Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Άρης - Προκριματικοί Basketball Champions League - Σεζόν 2018-2019
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Α1 Basket League > Άρης
Pages: 1, 2
SteelGandalf
Καλησπέρα στην παρέα, μετά από καιρό. Ο τίτλος της συγκεκριμένης θεματικής ενότητας δεν είναι απόλυτα αντιπροσωπευτικός, επειδή η ομάδα του Άρη συμμετέχει σε προκριματικούς γύρους μέχρι να καταφέρει, αν το πετύχει, να βρεθεί σε όμιλο της φετινής διοργάνωσης. Η αρχή γίνεται σήμερα, όταν και στις 18:00 θα αντιμετωπίσει σε εκτός έδρας αναμέτρηση την Διναμό Τιφλίδας από την Γεωργία. Ο αγώνας θα μεταδοθεί ζωντανά από το Basketball Champions League, μέσω του youtube (παρατίθεται σύνδεσμος από κάτω).

Α' Προκριματικός Γύρος - 1ος Αγώνας

Πέμπτη, 20/9/2018, 18:00
(Youtube link "live")

BC Dinamo Tbilisi - Άρης

QUOTE(www.pressaris.gr - 20/9/2018)
Αυλαία στη σεζόν του Αυτοκράτορα στο Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στη Διναμό (PRESSARIS, 18:00)

Στο γήπεδο όπου η Εθνική ομάδα κέρδισε την Γεωργία και εξασφάλισε την πρόκριση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα θα επιδιώξει σήμερα (18:00) ο Άρης να βάλει τις δικές του βάσεις πρόκρισης στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η σεζόν ξεκινάει σήμερα για τον Άρη με έναν αγώνα που έχει ιδιαιτερότητες, καθώς δεν υπάρχει μεγάλη πληροφόρηση για την πρωταθλήτρια Γεωργίας. Ωστόσο οι κίτρινοι θέλουν να παρουσιαστούν αυτοί όπως πρέπει και να βγάλουν στο παρκέ όλα όσα θέλει να δει ο Βαγγέλης Αγγέλου, κάνοντας το πρώτο βήμα για την πρόκριση στον β’ προκριματικό γύρο της διοργάνωσης.

Ο Αγγέλου έχει προβλήματα, καθώς ο Λάκι Τζόουνς τραυματίστηκε στον αχίλλειο στην προχθεσινή προπόνηση και ο Γκάρι ΜακΓκι έχει έναν ερεθισμό στην περιοχή του λαγονοψοΐτη, ωστόσο αμφότεροι αναμένεται να βοηθήσουν σήμερα, αφού άλλωστε χθες συμμετείχαν στο ομαδικό πρόγραμμα επί γεωργιανού εδάφους.

Στο “Tbilisi Sports Palace” θα υπάρχει κόσμος, όχι όπως υπήρχε στον αγώνα της Εθνικής όπου και έγινε σολντ άουτ, αλλά το θέμα για τον Άρη είναι να μείνει ανεπηρέαστος και να βγει στο παρκέ συγκεντρωμένος και πάντα με βάση και σταθερή αξία την άμυνά του.

Από εκεί θα απλοποιηθούν τα πάντα ή θα περιπλέξουν τα πάντα. Αν ο Άρης παρουσιάσει το πρόσωπο που μπορεί αμυντικά, δύσκολα θα μπορέσει να του βάλει προβλήματα η Διναμό.

Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει οι κίτρινοι να παίξουν και έξυπνα, διότι υπάρχει και ο επαναληπτικός του Παλέ σε 48 ώρες, το απόγευμα του Σαββάτου.
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr - 20/9/2018)
Η ΚΑΕ “σκιαγραφεί” το προφίλ της Διναμό Τιφλίδας

Η Dinamo Tbilisi είναι η πρώτη ομάδα που θα αντιμετωπίσει ο Άρης τη σεζόν 2018-2019, στο δρόμο για τους ομίλους του Basketball Champions League.

Η ανάλυση της ΚΑΕ
:

Οι «κίτρινοι» αγωνίζονται σήμερα (20/09, 18:00) στην έδρα της πρωταθλήτριας Γεωργίας και πιο πετυχημένης ομάδας στην ιστορία του αθλήματος στη χώρα. Είναι μάλιστα η πρώτη φορά στην πλούσια ευρωπαϊκή τους ιστορία που θα αναμετρηθούν με ομάδα από τη Γεωργία.

Η Dinamo είναι ένας σύλλογος με μεγάλη παράδοση. Το 1962 κατέκτησε το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα (σημερινή Ευρωλίγκα) και ήταν φιναλίστ το 1960. Επίσης έχει φτάσει και στον τελικό του Κυπέλλου Saporta το 1969, χάνοντας από την Slavia Praha. Μετρά επτά κατακτήσεις Πρωταθλημάτων και τριών Κυπέλλων Γεωργίας.

Πέρυσι στέφθηκε πρωταθλήτρια, έχοντας τερματίσει στην τρίτη θέση της κανονικής περιόδου (21-11). Στους τελικούς «έσπασε» την έδρα της πρωτοπόρου Kutaisi και με νίκες 3-2 πήρε τον τίτλο.

Στην Ευρώπη, αφού αποκλείστηκε στα προκριματικά του Basketball Champions League με δύο ήττες από την ισπανική Badalona, συμμετείχε στο FIBA Eυrope Cup, γνωρίζοντας έξι ήττες σε ισάριθμες αναμετρήσεις.

Οι πρωταθλητές Γεωργίας έχουν ανανεώσει τη σύνθεση τους σε πολύ μεγάλο βαθμό σε σχέση με την περυσινή σεζόν. Ο Κροάτης σέντερ, Domagoj Bubalo (27, 2,12) που ήταν η τελευταία χρονικά προσθήκη στο ρόστερ τους, είναι γνωστός στους Έλληνες φιλάθλους από την περυσινή θητεία του στον Ηρακλή, στο πρωτάθλημα της Α2. Εμπειρία από την Ελλάδα έχει και ο Αμερικανός φόργουορντ, Lamont Mack (31, 2,01), ο οποίος αγωνίστηκε στην ΑΕΚ ενάμιση χρόνο, από το 2009 μέχρι τον Ιανουάριο του 2011. Η Dinamo Tbilisi έχει στη σύνθεση της ακόμη τρεις Αμερικανούς, τον Reger Dowell (27, 1,85), τον Jalen McGaughy (23, 2,08) και τον Jordan Swopshire (23, 2,01).

Ο Merab Bokolishvili (26, 1,94) και ο Mikhail Berishvili (31, 2,03) είναι οι δυο γηγενείς που ξεχωρίζουν στο ρόστερ της αντιπάλου του ΑΡΗ, καθώς αποτελούν μέλη της Εθνικής Γεωργίας και έπαιξαν στον πρόσφατο αγώνα με την Ελληνική ομάδα για τα Προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2019, ο οποίος έγινε στη Γεωργία. Στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας έχει κληθεί και ο Mikhail Chochua (31, 1,92), που είναι ένας από τους πιο έμπειρους παίκτες της Dinamo.

Προπονητής της είναι ο Irakli Khostaria, ο οποίος βρίσκεται στον πάγκο της από το 2011 και συνεργάτες του είναι ο Mamuka Turashvili και ο Marko Minic.

Έδρα της το «Tbilisi Sports Palace», χωρητικότητας 10 χιλιάδων θέσεων.


Ξεκινάμε...
SteelGandalf
1η Περίοδος

BC Dinamo Tbilisi - Άρης : 15-24

Αν και πολύ νωρίς ακόμη, φαίνεται πως μπορούμε να έχουμε εύκολο απόγευμα και, κυρίως, να προκριθούμε στην επόμενη φάση των προκριματικών.

2η Περίοδος (Ημίχρονο)

BC Dinamo Tbilisi - Άρης : 35-47

Αισίως φτάσαμε στο ημίχρονο και ο Άρης δεν έχει κανένα πρόβλημα, διατηρώντας τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού.
benchwarmer
Πολύ χαμηλού επιπέδου ο αντίπαλος. Η ομάδα θα κριθεί καλύτερα στον επόμενο γύρο (με τον νικητή του ζευγαριού Νίζνι-Πόρτο, μάλλον τους Ρώσους δηλαδή), ενώ στον τρίτο και τελευταίο προκριματικό περιμένει ήδη η τσεχική Παρντούμπιτσε (όχι κάτι το ιδιαίτερο νομίζω, η πιο δύσκολη ομάδα που μπορεί να πετύχει ο Άρης μέχρι τους ομίλους πιστεύω είναι η Νίζνι).
SteelGandalf
Με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνο φίλε benchwarmer!

3η Περίοδος

BC Dinamo Tbilisi - Άρης : 48-67

Ενώ σε λίγα λεπτά ολοκληρώνεται η αναμέτρηση, με τον Άρη να έχει ξεπεράσει και τους 30 πόντους διαφοράς (51-82 το σκορ περίπου 4 λεπτά πριν το τέλος).

