Help - Search - Members - Calendar
Full Version: ΑΛΛΑΖΕΙ ΧΕΡΙΑ Η ΚΑΕ ΑΕΚ ?
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Α1 Basket League > ΑΕΚ
Pages: 1, 2
ashton
QUOTE
H "συμμετοχική δημοκρατία" του Γρανίτσα

Του Γιώργου Νικολάου

13/03/2007

Το σχέδιο Γιάννη Γρανίτσα για τη σωτηρία της ΑΕΚ, και το οποίο -προ ημερών- είχαμε προαναγγείλει, έγινε αποδεκτό από τον... Γιάννη Φιλίππου! Μένει να γίνει αποδεκτό από τους επίδοξους επενδυτές και από τη κοινωνία (της ΑΕΚ), που είναι και το ζητούμενο.
Ο πρόεδρος αναθάρρησε εσχάτως και έπειτα από το "ναυάγιο" των επαφών τού ιδιοκτήτη με γνωστό επιχειρηματία, έχει μπροστά του τέσσερις μήνες, ήτοι μέχρι την 5η Ιουλίου 2007 -σύμφωνα με τη νόμιμη προθεσμία, όπως μας είπαν οι υπεύθυνοι- για να αναζητήσει επενδυτές, που θα καλύψουν το άνοιγμα των 3,5 εκατομμυρίων ευρώ.
Τόσο "κοστίζει" το πλειοψηφικό πακέτο. Η... συμμετοχική δημοκρατία, ή αλλιώς μία πολυμετοχική εταιρία, είναι το μοντέλο το οποίο πρεσβεύει ο πρόεδρος. Δεν είναι ξεκάθαρο το καθεστώς των χρεών, το οποίο έχει πάντως διακανονιστεί σε βάθος δεκαετίας. Οι Φιλίππου - Γρανίτσας επιθυμούν στο τετράμηνο, που έρχεται να "τεστάρουν" τις αντοχές τους, κυρίως όμως να "τεστάρουν" τους μεγαλοσχήμονες "Ενωσίτες" επιχειρηματίες. Η αλήθεια είναι ότι το σχέδιο αυτό μοιάζει "κομμένο και ραμμένο" στα μέτρα του εμπνευστή του, που επιθυμεί να παραμείνει στην ΚΑΕ, με οποιοδήποτε τρόπο, έστω με απόντα τον... Φιλίππου!
Κατά πόσο έχει την δυνατότητα οι επενδυτές να είναι της επιλογής του, είναι άλλο θέμα. Οι άριστες σχέσεις του με την οικογένεια Παπαδόπουλου είναι, πάντως, δεδομένες. Η οικογένεια Παπαδόπουλου από μόνη της δεν είναι σε θέση, όμως, να σηκώσει τα βάρη. Συνεπώς, χρειάζονται κι άλλοι συμμέτοχοι. Οι δυνάμεις στη νέα ΚΑΕ, έτσι όπως την οραματίζονται οι διοικούντες, διαμορφώνονται ως εξής:
Νέοι επενδυτές: 51% - 55%
Γ. Φιλίππου: 35 - 39%
Ερασιτεχνική: 10%
Προφανές από τα παραπάνω, ότι ο νέος πρόεδρος της ΚΑΕ ΑΕΚ, καθώς επίσης και το Διοικητικό Συμβούλιο, που θα προκύψει θα είναι της επιλογής της πλειοψηφίας των νέων επενδυτών. Αυτό, που "δεν λένε" βεβαίως οι εμπνευστές του σχεδίου είναι, ότι ο Φιλίππου, έστω και ανενεργός, θα παραμείνει κυρίαρχος, έχοντας μόνος του ποσοστό, που θα εγγίζει το 39%.
Σε κάθε περίπτωση θα έχει τη δυνατότητα να ελέγχει την πλειοψηφία των "μικρομετόχων" και ενδεχομένως ν' αλλάξει τους συσχετισμούς -αν το επιθυμεί- με νέα αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Τα δεδομένα θ' αλλάξουν αν προκύψει ένας ισχυρός μεγαλομέτοχος, που θα θελήσει να αγοράσει μέρος ή όλο το πλειοψηφικό πακέτο. Η είδηση, για τους μυημένους, είναι ότι ο Φιλίππου -ειδικά όσο υφίστανται τα χρέη – δεν φεύγει...
Βέβαιον είναι, ωστόσο, ότι οι αριθμοί και η πολυλογία κουράζουν τον κόσμο. Οι οργανωμένοι -και μη- οπαδοί περιμένουν αποτελέσματα. Περιμένουν απαντήσεις. Αποτελέσματα και απαντήσεις έρχονται μέσα στο γήπεδο. Πάνω στο παρκέ. Και για να έλθουν απαντήσεις πάνω στο παρκέ, απαιτούνται οργάνωση και μεταγραφές. Οργάνωση σημαίνει "σκούπα και φαράσι" και αναδιάρθρωση σε πρόσωπα και νοοτροπίες.
Μεταγραφές σημαίνει χρήματα και μυαλό, ώστε να γίνουν οι ενδεδειγμένες επιλογές σε παίκτες και τεχνική ηγεσία. Πόσο κοντά ή πόσο μακριά είναι όλα αυτά, από τη στιγμή, που... όλα τριγύρω αλλάζουν κι όλο τα ίδια μένουν;
Η προκατάληψη στο πρόσωπο των διοικούντων την ΚΑΕ είναι δεδομένη από την πλειοψηφία των οπαδών. Μόνο δραστικά μέτρα θ' αλλάξουν το κλίμα (αν δεν αλλάξουν στο μεταξύ άμεσα τα πρόσωπα). Η πλειοψηφία αναγνωρίζει τη μεγάλη προσπάθεια, που κατέβαλαν για 12 χρόνια οι Φιλίππου - Γρανίτσας και αυτό είναι σίγουρο. Αναφερόμαστε και στην μερίδα εκείνων των οπαδών, που "τα έχουν σπάσει" με τον ιδιοκτήτη της ΚΑΕ για ένα... σάντουιτς.
Συγχωρέστε μας, αλλά θυμηθήκαμε την -προ ετών- συνέντευξη Φιλίππου προς την αφεντιά μας (στην πολιτική εφημερίδα όπου εργαζόμαστε), όπου είχε πει χαρακτηριστικά: "Στην Ορίτζιναλ δεν θα έδινα τζάμπα ούτε... σάντουιτς"! Η δήλωση έγινε... πανό και σύνθημα μίσους στους αγώνες του ΟΑΚΑ. Ήταν η εποχή, που είχε "κηρυχθεί" ο ψυχρός πόλεμος ανάμεσα στις δύο πλευρές. Ακόμη και αυτοί, που "μίσησαν" τον ιδιοκτήτη, για δηλώσεις και παραλείψεις του, αναγνωρίζουν την προσπάθεια, που κατέβαλε.
Δεν είναι επιλήσμονες οι οπαδοί της ΑΕΚ. Παντού υπάρχουν "ανεγκέφαλοι". Παντού υπάρχουν ακραίοι, που παρασύρονται. Ο Φιλίππου έσωσε την ΑΕΚ από τον αφανισμό και ακόμη πληρώνει τα… σπασμένα άλλων. Ο Γρανίτσας συνέβαλε σ' αυτό. Ο Γρανίτσας έπεισε τον μακαρίτη Μιχάλη Λεφάκη να μην παραχωρήσει το τμήμα mπάσκετ σε κάποιους... φαντομάδες από τις ΗΠΑ, που τελικώς αγόρασαν τον Ηρακλή και τον διέλυσαν.
Η ιστορία έχει γράψει. Η ιστορία έχει γράψει, όμως, και την "αποψίλωση" της ομάδας. Η ιστορία έχει καταδικάσει την ΑΕΚ στο να... πρωταγωνιστεί. Και τούτο πρέπει να γνωρίζουν όλοι όσοι ασχοληθούν στο μέλλον με την ΚΑΕ.
Ακόμη και αν είναι οι ίδιοι...


basketblog.gr
Pierce
ενα πραγμα σας λεω και να με θυμηθείτε. συμφωνα με επιβεβαιωμενες πληροφοριες(απο φιλους του αμαρουσιου) ο βωβος θα γινει ο νεος ιδιοκτητης της καε αεκ. τωρα θα μου πειτε πως το ξερεις ρε φιλε? ε περιμενετε και θα σκασει η βομβα καποια στιγμη
dizzy_fingers
Ακούγεται καιρό αυτό το σενάριο....αν εσύ είσαι σίγουρος για την τελική κίνηση που τόσο καιρό ευχόμασταν και δε γινόταν, μακάρι να έχεις δίκιο smile.gif.

Η άλλη απορία μου είναι, θα γίνει συγχώνευση Αμαρουσίου-ΑΕΚ, θα αφήσει το Μαρούσι ο Βωβός ή θα έχει δύο ομάδες στην Α1 (αν αυτό επιτρέπεται) ?
Pierce
το σαββατο θα σας εχω περισσοτερα νεα.(βασικα ο mono_maroussi θα εχει τα νεα και εγω θα τα μεταφερω tongue.gif ) μαλλον εγω το κοβω να το δινει το μαρουσι δεν γινεται να εχει 2 ομαδες. οσο για συγχωνευση θεωρω οτι οι αντιδρασεις θα ειναι αρκετα μεγαλες και δεν θα γινει ετσι. ας ελπισουμε οντως να γινει κατα καλο.(δυστυχως σε αυτη την περιπτωση το καλο για την αεκ θα ειναι κακο για το μαρουσι...)
ashton
Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόσφατη ΓΣ των μετόχων της ΚΑΕ ΑΕΚ, αποφάσισε την αύξηση του ΜΚ κατά 3.5 εκ. ευρώ, η απόφαση έχει πάει ήδη στο Υπουργείο και αναμένεται να εγκριθεί για τα τυπικά.

Δείτε και τα σχετικά άρθρα :
http://tovima.dolnet.gr/print_article.php?...5011&m=A46&aa=1 (11/3)

http://basketblog.gr/index.php?option=com_...=1375&Itemid=58 (13/3)

http://www.sport-fm.gr/news.jsp?newsID=78558 (15/3)
ashton
Ενημερωτικά, σήμερα το Μετοχικό Κεφάλαιο της ΚΑΕ είναι 3,004,980.00 ευρώ αποτελούμενο από 957,000 μετοχές αξίας 3.14 ευρώ η κάθε μια. (Να σημειώσω πως το ΜΚ μειώθηκε την περασμένη σεζόν κατά 10,5 εκ ώστε να καλυφθούν οι ζημιές προηγούμενων χρήσεων οι οποίες από τα 11 εκ στον ισολογισμό του 2005, έπεσαν στις 470,000 σε αυτόν του 2006).

