Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Νίκος Γκάλης
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Α1 Basket League > Γενικές συζητήσεις
Pages: 1, 2, 3, 4
colonel gomelsky
QUOTE(Germany96 @ Dec 10 2009, 18:42 ) *
Απο την αλλη φυσικα και ο εγωισμος του ηταν τεραστιος, παικτες τετοιου διαμετρηματος πολυ δυσκολα αποδεχονται δευτερους ρολους και μην κοροιδευομαστε στο ροστερ του ΠΑΟ τοτε δεν υπηρχε κανεις που μπορουσε να υποσκελισει τον Γκαλη σε αξια κι ας μην ηταν πια στο prime του. Ο Παναθηναικος σε αυτον τον παικτη βασιζοταν για να ξαναπερπατησει την ελληνικη κορυφογραμμη και να μπει στα ευρωπαικα σαλονια (οπως και τα καταφερε). Μπορει ο Παναθηναικος να παρεμενε η κορυφαια ομαδα στην ιστορια του ελληνικου μπασκετ, αλλα τοτε ο ιδιος ο Γκαλης ξεπερνουσε το μεγεθος οχι απλα του Παναθηναικου αλλα ισως και του συνολου του ελληνικου μπασκετ. Φυσικα και αντεδρασε παιδικα αλλα ηταν μεγαλο λαθος του Παναθηναικου που τον εφερε σε αυτη την θεση. Οι Γιαννακοπουλοι τοτε δεν ειχαν παρει 5 ευρωπαικα τροπαια και αναριθμητα εγχωρια παρα ηταν μαθητευομενοι μαγοι στο τιμονι της ιστορικοτερης ομαδας της Ελλαδας στο μπασκετ, ενω ο ιδιος ο Πολιτης θα παρεμενε μια υποσημειωση στο κεφαλαιο της ιστοριας του ελληνικου αθλητισμου αν δεν υπηρχε ο Γκαλης.


1) Υπάρχουν πολλοί παίκτες που δεν έχουν ξεκινήσει κατά καιρούς στην πρώτη πεντάδα, του ίδιου και μεγαλύτερου διαμετρήματος του Γκάλη. Δεν αρνήθηκαν όμως μετά να παίξουν. Δεν υπάρχει δικαιολογία γι αυτό. Πάνω από όλους η ομάδα. Επίσης ο ΠΑΟ (όπως και ο Άρης) τον πλήρωναν και μάλιστα αδρά (με βάση τα τότε μεγέθη). Δεν έπαιζε για τη φανέλα.

2) Ο ίδιος ο Γκάλης ΑΠΟ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ δεν ξεπερνούσε ούτε το μέγεθος της ΑΕΚ. Αυτό δεν μειώνει την αξία του. Γενικά κανένας παίκτης δεν ξεπερνά καμία ομάδα. Η ΑΕΚ έχει ευρωπαικό το 68. Ο Γκάλης είχε (δυστυχώς γι αυτόν) τον μάστερ των χαμένων Φ4 Ιωαννίδη.

3) Για τον Πολίτη συμφωνούμε απόλυτα.

ΥΓ. Από πότε είναι "δεύτερος ρόλος" να μην ξεκινήσεις ΜΙΑ ΦΟΡΑ στην πρώτη πεντάδα; Αν ήταν κάτι επαναλαμβανόμενο ΟΚ. Ειδάλλως είναι απλό καπρίτσιο του Γκάλη με έντονα στοιχεία βεντετισμού.

QUOTE(kolokotronis @ Dec 10 2009, 19:24 ) *
Φίλε κόλονελ, από την ηλικία σου καταλαβαίνω ότι δεν πρόλαβες να ζήσεις τον Γκάλη σαν παίκτη.


Αν συμπλήρωνες και " στο prime του" θα είχες απόλυτο δίκιο. Δεν μειώνω τον Γκάλη. Απλά δυό καρπούζια σε μια μασχάλη δε χωράνε.

Πάντως με το παραπάνω σχόλιό μου δεν έκρινα τις μπασκετικές ικανότητες του Γκάλη.

ΥΓ. Ο Μαραντόνα με τη συμπεριφορά του σε όλη του την καριέρα μόνο παράδειγμα επαγγελματισμού δεν είναι.
Timemaster
εγώ νομίζω πως η ιστορία ξεκινάει από ποιο παλιά...
αν θυμάμαι καλά από την εθνική ακόμα υπήρχε πρόβλημα ανάμεσα σε Γκάλη και Πολίτη όπου ο δεύτερος προσπαθούσε να "επισκιάσει" τον Γκάλη!!!
οι σχέσεις τους ήταν πάντα διαταραγμένες...
και η επιλογή του Πολίτη σε εκείνο το παιχνίδι δείχνει του λόγου το αληθές.
Ο τρόπος που έβαλε τον Γκάλη στον πάγκο και το ότι του ζήτησε να παίξει παρά μόνο όταν ο Παναθηναικός κινδύνευε να χάσει το παιχνίδι (αν κάνω λάθος διορθώστε με) έγινε με πολύ άχαρο τρόπο... Κάτι τέτοιο το κάνεις σε νέους αθλητές ώστε να τους σπάσεις τον εγωισμό τους όχι σε έναν θρύλο του μπάσκετ! Και λέω πως ο τρόπος και η συμπεριφορά του Πολίτη ήταν αυτή που για την οποία αντέδρασε ο Γκάλης και όχι το ότι έκατσε στον πάγκο!

Από την άλλη η συμπεριφορά του Γκάλη 'η μικρού παιδιού την πεις ή επαγγελματία είναι το ίδιο και αυτό!
Όταν θέλει κάτι το ζητάει και άμα δε του δοθεί σταματάει να παίζει μέχρι να γίνει το δικό του και συνήθως ζητάει ή αυτά που του τάξανε ή αυτά που του αναλογούν!

Οπότε άσχημη συμπεριφορά από ένα προπονητή που δε σέβεται τους παίχτες του...
άσχημη συμπεριφορά από έναν παίχτη που παίρνει ακραίες αποφάσεις και δε βάζει νερό στο κρασί του...
και τέλος άσχημη συμπεριφορά από μια ομάδα που θα μπορούσε να βρει μια μέση λύση ή έστω να αφήσει τον Γκάλη ελεύθερο και όχι να του καρφιτσώσει το δελτίο του!
rolleyes.gif

Υ.Γ. kolokotronis πιστεύω πως ανάμεσα σε Γκάλη και πολίτη ο ΠΑΟ θα έπρεπε να διαλέξει τον Γκάλη... μιας και ο Πολίτης δεν ήταν ο καλύτερος προπονητής για μια ομάδα που είχε τα λεφτά ενώ αν θυμάμαι καλά μετά από μερικά άσχημα αποτελέσματα και ο Πολίτης εκδιώχθηκε από την ομάδα!




colonel gomelsky
QUOTE(Timemaster @ Dec 10 2009, 20:21 ) *
Οπότε άσχημη συμπεριφορά από ένα προπονητή που δε σέβεται τους παίχτες του...
άσχημη συμπεριφορά από έναν παίχτη που παίρνει ακραίες αποφάσεις και δε βάζει νερό στο κρασί του...
και τέλος άσχημη συμπεριφορά από μια ομάδα που θα μπορούσε να βρει μια μέση λύση ή έστω να αφήσει τον Γκάλη ελεύθερο και όχι να του καρφιτσώσει το δελτίο του!
rolleyes.gif


41.gif 41.gif 41.gif

Άποψη τεκμηριωμένη χωρίς υποκειμενισμούς, αποθεώσεις και μηδενισμούς. Συντάσσομαι με Timemaster.

+1
vastravoud
Συμφωνώ κι εγώ ότι φταίνε από λίγο όλοι τους.

Γι' αυτό όμως που θα έπρεπε να ντρέπονται ΟΛΟΙ οι άλλοι είναι για το γεγονός ότι υπάρχει γήπεδο με το όνομα Βασιλακόπουλος και Διαμαντίδης αλλά όχι "Γκάλης".

Πολύ απλά, αν δεν υπήρχε ο Νικ δε θα υπήρχε ούτε Παπαλουκάς, ούτε Διαμαντίδης, ούτε Σπανούλης, γιατί κατά πάσα πιθανότητα θα έπαιζαν κάτι άλλο εκτός από μπάσκετ μικροί....
il postino
ο γκαλης ειναι η μεγαλυτερη ευλογια του ελληνικου μπασκετ. εδωσε υποσταση στο αθλημα και μας εδειξε το δρομο. ηταν ενας καταπληκτικος αθλητης και θεωρειται δικαια ενας απο τους κορυφαιους παικτες ολων των εποχων στην ευρωπη. το τελευταιο μαλιστα αποκτα ακομα μεγαλυτερη σημασια αν λαβει υποψιν του κανεις τι συμπαικτες ειχαν οι αλλοι σταρ της εποχης και τι συμπαικτες ειχε ο γκαλης. οσοι παικταραδες και αν εμφανιστουν στο μπασκετικο στερεωμα στην ελλαδα κανεις δε θα καταφερει ευκολα να υποσκελισει το ονομα του γκαλη και αυτο γιατι εκεινος ηταν πρωτοπορος.

απο την αλλη πλευρα , οι γιαννακοπουλοι , ως νεοκοποι τοτε , εκαναν τη μια ατυχη κινηση μετα την αλλη. οταν θες να φτιαξεις ομαδα στηριζομενος σε παικτες βετερανους τα φαινομενα αυτα (το σκηνικο στο μετς) πρεπει να τα περιμενεις. μου αγοραζαν το γκαλη στα 35 του , το γιαννακη επισης , τον κορφα επισης , τον παταβουκα επισης , τον ντομινικ επισης (αυτος βεβαια ειναι αλλη ιστορια). οταν αγοραζεις βετερανους δε φτιαχνεις ομαδα και γι αυτο βλεπαμε την πλατη του ολυμπιακου που στηριζοταν σε πιτσιρικια. αυτα ομως σε αλλο Topic.

το σκηνικο στο μετς ηταν φυσικη συνεπεια των πραγματων και του αμειλικτου παραγοντα χρονου. μπορει να ειχε γινει πιο ομορφα αλλα λιγη σημασια εχει για εμενα. δε νομιζω οτι υπαρχει εστω και ενας φιλαθλος που να αλλαξε γνωμη για τον γκαλη και την αξια του μετα απο κεινο το απογευμα. και δε νομιζω οτι και ο ιδιος ο γκαλης δε ξερει οτι ολοι τον αγαπαμε και ολοι αναγνωριζουμε το μεγαλειο του. τα φρου φρου και αρωματα (βλεπε φιεστα αλβερτη) δεν εχουν τοση μεγαλη σημασια οση πολλοι πιστευουν.
Germany96
QUOTE(colonel gomelsky @ Dec 10 2009, 19:28 ) *
...Ο ίδιος ο Γκάλης ΑΠΟ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ δεν ξεπερνούσε ούτε το μέγεθος της ΑΕΚ. Αυτό δεν μειώνει την αξία του. Γενικά κανένας παίκτης δεν ξεπερνά καμία ομάδα. Η ΑΕΚ έχει ευρωπαικό το 68. Ο Γκάλης είχε (δυστυχώς γι αυτόν) τον μάστερ των χαμένων Φ4 Ιωαννίδη...