4η Περίοδος (Τελικό Σκορ)

BC Dinamo Tbilisi - Άρης : 64-90

Περίπατος και πλέον ο επαναληπτικός του Σαββάτου αποτελεί αγώνα διαδικαστικού χαρακτήρα.
Conan1982
Πολύ λίγος κόσμος πάντως στις κερκίδες την Δυναμό. Δεν φαίνεται να συγκινεί του Γεωργιανούς το άθλημα.
tuareg
πρεπει να μαστε πολυ αρρωστοι παντως...πανω απο 4500 κοσμος εβλεπε στο γιουτιουμπ ματς που δε καθονται να δουν ουτε ισοβιτες
Tuvok
QUOTE(tuareg @ Sep 20 2018, 19:45 ) *
πρεπει να μαστε πολυ αρρωστοι παντως...πανω απο 4500 κοσμος εβλεπε στο γιουτιουμπ ματς που δε καθονται να δουν ουτε ισοβιτες


Οι μισοί εξ αυτών ήταν τρολς άλλων ομάδων πάντως. smiley.gif

Έχω μια απορία: πέρσι τερματίσαμε εκτός 8άδας στην Α1, πώς καταφέραμε και μπήκαμε στο BCL; Όχι ότι με χαλάει δηλαδή. rolleyes.gif
SteelGandalf
Είναι αρχή της χρονιάς, φίλε Βασίλη, οπότε "διψάμε" για Άρη, πόσο δε περισσότερο που δεν έχουμε καν εικόνα του. wink.gif

QUOTE(www.pressaris.gr - 20/9/2018)
Νίκη – πρόκριση (90-64) του Άρη στην Τιφλίδα με περίπατο!

Ο Άρης έπαιξε σαν Άρης, η Διναμό ήταν αδύναμη αντίπαλος, αλλά η σοβαρότητα και η προσήλωση των κίτρινων τους έστειλε από σήμερα στον β’ προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ. Η νίκη μέσα στην Τιφλίδα με 90-64 φανερώνει την διαφορά ποιότητας των δύο ομάδων και την πολύ καλή απόδοση του Άρη.


Πίεση παντού και εξαιρετικό ξεκίνημα

Ο Άρης ξεκίνησε ιδανικά τον αγώνα στην Τιφλίδα. Με πίεση από όλους τους παίκτες σε όλο το γήπεδο, κατάφερε να αποσυντονίσει πλήρως την Διναμό και πολύ γρήγορα προηγήθηκε με 7-0 και 11-2. Ο Βαγγέλης Αγγέλου επέλεξε να ξεκινήσει τον αγώνα με την πιο έμπειρη περιφερειακή τριάδα του (Βεργίνης, Μποχωρίδης, Μπελ) ώστε να ελέγξει τον ρυθμό και το κατάφερε.

Επί της ουσίας οι κίτρινοι ουδέποτε απειλήθηκαν από τη Διναμό, διότι δεν έδωσαν δικαιώματα. Οι γηπεδούχοι έκαναν 7 λάθη στο πρώτο δεκάλεπτο και είχαν μόλις 3/10 σουτ (αλλά 8/12 βολές), ενώ ο Άρης ολοκλήρωσε την πρώτη περίοδο με 7/9 δίποντα, αλλά 1/8 τρίποντα.

Αγγέλου και Νταλό έδωσαν λύσεις ερχόμενοι από τον πάγκο για να διατηρήσουν την διαφορά του Άρη σε επίπεδα ασφαλείας. Στο 8’ το σκορ ήταν 8-16 και στο τελευταίο λεπτό οι κίτρινοι προηγήθηκαν με 13-22 και 15-24 (10’).

Σούπερ Νταλό και +12

Το δεύτερο δεκάλεπτο είχε έναν πρωταγωνιστή για τον Άρη και αυτός ήταν ο Μπορίς Νταλό. Όχι μόνο γιατί πέτυχε κρίσιμα καλάθια, αλλά γιατί ήταν… παντού σε άμυνα και επίθεση. Οι κίτρινοι με τον Γάλλο και τον Μποχωρίδη κατάφεραν να ξεφύγουν και με 17 πόντους διαφορά, όταν το σκορ έγινε 19-36 στο 13’, ενώ με τρίποντο του Νταλό στο 18’ το σκορ έγινε 28-45 και έκλεισαν το ημίχρονο στο +12 (35-47), διότι οι Γεωργιανοί βρήκαν δύο ελεύθερα σουτ και μείωσαν, χωρίς αυτό πάντως να αλλάξει την εικόνα του παιχνιδιού και να αλλοιώσει την πλήρη κυριαρχία του Άρη, που έκανε ό,τι ήθελε στο παρκέ.

Το σημαντικό είναι ότι οι κίτρινοι ολοκλήρωσαν το πρώτο μέρος με 11/13 βολές (5/6 ο ΜακΓκι), είχαν 12/18 δίποντα κι αν δεν έκαναν 9 λάθη η διαφορά θα ήταν ακόμα μεγαλύτερη.

Η ώρα του Τζόουνς στο τρίτο δεκάλεπτο

Ο Λάκι Τζόουνς ήταν αυτός που έδωσε τον ρυθμό στον Άρη στην τρίτη περίοδο. Ο Αμερικανός με 9 πόντους σε αυτό το διάστημα, αλλά και με καλές άμυνες, οδήγησε τον Άρη στην διατήρηση της υπέρ του διαφοράς. Οι κίτρινοι προηγήθηκαν με 37-55 στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου και αντέδρασαν σωστά όταν η Διναμό μείωσε σε 43-55. Έπαιξαν άμυνα, έτρεξαν στο ανοικτό γήπεδο και βρήκαν εύκολα καλάθια για να προηγηθούν και πάλι με 45-61 (28’). Τότε χρειάστηκαν και δύο τρίποντες “βόμβες” του Ραμόν Χάρις για να κλείσει ο Άρης την περίοδο στο 48-67 και να απλοποιήσει την κατάσταση για την υπόθεση νίκη.

Τυπική διαδικασία η τέταρτη περίοδος

Χωρίς να σταματήσουν να πιέζουν την Διναμό, οι παίκτες του Αγγέλου έκαναν ακόμα πιο εύκολη τη ζωή τους στο ξεκίνημα του τελευταίου δεκάλεπτου, όταν με καλάθια από Μποχωρίδη, Χάρις και Κάιζερ ξέφυγαν με 74-51 (32’). Τα πάντα είχαν κριθεί και για τη νίκη και για την πρόκριση, αλλά το ζητούμενο για τον Αγγέλου ήταν να μπορέσει να δώσει ρυθμό σε όλους τους παίκτες του και ενόψει της ρεβάνς, αλλά και των αγώνων στον δεύτερο προκριματικό γύρο. Αυτό και έγινε καθώς στα μέσα του δεκαλέπτου το σκορ έγινε 80-51 και κάπως έτσι διαμορφώθηκε το τελικό 90-64.

Τα δεκάλεπτα: 15-24, 35-47, 48-67, 64-90.


Boxscore

QUOTE(Tuvok @ Sep 20 2018, 20:47 ) *
Έχω μια απορία: πέρσι τερματίσαμε εκτός 8άδας στην Α1, πώς καταφέραμε και μπήκαμε στο BCL; Όχι ότι με χαλάει δηλαδή. rolleyes.gif


Δεν μπήκαμε, ακόμα τουλάχιστον, στο BCL. Γι' αυτό και συμμετέχουμε σε προκριματικούς γύρους. Μας έδωσε η FIBA το δικαίωμα αυτό κι εμείς συμφωνήσαμε να το προσπαθήσουμε, ώστε να βρεθούμε σε κάποιον όμιλο.
hagi
Καλή αρχή να έχουμε. Πολύ κακός ο αντίπαλος. Δεν μπορείς να πεις πολλά. Φυσικά και εμείς ακόμη είμαστε στην αρχή και ακόμη τα πόδια είναι πιασμένα από την προετοιμασία οπότε δεν μπορούμε να κρίνουμε ακόμη.
Σίγουρα θα έχουμε βελτίωση. Βλέποντας όμως το σημερινό παιχνίδι θα πω ότι δεν μου άρεσαν τα 34 τρίποντα. Είναι υπερβολικός αριθμός για οποιαδήποτε ομάδα. Θα συμφωνήσω με όποιον πει ότι ήταν ελεύθερα αλλά και πάλι είναι πολλά. Και είμασταν τυχεροί που μπήκαν στο τέλος γιατί αλλιώς δεν θα παίρναμε την διαφορά. Και το πρόβλημα δεν είναι τα 34 τρίποντα αλλά το ότιδεν πέρασε η μπάλα μέσα και δεν είδα συνεργασίες καθόλου ή την μπάλα να γυρίζει πολύ. Ελπίζω να δούμε κάτι διαφορετικό στην πορεία με περισσότερες συνεργασίες και όχι τόσα πολλά τρίποντα .Με καλές ομάδες θα το πληρώσουμε.
Στα θετικά είναι ότι έχουμε σουτέρ και φυσικά ότι υπάρχει διάθεση για τρέξιμο και πίεση σε όλο το γήπεδο.Αν έχουν και τις αντοχές θα πάμε καλά. Βέβαια χανόντουσαν λίγο στις άμυνες πολλές φορές αλλά είπαμε είναι αρχή ακόμα.

