Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Milwaukee Bucks
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > NBA > Past Seasons
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6
aegeansheed
Milwaukee Bucks






Supersonic Youth


Πρόγραμμα Αγώνων

Προηγούμενο Ρεκόρ (2015-2016): 33-49

Πρώτοι σε στατιστικές κατηγορίες (2015-2016):
Πόντοι: Khris Middleton 18.2
Ριμπάουντ: Giannis Antetokounmpo 6.2
Ασίστ: Michael Carter-Williams 5.2
Κλεψίματα: Khris Middleton 1.7
Κοψίματα: John Henson 1.9
Ευστοχία %: Miles Plumlee 60.1 %
Χρόνος συμμετοχής: Khris Middleton 36.1

Πιθανή 5άδα:
Dellavedova Brogdon Κounmpo Parker Henson


Πάγκος:
PG: Jason Terry,
SG: Malcolm Brogdon, Rashard Vaughn, Tony Snell
SF: Khris Middleton*, Michael Beasley, Steve Novak
PF: Greg Monroe, Mirza Teletovic
C: Miles Plumlee, Thon Maker

Μεταγραφικές Κινήσεις
Draft Picks:Thon Maker (#10, πρώτος γύρος), Malcolm Brogdon (#36,δεύτερος γύρος), Patrick McCaw (#36,δεύτερος γύρος)

Ήρθαν ή ανανέωσαν: Matthew Dellavedova (FA), Jason Terry (FA), Michael Beasley (ανταλλαγή από Rockets), Tony Snell (ανταλλαγή από Bulls) Miles Plumlee (ανανέωσε)

Έφυγαν: Patrick McCaw (ανταλλαγή σε Warriors), Jerryd Bayless (FA), Michael Carter-Williams (ανταλλαγή σε Bulls), Tyler Ennis (ανταλλαγή σε Rockets), O.J. Mayo (suspended), Greivis Vasquez (FA), Damien Inglis (FA), Johnny O'Bryant (FA)

Παρουσίαση ομάδας
Οι 33 νίκες δεν μπορει να είναι επίδοση για την ομάδα που έχει στο roster της τον καλύτερο international παίκτη σήμερα. Το αδύνατο σημείο των Bucks πέρυσι ήταν κατά γενική ομολογία το μακρινό σουτ. Σε κάθε ματς υπήρχε ένα συνεπές και λογικό πλάνο αντιμετώπισης από όλους τις αντιπάλους: κλείσιμο προς τα μέσα και ρίσκο στο μακρινό σουτ. Τί έκανε ο Hummond? Πλαισίωσε την ομάδα με περισσότερους (εφόσον μετράμε τον Novak και για non-practice player!) σουτέρ: Teletovic, Snell, Terry, Beasley (σκόρερ, έστω...)

Δυστυχώς τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα περίμεναν, με τον τραυματισμό ενός εκ των τριών της νεανικής τριάδας, που αποτελεί τον πυρήνα των Bucks. Ο Middleton με σταθερότητα και πολύ καλά νούμερα πέρυσι, (όπως αναμενόταν, αφού τον είχαμε παρουσιάσει στο New Kid tongue.gif), playcaller και vocal leader της ομάδας, θα μείνει για εξι μήνες περίπου, κάτι που σημαίνει οτι κινδυνεύει να χάσει ολόκληρη τη χρονιά, ειδικά εφόσον οι Bucks βρίσκονται στη ζώνη του Ψαρέματος.

Κατά τα άλλα, είδαμε τα αναμενόμενα έως τώρα στην preseason, ειδικά από τον ρόλο που ετοιμάζεται για τον Γιάννη, ενώ θετική προσθήκη φαίνεται να είναι ο Delly, λόγω της ικανότητάς του στο σουτ, του αλτρουισμού του (που ταιριάζει με τον αρχικό σχεδιασμό-usage% που θα ξεκινήσουν να έχουν Γιάννης και Parker) και των σημαντικών playoffικών του παραστάσεων με τους Cavs. Άρεσε και η υπογραφή του Teletovic, αλλά πολύ περισσότερο η ανταλλαγή του W.C., που για τους GMs είναι κάτι σαν τον "παππά": όποιος τον παίρνει, πρέπει άμεσα να τον ξεφορτωθεί το συντομότερο... με κοινή κρυφή ελπίδα κάποια στιγμή να ξαναπάει στους Sixers και να μείνει εκεί για πάντα.

Οι Bucks μέσα στον γενικότερο καλοκαιρινό χορό των εκατομμυρίων από την αύξηση του Salary Cap, δεν έχασαν χρόνο και κλείδωσαν τον Γιάννη για τα επόμενα χρόνια, επιβραβεύοντας τα αποτελέσματα που έχει φέρει η επιμονή και η προσήλωσή του στον στόχο να φέρει κάποια στιγμή το πρωτάθλημα στο Woky. Πλεόν έχει γίνει αυτό που λένε "the face of the Franchise".

Γιάννης: "I’ve become attached to Milwaukee. The thought that I might not win a championship in my career doesn’t even exist in my mind. I will win at some point! I will do everything to win a championship"

Ο Κούμπο έχει πιθανότητες να ταξιδέψει Φλεβαριάτικα για NOLA κατευθείαν από το voting, αλλά κι αν δε γίνει αυτό, σίγουρα θα τον ψηφίσει ο τότε lead coach. Ο Kidd μετά το πετυχημένο πείραμα να του δώσει τα ηνία για την οργάνωση του παιχνιδιού, αναμένεται να συνεχίσει να εμπιστεύεται τον versatile forward. Έχοντας πλέον λάβει μαθήματα από τον Stockton το καλοκαίρι, αναζητείται ο αντίστοιχος Mailman, που θα έρθει μετά το πολύκροτοαναμενόμενοέχεικουράσει trade του Monroe. Μέχρι τότε τον ρόλο του Malone θα παίζει ο ίδιος ο Κούμπο, επειδή... μπορεί! tongue.gif

Ταβανόμετρο & στόχοι για φέτος
Στόχος? Να πούμε αρχικά να ξαναπάρουμε τις "χαμένες" νίκες της προηγούμενης σαιζόν? Αν και όχι ακριβώς "στόχος", θεωρώ ότι υπάρχει το πείσμα και ο εγωισμός στις τάξεις των παικτών για τις 40 νίκες. Οι κινήσεις ήταν ενδεδειγμένες, τόσο ο Jabari, όσο και ο Γιάννης αναμένεται να έχουν break out years, οι λοιποί θα πρέπει να υποστηρίξουν ως δεύτερα βιολιά στους ρόλους που ο Kidd -επιτέλους- θα πρέπει να σχεδιάσει.

Αν βρεθεί η απαραίτητη χημεία και δουλέψει επιτυχημένα το πείραμα με τους σουτέρ, τότε οι Bucks μπορούν να έχουν βλέψεις για κάτι καλύτερο. Όμως μέχρι να γυρίσει ο Middleton και ο Γιάννης να μάθει να καταλήγει σε επιλογές που δε θα δημιουργούν αβίαστα πουλήματα μπάλας (4 λάθη κατά μ.ο. όσο έπαιζε στο "1" πέρυσι μετά το ASW) , ας κρατάμε μικρό καλάθι για τυχόν βλέψεις playoffs. Ο Γιάννης είναι ο ορισμός του fun to watch, με ό,τι συνδυάζει μπασκετικά και ψυχαγωγικά στο ΝΒΑ, ειλικρινά ποιός δε μπορεί να συμπαθήσει τους Bucks με τον Κούμπο κινητήριο μοχλό?

Κάτω απ' το φως του προβολέα
Γιάννης/Jabari: από το draft πάνε μαζί, συνοδοιπόροι, αν και ο Jabari είχε σχεδόν μια χαμένη χρονιά σε σχέση με τον Γιάννη, ο ένας τρέφει τη μέγιστη εκτίμηση για τον άλλο και το δείχνουν σε κάθε ευκαιρία.

Αν για τον Γιάννη περιμένουμε να δούμε φέτος να παίρνει το χρίσμα του all-star έχοντας νούμερα Bird, τότε ό,τι είδαμε από αυτόν πέρυσι, περιμένουμε να δούμε από τον Jabari φέτος: πιο απελευθερωμένος και εκρηκτικός στα πατήματά του σε σχέση με πέρυσι φαίνεται να είναι περισσότερο επιθετικός ήδη στα ματς της preseason. Ο Jabari έχει ισχυρό κίνητρο να αποδείξει στον εαυτό του και στους Bucks για ποιον λόγω επιλέχτηκε τόσο ψηλά στο draft, ο δε Κούμπο δηλώνει ότι θα τον δούμε all-star από φέτος!




Προπονητής
Jason Kidd: Ο Kidd για κάποιον λόγο απολαμβάνει μια αξιοζήλευτη ασυλία από τους ιδιοκτήτες της ομάδας του. Εξαιρετικά σπάνια η περίπτωση στις μέρες μας ο προπονητής να τελειώνει σαιζόν με χειρότερο ρεκόρ κατά 8 νίκες σε σχέση με την προηγούμενη και κυριολεκτικά να μην τρέχει κάστανο!

Ένας παράγοντας που ευνοεί αυτήν την κατάσταση για τον Kidd είναι τα Buckικά κύματα ηδονής/αισιοδοξίας που απορρέουν από την εντύπωση ότι ο Γιάννης δηλώνει περήφανα "Buck for life" κι επειδή είναι ρεαλιστική πιθανότητα να εξελιχθεί σε top5 παίκτη μέσα σε 4 χρόνια, από τη στιγμή που ως άγνωστος έφηβος χωρίς μπασκετικές παραστάσεις βρέθηκε στο draft, μέχρι σήμερα, που η συμμετοχή του στο ASG θεωρείται κάτι παραπάνω από βέβαιη.

Θέλω να ρωτήσω τον... John Hammond (GM)
... αν πιστεύει οσο και ο Κούμπο την ιδέα ενός Πρωταθλήματος στο Milwaukee.

