Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Σερβία - Τουρκία
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Εθνικές ομάδες
Pages: 1, 2, 3, 4, 5
Pierce
Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 21:30
kseplenhs
30άρα δεν νομίζω να ρίξουν οι τούρκοι τώρα

ο ιλιασόβα θα τα έχει τα προβληματάκια του με τους φόργουορντ των σέρβων που έχουν ένα πλεονέκτημα στην επιβίωση γιατί είναι περισσότεροι.

ο τούρκογλου θα τα πάρει μερικά μεγάλα σουτ αλλά πέρα απο αυτό δεν τον βλέπω να μπορέσει να δεσπόζει με την παρουσία του.

θα γίνει μάχη γιατί και οι 2 ομάδες έχουν κορμιά να δώσουν.βλέπω να μπαίνει και ματσβαν στο κόλπο που χτες δεν θυμάμαι να έπαιξε λεπτό.

εχω απορία να δώ πως θα διαλέξουν να το πάνε οι σέρβοι το ματς.χτες το πήγαν σε ανεβασμένο ρυθμό...

δίνω ένα πλεονέκτημα στους σερβους λόγω ποιότητας αλλά έχουμε παιχνίδι στην έδρα των τούρκων που κάθε άλλο παρά κακούς τους λες σε αυτό το τουρνουά
giorgos14
70-30 υπερ των τουρκων οι πιθανοτητες κατ'εμε...Μονη ελπιδα των σερβων αναλογη ευστοχια στο τριποντα με τον προημητελικο και το γεγονος οτι στον παγκο εχουν το Ντουντα που ειναι απο τους λιγους προπονητες σε αυτο το μουντομπασκετ που πιστευω πως μπορει να βρει απαντηση σε αυτη τη ζωνη των Τουρκων..
Tretiak
Μου κάνει εντύπωση το απίστευτο μπάσκετ που παίζουν οι τούρκοι
Κυριολεκτικά, πνίγουν τον αντίπαλο.
Κανονικά θα έλεγα σέρβους φαβορί, αλλά έτσι όπως βλέπω τα πράγατα μάλλον οι τούρκοι θα τα καταφέρουν
duncan21
Ανοιχτο παιχνιδι απ' οποια πλευρα κι αν το δεις.Οι Τουρκοι δεν εχουν ποιντ γκαρντ και σεντερ της κλασης των Τεοντοσιτς και Κριστιτς.Οι Σερβοι εχουν 4 πολυ καλα φοργουορντ(Μπιελιτσα,Κεσελι,Βελιτσκοβιτς,Σ
αβανοβιτς) που μπορουν να δουν στα ματια τους Τουρκογλου,Ιλιασοβα και θα τους βγει σε καλο να κανουν συνεχες rotation ωστε να κουρασουν τα δυο αστερια των Τουρκων.Επισης οι Σερβοι ειναι η μοναδικη ομαδα στο τουρνουα που μπορει να αντιμετωπισει αυτο το ψηλο σχημα των Τουρκων με τον Τουρκογλου στο 2 εχοντας τον Μπιελιτσα στο ροστερ.Λογικα δεν θα εχουν προβλημα στο κατεβασμα της μπαλας με μια πενταδα Τεοντοσιτς,Μπιελιτσα,Σαβανοβιτς,Βελιτσκοβ
τς,Κριστιτς.

Καλυτερη ομαδα οι Σερβοι γενικοτερα και παρ' οτι οι Τουρκοι παρουσιαζαν αξιομαχο συνολο και ειναι και γηπεδουχοι θα δωσω ενα προβαδισμα στους orthodox brothers tongue.gif μονο και μονο επειδη εχουν στο ροστερ τους εκεινον τον αξυριστο με το 4 στη πλατη...

Υ.Γ Kseplenh δεν υπαρχει ο Remi... 24.gif
leonkalf
Έκανα μια σκέψη..

Η Τουρκία έχει Σέρβο προπονητή. Μέχρι τώρα νομίζω όποτε παίζει κάποιος προπονητής εναντίον της χώρας του, χάνει.

Φέτος, Μανιάνο (Αργεντίνος), ο Μπλατ μάλλον σήμερα (Αμερικάνος), Καζλάουσκας (Λιθουανός, εναντίον της μητέρας Ρωσίας, πρώην Σοβ. Ένωσης).
Μπορεί να συνεχιστεί αυτό και με τον Τάνιεβιτς.
Igor
Η Σερβια ειναι μαζι φυσικα με την Αμερικη που μπορει να κοντραρει τα υψη που εχουν οι Τουρκοι παιχτες. Σε μια πεντα οπου ο Τουρκογλου παιζει στο 2 και ο Ιλιασοβα στο 3, οπου 4 παιχτες ειναι πανω απο 2,06 !!

Με μια τετοια πενταδα οι Τουρκοι μας εβαλαν δυσκολα, και χασαμε το παιχνιδι, αφου παγιδευαν ευκολα τα κοντα μας γκαρντ ! Η Σερβια με τον Κεσελ (καπως περιεργα τονιζεται...), τον Μπιελιτσα, τον Βελιτσκοβιτς που μπορει που και που να κατεβει στο 3, εχει και αυτη τους παιχτες που θα ματσαρουν τους Τουρκους.

Αμα δεν ηταν το παιχνιδι στην Τουρκια, θα ψηφιζα Σερβια αλλα ο κοσμος δινει τεραστιο αβανταζ στην τουρκικη ομαδα..

