Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Λαθρομεταναστευση
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα αποδυτήρια > Γενικά κι αόριστα
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
dizzy_fingers
QUOTE(bionikos @ Jul 28 2009, 16:19 ) *
Πέταξε τη βόμβα του κι άφησε εμάς να βγάλουμε τα κάστανα από τη φωτιά που άναψε.

Ο μόνος λόγος που το πέτυχε αυτό είναι ακριβώς επειδή έφερες έναν θεόρατο σάκο με κάστανα και περίμενες στη μέση της πεδιάδας με ανοιχτές αγκαλιές τη βόμβα. smile.gif
Θα μπορούσες απλά να τον αγνοήσεις. Αν εσένα σε πειράζει να προσβάλλουν το φόρουμ φαντάσου πόσο θα ενοχλεί εμένα, αλλά το να παραβιάζει κάποιος τους κανονισμούς πάνω στους οποίους βασίζεται η λειτουργία αυτού του χώρου είναι εξίσου προσβλητικό κατ' εμέ.

Αν δεν αντέχεις να διαβάζεις τα ποστ του μπορείς να επιλέξεις την "Αγνόηση Χρήστη" στη σελίδα του προφίλ του.

Δεν έχω κάτι περισσότερο να προσθέσω μετά από το παραπάνω ποστ του flash το οποίο με εκφράζει απόλυτα.
Jabar
QUOTE(Jabar @ Jun 17 2009, 07:20 ) *
” Όταν ήρθαν να πάρουν τους Εβραίους, δεν διαμαρτυρήθηκα, γιατί δεν ήμουν Εβραίος .Όταν ήρθαν για τους κομμουνιστές δεν φώναξα, γιατί δεν ήμουν κομμουνιστής. Όταν κατεδίωξαν τους τσιγγάνους, ούτε τότε φώναξα, γιατί δεν ήμουν τσιγγάνος. Όταν έκλεισαν το στόμα των Ρωμαιοκαθολικών που αντιτάσσονταν στο φασισμό, δεν έκανα τίποτα γιατί δεν ήμουν καθολικός.
Μετά ήρθαν να συλλάβουν εμένα ,αλλά δεν υπήρχε πια κανείς να αντισταθεί μαζί μου … ”
Μπέρτολ Μπρεχτ

ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
Άρθρο 2
1.Ο σεβασμός και η προστασία της αξίας του ανθρώπου αποτελούν την πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας.

2. Η Ελλάδα, ακολουθώντας τους γενικά αναγνωρισμένους κανόνες του διεθνούς δικαίου, επιδιώκει την εμπέδωση της ειρήνης, της δικαιοσύνης, καθώς και την ανάπτυξη των φιλικών σχέσεων μεταξύ των λαών και των κρατών.
Άρθρο 5

2. Όλοι όσοι βρίσκονται στην Ελληνική Επικράτεια απολαμβάνουν την απόλυτη προστασία της ζωής, της τιμής και της ελευθερίας τους, χωρίς διάκριση εθνικότητας, φυλής, γλώσσας και θρησκευτικών ή πολιτικών πεποιθήσεων. Εξαιρέσεις επιτρέπονται στις περιπτώσεις που προβλέπει το διεθνές δίκαιο.

Απαγορεύεται η έκδοση αλλοδαπού που διώκεται για τη δράση του υπέρ της ελευθερίας. 3. Η προσωπική ελευθερία είναι απαραβίαστη. Κανένας δεν καταδιώκεται ούτε συλλαμβάνεται ούτε φυλακίζεται ούτε με οποιονδήποτε άλλο τρόπο περιορίζεται, παρά μόνο όταν και όπως ορίζει ο νόμος.
Άρθρο 13
1. Η ελευθερία της θρησκευτικής συνείδησης είναι απαραβίαστη. Η απόλαυση των ατομικών και πολιτικών δικαιωμάτων δεν εξαρτάται από τις θρησκευτικές πεποιθήσεις καθενός.

2. Κάθε γνωστή θρησκεία είναι ελεύθερη και τα σχετικά με τη λατρεία της τελούνται ανεμπόδιστα υπό την προστασία των νόμων. Η άσκηση της λατρείας δεν επιτρέπεται να προσβάλλει τη δημόσια τάξη ή τα χρηστά ήθη.

3. Οι λειτουργοί όλων των γνωστών θρησκειών υπόκεινται στην ίδια εποπτεία της Πολιτείας και στις ίδιες υποχρεώσεις απέναντί της, όπως και οι λειτουργοί της επικρατούσας θρησκείας.
Άρθρο 120
2. Ο σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. Ο σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.
a bullet for your head
Νομιζω οτι υπαρχει ενα μεγαλο θεσμικο κενο-αδιεξοδο σ'αυτη τη περιπτωση..
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articl.../08/2009_324405
a bullet for your head
Δεν συνεργαζεται η Αγκυρα στο θεμα της λαθρομεταναστευσης..
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=56319&cid=5
a bullet for your head
Ξεκινησαν και οι απεργιες πεινας απο λαθρομεταναστες στη Σαμο..
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_article.../08/2009_291636
Αθηναίος

ΕΛΛΗΝΕΣ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΑ
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ
ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ, ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΠΡΑΞΙΑΣ ΟΛΩΝ
ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ, ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ - ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ - ΕΞΕΓΕΡΣΗ
ΟΣΟ ΑΥΤΟΙ ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ
Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ 23.09.2009 ΩΡΑ : 7.00 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ
ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓ.ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ


ΟΤΑΝ ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΧΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΤΟΥ, ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΛΜΑΜΕ ΝΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ‘ΑΗΤΤΗΤΟ’ ΤΟΥ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΟΥ ΤΕΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΤΩΝ ΤΟΥΣ
ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΙΔΑΞΑΝ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΣΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ

ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΓ.ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ,ΠΛ.ΑΤΤΙΚΗΣ,ΟΜΟΝΟΙΑΣ,ΠΛ.ΑΜΕΡ
ΙΚΗΣ,ΒΟΤΑΝΙΚΟΥ,ΚΟΛΩΝΟΥ,ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ ΑΙΓΑΛΕΩ, ΒΥΡΩΝΑ,ΔΑΦΝΗΣ,Ν.ΙΩΝΙΑΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 6930 304 442

ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑΣ - ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ , ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ
Flash
rolleyes.gif icon_bored.gif
Air Kef
QUOTE
ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΙΔΑΞΑΝ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΣΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ


Aυτό είναι το πιο αστείο από όλα.


Επίσης μένω δίπλα στην Πλ. Αττικής και κανένας δεν με ρώτησε για την επιτροπή πολιτών της περιοχής μου.
Ασε που αν με ρωτήσει, θα του πω ότι δεν έχω πρόβλημα.

Κανονίστε πάντως να σκοτώσετε καναν ΛΑΘΡΟμετανάστη, να γίνουμε ρεζίλι παγκοσμίως (για μία ακόμη φορά).
ikarosbc
Δεν είναι για γέλια αυτά που γράφει ο Αθηναίος [όντως;] Για κλάμματα είναι.
Όχι μονο βέρος Έλληνας αλλά και Αθηναίος. Φουλ προσόντα δηλαδή.
Δεν έχει πάρει χαμπάρι ότι κι αυτός είναι μετανάστης μέσα στην ίδια τη χώρα του.

Πάντως αν ήμουν κάτοικος της περιοχής και ας υποθέσουμε ότι κάτι με ενοχλούσε και αποφάσιζα να διαμαρτυρηθώ,
με το που θα έβλεπα δίπλα μου, να μου συμπαραστεκεται ένα από αυτά τα φασιστοειδή, (πιθανόν και από άγνοια να μη ξέρουν ότι εχουν περάσει σ' αυτόν το χώρο) θα εγκατέλειπα κάθε προσπάθεια και θα έτρεχα να κρυφτώ από ντροπή.

Πολύ σωστή η επισήμανση του Air Kef.
Μήπως μπορεί ο Αθηναίος να μας το αναλύσει; Όπως και τον όρο πολυπολιτισμικότητα;

Και μιά ερώτηση: Ο Παπάγου δεν έχει επιτροπή;
Αθηναίος
Τι να σου αναλύσω κακομοίρη;
Ότι είμαι περήφανος που είμαι Έλληνας;
Ότι δε θέλω η πόλη λίκνο του ελληνικού πνεύματος που ζήσαν οι μεγαλύτερες προσωπικότητες της ιστορίας του έθνους μου να γίνεται πολυπολιτισμικός σκουπιδοτενεκές;
Ότι χαίρομαι που αυτοπροσδιορίζομαι εθνικά & όχι οπαδός του ΠαΣοΚ,του ΚΚΕ,του Ολυμπιακού,του Παναθηναϊκού κ' όλων των λοιπών αγυρτών;
dizzy_fingers
QUOTE(Αθηναίος @ Sep 20 2009, 10:36 ) *
Τι να σου αναλύσω κακομοίρη;

1 foul

Αφού αποφάσισες να συμμετάσχεις σε μία υποτυπώδη, έστω, συζήτηση κάνε το χωρίς χαρακτηρισμούς.

Οι κανονισμοί σε περίπτωση που θέλεις να κατανοήσεις το πνεύμα των εδώ συζητήσεων.
Marciulionis
Άλλο η άποψη κάποιου πάντως και άλλο η πολιτική (και στη συγκεκριμένη περίπτωση επικίνδυνη εθνικιστική) προπαγάνδα μέσω του φόρουμ... rolleyes.gif

Και το κάλεσμα σε αγώνα "ενάντια στους αλλοδαπούς εισβολείς για την απελευθέρωση της χώρας" παραπέμπει περισσότερο σε συγκέντρωση των χρυσών αυγών....

a bullet for your head
QUOTE(Marciulionis @ Sep 21 2009, 21:19 ) *
Άλλο η άποψη κάποιου πάντως και άλλο η πολιτική (και στη συγκεκριμένη περίπτωση επικίνδυνη εθνικιστική) προπαγάνδα μέσω του φόρουμ... rolleyes.gif

Μιας και ειμαι αυτος που ανοιξε το συγκεκριμμενο τοπικ..θα πως τα εξης..
Το εκανα,μιας & θεωρω πως προκειται για ενα σοβαρο,αν οχι μειζων θεμα..τις αποψεις μου τις εχω καταθεσει,,οπως και παρα πολλοι αλλοι..
Αυτο επιζητουσα ουτως η' αλλως..τη καταθεση αποψεων..οσον αφορα το ποια πολιτικη θα πρεπει να ακολουθηθει απο δω & στο εξης..ποιες λυσεις θα πρεπει να δοθουν..περαν των διαφορων κομματικων αποχρωσεων..
Δεν θα ηθελα αυτη η συζητηση να λαβει κομματικη χροια..νομιζω οτι μας αφορα ολους..
Απο κει κ περα,σεβομαι την επιθυμια του οποιουδηποτε στο να αυτοπροσδιοριζεται..καλο θα ειναι ομως,να αποφευγονται τυχον χαρακτηρισμοι(σε προσωπικο επιπεδο) & να εστιασουμε περισσοτερο στη προσεγγιση του προβληματος και στο επιπεδο της καταθεσης προτασεων-λυσεων..
Marciulionis
Συζήτηση για τη μετανάστευση χωρίς πολιτική χροιά δεν γίνεται να υπάρξει. Ούτε χωρίς χαρακτηρισμούς αυτής, και σε προσωπικό ή μη επίπεδο. Όταν κάποιος εκφράζει εθνικιστικές απόψεις είναι εθνικιστής, όταν εκφράζει ακραίες απόψεις είναι ακραίος, όταν εκφράζει ηλίθιες απόψεις είναι ηλίθιος. Ο καθένας μπορεί να κταταλάβει τι είναι ο κάθε άλλος από τις απόψεις που εκφράζει.

Η δική μου άποψη είναι νομιμοποίηση των μεταναστών, ένταξη και αφομοίωσή τους στη κοινωνία. Χορήγηση ελληνικής ιθαγένειας μετά από 3 γενιές με πλήρη πολιτικά δικαιώματα. Όχι στο ρατσισμό, όχι στη ξενοφοβία. Η κοινωνία είναι το σύνολο των ανθρώπων που ζούνε σε ένα τόπο, όχι αυτών που νομίζουν ότι τους ανήκει δικαιωματικά.

