Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Boston Celtics
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > NBA > Past Seasons
Pages: 1, 2
Gravedigger
Boston Celtics






Who's your Uncle? Drew.


Πρόγραμμα αγώνων

Προηγούμενο Ρεκόρ (2016-2017): 53-29

Πρώτοι σε στατιστικές κατηγορίες (2016-2017):
Πόντοι: Isaiah Thomas 28.9
Ριμπάουντ: Al Horford 6.8
Ασίστ: Isaiah Thomas 5.9
Κλεψίματα: Marcus Smart 1.6
Κοψίματα: Al Horford 1.3
Ευστοχία %: Amir Johnson 57.6
Χρόνος συμμετοχής: Isaiah Thomas 33.8

Πιθανή 5άδα:
K. Irving J. Brown G. Hayward J. Tatum A. Horford


Πάγκος:
PG: Marcus Smart, Kadeem Allen
SG: Terry Rozier, Abdel Nader
SF: Semi Ojeleye, Jonathan Holmes
PF: Marcus Morris, Guerschon Yabusule
C: Daniel Theis, Aron Baynes

Μεταγραφικές Κινήσεις
Draft Picks:
Jayson Tatum (#3, 1st round)
Semi Ojeleye (#37, 2nd round)
Kadeem Allen (#53, 2nd round)
Jabari Bird (#56, 2nd round)

Ήρθαν ή ανανέωσαν:
Marcus Morris (trade/Detroit), Jayson Tatum (draft), Semi Ojeleye (draft), Kadeem Allen (draft), Aron Baynes, Gordon Hayward, Kyrie Irving (trade/Cleveland), Daniel Theis

Έφυγαν:
Avery Bradley, Jae Crowder, Gerald Green, Amir Johnson, Kelly Olynyk, Isaiah Thomas, Tyler Zeller

Παρουσίαση ομάδας
Αέρας αλλαγής στους Celtics που έκαναν το μεγάλο μπαμ σε ένα πολύ φορτωμένο καλοκαίρι. Ο Ainge αφού είδε την ομάδα του να τερματίζει με το καλύτερο ρεκόρ στην Ανατολή αλλά να μένει εκτός έυκολα από τους Cavaliers, αποφάσισε να ανακατέψει την τράπουλα και να αλλάξει το μισό ρόστερ. Έστειλε τον καλύτερο περιφερειακό του αμυντικό (Bradley) στο Detroit για να κάνει χώρο για τον Gordon Hayward αλλά δεν σταμάτησε εκεί. Η συνέχεια ήταν το γνωστό blockbuster του καλοκαιριού με τη συμμετοχή των βασικών ανταγωνιστών τους στην Ανατολή, τους Cavaliers. Αποκτήθηκε ο Irving, αλλά έχασαν τον παίχτη που κουβάλησε την ομάδα πέρσι (Thomas) και ένα πολυεργαλείο σε άμυνα και επίθεση (Crowder). Μαζί με αυτους και ενα daft pick του Brooklyn και κάτι ψιλά. Πολλά ακούστηκαν, ανησυχίες, αντιρρήσεις αλλά και ενθουσιασμός για άλλους, μένει να δούμε αν αξίζε το ρίσκο και αν καταφέρουν επιτέλους να αφήσουν πίσω τους τον Lebron και την παρέα του.

Προπονητής
Brad Stevens

Από τους καλύτερους προπονητές αυτή τη στιγμή στο ΝΒΑ, πήρε μια ομάδα σε κατάσταση αποσύνθεσης και έχει καταφέρει να βελτιώσει το ρεκόρ της και στα 4 χρόνια που βρίσκεται στον πάγκο της, με αποκορύφωμα την περσινή χρονιά, και την κατάκτηση της πρώτης θέσης της περιφέρειας. Φέτος θα κληθεί να βρει μια ισορροπία ανάμεσα στο πλούσιο ταλέντο των πιτσιρικάδων και τα καινούρια αποκτήματα της ομάδας, με σωστή κατανομή ρόλων και κυρίως επιθέσεων.

Ταβανόμετρο & στόχοι για φέτος
Όταν την αμέσως προηγούμενη χρονιά παίζεις στον τελικό της Ανατολής, δεν μπορεί παρά να έχεις βλέψεις για το επόμενο βήμα, που είναι οι τελικοί του ΝΒΑ. Εύκολα η δύσκολα, θα φτάσουν στον τελικό της περιφέρειας, το βασικό ερώτημα είναι, υπάρχει ομάδα που μπορεί να αφήσει εκτός τον Lebron? Αναμένουμε!

Κάτω απ' το φως του προβολέα
Ο Kyrie Irving. Χωρίς αμφιβολία. Ξαφνικά μια μέρα σκάει η φήμη ότι ζητάει trade από τους Cavaliers και χωρίς πολλά πολλά τον βλέπεις στα πράσινα. Οι στόχοι δεν αλλάζουν αλλά πλέον είναι ο ηγέτης και πρέπει να το αποδείξει.

Θέλω να ρωτήσω τον...
Gordon Hayward. Πόσο ξενέρωσες όταν έμαθες ότι άλλα σου τάξανε και άλλα βρήκες? Η συμβουλή είναι μια. You touch it, you shoot it.

Πρόβλεψη νικών:
57-25
Conference rank:
1
Division rank:
1

Teaser
aegeansheed
Περιμένω μεγάλα πράγματα από τον Kyrie φέτος, έχει δείξει ότι όταν έχει κέφια και είναι σε καλή κατάσταση είναι ασταμάτητος. Μου άρεσε η κίνηση με Baynes από πίσω. Ό,τι και να λέμε η πραγματική απώλεια ήταν ο Crowder και το toughness που έφερνε με την παρουσία του. Ο Morris που θα μπορούσε να παίξει έναν αντίστοιχο ρόλο, θα χάσει τα πρώτα παιχνίδια και στη θέση του θα εισέλθει ο Tatum, που αν ανταποκριθεί θα μπορούσε να μείνει εκεί για καιρό. Πολύ δυνατό test για τον rooky και κατευθείαν στα βαθιά στο πρώτο match με τους Cavs απόψε στις 03:00.
D-Wade
Ωραία ξεκίνησε η χρονιά angry_red.gif angry_red.gif angry_red.gif

Το διέλυσε το πόδι του
Badass
Αν είναι δυνατόν...Κρίμα. Πολύ κρίμα...
geo82
Σταμάτησα να βλέπω το παιχνίδι μετά τον τραυματισμό του Hayward. Ξενέρωσα εντελώς. Κρίμα. Ελπίζω να γυρίσει δυνατός.
jasonick
Όλα τα λεφτά χθες στην 4η περίοδο οι Horford και Larkin στη νίκη των Celtics. Οι Σίξερς δεν μπορούσαν να σταματήσουν το high p&r τους και η Βοστώνη κατάφερε να σκοράρει συνεχώς έχοντας τον Irving στον παγκο. Μόλις μπήκε ο Kyrie έβαλε κάποια.. καϊρίστικα σουτ και κάπου εκεί τέλειωσε το ματς. Πολύ καλός ήταν και ο Rosier ερχόμενος από τον πάγκο παρόλο που έγινε ο πρώτος μπασκετμπολίστας που έχω δει να αστοχεί και στις 3 βολές μετά από φάουλ σε τρίποντο. rolleyes.gif Ο Baynes έδωσε καλά λεπτά παρόλο που είχε θέμα με τα φάουλ. Γενικά πάντως μου έκανε εντύπωση πως οι διαιτητές σφύριζαν τόσα πολλά αντικανονικά σκρινς, είναι κάτι που δεν το έχουμε συνηθίσει στο NBA. Κατά τα άλλα όταν είδα τον Yabusele να μπαίνει σκέφτηκα πότε επέστρεψε στο NBA ο Mike Sweetney. Ντάξει μην είμαι υπερβολικός, ο ρούκι Μπένετ μου 'ρθε στο μυαλό.
pistol_pete#44
Μέτα και από ενα ακόμα παιχνίδι της ομάδας , οδηγείται κάποιος με ολο και περισσότερη σιγουριά στο συμπέρασμα, οτι ο CBS και ο DA κινούνται με χειρουργική λεπτομέρεια όσον άφορα την επιλογή παιχτών.

