παναθηναικών το ''Τζίγγερ πούλα''. Καιρός να γίνει δικό μας το ''Σάκοτα φύγε''.
Κρίμα γιατί θα ξενερώσει Ο Αγγελόπουλος όπως ειπώθηκε και πιο πάνω.

http://www.sport-fm.gr/article/gia-des-kai...llaksei/3125861

Το παραπάνω άρθρο αντικατοπτρίζει πλήρως την πραγματικότητα στην ομάδα με κύριο υπεύθυνο τον Σάκοτα, Δικές του επιλογές οπότε δική του και η ευθύνη. Δεν ρίχνω καμία ευθύνη στους παίκτες που κάνουν ότι μπορούν και δεν παρουσιάστηκαν ποτέ αδιάφοροι. Ο Σάκοτα είχε όλο το καλοκαίρι να φτιάξει ένα καλό σύνολο και το μόνο που κατάφερε είναι να ξοδεύει από δω και από κει το μπάτζετ φτάνοντας Δεκέμβρη και κάνοντας ακόμα αλλαγές και προσθήκες. Πραγματικά τόσο άθλιο αγωνιστικό σχεδιασμό έχω χρόνια να δω. Είμαι περίεργος πόσο ακόμα θα περιμένει ο Αγγελόπουλος για τον στείλει σπίτι του. Τον μπαμπά τώρα και τον γιο το καλοκαίρι.
Runt
Ο Κατσιβελης ηρθε για να παιξει εναν ρολο, ας πουμε σαν του Μαντζαρη στον Ολυμπιακο, να παιζει αμυνα να παιρνει κανα "σκουπιδι" να δινει και τις ασιστ (οπως εκανε εχθες) του, αλλα και επειδη ειναι ντοπιος σε σχετικα μικρη ηλικια και δεν ειναι πολλοι αυτοι.
Ο Σκραμπ που ειναι καλυτερος σουτερ οπως φανηκε στο παναμερικανικο γιατι δεν παιρνει χρονο; Μονο ο Σακοτα ξερει, αν δεν του κανει του ας βαλει τον Μωραιτη να παιρνει εμπειριες.
Εχθες χωρις Μαυροκεφαλιδη, βασικο ασσο και 2ο τριαρι πολυ δυσκολα θα κερδιζαμε και ομοιως πολυ δυσκολα θα περασουμε, αν δεν επανελθει ο μαυρος, αν επαιρνε και χρονο (αντι του νωντα) ο Σκραμπ ακομα καλυτερα.
Ετσι η αλλιως νομιζω οτι ο Σακοτα εχει κανει πολλα λαθη (και σχεδιασμου και τεχνικα) για να την γλυτωνει ετσι, την ωρα που αλλοι τεχνικοι σε ολο τον γνωστο κοσμο του μπασκετ πλην του nba, θα ειχαν αντικατασταθει προ πολλου.

Timemaster
Η ΑΕΚ θα περάσει στην επόμενη φάση.
Μπορεί με την ψυχή στο στόμα αλλά θα περάσει.

Οι αξία των παιχτών της αυτή τη στιγμή είναι τέτοια όπου μόνο με την επίθεση και έχοντας 2 παίχτες σε καλή μέρα θα κερδίσει στο Ισραήλ.

Το πρόβλημα της ΑΕΚ δεν είναι το αν θα περάσει αλλά θα μπορέσουν όλοι αυτοί οι παίχτες να δέσουν μέσα στη χρονιά σαν ομάδα (ακόμα και με αλλαγή προπονητή)

Δυστυχώς οι τρεις πολύ καλοί Έλληνες ψηλοί αλληλοεξουδετερώνονται λόγο θέσης και έχουν σοβαρά θέματα στην άμυνα ειδικά στο πικ εν ρολ.
Αντί να στηριχτούν σε ένα γρήγορο αμυντικό τεσσάρι ο Σόκατο στη θέση αυτή έχει τον γιο του που δε παίζει άμυνα.
Αντί να πάρει η ομάδα έναν άσσο που θα τάιζε τους ψιλούς της ΑΕΚ κάτω από το καλάθι πήρε έναν από τους καλύτερους άσσους στην Ευρώπη στο πικ εν ρολ.
Ένα σύστημα που η ομάδα με τους ψηλούς που έχει δε μπορεί να παίξει. Με την προσθήκη αυτή και χάνεις σε σουτ που θα ανοίξουν το παιχνίδι για τους ψηλούς και δε μπορείς να περάσεις την μπάλα στο ζωγραφιστό και τέλος δεν μπορείς να παίξεις άμυνα μιας και ο Κούπερ δε φημίζεται για την αμυντική του προσήλωση.

Όπως και να έχει όμως και στα παιχνίδια της Ευρώπης σε αυτή τη φάση αλλά και εως την τρίτη θέση της Α1 η ΑΕΚ μπορεί να φτάσει μιας και όπως είπα ένα καλό ατομικό παιχνίδι από δύο παίχτες της είναι αρκετό να κερδίσει αυτούς τους αντιπάλους. Απλά αντί να έχει σιγουρέψει και την πρόκριση αλλά και την τρίτη θέση στην Α1 με αυτό το μπάτζετ που έχει είναι ακόμα σε αναμμένα κάρβουνα και ουσιαστικά παίζει με το 1/3 του κασέ της.

Υ.Γ. Αν κρίνω και από το ότι και ο Άρης ήθελε τον Κατσίβελη το Καλοκαίρι ο ρόλος του ήταν ανάλογος αυτού του Ξανθόπουλου. Να ηρεμεί και να στρώνει την ομάδα στην επίθεση και να σκυλιάζει στην άμυνα. Δυστυχώς τον παίχτη δεν τον έχω δει να κάνει τίποτα από τα δύο.
ashton
Με τη Χάποελ το πρόβλημα είναι πως πχ ο Λουκάς και καλά να είναι με τον Fisher θα έχει πρόβλημα, όπως φάνηκε και στο 1ο ματς.
Για τον Κατσίβελη τα έλεγα το καλοκαίρι όταν έγραφα πως μόνο για αντι Παπαντωνίου θα ήταν προσθήκη βελτιωτική .. Σαν αντιΑθηναίου είναι αισθητά χειροτερος .
Timemaster
QUOTE(ashton @ Dec 2 2015, 17:24 ) *
Με τη Χάποελ το πρόβλημα είναι πως πχ ο Λουκάς και καλά να είναι με τον Fisher θα έχει πρόβλημα, όπως φάνηκε και στο 1ο ματς.
Για τον Κατσίβελη τα έλεγα το καλοκαίρι όταν έγραφα πως μόνο για αντι Παπαντωνίου θα ήταν προσθήκη βελτιωτική .. Σαν αντιΑθηναίου είναι αισθητά χειροτερος .



Εκείνο ήταν το χειρότερο παιχνίδι της ΑΕΚ φέτος και δε νομίζω να έχει ξανά η ομάδα 27% στα δίποντα!!!
συν ότι τώρα ο Φίσερ δε θα πάρει ανάσα με Μαυροκεφαλίδη , Μαυροιδή και Σαρικόπουλο. Τον βλέπω από το πρώτο ημίχρονο να βγαίνει με φάουλ.