Άμα η δημοκρατία, οι νόμοι και οι θεσμοί λειτουργούνε σωστά δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε από τους μετανάστες. Μη ξεχνάμε ότι τα εθνικά "καθαρά" κράτη είναι εφεύρημα των τελευταίων 100-150 χρόνων. Ο Ελλαδικός χώρος πάντα ήταν πολυπολιτισμικός συνδυάζοντας πολλές μειονότητες αρμονικά τις περισσότερες φορές (Αυτό για αυτούς που αναφέρουν τη πολυπολιτισμικότητα ως κάτι κακό που συμβαίνει μόνο τώρα...).

Στη τελική άμα κάνουμε Έλληνες πολίτες όλους τους μετανάστες η πλειοψηφία τους θα φύγει για άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής ένωσης. Με αυτό θα μπορούσαμε κάλλιστα να εκβιάσουμε ενιαία ευρωπαϊκή πολιτική σε αυτό το θέμα.
dizzy_fingers
QUOTE(Marciulionis @ Sep 22 2009, 03:41 ) *
Ο καθένας μπορεί να κταταλάβει τι είναι ο κάθε άλλος από τις απόψεις που εκφράζει.

Γνωρίζοντας το υψηλό επίπεδο των περισσότερων συμμετέχοντων ποντάρω σε αυτό smile.gif.

Γι'αυτό δε χρειάζονται οι χαρακτηρισμοί. Καταλαβαίνω πως μία φλόγα μπορεί να ανάψει και χωρίς να γραφτεί ούτε ίχνος χαρακτηρισμού, αλλά εκεί τα όρια είναι πραγματικά θολά σε αντίθεση με το ξεστόμισμα ενός "φασίστα!" το οποίο έχει ολοφάνερα πρόθεση να προκαλέσει.


Στο θέμα μας τώρα, ας παραθέσω μία είδηση για τους μετανάστες να μην αναφέρεται στην αύξηση της εγκληματικότητας ή τον ερχομό του αντίχριστου...

QUOTE
Ξεκίνησαν από την Ινδία και το Νεπάλ. Περπάτησαν τον μισό πλανήτη για μια καλύτερη ζωή και πέθαναν σε ένα φρεάτιο αποχέτευσης της ΕΥΔΑΠ στην Κηφισιά. Το δράμα τους όμως δεν τελείωσε εκεί...

Τα σώματα των δύο ανδρών πρέπει να μεταφερθούν στην πατρίδα τους για να καούν εφόσον δεν προβλέπεται καύση νεκρών στην Ελλάδα. Αρχικά η τεχνική εταιρία που δούλευαν υποσχέθηκε πως θα αναλάβει τα έξοδα. Παρενέβη ένα γραφείο τελετών που ζητά υπέρογκη αμοιβή και το θέμα κόλλησε. Οι συμπατριώτες τους που βρίσκονται στην Ελλάδα ζητούν έστω τα πτώματα για να τα στείλουν με δικά τους έξοδα. Η Ελλάδα βασανίζει τους μετανάστες ακόμα και μετά θάνατον.

Το ιστορικό της υπόθεσης:

Οι δύο εργάτες έχασαν τη ζωή τους στις 14 Σεπτεμβρίου όταν εκτελούσαν εργασίες σε φρεάτιο αποχέτευσης στην οδό Σουλίου 6 στην Κάτω Κηφισιά. Και οι δύο ήταν μέλη συνεργείου τεχνικής εταιρίας που εκτελούσε για λογαριασμό του Δήμου Κηφισιάς εργασίες για τη σύνδεση του βόθρου του Β' Παιδικού Σταθμού Κηφισιάς με τον κεντρικό αγωγό αποχέτευσης της ΕΥΔΑΠ.

Οι δύο εργάτες κατέβηκαν στο φρεάτιο χωρίς μάσκες και λιποθύμησαν από τις αναθυμιάσεις. Στον τόπο των εργασιών δεν υπήρχε επιστασία από τον δήμο αλλά ούτε και επαρκής έλεγχος από την τεχνική εταιρία. Οι εργάτες ανασύρθηκαν από συνεργείο της Πυροσβεστικής και διακομίστηκαν με ασθενοφόρο στο ΚΑΤ όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός τους.

http://www.tvxs.gr/v21317
Marciulionis
Πάντως για να φέρω ένα παράδειγμα.

Το να πω ότι μισώ όλους τους Αλβανούς είναι άποψη, καλώς ή κακώς, σωστή ή λάθος δε πρέπει να λογοκριθεί.

Το να πώ τη Δευτέρα 9 η ώρα όλοι στη πλατεία Ομόνοιας να δείρουμε Αλβανούς δεν έχει καμία σχέση με άποψη και ίσως θα έπρεπε να λογοκρίνεται.
dizzy_fingers
Aν και κάποια πράγματα κάνουν μπαμ και καταλαβαίνω απόλυτα τί λες, δεν είναι η θέση μας να κρίνουμε παράνομη ή όχι κάποια σύναξη-πορεία και ακολούθως να την απαγορεύουμε ως τέτοια.
Καταλαβαίνεις πως την ίδια άποψη που έχεις εσύ και εγώ για την πορεία του "αθηναίου", είχαν και αρκετοί (πιθανόν και μέσα στο φόρουμ) για τις μαθητικές πορείες του Δεκέβρη.
Το ίδιο μπορεί να ισχύει και για τις προτροπές να "πάμε στο τελικό να ενισχύσουμε την ομάδα μας" το οποίο κάθε Μάη ξέρουμε ότι καταλήγει σε σπασμένα καθίσματα και βανδαλισμούς σε ΟΑΚΑ-ΣΕΦ.
Δε μπορώ να επιτρέπω το ένα και να απαγορεύω το άλλο ανάλογα με το τί πιστεύω πολιτικά-ηθικά την εκάστοτε περίοδο.

Εφόσον δεν υπάρχει επίσημη απόφαση που να καθιστά παράνομη την πορεία και δεν παραβιάζεται κάποιος από τους κανονισμούς του φόρουμ, δε μπορώ να σβήσω το επίμαχο ποστ.
Jabar
QUOTE(Αθηναίος @ Sep 19 2009, 17:22 ) *

Σε αυτή την αφίσα υπάρχει η φωτογραφία μιας εκκλησίας.Ας δούμε τις θέσεις του χριστιανισμού για το ρατσισμό και την μετανάστευση.
Ρατσισμός

Η χριστιανική θέση απέναντι στο ρατσισμό






- Η απάντηση του χριστιανικού κόσμου

- Βιβλικές αρχές του ρατσισμού

- Προτεινόμενη Διακήρυξη



Η απάντηση του χριστιανικού κόσμου στη κρίσιμη κοινωνική μάστιγα του ρατσισμού και των διακρίσεων

Ο κόσμος αλλάζει γρήγορα. Μαζί μ’ αυτόν και η πατρίδα μας. Πολλοί άνθρωποι μετακινούνται είτε λόγω της ανεργίας, είτε λόγω πολιτικής ή θρησκευτικής καταπίεσης, είτε λόγω καταστροφών και πολέμων σε άλλες χώρες σαν μετανάστες, σαν ξένοι σε μια νέα πατρίδα. Η πατρίδα μας λοιπόν γίνεται ο «τόπος καταφυγής» για χιλιάδες ανθρώπους, που ελπίζουν ότι εδώ τους περιμένει μια καλύτερη μοίρα. ʼλλοι νόμιμα, άλλοι παράνομα, άλλοι με τα μέσα συγκοινωνίας και άλλοι από κρυφά μονοπάτια απ’ τα βουνά έρχονται και αγωνίζονται να ριζώσουν κοντά μας.

Έτσι, ο Έλληνας, που κάποτε περηφανευόταν για τη φιλοξενία του και απεχθανόταν τους υπεροπτικούς λαούς που συμπεριφέρονταν υποτιμητικά και εξευτελιστικά στους μετανάστες μας, περνάει ο ίδιος δοκιμασία χαρακτήρα. Ο φόβος προς τον ξένο αντιπαλεύει με τη φιλοξενία του και ο ρατσισμός του αντιπαλεύει τον ανθρωπισμό του.

Μέχρι τώρα στην κοινωνία μας έχει υπερισχύσει η συναίνεση, ο ανθρωπισμός, η φιλοξενία, καθώς όλα αυτά ταιριάζουν με την εικόνα που έχει ο Έλληνας για τον εαυτό του, αλλά ... όλο και ισχυρότερα ακούγονται οι φωνές που θέλουν υπαίτιους για όλα τα δεινά μας τους ξένους, π.χ. οι ξένοι φταίνε που το σύστημα υγείας δεν επαρκεί, οι ξένοι φταίνε για την ανεργία, οι ξένοι φταίνε για την ακαθαρσία στους δρόμους κ.λ.π.

Κανένας Έλληνας δε δέχεται ότι είναι ρατσιστής. Στην πραγματικότητα όμως είμαστε υπεροπτικοί προς τους άλλους και δεν το συνειδητοποιούμε! Δημοσκόπηση της Μέτρον Ανάλυσις έδειξε ότι περισσότεροι από τους μισούς νέους πιστεύουν ότι δε θα μπορούσαν να γίνουν φίλοι με έναν Αλβανό, απλά και μόνο επειδή είναι Αλβανός!

Από την άλλη πλευρά, ο καλώς νοούμενος εθνισμός ή ο πατριωτισμός δεν είναι υποχρεωτικά ρατσιστικός. Aυτό άλλωστε υποστηρίζει και ο Γιώργος Mανιάτης, καθηγητής φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο Aθηνών: «Ο εθνισμός υποδηλώνει τη δύναμη της εθνικής συνείδησης και της εθνικής αυτογνωσίας. Aντιδιαστέλλεται προς τον εθνικισμό, που είναι μια επιθετική στην έκφρασή της και συντηρητική στο περιεχόμενό της ιδεολογία και πρακτική». ʼλλο, λοιπόν, ο πατριωτισμός που είναι η αγάπη για την πατρίδα, και ο εθνισμός που είναι η αγάπη προς την εθνική ταυτότητα και άλλο ο σοβινιστικός εθνικισμός.

Μέσα σ’ αυτό το σκηνικό ο χριστιανός θέλει να υπενθυμίσει στην ελληνική κοινωνία ότι ο ρατσισμός είναι μπροστά στο Θεό μία από τις βαρύτερες αμαρτίες και μια κοινωνική μάστιγα που μπορεί να φέρει στην κοινωνία μας τη διασάλευση της ειρήνης. H λύση στο πρόβλημα του ρατσισμού δεν είναι να φύγουν οι ξένοι, αλλά να μάθουμε να ζούμε μαζί σε μια κοινωνία ανοιχτή και πλουραλιστική, βασισμένη όχι στην κοινή μας ράτσα, αλλά στην κοινή μας αξία ως άνθρωποι.

Όμως μόνο οι αρχές του Χριστιανισμού, όπως τις βρίσκουμε στη Βίβλο, μπορούν να λύσουν το πρόβλημα του ρατσισμού στην αφετηρία του, στην καρδιά και τη συμπεριφορά του καθένα μας.

[]

Βιβλικές αρχές του ρατσισμού

Αντίθετα με αυτούς που θεωρούν τη φυλή τους ανώτερη και το αίμα τους καθαρό, ο Λόγος του Θεού διδάσκει ότι ο Θεός έφτιαξε όλους τους ανθρώπους από την ίδια λάσπη. Όλους τους ανθρώπους ο Θεός τούς έπλασε «κατ’ εικόνα» δική Του και σε όλους έδωσε ζωή με τη δική Του την πνοή.

Ο Θεός αγαπά και ενδιαφέρεται για όλους τους ανθρώπους. Για το λόγο αυτό έστειλε τον Υιό Του, τον Κύριο Ιησού Χριστό, να μας αποκαλύψει τους σωτήριους σκοπούς Του και να πεθάνει πάνω στο σταυρό για τη σωτηρία κάθε ανθρώπου που θα πιστέψει στο Χριστό.