Τα επιτευγματα του Γκαλη με τον Αρη και την εθνικη εφεραν μια νεα ταξη πραγματων στην ιστορια του ελληνικου μπασκετ που ουτε η ΑΕΚ με το κυπελλουχων του 68, ουτε ο Παναθηναικος με τις διαχρονικες του επιτυχιες , ουτε ο Ολυμπιακος, ουτε βαλε οποια ομαδα θελεις, καταφερε να φερει. Δεν συστησε στον ελληνα τον μπασκετ, οντως το γνωριζαμε το αθλημα νωριτερα, εμαθε ομως τον ελληνα να το αγαπα, εδωσε σε μια Ελλαδα φτωχη απο αθλητικες επιτυχιες την δεκαετια του 80 εναν λογο να ειναι (αθλητικα) υπερηφανη. Σιγουρα απο μονος του δεν εφτανε ο Γκαλης, αλλα παραμενει γεγονος οτι ειναι ο κυριοτερος λογος που εμεις συζηταμε για μπασκετ 15 χρονια μετα την αποσυρση του και δεν ειμαστε στο Volleyforum.gr. Επισης αν ο Αρης δεν ηταν μονιμος πρωταθλητης πιθανοτατα θα ειχε στην συλλογη του περισσοτερα κυπελλουχων ο Γκαλης απ’ οτι ο Τροντζος. Λες πανω απ’ ολα η ομαδα κι οταν μιλας για στησιμο μιας ομαδας εχεις δικιο αλλα μαλλον δεν εζησες την φρενιτιδα που επικρατουσε τα τελη της δεκαετιας του 80, οπου ολη η Ελλαδα εβαζε πανω απο την ομαδα του (ειτε Παναθηναικο, ειτε Ολυμπιακο, ειτε ΑΕΚ) τον Αρη του Νικου Γκαλη και καθε Πεμπτη ολα τα αλλα νεκρωναν.

Να προσθεσω κλεινοντας πως η συνεργασια του Νικ με την Ιωαννιδη ηταν απο τις ευτυχεστερες των συγκυριων κι οχι καταρα οπως ατυχως θελεις να την παρουσιασεις. Ο Ιωαννιδης ηταν μακραν του δευτερου ο καλυτερος ελληνας τεχνικος κι ο πλεον καταλληλος ανθρωπος στην καταλληλη θεση. Οι συμμετοχες του Αρη στα final four ηταν τεραστιες επιτυχιες για το ελληνικο μπασκετ, μην κρινεις με τα σημερινα δεδομενα εκεινη την εποχη, οι συνθηκες ηταν πολυ διαφορετικες κι ο σημαντικοτερος ανθρωπος για να αλλαξουν αυτες οι συνθηκες ονομαζεται Νικος Γκαλης.

Ξαναδιαβαζοντας το post μου, βλεπω οτι μπορει ευκολα να εκληφθει ως επιθετικο προς το προσωπο σου. Δεν ειναι στις προθεσεις μου, για μπασκετ συζηταμε κι απλα διαφωνουμε σε ενα δυο πραγματακια. No hard feelings wink.gif
colonel gomelsky
QUOTE(Germany96 @ Dec 11 2009, 01:56 ) *
Τα επιτευγματα του Γκαλη με τον Αρη και την εθνικη εφεραν μια νεα ταξη πραγματων στην ιστορια του ελληνικου μπασκετ που ουτε η ΑΕΚ με το κυπελλουχων του 68, ουτε ο Παναθηναικος με τις διαχρονικες του επιτυχιες , ουτε ο Ολυμπιακος, ουτε βαλε οποια ομαδα θελεις, καταφερε να φερει. Δεν συστησε στον ελληνα τον μπασκετ, οντως το γνωριζαμε το αθλημα νωριτερα, εμαθε ομως τον ελληνα να το αγαπα, εδωσε σε μια Ελλαδα φτωχη απο αθλητικες επιτυχιες την δεκαετια του 80 εναν λογο να ειναι (αθλητικα) υπερηφανη. Σιγουρα απο μονος του δεν εφτανε ο Γκαλης, αλλα παραμενει γεγονος οτι ειναι ο κυριοτερος λογος που εμεις συζηταμε για μπασκετ 15 χρονια μετα την αποσυρση του και δεν ειμαστε στο Volleyforum.gr. Επισης αν ο Αρης δεν ηταν μονιμος πρωταθλητης πιθανοτατα θα ειχε στην συλλογη του περισσοτερα κυπελλουχων ο Γκαλης απ’ οτι ο Τροντζος. Λες πανω απ’ ολα η ομαδα κι οταν μιλας για στησιμο μιας ομαδας εχεις δικιο αλλα μαλλον δεν εζησες την φρενιτιδα που επικρατουσε τα τελη της δεκαετιας του 80, οπου ολη η Ελλαδα εβαζε πανω απο την ομαδα του (ειτε Παναθηναικο, ειτε Ολυμπιακο, ειτε ΑΕΚ) τον Αρη του Νικου Γκαλη και καθε Πεμπτη ολα τα αλλα νεκρωναν.

Να προσθεσω κλεινοντας πως η συνεργασια του Νικ με την Ιωαννιδη ηταν απο τις ευτυχεστερες των συγκυριων κι οχι καταρα οπως ατυχως θελεις να την παρουσιασεις. Ο Ιωαννιδης ηταν μακραν του δευτερου ο καλυτερος ελληνας τεχνικος κι ο πλεον καταλληλος ανθρωπος στην καταλληλη θεση. Οι συμμετοχες του Αρη στα final four ηταν τεραστιες επιτυχιες για το ελληνικο μπασκετ, μην κρινεις με τα σημερινα δεδομενα εκεινη την εποχη, οι συνθηκες ηταν πολυ διαφορετικες κι ο σημαντικοτερος ανθρωπος για να αλλαξουν αυτες οι συνθηκες ονομαζεται Νικος Γκαλης.

Ξαναδιαβαζοντας το post μου, βλεπω οτι μπορει ευκολα να εκληφθει ως επιθετικο προς το προσωπο σου. Δεν ειναι στις προθεσεις μου, για μπασκετ συζηταμε κι απλα διαφωνουμε σε ενα δυο πραγματακια. No hard feelings wink.gif


Εννοείται φίλε Germany. Το ποστ σου δεν είναι επιθετικό προς εμένα. Είναι αποθεωτικό για τον Γκάλη. Δεν με ενοχλεί. Απλά δεν συζητώ με τέτοιους όρους. Είναι ένας από τους καλύτερους ευρωπαίους παίχτες όλων των εποχών. Όντως. Αλλά είναι Έλληνας ΕΚ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ και όχι ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΑ. Αλλού έμαθε να παίζει μπάσκετ.

Τι θα πει μας έμαθε το μπάσκετ; Αν έμενε στην αμερική θα ήταν ένας καλός παίκτης. Αν πήγαινε στην Αιθιοπία μπορεί να έκανε μία τρίπλα και να τον θεωρούσαν φύλαρχο. Στην Ελλάδα τον είπαν τον καλύτερο παίχτη (και ήταν). Στη σελήνη θα τον λέγαν απλώς άνθρωπο. Και και και...

Ο Γκάλης συνέπεσε με την εποχή της επαγγελματοποίησης του μπάσκετ στην Ελλάδα. Και ήταν μπροστά. Από αυτό μέχρι το "χωρίς τον Γκάλη δεν θα υπήρχε μπάσκετ" υπάρχει μεγάλη απόσταση.

ΥΓ. Ο Ιωαννίδης είναι ο καλύτερος έλληνας προπονητής όλων των εποχών. Στη λίστα με τους 10 κορυφαίους ευρωπαίους.... δεν παίζει.

Η αναφορά μου στον Ιωαννίδη σε προηγούμενο ποστ έγινε μόνο και μόνο για να μη φανεί ότι έχω πρόθεση να μειώσω το Γκάλη. Απλά αναφορικά με τον Γκάλη υπάρχουν ΠΑΝΤΑ δυο μέτρα και δύο σταθμά. Έπαιρνε πρωτάθλημα; Το πήρε μόνος του (σχεδόν). Πήγαινε καλά η εθνική; Τα ίδια. Γκρεμοτσακίζονταν στα Φ4; Άρχιζαν τα "ε...... εμείς δεν έχουμε ξένους, και πάλι επιτυχία είναι εδώ που φτάσαμε και κλαψ κλαψ"

ΥΓ Η όλη μας διαφωνία έγκειται στο ότι από τα γραφόμενά σου (χωρίς να το αναφέρεις ρητά) βγάζω το συμπέρασμα ότι και συ θεωρείς το 87 ορόσημο. Το 87 απλά κοιμήθηκε ο Θεός. Αυτά μια φορά γίνονται (άντε δύο, πήραμε και στο ποδόσφαιρο το γιούρο). Αν λοιπόν δεχτώ αυτή τη λογική είναι σαν να βασίζω στην ΤΥΧΗ την άνθηση του ελληνικού μπάσκετ. Και ήταν τύχη γιατί 100 ματς να παίζαμε με την ΕΣΣΔ τα 99 θα τα χάναμε. (Για να σε προλάβω. Μην μου αναφέρεις σε παρακαλώ τον ημιτελικό του 89. Όποιος δε φοράει φουστανέλα είδε τι έγινε)
Germany96
Μα δεν ειπα πουθενα οτι εμαθε να παιζει μπασκετ στην Ελλαδα κι ουτε βλεπω τι σχεση εχει. Ουτε ειπα οτι “μας έμαθε το μπάσκετ”, για την ακριβεια το αντιθετο ειπα:
QUOTE(Germany96 @ Dec 11 2009, 01:56 ) *
.... Δεν συστησε στον ελληνα τον μπασκετ, οντως το γνωριζαμε το αθλημα νωριτερα, εμαθε ομως τον ελληνα να το αγαπα..
Το μπασκετ παγκοσμιως μια χαρα θα υπηρχε και χωρις τον Γκαλη, οι περισσοτεροι ελληνες δεν θα ενδιαφερομασταν ιδιεταιρως.
Τελως παντων οτι και να πουμε εσυ θα συνεχιζεις να θεωρεις τον Γκαλη αλλον εναν παικτη μπασκετ (εστω τον κορυφαιο ελληνα) κι εγω τον κυριοτερο λογο που ασχολουμαστε (οι Ελληνες, οχι οι Αιθιοπες) με την πορτοκαλι μπαλα. Δεν λεω πως ειναι λαθος το σκεπτικο σου απλα δε το ασπαζομαι.

Υ.Γ. Δεν ηταν μονο το 87 στο ΣΕΦ που αναψε η σπιθα, ηταν και η Γανδη και το Μοναχο και η Σαραγοσα και η Γιουγκοσλαβια (89). Τι να σου πω αν νομιζεις οτι χωρις αυτες τις επιτυχιες το ελληνικο μπασκετ θα ηταν εδω που βρισκεται απλα δεν μπορω να σε παρακολουθησω.
AZ1980
QUOTE(Germany96 @ Dec 11 2009, 00:56 ) *
καθε Πεμπτη ολα τα αλλα νεκρωναν.


Όλα όμως... Τι εποχή... Τι παίκτης... Τα θυμάμαι και μου σηκώνεται η τρίχα, δακρύζω...

Ας με χαρακτηρίσει ο colonel υποκειμενικό, αλλά θα το πω Γκάλης = ελληνικό μπάσκετ > ΠΑΟ, ΆΡΗ, Ολυμπιακό, όλους μαζί. Ξέρω, είναι ακραίο, αλλά εγώ έτσι νιώθω, γιατί έζησα το peak του, και ήταν ότι πιο εκτυφλωτικό και καθηλωτικό έχει ζήσει αυτή η χώρα αθλητικά. Έπεισε τους πάντες να παίξουν μπάσκετ. Σχεδόν μόνος. Απίστευτος. Δε τον αφήνεις στον πάγκο χωρίς να συζητήσεις πριν μαζί του. Ποτέ. Ειδικά αν λέγεσαι Κώστας Πολίτης. Δεν ήταν η τότε εποχή σα τη σημερινή.



bball.gif




QUOTE(colonel gomelsky @ Dec 11 2009, 01:11 ) *
Το 87 απλά κοιμήθηκε ο Θεός. Αυτά μια φορά γίνονται (άντε δύο, πήραμε και στο ποδόσφαιρο το γιούρο). Αν λοιπόν δεχτώ αυτή τη λογική είναι σαν να βασίζω στην ΤΥΧΗ την άνθηση του ελληνικού μπάσκετ. Και ήταν τύχη γιατί 100 ματς να παίζαμε με την ΕΣΣΔ τα 99 θα τα χάναμε. (Για να σε προλάβω. Μην μου αναφέρεις σε παρακαλώ τον ημιτελικό του 89. Όποιος δε φοράει φουστανέλα είδε τι έγινε)


Παίξαμε και ενδιάμεσα αγαπητέ με EΣΣΔ, το 1988, 5 ή 7 ποντάκια μας νίκησαν οι Σοβιετικοί. Σεβασμό παρακαλώ... 3 φορές παίξαμε, σε καμία δε μας κέρδισαν εύκολα, που είναι το περιβόητο "99 στα 100" του "δεν ξέρω να χάνω" Γκομέλσκι?