παίχτες όπως ο Theis ( που το χθεσινό παιχνίδι δε του ταίριαξε απο άποψη matchup) , o Yabusele ακόμα και το πως αγωνίζονται μετά τον τραυματισμό του GH o Brown k o Tatum , είναι σα να παίζουν χρονιά ΝΒΑ.
Αν λάβουμε και στα υπόψιν ότι η ομάδα έχει κρατήσει σε σχέση με πέρσι ΜΟΝΟι 4 παίχτες( εκ των οποίων ο Rozier δεν ειχε μεγαλο χρόνο συμμετοχής πέρσι), τότε πραγματικά οι φίλοι της ομάδας μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι όχι μόνο μακροπροθεσμα άλλα και για το άμεσο μέλλον.

icon_drunk.gif icon_drunk.gif icon_drunk.gif
geo82
Πραγματικά, έχουν ξεκινήσει πολύ δυνατά. Πέρα από την πολύ καλή επιθετική λειτουργία της ομάδας, οφείλω να αναφέρω ότι διαθέτει την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος μέχρι στιγμής. Εύχομαι ανάλογη συνέχεια.
RipCity
Τους γλέντησε όλους με Brown και με Tatum δύο σερί χρονιές ο Ainge. Και βλέπουμε πόσο τεράστιο upgrade και ΑΜΥΝΤΙΚΑ είναι ο Irving από τον Thomas.
jasonick
Click to view attachment



Άντε να τους σταματήσεις το πικεπο Kyrie-Al.

QUOTE(RipCity @ Nov 4 2017, 18:31 ) *
Τους γλέντησε όλους με Brown και με Tatum δύο σερί χρονιές ο Ainge. Και βλέπουμε πόσο τεράστιο upgrade και ΑΜΥΝΤΙΚΑ είναι ο Irving από τον Thomas.


Και ως playmaker που δεχόταν μεγάλη κριτική στο Cleveland, έχει βελτιωθεί. Είναι καθαρά θέμα συστήματος και προπονητή, ο Stevens κάνει εξαιρετική δουλειά και εκμεταλλεύεται στο έπακρο το ρόστερ του σε σχέση με τον Λεμπρόν Λου.
RipCity
4 λεπτά μένουν για το τέλος κι ίσως και να χάσουν, αλλά αυτό είναι το πιο σπουδαίο φετινό παιχνίδι των Celtics. Χωρίς Irving, Horford και σχεδόν 20 πόντους πίσω, αλλά κατάφεραν να το γυρίσουν παίζοντας απίθανη άμυνα και μεγάλα σουτ από παίκτες όπως ο Λάρκιν. Έχουν πάθει τρελό κοκομπλόκο οι Hornets.
Manimal
Οι Celtics είναι γνωστοί γι αυτό το παιχνίδι. Ο Στίβενς παίζει και τα ρέστα του αρκετές φορές και του βγαίνει. Αυτό που έκαναν όμως οι Σαρλότες και Κλίφορντ για Γιανακοπουλέικα δεδομένα είναι να γυρνάνε πίσω με το πούλμαν. Σε όλη μα όλη την τέταρτη περίοδο, όπως ακριβώς συνέβει και στη Νέα Υόρκη καταδίκασε την ομάδα του. Οι Σέλτικς κάνανε το απλούστατο αμέσως μετά το σουτ να αποκλείουν τον Χάουαρντ από το ζωγραφιστό. Ο ψιλέας δεν πάτησε καν εκεί. Και ο απίθανος αντί να γεμίσει την ρακέτα με ακόμα έναν είχε τους άσουτους στην περιφέρεια. Όλα τα υπόλοιπα ήταν εύκολα.
aegeansheed
Για πρώτη φορά νομίζω, έστω από το 10λεπτο recap, είδα στιγμές από το επιτρεπτό (βλ. Hayward) επίπεδο του max potential των Celtics. Ήμουν από αυτούς που πίστευαν ότι θα ήταν πρακτικά μια πολύ καλή κίνηση η ανταλλαγή του Bradley για τον Marcus Morris. Χτες έδειξε για ποιόν λόγο θα είναι πολύ χρήσιμος στην επιθετική λειτουργία της ομάδας. Με απειλή από τη μέση και μακρινή απόσταση, καλά σκρην και cuts από τον κεντρικό διάδρομο μαζί με τον Horford, που έκανε επίσης εκπληκτικό non-ball παιχνίδι, ιδίως στη δημιουργία χώρου στο pNr, δίνουν στους Celtics το τέλειο spacing. Brown και Tatum είναι πολύ δύσκολο να αντιμετωπιστούν στο ένας με έναν, αφού είναι πολύ λίγοι αυτοί (μιλάμε για προφίλ έως 25 ετών, πολύ αθλητικά προσόντα, αντανακλαστικά και με διάθεση για άμυνα... πόσοι είναι αυτοί πραγματικά...) που θα μπορούσαν να τους ακολουθήσουν μετά το πρώτο βήμα, οπότε υπάρχει διπλή απειλή με το drive τους. Χώρια που τόσο ο Morris όσο και ο Horford εξίσου μπορούν να ακολουθήσουν ή να μείνουν πάνω από το σκρην, κάτι που κάνει απρόβλεπτο ποιος θα εκδηλώσει επίθεση και με ποιον τρόπο. Για να γίνει ακόμα πιο ωραίο το γλυκό προσθέτουμε τον καλύτερο παίκτη στον κόσμο αυτή τη στιγμή στο ISO game, τον Kyrie, αλλά και συμπληρωματικά τους Tatum και Brown, που και αυτοί κατά τη γνώμη μου είναι above average. Όλο αυτό μου βγάζει ένα ενδιαφέρον, αν και δεν το περίμενα ότι θα μπορούσε να δέσει τόσο γρήγορα και να είναι ταυτόχρονα αποτελεσματικό.

QUOTE
Countered Stevens: "[Morris] never wants to come out. But, no, we need his scoring. If you look at where we are right now as a team, what our biggest needs are, shooting and scoring from another guy is huge, so Marcus, we're gonna need him. So it was good to really see him make those biggest plays late."


RipCity
Μεγάλη ματσάρα. Επέστρεψαν στο παιχνίδι με 19-0 σερί οι Celtics. Απίστευτος Brown, κάνει όργια μπροστά και πίσω. Α ρε χτίστη Σμάρταρε είσαι θεός ρε +15 έχεις με 0/5 σουτ.
geo82
Κλασσικοί Boston Celtics. Χάρη στη σκληρή άμυνα και στην πιστή εφαρμογή των οδηγιών του προπονητή, κατάφεραν να γυρίσουν από το -17 απέναντι στους πρωταθλητές, έχοντας τον σταρ τους σε κακή βραδιά. Πολύ καλός ο Brown, πραγματικά με άφησε άφωνο με την απόδοσή του. Μπορώ να πω ότι ευχαριστήθηκα το παιχνίδι, καθώς και οι δύο ομάδες έπαιξαν δυνατά στην άμυνα και κοντρολαρισμένα στην επίθεση, χωρίς πολλά απονενοημένα σουτ. Μπράβο και πάλι στη Βοστόνη και εύχομαι ανάλογη συνέχεια.

@RipCity. Ο Smart είναι πολύ χρήσιμος στην άμυνα, αλλά επιθετικά κανει τον Lonzo Ball να μοιάζει Ray Allen.
D-Wade
QUOTE(geo82 @ Nov 17 2017, 09:28 ) *
@RipCity. Ο Smart είναι πολύ χρήσιμος στην άμυνα, αλλά επιθετικά κανει τον Lonzo Ball να μοιάζει Ray Allen.