Έτσι, από την πρώτη στιγμή η εκκλησία του Χριστού είναι διεθνής, καθώς αποτελείται απ’ όσους ανήκουν στη βασιλεία του Θεού έχοντας δεχτεί το Ευαγγέλιο, άσχετα από φύλο, φυλή, χρώμα, έθνος και γλώσσα. Ακόμα, η εσχατολογική δόξα του Χριστού θα περιλαμβάνει και τη δοξολογία από όλες τις γλώσσες και την προσκύνηση όλων των πιστών απ’ όλα τα έθνη, τις ηλικίες, τα φύλα και τις τάξεις.

Συμπεράσματα από τις βιβλικές αρχές

Όλοι οι άνθρωποι έχουμε την ίδια καταγωγή, το ίδιο αίμα, ανεξάρτητα από το χρώμα του δέρματός μας, από το έθνος μας, από το δείκτη νοημοσύνης μας, από το φύλο μας, από την κοινωνική μας θέση, από την ηλικία μας κι από την κατάσταση της υγείας μας.

Για τη Χριστιανική εκκλησία δεν υπάρχει κανένας κοινωνικός ή φυλετικός διαχωρισμός, αλλά όλοι οι πιστοί γινόμαστε αδέλφια «εν Χριστώ» και ζούμε με αγάπη και ειρήνη μεταξύ μας.

Δίνουμε σωστή μαρτυρία για τις βιβλικές αρχές μας;

Λόγω των βιβλικών αυτών αρχών, οι χριστιανοί όχι μόνο δεν κοιτάζουμε με συγκατάβαση τους ξένους, αλλά δίνουμε τη μαρτυρία μας για το Xριστό αγκαλιάζοντας τους Aλβανούς, βοηθώντας τους Pωσοπόντιους, διακονώντας τους Kούρδους...

Mήπως όμως πρέπει επίσης να υψώσουμε προφητική φωνή και δράση για να καταδικάσουμε «εν λόγω και έργω» ρατσιστικές πρακτικές και νοοτροπίες της κοινωνίας μας;

Επίλογος

Ποιος θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι σήμερα δεν υπάρχουν «ρατσιστικές» πρακτικές και νοοτροπίες, που καταπατούν τη θεόδοτη αξία του ανθρώπου και έρχονται σε σύγκρουση με το Λόγο του Θεού;

Ποιος από μας θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι είναι αμόλυντος απ’ αυτή την αμαρτία; Γι’ αυτό, η πρώτη χριστιανική δράση στο θέμα αυτό είναι η μετάνοια στην προσευχή και τη ζωή μας!

[]

Προτεινόμενη Διακήρυξη

[ TO EYAΓΓEΛIO ANTIΔOTO ΣTO ΔHΛHTHPIO TOY PATΣIΣMOY ]

Σαν Έλληνες Χριστιανοί δεχόμαστε τον ξένο και το μετανάστη σαν ευλογία και σαν δώρο Θεού, που μας δίνει ευκαιρία υπηρεσίας και αγάπης Xριστού.

Aναγνωρίζουμε ότι όλοι έχουμε πλαστεί σαν εικόνα του Θεού και έχουμε τα ίδια ανθρώπινα δικαιώματα για ζωή, εργασία, ελευθερία, σκέψη και έκφραση.

Πιστεύουμε ότι το Eυαγγέλιο, που εμπνέει τη λατρεία μας και διαμορφώνει τις πράξεις και την υπηρεσία μας, καταδικάζει το ρατσισμό και τις φυλετικές διακρίσεις και μας καλεί να ζητάμε τη δικαιοσύνη για τα θύματα του ρατσισμού και των διακρίσεων.

Συμπαραστεκόμαστε στον πόνο και στη θλίψη των θυμάτων των διακρίσεων και στεκόμαστε ο καθένας με τον τρόπο του μαζί τους και κοντά τους.

Yποστηρίζουμε τη δημιουργία διορθωτικών αντιρατσιστικών θεσμών όπου είναι αναγκαίο στην κοινωνία μας και υποστηρίζουμε όσους εργάζονται για την αλλαγή της νοοτροπίας μας προς την κατεύθυνση της ισότητας και της αποδοχής του ξένου.

Eνθαρρύνουμε τους χριστιανούς στην αγάπη και την υπηρεσία προς τους ξένους ως φυσική έκφραση του ότι είμαστε υπηρέτες του Xριστού και για να γίνουμε οι δεσμοί και οι συνδετικοί κρίκοι των ξένων μας με τη νέα τους πατρίδα.

Tέλος, προσευχόμαστε οι εκκλησίες να καλωσορίζουν ανθρώπους από κάθε φυλή, χρώμα και εθνικότητα, οι οποίοι θα συμμετέχουν πλήρως χωρίς καμιά διάκριση στη ζωή των εκκλησιών μας και θα αξιοποιούνται για τη δόξα του Θεού.
ΟΣΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΠΡΟΣΟΧΗ ΛΟΙΠΟΝ.ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Jabar
ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ΣΤΗΝ ΑΦΙΣΑ.
ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΣΤΩΝ
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΟ ΡΕΥΜΑ
ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ 88, ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ.: 2103301800

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΑΦΩΤΙΣΜΟΥ

ΘΕΜΑ: Η θέση μας για τον ρατσισμό και τις διακρίσεις (Ιούνιος 2007)

Ελληνισμός και ρατσισμός. Δύο έννοιες τόσο σχετικές όσο και... ο φάντης με το ρετσινόλαδο. Η πέρα για πέρα ανιστόρητη σύνδεση που σκόπιμα και υποβολιμιαία έχει επιχειρηθεί, δεν εξυπηρετεί κανέναν άλλο πέραν των σκοταδιστικών εκείνων κύκλων που έχουν προφανή συμφέροντα να συνδέουν το παρελθόν το παρόν και το μέλλον αυτού του τόπου με τον βυζαντινισμό.

Στοιχειώδης ιστοριογνωσία και χρήση του Ορθού Λόγου ως εργαλείο σκέψης και ανάλυσης αποκαλύπτουν την φενάκη της υπόθεσης. Γιατί οι θιασώτες της αυθαίρετης σύνδεσης του φαινομένου του ρατσισμού με την αρχαία Ελλάδα θα πρέπει να υποχρεωθούν να εξηγήσουν επιτέλους πώς είναι δυνατόν,

α) ο λαός που γέννησε την Δημοκρατία, σφυρηλάτησε την έννοια του πολίτη παραμερίζοντας εκείνη του υπηκόου και βασίστηκε στην πολιτική αυτοθέσμιση, πράγμα που αποτελεί την υπέρτατη συνειδησιακή κατάκτηση

β) ο λαός όπου άνθισε και μεγαλούργησε η φιλοσοφική σκέψη, ο λαός που συνέλλαβε, διατύπωσε και κατοχύρωσε λογικά-νοητικά, αλλά και εφάρμοσε στην πράξη τον Ανθρωπισμό (που έγινε η βάση της ευρύτερα γνωστής ελληνορωμαϊκής humanitas)

γ) ο λαός που απέναντι σε κάθε εκπεφρασμένη βεβαιότητα προέβαλε κι από ένα ερώτημα, δημιουργώντας έτσι διαρκώς παραμέτρους ατομικών και κοινωνικών ελευθεριών

γ) ο λαός που η μελέτη όλων των εκφάνσεων της Ιστορίας του οδηγεί φωτεινά πνεύματα όπως εκείνο του Ελληνιστή φιλοσόφου, αντιστασιακού και στελέχους της γαλλικής Αριστεράς Ζαν Πιερ Βερνάν να καταθέσουν επαίνους και μόνον επαίνους όπως λ.χ. «ανακάλυψα έναν κόσμο διαφορετικό, πολλαπλό, που συνεχώς μεταβαλλόταν, ο οποίος, ωστόσο, διέθετε συνοχή και συνέχεια: έναν ζωντανό πολιτισμό»

να συνδέεται έστω και έμμεσα με ένα φαινόμενο που αφορά πέρα για πέρα και αποκλειστικά τον μεταχριστιανικό κόσμο και αποτελεί ένα από τα πιο γνήσια προϊόντα του. Ένα φαινόμενο εντελώς άγνωστο στους προγόνους μας, αφού στο υπερπλούσιο λεξιλόγιό τους δεν υπήρξε ούτε μία λέξη που να πλησιάζει έστω το συγκεκριμένο νόημα.

Πόση απάτη χρειάζεται άραγε να επιστρατευθεί από κάποιους για να «αναζητήσουν» σώνει και καλά τις ρίζες του ρατσισμού στην αρχαία Ελλάδα; Οπωσδήποτε πολλή. Ωστόσο, περιέργως, αυτή η δόλια προσπάθεια βρίσκει πολύ εύκολα οπαδούς και μιμητές, για δύο κυρίως λόγους:

Ο ένας λόγος είναι η προσπάθεια καπήλευσης του λαμπρού προχριστιανικού παρελθόντος του τόπου αυτού από πάσης λογής ρατσιστικές, εθνικιστικές, ακροδεξιές φιλοχουντικές και συχνά φιλοναζιστικές πολιτικές κινήσεις και άτομα. Πρόκειται για τα γνωστά βδελύγματα που υποτίθεται ότι εμπνέονται από το υπέροχο φρόνημα των πολιτών των αυτοθεσμιζόμενων αρχαίων Ελληνικών πόλεων, όμως στην πράξη δεν ανέχονται ούτε στο ελάχιστο την πολιτική ελευθερία, την αυτοθέσμιση και την άμεση δημοκρατία εκείνων ακριβώς των πολιτών, αλλ' αντιθέτως ονειροβατούν για επιστροφή της μεσαιωνικής κοινωνίας του θεοκρατικού Βυζαντίου.

Ο άλλος λόγος είναι η τεράστια κοντοφθαλμία της Αριστεράς του τόπου μας, η οποία παγιδευμένη σε αποπροσανατολιστικά σύνδρομα, με εξαίρεση λίγα μόνο φωτεινά μυαλά, όπως λ.χ. Κώστα Παπαϊωάννου, Ανδρέα Λεντάκη, Κορνήλιο Καστοριάδη, κ.ά., αρνήθηκε να εντρυφήσει μέσα στον υπέροχο πλούτο της Ελληνικής Γραμματείας, να αντλήσει ερεθίσματα και να κατανοήσει τον ριζοσπαστισμό, τον ανθρωπισμό, την δυναμική της Ελληνικής Σκέψης, αρνήθηκε να συνειδητοποιήσει τη διαχρονικότητα που διατρέχει το περιεχόμενό της και να την χρησιμοποιήσει ως σταθερό και συνεπές σημείο αναφοράς, εκχωρώντας την ουσιαστικά στην Ακροδεξιά, αφού πρώτα η ίδια την απαρνήθηκε και την απαξίωσε.

Έως εδώ όμως! Είναι πια ανάγκη να απαλλοτριωθούν οι έννοιες, να επανανοηματοδοτηθούν οι όροι και να αναδειχθεί επιτέλους η πραγματική αύρα της Ιστορίας. Ο όρος «ρατσισμός», όπως προείπαμε, δεν υπάρχει καν στην Ελληνική γλώσσα. Η ρίζα της λέξης είναι λατινική. Και ουδέποτε οι Έλληνες υπήρξαν ρατσιστές. Πλείστες όσες αναφορές σε διάφορες στιγμές της Ελληνικής Ιστορίας αποδεικνύουν του λόγου το αληθές. Ο Έλληνας άνθρωπος είχε τη δέουσα σεμνότητα. Δεν ήταν όμως μετριόφρων. Δεν ήταν δηλαδή υποκριτής. Γνώριζε το μέγεθος της αξίας του και δεν είχε κανένα πρόβλημα να αυτοπροσδιοριστεί συγκριτικά με αλλοεθνείς, σε πολιτισμικό και μόνον πολιτισμικό επίπεδο (η λέξη «βάρβαρος» σήμαινε απλώς εκείνον που μιλούσε μία γλώσσα χωρίς προσωδία, που ακουγόταν σαν «βαρ-βαρ-βαρ»).

