Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Γενικές/ανεξάρτητες σκέψεις--ΝΒΑ version
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > NBA > Γενικά για το ΝΒΑ
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48
captain charisma
στη περιοδο 2000-01 που οι λεικερς πηραν το πρωταθλημα στη κανονικη περιοδο επαιξε στην ομαδα ο αζεια ραιντερ σε 67 παιχνιδια με 7.6π..το παραξενο ειναι γιατι δεν επαιξε καθολου στα πλειοφς?ξερει κανεις γιατι το εχω απορια.
benchwarmer
QUOTE(big dirk @ Jun 17 2008, 19:36 ) *
στη περιοδο 2000-01 που οι λεικερς πηραν το πρωταθλημα στη κανονικη περιοδο επαιξε στην ομαδα ο αζεια ραιντερ σε 67 παιχνιδια με 7.6π..το παραξενο ειναι γιατι δεν επαιξε καθολου στα πλειοφς?ξερει κανεις γιατι το εχω απορια.

Γιατί ήταν ο Αιζάια Ράιντερ.... tongue.gif
Προφανώς ο Φιλ θα ήθελε κάτι πιο "σίγουρο" στα πλει-οφ....

Να κάνω κι εγώ μια εντελώς ηλίθια ερώτηση? Γιατί οι παίκτες πάνε συνέχεια μπροστά στον πάγκο για να πάρουν ταιμ άουτ?
Mamuwalde
νομίζω για να περάσουνε το κέντρο και για να γίνει η επαναφορά από εκείνο το μισό του γηπέδου .

τελείως δίπλα στον πάγκο μάλλον πάνε για να μην περπατάνε πολύ tongue.gif
nikolas12
QUOTE(pierce21 @ Jun 14 2008, 01:50 ) *
o nash ξεκινησε να παιζει ποδοσφαιρο πιτσιρικας και μετα το γυρισε στο μπασκετ. Αν ψαξετε βιντεο θα δειτε οτι το κατεχει το τοπι. Παλαιοτερα ειχα ανοιξει και τοπικ μαλιστα αφου ο Νας ηθελε να αγορασει (!!) την Τοτεναμ, αλλα ηταν ''λιγο'' εξω απο τα κυβικα του...

Το κατεχει δεν λες τιποτα:

Απο οτι φαινεται ο Σακ ζηλευειsad.gifδειτε ολο το βιντεο)

captain charisma
τι να ζηλεψει ο σακ των 4 πρωταθληματων απ τον μπαιναμ βρε αγορινα μου?ο μπαιναμ οταν εκανε το καρφωμα πηγε να το παιξει μαγκας σπρωχνοντας δειχνοντας ασεβεια στον σακ και ετσι ο σακ του ανταπεδωσε το σπρωξιμο.δεν το προσεξες καλα? blink.gif
nikolas12
QUOTE(big dirk @ Jun 22 2008, 22:58 ) *
τι να ζηλεψει ο σακ των 4 πρωταθληματων απ τον μπαιναμ βρε αγορινα μου?ο μπαιναμ οταν εκανε το καρφωμα πηγε να το παιξει μαγκας σπρωχνοντας δειχνοντας ασεβεια στον σακ και ετσι ο σακ του ανταπεδωσε το σπρωξιμο.δεν το προσεξες καλα? blink.gif

Να παραδεχτει τον ωραιο ποντο που εφαγε και να σταματησει τις μαγκιες.Τον εσπρωξε;Χα τον ξεγελασε κανοντας οτι θα παει απο δεξια.Ο Σακ επεσε στην παγιδα του,ο Μπαιναμ γυρισε γρηγορα απο αριστερα και καρφωσε.Οχι δεν εχει τιποτα να ζηλεψει αφου ειναι σαφεστατα καλυτερος.Αλλα να κοψει τις μαγκιες.Και δεν ηταν σπρωξιμο αλλα μπουνια.
captain charisma
θα μας τρελανεις ρε παιδι? blink.gif blink.gif μετα το καρφωμα του μπαιναμ ειδες τον αντριου μες στη τρελη χαρα παει να πουλησει μαγκια στον σακ σπρωχνοντας τον.αυτο το ειδες?

ΣΤΟ 0:25 ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΙ ΚΑΝΕΙ Ο ΜΠΑΙΝΑΜ? Η ΚΛΕΙΝΕΙΣ ΤΑ ΜΑΤΙΑ?
nikolas12
Εσπρωξε για αμυνα,δεν το εκανε για μαγκια.Και το υπολοιπο;Ηταν απλα μια μπουνιτσα;
captain charisma
το βλεπεις σπρωξιμο για αμυνα? rolleyes.gif ugly_tocktock.gif ugly1.gif 24.gif αμα ειναι ετσι παω πασο.....
red pyramid88
QUOTE(big dirk @ Jun 22 2008, 23:20 ) *
το βλεπεις σπρωξιμο για αμυνα? rolleyes.gif ugly_tocktock.gif ugly1.gif 24.gif αμα ειναι ετσι παω πασο.....

Ναι, για άμυνα ήταν smile.gif έλεος, λατρεύουμε ένα παίκτη, δεν σημαίνει ότι τον δικαιολογούμε σε ότι έχει κάνει. Πέρα απο αυτό, ο Ο Νήλ ήταν αθαρά τσαντισμένος για αυτό το κάρφωμα. Δεν δικαιολογήται με τίποτα. Έχει ζήσει τέτοιες φάσεις άπειρες φορές και θα έπρεπε να έχει λίγοτερα νεύρα απο ένα 18χρονό, όπως και να το κάνουμε. Πέρα απο αυτό, ο Bynum δεν έκανε και τίποτα τόσο τρομερό. Αν αυτό το σπρώξιμο δηλαδή θεωρίται αιτία για καυγά, τι να πούμε για άλλες και άλλες φάσεις rolleyes.gif Ψιλοχαζό θέμα πάντως, τώρα πάω στοίχημα ότι το βλέπουν και οι 2 και γελάνε wink.gif
ΛΥΚΟΣ 10 Γ.Σ.Κ.
Τι να ζηλεψει ο Σακ???????????????

Στην αρχη του βιντεο τον καρφωνει μαζι με την μπαλα στο καλαθι.