Σε γενικές γραμμές κρατάμε τη νίκη και τα θετικά και πάμε παρακάτω. Εύχομαι να φτάσουμε μέχρι το τέλος της διαδρομής των προκριματικών και να μπούμε στους ομίλους. Το καλό είναι ότι φέτος φαίνεται να μην υπάρχει άχρηστος παίχτης στην ομάδα.Ο Χρηστίδης πιστεύω θέλει δουλειά αλλά προσπαθεί.

Όπως έχω ξαναπεί αν έχουμε σταθερότητα στην διοίκηση και πληρώνονται οι ξένοι και δεν φύγουν τότε μπορούμε να πάμε καλά φέτος.Αλλιώς φοβάμε ότι δεν θα την γλυτώσουμε γιατί οι ξένοι μας είναι καλοί ,οι Έλληνες δεν είναι κακοί αλλά πιστεύω ότι μας λείπει τουλάχιστον ένας που θα τράβαγε την ομάδα στα δύσκολα τύπου Μποχωρίδη(στο επίπεδο εννοώ) αλλά αν φύγουν οι ξένοι δεν θα μπορέσουμε να τα βγάλουμε πέρα με τους φετινούς Έλληνες σε σχέση με πέρσι.

Συγνώμη για το μεγάλο μήνυμα.. Καλή αρχή στην Αρειανάρα μας!!!

QUOTE(Tuvok @ Sep 20 2018, 20:47 ) *
Οι μισοί εξ αυτών ήταν τρολς άλλων ομάδων πάντως. smiley.gif

Έχω μια απορία: πέρσι τερματίσαμε εκτός 8άδας στην Α1, πώς καταφέραμε και μπήκαμε στο BCL; Όχι ότι με χαλάει δηλαδή. rolleyes.gif

Φίλε tuvok ο Άρης πήρε wild card από την FIBA . Έχουν το δικαίωμα να δώσουν wild cards και μία εξ αυτών πήγε στον Άρη προφανώς λόγω του ονόματος του συλλόγου και της ιστορίας του. Η ομάδα το αποδέχτηκε και κάνει την προσπάθειά της.
Στην περίπτωση που δεν τα καταφέρει να περάσει στους ομίλους (ελπίζω πως όχι) θα συνεχίσει στο FIBA Europe Cup .
SteelGandalf
Α' Προκριματικός Γύρος - 2ος Αγώνας

Σάββατο, 22/9/2018, 19:00
(Youtube link "live")

Άρης - BC Dinamo Tbilisi

Τυπική διαδικασία, ευκαιρία για προπόνηση, αλλά και για παρουσίαση της ομάδας, επίσημα πλέον, στο κοινό της. Δυστυχώς η ώρα διεξαγωγής του αγώνα είναι δύσκολη, αφού αρκετοί θα εργάζονται ακόμη, ενώ και κατά την ολοκλήρωση του, θα ξεκινήσει η αναμέτρηση της ποδοσφαιρικής ομάδας, σε ένα σαφώς πιο σημαντικό παιχνίδι.

QUOTE(www.pressaris.gr - 22/9/2018)
Ο Άρης σφραγίζει και τυπικά την πρόκριση κόντρα στη Διναμό μπροστά στον κόσμο του (PRESSARIS LIVE, 19:00)

Ο πρώτος προκριματικός γύρος του Τσάμπιονς Λιγκ έχει διαδικαστικό χαρακτήρα για τον Άρη, καθώς στον σημερινό (19:00) αγώνα του με τη Διναμό Τιφλίδας απλά θα οριστικοποιηθεί η παρουσία του στην επόμενη φάση.

Το 90-64 με το οποίο οι κίτρινοι κέρδισαν προχθές στην Γεωργία έχει απλουστεύσει πλήρως τα πράγματα και είναι γεγονός πως ο Βαγγέλης Αγγέλου και οι παίκτες του θα “χρησιμοποιήσουν” το σημερινό παιχνίδι για να προετοιμαστούν για τους επόμενους αγώνες, κατά πάσα πιθανότητα με τη Νίζνι, η οποία κέρδισε μέσα στην Πορτογαλία την Πόρτο με 86-85 και σαφώς έχει το προβάδισμα.

Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν για τον Βαγγέλη Αγγέλου, αφού άλλωστε στον πρώτο επίσημο αγώνα της χρονιάς, 48 ώρες πριν στην Τιφλίδα, χρησιμοποίησε όλους τους παίκτες που είχε στην διάθεσή του.

Ενδεχομένως να προστατευτούν σήμερα κάποιοι παίκτες που το περασμένο διάστημα απείχαν λόγω τραυματισμών, είτε παίζοντας λιγότερο, είτε μένοντας εκτός, ώστε να είναι απολύτως έτοιμοι για τον β’ προκριματικό γύρο, αλλά αυτό είναι κάτι που θα το αποφασίσει ο τεχνικός του Άρη.

Το ότι η υπόθεση πρόκριση έχει κριθεί δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι ο Άρης δεν θα πρέπει να παίξει ακόμα καλύτερα από ότι έπαιξε προχθές στην Τιφλίδα, άλλωστε ο Αγγέλου επεσήμανε μετά την πρώτη νίκη της σεζόν πως υπάρχει ευθύνη προς τον κόσμο από την ομάδα και σεβασμός προς την διοργάνωση.
SteelGandalf
Ημίχρονο στην αναμέτρηση, όπως αναμενόταν, σ' ένα χαλαρό παιχνίδι.

1η Περίοδος

Άρης - BC Dinamo Tbilisi : 26-16

2η Περίοδος (Ημίχρονο)

Άρης - BC Dinamo Tbilisi : 49-32


tuareg
6/17 βολες με μαγκι-μποχωριδη να χουν 3/11
Conan1982
Μάλλον το μόνο ενδιαφέρον θα είναι αν πιάσει ο Άρης την κατοστάρα.
SteelGandalf
3η Περίοδος

Άρης - BC Dinamo Tbilisi : 72-40

4η Περίοδος (Τελικό Σκορ)

Άρης - BC Dinamo Tbilisi : 92-54

Boxscore
SteelGandalf
Β' Προκριματικός Γύρος - 1ος Αγώνας

Τρίτη, 25/9/2018, 19:00
(Youtube link "live")

BC Nizhny Novgorod - Άρης

QUOTE(www.pressaris.gr - 24/9/2018)
Νίζνι Νόβγκοροντ: “Υποδεχόμαστε τον 10 φορές πρωταθλητή Ελλάδας Άρη”

Ενημέρωση για τις ώρες διάθεσης των εισιτηρίων για τον αγώνα με τον Άρη έκανε η Νίζνι Νόβγκοροντ, υπογραμμίζοντας πως η ομάδα της πόλης υποδέχεται τον 10 φορές πρωταθλητή Ελλάδας.


Το παιχνίδι αύριο στην ρωσική πόλη θα ξεκινήσει στις 7 το απόγευμα (ώρα Ελλάδας) και θα διεξαχθεί στο γήπεδο Μέσερσκι, το οποίο αναμένεται να είναι γεμάτο, καθώς στόχος της Νίζνι είναι να προκριθεί στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.


QUOTE(www.pressaris.gr - 25/9/2018)
Σε live streaming το αυριανό Νίζνι – Άρης

Το αυριανό παιχνίδι του Άρη με τη Νίζνι Νόβγκοροντ (19.00) θα μεταδοθεί από το κανάλι του Τσάμπιονς Λιγκ στο Youtube, όπως συνέβη και στα δύο προηγούμενα παιχνίδια της διοργάνωσης.


«Οι φίλοι του ΑΡΗ θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν στο εξής link στο επίσημο κανάλι του BCL στο Youtube, την αυριανή πρώτη αναμέτρηση (25/09, 19:00) της ομάδας μας με τη Nizhny Novgorod, για τον Β’ Προκριματικό γύρο του Basketball Champions League» αναφέρει η σχετική ενημέρωση της ΚΑΕ Άρης.
El_Cid
Καλησπέρα στην παρέα, μετά από καιρό.

Τα ματς με τους Γεωργιανούς ήταν 2 προπονήσεις "επίσημου" χαρακτήρα. Τα σκορ θύμισαν τα προκριματικά της ομάδας του Γκάλη στο Κύπελλο Πρωταθλητριών τη δεκαετία του 80.

Με τη Νίζνι τα πράγματα θα είναι δύσκολα, για να δούμε.
stefkorner
QUOTE (El_Cid @ Sep 25 2018, 22:25 ) *
Καλησπέρα στην παρέα, μετά από καιρό.

Τα ματς με τους Γεωργιανούς ήταν 2 προπονήσεις "επίσημου" χαρακτήρα. Τα σκορ θύμισαν τα προκριματικά της ομάδας του Γκάλη στο Κύπελλο Πρωταθλητριών τη δεκαετία του 80.

Με τη Νίζνι τα πράγματα θα είναι δύσκολα, για να δούμε.


