QUOTE (pete7 @ Jul 5 2012, 09:38 )
το ματς δεν το ειδα αλλα οπως φαινεται παμε για ευρωπαικη τετραδα-απο αρχη εχω προβλεψει ελλαδα,ρωσια ,λιθουανια στους ολυμπιακους
ο κουφος γιατι δεν ειναι στην αποστολη?
Ο Κουφός είνια εγχειρισμένος
στους ολυμπιακους λογικα θα ειναι ο κουφος η οχι
βλεπω με σκοπια να παιζουμε για τελευταιο εισιτηριο εκτος αν νικησουμε ρωσια στα ημιτελικα-φυσικα πρωτα εχουμε νιγηρια
Καλο θα ηταν να παρουμε μια απο τις 2 πρωτες θεσεις ωστε να βρεθουμε στον δυσκολο ομιλο για να εχουμε ευκολοτερο εργο μετα.
Η ομάδα πρέπει να πάρει επειγόντως και άλλο 5άρι. Αν ο στόχος μας είναι απλώς η παρουσία μας στους ομίλους και πρόκριση στους 8 ας πάμε όπως είμαστε. Αν θέλουμε να χτυπήσουμε όλες τις άλλες ομάδες (εκτός Ηπα και Ισπανία), τότε πρέπει να πάρουμε ψηλό!
Ο Ηλιάς γιατί πήρε τον Μπράμο αφού δεν τον βάζει? Ακόμα και όταν έπαιξε με κοντό σχήμα έβαλε 3 γκαρντ.
Τέλος πάντων, αν και συμπαθώ τον Μαυροειδή (λόγω Αμαρουσίου
) πιστεύω ότι δεν είναι αρκετός για τέτοιο επίπεδο…
O Κουφός έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του?
Το νερό μπήκε χθες στο αυλάκι με τη ζώνη. Απλώς με τα τρίποντα το τελειώσαμε μια ώρα αρχύτερα.
Όμως η αμυντική εικόνα ήταν γενικά απογοητευτική. Το πάρτι των ψηλών του Πόρτο Ρίκο δεν είχε προηγούμενο:
6/8 ο Ράμος με 7 ριμπάουντς, 5/5 ο Μπαλκμαν με 3 ριμπ, 2/4 ο Σαντιάγο με 5 ριμπ.
Για να μη μιλήσουμε για τις τσάρκες του Μπαρέα μέσα στη ρακέτα. Ανενόχλητος. Άπλες οι δικοί μας...
Γι' αυτό η ζώνη ήταν επιβεβλημένη. Και μάλιστα ο Ζούρος την είχε στο μυαλό του όχι ως λύση ανάγκης, αλλά σαν βασικό συστατικό του παιχνιδιού μας (με ζώνη με προσαρμογές ξεκίνησε το ματς)
Αλλά έτσι δεν πάμε μπροστά...
Επίσης δεν πάμε μπροστά γιατί δε θα έχουμε μια ζωή 14/24 τρίποντα...
Αλλά επειδή η άμυνα είναι κάτι που φτιάχνεται σιγά σιγά, είμαι αισοόδοξος.
Ένα σχόλιο θέλω να κάνω για το Μαυροειδή... Πολύ λίγος. Εντάξει, δεν είναι ο παίκτης από τον οποίο περιμένεις 15 πόντους και 10 ριμπάουντς, αλλά τουλάχιστον κάποια βασικά ρε γμτ... Χθες σε 8 λεπτά συμμετοχής πρόλαβε να κάνει 4 φάουλ, χωρίς να κάνει τίποτα άλλο στο ματς. Πραγματικά απογοήτευση. Έμπαινε μέσα και έβαζες στοίχημα σε πόση ώρα θα βγει... Και φέτος δεν είναι το τρίτο σέντερ να παίζει κάτι σκοτωμένα δίλεπτα. Μπορεί να χρειαστεί να βγάλει εικοσάλεπτο. Θα έχουμε μια τεράστια τρύπα τόσο επιθετικά (αυτό το γνωρίζαμε), αλλά απ' ότι φαίνεται και αμυντικά...
Αν και είχα πει ότι η ομάδα που θα πάει στη Βενεζουέλα πρέπει να είναι αυτή που θα πάει και στο Λονδίνο (με ηθικά κριτήρια), τώρα που δεν πήρε τρίτο ψηλό, θα κάνω κωλοτούμπα κι εγώ... Δε γίνεται έτσι. Ο Κουφός αν αποθεραπευτεί (ή έστω ο Σχορτσανίτης) είναι απαραίτητος. Πόσο μάλλον όταν έχεις το Βασιλειάδη να παίζει 3 λεπτά και τον Μπράμος να είναι ο θεατής με την καλύτερη θέση στο γήπεδο...
ssoulliss
Jul 5 2012, 11:08
Ψυχραιμία!!!! Η ομάδα είναι μια χαρά. Εϊναι πυραυλοκίνητη, έχει γρήγορες επιστροφές, πολύ καλή κυκλοφορία, πίεση στην περιφέρεια, δεν χάνει προσωπικές μονομαχίες( εκτός των ψηλών), δίνει 20+ ασσιστ, έχει τρομερή αυτοπεποίθηση και το σημαντικότερο ελέγχει το ρυθμό και ευστοχεί στα τρίποντα!
Και εμένα δε μου αρέσει η εικόνα στο “5”(άμυνα,παιχνίδι με πλάτη) ή το χάσιμο των ριμπάουντ, ή ο Μαυροειδής αλλά ας πει κάποιος ότι αυτό που βλέπεται δε του αρέσει.
Διαβάζω για κλήση Κουφού ή Σόφο. Πως ρε παιδιά; Και οι δύο είναι χειρουργημένοι, δεν ξέρουμε καν αν μπορούν να τρέξουν, θα τους καλέσει σε αγώνες; Οι μόνοι που μπορουν να αλλάξουν είναι οι Σλούκας, Καββαδάς.