Λογικά σήμερα ο Φιλίππου διαθέτει το 90% (861,300 μετοχές) και το υπόλοιπο 10% είναι στην Ερασιτεχνική (95,700).
Με αύξηση 3,5 εκατομμυρίων ευρώ, θα βγουν 1,150,000 μετοχές από τις οποίες οι 115,000 πάνε στην Ερασιτεχνική.
Συνεπώς η νέα κατάσταση (αν επιτευχθεί ο στόχος της αύξησης) θα είναι :
Νέοι μέτοχοι..................1,035,000 μετοχές (49,1%)
Φιλίππου..........................861,300 μετοχές (40,9%)
Ερασιτεχνική..................210,700 μετοχές (10,0%)
dizzy_fingers
Coup d'etat....
Μακάρι να γίνει έτσι.
nikefalin
QUOTE(dizzy_fingers @ Mar 15 2007, 10:33 PM) *
Coup d'etat....
Μακάρι να γίνει έτσι.

μ'αρ'εσει το γαλλικό biggrin.gif
Μόνο μην πάρει τις μετοχές κανένας "Μάκαρος" ή κάποιος Βουτσόπουλος ή κανένας Δελημπαλταδάκης
grigoris
Αν τις πάρει κανένας "Τίγρης" όμως?
ashton
QUOTE
«Τέχνασμα» Φιλίππου
"Goal" 09:02 16/3

ΤΟΥ ΡΗΓΑ ΔΑΡΔΑΛΗ

Αφού κατάφερε να τη φέρει στο έσχατο σημείο απαξίωσης, ο Γιάννης Φιλίππου προχωράει τώρα σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΑΕΚ, ώστε να βρει υποψήφιους επενδυτές για την ΚΑΕ.

Ο ιδιοκτήτης της Ενωσης θα ανακοινώσει σήμερα τις προθέσεις του, αλλά το εκ πρώτης όψεως εντυπωσιακό σχέδιό του είναι μάλλον αδύνατο να γίνει πραγματικότητα και κατ' άλλους πρόκειται για ένα ακόμα έξυπνο τέχνασμα, ώστε να παραμείνει ο σύλλογος στα χέρια του.

Οι λεπτομέρειες
Ο Φιλίππου, λοιπόν, θα ανακοινώσει ότι προχωράει σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 3,5 εκατομμύρια ευρώ (με αντίτιμο 3 ευρώ για κάθε μετοχή), ποσό το οποίο θα καλύψουν όσοι ενδιαφερθούν να αναμιχθούν στην ομάδα. Τα βασικά του επιχειρήματα είναι πως τα χρήματα αυτά θα επενδυθούν στην ομάδα της επόμενης περιόδου και ότι ο ίδιος θα συνεχίσει να καλύπτει τις οφειλές των προηγούμενων ετών. Βέβαια, ακόμα κι αν βρεθεί επιχειρηματίας, ο οποίος θα καλύψει ολόκληρο το ποσό των 3,5 εκατομμυρίων ευρώ, στην κατοχή του Φιλίππου θα παραμείνει ποσοστό των μετοχών που θα φθάνει το 35%.

Το σχέδιο Γρανίτσα
Εν ολίγοις, ο Φιλίππου προσπαθεί να κάνει αυτό που έχει κατά νου ο Γρανίτσας. Οπερ σημαίνει να παραμείνει ο ίδιος ενεργό μέλος και παράλληλα να βρεθεί ένα γκρουπ επιχειρηματιών, οι οποίοι θα μοιράζονται τα έξοδα. Ωραία ως σκέψη, αλλά για όσους είναι πραγματιστές φαντάζει ουτοπική! Η απλή και ξεκάθαρη λύση θα ήταν ο Φιλίππου να αναλάβει τα χρέη και να δώσει ολόκληρο το πακέτο των μετοχών σε όποιον ενδιαφερθεί, αλλά αρνείται πεισματικά να το κάνει.


goalnews
HOULIGAN76
QUOTE(pierce21 @ Mar 15 2007, 03:45 PM) *
ενα πραγμα σας λεω και να με θυμηθείτε. συμφωνα με επιβεβαιωμενες πληροφοριες(απο φιλους του αμαρουσιου) ο βωβος θα γινει ο νεος ιδιοκτητης της καε αεκ. τωρα θα μου πειτε πως το ξερεις ρε φιλε? ε περιμενετε και θα σκασει η βομβα καποια στιγμη


Οντως αυτό το γαμ... σενάριο έχει βάση.Βέβαια μην περιμένετε να ακολουθησω την ομάδα μου σε αυτήν την συγχώνευση.Το ίδιο θα γίνει και απο άλλους φιλάθους μας.Αν και δεν έχει και άδικο ο Βωβός με την απαγοήτυτικη υποστήριξη που του παρέχουμε.

Δυστυχώς παλαιότερα φήμες αυτής της περιβόητης συγχώνευσης ήταν ανυπόστατες.Αλλά χάρης σε κάποιες ρυθμίσεις που κάταφερε να επιτύχει ο Φιλίππου κάνουν σχετικά ελκυστικό το πακέτο της Αεκ.ΟΚ και ο Βωβός μπορεί να αγαπάει τον αθλητισμό{και το Μαρούσι} αλλά είναι επιχειρηματίας.Θα είναι πολύ δύσκολο ωστόσο να διαχειριστεί μια περίεργη κατάσταση δηλαδή να είναι πρόεδρος της Αεκ και ο μπαμπάς του να έχει στην ιδιοκτησία του το εμπορικό κέντρο δίπλα στο γήπεδο του Παο.

Γενικώς αυτό που λέει ο Πηρς έχει βάση αλλά για να επιτύχει δηλαδή να γίνει βασικός μέτοχος της Αεκ είναι λιγοστές οι πιθανότητες.{κάτω του 15 %!}
hellenic
QUOTE(HOULIGAN76 @ Mar 16 2007, 01:34 PM) *
Οντως αυτό το γαμ... σενάριο έχει βάση.Βέβαια μην περιμένετε να ακολουθησω την ομάδα μου σε αυτήν την συγχώνευση.Το ίδιο θα γίνει και απο άλλους φιλάθους μας.Αν και δεν έχει και άδικο ο Βωβός με την απαγοήτυτικη υποστήριξη που του παρέχουμε.



Mia poy akolouthoyn poli AEKtzides tin AEK kai tora den exei kai polla na xasei?Diladi pios na mi erthei sto gipedo?Auti oi 500 tis Original?Siga ta auga!Tha erthoyn alloi kaninikoi filoi toy Basket!
IWNIA
QUOTE(hellenic @ Mar 16 2007, 10:54 PM) *
Mia poy akolouthoyn poli AEKtzides tin AEK kai tora den exei kai polla na xasei?Diladi pios na mi erthei sto gipedo?Auti oi 500 tis Original?Siga ta auga!Tha erthoyn alloi kaninikoi filoi toy Basket!

Μα μονο η Οritzinal παει στο γηπεδο τωρα που η ομαδα δεν παει καλα!Αυτα τα 500 ατομα που λες κ συ!
ashton
Δεν πάει μόνο η Ορίτζιναλ.
hellenic
Na auto leo!Ti tha eixe na xasei i AEK diladi(an kai den thelo na sixoneuti me to Marousi);ta 500 atoma;
ashton
O Φιλίππου (ως συνήθως) μίλησε στην Απογευματινή κι έκανε άνοιγμα σε Μελισσανίδη, Σάλλα, οργανωμένους
Διαβάστε το σχετικό άρθρο :

http://vasilissa.blogspot.com/2007/03/orginal21.html
ashton
QUOTE
Ανακοίνωση περί αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου 22/3/2007

Το Δ.Σ. της εταιρίας ανακοινώνει στους ενδιαφερόμενους, σε Ελλάδα και εξωτερικό, που επιθυμούν να μετάσχουν στην αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της ΑΕΚ-ΚΑΕ, ότι μπορούν να καταβάλουν το αντίτιμο για την αγορά των μετοχών στην ALPHA BANK Αρ. Λογ/μου IBAN: GR5201401460146002320007459 ή στην ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Αρ. Λογ/σμου IBAN: GR4301720710005071018388335 (δικαιούχος ΑΕΚ-ΚΑΕ), αναγράφοντας το ονοματεπώνυμο τους και αναφέροντας στην αιτιολογία του καταθετηρίου "για την αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της ΑΕΚ-ΚΑΕ". Η τιμή για κάθε μετοχή είναι 3,14 Ευρώ και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εγγραφούν για όσες μετοχές επιθυμούν.

Πληροφορίες σχετικά, θα δίνονται στο τηλέφωνο: 210-6813200 (Υπεύθυνες επικοινωνίας: Ελπίδα Στέβη-Ιωάννα Κουτρούλη).

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΕΚ ΚΑΕ


Έχω την απορία πάντως τι γίνεται αν κανείς δεν καταθέσει ακέραιο ισόποσο μετοχών.
Πχ
50 ευρώ αντιστοιχούν σε 15,92 μετοχές
100 ευρώ αντιστοιχούν σε 31,84 μετοχές
κλπ
hellenic
Tha parei kaneis sas metoxes?ego to skeftome apotin germania kiolas!!apo tin kia leo pos tha itan kalo na boiithiso tin AEK apo tin alli omos tha ta fane...
ashton
κοίτα εγώ θα πάρω μάλλον καμιά 100ρα για να πηγαίνω στις ΓΣ και να βλέπω τι γίνεται.
HOULIGAN76
QUOTE(ashton @ Mar 23 2007, 10:58 PM) *
κοίτα εγώ θα πάρω μάλλον καμιά 100ρα για να πηγαίνω στις ΓΣ και να βλέπω τι γίνεται.