καλησπερα. το επιπεδο των Γεωργιανων ηταν ομαδας α2 που θα παλεψει για την παραμονη της..
η Νιζνι αν και δεν φαινεται να ριχνει πλεον λεφτα οπως τα προηγουμενα χρονια (το 14-16 επι Μπαγκατσκις πχ)
ειναι μια ομαδα πανω κατω στο επιπεδο του Προμηθεα ,δηλαδη θα επαιζε αναμεσα στο 4-7 στην α1 ,σαν πιθανος αμεσος ανταγωνιστης του ανανεωμενου Αρη,για τον οποιο σημερα θα βγαλουμε τα πρωτα ασφαλη συμπερασματα , στο που θα κυμανθει η δυναμικη του wink.gif
SteelGandalf
Έφτασε η ώρα!

QUOTE(www.pressaris.gr - 25/9/2018)
KAE Άρης: «Ας το κάνουμε ξανά!»

Λίγες ώρες πριν το τζάμπολ με τη Νίζνι η ΚΑΕ Άρης δημοσίευσε μια φωτογραφία με τους παίκτες του Άρη να είναι μια γροθιά μαζί με ένα εμψυχωτικό μήνυμα.


«Λίγες ώρες έμειναν πριν τον 3ο Ευρωπαϊκό αγώνα της ομάδας μας! Ας το κάνουμε ακόμα μια φορά»! αναφέρει το συγκεκριμένο μήνυμα που δίνει το σύνθημα ενόψει της σημερινής αναμέτρησης κόντρα στη Νίζνι.
Conan1982
Πάντως ο φετινός Άρης φαίνεται ότι θα πιέζει πολύ σε όλο το γήπεδο στην άμυνα. Το έκανε με του Γεωργιανούς που ήταν χαμηλό επίπεδο αλλά το κάνει και σήμερα με την Νίνζι.
SteelGandalf
1η Περίοδος

BC Nizhny Novgorod - Άρης : 11-19

Εξαιρετικό ξεκίνημα για την ομάδα μας, που δείχνει να ξέρει τι θέλει και πως να το πάρει και σήμερα. Είναι πολύ νωρίς βέβαια ακόμη.
stefkorner
βλεπω αρκετα μεγαλη βελτιωση του Μπελ απο την περασμενη σεζον!αλλα μεχρι στιγμης περισσοτερο με εντυπωσιαζει η εξελιξη του Νταλο,που εκτελεστικα &δημιουργικα ηταν διστακτικος μεχρι περσι στον Πανιωνιο (και φυσικο γιατι ειχε αδυναμιες τεχνικα)
αν εξελιχθει το αρχικα μεγαλο προτζεκτ της Παρτιζαν στα χερια του Αγγελου,θα ειναι πλ τυχερος ο Αρης wink.gif
SteelGandalf
2η Περίοδος (Ημίχρονο)

BC Nizhny Novgorod - Άρης : 22-33

Ελεγχόμενη η κατάσταση και φαίνεται πως και στο σημερινό παιχνίδι μπορεί ο Άρης να πάρει τη νίκη, η οποία θα ισοδυναμεί με μισή πρόκριση.
SteelGandalf
3η Περίοδος

BC Nizhny Novgorod - Άρης : 40-51

Αν και μείωσαν την διαφορά οι Ρώσοι, ο Άρης κατάφερε να ξεφύγει και πάλι με διψήφια διαφορά πόντων.
SteelGandalf
4η Περίοδος (Τελικό Σκορ)

BC Nizhny Novgorod - Άρης : 63-65

Επέστρεψε και πάλι η Nizhny αλλά ο Άρης πήρε το ροζ φύλλο αγώνα, έστω και με δύο πόντους διαφορά. Έτσι, στον επαναληπτικό της Παρασκευής, με στοιχειώδη σοβαρότητα και καλή απόδοση, μπορεί να προκριθεί και στην 3η φάση.

QUOTE(www.pressaris.gr - 25/9/2018)
Ο Άρης έφυγε νικητής από τη Ρωσία (65-63) και σφραγίζει την πρόκριση στο Παλέ!

Ο Άρης έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκρισή του στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ, κερδίζοντας μέσα στη Ρωσία τη Νίζνι Νόβγκοροντ με σκορ 65-63 και πλέον θέλει να ολοκληρώσει το έργο του την Παρασκευή στο Παλέ, που θα πρέπει να είναι κατάμεστο από 5.500 Αρειανούς!


Ο Βαγγέλης Αγγέλου επέλεξε να ξεκινήσει με δίδυμο Νταλό – Μποχωρίδη στην περιφέρεια και τους έβαλε να ποστάρουν τους Πέρι και Ουζίνσκι, θέλοντας έτσι να δημιουργήσει πλεονέκτημα στην επίθεση των κίτρινων.

Αυτό και έγινε, διότι δημιουργήθηκαν φάσεις στις οποίες ο Άρης βρήκε ελεύθερα σουτ και με πρώτο σκόρερ τον Γκάρι Μπελ (10π. στο α’ δεκάλεπτο) πήρε το προβάδισμα.

Οι κίτρινοι προηγήθηκαν με 5-10 με τρίποντο και φάουλ από τον Αμερικανό γκαρντ, έφτασαν στο +8 (6-14) στα μέσα του δεκαλέπτου και με όπλο την άμυνά τους (και τα κορμιά τους που έμπαιναν εμπόδιο στις επιθέσεις των Ρώσων) προηγήθηκαν με 9-18 (8’) και 11-19 στο τέλος της περιόδου, περιορίζοντας τη Νίζνι να έχει μόλις 3/15 σουτ εντός πεδιάς!

Ξεκάθαρο πλάνο, άμυνα… μέγγενη και +11

Το σκηνικό δεν άλλαξε στο δεύτερο δεκάλεπτο. Η εικόνα του Άρη ήταν πολύ καλή στην άμυνα και αν ήταν το ίδιο και στην επίθεση τότε η κυριαρχία του θα ήταν πλήρης. Το κυριότερο ήταν ότι οι παίκτες ήξεραν ακριβώς τι πρέπει να κάνουν και πότε. Δύο τρίποντα “μαχαιριές” (5/11 στο α’ μέρος) από τον Χάρις έδωσαν στους κίτρινους διαφορά ασφαλείας, αρχικά στο 12’ όταν το σκορ έγινε 11-24 και αργότερα στο 19’ όταν το σκορ έγινε 18-33, πριν οι Ρώσοι βρουν για πρώτη φορά δύο σερί καλάθια στην άμυνα του Άρη.

Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε στο 33-22 για τους κίτρινους, που κυριάρχησαν στα ριμπάουντ (23-15) και ανάγκασαν τη Νίζνι να έχει μόλις 7/30 σουτ εντός πεδιάς και παρά τα 5 λάθη της είχε πολλές κακές επιλογές. Αν δεν είχαν 6/12 βολές και 10 λάθη, θα ήταν ακόμα πιο μεγάλη η υπέρ τους διαφορά…

Αντέδρασε η Νίζνι, απάντησε ο Άρης

Ο Άρης έφτασε στο +15 τη διαφορά του όταν προηγήθηκε με 37-22 στο 22’, όμως η Νίζνι αντέδρασε. Καταρχήν μέσα από την πιεστική άμυνά της οδήγησε σε λάθος επιλογές τους κίτρινους, κέρδισε επιθετικά ριμπάουντ και ανανέωσε επιθέσεις και με πρωταγωνιστή τον Πέρι έτρεξε σερί 10-0 για να μειώσει σε 37-32 (26’).

Η απάντηση του Άρη ήρθε με ηρεμία και με πλάνο. Ο Κάιζερ προσέφερε δύο πολύτιμα καλάθια αρχικά για το 32-41 (27’) και οι κίτρινοι με τον Τζόουνς να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες έφτασαν στο +13 (38-51) πριν ο Πέρι με βολές μειώσει σε 40-51 στο φινάλε της περιόδου. Όλα θα ήταν πιο απλά αν οι κίτρινοι δεν είχαν 11/22 βολές…

Λίγο έλειψε, αλλά…

Οι κίτρινοι έπρεπε να διατηρήσουν το καθαρό μυαλό τους στην τέταρτη περίοδο και στόχευσαν σωστά στο ξεκίνημά της, περνώντας τη μπάλα στη ρακέρα. Η παρουσία του ΜακΓκι παρά την αστοχία του στις βολές ήταν καταλυτική και στις δύο πλευρές του γηπέδου. Ο Άρης προηγήθηκε με 43-55 στο 33’, αλλά η Νίζνι μείωσε σε 50-57 στο 35’ και διατηρήθηκε “ζωντανή”.

Με καλάθι και φάουλ του Τζόουνς οι κίτρινοι ξέφυγαν με 56-64 στο 37’, αλλά δέχθηκαν διαδοχικά τρίποντα από Κομόλοφ και Γκιγκόριεφ και η Νίζνι βρέθηκε σε απόσταση ενός καλαθιού (62-64) στα 1:37 πριν το τέλος.