Α, και όταν ένας παίκτης μετά από 44 λεπτά συμμετοχής έχει τη δύναμη να πατήσει έτσι όπως πάτησε ο Γκάλης σε εκείνο το τελευταίο "μυθικό" του καλάθι στην παράταση, αυτό δεν είναι "τύχη", ούτε "κοιμήθηκε ο Θεός". Αυτό ήταν ατελείωτη προπόνηση, αφοσιώση, ταλέντο, ΘΕΙΚΗ κλάση. wink.gif



bball.gif
colonel gomelsky
QUOTE(AZ1980 @ Dec 11 2009, 03:48 ) *
Όλα όμως... Τι εποχή... Τι παίκτης... Τα θυμάμαι και μου σηκώνεται η τρίχα, δακρύζω...

Ας με χαρακτηρίσει ο colonel υποκειμενικό, αλλά θα το πω Γκάλης = ελληνικό μπάσκετ > ΠΑΟ, ΆΡΗ, Ολυμπιακό, όλους μαζί. Ξέρω, είναι ακραίο, αλλά εγώ έτσι νιώθω, γιατί έζησα το peak του, και ήταν ότι πιο εκτυφλωτικό και καθηλωτικό έχει ζήσει αυτή η χώρα αθλητικά. Έπεισε τους πάντες να παίξουν μπάσκετ. Σχεδόν μόνος. Απίστευτος. Δε τον αφήνεις στον πάγκο χωρίς να συζητήσεις πριν μαζί του. Ποτέ. Ειδικά αν λέγεσαι Κώστας Πολίτης. Δεν ήταν η τότε εποχή σα τη σημερινή.

Α, και όταν ένας παίκτης μετά από 44 λεπτά συμμετοχής έχει τη δύναμη να πατήσει έτσι όπως πάτησε ο Γκάλης σε εκείνο το τελευταίο "μυθικό" του καλάθι στην παράταση, αυτό δεν είναι "τύχη", ούτε "κοιμήθηκε ο Θεός". Αυτό ήταν ατελείωτη προπόνηση, αφοσιώση, ταλέντο, ΘΕΙΚΗ κλάση. ;)
bball.gif


Υποκειμενικός είσαι γι αυτά που μπόλνταρα. Όχι επειδη το λέω εγώ. Ξαναδες τα.

ΥΓ. Ζαγοράκης = ελληνικό ποδόσφαιρο > Ρεαλ, Μιλαν, Μπαρτσα κοκ. (ημοτικον με τσαρουχι δεν εχει)

ΥΓ.2. Όσο για τα άλλα που λες, όταν ο μπάρμπας που δεν σας αρέσει και η φατσα του έπαιρνε ευρωπαικά με την ΑΣΚ Ρίγα ΠΑΟ, ΟΣΦΠ, ΑΡΗΣ και λοιποί δεν υπήρχαν στο ευρωπαικό στερέωμα.
AZ1980
QUOTE(colonel gomelsky @ Dec 11 2009, 01:56 ) *
ΥΓ. Ζαγοράκης = ελληνικό ποδόσφαιρο > Ρεαλ, Μιλαν, Μπαρτσα κοκ. (ημοτικον με τσαρουχι δεν εχει)


Eεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε!!!!!!!! Καμία σχέση! Αποχωρώ από τη συζήτηση σε ένδειξη διαμαρτυρίας!!!!!! strike.gif

Έλεος έλεος έλεος !!!! tongue.gif


QUOTE(colonel gomelsky @ Dec 11 2009, 01:56 ) *
ΥΓ.2. Όσο για τα άλλα που λες, όταν ο μπάρμπας που δεν σας αρέσει και η φατσα του έπαιρνε ευρωπαικά με την ΑΣΚ Ρίγα ΠΑΟ, ΟΣΦΠ, ΑΡΗΣ και λοιποί δεν υπήρχαν στο ευρωπαικό στερέωμα.


Ποιός δε μου αρέσει? Ο Γκομέλσκι? Που το έγραψα αυτό? Μέγας προπονητής!!! Απλά είπα πως "δεν ήξερε να χάνει"... Και που να το μάθει άλλωστε? Όλο νίκες και τίτλοι ήταν η καριέρα του! wink.gif



bball.gif
colonel gomelsky
QUOTE(AZ1980 @ Dec 11 2009, 04:12 ) *
Ποιός δε μου αρέσει? Ο Γκομέλσκι? Που το έγραψα αυτό? Μέγας προπονητής!!! Απλά είπα πως "δεν ήξερε να χάνει"... Και που να το μάθει άλλωστε? Όλο νίκες και τίτλοι ήταν η καριέρα του! wink.gif
bball.gif


Πάει στους "κακοήθεις" που δεν τους αρέσει το νικ tongue.gif

Δε σ άρεσε ο Ζαγόρ, ε; Και γω παραιτούμαι γιατί είναι αργά. Άλλη φορά ίσως αναλύσουμε γιατί υπήρξε παίκτης ανώτερος του Γκάλη και σε χώρα μισή από τη δική μας και παρ ολα αυτά δεν κατάφερε να αλλάξει το μπασκετ, και δεν ήταν θεικός. Κουιζ.

ΥΓ. Υποβοηθητική σημείωση: Δεν είναι ο Ντράζεν
AZ1980
QUOTE(colonel gomelsky @ Dec 11 2009, 02:23 ) *
Πάει στους "κοκοήθεις" που δεν τους αρέσει το νικ tongue.gif


Eμένα μου αρέσει, πάντα ήμουν φαν της ΕΣΣΔ, αλλά και του μύθου Γκομέλσκι.

Μη μου θυμίζεις αυτή τη σύγκριση που έκανες με τον Ζαγοράκη!!! Ήδη προσπαθώ να το ξεχάσω, μιας και γενικά γουστάρω πολύ τα ποστς σου! smile.gif

Έλεος έλεος έλεος !!!!!!!!!!!! angry_red.gif

ΥΓ. Ο Ντράζεν ΗΤΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙ θεικός παίκτης!!!! Ο ίδιος θεωρούσε τον Γκάλη ανώτερο, αλλά εγώ πιστεύω πως υπήρξαν ισάξιοι. Απλά στη Γιουγκοσλαβία υπήρχε ήδη τρελή παράδοση στο μπάσκετ, κανείς δε θα μπορούσε να έχει στο γιουγκοσλαβικό μπάσκετ την "επαναστατική" επιρροή που είχε ο Γκάλης στην Ελλάδα, ακόμα και αν ήταν καλύτερος παίκτης από το Νικ.


bball.gif
Germany96
QUOTE(AZ1980 @ Dec 11 2009, 04:41 ) *
...Ο Ντράζεν ΗΤΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙ θεικός παίκτης!!!! Ο ίδιος θεωρούσε τον Γκάλη ανώτερο, αλλά εγώ πιστεύω πως υπήρξαν ισάξιοι. Απλά στη Γιουγκοσλαβία υπήρχε ήδη τρελή παράδοση στο μπάσκετ, κανείς δε θα μπορούσε να έχει στο γιουγκοσλαβικό μπάσκετ την "επαναστατική" επιρροή που είχε ο Γκάλης στην Ελλάδα, ακόμα και αν ήταν καλύτερος παίκτης από το Νικ...

Αυτο ακριβως, το impact του Γκαλη στο Eλληνικο μπασκετ, δεν μπορει να συγκριθει ουτε με του Drazen στο Γιουγκοσλαβικο, ουτε με του Jordan ή του Chamberlain στο Αμερικανικο μπασκετ, παρ’ οτι ο Νικ δεν ηταν ανωτερος απο κανεναν τους. Ο μονος παικτης που απεκτησε τοση σημασια στην αθλητικη εθνικη συνειδηση μιας χωρας ηταν ο Sabas (κι οχι ο πολυαγαπημενος σου Marculionis, colonel gomelsky tongue.gif ) και σ’ αυτο εκτος της τεραστιας κλασης του επαιξε σημαντικοτατο ρολο το ιστορικο momentum της αποσχισης της Λιθουανιας απο την ΕΣΣΔ και της αναζητησης προσωπων ως εθνικων συμβολων. Προφανως στην Σοβιετικη Ενωση των αναριθμητων αθλητικων επιτυχιων τετοιο ρολο δεν θα μπορουσε να παιξει. Παντως τους παραδεχομαι τους Λιθουανους, καταλληλοτερο ανθρωπο δεν μπορουσαν να βρουν.
Παρ’ οτι τον Sabonis τον θεωρω σαφως ανωτερο παικτη απο τον Γκαλη, το 89 μια χαρα τον χορευε ο γκανγκστερ blech.gif Τρεις Σοβιετικοι αμυντικοι, τριπλο σπασιμο μεσης ο Νικ και καμπυλη στο σουτ για να ξεπερασει και το χερι του Arvydas που αχνοφαινοταν στο βαθος του αμυντικου τειχους.
AZ1980
QUOTE(Germany96 @ Dec 11 2009, 04:14 ) *
Αυτο ακριβως, το impact του Γκαλη στο Eλληνικο μπασκετ, δεν μπορει να συγκριθει ουτε με του Drazen στο Γιουγκοσλαβικο, ουτε με του Jordan ή του Chamberlain στο Αμερικανικο μπασκετ, παρ’ οτι ο Νικ δεν ηταν ανωτερος απο κανεναν τους. Ο μονος παικτης που απεκτησε τοση σημασια στην αθλητικη εθνικη συνειδηση μιας χωρας ηταν ο Sabas (κι οχι ο πολυαγαπημενος σου Marculionis, colonel gomelsky tongue.gif ) και σ’ αυτο εκτος της τεραστιας κλασης του επαιξε σημαντικοτατο ρολο το ιστορικο momentum της αποσχισης της Λιθουανιας απο την ΕΣΣΔ και της αναζητησης προσωπων ως εθνικων συμβολων. Προφανως στην Σοβιετικη Ενωση των αναριθμητων αθλητικων επιτυχιων τετοιο ρολο δεν θα μπορουσε να παιξει. Παντως τους παραδεχομαι τους Λιθουανους, καταλληλοτερο ανθρωπο δεν μπορουσαν να βρουν.
Παρ’ οτι τον Sabonis τον θεωρω σαφως ανωτερο παικτη απο τον Γκαλη, το 89 μια χαρα τον χορευε ο γκανγκστερ blech.gif Τρεις Σοβιετικοι αμυντικοι, τριπλο σπασιμο μεσης ο Νικ και καμπυλη στο σουτ για να ξεπερασει και το χερι του Arvydas που αχνοφαινοταν στο βαθος του αμυντικου τειχους.


+1

Καλά, τον είχε κάνει ο Νικ... Άστα να πάνε, δεν γίνονται αυτά...



bball.gif
Timemaster

Διαφωνώ με την σύγκριση της Εθνικής Ελλάδος σε μπάσκετ του 87' και ποδόσφαιρο του 2004..
Η Ελλάδα και πριν από το 87 υπήρχε στο Ευρωπαικό μπάσκετ... είναι σπάνιες οι φορές που δεν πήγε στα τελικά της διοργάνωσης σε ένα Ευρωπαικό πρωτάθλημα ενώ το 1986 πήρε την 10 θέση στο Μουντομπάσκετ και με τις εμφανίσεις της έδειξε πως μπορεί να πάει και καλύτερα!
Αντίθετα μετά και πριν από το 2004 που είναι ποδοσφαιρικά η Ελλάδα; Τι έχει να δείξει; Τίποτα μονάχα παρακμή!