Είναι ταυτόχρονα και σκύλος και κριάρι tongue.gif
Air Kef
Άρωμα playoff είχε χθες το ματς, ή ένταση στο γήπεδο από τον κόσμο ήταν through the roof (που λένε και στο χωριό μου).
Στο 19-0 πραγματικά έμοιαζε να κατηφορίζει το γήπεδο.

Φοβερή Βοστώνη, πραγματικά. Με Ίρβινκ στην χειρότερή του μέρα (πολλά θέματα με την μάσκα του που την έβγαλε τελικά στο β ημίχρονο) κατάφεραν με αίμα και άμμο με δύο μεγάλα σερί να γυρίσουν το ματς 2 φορές και στο τέλος να νικήσουν.

Νομίζω οι Warriors δεν ήταν έτοιμοι για τέτοια μάχη, δεν ξέρω καν αν περίμεναν τέτοιο πάθος και ετοιμότητα από τους Σέλτικς, ενδεχομένως αν το ματς ήταν αργότερα μέσα στην χρονιά να το έπαιρναν χθες το ματς.
pistol_pete#44
γεια χαρά και απο εμενα στους εξ Αμερικής τριφυλλακιδες.
Φτάσαμε στο 14 το σερι.
και σε ολα σχεδόν τα παιχνίδια ο ίδιος κοινός παρονομαστής : Αμυνα και ετοιμότητα απο όλους και μια χημεία που μοιάζει αξιοθαύμαστη. Οι βεντέτες της ομάδας εχουν αφήσει στην ακρη το «εγω» (αν και ο ΑΧ ειναι απο φύση του αντιεμπορικος )& παίζουν πανω ακριβώς στο σύστημα και στις απαιτήσεις του ΜΣ. Δε ξερω αν προσέξατε στο τελος , ο Κυριε πηγε και πήρε τη μπαλα απο το διαιτητή και την έδωσε στον Μπραουν αναγνωρίζοντας οτι κράτησε την ομαδα μόνος του.

στα του ματς:
ο Σμαρτ πραγματικά ειναι σε μια μικρή κατηγορία ανθρώπων που εχει κατι που δεν μαθαίνεται , αλλα ειναι πηγαίο : Βάζει το σωμα του σε όλους και παιζει αμυνα σε όλους ! στην επίθεση απλα πρεπει να καταλαβει οτι δεν ειναι Καλος και να περιορίσει τις προσπάθειες του.

JB -JT : πραγματικά δε ξερω αν ειναι ο ένας 2 κ ο αλλος 1 χρονο στη λίγκα, με βαση το πως παίζουν. ώριμες επιλογές και το σημαντικότερο δε τους κατέβαλε ψυχολογικά ο τραυματισμός του Γκορντον και η ανάγκη του να βγουν μπροστα .

Morris: το εχω ξαναπεί οτι ο Μαρκους ειναι ο καλός και οχι ο Μαρκιφ.

KY-AH : Με αυτο που ειπ και πριν ακομα και οταν δεν ειναι στις καλές τους μερες απελευθερώνουν όλους τους άλλους να παίζουν χωρις άγχος γιατι δεν απαιτούν τη μπαλα & τη μοιράζουν εξίσου.


και κατι σημαντικό: οι Γουοριορς μπορει αρχικά να σκοτώνουν με μια 4αδα φωτιά , ομως η δευτερη πεντάδα τους κανει σημαντική δουλεια και κρατάει τις διάφορες και πολλές φορες τη μεγαλώνει.
χθες Γιάνγκ - Ιγγυ- Γουεστ - και κυρίως ο Λιβινγκστον δε προσέφεραν τιποτα γιατι η δίκη μας αντίστοιχη ειναι το ιδιο καταπληκτική κυρίως αμυντικά !


υγ: οι διαιτητές θεωρώ πως βοήθησαν λιγο στο τελος.
υγ1:ειναι ακομα κάποιος που λεει οτι το σερι εγινε λόγω εύκολου προγράμματος ;;;;

συγγνωμη για το μεγάλο μνμα smiley.gif
RipCity
Διαβασα τωρα οτι πέθανε ο κολλητος του Brown πριν το ματς κι αρχικα δεν ηθελε να παιξει, αλλα τον επεισε η μάνα του φιλου του. Σε καθε πασα ο Irving του ελεγε "αυτο ειναι για τον Τρεβιν". Παλικαροι.
pistol_pete#44
QUOTE (RipCity @ Nov 17 2017, 13:30 ) *
Διαβασα τωρα οτι πέθανε ο κολλητος του Brown πριν το ματς κι αρχικα δεν ηθελε να παιξει, αλλα τον επεισε η μάνα του φιλου του. Σε καθε πασα ο Irving του ελεγε "αυτο ειναι για τον Τρεβιν". Παλικαροι.



ειναι ακριβώς αυτο που έλεγα πριν για τη χημεία, σε
μια ομαδα που κράτησε μονο 3.5 παίχτες σε σχέση με το 2017
geo82
QUOTE (pistol_pete#44 @ Nov 17 2017, 13:19 ) *
υγ: οι διαιτητές θεωρώ πως βοήθησαν λιγο στο τελος.


Αυτή τη δικαιολογία τη διάβασα από μερικούς οπαδούς των Warriors σε αμερικάνικα σάιτ. Ο Kerr παραδέχτηκε ότι έκαναν αρκετά ανόητα φάουλ, ενώ από ένα σημείο και μετά οι παίχτες της Βοστόνης επιχειρούσαν περισσότερες διεισδύσεις από τους παίχτες του Γκόλντεν Στέιτ και γι' αυτό και η διαφορά στις βολές. Ό,τι και να λέμε, η Βοστόνη τους έβγαλε από το ρυθμό τους και τους κέρδισε. Κράτησε σε χαμηλό τέμπο τον ρυθμό του αγώνα, περιόρισε τους Curry και Klay σε 8/32 σουτ και γι' αυτό κατάφερε και έφτασε στη νίκη.
pistol_pete#44
QUOTE (geo82 @ Nov 17 2017, 15:13 ) *
Αυτή τη δικαιολογία τη διάβασα από μερικούς οπαδούς των Warriors σε αμερικάνικα σάιτ. Ο Kerr παραδέχτηκε ότι έκαναν αρκετά ανόητα φάουλ, ενώ από ένα σημείο και μετά οι παίχτες της Βοστόνης επιχειρούσαν περισσότερες διεισδύσεις από τους παίχτες του Γκόλντεν Στέιτ και γι' αυτό και η διαφορά στις βολές. Ό,τι και να λέμε, η Βοστόνη τους έβγαλε από το ρυθμό τους και τους κέρδισε. Κράτησε σε χαμηλό τέμπο τον ρυθμό του αγώνα, περιόρισε τους Curry και Klay σε 8/32 σουτ και γι' αυτό κατάφερε και έφτασε στη νίκη.