Ο Αγγέλου κάλεσε τάιμ άουτ και ο Μπελ στην επόμενη κατοχή (1:15) με 1/2 βολές έγραψε το 62-65. Ο Πέρι αστόχησε στην επόμενη επίθεση της Νίζνι, ο Μποχωρίδης έκανε λάθος, αλλά ο Κάιζερ με απίστευτο κόψιμο διατήρησε το 62-65. Οι κίτρινοι έκαναν λάθος στην τελευταία κατοχή τους και ο Γκριγκόριεφ κέρδισε φάουλ σε τρίποντο από τον Σλαφτσάκη μόλις 9 δέκατα πριν το φινάλε. Ευτυχώς για τον Άρη είχε 1/3 και έτσι διαμορφώθηκε το τελικό 63-65.

Τα δεκάλεπτα: 11-19, 22-33, 40-51, 63-65.

ΝΙΖΝΙ (Λούκιτς): Γκιγκόριεφ 7 (1), Κομόλοφ 3 (1), Ουζίνσκι 2, Τορόποφ, Πέρι 24 (5ρ., 6ασ., 4κλ.), Όντομ 16 (7ρ.), Μπρούσαρντ 3 (3ασ.), Αστάπκοβιτς 4, Ζμπάνοφ 2, Ποπόφ, Ντραγκίσεβιτς 2.

ΑΡΗΣ (Αγγέλου) (15/27β., 16/32δπ., 6/19τρ., 41ρ., 16λ., 10ασ., 3κλ., 3κοψ.): Τζόουνς 7 (7ρ.), Μποχωρίδης 9 (1), Φλιώνης 1 (3ασ.), Μπελ 17 (6/7β., 4/7δπ., 1/5τρ.), Σλαφτσάκης 2, Κάιζερ 5 (5ρ., 2κοψ.), Νταλό 7 (4ρ., 3ασ.), Χρηστίδης, ΜακΓκι 8 (2/7β., 3/5δπ., 11ρ.), Χάρις 8 (2/3τρ.), Αγγέλου 1.


Boxscore
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr - 25/9/2018)
Άλλαξε η ώρα του δεύτερου αγώνα με τη Νίζνι

Μισή ώρα αργότερα από το προγραμματισμένο θα γίνει το τζάμπολ του δεύτερου αγώνα με τη Νίζνι, την Παρασκευή στο Nick Galis Hall.


Η διοργανώτρια αρχή αποφάσισε το παιχνίδι να ξεκινήσει την Παρασκευή στις 19.30 αντί για τις 19.00, μια αλλαγή που υπάρχει και στο σάιτ του Τσάμπιονς Λιγκ.
El_Cid
To παιχνίδι δεν το είδα, παρακολουθούσα μόνον την εξέλιξη του σκορ.
Κάποιος που το είδε μπορεί να μας δώσει κάποιες πληροφορίες πως παίξαμε;

Επίσης, για τρίτο συνεχόμενο επίσημο παιχνίδι είχαμε τραγικά ποσοστά (περί το 50%) στις βολές. Και είναι κρίμα διότι κερδίζουμε πολλές και σε οριακά παιχνίδια μπορείς να χάσεις από τις βολές, ενώ είσαι καλύτερος στη ροή του παιχνιδιού! Μου φαίνεται αδιανόητο πάντως επαγγελματική ομάδα να σουτάρει 50% από τη γραμμή!
stefkorner
QUOTE (El_Cid @ Sep 26 2018, 16:25 ) *
To παιχνίδι δεν το είδα, παρακολουθούσα μόνον την εξέλιξη του σκορ.
Κάποιος που το είδε μπορεί να μας δώσει κάποιες πληροφορίες πως παίξαμε;

Επίσης, για τρίτο συνεχόμενο επίσημο παιχνίδι είχαμε τραγικά ποσοστά (περί το 50%) στις βολές. Και είναι κρίμα διότι κερδίζουμε πολλές και σε οριακά παιχνίδια μπορείς να χάσεις από τις βολές, ενώ είσαι καλύτερος στη ροή του παιχνιδιού! Μου φαίνεται αδιανόητο πάντως επαγγελματική ομάδα να σουτάρει 50% από τη γραμμή!



προς το παρον ο Αρης επιθετικα μοιαζει σαν μικρογραφεια του περσινου Παναθηναικου ! με καλα ποσοστα στο τριποντο (ειτε απο σετ ,ειτε απο τρανζισιον) και κακιστα ποσοστα στις βολες !εναν συνδιασμο που γενικα σπανια βρισκεις
reth1
Μόνο με τον Μακ Γκι ρίχνεις άνετα το ποσοστό σου - εχθές 2/7 βολές

QUOTE(stefkorner @ Sep 26 2018, 11:33 ) *
προς το παρον ο Αρης επιθετικα μοιαζει σαν μικρογραφεια του περσινου Παναθηναικου ! με καλα ποσοστα στο τριποντο (ειτε απο σετ ,ειτε απο τρανζισιον) και κακιστα ποσοστα στις βολες !εναν συνδιασμο που γενικα σπανια βρισκεις

stefkorner
QUOTE (reth1 @ Sep 26 2018, 23:02 ) *
Μόνο με τον Μακ Γκι ρίχνεις άνετα το ποσοστό σου - εχθές 2/7 βολές


και βολες τραγικες εχει και πολυ μονοδιαστατος ειναι γενικα !
αν ο Αρης συνεχισει ετσι καλα και βρεθουν χρηματα (λογικα θα βρεθουν )μεσα στην σεζον ,μια αντικατασταση ξενου που θα τον ανεβαζε επιπεδο ,θα ηταν πιστευω του ΜακΓκι, στην θεση του βασικου σεντερ
akratacity
QUOTE (stefkorner @ Sep 26 2018, 22:46 ) *
και βολες τραγικες εχει και πολυ μονοδιαστατος ειναι γενικα !
αν ο Αρης συνεχισει ετσι καλα και βρεθουν χρηματα (λογικα θα βρεθουν )μεσα στην σεζον ,μια αντικατασταση ξενου που θα τον ανεβαζε επιπεδο ,θα ηταν πιστευω του ΜακΓκι, στην θεση του βασικου σεντερ

Ο Άρης είναι τιμωρημενος και δεν μπορεί να κινηθεί άνετα στην αγορά ξένων παιχτών.

Ο ΜάκΓκι δεδομένων των συνθηκών είναι εξαιρετική λύση για τον Άρη. Εντάξει στις βολές υπάρχουν και κορυφαίοι ψηλοί που είναι άστοχοι. Είναι όμως ένα εξαιρετικά δυνατό κορμί που μπορεί να αμυνθεί εξαιρετικά στο ζωγραφιστό. Ο Αγγέλου δεν τον πήρε για τις επιθετικές του αρετές (είναι όντως φτωχές) άλλωστε.
SteelGandalf
Β' Προκριματικός Γύρος - 2ος Αγώνας

Παρασκευή, 28/9/2018, 19:30
(novasports1HD "live")

Άρης - BC Nizhny Novgorod

Σήμερα ο επαναληπτικός με, επιτέλους, τηλεοπτική μετάδοση!

QUOTE(www.pressaris.gr - 26/9/2018)
Η ρεβάνς του Άρη με τη Νίζνι στα κανάλια Novasports

Τα κανάλια Novasports απέκτησαν το δικαίωμα να μεταδώσουν τον αγώνα του Άρη με τη Νίζνι Νόβγκοροντ στο Αλεξάνδρειο.

Η ανακοίνωση του συνδρομητικού καναλιού αναφέρει
: “Δείτε την Παρασκευή 28/9 (19:30) τον επαναληπτικό αγώνα με τη Νίζνι για τον 2ο προκριματικό γύρο της διοργάνωσης

Οι συνδρομητές των καναλιών Novasports, την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου στις 19:30, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ζωντανά και αποκλειστικά στο Novasports1HD και ηχητικά στο Novasports.gr, τον επαναληπτικό αγώνα μπάσκετ Άρης – Νίζνι Νόβγκοροντ για τον 2ο προκριματικό γύρο του Basketball Champions League.

H ομάδα Βαγγέλη Αγγέλου με όπλο τη νίκη στον πρώτο αγώνα με 65-63 και τη συμπαράσταση των φιλάθλων της στο «Nick Galis Hall», θα επιδιώξει να σφραγίσει την πρόκριση απέναντι στην ρωσική ομάδα προκειμένου να περάσει στον επόμενο γύρο. Οι «κίτρινοι» εφόσον αποκλείσουν τη Νίζνι θα αντιμετωπίσουν στη συνέχεια την τσέχικη Παρντούμπιτσε με στόχο την πρόκριση για 3η συνεχόμενη χρονιά στους ομίλους του Basketball Champions League.

Στην περιγραφή του αγώνα από το «Nick Galis Hall» θα είναι ο Γιάννης Πάγκος, ενώ το ρεπορτάζ από τον αγωνιστικό χώρο θα μεταφέρει ο Ευγένιος Δαδαλιάρας”.
Conan1982
QUOTE (SteelGandalf @ Sep 28 2018, 05:31 ) *
Β' Προκριματικός Γύρος - 2ος Αγώνας

Παρασκευή, 28/9/2018, 19:30
(novasports1HD "live")

Άρης - BC Nizhny Novgorod

Σήμερα ο εποαναληπτικός με, επιτέλους, τηλεοπτική μετάδοση!