Πρόβλεψη νικών: 40-42
Conference rank: 9
Division rank: 4

ssoulliss
Περίμενα χειρότερους τους Bucks. Ο Γιάννης ήταν καλός. Μεγάλη τρύπα το πέντε, όπου ο Zeller στο πρώτο ημίχρονο έκοβε βόλτες. Ο Monroe είναι στάσιμος. Να τους δούμε και με τον Snell που θα βελτιώσει τις αποστάσεις.
pan24
ΓΙΑΝΝΑΡΟΣ ΓΙΑΝΝΑΡΟΣ ΓΙΑΝΝΑΡΟΣ
31 ποντους 9 ριμπαουντ 5 ασσιστ 1 κλεψιμο,ενα κοψιμο και μολις 1 λαθος σε 38λεπτα με 12/19 διποντα,1/2 τριποντα και 4/6 βολες
Το σημαντικοτερο ειναι οτι αυτο εγινε σε μια σχετικα μετρια βραδια,δεν εκανε καποια εξωπραγματικη εμφανιση αφου ειχε απεναντι και δυο απο τους παικτες που ματσαρουν καλυτερα στην αμυνα πανω του,τον batum και τον gilchrist
Ο τελετοβιτς χτες κακος γιατι η μονη του δουλεια ειναι να βαζει τα σουτ,οταν δεν το κανει αυτο ειναι αρνητικος
Το double double του μονρο εικονικο,δεν παιζει αμυνα,ειχε 5/14 επιθετικες προσπαθειες και αρκετα απο τα ριμπαουντ που πηρε ηταν απο χαμενη δικη του προσπαθεια
Θυμαμαι τουλαχιστον δυο φορες που ο γιαννης τον εβγαλε μονο του με το καλαθη και εχασε το λει απ και αλλες δυο που ο τελετοβιτς εχασε ελευθερα σουτ απο δημιουργια του γιαννη
Αν αυτοι εκαναν τα στοιχειωδη θα μιλαγαμε για γιαννη στα ορια του triple double
Ντελαβεντοβα πολυ καλος,κανει οσα ηθελαν οι μπακς απο αυτον
Ο παρκερ χτες ηταν κακος,χαμενος στην αμυνα και κουτουλαγε στην επιθεση
Ο μπισλει επαιξε υπερβολικα πολυ(20 λεπτα) για την αποδοση του αλλα οταν παιξει ο σνελ θα περιοριστει ο χρονος του και θα υπαρξουν πιο λειτουργικα σχηματα
Ευχαριστη εκπληξη ο μπρογκντον
Μπαινει μεσα και δειχνει ετοιμος δινοντας μια πολυ καλη λυση απο τον παγκο
Αν συνεχισει ετσι θα ειναι μεγαλο steal
Στο 5 η κατασταση ειναι απογοητευτικη αφου δινουν 44 εκ για 3 ψηλους που κανενας δεν κανει την διαφορα
Ομως καταλαβαινω την λογικη τους
Ο μονρο φευγει αυτο το καλοκαιρι(ή το επομενο στο απιθανο σεναριο που κανει opt in),ελπιζουν να αναπτυξουν τον thon ως starter στο 5 ενω υπαρχει ο πλαμλι που ως backup θα ηταν πολυ καλος και ο χενσον που με τα νεα οικονομικα δεδομενα το συμβολαιο 11εκ/χρονο ειναι πολυ καλο και γινεται ευκολα trade αν αποφασιστει
SG3ptshooter
Career high Ράσου Vaughn:


Πρέπει να το κάνουμε στήλη, τύπου "Unexpected Protagonist of the Night, 29/10, sponsored by Yushityu". Λίγες μέρες έχω να κάνω catchup αν μου το δώσει η εξουσία.
pan24
Οι πιθανοτητες των μπακς να γινουν contender βασιζονται σε μεγαλο βαθμο στην εξελιξη του thon maker
Το αναμενομενο ειναι οτι το πικ πρωτου γυρου σε αυτο το ντραφτ(που 75% θα ειναι τοπ 15) θα παει σε εναν κοντο
Απο εκει και περα,αν ολα πανε καλα,τα πικ που θα εχουν θα ειναι θεση 20 και κατω
Θεσεις που δυσκολα να σου δωσουν τοπ παικτη
Αυτη η offseason ηταν η τελευταια που ειχαν πολυ χωρο στο καπ αφου ερχεται η επεκταση του γιαννη,μετα του παρκερ ενω ακολουθει και η ανανεωση του μιντλετον
Ο πλαμλι και ο χενσον ειναι καλοι για ομαδες που κυνηγανε θεσεις 6-8 αλλα οχι ως starter σε ομαδα που θελει δαχτυλιδι
Αν βγει ο thon τα επομενα ντραφτ μπορουν να χρησιμοποιηθον για συμπληρωματικους παικτες(στο 4 πχ που ο τελετοβιτς μεγαλωνει θα μπορουσα να δω τους μπακς να διαλεγουν καποιον με το πικ πρωτου γυρου του 2018)
Αν δεν βγει ο thon δεν βλεπω πως μπορεις να παρεις τοπ ψηλο χωρις να κανεις trade καποιον εκ των γιαννη,μιντλετον,παρκερ

zorba
Άλλο ενα καταπληκτικό παιχνιδι απο τον Γιάννη με 24π/10ρ/7α με 1/6 3π, μπουμπουνιζοντας ομως το 6ο τρίποντο στο πιο κρίσιμο σημείο! Βέβαια το παιχνιδι ηταν άλλο ενα δείγμα του σκαουτινγκ που κάνουν στους Μπακς οι μικρές κυρίως ομάδες, αφήνοντας ελεύθερο τον Γιάννη από την περιφέρεια να σουτάρει... Πολύ καλή η χημεία που αναπτύσσεται μεταξύ Γιάννη και Ντέλι, ενώ σημαντική ηταν η προσφορά του Σνελ, κυρίως στην αμυνα όπου με το τεράστιο wingspan που διαθέτει μάζεψε 10ρ ενώ είχε και 3/9 3π, ποσοστό που σιγουρα θα βελτιώσει βρίσκοντας τον ρόλο του στην ομάδα. Βεβαια το πρόβλημα στην αμυνα παραμένει και η ομάδα είναι ικανή να φάει καλάθι απο αιφνιδιασμό... μετά απο δικό της αιφνιδιασμό...
zorba
Απλά δεν υπάρχουν λόγια για τον Γιάννη... 27π/7ρ/9α/2κλ/2τ, +20. Όταν είναι στο παρκέ, οι Μπακς βάζουν συνολικά 30 πόντους περισσότερους κάθε 100 κατοχές!!! Φυσικά σ' αυτό το παιχνίδι καταλυτικός ήταν κι ο ρόλος του Τζαμπάρι με 4/6 3π και 8ρ, που άνοιξε διαδρόμους στον Γιάννη για να παίξει ουκ ολίγα μισματς στο λόου ποστ όπου πλέον έχει προσθέσει σταθερά τα χουκς (είτε με το αριστερό είτε με το δεξί) έτσι για να μας δείξει ότι είναι αξιόπιστος και στο 5. Το δε eurostep που πλέον βλέπουμε σχεδόν σε κάθε ντράιβ του, απλά ΔΕΝ ΜΑΡΚΑΡΕΤΑΙ ούτε καν από οργανωμένη άμυνα...
Επίσης ιδιαίτερα αξιόπιστος φαίνεται ο Σνελ τόσο στην άμυνα όσο και ως spot up shooter 2/5 3p, όπου βοήθησε και ο Μπρόγντον 2/3 3π. Φοβερός στην άμυνα ο Plumlee και καθοριστικός ο Μονρόε με 16π/16ρ/6α.
Αν το γεγονός δεν ήταν τυχαίο, και μπορούμε να το αποδώσουμε στο ότι η ομάδα βρίσκει σιγά σιγά τα πατήματά της και την κατάλληλη χημεία, τότε οι Μπακς μόνο για tanking δεν πάνε...

ΥΓ: κερασάκι στην τούρτα τα 2/2 3π από τον Thon Maker στο τέλος του παιχνιδιού όταν η νίκη ήταν ήδη κλειδωμένη...
pan24
Ο γιαννης μετα τα πρωτα 5 παιχνιδια εχει μεσο ορο 24 ποντους,8,8 ριμπαουντ και 6,4 ασσιστ,2 μπλοκ,1,2 κλεψιματα και 2,4 λαθη με 51% ευστοχια
Αν πρεπει να βρουμε ενα αρνητικο ειναι το 21% τριποντα ωστοσο φετος σουταρει περισσοτερο(2,8 προσπαθειες/παιχνιδι εχει) και δειχνει να εχει αυτοπεποιθηση και στο σουτ του που του βγαινει αφου με την ιντιανα εβαλε το κρισιμο τριποντο λιγο πριν το τελος ενω μεχρι τοτε ειχε 0/5
Ο σνελ δειχνει να εχει κολλησει πολυ καλα και ο ντελαβεντοβα κανει ακριβως οσα περιμεναν απο αυτον
Το σημαντικο ειναι οτι οι μπακς βρισκονται στο 3-2 με τον παρκερ να ειναι απο μετριος εως κακος σε ολα τα παιχνιδια εκτος του χτεσινου
Ο αντετοκουμπο εχει αρχισει να εχει το lebron effect που μονος του μπορει να κουβαλησει μια ολοκληρη(μετρια) ομαδα
Να δουμε που μπορει να φτασει τους μπακς φετος
Παντως αν οι μπακς εχουν ενα αξιοπρεπες ρεκορ μεχρι τα χριστουγεννα 90% θα ειναι στο all star

Ο μπρογκντον δειχνει μεγαλο steal για πικ δευτερου γυρου
Σιγουρα με την μεχρι τωρα αποδοση του ειναι στους 20 καλυτερους rookie
Βλεπουμε πλεον και τον μονρο να ειναι πιο ελαφρυς,πιο γρηγορος και να παιζει αμυνα
pan24
Οι μπακς κερδισαν πολυ ανετα το σακραμεντο 117-91
Ο γιαννης ηταν παλι φοβερος αφου σε μονο 25 λεπτα(δεν χρειαζοταν να παιξει περισσοτερο και ακολουθει παιχνιδι back2back ειχε 17 ποντους,8 ριμπαουντ,8 ασσιστ και 4(!!)κλεψιματα
Τρομερος και ο τελετοβιτς με 7/9 τριποντα
Σε αυτο το παιχνιδι εκανε το ντεμπουτο του ο παπαγιαννης
pan24
Ειναι μεγαλη η διαφορα των μπακςοταν ο γιαννης παιζει με οταν ειναι στον παγκο
Συγκεκριμενα:
QUOTE
All the Bucks @AllTheBucks
The @Bucks with @Giannis_An34
On:
ORtg 112.4 (1st)
DRtg 99.2 (7th)
Net 13.2 (1st)