Σε μια ομάδα καλό είναι να έχεις και καλό κλίμα στα αποδυτήρια. Καλώντας έναν από τους δύο τώρα, για να κόψεις κάποιον από τους 12, ταρακουνάς τα αποδυτήρια και κινδυνεύεις να χαλάσεις την αρμονία της ομάδας. Στην τελική δε μας λείπει ούτε ο Γκασόλ, ούτε ο Νοβίτσκι (που μακάρι να είχαμε έναν τέτοιο)για να τον περιμένουμε να ενσωματωθει αργότερα.
QUOTE(ssoulliss @ Jul 5 2012, 12:08 )
Ψυχραιμία!!!! Η ομάδα είναι μια χαρά. Εϊναι πυραυλοκίνητη, έχει γρήγορες επιστροφές, πολύ καλή κυκλοφορία, πίεση στην περιφέρεια, δεν χάνει προσωπικές μονομαχίες( εκτός των ψηλών), δίνει 20+ ασσιστ, έχει τρομερή αυτοπεποίθηση και το σημαντικότερο ελέγχει το ρυθμό και ευστοχεί στα τρίποντα!
Και εμένα δε μου αρέσει η εικόνα στο “5”(άμυνα,παιχνίδι με πλάτη) ή το χάσιμο των ριμπάουντ, ή ο Μαυροειδής αλλά ας πει κάποιος ότι αυτό που βλέπεται δε του αρέσει.
Διαβάζω για κλήση Κουφού ή Σόφο. Πως ρε παιδιά; Και οι δύο είναι χειρουργημένοι, δεν ξέρουμε καν αν μπορούν να τρέξουν, θα τους καλέσει σε αγώνες; Οι μόνοι που μπορουν να αλλάξουν είναι οι Σλούκας, Καββαδάς.
Σε μια ομάδα καλό είναι να έχεις και καλό κλίμα στα αποδυτήρια. Καλώντας έναν από τους δύο τώρα, για να κόψεις κάποιον από τους 12, ταρακουνάς τα αποδυτήρια και κινδυνεύεις να χαλάσεις την αρμονία της ομάδας. Στην τελική δε μας λείπει ούτε ο Γκασόλ, ούτε ο Νοβίτσκι (που μακάρι να είχαμε έναν τέτοιο)για να τον περιμένουμε να ενσωματωθει αργότερα.
Αν αλλάξει τον Μαντζαρη με το Σλούκα που παίζουν ίδια θέση, ίσως ταρακουνήσουν όπως λες τις σχέσεις. Αν αλλαχθεί ο Κουφός (πχ) με τον Μπράμο δεν νομίζω να γίνει κάτι συνταρακτικό
aegeansheed
Jul 5 2012, 11:46
Δεν υπάρχει κανένας λόγος για προβληματισμό για το Προολυμπιακό.
Το επίπεδο των παικτών και μόνο φτάνει για να βρεθούμε στην 4άδα και γιατί όχι να κερδίσουμε και τη Ρωσία (που προχτές την είδα βελτιωμένη αρκετά σε σχέση με το 1ο φιλικό που είχαμε δώσει μεταξύ μας, κυρίως στην επίθεση, αλλά παίζοντας κόντρα σε ομάδα (Δομ.Δημοκρατία) με άμυνα χειρότερη από τη δική μας στο πρώτο μίχρονο).
Ο μόνος προβληματισμός που υπήρχε σχετικά με το βάθος του ρόστερ ήταν το παιχνίδι με το Puerto Rico και αυτό λόγω Ramos και μόνο, κακά τα ψέματα. Εφόσον το παιχνίδι ήταν στην πράξη το worst case scenario, με τους ψηλούς μας να φορτώνονται με foul για διάφορους λόγους (πες από προσωπικές ήττες στο 1on1, από 1-2 κακά σφυρίγματα και από αναγκαστικά foul όταν ο ψηλός έβγαινε να καλύψει, επειδή δεν υπήρχε η βασική άμυνα από την υπόλοιπη ομάδα να μη μπει με τέτοια άνεση ο περιφερειακός στη ρακέτα) και πάλι το κερδίσαμε, νομίζω ότι δε χρειάζεται να τρομάξουμε σε αυτό το τουρνουά και να κράξουμε. Ο χρόνος που μπορούσε να είναι στο παρκέ ο Ramos καλυπτόταν από τον χρόνο των δύο πενταριών μας.
Δε μου άρεσε η κακή προσωπική άμυνα όλων ανεξαιρέτως των παικτών μας. Γενικά δεν υπήρχε στην άμυνα η διάθεση που υπήρχε όταν είχαμε τη μπάλα στην επίθεση, που είμασταν εξαιρετικοί.
Σε αυτά όλα πρέπει να προσθέσουμε ότι ο Ζούρος κράτησε εκτός σε όλο το παιχνίδι τον Φώτση για ξεκούραση προφανώς. Τον έβαλε μόνο ως λύση βοήθειας στο σημείο που θα χρειαζόταν να μπει για να κρατήσει το αμυντικό ριμπάουντ (τον έβαλε όταν και ο Μπουρούσης και ο Μαυροειδής είχαν από 3 έκαστος).
Το άλλο καλό ήταν ότι από άποψη προσπάθειας/ενέργειας, οι παίκτες δε χρειάστηκε να κάνουν υπερπροσπάθεια, άρα πάνε ξεκούραστοι στο χιαστί.