εγω αναφέρομαι στα τελευταια δυο λεπτά , όπου δε δίνεται φάουλ στον ιγγυ και σίγουρα δεν υπάρχει επαφή του Ντουραντ στο φάουλ του Κυριε. δε λεω πως υπήρχε δόλος και σίγουρα όπως παει στη φάση ο Kd μοιάζει για φάουλ κ γιαυτο ισως το έδωσαν, ομως δε βλέπω κάπου επαφή
D-Wade
QUOTE(pistol_pete#44 @ Nov 17 2017, 16:53 ) *
εγω αναφέρομαι στα τελευταια δυο λεπτά , όπου δε δίνεται φάουλ στον ιγγυ και σίγουρα δεν υπάρχει επαφή του Ντουραντ στο φάουλ του Κυριε. δε λεω πως υπήρχε δόλος και σίγουρα όπως παει στη φάση ο Kd μοιάζει για φάουλ κ γιαυτο ισως το έδωσαν, ομως δε βλέπω κάπου επαφή

Στον Dr Green έδωσαν το φάουλ στη φάση του Kyrie. Οχι στον KD. Έτσι τουλ λέει το play by play
pistol_pete#44
QUOTE (D-Wade @ Nov 17 2017, 17:15 ) *
Στον Dr Green έδωσαν το φάουλ στη φάση του Kyrie. Οχι στον KD. Έτσι τουλ λέει το play by play



ωραιος ο d-wade.
icon_drunk.gif
thalys
QUOTE (pistol_pete#44 @ Nov 17 2017, 17:53 ) *
εγω αναφέρομαι στα τελευταια δυο λεπτά , όπου δε δίνεται φάουλ στον ιγγυ και σίγουρα δεν υπάρχει επαφή του Ντουραντ στο φάουλ του Κυριε. δε λεω πως υπήρχε δόλος και σίγουρα όπως παει στη φάση ο Kd μοιάζει για φάουλ κ γιαυτο ισως το έδωσαν, ομως δε βλέπω κάπου επαφή


Αν ήθελαν να βοηθήσουν, δε σφύριζαν τίποτα και μέτραγαν το ριμπάουντ και δίποντο του Χόρφορντ. Η Βοστώνη είχε τα αναμενόμενα σφυρίγματα έδρας ομάδας που έχει σούπερ σταρς σε κλειστό αγώνα κανονικής περιόδου. Ό,τι ακριβώς παίρνει και το Γκόλντεν Στέητ.

Εμένα δε μου άρεσε η ομάδα σε πολλά σημεία. Έλλειψη καθαρού μυαλού και κίνησης στην επίθεση στο τέλος της τέταρτης περιόδου. Μέχρι τότε οι Γουόριορς δυσκολεύονταν να βρουν ελεύθερα σουτ, όμως στα δύσκολα έβγαλαν 3-4 σουτ που το αναμενόμενο θα ήταν ένα τουλάχιστον να μπει. 3 πόντοι σε τόσο κρίσιμο σημείο και σε κλειστό ματς μπορούν ν'αλλάξουν το αποτέλεσμα.

Η ομάδα ακόμα χτίζεται και απέχει πολύ από το ιδανικό. Ας μην ξεγελούν οι νίκες. Καλοδεχούμενες κι αυτές, αλλά στα πλέυ οφφ ξυρίζουν τον γαμπρό. Το καλό είναι ότι ο μπαρμπέρης (Στήβενς) ξέρει την δουλειά και μέχρι τότε μπορεί να στρώσει την ομάδα.

Λέμε για τον Σμαρτ, να πούμε όμως και για τα αψυχολόγητα τρίποντα του Καϊρί στο τέλος κλειστών ματς με την ομάδα να προηγείται. Έχεις 24". Ψάξε βρες καλό σουτ. Αν πας για γρήγορη επίθεση για να προλάβεις να ξαναεπιτεθείς, τουλάχιστον ψάξε ένα σουτ καλύτερο από τρίποντο από τα 8 μέτρα.
aegeansheed
Πυλώνας Jaylen-Κyrie. Πρέπει να έβαλαν κοντά στους 35 πόντους μαζί στην πρώτη περίοδο...

(βάζω το βιντ περισσότερο για μια απίθανη κατοχή που σώζει ο Smart, μπας και εκτιμηθεί κάτι άλλο εκτός του shooting του tongue.gif, μιας κι έχουμε δει καλύτερα shows από τον Kyrie -ο υπερβολικός)
jasonick
Εξαιρετικός ο Kyrie στην παράταση, βοηθάει βέβαια και το γεγονός ότι παίζαμε με JJ και Yogi μαζί στο τέλος και με ζώνη 2-3 δεν μπορούσαμε να τον σταματήσουμε. Στο 4ο δεκάλεπτο εκμεταλλεύτηκε η Βοστώνη την κακή άμυνα στο transition και σκόραρε εύκολους πόντους στον αιφνιδιασμό.
Όσον αφορά τον Smart έχω μεγάλη περιέργεια να δω τι συμβόλαιο θα πάρει. Δεν θα μου έκανε εντύπωση να έπαιρνε κοντά στο max αλλά από την άλλη και κοντά στα 15 να πάρει πάλι δεν θα εκπλαγώ.
Tobias Funke
Kyrie Irving in final 5 min and score within 5 this season:
- 38 mins
- 65 pts
- 24-39 FG
- 13-16 FT
- 11 drawn fouls
- 32 pts in the paint
- 10 assists
- 0 turnovers
- Plus-minus of +40
RipCity
QUOTE (jasonick @ Nov 21 2017, 14:30 ) *
Εξαιρετικός ο Kyrie στην παράταση, βοηθάει βέβαια και το γεγονός ότι παίζαμε με JJ και Yogi μαζί στο τέλος και με ζώνη 2-3 δεν μπορούσαμε να τον σταματήσουμε. Στο 4ο δεκάλεπτο εκμεταλλεύτηκε η Βοστώνη την κακή άμυνα στο transition και σκόραρε εύκολους πόντους στον αιφνιδιασμό.
Όσον αφορά τον Smart έχω μεγάλη περιέργεια να δω τι συμβόλαιο θα πάρει. Δεν θα μου έκανε εντύπωση να έπαιρνε κοντά στο max αλλά από την άλλη και κοντά στα 15 να πάρει πάλι δεν θα εκπλαγώ.


O Smartαρος και χθες βίασε τα στεφάνια αλλά τελείωσε το ματς με +15, δείγμα του πόσο καλός είναι σε όλα τα άλλα, αλλά αν δω να παίρνει μαξ ή κοντά στο μαξ θα πάω να πέσω από κανά γκρεμό.

Πάντως είναι ντροπή να ρχεται στο καμπ και να μιλαει για βελτίωση, όλοι να λένε για το πόσο καλό δείχνει το σουτ του και να σουτάρει με τα χειρότερα ποσοστά που έχει δει ποτέ η μπασκετική ιστορία.
jasonick
QUOTE(RipCity @ Nov 21 2017, 16:47 ) *
O Smartαρος και χθες βίασε τα στεφάνια αλλά τελείωσε το ματς με +15, δείγμα του πόσο καλός είναι σε όλα τα άλλα, αλλά αν δω να παίρνει μαξ ή κοντά στο μαξ θα πάω να πέσω από κανά γκρεμό.


Αν μιλάγαμε με δεδομένα καλοκαιριού του '15 ο Smart ήδη θα πανηγύριζε το μαξ συμβόλαιο του. tongue.gif Δε νομίζω ο Ainge να του το δώσει ακόμα και αν κάνει τρελά playoffs, οι υπόλοιπες ομάδες δεν έχουν πολύ χώρο στο cap space τους αλλά ντάξει ποιος μπορεί να ψυχολογήσει τπτ Kings που μπορεί να δώσουν κανά μαξ γιατί έχουν μόνο 65 pg στο ρόστερ τους.. tongue.gif
thalys
To under/over για το συμβόλαιο του Σμαρτ είναι γύρω στα 11Μ. Ναι, είναι εξαιρετικός σε όλα τ'άλλα. Ναι, την κρίσιμη ώρα θα κάνει ό,τι ακριβώς χρειάζεται για να κερδίσεις (ακόμα και σουτ θα βάλει). Όμως, αν δεν φτιάξει τα τελειώματα (δεν είναι μονο τα τρίποντα, και στα δίποντα έχει θέμα), είναι απλώς καλός ρολίστας. Ε, οι ρολίστες κάπου τόσα παίρνουν.