Όσο για τις συγκρίσεις του Γκάλη με οποιονδήποτε άλλον αθλητή δεν μπορείς να τις κάνεις όχι γιατί ο Νίκος είναι καλύτερος από τον Πέτροβιτς, τον Σαμπόνη και πολλούς άλλους (δε λέω πως είναι χειρότερος) αλλά επειδή η παρουσία του έφερε διακρίσεις και το άθλημα έφερε αναγνωρισιμότητα από τον κόσμο μιας και μια αθλητική επιτυχία ήταν πράγμα σπάνιο για την εποχή εκείνη!
Και ο Γκάλης ήταν αυτός που έκανε το μπάσκετ επαγγελματικό με την συμπεριφορά του... σαν επαγγελματίας που ζητούσε προκαταβολικά τα λεφτά για να παίξει, συμβόλαια κ.λ.π. άλλωστε γιατί άλλα αθλήματα δε έγιναν επαγγελματικά όπως το βόλευ ή το χάντμπολ;

Μπορεί οι συγκυρίες να ήταν καλές αλλά ότι συγκυρίες και να έχεις άμα δε σπείρεις κάτι δε θα φυτρώσει και ο Γκάλης ήταν ο Σπόρος που φυτρώθηκε στην Ελλάδα!


Το ότι ο Γκάλης δεν κατάφερε να πάρει Ευρωπαικό τίτλο με τον Άρη ο λόγος είναι απλός! Ο Άρης έπαιζε με 2 παίχτες μεγάλης αξίας, έναν ξένο 2-3 Έλληνες μέτριους και από εκεί και πέρα το χάος όταν είχε να αντιμετωπίσει ομάδες που είχαν πάνω από 6-7 παίχτες σε ανώτερο επίπεδο και μεγάλες σχολές του μπάσκετ με παράδοση στο να βγάζουν αθλητές!
Μετά από τον Γκάλη όταν ήρθαν μαζικά οι ξένοι-κοινοτικοί-Ελληνοποιήσεις και το επίπεδο του μέσου Έλληνα αθλητή είχε ανεβεί κατακόρυφα ήρθαν τα Ευρωπαικά τρόπαια!
rolleyes.gif








kolokotronis
Να συμπληρώσω κάπια πράγματα.

Στο μπάσκετ δεν κοιμάται ο θεός.
Δεν είναι ποδόσφαιρο. Κερδίζει σχεδόν πάντα ο καλύτερος (αν αφήσουμε έξω τη διαιτησία).
Ο Γκάλης στα 15 χρόνια που έπαιξε στην Ελλάδα ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ δεν είχε ξεκινήσει από τον πάγκο πριν από εκείνο το ματς με τους αμπελόκηπους.
Ήταν φυσιολογικό να του έρθει κάπως σε συνδιασμό με τον ''παιδικό'' εγωισμό που τον διακατείχε.
Είναι μοναδική περίπτωση αθλητή που άλλαξε τόσο πολύ την ιστορία ενός αθλήματος σε μία χώρα ΜΟΝΟΣ του.
Ο Γκάλης ήταν ο ήλιος και οι Γιαννάκηδες, Ιωαννίδηδες,Φασούλες και ένα κάρο άλλοι ήταν οι πλανήτες του.
Αν δεν υπήρχε Γκάλης τον Γιαννάκη ΔΕΝ θα τον ήξερε όλη η ευρώπη, ο Ιωαννίδης ΔΕΝ θα είχε γίνει υπουργός, ο Φασούλας ΔΕΝ θα είχε γίνει δήμαρχος και η λίστα μπορεί να τραβήξει, πιστέψε με, πάρα πολύ.
Αυτός που είπε για γκαλόσημο χτύπησε κέντρο.
Η Έλλάδα πριν το 87' ήταν μία μετριότητα και πριν τον Γκάλη ακόμα πιο κάτω.
Μετά τον Γκάλη ήταν και θα είναι στις κορυφαίες δυνάμεις του αθλήματος
Ήταν ''τυχερός'' που έπαιζε στον ΑΡΗ, διότι αγαπήθηκε-θεοποιήθηκε από το σύνολο των ελλήνων (άντε αφήνω έξω τους παοκτζήδες).
Αν έπαιζε στον οσφπ ή στον παο π.χ. τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά.

Μπορούμε να γράφουμε μέχρι του χρόνου για αυτό τον άνθρωπο.

Το σίγουρο, για μένα τουλάχιστον, είναι ότι είναι ο κορυφαίος Έλληνας αθλητής, σε όλα τα σπορ, με τον δεύτερο κάτι χλμ πιο πίσω.

Πιστεύω και ελπίζω κάποια στιγμή θα τιμηθεί όπως πρέπει από το ελληνικό κράτος.

Αυτό που είναι σίγουρο είναι η θέση που θα έχει πάντα στις καρδιές αυτών που τον έζησαν να μεγαλουργεί απέναντι στα θηρία.
colonel gomelsky
QUOTE(AZ1980 @ Dec 11 2009, 04:41 ) *
Μη μου θυμίζεις αυτή τη σύγκριση που έκανες με τον Ζαγοράκη!!! Ήδη προσπαθώ να το ξεχάσω, μιας και γενικά γουστάρω πολύ τα ποστς σου! smile.gif
bball.gif


QUOTE(Timemaster @ Dec 11 2009, 08:53 ) *
Διαφωνώ με την σύγκριση της Εθνικής Ελλάδος σε μπάσκετ του 87' και ποδόσφαιρο του 2004..


Ρε παιδιά δεν έκανα καμία σύγκριση. Αν δείτε λίγο καλύτερο το ποστ είναι σαρκαστικό (μπορεί και αποτυχημένα) καθώς μετά αναφέρω αυτό με το ιμότικον και το τσαρούχι. Προφανώς και δε συμφωνώ με αυτό που έγραψα. Απλά έγραψε ο ΑΖ κάτι κατ εμέ ακραίο και απάντησα με κάτι απείρως πιο ακραίο. Αυτή είναι η ιστορία.

ΥΓ. Ο Germany96 με πιάνει. Στον Σαρούνας αναφερόμουν.
gallistis
ο μιχαλης λεανης εγραψε στην athens voice ενα αρθρο για τον νικ


http://www.athensvoice.gr/sport-manifesto/...η_Γη_μας!_ .html

Αν ξανακατεβείς, Γκάλη, στη Γη μας

Στις 2 Δεκέμβρη, για τους ψαγμένους, συμπληρώσαμε 30 χρόνια από τότε που πάτησε το πόδι του στην Ελλάδα ο μεγαλύτερος μπασκεμπολίστας όλων των εποχών. Αυτός που όταν, σε ένα καφενείο της Θεσσαλονίκης, ένας «οινοπνευματώδης» τον είδε να σκοράρει κατά τη διάρκεια του Ευρωμπάσκετ το ’87 με σπάσιμο μέσης ανάμεσα σε τέσσερις Σοβιετικούς (μια φάση που έγινε highlight παγκοσμίως), τον αποκάλεσε ο «Χριστός του Μπάσκετ». Και γιατί Χριστός, τον ρώτησαν; Κι αυτός χωρίς δεύτερη σκέψη απάντησε: Ο Χριστός περπάτησε στα κύματα κι αυτός στον αέρα»!
Σήμερα, λοιπόν, με αφορμή τη μεγάλη επέτειο, θα διηγηθώ αποκλειστικά για τους αναγνώστες της ATHENS VOICE δύο περιστατικά, άγνωστα στους περισσότερους, που χαρακτηρίζουν απόλυτα το μεγάλο αυτό παίκτη.
Το πρώτο έλαβε χώρα στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», όταν ο μεγάλος Νικόλας έφτασε για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Τον περίμενε ολόκληρη αποστολή, με επικεφαλής τον τότε αρχηγό της ομάδας Βαγγέλη Αλεξανδρή. Ανάμεσα σε αυτούς και ο τεχνικός σύμβουλος, γνωστότερος σαν πατριάρχης του ελληνικού μπάσκετ, Ανέστης Πεταλίδης. Όταν τα εθιμοτυπικά έλαβαν τέλος, ο Πεταλίδης, που μιλούσε αγγλικά, έπιασε κουβέντα μαζί του για τα τυπικά. Γρήγορα διαπίστωσε ότι ο Γκάλης απαντήσει απαντούσε στην κυριολεξία μέσα από τα δόντια του. Τι έχεις, τον ρώτησε ο πατριάρχης, και μιλάς έτσι; Έχω πρόβλημα με το δόντι μου, έχει πρηστεί, απάντησε ο Γκάλης. Και γιατί δεν πήγες τόσο καιρό στον οδοντίατρο, του είπε εκνευρισμένος ο Πεταλίδης. Γιατί κοστίζει, απάντησε χωρίς δεύτερη σκέψη ο Γκάλης! Τότε ήταν που ο κυρ-Ανέστης κατάλαβε για πρώτη φορά με ποιον είχε να κάνει. Τι να κάνει ο πατριάρχης, τον βουτάει και τον πάει στο γιατρό. Δες τι έχει, αλλά μην του κάνεις ένεση αναισθησίας, λέει στον ντόκτορ. Αν χρειαστεί να μην τον πονέσω, τι να κάνω; Τοπική θα είναι έτσι κι αλλιώς, συμπληρώνει. Τοπική ξετοπική, δεν με νοιάζει. Έχει προπόνηση στις πέντε και δεν θέλω δικαιολογίες ότι ζαλίζεται κι ότι δεν μπορεί, του λέει εκνευρισμένος ο Πεταλίδης. Πείθεται λοιπόν ο οδοντίατρος, που ήταν και οπαδός του ΑΡΗ, τον βάζει κάτω και του αλλάζει στην κυριολεξία τα φώτα. Ο Γκάλης τίποτα. Καθόταν απαθής, υπομένοντας τα μαρτύρια. Όταν ο γιατρός τελείωσε τη δουλειά του, φωνάζει απόμερα τον Πεταλίδη και του λέει. «Να σου πω, αυτός δεν είναι άνθρωπος. Οποιοσδήποτε άλλος με αυτά που του έκανα, ακόμη και ναρκωμένος θα δυσανασχετούσε». Αυτό ήταν το δεύτερο μήνυμα.
Το άλλο περιστατικό συνέβη εν πτήσει. Η ομάδα ταξίδευε στην Ιταλία. Πάνω από την Αδριατική έπεσε σε καταιγίδα. Όλα ξαφνικά μαύρισαν. Το αεροπλάνο άρχισε να τραμπαλίζεται. Όλοι τα χρειαστήκαμε. Κάποιος φώναξε: «Θα γίνουμε η δεύτερη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ». Μες στον πανικό, ο Γκάλης συνεχίζει να διαβάζει αθλητική εφημερίδα. Σκοτάδι και τρόμος. Η καταιγίδα δυναμώνει και το αεροπλάνο κλονίζεται. Το μόνο που ενδιαφέρει τον Γκάλη είναι ότι από το έντονο κούνημα δεν μπορεί να διαβάσει. Διπλώνει τότε την εφημερίδα στα δύο, αλλά και πάλι λόγω των αναταράξεων δυσκολεύεται να τελειώσει την ανάγνωση. Ο Σούμποτιτς, που κάθεται δίπλα του, εκνευρίζεται: Κλείσ’ την να τελειώνουμε, του λέει, αλλά αυτός τίποτα. Αποφασίζει να διπλώσει την εφημερίδα στα τρία. Το κούνημα, όμως, συνεχίζεται. Τότε, μην έχοντας άλλη λύση, διπλώνει την εφημερίδα ακόμη μια φορά, μέχρι που έχει φτάσει πια στο μέγεθος καρτ ποστάλ. Συνεχίζει την ανάγνωση σαν να μη συμβαίνει τίποτα. Οι συμπαίκτες του αγανακτούν με την αναισθησία του κι αυτός, χωρίς να πάρει το βλέμμα του από το δημοσίευμα, λέει με την τραχιά του φωνή και τη βαριά του προφορά: «Μη φοβάστε, δεν πέφτουμε…». Όταν πατήσαμε έδαφος, περιμέναμε όλοι στο χώρο παραλαβής των αποσκευών χαζεύοντας ανακουφισμένοι τον ιμάντα. Ο έφορος πλησίασε τον Γκάλη, που είχε αράξει σε μια καρέκλα, και του έδειξε χαμογελώντας με νόημα τον Σούμποτιτς. Ο Νίκος κούνησε στωικά το κεφάλι του και είπε: «Αυτός πίστεψε ότι θα πεθάνουμε. Είναι δυνατόν;» Και δώσ’ του να γελάει…