Άλλα σχετικά/άσχετα:
* Ο Ζήσης σε crunch time: what i can do best
* Ο Ramos πιο βελτιωμένος από κάθε άλλη φορά. Πλέον πασάρει αρκετά καλά
* το θεϊκό streetballing του Arroyo που ξάπλωσε τον Καϊμακόγλου στο παρκέ! μετά τις crossover
* η παύση σε ένα σημείο που όλοι οι παίκτες, οι θεατές στο γήπεδο και ο τηλεοπτικός φακός, σταμάτησε τον αγώνα για να γυρίσει ο Ramos από την άμυνα για να ολοκληρωθεί η "σκηνή"
benchwarmer
Jul 5 2012, 12:18
QUOTE(tReason @ Jul 5 2012, 07:13 )
Βοηθεια στο λοου ποστ.Γιατι απεναντι στον γλυνιαδακη του πορτο ρικο; Και κατεληγαν σε ευκολα καλαθια
Δινει ποτε ο ιβκοβιτς βοηθεια στο λοοου ποστ,Ποτε..ο ραμος εχει κανει καριερα στην κορεα δεν προκειται για σεντερ επιπεδου
Καλα, σε 2 φασεις τουλαχιστον που θυμαμαι με τον Μπουρουση, του εκανε πλακα...
Τελος παντων, χθες εγινε εμφανες οτι ηταν λαθος επιλογη οι 2 μονο σεντερ. Θα το δεχομουν εαν χρησιμοποιουσε και ολους τους αλλους, αλλα ο Μπραμος ειναι διακοσμητικος, μπορουσε να παρει τον Βουγιουκα και ας μην φημιζεται για την αμυνα του...
Η ομαδα παντως μου φανηκε αρκετα καλα, βγαζει πραγματα στο παρκε, νομιζω πως θα προκριθουμε, ισως και στο ματς με τη Ρωσια (που εχασε τον Μοζγκοφ). Απλα μετα ενοψει Λονδινου πρεπει να αναθεωρηθουν καποια πραγματα, ελπιζω και με προσθηκη Κουφου..
gmalamos
Jul 5 2012, 12:40
Καλα απο το μαυροειδη δεν περιμεναμε και πολλα αλλα αυτος ο μπουρουσης ρε παιδια δεν βλεπετε!!Δεν κρατουσαμε το βουγιακα ρε παιδια πραγματικα!!
george3321
Jul 5 2012, 13:07
η ρωσια ειναι καλη ομαδα αλλα δεν εχει καμια σχεση με αυτη των προηγουμενων χρονων...με βασικο πλει μεικερ τον πογκρασοφ που δεν παιζει στην τσσκα...και αποντες τους μπικοβ-βοροντσεβιτς και πιθανοτατα τον μοζγκοφ μπορουμε να τους κερδισουμε και να φτασουμε τελικο....αν καταφερει τωρα παιχτης 2.17 με τετοιο κορμι και φτιαξει το ποδι του(επαθε διαστρεμμα βαρυ νομιζω)μεσα σε 3 μερες θα μιλαμε για θαυμα...εχετε δικιο που παραπονιεστε για την εθνικη κυριως για την αμυνα αλλα για να τους δικαιολογησω και λιγο....με 15 μερες προετοιμασια και μαλιστα χωρις να ειμαστε πληρεις...δεν νομιζω οτι περιμενα καλυτερη εικονα στην αμυνα...ισως με τη νιγηρια να προσαρμοστουμε καλυτερα...αν περασουμε θα εχουμε αλλες 15 μερες να φτιαξουμε οτι ατελειες υπαρχουν!
tzagasdog
Jul 5 2012, 13:13
έχει ανέβει πουθενά το παιχνίδι για να το δω ή να το κατεβάσω?
btw για αυτό φωνάζω για βασιλειάδη = ανύπαρκτος 1000 φορές ο Πέρπε. Και με guard σπαν, ζηση, καλάθη και μάτζαρη δεν βγαίνει. Αν θέλει να κρατήσει τον Βασιλειάδη σαν 5ο guard και να φωνάξει σλούκα και να στείλει bramos σπιτι του.
Και να έρθει ένας εκ των σόφο βουγιούκα δλδ 12άδα
σπαν, ζησης, σλουκας καλάθης μάτζαρης
παπανικολαου περπε
καιμακόγλου πριντεζης φώτσης
μπουρουσης βουγιούκας εκτός και αν θέλει να κατεβάσει στο 3 τον καιμακ αντι για περπε και να φωνάξει και Σοφο αν και δεν μου αρέσει λόγω ευελιξίας.
gmalamos
Jul 5 2012, 13:15
QUOTE(tzagasdog @ Jul 5 2012, 14:13 )
έχει ανέβει πουθενά το παιχνίδι για να το δω ή να το κατεβάσω?
btw για αυτό φωνάζω για βασιλειάδη = ανύπαρκτος 1000 φορές ο Πέρπε. Και με guard σπαν, ζηση, καλάθη και μάτζαρη δεν βγαίνει. Αν θέλει να κρατήσει τον Βασιλειάδη σαν 5ο guard και να φωνάξει σλούκα και να στείλει bramos σπιτι του.
Και να έρθει ένας εκ των σόφο βουγιούκα δλδ 12άδα
σπαν, ζησης, σλουκας καλάθης μάτζαρης
παπανικολαου περπε
καιμακόγλου πριντεζης φώτσης
μπουρουσης βουγιούκας εκτός και αν θέλει να κατεβάσει στο 3 τον καιμακ αντι για περπε και να φωνάξει και Σοφο αν και δεν μου αρέσει λόγω ευελιξίας.
Θα το δειξει μαγνητοσκοπηση η ετ1.Στις 5 νομιζω..
dalamar
Jul 5 2012, 13:17
Γεια σας κι από μένα.
Διαβάζω τα σχόλιά σας εδώ και μερικές μέρες και έχω μερικές ενστάσεις, με σεβασμό πάντα στην άλλη άποψη.