Μετα ο μικρος παει εμφανεστατα πανω του για να του την πει
και ο Σακ του εδειξε απλα ποιος ειναι το αφεντικο
mj23lbj23
Ο Σακιλ ειχε δωσει την εντυπωση σε ολον τον κοσμο τον τελευταιο καιρο οτι σταματησε να ασχολειται με τον Κομπι λεγοντας μαλιστα οτι δηκαιουται το MVP.Αλλα ο Σακ μολις ειδε οτι ο Κομπι δεν πηρε το δαχτυλιδι φετος εβαγαλε μεσω τραγουδιου χολη για τον Κομπι οτι δεν θα παρει ποτε πρωταθλημα χωρις αυτον κ.τ.λ.Εγω θα πω περαν συμπαθειας κατι που δεν νομιζω να αμφησβητησουν πολλοι.Καταρχας ο Σακιλ θα επερνε πρωταθλημα χωρις τον Κομπι?Πολυ αμφιβαλλω.Οταν ο Κομπι το 2000 ηταν 22 χρονων και ουτε τα ειχε κλεισει ακομα τι περιμενε ο κοσμος να ηταν το πρωτο βιολι απεναντι στο 28χρονο και στην καλυτερη μπασκετικα φορμα του Σακ?Ωστοσο το τεταρτο ματσακι με την Ιντιανα το ειχε καθαρησει μην τα ξεχναμε αυτα.Αν ο Τζορνταν η ο Λεμπρον ηταν στην θεση του Κομπι ηλικιακα δεν θα εκαναν το ιδιο?Θα το εκαναν.Ειμαι ενας απο αυτους που ποτε δεν ημουν Κομπι φαν ωστοσο κανοντας μια αναδρομη στην καριερα του ειναι ισως ο μονος παιχτης που ακουσε τοσα και τοσα και παρολα αυτα καταφερε και σταθηκε στα ποδια του και ηδη να θεωρειται το δευτερο μεγαλυτερο σε αξια σουτινγκ γκαρντ ολων των εποχων και για καποιους εστω λιγοτερους το κορυφαιο.Ο Σακιλ πρεπει να σταματησει γιατι και αυτος αν δεν ειχε τον Γουειντ και τις εκπληκτικες του εμφανησεις στα τεσσερα τελευταια ματς δεν ειχε παρει το τεταρτο.Τον Σακιλ το εχω ξαναπει τον θεωρω τον καλυτερο (αλλα συναμα εναν απο τους πιο ατεχνους) σεντερ ολων των εποχων λογω της κυριαρχιας του αλλα το να καθεται και να ασχολειται ακομα με τον Κομπι καπου αρχησε να κουραζει.
morfi
QUOTE(mj23lbj23 @ Jun 24 2008, 21:29 ) *
Ο Σακιλ ειχε δωσει την εντυπωση σε ολον τον κοσμο τον τελευταιο καιρο οτι σταματησε να ασχολειται με τον Κομπι λεγοντας μαλιστα οτι δηκαιουται το MVP.Αλλα ο Σακ μολις ειδε οτι ο Κομπι δεν πηρε το δαχτυλιδι φετος εβαγαλε μεσω τραγουδιου χολη για τον Κομπι οτι δεν θα παρει ποτε πρωταθλημα χωρις αυτον κ.τ.λ.

Τα σχόλια του Σακίλ για τις πρώην του ομάδες όπως και για το Κόμπι τον κάνουν πλέον να φαίνεται πολύ μικρός χαρακτήρας. Φυσικά, δεν ράπαρε για τη κατάντια των Χιτ ούτε για την ομάδα που κατέστρεψε (και μάλλον θα συνεχίζει να το κάνει).

Γενικά, θα συμφωνήσω με όλο το ποστ σου εκτός από αυτό:

QUOTE(mj23lbj23 @ Jun 24 2008, 21:29 ) *
Τον Σακιλ το εχω ξαναπει τον θεωρω τον καλυτερο (αλλα συναμα εναν απο τους πιο ατεχνους) σεντερ ολων των εποχων

Ο Σακίλ δεν είναι τόσο άτεχνος όσο πολλοί νομίζουν. Ξέρει να παίζει με πλάτη, έχει το ένστικτο της πάσας και μάλιστα το κάνει τόσο καλά που πολλοί (μέσα σε αυτούς και εγώ) τον θεωρούν έναν από τους καλύτερους ψηλούς πασέρ, έχει τόσο πολύ καλό χειρισμό της μπάλας που του επιτρέπει απ'το να κατεβάζει τη μπάλα μέχρι να κάνει προσποιήσεις (δεν αναφέρομαι σε παρόμοιες ενέργειες του σε All-Star Game (που και εκεί φαίνεται αυτό) αλλά σε παιχνίδια που έχουν μεγαλύτερη βαρύτητα). Αν όλα αυτά τα συνδυάσεις με τον όγκο του, που ξέρει να χειρίζεται τέλεια, τότε μιλάμε για ένα παίκτη που κατέχει άριστα το άθλημα του μπάσκετ, ίσως και περισσότερο από ότι χρειάζεται ένας σέντερ. Το ότι επίσης έχουν περάσει πολλοί που είχαν όγκο και απέτυχαν παταγωδώς, τον κάνει ακόμα πιο μοναδικό. Τώρα αν καμιά φορά φαίνεται να είναι άτεχνος, είναι περισσότερο επειδή η θέση στην οποία παίζει και ο όγκος του μερικές φορές τον κάνουν να φαίνεται έτσι.
mj23lbj23
QUOTE(morfi @ Jun 24 2008, 22:32 ) *
Τα σχόλια του Σακίλ για τις πρώην του ομάδες όπως και για το Κόμπι τον κάνουν πλέον να φαίνεται πολύ μικρός χαρακτήρας. Φυσικά, δεν ράπαρε για τη κατάντια των Χιτ ούτε για την ομάδα που κατέστρεψε (και μάλλον θα συνεχίζει να το κάνει).

Γενικά, θα συμφωνήσω με όλο το ποστ σου εκτός από αυτό:
Ο Σακίλ δεν είναι τόσο άτεχνος όσο πολλοί νομίζουν. Ξέρει να παίζει με πλάτη, έχει το ένστικτο της πάσας και μάλιστα το κάνει τόσο καλά που πολλοί (μέσα σε αυτούς και εγώ) τον θεωρούν έναν από τους καλύτερους ψηλούς πασέρ, έχει τόσο πολύ καλό χειρισμό της μπάλας που του επιτρέπει απ'το να κατεβάζει τη μπάλα μέχρι να κάνει προσποιήσεις (δεν αναφέρομαι σε παρόμοιες ενέργειες του σε All-Star Game (που και εκεί φαίνεται αυτό) αλλά σε παιχνίδια που έχουν μεγαλύτερη βαρύτητα). Αν όλα αυτά τα συνδυάσεις με τον όγκο του, που ξέρει να χειρίζεται τέλεια, τότε μιλάμε για ένα παίκτη που κατέχει άριστα το άθλημα του μπάσκετ, ίσως και περισσότερο από ότι χρειάζεται ένας σέντερ. Το ότι επίσης έχουν περάσει πολλοί που είχαν όγκο και απέτυχαν παταγωδώς, τον κάνει ακόμα πιο μοναδικό. Τώρα αν καμιά φορά φαίνεται να είναι άτεχνος, είναι περισσότερο επειδή η θέση στην οποία παίζει και ο όγκος του μερικές φορές τον κάνουν να φαίνεται έτσι.

Συνηθως το λεω οταν σκεφτομαι τον Τζαμπαρ τον Γουολτον τον Χακιμ τον Μοουζες Μαλοουν τον Γιουινγκ αλλα οντως η βελτιωση ειδηκα απο της πρωτες του μερες στο ΝΒΑ με το Ορλαντο ειναι τρομερη.Αλλα για παραδειγμα μην ξεχνας οτι ο ιδιος ζητουσε το 1996 στους Ολυμπιακους της Ατλαντα απον τον Χακιμ να του μαθει να δουλευει καλυτερα τα ποδια.Παντως απο τους greats τον θεωρω τον πιο ατεχνο μαζι με τον Τσαμπερλαιν αλλα συναμα και τους δυο πιο κυριαρχους σεντερ.
NBAholic
Να αποχαιρετούμε σιγά σιγά τους Σιατλ Σουπερσόνικς, οι οποίοι του χρόνου θα παίζουν στην Οκλαχόμα και δε θα λέγονται καν Σόνικς. Πιστεύω όμως ότι η ιστορία της ομάδας θα συνεχιστεί και μετά τη μετακόμηση, όπως πχ, των Φιλαντέλφεια Γουόριορς.

Edit: Τελικά λέγεται ότι δε θα αλλάξουν όνομα, σήμα και χρώμα. Απλώς η πόλη του Σιατλ αποτελεί παρελθόν...

Παντως απο τους greats τον θεωρω τον πιο ατεχνο μαζι με τον Τσαμπερλαιν αλλα συναμα και τους δυο πιο κυριαρχους σεντερ.