EDIT: Τωρα ειδα οτι πρωτος ο duncan21 επισημαινει το γεγονος με τους ψηλους παιχτες της Σερβιας, που ματσαρουν τους αντιστοιχους της Τουρκιας..
Emanuel David Ginobili
QUOTE(leonkalf @ Sep 9 2010, 18:15 ) *
Έκανα μια σκέψη..

Η Τουρκία έχει Σέρβο προπονητή. Μέχρι τώρα νομίζω όποτε παίζει κάποιος προπονητής εναντίον της χώρας του, χάνει.

Φέτος, Μανιάνο (Αργεντίνος), ο Μπλατ μάλλον σήμερα (Αμερικάνος), Καζλάουσκας (Λιθουανός, εναντίον της μητέρας Ρωσίας, πρώην Σοβ. Ένωσης).
Μπορεί να συνεχιστεί αυτό και με τον Τάνιεβιτς.


Κι εκει που πας να παραβλεψεις το γεγονος πως η σκεψη βασιζεται σε μελλοντικα γεγονοτα και την σχεση Καζλαουσκας με τη "Μαμα Ρωσια" (οι Λιθουανοι αντιπαθουσαν τους Ρωσους κι αν τους ρωτουσες κατι στα ρωσικα απαντουσαν στα λιθουανικα επι ΕΣΣΔ...) Μια φωνη απο το πισω μερος του μυαλου σου σου φωναζει ..."Ο Tanjevic ειναι Βοσνιος!" smiley.gif
colonel gomelsky
QUOTE(Emanuel David Ginobili @ Sep 9 2010, 18:43 ) *
Κι εκει που πας να παραβλεψεις το γεγονος πως η σκεψη βασιζεται σε μελλοντικα γεγονοτα και την σχεση Καζλαουσκας με τη "Μαμα Ρωσια" (οι Λιθουανοι αντιπαθουσαν τους Ρωσους κι αν τους ρωτουσες κατι στα ρωσικα απαντουσαν στα λιθουανικα επι ΕΣΣΔ...) Μια φωνη απο το πισω μερος του μυαλου σου σου φωναζει ..."Ο Tanjevic ειναι Βοσνιος!" smiley.gif


νομίζω όμως ΣΕΡΒΟβόσνιος. Εξ ου και το Μπόγκνταν. Αλλιώς θα είχε μουσουλμανικο. Γενικά οι Σέρβοι της Βοσνίας είναι πιο "υπερπατριώτες" από αυτούς της Σερβίας πολλές φορές.
xristos_metal
Σιγουρα θελω και ελπιζω να νικησει η Σερβια. Η τουρκια ομως ειναι το φαβορι. Εχει παιξει πολυ καλα μεχρι τωρα αλλα το μοναδικο δυσκολο ματς που εδωσε ηταν με εμας. Πιστευω θα βρουν προ εκπληξεων με τους σερβους που παιζουν σκληρη αμυνα, εχουν το σουτ και κυριως εχουν την φανελα. Επιπελον η Σερβια εχει παιξει μαζι τους 2 φορες σε φιλικα και τους νικησε ανετα. Να δουμε..
rchos
ο τανιεβιτς παντως νομιζω ειναι γεννημενος στο μαυροβουνιο.
γεννηκα οι γιουγκοι μετα την διαλυση οτι δηλωσαν ειναι κιολας.
αυτος δεν ξερω τι εχει δηλωσει.
η καταγωγη του παντως ειναι σερβικη.
benchwarmer
*Ο Τανιεβιτς παντως, σε μια συνεντευξη του που ειχα διαβασει προσφατα , δηλωνει ακομα Γιουγκοσλαβος, λεγοντας χαρακτηριστικα οτι αλλοι τους διελυσαν..

*Να και το λινκ http://www.sentragoal.gr/afieroma.asp?cati...;pubid=46384664
AZ1980
QUOTE(Tretiak @ Sep 9 2010, 14:53 ) *
Μου κάνει εντύπωση το απίστευτο μπάσκετ που παίζουν οι τούρκοι
Κυριολεκτικά, πνίγουν τον αντίπαλο.


Όταν στα 20 φάουλ που κάνει μια ομάδα με μεγάλα κορμιά σφυρίζεται το ένα, δεν είναι δύσκολο να "πνιγεί" ο αντίπαλος, είδικα μέσα στην καυτή ατμόσφαιρα που δημιουργείται από τους Τούρκους φιλάθλους. Οι Τούρκοι τραβολογάνε, τσεκάρουν, χτυπούν, βάζουν τρικλοποδιές και τραβάνε φανέλες στην άμυνα απολαμβάνοντας σχεδόν πλήρη ασυλία. Αυτός είναι ο λόγος που οι αντίπαλοι "πνίγονται". Πρόκειται για μια πολύ καλή ομάδα, αλλά όχι και πολύ καλύτερη της Σλοβενίας πχ, η οποία έχασε τα αβγά και τα πασχάλια προχτες. Η εικόνα απόλυτης υπεροχής των Τούρκων είναι εντελώς πλασματική. Τον Ντράγκιτς, μετά από κάθε σκριν, ο εκάστοτε Τούρκος ψηλός που έκανε χεντς άουτ τον "κοπανούσε", και δεν σφυρίχτηκαν παρά μόνο ένα ή δυο από αυτά τα φάουλ. Έτσι καταστρέφονταν σταδιακά όλα τα πλεονεκτήματα που χε η Σλοβενία στην επίθεση. Με πολύ ξύλο και εξωφρενική ατιμωρησία. Στην άλλη πλευρά του παρκέ, βέβαια, η παραμικρή επαφή ήταν φάουλ.