Συμφωνώ καταρχήν με τον φίλο που έκανε το ποστ νωρίτερα για τον Κουφό και τον Σοφοκλή. Σίγουρα η ομάδα δείχνει μια έλλειψη στο 5, με Ρωσία (αν έρθει καλώς η νίκη με Νιγηρία) ίσως να είναι πρόβλημα και σίγουρα θα είναι πρόβλημα εφόσον προκριθούμε στους Ολυμπιακούς. Ωστόσο πως θα μπορούσε ο Ζούρος να καλέσει παίκτη που είναι εκτός προπονήσεων για τόσο πολύ καιρό; Ο Κουφός έκανε αρθροσκόπηση αν δε κάνω λάθος, συνηθισμένη επέμβαση αλλά δε παύει να είναι σοβαρή και αφήνει τους παίκτες εκτός συνήθως για 1 μήνα ++. Θα μου πείτε και ποιον να καλέσει; Εγώ προτιμώ κάποιο ψηλό υγιή με προπονήσεις, ο Καββαδάς είναι μια πιο λογική επιλογή, ακόμη και ο Γλυνιαδάκης σε περίπτωση που πρέπει να αντιμετωπίσουμε δεινόσαυρους όπως οι Πουερτορικανοί. Ο Σόφο έβγαλε τον εαυτό του εκτός, δε νομίζω να υπάρχει περίπτωση να κληθεί στο άμεσο μέλλον.. Ο Μαυροκεφαλίδης 2 φορές περισσότερο καθώς δεν είχε καν λόγο όταν αποσύρθηκε το καλοκαίρι του Ευρωπαϊκού.
Η άμυνά μας χθες δεν ήταν και ότι καλύτερο αλλά εγώ είδα και ένα καταπληκτικό passing game που κατάφερε στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς να βγάλει εύκολα ελεύθερα σουτ. Είδα πολλή ενέργεια, όρεξη και στοιχεία που έλειπαν από την εθνική των παλιότερων ετών που αν έβαζε 70 πόντους σε ένα ματς κάναμε πάρτι. Η άμυνα εφόσον προκριθούμε είναι δεδομένο πως θα βελτιωθεί κατά τη γνώμη μου γιατί είναι ένα στοιχείο που χρειάζεται καλή προετοιμασία,αυτοματισμούς και χρόνο που δεν είχε η ομάδα ως τώρα, ουσιαστικά πήγαμε εκεί με ελάχιστες προπονήσεις και κάτι φιλικά της πλάκας. Σίγουρα δε θα σουτάρουμε με τέτοια ποσοστά κάθε μέρα, αλλά πιστεύω πως τουλάχιστο για το υπόλοιπο του τουρνουά θα συνεχίσουμε να σουτάρουμε καλά. Φαίνεται με γυμνό μάτι πως εκεί έχουμε δώσει το βάρος από τη στιγμή που με 80-90 πόντους καθαρίζεις σχεδόν σίγουρα τα ματς με αυτούς τους αντιπάλους. Το σημερινό ματς πριν 5-6 χρόνια θα ήταν ντέρμπυ μέχρι το τέλος.
Τέλος να αναφέρω πως η εθνική του Γιαννάκη έπαιξε ένα παιχνίδι που έφερε τεράστιες επιτυχίες αλλά αποδείχθηκε στη πράξη πως δεν είχε αυτό το κάτι παραπάνω για να κερδίσει ποιοτικές ομάδες που σκοράρουν, με μόνη εξαίρεση το ματς του αιώνα με τις ΗΠΑ όπου και κάναμε το τέλειο επιθετικό παιχνίδι. Για να κερδίσεις τους καλύτερους πρέπει κυρίως να παίξεις επίθεση κατά τη γνώμη μου, μιας και είναι αφελές το να πιστεύεις πως μπορείς να τους κρατήσεις κάτω από τους 80. Αν η στροφή στο στυλ τις εθνικής είναι προς αυτή την επιθετική κατεύθυνση εμένα με βρίσκει σύμφωνο 100%
http://www.sport-fm.gr/article/564424σφαιρο : «Αν χρειαστεί να παίξουμε άμυνα, θα το κάνουμε»
«Οι ίδιοι οι διεθνείς λένε μεταξύ τους πως θέλουν να βελτιωθούν στην άμυνα αλλά πιστεύω πως οι Έλληνες παίκτες αν χρειαστεί να παίξουν άμυνα θα το κάνουν.»
αλλο παλι κ αυτο.τι παει να πει αν χρειαστει θα παιξουμε αμυνα?η εθνικη παντα ξεκιναγε απο την αμυνα ειτε ειχε για αντιπαλο τη νιγηρια ειτε τις ηπα ειτε οποιον να ναι τελος παντων.αλλο να πεις πως χρειαζομαστε βελτιωση αμυντικα κ αλλο οτι θα παιξουμε αμυνα εκει που θα χρειαστει.μα παντα χρειαζεται κ απο εκει πρεπει να ξεκινας ανεξαρτητως αντιπαλου
SkyFall
Jul 5 2012, 14:52
ξανά: στον περπέρογλου έχουν απαγορευτεί τα υπερατλαντικά. λογικά θα είναι στην προετοιμασία μαζί με κουφό και σχορτσιανίτη αν περάσουμε.
tReason
Jul 5 2012, 15:16
Σοφο και ιαν ειναι χεροτεροι αμυντικα απο αυτους που εχουμε.
Αν ρθουν η αμυνα δεν θα βελτιωθει αλλα θα χειροτερεψει.