Θα ήθελα να ξέρω ποιοι σέντερ πλην του Καρίμ και του Χακίμ είχαν την ίδια τεχνική (είτε το μεταφράζεις σαν ποικιλία κινήσεων είτε σαν τη "χάρη" με την οποία κινείται ένας σέντερ) με τον Τσάμπερλεϊν (εκτός κι αν θεωρείς ότι εκεί τελειώνουν οι greats). O Γιούιν; Ο Μόουζες Μαλόουν; Ο Ράσελ; Ένας άτεχνος σέντερ δε θα είχε στο ρεπερτόριό του ούτε finger-roll ούτε fade-away ούτε σουτ με ταμπλό από γωνίες ούτε και θα ήταν σε θέση να σκοράρει 40-50άρες κατά βούληση χωρίς να έχει το βάρος ενός Σακίλ ή να καρφώνει συνέχεια. Για άλλη μια φορά θεωρώ ότι όσοι τον χαρακτηρίζουν άτεχνο κρίνουν μόνο από τα τελευταία του χρόνια, όταν και ήταν 34+ ετών, είχε φτάσει τα 140 κιλά, σκόραρε μόνο όταν χρειαζόταν και κυρίως με καρφώματα και είχε χάσει μέρος της αθλητικότητάς του λόγω του σοβαρότατου τραυματισμού που τον έπληξε στην έναρξη της σεζόν 1969-70.
mj23lbj23
QUOTE(NBAholic @ Jul 3 2008, 13:38 ) *
Να αποχαιρετούμε σιγά σιγά τους Σιατλ Σουπερσόνικς, οι οποίοι του χρόνου θα παίζουν στην Οκλαχόμα και δε θα λέγονται καν Σόνικς. Πιστεύω όμως ότι η ιστορία της ομάδας θα συνεχιστεί και μετά τη μετακόμηση, όπως πχ, των Φιλαντέλφεια Γουόριορς.
Θα ήθελα να ξέρω ποιοι σέντερ πλην του Καρίμ και του Χακίμ είχαν την ίδια τεχνική (είτε το μεταφράζεις σαν ποικιλία κινήσεων είτε σαν τη "χάρη" με την οποία κινείται ένας σέντερ) με τον Τσάμπερλεϊν (εκτός κι αν θεωρείς ότι εκεί τελειώνουν οι greats). O Γιούιν; Ο Μόουζες Μαλόουν; Ο Ράσελ; Ένας άτεχνος σέντερ δε θα είχε στο ρεπερτόριό του ούτε finger-roll ούτε fade-away ούτε σουτ με ταμπλό από γωνίες ούτε και θα ήταν σε θέση να σκοράρει 40-50άρες κατά βούληση χωρίς να έχει το βάρος ενός Σακίλ ή να καρφώνει συνέχεια. Για άλλη μια φορά θεωρώ ότι όσοι τον χαρακτηρίζουν άτεχνο κρίνουν μόνο από τα τελευταία του χρόνια, όταν και ήταν 34+ ετών, είχε φτάσει τα 140 κιλά, σκόραρε μόνο όταν χρειαζόταν και κυρίως με καρφώματα και είχε χάσει μέρος της αθλητικότητάς του λόγω του σοβαρότατου τραυματισμού που τον έπληξε στην έναρξη της σεζόν 1969-70.

Ενωειται οτι ο Μοουζες ειχε καλυτερη τεχνικη απο τον Τσαμπερλαιν ενωειται και η αργομαρια ο Γιουινγκ ειχε καλυτερη.Και στην τελικη τι να λεει το φινγκερολ και τον Γκερβιν που εβλεπα να το κανει τελεια ενταξει και τι εγινε.Επισης εχεις το μπερδεψει το φεινταγουει με το τερνααραουντ αυτο που εκανε ο Τσαμπερλαιν ηταν τερναα
ραουντ.Ο Ρασσελ αστον αν δεν ειχε τα 9+2 δακτυλιδια αναθεμα αν ηταν στην δεκαδα των κορυφαιων σεντερ.Με την αμυνα μονο δεν γινεται δουλεια.Ο Τσαμπερλαιν εχει 2 αλλα ειναι πεντε κλασεις καλυτερος απο τον Ρασσελ.Δεν εχω πολυ χρονο αυτον τον καιρο δυστηχως, θα επανελθω συντομα.
NBAholic
Ενωειται οτι ο Μοουζες ειχε καλυτερη τεχνικη απο τον Τσαμπερλαιν ενωειται και η αργομαρια ο Γιουινγκ ειχε καλυτερη.

E, όχι δα. Ο Μαλόουν υπερτερούσε μόνο στην ευστοχία στις βολές, ενώ καμιά φορά σούταρε από μέση απόσταση. Κατά τα άλλα, σκόραρε σαν ξυλοκόπος πολυτελείας...Ξύλο κάτω απ'το καλάθι, κοντινά λέι απ, καρφώματα, φόλοου από δικά του άστοχα σουτ. Ντρίμπλα σπάνια έκανε πάνω από μία, τεχνικές κινήσεις δεν είχε, την πάσα την είχε διαγεγραμμένη απ'το ρεπερτόριό του. Ο Γιούιν είχε καλό σουτ από μέση απόσταση. Στα υπόλοιπα, όχι κάτι το ιδιαίτερο (ο Χακίμ κατάλαβε πολύ καλά αυτή την αδυναμία του και στους τελικούς του '94 ο Γιούιν έχασε το δρόμο για το καλάθι). Για κανέναν από τους δυο δεν έγραψε ποτέ κανένας ότι κινείται με τη χάρη και την ταχύτητα ενός γκαρντ όπως είχαν γράψει για το Γουιλτ. Ούτε ότι είχαν (τουλάχιστον ο Μαλόουν) κάποια go-to move ανάλογη του Γουιλτ.

Και στην τελικη τι να λεει το φινγκερολ και τον Γκερβιν που εβλεπα να το κανει τελεια ενταξει και τι εγινε.

Εσύ όταν λες "τεχνική" , δεν περιλαμβάνεις την ποικιλία κινήσεων ενός παίκτη και την εφευρετικότητά του; Για τι είδους τεχνική μιλάμε; Όσο για τον Γκέρβιν, αφενός ήταν γκαρντ αφετέρου ήταν νεότερος του Γουιλτ, οπότε είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι δεν ήταν αυτός ο αυθεντικός πρωτοπόρος της κίνησης.

Επισης εχεις το μπερδεψει το φεινταγουει με το τερνααραουντ αυτο που εκανε ο Τσαμπερλαιν ηταν τερνααραουντ.

Σχεδόν όλα τα fadeaways έχουν ένα βαθμό περιστροφής. Άλλωστε, η περιστροφή κάνει το βαθμό δυσκολίας μεγαλύτερο. Κι ο Χακίμ με μια μικρή περιστροφή τα έκανε.
Πχ, μόνο ένας τυφλός (ή ένας υπερβολικά πεισματάρης wink.gif ) δε θα αναγνώριζε την κίνηση στο 2:12 παρακάτω σαν fadeaway (BTW, θα ήθελα να δω τον "τεχνίτη" Μαλόουν να κάνει αυτή την κίνηση...).

http://www.youtube.com/watch?v=6QmhTWmAaBc
NBAer
QUOTE(NBAholic @ Jul 3 2008, 15:01 ) *
Σχεδόν όλα τα fadeaways έχουν ένα βαθμό περιστροφής. Άλλωστε, η περιστροφή κάνει το βαθμό δυσκολίας μεγαλύτερο. Κι ο Χακίμ με μια μικρή περιστροφή τα έκανε.
Πχ, μόνο ένας τυφλός (ή ένας υπερβολικά πεισματάρης wink.gif ) δε θα αναγνώριζε την κίνηση στο 2:12 παρακάτω σαν fadeaway (BTW, θα ήθελα να δω τον "τεχνίτη" Μαλόουν να κάνει αυτή την κίνηση...).