Έχουν λοιπόν πολύ καλή ομάδα οι Τούρκοι, ενώ οι αδυναμίες τους είναι δύσκολο σε αυτή τη διοργάνωση να επιτραπεί να φανούν, και εγώ προσωπικά περιμένω να δω ένα παιχνίδι όπου οι Σέρβοι θα πολεμήσουν σα ...Σέρβοι, σκυλίσια, για 40 λεπτά, κι όποιον πάρει ο Χάρος.

Σαφώς καλύτερη ομάδα για μένα είναι η Σερβία.

Σαφώς φαβορί είναι η Τουρκία.

Ελπίζω οι Σέρβοι να αξιοποιήσουν την διαχρονικά επιβεβαιωμένη ικανότητά τους να "γκρεμίζουν" φαβορί wink.gif




bball.gif
Green Warrior
Το ότι οι Τόύρκοι είναι σε εξαιρετική κατάσταση είναι γεγονός και φυσικά έχουν τη δύναμη της έδρας. Από την άλλη βέβαια πιτσεύω και ελπίζω να μιλήσει η ψυχή των Σέρβων και η δύναμη της φανέλας των 3 πανευρωπαίκών και 2 παγκόσμιων πρωταθλημάτων.

Ας ελπίσουμε οι Σέρβοι να έχουν οδηγό το 2001...

Αν και κακά τα ψέματα όσο ταλέντο έχει αυτή η ομάδα δεν συγκρίνεται με την παρέα των Μποντιρόγκα, Στογιάκοβιτς και σια

rchos
νομιζω οτι στοχος της φιμπα ηταν οι τουρκοι να μπουν στην τετραδα.αυτο εγινε.
εχω την εντυπωση πως με την σερβια η διαιτησια δεν θα ειναι τοσο προκλητικα υπερ της τουρκιας.
η σερβια επισης ειναι η πρωτη ομαδα που θα αντιμετωπισει η τουρκια που εχει γεματο ροστερ.
επισης εχουμε και το ιβκοβιτς εφεκτ.
περιμενω και εμφανιση του τεοντοσιτς αναλογη με αυτην που εκανε την τελευταια φορα που επαιξε εναντιον τουρκικης ομαδας σε επισιμο παιχνιδι μεσα στην Πολη.(με την εφες εννοω στην ευρωλιγκα)
τελος η σερβια εχει τα κορμια να αντιμετωπισει τα πολυ ψηλα σχηματα του τανιεβιτς με τουρκογλου στο δυο γκονλουμ στο τρια και ιλιασοβα στο 4.

πιστευω γενικα οτι το παιχνιδι θα ειναι πολυ δυνατο εως σκληρο με πολλα φαουλ ενω αναμενω και σχετικα χαμηλο σκορ.

παντως μην ξεχναμε οτι για την τουρκια αυτο το τουρνουα ειναι η κορυφη του παγοβουνου ενω για την σερβια η ανοδος προς την κορυφη του 2012.
Stelios 12
QUOTE(pierce21 @ Sep 9 2010, 16:54 ) *
Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 21:30


Παρασκευή, 10 Σεπτεμβρίου 21.30
Pierce
QUOTE (Stelios 12 @ Sep 10 2010, 11:56 ) *
Παρασκευή, 10 Σεπτεμβρίου 21.30

Σαφώς και όχι.... Δεν ξέρω που το διάβασες αλλά είναι λάθος.... Και λογικά να το δείς , δεν γίνεται να δώσουν στην μια ομάδα μια μέρα ξεκούραση πριν τον τελικό, ενώ οι άλλοι θα παίζουν.... Είπαμε να τους αλλάξουν τους Τούρκους( γιατί σύμφωνα με το πρόγραμμα αύτοι έπρεπε να παίξουν στις 18:00, αλλά ας όψεται το prime time....)
http://turkey2010.fiba.com/pages/eng/fe/10...p/schedule.html
vonzuchter
QUOTE(AZ1980 @ Sep 10 2010, 07:05 ) *
Όταν στα 20 φάουλ που κάνει μια ομάδα με μεγάλα κορμιά σφυρίζεται το ένα, δεν είναι δύσκολο να "πνιγεί" ο αντίπαλος, είδικα μέσα στην καυτή ατμόσφαιρα που δημιουργείται από τους Τούρκους φιλάθλους. Οι Τούρκοι τραβολογάνε, τσεκάρουν, χτυπούν, βάζουν τρικλοποδιές και τραβάνε φανέλες στην άμυνα απολαμβάνοντας σχεδόν πλήρη ασυλία. Αυτός είναι ο λόγος που οι αντίπαλοι "πνίγονται". Πρόκειται για μια πολύ καλή ομάδα, αλλά όχι και πολύ καλύτερη της Σλοβενίας πχ, η οποία έχασε τα αβγά και τα πασχάλια προχτες. Η εικόνα απόλυτης υπεροχής των Τούρκων είναι εντελώς πλασματική. Τον Ντράγκιτς, μετά από κάθε σκριν, ο εκάστοτε Τούρκος ψηλός που έκανε χεντς άουτ τον "κοπανούσε", και δεν σφυρίχτηκαν παρά μόνο ένα ή δυο από αυτά τα φάουλ. Έτσι καταστρέφονταν σταδιακά όλα τα πλεονεκτήματα που χε η Σλοβενία στην επίθεση. Με πολύ ξύλο και εξωφρενική ατιμωρησία. Στην άλλη πλευρά του παρκέ, βέβαια, η παραμικρή επαφή ήταν φάουλ.
bball.gif