Off:
ORtg 99.0 (20th)
DRtg 114.9 (30th)
Net -15.9 (30th)

Σε μεγαλο βαθμο εξηγειται απο αυτο:
Manimal
Ο Γιάννης για να ανέβει στο επόμενο επίπεδο, ενός top class παίχτη της ligas πρέπει οπωσδήποτε να βελτιώσει το σουτ. Το γεγονός ότι είναι και ο star της ομάδας και ως τέτοιος πρέπει να παίρνει τις τελευταίες προσπάθειες ενός αγώνα ή να αναλάβει να "ξεκολήσει" την ομάδα τους κάνει τρομερά προβλέψιμους. Την μια ο Drummond την άλλη ο Hasan απέναντι σε κλειστές άμυνες με rim protector έχουν τρομερό πρόβλημα.
Tesla
Παικταρας ο Γιαννης με τρομερη εξελιξη και προοπτικη αλλα χθες τα εσπασε. Οπως λεει και ο φιλος πιο πανω αν δεν φτιαξει το σουτ δεν θα ανεβει επιπεδο. Φοβαμαι ομως πως το σουτ ή το χεις ή δεν το χεις, δεν ειναι κατι που φτιαχνεται ακομη και με προσωπικη δουλεια και προπονητη ειδικο. Αντε να βελτιωσεις λιγο τα ποσοστα αλλα για παραπανω το βλεπω χλωμο.
Manimal
Σε κάθε παιχνίδι τα σπάει. Δεν είναι μόνο χθες. Απλά από τα 16 σουτ που φαίνονται στην στατιστική τα 10-12 είναι drives και έτσι φτάνει στο 50%. Όταν όμως πετυχαίνει άμυνες κλειστές που δεν μπορεί να ανοίξει βηματισμό, ή κανέναν ΜΑΠ αθλητικό, ή ακόμα και αν οι διαιτητές αφήνουν τις επαφές προκοπή δεν γίνεται. Δεν ξέρω κατα πόσο βοηθάει και η ταυτόχρονη παρουσία του Parker δίπλα του. Τουλάχιστον ένα σουτάκι από τα 4-5 μέτρα να αποκτήσει, ώστε να γίνει λίγο απρόβλεπτος. Δεν μπορεί σε κάθε φάση να ψάχνει μόνο το drive. Κατά τα άλλα στα υπόλοιπα σημεία του παιχνιδιού είναι τρομερός και δεν παραβλέπεται το γεγονός. Η παρατήρηση απλά έχει τον ενδοιασμό κατά πόσο είναι ή μπορεί να γίνει ο star που θα αναλάβει την τύχη μιας ομάδας.
ssoulliss
QUOTE (Manimal @ Nov 20 2016, 06:58 ) *
Ο Γιάννης για να ανέβει στο επόμενο επίπεδο, ενός top class παίχτη της ligas πρέπει οπωσδήποτε να βελτιώσει το σουτ.


Ο Γιάννης είναι ήδη στο επόμενο επίπεδο. Αν βελτιώσει και το σουτ θα είναι ο καλύτερος παίκτης της λίγκας. Υπήρξαν στο παρελθόν κορυφαίοι παίκτες που είτε δε βελτιώσαν ποτέ το σουτ τους, είτε το βελτιώσαν στα 30+. Αυτό δεν τους εμπόδισε να είναι μια διαρκής απειλή για τις άμυνες. Έτσί δείχνει να είναι και ο Γιάννης αυτή τη στιγμή.
RipCity
Όλα μαζί δε γίνονται, άνθρωπος είναι. Έχει βελτιώσει απίστευτα ball handling και court vision για να παίξει ως playmaker. Προφανώς έχει βάλει πολύ δουλειά σε αυτά. Όταν φτάσει εκεί που θέλει σε αυτά πιστεύω θα έρθει κι η βελτίωση στο σουτ.

Από κει και πέρα είναι ήδη σταρ και στο τοπ20 παικτών.
D-Wade
Κάπου εδώ να πούμε ότι ο Kidd είναι ο Τάκης ο Γκώνιας του ΝΒΑ. Είναι πολύ μπροστά ο άνθρωπος και κανένας κοινός θνητός δεν καταλαβαίνει τι κάνει.

Τους βγαίνει πολύ το σχήμα με τον Γιάννη ''center'' (Jabari - Teletovic - Giannis ) Και στην Ατλάντα και χθες έπαιξαν πολύ καλά.

Θα πρέπει να παίζεται σε κάθε παιχνίδι 10-12 λεπτά
RipCity
Αυτό το πράγμα με τον Monroe πάντως που κάνει ο Τάκης Γκώνιας είναι προσβολή στο μπάσκετ. Να πω ότι ο Χένσον είναι κανάς αμυντικός εξολοθρευτής? Δεν είναι. Τουλάχιστον 15-20 λεπτά θα έπρεπε να τα παίζει ο Monroe, το να μην παίζει λεπτό για να παίζουν ο Χένσον κι ο Πλάμλι είναι γελοίο.
pan24
QUOTE (D-Wade @ Nov 20 2016, 15:24 ) *
Κάπου εδώ να πούμε ότι ο Kidd είναι ο Τάκης ο Γκώνιας του ΝΒΑ. Είναι πολύ μπροστά ο άνθρωπος και κανένας κοινός θνητός δεν καταλαβαίνει τι κάνει.

Τους βγαίνει πολύ το σχήμα με τον Γιάννη ''center'' (Jabari - Teletovic - Giannis ) Και στην Ατλάντα και χθες έπαιξαν πολύ καλά.

Θα πρέπει να παίζεται σε κάθε παιχνίδι 10-12 λεπτά

Δυστυχως για του μπακς ισχυει αυτο
Η στιγμη που ο ιδιοκτητης καταλαβαινει οτι πληρωνει 40 εκ/χρονο για 3 σεντερ και τελικα καλυτερη αποδοση εχουν οταν παιζουν...χωρις σεντερ
Σε 1-2 χρονια που ο thon θα βαλει τον ογκο που χρειαζεται για να παιξει στο 5 και θα εχει φυγει ο μονρο(ισως να εχουν ανταλλαξει και εναν εκ των henson,plumlee) θα φτιαξει το πραγμα εκει
Σχημα με τον γιαννη στο 5 δεν ειναι παρα για ελαχιστα λεπτα αλλιως οι αντιπαλοι θα τον φορτωνουν με φαουλ και θα τον βγαζουν εκτος παιχνιδιου
Ο γιαννης ειναι σιγουρα στο τοπ20 αυτη την στιγμη
Mid range εχει αποκτησει σχετικα αξιοπιστο,και χτες εβαλε αρκετα και το βελτιωνει συνεχως
Και ο ιδιος δηλωσε οτι φετος το καλοκαιρι εστιασαν με τους μπακς περισσοτερο στο ball handling και το court vision παρα στο σουτ
Υπαρχουν πολλοι τοπ παικτες χωρις να εχουν τοπ σουτ οπως ο λεμπρον για παραδειγμα
Ο γιαννης ποτε δεν θα εχει το σουτ του ντουραντ και παντα οι αντιπαλοι θα τον παιζουν πισω απο το σκριν αλλα απο την στιγμη που θα αποκτησει το σουτ του λεμπρον θα ειναι κατευθειαν στο τοπ 5 της λιγκας
Ο γιαννης πρεπει απλα να εχει ενα καλο ποσοστο οταν θα ειναι εντελως ελευθερος
Οπως φαινεται οι μπακς εχουν στο μυαλο τους ο παρκερ να ειναι ο σκορερ και ο γιαννης ο all around που η ομαδα θα γυριζει γυρω του
Σε μια 5αδα με μιντλετον,ντελαβεντοβα,παρκερ(που στο κολλεγιο ειχε ενα μετριο τριποντο και τωρα φαινεται σιγα σιγα να βελτιωνει το σουτ του) και ενα σεντερ(ιδανικα καποιον με σουτ οπως ο thon) δεν μπορεις να δωσεις βοηθεια απο καπου στον γιαννη
Εχει δειξει οτι και 3 μετρα πισω να τον παιζει ο αμυντικος του μπορει να τον περασει(συνηθως και τον δευτερο αμυντικο που στελνουν βοηθεια)

Με τον μονρο που ενω ειχε ξεκινησει πολυ καλα χτες επαιξε 2 λεπτα και στο προηγουμενο dnp δεν ξερω τι γινεται
Μονη λογικη ειναι να ειδαν οτι δεν τον θελει καποιος για trade(ομως ειναι νωρις ακομα...) και θελουν να του σπασουν τα νευρα για να μην κανει opt in για την επομενη σεζον
ssoulliss
QUOTE (pan24 @ Nov 20 2016, 16:02 ) *
Οπως φαινεται οι μπακς εχουν στο μυαλο τους ο παρκερ να ειναι ο σκορερ και ο γιαννης ο all around που η ομαδα θα γυριζει γυρω του


Και αυτό είναι το ζητούμενο για τους Bucks. Ο Πάρκερ όσο τον έχω δει, ζει και βασιλεύει για τα νούμερα του. Βοηθά ελάχιστα τους υπολοίπους με το παιχνίδι του. Και όπως ανέφερε και ένας φίλος πιο πάνω δεν έχω καθαρή άποψη για το αν κολλάει με τον Γιάννη. Θα περιμένω να δω πως θα εξελιχθεί φέτος.