blink.gif Φυσικα και το 2:12 ειναι fadeaway σουτ, και φυσικα και ο Τσαμπερλεν εκανε πολλα τετοια(απο αυτα που ξερω γιατι δεν εχω δει πολλα παιχνιδια του).
Επισης φυσικα και η τεχνικη του Τσαμπερλεν ηταν πολυ καλη και φυσικα και συμφωνω με αυτα που ειπε ο NBAholic και δεν χρειαζεται να επαναλαμβανω τι ειπε.....
morfi
Συντονιστείτε όλοι στο NBA China. Δείχνει τους Ρόκετς με τους Μπόμπκατς. banana.gif
mj23lbj23
QUOTE(NBAholic @ Jul 3 2008, 15:01 ) *
E, όχι δα. Ο Μαλόουν υπερτερούσε μόνο στην ευστοχία στις βολές, ενώ καμιά φορά σούταρε από μέση απόσταση. Κατά τα άλλα, σκόραρε σαν ξυλοκόπος πολυτελείας...Ξύλο κάτω απ'το καλάθι, κοντινά λέι απ, καρφώματα, φόλοου από δικά του άστοχα σουτ. Ντρίμπλα σπάνια έκανε πάνω από μία, τεχνικές κινήσεις δεν είχε, την πάσα την είχε διαγεγραμμένη απ'το ρεπερτόριό του. Ο Γιούιν είχε καλό σουτ από μέση απόσταση. Στα υπόλοιπα, όχι κάτι το ιδιαίτερο (ο Χακίμ κατάλαβε πολύ καλά αυτή την αδυναμία του και στους τελικούς του '94 ο Γιούιν έχασε το δρόμο για το καλάθι). Για κανέναν από τους δυο δεν έγραψε ποτέ κανένας ότι κινείται με τη χάρη και την ταχύτητα ενός γκαρντ όπως είχαν γράψει για το Γουιλτ. Ούτε ότι είχαν (τουλάχιστον ο Μαλόουν) κάποια go-to move ανάλογη του Γουιλτ.
Εσύ όταν λες "τεχνική" , δεν περιλαμβάνεις την ποικιλία κινήσεων ενός παίκτη και την εφευρετικότητά του; Για τι είδους τεχνική μιλάμε; Όσο για τον Γκέρβιν, αφενός ήταν γκαρντ αφετέρου ήταν νεότερος του Γουιλτ, οπότε είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι δεν ήταν αυτός ο αυθεντικός πρωτοπόρος της κίνησης.

Καταρχας μου βρηκες τοσα αρνητικα για τον Μοουζες και δεν μου ειπες οτι ειναι ο μοναδικος σεντερ (ισως επειδη ηταν και πιο κοντος) που μπορουσε να αλλαξει κατευθυνση στο λευαπ και να αποφυγει το επιθετικο φαουλ(σημαντικοτερο απο το φινγκερολ για παραδειγμα).Οταν μηλας για ντριμπλα σεντερ μονο ο Χακιμ εβαζε την μπαλα στο παρκε τελεια.Ποτε και ποιοι εχουν γραψει για τις κινησεις του Γουιλτ και ποια περιοδο.O iceman εμεινε στην ιστορια σαν ο ανθρωπος με τον τελειο φινγκερολ τωρα ο Γουιλτ που το εκανε οντας σχεδον 2.18 τι να λεει.Στο εχω ξαναπει επειδη οι δηλωσεις ειναι το φορτε μου και εχω συχνη επαφη με Αμερικη και μπορω να μαθω αρκετα.Σου ειχα ξαναπει οτι το "μελι" που εχουν σταξει για τις κινησεις του Χακιμ απο Αουερμπακ μεχρι και το πανεμεγιστο Ντιν Σμιθ δεν εχουν ακουστει για κανεναν σεντερ ουτε καν για τον Τζαμπαρ.
NBAholic
Καταρχας μου βρηκες τοσα αρνητικα για τον Μοουζες και δεν μου ειπες οτι ειναι ο μοναδικος σεντερ (ισως επειδη ηταν και πιο κοντος) που μπορουσε να αλλαξει κατευθυνση στο λευαπ και να αποφυγει το επιθετικο φαουλ(σημαντικοτερο απο το φινγκερολ για παραδειγμα).Οταν μηλας για ντριμπλα σεντερ μονο ο Χακιμ εβαζε την μπαλα στο παρκε τελεια.Ποτε και ποιοι εχουν γραψει για τις κινησεις του Γουιλτ και ποια περιοδο.O iceman εμεινε στην ιστορια σαν ο ανθρωπος με τον τελειο φινγκερολ τωρα ο Γουιλτ που το εκανε οντας σχεδον 2.18 τι να λεει.Στο εχω ξαναπει επειδη οι δηλωσεις ειναι το φορτε μου και εχω συχνη επαφη με Αμερικη και μπορω να μαθω αρκετα.Σου ειχα ξαναπει οτι το "μελι" που εχουν σταξει για τις κινησεις του Χακιμ απο Αουερμπακ μεχρι και το πανεμεγιστο Ντιν Σμιθ δεν εχουν ακουστει για κανεναν σεντερ ουτε καν για τον Τζαμπαρ.

Καταρχάς, τον Χακίμ δεν τον ανέφερα μιας και είναι γνωστό πόσο τεχνικός σέντερ ήταν. Ωστόσο, από τη στιγμή που ρωτάς ποια κίνηση του Γουιλτ αντέγραψαν άλλοι σέντερ, πολύ απλά αναφέρω το fade-away από τον ίδιο το Χακίμ (για όσους θεωρούν ότι ήταν ο πρώτος σέντερ που δοκίμαζε τέτοια σουτ). Άλλωστε, το ότι δεν έχεις πολλούς αντιγραφείς δε σημαίνει ότι έχεις πρόβλημα τεχνικής. Ούτε τις κινήσεις του Χακίμ δοκιμάζουν πολλοί έστω να αντιγράψουν ούτε το σκάι χουκ του Καρίμ.
Δε νομίζω ότι το πλεονέκτημα αυτό του Μαλόουν και το drop step του είναι αρκετά για να τον χαρακτηρίσουμε τεχνίτη. Βεβαίως, μιλάμε για κινήσεις που οι σέντερ για τους οποίους μιλάμε τις δοκίμαζαν συχνά, όχι για τυχαία περιστατικά.

(Και γιατί να αναφέρω τα θετικά του Μόουζες, από τη στιγμή που κι εσύ παρέλειψες κινήσεις του Γουιλτ όπως το fade-away ενώ θεωρείς ότι το finger-roll από σέντερ δεν είναι δείγμα τεχνικής (παρότι ελάχιστοι ψηλοί θα μπορούσαν να έχουν τα ποσοστά ευστοχίας του δοκιμάζοντας αυτό το σουτ).
red pyramid88
Δύο απορίες παιδιά για όποιον μπορεί να βοηθήσει: πρώτον, απο τότε που ξεκίνησε το πρωτάθλημα να είναι χωρισμένο σε Δύση-Ανατολή, πώς έχουν μοιραστεί οι τίτλοι, πόσους η Δύση πόσους η Ανατολή?

Δεύτερον, έχετε να προτείνεται μερικά καλά site μέσω των οποίων μπορούμε να βρίσκουμε στατιστικά, ρόστερ, κτλ για το NBA, ειδικά για παλιότερες εποχές.
benchwarmer
QUOTE(red pyramid88 @ Sep 3 2008, 21:34 ) *
Δεύτερον, έχετε να προτείνεται μερικά καλά site μέσω των οποίων μπορούμε να βρίσκουμε στατιστικά, ρόστερ, κτλ για το NBA, ειδικά για παλιότερες εποχές.

