Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Νίκος Γκάλης
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Α1 Basket League > Γενικές συζητήσεις
Pages: 1, 2, 3, 4
aegeansheed
Απόψε πλέον, Πέμπτη στις 21.00 είναι προγραμματισμένη η εισαγωγική συνεύντευξη Τύπου (1 ώρας) για την HoF κλάση του 2017, στην οποία έχει την τιμή να ανήκει ο Θεός.
https://twitter.com/Hoophall/status/905582225089077249
#17HoopClass

Την Παρασκευή αργά στις 1.30 το βράδυ (και για 3 ώρες περίπου) θα γίνει η επίσημη παρουσίαση των νεοεισαχθέντων. Ο Γκάλης αναφέρεται ως δεύτερος στο πρόγραμμα της εκδήλωσης και όπως είναι γνωστό θα συνοδεύεται από έναν μεγάλο σκόρερ (3 scoring τίτλοι), MVP το 1975 και τετράκις πρωταθλητή (δις στο ΝΒΑ και δις στην Ευρώπη) Bob McAdoo, εισαχθέντα στο HoF το 2000. Ο άνθρωπος που ίσως καλύτερα από όλους μπορεί να καταλάβει και να μεταδώσει την αξία του Γκάλη στο αμερικάνικο και παγκόσμιο κοινό, μιας και πέρασε ο ίδιος από τα βήματα που άφησε η πορεία του Γκάλη: από το κολλεγιακό σύστημα αρχικά, στο Draft και στη συνέχεια στην Ευρώπη, εκεί που τον έζησε ως τον μεγαλύτερό του αντίπαλο. Η διαφορά των δύο ήταν η καριέρα στο ΝΒΑ, την οποία έκανε ο McAdoo, αλλά έτσι όπως τα έφερε η ζωή, δεν μπόρεσε να βιώσει ο Νίκος. Ο Γκάλης όμως ήταν ικανός να διεκδικήσει και τυχερός να ζήσει αυτήν την τεράστια καριέρα με λαμπρό παράσημό, πέρα από τους τίτλους και της βραβεύσεις, την καθολική αγάπη του κόσμου. Από αύριο απολαμβάνει και την αιώνια αναγνώριση στη Μεγάλη Οικογένεια των Καλύτερων σε αυτήν την σπουδαία τελετή του HoF. Η μεγαλύτερη ατομική μπασκετική στιγμή... Τα θερμά μου ταπεινά συγχαρητήρια. Σ' ευχαριστούμε για όλα.

Υ.Γ. Μερικά φρέσκα άρθρα που βρήκα να κυκλοφορούν πρόσφατα:
http://www.novasports.gr/bloggers/dimitris-karudas/article/346616/akolouthodas-ta-hnaria-tou-gali/ (Δ,Καρύδας)://http://www.novasports.gr/bloggers/d...Καρύδας)://http://www.novasports.gr/bloggers/d...Καρύδας)://http://www.novasports.gr/bloggers/d...Καρύδας)
http://www.nba.com/article/2017/08/31/euro...ague-mvp-awards
https://www.voria.gr/article/to-nba-ipoklin...l-of-fame-video

* edit: βλέπω τώρα ότι ευτυχώς υπάρχει σοβαρός αθλητικογράφος στην Αμερική (για τον Καρύδα λέω) που ήδη κάνει ρεπορτάζ για παραγωγή που θα προβληθεί στη Νόβα. Δεν γνωρίζω ημερομηνίες και πότε αναμένεται δυστυχώς.
aegeansheed
QUOTE(aegeansheed @ Sep 7 2017, 03:42 ) *
Απόψε πλέον, Πέμπτη στις 21.00 είναι προγραμματισμένη η εισαγωγική συνεύντευξη Τύπου (1 ώρας) για την HoF κλάση του 2017, στην οποία έχει την τιμή να ανήκει ο Θεός.
https://twitter.com/Hoophall/status/905582225089077249
#17HoopClass





*edit: Δεν είχα υπόψιν το κανάλι του Bb HOF, έχει μερικά διαμαντάκια μέσα μεγάλες συνεντεύξεις από παλιούς άσσους για όσους ενδιαφέρονται για ιστορίες από παλιά κυρίως https://www.youtube.com/user/OfficialHoophall/videos

aegeansheed
Το μπάσκετ είναι κάτι μεγαλύτερο από τίτλους και ατομικές διακρίσεις. Σου δίνει αφορμές να προσφέρεις στην κοινωνία για το καλύτερο.