και ο παο με τετοια αμυνα και την ιδια ασυλια πορευεται τοσα χρονια στο ελληνικο πρωταθλημα αλλα δεν ενοχλει και πολλους αυτο. δε νομιζω οτι κερδιζουν μονο για αυτο οι τουρκοι φιλε. παιζουν πολυ καλα. Παντως ειναι το μοναδικο παιχνιδι μαζι με το λιθουανια αργεντινη μεχρι τωρα που δε ξερω που να τα σπρωξω στο στοιχημα. Σκεφτομαι τουρκια αλλα τρεμει το δακτυλο και δε πατιεται το κουμπι του ποντικιου (παιζω στο ιντερνετ). Τους φοβαμαι τους Σερβους μη με κουβαδιασουν
samba
QUOTE(AZ1980 @ Sep 10 2010, 07:05 ) *
Όταν στα 20 φάουλ που κάνει μια ομάδα με μεγάλα κορμιά σφυρίζεται το ένα, δεν είναι δύσκολο να "πνιγεί" ο αντίπαλος, είδικα μέσα στην καυτή ατμόσφαιρα που δημιουργείται από τους Τούρκους φιλάθλους. Οι Τούρκοι τραβολογάνε, τσεκάρουν, χτυπούν, βάζουν τρικλοποδιές και τραβάνε φανέλες στην άμυνα απολαμβάνοντας σχεδόν πλήρη ασυλία. Αυτός είναι ο λόγος που οι αντίπαλοι "πνίγονται". Πρόκειται για μια πολύ καλή ομάδα, αλλά όχι και πολύ καλύτερη της Σλοβενίας πχ, η οποία έχασε τα αβγά και τα πασχάλια προχτες. Η εικόνα απόλυτης υπεροχής των Τούρκων είναι εντελώς πλασματική. Τον Ντράγκιτς, μετά από κάθε σκριν, ο εκάστοτε Τούρκος ψηλός που έκανε χεντς άουτ τον "κοπανούσε", και δεν σφυρίχτηκαν παρά μόνο ένα ή δυο από αυτά τα φάουλ. Έτσι καταστρέφονταν σταδιακά όλα τα πλεονεκτήματα που χε η Σλοβενία στην επίθεση. Με πολύ ξύλο και εξωφρενική ατιμωρησία. Στην άλλη πλευρά του παρκέ, βέβαια, η παραμικρή επαφή ήταν φάουλ.


σα να περιγραφεις ενα ματς στο οακα σε τελικους της Α1..

βεβαια εκει στοιχηματιζω οτι δε θα υπηρχε τπτ μεμπτο και η η αμυνα που πνιγει τον αντιπαλο θα οφειλοταν στη μαεστρια του Ομπραντοβιτς και οχι στους διαιτητες rolleyes.gif
rchos
οι χρηστες vonzuchter και samba εχουν απο ενα φαουλ.αυξηση warn level +20%


εχουμε πει πολλες φορες να μην αναφερεστε στα τοπικ αυτα στις ελληνικες ομαδες και ιδιαιτερα για θεματα που απτονται παρασκηνιου.
υπαρχουν καταλληλα τοπικ για τα παντα!
samba
ευχαριστω για το φαουλ, δεν εχω προβλημα..

παρακαλω ομως να μη σβηστει το ποστ, για να μου απαντησει ο ΑΖ στο καταλληλο θρεντ...
περιμενω με αγωνια rolleyes.gif
Magnus92
Πολυ περιεργο ματς οντως. Νομιζω παντως πως οι Τουρκοι θα βρουν τελικα τον τροπο (οποιος και να ειναι αυτος ) και θα βρεθουν στον τελικο . Η' μηπως τελικα ο Ντουντα βρει την απαντηση σε ολα αυτα και φερει τα "τρομερα μωρα" του ( ελεος με αυτην την γραφικη ατακα) σε εναν ακομα τελικο ;
Πφφφ μπερδευτηκα ... unsure.gif

Αντε και καλο ματς μαγκες wink.gif !!!
AZ1980
QUOTE(rchos @ Sep 10 2010, 08:42 ) *
νομιζω οτι στοχος της φιμπα ηταν οι τουρκοι να μπουν στην τετραδα.αυτο εγινε.
εχω την εντυπωση πως με την σερβια η διαιτησια δεν θα ειναι τοσο προκλητικα υπερ της τουρκιας.
η σερβια επισης ειναι η πρωτη ομαδα που θα αντιμετωπισει η τουρκια που εχει γεματο ροστερ.
επισης εχουμε και το ιβκοβιτς εφεκτ.
περιμενω και εμφανιση του τεοντοσιτς αναλογη με αυτην που εκανε την τελευταια φορα που επαιξε εναντιον τουρκικης ομαδας σε επισιμο παιχνιδι μεσα στην Πολη.(με την εφες εννοω στην ευρωλιγκα)
τελος η σερβια εχει τα κορμια να αντιμετωπισει τα πολυ ψηλα σχηματα του τανιεβιτς με τουρκογλου στο δυο γκονλουμ στο τρια και ιλιασοβα στο 4.

πιστευω γενικα οτι το παιχνιδι θα ειναι πολυ δυνατο εως σκληρο με πολλα φαουλ ενω αναμενω και σχετικα χαμηλο σκορ.

παντως μην ξεχναμε οτι για την τουρκια αυτο το τουρνουα ειναι η κορυφη του παγοβουνου ενω για την σερβια η ανοδος προς την κορυφη του 2012.



+1000



bball.gif
Anaz
H Σερβια ειναι ο καταλληλοτερος αντιπαλος για να σταματησει τους Τουρκους.
Σε ουδετερο εδαφος θα ηταν φαβορι οι Σερβοι, αλλα τωρα ειναι πολυ αμφιρροπο το ματς.