Πλάκα κάνεις.Ετσι ε? smile.gif
ashton
Δεν κάνω πλάκα.
ashton
Σύμφωνα με τη σημερινή SportXL, o Παπαδόπουλος (Husqvarna) πήρε το 85% της αύξησης του ΜΚ,

ΣΗΜΕΡΑ:
======
ΦΙΛΙΠΠΟΥ 861300 90%
ΑΣ ΑΕΚ 95700 10%

ΣΥΝΟΛΟ 957000, 3.004.980,00 €

ΑΝ Η ΑΥΞΗΣΗ ΕΙΝΑΙ 3,5 ΕΚ (ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΑ)

δηλαδή πρακτικά είναι 3,150 αφού τα 350 πάνε στην Ερασιτεχνική

ΝΕΕΣ ΜΕΤΟΧΕΣ 1115000

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ 947750
ΑΛΛΟΙ ΜΕΤΟΧΟΙ 55750
ΑΣ ΑΕΚ 111500


και πάμε σε :
ΝΕΑ ΣΥΝΘΕΣΗ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ 947750 45,74%
ΦΙΛΙΠΠΟΥ 861300 41,57%
ΑΛΛΟΙ ΜΕΤΟΧΟΙ 55750 2,69%
ΑΣ ΑΕΚ 207200 10,00%

συνολο 2072000 6.506.080,00 €


Αν η αύξηση είναι πραγματική 3.5εκ και τυπική 3,888 εκ (δηλαδή μπούνε 3.5 εκ στα ταμεία) έχουμε

ΝΕΕΣ ΜΕΤΟΧΕΣ 1240000

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ 1054000
ΑΛΛΟΙ ΜΕΤΟΧΟΙ 62000
ΑΣ ΑΕΚ 124000

ΝΕΑ ΣΥΝΘΕΣΗ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ 1054000 3.309.560,00 € 47,97%
ΦΙΛΙΠΠΟΥ 861300 2.704.482,00 € 39,20%
ΑΛΛΟΙ ΜΕΤΟΧΟΙ 62000 194.680,00 € 2,82%
ΑΣ ΑΕΚ 219700 689.858,00 € 10,00%

2197000 6.898.580,00 €
ashton
εδώ πάντως διαβάζουμε άλλα...

QUOTE
Φιλίππου: "Πού είναι ο κόσμος της ΑΕΚ;"
28/03/2007 (11:11:56)

Sample ImageOύτε Σάλλας, ούτε Σαραντίτης, ούτε... Μελισσανίδης! Αυτό, τουλάχιστον, προκύπτει από τις έως τώρα (μη) εξελίξεις στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της ΚΑΕ ΑΕΚ. Κόντρα στις συγκεχυμένες πληροφορίες, που προέρχονται από "υπόγειες διαδρομές" της "Ένωσης" και επιμένουν, ότι "κάτι τρέχει" με επίδοξο επενδυτή, ο Γιάννης Φιλίππου εξέπεμψε "SOS" μέσω της σημερινής "Απογευματινής".
Οι δηλώσεις του μεγαλομετόχου της "κιτρινόμαυρης" εταιρίας στον Γιώργο Νικολάου θεωρούμε ότι είναι ιδιαιτέρως σημαντικές: "Από την περασμένη Παρασκευή, που έγινε η προαναγγελία του ανοίγματος των λογαριασμών τραπέζης, βρέθηκε ένας ενδιαφερόμενος που πήρε δέκα μετοχές, οι οποίες αντιστοιχούν σε 32,80 ευρώ. Αυτό είναι το ενδιαφέρον των "Ενωσιτών" για την ομάδα τους, από τη στιγμή, που αναζητούμε κάλυψη για τριάμισι εκατομμύρια ευρώ;

Εγώ θα περιμένω. Δεν είμαι αισιόδοξος. Σε άλλη περίπτωση, η ομάδα δεν θα συμμετάσχει στο επόμενο πρωτάθλημα", τόνισε ο μεγαλομέτοχος και επανέλαβε:
"Μόνη λύση για τη σωτηρία της ΑΕΚ είναι οι... οπαδοί της. Από τριάντα μετοχές ο κάθε οπαδός να πάρει, το πρόβλημα θα λυθεί. Γενικότερα, το ελληνικό μπάσκετ δεν πάει καλά. Πέρασε η εποχή, που οι ΚΑΕ χρειάζονται από έναν "μεσσία" για να τις βγάλει από το αδιέξοδο. Όταν ανέλαβα την ΑΕΚ είχα κατά νου το ΝΒΑ. Ήλπιζα κάποια στιγμή να καταφέρουμε η ΑΕΚ να συντηρείται από τα εισιτήρια διαρκείας. Να συντηρείται από το λαό της. Όπως πίστευα και στο "σάλαρι καπ", αλλά δυστυχώς, κάποιοι παράγοντες τορπίλισαν αυτή την προσπάθεια", τόνισε ο κ. Φιλίππου και συμπλήρωσε:
"Ειλικρινά, δεν ξέρω ποια άλλη λύση υπάρχει για τον επαγγελματικό αθλητισμό στην Ελλάδα. Επενδυτές βρέθηκαν στο πρόσφατο παρελθόν, αλλά έφυγαν κακήν-κακώς. Σας θυμίζω, τους Εμφιετζόγλου, Μυτιληναίο, Κοντομηνά. Κάπως έτσι φεύγει κι ο... Φιλίππου", ξέσπασε ο "κιτρινόμαυρος" ηγέτης, που δήλωσε αγανακτισμένος για την τιμωρία της ΑΕΚ από τον Αθλητικό Δικαστή για τα επεισόδια με την Ολυμπιάδα Πάτρας:
"Με ποιο δικαίωμα τιμωρείται μία ΚΑΕ, η οποία δεν έχει δώσει εισιτήρια στους οπαδούς της; Και να σας πω και κάτι; Πολύ πιθανό, να έγινε προβοκάτσια, από οπαδούς άλλης ομάδας, που απλώς έφεραν διακριτικά της ΑΕΚ".


basketblog.gr
Pierce
αν ισχυει(?) το πρωτο που ελπιζω αυτο να ισχυει ειναι μια πολυ σημαντικη εξελιξη προς το καλυτερο αφου ο κυριος παπαδοπουλος συγκεντρωνει το μεγαλυτερο ποσοστο και μοιαζει να εχει ορεξη να κανει κατι.(αφου την κανει που την κανει την κινηση γιατι δεν παιρνει και ενα ακομα μικρο ποσοστο να φτασει το 50+1 και να κανει οτι θελει?). εσυ αστον τι πιστευεις οτι πραγματικα ισχυει??
ashton
και όλες να πάρει τις καινούριες 50% δε μαζεύει.
49,τόσο θα πάει.

Προφανώς (αν ισχύει) παίρνει τόσες ώστε να είναι ο μεγαλύτερος μεγαλομέτοχος (πάνω από το γιαουρτά) και να ελέγχει αυτός τις εξελίξεις.
Pierce
xμ αυτο δεν το ειχα σκεφτει ετσι . ο φιλιππου μπορει να μην γουσταρει πια αλλα δεν ειναι και τοσο χαζος για να αυξησει το ΜΚ τοσο ωστε καποιος να μπορει να εχει το 50%...
τεσπα, ο κυριος παπαδοπουλος εχει μια οικονομικη επιφανεια για να μπορεσει να βοηθησει την ομαδα??απο τις δηλωσεις που ειχε κανει στην αρχη της σεζον φαινεται να θελει να εμπλακει σοβαρα. για να δουμε

QUOTE
"Η συμφωνία με τον Γιάννη Γρανίτσα το φίλο μου έκλεισε μέσα σε 5 λεπτά. Ένα χρόνο με… έφερνε βόλτα. Ξέρετε, εγώ είμαι.... Τουρκόσπορος, Μικρασιάτης και έξω από το σπίτι μας έχουμε τη σημαία του πατριαρχείου, με τον δικέφαλο. Ένα σύμβολο που θέλουμε να το αναπαράγουμε και το βρήκαμε στην ΑΕΚ. Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να γίνει ο Δικέφαλος όχι μόνο πρωταθλητής Ελλάδας, αλλά και Ευρώπης. Η συνεργασία μας με την ΑΕΚ λογικά θα συνεχιστεί και του χρόνου. Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, ακόμη και να αναλάβουμε την ομάδα".

Οπαδός της μπασκετικής ΑΕΚ δήλωσε ο γενικός διευθυντής Marketing του Ομίλου, Παντελής Παπαδόπουλος ο υιός, ο οποίος τόνισε…

"Η «Husqvarna» είναι παγκόσμιος ηγέτης στα δυναμοδοτούμενα αντικείμενα εξωτερικού χώρου για τον Αγρό, τον Κήπος και τις κατασκευές με πωλήσεις τριών δισεκατομμυρίων ευρώ το χρόνο. Δημιουργήθηκε το 1698 κατασκευάζοντας όπλα για το Σουηδικό στρατό. Παλαιότερα δεν ασχολιόμουν πολύ με τον αθλητισμό. Πλέον έχω γίνει φανατικός οπαδός της ομάδας. Πάντως, μνε στεναχωρεί η μικρή προσέλευση του κόσμου. Δεν γίνεται δίπλα στο ΟΑΚΑ να έχει 15-20.000 κόσμο και στο μπάσκετ να μην υπάρχει τίποτα. Αξίζει να πάνε στο μπάσκετ αν είναι πραγματικοί οπαδοί και αγαπάνε την ομάδα. Ειδικά τώρα που είναι σε καμπή, πρέπει να τη βοηθήσουν. Θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να επαναφέρουμε τον κόσμο της ΑΕΚ στο γήπεδο".
ashton
Κοίταξε, ο Παπαδόπουλος είναι σοβαρός άνθρωπος και σίγουρα ενδιαφέρεται για την ομάδα.
Γι'αυτό και είναι μόνιμα στα επίσημα κι αυτός κι ο γιός του κλπ.
Δεν είναι κανένα τεράστιο μέγεθος επιχειρηματία, αλλά δεν είναι και περίπτωση Αλεχάντρο Σκλαβενίτη από την άλλη.

Μακάρι να ισχύει το δημοσίευμα για την αγορά του 85%, ώστε να έχουμε μια ξεκάθαρη (σχετικά) λύση στην επόμενη μέρα.
Αν τα λεφτά αυτά είναι πραγματικά κι όχι λογιστικές εγγραφές, σίγουρα η επόμενη μέρα θα είναι πολύ καλύτερη.