Όσο για τον Maker, παρότι είναι νωρίς, πιστέυω πως το καλό σενάριο για τους Bucks, είναι να δυναμώσει και να γίνει ένας Μαρκ Γκασόλ. Το κακό σενάριο να γίνει ένας Μπαρνίανι.
D-Wade
QUOTE(pan24 @ Nov 20 2016, 16:02 ) *
Ο γιαννης ειναι σιγουρα στο τοπ20 αυτη την στιγμη
Mid range εχει αποκτησει σχετικα αξιοπιστο,και χτες εβαλε αρκετα και το βελτιωνει συνεχως
Και ο ιδιος δηλωσε οτι φετος το καλοκαιρι εστιασαν με τους μπακς περισσοτερο στο ball handling και το court vision παρα στο σουτ
Υπαρχουν πολλοι τοπ παικτες χωρις να εχουν τοπ σουτ οπως ο λεμπρον για παραδειγμα
Ο γιαννης ποτε δεν θα εχει το σουτ του ντουραντ και παντα οι αντιπαλοι θα τον παιζουν πισω απο το σκριν αλλα απο την στιγμη που θα αποκτησει το σουτ του λεμπρον θα ειναι κατευθειαν στο τοπ 5 της λιγκας
Ο γιαννης πρεπει απλα να εχει ενα καλο ποσοστο οταν θα ειναι εντελως ελευθερος

Με τίποτα δεν έχει αξιόπιστο mid range σουτ. Στο basketball reference δείχνει ότι στα 3-10 feet σουτάρει με 29,2% , στο 10-16 με 7,7% και στο 16<3 με 38,1%, το οποίο είναι το μόνο που μπορείς να πεις μέτριο και όχι κακό όπως τα υπόλοιπα.

Και γενικά φέτος μέχρι τώρα σουτάρει περισσότερο από ποτέ στα 0-3 feet, όπου παίρνει και το 53,6% των σουτ του

Το σουτ του είναι πολύ ''άβολο'' ακόμα

Καλα προφανώς το σουτ του Durant δε γίνεται να το φτιάξει. Αλλά και το σουτ του LeBron ,που είναι μέτριο ,είναι για μένα το πάνω όριο του Γιάννη
Manimal
Δεν μιλάμε για σουτ Ντουραντ. Αλλά ακόμα και το σουτ του Λεμπρον που γίνεται μια υποτυπώδης σύγκριση και αναλογικά τα πρώτα χρόνια ήταν καλύτερο από του Γιάννη. Και μιντ-range όχι μόνο δεν έχει αποκτήσει αξιόπιστο αλλά είναι και χειρότερο από πέρυσι. Προσωπικά δεν γνωρίζω και πολλούς top παίχτες που να είχαν τόσο κακό σουτ.
Όσο για τον Πάρκερ, επίσης δεν μπορεί να θεωρηθεί σουτέρ και σκόρερ. Μια υποβαθμισμένη απομίμηση του Γιάννη με πιο περιορισμένους ρόλους φαντάζει.
Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι Μπακς μετά και τον τραυματισμό του Middleton είναι ότι δεν τους έχει βγει ο Snell ως ο 3-D παίχτης που πιθανόν φανταζόντουσαν αλλά και ο Τελέτοβιτς είναι ο γνωστός ασταθής και φυσικά κακός αμυντικός Τελέτοβιτς. Αν δε η αντίπαλη ομάδα έχει και κανένα Drummond, Hasan, Davis στο ζωγραφιστό τότε το πρόβλημα για τους Μπακς γίνεται ακόμα μεγαλύτερο. Χτίζουν ουρανοξύστες ολοβραδύς.
thalys
Ο Γιάννης χρειάζεται να πιάσει 33% στα τρίποντα. Αν προσθέσει κι ένα 45-50% στα δίποντα από μέση και μακρινή απόσταση, θα γίνει πυρηνικό όπλο. Βελτίωση στο σουτ φυσικά και υπάρχει. Λεμπρόν, Γουίγκινς, Κόχι μια χαρά τα κατάφεραν. Και το ποσοστό του στις βολές μόνο κακό δεν είναι, άρα απαιτείται κυρίως δουλειά. Επειδή άλλαξε θέση, μάλλον δεν εστίασε τόσο στο σουτ του φέτος.

Το πρόβλημα με το σουτ επιδεινώνεται από την πολύ στατική επίθεση των Μπακς. Αν το πλαν Α είναι ότι ο Γιάννης θα πάρει την μπάλα από την κορφή, θα περάσει 2-3 αμυντικούς και θα καρφώσει, ενώ η υπόλοιπη ομάδα παρακολουθεί ακίνητη, λογικό είναι να παίρνει πολλά σουτ και να είναι σε πολλά άστοχος. Ειδικά απέναντι σε καλές ομάδες.

Ο Πάρκερ ζει με τα μπασίματα. Είναι καλύτερος σκόρερ από τον Γιάννη, αλλά πολύ χειρότερος αμυντικός και δημιουργός. Αν φτιάξει τρίποντο, θα αποκτήσουν οι Μπακς το 1-2 punch που ψάχνουν. Αν όχι, θα κλείνουν όλες οι άμυνες μέσα και θα τελειώνει εκεί το πανηγύρι.
ssoulliss
QUOTE (Manimal @ Nov 20 2016, 16:56 ) *
Προσωπικά δεν γνωρίζω και πολλούς top παίχτες που να είχαν τόσο κακό σουτ.


Ο Τζόρνταν και ο Dr. J. !! Μπορώ να σου πω ότι σούταραν χειρότερα στα πρώτα χρόνια τους. O Isiah Thomas δεν είχε τρίποντο. Μπούκα και ξανά μπούκα. Μόνο ο Jordan το βελτίωσε αισθητά. Και οι τρεις ήταν σχεδόν αδύνατο να τους σταματήσεις στο ένας με έναν. Όπως είναι ο Γιάννης τώρα, με τη διαφορά πως ο δικός μας είναι και 2,11!
D-Wade
QUOTE(thalys @ Nov 20 2016, 17:05 ) *
Ο Γιάννης χρειάζεται να πιάσει 33% στα τρίποντα. Αν προσθέσει κι ένα 45-50% στα δίποντα από μέση και μακρινή απόσταση, θα γίνει πυρηνικό όπλο. Βελτίωση στο σουτ φυσικά και υπάρχει. Λεμπρόν, Γουίγκινς, Κόχι μια χαρά τα κατάφεραν. Και το ποσοστό του στις βολές μόνο κακό δεν είναι, άρα απαιτείται κυρίως δουλειά. Επειδή άλλαξε θέση, μάλλον δεν εστίασε τόσο στο σουτ του φέτος.

Το πρόβλημα με το σουτ επιδεινώνεται από την πολύ στατική επίθεση των Μπακς. Αν το πλαν Α είναι ότι ο Γιάννης θα πάρει την μπάλα από την κορφή, θα περάσει 2-3 αμυντικούς και θα καρφώσει, ενώ η υπόλοιπη ομάδα παρακολουθεί ακίνητη, λογικό είναι να παίρνει πολλά σουτ και να είναι σε πολλά άστοχος. Ειδικά απέναντι σε καλές ομάδες.

Ο Πάρκερ ζει με τα μπασίματα. Είναι καλύτερος σκόρερ από τον Γιάννη, αλλά πολύ χειρότερος αμυντικός και δημιουργός. Αν φτιάξει τρίποντο, θα αποκτήσουν οι Μπακς το 1-2 punch που ψάχνουν. Αν όχι, θα κλείνουν όλες οι άμυνες μέσα και θα τελειώνει εκεί το πανηγύρι.

Συμφωνώ σε όλα εκτός από το μπολνταρισμένο. Ούτε ο Durant δεν πιάνει τέτοια ποσοστά. Βέβαια φαντάζομαι ότι τα σουτ του Γιάννη θα είναι πιο ελεύθερα αλλά και πάλι . . .
pan24
QUOTE (D-Wade @ Nov 20 2016, 16:45 ) *
Με τίποτα δεν έχει αξιόπιστο mid range σουτ. Στο basketball reference δείχνει ότι στα 3-10 feet σουτάρει με 29,2% , στο 10-16 με 7,7% και στο 16<3 με 38,1%, το οποίο είναι το μόνο που μπορείς να πεις μέτριο και όχι κακό όπως τα υπόλοιπα.

Και γενικά φέτος μέχρι τώρα σουτάρει περισσότερο από ποτέ στα 0-3 feet, όπου παίρνει και το 53,6% των σουτ του

Το σουτ του είναι πολύ ''άβολο'' ακόμα

Καλα προφανώς το σουτ του Durant δε γίνεται να το φτιάξει. Αλλά και το σουτ του LeBron ,που είναι μέτριο ,είναι για μένα το πάνω όριο του Γιάννη

Σιγουρα το σουτ του ειναι κακο ακομα αλλα εχει βελτιωθει
Τα ποσοστα του ειναι ιδια ή/και πεσμενα σε καποιες κατηγοριες σουτ επειδη φετος παιρνει πολυ περισσοτερες προσπαθειες
zorba
Τα στατιστικά του Γιάννη ως τωρα μας λένε οτι είναι:
- 18ος στους πόντους με μ.ο. 22,3
- 24ος στα ριμπ. με 8,3
- 19ος στις ασίστ με 6,1
- 12ος στα κλεψ. με 1,9
- 7ος στις τάπες με 2,0
Είναι ως τωρα δηλαδή τοπ 25 σε όλες τις κατηγορίες και μάλιστα, αν δεν μου ξέφυγε κανείς απο την έρευνα που έκανα, και ο μοναδικός!!!
Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν το ποτενσιαλ αυτού του παιδιού που στα 21 του κανει τους πάντες στο ΝΒΑ να παραμιλούν...
Στα τελευταία παιχνιδια ο Κιντ τον χρησιμοποιεί για λίγα λεπτά (οταν παίζει small ball) ακόμα και στο 5 στην αμυνα με πολύ καλα αποτελέσματα! Φέτος με τον Μιντλετον εμπαιναν άνετα στα πλέι-οφ
SG3ptshooter
Unexpected Protagonist of the Night, 27/11 - John Henson

Τα νούμερα: Ερχόμενος από DNP-CD, ξεκίνησε βασικός και έπαιξε 29 λεπτά στη Δυτική Florida, σκοράροντας 8/13 προσπάθειες και 4/6 βολές για 20ποντο season high. Μάζεψε 7 rebs είχε μία τελική πάσα χωρίς κάποιο λάθος, ένα κλέψιμο και -το αγαπημένο του- τρεις τάπες.