Ο Έλληνας είχε όμως ταυτόχρονα και επίγνωση των ανθρώπινων αδυναμιών του, ενώ παράλληλα δεν διακατέχονταν από κανένα απολύτως σύμπλεγμα όταν επρόκειτο να αναγνωρίσει την αξία άλλων εθνών. Τα παραδείγματα πολλά. Ο Πυθαγόρας, ο Σόλων, ο Πλάτων και πολλοί άλλοι ονομαστοί Έλληνες σοφοί ταξίδεψαν και πέρασαν αρκετό διάστημα της ζωής τους στην Αίγυπτο. Αναγνώριζαν προφανέστατα δηλαδή την αξία των άλλων πολιτισμών και τους σέβονταν τόσο που διέμειναν για μεγάλα χρονικά διαστήματα στα εδάφη τους, στην προσπάθειά τους να αποκτήσουν περισσότερες γνώσεις και να γίνουν καλύτεροι ως άνθρωποι. Ο Ηρόδοτος αναφέρεται στους Κινέζους, περιγράφοντάς τους ως έναν λαό «...πράο, αγαθό, την ευζωία επιδιώκοντα, απομονούμενο δε και την συγκοινωνίαν μετ' άλλων λαών αποφεύγοντα». Οι Πέρσες, μολονότι επί αιώνες ήσαν εχθροί των Ελλήνων, χαίρουν ομοίου σεβασμού, όπως αποδεικνύουν τα επίσης πολλά ταξίδια Ελήνων σοφών ανδρών στις περιοχές τους και η ελεύθερη συναναστροφή μαζί τους. Στο λιμάνι τέλος της Ζέας στον Πειραιά, υπήρχε μνημείο με μία πελώρια επιγραφή βωμού, όπως αναφέρει ο γεωγράφος Παυσανίας, η οποία έγραφε «ΤΟΙΣ ΑΓΝΩΣΤΟΙΣ ΘΕΟΙΣ ΑΣΙΑΣ, ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΙ ΑΦΡΙΚΗΣ, ΘΕΟΙΣ ΑΓΝΩΣΤΟΙΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΙΣ» («Προς τιμή των άγνωστων θεοτήτων της Ασίας, της Ευρώπης και της Αφρικής, προς τιμή των άγνωστων και ξένων θεοτήτων»). Τόσο... ρατσιστές ήταν δηλαδή οι αρχαίοι Αθηναίοι, που όχι μόνο τιμούσαν τους Θεούς των γειτονικών τους εθνών αλλά ακόμη και τους Θεούς των πολύ μακρινών, από άλλες ηπείρους, πολλά από τα οποία έθνη ούτε καν τα γνώριζαν!

Είναι ευκολότατο θεωρούμε να εξαχθούν συμπεράσματα για τη πλήρη γελοιότητα της όποιας απόπειρας σύνδεσης Ελληνισμού και ρατσισμού. Ο αρχαίος κόσμος ήταν ένας κόσμος πολυμορφικός, ποικιλόμορφος. Η διαφορετικότητα όχι απλώς δεν ενοχλούσε, αλλά γίνοταν δεκτή με φυσικότητα.

Γνώρισμα αντιθέτως του ρατσισμού, του εθνικισμού και κάθε γενικώς μισαλλόδοξου -ισμού είναι η φοβικότητα απέναντι στο διαφορετικό. Ο αρχαίος κόσμος αναδεικνύει τον εθνισμό (την φυσική δηλαδή πολυμορφία του χάρτη των πολιτισμών) κι όχι τον εθνικισμό. Μπορεί οι δύο όροι να διαφέρουν λεκτικά μόλις κατά μία συλλαβή, η εννοιολογική όμως διαφορά τους είναι κάτι παραπάνω από χαώδης. Ο κατά τον εθνισμό σκεπτόμενος άνθρωπος, αναγνωρίζει πως τα έθνη, οι λαοί γενικότερα, είναι, και πρέπει να είναι, διαφορετικοί μεταξύ τους, φορείς διαφορετικής κουλτούρας, διαφορετικών ιστορικών βιωμάτων, επηρεασμένοι με διαφορετικό τρόπο από το φυσικό περιβάλλον στο οποίο διαβιούν, με μια κουβέντα διαφορετικοί. Διαφορετικοί! Όχι καλύτεροι ή χειρότεροι, ούτε πιο έξυπνοι ή πιο ανόητοι, ούτε πιο όμορφοι ή πιο άσχημοι. Στο πλαίσιο λοιπόν της επίγνωσης αυτή της διαφορετικότητας και της εγκόλπωσής της ως αναπόσταστο ειδοποιό στοιχείο της ίδιας της ζωής, ο άνθρωπο που σκέφτεται έτσι και συμβατικά ας τον ονομάσουμε «εθνιστή», σέβεται αρχετυπικά αυτήν την πραγματικότητα και σκέπτεται ως εξής: «Είμαστε διαφορετικοί, ας βρούμε λοιπόν τις απαραίτητες ισορροπίες και τους δικαιότερους τρόπους ώστε να ζούμε όλοι μαζί σύμφωνα με τις ιδαίτερες αντιλήψεις μας και να συνυπάρχουμε αρμονικά και ειρηνικά γιατί η ίδια η ζωή και η φύση μάς θέλει όλους!»

Ο εθνικιστής αντιθέτως, βρίσκει ενοχλητική την διαφορετικότητα και παίρνει την θέση: «Είμαστε διαφορετικοί, θεωρώ ότι είμαι ο καλύτερος και αξιώτερος απ' όλους και συνεπώς σάς κηρύσσω τον πόλεμο, γιατί ως καλύτερος πρέπει να απομείνω μόνον εγώ. Εκτός κι εάν οι υπόλοιποι αναγνωρίσετε τα πρωτεία μου, οπότε σας δίνω το δικαίωμα να υπάρχετε με τους όρους που η εθνικιστική μου αντίληψη μπορεί να θέσει». Σιαμαίο αδελφάκι του εθνικισμού είναι φυσικά ο ρατσισμός, μιας και αναπηδά ως απότοκο του μίσους προς την διαφορετικότητα, η οποία εδώ ερμηνεύεται μόνον με όρους ανωτερότητας και κατωτερότητας.

Το Ελληνικό Ανανεωτικό Ρεύμα (Ε.Α.Ρ.), εμφορούμενο από αξίες που πηγάζουν κατευθείαν από τον Ευρωπαϊκό και τον Νεοελληνικό Διαφωτισμό, οι οποίοι με την σειρά τους εδράζονται πάλι ευθέως στην αθάνατη και διαχρονική Ελληνική φιλοσοφική σκέψη και πολιτειακή εμπειρία, είναι αυτονόητα πρόμαχος της πολυμορφίας και της ποικιλότητας και λυσσαλέος εχθρός κάθε είδους ρατσισμού, με οποιασδήποτε μορφή και αν εμφανίζεται αυτός. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας με κάθε κίνηση, με κάθε φορέα που υπηρετεί τις αξίες του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων για όλους τους ανθρώπους, ανεξαρτήτως χρώματος, φυλής, θρησκευτικών ή πολιτικών πεποιθήσεων, εφόσον φυσικά αυτές οι τελευταίες δε στρέφονται εναντίον των βασικών αξιών που υπηρετούμε. Εκφράζουμε παράλληλα την ευχή να αποκτήσουν οι κινήσεις αυτές έναν ισχυρότερο χαρακτήρα, με πύκνωση των επαφών μεταξύ τους και με έναρξη ουσιαστικού διαλόγου με σκοπό την καλύτερη γνωριμία και αλληλεγγύη.

Το Ελληνικό Ανανεωτικό Ρεύμα (Ε.Α.Ρ.), αποκλεισμένο από τα κυρίαρχα Μ.Μ.Ε., μιας και χαλάει το σκηνικό στους σκοταδιστές θεοκράτες και σε εκείνους που προσπαθούν να εξουδετερώσουν την Ελληνική προχριστινική πολιτισμική κληρονομιά, ταυτίζοντάς την αυθαίρετα με τα κάθε μορφής φασιστικά και ρατσιστικά ρεκάσματα, είναι αυτονόητα ανοιχτό σε κάθε δημοκρατική κίνηση πολιτών για επικοινωνία, αλληλοκατανόηση και οικοδόμηση εν τέλει ενός όσο το δυνατό πιο συμπαγούς και μαζικού κινήματος, το οποίο να μπορεί να διεκδικήσει δυναμικά την κατοχύρωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και να συμβάλει σε έναν καλύτερο, δικαιότερο, αξιοπρεπέστερο και, κυρίως, πιο ελεύθερο κόσμο.

Για έναν κόσμο πολιτών και όχι υπηκόων
ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΠΗΛΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ.
Jabar
ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ.
Η νεο-φιλελεύθερη διαχείριση του ζητήματος το αφήνει στη διακριτική ευχέρεια της αγοράς, που οξύνει εν γένει τις κοινωνικές ανισότητες, πόσω μάλλον αυτές μεταξύ «αυτοχθόνων» και «αλλοδαπών». Την ίδια στιγμή που, όπως υποστηρίζει ο αριστερός Αμερικανός στοχαστής Ουόλτερ Μπεν Μίκαελς, ο νεοφιλελευθερισμός δεν έχει κανένα πρόβλημα να προάγει μια πολιτική πολιτισμικής ποικιλομορφίας. Για τον νεοφιλελευθερισμό, η θεσμική πολυπολιτισμικότητα (μέτρα θετικών διακρίσεων κ.λπ.) αναπληρώνει τρόπον τινά την έλλειψη κοινωνικής δικαιοσύνης: όσο περισσότερο οι κοινωνίες γίνονται ανισωτικές, τόσο περισσότερο αφοσιώνονται στην «πολυπολιτισμικότητα». Με την έννοια αυτή, η πολιτισμική ποικιλομορφία τίθεται στην υπηρεσία του νεοφιλελευθερισμού, δεν αποτελεί τον εχθρό του, όπως πιστεύουν αρκετοί μέσα στην Αριστερά. Υποθέστε ότι ψάχνετε έναν διευθυντή πωλήσεων για την εταιρεία σας και ότι πρέπει να επιλέξετε ανάμεσα σε έναν λευκό ετεροφυλόφιλο και μια μαύρη λεσβία, η οποία είναι ικανότερη στην εργασία της από τον λευκό ετεροφυλόφιλο. Ο ρατσισμός, ο σεξισμός, η ομοφοβία θα σας επέβαλλαν να προσλάβετε τον λευκό ετεροφυλόφιλο, ο καπιταλισμός τη μαύρη λεσβία. Ορισμένοι καπιταλιστές, καταλήγει ο Αμερικανός διανοούμενος, μπορεί να είναι ρατσιστές, ο καπιταλισμός δεν είναι!
Air Kef
Εγω εξακολουθω να αναρωτιέμαι, ποιες στο διάολο ειναι αυτές οι "επιτροπές πολιτών" και πως εχουν συνταχθεί/οργανωθει. biggrin.gif
Marciulionis
QUOTE(Air Kef @ Sep 24 2009, 19:18 ) *
Εγω εξακολουθω να αναρωτιέμαι, ποιες στο διάολο ειναι αυτές οι "επιτροπές πολιτών" και πως εχουν συνταχθεί/οργανωθει. biggrin.gif


Φαντάζομαι κάποιοι παίρνουν τη πρωτοβουλία, μαζεύουν 10 - 20 ομοϊδεάτες τους και οργανόνονται. Για να έχει αυτή η οργάνωση όνομα πολιτικά αχρωμάτιστο που δεν παραπέμπει σε ιδεολογία ή πολιτικό χώρο την ονομάζουν "επιτροπή πολιτών". Βρίσκουνε και μερικούς ακόμα που έχουν ακραίες απόψεις άλλα θέλουν να μην χαρακτηριστούν (συνήθως είναι αυτοί που λένε δεν είμαι εθνικιστής, είμαι πατριώτης και οι λεγόμενοι "αγανακτισμένοι πολίτες") και η ονομασία "επιτροπή πολιτών" τους κάνει το κλικ και αποκτάνε ένα κάποιο "λαϊκό έρρισμα"... Κάπως έτσι φαντάζομαι...
Jabar
Η Αριστερή ματιά στο φαινόμενο

Nεoρατσισμός και Νεoφιλελευθερισμός

ΤΑΚΗΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

Όταν χάνεται η αίσθηση τoυ ανήκειν σε κάποια κοινωνική ομάδα τότε γίνεται επιστροφή στις φυσικές κατηγορίες, όπως το χρώμα του δέρματος, η ράτσα και η εθνικότητα.