Μου θυμίζει περίπτωση Μπράντλεϋ: καλός αμυντικός με κακό σουτ και αμφιβολίες για την ικανότητα του να παίζει 80 αγώνες τη σαιζόν. Είχε γίνει χαμός όταν πήρε 32M/4, την εποχή που αντίστοιχοι ρολίστες έπαιρναν 5-6. Τελικά βελτιώθηκε τόσο γρήγορα και πολύ, που απέλυσε τον ατζέντη του γιατί ένοιωθε ριγμένος ήδη από τον δεύτερο χρόνο. Αν πειστεί να μείνει για 3-4 χρόνια με 10Μ/χρόνο, ακόμα κι αν δε βελτιωθεί, θα είναι μεγάλη υπόθεση.
thalys
Ότι ο Σμαρτ είναι καλός αμυντικός το ξέραμε. Ότι ο Ροζίερ ή ο Λάρκιν μπορούν να πιέσουν την μπάλα επίσης. Η άμυνα του Τάτουμ όμως και απρόσμενη ήταν και αλλάζει επίπεδο στο ταβάνι του.

whaler
Φοβερός Rozier χθες από τον πάγκο, που σε 20 λεπτά έιχε 8-12 FG με 4-6 3PT.

Φέτος οι Κέλτες έχουν βρει τον τρόπο και είναι το πρώτο φαβορί για τους τελικούς της Ανατολής.
thalys
Απόψε ο Τάτουμ είχε 14 πόντους, 6 ριμπάουντ, 6(!) μπλοκ και 3 κλεψίματα. Άλλοι 8 ρούκιζ από το 1983-84 έχουν τέτοια ή καλύτερη στατιστική. http://bkref.com/tiny/ZeDft

Ανάμεσα στα ονόματα, ο Τζαμάριο Μουν και ο Ρόυ Τάρπλεϋ (ναι, και ο Νοέλ).

Ο μόνος άλλος που ήταν 19 ή 18 όταν έγραψε τέτοια στατιστική ήταν ο ρουκυ KG.

Ο Τάτουμ παίζει μυαλωμένα, είναι ελαφροπόδαρος και μακρύς. Όσο τον βλέπω, τόσο απορώ που κανείς μας δεν εκτίμησε την αμυντική του προοπτική όσο έπρεπε.
aegeansheed
QUOTE(thalys @ Jan 7 2018, 05:05 ) *
Ο Τάτουμ παίζει μυαλωμένα, είναι ελαφροπόδαρος και μακρύς. Όσο τον βλέπω, τόσο απορώ που κανείς μας δεν εκτίμησε την αμυντική του προοπτική όσο έπρεπε.

Ήταν γνωστός για το shot blocking ability/potential από τα pre-draft scouting reports. Και νομίζω ήταν από τα βασικά του προσόντα στα πρώτα χρόνια του ("αθλητικό flexible all-around forward"), στη συνέχεια ανέπτυξε ακόμα περισσότερο το επιθετικό του παιχνίδι και απέκτησε top-5 nba draft potential, ξεφεύγοντας από ένα θεωρητικό niche perception που ήταν το floor του.
Για μένα το ελπιδοφόρο είναι ότι το δείχνει και δεν έχει τάση να δίνει το max της ενέργειάς του μόνο στην επίθεση και μεγάλη υπόθεση που πέτυχε τον Stephens ως coach. Βρίσκει πολύ γόνιμο περιβάλλον για να δούμε την καλύτερη δυνατή έκδοσή του κάποια στιγμή στο μέλλον.

QUOTE(thalys @ Jan 7 2018, 05:05 ) *
Ανάμεσα στα ονόματα, ο Τζαμάριο Μουν και ο Ρόυ Τάρπλεϋ (ναι, και ο Νοέλ).

Μου άρεσε η αναφορά σε Τζαμάριο. #Retro
thalys
Δεν το τόνισα, αλλά η έμφαση στην αμυντική του προοπτική ήταν στο "όσο έπρεπε".

Ρηπόρτ

από τον Schmitz (τότε DX, νυν ESPN)

QUOTE
An adequate wing defender when fully engaged, Tatum's intensity has to be at full throttle to bring enough to the table on the glass and on the interior. Tatum may not be the athlete that Josh Jackson, is or the versatile defender that Jonathan Isaac is, but at the very least, he projects as a polished scorer and longtime NBA starter with All-Star upside, if his perimeter game continues to evolve.


To scouting report του SI:

QUOTE
He has the size to in theory play both forward positions, and the length to be a passable defender with some added work.


To CBS

QUOTE
He's not necessarily going to be a bad passer or defender at the next level, but he's not particularly polished in those areas, either


The ringer:

QUOTE
Lacks defensive mentality. Loses focus off-ball, dies on screens. He has the ability but doesn’t play with much effort or NBA-level physicality.

Lacks defensive versatility. Flat-footed on the perimeter; gets toasted by guards. Thin in the waist, so gets overpowered by bigs.


Όλοι αυτοί δεν λένε ότι δεν μπορεί να παίξει άμυνα. Όμως η αξιολόγηση τους ήταν ότι πρόκειται περί επιθετικογενή παίχτη που θα είναι εντάξει αν δεν είναι τρύπα. Ο μόνος που διαφωνούσε ήταν ο Vecenie του sportingnews(όχι κάποιος που θεωρείτο γκουρού δηλαδή):

QUOTE
Defensively, Tatum makes plays with weak-side blocks and gets into passing lanes well for his size. He has also shown the ability to switch on defense and be put onto islands against quicker players


Ο Τάτουμ έχει ως τώρα έχει δείξει εξαιρετική αμυντική αντίληψη κι η προσωπική του άμυνα στον Χάρντεν σε παιχνίδι που κρίθηκε στον πόντο δείχνει ότι το αμυντικό του ταβάνι είναι για πάνω από απλά ανεκτός αμυντικός. Ήδη είναι πάνω από το επίπεδο του μέτριου αμυντικού. Σύμφωνα με το TPA του NBAMath η αξία του προέρχεται κυρίως από την άμυνα! Αυτό σίγουρα δεν το περίμεναν οι περισσότεροι σκάουτερς ή, έστω, δεν του έδωσαν την πρέπουσα σημασία στις αναφορές τους.

aegeansheed
Δεν αντιλέγω ότι υπήρξαν τέτοια reports που δεν ήταν ενθαρρυντικά, αυτό που εννοούσα ήταν η δική μου εντύπωση για το def potential του, από την εικόνα που είχα, όπως την είχα σχηματίσει... τουλάχιστον ως προς το weak side defense, έδειχνε ότι θα μπορούσε να είναι κάτι αντίστοιχο του Ibaka, αν έπαιζε τον περισσότερο χρόνο του στο #4 (αθλητικότητα, verticallity, αντίληψη χώρου, γρήγορα πόδια). Ως man2man άμυνα δε θα μπορούσα να τον προεξοφλήσω, είναι και θέμα διάθεσης (αλλάζει ακόμα και... κατοχή με την κατοχή αυτό), αλλά και μετάβασης από το College BB στο Pro.
thalys
Με την προθεσμία για τις ανταλλαγές να πλησιάζει, ο Ντάννυ πρέπει ν'αποφασίσει τι θα κάνει με τον Σμαρτ και τον Ροζίερ.

Κατ'αρχάς, το ρόστερ της επόμενης χρονιάς αυτήν την στιγμή είναι:

Guard: Irving, Rozier, Nader
Forward: Hayward, Brown, Tatum, Morris, Yabusele, Ojeleye
Center: Horford, Theis

Χώρος στο καπ για ελεύθερους παίχτες δεν θα υπάρχει. Θα υπάρχει η MLE (πιθανώς η tax-payer) και τα μπερντ δικαιώματα του Σμαρτ συν ένα τουλάχιστον πικ 1ου γύρου. Αν ο Σμαρτ πάρει συμβόλαιο στα 9-10+, είναι πάρα πολύ ακριβό να ανανεωθεί και ο Ροζίερ του χρόνου. Αν ο Έιντζ έχει αποφασίσει να δώσει τα λεφτά στον Ροζίερ, δεν έχει νόημα να χάσει τον Σμαρτ δίχως να πάρει κάτι πίσω. Δεν είναι ότι η ομάδα κυνηγάει πρωτάθλημα με τον Σμαρτ.