Εμείς άραγε που δεν έχουμε Nova θα μπορούμε να το δούμε πάλι από το youtube?
hagi
Είμαστε απαράδεκτοι. Σε τέτοιο ματς και είναι άδειο το γήπεδο. Μόνο λόγια εμείς οι Αρειανοι. Κλασικά. Και οι ξένοι περιμένουν να δουν κόσμο..
stefkorner
Πολυ ασχημη η εικονα που διαβαζω με τις μισοαδειες εξεδρες !ισως αυτο να περασε και στους παικτες !
τι φαση ειναι αυτη ; στροφη στο ποδοσφαιρο φετος οι Αρειανοι .. ; blink.gif

για το ματς δεν εχω αποψη ,γιατι δεν το ειδα!αλλα νομιζω το σκορ τα λεει ολα! επανηλθε ο περσινος Αρης ,που τα εσπαγε,στην κυριολεξια ..
(με σοκαρε και το ποσοστο Μποχωριδη μολις το διαβασα dry.gif )

κριμα γιατι νομιζω ειχε ανοιξει η ορεξη πολλων με τις πρωτες επισημες εμφανισεις
επι της ουσιας ισως ετσι να ειναι καλυτερα για την πορεια στην α1 ,καθως το ροστερ δεν φαινεται να μπορουσε να ανταπεξελθει καλα σε δυο τετοιες διοργανωσεις ! βεβαια θα χρειαζοταν τα εσοδα απο το cl ,που δεν και αμελητεα !
παρεριποντως ακουσα οτι θα συνεχισει τελικα europe cup ( ; )
Conan1982
Δεν πρέπει να κατηγορηθεί κάποιος πάντως, το ρόστερ έχει τους περιορισμούς που έχει, με τα περιορισμένα χρήματα και το απαγορευτικό, ο Άρης το πάλεψε και θα είχε προκριθεί (απέναντι στην πολύ ακριβότερη Νίνζι) αν ήταν πιο εύστοχος στις βολές στα 2 ματς και πιθανότατα αν το στάδιο ήταν γεμάτο και του έδινε ώθηση.
Με τους οργανωμένους τι ακριβώς έχει γίνει; Διαβάζω σχόλια ότι κάτι παίζει, ότι δεν έβαλα πανό κλπ.
Στο Europa Cup πραγματικά δεν βρίσκω λόγο να παίξει, οι ομάδες που συμμετέχουν είναι αδιάφορες, δεν είναι ότι θα ωφεληθεί από τα παιχνίδια ούτε σε επίπεδο ανταγωνισμού, ούτε χρηματικά υποθέτω. Το μοναδικό που θα γίνει είναι οι παίκτες να καταπονούνται περισσότερο σε σχέση με τους ανταγωνιστές τους στην Α1.
yorgos
QUOTE(Conan1982 @ Sep 29 2018, 08:12 ) *
Δεν πρέπει να κατηγορηθεί κάποιος πάντως, το ρόστερ έχει τους περιορισμούς που έχει, με τα περιορισμένα χρήματα και το απαγορευτικό, ο Άρης το πάλεψε και θα είχε προκριθεί (απέναντι στην πολύ ακριβότερη Νίνζι) αν ήταν πιο εύστοχος στις βολές στα 2 ματς και πιθανότατα αν το στάδιο ήταν γεμάτο και του έδινε ώθηση.
Με τους οργανωμένους τι ακριβώς έχει γίνει; Διαβάζω σχόλια ότι κάτι παίζει, ότι δεν έβαλα πανό κλπ.
Στο Europa Cup πραγματικά δεν βρίσκω λόγο να παίξει, οι ομάδες που συμμετέχουν είναι αδιάφορες, δεν είναι ότι θα ωφεληθεί από τα παιχνίδια ούτε σε επίπεδο ανταγωνισμού, ούτε χρηματικά υποθέτω. Το μοναδικό που θα γίνει είναι οι παίκτες να καταπονούνται περισσότερο σε σχέση με τους ανταγωνιστές τους στην Α1.

Για τους περισσότερους παίκτες η δεύτερη διοργάνωση δεν είναι καταπόνηση, κάθε άλλο, δύσκολα βρίσκουν ρυθμό με ένα ματς την εβδομάδα. Όσες φορές θυμάμαι προπονητές να το σχολιάζουν, ως αρνητικό θεωρούσαν την έλλειψη δεύτερης διοργάνωσης.
stefkorner
συμφωνω με Yorgo ,ως προς την σωματικη καταπονηση ! 2 παιχνιδια την βδομαδα,τα προτιμουν κιολας οι παικτες,απο το να κανουν καθε μερα προπονηση ! και βοηθαει ως προς τον ρυθμο σιγουρα!
ομως αυτο το europe cup εχει πολλες απιθανες ομαδες..οποτε και διαφορα περιεργα-μακρινα ταξιδια ..!
εκει ολη η ταλαιπωρια!και δεν ξερω αν αξιζει απο αποψη εσοδων/εξοδων..!
δεν διαρκει ομως πολυ,αυτο ειναι το καλο του,ενω το cl εχει πολλα ματς ομιλων !
και το επιπεδο θα προσφερεται για τον Αρη,να φτασει μεχρι τελους (f4)


pan24
Τα επιπλεον παιχνιδια μπορει να δινουν ρυθμο αλλα σε ενα ροστερ που δεν εχει και το τεραστιο βαθος ουτε λογω της απαγορευσης μεταγγραφων δυνατοτητα να αποκτησει ξενο μεσα στην σεζον η καταπονηση η ο τραυματισμων παικτη/παικτων του βασικου ροτεισον μπορει να στοιχισει

Ταυτοχρονα η συγκεκριμενη διοργανωση ουτε καποιο κυρος δινει ουτε προσφερει κατι οικονομικα
Μιλαμε για την...4η Ευρωπαικη διοργανωση

Οταν ο Αρης πηρε την wild card το ηξερε οτι αυτο υπηρχε σαν ενδεχομενο αν δεν περναγε τα προκριματικα οποτε θεωρω οτι εχει γινει προγραμματισμος και για αυτο
stefkorner
QUOTE (pan24 @ Sep 29 2018, 20:11 ) *
Ταυτοχρονα η συγκεκριμενη διοργανωση ουτε καποιο κυρος δινει ουτε προσφερει κατι οικονομικα
Μιλαμε για την...4η Ευρωπαικη διοργανωση


απο την αλλη δεν περισσευουν οι ευρωπαικες διακρισεις στον Αρη,τα τελευταια χρονια!
και βλεπω στην διοργανωση θα βρεθουν απο την Σαρατοφ της Vtb εως και την Καρσιγιακα,αλλα και καποιες Γερμανικες που ειναι πανω κατω στο τωρινο επιπεδο του Αρη θεωρω ! καλο θα ειναι μην υποτιμαει ουτε την 4η ευρωπαικη διοργανωση ,ο Αρης,στην κατασταση που εχει περιελθει !
ξαφνιαστηκα ευχαριστα οταν εμαθα οτι δεχεται να συνεχισει εκει!δεν το περιμενα ,μετα τον αποκλεισμο απο το cl
McRae
Καλα,6 ματς ειναι στους ομιλους του eurocup.3 ταξιδια.Απο θεμα κοπωσης δεν ειναι τιποτα τρομερο.
pan24
QUOTE (stefkorner @ Sep 29 2018, 14:34 ) *
ξαφνιαστηκα ευχαριστα οταν εμαθα οτι δεχεται να συνεχισει εκει!δεν το περιμενα ,μετα τον αποκλεισμο απο το cl

Πιστευω δεν ειχε επιλογη να μην δεχτει αφου το συστημα προβλεπει οτι οποιος δεν περασει τα προκριματικα παει αυτοματα εκει
Θα ειχε καποια αντιδραση απο την FIBA ποσο μαλλον απο την στιγμη που η συμμετοχη στα προκριματικα εγινε μεσω wild card

QUOTE (McRae @ Sep 29 2018, 14:40 ) *
Καλα,6 ματς ειναι στους ομιλους του eurocup.3 ταξιδια.Απο θεμα κοπωσης δεν ειναι τιποτα τρομερο.

Με την δυναμικοτητα των ομαδων εκει εχει πιθανοτητες να συνεχισει και περα απο τους ομιλους
stefkorner
QUOTE (pan24 @ Sep 29 2018, 20:41 ) *
Πιστευω δεν ειχε επιλογη να μην δεχτει αφου το συστημα προβλεπει οτι οποιος δεν περασει τα προκριματικα παει αυτοματα εκει
Θα ειχε καποια αντιδραση απο την FIBA ποσο μαλλον απο την στιγμη που η συμμετοχη στα προκριματικα εγινε μεσω wild card


μα ακουσα στο ραδιοφωνο απο Κοτζια οτι εγινε αρχικα θεμα ,γιατι ηταν ζητημα αν επιθυμει η ιδια η ομαδα !
και περσι οταν αποκλειστηκε στην φαση των ομιλων,το συστημα προεβλεπε να συνεχισει στον επομενο γυρο του europe cup,αλλα δεν ειχε δεχθει..
pan24
QUOTE (stefkorner @ Sep 29 2018, 14:43 ) *
μα ακουσα στο ραδιοφωνο απο Κοτζια οτι εγινε αρχικα θεμα ,γιατι ηταν ζητημα αν επιθυμει η ιδια η ομαδα !
και περσι οταν αποκλειστηκε στην φαση των ομιλων,το συστημα προεβλεπε να συνεχισει στον επομενο γυρο του europe cup,αλλα δεν ειχε δεχθει..