Wilhelm Heitmeyer[1]



Τo φoύντωμα των ρατσιστικών επιθέσεων πoυ σημειώνεται σήμερα παντoύ και κυρίως στην Ευρώπη, δεν είναι oύτε τυχαίo γεγoνός, ούτε μπoρεί να απoδoθεί σε εγγενή ρατσιστικά συναισθήματα των λαϊκών, κυρίως, στρωμάτων. Ακόμα, δεν μπορεί να απoδoθεί απλώς στα oικoνoμικά πρoβλήματα της Γερμανικής ενoπoίησης ή ακόμα και στην oικoνoμική ύφεση. Στη πραγματικότητα, όπως θα προσπαθήσω να δείξω, βρισκόμαστε σήμερα αντιμέτωπoι με ένα «νεoρατσισμό» πoυ έχει μεγαλύτερη σχέση με την άνoδo τoυ νεoφιλελευθερισμoύ στην πρoηγoύμενη δεκαετία παρα με τoν κλασικό ρατσισμό.

Ο νεoρατσισμός δεν στρέφεται ούτε απoκλειστικά, ούτε κυρίως, κατά των παραδoσιακών θυμάτων τoυ κλασικού ρατσισμού (Εβραίοι, μαύροι) αλλά γενικά κατά των ξένων και ιδιαίτερα των μεταναστών. Συνακόλουθα, και σε αντίθεση με τον κλασικό ρατσισμό, δεν θεμελιώνεται ιδεoλoγικά σε βιoλoγικoύς παράγοντες (καθαρότητα του αίματος) αλλά σε πoλιτιστικoύς (πολιτιστική «ταυτότητα»). Γι’ αυτό και oι αναδυόμενoι σήμερα ιδεoλόγoι τoυ νεoρατσιστικoύ κινήματoς της «Νέας Ακρoδεξιάς» αρνoύνται την έννοια της φυλετικής υπεροχής και κάθε συσχέτιση τoυ νέου κινήματος με τον ναζισμό και τον κλασικό ρατσισμό. Σύμφωνα με την έννοια του «εθνoπλoυραλισμoύ» πoυ αναπτύσσουν oι νεoρατσιστές, o πλουραλισμός στη κoυλτoύρα είναι σεβαστός (γι’ αυτό και κατηγoρoύν την Αριστερά ως ρατσιστική επειδή απαιτεί ισότητα για όλoυς, αγνoώντας τις διαφoρές μεταξύ των ανθρώπων) και κάθε λαός πρέπει να έχει κυριαρχία πάνω στη κoυλτoύρα του («η Γερμανία για τoυς Γερμανoύς», κ.λπ.). Έτσι o «σεβασμός στη διαφορά», βασικό αίτημα τoυ Πράσινoυ, τoυ φεμινιστικoύ και άλλων κoινωνικών κινημάτων της Νέας Αριστεράς, γίνεται τώρα, διαστρεβλωμένα, σύνθημα της Νεας Ακρo-δεξιάς.

Ένα ιδιαίτερα σημαντικό χαρακτηριστικό πoυ διακρίνει τoν νεoρατσισμό της Νέας Ακρoδεξιάς από τoν νεoφιλελευθερισμό της Νέας Δεξιάς, είναι η απέχθεια πρoς τoν ατoμικισμό και τις ατομικές αξίες. Όπως τονίζει σχετικά ένας θεωρητικός τoυ νέου κινήματος, o Alain de Benoist[2], "στη θεωρία μας τo άτoμo υπάρχει μόνo σε σχέση με τη κοινότητα της oπoίας είναι μέλoς». Έτσι, άλλο ένα βασικό αίτημα τoυ ριζoσπαστικoύ Πράσινoυ κινήματoς, η ανάγκη αναβίωσης της κoινότητας, επανέρχεται διαστρεβλωμένo ως η ανάγκη αναβίωσης της εθνικής κoινότητας.

Ποια είναι, λoιπόν, η σχέση τoυ νεoρατσισμoύ με τoν νεoφιλελευθερισμό, με δεδoμένη μάλιστα την αντίθεση μεταξύ τoυς στo θέμα των αξιών; Όπως είχα προσπαθήσει να δείξω από τη στήλη αυτή πρόσφατα[3] η εγκαθίδρυση της «νεoφιλελεύθερης συναίνεσης[4]» στη πρoηγoύμενη δεκαετία, σε αντικατάσταση της «σoσιαλδημoκρατικής συναίνεσης» τoυ μεταπoλέμoυ, αντιπροσωπεύει θεσμική αλλαγή στo καπιταλιστικό σύστημα με συνέπειες στo oικoνoμικό, τo πoλιτικό αλλά και στo ιδεoλoγικό και τo πολιτιστικό επίπεδο. Στo oικoνoμικό επίπεδo, η νεoφιλελέυθερη συναίνεση σημαίνει κυρίως την εγκατάλειψη τoυ στόχoυ της πλήρoυς απασχόλησης, την υπoνόμευση τoυ κράτoυς-πρόνoιας (χάριν της μείωσης των δημoσιoνoμικών ελλειμμάτων) και την απελευθέρωση των αγoρών. Στo ιδεoλoγικό και πoλιτιστικό επίπεδo, η ανάπτυξη της «πoλιτιστικής ηγεμoνίας» της Νέας Δεξιάς άρχισε από τα μέσα της δεκαετίας τoυ '70, με αποτέλεσμα την άνθιση των αξιών της αγοράς.

Η βασική συνέπεια των εξελίξεων αυτών ήταν η επιτάχυνση της καταστρoφής της κoινότητας, τόσo σαν συνόλoυ αξιών, όσo και σαν συνεκτικoύ στoιχείoυ πoυ διακρίνει κoινωνικές oμάδες. Έτσι, oι αξίες πoυ ιστoρικά χαρακτηρίζoυν την έννoια της κoινότητας (αμoιβαιότητα, αλληλεγγύη, συνεργασία) αντικαθίστανται από τις αξίες των «γιάπις» (ανταγωνισμός, ατoμικισμός, «κoινωνικός Δαρβινισμός» ― o ισχυρότερoς επικρατεί).

Παράλληλα, εργατικές κoινότητες καταστρέφoνται με την απoβιoμηχάνιση και την μαζική ανεργία πoυ επιφέρει η νεoφιλευθερη oικoνoμική στρατηγική, ενώ, συγχρόνως, oι άνεργoι και oι «νεόπτωχoι» επανδρώνoυν την «υπo-τάξη» (πoυ δημιoυργείται στα αστικά τέρατα τα oπoία oνoμάζoνται «πόλεις») και, στη συνέχεια, τo νεoρατσιστικό κίνημα. Σήμερα, την ίδια τύχη αντιμετωπίζoυν και oι περισσότερες αγρoτικές κoινότητες σαν απoτέλεσμα της απελευθέρωσης τoυ εμπoρίoυ και της νέας συμφωνίας ΓΚΑΤΤ, πράγμα πoυ θα δημιoυργήσει νέο ρεύμα μετακίνησης πληθυσμών πρoς τις πόλεις.

Τα τελευταία περίπoυ 10 χρόνια έχει αρχίσει να δημιoυργείται στις πόλεις ένα αστικό περιβάλλoν «δύo ταχυτήτων», όπως τo περιγράφει o Γάλλος πολιτικός επιστήμονας Pascal Perrineau[5]. Στην «αργή» ζώνη βρίσκεται μια αστική κoινωνία πoυ χαρακτηρίζεται από τη βιoμηχανική απoσύνθεση και τη συνακόλoυθη φθoρά της κoινoτικής ταυτότητας. Σε αυτήν ακριβώς την ζώνη πρoστίθενται oι μετανάστες, oι oπoίoι, πρoσπαθώντας να διατηρήσoυν τη δική τoυς πoλιτιστική ταυτότητα γίνoνται διπλά στόχoς των ντόπιων. Στo oικoνoμικό επίπεδo, γιατί oι ντόπιoι θεωρoύν τoυς μετανάστες (και όχι τoν νεoφιλελευθερισμό πoυ είναι o πραγματικός υπεύθυνoς) υπαίτιoυς για την ανεργία, την συμπίεση των μισθών (επειδή δέχoνται να δoυλεύoυν με μειωμένες απoλαβές) καθώς και την υπονόμευση τoυ κράτoυς-πρoνoιας (επειδή απoτελoύν πρόσθετo «βάρoς»). Στo πoλιτιστικό επίπεδo, γιατί oι μετανάστες, με τη γεωγραφική τoυς, συνήθως, συγκέντρωση, θεωρoύνται υπεύθυνoι της «αλλoίωσης» τoυ πoλιτιστικoύ χαρακτήρα oλόκληρων περιoχών.

Στα παραπάνω θα έπρεπε να πρoσθέσoυμε, πρώτον, τoν ρόλo πoυ παίζει o σημερινός κoνφoρμισμός της Αριστεράς πoυ εγκατέλειψε πια κάθε όραμα για μια εναλλακτική κoινωνία, πράγμα πoυ σημαίνει ότι, με την εξαίρεση μερικών ριζoσπαστικών Πράσινων ρευμάτων[6] και των «παλαιoλιθικών» υπoλειμμάτων της «επαναστατικής» σoσιαλιστικής αριστεράς, η Νέα Ακρo-δεξιά είναι τo μόνo πoλιτικό κίνημα πoυ πρoσφέρει μια συνεκτική εναλλακτική ιδεoλoγία. Δεύτερoν, τoν ρόλo των επαγγελματιών πoλιτικών πoυ πρoκειμένoυ να δεχθoύν την ευθύνη των συνεπειών της νεoφιλελεύθερης συναίνεσης πρoτιμoύν να στρέφoυν την πρoσoχή των ψηφoφόρων στoν «κίνδυνo» των πρoσφύγων, των μεταναστών κ.λπ., «νoμιμoπoιώντας» έτσι τα ρατσιστικά συναισθήματα.

Συμπερασματικά, o νεoρατσισμός έχει άμεση σχέση με την διαδικασία καταστρoφής των κoινoτήτων, στην oπoία έδωσε ισχυρή ώθηση o νεoφιλελευθερισμός. Τo πρόβλημα επoμένως σήμερα είναι αν θα ξανακτίσoυμε κoινότητες, oι oπoίες θα μπoρoύσαν να ζουν αδελφωμένες στo πλαίσιo συνoμoσπoνδιών εθνικών κoινoτήτων, ή αν θα συνεχίσoυμε να κτίζoυμε νέα εθνικά κράτη με ρατσιστικές εθνικές κoινότητες πoυ απoκλείoυν κάθε ξένη «ταυτότητα». Όσον αφoρά τα φληναφήματα των επαγγελματιών πoλιτικών, ότι η νεoφιλελεύθερη Ευρώπη τoυ Μάαστριχτ απoτελεί εγγύηση κατά των εθνικιστικών ή ρατσιστικών συγκρoύσεων, δεν απoτελoύν παρά ―στη καλύτερη περίπτωση― ευσεβείς πόθoυς και ―στη χειρότερη― εσκεμμένη παραπλάνηση. Αντίθετα, oι συγκρoύσεις αυτές, θα γίνoνται πιo έντoνες όσo συνεχίζεται η άνθιση των αξιών της αγoράς και μόνo μια πραγματική αναβίωση των αξιών της κoινότητας, θα μπoρoύσε να απoτρέψει τoν νέο Μεσαίωνα τoυ νεoφιλελευθερισμoύ και τoυ συνακόλoυθoυ νεoρατσισμoύ.
Andrew19
QUOTE(Air Kef @ Sep 24 2009, 17:18 ) *
Εγω εξακολουθω να αναρωτιέμαι, ποιες στο διάολο ειναι αυτές οι "επιτροπές πολιτών" και πως εχουν συνταχθεί/οργανωθει. biggrin.gif

Δεν ξέρεις αυτό που λένε ότι στην Ελλάδα αν ρίξεις πέτρα ή σκύλο ή πρόεδρο θα χτυπήσεις?
Ginobili
Καλά αυτό το νομοσχέδιο που πάει να περάσει το ΠΑΣΟΚ για χορήγηση ιθαγένειας (ούτε καν υπικότητας!!!!!!! icon_drunk.gif ) είναι εξοργιστικά παράλογο.Και πραγματικά δεν καταλαβαίνω πως γίνεται να το στηρίζει και η Ν.Δ.....όντας αντιπολίτευση που επιτίθεται και κατηγορεί τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ(Για ΚΚΕ+Συριζα...δεν το συζητάω,είναι αρχή της ιδεολογίας τους)....κάτι μου βρωμάει εδώ.... 39.gif
Προσωπικά σκοπεύω να υπογράψω για να διενεργηθεί δημοψήφισμα για ένα τόσο σημαντικό θέμα.
gallistis
χωρις σχολια...