Η εικόνα:


Πριν/Μετά: Με 2,5 χρονιές ως βασικός στο North Carolina και 2 βραβεύσεις ως ο καλύτερος αμυντικός της ACC οι Bucks μάλλον θα περίμεναν περισσότερα απ' το Henson, που έχει περάσει πλέον στην πέμπτη του χρονιά στο Milwaukee απ' όταν τον επέλεξαν στο νούμερο 14 του draft. Έχει ένα σχετικό touch o John από κοντά, έχει έφεση στο να εμφανίζονται τάπες στη στατιστική του, κέρδισε μια ανανέωση 45 εκατομμυρίων πέρύσι, αλλά μάλλον χάνει το τρένο με τη συνέχεια της δυσκολίας που δείχνει στο να κρατήσει θετική την απόδοσή του σε βάθος αρκετών αγώνων. Οκ οι αλλαγές στα πρόσωπα, στο rotation και τις περιστάσεις δε βοηθούν, αλλά το μεγαλύτερο φταίξιμο σίγουρα ανήκει στον ίδιο το Henson. Sanders μπορεί να μην έγινε, αμφιβάλλω όμως αν περιμένει κάποιος στο front office των Bucks οτιδήποτε πέρα από μια συμβατική χρησιμότητα, ως καλύτερο δυνατό σενάριο.

Δε δήλωσε: "Αυτή η εμφάνιση είναι ένα νέο ξεκίνημα προς ένα καλύτερο αύριο για το μπάσκετ στο Wisconsin. Όπως και οι προηγούμενες δεκαπέντε φορές."
zorba
QUOTE(zorba @ Nov 26 2016, 12:08 ) *
Τα στατιστικά του Γιάννη ως τωρα μας λένε οτι είναι:
- 18ος στους πόντους με μ.ο. 22,3
- 24ος στα ριμπ. με 8,3
- 19ος στις ασίστ με 6,1
- 12ος στα κλεψ. με 1,9
- 7ος στις τάπες με 2,0
Είναι ως τωρα δηλαδή τοπ 25 σε όλες τις κατηγορίες και μάλιστα, αν δεν μου ξέφυγε κανείς απο την έρευνα που έκανα, και ο μοναδικός!!!
Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν το ποτενσιαλ αυτού του παιδιού που στα 21 του κανει τους πάντες στο ΝΒΑ να παραμιλούν...
Στα τελευταία παιχνιδια ο Κιντ τον χρησιμοποιεί για λίγα λεπτά (οταν παίζει small ball) ακόμα και στο 5 στην αμυνα με πολύ καλα αποτελέσματα! Φέτος με τον Μιντλετον εμπαιναν άνετα στα πλέι-οφ

Με το χθεσινοβραδινό παιχνιδι ανέβηκε στο τοπ 20 σε όλες τις κατηγορίες!!! Δεν ξέρω πόσο θ' αντεξει αλλα ήδη αυτό που εχει κατορθώσει είναι άθλος....
whaler
QUOTE (pan24 @ Nov 20 2016, 16:02 ) *
Οπως φαινεται οι μπακς εχουν στο μυαλο τους ο παρκερ να ειναι ο σκορερ και ο γιαννης ο all around που η ομαδα θα γυριζει γυρω του


Δεν ξέρω αν είσαι προφήτης, ή αν έχεις κάποια σχέση με το αξιόλογο και ενδιαφέρον site (το παραθέτω παρακάτω), αλλά αυτό είναι το πιο σωστό πράγμα στην ανάλυση που έκανες. Και αποδείχτηκε για μια ακόμη φορά χθες, με ένα ακόμη triple-double του Γιάννη (πλέον του μένει 1 για να πιάσει τον Jabbar) σε κάποιο ρεκόρ.

http://basketballguru.gr/nba/item/306-o-gi...-kai-o-tzampari

Πολύ σωστή ανάλυση και προσπάθεια εισόδου στο μυαλό του Kidd.
pan24
QUOTE (kouch @ Dec 8 2016, 11:27 ) *
Δεν ξέρω αν είσαι προφήτης, ή αν έχεις κάποια σχέση με το αξιόλογο και ενδιαφέρον site (το παραθέτω παρακάτω), αλλά αυτό είναι το πιο σωστό πράγμα στην ανάλυση που έκανες. Και αποδείχτηκε για μια ακόμη φορά χθες, με ένα ακόμη triple-double του Γιάννη (πλέον του μένει 1 για να πιάσει τον Jabbar) σε κάποιο ρεκόρ.

http://basketballguru.gr/nba/item/306-o-gi...-kai-o-tzampari

Πολύ σωστή ανάλυση και προσπάθεια εισόδου στο μυαλό του Kidd.

Ωραιο σαιτ
Δεν εχω καμια σχεση ουτε ειμαι προφητης αλλα πιστευω οτι αυτο ειναι το πλανο
Αν κανουμε την συγκριση με τους καβαλιερς ο γιαννης θα ειναι ο λεμπρον και ο παρκερ θα ειναι ο ιρβινγκ
Ο γιαννης θα εχει μεσο ορο 20+ ποντους καθε σεζον,θα εχει περιπου τους ιδιους ποντους ανα σεζον μεσο ορο με τον παρκερ αλλα ο παρκερ θα θεωρειται ο "σκορερ" της ομαδας ενω ο γιαννης ο ηγετης-πολυεργαλειο που σκοραρει,πασαρει,παιζει αμυνα οπως και ο λεμπρον
Ο μιντλετον θα ειναι ο μπομπερ απο την περιφερεια που επιπλεον ειναι καλος αμυντικος και δινει λυσεις και δημιουργικα
Αυτοι οι 3 ειναι ο πυρηνας και αν πλαισιωθυν σωστα μπορουν να οδηγησουνσε δαχτυλιδι
Μετα απο 20 παιχνιδια οι μπακς ειναι 5οι με ρεκορ 11-9
Δεν περιμενω οτι αυτο θα διατηρηθει μεχρι τελους αλλα η τρομακτικη ανοδος του γιαννη φετος τους οδηγει προς τα πλει οφ
RipCity
Είναι τόσο καλός ο Γιάννης που ομάδα με starters Snell και Henson πάει να μπει πλει-οφ. Είναι τόσο απίστευτα καλός.
CG.
https://youtu.be/kyglJyrBA-Q

Τόσο καλός ειναι

Μέχρι και τραγούδι έγινε

https://youtu.be/gJv_vPLvFig
pan24
QUOTE (RipCity @ Dec 8 2016, 16:43 ) *
Είναι τόσο καλός ο Γιάννης που ομάδα με starters Snell και Henson πάει να μπει πλει-οφ. Είναι τόσο απίστευτα καλός.

The lebron effect...
Ο γιαννης χρειαζεται παικτες να βαζουν τα ελευθερα τριποντα που τους βγαζει απο τα double και triple team που του κανουν(αλλιως το κοντερ γραφει 30+) και εναν ψηλο να μην μενει κουτσουρο κατω απο το καλαθι και του κλεινει τον δρομο
Αυτα τα εχει φετος
Ο χενσον στα τελευταια παιχνιδια ειναι αρκετα καλος ενω και ο σνελ αν και δεν ειναι μιντλετον την δουλεια του την κανει
Ο μπρογκντον ειναι η κλοπη του φετινου ντραφτ,σε 1-2 χρονια πιθανως να εχει φτασει σε επιπεδο σταρτερ
Το ζητημα ειναι τι θα κανουν στην offseason
Οσο καλα και να πανε οι μπακς δυσκολα θα εχουν πανω απο την 7η θεση
Θα εχουν κατα 90% πικ πρωτου γυρου καπου στο 12-15 και 1 πικ δευτερου γυρου
Με βαση την μεχρι τωρα αποδοση τους ειναι κομβικη η ανανεωση μπισλει,σνελ(ο σνελ ειναι restricted free agent)
Ο 39χρονος τερι οπως και ο νοβακ λογικα σταματανε
Αν ανανεωσουν σνελ-μπισλει αυτο ειναι το ροστερ
1)Ντελι,μπρογκτον
2)Μιντλετον,σνελ,βον
3)Παρκερ,μπισλει
4)Γιαννης,τελετοβιτς,θον(και στο 5)
5)Μονρο(αν κανει opt in),χενσον,πλαμλι

Ο πλαμλι δεν ειναι οσο κακος φαινεται αυτη την περιοδο για δευτερος ειναι μετριοκαλος
Σιγουρα χρειαζεται αναβαθμιση στους ψηλους.Οποτε πρεπει να δουν αν θα παρουν ψηλο μεσω του ντραφτ ή θα ανταλλαξουν το πικ πρωτου γυρου και καποιον απο τους ψηλους(ιδανικα για τους μπακς τον μονρο ή τον πλαμλι) για ετοιμο παικτη
Αυτη η κινηση ειναι κρισιμη να πετυχει για το μελλον της ομαδας ως contender
Υπολογιζοντας οτι ο θον απο του χρονου θα μπορει να παιζει κανα 15λεπτο ειτε 4 ειτε 5 ειναι αρκετα καλα εκει.Μεσω του ντραφτ μπορουν να παρουν ενα συμπληρωματικο φοργουορντ και με συμβολαιο veteran minimum σε καποιον(pg ισως?) να κλεισουν την 15η θεση
RipCity
O Snell σουτάρει 29% τρίποντο σε 5.6 προσπάθειες. Φαντάζομαι χειρότερα δεν πάει tongue.gif
pan24
QUOTE (RipCity @ Dec 8 2016, 17:30 ) *
O Snell σουτάρει 29% τρίποντο σε 5.6 προσπάθειες. Φαντάζομαι χειρότερα δεν πάει tongue.gif

Εχει ποσοστο καριερας 35% ομως για αυτο σεβονται το σουτ του και δεν τον αντιμετωπιζουν οπως αντιμετωπιζαν τον mcw πχ
Και ο τελετοβιτς και ο ντελι σουταρουν μεχρι τωρα πιο κατω απο τα συνηθισμενα ποσοστα τους
RipCity
Έλα βρε συ παν24 τώρα, για τον σνελ μιλάμε. Η καριέρα του είναι 10 παιχνίδια σύνολο. Τα στατς δείχνουν πως ελεύθερο τον αφήνουν.