Μονο ο κουφος ισως βελτιωσει αλλα και αυτος περσι ηταν κακιστος αμυντικα χειροτερος του μπουρουση και στα πλευοφς βγηκε εκτος rotation λογω αμυνας...Λογικα απο τον μαυροειδη εινα καλυτερος
Μην εχουμε ψυεδαισθησεις η ελλαδα δεν εχει βγαλει καλο αμυντικο σεντερ απο τον φασουλα στην πραγματικοτητα
Και κανετε μια λανθασμενη εξισωση ψηλοτερος=καλυτερος αμυντικος,καλυτερη αμυνα και εγω πιστευα αυτο δεν ειναι αληθεια
Δειτε ποια ειναι η καλυτερη αμυνα τυο ΝΒΑ φετος και τι υψη ειχαν οι ψηλοι τους
Και το πρωταθλημα στο ΝΒΑ το πηρε ομαδα χωρις σεντερ
Και την ευρωλιγκα την πηρε ομαδα με σεντερ 2.03 και 1.96
Στο μπασκετ δεν κερδιζει το υψος αλλα το ταλεντο
whoever81
Jul 5 2012, 19:02
QUOTE (dalamar @ Jul 5 2012, 12:17 )
Γεια σας κι από μένα.
Διαβάζω τα σχόλιά σας εδώ και μερικές μέρες και έχω μερικές ενστάσεις, με σεβασμό πάντα στην άλλη άποψη.
Συμφωνώ καταρχήν με τον φίλο που έκανε το ποστ νωρίτερα για τον Κουφό και τον Σοφοκλή. Σίγουρα η ομάδα δείχνει μια έλλειψη στο 5, με Ρωσία (αν έρθει καλώς η νίκη με Νιγηρία) ίσως να είναι πρόβλημα και σίγουρα θα είναι πρόβλημα εφόσον προκριθούμε στους Ολυμπιακούς. Ωστόσο πως θα μπορούσε ο Ζούρος να καλέσει παίκτη που είναι εκτός προπονήσεων για τόσο πολύ καιρό; Ο Κουφός έκανε αρθροσκόπηση αν δε κάνω λάθος, συνηθισμένη επέμβαση αλλά δε παύει να είναι σοβαρή και αφήνει τους παίκτες εκτός συνήθως για 1 μήνα ++. Θα μου πείτε και ποιον να καλέσει; Εγώ προτιμώ κάποιο ψηλό υγιή με προπονήσεις, ο Καββαδάς είναι μια πιο λογική επιλογή, ακόμη και ο Γλυνιαδάκης σε περίπτωση που πρέπει να αντιμετωπίσουμε δεινόσαυρους όπως οι Πουερτορικανοί. Ο Σόφο έβγαλε τον εαυτό του εκτός, δε νομίζω να υπάρχει περίπτωση να κληθεί στο άμεσο μέλλον.. Ο Μαυροκεφαλίδης 2 φορές περισσότερο καθώς δεν είχε καν λόγο όταν αποσύρθηκε το καλοκαίρι του Ευρωπαϊκού.
Η άμυνά μας χθες δεν ήταν και ότι καλύτερο αλλά εγώ είδα και ένα καταπληκτικό passing game που κατάφερε στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς να βγάλει εύκολα ελεύθερα σουτ. Είδα πολλή ενέργεια, όρεξη και στοιχεία που έλειπαν από την εθνική των παλιότερων ετών που αν έβαζε 70 πόντους σε ένα ματς κάναμε πάρτι. Η άμυνα εφόσον προκριθούμε είναι δεδομένο πως θα βελτιωθεί κατά τη γνώμη μου γιατί είναι ένα στοιχείο που χρειάζεται καλή προετοιμασία,αυτοματισμούς και χρόνο που δεν είχε η ομάδα ως τώρα, ουσιαστικά πήγαμε εκεί με ελάχιστες προπονήσεις και κάτι φιλικά της πλάκας. Σίγουρα δε θα σουτάρουμε με τέτοια ποσοστά κάθε μέρα, αλλά πιστεύω πως τουλάχιστο για το υπόλοιπο του τουρνουά θα συνεχίσουμε να σουτάρουμε καλά. Φαίνεται με γυμνό μάτι πως εκεί έχουμε δώσει το βάρος από τη στιγμή που με 80-90 πόντους καθαρίζεις σχεδόν σίγουρα τα ματς με αυτούς τους αντιπάλους. Το σημερινό ματς πριν 5-6 χρόνια θα ήταν ντέρμπυ μέχρι το τέλος.
Τέλος να αναφέρω πως η εθνική του Γιαννάκη έπαιξε ένα παιχνίδι που έφερε τεράστιες επιτυχίες αλλά αποδείχθηκε στη πράξη πως δεν είχε αυτό το κάτι παραπάνω για να κερδίσει ποιοτικές ομάδες που σκοράρουν, με μόνη εξαίρεση το ματς του αιώνα με τις ΗΠΑ όπου και κάναμε το τέλειο επιθετικό παιχνίδι. Για να κερδίσεις τους καλύτερους πρέπει κυρίως να παίξεις επίθεση κατά τη γνώμη μου, μιας και είναι αφελές το να πιστεύεις πως μπορείς να τους κρατήσεις κάτω από τους 80. Αν η στροφή στο στυλ τις εθνικής είναι προς αυτή την επιθετική κατεύθυνση εμένα με βρίσκει σύμφωνο 100%
Πολλά like...
Ο Σλουκας ειναι το νεο μας φετινο κολλημα μου φαινεται.. Κατι σαν τον νεο Βασιλειαδη ας πουμε..
Ρε παιδια κι εγω τον γουσταρω πολυ τον Σλουκα, αλλα πραγματικα που/ποτε εχει δειξει δηλαδη οτι μπορει σε αυτο το επιπεδο να κανει τη διαφορα με καποιον τροπο, ή να μπει στα παπουτσια του Σπανουλη, που θεωρειτε οτι μας λειπει τοσο??
T.W.Is.M.
Jul 5 2012, 20:34
Πολλη γκρινια βλεπω για την ελλειψη τριτου σεντερ και δε συμφωνω. Εχουμε 3 PF και δε θα μπορουσε κανεις τους να μεινει εκτος. Να μαζεψουμε δηλαδη 6 ψηλους, απ τους οποιους ο ενας(Μαυροειδης) θα παιζει 3λεπτα? Το προβλημα ειναι οτι δεν ειναι υγιης ο Κουφος για να επαιρνε τη θεση του Μαυροειδη.