Το κορυφαίο των κορυφαίων

www.basketball-reference.com

Καλό κόλλημα smiley.gif
kemp
http://www.nba.com/playoffs2008/nicknames/

βαλτε το ονομα σας και δειτε το παρατσουκλι σας αν παιζατε nba
morfi
QUOTE(red pyramid88 @ Sep 3 2008, 21:34 ) *
Δύο απορίες παιδιά για όποιον μπορεί να βοηθήσει: πρώτον, απο τότε που ξεκίνησε το πρωτάθλημα να είναι χωρισμένο σε Δύση-Ανατολή, πώς έχουν μοιραστεί οι τίτλοι, πόσους η Δύση πόσους η Ανατολή?

Από πάντα (1946 ή 1949 για κάποιους) το πρωτάθλημα ήταν χωρισμένο σε Ανατολή και Δύση (αν και Eastern-Western division μέχρι το '70). Οι division προστέθηκαν το 1970. Για το που έχουν πάει οι περισσότεροι τίτλοι, αν ήταν τόσο απλό (τουλάχιστον για μένα δεν είναι) θα μπορούσες να κάνεις ένα research μόνος σου. Πρέπει να διαλέξεις τα κριτήρια, το τι ίσχυε τότε ή τώρα δηλαδή, αφού υπάρχουν ομάδες που όταν πήραν το πρωτάθλημα βρισκόντουσαν σε διαφορετική περιφέρεια από τη σημερινή (Φιλαδέλφια Γουόριορς 1947, Σαν Λούις Χοκς 1958 για παράδειγμα).
red pyramid88
Την απορία την είχα πιο πολύ γιατί είχα μια διαφωνία με ένα Celtics troll τις προάλλες, που έλεγε ότι οι Δύση ήταν παραδοσιακά η αδύναμη περιφέρεια και αυτός ο λόγος που οι Lakers κερδίζαν τίτλους ή φτάναν ψηλά και ότι μόνο πολύ πρόσφατα άλλαξε αυτό. Ψάχνω λοιπόν ο άνθρωπος να δώ κατά πόσο υσχίει tongue.gif αν ας πούμε ομάδες που τότε ήταν κυρίως στη Δύση κερδίζαν τίτλους λίγο δύσκολο να λέει την αλήθεια.
NBAholic
Την απορία την είχα πιο πολύ γιατί είχα μια διαφωνία με ένα Celtics troll τις προάλλες, που έλεγε ότι οι Δύση ήταν παραδοσιακά η αδύναμη περιφέρεια και αυτός ο λόγος που οι Lakers κερδίζαν τίτλους ή φτάναν ψηλά και ότι μόνο πολύ πρόσφατα άλλαξε αυτό. Ψάχνω λοιπόν ο άνθρωπος να δώ κατά πόσο υσχίει αν ας πούμε ομάδες που τότε ήταν κυρίως στη Δύση κερδίζαν τίτλους λίγο δύσκολο να λέει την αλήθεια.

Δεν είναι ψέμματα ότι η Ανατολή είναι γενικώς πιο επιτυχημένη από τη Δύση, αλλά αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία για την επιτυχία των Λέικερς. Υπάρχουν άλλωστε πολλές καλές ομάδες, ιδίως στη δεκαετία του '80 που ξεχνιούνται επειδή δεν μπόρεσαν να περάσουν τους Λέικερς και να φτάσουν στους τελικούς: Οι Σόνικς του '80, πρωταθλητές της προηγούμενης σεζόν, που είχαν αποκλείσει τους Λέικερς στους τελικούς δύσης, έχασαν με 4-1 αυτή τη φορά. Οι Ρόκετς του '87 (φιναλίστ της προηγούμενης χρονιάς), αποκλείστηκαν από τους Σόνικς και μετά οι Σόνικς έφαγαν σουιπ από τους Λέικερς. Οι Σπερς των Γκέρβιν-Γκίλμορ στις αρχές των 80'ς. Οι Μάβερικς σε όλο το δεύτερο μισό των 80'ς.

Βέβαια, η Δύση έχει πάρει το πάνω χέρι από το 1998 και έπειτα. Οπότε, με αυτή τη λογική, η "αδυναμία" της Ανατολής είναι η αιτία που κατέκτησαν οι Μπουλς το πρωτάθλημα του '98, οι Πίστονς το '04, οι Χιτ το '06 και, ναι, οι Σέλτικς το '08.
morfi
Μερικές σκέψεις μόνο:

QUOTE(NBAholic @ Sep 6 2008, 14:20 ) *
Δεν είναι ψέμματα ότι η Ανατολή είναι γενικώς πιο επιτυχημένη από τη Δύση, αλλά αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία για την επιτυχία των Λέικερς. Υπάρχουν άλλωστε πολλές καλές ομάδες, ιδίως στη δεκαετία του '80 που ξεχνιούνται επειδή δεν μπόρεσαν να περάσουν τους Λέικερς και να φτάσουν στους τελικούς: Οι Σόνικς του '80, πρωταθλητές της προηγούμενης σεζόν, που είχαν αποκλείσει τους Λέικερς στους τελικούς δύσης, έχασαν με 4-1 αυτή τη φορά. Οι Ρόκετς του '87 (φιναλίστ της προηγούμενης χρονιάς), αποκλείστηκαν από τους Σόνικς και μετά οι Σόνικς έφαγαν σουιπ από τους Λέικερς. Οι Σπερς των Γκέρβιν-Γκίλμορ στις αρχές των 80'ς. Οι Μάβερικς σε όλο το δεύτερο μισό των 80'ς.

Στο ΝΒΑ, και πέρα από το τωρινό που είναι από τα μεγαλύτερα που έχει παρατηρηθεί, πάντα υπήρχαν, έστω και μικρά, τέτοια σκαμπανεβάσματα. Κάπου στα μέσα του '60 και μέχρι το τέλος της, η διαφορά ανταγωνιστικότητας ήταν υπέρ την Ανατολής. Η δεκαετία του '80, που ανέφερε και ο Χόλικ, έγερνε πιο πολύ υπέρ της Δύσης. Αν και οι Λέικερς έκαναν σχεδόν πάντα περίπατο, έπρεπε πρώτα να περάσουν από ομάδες που αν έρχονταν αντιμέτωπες με τις αντίστοιχες στη θέση τους Ανατολικές πολύ πιθανό τις περισσότερες φορές να είχαμε επικράτηση των Δυτικών.

Από την Ανατολή, άξιοι αναφοράς είναι οι Μπακς, ίσως η πιο αφανής δύναμη της εποχής. Δεν μπόρεσαν ποτέ να φτάσουν μέχρι τους τελικούς αλλά ήταν πολύ καλύτεροι ακόμη και από μερικές από τις καλύτερες δυτικές ομάδες. (εύφημος μνεία στο sweep επί των Σέλτικς το '83 αν και αυτό όταν οι Σέλτικς φάνηκαν να έχουν τα δικά τους προβλήματα)

QUOTE(NBAholic @ Sep 6 2008, 14:20 ) *
Βέβαια, η Δύση έχει πάρει το πάνω χέρι από το 1998 και έπειτα. Οπότε, με αυτή τη λογική, η "αδυναμία" της Ανατολής είναι η αιτία που κατέκτησαν οι Μπουλς το πρωτάθλημα του '98, οι Πίστονς το '04, οι Χιτ το '06 και, ναι, οι Σέλτικς το '08.