Πάντως όπως αναφέρετε και εσείς είναι αξιοσημείωτο ότι ο Κάρτερ και ο Σκρουμπ παίζουν από ελάχιστα εως καθόλου.
Αν αυτοί οι δύο βρουν πιο ενεργό ρόλο στην ομάδα σίγουρα θα ανέβει επιθετικά επίπεδο.

rolleyes.gif
ashton
Ημιχρονο στη Μόσχα, Krasny-Neptunas 29-43
η Krasny μετά τον Μιτσελ που έπαιξε στο ΟΑΚΑ και τη 2η αγωνιστική,
τον Κουπερ που έπαιξε μέχρι και την 6η,
οι Χαμιλτον, Τζονσον έφυγαν επίσης ενδιάμεσα, μετά το ματς με την ΑΕΚ της 6ης
αλλά και ο Quinn που έπαιξε με τη Νιζνυ την 7η, έφυγε πλέον και η Κράσνυ παίζει χωρίς ξένους .
ashton
Το ματς της (ευρω)χρονιάς είναι την Τετάρτη στο Ισραήλ, με τη Hapoel Jerusalem (που κέρδισε την Παρασκευή με 112-77 τη Μακαμπι Γκατ (κι είχε και 2 μερες παραπανω ξεκουραση και χωρις ταξιδι..)..
Πάντα χωρις αμερικανό playmaker ..
ashton
Χωρίς Carter στο Ισραήλ ...

QUOTE
Χωρίς Κάρτερ στα Ιεροσόλυμα
Δευτέρα 07 Δεκεμβρίου 2015 19:45

Αναχωρεί σε λίγη ώρα (22:30) η αποστολή της ΑΕΚ για τα Ιεροσόλυμα μέσω Τελ Αβίβ, προκειμένου την Τετάρτη (09/12) να αντιμετωπίσει τη Χάποελ στο πλαίσιο του Eurocup.

Εκτός αποστολής τέθηκε ο Μαρκ Κάρτερ, ο οποίος ταλαιπωρείται από ίωση.


aekbc.gr
Dwyane ''the flash'' Wade
Χωρίς Μαρκ Αντόνιο Κάρτερ, Ντι Τζέι Κούπερ και Άρμστεντ ταξιδεύει η ομάδα στα Ιεροσόλυμα. Πάει να παίξει με Κατσίβελη, Παπαντωνίου, Καλαμπόκη, Χέρστον και Σκραμπ (wink.gif κι αν κάνει διπλό θα μιλάμε για μια τεράστια νίκη-πρόκριση!
Tario
Πολύ δύσκολος αγώνας. H Χαποέλ, μας είχε δυσκολέψει πολύ στο πρώτο ματς και απ' τους καλύτερούς μας παίχτες τότε, ο Warren έφυγε. Και χωρίς Carter πολύ δύσκολα.
ashton
Ο Carter μάλλον θα φτάσει αυθημερόν και απροπόνητος (πήρε εξιτήριο χθες).. Αλλά δε νομίζω να είναι σε θέση να βοηθήσει για πάνω από 15'..

edit..
οριστικά εκτός ο Κάρτερ
QUOTE
Παρά τη μεγίστη προσπάθεια, που καταβλήθηκε από την ιατρική ομάδα της ΑΕΚ ο Μαρκ Κάρτερ τέθηκε εκτός μάχης.

Ο Αμερικανός γκαρντ ακόμη ταλαιπωρείται από ηλεκτρολυτικές διαταραχές. Ως εκ τούτου δεν μπόρεσε να επιβιβαστεί στο αεροπλάνο (για Τελ Αβίβ) και δεν θα δώσει το «παρών» στη σημερινή (19:00) κομβική αναμέτρηση της ΑΕΚ με αντίπαλο τη Χάποελ στα Ιεροσόλυμα, στο πλαίσιο του Eurocup.


aekbc.gr
yorgos
Ακόμη και πλήρης η ΑΕΚ φαβορί δεν ήταν, είναι πολύ καλη ομάδα η Χαποέλ, που ετοιμάζει και μεγάλα πράγματα (ετοίμαζε δηλαδή, μέχρι που της είπαν ότι Ευρωλίγκα γιοκ, παρά τη νέα γηπεδάρα και τον καρασπόνσορα που βρήκε).

Για μένα η ΑΕΚ δεν έχει πάνω από 20% πιθανότητες πρόκρισης. Αν τα καταφέρει, γιασάν του μάγκα.
Boom Dizzle
Κριμα να χανεις ετσι το παιχνιδι...Αδικησε τον εαυτο της η ΑΕΚ!
ashton
Ήττα με τον κλασσικό διαχρονικό ΑΕΚτζήδικο τρόπο.. Να χάνεις 6-10π όλο το ματς (μετά από το νιοστό τραγικό ξεκίνημα, αφού τώρα ήταν ακόμα χειρότερο.. Για 15ο στα τελευταία 16 ματς φάγαμε πάνω από 20 στο 10λεπτο.. Και τώρα όχι απλά 20, αλλά.. 31 !!! στο κρισιμότερο παιχνίδι της σεζόν..), να το γυρίζεις στους 2π, να έχεις τη μπάλα να θέλει 6" και να κάνει το λάθος ο Καλαμπόκης .. Τουλάχιστον αυτός δε κρύφτηκε στα δύσκολα όπως ο half million dollar player ..
Ειδική εύφημος μνεία στην τεχνική ηγεσία και τη διοίκηση που επέλεξαν να πάνε στα τελευταία κρίσιμα ματς της Ευρώπης με μισή ομάδα καθώς αλλάξαμε ξένους παίρνοντας παίκτες που δεν είχαν δικαίωμα συμμετοχής. Έτσι όμως δε μπορεί να έχεις και απαιτήσεις στη διοργάνωση..

τα αποτελέσματα, η βαθμολογία και η συνέχεια

Neptunas - Nizhny 82-75
Hapoel - A.E.K. 82-78
Galatasaray - Krasny 103-76


Galatasaray 7-2 792-708 +84
Neptunas 6-3 758-732 +26
Nizhny 5-4 720-705 +15
Hapoel 4-5 713-724 -11
----------------------
A.E.K. 4-5 719-741 -22
Krasny 1-8 723-815 -92

τελευταία αγωνιστική, Τετάρτη 16/12

18:30 Nizhny - Galatasaray
18:30 Krasny - Hapoel
19:00 A.E.K. - Neptunas


Ξεκινάμε..
η Νιζνυ και να κερδίσει δεν πάει 2η αφού η Νεπτουνας την έχει πάρει μεσα-έξω
Αν χάσει παλι θα πάμε σε τριπλή, που με 2-0 επί Χαποελ, θα είναι πάλι 3η. Άρα χάσει-κερδίσει θα βγει 3η.
η Γαλατά χάνει την 1η θέση αν κερδίσει η Νεπτουνας και χάσει αυτή. Επειδή εμείς ξεκινάμε μιση ωρα μετα, δε θα ξέρει τι θα γίνει σε μας, οπότε θεωρητικά θα θελει να παρει την αδιαφορη Νιζνυ για να καθαρισει την πρωτιά.
Βέβαια μπορεί να μην τη συμφέρει να βγει 1η λόγω σύνθεσης του ομιλου της 2ης φασης.
Εμεις θέλουμε νίκη και ήττα της Χαποελ (λεμε τωρα) ή διαφορετικά ήττα της Νιζνυ.
Αν χάσουμε έχουμε αποκλειστεί ότι και να γίνει .

ashton

το πανώ των οπαδων της Χαποελ - απαντηση σε αυτο της r21


4. ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ
Επαιξε 8'56" (κάνοντας σε αυτό το διάστημα 3 φαουλ), είχε 3π με 1/1 2π, 1/2 1π και 0/2 3π, κι ακομα 1ασ, 1κλ, 1λθ και κέρδισε και 3 φαουλ

5. SAKOTA
Δεν πάτησε παρκέ. Προφανώς ήταν ανέτοιμος ; Αν ναι, γιατί ταξίδεψε και δεν πήραμε κάποιον άλλο Μωραιτη/Τσαλμπουρη/Καμαριανό να έχουμε έναν που να μπει και να ειναι αναλωσιμος σε φαουλ εστω..