ΠΑΝΤΩΣ, ΘΕΩΡΩ ΠΛΕΟΝ ΔΕΔΟΜΕΝΗ ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΣΗΜΕΡΑ.
ΟΠΟΤΕ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΣΕΝΑΡΙΑ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΧΟΡΗΓΩΝ, ΧΑΝΟΥΜΕ.
grigoris
Στο σημερινό All-Star Basket έχει συνέντευξη εφ'όλης της ύλης (τουλάχιστον έτσι γράφει στο εξώφυλλο,δεν την έχω διαβάσει ακόμα) του Φιλίππου.Απλά ενημερώνω τους τυχόν ενδιαφερόμενους
ashton
Το θέμα αγοράς του 85% των νέων μετοχών από τον Παπαδόπουλο είναι μούφα και φαντασίωση της εφημερίδας..


Η συνέντευξη του Φιλίππου :

QUOTE
Ο πρόεδρος που... δεν αγαπήθηκε, κλείνει οριστικά το κεφάλαιο ΑΕΚ μέσω του ALL STAR BASKET και μιλώντας στον δημοσιογράφο Νίκο Συρίγο.Μια μεγάλη συνέντευξη που θα συζητηθεί...

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Με τον Γιάννη Φιλίππου ένα μόνο είναι δεδομένο. Θέλει να έχει πάντα τον έλεγχο. Σε ότι κάνει. Από την ΦΑΓΕ που χρόνο με τον χρόνο "γιγαντώνεται" μέχρι την ΑΕΚ που χρόνο με τον χρόνο γίνεται πιο μικρή από... νάνο. Και στη μία και στην άλλη περίπτωση ο Φιλίππου έχει όλη την ευθύνη. Ο άνθρωπος που τολμά να κοιτάξει στα μάτια τις μεγαλύτερες πολυεθνικές εταιρίες στο χώρο του γάλακτος, έχει εγκαταλείψει κάθε προσπάθεια να ανταγωνιστεί τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό ή ακόμη χειρότερα την Ολύμπια Λάρισας και την Ολυμπιάδα Πατρών. Προφανώς όχι γιατί δεν μπορεί αλλά γιατί δεν θέλει.

Η παρουσία του στις σελίδες του "ALL STAR BASKET", έχουν να κάνουν μάλλον περισσότερο με τη διάθεση του να απεμπλακεί μια και καλή από το "βάσανο" που λέγεται ΑΕΚ, παρά με την επιθυμία του να μιλήσει για μπάσκετ. Όπως άλλωστε θα διαπιστώσετε στις παρακάτω γραμμές, ούτε λίγο, ούτε πολύ ο Φιλίππου χαρακτηρίζει την ΑΕΚ απλά ως "το μεγαλύτερο λάθος της ζωής του"... Ο λόγος δικός του:

- Ποια κατάσταση επικρατεί αυτή τη στιγμή στα διοικητικά της ΑΕΚ;

«Μετά την Γενική Συνέλευση που κάναμε πριν από μερικές ημέρες, λάβαμε την απόφαση για αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου στα 3,5 εκατομμύρια Ευρώ, ώστε με τιμή μετοχής 3 Ευρώ, όσοι επιθυμούν να μπουν στο Μετοχικό Κεφάλαιο και το δικό μου ποσοστό να μειωθεί στο 30%. Με αυτή την κίνηση καλούμε όλους τους φιλάθλους της ΑΕΚ να μετέχουν ενεργά στην πορεία της ομάδας και να αποδείξουν ότι την πονάνε. Να σκέφτονται πολύ περισσότερο όταν έρχονται στο γήπεδο, να σπάσουν ένα κάθισμα, να βρίσουν ή να κάνουν επεισόδια αφού οι συνέπειες θα βαραίνουν και τους ίδιους ως μετόχους της εταιρίας. Να αναλάβουν και τη διοίκηση αν θέλουν, αφού ούτε εγώ, ούτε ο κύριος Γρανίτσας έχουμε την παραμικρή διάθεση πια να διοικούμε. Δεν θέλω να έχω πια καμία ανάμιξη στα διοικητικά της ΑΕΚ. Βαρέθηκα να βάζω χρήματα».

Πρώτα είχατε πει ότι χαρίζετε την ΚΑΕ, μετά ότι την πουλάτε και τώρα την... μετοχοποιείτε;
«Ποτέ δεν είπα ότι χαρίζω τις μετοχές της ΚΑΕ. Πέρυσι το καλοκαίρι είπα ότι την πουλάω ένα ευρώ και πλέον την κοστολογώ στο ένα εκατομμύριο ευρώ, αφού από τότε μέχρι τώρα έχω βάλει ένα κάρο λεφτά. Το καλοκαίρι όποιος έρθει να την πάρει θα πρέπει να δώσει 3,5 εκατομμύρια Ευρώ, αφού το χρέος που υπάρχει θα έχει μειωθεί με δικά μου χρήματα».

Λίγο... απότομα δεν ανεβαίνει η τιμή πώλησης της ΚΑΕ; Πόσο πιθανό να θεωρείτε να σας χτυπήσει κάποιος την πόρτα;
«Η τιμή εξαρτάται από τα χρήματα που θα έχω βάλει μέχρι τη στιγμή που θα ζητήσει κάποιος την ΚΑΕ. Μέχρι στιγμής πάντως είτε ένα ευρώ την κοστολογούσα είτε ένα εκατομμύριο, δεν έχει υπάρξει η παραμικρή πρόταση».

Έχετε μετανιώσει που ασχοληθήκατε με την ΑΕΚ;
«Έχω σκυλομετανιώσει! Το μεγαλύτερο λάθος της ζωής μου ήταν που γνώρισα τον συγχωρεμένο τον Λεφάκη και με έπεισε να αναλάβω την ΑΕΚ. Να χάσω του κόσμου τα λεφτά και να με σκυλοβρίζουν κιόλας. Γιατί να ξέρετε, έχω χάσει χρήματα και σε άλλες δουλειές που έχω κάνει, όμως δεν σκέφτηκε ποτέ κανείς να με βρίσει. Αυτά τα συνάντησα μόνο στο μπάσκετ...»

Γιατί σας βρίζουν οι οπαδοί;
«Δεν ξέρω και δεν με ενδιαφέρει. Δεν κάθομαι να ασχολούμαι με αυτούς. Δεν με απασχόλησε άλλωστε και ποτέ. Τώρα μάλιστα με το σχέδιο της πολυμετοχικότητας είναι μια ευκαιρία για όλους αυτούς που φωνάζουν ότι κόπτονται για την ΑΕΚ, να βάλουν επιτέλους ένα ευρώ από την τσέπη τους για την ομάδα. Γιατί όλοι ξέρουν να κάνουν τους μάγκες με την τσέπη άλλου».

Γενικά εσείς δεν είχατε ποτέ ιδιαίτερο «λαϊκό έρεισμα». Εσχάτως όμως οι οπαδοί της ΑΕΚ βρίζουν και τον Ντέμη...
«Δεν με ενδιαφέρει τι κάνουν με τον Ντέμη. Τίποτα όμως δεν είναι τυχαίο. Ας έρθουν τώρα να δείξουν πόσο μάγκες είναι, με τα λεφτά τους. Λένε ότι οι Αεκτζήδες είναι 2,5 εκατομμύρια. Αν βάλουν από ένα ευρώ ο καθένας, το κεφάλαιο της ομάδας θα φτάσει στα 2,5 εκατομμύρια και η ΑΕΚ δεν θα περπατάει απλά αλλά θα πετάει».

Έχετε κάνει λάθη;
«Μόνο λάθη έκανα με την ΑΕΚ. Όλο λάθη...»

Ποια ήταν τα κυριότερα;
«Γιατί να τα πω; Για να μάθουν οι άλλοι και να μην τα κάνουν. Όπως έπαθα κι έμαθα εγώ να πάθουν και να μάθουν και οι άλλοι. Και να διδαχτούν από την πρόταση που καταθέτω τώρα για την πολυμετοχικότητα. Οι ομάδες πρέπει να στηρίζονται σε πολλούς και όχι σε έναν σωτήρα ή μεσσία, ούτε μόνο στα χρήματα που θα παίρνουν από την τηλεόραση. Στο φινάλε, εγώ δεν μπορώ άλλο, βαρέθηκα να δίνω χρήματα για το μπάσκετ και να μην πιάνουν τόπο».

Κάποιος θα μπορούσε να πει ότι δεν πήγαν όλα χαμένα... Πήρατε τίτλους με την ΑΕΚ...
«Ξέρετε πόσα Κύπελλα και πόσα βραβεία έχω σηκώσει στη δουλειά μου. Πόσες φορές με έχουν βραβεύσει Πρόεδροι Δημοκρατίας τόσων και τόσων Κρατών. Τις φορές μάλιστα που κέρδισα τίτλους με την ΑΕΚ, κάποιοι βγήκαν και είπαν ή έγραψαν «τι σηκώνει το Κύπελλο ο Φιλίππου; Άλλοι το πήραν»! Στην αποτυχία έχεις την ευθύνη, στην επιτυχία κανένα μερίδιο».

- Σε γενικές γραμμές τι αντιμετώπιση νιώθετε πως έχετε από τον Τύπο;

«Αρνητική. Οι περισσότεροι άλλωστε δημοσιογράφοι είναι αγράμματοι! Ξέρουν μόνο να κάνουν αρνητική και στείρα κριτική. Τα καλά τα θάβουν και τα κακά, τα κατά τη γνώμη του κακά, τα κάνουν σημαία! Είστε... μανούλες στο να προβάλλετε το αρνητικό. Αυτά μόνο στην Ελλάδα γίνονται. Κριτική χωρίς προτάσεις. Τζάμπα κριτική».

Εσχάτως γράφτηκε ότι θα υπάρξει συνεργασία με τον Βωβό και ίσως συγχώνευση της ΑΕΚ με το Μαρούσι;
«Αυτά είναι μπούρδες! Ξέρω τον Βωβό πολλά χρόνια και αν ήθελε να εμπλακεί με τα διοικητικά της ΑΕΚ να είστε σίγουροι ότι θα μου το είχε πει, πριν το μάθει κανείς. Το κακό είναι ότι κανείς δεν θυμάται τι γράφει ο κάθε δημοσιογράφος για να μην τον ξαναδιαβάσει, αν γράψει ανακρίβειες. Πολλοί ακούνε κάτι, το γράφουν χωρίς να το διασταυρώσουν και αν τους βγει το σενάριο τους βγήκε. Εγώ πάντως όταν διαβάζω ψέμα απλά δεν ξαναδιαβάσω τον συγκεκριμένο δημοσιογράφο. Τον σβήνω...Γι’αυτό και μιλάω με ελάχιστους και μόνο όταν έχω κάτι να πω».