ρε πουτη μου,εχουν περασει 30 χρονια,15 απο τοτε που σταματησε.εχω διαβασει σχεδον ο,τι εχει κυκλοφορησει για τον νικ.παντα υπαρχει κατι καινουριο να μαθεις για αυτον τον μεγαλο ανθρωποι
οσο για τον colonel gomelski,προφανως ποτε δε μπορεσε να χωνεψει το 87 και το 89. smiley.gif .ο καθενας μπορει να εχει για τον αλλο ο,τι γνωμη επιθυμει(καποιος σε σχολια στο youtube ελεγε για το γκαλη οτι αν επαιζε τωρα θα ηταν καλος για την α2).αλλα το να συγκρινει τον ζαγορακη με το γκαλη ειναι ιεροσυλια
colonel gomelsky
QUOTE(gallistis @ Dec 12 2009, 12:37 ) *
οσο για τον colonel gomelski,προφανως ποτε δε μπορεσε να χωνεψει το 87 και το 89. smiley.gif .ο καθενας μπορει να εχει για τον αλλο ο,τι γνωμη επιθυμει(καποιος σε σχολια στο youtube ελεγε για το γκαλη οτι αν επαιζε τωρα θα ηταν καλος για την α2).αλλα το να συγκρινει τον ζαγορακη με το γκαλη ειναι ιεροσυλια


One more time:

QUOTE(colonel gomelsky @ Dec 11 2009, 14:29 ) *
Ρε παιδιά δεν έκανα καμία σύγκριση. Αν δείτε λίγο καλύτερο το ποστ είναι σαρκαστικό (μπορεί και αποτυχημένα) καθώς μετά αναφέρω αυτό με το ιμότικον και το τσαρούχι. Προφανώς και δε συμφωνώ με αυτό που έγραψα. Απλά έγραψε ο ΑΖ κάτι κατ εμέ ακραίο και απάντησα με κάτι απείρως πιο ακραίο. Αυτή είναι η ιστορία.
AZ1980
QUOTE(gallistis @ Dec 12 2009, 11:37 ) *
ο μιχαλης λεανης εγραψε στην athens voice ενα αρθρο για τον νικ


http://www.athensvoice.gr/sport-manifesto/...?η_Γη_μας!_ .html

Αν ξανακατεβείς, Γκάλη, στη Γη μας

Στις 2 Δεκέμβρη, για τους ψαγμένους, συμπληρώσαμε 30 χρόνια από τότε που πάτησε το πόδι του στην Ελλάδα ο μεγαλύτερος μπασκεμπολίστας όλων των εποχών. Αυτός που όταν, σε ένα καφενείο της Θεσσαλονίκης, ένας «οινοπνευματώδης» τον είδε να σκοράρει κατά τη διάρκεια του Ευρωμπάσκετ το ’87 με σπάσιμο μέσης ανάμεσα σε τέσσερις Σοβιετικούς (μια φάση που έγινε highlight παγκοσμίως), τον αποκάλεσε ο «Χριστός του Μπάσκετ». Και γιατί Χριστός, τον ρώτησαν; Κι αυτός χωρίς δεύτερη σκέψη απάντησε: Ο Χριστός περπάτησε στα κύματα κι αυτός στον αέρα»!
Σήμερα, λοιπόν, με αφορμή τη μεγάλη επέτειο, θα διηγηθώ αποκλειστικά για τους αναγνώστες της ATHENS VOICE δύο περιστατικά, άγνωστα στους περισσότερους, που χαρακτηρίζουν απόλυτα το μεγάλο αυτό παίκτη.
Το πρώτο έλαβε χώρα στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», όταν ο μεγάλος Νικόλας έφτασε για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Τον περίμενε ολόκληρη αποστολή, με επικεφαλής τον τότε αρχηγό της ομάδας Βαγγέλη Αλεξανδρή. Ανάμεσα σε αυτούς και ο τεχνικός σύμβουλος, γνωστότερος σαν πατριάρχης του ελληνικού μπάσκετ, Ανέστης Πεταλίδης. Όταν τα εθιμοτυπικά έλαβαν τέλος, ο Πεταλίδης, που μιλούσε αγγλικά, έπιασε κουβέντα μαζί του για τα τυπικά. Γρήγορα διαπίστωσε ότι ο Γκάλης απαντήσει απαντούσε στην κυριολεξία μέσα από τα δόντια του. Τι έχεις, τον ρώτησε ο πατριάρχης, και μιλάς έτσι; Έχω πρόβλημα με το δόντι μου, έχει πρηστεί, απάντησε ο Γκάλης. Και γιατί δεν πήγες τόσο καιρό στον οδοντίατρο, του είπε εκνευρισμένος ο Πεταλίδης. Γιατί κοστίζει, απάντησε χωρίς δεύτερη σκέψη ο Γκάλης! Τότε ήταν που ο κυρ-Ανέστης κατάλαβε για πρώτη φορά με ποιον είχε να κάνει. Τι να κάνει ο πατριάρχης, τον βουτάει και τον πάει στο γιατρό. Δες τι έχει, αλλά μην του κάνεις ένεση αναισθησίας, λέει στον ντόκτορ. Αν χρειαστεί να μην τον πονέσω, τι να κάνω; Τοπική θα είναι έτσι κι αλλιώς, συμπληρώνει. Τοπική ξετοπική, δεν με νοιάζει. Έχει προπόνηση στις πέντε και δεν θέλω δικαιολογίες ότι ζαλίζεται κι ότι δεν μπορεί, του λέει εκνευρισμένος ο Πεταλίδης. Πείθεται λοιπόν ο οδοντίατρος, που ήταν και οπαδός του ΑΡΗ, τον βάζει κάτω και του αλλάζει στην κυριολεξία τα φώτα. Ο Γκάλης τίποτα. Καθόταν απαθής, υπομένοντας τα μαρτύρια. Όταν ο γιατρός τελείωσε τη δουλειά του, φωνάζει απόμερα τον Πεταλίδη και του λέει. «Να σου πω, αυτός δεν είναι άνθρωπος. Οποιοσδήποτε άλλος με αυτά που του έκανα, ακόμη και ναρκωμένος θα δυσανασχετούσε». Αυτό ήταν το δεύτερο μήνυμα.
Το άλλο περιστατικό συνέβη εν πτήσει. Η ομάδα ταξίδευε στην Ιταλία. Πάνω από την Αδριατική έπεσε σε καταιγίδα. Όλα ξαφνικά μαύρισαν. Το αεροπλάνο άρχισε να τραμπαλίζεται. Όλοι τα χρειαστήκαμε. Κάποιος φώναξε: «Θα γίνουμε η δεύτερη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ». Μες στον πανικό, ο Γκάλης συνεχίζει να διαβάζει αθλητική εφημερίδα. Σκοτάδι και τρόμος. Η καταιγίδα δυναμώνει και το αεροπλάνο κλονίζεται. Το μόνο που ενδιαφέρει τον Γκάλη είναι ότι από το έντονο κούνημα δεν μπορεί να διαβάσει. Διπλώνει τότε την εφημερίδα στα δύο, αλλά και πάλι λόγω των αναταράξεων δυσκολεύεται να τελειώσει την ανάγνωση. Ο Σούμποτιτς, που κάθεται δίπλα του, εκνευρίζεται: Κλείσ’ την να τελειώνουμε, του λέει, αλλά αυτός τίποτα. Αποφασίζει να διπλώσει την εφημερίδα στα τρία. Το κούνημα, όμως, συνεχίζεται. Τότε, μην έχοντας άλλη λύση, διπλώνει την εφημερίδα ακόμη μια φορά, μέχρι που έχει φτάσει πια στο μέγεθος καρτ ποστάλ. Συνεχίζει την ανάγνωση σαν να μη συμβαίνει τίποτα. Οι συμπαίκτες του αγανακτούν με την αναισθησία του κι αυτός, χωρίς να πάρει το βλέμμα του από το δημοσίευμα, λέει με την τραχιά του φωνή και τη βαριά του προφορά: «Μη φοβάστε, δεν πέφτουμε…». Όταν πατήσαμε έδαφος, περιμέναμε όλοι στο χώρο παραλαβής των αποσκευών χαζεύοντας ανακουφισμένοι τον ιμάντα. Ο έφορος πλησίασε τον Γκάλη, που είχε αράξει σε μια καρέκλα, και του έδειξε χαμογελώντας με νόημα τον Σούμποτιτς. Ο Νίκος κούνησε στωικά το κεφάλι του και είπε: «Αυτός πίστεψε ότι θα πεθάνουμε. Είναι δυνατόν;» Και δώσ’ του να γελάει…

ρε πουτη μου,εχουν περασει 30 χρονια,15 απο τοτε που σταματησε.εχω διαβασει σχεδον ο,τι εχει κυκλοφορησει για τον νικ.παντα υπαρχει κατι καινουριο να μαθεις για αυτον τον μεγαλο ανθρωποι
οσο για τον colonel gomelski,προφανως ποτε δε μπορεσε να χωνεψει το 87 και το 89. smiley.gif .ο καθενας μπορει να εχει για τον αλλο ο,τι γνωμη επιθυμει(καποιος σε σχολια στο youtube ελεγε για το γκαλη οτι αν επαιζε τωρα θα ηταν καλος για την α2).αλλα το να συγκρινει τον ζαγορακη με το γκαλη ειναι ιεροσυλια



+1000000000

Φχαριστούμε για το άρθρο!!!!!!!


77.gif 77.gif 77.gif
colonel gomelsky
Κάτι τέτοια με κάνουν να εξανίσταμαι. Μάλιστα. Μάθαμε ότι ο Πανμέγιστος εκτός από το ότι ήταν ο μεγαλύτερος παίκτης όλων των εποχών, α) δεν πονούσε στον οδοντίατρο και β) δεν φοβόταν τα αεροπλάνα

ΥΓ. Φήμες που θέλουν τον Νικ να είχε τρυπώσει στην τουρμπίνα του Απόλλο 13 και να σώθηκε κατά την επιστροφή ελέγχονται ως αναληθείς

gallistis
QUOTE(colonel gomelsky @ Dec 12 2009, 21:34 ) *
Κάτι τέτοια με κάνουν να εξανίσταμαι. Μάλιστα. Μάθαμε ότι ο Πανμέγιστος εκτός από το ότι ήταν ο μεγαλύτερος παίκτης όλων των εποχών, α) δεν πονούσε στον οδοντίατρο και β) δεν φοβόταν τα αεροπλάνα

ΥΓ. Φήμες που θέλουν τον Νικ να είχε τρυπώσει στην τουρμπίνα του Απόλλο 13 και να σώθηκε κατά την επιστροφή ελέγχονται ως αναληθείς


ενταξει, με το να εισαι εμπαθης δε προκειται να αλλαξουν τα γεγονοτα.
δε θεωρω οτι ο γκαλης ηταν υπερανθρωπος.απλα μεσω αυτων των ιστοριων γινεται κατανοητο οτι ο ανθρωπος ηταν απιστευτα ψυχραιμος.σε μερικες στιγμες ψυχρος αν θες.επειδη επαρακολουθησα ολα τα ντοκυμαντερ του σκαι για τις ομαδες στο μπασκετ,διαπιστωσα κατι για αυτους που μιλουσαν.αλλοι διεκδικουσαν μεριδιο που δε τους αναλογουσε απο τις επιτυχιες,αλλοι εβγαζαν κομπλεξ,αλλοι ειχαν φορεσει τη φουστανελλα και παρισταναν τους κωλοκοτρωνηδες.ο γκαλης ηταν αυτος που ελεγε τα πραγματα απλα,χωρις φανατισμο,χωρις να τα ωραιοποιει,ακομα και χωρις συναισθημα πολλες φορες.στις δυο ιστοριες του λεανη αυτο φαινεται.η απολυτη ψυχραιμια και οχι η προσπαθεια εξιδανικευσης του.