6. ATIC
Αγωνίστηκε μόλις για 51". Και 99% η αγωνιστική του καριέρα στην ΑΕΚ για φέτος τελειωνει την Τετάρτη έχοντας παίξει μέχρι τώρα 4'33" σε 3 ματς.. Ας ελπισουμε να μπει στη θεση Σκραμπ στο πρωταθλημα για να μην τελειώσει τότε και να παρει αγωνες στα πόδια του ..


7. HAIRSTON
Σε αλλο ενα κρισιμο ματς απών. 10 ποντοι με 5/8 2π, 0/1 3π, 0/1 1π, 3-1 ρημπ, 1κλ, 2κψ (εφαγε 1), 3 φαουλ - κερδισε και 3 σε 34'39". Το κενό πίσω του τεράστιο και δεν εχουμε κανει τιποτα να το καλυψουμε.


8. MILOSEVIC
Στα γνωστά επίπεδα.. Πήρε 8 (7-1) ρημπαουντ, είχε 1 ασιστ, 1 κοψιμο και 3 λάθη με 8π από 2/3 3π και 1/3 2π σε 25'53"

11. SCRUBB
Ξεκίνησε πεντάδα, κατάφερε να χρεωθεί με 3 φάουλ στα πρώτα 3'35" (κέρδισε και 2, είχε και 0/1 3π) και δεν ξαναπάτησε παρκέ .


12. ΜΑΥΡΟΚΕΦΑΛΙΔΗΣ
Προσπαθούσε με τρίποντα μια που ηταν κλεισμένος. Ειχε 16π με κακα ποσοστά : 4/10 2π, 2/7 3π, 2/2 1π.
Σημαντικοτερο πως Κατέβασε 9 (5 επιθετικά) ρημπάουντ κι έδωσε 6 ασιστ . Ειχε ακομα 1κψ, (δεχθηκε 3..), 3 φαουλ, κερδισε 4 σε 34'24".


15. ΣΑΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ
Σε 2'34", είχε 2π με 1/1 2π, 1επ.ρημπ, 1λθ - μαλλον επρεπε να παιξει παραπανω .


19. ΚΑΤΣΙΒΕΛΗΣ
Προσπάθησε, έπαιξε καλά για τα δεδομένα του, αλλά αυτά είναι όμως.. 9π με 4/5 2π και 0/3 3π (αισίως 1/20 φέτος..) με 1/2 βολές, 6 ασιστ, 3 κλεψιματα, 2 λαθη, 2 κοψιματα, 4 φαουλ και 1 κερδισμενο σε 35'41". Δε φταιει αυτός που τον χρίσαμε βασικό σε τέτοιας κομβικής σημασίας ματς..


20. ΚΑΛΑΜΠΟΚΗΣ
Στα 37 του ήρθε για να δινει ανασες κι οχι να παιζει βασικος στην Ευρωπη.. Φιλοτιμη προσπάθεια αλλά στο τέλος με την απροσεξία έχυσε την καρδάρα.. Είχε 15π με 2/6 3π, 3/5 2π, 3/3 1π, 2-0 ρημπ, 2 ασ, 1κλ, 2 λάθη, 2 φαουλ και 3 κερδισμενα σε 34'28"

22. ΜΑΥΡΟΕΙΔΗΣ
Ξεκινησε και πάλι βασικος διπλα στο Λουκα - δεν καταλαβαινω γιατι περιμεναμε να δουλέψει το σχήμα.. όπως στο ΣΕΦ βρεθηκαμε να κυνηγάμε με το καλημέρα, ετσι εγινε και σημερα.. Ειχε 15π με 5/8 1π, 5/9 2π, 1-0ρ, 1λθ, εφαγε 2 ταπες, έκανε 1 φαουλ και κερδισε 5 σε 18'59". Μαλλον επρεπε να παιξει παραπανω στη θεση του Λουκά..
ashton
μερικά στιγμιότυπα
Dwyane ''the flash'' Wade
Ελάχιστες πιθανότητες πρόκρισης κατ'εμε πλέον. Ο τραγικός σχεδιασμός από το καλοκαίρι μέχρι σήμερα καθώς και η ήττα από τους πουθενάδες της Κράσνι εδώ μέσω πληρώθηκαν.
Ακόμα κι έτσι φτάσαμε μια ανάσα από το να πάρουμε το ματς αλλά ο Κατσίβελης (τραγική σεζόν) δεν θεώρησε σωστό να φωνάξει στον Καλαμπόκη ότι ο άλλος έρχεται πίσω του για κλέψιμο. Ούτε σε παιδικές χαρές αυτά.
ashton
Το ότι η Κράσνυ έπαιξε με 5 Αμερικανούς στο ΟΑΚΑ, με 4 μετά τη 2η αγωνιστική και μέχρι το ματς της Μοσχας με την ΑΕΚ, και με κανεναν στα τελευταία δεν είναι κάτι που μπορεί να προσάψει κανεις στην ΑΕΚ. Το πρόβλημα είναι των διοργανωτων που επιτρεπουν σε μια ομαδα να αλλοιώνει τη διοργάνωση.
akratacity
QUOTE
22. ΜΑΥΡΟΕΙΔΗΣ
Ξεκινησε και πάλι βασικος διπλα στο Λουκα - δεν καταλαβαινω γιατι περιμεναμε να δουλέψει το σχήμα.. όπως στο ΣΕΦ βρεθηκαμε να κυνηγάμε με το καλημέρα, ετσι εγινε και σημερα.. Ειχε 15π με 5/8 1π, 5/9 2π, 1-0ρ, 1λθ, εφαγε 2 ταπες, έκανε 1 φαουλ και κερδισε 5 σε 18'59". Μαλλον επρεπε να παιξει παραπανω στη θεση του Λουκά..


Απο τη στιγμη που δεν επαιξε ο Σακοτα αναγκαστικα ο Μαυροκεφαλιδης θα επαιρνε αρκετο χρονο στο 4...τωρα ειτε επαιζε με τον Μαυροειδη, ειτε με τον Σαρικοπουλο μικρη διαφορα θα ειχε νομιζω. Με την επιστροφη του υιου Σακοτα δυσκολα θα ξαναχρησιμοποιηθει αυτο το σχημα.
akratacity
QUOTE (ashton @ Dec 10 2015, 14:45 ) *
Το ότι η Κράσνυ έπαιξε με 5 Αμερικανούς στο ΟΑΚΑ, με 4 μετά τη 2η αγωνιστική και μέχρι το ματς της Μοσχας με την ΑΕΚ, και με κανεναν στα τελευταία δεν είναι κάτι που μπορεί να προσάψει κανεις στην ΑΕΚ. Το πρόβλημα είναι των διοργανωτων που επιτρεπουν σε μια ομαδα να αλλοιώνει τη διοργάνωση.