Closest Defender FREQ FG%
0-2 Feet - Very Tight 8.7% 92.3%
2-4 Feet - Tight 18.0% 29.6%
4-6 Feet - Open 39.3% 32.2%
6+ Feet - Wide Open 34.0% 43.1%

Κατά 73.3% ελεύθερος σουτάρει, τουλάχιστον βέβαια τα κάνει convert σε καλό ποσοστό τα ελεύθερα, 38% που λες μπορεί κάποια στιγμή ν'αρχίσουν να τον σέβονται biggrin.gif
pan24
QUOTE (RipCity @ Dec 8 2016, 18:00 ) *
Έλα βρε συ παν24 τώρα, για τον σνελ μιλάμε. Η καριέρα του είναι 10 παιχνίδια σύνολο. Τα στατς δείχνουν πως ελεύθερο τον αφήνουν.

Closest Defender FREQ FG%
0-2 Feet - Very Tight 8.7% 92.3%
2-4 Feet - Tight 18.0% 29.6%
4-6 Feet - Open 39.3% 32.2%
6+ Feet - Wide Open 34.0% 43.1%

Κατά 73.3% ελεύθερος σουτάρει, τουλάχιστον βέβαια τα κάνει convert σε καλό ποσοστό τα ελεύθερα, 38% που λες μπορεί κάποια στιγμή ν'αρχίσουν να τον σέβονται biggrin.gif

Χαχαχ βρε συ το ιδιο λεμε tongue.gif
Ο mcw(τον οποιο αντικατεστησε) δεν εβαζε ουτε τα ελευθερα με αποτελεσμα ο παικτης του να μενει μεσα στην ρακετα και γιαννης-παρκερ να τρακαρουν με την αμυνα ενω και να εβγαζαν την μπαλα εξω ηξεραν οτι θα ερθει τουβλο
Οι αντιπαλοι αν θελουν να αντιμετωπισουν τον γιαννη κυριως αλλα και τον παρκερ πρεπει να δωσουν βοηθειες
Οποτε ειναι δεδομενο οτι βγαινουν πολλα ελευθερα σουτ(καπου διαβασα αλλα δεν εχω προχειρο το στατιστικο οτι τα περισσοτερα τριποντα των μπακς ειναι ελευθερα)
Τωρα με σνελ-ντελαβεντοβα στην περιφερεια οταν αφησεις ελευθερο παικτη τιμωρεισαι
Ετσι ανοιγει και χωρος στην ρακετα
Ποσο μαλλον οταν επιστρεψει ο μιντλετον του οποιου μην ξεχναμε ο σνελ προοριζεται για μπακαπ
Δηλαδη γυρω στα 15' θα παιζει
CG.
QUOTE (RipCity @ Dec 8 2016, 18:00 ) *
Έλα βρε συ παν24 τώρα, για τον σνελ μιλάμε. Η καριέρα του είναι 10 παιχνίδια σύνολο. Τα στατς δείχνουν πως ελεύθερο τον αφήνουν.

Closest Defender FREQ FG%
0-2 Feet - Very Tight 8.7% 92.3%
2-4 Feet - Tight 18.0% 29.6%
4-6 Feet - Open 39.3% 32.2%
6+ Feet - Wide Open 34.0% 43.1%

Κατά 73.3% ελεύθερος σουτάρει, τουλάχιστον βέβαια τα κάνει convert σε καλό ποσοστό τα ελεύθερα, 38% που λες μπορεί κάποια στιγμή ν'αρχίσουν να τον σέβονται biggrin.gif

Καλά τα advanced of advanced biggrin.gif stats του nba απλά δεν υπάρχουν

Πάντως ένας από τους PLUMLEE και monroe πάει για ανταλλαγη
SG3ptshooter
Unexpected Protagonist of the Night, 23/12 - Malcolm "in the middle" Brogdon

Τα νούμερα: Νέo career high 17 πόντων με 7/7 σουτ, 3/3 απ' αυτά τρίποντα, 3 rebounds, 7/3 assists/λάθη, 2 κλεψίματα, +25 στην άνετη νίκη των Bucks απέναντι στους Wizards. Ωραία πράγματα.

Η εικόνα:


Πριν/Μετά: Ο άνθρωπος έπαιξε στο Virginia και κατάφερε να παραμείνει καλός παίκτης, τι να λέμε τώρα. Μάλιστα έγινε ο πρώτος παίκτης που βγήκε κορυφαίος στην ACC αλλά και κορυφαίος αμυντικός της περιφέρειας στην ίδια σεζόν. Πήρε και διάφορα άλλα ατομικά και έφτασε στο σημείο να του αποσύρεται η φανέλα το Φλεβάρη που μας έρχεται, ήδη. Final 4 και τέτοια δεν, άστο. Τρεις φορές ξεκίνησαν για να φτάσουν κι ακόμα δε βρίσκει ο Bennett να παρκάρει. Είδε κι απόειδε ο Brogdon και σηκώθηκε κι έφυγε. Άλλος ένας μαθουσάλας των rookies που κέρδισε τα λεπτά του σε μια ομάδα που χρειαζόταν άμεσο boost στη θέση που αγωνίζεται, ο MCW αποτέλεσε πολύ γρήγορα παρελθόν σε ανταλλαγή και μπορεί το Dlvdv-Brogdon να μην εμπνέει υπόσχεση τίτλου, ούτε καν το Snell/Henson βασικό σετάκι εδώ που τα λέμε, ούτε καν ο Jabari ως co-star εδώ που τα λέμε, καλά που υπάρχει αυτό το παιδί το μακρουλό, αλλά οι Bucks προσπαθούν να βρίσκονται σε ένα σωστό δρόμο και μακάρι να τα καταφέρουν. Ο Brogdon είναι εκεί και προσφέρει, κάτι σαν τον αντι-Teletovic στο πόσο dependable είναι. Χρειάζονται το Brogdon να προσφέρει χωρίς απαιτήσεις και ο Brogdon βρήκε την ευκαιρία του να καπαρώσει λεπτά με το καλημέρα σε μια ομάδα που είχε τον απαραίτητο χώρο. Match made in heaven, όλοι ευχαριστημένοι, θα μείνει για καιρό εκτός αν πέσουν τίποτα τρελά ποσά από κανα άυπνο Brooklyn, ταβάνι επίσης σαφές, κάτι άλλο δεν έχω. Απόψε δεν έχει παιχνίδια πάρε και το ρεπό.

Δε δήλωσε: "Τα σκορ στο ΝΒΑ είναι πάρα πολύ ψηλά, εμείς στο Virginia όταν χάναμε μέχρι 60 το πολύ βάζαμε. Αφού κάθομαι μετά την προπόνηση και σκάω ακίνητος τη μπάλα, νοσταλγώ. Μου στέλνουν κι απ' την Ελλάδα κασέτες της Limoges να τη βρίσκω όταν βαριέμαι."
SG3ptshooter
Unexpected Protagonist of the Night, 31/12 - Malcolm Brogdon, vol. II.

Τα νούμερα: Triple Double alert! 15 πόντοι με 7/13, 11 rebs, τα 10 αμυντικά, και 12 assists προς 3 λάθη. Oύτε steals ούτε blocks. +22 σε 39 λεπτά στην άνετη νίκη των Bucks στο Chicago.

H εικόνα:


Πριν/Μετά: Tα γράψαμε πρόσφατα και δεν άλλαξαν και πολλά, όμως είναι η σωστή επιλογή για το σημερινό thread. Σαφώς πετυχημένο pick, υποτιμημένο λόγω της "μεγάλης" σε σχέση με τη draft class ηλικίας. Χωρίς Dlvdv χτες έδειξε πως μπορεί να τα καταφέρνει εξίσου καλά στο ρόλο του διεκπεραιωτικού βασικού PG που χρειάζεται το Milwaukee, δε θα μου κάνει καμία εντύπωση αν αλλάξει κάτι στην πεντάδα πιο μόνιμα. Κι αν γυρίσει ο Αυστραλός που ξέρεις, μπορεί να φάνε κι άλλα λεπτά απ' το Snell. Πάντως ο Brog-Dog δε θα βγει απ' το rotation ξανά. Μη σας πω πως αν κυνηγούν τα offs ως το τέλος, όπως είναι η Ανατολή φέτος στο 4-12 είναι ψιλοβέβαιο, ο Malcolm είναι που θα παίζει περισσότερο απ' τα 4 guards του rotation. Πολλά γράψαμε για τέτοια μέρα, ένα hangover το χρόνο βιώνω και πάλι στη φορουμική βιοπάλη με έχουνε. O Sheed λογικά περιμένει να του σφουγγαρίσω κιόλας.. tongue.gif

Δήλωσε: "Καλέ -Bulls- κλείστε την πόρτα, λυσσάξατε. Εγώ θα είμαι η Παρθένα -απ' το Virginia- Βασιλοπούλα, χιχιχι, εσείς θα είστε ο Παρθένος Βασιλόπουλος και από δω ο κλειδαράς -απ' τα Σεπόλια- θα ρθει να μου ανοίξει τη ζώνη αγνότητος, θα περάσουμε θαυμάσια."
pan24
Πως θα σας φαινοταν ο vucevic στους μπακς?
Πολυ καλος ριμπαουντερ και σκορερ και φετος ειδικα αρκετα καλος αμυντικος σιγουρα μεγαλη αναβαθμιση σε σχεση με μονρο/χενσον και στην αμυνα
Οι ματζικ να παρουν το πικ πρωτου γυρου των μπακς,οποιον εκ των μονρο,χενσον θελουν και εναν εκ των βον,τελετοβιτς,μπισλει
Δευτερη επιλογη ο biyombo παλι απο τους ματζικ
Επιθετικα δεν υπαρχει αλλα ειναι τρομερος ριμπαουντερ και αμυντικος
Οι μπακς να εδιναν στους ματζικ οτι και για vucevic

Οι ματζικ θελουν να ξεφορτωθουν εναν ψηλο αφου εχουν biyombo,vucevic και zimmerman που θελουν να του δωσουν χρονο
Τετοια προταση απο τους μπακς θα δεχονταν γιατι θα αποκτουσαν ενα πικ πρωτου γυρου και εναν rotation player ενω αν διαλεγαν χενσον εχει συμβολαιο που μπορει να ξεφορτωθει ευκολα μεσω trade ενω αν διαλεγαν μονρο θα ειχαν για τωρα ενα υψηλο συμβολαιο αλλα κατα 90% αυτο το καλοκαιρι αλλιως το επομενο θα φυγει οποτε θα εχουν ξεφορτωθει ενα υψηλο συμβολαιο παιρνοντας ενα παρομοιο υψηλο συμβολαιο που ομως ληγει συντομοτερα