Τι μου θυμιζει, τι μου θυμιζει...
Ελπιζω να επαναλαβει τα ιδια και μεθαυριο..
19.gif
il postino
με διαολιζει το σπρωξιμο των τουρκων , μιας ομαδας που παιζει με την ανοχη των διαιτητων και τον αερα που της δινει το κοινο της.

καλη ομαδα , με καλη αμυνα αλλα τιποτα ιδιαιτερο για να συγκριθει με δυναμεις οπως η σερβια , οι ηπα , ισπανια , λιθουανια , αργεντινη (και βραζιλια), ακομα και με εμας.

σε οποιαδηποτε αλλη εδρα δε θα ταν καν ντερμπυ αλλα μεσα στην τουρκια δυστυχως εχουν το δευτερο λογο οι σερβοι και οχι τον πρωτο. παρολαυτα θεωρω οτι οι σερβοι , αν συνεχισουν στον ιδιο ρυθμο , θα κερδισουν.

οι τουρκοι , πλην χεντο (που ειναι σε πτωση) και ιλιασοβα , ειναι αμπαλοι. παλικαρια , μαχητες , αλλα αμπαλοι και αυτο θα φανει με μεγαλοπρεπεια στις επομενες διοργανωσεις. θυμηθειτε το!!!
Ilias7
QUOTE(il postino @ Sep 10 2010, 19:01 ) *
οι τουρκοι , πλην χεντο (που ειναι σε πτωση) και ιλιασοβα , ειναι αμπαλοι. παλικαρια , μαχητες , αλλα αμπαλοι και αυτο θα φανει με μεγαλοπρεπεια στις επομενες διοργανωσεις. θυμηθειτε το!!!


Νομιζω σε μεγαλο βαθμο εχει φανει..Τα τελευταια χρονια δεν εχουν παρουσιασει τιποτα το ιδαιτερο..Η μοναδικη τους επιτυχια ηταν το 2001 παλι λογω εδρας και τωρα που κανουν καλες εμφανισεις παλι λογω εδρας..Μαλιστα θυμαμαι στο Ευρωμπασκετ του 2007 απετυχαν και μαλιστα με πληρης ομαδα..Αλλα οι εδρες ετσι ειναι,παιζουν το ρολο του..Οπως σε μας το 87 και το 98..
magickaminia
QUOTE(Ilias7 @ Sep 10 2010, 19:44 ) *
Νομιζω σε μεγαλο βαθμο εχει φανει..Τα τελευταια χρονια δεν εχουν παρουσιασει τιποτα το ιδαιτερο..Η μοναδικη τους επιτυχια ηταν το 2001 παλι λογω εδρας και τωρα που κανουν καλες εμφανισεις παλι λογω εδρας..Μαλιστα θυμαμαι στο Ευρωμπασκετ του 2007 απετυχαν και μαλιστα με πληρης ομαδα..Αλλα οι εδρες ετσι ειναι,παιζουν το ρολο του..Οπως σε μας το 87 και το 98..

Το παιχνιδι θα ειναι μια μαχη των παγκων. Απο τη μια ο Ντουντα με τα παιδαρελια του και τον ενθουσιασμο τους και ισως την αγνοια του κινδυνου και απο την αλλη μια αλεπου των παγκων ο Τανιεβιτς με τους ΝΒΑερ και τους διψασμενους για εκδικηση για το 2001 παικτες του. Αν προσθεσεις και τον κοσμο και την διαιτησια θεωρω οτι οι Τουρκοι θα ειναι στο τελικο. Επειδη ο Τανιεβιτς ειναι δασκαλος στις συνθετες αμυνες ζωνης η μονη ελπιδα των Σερβων ειναι να τους βγουν τα σουτ για να παει η Τουρκια σε μαν του μαν, αν οχι θα εχει η Σερβια την τυχη των Σλοβενων. Το σιγουρο ειναι οτι ο Τανιεβιτς δεν θα αφησει ποτε στο Χ με 25 δευτερα τον Τεοντοσιτς να κανει 3ποντο , αυτο το εγγυωμαι. blove.gif
KingCrimson
QUOTE(magickaminia @ Sep 11 2010, 12:50 ) *
Απο τη μια ο Ντουντα με τα παιδαρελια του και τον ενθουσιασμο τους και ισως την αγνοια του κινδυνου


Δεν ειναι και τοσο παιδαρελι ενας Σερβος στα 22-23-24..ισως εχει πολυ περισσοτερες παραστασεις και απο ενα τριανταρι ελληνα! ας σταματησει ο μυθος με τους πιτσιρικαδες Γιουγκοσλαβους μια ζωη! Επειδη το μπασκετ ειναι εθνικο τους προϊον ανεκαθεν ενα πολυ ταλαντουχο 18αρι, θα τον εβαζαν κατ'ευθειαν στα βαθυα, ειτε στο συλλογο του είτε στην εθνικη ανδρων, με αποτελεσμα στα 22 του να θεωρειται ηδη αρκετα εμπειρος. Οι Σερβοι ειχαν και εχουν πιασει το νοημα του star system στον αθλητισμο, με το καλυτερο δυνατο τροπο και σε αυτο μπορουν να συγκριθουν παγκοσμιως μονο με τους Αμερικανους
Leon_cp3
QUOTE(KingCrimson @ Sep 11 2010, 13:26 ) *
Δεν ειναι και τοσο παιδαρελι ενας Σερβος στα 22-23-24..ισως εχει πολυ περισσοτερες παραστασεις και απο ενα τριανταρι ελληνα! ας σταματησει ο μυθος με τους πιτσιρικαδες Γιουγκοσλαβους μια ζωη! Επειδη το μπασκετ ειναι εθνικο τους προϊον ανεκαθεν ενα πολυ ταλαντουχο 18αρι, θα τον εβαζαν κατ'ευθειαν στα βαθυα, ειτε στο συλλογο του είτε στην εθνικη ανδρων, με αποτελεσμα στα 22 του να θεωρειται ηδη αρκετα εμπειρος. Οι Σερβοι ειχαν και εχουν πιασει το νοημα του star system στον αθλητισμο, με το καλυτερο δυνατο τροπο και σε αυτο μπορουν να συγκριθουν παγκοσμιως μονο με τους Αμερικανους