Ακομα και με πληρη συνθεση η ΑΕΚ επρεπε να τους κερδισει τους Ρωσους στο οακα. Εκεινο το παιχνιδι ειναι χαρακτηριστικο παραδειγμα του οτι η ομαδα δεν ειχε προετοιμαστει καταλληλα και αυτο βαραινει τον προπονητη. Στην ΑΕΚ δεν πρεπει να ασχολουνται με τις αλλαγες τις Κρασνι, αλλα με το οτι δεν μπορεσαν να κερδισουν μια ομαδα μετρια ειδικα στην εδρα τους.
Dwyane ''the flash'' Wade
QUOTE(ashton @ Dec 10 2015, 15:45 ) *
Το ότι η Κράσνυ έπαιξε με 5 Αμερικανούς στο ΟΑΚΑ, με 4 μετά τη 2η αγωνιστική και μέχρι το ματς της Μοσχας με την ΑΕΚ, και με κανεναν στα τελευταία δεν είναι κάτι που μπορεί να προσάψει κανεις στην ΑΕΚ. Το πρόβλημα είναι των διοργανωτων που επιτρεπουν σε μια ομαδα να αλλοιώνει τη διοργάνωση.


Ακομα και με τους 5 Αμερικανούς 1 νίκη έκανε εδώ μέσα. Ομάδα κομήτης.
bodiroga10
η κρασνι σε εκεινο το ματς 1η αγωνιστικη με αεκ κερδισε λογω ενος ο αμερικανου του μιτσελ που ειχε κανει απιστευτο ματς και επαιξε μονο αλλον εναν αγωνα στο γιουροκαπ(ας εβγαζε καποιος τον μαυροκεφαλιδη απ το ροστερ της αεκ να βλεπαμε ποσες νικες θα εκανε...)

αληθεια η κρασνυ με εκεινη την συνθεση γιατι ηταν χειροτερη της αεκ; ο κουπερ δεν ηρθε σαν μεταγραφαρα στην αεκ; ο χαμιλτον με πανω απο 100 ματς στο nba δεν χωραγε στην βασικη 5αδα της αεκ; καλα για τον τζατζουαν τζονσον δεν συζητω καν...

δηλαδη ειχε 4 αμερικανους που θα ηταν ηγετες στην αεκ μονο ο μαυροκεφαλιδης και ο χαιρστον απο εκεινο το ροστερ ηταν αναλογης ποιοτητας και επισης ειχε και εμπειρους παικτες οπως ο σοκολοφ και ο γκουιν που δεν εχουν κατι να ζηλεψουν απο παικτες οπως ο σαρικοπουλος και ο σακοτα

στον 2ο αγωνα(χωρις τον μιτσελ η κρασνυ) κερδισε η αεκ στην παραταση μεσα στην ρωσια οποτε μονο τυχαιο δεν ηταν το αποτελεσμα του 1ου αγωνα
ashton
QUOTE (Dwyane ''the flash'& @ Dec 10 2015, 15:17 ) *
Ακομα και με τους 5 Αμερικανούς 1 νίκη έκανε εδώ μέσα. Ομάδα κομήτης.

Δυο ματς έπαιξε ο Μίτσελ. Στο ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ και με τη Νιζνυ στη Μόσχα που χασανε με 5π.
Στην Α1 υπάρχει πρόβλεψη να μην τελειωνει μια ομάδα με λιγοτερους ξενους από οσους ειχε στον α γυρο.. Εδώ τίποτα.
akratacity
QUOTE (bodiroga10 @ Dec 10 2015, 16:27 ) *
η κρασνι σε εκεινο το ματς 1η αγωνιστικη με αεκ κερδισε λογω ενος ο αμερικανου του μιτσελ που ειχε κανει απιστευτο ματς και επαιξε μονο αλλον εναν αγωνα στο γιουροκαπ(ας εβγαζε καποιος τον μαυροκεφαλιδη απ το ροστερ της αεκ να βλεπαμε ποσες νικες θα εκανε...)

αληθεια η κρασνυ με εκεινη την συνθεση γιατι ηταν χειροτερη της αεκ; ο κουπερ δεν ηρθε σαν μεταγραφαρα στην αεκ; ο χαμιλτον με πανω απο 100 ματς στο nba δεν χωραγε στην βασικη 5αδα της αεκ; καλα για τον τζατζουαν τζονσον δεν συζητω καν...

δηλαδη ειχε 4 αμερικανους που θα ηταν ηγετες στην αεκ μονο ο μαυροκεφαλιδης και ο χαιρστον απο εκεινο το ροστερ ηταν αναλογης ποιοτητας και επισης ειχε και εμπειρους παικτες οπως ο σοκολοφ και ο γκουιν που δεν εχουν κατι να ζηλεψουν απο παικτες οπως ο σαρικοπουλος και ο σακοτα

στον 2ο αγωνα(χωρις τον μιτσελ η κρασνυ) κερδισε η αεκ στην παραταση μεσα στην ρωσια οποτε μονο τυχαιο δεν ηταν το αποτελεσμα του 1ου αγωνα

Στον ομιλο της ΑΕΚ η μονη ομαδα που ξεχωριζε εξ αρχης απο τις υπολοιπες ηταν η Γαλατασαραι. Η ΑΕΚ που στοχευε σε μια καλη πορεια στο φετινο eurocup επρεπε ολες τις υπολοιπες να τις κερδισει στην εδρα της. Η Κρασνι λοιπον μπορει να ειχε 4 αμερικανους μεγαλης αξιας αλλα ηταν μια ομαδα με πολυ λιγες λυσεις απο τον παγκο, η οποια ειχε στη 12αδα τον προεδρο Γερασιμενκο!!!
Το διπλο που εκανε στη Ρωσια (ασχετα αν δεν επαιζε ο Μιτσελ) η ΑΕΚ αποδεικνυει οτι η εντος εδρας ηττα την 1η αγωνιστικη ηταν ηττα εκτος προγραμματος. Δεν εχει νοημα να εξεταζουμε εναν εναν τους παιχτες των 2 ομαδων. Η Κρασνι ασχετα με την ποιοτητα καποιων παιχτων της ηταν και ειναι ενα κακο συνολο που στηριζοταν υπερβολικα στα προσοντα 2-3 παιχτων της. Ο Σακοτα θα επρεπε να εχει ετοιμασει την ομαδα για να σταματησει τον Μιτσελ και οχι να τον αφησει να βαλει σχεδον 40 ποντους.
Συμπερασματικα, λοιπον, εχω να πω οτι η ΑΕΚ φετος εκανε καποιες καλες κινησεις στην αγορα αλλα δεν εκανε την βασικοτερη: να αλλαξει τον Σακοτα με εναν εξελιξιμο προπονητη με καινουργιες ιδεες. Δυστυχως, τον Σερβο τον εχει ξεπερασει το μπασκετ και αυτο αποδεικνυεται περιτρανα απο τις πολλες λαθος επιλογες που εχει κανει στο μεταγραφικο παζαρι (σκραμπ, ορτον,ανοσικε, ουορεν). Αυτο δειχνει οτι δεν γνωριζει την αγορα καθολου καλα και για αυτο παρολο που εχει ενα πολυ ικανοποιητικο μπατζετ δεν μπορει να φτιαξει ενα καλο συνολο. Ενδεικτικο σημαδι της συγχυσης του ειναι η αποκτηση και του Κουπερ και του Αρμστεντ, δυο παιχτων με πανω-κατω παρομοια χαρακτηριστικα.
bodiroga10
QUOTE (akratacity @ Dec 10 2015, 17:55 ) *
Στον ομιλο της ΑΕΚ η μονη ομαδα που ξεχωριζε εξ αρχης απο τις υπολοιπες ηταν η Γαλατασαραι. Η ΑΕΚ που στοχευε σε μια καλη πορεια στο φετινο eurocup επρεπε ολες τις υπολοιπες να τις κερδισει στην εδρα της. Η Κρασνι λοιπον μπορει να ειχε 4 αμερικανους μεγαλης αξιας αλλα ηταν μια ομαδα με πολυ λιγες λυσεις απο τον παγκο, η οποια ειχε στη 12αδα τον προεδρο Γερασιμενκο!!!
Το διπλο που εκανε στη Ρωσια (ασχετα αν δεν επαιζε ο Μιτσελ) η ΑΕΚ αποδεικνυει οτι η εντος εδρας ηττα την 1η αγωνιστικη ηταν ηττα εκτος προγραμματος. Δεν εχει νοημα να εξεταζουμε εναν εναν τους παιχτες των 2 ομαδων. Η Κρασνι ασχετα με την ποιοτητα καποιων παιχτων της ηταν και ειναι ενα κακο συνολο που στηριζοταν υπερβολικα στα προσοντα 2-3 παιχτων της. Ο Σακοτα θα επρεπε να εχει ετοιμασει την ομαδα για να σταματησει τον Μιτσελ και οχι να τον αφησει να βαλει σχεδον 40 ποντους.
Συμπερασματικα, λοιπον, εχω να πω οτι η ΑΕΚ φετος εκανε καποιες καλες κινησεις στην αγορα αλλα δεν εκανε την βασικοτερη: να αλλαξει τον Σακοτα με εναν εξελιξιμο προπονητη με καινουργιες ιδεες. Δυστυχως, τον Σερβο τον εχει ξεπερασει το μπασκετ και αυτο αποδεικνυεται περιτρανα απο τις πολλες λαθος επιλογες που εχει κανει στο μεταγραφικο παζαρι (σκραμπ, ορτον,ανοσικε, ουορεν). Αυτο δειχνει οτι δεν γνωριζει την αγορα καθολου καλα και για αυτο παρολο που εχει ενα πολυ ικανοποιητικο μπατζετ δεν μπορει να φτιαξει ενα καλο συνολο. Ενδεικτικο σημαδι της συγχυσης του ειναι η αποκτηση και του Κουπερ και του Αρμστεντ, δυο παιχτων με πανω-κατω παρομοια χαρακτηριστικα.