Πλεονεκτήματα Σμαρτ:
Είναι άσσος, στο ρόστερ του χρόνου ο μόνος σίγουρος άσσος είναι ο Ίρβιγκ.
Είναι νικητής
Είναι καλός δημιουργός (υποτιμημένος θα έλεγα) και τα ποσοστά του στα σουτ έχουν φτάσει αξιοπρεπή επίπεδα μετά τα ιστορικά χαμηλά του πρώτου μήνα.
Φαίνεται συμβιβασμένος με τον ρόλο του 6ου παίχτη.

Μειονεκτήματα Σμαρτ:
Το σουτ του, ακόμα και τώρα, απέχει πολύ από το να είναι καλό για γκαρντ.
Κάθε χρόνο κάτι θα γίνει και θα χάσει παιχνίδια.
Ενδεχομένως είναι πολύ ακριβός.

Πλεονεκτήματα Ροζίερ:
Τίμιο σουτ.
Καλός ριμπάουντερ.
Δεν χάνει παιχνίδια.
Έχει έναν επιπλέον χρόνο στο ρούκυ συμβόλαιο του.

Μειονεκτήματα Ροζίερ:
Είναι κακός χειριστής για γκαρντ.
Ως αποτέλεσμα δεν είναι καλός δημιουργός.
Έχει δηλώσει ότι μακροχρόνια θα ήθελε να είναι βασικός.

Και οι δύο είναι πολύ καλοί αμυντικοί, οπότε δεν είναι πλεονέκτημα ή μειονέκτημα κανενός. Αγωνιστικά η Βοστώνη χρειάζεται αναπληρωματικό PG του χρόνου παραπάνω απ'όσο χρειάζεται ένα undersized 2ρι με κακή ντρίμπλα. Από την άλλη, μετά το περιστατικό με την κορνίζα και το κομμένο χέρι, ο Σμαρτ είναι αναξιόπιστος. Από έναν αναπληρωματικό PG που δεν παίζει, καλύτερα ένα undersized 2ρι που παίζει.

Η απόφαση είναι δύσκολη και δεν ξέρω ποιος πρέπει να προτιμηθεί. Πέρσι είχα καταλήξει ότι θα φύγει ο ΑΒ, όπως κι έγινε. Φέτος το δίλημμα είναι πιο δύσκολο. Εάν ο Ροζίερ δείξει αυτές τις 2 βδομάδες απουσίας του Σμαρτ ότι μπορεί να τραβήξει την 2η πεντάδα, σε συνδυασμό με την επιστροφή του Χέυγουορντ που εγγυάται έναν δημιουργό στην 5άδα ανά πάσα στιγμή, κλίνω προς τον Ροζίερ. Το οποίο σημαίνει ότι ο Σμαρτ πρέπει να δοθεί άμεσα.
jvalin
Σμάρταρος και τα μυαλά στα κάγκελα. Βοστώνη μέχρι να αποσυρθεί. Κι ας έκανε τριπλ νταμπλ σήμερα ο Ροζίερ. 10 ασσίστς 2 λάθη λέει κι έπαιξε 33 λεπτά ως primary ball handler... Ούτε Kyrie, ούτε Σμαρτ, ούτε Λάρκιν να βοηθήσουν στο κατέβασμα. Δεν το δα το παιχνίδι. Τι λε ρε Ροζίερ? Μωρέ μπράβο...


QUOTE (Adrian Wojnarowski‏)
The Phoenix Suns have agreed to a contract buyout with Greg Monroe, league sources tell ESPN.

Ελεύθερος ο Moose! Έμπαινε Ντάνυ, έμπαινε! smiley.gif


RipCity
Για μενα δε τίθεται δίλημμα, Smart.
thalys
QUOTE (jvalin @ Feb 1 2018, 08:23 ) *
Σμάρταρος και τα μυαλά στα κάγκελα. Βοστώνη μέχρι να αποσυρθεί. Κι ας έκανε τριπλ νταμπλ σήμερα ο Ροζίερ. 10 ασσίστς 2 λάθη λέει κι έπαιξε 33 λεπτά ως primary ball handler... Ούτε Kyrie, ούτε Σμαρτ, ούτε Λάρκιν να βοηθήσουν στο κατέβασμα. Δεν το δα το παιχνίδι. Τι λε ρε Ροζίερ? Μωρέ μπράβο...


Αυτό που δεν λένε τα στατιστικά είναι πόσες φορές παραλίγο να χάσει την μπάλα ή oι πάσες του ήταν τριάντα πόντους μακριά από εκεί που θα έπρεπε κι αναγκάστηκε ο υποδοχέας να κάνει τον τιραμόλα. Με τους χτεσινούς Νικς δεν κόστισαν, σοβαρή ομάδα θα είχε κάνει πάρτυ στον αιφνιδιασμό. Δεν ξέρω αν θα φτιάξει, αλλά ο Ροζίερ αυτήν την στιγμή δεν πρέπει να έχει την μπάλα πολύ στα χέρια του. Δυο ντρίμπλες και σουτ πρέπει να είναι. Χτες ήταν εξαιρετικός στα ρημπάουντ και του μπήκαν καποια σουτ. Σε συνδυασμό με το ότι έμπαιναν και τα σουτ των άλλων, αναμενόμενο ήταν να γράψει πολλές ασσίστ, παρότι θυμάμαι την μία στιγμή να έχει 6 και την άλλη 10. Ούτε που κατάλαβα πώς έγινε αυτό. Ίσως έφταιγε και η κούραση μου.

Το ερώτημα για Σμαρτ-Ροζίερ δεν είναι μόνο αγωνιστικό. Είναι το σάλαρυ καπ στην μέση και ο σχεδιασμός για το μέλλον. Εκεί μπλέκει η κατάσταση. Αγωνιστικά και μόνο, θεωρώ τον Σμαρτ καλύτερο φιτ, έστω και με τα αρνητικά του.
jvalin
QUOTE (RipCity @ Feb 1 2018, 01:43 ) *
Ζητάνε ένα first λένε. Οι Sixers τον θέλουν, αλλά δε δίνουν first. Αυτοί που μπορεί να δώσουν όμως είναι οι Celtics!

Απαντάω εδώ, γιατί στο τόπικ των Γκρίζλις θα ήμουν τελείως οφφ τόπικ.

Μεγάλη αδυναμία ο Ρέκε! Ο Ντάνυ λέγεται ότι τον είχε βάλει στο μάτι απ το draft του 2009. Τον επέλεξαν οι Κινγκς, έκανε μυθική rookie χρονιά και αυτομάτως θεωρήθηκε untouchable. Δυστυχώς η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Ακόμα και σήμερα πιστεύω ότι υπό διαφορετικές συγκυρίες (τραυματισμοί / τρελοκομείο στους Κινγκς), θα μπορούσε να χει εξελιχθεί σε first-ballot Hall of Famer! Ρέκε, Τζόρνταν, ΛεΜπρον και Όσκαρ Ρόμπερτσον, οι μόνοι με μίνιμουμ 20 πόντους, 5 ασσίστς, 5 ριμπς μέσο όρο στην πρώτη τους χρονιά στη λίγκα! 6'6'', κατεβάζει μπάλα, παίζει απ το 1 έως το 3, δημιουργεί για τον εαυτό του, δημιουργεί για τους συμπαίκτες του, μαζεύει ριμπς, δε λουφάρει στην άμυνα, εσχάτως έχει φτιάξει μέχρι και τρίποντο (39,2% φέτος σε 5,4 προσπάθειες ανά παιχνίδι). Με μια φράση τα κάνει όλα. Poor man's LeBron.