Μπορεί να φανεί κάπως αυτό που θα γράψω, αλλά αν βάλεις στην άκρη τα πρωταθλήματα των Μπουλς, η Ανατολή ήταν ήδη λιγότερο ανταγωνιστική από τη Δύση, με μεγαλύτερη ή μικρότερη διαφορά ανά διαστήματα. Ειδικά κάπου στα μέσα, η εικόνα μοιάζει να είναι μέτρια. Οι Σέλτικς απείχαν από την ομάδα της προηγούμενης δεκαετίας, οι Καβαλίερς ήταν καλοί στη κανονική περίοδο αλλά δεν μπόρεσαν ποτέ να είναι ανταγωνιστικοί στα πλέι οφ, οι Νικς, αν και παρουσιάζονταν σαν οι δεύτεροι καλύτεροι μετά τους Μπουλς, μπροστά στις καλές δυτικές δεν ήταν παρά μία καλή ομάδα και σχεδόν τίποτα περισσότερο, οι Πέισερς ήταν καλοί αλλά δεν μπορούσαν να περάσουν τους Νικς και τους Χοκς. Οι Μάτζικ ήταν, κατά τη γνώμη μου, η καλύτερη ομάδα που είχε να δείξει η Ανατολή εκείνα τα χρόνια μετά τους Μπουλς (αν και φάνηκε να κρατάνε καλά αλλά να μην αντέχουν στους τελικούς με τους Ρόκετς). Κάπου στο '96 φάνηκε να υπάρχει μία ανάκαμψη και συνεχίστηκε με το ξεπέταγμα ομάδων όπως οι Χιτ. Αλλά και πάλι, η απέναντι περιφέρεια με Σόνικς, Τζαζ, Σπερς φαινόταν δυνατότερη. Απλά ποτέ καμία δυτική ομάδα δεν κατάφερε να βρει το αντίδοτο για τους Μπουλς.
a bullet for your head
Ενα χρονο μετα το φιασκο του ΝΒΑ με την συνθετικη μπαλα που... εκανε γκεστ σταρ εμφανιση,η λιγκα ηρθε ξανα αντιμετωπη με την ΡΕΤΑ-Οργανωση για τα δικαιωματα των ζωων-επι της εμμονης που δειχνει στην δερματινη μπαλα.Μεταξυ αλλων.....ο Στερν αναφερει:''Ειμαι στην ευχαριστη θεση να πω οτι συγκροτησαμε μια διευρενητικη επιτροπη για να μελετησει το ζητημα κ καταληξαμε στο εξης συμπερασμα:Ε,ΡΕΤΑ πες μου τι γευση εχει ο κ.... μου..!!''Επι της ουσιας το ΝΒΑ εκρινε πως δεν ειναι ωρα για αλλες δοκιμες με την μπαλα,δεδομενου της αισθησης που ειχε η συνθετικη στα χερια των παικτων,διοτι η πλειονοτητα των παικτων ειχε εκφρασει τις διαμαρτυριες της περσι.Ο Στερν διευκρινησε οτι ''δεν μπορουμε να...εχουμε τα δακτυλα του Τζεισον Κιντ γεματα με φουσκαλες κ αμυχες για να σωσουμε τις αγελαδες..!!Ο τυπος ειναι χρυσος ολυμπιονικης.Ως εκ τουτου,θα ηταν αντιΑμερικανικο να τον υποβαλλουμε σε...βασανιστηρια...!!''Γατα κ αθυροστομος ο ''θειος'' Στερν..
sacarame
QUOTE(a bullet for your head @ Sep 15 2008, 18:35 ) *
Ενα χρονο μετα το φιασκο του ΝΒΑ με την συνθετικη μπαλα που... εκανε γκεστ σταρ εμφανιση,η λιγκα ηρθε ξανα αντιμετωπη με την ΡΕΤΑ-Οργανωση για τα δικαιωματα των ζωων-επι της εμμονης που δειχνει στην δερματινη μπαλα.Μεταξυ αλλων.....ο Στερν αναφερει:''Ειμαι στην ευχαριστη θεση να πω οτι συγκροτησαμε μια διευρενητικη επιτροπη για να μελετησει το ζητημα κ καταληξαμε στο εξης συμπερασμα:Ε,ΡΕΤΑ πες μου τι γευση εχει ο κ.... μου..!!''Επι της ουσιας το ΝΒΑ εκρινε πως δεν ειναι ωρα για αλλες δοκιμες με την μπαλα,δεδομενου της αισθησης που ειχε η συνθετικη στα χερια των παικτων,διοτι η πλειονοτητα των παικτων ειχε εκφρασει τις διαμαρτυριες της περσι.Ο Στερν διευκρινησε οτι ''δεν μπορουμε να...εχουμε τα δακτυλα του Τζεισον Κιντ γεματα με φουσκαλες κ αμυχες για να σωσουμε τις αγελαδες..!!Ο τυπος ειναι χρυσος ολυμπιονικης.Ως εκ τουτου,θα ηταν αντιΑμερικανικο να τον υποβαλλουμε σε...βασανιστηρια...!!''Γατα κ αθυροστομος ο ''θειος'' Στερν..

Δεν πιάνεται από πουθενά ο Στερν..οχι μόνο δεν μάσησε από τα αιτήματα της οργάνωσης αλλά βγήκε και στην επίθεση από πάνω!!!Πάντως είναι γεγονός ότι οι παίχτες διαμαρτύρονταν πάρα πολύ για τις συνθετικές μπάλες που εμφανίστηκαν την περίοδο 2006-07.Χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν ο Kevin Garnett,από τους μεγαλύτερους ενάντιους της συνθετικής μπάλας,ο οποίος στο αμέσως επόμενο παιχνίδι μετά την απόσυρσή της,έκανε τριπλ-νταμπλ φίγκιουρ και το απέδωσε στη χρήση της παλιάς καλής δερμάτινης..
Andrew19
Ιστορίες για αγρίους είναι αυτά για την μπάλα.
Τα γελάδια εκτρέφονται με αποκλειστικό σκοπό το να γίνουν μπιφτέκια, μπριζόλες και μπάλες.
SlobodaN
Παίδες ήθελα να ρωτήσω αν αξίζει να αγοράσω αυτό http://www.amazon.com/exec/obidos/ASIN/038...allersparadis06