Στο παιχνιδι τωρα, νομιζω οτι το σημειο που εκρινε το ματς ηταν η ζωνη μας. Εκει κολλησαν οι Πορτορικανοι και αν δει κανεις πως εκδηλωναν τις επιθεσεις τους, ηταν στην πλειοψηφια με γρηγορα σουτ απο την περιφερεια(δεν εκαναν αυτο που λεει κι ο Χατζη "πρεπει να παιξουμε γρηγορα, αλλα οχι βιαστικα"
) Τα 14/24 τριποντα δε θα μπαινουν συνεχεια, αλλα και το υψηλο παθητικο της αμυνας μας οφειλεται στο κακο πρωτο ημιχρονο και κυριως στο πρωτο δεκαλεπτο. Μετα το 10' δεχτηκαμε 57 ποντους σε 30', οχι κανενα κακο νουμερο(με τον ιδιο ρυθμο δεχομαστε 76 σε ολοκληρο το ματς, οσο προχειρο κι αν μοιαζει κατι τετοιο), ενω στο δευτερο ημιχρονο δεχτηκαμε 37, επισης οχι κακη επιδοση.
Δεν ξερω αν ο Περπερογλου θα ειναι διαθεσιμος για τους Ολυμπιακους, αν τελικα προκριθουμε ή αν ο Κουφος θα ειναι καλα μεχρι το τελος του μηνα. Στα χαρτια μοιαζουν καλες προσθηκες αντι Μπραμου και Μαυροειδη. Στην πραξη ομως θα ειναι?
Το μπασκετ που παμε να παιξουμε δε μοιαζει να χωραει πολλους ψηλους. Σιγουρα απαιτει βελτιωση στην αμυνα. Ομως τα παθητικα των 60-65 ποντων δε θα πρεπει να ειναι κανονας σ αυτη την ομαδα. Δεν ειναι κανονας αλλωστε στο παγκοσμιο μπασκετ. Αν βεβαια κανουμε Ελληνες το Χαινς και το Ντορσει, ισως τα καταφερουμε, αλλα μεχρι τοτε καλο ειναι να πιστεψουμε κι εμεις οτι τα παιχνιδια κερδιζονται και απο αυτον που θα βαλει τους πιο πολλους ποντους.
dalamar
Jul 5 2012, 20:38
Τον Βασιλειάδη προσωπικά τον πάω πολύ σαν παίκτη, μου αρέσει αυτό το παραδοσιακό στυλ σουτέρ αν και είναι λίγο ξεπερασμένο. Σε λιγότερο physical παιχνίδια μπορεί να σκοτώσει πολλές άμυνες, θα είναι χρήσιμος. Στη μέρα του δε, παίρνει παιχνίδια μόνος του α-λα Σπανούλης. Στα παιχνίδια με την CSKA ήταν φανταστικός.
Απλά δεν είναι για όλα τα ματς, κι εγώ απόρησα όταν δε πήρε Περπέρογλου στη θέση του. Για ποιο λόγο δεν κάνει υπερατλαντικά όπως αναφέρθηκε πιο πριν; Δεν έχω ιδέα.
T.W.Is.M.
Jul 5 2012, 20:38
QUOTE(Anaz @ Jul 5 2012, 21:31 )
Ο Σλουκας ειναι το νεο μας φετινο κολλημα μου φαινεται.. Κατι σαν τον νεο Βασιλειαδη ας πουμε..
Ρε παιδια κι εγω τον γουσταρω πολυ τον Σλουκα, αλλα πραγματικα που/ποτε εχει δειξει δηλαδη οτι μπορει σε αυτο το επιπεδο να κανει τη διαφορα με καποιον τροπο, ή να μπει στα παπουτσια του Σπανουλη, που θεωρειτε οτι μας λειπει τοσο??
Μα δε θα εκανε τη διαφορα. Θα εμπαινε στον τελικο με τις ΗΠΑ, οταν οι Αμερικανοι θα επιχειρουσαν το μεγαλο come back απο το -14 και με τη διαφορα στο +3, θα εβαζε ενα μεγαλο τριποντο μπροστα στο Λεμπρον δινοντας προβαδισμα νικης. Στη συνεχεια θα αποθεωνοταν απ τους
ΚΕΛΤΕΣ
PanosIlio
Jul 6 2012, 08:56
keraynopoylos
Jul 6 2012, 12:25
QUOTE(PanosIlio @ Jul 6 2012, 07:56 )
Υπαρχει καποιος λογος γι'αυτο;;; (εκτος του οτι δεν πιανω ΕΤ3 εγω)
QUOTE(keraynopoylos @ Jul 6 2012, 13:25 )
Η κάλυψη, απ' την ΕΤ1, των συζητήσεων στη Βουλή για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης και την ψηφοφορία (την Κυριακή) για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης έχουν σαν αποτέλεσμα οι μεταδόσεις της Εθνικής μπάσκετ στο Προολυμπιακό της Βενεζουέλας από εδώ και πέρα να «μετακομίζουν» στην ΕΤ3!
QUOTE (keraynopoylos @ Jul 6 2012, 13:25 )
http://www.ert.gr/webtv/web-tv-live/et3-liveΣυνηθως τους αγώνες δείχνουν τα websports, κάποο από τα 3 θα έχει το παιχνιδι...
gmalamos
Jul 6 2012, 12:34
Εγω παντως ειμαι επιφυλακτικος για σημερα παρολο που η νιγηρια δεν ειναι κανα μεγαθηριο.Τους λογους τους εχω πει παραπανω..
keraynopoylos
Jul 6 2012, 12:51
QUOTE(GMF80 @ Jul 6 2012, 11:29 )
http://www.ert.gr/webtv/web-tv-live/et3-liveΣυνηθως τους αγώνες δείχνουν τα websports, κάποο από τα 3 θα έχει το παιχνιδι...