Οι μπακς θα ελυναν το προβλημα στο 5 εχοντας vucevic/biyombo,monroe/henson και τον thon maker απο του χρονου να εχει τον ρολο του δευτερου ψηλου με τον πλαμλι τριτο
MaJesty23


Πόσο διαφορετική ομάδα θα ήταν οι Bucks ,εάν ο Sanders ,είχε μυαλό στο κεφάλι του και όχι άχυρα...Καλός rebounder και rim protector ,θα έδενε αρμονικά με την υπόλοιπη ομάδα.Συμφωνώ ότι ο Plumlee είναι καλύτερος από ότι δείχνει αλλά δεν μπορείς να στηριχτείς πάνω του.Επίσης και ο Ηenson ,παίζει σε ξεψυχισμένο mode, tongue.gif tongue.gif
RipCity
Δε νομίζω πως ο Vooch θα ήταν ιδιαίτερη αναβάθμιση από τον Monroe. Το στυλ τους είναι παρόμοιο κι οι Μπακς νομίζω θέλουν περισσότερο έναν Biyombo παρά έναν Vucevic.
pan24
Οι μπακς θελουν εναν ψηλο ανω του μετριου αμυντικο,καλο ριμπαουντερ και ιδανικο να εχει και καλο σουτακι
Και ο nogueira θα μπορουσε να κανει δουλεια αλλα ειναι περισσοτερο ρισκο
Και ο Jokic ταιριαζει αν και δεν ξερω αν το ντενβερ θα τον εδινε χωρις να παρει καποιον απο παρκερ,γιαννη,μιντλετον
Παντως και εκει εχουν συνωστισμο στους ψηλους με nurkic,jokic
Οι μπακς πρεπει να αποφασισουν αν προτιμουν εναν πολυ καλο αμυντικο αλλα ταγαρι επιθετικα ή εναν λιγο χειροτερο αμυντικο που βοηθαει και στην επιθεση
Εγω παω περισσοτερο στην δευτερη επιλογη αφου ακομα και ο φετινος μονρο που προσπαθει στην αμυνα και πασαρει αν και εχει μηδεν αθλητικοτητα ειναι πολυ χρησιμος
Ο πλαμλι με το συμβολαιο που εχει δεν κουνιεται ευκολα ομως για τριτος ψηλος ειναι σουπερ και αξιοπρεπης για δευτερος
Το καλο για τους μπακς ειναι οτι εχουν assets να ανταλλαξουν(πικ πρωτου και δευτερου γυρου,χενσον,μονρο,βον,μπισλει ακομα και τελετοβιτς)

Οι μπακς θελουν εναν βασικο ψηλο μεχρι να ειναι ετοιμος(αν και σε τι επιπεδο) ο θον και μετα οι υπολοιπες θεσεις ειδικα αν ανανεωσουν το καλοκαιρι τον σνελ καλυπτονται με συμβολαια veteran minimum
Αυτο το καλοκαιρι ειναι η τελευταια τους ευκαιρια αφου μετα με το νεο συμβολαιο του γιαννη και την επεκταση του παρκερ θα εχουν μηδενικο χωρο στο καπ
Το ιδανικο ειναι η νεα χρονια να τους βρει με εναν βασικο ψηλο και τον θον δευτερο
Ο χενσον αν τους μεινει με το συμβολαιο που εχει φευγει ευκολα για ρολιστες ή πικ δευτερου γυρου και το συμβολαιο του μονρο τελειωνει το αργοτερο το 2018
Αρκει η επιλογη ψηλου να ειναι σωστη αλλιως δυσκολα θα υπαρξει δευτερη ευκαιρια

Για εμενα πρεπει να εχουν πρωτο στοχο jokic και μετα vucevic,biyombo με αυτη τη σειρα
Αν ο θον βγει αυτο που περιμενουν(starting caliber αθλητικος ψηλος που παιζει στο 4-5 με καλο σουτ που σουτ στο garbage time που παιζει δειχνει οτι εχει πολυ καλο) ολα αυτα μικρη σημασια εχουν αφου δεν πιστευω οτι οι μπακς θα ειναι contender μεσα στα επομενα 1-2 χρονια
Ομως πρεπει να υπαρχει λυση αν ο θον δεν γινει κατι παραπανω απο ενας καλο αναπληρωματικος

Στο ποια ειναι η σημαντικοτερη κινηση των μπακς φετος που ρωταει το πολ εγω δεν λεω ντελαβεντοβα αν και ειναι πολυ σημαντικο
Ειναι το ξεφορτωμα του mcw επειδη τους εδωσε την δυνατοτητα να παρουν για καιρο τον σνελ(πολυ καλος ρολιστας και το καλοκαιρι ειναι restricted free agent) και κυριως επειδη αν υπηρχε αυτος δυσκολα θα βλεπαμε τον μπρογκντον να παιζει
Ο τραυματισμος του μιντλετον ισως αποδειχθει το καλυτερο που συνεβη στους μπακς το καλοκαιρι αφου εκτος του παραπανω πιθανοτατα επιταχυνε την εξελιξη των παρκερ-γιαννη
SG3ptshooter
Τα δεδομένα στο περίπου. Τα βαριά trade assets tων Bucks είναι ο Monroe και κάποιο pick πρώτου γύρου. Δεν μετακινούνται οι πρωταγωνιστές και οι υπόλοιποι είναι υπερβολικά αναλώσιμοι για να κουβαλούν ξεχωριστή αξία. Οι διαθέσιμοι προς trade ψηλοί που έχουν χαμηλή ανταλλακτική αξία αυτή την περίοδο γιατί δε βλέπουν αρκετά το παρκέ είναι ο Noel και ο Νurk.
RipCity
O Jokic δεν είναι εφικτός στόχος, οπότε δεν μπορεί να μπει σε κάποια κουβέντα.

Εγώ πιστεύω χρειάζονται έναν elite αμυντικό και ριμπάουντερ που απλά να βάζει τα putbacks και τις λόμπες και γενικά να κάνει χώρο σε Jabari και Γιάννη για να κάνουν τις διεισδύσεις τους. Ένας παίκτης που χρειάζεται μπάλες στο ποστ κλείνει τους διαδρόμους και τους "χαλάει" το παιχνίδι. Ουσιαστικά τέτοιος παίκτης δε χωράει για παραπάνω από 20 λεπτά, όσο παίζει ο Monroe δηλαδή.
jvalin
Για μένα θέλουν κάποιον που στην άμυνα θα εξισορροπεί την ανυπαρξία του Jabari και στην επίθεση θα σποτάρει στην περιφέρεια για να βρίσκει ελεύθερο πεδίο ο Γιάννης στο slashing. Αν ο στόχος είναι να μεγιστοποιηθεί η αποτελεσματικότητα του Γιάννη, οι υπόλοιποι 4 της 5άδας πρέπει όλοι να έχουν σουτ. Επίσης η νούμερο 1 προτεραιότητα ως προς την άμυνα δεν είναι τόσο το rim protection όσο η ταχύτητα στα πόδια, γιατί ψηλά βοηθάει πολύ και ο Γιάννης. Να βρουν κάποιον να μπορεί να αμυνθεί στο pick n roll, να κάνει ένα hedge out, να μείνει μπροστά στον αντίπαλό του μετά τις αλλαγές στα σκρινς κ.ο.κ. Εν ολίγοις θέλουν έναν ΜΑΠ με σουτ. Οι Vucevic, Nurkic δεν είναι ΜΑΠ και οι Biz, Noel (+ Nurkic) δεν έχουν σουτ.

Προφανώς δεν είναι εύκολο να βρεις stretch 5 που παίζει άμυνα χαμηλά και ταυτοχρόνως δίνει και τις απαραίτητες βοήθειες στο rim protection. Τα πρώτα ονόματα που μου ρχονται στο μυαλό είναι ο Turner των Pacers, ο Embiid, o Marc Gasol και ο Horford. Αν συνυπολογίσει κανείς και τα 4αρο5άρια που χρησιμοποιούνται πρωτίστως στο 4 υπάρχουν επίσης ο KAT, το φρύδι, άντε και κάνας δυο ακόμη. Το πρόβλημα είναι ότι αυτού του τύπου οι παίκτες είναι δυσεύρετοι και οι ομάδες τους δεν τους δίνουν ποτέ με trade. Ή εν πάση περιπτώσει αν κάποτε τους δώσουν (γιατί πχ τελειώνει το συμβόλαιο και θα φύγουν ελεύθεροι) θα πιέσουν καταστάσεις και δε θα επιλέξουν ποτέ να πάνε στο Milwaukee. Κατ εμέ λοιπόν η λύση για τους Bucks είναι μόνο το draft. Απ το ελάχιστο έως καθόλου που έχω ψάξει τα mocks, δυσκολεύομαι να εστιάσω σε κάποιον που να πληροί όλες τις προϋποθέσεις. Ίσως ο Thomas Bryant του Indiana αλλά δυστυχώς δεν είναι ιδιαίτερα αθλητικός. Έχει range μέχρι το τρίποντο, έχει length για να παίζει άμυνα ψηλά, μαζεύει ριμπς αλλά έχει αργά πόδια. Σε κάθε περίπτωση, αν ψαχτούν όλο και κάτι θα βρουν. Πιθανότατα δε θα είναι σταρ ή εν δυνάμει σταρ σαν τους προαναφερθέντες ωστόσο οι Bucks έχουν ήδη έτοιμο τον κορμό της ομάδας άρα δεν είναι αυτό το ζητούμενο. Τους αρκεί να βρεθεί κάποιος που θα κάνει τη δουλειά αξιοπρεπώς και πρωτίστως θα κουμπώνει με τους υπόλοιπους της big 3 (Γιάννης, Jabari, Middleton).