Πέρυσι υπέγραψε μονοετές στους Γκρίζλις για $3,29 μύρια. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι το καλοκαίρι θα χει Non-Bird rights. Αν η ομάδα του δεν έχει χώρο στο καπ, θα μπορεί να του προσφέρει έως το 120% του τρέχοντος μισθού ($3,948 μύρια). Με αυτά τα λεφτά αποκλείεται να ανανεώσει. Οι Σέλτικς, το καλοκαίρι δε θα χουν χώρο στο καπ. Εναλλακτικά θα μπορούμε να του δώσουμε την MLE. H non-taxpayer MLE ξεκινάει στα $8.568.000 και η taxpayer στα $5.292.000. Στα ~5,2 μύρια τον ξεχνάμε. Ακόμα και στα ~8,5 μύρια, πάλι χλωμό το βλέπω να ανανεώσει.

Με δυο λόγια, η λογική λέει ότι το καλοκαίρι δε θα μπορούμε να τον κρατήσουμε. Θα χουμε δώσει ένα first κάπου στο #27-#28 για rental 4-5 μηνών. Αξίζει?

- Ο Χέιγουορντ θα χάσει όλη τη χρονιά
- Ο Τέιτουμ είναι 20 χρονών
- Ο Μπράουν 21

Κακά τα ψέματα, με 2 άγουρα πιτσιρίκια βασικούρες και ένα μαξ συμβόλαιο στο γύψο δε χτυπάμε στα σοβαρά πρωτάθλημα. Κατ αρχάς θα βρούμε μπροστά μας τον ΛεΜπρον, ο οποίος έχει 7 σερί παρουσίες σε τελικούς. Όσο κι αν δεν πείθουν οι φετινοί Καβς, στους περσινούς τελικούς της Ανατολής μας έριξαν 44 πόντους στο χαλαρό μέσα στο Γκάρντεν! Προφανώς έχουν αλλάξει πολλά από τότε. Άντε λοιπόν και τους περνάμε τους Καβς... Με τους Γουόριορς τι κάνουμε? Παίζει να ναι η καλύτερη ομάδα στην ιστορία της λίγκας. Έχουν 4 ολ σταρς και 2 MVPs. Εμείς χάσαμε Μπράντλει ο οποίος μάτσαρε σούπερ απέναντι στον Στεφ. Θα τους κερδίσουμε σε μια σειρά 7 αγώνων? Μου φαίνεται σχεδόν απίθανο.

Αγαπάω Ρέκε, αλλά για μένα δεν αξίζει τον κόπο. Αν δεν υπήρχε το φόβητρο των Γουόριορς, θα τον ήθελα με χίλια. Αγωνιστικά είμαι βέβαιος ότι θα βοηθήσει πολύ. Ίσως κάνει τη διαφορά στη σειρά με τους Καβς (υποθέτοντας ότι θα φτάσουμε μέχρι εκεί). Απ την άλλη, τι να το κάνεις να περάσεις τους Καβς αν μετά μοιάζει περίπου βέβαιο ότι θα χτυπήσεις σε τοίχο? Καλώς κακώς, οι Σέλτικς είναι πολύ ιδιαίτερη ομάδα. Με κάθε σεβασμό, δεν είναι ούτε Ατλάντα ούτε Τορόντο που πέρασαν τελικούς Ανατολής και θεωρήθηκε ιστορικό επίτευγμα. Όταν έχεις ήδη πάρει 17 πρωταθλήματα, το να περάσεις τελικούς και να χάσεις με κάτω τα χέρια δε λέει κάτι. Πραγματική επιτυχία είναι μόνο το πρωτάθλημα. Τουλάχιστον έτσι το βλέπω εγώ. Ο Ντάνυ και οι ιδιοκτήτες μπορεί κάλλιστα να έχουν άλλη άποψη.

Του χρόνου οι Σέλτικς θα πληρώσουν φόρο πολυτελείας. Απ τη σκοπιά των ιδιοκτητών, ίσως μια πορεία μέχρι τους τελικούς αποσβέσει εν μέρει την ενδεχόμενη οικονομική χασούρα της επόμενης σεζόν. Κι έπειτα, αν φτάσουμε μέχρι εκεί, θεωρητικά ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται... Kyrie beast mode μπροστά, Σμάρταρος παίζει άμυνα για 5 πίσω, μπαίνουν τα σουτ, Χόρφορντ ξεβρακώνει Ζάζα, Τέιτουμ-Μπράουν κάνουν step up, Reke-Moose(ελπίζω)-Μόρις δίνουν μπουστ στη second unit, Ροζίερ έρχεται απ τον πάγκο να κυνηγάει τον Στεφ, Τάις σαρώνει στα ριμπς, Μπέινς τίμιος ρίχνει σπρωξίδια σε όποιον προλάβει, ο κόουτς κάνει τα μαγικά του, τρώει κάνα suspension ο Γκριν, θα μας σπρώξει στάνταρ λίγο κι η διαιτησία... ε ξέρω γω... Δεν το πιστεύω καθόλου, αλλά έχουν γίνει και χειρότερα. smile.gif
RipCity
Δε διαφωνώ πως ουσιαστικά δίνεις ένα πικ για ρένταλ λίγω μηνών, αλλά από την άλλη δε χρειάζεται άλλος ρούκι κατ' εμέ. Έχει αρκετά νιάτα η ομάδα και μόνο και μόνο αυτό το excitement που θα έφερνε ο Tyreke κι αυτήν την ελπίδα για τελικούς ίσως και να αξίζει τον κόπο από ένα πικ στο 28-30, που κατά πάσα πιθανότητα δε θα είναι κάτι ιδιαίτερο. Στην τελική δε διαλύεις κάτι, δε χαλάς σημαντικά άσετς για να μπεις win now σαν απελπισμένος. Αν το πικ ήταν κοντά στο λότερι να θα ήταν διαφορετικό, αλλά τώρα νομίζω πως σε κάτι αμελητέο θα μετατραπεί στο ντραφτ αν κρατηθεί.


Καταλαβαίνω πως οι Celtics θέλουν τίτλους κι όχι απλά παρουσίες σε τελικούς, αλλά ποιος σου λέει ότι του χρόνου ο LeBron δε θα πάει στους Sixers πχ να αρχίσει νέα δυναστεία με νιάτα πιο έτοιμα και ταλαντούχα από τα δικά σου? Ή ότι οι Warriors δε θα βρουν τρόπο να δυναμώσουν κι άλλο? Δεν μπορεί να "πηδήξεις" ευκαιρίες, γιατί πάλι δεν ξέρεις τι θα γίνει του χρόνου. Μπορεί να σπάσει το πόδι του ο Kyrie (χτύπα ξύλο). Όπως προείπα δε δίνεις κάτι σημαντικό, πιθανότατα έναν νέο GLeaguer. Δεν έχεις τέτοιες ευκαιρίες συχνά. Κι αν γίνει κανα θαύμα και μπει κι ο Hayward (που δεν το αποκλείω καθόλου) δε ξέρεις τι γίνεται πραγματικά.
geo82
QUOTE (jvalin @ Feb 1 2018, 07:23 ) *
Ελεύθερος ο Moose! Έμπαινε Ντάνυ, έμπαινε! smiley.gif



Μακάρι, θα είναι μια καλή προσθήκη
RipCity
Μπήκαν κι οι Spurs στο κόλπο αλλά βγαίνει ότι είναι ανάμεσα σε Celtics και Pelicans o Monroe.
geo82
Έχει, πάντως, κακό ιστορικό επιλογών, αφού πριν δύο χρόνια επέλεξε τους Bucks αντί για τους Celtics ugly_tocktock.gif Eλπίζω να κάνει τη σωστή επιλογή τώρα.
RipCity
QUOTE ("Woj")
Monroe will sign a one-year, $5M deal with Celtics, league sources tell ESPN. Pelicans could only offer $2.2M.
jvalin
Η καλύτερη δυνατή επιλογή για την DPE! thumbsup.gif

Σύμφωνα με τις φήμες έπεται και συνέχεια.

Ρέκε ή Λου?