Πλάκα πλάκα ο μέσος όρος ηλικίας της ομάδας είναι τα 24 (περίπου) έτη. Εντάξει εννοείται ότι είναι μικροί αλλά όχι και 18χρονα.Αν έχει γίνει σωστή διαχείρηση με παίχτες 24 ετών άνετα μπορούν να χτυπήσουν παγκόσμιο. Είναι αυτό που λέμε ότι μόνο στην Ελλάδα θεωρείται κάποιος "νέο ταλέντο" ακόμα και στα 22.
Όσο για απόψε απλά τα πράγματα <<иди Србија>>!
vonzuchter
QUOTE(Leon_cp3 @ Sep 11 2010, 13:56 ) *
Πλάκα πλάκα ο μέσος όρος ηλικίας της ομάδας είναι τα 24 (περίπου) έτη. Εντάξει εννοείται ότι είναι μικροί αλλά όχι και 18χρονα.Αν έχει γίνει σωστή διαχείρηση με παίχτες 24 ετών άνετα μπορούν να χτυπήσουν παγκόσμιο. Είναι αυτό που λέμε ότι μόνο στην Ελλάδα θεωρείται κάποιος "νέο ταλέντο" ακόμα και στα 22.
Όσο για απόψε απλά τα πράγματα <<иди Србија>>!

ταλεντο στην ελλαδα, ειδικα στο ποδοσφαιρο, ειναι καποιος μεχρι τα 25-26. χαρακτηριστικο παραδειγμα ο μενδρινος στο ποδοσφαιρο. στο μπασκετ μεχρι τα 22-24 θεωρουνται ταλεντα γιατι αν δε 'πιασουν' μεχρι τα 24 εξαφανιζονται απο το προσωπο της γης. διαμαντοπουλος ταπουτος κοκ
aegeansheed
Για να παίξω λίγο τον συνήγορο του Πολίτη (η λέξη μπορεί να διαβαστεί και κυριολεκτικά), ήθελα να πω ότι η Τουρκία δεν είναι η ομάδα που παρουσιάζεται στα γραπτά των χρηστών Ιταλός Ταχυδρόμος και γαυροΗλίας (σε ελέυθερη μετάφραση). Νομίζω απαξιώνεται μια ομάδα που από την αρχή φάνηκε ότι έχει πληρότητα ρόστερ για να φτάσει 4άδα άσχετα με το αδιαμφισβήτητο σπρώξιμο από τους διαιτητές.

Προσωπικά, το έχω δηλώσει από την αρχή, η Τούρκικη ομάδα μου μοιάζει ως η πληρέστερη του τουρνουά τόσο στο "4" όσο και στο "5". Αυτή τη στιγμή ο χειρότερος ψηλός της είναι ο Gonlum, με τον οποίον έπαιζε κυρίως στο Παγκόσμιο του 2006. Από τότε έχει εξελιχθεί 1-2 επίπεδα ο Semih, που από οδοντογλιφίδας έγινε ένας γρήγορος ψηλός με αξιοπρεπές επιθετικό παιχνίδι, εμφανίστηκε ο Savas και ο Asik, που όσο και να τον κράζουμε για τις βολές, ο τελευταίος ισάξιος Έλληνας παίκτης με inside game έως τα 5 μέτρα (πακέτο ταλέντου & δυνατοτήτων), ήταν ο Δήμος Ντικούδης όταν είχε έρθει στην ΑΕΚ στο...μακρινό 1999 (Δήμο δεν ξεχνάμε αυτήν την Ομαδάρα).

Είναι ότι σπρώχνεται, το ξύλο στο παιχνίδι με τη Γαλλία ας πούμε θα το θυμάμαι ως χαρακτηριστικό παιχνίδι έδρας όταν θέλω να φέρω ένα τέτοιο παράδειγμα, αλλά να θυμήσω ότι μας κέρδισε στα ίσα και άρα ήταν καλύτερη ομάδα από εμάς σε αυτό το Παγκόσμιο.

Για την πορεία της ομάδας αυτής θα διαφωνήσω κάθετα στην άποψη ότι "δεν έχει παρουσιάσει τίποτα", αφού είχε τη δυνατότητα να είναι στους ημιτελικούς του προηγούμενου Ευρωπαϊκού (2009) και βρίσκεται ήδη στο τρέχον Παγκόσμιο (2010). Αν αυτό δεν είναι εξέλιξη τί είναι. Θα μπορούσα να πω εν τέλει ότι η ομάδα του Tanjevic, με κύριο όπλο την άμυνά της, έφτασε στο σημείο να γίνει το σύνολο, που με την προσθήκη 1-2 σταρ, θα ανέβαινε επίπεδο. Οι σταρ ήρθαν, με τον Turkoglou να κάνει επιτέλους το Μεγάλο του πρωτάθλημα με την Εθνική και τον Ilyasova, που αποτελεί την παγοκολώνα σε άμυνα και επίθεση (όπως κακή ώρα ο Turkcan), προερχόμενος από ένα εξαιρετικό 2ο μισό στο ΝΒΑ, από τότε που κατάλαβε ο Skiles σε ποια θέση τον ήθελε να παίζει.