οσο για το αν πονουσε στον οδοντιατρο,φανταζομαι θα ξερεις την ιστορια με τη βαρεζε το 1985.παραμονη του ημιτελικου του κορατς,ο γκαλης σπαει το καρπο του στη προπονηση.ο αρης κερδιζει με το ζορι(με τριποντο του γιαννακη στο τελος).ο γκαλης φευγει για το μοναχο οπου κανει ταχυρυθμη θεραπια με ακτινες λειζερ.φτανει στο βαρεζε τη μερα του αγωνα και παιζει.οσο αντεχει ο γκαλης αντεχει και η αρειαναρα.στο ημιχρονο η διαφορα ειναι 6 ποντοι.ο σαλες προπονητης τοτε της βαρεζε φωναζει στο προσωπικο αντιπαλο του γκαλη,τον ανκιζι,σε ολο το δευτερο ημιχρονο "μαρκα α σινιστρα".δηλαδη "μαρκαρε στο αριστερο"(το σπασμενο και σε ναρθηκα χερι του γκαλη).στο δευτερο ημιχρονο ο αρης κατερευσε και αποκλειστηκε.ο νικος σημειωσε 17 ποντους.

οποτε colonel μπορεις να πεις οτι δε πονουσε ουτε με σπασμενο χερι
AirNick
QUOTE(colonel gomelsky @ Dec 12 2009, 21:34 ) *
Κάτι τέτοια με κάνουν να εξανίσταμαι. Μάλιστα. Μάθαμε ότι ο Πανμέγιστος εκτός από το ότι ήταν ο μεγαλύτερος παίκτης όλων των εποχών, α) δεν πονούσε στον οδοντίατρο και β) δεν φοβόταν τα αεροπλάνα

ΥΓ. Φήμες που θέλουν τον Νικ να είχε τρυπώσει στην τουρμπίνα του Απόλλο 13 και να σώθηκε κατά την επιστροφή ελέγχονται ως αναληθείς


Μάθαμε επίσης από την ζωή του, ότι όταν του ασκήθηκε μεγάλη προσωπική πίεση εκείνος συνέχιζε να είναι επαγγελματίας και να βάζει καμιά δεκαπενταριά δίποντα, καμιά δωδεκάδα βολές και καμπόσες ασιστ σε κάθε αγώνα. Δεν τα βρόντηξε, δεν επικαλέστηκε προσωπικά, δεν λύγισε όπως άλλοι συνήθως έκαναν. Α, μάθαμε επίσης ότι ήταν ο μόνος που αναγνώρισε ο Jordan ως παίκτη στο σε έναν αγώνα στην Θεσσαλονίκη. Μάθαμε επίσης ότι μεγάλοι μετέπειτα αστέρες είχαν προτύτερα γίνει Γιο - Γιο από τον Νικ. (Βλέπε Ντίβατς - Κούκοτς - Πάσπαλιε - Ντράζεν κ.τ.λ.). Επιπρόσθετα ουδέποτε σήμερα βγήκε να παραπονεθεί ή να γκρινιάξει για την αγνωμοσύνη της πολιτείας στο πρόσωπο του. Έχουμε πολλά να μάθουμε ... αν δεν είναι φήμες ...
Air and King
QUOTE(gallistis @ Dec 12 2009, 12:37 ) *
οσο για τον colonel gomelski,προφανως ποτε δε μπορεσε να χωνεψει το 87 και το 89. smiley.gif .ο καθενας μπορει να εχει για τον αλλο ο,τι γνωμη επιθυμει(καποιος σε σχολια στο youtube ελεγε για το γκαλη οτι αν επαιζε τωρα θα ηταν καλος για την α2).αλλα το να συγκρινει τον ζαγορακη με το γκαλη ειναι ιεροσυλια

Ο Colonel ισως να μην μπορει να χωνεψει "την Προσωπολατρεια" προς το προσωπο του Γκαλη που ειναι πανω απο ομαδες και οποιονδηποτε μπασκετανθρωπο εχουν βγει στην Ελλαδα........Αν δεν εχει μεγαλωσει καποιος με τον Γκαλη αυτο δεν το καταλαβαινει.........
Oσο για το Youtube.....Δεν αξιζει καν να σχολειται καποιος με το τι λενε τα 15 χρονια πιτσηρικια.......


Ειμαι 31 χρονων και απο μικρος παντα προτιμουσα/προτιμω ΝΒΑ....παιχνιδι του Αρη ομως δεν εχανα ποτε μονο και μονο για να δω τον Γκαλη......

Οχι βεβαια πως θα υποπεσω σε υπερβολες(που τις συνηθιζουν οι Ελληνες) και σε Ρομαντισμους(παρολο που ειμαι οπαδος της Ιστοριας) λεγοντας οτι ο Γκαλης ειναι καλυτερος απο τον Νοβιτσκι και απο τον Γουειντ για παραδειγμα αλλα ειναι σιγουρα ενας απο τους 5 κορυφαιους Ευρωπαιους ολων των εποχων(Νοβιτσκι-Σαμπονις-Κουκοτς-Ντραζεν-Γκαλης οι Τοπ-5 κατεμε) και βεβαια το Impact που εχει αφησει στο Ελληνικο μπασκετ "δεν ματσαρεται" με τιποτα........
Ο ανθρωπος "εβγαζε" τα παιδια στο δρομο να παιξουν μπασκετ καθε φορα μετα απο καποιο αγωνα του Αρη η της Εθνικης.......
Το απολυτο Ειδωλο!Ο μεγαλυτερος σουπερσταρ Αθλητης που ειδε ποτε η Ελλαδα σε οποιοδηποτε Σπορ!

Σημερα το μπασκετ στην Ευρωπη ειναι των προπονητων.....Τοτε ηταν των παιχτων το one man show και οπως ειχε πει και σε μια συνεντευξη ο Κιουμουρτζογλου........"Το μπασκετ ειναι Ατομικο αθλημα.....αρκει να δει καποιος ενα αγωνα με τον Γκαλη"
AirNick
Τρείς εγχειρήσεις στα γόνατα με πολύ δουλειά για διόρθωμα.( Έχουν μείνει κουσούρια ) Ένα ρογμώδες κάταγμα στον έξω σφυρό. Ένα σπάσιμο δακτύλου στο δεξί χέρι. Δεν μετάνοιωσα ούτε μια φορά που έπιασα μια μπάλα μπάσκετ Wilson εξαιτίας του Νικ. Και οι τραυματισμοί ; Ποιός νοιάζεται ...
Air and King
QUOTE(AirNick @ Dec 19 2009, 01:32 ) *
Τρείς εγχειρήσεις στα γόνατα με πολύ δουλειά για διόρθωμα.( Έχουν μείνει κουσούρια ) Ένα ρογμώδες κάταγμα στον έξω σφυρό. Ένα σπάσιμο δακτύλου στο δεξί χέρι. Δεν μετάνοιωσα ούτε μια φορά που έπιασα μια μπάλα μπάσκετ Wilson εξαιτίας του Νικ. Και οι τραυματισμοί ; Ποιός νοιάζεται ...

Αυτο ακριβως.......Το μεγαλυτερο ποσοστο των Ελληνων "επιασαν" μπαλα του Μπασκετ εξαιτιας "Του Ευρωπαιου Τζερι Γουεστ" Νικου Γκαλη...........
Κατι που δεν μπορει να αμφησβητηθει καθως ειναι γεγονος ειναι οτι ο Γκαλης εμαθε Στην χωρα Ελλαδα το Μπασκετ!
Οτι εκαναν για παραδειγμα ο Μπιλ Ρασσελ και ο Γουιλτ Τσαμπερλαιν στην Αμερικη στην Ελλαδα το εκανε ο Γκαλης!
Dwyane ''the flash'' Wade
QUOTE(Air and King @ Dec 19 2009, 00:20 ) *
Ο Colonel ισως να μην μπορει να χωνεψει "την Προσωπολατρεια" προς το προσωπο του Γκαλη που ειναι πανω απο ομαδες και οποιονδηποτε μπασκετανθρωπο εχουν βγει στην Ελλαδα........Αν δεν εχει μεγαλωσει καποιος με τον Γκαλη αυτο δεν το καταλαβαινει.........
Oσο για το Youtube.....Δεν αξιζει καν να σχολειται καποιος με το τι λενε τα 15 χρονια πιτσηρικια.......


Ειμαι 31 χρονων και απο μικρος παντα προτιμουσα/προτιμω ΝΒΑ....παιχνιδι του Αρη ομως δεν εχανα ποτε μονο και μονο για να δω τον Γκαλη......

Οχι βεβαια πως θα υποπεσω σε υπερβολες(που τις συνηθιζουν οι Ελληνες) και σε Ρομαντισμους(παρολο που ειμαι οπαδος της Ιστοριας) λεγοντας οτι ο Γκαλης ειναι καλυτερος απο τον Νοβιτσκι και απο τον Γουειντ για παραδειγμα αλλα ειναι σιγουρα ενας απο τους 5 κορυφαιους Ευρωπαιους ολων των εποχων(Νοβιτσκι-Σαμπονις-Κουκοτς-Ντραζεν-Γκαλης οι Τοπ-5 κατεμε) και βεβαια το Impact που εχει αφησει στο Ελληνικο μπασκετ "δεν ματσαρεται" με τιποτα........
Ο ανθρωπος "εβγαζε" τα παιδια στο δρομο να παιξουν μπασκετ καθε φορα μετα απο καποιο αγωνα του Αρη η της Εθνικης.......
Το απολυτο Ειδωλο!Ο μεγαλυτερος σουπερσταρ Αθλητης που ειδε ποτε η Ελλαδα σε οποιοδηποτε Σπορ!

Σημερα το μπασκετ στην Ευρωπη ειναι των προπονητων.....Τοτε ηταν των παιχτων το one man show και οπως ειχε πει και σε μια συνεντευξη ο Κιουμουρτζογλου........"Το μπασκετ ειναι Ατομικο αθλημα.....αρκει να δει καποιος ενα αγωνα με τον Γκαλη"

thumbsup.gif thumbsup.gif thumbsup.gif thumbsup.gif thumbsup.gif thumbsup.gif
kolokotronis
QUOTE(Air and King @ Dec 19 2009, 01:20 ) *
Ο Colonel ισως να μην μπορει να χωνεψει "την Προσωπολατρεια" προς το προσωπο του Γκαλη που ειναι πανω απο ομαδες και οποιονδηποτε μπασκετανθρωπο εχουν βγει στην Ελλαδα........Αν δεν εχει μεγαλωσει καποιος με τον Γκαλη αυτο δεν το καταλαβαινει.........
Oσο για το Youtube.....Δεν αξιζει καν να σχολειται καποιος με το τι λενε τα 15 χρονια πιτσηρικια.......


Ειμαι 31 χρονων και απο μικρος παντα προτιμουσα/προτιμω ΝΒΑ....παιχνιδι του Αρη ομως δεν εχανα ποτε μονο και μονο για να δω τον Γκαλη......

Οχι βεβαια πως θα υποπεσω σε υπερβολες(που τις συνηθιζουν οι Ελληνες) και σε Ρομαντισμους(παρολο που ειμαι οπαδος της Ιστοριας) λεγοντας οτι ο Γκαλης ειναι καλυτερος απο τον Νοβιτσκι και απο τον Γουειντ για παραδειγμα αλλα ειναι σιγουρα ενας απο τους 5 κορυφαιους Ευρωπαιους ολων των εποχων(Νοβιτσκι-Σαμπονις-Κουκοτς-Ντραζεν-Γκαλης οι Τοπ-5 κατεμε) και βεβαια το Impact που εχει αφησει στο Ελληνικο μπασκετ "δεν ματσαρεται" με τιποτα........
Ο ανθρωπος "εβγαζε" τα παιδια στο δρομο να παιξουν μπασκετ καθε φορα μετα απο καποιο αγωνα του Αρη η της Εθνικης.......
Το απολυτο Ειδωλο!Ο μεγαλυτερος σουπερσταρ Αθλητης που ειδε ποτε η Ελλαδα σε οποιοδηποτε Σπορ!