Ο Ρέκε ήταν πέρυσι το καλοκαίρι free agent και υπέγραψε μονοετές, άρα έχει non-Bird rights. Το καλοκαίρι θα μπορούμε να του προσφέρουμε το 120% του τρέχοντος μισθού ή την MLE. Με δυο λόγια, κατά πάσα πιθανότητα δε θα μπορούμε να τον κρατήσουμε.
Ο Λου προέρχεται από 3ετές, άρα έχει full Bird rights. Το καλοκαίρι θα μπορούμε να υπερβούμε το καπ για να τον ανανεώσουμε.

Καθαρά αγωνιστικά, για μένα Ρέκε > Λου

Γενικά είναι μύλος η όλη ιστορία. Προσωπικά, το γραψα και χθες, θα αρκούμουν στην απόκτηση του Moose. Ό,τι κι αν κάνουμε, τους Γουόριορς δεν τους πιάνουμε. Προτιμώ να κρατήσουμε τα άσσετς καβάτζα για του χρόνου. Απ την άλλη, αν ο Wyc είναι διατεθειμένος να πληρώσει και τον Σμαρτ και τον Λου και τον Μπέινς (αν μείνει) και δεν ξέρω γω ποιον άλλον, θα το καταλάβαινα το trade για Λου. Το trade για Ρέκε μου φαίνεται απολύτως κοντόφθαλμη κίνηση. Πρακτικά, σπαταλάμε ένα first για να παίξουμε λίγα ματς παραπάνω στα playoffs. Δε βρίσκω λόγο να μπούμε σε μια τέτοια λογική.


Θεωρητικά, εκκρεμεί και το ζήτημα για Σμαρτ/Ροζίερ που έθεσε ο thalys. Για μένα δεν τίθεται καν δίλημμα. Ο Σμαρτ πρέπει να μείνει.

QUOTE (thalys @ Feb 1 2018, 13:34 ) *
Το ερώτημα για Σμαρτ-Ροζίερ δεν είναι μόνο αγωνιστικό. Είναι το σάλαρυ καπ στην μέση και ο σχεδιασμός για το μέλλον. Εκεί μπλέκει η κατάσταση. Αγωνιστικά και μόνο, θεωρώ τον Σμαρτ καλύτερο φιτ, έστω και με τα αρνητικά του.

Αν (όπως γράφεις κι εσύ) ο Σμαρτ πάρει γύρω στα 10 μύρια, δε βρίσκω ποιο θα ταν το πρόβλημα με το καπ.

1. Χέιγουορντ $31.214.295
2. Χόρφορντ $28.928.710
3. Καϊρί $20.099.189
4. Τέιτουμ $6.700.800
5. Μόρις $5.375.000
6. Μπράουν $5.169.960
7. Ροζίερ $3.050.389
8. Γιάμπου $2.667.600
9. Σέμι $1.378.242
10. Τάις $1.378.242
11. Ναντέρ $1.378.242
12. Σμαρτ ας πούμε $10.000.000
13. #28 (αν δεν το δώσουμε για Ρέκε/Λου) $1.358.500
14. rookie minimum $831.311
15. rookie minimum $831.311
Τζάκσον $92,857

σούμα $120.454.648

Σύμφωνα με τις προβλέψεις, το tax line για το 2018-2019 θα ναι στα $120.800.000. Θεωρητικά, μπορούμε να βγούμε κάτω κι απ το tax line! Θες να σου βάλω και το πικ των Λέικερς? Πες ότι διαλέγουμε 3η σερί χρονιά στο #3. ph34r.gif

1 έως 13 τα ίδια
14. $6.504.600 (το καπ χιτ για το #3)
15. rookie minimum $831.311 10+ year vet $2.373.466

Η καινούρια σούμα βγάζει $127.680.092

Θα μαστε $6.880.092 (= $127.680.092 - $120.800.000) πάνω απ το tax line.

Το non-repeater tax υπολογίζεται ως εξής :

Για τα πρώτα $5 μύρια πάνω απ το tax line --> $7,5 μύρια φόρος
Για τα επόμενα $5 μύρια --> $8.75 μύρια φόρος

$7.500.000 για την πρώτη κλίμακα + $3.290.161 για τη δεύτερη, μας κάνουν συνολικά $10.790.161 σε φόρο πολυτελείας. Κλάιν μάιν. Αν πάμε μακριά στα playoffs, οι ιδιοκτήτες θα χουν κάνει απόσβεση απ τα τηλεοπτικά κι απ τα αυξημένα εμπορικά έσοδα.

Όσον αφορά τον Ροζίερ, αυτή τη στιγμή είναι ο καλύτερος αμυντικός μας για πίεση πάνω στην μπάλα. Έχει συμβόλαιο μέχρι το 2019. Του χρόνου που θα ναι expiring βλέπουμε. Μέχρι τότε θα τον κρατούσα. Αν παίξουμε με Γουόριος θα ταν ο ιδανικός αντι-Μπράντλει για να κυνηγάει τον Στεφ. Και με τους Καβς ακόμα, τον ρίχνεις πάνω στον Τόμας.

Τεσπα, ξεκίνησα να γράψω 2 γραμμές κι έγραψα ολόκληρο σεντόνι. tongue.gif Το deadline είναι 8 Φλεβάρη. Σε 6 μέρες το πολύ θα ξέρουμε.
jvalin
Ξέχασα την MLE. Αποκλείεται να μην τη χρησιμοποιήσουμε. H non-taxpayer ξεκινάει στα $8.568.000 και η taxpayer στα $5.292.000. Σβήσε ένα μίνιμουμ συμβόλαιο και βάλε την MLE. Και πάλι, δεν ξεφεύγει ιδιαίτερα το payroll. Χώρια δλδ που το πικ των Λέικερς λογικά θα πάει στη Philly.

Το point μου είναι ότι τα κουκιά βγαίνουν μια χαρά για Σμαρτ. Εκεί που αρχίζει να ζορίζει κάπως το πράγμα είναι από του παραχρόνου που θα κάνει οπτ άουτ ο Καϊρί. Αυτή είναι η χρονιά που θα πληρωθεί και ο Ροζίερ. Για αυτόν ακριβώς το λόγο, νομίζω ο Ροζίερ του χρόνου θα πάρει πόδι.
thalys
To 2018 βγαίνει με τον Σμαρτ να παίρνει 10Μ. Τι γίνεται όμως το 2019 και μετά; Χόρφορντ και Ίρβινγκ μπορεί να κάνουν οπτ άουτ. O Μπράουν είναι RFA. Ενδέχεται το 10ρι(αν είναι τόσο κι όχι παραπάνω) του Σμαρτ να μας πηγαίνει πολύ πάνω από κει που θα θέλαμε. Σκέψου ότι Ίρβινγκ-Χέυγουορντ-Χόρφορντ θα κοστίζουν γύρω στα 90-95. Αν πάρει και ο Μπράουν κάνα 20ρι, κλείσαμε.

Επίσης, από την στιγμή που δεν πάμε για δαχτυλίδι φέτος ή του χρόνου (ρεαλιστικά οι Γουόριορς θα είναι ακόμα κυρίαρχοι), ίσως δε μας ενδιαφέρει ποιος είναι καλύτερο φιτ τώρα (Σμαρτ), αλλά ποιος μπορεί να υπογράψει value for money συμβόλαιο στα μάτια των υπολοίπων της λίγκας (ίσως ο Ροζίερ). Το λέω αυτό αν πάμε σε λογική ανάπτυξης assets στο κυνήγι για έναν ακόμα σούπερ σταρ (Davis ή άλλον).

Είναι μακροπρόθεσμος σχεδιασμός, αλλά ο Ντάννυ έχει αποδείξει ότι δουλεύει με πρόγραμμα για 3-4 χρόνια, δεν κυττάει μόνο το αύριο. Πολλές οι μεταβλητές και μας λείπει πολλή πληροφορία για να κρίνουμε.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.