Αν σε αυτούς τους 2 βάλουμε και τον Tunceri, που ήταν πάντα το μεγάλο ταλέντο σε εποχές που δεν είχαν εμφανιστεί οι Turkoglou και Okur και φέτος παίζει στα καλύτερά του (διάολε ανταποκρίνεται φοβερά στην πίεση σε όλο το γήπεδο), βάζεις και 1-2 καλούς ρολίστες (Guler, Onan) που τρέχουν σκυλωδώς και να η ομάδα.

Ομολογώ ότι κι εγώ έκραζα όταν έβλεπα ειδήσεις ότι ο Asik υπέγραψε στους Bulls και τον Semih να ποζάρει με το #86 των Celtics, αλλά η Τουρκία μια χαρά ομάδα έχει, κι ας μη συμπαθούμε το "γκρίζο σπρώξιμο" (που είναι παγκόσμια και διαχρονική αξία για τις host teams, αν και μόλις το ακούμε κάνουμε σαν να μας πήραν "το μπιφτέκι μας") και το σύστημα Διεξαγωγής και διασταυρώσεων των ομάδων που είναι στην δικτατορική αρμοδιότητα της Fiba. Όχι και τόσο άμπαλοι, δε νομίζετε;
Kanzler
Πολυ καλο Μπασκετ παιζει η τουρκικη ομαδα. Ιδιαιτερα στο παιχνιδι με την Σλοβενια ηταν φανταστικη. Τετοια παιχνιδια ελπιζαμε να δουμε απο την εθνικη μας ομαδα στο Μουντομπασκετ, αλλα τελικα μας τα δειχνουν οι Τουρκοι.
Και δεν ειναι μονον ο Turkoglu και ο Ilyasov(a) στην Εθνικη Τουρκιας, και οι συνπαιχτες τους παιζουν πολυ καλα. Καποιοι απο αυτους δεν εχουν τιποτα να ζηλεψουν απο καποιους παιχτες της δικης μας Εθνικης.

Και κατι για το οποιο κανενας δεν εγραψε: Το μεγα παθος των Τουρκων.
Φαινεται απο την πρωτη στιγμη. Με μεγαλη υπερηφανεια και παθος τραγουδουν τον εθνικο τους υμνο, ολοι οι παιχτες τους (με εξαιρεση τον Ilyasov), τα ματια τους λαμπουν στον αγωνιστικο χωρο. Μου θυμιζουν τους ποδοσφαιριστες της Τουρκιας στο EURO 2008, ομως οι Τουρκοι καλαθοσφαιριστες τους ξεπερνουν σε αυτον τον τομεα. Ποσους ποντους κερδισει οι τουρκικη ομαδα σε αμυνα και επιθεση με αυτο το παθος;

Μηπως ειμαστε αυτες τις ημερες μαρτυρες της γεννησης μιας νεας υπερδυναμης του παγκοσμιου Μπασκετ; Το 1987 ηταν η χρονια του ελληνικου Μπασκετ. Θα εχουν οι Τουρκοι το δικο τους 1987 αυριο το βραδυ; Πριν το Μουντομπασκετ εκτιμουσα οτι οι Τουρκοι θα εφθαναν εως τον τελικο. Μπορουν να κερδισουν ομως και το Μουντομπασκετ, διοτι, απο οτι φαινεται τωρα, η αμερικανικη ομαδα δεν ειναι ανικητη (πολυ απογοητευτικη επιδοση των Αμερικανων στο παιχνιδι με την Ρωσσια).

Η γνωμη μου ειναι οτι η Τουρκια ειναι ενας κοιμωμενος γιγαντας, οχι μονον στο Μπασκετ, γενικα στον αθλητισμο. Εχει περιπου 80 εκατομμυρια κατοικους, και το ποσοστο των νεων στον πληθυσμο ειναι πολυ μεγαλυτερο απο οτι στην Ελλαδα.
Ελπιζω σε νικη της σερβικης ομαδας αποψε (αν και δεν την συμπαθω), διοτι μια νικη της Τουρκιας θα εχει κακες συνεπειες για το ελληνικο Μπασκετ, την θεση του στην Ευρωπη. Θα ειναι ενα πολυ δυσκολο παιχνιδι για την Σερβια. Για να δουμε τι θα εχει σχεδιασει ο Ivkovic και εαν οι Σερβοι θα ειναι ευστοχοι οπως με την Ισπανια στα τριποντα. Εαν οι Σερβοι δεν μπουν δυνατα στο παιχνιδι απο την αρχη θα ειναι πολυ δυσκολα για αυτους.
nikefalin
QUOTE(aegeansheed @ Sep 11 2010, 16:42 ) *
ής και διασταυρώσεων των ομάδων που είναι στην δικτατορική αρμοδιότητα της Fiba. Όχι και τόσο άμπαλοι, δε νομίζετε;


είναι καλή ομάδα με ημερομηνία λήξης. Ο Τουρκογλου είναι 31 όσο και ο Τουντσερί , ο Οναν 32. Ο Τάνιεβιτς σταματά.

έχουν και αυτοί μεγάλο θέμα με τα γκαρντ , όσο ταλαντούχοι και αν είναι οι υπόλοιποι ( αν είναι).