Είναι μεν στην αμερικάνικη έκδοση αλλά αν πραγματικά αξίζει τον κόπο θα το αγοράσω. Το έψαξα πολύ και είμαι έτοιμος να το χτυπήσω (όχι απο ΑΜΑΖΟΝ) σχεδόν δωρεάν, 12,5 Ευρώ.
SlobodaN
Τελικά την παράγγειλα την NBA Encyclopedia από εδώ http://www.abebooks.com/. Την βρήκα στα 25 ευρώ, πολύ καλή τιμή πιστεύω και ελπίζω να αξίζει. Στην περιγραφή της μιλάει για πάνω απο 900 σελίδες. Θα δούμε..
Air and King
Σκεφτομουνα ποιος ειναι ο πιο καυτος μηνας της τελευταιας δεκαετιας σε regular season που να συνεβησαν δηλαδη ειτε σημαντικες ατομικες επιδοσεις παιχτων ειτε σταρ vs σταρ και ετσι προχειρα που το σκεφτεικα λεω Ιανουαριος 2006.Ειχαμε τους 51 του Λεμπρον μεσα στην Γιουτα,την επιστροφη του Καρτερ στο Τοροντο που με 42 ποντους οδηγησε τους Νετς σε μια δυσκολη νικη επι της παλιας του ομαδας,ειχαμε Σακιλ και Γουειντ εναντιον Κομπι στο Στειπλς Σεντερ με τον Κομπι με 37 να οδηγει τους Λεικερς στην νικη (και τον Σακ να παινεται στα χερια με τον 17χρονο τοτε Μπαινουμ που αγωνιστηκε ελαχηστα) και Γουειντ 34.Ειχαμε Λεμπρον εναντιον Κομπι παλι στο Στειμπλς με τον Λεμπρον να εχει 28 και δυο monster dunk στο πρωτο ημηχρονο αλλα ο Κομπι με 27 που επαιξε και με προβλημα εβαλε τρια απανωτα με τον Λεμπρον στο τελος και χαρησε την νικη με εναν ποντο αφου ο "Εκλεκτος του Θεου" εχασε το τελευταιο σουτ.Ειχαμε την επισκεψη του T-Mac Τρεισι Μακρειντι στο Οχαιο για να αντημετωπησει τον Λεμπρον και με 34 ποντους του μακρειντι το Χιουστον κερδησε.Ο Βασηλιας ειχε 32 ενω δεν αγωνιστηκε ο Γιαο.Οι μετεπειτα πρωταθλητες Χιτ επησκεφτηκαν το Χιουστον και με 32 του Φλας αλλα και με 9 ασσιστ το Μαιαμι νικησε παρα τους 37 του Μακρειντι ο Γιαο παλι δεν επαιζε.Επισης η επισκεψη του Μακρειντι να αντημετωπησει τον Αρινας στην πρωτευουσα και με 38 ποντους το καταφερε παρα του 44 του Γκιλμπερτ.Τελος η μεγαλυτερη σαφως βραδυα ηταν στο Στειμπλς σεντερ και οι 81 του Κομπι 41.gif
απεναντι στους Ραπτορς.Αρκετα για ενα μηνα νομιζω.Ετσι προχειρα μπορει να υπαρχει και καλυτερος.
NBAholic
Ενδιαφέρουσα πρόταση για τόπικ, αν και θέλει πολύ ψάξιμο. Ωστόσο, είχα ασχοληθεί με κάτι ανάλογο, και συγκεκριμένα με τις πιο καυτές περιόδους αγώνων διαφόρων σούπερσταρ, κυρίως από το '87 και μετά, μιας και από εκεί κρατά boxscores το basketball-reference. Αυτή τη στιγμή βέβαια δεν έχω υπολογιστή, αλλά μπορεί να ποστάρω τίποτα όταν τον πάρω-έτσι, περί ορέξεως. biggrin.gif
Air and King
QUOTE(NBAholic @ Sep 23 2008, 19:42 ) *
Ενδιαφέρουσα πρόταση για τόπικ, αν και θέλει πολύ ψάξιμο. Ωστόσο, είχα ασχοληθεί με κάτι ανάλογο, και συγκεκριμένα με τις πιο καυτές περιόδους αγώνων διαφόρων σούπερσταρ, κυρίως από το '87 και μετά, μιας και από εκεί κρατά boxscores το basketball-reference. Αυτή τη στιγμή βέβαια δεν έχω υπολογιστή, αλλά μπορεί να ποστάρω τίποτα όταν τον πάρω-έτσι, περί ορέξεως. biggrin.gif

Ναι δυσκολο οντως.Μια αναλαμπη εφαγα και με στην τελευταια δεκαετια μπορει και να ειναι και καποιος καυτος μηνας αλλα το εψαξα ελαχηστα.
benchwarmer
Αποσύρθηκε ο Τζέισον Ουίλιαμς!

Αίσθηση προκάλεσε η απόφαση του Τζέισον Ουίλιαμς να βάλει τέλος στην καριέρα του. Ο 33χρονος γκαρντ είχε υπογράψει μόλις τον Αύγουστο συμβόλαιο συνεργασίας με τους Λος Άντζελες Κλίπερς, αλλά για αδιευκρίνιστους ως τώρα λόγος έκρινε πως ήρθε το πλήρωμα του χρόνου να γράψει τον επίλογο στη σταδιοδρομία του. Στα 10 χρόνια της καριέρας του στο ΝΒΑ αγωνίστηκε σε Σακραμέντο Κινγκς (1998-2001), Μέμφις Γκρίζλις (2002-2005) και Μαϊάμι Χιτ (2005-2008) κατακτώντας με τους τελευταίους το πρωτάθλημα το 2006. Συνολικά ο απόφοιτος του πανεπιστημίου της Φλόριντα και νούμερο 7 στα ντραφτ του 1998 είχε 11,4 πόντους, 6,3 ασίστ, 2,4 ριμπάουντ και 1,3 κλεψίματα σε 679 αγώνες στο ΝΒΑ.

Απο sport-fm.gr
pmam
Μεγάλος παίχτης με πολλή τρέλα. Πράγματι, κανένας δεν περίμενε να αποσυρθεί ειδικά τώρα, που υπέγραψε το νέο συμβόλαιο... Κρίμα, γιατί πιστεύω ότι είχε αρκετά ακόμη να δώσει και φέτος οι Clippers θα είχαν πολύ καλή ομάδα... Αλλά αφού ανακοινώθηκε και στο nba.com είναι πλέον επίσημο... Πάλι κρίμα. Τουλάχιστον κέρδισε και ένα δαχτυλίδι με την ομαδάρα smiley.gif
benchwarmer
Ουτε εγω το περιμενα... Σε καμια περιπτωση. Αλλα αυτος ξερει καλυτερα. Σπουδαιος παικτης οντως 41.gif

Εντωμεταξυ (ασχετο), αλλα πρεπει σιγα σιγα να σκεφτω και ποια ομαδα θα υποστηριξω φετος... 39.gif 39.gif
Pierce
Mεχρι και εδω δειχνει την τρελα που κουβαλαει στο κεφαλι του! Παει σε μια ομαδα με μεγαλες φιλοδοξιες και μετα απο ενα μηνα ανακοινωνει οτι σταματαει!
Εξαιρετικος pg, αν και απο τοτε που ηταν στο miami ειχε ψιλο κοψει τα extreme πραγματα. Οπως και να χει ενας showman λιγοτερος sad.gif
Gravedigger
QUOTE(benchwarmer @ Sep 27 2008, 01:14 ) *

Θα μου λείψουν οι τρέλες του White Chocolate...Ευχαριστιόσουν να τον βλέπεις ειδικά τις χρονιές των Kings-Grizzlies.
red pyramid88
Μια πρόταση, μήπως κάποιος πρέπει να ανοίξει ένα τόπικ με τις προβλέψεις μας για τη φετινή χρονιά? Ή πρέπει να ποστάρουμε τη γνώμη μας στο ξεχωριστό τόπικ κάθε ομάδας?
a bullet for your head
QUOTE(benchwarmer @ Sep 27 2008, 02:22 ) *
Εντωμεταξυ (ασχετο), αλλα πρεπει σιγα σιγα να σκεφτω και ποια ομαδα θα υποστηριξω φετος... 39.gif 39.gif

Τους Μπλειζερς.. icon_wave.gif icon_wave.gif icon_wave.gif
benchwarmer
QUOTE(a bullet for your head @ Sep 28 2008, 18:54 ) *
Τους Μπλειζερς.. icon_wave.gif icon_wave.gif icon_wave.gif

Χμμ... Αν δεν δω τον Οντεν πρωτα πως παιζει, δεν ξερω.... Δεν ειναι και πολυ του γουστου μου παντως οι Μπλειζερς...