Ευχαριστω για το link. Μεσω web TV θα το εβλεπα ετσι και αλλιως αφου ειμαι αγγλια, αλλα η υπηρεσια που εχω εχω δεν δειχνει ΕΤ3.
Το link που εδωσες θα streamαρει και κατα τη διαρκεια του αγωνα και στο εξωτερικο; Ρωταω γαιτι για λογους δικαιωματων ισως κοψουν το feed για εξωτερικο(οποτε και τον ηπια).
Και ελεγα να καλεσω και κοσμο να δουμε τους αγωνες του ΣΚ ρε γμτ...
QUOTE(Zoys)
Η κάλυψη, απ' την ΕΤ1, των συζητήσεων στη Βουλή για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης και την ψηφοφορία (την Κυριακή) για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης έχουν σαν αποτέλεσμα οι μεταδόσεις της Εθνικής μπάσκετ στο Προολυμπιακό της Βενεζουέλας από εδώ και πέρα να «μετακομίζουν» στην ΕΤ3!
Για τη βουλη εχουμε το καναλι της βουλης. Για σχολιασμο και καλυψη εχουμε τη ΝΕΤ(που υποτιθεται ειναι το ενημερωτικο).
Χρειαζονται και την ΕΤ1..;
Δεν υποβιβαζω την αξια της συζητησης στη βουλη και καποιοι θα θελουν να την παρακολουθησουν, αλλα 3 καναλια ειναι λιγο overkill...
Δυστυχώς τα αθλητικά streams είναι μόνο για εντός Ελλάδος...
keraynopoylos
Jul 6 2012, 13:10
QUOTE(GMF80 @ Jul 6 2012, 11:54 )
Δυστυχώς τα αθλητικά streams είναι μόνο για εντός Ελλάδος...
Αν υποψιαστω οτι εκατσα μεχρι τα χαραματα για να δω τον αγωνα με Puerto Rico στους ομιλους και θα καταληξω να ακουω τους τελικους απο ραδιοφωνο θα........
Το καλυτερο που μπορουμε να ελπιζουμε ειναι sportlemon..;
Sorry ξερω οτι δεν επιτρεπεται να βαζουμε ή ζηταμε links, αλλα αν καποιος εχει κατι λιιιιγο καλυτερης ποιοτητας ας μου στειθλει ειναι pm....
[EDIT: Εχω Live basketball global pass απο FibaTV απο περσυ και δεν εχει ληξει ακομα -και δεν το θυμομουν καν- οποτε πρεπει ΜΑΛΛΟΝ να καλυπτει και τα παιχνιδια του προολυμπιοακου]
topscorer
Jul 6 2012, 15:42
QUOTE (SkyFall @ Jul 5 2012, 15:52 )
ξανά: στον περπέρογλου έχουν απαγορευτεί τα υπερατλαντικά. λογικά θα είναι στην προετοιμασία μαζί με κουφό και σχορτσιανίτη αν περάσουμε.
αυτο με τα υπερατλαντικα ισχυει???
και αν ισχυει για ποιο λογο???
QUOTE (topscorer @ Jul 6 2012, 16:42 )
αυτο με τα υπερατλαντικα ισχυει???
και αν ισχυει για ποιο λογο???
περυσι το καλοκαιρι του διαγνωστηκε θρομβωση στο ποδι
http://www.sport24.gr/Basket/o_giatros_toy...gr.1549758.html
keraynopoylos
Jul 6 2012, 20:18
Οι αμερικανοι εκφωνητες στο fibatv μαλλον ειχαν αγορασει ελληνικα ομολογα που κουρευτηκαν.
Χαλαρα γουσταρουν Νιγηρια.
Σκίζει πάλι η άμυνα...Ούτε στο 1vs1 δεν μπορούμε να αμυνθούμε..Πού να'παίξουμε με τους Ρώσους δηλαδή.
Και τώρα που δεν μπαίνουν τα σουτ τι κάνουμε?
keraynopoylos
Jul 6 2012, 20:24
QUOTE(Manu7 @ Jul 6 2012, 19:21 )
Σκίζει πάλι η άμυνα...Ούτε στο 1vs1 δεν μπορούμε να αμυνθούμε..Πού να'παίξουμε με τους Ρώσους δηλαδή.
Και τώρα που δεν μπαίνουν τα σουτ τι κάνουμε?
Ενταξει ειναι ψιλοαμπαλοι οι Νιγηριανοι και δε φανταζομαι να χασουμε. Το προβλημα ειναι τα drive των περιφερειακων. Δε σκοραρουν με αλλο τροπο.
plo koon
Jul 6 2012, 20:27
Αν συνεχίζουν να παίζουν έτσι οι νιγηριανοί θα έχουν προπλεμ με τα φαουλ.
ρε φίλε έχουν βάλει κάτι απίστευτα γκολ φάουλ...
εδιτ: ναι μάλιστα. Πέφτει πάνω στο ζήση ο άλλος και είναι άουτ. οοοοκ
Gidovoskos
Jul 6 2012, 20:31
Τρωμε λίγο ξύλο ή μου φαίνετε, για να δούμε από μπράτσα πως πάμε
Tον Φώτση διακοσμητικό τον έχουμε?
Μπας και πάρουμε κάνα ριμπάουντ ρε αδερφέ...
plo koon
Jul 6 2012, 20:39
QUOTE (Manu7 @ Jul 6 2012, 21:36 )
Δε νομίζω να είναι επιλογή. Λογικά θέλει να τον προφυλάξει όσο μπορεί (είχε τραυματισμό).
edit: κατά φωνή
QUOTE(Manu7 @ Jul 6 2012, 21:36 )
οντως .Ειναι δυνατον ? ειπαμε καλος ο καιμακ αλλα ...
keraynopoylos
Jul 6 2012, 20:39
QUOTE(Manu7 @ Jul 6 2012, 19:36 )
Οσο μας πηγαιναν τα σουτ με το Πουερτο Ρικο, τοσο δε μας θελει σμερα.