Σωστος δεν το ειχα υπ'οψην μου αυτο
gratipa1929
QUOTE (pan24 @ Sep 29 2018, 14:46 ) *
Σωστος δεν το ειχα υπ'οψην μου αυτο

Όχι, στην φάση των ομίλων μόνο ο 5ος και ο 6ος απο τους αποκλεισμένους συνεχίζουν στο FIBA Europe Cup.

Ο Άρης τερμάτισε τελευταίος και αποκλείστηκε οριστικά, όπως και ο έβδομος του ομίλου. Άρα δεν υπήρξε δίλημμα, απλά δεν είχε δικαίωμα να συνεχίσει
stefkorner
QUOTE (gratipa1929 @ Sep 30 2018, 04:26 ) *
Όχι, στην φάση των ομίλων μόνο ο 5ος και ο 6ος απο τους αποκλεισμένους συνεχίζουν στο FIBA Europe Cup.

Ο Άρης τερμάτισε τελευταίος και αποκλείστηκε οριστικά, όπως και ο έβδομος του ομίλου. Άρα δεν υπήρξε δίλημμα, απλά δεν είχε δικαίωμα να συνεχίσει


πιο σωστος ο Παγκρατιωτης wink.gif ! αυτο ειναι το ακριβες !ειχαν ομως ξεκαθαρισει απο πριν ,οτι αν παιρναν την θεση που οδηγουσε στο europe cup δεν θα συνεχιζαν(ηταν τοτε περιοδος που αρχισε να φαινεται πολυ ορατος ο κινδυνος υποβιβασμου στο πρωταθλημα) ! αν το θυμασαι ,μπορεις να επιβεβαιωσεις
gratipa1929
QUOTE (stefkorner @ Sep 29 2018, 22:32 ) *
πιο σωστος ο Παγκρατιωτης wink.gif ! αυτο ειναι το ακριβες !ειχαν ομως ξεκαθαρισει απο πριν ,οτι αν παιρναν την θεση που οδηγουσε στο europe cup δεν θα συνεχιζαν(ηταν τοτε περιοδος που αρχισε να φαινεται πολυ ορατος ο κινδυνος υποβιβασμου στο πρωταθλημα) ! αν το θυμασαι ,μπορεις να επιβεβαιωσεις

Ισχύει. Και μάλιστα η FIBA είχε δώσει το δικαίωμα στις ομάδες να αιτηθούν γραπτώς πριν την έναρξη της φάσης των ομίλων αν επιθυμούν όντως να συμμετάσχουν στο FIBA Europe Cup σε περίπτωση αποκλεισμού αλλα κατάληψης 5ης ή 6ης θέσης. Ηταν πράγματι προαιρετική η συμμετοχή, απλά επρεπε να το γνωστοποιούν από την αρχή μαζί με τη δήλωση συμμετοχής.

Δεν ξέρω ομως αν το ίδιο ισχύει και για τη φάση των προκριματικών.
SteelGandalf
Τελικά η ομάδα μάς απογοήτευσε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο. Εμφανίστηκε στο παρκέ μόνο για μία περίοδο (την 3η), χωρίς να μπορεί να υπερασπιστεί την διαφορά των δύο πόντων που είχε από τον 1ο αγώνα. Δυστυχώς έλειπα από το σπίτι και δεν έχω καθόλου εικόνα του παιχνιδιού, αλλά η στατιστική, καθώς και τα επί μέρους σκορ ανά περίοδο "μιλάνε" από μόνα τους.

Το πιο απογοητευτικό πάντως από όλα, ήταν η εικόνα στις κερκίδες. Μάντης δεν είμαι, ούτε φυσικά Θεός. Δεν ξέρω τι θα συμβεί κατά την διάρκεια της χρονιάς, ούτε ποια θέση θα κατακτήσει η ομάδα. Δεν θεωρώ πως θα κινδυνέψει αγωνιστικά και είμαι βέβαιος πως ο κύριος Γουλιέλμος κάνει αγώνα και μάλιστα τεράστιο.

Αυτό που με θλίβει απεριόριστα είναι πως ολόκληρη Θεσσαλονίκη, με τους υποτιθέμενους πιο μπασκετικούς φιλάθλους (να 'χαμε να λέγαμε), άφησε την ομάδα μόνη της να φαίνεται σαν φτωχός συγγενής, σαν συνοικιακή.

Εμείς που βρισκόμαστε στην επαρχία, όπως αντιλαμβάνεστε και τα έχουμε ξαναπεί, δεν έχουμε τις ίδιες δυνατότητες για να στηρίξουμε με την φυσική μας παρουσία την ομάδα. Αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία, αλλά την στυγνή πραγματικότητα, δυστυχώς. Οι τόσοι χιλιάδες Θεσσαλονικείς Αρειανοί αν δεν είστε σε θέση να γεμίσετε ένα Nick Galis Hall, τότε είμαστε άξιοι της μοίρας γι' αυτά που θα επακολουθήσουν. Δεν το πήρατε χαμπάρι πως το πρωτάθλημα θ' αργήσουμε πολύ να το ξαναδιεκδικήσουμε; Καταδικάσαμε την ομάδα πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις; Δικαιλογίες δεν υπάρχουν, αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς.

Σήμερα δεν στενοχωρήθηκα τόσο για την εμφάνιση, ούτε για τον αποκλεισμό (κλάιν μάιν) και ίσως ν' αποδειχθεί πως ήταν καλύτερα έτσι που ήρθαν τα πράγματα. Προσωπικά θα προτιμούσα να μην επιχειρήσουμε καν να συμμετάσχουμε σε ευρωπαϊκή διοργάνωση και να επικεντρωθούμε πλήρως κι απολύτως στο δύσκολο κι άκρως ανταγωνιστικό ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά δεν διοικώ εγώ.

Σήμερα ντράπηκα με την εικόνα στις κερκίδες. Δε νοείται αυτή η ομάδα που μας έχει χαρίσει τόσες και τέτοιες χαρές να είναι μόνη της.-

1η Περίοδος

Άρης - BC Nizhny Novgorod : 11-20

2η Περίοδος (Ημίχρονο)

Άρης - BC Nizhny Novgorod : 18-34

3η Περίοδος

Άρης - BC Nizhny Novgorod : 43-47

4η Περίοδος (Τελικό Σκορ)

Άρης - BC Nizhny Novgorod : 51-62

QUOTE(www.pressaris.gr - 28/9/2018)
Τραγικός στην επίθεση ο Άρης, ήττα (51-62) και δίκαιος αποκλεισμός

Με 19 χαμένες βολές (17/36) δεν μπορεί καμία ομάδα να διεκδικήσει ούτε νίκη, ούτε πρόκριση. Ο Άρης ηττήθηκε δικαίως από τη Νίζνι Νόβγκοροντ με σκορ 51-62 και αποκλείστηκε από το φετινό Τσάμπιονς Λιγκ, παρουσιάζοντας πολύ κακό αγωνιστικό πρόσωπο.


Το ξεκίνημα του Άρη ήταν πολύ κακό. Οι Ρώσοι άλλαξαν πρόσωπο σε σχέση με τον πρώτο αγώνα, ήταν πιο συγκεντρωμένοι και σοβαροί και με πρωταγωνιστή τον Πέρι επέβαλαν τον ρυθμό τους, αφού φυσικά ο Άρης τους έδωσε δικαιώματα. Στο 4’ το σκορ ήταν 4-9 και λίγο μετά το πρώτο πεντάλεπτο του αγώνα η Νίζνι με τρίποντο του Κομόλοφ ξέφυγε με 11 πόντους διαφορά (6-17), αναγκάζοντας τον Αγγέλου να καλέσει τάιμ άουτ.

Η αντίδραση του Άρη ήρθε μέσα από την άμυνα και με εύστοχες βολές από ΜακΓκι και Λάκι Τζόουνς (7/12 στο α’ δεκάλεπτο συνολικά οι κίτρινοι) η διαφορά μειώθηκε στους 7 (11-18), ωστόσο η Νίζνι (με 7/15 εντός πεδιάς) έκλεισε την πρώτη περίοδο στο 11-20, ελέγχοντας πλήρως την κατάσταση, αφού ο Άρης είχε μόλις 2/11 εντός πεδιάς και 7 λάθη.

Η Νίζνι με την σκληρή άμυνά της, πόνταρε στην αστοχία του Άρη στις βολές και αυτό τις έβγαινε, όσο οι κίτρινοι αστοχούσαν. Επιθετικά είχε βρει ρυθμό και με ελεύθερα σουτ έφτασε στο +16 (11-27) στο 13’, κυριαρχώντας πλήρως του Άρη, που είχε τους περισσότερους παίκτες εκτός κλίματος αγώνα.