Το προβλημα ειναι οτι η αεκ μονο στα λογια στοχευε σε μια καλη πορεια στο γιουροκαπ και οχι στην πραξη

Απ την στιγμη που ολες οι επιλογες ξενων της αεκ ηταν αποτυχημενες ακομα και ο χερστον που ηταν ο μοναδικος ξενος της αεκ επιπεδου ευρωλιγκας φετος εχει μεγαλα σκαμπανεβασματα στην αποδοση η αεκ δεν μπορει να στοχευε να παει ψηλα στην διοργανωση

Το προβλημα της αεκ ειναι το ροστερ της που ομως κυρια ευθυνη γι αυτο εχει ο σακοτα.Γι αυτο ακομα και αν αλλαξει προπονητη η αεκ δυσκολα θα υπαρξει ανακαμψη φετος γιατι το ροστερ ειναι συγκεκριμενο

Δεν ειμαι ομως και τοσο σιγουρος οτι ολοι ειναι επιλογες σακοτα πχ δες περιπτωση σκραμπ,ανοσικε,παυλος δυσκολα καθαριζεις τοσο γρηγορα παικτες αν τους πιστευεις....



ashton
τραγικά ανενημέρωτος Πρίντεζης στο sportit που λέει πως η ΑΕΚ ελπίζει σε νίκη της Νιζνυ..

QUOTE
Για να ακριβολογώ, όπως είπε και ο κόουτς Σάκοτα, είναι 50% στο χέρι της. Σαφέστατα, οι «κιτρινόμαυροι» περιμένουν νίκη της Νίζνι επί της Γαλατά ώστε σε περίπτωση δικής τους νίκης στο ΟΑΚΑ να ρίξουν έξω την Χάποελ η οποία σε τριπλή ισοβαθμία βγαίνει νοκ άουτ (το σενάριο να χάσει η Χάποελ από την Κράσνι νομίζω ότι είναι μόνο στην θεωρία λόγω της κατάστασης στην οποία βρίσκονται οι Ρώσοι).

Λοιπόν ναι πιστεύω πως η Νίζνι έχει πολλές πιθανότητες να νικήσει την Γαλατά, αλλά θα μπορέσει η ΑΕΚ να νικήσει την Νεπτούνας;


http://www.sportit.gr/i-d-days-tis-aek/
ashton
ολο το ματς με Χαποελ
Runt


Καταρχάς συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ και φυσικά στον Άρη για τις προκρίσεις
τους.
Εμεις μείναμε αποξω δίκαια κτγμ διότι οταν χάνεις από ομάδες -ανέκδοτα όπως η κρασνι κι εσύ δεν πας πίσω. Γιατί ότι συμβαίνει στην ΑΕΚ εδώ κι ενάμισι χρόνο σε επίπεδο οργάνωσης αν μη τι άλλο, δεν θυμίζει πεπραγμένα σοβαρής ομάδας. Το χαζό είναι ότι ακόμα κι έτσι η ομάδα έχει καλή πορεία στο πρωτάθλημα, κι αν ο Λουκάς ο Μαυροκεφαλιδης δεν τραυματιζόταν ίσως να περνούσαμε και την πρωτη φάση. Οψομεθα για το τελευταίο.
Μένει να δούμε τι θα κάνει ο Λουκάς, θα μείνει, θα φύγει, και τι έχει στο μυαλό του ο Αγγελόπουλος για τον Σάκοτα.
Άσχετο. Τι τον πήραμε τον Ατιτς αν δεν τον βάζουμε ούτε στην Α1, την ώρα που ισάξιοι και χειρότεροι παίκτες στην ηλικία του περνουν χρόνο στην ευρωλίγκα ; Το ίδιο θα μπορούσα να αναρωτηθω και για τον Μωραΐτη, αλλα ας μην το τραβήξω μέχρι εκεί.
Ο Τσαλμπουρης γιατι δεν δίνεται δανεικός ;
boumtze-boumtze
Οταν εχασε η ΑΕΚ απο την Κρασνι,η Κρασνι ηταν πολυ δυνατη,δεν ηταν τυχαιο το αποτελεσμα...
Το θεμα ειναι τι κανει η FIBA οταν μια ομαδα αποσυντιθεται κατα την διαρκεια μιας διοργανωσης και φτανει να παιζει με 7 ερασιτεχνες παιχτες συν το προεδρο...
Δεν ειναι πληγμα για την αξιοπιστια του θεσμου?Οταν δεχεται η Γαλατασαραι σερι 17-0 στην τεταρτη περιοδο απο την Νιζνι,χωρις να παρει ουτε ταιμ-αουτ ο Αταμαν δεν ειναι αβαβα το ματσακι?
Τι να πουμε?Οτι η ΑΕΚ ηταν ατυχη που ειχε την ολοκληρη Κρασνι την πρωτη αγωνιστικη και οχι την τεταρτη π.χ?
Κριμα,γιατι μπορουσε να προχωρησει στην επομενη φαση,με πληρες ροστερ....
fear_me
QUOTE(Runt @ Dec 16 2015, 21:20 ) *
Καταρχάς συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ και φυσικά στον Άρη για τις προκρίσεις
τους.
Εμεις μείναμε αποξω δίκαια κτγμ διότι οταν χάνεις από ομάδες -ανέκδοτα όπως η κρασνι κι εσύ δεν πας πίσω. Γιατί ότι συμβαίνει στην ΑΕΚ εδώ κι ενάμισι χρόνο σε επίπεδο οργάνωσης αν μη τι άλλο, δεν θυμίζει πεπραγμένα σοβαρής ομάδας. Το χαζό είναι ότι ακόμα κι έτσι η ομάδα έχει καλή πορεία στο πρωτάθλημα, κι αν ο Λουκάς ο Μαυροκεφαλιδης δεν τραυματιζόταν ίσως να περνούσαμε και την πρωτη φάση. Οψομεθα για το τελευταίο.
Μένει να δούμε τι θα κάνει ο Λουκάς, θα μείνει, θα φύγει, και τι έχει στο μυαλό του ο Αγγελόπουλος για τον Σάκοτα.
Άσχετο. Τι τον πήραμε τον Ατιτς αν δεν τον βάζουμε ούτε στην Α1, την ώρα που ισάξιοι και χειρότεροι παίκτες στην ηλικία του περνουν χρόνο στην ευρωλίγκα ; Το ίδιο θα μπορούσα να αναρωτηθω και για τον Μωραΐτη, αλλα ας μην το τραβήξω μέχρι εκεί.
Ο Τσαλμπουρης γιατι δεν δίνεται δανεικός ;