Η εισαγωγική παρουσίαση:
https://watch.nba.com/video/2017/09/08/care...fame-nick-galis

Ο λόγος του:
http://www.nba.com/video/2017/09/08/201709...ck-galis-speech

Jim84
GOAT

Runt
Συγκινηση μονο για τον Γκανγκστερ τιποτα άλλο...41.gif 77.gif

Αναρωτιέμαι αν φορεσε τα "ιδια" με τοτε συμβολικα, η απλα ετυχε. Πιστευω το πρωτο.
hagi
Πολλά συγχαρητήρια στον μέγιστο Νίκο Γκάλη για την είσοδό του στο Hall of fame. Του αξίζει και έπρεπε να γίνει.
Είδαμε και την Αρειαναρα ψηλά και πραγματικά ανατρίχιασα με όλο το σκηνικό. Respect από όλους.
Φυσικά που θα ήθελα να έβλεπα και τον Παναγιώτη Γιαννάκη να βραβεύεται αν όχι στο Hall of fame τουλάχιστον από την Ελλάδα. Αξίζει επίσης και με το παραπάνω.
Πολλά μπράβο μεγάλε Νικ!!!
geo82
Ακόμη θυμάμαι τη βραδιά του 1987. 5 χρονών παιδί τότε, στο μπαλκόνι του σπιτιού με τους γονείς μου να βλέπουμε τα αυτοκίνητα που πηγαινοέρχονταν στη Λεωφόρο Συγγρού πανηγυρίζοντας μετά τον τελικό. Θεωρώ μεγάλη τύχη που είδα αυτόν τον άνθρωπο να παίζει και ενέπνευσε μια ολόκληρη γενιά παιδιών να ασχοληθεί με την πορτοκαλί μπάλα. Οι περισσότεροι ήμαστε με τον Άρη εκείνη την εποχή (εγώ άλλαξα όταν ξεκίνησα στις ακαδημίες του Πανιωνίου). Μεγάλη τιμή για τον "γκάνγκστερ" κι ελπίζω κι ο ιστορικός Άρης να επιστρέψει κάποτε εκεί που του αξίζει.
rankin
Ο μεγαλύτερος των μεγαλύτερων
Ο απόλυτος άρχων
Ο άνθρωπος που άλλαξε το μπασκετ στην χώρα

77.gif 77.gif 77.gif 77.gif 77.gif 77.gif 77.gif

Να πάρει σειρά και ο μέγας Δράκος τώρα magic.gif

Όλοι οι άλλοι έπονται γιατί χωρίς αυτούς τους δυο, δεν ξερω που θα ηταν σήμερα το ελληνικό μπασκετ.

Επίσης, τεράστιο ρισπέκτ στους παίχτες της εθνικής που αφιέρωσαν τη νίκη επι της Λιθουανίας στον Γκανγκστερ.
Σπυριά θα έβγαλε ο σωλήνας...
basket72
QUOTE (rankin @ Sep 10 2017, 11:22 ) *
Ο μεγαλύτερος των μεγαλύτερων
Ο απόλυτος άρχων
Ο άνθρωπος που άλλαξε το μπασκετ στην χώρα

77.gif 77.gif 77.gif 77.gif 77.gif 77.gif 77.gif

Να πάρει σειρά και ο μέγας Δράκος τώρα magic.gif

Όλοι οι άλλοι έπονται γιατί χωρίς αυτούς τους δυο, δεν ξερω που θα ηταν σήμερα το ελληνικό μπασκετ.