Οι κίτρινοι δεν είχαν καθαρό μυαλό στην επίθεση κι όποια προσπάθεια κατέβαλαν στην άμυνα, δεν είχε αποτέλεσμα… Η Νίζνι σταθερά ήταν μπροστά με διαφορά ασφαλείας, ο Άρης σταθερά έχανε βολές και στο 15’ το σκορ ήταν 15-29. Οι κίτρινοι μείωσαν σε 18-29, αλλά ένα τρίποντο του Κομόλοφ και ένα καλάθι του Τορόποφ πήγε τη διαφορά και πάλι στους 16 πόντους (18-34) στο φινάλε του ημιχρόνου, διάστημα στο οποίο ο Άρης είχε μόλις 4/23 σουτ, 10/18 βολές και 12 λάθη, ενώ έδωσε 9 δεύτερες επιθέσεις στη Νίζνι.

Ο Άρης έφτασε να χάνει και με 19 πόντους στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου όταν το σκορ έγινε 18-37 (21’), αλλά η αντίδρασή του ήρθε. Με τους Νταλό και Τζόουνς να δίνουν ενέργεια και στα δύο μισά του γηπέδου και κυρίως να πετυχαίνουν “μεγάλα” τρίποντα (3/4 ο Τζόουνς) και τον ΜακΓκι να είναι το σημείο αναφορά στη ρακέτα οι κίτρινοι έτρεξαν ένα σερί 19-6 και μείωσαν σε 37-43 (27’).

Η Νίζνι απάντησε με δικό της σερί 4-0 και προηγήθηκε με 47-37, αναγκάζοντας τον Αγγέλου να καλέσει τάιμ άουτ για να κόψει τον ρυθμό των Ρώσων. Αποτέλεσμα; Δύο σερί τρίποντα από Χάρις και Μπελ διαμόρφωσαν το 43-47 (29’) και ο Άρης είχε επιστρέψει για τα καλά, αφού είχε 6/9 τρίποντα και μόλις δύο λάθη στο τρίτο δεκάλεπτο!

Με καλάθι του Μπελ ο Άρης μείωσε στο καλάθι (45-47) στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου, αλλά για τα επόμενα τέσσερα λεπτά περιορίστηκε σε ένα μόνο καλάθι, δίνοντας το δικαίωμα στη Νίζνι με τους Πέρι και (κυρίως) Όντομ να ξεφύγει με 47-55 στο 35’. Οι κίτρινοι έχασαν το μομέντουμ της τρίτης περιόδου, κουράστηκαν και από την προσπάθεια να επιστρέψουν και η Νίζνι το εκμεταλλεύτηκε ξεφεύγοντας με 11 πόντους (48-59 στο 37’ και 50-61 στο 38’).

Όλα κρίθηκαν 1:59 πριν το φινάλε, όταν ο Χάρις έστειλε στο σίδερο άλλες δύο βολές και ο Μποχωρίδης εκτός φάσης χρεώθηκε με αντιαθλητικό φάουλ στον Κομόλοφ.

Τα δεκάλεπτα: 11-20, 18-34, 43-47, 51-62.

ΑΡΗΣ: (17/36β., 8/30δπ., 6/20τρ., 40ρ., 8ασ., 19λ., 8κλ., 5κοψ.): Αγγέλου, Νταλό 10 (7ρ., 2ασ.), Φλιώνης 1, Χάρις 3 (4ρ., 4λ.), Σλαφτσάκης, Μπελ 9 (3/6δπ., 1/3τρ., 4ρ.), Μποχωρίδης 1 (1/2β., 0/4δπ., 0/3τρ., 1ασ., 4λ., 4κλ.), Τζόουνς 15 (6/10β., 0/3δπ., 3/6τρ., 5ρ.), Κάιζερ 2, ΜακΓκι 10 (6/14β., 2/4δπ., 6ρ., 2κλ., 2κοψ.).

ΝΙΖΝΙ: Μπρούσαρντ 2, Γκριγκόριεφ 12 (1), Γκούντουμακ, Όντομ 10 (1), Πέρι 16 (9ρ., 6ασ., 2κλ.), Αστάπκοβιτς, Ντραγκίσεβιτς 7 (8ρ.), Κομόλοφ 7 (2), Τορόποφ 2, Ουζίνσκι, Ζμπανόφ 6.


Boxscore

QUOTE(www.pressaris.gr - 28/9/2018)
Συνεχίζει στο FIBA Europe Cup ο Άρης, πρεμιέρα στις 17 Οκτωβρίου

Μετά τον αποκλεισμό του από το Τσάμπιονς Λιγκ ο Άρης θα συνεχίσει στην έτερη διοργάνωση της FIBA, το Europe Cup.


Αντίπαλοι των «κιτρινόμαυρων» θα είναι η Λουκόιλ Λέφσκι από τη Βουλγαρία, η Μπάιροϊτ από τη Γερμανία και ο νικητής από το ζευγάρι Κατάγια (Φινλανδία) – Ρίλσκι (Βουλγαρία).

Τα παιχνίδια αυτού του ομίλου θα ξεκινήσουν στις 17 Οκτώβρη, όταν και ο Άρης θα είναι ακόμα πιο έτοιμος σε αγωνιστικό επίπεδο.
hagi
QUOTE(SteelGandalf @ Oct 2 2018, 19:58 ) *
Τελικά η ομάδα μάς απογοήτευσε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο. Εμφανίστηκε στο παρκέ μόνο για μία περίοδο (την 3η), χωρίς να μπορεί να υπερασπιστεί την διαφορά των δύο πόντων που είχε από τον 1ο αγώνα. Δυστυχώς έλειπα από το σπίτι και δεν έχω καθόλου εικόνα του παιχνιδιού, αλλά η στατιστική, καθώς και τα επί μέρους σκορ ανά περίοδο "μιλάνε" από μόνα τους.

Το πιο απογοητευτικό πάντως από όλα, ήταν η εικόνα στις κερκίδες. Μάντης δεν είμαι, ούτε φυσικά Θεός. Δεν ξέρω τι θα συμβεί κατά την διάρκεια της χρονιάς, ούτε ποια θέση θα κατακτήσει η ομάδα. Δεν θεωρώ πως θα κινδυνέψει αγωνιστικά και είμαι βέβαιος πως ο κύριος Γουλιέλμος κάνει αγώνα και μάλιστα τεράστιο.

Αυτό που με θλίβει απεριόριστα είναι πως ολόκληρη Θεσσαλονίκη, με τους υποτιθέμενους πιο μπασκετικούς φιλάθλους (να 'χαμε να λέγαμε), άφησε την ομάδα μόνη της να φαίνεται σαν φτωχός συγγενής, σαν συνοικιακή.

Εμείς που βρισκόμαστε στην επαρχία, όπως αντιλαμβάνεστε και τα έχουμε ξαναπεί, δεν έχουμε τις ίδιες δυνατότητες για να στηρίξουμε με την φυσική μας παρουσία την ομάδα. Αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία, αλλά την στυγνή πραγματικότητα, δυστυχώς. Οι τόσοι χιλιάδες Θεσσαλονικείς Αρειανοί αν δεν είστε σε θέση να γεμίσετε ένα Nick Galis Hall, τότε είμαστε άξιοι της μοίρας γι' αυτά που θα επακολουθήσουν. Δεν το πήρατε χαμπάρι πως το πρωτάθλημα θ' αργήσουμε πολύ να το ξαναδιεκδικήσουμε; Καταδικάσαμε την ομάδα πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις; Δικαιλογίες δεν υπάρχουν, αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς.

Σήμερα δεν στενοχωρήθηκα τόσο για την εμφάνιση, ούτε για τον αποκλεισμό (κλάιν μάιν) και ίσως ν' αποδειχθεί πως ήταν καλύτερα έτσι που ήρθαν τα πράγματα. Προσωπικά θα προτιμούσα να μην επιχειρήσουμε καν να συμμετάσχουμε σε ευρωπαϊκή διοργάνωση και να επικεντρωθούμε πλήρως κι απολύτως στο δύσκολο κι άκρως ανταγωνιστικό ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά δεν διοικώ εγώ.

Σήμερα ντράπηκα με την εικόνα στις κερκίδες. Δε νοείται αυτή η ομάδα που μας έχει χαρίσει τόσες και τέτοιες χαρές να είναι μόνη της.-

1η Περίοδος

Άρης - BC Nizhny Novgorod : 11-20

2η Περίοδος (Ημίχρονο)

Άρης - BC Nizhny Novgorod : 18-34

3η Περίοδος

Άρης - BC Nizhny Novgorod : 43-47

4η Περίοδος (Τελικό Σκορ)

Άρης - BC Nizhny Novgorod : 51-62



Boxscore

Πες τα ρε φίλε.. Το σχολίασα και γω για τον κόσμο. Είναι δυνατό να μην μπορούμε να γεμίσουμε 5.000 ένα γήπεδο ολόκληρη Θεσσαλονίκη.Το ρίξανε όλοι σε αυτό το άθλημα με τα πόδια που δεν γουστάρω καθόλου..
Πάντως η αλήθεια είναι ότι έχω ξενερώσει παρα πολύ που δεν θα είμαστε στο BCL αλλά από την άλλη νομίζω θα είχαμε πολύ κακές ήττες οπότε ίσως καλύτερα.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.