Σημερα το μπασκετ στην Ευρωπη ειναι των προπονητων.....Τοτε ηταν των παιχτων το one man show και οπως ειχε πει και σε μια συνεντευξη ο Κιουμουρτζογλου........"Το μπασκετ ειναι Ατομικο αθλημα.....αρκει να δει καποιος ενα αγωνα με τον Γκαλη"

Air, έχουμε την ίδια ηλικία και αυτό που λες '''οποιος δεν το έχει ζήσει δεν μπορεί να καταλάβει'' βαράει κέντρο.
Είναι σαν τον στρατό.
Χίλιες ιστορίες να ακούσεις, άμα δεν πας, δεν πρόκειται να καταλάβεις ποτέ περί τίνος πρόκειται.

Και υπάρχουν άτομα που θεωρούν τον Γιαννάκη μαγαλύτερη προσωπικότητα.....

ΥΓ Αχ εκείνες οι πέμπτες...
Air and King
QUOTE(kolokotronis @ Dec 19 2009, 02:49 ) *
Air, έχουμε την ίδια ηλικία και αυτό που λες '''οποιος δεν το έχει ζήσει δεν μπορεί να καταλάβει'' βαράει κέντρο.
Είναι σαν τον στρατό.
Χίλιες ιστορίες να ακούσεις, άμα δεν πας, δεν πρόκειται να καταλάβεις ποτέ περί τίνος πρόκειται.

Και υπάρχουν άτομα που θεωρούν τον Γιαννάκη μαγαλύτερη προσωπικότητα.....

ΥΓ Αχ εκείνες οι πέμπτες...

Ενταξει ειναι και η εξελιξη τετοια του Ευρωπαικου μπασκετ που πολλα παιδια δεν τα αφηνει να καταλαβουν το impact του Γκαλη στον Ελληνικο Αθλητισμο.........

Βεβαια αν ψαξουν να βρουν παιχνιδια του(ειναι εφικτο.......ορεξη και κυριως χρονος να υπαρχει) ειτε με τον Αρη ειτε με Εθνικη θα δουν οτι προκειται για ενα απο τους 5-6 κορυφαιους Ευρωπαιους παιχτες ολων των εποχων και σιγουρα τον κορυφαιο σκορερ που πατησε στα Ευρωπαικα γηπεδα!

Βεβαια και παλι η εξελιξη του μπασκετ σημερα ειναι τετοια που μπορει να τους κανει να αναρωτηθουν και να χαλαστουν κιολας γιατι ετσι το εχουν μαθει το μπασκετ "Μα καλα ο Γκαλης παιρνει 30 προσπαθειες ανα αγωνα.....Σας αρεσει αυτο το πραγμα?"
Το ρητο ηταν ειναι ενα.....Δωστε την μπαλα στον Γκαλη και καντε χωρο......Οne man show σε ολο το μεγαλειο!
Germany96
QUOTE(Air and King @ Dec 19 2009, 02:59 ) *
Το ρητο ηταν ειναι ενα.....Δωστε την μπαλα στον Γκαλη και καντε χωρο..

Δωστε την μπαλα στον Γκαλη και Νικο Γκαλη ..αμησε τους παλι 77.gif

Γερασαμε και μυαλο δεν βαλαμε αλλα το αξιζε παναθεμα΄τον. Αυτος ειναι ο λογος που blove.gif
AirNick
Τρεισερ Μιλάνου, Σατούρν, Λιμόζ, Σκαβολίνι, Γιουγκοπλάστικα, Ντε Χελντερ ... κάθε πέμπτη βράδυ και την άλλη μέρα να ξεσπάς στις μπασκέτες του σχολείου. Μακαντού:Ο Γκάλης είναι ένας από τους κορυφαίους σκόρερ που έχω δει όλα αυτά τα χρόνια αγωνιζόμενος είτε στην Ευρώπη, είτε στο ΝΒΑ.
il postino
οσο και χαζορομαντικο να ακουγεται , εναν αθλητη θα ηθελα να συναντησω απο κοντα, τον νικο γκαλη , να του σφιξω το χερι και να του πω "μαγκα μου σε ευχαριστω πολυ" . τον ευχαριστουμε πρωτον γιατι μας εδωσε ενα εναλλακτικο τροπο ψυχαγωγιας (αλλιως θα κλωτσαγαμε και εμεις για χρονια τη μπαλα) και δευτερον γιατι εδινε , εστω και στιγμιαια , χαρα σε ολους τους ελληνες , ανεξαρτητως οπαδικων προτιμησεων , με τις επιτυχιες του ΑΡΗ και της εθνικης μας.
gallistis
QUOTE(ilpostino @ Dec 19 2009, 11:51 ) *
γιατι μας εδωσε ενα εναλλακτικο τροπο ψυχαγωγιας (αλλιως θα κλωτσαγαμε και εμεις για χρονια τη μπαλα)



θυμαμαι οταν ημουν στο δημοτικο(καπου στο 86-πριν γινει το ξεσπασμα του μπασκετ) επειδη δεν ειχαμε μπαλα , παιξαμε ποδοσφαιρο με μια μπαλα του μπασκετ.ιεροσυλια πια το ξερω
εκεινη την εποχη μη ξεχναμε,δεν υπηρχε nova,δεν υπηρχε δορυφορικη,ιντερνετ.δε βλεπαμε nba,ολα τα παιχνιδια της ευρωλιγκα, ισπανικο πρωταθλημα.το μονο που θυμαμαι ηταν το ολ σταρ στο nba στην ερτ καμια φορα.δε μπορουσαμε να συγκρινουμε παιχτες ουτε καταστασεις.περιμεναμε να δουμε τον αρη τη πεμπτη για να δουμε μεγαλους παιχτες,και τα πανευρωπαικα για να δουμε αλλες χωρες.και τοτε αν παιζαμε με καμια βραζιλια η με την αργεντινη του μεγαλου μιλανεζιο(τον εχω δει σε τουρνουα ακροπολις)μας φαινοταν απιστευτα εξωτικο.τωρα αυτες τις χωρες αισθανεσαι οτι τις ξερεις καλα γιατι εχεις δει ολους τους παιχτες. τοτε το μονο μετρο συγκρισης που υπηρχε ηταν ο γκαλης,γιατι τα εβαζε με ολους αυτους και τους κοντραριζε στα ισια.εκανε πραγματα που δε μπορουσε να τα κανει κανενας αλλος.και ειμαι ευτυχισμενος που χαρη στο γκαλη αγαπησα αυτο το αθλημα.και αν ρωταγες τα παιδια εκεινης της εποχης τι ηθελαν να γινουν,πολλοι ελεγαν"θελω να γινω γκαλης"
colonel gomelsky
QUOTE(Air and King @ Dec 19 2009, 02:59 ) *
Ενταξει ειναι και η εξελιξη τετοια του Ευρωπαικου μπασκετ που πολλα παιδια δεν τα αφηνει να καταλαβουν το impact του Γκαλη στον Ελληνικο Αθλητισμο.........

Βεβαια αν ψαξουν να βρουν παιχνιδια του(ειναι εφικτο.......ορεξη και κυριως χρονος να υπαρχει) ειτε με τον Αρη ειτε με Εθνικη θα δουν οτι προκειται για ενα απο τους 5-6 κορυφαιους Ευρωπαιους παιχτες ολων των εποχων και σιγουρα τον κορυφαιο σκορερ που πατησε στα Ευρωπαικα γηπεδα!

Βεβαια και παλι η εξελιξη του μπασκετ σημερα ειναι τετοια που μπορει να τους κανει να αναρωτηθουν και να χαλαστουν κιολας γιατι ετσι το εχουν μαθει το μπασκετ "Μα καλα ο Γκαλης παιρνει 30 προσπαθειες ανα αγωνα.....Σας αρεσει αυτο το πραγμα?"
Το ρητο ηταν ειναι ενα.....Δωστε την μπαλα στον Γκαλη και καντε χωρο......Οne man show σε ολο το μεγαλειο!


Με το μπολνταρισμένο συμφωνώ απόλυτα. Το έγραψα και γω άλλωστε. Από την άλλη όπως λες και συ το μπασκετ έχει αλλάξει (άσχετα με το τι αρέσει στον καθένα). Ο Γκάλης δεν θα είχε αυτά τα νούμερα, αν δεν έπαιρνε 30 προσπάθειες ανα αγώνα. Όπως και δεν θα τα είχε κανείς άλλος.

Αν διαβάσεις και συ και άλλοι φίλοι καλύτερα τα ποστ μου θα δεις ότι επουδενί δεν μειώνω τον Γκάλη, ίσα-ίσα. Έκανα ένα εμφανές ειρωνικό ποστ απέναντι σε ένα κείμενο γεμάτο γραφικότητες.
Air and King
QUOTE(colonel gomelsky @ Dec 19 2009, 15:55 ) *
Με το μπολνταρισμένο συμφωνώ απόλυτα. Το έγραψα και γω άλλωστε. Από την άλλη όπως λες και συ το μπασκετ έχει αλλάξει (άσχετα με το τι αρέσει στον καθένα). Ο Γκάλης δεν θα είχε αυτά τα νούμερα, αν δεν έπαιρνε 30 προσπάθειες ανα αγώνα. Όπως και δεν θα τα είχε κανείς άλλος.

Αν διαβάσεις και συ και άλλοι φίλοι καλύτερα τα ποστ μου θα δεις ότι επουδενί δεν μειώνω τον Γκάλη, ίσα-ίσα. Έκανα ένα εμφανές ειρωνικό ποστ απέναντι σε ένα κείμενο γεμάτο γραφικότητες.

Εγω δεν σε κατηγορησα για τιποτα απλα σου εξηγησα πως εχουν τα πραγματα στην Ελλαδα οσο αφορα τον Γκαλη.....Σαφεστατα εχει αλλαξει το μπασκετ (και σε ταχτικη ειναι ανωτερο σημερα) παρα μα παρα πολυ απο την εποχη του Γκαλη αλλα και παλι αυτο δεν μειωνει ουτε στο ελαχηστο το impact του στην Ελλαδα!

Δεν διαφωνω οτι πολλες φορες λογω της αγαπης του κοσμου προς το προσωπου του θα ακουστουν και υπερβολες αλλα ειναι αληθεια οτι το ελληνικο μπασκετ χρωσταει πολλα στον Γκαλη γιατι "γιγαντωσε" το αθλημα στη χωρα μας!


Οσο για τις 30 προσπαθειες...........Ναι προφανως δεν θα σουταρε τοσο πολυ σημερα καθως οι προπονητες και κυριως στις μεγαλες ομαδες μοιραζουν την μπακετα αλλα και παλι δεν θα ηταν ευκολο να βαλει καποιος προπονητης "χειροπεδες" στον Γκαλη και στο ταλεντο του!Αυτη ειναι μια αλλη κουβεντα πολυ μεγαλη....."Το τι θα εκανε ο Γκαλης αν θα επαιζε στο συγχρονο μπασκετ"...........
vastravoud
O Γκάλης ομως δεν έπαιρνε απλά 30 προσπάθειες - είχε και απίστευτο ποσοστό ευστοχίας. Αν μάλιστα σκεφτούμε ότι το μακρινό σουτ δεν είναι το φόρτε του, καταλαβαίνουμε πόσο απίστευτο ταλέντο είχε να διεισδύει και βλέπει το καλάθι...