Προκαλεί πάντως εντύπωση η τόσο μεγάλη επιθυμία σας να αποχωρήσετε από το μπάσκετ...
«Γιατί έχεις δει κανέναν επιχειρηματία να μένει πολλά χρόνια στον αθλητισμό;»

Τον Γιαννακόπουλο, τον Κόκαλη... Και ο Αγγελόπουλος μπορεί να είναι πρόσφατος όμως αγαπάει αυτό που κάνει...
«Καλά. Όποιος μένει το κάνει μόνο για λόγους αυτοπροβολής. Και δεν θα έμενε αν υπήρχε Κράτος. Αν οι ισολογισμοί των ομάδων ήταν ειλικρινείς θα επενέβαινε η εφορία και όλα θα έπαιρναν τον δρόμο τους. Δεν υπάρχει ομάδα που να έχει κέρδη. Γιατί να μπεις δηλαδή στο μπάσκετ; Ξεκινάς την χρονιά και λες έχω έξοδα 10 δραχμές και έσοδα άλλες 10. Στην πορεία ανακαλύπτεις ότι τα έσοδα σου είναι 3 και τα έξοδα 23... Διώξε αυτόν τον παίκτη, φέρε κι αυτόν, ξαναδιώξε αυτόν να φέρουμε τον άλλον και πάει λέγοντας. Όχι μόνο στο μπάσκετ. Παντού στον αθλητισμό δεν μπορεί να ασχοληθεί σοβαρά ένας επιχειρηματίας. Δεν υπάρχει πλαίσιο για να το κάνει.

Στον αθλητισμό όμως δεν μετρώνται όλα με το χρήμα...
«Έχετε δίκιο σε αυτό. Συναισθηματικά η αξία της ΑΕΚ είναι ανεκτίμητη. Το ξέρω καλά και το έχω νιώσει από πολύ μικρός. Όμως αυτό δεν μπορεί να το καταλάβει κανένας. Αν ο κόσμος αγαπούσε την ομάδα και γέμιζε το γήπεδο δεν θα ήθελα να φύγω ποτέ από την ΑΕΚ. Όμως όπως αποδεικνύεται όλοι αυτοί που βρίζουν, είναι αυτοί που δεν θα δώσουν ποτέ ούτε ένα ευρώ για την ομάδα. Αυτοί που δεν πατάνε στο γήπεδο».

Νιώσατε ποτέ όμηρος των οργανωμένων;
«Τι σημαίνει οργανωμένος; Εγώ είμαι ένας από τους παλιότερους φιλάθλους στην Ελλάδα. Πήγαινα και καθόμουν στις εξέδρες από τις 11 το πρωί μαζί με έναν φίλο μου Ολυμπιακό και άλλον έναν Παναθηναϊκό. Βλέπαμε μαζί τα παιχνίδια της ΑΕΚ και μετά μου έλεγαν: «Τι βλακείες κάνατε και χάσατε». Εγώ δεν ξέρω οργανωμένους και ανοργάνωτους... Για μένα υπάρχουν μόνο φίλαθλοι...».

Τους πήγατε πάντως κόντρα...
«Δεν πήγα κόντρα σε κανέναν! Ήμουν ξεκάθαρος απέναντι σε όλους. Όποιος θέλει να έρθει στο γήπεδο θα πρέπει να πληρώσει εισιτήριο. Όπως κάνουν όλοι οι φίλαθλοι. Δηλαδή τι έπρεπε να τους βάζω τζάμπα στο γήπεδο ή να τους κλείσω αεροπλάνο για την Βαρκέλωνη. Αν έκλεινα αεροπλάνο για την Βαρκελώνη θα έπαιρνα τους φιλάθλους που ήταν κοντά στην ομάδα σε όλη την χρονιά. Εγώ δεν ήθελα και δεν με ένοιαζε ποτέ να έχω στρατό...».

Πως θέλετε να σας θυμάται ο κόσμος της ΑΕΚ;
«Δεν θέλω ούτε να με θυμούνται, ούτε να τους θυμάμαι. Μου είναι αδιάφορο....»

Όλο αυτό το διάστημα που είστε στην ΑΕΚ έφυγαν από την ομάδα τόσοι και τόσοι παίκτες. Δεν πονέσατε για κανέναν;
«Όσοι παίκτες αγωνίστηκαν στην ΑΕΚ πληρώθηκαν και μάλιστα πολύ καλά για να κάνουν τη δουλειά τους. Στη ΦΑΓΕ έχω 7.000 εργαζόμενους και κάθε μέρα κάποιος φεύγει και κάποιος άλλος έρχεται. Δεν κατάλαβα γιατί να λυπάμαι. Ίσα-ίσα που είμαι χαρούμενος για όσους πάνε κάπου αλλού και διαπρέπουν. Όποιος έφυγε άλλωστε το έκανε με δική του πρωτοβουλία. Ήθελε κι έφυγε. Κανέναν δεν έδιωξε η ΑΕΚ».

Με τους προπονητές τι σχέση είχατε;
«Επαγγελματική. Με όλους. Δεν μπορώ να καταλάβω τι άλλη σχέση θα μπορούσα να έχω; Να τους δίνω χαρτάκι για την πεντάδα; Δεν ενόχλησα ποτέ κανένα και δεν με ενόχλησε κανείς. Όλοι έκαναν την δουλειά τους και πληρώθηκαν γι’αυτό».
Pierce
QUOTE
Πως θέλετε να σας θυμάται ο κόσμος της ΑΕΚ;
«Δεν θέλω ούτε να με θυμούνται, ούτε να τους θυμάμαι. Μου είναι αδιάφορο....»

λιγο υπερβολικο τον βρισκω. εγω παντως θα τον θυμαμαι για τα καλα που προσεφερε στην αεκ(δεν ειναι και λιγα) και τα κακα της τελευταιας διετιας θα προσπαθησω να τα ξεχασω....
sarounas
QUOTE(pierce21 @ Mar 28 2007, 07:35 PM) *
λιγο υπερβολικο τον βρισκω. εγω παντως θα τον θυμαμαι για τα καλα που προσεφερε στην αεκ(δεν ειναι και λιγα) και τα κακα της τελευταιας διετιας θα προσπαθησω να τα ξεχασω....

δεν μου έκανε καθόλου εντύπωση η συνέντευξη αφού και τις υπόλοιπες φορές που είχε βγει να μιλήσει για την κατάσταση έτσι μιλούσε ο Φιλίπου.
για μένα παραμένει πολύ ψηλά στην εκτίμηση μου γιατί πάντα ήταν σοβαρός, ποτέ δεν έκανε λαικισμό, πλήρωνε και φαινόταν να μένει μακριά από το παρασκήνιο

για το τέλμα που οδηγήθηκε η σχέση του με την ΑΕΚ νομίζω ότι οι παρακάτω απαντήσεις του κρύβουν πολλές αλήθειες

1)για την κατάσταση στο ελληνικό πρωτάθλημα!

Καλά. Όποιος μένει το κάνει μόνο για λόγους αυτοπροβολής. Και δεν θα έμενε αν υπήρχε Κράτος. Αν οι ισολογισμοί των ομάδων ήταν ειλικρινείς θα επενέβαινε η εφορία και όλα θα έπαιρναν τον δρόμο τους. Δεν υπάρχει ομάδα που να έχει κέρδη. Γιατί να μπεις δηλαδή στο μπάσκετ; Ξεκινάς την χρονιά και λες έχω έξοδα 10 δραχμές και έσοδα άλλες 10. Στην πορεία ανακαλύπτεις ότι τα έσοδα σου είναι 3 και τα έξοδα 23... Διώξε αυτόν τον παίκτη, φέρε κι αυτόν, ξαναδιώξε αυτόν να φέρουμε τον άλλον και πάει λέγοντας. Όχι μόνο στο μπάσκετ. Παντού στον αθλητισμό δεν μπορεί να ασχοληθεί σοβαρά ένας επιχειρηματίας. Δεν υπάρχει πλαίσιο για να το κάνει.

2)για την κόντρα με τους οπαδούς!

«Δεν πήγα κόντρα σε κανέναν! Ήμουν ξεκάθαρος απέναντι σε όλους. Όποιος θέλει να έρθει στο γήπεδο θα πρέπει να πληρώσει εισιτήριο. Όπως κάνουν όλοι οι φίλαθλοι. Δηλαδή τι έπρεπε να τους βάζω τζάμπα στο γήπεδο ή να τους κλείσω αεροπλάνο για την Βαρκέλωνη. Αν έκλεινα αεροπλάνο για την Βαρκελώνη θα έπαιρνα τους φιλάθλους που ήταν κοντά στην ομάδα σε όλη την χρονιά. Εγώ δεν ήθελα και δεν με ένοιαζε ποτέ να έχω στρατό...».