Οι ψηλοί μπορεί να εξελιχτούν, μπορεί και όχι. Η ομάδα τους φαίνεται να έχει τη σωστή χημεία αλλά χωρίς τα βασικά τους γρανάζια ( και οι 3 που έγραψα ειναι πενταδάτοι) στον ίδιο ρόλο με τον σημερινό ( δε λέω οτί θα αποσυρθούν αλλά μεγαλώνοντας ο ρόλος τους θα αλλάξει) ,και παίζωντας μακριά από την τουρκία ( που ποτέ δεν έχουν πετύχει καν να μπουν έστω και σε τετράδα) οι προοπτικές τους είναι για τις παραδοσιακές τους θέσεις , 5- 12.

duncan21
Χατζη... icon_joy.gif icon_joy.gif icon_joy.gif
sarounas
καλό Χειμώνα rolleyes.gif
τι έγινε ρε παιδιά, τελείωσε τα μπάνια του ο Χατζηγεωργίου γι’ αυτό χάλασε έτσι ο καιρός?

επιτέλους μετά από την απόλυτη ξηρασία (Ιωάννου) και λίγη βροχούλα...
GMlls
επιτέλους στα μεγάλα ματς μεταδίδει ο μεγάλος χατζηγεωργίου.
kseplenhs
μόνος σου ρε μιλένκο αρρώστια.σπινθηροβόλος as always...
Razorblade Fish
Μιλαμε για πολυ ξυλο οι Τουρκοι,ειδικα στον Τεοντοσιτς...
GreekNick
θα προτιμήσω Μαγουλά και woop
77.gif 77.gif 77.gif 77.gif

SERBIJA
SERBIJA
SERBIJA
Anaz
Ενταξει η διαιτησια μεχρι τωρα παιζει ΦΟΥΛ Τουρκια, αλλα μηπως δεν το περιμεναμε?? rolleyes.gif
Αναμενεται μεγαλο ματς παντως!!!
phoenix_93
Αν δεν αρχίσουν να δίνουν τα άπειρα φάουλ που κάνουν οι Τούρκοι περιφερειακοί, δεν έχει ελπίδα η Σερβία.
Πρέπει να αρχίσει ο Μίλος τις κινήσεις 'με χτύπησε ρεύμα και ελεύθερος σκοπευτης' του Ναβάρο.
GreekNick
ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΜΑΤΣΑΡΑ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΧΑΛΑΣΟΥΕ ΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ

ΠΑΙΖΟΥΝΕ ΤΡΟΜΕΡΗ ΑΜΥΝΑ ΟΙ ΣΕΡΒΟΙ Η ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ???
Gidovoskos
Για να δούμε την Τουρκια σε φάση πίεσης και να ακολουθεί στο σκορ πως θα αντιδράσει, τα τρίποντα πάντως μέχρι τώρα δεν μπαίνουν 1/7 στο δευτερο δεκαλεπτο, το σκορ πηγαίνει χαμηλά για να δούμε.

Υ.Γ 1. Ο Τεοντοσιτς θα αντέξει μέχρι τέλος ? γιατί δεν τον βλέπω να βγαίνει!!!
Υ.Γ 2. Ο Σαβανοβιτσ πως μας την γλίτωσε μιας και ψωνίζουμε από Σερβία αβέρτα και πολλές φόρες με κλειστά μάτια?
il postino
πού την τρακαρε την κεφαλα του ο ματσβαν? ορθη γωνια σχηματιζει!!!!
kseplenhs
χρησιμότατος ο κέσελj μέχρι στιγμής.το κλειδι του αγώνα

και με παιχνίδι μέσα στο καλάθι αλλά και με τις άμυνές του
frenchman7
QUOTE(il postino @ Sep 11 2010, 22:46 ) *
πού την τρακαρε την κεφαλα του ο ματσβαν? ορθη γωνια σχηματιζει!!!!


Μάλλον με καμιά τσουγκράνα γιατί έχει και γραμμές από πίσω! smiley.gif

Και ο Ερντέν δεν μοιάζει με τον Νάκιτς ή μου φαίνεται?
The Warlus
Αρσλαν.
ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΚΑΛΟ ΠΑΙΔΙ!!!
Άρε Χάτζη!!!
a.car
Δε τη παλευω αλλο με το Χατζημεγιστο . Στο ιντερνετ το δευτερο ημιχρονο. Ο Ιλιασοβα το κωλοπαιδι σημερα δε βαζει ουτε βολες και με μας ειχε ξεσκιστει . Δε με νοιαζει ποιος θα κερδισει αρκει να κερδισουν αυριο τους αλαζονες .
sir-elric
αν ξανακουσω γιατι δεν επαιξε μπασκετ ο τουρκος για ενα χρονο θα πηδηχτω απο το παραθυρο.


το σκηνικο με την διαιτησια εχει παραγινει ΔΕΝ ΣΦΥΡΙΖΟΥΝ ΤΠΤ
duncan21
ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΑΜΥΝΑ απο τους Σερβους.Τα περισσοτερα καλαθια της Τουρκιας ειναι αποτελεσμα ατομικης προσπαθειας και οχι ομαδικης δουλειας.

Πολυ σοβαρος και μεστος ο Τεοντοσιτς μεχρι στιγμης χωρις τις γνωστες τρελες του.Εχει 6 ασιστ στο ημιχρονο.Το οτι επρεπε να ειχε ηδη 10 κερδισμενα φαουλ ειναι αλλουνου παπα ευαγελλιο...

Ο Σαβανοβιτς ειναι λιγο old school αλλα αποτελεσματικοτατος.Γενικα οποιος Σερβος πατησε παρκε ηταν καλος.

Φαινεται να το ελεγχουν το ματσακι οι Σερβοι κι ας ειναι μικρη η διαφορα...



This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.