Επίσης, βλέποντας τον καταλαβαίνεις πως έβλεπε και τρομερά καλά το γήπεδο. Δεν είναι λίγες οι τρομερές πάσες που έβγαζε και κατέληγαν σε λάθος υποδοχές από τους μέτριους συμπαίκτες του.....
Dwyane ''the flash'' Wade
τα χρονια της παντοκρατοριας του ''αυτοκρατορα'' ενας ξενος προπονητης(μου διαφευγει το ονομα του)ειχε πει την εξης θεικη ατακα πριν απο το ματς της ομαδας του με τον αρη:''κανουμε τα σχεδια μας στην αμυνα για τους 4 παικτες του αρη.για τον γκαλη κανουμε τον σταυρο μας!!''

77.gif 77.gif 77.gif 77.gif 77.gif 77.gif 77.gif 77.gif 77.gif 77.gif 77.gif
il postino
αν επαιζε σημερα ο γκαλης μπασκετ , κατ αρχας , θα ηταν σε τοπ ευρωπαικη ομαδα (τουλαχιστον). δεν υπαρχει αυτος ο ρομαντισμος σημερα για να μεινει ενα τετοιο ονομα σε μια μικρομεσαια , για τα ευρωπαικα δεδομενα , ομαδα.

απο τη στιγμη λοιπον που θα ανηκε σε μια μεγαλη ομαδα απλα θα αναγκαζοταν να τρεχει λιγο παραπανω στην αμυνα. οχι περισσοτερο βεβαια απο οτι τρεχει ο σαρας!!!! στην επιθεση θα σου ειχε μ.ο + 20π , 7-8 ασιστ ΣΤΑΘΕΡΑ με καλα ποσοστα και θα ειχε βαρεθει να μαζευει τιτλους δεδομενου οτι διπλα του δε θα χε ρωμανοφιλιπουδοξακηδες αλλα παικταραδες!


και παικτες τυπου ναβαρο , που σημερα αυτος θεωρειται σεσημασμενος σκορερ στην ευρωπη , θα του ζηταγαν αυτογραφο μετα τον αγωνα!!!!! και αυτο δεν ειναι υπερβολη κυριοι!!!!!
il postino
ατυχως χρησιμοποιησα το χαρακτηρισμο "μικρομεσαια" ομαδα. εννοουσα θα ηταν σε μεγαλυτερη ομαδα σε σχεση με τη δυναμικη του τοτε αρη!
kolokotronis
Παντως αν υποθετικά έπαιζε ο Γκάλης σήμερα σε μία κορύφαία ευρωπα'ι'κή ομάδα, με γρήγορη και επιθετική φιλοσοφία όπως μπάρτσα-σιέννα-παο-οσφπ φέτος?-μακάμπι π.χ,, που βάζουν γύρω στους 80 πόντους μ.ο. και αν σήμερα οι πρώτοι ατις ασσίστ έχουν 6-7 (και πολλλές λέω?), θα είχε χαλαρά 28-30 πόντους και 8 ασσίστ.
Ήταν και πολύ γρήγορος.
androu
Συμφωνώ με τους προλαλήσαντες,

Αν δούμε το πως παίζεται το παιχνίδι σήμερα , με τις 2 βολές στα φάουλ, το πικ εν ρολ - το οποίο πιστεύω ότι με έναν ψηλό της προκοπής θα το έπαιζε τέλεια ο νικ και την καταπληκτική του ευστοχία από μέση απόσταση , θα έκανε θραύση.

Επίσης , φαντάζεστε τι σπλίτ άουτ θα έκανε , αφού θα μάζευε όλη την ομάδα πάνω του;

Δεν θα έβαζε πολύ συχνά 45άρες , αλλά τους 20+ πόντους και καμιά 8-10 ασίστ θα τους είχε στο τσεπάκι , ενώ δεν θα ήταν λίγες οι φορές που θα έβαζε 30άρες.

Αμυντικά ίσως είχε θέμα με τα 2μετρα γκάρντ του σήμερα , αλλά θα ήταν κάτι που θα έπρεπε να καλυφθεί με συνολική δουλειά από την ομάδα του. Για το θέμα της ομαδικής άμυνας , δεν το συζητώ ...εκεί με την ταχύτητα και την οξυδέρκεια του θα βοηθούσε πολύ σε βοήθειες και κλεψίματα.

Alexandris Eleftherios
Να ρωτήσω κάτι?
Θα έπρεπε να ονομαστεί το ΟΑΚΑ σε Ν.Γκάλης αρένα?

Προσωπικα θα μου άρεσε. Έιχε προταθεί αλλά ... Ίσως έφεραν και αντίρρηση κάποιοι απο τους παλιούς παίκτες, εκτός και αν ήταν ράδιο αρβύλα.

Επίσης ήταν μεγάλος κομπλεξισμός που ο ΕΣΑΚΕ και η Fiba δεν διοργάνωσαν ποτέ παιχνίδι προς τιμήν του όπως έγινε με τον Γιαννάκη άν δεν κάνω λάθος.

Σίγουρα όμως χωρίς Ν.Γκάλη δεν ξέρω πως θα είχαν τα πράγματα στο μπάσκετ σήμερα. Για μένα ηταν ο μεγαλύτερος Έλληνας καλαθοσφαιριστής και απο τους καλύτερους στην Ευρώπη.

Στο ΝΒΑ θα μπορούσε να σταθεί εξίσου καλά άραγε? Κρίμα που δεν τον είδαμε ποτέ εκεί.
duncan21


Δείτε το κι αν αξίζει,πείτε μου κι εμένα να το δω peace.gif .
tuareg
Συνεντευξη Σαβιολα στο πρωτο θεμα,τον ρωτησαν για συγκριση μεσι-ντιεγκο

"Ετσι κι αλλιώς μιλάμε για διαφορετικές εποχές. Δε μπορούμε να κάνουμε τέτοιες συγκρίσεις. Πάντως, αυτό που σίγουρα μπορώ να πω είναι πως δύσκολα θα ξαναδούμε έναν παίκτη σαν τον Μέσσι. Τα του Καίσαρως τω Καίσαρι, αλλά αυτό που εγώ καταλαβαίνω είναι πως ακόμα και τα τρία σερί Μουντιάλ να σηκώσει ο Λίο, κανένας Αργεντίνος δε θα πει πως είναι καλύτερος από το Ντιέγκο, όπως ίσως κανένας Έλληνας δε θα πει πως ο Διαμαντίδης ή ο Σπανούλης είναι καλύτεροι από τον Γκάλη. Ακόμα κι αν δεν πρόλαβε να τον δει στο γήπεδο. Δεκτό, κατανοητό, τίμιο".

http://www2.allaboutaris.com/item.asp?id=26683
Dreamerpanos
Πως φαίνεται ότι δεν ξέρει τους Έλληνες καθόλου ακόμα tongue.gif
tuareg
Ευχαριστώ του Σπανούλη στον Νικ!

http://www.basketplus.gr/index.php/rss-ari...anoyli-ston-nik
tuareg
Mπηκες στο HALL OF FAME

Basketball HOF‏
@Hoophall

Ακολουθείτε
Περισσότερα
Known for his great scoring ability and as the greatest player in Greek history, we welcome @ARISBCgr legend Nick Galis. #17HoopClass
aegeansheed
Τεράστια τιμή για τον Μεγαλύτερο. Είναι η ανώτατη αναγνώριση που μπορεί να λάβει κάποιος με την ιδιότητα του μπασκετμπολίστα, πολύ πιο πάνω από οποιοδήποτε τίτλο ή άλλη κατάκτηση. Ακόμα πιο σπουδαία από την αναγνώριση του ίδιου του κόσμου...

Η πρώτη εμπειρία που είχα με το "μπάσκετ", που σημαίνει τόσα για μένα: παιδικές μνήμες, ευχάριστες στιγμές, συναισθήματα, ταξίδια και δυνατές φιλίες... ένα Γκάλης vs Πρέλεβιτς, τέλη δεκαετίας '80.

Συγχαρητήρια στον κ.Γκάλη, επιτέλους εισέρχεται στον Παράδεισο παρέα με τους υπόλοιπους θεούς του αθλήματος!

To event θα πραγματοποιηθεί 7-9 Σεπτεμβρίου 2017 στο Springfield.
(για εισιτήρια διάφορων κατηγοριών εδώ)
aegeansheed
Πες τα χρυσόστομε!

QUOTE
Ο Βασιλακόπουλος τον κατηγόρησε και ο Νίκος Γκάλης πήρε το... όπλο του.
Μία ημέρα μετά τη βράβευση της ομάδας του 1987 για την συμπλήρωση 30 ετών από την κατάκτηση του Ευρωμπάσκετ ο Γιώργος Βασιλακόπουλος μίλησε στον Arena FM και δεν παρέλειψε πάντως να αναφερθεί και στην απουσία από τη χθεσινή εκδήλωση των δύο μεγάλων σταρ της Εθνικής, του Νίκου Γκάλη και του Παναγιώτη Γιαννάκη, χαρακτηρίζοντας λανθασμένη την απόφαση τους να μην παραβρεθούν στο ΔΑΪΣ.

«Μέσα σε μια οικογένεια αναπτύσσονται διαφωνίες, αλλά έκαναν λάθος που δεν ήρθαν. Δεν υπάρχει χώρος για μικρότητες. Έπρεπε να μπουν όλα στο πλάι και να είναι όλοι εκεί στη γιορτή. Νομίζω ότι πρέπει να σταθούμε πέρα από αυτά που μας χωρίζουν» είπε.

Λίγες ώρες μετά, ο ίδιος ο Νίκος Γκάλης έδωσε την απάντηση του:

«Αφού ο Γιώργος Βασιλακόπουλος μίλησε για μικρότητες, εγώ θα μιλήσω για μεγαλοψυχία. Σαν αυτή που δείχνει ο ίδιος και οι συνεργάτες του…

Πραγματικά μου ήρθε την Παρασκευή το απόγευμα η πρόσκληση για τη γιορτή. Πιστεύω πως ακόμα θα… έρχονταν η πρόσκληση, αν δεν γίνονταν θέμα στα site, αλλά ας το προσπεράσω.

Στα παιδικά πάρτι, μας στέλνουν έναν μήνα πριν προσκλήσεις, όχι τέσσερις μέρες πριν, όταν μένεις σε άλλη πόλη και πρέπει να προγραμματίσεις μια σειρά από πράγματα.

Εμείς το 2013 -κι έχω μάρτυρα τον Λευτέρη Αρβανίτη και άλλους ανθρώπους του Άρη– στην εκδήλωση που έγινε προς τιμήν μου, τους καλέσαμε 2-3 μήνες πριν. Ούτε καν απάντησαν, ούτε έστειλαν εκπρόσωπο. Προφανώς αυτό δεν είναι μικρότητα, είναι μεγαλοψυχία.

Όλος ο κόσμος γνωρίζει την προσπάθεια που έκαναν να αποτρέψουν τη μετονομασία του ΟΑΚΑ. Όχι μόνο πέρυσι, από το 1995 (το παραδέχθηκε δημόσια ο Γιώργος Λιάνης) είχαν αρνηθεί να δώσουν το όνομά μου στο γήπεδο. Μήπως δεν ήμουν άνθρωπος του μπάσκετ, δεν ανήκα στην… οικογένεια;

Αλλά γιατί να γυρίσουμε τόσο πίσω; Έγινε τελικός Κυπέλλου στη Θεσσαλονίκη, στο γήπεδο που φέρει το όνομά μου, έχω παίξει και στις δύο ομάδες που συμμετείχαν και δεν μου έστειλαν μια πρόσκληση. Ούτε αυτό είναι μικρότητα, είναι μεγαλοψυχία“…

Ο Νικ κράτησε το καλύτερο για το τέλος. Μια… συγνώμη. “Νιώθω την ανάγκη να ζητήσω συγνώμη, γιατί ξέχασα πως ο Πάπας και ο Γιώργος Βασιλακόπουλος έχουν το αλάθητο. Άρα, πάντα εγώ θα κάνω λάθος…».

http://www.iefimerida.gr/news/344516/xespa...-ehoyn-alathito

This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.