Xιλιες φορες να παιζει ο μωραϊτης αντι του Νωντα...Και καλα ο Ατιτς ειναι επενδυση για το μελλον και δεν χωραει επειδη πιανει θεση ξενου...τον Σκραμπ τι τον πηρε και δεν τον βαζει? Και γιατι δεν τον αντικατεστησε τοσο καιρο και εδιωξε τον Γουωρεν πριν τελειωσει η Α φαση του Γιουροκαπ...και να ηταν μονο αυτα...
T.W.Is.M.
Ηταν κριμα για την ΑΕΚ ο αποκλεισμος. Αγωνιστικα δεν το αξιζε, σε επιπεδο οργανωσης ομως εγιναν σοβαρα λαθη. Μετα απο τις επιλογες των ξενων που εφυγαν ηρθε το κερασακι στην τουρτα. Η αποκτηση 2 Αμερικανων PG που κανενας τους δεν ειχε δικαιωμα συμμετοχης στο υπολοιπο του ομιλου! Ακομα και με ολα αυτα η προκριση μπορουσε να ερθει, αν το προγραμμα ηταν λιγο πιο ευνοικο: εφερνε την Κρασνι 2-3 αγωνιστικες αργοτερα στο δρομο της ΑΕΚ, ωστε να την κερδισει στο ΟΑΚΑ!
ashton
Nizhny - Galatasaray 81-75
Krasny - Hapoel 74-95
A.E.K. - Neptunas 75-71


Galatasaray 7-3 867-789 +78
Neptunas 6-4 829-807 +22
Nizhny 6-4 801-780 +21
Hapoel 5-5 808-798 +10
----------------------
A.E.K. 5-5 794-812 -18
Krasny 1-9 797-910 -113


Πάλι καλά που πήραμε το ματς και δεν είχαμε ομορφιές στο τέλος..

Δυστυχώς για μας αποδόθηκε δικαιοσύνη..
Τρεις ομάδες τέλειωσαν με τους ξενους που άρχισαν και πέρασαν
Μια ομάδα πρόσθεσε ξένο (Τζανιγκ) στην πορεία και πέρασε .
Δυο ομάδες τέλειωσαν με λιγοτερους αμερικανούς από όσους είχαν στην πρεμιέρα και αποκλειστήκανε .



4. ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ
Ήρθε από τον πάγκο, έδωσε πίεση & άμυνα (δεν απέφυγε τις επιπολαιότητες όπως πχ το αχρειαστο φαουλ στην εκπνοη του ημιχρονου που δε σφυριχτηκε), είχε 5π από 2/2 1π, 1/2 3π, πήρε 4 ρημπ, εδωσε 4 ασιστ, ειχε 1 κλεψιμο, 1 λαθος, αποβλήθηκε με 5 φαουλ σε 18'16" και κέρδισε και 2 . Για 3ος pg μια χαρά είναι . Το πρόβλημα ήταν πως παίζαμε χωρίς βασικό ...

5. SAKOTA
Σε κακή μέρα και πάλι. 5π από 3/3 βολές και 1/2 2π. Τα μακρινα δε μπήκαν (0/3 3π). Μόνο 1 ρημπ, 1 ασιστ και 2 κερδισμενα φαουλ (δεν έκανε κανένα) σε 17'29".

6. ATIC
ουτε σημερα έπαιξε. Δηλωθηκε μονο Ευρωπη κι επαιξε 4,5 λεπτά σε 3 από τα 9 ματς που ηταν αποστολή..
Αν τον πιστεύουμε μάλλον πρέπει να πάρει τη θεση του Σκραμπ στην Α1 και να έχουμε κάποιον πίσω από τον Μαλικ.


7. HAIRSTON
Μέτριος όπως όλη η ομάδα, με κάποιες εκλάμψεις . 9π με 5/6 1π, 2/5 2π, 0/1 3π και 1 επ.ρημπ. Ακόμα 2 φαουλ και 4 κερδισμενα σε 16'39".


8. MILOSEVIC
Πάλεψε και πάλι και αν εξαιρέσουμε την τραγική επίδοση στις βολές (2/6 με 0/2 στα 12" που παραλίγο να στοιχισουν τη νίκη για το πρεστιζ) ηταν θετικός. 7 ρημπάουντ (αμυντικά), 2 ασιστ, 2 κλεψιματα, 1 λαθος, 3 φαουλ, 4 κερδισμένα και 7 πόντοι από 1/1 2π, 1/1 3π σε 23'21"

11. SCRUBB
Και πάλι πεντάδα, και πάλι βιδωμένος στον πάγκο μετά .. Σε 4'56" πρόλαβε να κάνει ένα άστοχο τριποντο.
Μάλλον αν χάσει το 1ο σουτ δεν ξαναμπαίνει μέσα από τον Σάλε...


12. ΜΑΥΡΟΚΕΦΑΛΙΔΗΣ
Ανέβασε στροφές στο τελος και ήταν σίγουρα αυτός που άξιζε τη νίκη, έστω και αν έπαιζε για την παρτη του και για το φύλλο στατιστικής (πχ η μπλαζέ 1η πάσα στον Καλαμπόκη στο τελευταιο λεπτό) - τουλάχιστον ήταν ο μόνος από την ομάδα με συγκεκριμένο στόχο στο τελευταίο 15λεπτο. Είχε 27 πόντους από 9/10 1π, 6/11 2π, 2/6 3π, 9 (7-2) ρημπαουντ, 1 ασιστ, 1κλεψιμο, 4 λαθη, 4 φαουλ και 8 κερδισμενα σε 35'01"


13. CARTER
Θετικός στην άμυνα, έδωσε λύσεις και στην επίθεση, αλλά αυτό το 0/2 τριποντα (4/18 στην Ευρώπη, 4/18 στην Α1 ενώ είχε 35-40% τα προηγουμενα χρονια..) κι ειδικά αυτό με το μόνος του με ταπλώ κι έξω ... Ειχε 10π με 4/5 2π, 2/2 1π (12/12 στη διοργανωση), 0-1 ρημπ, 2 ασ, 1 κλ, 1λθ, 3 φαουλ, 1 κερδισμενο, εφαγε και μια ταπα σε 17'09" (έλειψε στο 2ο δεκαλεπτο όταν ξεχάστηκε στον πάγκο.. οκ να προφυλαχθει για το 3ο φαουλ- 2 εκανε στο 1ο δεκ. αλλά να παίξει και καθόλου..)


15. ΣΑΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ
Ξεκινησε πεντάδα, είχε 2π από 1/3 2π, πήρε 2 ρημπ, είχε και 1 ασιστ κι ένα κερδισμένο φάουλ σε 11'55" .


19. ΚΑΤΣΙΒΕΛΗΣ
Σε 23'33" είχε 1π από 1/2 βολές και 0/1 3π (αισίως 1/21..) , πήρε 5 ρημπ, έδωσε 2 ασιστ, είχε 1 κλέψιμο, 3 λαθη, έκανε 2 φαουλ και κέρδισε 4 . Δεν μπορεί να σταθεί σε τέτοιο επίπεδο σαν βασικός και θα έπρεπε να το ξέρουμε από το καλοκαίρι, αφού την τελευταία πενταετία δεν ήταν παίκτης με ρόλο βασικού, αλλά συμπληρώματος 12αδας σε ευκολα ματς..


20. ΚΑΛΑΜΠΟΚΗΣ
Προσπάθησε, αλλά δε θα έπρεπε να περιμενουμε στα 37 να γίνει πλέϊ μέϊκερ.. Θα έπρεπε να είχε πιο καθαρό μυαλό στις επιλογές του μέσα στο παρκε΄πάντως με τέτοια εμπειρία.. 7π από 2/2 1π, 1/3 2π, 1/4 3π, 3-0 ρημπ, 1 ασ, 3 λαθη, 4 φαουλ, 3 κερδισμενα σε 23'04".

22. ΜΑΥΡΟΕΙΔΗΣ
Το σχήμα με αυτόν και τον Λουκά δεν τσουλησε και πάλι. Επαιξε 8'37", είχε 2π από 1/2 2π, 1 ρημπ, 1ασ, 1κλ, 1 λαθος .
Runt
Το ματς με τη κρασνι το ανέφερα ως παράδειγμα για να καταδείξω την δική μας ανοργανωσιά, δε λέει τίποτα να στεκόμαστε εκεί.
Ομάδα δεν ήταν και τότε, βασιζόταν στις καλές βραδιές η όχι κάποιων παικτών. Άλλωστε μια νίκη πήρε κι αυτό ηταν.
Το θέμα μας όμως δεν είναι τι συνέβη με την κρασνι, αλλα τι συμβαίνει στη ΑΕΚ γενικότερα. Τι πάει στραβά, και τι μπορεί να γίνει για να πάει πιο στρωτά.
Είναι πραγματι κρίμα γιατί ο Αγγελόπουλος κάνει μεγάλη προσπάθεια αλλα αποτέλεσμα δεν βγαίνει.
Γνώμη μου ειναι πως ειναι η ώρα -και η στιγμή, να αλλάξει προπονητή.

Δεν το χωραει ο νους μου αυτό το 1/21 του Κατσιβελη. Btw good job, ashton.
ashton
Πάντως από τις 24 ομάδες που προκρίθηκαν από τους 6 ομίλους, μόνο 14 είχαν περισσότερες νίκες από την ΑΕΚ, ενώ 4 περασαν με ρεκορ 4-6 . Η ΑΕΚ ήταν η μόνη ομάδα με 5 νίκες που αποκλείστηκε (και φέτος και όσες χρονιές έχει γινει με αυτό το format η διοργάνωση αν δεν κάνω λάθος)
Dwyane ''the flash'' Wade
QUOTE(Runt @ Dec 16 2015, 22:20 ) *
Τι τον πήραμε τον Ατιτς αν δεν τον βάζουμε ούτε στην Α1, την ώρα που ισάξιοι και χειρότεροι παίκτες στην ηλικία του περνουν χρόνο στην ευρωλίγκα ; Το ίδιο θα μπορούσα να αναρωτηθω και για τον Μωραΐτη, αλλα ας μην το τραβήξω μέχρι εκεί.
Ο Τσαλμπουρης γιατι δεν δίνεται δανεικός ;



Και το πιο τραγικό απ'όλα είναι πως τον Μωραίτη τον βάζουν και παίζει 35-40 λεπτά στο εφηβικό και στην under 22. Για τέτοια προστασία μιλάμε προς τα hot prospect που έχει η ομάδα.
ashton
κι ένα βίντεο από το ματς της Τετάρτης
rahxephon13
http://www.eurohoops.net/el/interviews-el/...a-tin-evroligka
Ο ζντοβτς επιβεβαιωσε την συμετοχη της ΑΕΚ στο eurocup (ανακοινωνεται επισημα αυριο) αλλα για μενα το πιο σημαντικο που ειπε ειναι για αλλαγη στο συστημα απο την δευτερη σεζον 2017-18 κι απο 1 γινονται 4 οι ομαδες που θα προκρινονται ευρωλιγκα μεσω eurocup.

Δεν νομιζω οτι εχει βγει επισημα απο την διοργανωτρια κατι τετοιο αλλα για να το λεει ο ζντοβτς ειναι σιγουρο οτι ετσι τους εχουν πει απο επισημα χειλη ισως ακομη και ο μπερτομεου στην συναντηση του με τον ιδιοκτητη της αεκ οπου και αλλαξε γνωμη (λογικα γι αυτον τον λογο) πραγματικα ειμαι περιεργος να δω τι εχει στο μυαλο της η ευρωλιγκα και αν οι υποσχεσεις που μοιραζει θα εχουν αντίκρισμα διαφορετικα θα εχουν χοντρο προβλημα, προσωπικα ελπιζω να αληθευει η φημη που θελει την ευρωλιγκα να αυξανει απο 16 τις ομαδες σε 20 ωστε να αυξηθει το ενδιαφερων και να υπαρξει μεγαλυτερος συναγωνισμος.

Τελος αν πραγματι η αεκ ειναι σοβαρη για ευρωλιγκα θα χει μεγαλο ενδιαφερων να δουμε τις επομενες κινησεις που θα κανει.
McRae
"Όπως λένε στη δεύτερη σεζόν (βλ. 2017-18) θα επεκτείνουν τη διοργάνωση και θα προκρίνονται στην Ευρωλίγκα τέσσερις ομάδες"

Ετσι οπως το διατυπωσε ο Ζντοβτς οχι μονο δεν προκυπτει οτι ειναι κατι που τους υποσχεθηκε ο Μπερτομεου αλλα φαινεται σαν να ειναι μια πληροφορια που την ακουσε στο καφενειο της γειτονιας του.Επισης αυτο με τον "προβιβασμο" 4 ομαδων απο το eurocup ειναι κατι που εχω διαβασει μονο στον ελληνικο τυπο(για την ακριβεια μονο στο..aek365).Σε κανενα ξενο σαιτ και ειδικα ισπανικο που εχουν την καλυτερη πληροφορηση για το ολο ζητημα δεν εχω διαβασει κατι παρομοιο.
rahxephon13
QUOTE (McRae @ Apr 9 2016, 23:10 ) *
"Όπως λένε στη δεύτερη σεζόν (βλ. 2017-18) θα επεκτείνουν τη διοργάνωση και θα προκρίνονται στην Ευρωλίγκα τέσσερις ομάδες"

Ετσι οπως το διατυπωσε ο Ζντοβτς οχι μονο δεν προκυπτει οτι ειναι κατι που τους υποσχεθηκε ο Μπερτομεου αλλα φαινεται σαν να ειναι μια πληροφορια που την ακουσε στο καφενειο της γειτονιας του.Επισης αυτο με τον "προβιβασμο" 4 ομαδων απο το eurocup ειναι κατι που εχω διαβασει μονο στον ελληνικο τυπο(για την ακριβεια μονο στο..aek365).Σε κανενα ξενο σαιτ και ειδικα ισπανικο που εχουν την καλυτερη πληροφορηση για το ολο ζητημα δεν εχω διαβασει κατι παρομοιο.