Με ιντριγκαρουν αρκετα οι Μπακς φετος... Με Ρεντ και Τζεφερσον στα "φτερα" (τους πιασανε κοροιδα τους Νετς η ειναι ιδεα μου?)... Και ο Μπογκουτ απο κατω... Στον ασο δεν ξερω πως θα την παλεψουν, αλλα νομιζω πως εκει θα καταληξω... (Περα βεβαια απο τις ομαδες της "κορυφης", οπου ειμαι σταθερα τα τελευταια χρονια Σανς και Ντιτροιτ, αλλα χωρις μεγαλη "τρελα")

ΥΓ: Δεν θελω σχολια για το πως εχω καταφερει να ειμαι ταυτοχρονα στα δυο ακρα (Σανς και Πιστονς) rolleyes.gif rolleyes.gif
SlobodaN
QUOTE(benchwarmer @ Sep 27 2008, 01:14 ) *

Αίσθηση προκάλεσε η απόφαση του Τζέισον Ουίλιαμς να βάλει τέλος στην καριέρα του. Ο 33χρονος γκαρντ είχε υπογράψει μόλις τον Αύγουστο συμβόλαιο συνεργασίας με τους Λος Άντζελες Κλίπερς, αλλά για αδιευκρίνιστους ως τώρα λόγος έκρινε πως ήρθε το πλήρωμα του χρόνου να γράψει τον επίλογο στη σταδιοδρομία του. Στα 10 χρόνια της καριέρας του στο ΝΒΑ αγωνίστηκε σε Σακραμέντο Κινγκς (1998-2001), Μέμφις Γκρίζλις (2002-2005) και Μαϊάμι Χιτ (2005-2008) κατακτώντας με τους τελευταίους το πρωτάθλημα το 2006. Συνολικά ο απόφοιτος του πανεπιστημίου της Φλόριντα και νούμερο 7 στα ντραφτ του 1998 είχε 11,4 πόντους, 6,3 ασίστ, 2,4 ριμπάουντ και 1,3 κλεψίματα σε 679 αγώνες στο ΝΒΑ.

Απο sport-fm.gr

Ναι... λοιπόν πόσο βάζετε στοίχημα ότι του χρόνου θα είναι στα παρκέ πάλι...
red pyramid88
Oh well, γιατί όχι, αν μπορεί και έχει όρεξη...

Πέρα απο Lakers, προσωπικός θέλω πολύ να δώ Clippers, Bobcats (να δούμε αν θα βγεί επιτέλους αυτή η ομάδα), Blazers και βέβαια τεράστια περιέργεια να δώ τι θα αποδώσουν τελικά οι Rockets. Απο όλους αυτούς σίγουρα υποστηρίζω Lakers/Bobcats ενώ δεν ξεχνάμε Hornets/Warriors (και ελπίζω οι πολεμιστές να είναι και φέτο η ομάδα που ξέραμε).
pmam
QUOTE(SlobodaN @ Sep 29 2008, 02:52 ) *
Ναι... λοιπόν πόσο βάζετε στοίχημα ότι του χρόνου θα είναι στα παρκέ πάλι...

Λες?? Μακάρι να γυρίσει και έχει την ίδια τρέλα όπως είχε όταν μπήκε πρώτη φορά. Γιατί υπάρχουν δύο λέξεις που σε αναγκάζουν να υποκλιθείς σ'αυτόν τον παίκτη...
Elbow Pass ( http://www.youtube.com/watch?v=67OB3VSPK_A )
77.gif 77.gif 77.gif 77.gif 77.gif 77.gif
SlobodaN
Λοιπόν έλαβα σήμερα την NBA Encyclopedia και από το λίγο που είδα μιλάμε απλά για το ΝΒΑ.com σε έντυπη μορφή. 911 σελίδες με ότι μπορείς να φανταστείς. Έχει season review με τις τελικές κατατάξεις και statistics από το 1967-1968 μέχρι και το 1999-2000, όλα τα All Star Games με πλήρη στατιστικά, όλους τους προπονητες, Hall Of Fame, NBA At 50, και άλλα πολλά και το κορυφαίο βέβαια 250 σελίδες περίπου με όλους τους παίχτες αλφαβητικά που έχουν λάβει μέρος στη λίγκα μαζί με τα nickname τους και τα στατιστικά τους year by year. Το μοναδικό μειονέκτημα είναι ότι έχει ελάχιστες illustrasion σελίδες με φωτογραφίες ( νομίζω μόνο οι πρώτες 10-15 σελίδες στην αρχή). Οι υπόλοιπες 900 σελίδες είναι ασπρόμαυρες με αρκετές φωτογραφίες στο σύνολο μεν αλλά αναλογικά με τον αριθμό των σελίδων μάλλον είναι λίγες. Με λίγα λόγια, το βιβλίο έχει τα πάντα αν και αυτή τη στιγμή είναι 8 χρόνια πίσω σε update, έστο και αν αποτελεί επίσημα την πιο καινούργια έκδοση προς το παρόν, αλλά παραμένει ένας πολύ καλός και εύχρηστος πρόλαβα να δω οδηγός για οτιδήποτε θέλεις να μάθεις για την λίγκα. Αυτά προς το παρόν και απο δω και πέρα αν βλέπω στατιστικό η ιστορικό η weird fact από το βιβλίο που να αξίζει αναφοράς θα το παραθέτω και εδώ. icon_wave.gif

YΓ: 2Κ9 is here..

http://www.youtube.com/watch?v=HsW7LUq65Sk
captain charisma
πολυ ρεαλιστικο το παιχνιδι!!!λες και παρακολουθεις κανονικο παιχνιδι νβα!1000 φορες καλυτερο απ το νβα λιβε!!!αντε το αλλο σαββατο θα το χουμε στα χερια μας 19.gif
sacarame
Αντιγράφω από το contra.gr

Το instant replay αποδείχθηκε ιδιαιτέρως χρήσιμο για τους διαιτητές και στο NBA σκοπεύουν να προχωρήσουν σε επέκταση της χρήσης του προκειμένου να περιοριστούν τα ανθρώπινα λάθη.

Σύμφωνα με το σχέδιο που κατατέθηκε στις ομάδες (αυτές θα αποφασίσουν), προτείνονται δύο σημαντικές αλλαγές. Η πρώτη και πιο σημαντική προσθήκη αφορά τη χρήση του replay σε κάθε σημείο του αγώνα για να διαπιστωθεί α) αν ένας παίκτης σκόραρε για δύο ή τρεις πόντους και β) για να εκτελέσει ο παίκτης το σωστό αριθμό βολών μετά από φάουλ που του έγινε πάνω σε προσπάθεια για σουτ. Η δεύτερη περίπτωση αφορά τη χρήση του replay όταν παρουσιαστεί κάποια δυσλειτουργία στο χρονόμετρο.

Μέχρι τώρα η δυνατότητα των διαιτητών να συμβουλεύονται το instant replay ήταν περιορισμένη. Οι περιπτώσεις ήταν συγκεκριμένες και σχετίζονταν με το αν ένα καλάθι ήταν εμπρόθεσμο ή όχι, με ένα αμφισβητούμενο φάουλ στη λήξη κάθε περιόδου, καθώς και με διαπληκτισμούς παικτών.

Εφόσον η πρόταση περάσει (απαιτούνται τα 3/4 των ψήφων, ήτοι 23 από τις 30 ομάδες), η τεχνολογία θα εισχωρήσει ακόμη περισσότερο στο παιχνίδι, ελαχιστοποιώντας την επέμβαση του ανθρώπινου παράγοντα.

Προσωπικά πιστεύω ότι είναι καλό γιατί θα καταφέρουν να μειώσουν ακόμα περισσότερο το λάθος μέσα στο παιχνίδι.Σε κάθε περίπτωση οι ανθρωποι δείχνουν ότι δεν σταματάν να ασχολούνται με το παιχνίδι και προσπαθούν συνεχώς να το κάνουν καλύτερο
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.