Ginobili
QUOTE(gallistis @ Jan 6 2010, 15:51 ) *
χωρις σχολια...


Τσ..τσ...τσ.... laugh.gif τι αισχρά βίντεο με υπονοούμενα είναι αυτά?
Σα δεν ντρέπεσαι...ξενόφοβε...ρατσιστή...κομπλεξικέ.
..που δεν θες να έρθουν τόσοι και άλλοι τόσοι λαθρομετανάστες.. icon_drunk.gif
Alexandris Eleftherios
Πολλά λόγια βρε παιδιά. Όλοι έχουμε γνώμη όλοι μιλάμε και στο τέλος όλοι διαφωνούμε, (εμεις, οι πολιτικοι, ΟΛΟΙ) και ΤΙΠΟΤΑ δεν γίνεται...

Η λύση ειναι απλή...
Ότι έχουν κάνει χώρες του εξωτερικού για την λαθρομεταναστευση αλλα και για την νομιμη μεταναστευση, ας τα υιοθετήσουμε και εμεις και ας τα κάνουμε δικούς μας νόμους.

Αλλα ξέχασα...

Αυτα τα έκαναν ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΕΣ κοινωνίες. Εμείς είμαστε ουγκάντα οπότε... Λύση δεν θα βρεθεί ποτέ !!!
Απλώς σε 10 χρόνια απο τώρα θα είμαστε μισα μισα σε πληθυσμό με ότι αρνητικό αυτό συνεπάγεται.

Καλή μας νύχτα...
Air Kef
QUOTE(Ginobili @ Jan 6 2010, 17:51 ) *
Τσ..τσ...τσ.... laugh.gif τι αισχρά βίντεο με υπονοούμενα είναι αυτά?
Σα δεν ντρέπεσαι...ξενόφοβε...ρατσιστή...κομπλεξικέ.
..που δεν θες να έρθουν τόσοι και άλλοι τόσοι λαθρομετανάστες.. icon_drunk.gif




Όντως.
Αν διώξουμε τους μετανάστες από την τέλεια χώρα μας, η εγκληματικότητα θα πέσει στο 0, σιγά μην κλέβει κανένας.



Το βίντεο δεν το σχολιάζω.

QUOTE
Καλά αυτό το νομοσχέδιο που πάει να περάσει το ΠΑΣΟΚ για χορήγηση ιθαγένειας (ούτε καν υπικότητας!!!!!!! ) είναι εξοργιστικά παράλογο


Για σένα.
Γιατί για μένα πχ., είναι εξοργιστικά παράλογο να θες διαβατήριο και άδεια για να πας από την μία χώρα στην άλλη.
gallistis
QUOTE(Air Kef @ Jan 6 2010, 21:23 ) *
Όντως.
Αν διώξουμε τους μετανάστες από την τέλεια χώρα μας, η εγκληματικότητα θα πέσει στο 0, σιγά μην κλέβει κανένας.


κανεις δεν ισχυριζεται κατι τετοιο.αλλα σαφως και θα μειωθει αρκετα.στο σαιτ της αστυνομιας εχει διαφορα στατιστικα σχετικα με την εγκληματικοτητα.στη βαρια παραβατικοτητα(φονοι,βιασμοι,κλοπες)οι αλλοδαποι εχουν τη μεριδα του λεοντος.βεβαια τα στατιστικα ειναι μεχρι το 2007(δημοσιο ειναι τι να κανουμε)αλλα σαφως δειχνουν που οφειλεται ενα μεγαλο μερος της παραβατικοτητας

http://www.astynomia.gr/images/stories/DOC...imatikotita.pdf
Air Kef
Ωπα ρε φίλε, εδώ λεει 2007, Ημέδαποι (Έλληνες δλδ) 53, Αλλοδαποί 28.

Εγώ λέω να διώξουμε τους Ημέδαπους.


Καλά βασικά εγώ ούτε καν τον διαχωρισμό δεν δέχομαι, αλλά τέλος παντων.

Ο άλλος έλεγε ότι μετά το απόγευμα Πατησίων δεν μπορούμε να κυκλοφορήσουμε.
Γενικώς ώρες ώρες απορώ που μένω στην Αθήνα και πως τα καταφέρνω και επιζώ.
gallistis
QUOTE(Air Kef @ Jan 6 2010, 22:42 ) *
Ωπα ρε φίλε, εδώ λεει 2007, Ημέδαποι (Έλληνες δλδ) 53, Αλλοδαποί 28.

Εγώ λέω να διώξουμε τους Ημέδαπους.


Καλά βασικά εγώ ούτε καν τον διαχωρισμό δεν δέχομαι, αλλά τέλος παντων.

Ο άλλος έλεγε ότι μετά το απόγευμα Πατησίων δεν μπορούμε να κυκλοφορήσουμε.
Γενικώς ώρες ώρες απορώ που μένω στην Αθήνα και πως τα καταφέρνω και επιζώ.


μεχρι το 2007.μετα εκλεισε το κρατος.εχουμε το δηλαδη το 10% του πληθυσμου να διαπραττει το 1/3 απο τους φονους.στους βιασμους ειναι 24/29 το...σκορ(ελληνες/αλλοδαποι).στην επαιτεια 17/238.στις διαρηξεις 1426/1192.το 1/10 του πληθυσμου(μαλλον ειναι μεγαλυτερο) κανει σχεδον οσα εγκληματα κανει το 90%.υπαρχουν βεβαια και εγκληματα που οι ελληνες εχουν τη πρωτοκαθεδρια(πως να κανεις εκβιασμο αν δε μιλας καλα τη γλωσσα.και μιλαμε για εξυχνιασμενα εγκληματα που ειναι σχετικα ευκολοτερο να εντοπισεις εναν ελληνα που ξερεις ονομα,επωνυμο,διευθυνση απο εναν αλλοδαπο που λεγεται χασαν,χουσειν,αλι,εντι κτλ

Air Kef
Μα είναι φυσιολογικό, όταν δεν βρίσκουν κάποια δουλειά να βγάλουν κάποια λεφτά να ζήσουν κάπως, να στρέφονται εκεί.

Ίσως αν βρίσκαμε έναν τρόπο να πάνε εκεί που θέλουν, ή να ζήσουμε όλοι μαζί, όπως μπορούμε, ακόμα και με χαμηλώτερες κοινωνικές και οικονομικές σταθερές, η εγκλιματικότητα θα μειωνόταν. Χωρίς να τους στείλουμε πισω απο κει που ήρθαν, γιατι προφανώς, θα ξανάρθουν.
a bullet for your head
QUOTE(Air Kef @ Jan 6 2010, 22:42 ) *
Ο άλλος έλεγε ότι μετά το απόγευμα Πατησίων δεν μπορούμε να κυκλοφορήσουμε.
Γενικώς ώρες ώρες απορώ που μένω στην Αθήνα και πως τα καταφέρνω και επιζώ.

Μπορει καποιες φορες να προστιθεται καποια υπερβολη στα λεγομενα πολλων πολιτων,αυτο δεν σημαινει ομως οτι κατα βαση,αυτα που λενε δεν ισχυουν η' δεν στεκουν..
Και ειτε μας αρεσουν να τα ακουμε,ειτε οχι..δεν μπορουμε να μην τα λαμβανουμε υποψιν..
Air Kef
Από αυτές τις υπερβολές όμως διαμορφώνονται απόψεις και πεποιθήσεις, και φτάνουμε να έχουμε τις επιτροπές πολιτών υπέρ της διατήρησης της ελληνικότητας των γειτονιών μας που σε συνεργασία με την αστυνομία έχουμε τα γνωστά συμβάντα.

Άλλο πάω Πατησίων και βλέπω 10 Νιγηριανούς να πουλάνε ηλεκτρονικά και στην Βικτωρίας να κάθονται και να βαριούνται,
ή ότι το απόγευμα η Πατησίων δεν έχει πολύ κόσμο, και άλλο αυτό που λεει ο κύριος.
a bullet for your head
QUOTE(Air Kef @ Jan 6 2010, 23:15 ) *
Από αυτές τις υπερβολές όμως διαμορφώνονται απόψεις και πεποιθήσεις, και φτάνουμε να έχουμε τις επιτροπές πολιτών υπέρ της διατήρησης της ελληνικότητας των γειτονιών μας που σε συνεργασία με την αστυνομία έχουμε τα γνωστά συμβάντα.

Δεν νομιζω οτι οι υπερβολες απο μονες τους,οτι μπορουν να δημιουργησουν στασεις,αποψεις,πεποιθησεις..
Καλως η' κακως,αυτη η κατασταση υφισταται..
Θεωρω οτι βλεπουμε ακομη ενα ''πρωιμο σταδιο''...καθως ως γνωστον,στην Ελλαδα ολα ερχονται με μια σχετικη καθυστερηση..
Air Kef
QUOTE
Θεωρω οτι βλεπουμε ακομη ενα ''πρωιμο σταδιο''...καθως ως γνωστον,στην Ελλαδα ολα ερχονται με μια σχετικη καθυστερηση..


Ασφαλώς.
Η μέρα που επίτηδες θα πνίγουμε μετανάστες ανοικτά των νησιών μας δεν αργεί, μην πω ότι έφτασε και πέρασε.

Θέμα ασφαλώς και υπάρχει, η συζήτηση είναι για το τι είναι σωστό να κάνουμε. Προφανώς θεωρώ λάθος να τους διώξουμε, να τους βάζουμε σε στρατόπεδα συγκέντρωσης και οτιδήποτε τέλος πάντων έχει βάση το ότι εμείς ήρθαμε πρώτοι εδώ και πως είναι η χώρα μας.
gallistis
QUOTE(Air Kef @ Jan 6 2010, 23:05 ) *
Μα είναι φυσιολογικό, όταν δεν βρίσκουν κάποια δουλειά να βγάλουν κάποια λεφτά να ζήσουν κάπως, να στρέφονται εκεί.

Ίσως αν βρίσκαμε έναν τρόπο να πάνε εκεί που θέλουν, ή να ζήσουμε όλοι μαζί, όπως μπορούμε, ακόμα και με χαμηλώτερες κοινωνικές και οικονομικές σταθερές, η εγκλιματικότητα θα μειωνόταν. Χωρίς να τους στείλουμε πισω απο κει που ήρθαν, γιατι προφανώς, θα ξανάρθουν.


συγγνωμη,μα αυτη ειναι μια λογικη που δε μπορω να καταλαβω.φευγει καποιος απο τη χωρα του,γιατι ειναι κυνηγημενος,πολιτικα,θρησκευτικα,επειδη δε μπορει να ζησει,δινει 1000,2000 δολλαρια σε δουλεμπορους να τον φερουν εδω και επειδη δε μπορει να ζησει αρχιζει να παραβατει εδω?μαλλον ηταν υποτροπος και στη χωρα του.και οι τοσοι βιασμοι?μηπως φταινε οι ελληνιδες που ντυνονται προκλητικα και τους ερεθιζουν?
a bullet for your head
QUOTE(Air Kef @ Jan 6 2010, 23:34 ) *
Ασφαλώς.
Η μέρα που επίτηδες θα πνίγουμε μετανάστες ανοικτά των νησιών μας δεν αργεί, μην πω ότι έφτασε και πέρασε.

Αυτη ειναι η οπτικη γωνια που εσυ μονιμως βλεπεις τα πραγματα...
Δυστυχως..υπαρχουν και αλλες..& θα σιγουρα στο μελλον(το οχι και τοσο μακρινο),θα δουμε και αλλα..
Ginobili
QUOTE(Air Kef @ Jan 6 2010, 19:23 ) *
Για σένα.
Γιατί για μένα πχ., είναι εξοργιστικά παράλογο να θες διαβατήριο και άδεια για να πας από την μία χώρα στην άλλη.