επίσης νομίζω ότι πολύ ενδιαφέρον θα έχει το κεφάλαιο ΑΕΚ στην αυτοβιογραφία του Μιχάλη Κακιούζη που σύντομα θα κυκλοφορήσει
tsitum
Πολυ σωστα αυτα που ειπε ο Φιλιππου κατα τη γνωμη μου.Κυνικα μεν αλλα σωστα.Φαινεται εντελως αγανακτισμενος με οτι εχει γινει κ δικαιως για μενα αντιδρα οπως αντιδρα.Ο οποιοσδηποτε λαος δεν εχει δικαιο επειδη ειναι λαος.Αντιθετως (σχεδον) παντα ειναι αχαριστος κ αγνωμων.Με το πρωτο δειγμα αγνωμοσυνης απο μια μεγαλη μεριδα λαου λοιπον για μενα ο επιχειρηματιας πρεπει να φευγει.Ακομα κ σαν ειδος τιμωριας.Αν κ πολλοι ειμαι σιγουρος θα διαφωνουν μαζι μου
losers can win
αν διατηρούσε την ομάδα σε ανταγωνιστικό επίπεδο (όπως τη σεζον 2004-2005 όχι κάτι το εξωπραγματικό δλδ) και τον έβριζαν που δεν έπαιρνε πρωτάθλημα ελλάδος ή δεν συμμετείχε η αεκ σε f-4 θα είχε κάθε δίκιο να λέει για αχαριστία.
Πιστεύω ότι κομβικό σημείο ήταν ο 4ος τελικός με τον παο το 2005 όπου έγιναν επεισοδία, μάλλον εκεί τα ''πήρε'' και έχει έκτοτε άφή΄σει την αεκ στην τυχη της
hellenic
Ontos o Fillipoy barthike paidia!Oi AEKtzides mono logia lene kai telika tipota den kanoyn!Taxa tha epairne 5000eisitiria diarkias i Original..mono krima pos dosan 50...!Ti na peis..pisteuo pos fetos i AEK eixe kanei kali omada omos oi filathloi dixnan adiaforia...
Das Kapital
QUOTE(hellenic @ Apr 9 2007, 05:25 PM) *
Ontos o Fillipoy barthike paidia!Oi AEKtzides mono logia lene kai telika tipota den kanoyn!Taxa tha epairne 5000eisitiria diarkias i Original..mono krima pos dosan 50...!Ti na peis..pisteuo pos fetos i AEK eixe kanei kali omada omos oi filathloi dixnan adiaforia...


Αυτοι καταστρεψαν την ΑΕΚ και οχι ο Φιλιππου και στο κατω κατω αυτος τους εκανε τις μεγαλες επιτυχιες αυτοι μονο καθισματα ξερουν να σπανε και να βριζουν!!
Pierce
QUOTE
Sυνέντευξη στην εφημερίδα «Goal» παραχώρησε ο Γιάννης Φιλίππου και τα έβαλε με όλους και με όλα. Επί των ημερών του, η ΑΕΚ κατέκτησε 4 τρόπαια, ένα πρωτάθλημα, 1 Κύπελλο Σαπόρτα και 2 κύπελλα Ελλάδος. Ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ ΑΕΚ έλυσε τη σιωπή του και ποιος είδε τον…Φιλίππου και δεν τον φοβήθηκε.

Τα κυριότερα αποσπάσματα της συνέντευξης:

-Στην ουσία έχετε παραμείνει.

« Όχι καθόλου. Δεν έχω καμία σχέση. Απλώς ο Γρανίτσας πολεμάει να βγάλει τη χρονιά με την ελπίδα ότι κάποιος μπορεί να έρθει και να επενδύσει. Παράλληλα κάνουμε την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, η οποία θα έπρεπε να έχει αγκαλιαστεί και το ποσό να είχε υπερκαλυφθεί, αν υπήρχαν φίλαθλοι. Κανονικά θα έπρεπε να έλεγαν “κάνε μεγαλύτερη αύξηση να πάρουμε κι άλλες μετοχές”».

-Μια στιγμή. Εσείς στη θέση ενός επιχειρηματία θα παίρνατε μια ομάδα που δεν έχει κανένα περιουσιακό στοιχείο και που στην ουσία ήταν διαλυμένη;

«Λάθος. Η ΑΕΚ έχει ένα περιουσιακό στοιχείο που λέγεται… ΑΕΚ. Γιατί είναι διαλυμένη; Να σου φτιάξω εγώ το πρωί αύριο μια ομαδάρα; Χωρίς όνομα, σου φτιάχνω μια ομάδα που θα σαρώσει τον Παναθηναϊκό, την Μπαρτσελόνα, όποιον θέλεις».

-Η ΑΕΚ έχει τα χρέη τα οποία, μάλιστα, σταματήσατε να πληρώνετε. Τουλάχιστον σε αυτούς που έχετε δώσει γραμμάτια.

«Ξέρεις πόσοι είναι εκτός από αυτούς που έχουν γραμμάτια; Εγώ πληρώνω. Λίγα, λίγα κι ελπίζω ότι θα έρθει κάποιος άνθρωπος να αναλάβει. Τώρα εμφανίσθηκε κάποιος που είπε ότι έχει σοβαρό ενδιαφέρον. Για να τον δω. Εγώ ξέρω ότι δεν πρόκειται να εμφανιστεί κανείς. Γιατί, ξέρεις τι περιμένουν όλοι;Να κλείσει το μαγαζί, να πάει σε ερασιτεχνική κατηγορία και να το πάρουν χωρίς να βάλουν φράγκο».

-Άρα και σε αυτήν την περίπτωση θα την πάρουν τσάμπα.

«Μετά από επτά χρόνια. Εγώ δεν θέλω να κάνω κανένα μάγκα. Να πληρώσω εγώ τα λεφτά και να βγει κάποιος και να πει “κοιτάξτε τι ωραία που πηγαίνω την ομάδα”. Κι εγώ ξέρω να το κάνω, αλλά βαρέθηκα. Να πληρώσω τα χρέη και να πω ελάτε να την ξαναχρεώσετε; Γιατί αυτό θα γίνει. Θα της αλλάξουν τα φώτα, θα την πάνε πίσω 30 χρόνια. Ενώ τώρα θα δώσω μάχη, να βρεθεί ένας άνθρωπος ή αρκετοί ώστε να οργανώσουμε μαζί, να κάνουμε ένα καινούργιο κεφάλαιο και να την οδηγήσουμε πάλι στη δόξα».

- Εσάς δεν σας πονάει αυτή η κατάσταση, που φέρατε την ΑΕΚ πρωταθλήτρια μετά από 32 χρόνια και τώρα έφθασε να κινδυνεύει με υποβιβασμό στην Α2;

«Ποιος σου είπε ότι δεν με πονάει; Δεν στεναχωριέμαι όταν χάνει η ΑΕΚ, αυτή η ΑΕΚ που είναι; Νομίζεις ότι δεν θα στεναχωριέμαι στο μέλλον; »

-Και γιατί την αφήνετε στο έλεος του Θεού;

«Τι να κάνω; Άλλα δεν βάζω. Θα με διώξει η οικογένεια μου, θα με χωρίσει η γυναίκα μου, θα με απολύσουν τα παιδιά μου».

-Τον Σεπτέμβριο ο Στάθης με τον Βαλασόπουλο δεν ενδιαφέρθηκαν;

«Αυτοί ενδιαφέρονταν να τους γράψουν οι εφημερίδες. Σε ποιόν ενδιαφέρθηκαν;»

-Συναντήθηκαν με τον Γρανίτσα και τον Λαμπρόπουλο;

«Τέτοιες συναντήσεις ξέρεις πόσοι μου έχουν ζητήσει; Όταν μαθαίνω τι είναι, λέω γιατί να συζητήσω μαζί τους και να εκτεθώ; Όταν κάποιος πουλάει στραγάλια μπορεί να πει ότι ενδιαφέρεται για την ΑΕΚ».

-Άρα τους ενδιαφερόμενους τους περνάτε από προσωπικό έλεγχο;

«Βεβαίως και το κάνω. Εμφανίζεται κάποιος και λέει θέλω να αναλάβω την ΑΕΚ. Ποιος είναι αυτός; Ο κύριος τίποτα; Δεν εμφανίστηκε κανένας άνθρωπος σοβαρός, κατά τα διεθνή πρότυπα. Όταν εμφανίζεται κάποιος που δεν τον ξέρει ούτε η μάνα του, τι να συζητήσεις;»

-Συνεπώς οδηγούμαστε με μαθηματική ακρίβεια στη διάλυση της ΑΕΚ;

«Μέχρι τις 15 Ιουλίου πρέπει να έρθουν άνθρωποι να βάλουν λεφτά για να ζήσει το μαγαζί».

-Αλλά κι εσείς αναγνωρίζετε ότι είναι ουτοπικό;

«Δεν λέω τίποτα. Ένας έχει καταθέσει χρήματα απ’ ό,τι έχω μάθει. Δεν ξέρω αν υπάρχει δεύτερος. Πρέπει να είναι πολλοί οι ιδιοκτήτες. Αν πάω εγώ στον υπουργό θα πει “ ένας είναι ο Φιλίππου άστον να φωνάζει”. Αν είναι 1.000 οι μέτοχοι της ΑΕΚ και να πάνε στο υπουργείο θα κατεβάσει τα σώβρακα. Είναι 1.000 ψήφοι».

-Οι φίλαθλοι όμως , τη θέλουν «καθαρή».

«Αν δεν έχουν δώσει ένα ευρώ, να τους πονάει όταν καίνε τα καθίσματα, όταν βρίζουνε και τιμωρείται η ομάδα, όταν φτύνουν και λερώνουν το κτίριο και μετά πρέπει να το καθαρίσουν. Αν τη δώσω καθαρή, θα την κάνουνε μπουρδέλο σε μια ώρα. Αν δεν πληρώσεις να σε πονάει, δεν ενδιαφέρεσαι».

-Νιώθετε ότι κάνατε κάποιο λάθος που χάλασε την κατάσταση;

«Κανένα λάθος. Τα υπεσχημένα δεν τηρήθηκαν. Κανείς δεν πήγε στην ΕΕΑ να μας ρίξει, όλοι πληρωθήκανε με τόκο η χωρίς. Κανείς δεν φώναξε, γιατί όλα τα ρεγουλάρισα σωστά. Και τώρα θα κάνω υπομονή έως τις 15 Ιουλίου, να μην έρθει κανείς να βάλει λεφτά, για να πω τι θα κάνουμε».

- Υπάρχει περίπτωση επιστροφής σας;

«Υπό αυτές τις συνθήκες όχι. Αν αλλάξουν αυτά που είπαμε πριν, ναι. Πέρασα μια 12ετία. Ελπίζω να κάνω κι εγώ κανένα πάρτι καμιά μέρα».

-Τη δεδομένη στιγμή όλοι οι επιχειρηματίες που θα μπορούσαν να ενδιαφερθούν την αντιμετωπίζουν με τη δική σας ψυχρή λογική και αδιαφορούν γιατί είναι χρεωμένη.