Αποκλειω να βασισανε την συμετοχης τους στο eurocup λογω μιας φημης και δεν θεωρω τον ζντοβτς ανθρωπο που θα αναπαρηγαγε κατι που ειχε διαβασει σε εφημεριδα η ειχε ακουσει ως κουτσομπολιο το πιο λογικο ειναι να εχει παρει πληροφοριες απο την διοικηση.

Και ενταξει τα καναμε μανταρα φετος στις μεταγραφες αλλα να ειναι τοσο ανικανοι και βασισαν την ευρωπαικη τους παρουσια και το μελλον σε μια φημη δεν το πιστευω, κατι εχουν ακουσει ισως οχι επισημα αλλα απο καποιον υπεύθυνο κατι θα χει παρει το αυτι τους.
McRae
Εγω απλως υποθετω οτι θα τους ειπε ο Μπερτομεου 'ελατε στο eurocup και βλεπουμε για ανοιγμα της διοργανωσης αργοτερα".Αλλωστε χωρις θεση απο το πρωταθλημα καπως επρεπε να τους δελασει.Αλλα κατι οριστικο δε νομιζω να τους ειπε.Αφου τα ξαναπαμε,ο ανθρωπος αλλαζει αποψεις καθε εβδομαδα.
Επισης δεν γινεται ετσι απλα να ανεβαινουν 4 ομαδες απο το eurocup..για να ανεβουν αυτες δεν πρεπει να πεσουν αλλες απο την ευρωλιγκα;Ποιες θα ειναι αυτες,οι "εγγυημενοι;Απιθανο..Ακομη τι γινεται αν τις πρωτες 4 θεσεις τις παρουν ισπανοι,θα εχει η ευρωλιγκα 8 ομαδες απο μια χωρα?Δεν ειναι τοσο απλο.Τις προαλλες εκανε ολοκληρη συσκεψη η acb για να παρει θεση,αν υπηρχε τετοιο ενδεχομενο δεν θα το ηξεραν οι ισπανικες ομαδες?Στην ανακοινωση που εβγαλαν δεν αναφερεται τιποτα σχετικο.
rahxephon13
QUOTE (McRae @ Apr 9 2016, 23:39 ) *
Εγω απλως υποθετω οτι θα τους ειπε ο Μπερτομεου 'ελατε στο eurocup και βλεπουμε για ανοιγμα της διοργανωσης αργοτερα".Αλλωστε χωρις θεση απο το πρωταθλημα καπως επρεπε να τους δελασει.Αλλα κατι οριστικο δε νομιζω να τους ειπε.Αφου τα ξαναπαμε,ο ανθρωπος αλλαζει αποψεις καθε εβδομαδα.
Επισης δεν γινεται ετσι απλα να ανεβαινουν 4 ομαδες απο το eurocup..για να ανεβουν αυτες δεν πρεπει να πεσουν αλλες απο την ευρωλιγκα;Ποιες θα ειναι αυτες,οι "εγγυημενοι;Απιθανο..Ακομη τι γινεται αν τις πρωτες 4 θεσεις τις παρουν ισπανοι,θα εχει η ευρωλιγκα 8 ομαδες απο μια χωρα?Δεν ειναι τοσο απλο.Τις προαλλες εκανε ολοκληρη συσκεψη η acb για να παρει θεση,αν υπηρχε τετοιο ενδεχομενο δεν θα το ηξεραν οι ισπανικες ομαδες?Στην ανακοινωση που εβγαλαν δεν αναφερεται τιποτα σχετικο.

Και εγω κατι τετοιο πιστευω οτι εχει γινει.

Τωρα για την ευρωλιγκα δεν ξερω ποια ειναι τα σχεδια τους και τι σκεφτονται, αλλα με ολα αυτα που διαβαζω θεωρω οτι δεν εχουν κατασταλαξη και αυτοι σε κατι συγκεκριμενο κι ας εχουν δωσει δεκαετη συμβολαια και περιμενουν να δουν πως θα παει η διοργανωση του χρονου το ενδιαφερων που θα υπαρξει τη συμβολαια (τηλεοπτικα και μη) μπορουν να βρουν και μετα να δουν τι θα κανουν και αν τους παιρνει να προχωρησουν σε επεκταση.
rahxephon13
http://www.sport24.gr/Basket/OmadesBasket/...up.4003042.html
Και επισημως η αεκ στο eurocup.
radical
QUOTE
Κίνδυνος για Ελλάδα και ΑΕΚ λόγω… ΑΕΚ
Ο I-SPY έχει τις εξελίξεις μετά την επιλογή της Ενωσης να επιλέξει Eurocup και τι μπορεί να αυτό να σημαίνει για την Α1 και τις Εθνικές ομάδες της Ελλάδας

Κατηγορίες: 5 SIDE, ΜΠΑΣΚΕΤ | Δημοσίευση: 14-4-2016 15:13 | από I - SPY

Η ΑΕΚ κινδυνεύει να αποκλειστεί από το ελληνικό πρωτάθλημα λόγω της απόφασής της να επιλέξει τις διοργανώσεις της Ευρωλίγκα και να αγωνίζεται στo Eurocup και σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις.

Η FIBA προειδοποίησε τις εγχώριες ομοσπονδίες ότι θα υπάρχουν κυρώσεις αν ομάδες τους επιλέξουν το Eurocup και όχι το Champions League. Σε ότι αφορά στην Ελλάδα, κινδυνεύει να αποκλειστεί από όλες τις διοργανώσεις (όλα τα Ευρωμπάσκετ και το Προολυμπιακό τουρνουά για την Εθνική Ανδρών) αν και εφόσον δεν αποκλείσουν από το πρωτάθλημα την ομάδα που… δεν υπάκουσε. Στην προκειμένη περίπτωση για την Ελλάδα, την ΑΕΚ.

Με άλλα λόγια, η ΕΟΚ θα είναι υποχρεωμένη να αποκλείσει την ΑΕΚ από τις εγχώριες διοργανώσεις για να μην αποβληθεί η ίδια από την FIBA.

Την επόμενη Κυριακή (24/04) είναι προγραμματισμένη από την FIBA συνάντηση στην Γενεύη με τις μεγαλύτερες εγχώριες ομοσπονδίες, στην οποία θα βρίσκεται βέβαια και η ΕΟΚ με τον Γιώργο Βασιλακόπουλο και εκεί θα επισημοποιηθούν οι όποιες εξελίξεις για το μέλλον τόσο των εθνικών ομάδων όσο και της ΑΕΚ.


sportit.gr
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.