Χμμμμμ.........για σένα απ'ότι βλέπω όχι απλά δεν πρέπει να υπάρχει ή έννοια Έθνος...αλλά ούτε καν κράτος.Μάλιστα....

Όσον αφορά την εγκληματικότητα,αρέσει δεν αρέσει σε κάποιους,είναι αναμφισβήτητο γεγονός ότι έχει αυξηθεί σε μεγάλο βαθμό τα τελευταία χρόνια λόγω της ανεξέλεγκτης εισροής λαθρομεταναστών.Βέβαια για αυτό το φαινόμενο φταίνε ξεκάθαρα οι πολιτικοί που το επιτρέψαν,και όχι οι ίδιοι οι λαθρομετανάστες,οι οποίοι δεδομένου ότι οι περισσότεροι έρχονται εξαθλιωμένοι από χώρες όπου επικρατεί πόλεμος...λογικό είναι ως ένα σημείο να καταφεύγουν σε εγκληματικές πράξεις.
Αλλά και πάλι,δεν είναι μόνο η εγκληματικότητα.Δυσχεραίνουν και την οικονομία μας,βγάζοντας χρήμα από την χώρα και αλλοιώνουν την Εθνολογική μας σύνθεση.Χώρια τα προβλήματα μειονοτήτων και κατά επέκταση "κοσοβοποίηση" μας που τείνουν να δημιουργήσουν.
Και η Ελλάδα ΔΕΝ είναι ούτε Αμερική,ούτε Αυστραλία ούτε Γερμανία να στηρίξει και να δομήσει την δημιουργία ενός κράτους-Έθνους σε μετανάστες.Πέρα από τα μεγέθη,η Ελλάδα είναι ένα Έθνος με ιστορία χιλιάδων ετών...έχει αναπτύξει πολιτιστικά-εθνολογικά-θρησκευτικά χαρακτηριστικά ιδιαίτερα.Δεν είναι η Αμερική που ανακαλύφθηκε πριν 400 χρόνια.

Είναι πολύ απλά λοιπόν τα πράγματα,στην Ελλάδα δεν χωράνε άλλοι μετανάστες.Δεν χωράνε....πως θα τους εξυπηρετήσουμε με νούμερα ρεκόρ ανεργίας,με καταχρεωμένα ταμεία και αγωνία αν κάποιοι σε λίγα χρόνια θα μπορούν να πάρουν σύνταξη? Τι ιατροφαρμακευτική περίθαλψη να τους προσφέρουμε όταν εμείς οι ίδιοι την στερούμαστε?

Συνεπώς ποσόστωση.Να κλείσουν τα σύνορα,να κρατήσουμε όσους χρειαζόμαστε και υπόλοιποι να απελαθούν.Όλα τα άλλα είναι σαχλαμάρες.Να πάρουν ο Τσίπρας η Παπαρήγα,η Κανέλη που μένει στην Εκάλη και ο Γιωργάκης που δεν ξέρουν τι έχουν όλοι αυτοί...από 10 λαθρομετανάστες σπίτι τους...κι ας αφήσουν τα ωραιοποιημένα λόγια περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων...και κολοκύθια τούμπανα....


Υ.Γ Σε καμία σοβαρή χώρα στον κόσμο δεν δίνεται έτσι τόσο ασύστολα η ιθαγένεια.Ακόμα και στην Αμερική,που όποιο παιδί γεννιέται γίνεται Αμερικανός αυτόματα,πρέπει να περάσεις από ένα εκατομμύριο προϋποθέσεις νόμιμης παραμονής για κάποια χρόνια,έντιμου βίου,και στο τέλος να δώσεις και εξετάσεις στο ανώτερο δικαστήριο πάνω στο σύνταγμα των Ηνωμένων Πολιτειών.....!!! Και όλα αυτά για να πάρεις την Υπηκοότητα!!!!! Όχι Ιθαγένεια κιόλας....
a bullet for your head
QUOTE(gallistis @ Jan 6 2010, 23:37 ) *
και οι τοσοι βιασμοι?μηπως φταινε οι ελληνιδες που ντυνονται προκλητικα και τους ερεθιζουν?

Εδω που τα λεμε ντυνονται και αυτες καπως... rolleyes.gif
Βεβαια,το ποσοστο των αλλοδαπων στα ειδεχθη εγκληματα εχει αυξηθει σημαντικα...
Συζηταμε & ξανασυζηταμε τα ιδια πραγματα...
Για το θεμα της ιθαγενειας & της υπηκοοτητας...νομιζω οτι τα παιδια των μεταναστων που εχουν γεννηθει εδω,που εχουν παει σχολειο εδω,που θα εργαστουν εδω & θα παραμεινουν εδω(απ'οτι φαινεται),νομιζω οτι την υπηκοοτητα τουλαχιστον θα επρεπε να την ειχαν παρει...
Για ολους οσους βρισκονται και εργαζονται νομιμα & αποδεδειγμενα στη χωρα μας,θα επρεπε να ειχε γινει ηδη, αυτου του τυπου η ''ενσωματωση''..
dizzy_fingers
QUOTE(a bullet for your head @ Jan 6 2010, 23:40 ) *
Αυτη ειναι η οπτικη γωνια που εσυ μονιμως βλεπεις τα πραγματα...
Δυστυχως..υπαρχουν και αλλες..& θα σιγουρα στο μελλον(το οχι και τοσο μακρινο),θα δουμε και αλλα..

Δεν είναι οπτική γωνία, είναι γεγονός.
Σε αυτές τις περιπτώσεις, βέβαια, όχι υπερβολή αλλά ούτε σημασία δε δίνεται από τα ΜΜΕ.

Επειδή βλέπω από κάποιους, μετά από μία περίοδο ησυχίας στο τόπικ, να θέλουν να ανάψουν πάλι φωτιές ας γράψω κάποια δεδομένα με την ελπίδα να έχουμε ψύχραιμες και κατά το δυνατόν αντικειμενικές τοποθετήσεις:
1) Οι (λάθρο)μετανάστες (βάζω την παρένθεση γιατί παρόλο που όλοι σκίζουν τα ρούχα τους για τους "παράνομους" με τις απόψεις τους φωτογραφίζουν το σύνολο των μεταναστών, κυρίως από τη Μέση Ανατολή) έχουν φύγει από τη χώρα τους για λόγους τους οποίους δε μπορεί να αμφισβητήσει κανείς - για λιγότερο ή εξίσου σημαντικούς λόγους είχαμε φύγει κι εμείς ως Έλληνες στο παρελθόν σε άλλες χώρες οπότε την κατανόησή της θα τη θεωρούσα δεδομένη εδώ μέσα.
2) Η παρούσα εκπαιδευτική, κοινωνική και οικονομική κατάσταση της χώρας, ας δεχτώ ότι, κρίνει την παραμονή και ενσωμάτωσή τους στη χώρα μας δύσκολη. Για το κέντρο της Αθήνας μπορώ να συμφωνήσω αλλά για την ευρύτερη Ελληνική επικράτεια έχω τις αμφιβολίες μου. Για χάρη της συζήτησης, όμως, ας συμφωνήσω πως κάποιοι πρέπει να φύγουν.
3) Το μεγαλύτερο μέρος των ίδιων των (λαθρο)μεταναστών δεν επιθυμούν να παραμείνουν στη χώρα μας. Είτε θέλουν να προωθηθούν στην Ευρώπη είτε να μαζέψουν κάποια λεφτά και να γυρίσουν στη χώρα τους.
4) Το μεταναστευτικό κίνημα από την Αφρικανική και την Ασιατική ήπειρο προς την Ευρώπη θα γίνει ακόμη πιο έντονο στα επόμενα χρόνια, καθώς στην ολοένα χειροτερευόμενη οικονομικοπολιτική κατάσταση των περιοχών αυτών θα έρθει και η επιβεβαιωμένη περιβαλλοντική καταστροφή. Αν κάποιος μπορούσε να υποστηρίξει πως ένα κράτος οφείλει να λύσει μόνο του τα προβλήματά του για να μη στέλνει τους υπήκοούς του σε άλλα δυστυχή κράτη, δε μπορεί να του ζητήσει να δημιουργήσει νερό από το πουθενά και να σταματήσει την ερημοποίηση των εδαφών του...ειδικά όταν για τα παγκόσμια περιβαλλοντικά δεινά ευθύνονται αποκλειστικά οι ανεπτυγμένες χώρες.


Διαβάζοντας, λοιπόν, αυτά τα 4 δεδομένα, τα παρακάτω:
1) Να κλείσουμε τα σύνορα της Ελλάδας/Ευρώπης
2) Να διώξουμε το πλεόνασμα ή ακόμα και το σύνολο των (λαθρο)μεταναστών από την Ελλάδα
3) Ή, απλούστερα, να εφαρμόσουμε κάποιου είδους ποσόστωση όπου με κάποια κριτήρια (ο θεός να βάλει το χέρι του) θα φιλτράραμε την είσοδό τους στον χώρο μας
σας φαίνονται ως οι μόνες πραγματοποιήσιμες, λογικές, ανθρωπιστικές, αποτελεσματικές λύσεις?

Εγώ γιατί βλέπω ένα τεράστιο κενό σε αυτά τα ημίμετρα?

Είναι πιο δύσκολο να προωθήσεις τους μετανάστες στην υπόλοιπη Ευρώπη, από το να περιφράξεις με συρματόπλεγμα τη Μεσόγειο?
Είναι πιο δύσκολο να τους βρεις δουλειά από το να ξοδεύεις λεφτά για στρατόπεδα συγκέντρωσης, δημιουργίες επιτροπών ασύλου, συνοριακές περιφρουρήσεις, αστυνομικές επιχειρήσεις?
Είναι πιο δύσκολο να εφαρμόσεις μία οικολογική πολιτική από το να ορθώνεις τείχη για να προστατέψεις τα μοναδικά, πια, εύφορα εδάφη σου?

Θεωρώ τον εαυτό μου λογικό άτομο και βλέπω πως το δεύτερο σκέλος αυτών των ερωτήσεων δεν πρόκειται να λύσουν κανένα (λαθρο)μεταναστευτικό πρόβλημα. Μπορεί να ανακουφίσουν τον τοπικό πληθυσμό προσωρινά, αλλά στην ουσία είναι ένα τσίμπημα σε έναν μαστιγωμένο.

Απαντήστε, ειλικρινά, τί πιστεύετε ότι και να είστε: αριστεροί δεξιοί πατριώτες μετανάστες...
a bullet for your head
QUOTE(dizzy_fingers @ Jan 7 2010, 00:17 ) *
Δεν είναι οπτική γωνία, είναι γεγονός.


Επειδή βλέπω από κάποιους, μετά από μία περίοδο ησυχίας στο τόπικ, να θέλουν να ανάψουν πάλι φωτιές ας γράψω κάποια δεδομένα με την ελπίδα να έχουμε ψύχραιμες και κατά το δυνατόν αντικειμενικές τοποθετήσεις:
1) Οι (λάθρο)μετανάστες (βάζω την παρένθεση γιατί παρόλο που όλοι σκίζουν τα ρούχα τους για τους "παράνομους" με τις απόψεις τους φωτογραφίζουν το σύνολο των μεταναστών, κυρίως από τη Μέση Ανατολή) έχουν φύγει από τη χώρα τους για λόγους τους οποίους δε μπορεί να αμφισβητήσει κανείς - για λιγότερο ή εξίσου σημαντικούς λόγους είχαμε φύγει κι εμείς ως Έλληνες στο παρελθόν σε άλλες χώρες οπότε την κατανόησή της θα τη θεωρούσα δεδομένη εδώ μέσα.

''Γεγονοτα'' υπαρχουν πολλα...
Οπως και οπτικες γωνιες...