«Καταρχήν δεν χρωστάμε λεφτά. Και στην Αμερική που έχω επιχειρήσεις, χρωστάμε. Σε τράπεζες, σε προμηθευτές. Θα κλείσει το μαγαζί; Αν πράγματι κλείσει, τότε πράγματι χρωστάει αυτά που οφείλει. Αν είναι ανοιχτό, θα έρθει η επόμενη χρονιά που θα πληρώσεις τους προηγούμενους και έτσι θα συνεχιστεί η δουλειά. Ποιο μαγαζί δεν χρωστάει; Εγώ πήρα μια επιχείρηση με το ενεργητικό της, αλλά πλήρωσα 20 δισεκατομμύρια. Λοιπόν η ΑΕΚ πωλείται, χωρίς κανένα χρέος, 3,5 εκατομμύρια ευρώ. Τσάμπα πρέπει να πουληθεί;»


- Οπως λέτε κι εσείς, όμως, τα χρέη της ΑΕΚ είναι τα... τσιγάρα σας;

«Να πληρώσω εγώ τα χρέη και να έρθει ένας ξύπνιος και να πει "χα, χα, εγώ είμαι ο καινούριος αρχηγός της ΑΕΚ"; Τόσο μαλ... με περνάτε;».
www.sportfm.gr
losers can win
QUOTE(lebron15 @ Apr 10 2007, 02:14 PM) *
Αυτοι καταστρεψαν την ΑΕΚ και οχι ο Φιλιππου και στο κατω κατω αυτος τους εκανε τις μεγαλες επιτυχιες αυτοι μονο καθισματα ξερουν να σπανε και να βριζουν!!


φαντάζεσαι οι προεδροι κάθε μεγάλης ομάδας μετά απο επεισόδια να διελυαν την ομάδα;
μη τα ισοπεδωνουμε όλα
δλδ για τη διαλυση των ομάδων του 2002 και του 2005 ποιος φταίει;
ο ashton ;
Das Kapital
QUOTE(losers can win @ Apr 10 2007, 11:09 PM) *
φαντάζεσαι οι προεδροι κάθε μεγάλης ομάδας μετά απο επεισόδια να διελυαν την ομάδα;
μη τα ισοπεδωνουμε όλα
δλδ για τη διαλυση των ομάδων του 2002 και του 2005 ποιος φταίει;
ο ashton ;


Αφου δεν τον υποστηριζαν........ λεφτα για χασιμο ειχε?
losers can win
χορηγό τόσα χρόνια είχε;
Das Kapital
QUOTE(losers can win @ Apr 10 2007, 11:27 PM) *
χορηγό τόσα χρόνια είχε;



Λογικα ναι,οπως και ολες οι ομαδες αλλα δε βαζω και το χερι μου στη φωτια!!! smile.gif
losers can win
Η husqvarva είναι η πρώτη χορηγός της αεκ μετά από 2-3 χρόνια
κοίτα δεν έχει κανείς την απαίτηση να μοιάσει ο φιλιππου στους γιαννακοπουλους, αλλά με σωστή διαχείριση και όχι συνεχή ξεπουλήματα θα μπορούσε να έχει ανταγωνιστική ομάδα και να μπορεί να μιλάει για την απουσία του κόσμου
τώρα είναι εξίσου (αν όχι παραπανω) υπεύθυνος για την κατάντια της αεκ
Das Kapital
QUOTE(losers can win @ Apr 11 2007, 12:29 AM) *
Η husqvarva είναι η πρώτη χορηγός της αεκ μετά από 2-3 χρόνια
κοίτα δεν έχει κανείς την απαίτηση να μοιάσει ο φιλιππου στους γιαννακοπουλους, αλλά με σωστή διαχείριση και όχι συνεχή ξεπουλήματα θα μπορούσε να έχει ανταγωνιστική ομάδα και να μπορεί να μιλάει για την απουσία του κόσμου
τώρα είναι εξίσου (αν όχι παραπανω) υπεύθυνος για την κατάντια της αεκ


Ισως ηθελε να κανει την ΑΕΚ αλλα ΝΒΑ που δεν εχουν χορηγους στη φανελα tongue.gif (πολυ σωστο αυτο)
ashton
Xoρηγός είχε να μπει από την Πειραιώς την τελευταία χρονιά που είχε εμπλακεί ο Γρανίτσας (πριν πάει στην ΠΑΕ όταν έφυγε ο Ψωμιάδης).

Τη διετία διοίκησης Φιλίππου τζούνιορ δεν είχαμε χορηγούς. Ερχόταν η TIM πχ, έδινε 400-500 χιλιάρικα, και ο Δημητράκης έλεγε "Αν χρειαστούμε λεφτά θα βάλει ο μπαμπάς". Δεν του φταίει κανείς του γιαουρτά για τα λεφτά που δεν μπήκαν ποτέ στο ταμείο από την επιλογή τους να μην έχουν χορηγούς αλλά και από την επιλογή να αφήνουν free 2 go παίκτες που είχαν χρυσοπληρώσει και στους περισσότερους τους έμαθαν στην ΑΕΚ το μπάσκετ... (Κακιούζης, Χατζής, Ζήσης, Ντικούδης, Πελεκάνος, Μπουρούσης κλπ)


H συνέντευξη του Φιλίππου πλήρης :
http://www.goalday.gr/article.asp?catid=51...=2&pubid=470584
ashton
QUOTE
"Πάγωσε" ο Γρανίτσας!
Του Γιώργου Νικολάου
10/04/2007 (20:23)

Sample ImageΠροβληματισμό προκάλεσε ακόμη και στο εσωτερικό της ΚΑΕ ΑΕΚ η επανεμφάνιση του Γιάννη Φιλίππου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι απαισιόδοξες εκτιμήσεις του ιδιοκτήτη της "κιτρινόμαυρης" εταιρίας "πάγωσαν" ακόμη και τον άμεσο συνεργάτη του, Γιάννη Γρανίτσα.
Ο πρόεδρος της "Ένωσης" αναζητεί απεγνωσμένα τον τελευταίο καιρό χορηγούς, αλλά και πόρους για ν' αντιμετωπίσει τα άμεσα οικονομικά προβλήματα και αυτή η εξέλιξη κάθε άλλο παρά ευνοϊκή ήταν για τις επαφές του. Πληροφορίες του basketblog.gr αναφέρουν, ωστόσο, ότι ο γαλακτοβιομήχανος έχει λόγους να "δραματοποιεί" την κατάσταση στην ΑΕΚ, ενδεχομένως και να υπερβάλλει με λεκτικές "κορώνες" και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς. Το εγγύς μέλλον θα δείξει...


QUOTE
Επαφές Φιλίππου με επενδυτή

Του Γιώργου Νικολάου
10/04/2007 (23:58)

Sample ImageΤο ταξίδι του Γιάννη Φιλίππου στο Λονδίνο δεν έγινε μόνο για επαγγελματικούς λόγους, όπως είχε γράψει -προ ημερών- το basketblog.gr και πιο συγκεκριμένα στις 26/03/2007, με τίτλο του ρεπορτάζ "Κάτι τρέχει με την ΑΕΚ".
Νεότερες πληροφορίες βεβαιώνουν, λοιπόν, ότι ο μεγαλοβιομήχανος είχε συνάντηση με επίδοξο επενδυτή για την ΚΑΕ ΑΕΚ! Πρόκειται για επιχειρηματία, που δραστηριοποιείται στο εξωτερικό και προτίθεται να επεκταθεί εντός των (ελληνικών) συνόρων. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν, ότι Φιλίππου και επιχειρηματίας συζήτησαν διεξοδικά για το θέμα των χρεών (εγγίζουν τα 4,5 εκατομμύρια ευρώ) με τον δεύτερο να ζητεί εγγυητική επιστολή, προκειμένου να ανάψει το "πράσινο φως".

Ο επιχειρηματίας προτίθεται να καλύψει το 65% των μετοχών, ο Φιλίππου θα διατηρήσει το 25%, ενώ το 10% θα παραμείνει στην Ερασιτεχνική ΑΕΚ.
Η υπομονή των οπαδών της "Ένωσης", ωστόσο, έχει εξαντληθεί προ πολλού, γι' αυτό και άπαντες αναμένουν κάτι χειροπιαστό, προκειμένου να χαμογελάσουν. Οι επόμενες ημέρες ίσως ν' αποδειχθούν καθοριστικές. Υπενθυμίζεται, πάντως, ότι βάσει της νομίμου προθεσμίας, έτσι όπως ορίστηκε από την Γενική Συνέλευση του Μαρτίου, καταληκτική ημερομηνία θεωρείται η 15η Ιουλίου. Το πιθανότερο είναι, πάντως, οι εξελίξεις (ευχάριστες ή δυσάρεστες) για την ΑΕΚ να δρομολογηθούν νωρίτερα...



QUOTE
Νέος… Ντέμης ο Χατζής!

Του Γιώργου Νικολάου
11/04/2007

Sample ImageΕπτά χρόνια συμπληρώνονται αύριο από τον θρίαμβο της Λοζάνης (11 Απριλίου 2000), όπου η ΑΕΚ του Ντούσαν Ίβκοβιτς νίκησε 83-76 στον τελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων (Σαπόρτα) την Κίντερ Μπολόνια (του Νίκου Οικονόμου). Πρωταγωνιστής σ' εκείνον τον αγώνα ήταν ο Νίκος Χατζής, από το ίδιο καλούπι θαρρείς μ' εκείνο του "μέντορά" του Γιώργου Αμερικάνου, ο οποίος 32 χρόνια νωρίτερα "είχε βάλει στα καλάθια" τη Σλάβια Πράγας.
Ο τότε αρχηγός και πρώτος σκόρερ της "Ένωσης", ο Χατζής, ηγήθηκε της προσπάθειας για επανάληψη της επιτυχίας του 1968. Η στιγμή, που ο αρχηγός σκαρφάλωσε για να ασπαστεί τον δακρυσμένο Αμερικάνο στις εξέδρες του κλειστού της ελβετικής πόλης καταγράφηκε στην ιστορία. "Οι εικόνες του τελικού δεν πρόκειται να φύγουν από τη μνήμη μου, όσα χρόνια κι αν περάσουν. Παρά το γεγονός, ότι είχε προηγηθεί η κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος, στη Θεσσαλονίκη, μία εβδομάδα νωρίτερα, ήμασταν όλοι εκστασιασμένοι…