Επί τη ευκαιρία, έχω την αίσθηση ότι χρειάζονται και έναν κοντό γκαρντ με φτερά στα πόδια για να παίζει άμυνα πάνω στην μπάλα. Ιδεατά να είναι συνειδητοποιημένος ότι θα παίρνει μονάχα τα σουτ που του δίνει η άμυνα, να έχει υποφερτό ball handling για να αναλαμβάνει το χειρισμό όταν ο Γιάννης θα είναι στον πάγκο και οπωσδήποτε να έχει range μέχρι το τρίποντο. Ο Brogdon ενώ είναι τίμιος, δεν έχει την έκρηξη και την ταχύτητα για να μένει μπροστά στους αντίπαλους PGs. Θέλουν κάποιον στο καλούπι του George Hill των Jazz ή του Bradley των Celtics. Και οι 2 βέβαια δεν κουνιούνται από τις ομάδες τους, οπότε πρακτικά μιλώντας, μια λύση θα μπορούσε να είναι πχ ο Wade Baldwin του Μέμφις (#17 στο φετινό draft). Δεδομένου ότι ούτως ή άλλως δεν πολυπαίζει, φαντάζομαι ότι με την κατάλληλη πρόταση θα είναι διαθέσιμος. Και πάλι, δε χρειάζεται κατ ανάγκη κάποιος πρωτοκλασάτος / ψημένος παίκτης, απλά κάποιος συμπληρωματικός / εξελίξιμος, ει δυνατόν σε παρεμφερή ηλικία με Γιάννη και Jabari που θα καμουφλάρει τις αδυναμίες τους ώστε να διευρύνεται σιγά σιγά ο κορμός για το μέλλον.

Βρίσκεις τα κομμάτια που σου λείπουν, τους δίνεις χρόνο να μάθει ο ένας το παιχνίδι του άλλου και να εξελιχθούν ατομικά και σε 2-3 χρόνια ελπίζεις ότι θα σαι έτοιμος για contention. Η παρουσία του Γιάννη από μόνη της αποτελεί εγγύηση για την προσεχή 4ετία. Το χειρότερο που θα μπορούσαν να πάθουν οι Bucks θα ταν να θυσιάσουν assets για να χουν αποτελέσματα στο άμεσο μέλλον και εν τέλει να την πατήσουν περίπου όπως την πάτησαν οι Πέλικανς με το supporting cast του AD. Η ομάδα καταφανώς θέλει ακόμα χρόνο. Ο Γιάννης είναι κλεισμένος μέχρι και το 2021 και είναι ακόμα στο rookie συμβόλαιό του επομένως δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος για τους Bucks να βιάζονται να δυναμώσουν αισθητά από φέτος. Ο Vucevic (και ο κάθε Vucevic), εφόσον δεν κουμπώνει ιδανικά δίπλα στον Jabari είναι περιττό ρίσκο. Όπως περιττό ρίσκο ήταν εκ του αποτελέσματος και ο Monroe.


Σόρρυ για το σεντόνι. peace.gif
SteveNashidis
Ωραία η ανάλυση σου jvalin. Επέτρεψε μου να διαφωνήσω για την θέση του 5αριού και τα χαρακτηριστικά αυτού. Δε νομίζω ότι απαραίτητη προϋπόθεση είναι να σουτάρει από το τρίποντο.

Αν οι υπόλοιποι 3, εκτός του Γιάννη , είναι ικανοί σκόρερ από το τρίποντο και ο ψηλός τους τελειώνει τις φάσεις πάνω από τη στεφάνη, τότε το spacing θα είναι μεγάλο. Όποιος θα δίνει βοήθεια θα το σκέφτεται διπλά. Τις μισές φάσεις θα τις τελειώσει και ο Γιάννης,ακόμα και αν πέσει πάνω του, ο παίκτης που θα μαρκάρει το 5αρι των Bucks.
jvalin
QUOTE (Voyager @ Jan 3 2017, 22:19 ) *
Επέτρεψε μου να διαφωνήσω για την θέση του 5αριού και τα χαρακτηριστικά αυτού. Δε νομίζω ότι απαραίτητη προϋπόθεση είναι να σουτάρει από το τρίποντο.

Απαραίτητο μπορεί να μην είναι αλλά αν θες να μεγιστοποιήσεις το impact του Γιάννη τότε πρέπει να τον περιβάλλεις με 4 σουτέρ. Φαντάσου πόσο πιο αποτελεσματικός θα είναι βρίσκοντας μπροστά του έστω και λίγο έξτρα χώρο στη ρακέτα, γιατί οι αντίπαλοι ψηλοί αναγκάζονται να μαρκάρουν στην περιφέρεια τους stretch ψηλούς των Bucks. Αν αφήσεις το Γιάννη να σε παίξει 1vs1 απλά θα σε βάλει στο καλάθι κι αν στείλεις βοήθεια για να κόψεις το ντράιβ αφήνεις ελεύθερο το τρίποντο. Ξαφνικά ο Γιάννης γίνεται απολύτως μη αντιμετωπίσιμος, ακόμη κι αν ο ίδιος δε φτιάξει ποτέ το δικό του σουτ.


QUOTE (RipCity @ Jan 3 2017, 15:18 ) *
Εγώ πιστεύω χρειάζονται έναν elite αμυντικό και ριμπάουντερ που απλά να βάζει τα putbacks και τις λόμπες και γενικά να κάνει χώρο σε Jabari και Γιάννη για να κάνουν τις διεισδύσεις τους. Ένας παίκτης που χρειάζεται μπάλες στο ποστ κλείνει τους διαδρόμους και τους "χαλάει" το παιχνίδι. Ουσιαστικά τέτοιος παίκτης δε χωράει για παραπάνω από 20 λεπτά, όσο παίζει ο Monroe δηλαδή.

Το πρόβλημα με τους ΜΑΠ έγκειται στο ότι εκτός ρακέτας είναι απολύτως ακίνδυνοι. Είτε τους πεις να κάνουν clear out είτε τους ανεβάσεις ψηλά να στήσουν κάνα πικ, δεν πρόκειται να τους ακολουθήσει κανείς. Το αποτέλεσμα είναι ότι για να φτάσει ο Γιάννης στο ντράιβ πρέπει πλέον να αντιμετωπίσει και τον rim protector ο οποίος σίγουρα θα έχει αγκυροβολήσει εκεί κοντά γιατί ο ΜΑΠ που μαρκάρει είναι κώνος και σκοράρει μόνο με putbacks, tip-ins και λόμπες. Πρακτικά δεν κάνεις χώρο στο Γιάννη, απλά δίνεις το ελεύθερο στον αντίπαλο να παίζει λίμπερο. Αντίθετα, αν αναγκάσεις τον ψηλό να βγει λίγο πιο έξω, βοηθάς το παιχνίδι του Γιάννη πολύ περισσότερο γιατί του δίνεις επιπλέον χώρο κάτω απ το καλάθι.



Θα θελα όμως να γράψω και κάτι ακόμα όσον αφορά τη χημεία μεταξύ Brogdon και Middleton στο κομμάτι της άμυνας. Θεωρητικά ο Brogdon μπορεί να είναι αυτό ακριβώς που ψάχνουν οι Bucks, απλά δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να ματσάρει απέναντι σε σούπερ εκρηκτικούς PGs τύπου Westbrook, Irving, Thomas, Lillard κ.ο.κ. Κανονικά ο ένας εκ των δύο περιφερειακών αμυντικών είναι ο Middleton, ο οποίος όμως ουδέποτε αποτελούσε ιδανική επιλογή απέναντι σε κοντούς γκαρντς, πολύ δε μάλλον από εδώ και στο εξής που θα χει μεσολαβήσει και η εγχείρηση. Άρα ο δεύτερος περιφερειακός πρέπει πρωτίστως να είναι γρήγορος και εκρηκτικός. Ο Brogdon είναι σούπερ αμυντικός, ωστόσο τα δυνατά του σημεία είναι πιο πολύ το length και η δύναμη και δευτερευόντως η έκρηξη και η ταχύτητα. Υπό αυτό το πρίσμα, χωρίς να θέλω να υποτιμήσω την αξία του Brogdon, νομίζω στους Bucks θα ταίριαζε πιο πολύ ένας αμυντικός με έφεση στην πίεση πάνω στην μπάλα (πχ στο στυλ του Bradley, του Beverley ή του Tony Allen αν είχε σουτ).
pan24
Ο ψηλος που θα ειναι ΜΑΠ,θα μπορει να παιζει και στο 4,θα εχει σουτ,θα ειναι γρηγορος και καλος αμυντικος προοριζεται να ειναι ο θον
Δεν ξερω αν θα καταφερει να γινει σταρτερ ομως εστω δευτερος θα εχει την ποιοτητα να ειναι
Συμφωνω και εγω οτι βοηθαει πολυ τον γιαννη,ακομα και αν γινει σουτερ του 40%, ο ψηλος να εχει αξιοπρεπες σουτ
Για αυτο λεω οτι θα θυσιαζα κατι απο την αμυνα του biyombo πχ για καποιον με καλο σουτ
Το ασφαλες ειναι με trade.Δεν προκειται να εχουν τοσο υψηλο πικ για να πανε σε σχεδον σιγουρη λυση και εχουν ηδη ενα στοιχημα σε αυτη την θεση
Αν το στοιχημα δεν βγει δεν θα υπαρχει δυνατοτητα να διορθωθει το λαθος
Για τον γκαρντ εχεις δικιο οτι ο μπρογκντον και ο ντεκαβεντοβα εχουν καποια αδυναμια στο μαρκαρισμα πολυ εκρηκτικων κοντων αλλα αν ο μπρογκντον συνεχισει αν βελτιωθει ισως αυτη η αδυναμια να ειναι αμελητεα σε σχεση με το υπολοιπο πακετο
Προχτες ειδαμε και τον σνελ σαν καμικαζι πανω στον γουεστμπρουκ
Παντως με το πικ του 2018 ή το φετινο δευτερου γυρου μπορουν να δοκιμασουν την τυχη τους για ενα τετοιο λαβρακι με τον χαμοντ που εχει ματι ή αν ο μπρογκντον δειξει οτι μπορει να παιζει βασικος να προσπαθησουν να παρουν σε τετοιο στυλ με ανταλλαγη ντελαβεντοβα και πικ
Παντως αυτο ειναι δευτερευον σε σχεση με το θεμα του ψηλου
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.