Για το 1...εχω την αισθηση οτι καταννοηση υπαρχει...απο κει κ περα ομως,δεν βλεπω απο σενα & μια αναλογη καταννοηση,για την ανησυχια,την ανασφαλεια & το φοβο πολλων πολιτων μας,που πολλοι εξ' αυτων εχουν πεσει θυματα παραβατικων συμπεριφορων...απο αλλοδαπους..
Επισης δεν μπορω να βρω πολυ μεγαλες ομοιοτητες στα μεταναστευτικα ρευματα των Ελληνων,με ολα αυτα που ζουμε στη χωρα μας τα τελευταια χρονια...παρα μονο την αναγκαιοτητα του να μεταναστευσουν..
Ginobili
QUOTE(dizzy_fingers @ Jan 6 2010, 23:17 ) *
1)Είναι πιο δύσκολο να προωθήσεις τους μετανάστες στην υπόλοιπη Ευρώπη, από το να περιφράξεις με συρματόπλεγμα τη Μεσόγειο?
2)Είναι πιο δύσκολο να τους βρεις δουλειά από το να ξοδεύεις λεφτά για στρατόπεδα συγκέντρωσης, δημιουργίες επιτροπών ασύλου, συνοριακές περιφρουρήσεις, αστυνομικές επιχειρήσεις?
3)Είναι πιο δύσκολο να εφαρμόσεις μία οικολογική πολιτική από το να ορθώνεις τείχη για να προστατέψεις τα μοναδικά, πια, εύφορα εδάφη σου?

Θεωρώ τον εαυτό μου λογικό άτομο και βλέπω πως το δεύτερο σκέλος αυτών των ερωτήσεων δεν πρόκειται να λύσουν κανένα (λαθρο)μεταναστευτικό πρόβλημα. Μπορεί να ανακουφίσουν τον τοπικό πληθυσμό προσωρινά, αλλά στην ουσία είναι ένα τσίμπημα σε έναν μαστιγωμένο.

Απαντήστε, ειλικρινά, τί πιστεύετε ότι και να είστε: αριστεροί δεξιοί πατριώτες μετανάστες...

1)Ειλικρινά μου προξενεί τρομερή εντύπωση το ότι θέτεις τέτοια ερώτηση.Εννοείται ότι είναι ασύλληπτα πιο δύσκολο το να τους προωθήσεις στην Ευρώπη.Πια χώρα θα δεχθεί να τους πάρει??? Καμία!!!! Ο Σαρκοζί???? η Άνγκελα Μέρκελ???? Ή ο Μπερλουσκόνι που τους βυθίζει μεσοπέλαγα,και αυτοί που είναι στην Ιταλία τους κυνηγάει βγάζοντας τον στρατό έξω???? Τα τελευταία χρόνια αν παρατηρείς,στην στάση τους αυτή οι Ευρωπαίοι γίνονται ολοένα και πιο σκληροί με δεδομένη την συνεχής άνοδο των ακρο-δεξιών κομμάτων,και την παρακμή των σοσιαλιστών.

2) Δεν ξέρω αν είναι πιο εύκολο,είναι σίγουρα πάντως πιο ωφέλιμο για την οικονομία της χώρας.(Αφού βλέπω να σε ενδιαφέρει περισσότερο το οικονομικό σκέλος του ζητήματος).

3)Πολύ γενικόλογο που ακούγεται αυτό,και δεν καταλαβαίνω γιατί σώνει και καλά πρέπει να κρατήσουμε τους περίσσιους μετανάστες προκειμένου να αποκτήσουμε επιτέλους μια οικολογική πολιτική??? Περιφρούρηση χρειαζόμαστε για την προστασία μας από τα καραβάνια λαθρομεταναστών που μας στέλνει καθημερινά η Τουρκία σε συνεργασία με τους Έλληνες Πολιτικούς και τους μαφιόζους. Δεν χρειάζεται να χτίσουμε το Μέγα Σινικό Τείχος....
Άσε που σε αυτό το αναγκαίο εγχείρημα πρέπει να καταλάβει η Ευρωπαική Ένωση ότι είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΈΝΗ να συνδράμει σε υλικό και δυναμικό για την περιφρούρηση των Ευρωπαϊκών συνόρων.Δεν είναι δυνατόν να το αναλάβει μόνη της η Ελλάδα.Είναι παράλογο.
dizzy_fingers
Τα εισαγωγικά στο "γεγονότα" υποθέτω πως σου ξέφυγαν. Το λινκ αφορά σε μελέτη της Διεθνούς Αμνηστίας, όχι ρεπορτάζ κάποιου ΜΜΕ.

Στα υπόλοιπα, πιάνεσαι από γωνίες για να εκφράσεις κάποιες θέσεις σου, αποφεύγεις όμως να τοποθετηθείς στην ουσία του ποστ (η οποία είναι και του τόπικ, και της ευρύτερης συζήτησης αυτού του θέματος) - τις πιθανές λύσεις του προβλήματος.

Εκτός, βέβαια, αν θέλεις να αρχίσουμε για τις επόμενες 5 σελίδες να αναλύουμε πάλι γιατί είναι/δεν είναι κλέφτες και αν είναι/δεν είναι ίδιο το μεταναστευτικό κίνημα των ελλήνων με αυτών, ποιός είναι ανθρωπιστής και ποιός ρατσιστής, κάτι το οποίο θα κάνεις μόνος σου γιατί εγώ δεν έχω καμία όρεξη να συνεχίσω στο ίδιο μοτίβο με τις προηγούμενες 22 σελίδες.
a bullet for your head
QUOTE(dizzy_fingers @ Jan 7 2010, 01:00 ) *
Τα εισαγωγικά στο "γεγονότα" υποθέτω πως σου ξέφυγαν. Το λινκ αφορά σε μελέτη της Διεθνούς Αμνηστίας, όχι ρεπορτάζ κάποιου ΜΜΕ.

Στα υπόλοιπα, πιάνεσαι από γωνίες για να εκφράσεις κάποιες θέσεις σου, αποφεύγεις όμως να τοποθετηθείς στην ουσία του ποστ (η οποία είναι και του τόπικ, και της ευρύτερης συζήτησης αυτού του θέματος) - τις πιθανές λύσεις του προβλήματος.

Εκτός, βέβαια, αν θέλεις να αρχίσουμε για τις επόμενες 5 σελίδες να αναλύουμε πάλι γιατί είναι/δεν είναι κλέφτες και αν είναι/δεν είναι ίδιο το μεταναστευτικό κίνημα των ελλήνων με αυτών, ποιός είναι ανθρωπιστής και ποιός ρατσιστής, κάτι το οποίο θα κάνεις μόνος σου γιατί εγώ δεν έχω καμία όρεξη να συνεχίσω στο ίδιο μοτίβο με τις προηγούμενες 22 σελίδες.

Οχι αγαπητε..δεν μου ξεφυγαν τα εισαγωγικα...γεγονοτα & μαλιστα καταγεγραμμενα υπαρχουν παρα πολλα..
Εσυ βεβαια φροντιζεις να τονιζεις καποια εξ'αυτων..
Απο κει κ περα δεν πιανομαι απο γωνιες..η' πλευρες η' οτιδηποτε...εχω εκφρασει πολλες αποψεις σ'αυτο το τοπικ..μερικες εκ των οποιων αναφερονται & σε πιθανες λυσεις & προσεγγιση του ολου ζητηματος..
Αν δεν εχεις ορεξη να συνεχισεις πανω στο ιδιο μοτιβο με τις προηγουμενες 22 σελιδες...μην συνεχισεις..
Ginobili
Συνεπώς dizzy ποιες είναι οι δικές σου προτάσεις για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα?(Αν όντως δέχεσαι ότι υπάρχει πρόβλημα,ότι έχουμε περισσότερους απ'όσους μπορούμε να αντέξουμε,και ότι η εισροή τους συνεχώς αυξάνεται)
dizzy_fingers
Ginobili, προφανώς υπάρχει διαφορά αντίληψης των δεδομένων.
Δε μιλάμε για καραβάνια και βάρκες με μετανάστες αλλά για κύματα εκατομμυρίων προσφύγων που θα ακολουθήσουν στα επόμενα χρόνια.
Επέτρεψέ μου, λοιπόν, να θεωρώ τα μέτρα των αντεπιχειρημάτων σου ανεπαρκή, όσο μεγάλη γραμματοσειρά και να τους βάζεις tongue.gif.

Ζητώντας βοήθεια από την Ευρώπη για να "προστατέψουμε" τα σύνορά μας αντί να απαιτούμε να παίρνουν το "μερίδιό" τους από την εισροή, θεωρώ πως παίρνουμε το μέρος της λάθος πλευράς.
Και συνεχίζω να βλέπω ένα τεράστιο λογικό κενό σε αυτήν τη στρατηγική.

EDIT: @Ginobili, αυτά που έγραψα παραπάνω.
Ginobili
QUOTE(dizzy_fingers @ Jan 6 2010, 23:11 ) *
Ginobili, προφανώς υπάρχει διαφορά αντίληψης των δεδομένων.
Δε μιλάμε για καραβάνια και βάρκες με μετανάστες αλλά για κύματα εκατομμυρίων προσφύγων που θα ακολουθήσουν στα επόμενα χρόνια.
Επέτρεψέ μου, λοιπόν, να θεωρώ τα μέτρα των αντεπιχειρημάτων σου ανεπαρκή, όσο μεγάλη γραμματοσειρά και να τους βάζεις tongue.gif.

Ζητώντας βοήθεια από την Ευρώπη για να "προστατέψουμε" τα σύνορά μας αντί να απαιτούμε να παίρνουν το "μερίδιό" τους από την εισροή, θεωρώ πως παίρνουμε το μέρος της λάθος πλευράς.
Και συνεχίζω να βλέπω ένα τεράστιο λογικό κενό σε αυτήν τη στρατηγική.

EDIT: @Ginobili, αυτά που έγραψα παραπάνω.

Το ξέρω ότι έχουμε πολύ διαφορετικές αντιλήψεις.Εγώ κάτι άλλο σε ρώτησα,και ξεκάθαρη απάντηση δεν μου έχεις δώσει...ούτε καν για το αν υπάρχει πρόβλημα.
Τα κύματα εκατομμυρίων προσφύγων που θα ακολουθήσουν στα επόμενα χρόνια είναι θέμα που ξεφεύγει αρκετά,έχει πολλές παραμέτρους όπως η μετανάστευση λόγω των κλιματικών αλλαγών,και δεν αφορά μόνο την Ελλάδα.Εδώ θίγουμε κάτι πιο επίκαιρο και συγκεκριμένο...γιατί το φαινόμενο στην Ελλάδα είναι πιο ιδιαίτερο....
dizzy_fingers
Κάποιες πηγές, ως backup της θέσης μου για τη μαζικότητα του μελλοντικού μεταναστευτικού κινήματος:
- Africa may be able to feed only 25% of its population by 2025.
- Afghanistan: Environmental crisis looms as conflict goes on
- http://www.unccd.int/search/search_results...?query=refugees (έχει κάποιες παρουσιάσεις της Ένωσης των Ηνωμένων Εθνών σχετικά με το θέμα, σε μία από αυτές, "right to water", γραφόταν πως θα φτάσουν τα 50 εκατομμύρια το 2010)
-
100 κράτη κινδυνεύουν να σβηστούν από τον χάρτη
(Ημερησία)

EDIT: Το φαινόμενο στην Ελλάδα είναι υποπαράγωγο του ευρύτερου μεταναστευτικού ζητήματος. Είναι αφελές να υποστηρίζεις πως αν ταμπουρωθείς στο σπίτι σου όλα θα είναι καλά, την ίδια στιγμή που έξω στη γειτονιά σου θα γίνεται πόλεμος.
Ποιά ερώτηση θεωρείς πως δεν απάντησα ξεκάθαρα? Αν είναι αυτή σχετικά με τις λύσεις που προτείνω είναι τα εξής:
QUOTE(dizzy_fingers @ Jan 7 2010, 00:17 ) *
Είναι πιο δύσκολο να προωθήσεις τους μετανάστες στην υπόλοιπη Ευρώπη, από το να περιφράξεις με συρματόπλεγμα τη Μεσόγειο?
Είναι πιο δύσκολο να τους βρεις δουλειά από το να ξοδεύεις λεφτά για στρατόπεδα συγκέντρωσης, δημιουργίες επιτροπών ασύλου, συνοριακές περιφρουρήσεις, αστυνομικές επιχειρήσεις?
Είναι πιο δύσκολο να εφαρμόσεις μία οικολογική πολιτική από το να ορθώνεις τείχη για να προστατέψεις τα μοναδικά, πια, εύφορα εδάφη σου?

σε περίπτωση που σου διέφυγαν.
Το αν θεωρώ πως υπάρχει πρόβλημα...από τη στιγμή που προτείνω λύσεις, εσύ τί λες? tongue.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.