Θέλαμε πολύ το ευρωπαϊκό και το πήραμε. Ήταν η μεγαλύτερη στιγμή στην καριέρα μου, μέχρι την επόμενη, δηλαδή την κατάκτηση του πρωταθλήματος τού 2002", τόνισε ο Χατζής και συμπλήρωσε: "Δεν δικαιούμαστε, ωστόσο, σ' αυτή τη φάση να θριαμβολογούμε. Η ΑΕΚ αντιμετωπίζει φέτος μία περιπέτεια. Δεν κρύβω, ότι το γεγονός αυτό με στενοχωρεί. Θέλω να πιστεύω, πάντως, πως θα βρεθεί λύση. Η ΑΕΚ είναι μεγάλος σύλλογος, όπως είναι και οι Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός. Η ΑΕΚ δεν μπορεί να χαθεί".
Σύμφωνα με δημοσίευμα εβδομαδιαίου περιοδικού, οι οργανωμένοι οπαδοί της ΑΕΚ είχαν εκπονήσει σχέδιο, με επενδυτή γνωστό κατασκευαστή και επικεφαλής τον... Νίκο Χατζή, στα πρότυπα του Ντέμη Νικολαΐδη στην ΠΑΕ. Ο Καλαματιανός άσσος δεν επιβεβαίωσε ποτέ την είδηση, πλην όμως μας αποκάλυψε σήμερα, ότι: "Αυτή την στιγμή είμαι παίκτης του Πανιωνίου και δεν είναι δυνατόν να εμπλακώ οπουδήποτε. Όταν εγκαταλείψω την καριέρα μου, δεν θα έλεγα "όχι" στο ενδεχόμενο να έχω κάποιο ρόλο στην ΚΑΕ ΑΕΚ".
Ο Χατζής συμπλήρωσε: "Ουδέποτε πούλησα "ΑΕΚοφροσύνη" και αυτό το ξέρετε καλά. Θεωρώ, όμως, ότι έβαλα το δικό μου λιθαράκι στις μεγάλες επιτυχίες της ΑΕΚ. Δεν μπορώ να κρύψω, ότι ένα κομμάτι της καρδιάς μου της ανήκει. Δεν μπορώ να ξεχάσω ούτε τη Θεσσαλονίκη, ούτε τη Λοζάνη, αλλά κυρίως δεν μπορώ να ξεχάσω το Πρωτάθλημα του 2002, ειδικά με τον τρόπο, που έγινε. Στο "0-2" είχαν ειπωθεί και γραφτεί κάποια πράγματα, που δεν τιμούσαν κανέναν, αλλά δεν έμεινα εκεί. Ουδέποτε με απασχόλησαν οι κακόβουλες κριτικές. Έμαθα να απαντάω στο γήπεδο. Εγώ έμαθα να παίζω μπάσκετ. Και εγώ και οι συμπαίκτες μου τα δώσαμε όλα για την ανατροπή και πολύ το χαρήκαμε".
Ο Χατζής μίλησε, ωστόσο, και για τη δικαστική διαμάχη του με την ΑΕΚ: "Αυτό είναι ένα ξεχωριστό κομμάτι. Θέλω να πιστεύω, ότι δεν θα επηρεάσει αυτό τις σχέσεις μου με την "Ένωση" και τον κόσμο της. Ούτε τα δικά μου συναισθήματα ως προς την ΑΕΚ επηρεάζει. Σε ό,τι αφορά στις οφειλές της διοίκησης, νομίζω, ότι έκανα περισσότερη υπομονή από τον καθένα. Θέλοντας να διευκολύνω την ΑΕΚ στην δύσκολες στιγμές, που περνούσε (και εξακολουθεί να περνάει), είχα δεχθεί τον διακανονισμό, που μου προτάθηκε. Η διοίκηση ήταν, όμως, και πάλι ασυνεπής. Έπρεπε με κάποιο τρόπο να διεκδικήσω αυτά, που μου οφείλονται. Αυτό είναι όλο".


basketblog.gr
Pierce
QUOTE
Σύμφωνα με δημοσίευμα εβδομαδιαίου περιοδικού, οι οργανωμένοι οπαδοί της ΑΕΚ είχαν εκπονήσει σχέδιο, με επενδυτή γνωστό κατασκευαστή


οπου γνωστο κατασκευαστη βλ. βωβος?
ashton
Δεν ξέρω... ίσως ναι, αλλά δεν είδα πουθενά το δημοσίευμα που λέει..
nikefalin
QUOTE(ashton @ Apr 11 2007, 11:46 AM) *
Xoρηγός είχε να μπει από την Πειραιώς την τελευταία χρονιά που είχε εμπλακεί ο Γρανίτσας (πριν πάει στην ΠΑΕ όταν έφυγε ο Ψωμιάδης).

Τη διετία διοίκησης Φιλίππου τζούνιορ δεν είχαμε χορηγούς. Ερχόταν η TIM πχ, έδινε 400-500 χιλιάρικα, και ο Δημητράκης έλεγε "Αν χρειαστούμε λεφτά θα βάλει ο μπαμπάς". Δεν του φταίει κανείς του γιαουρτά για τα λεφτά που δεν μπήκαν ποτέ στο ταμείο από την επιλογή τους να μην έχουν χορηγούς αλλά και από την επιλογή να αφήνουν free 2 go παίκτες που είχαν χρυσοπληρώσει και στους περισσότερους τους έμαθαν στην ΑΕΚ το μπάσκετ... (Κακιούζης, Χατζής, Ζήσης, Ντικούδης, Πελεκάνος, Μπουρούσης κλπ)
H συνέντευξη του Φιλίππου πλήρης :
http://www.goalday.gr/article.asp?catid=51...=2&pubid=470584


Ο τελευταίος σοβαρός χορηγός σε θέμα ποσού ήταν η Γενική Τράπεζα. Η διαχείριση (αμερικανιστί) Φιλίππου&co. είναι ένας Πιραντέλλο στον κύβο,μην πω στη νιοστή.
Απο τη μία ξοδέυει , πληρώνει παλιά χρέη (θυμηθείτε το 2003 την περίπτωση Πιούκα και πω τον πλήρωσε και αυτόν με 60 εκατομυριάκα δραχμούλες για να μην τιμωρηθεί η ομάδα για χρέη 2ης εποχής Μάκαρου (1993) που του είχε κάνει άκουσον άκουσον συμβόλαιο για 160 μύρια.....), γενικά φτιάχνει υπερομάδα με Έλληνες πρωταγωνιστές που στο κάτω κάτω είναι η βάση της σημερινής Εθνικής ομάδας μαζί με τον τότε Ηρακλή (Σόφο, Χατζηβρέττας, Διαμαντίδης, Λάζος).
Επιπλέον η εφηβική σαρώνει την ίδια εποχή τα πανελλήνια πρωταθλήματα, βγαίνουν είτε έρχονται αβέρτα νέοι παίκτες.
Ε, όσο όμορφα ακούγονται αυτά άλλο τόσο αποκρουστικά είναι τα επακόλουθα. Ο Φιλίππου σαν ένας Ίανος γυρίζει πρόσωπο και τα γκρεμίζει όλα. Απορίπτει χορηγούς (όπως λέει ο Χαρίδημος), ούτε καν εκμεταλλεύεται μέσω πώλησης τους παικταράδες που φεύγουν σχεδόν όλοι ελεύθεροι (πλην Ντικούδη που έφυγε με 500.000 Ευρώ και Ζήση με 400.000), λέει όχι στο 1 εκατομύριο δολάρια των Φοίνιξ Σανς + 1 φιλικό (δηλαδή ήμαρτον...ερχόταν το ΝΒΑ στην ΑΕΚ και είπαμε και όχι) για τον Τσακαλίδη και μετά το 2005 όπου η ομάδα είναι πανάξια 2η και υστερεί ελάχιστα αγωνιστικά του ΠΑΟ και είναι στην Ευρωλίγκα...τις δίνει μια κλωτσιά και την απαξιώνει σε σεζόν (για την περυσινή λέω) όπου κρινόταν
α) το συμβόλαιο με την Ευρωλίγκα
β) το συμβόλαιο με το SuperSport

Ισχυρίζεται δε ότι προσπάθησε να επιβάλει salary cup στον ΕΣΑΚΕ (αλήθεια τη πατατιά είναι αυτή, που είναι η πρόταση του να μας τη δείξει κι εμάς) και κατάφερε να τον σιχαθούν όχι μόνο οι οργανωμένοι (που εκεί έχει 1000 δίκια) αλλά και οι λίγοι πιστοί.

Το χω ξαναπεί, δε με ενοχλεί η Α2, ούτε η Β Εθνική , μπορεί να με πικραίνει αλλά δε με ενοχλεί ΑΝ είναι να αφήσει ο ανθρωπος την ομάδα ουσιαστικά, να παραδώσει κλειδιά στην Ερασιτεχνική και να πάει στο καλό του Θεού. Η Ερασιτεχνική δεν είναι λύση ειδικά στην κατάσταση που είναι τώρα, αλλά αυτός ο ξεπεσμός είναι απαίσιος. Και παλιά η ομάδα είχε προβλήματα, είχε Μάκαρους, Βουτσόπουλους, Συρτεξ-νικήσαμε το θόρυβο κλπ και βρήκε το δρόμο της.

Νίκος
hellenic
An moy pei kapioys kanenan sobaro epinditi eimai kai ego uper na figeio Fillipoy,ela omos pos den fainetai pouthena kaneis toys goustrei na parei tin AEK!
ashton
ο Φιλίππου ούτε λεφτά βάζει ούτε ενδιαφέρεται.
Το ιδανικό θα ήταν κάποιος που και λεφτά να βάζει και να ενδιαφέρεται.
ΟΜΩΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΛΕΦΤΑ ΑΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΛΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΑ.
nikefalin
QUOTE(ashton @ Apr 12 2007, 10:04 PM) *
ο Φιλίππου ούτε λεφτά βάζει ούτε ενδιαφέρεται.
Το ιδανικό θα ήταν κάποιος που και λεφτά να βάζει και να ενδιαφέρεται.
ΟΜΩΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΛΕΦΤΑ ΑΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΛΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΑ.

Συμφωνώ 100 %, η ομάδα έχει ζήσει και σε "φτωχές εποχές" ( α ρε Λεφάκη γίγαντα, έφερε κι εναν Ρολάντο Μπλάκμαν, έναν Λοιντ Ντάνιελς) αλλά τέτοια κατάντια από την πλευρά της ιδιοκτησίας/διοίκησης είχε μόνον επί Βουτσόπουλου και Μάκαρου (δεν τον θαυμάζω, λόγω μεγέθους τον γράφω έτσι).
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.