Επίσης, τεράστιο ρισπέκτ στους παίχτες της εθνικής που αφιέρωσαν τη νίκη επι της Λιθουανίας στον Γκανγκστερ.
Σπυριά θα έβγαλε ο σωλήνας...


Χαίρομαι να βλέπω την καθολική πια αποθέωση του Γκάλη κι ας χρειάστηκε το Hall of Fame. Τα προηγούμενα χρόνια έπιανα το κεφάλι μου όταν διάβαζα για σύγκριση του με Σπανούλη και Διαμαντίδη.
Να συμπληρώσω ότι δεν άλλαξε μόνο το μπάσκετ στη χώρα αλλά ολόκληρο τον αθλητισμό που εώς τότε χαιρόμασταν όταν μπαίναμε στους 6 ή τους 8 στους μεσογειακούς ή τους βαλκανικούς. (τους θυμάστεwink.gif smiley.gif

Χαίρομαι επίσης που μπαίνει στην ίδια κουβέντα (χωρίς να είναι του διαμετρήματος του) και ο Γιαννάκης που έχει όμως και τις δάφνες του προπονητή του χρυσού το '05 και του έπους της Σαϊτάμα.
fairbasket
QUOTE (El_Cid @ Sep 10 2017, 20:01 ) *

Έζησα όλη την αυτοκρτορία του Άρη από σύμπτωση καθώς ο ΠΑΟΚ γυμναζόταν στη Νεάπολη,ενώ ο Άρης στη Σταυρούπολη(τα καλοκαίρια.Ουδέποτε δεν μου άρεσε το παίξιμο του Γκάλη ως σούτινγκ γκάρντ,τον προτιμούσα άσσο όπως στο κολλέγιο.Εκείνη την εποχή ο Γκάλης δεν ήταν απλώς ο καλύτερος μπασκετμπωλίστας, αλλά ο καλύτερος αθλητής εν Ελλάδι.Πιστεύω πως έγινε παράδειγμα και για αρκετούς Θεσσαλονικείς ή μη αθλητές του στίβου που έγιναν Ολυμπιιονίκες. Το ήθος , η ταπεινοφροσύνη του και η εργατικότητά του έφεραν άλλον αέρα στα αθλητικά πράγματα.Γκάνγκστερ στις διαπραγματεύσεις για την αμοιβή καθώς πάντα τηρούσε τις δικές του υποχρεώσεις απαρέγκλιτα.Γνωρίζαμε από πολύ κοντά ότι ο Γκάλης θα έτρεχε εν μέσω καύσωνα φορτωμένος με 20 κιλά βάρη, όταν θα θίγονταν ο Άρης θα μάζευε ρημπάουντ και όταν θα έπαιζε με τον ΠΑΟΚ,θα έριχνε και 5-6 επιτόπια καρφώματα στο ζέσταμα. Μεγάλη μορφή που δεν ένιωθε άνετα με την προβολή, ολιγαρκής, πρότυπο και για τη δική μου ζωή 20-30 χρόνια μετά, και ας μην τον προτίμησα συλλογικά ή ατομικά, όμως πάντα τον παρακολουθούσα. Νομίζω ότι η παρουσία του και μόνο(πέρα από τη βράβευση, στο hall of fame)μας τίμησε όλους ως Έλληνες, σε σημείο που δάκρυσα, όχι για την τιμή αλλά για την τρομερή του αγόρευση και εν γένει παρουσίαση. Άνθρωπος που διατήρησε ένα καλό στάτους ζωής και δεν εκτέθηκε όπως όλοι αυτοί που τους έκανε κάποιους και τον κυνήγησαν.Δεν είναι τυχαίος ο αλληλοσεβασμός με τον Μπάνε, με τον οποίο κάποτε έπαιξαν μπουνιές.
Νομίζω πως θα ήταν ο καταλληλότερος πρόεδρος της ΕΟΚ,αλλά σε κάποια άλλη χώρα,χωρίς λαμόγια. bball.gif 77.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.