Ολα τα σουτ ειναι υπο πολυ καλες προυποθεσεις...
Nuntius
Jul 6 2012, 20:50
Ο Ιωάννου βγάζει τρομερό πάθος όταν λέει Al Farouq Aminu
Είναι πάντως αρκετά καλή ομάδα η Νιγηρία. Σήμερα είναι τρομερά άστοχοι αλλά το παλεύουν. Αν ήταν και πλήρεις τότε θα είχαν ελπίδες να προκριθούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες.
keraynopoylos
Jul 6 2012, 20:50
Σημερα φαινεται οτι η εθνικη πλαισιωνεται απο αρκετους παικτες του Ολυμπιακου.
Εχει 56% στις βολες.
(αστειακι, μη βαρεσετε)
Παντως η αμυνα σοβαρευτηκε.
Τα επιθετικα των Νιγηριανων αναμενομενα. Αν εχουν κατι αυτο ειναι αθλητικα προσοντα.
QUOTE(keraynopoylos @ Jul 6 2012, 21:39 )
Οσο μας πηγαιναν τα σουτ με το Πουερτο Ρικο, τοσο δε μας θελει σμερα.
Ολα τα σουτ ειναι υπο πολυ καλες προυποθεσεις...
Αυτά τα δεν μας θέλει μην τα ξανακούσω..
Πότε η Εθνική ομάδα σούταρε καλά?
Ανέκαθεν σε αυτό τον τομέα είχαμε 2-3 παίχτες να τα συνεισφέρουν.
Κάποιοι είδανε τα 14/24 με το Πουέρτο Ρίκο που είναι τσακωμένο με τη λέξη άμυνα και χαρήκανε..
Επίσης πάντα είχαμε πρόβλημα με τις βολές.
Αντιθέτως η άμυνα μας ήταν το ατού μας.
Eπίσης η εθνική δεν στηριζόταν ποτέ σε 1 παίχτη.Ο Σπανούλης με τη Νιγηρία έχει παίξει ήδη 16 λεπτά...Tragic..Αυτό σημαίνει καμία εμπιστοσύνη του Ζούρου στα άλλα γκαρντς του.Ο άνθρωπος σε ΦΙΛΙΚΟ με τη Βραζιλία είχε τον Σπανούλη δεύτερο ημίχρονο να παιζει 20ΛΕΠΤΟ!Τι να λέμε τώρα...Με το Πουέρτο Ρϊκο ο Παπανικολάου έπαιξε 36 λεπτά!Εν έτη 2012...Τον Μπράμο τι τον πήρες τότε αφού δεν τον εμπιστεύεσαι σε δύσκολο ματς?
keraynopoylos
Jul 6 2012, 20:54
QUOTE(Manu7 @ Jul 6 2012, 19:51 )
Αυτά τα δεν μας θέλει μην τα ξανακούσω..
Πότε η Εθνική ομάδα σούταρε καλά?
Ανέκαθεν σε αυτό τον τομέα είχαμε 2-3 παίχτες να τα συνεισφέρουν.
Κάποιοι είδανε τα 14/24 με το Πουέρτο Ρίκο που είναι τσακωμένο με τη λέξη άμυνα και χαρήκανε..
Επίσης πάντα είχαμε πρόβλημα με τις βολές.
Αντιθέτως η άμυνα μας ήταν το ατού μας.
Eπίσης η εθνική δεν στηριζόταν ποτέ σε 1 παίχτη.Ο Σπανούλης με τη Νιγηρία έχει παίξει ήδη 16 λεπτά...Tragic..Αυτό σημαίνει καμία εμπιστοσύνη του Ζούρου στα άλλα γκαρντς του.Ο άνθρωπος σε ΦΙΛΙΚΟ με τη Βραζιλία είχε τον Σπανούλη δεύτερο ημίχρονο να παιζει 20ΛΕΠΤΟ!Τι να λέμε τώρα...Με το Πουέρτο Ρϊκο ο Παπανικολάου έπαιξε 36 λεπτά!Εν έτη 2012...Τον Μπράμο τι τον πήρες τότε αφού δεν τον εμπιστεύεσαι σε δύσκολο ματς?
Μα αυτο ειπα. Οτι και σημερα δηλαδη, απο καλη κυκλοφορια, τα σουτ μεσης-μακρινης αποστασης ειναι ψιλοελευθερα...
Σχετικα με τη διαχειριση χρονου συμφωνω απολυτα.
(σταματαω γιατι εχεις ψιλοφορτωσει
)
ο σπανουλης και πριν δυο χρονια ετσι πολυ επαιζε.
ειτε μας αρεσει ειτε οχι αυτη τη στιγμη στην ομαδα υπαρχει σταρ και οσο υπαρχει αναγκη αυτος θα παιζει.
τι να κανει και ο ζουρος οταν βλεπει οτι οσο ειναι ο σπανουλης μεσα κανει τα παντα ολα και συμφερει;
παντως σημερα όταν επιτέλους έσφιξε η άμυνα και άρχισαν οι βοήθειες η διαφορά άνοιξε γιατι παρα την αστοχία μας επιθετικά έχουμε κλείσει πίσω τους διαδρόμους.Αν δεν είχαμε και τόσο μεγάλο πρόβλημα στα ριμπάουντ η διαφορά τώρα θα ήταν μεγαλύτερη.
QUOTE(rchos @ Jul 6 2012, 21:55 )
τι να κανει και ο ζουρος οταν βλεπει οτι οσο ειναι ο σπανουλης μεσα κανει τα παντα ολα και συμφερει;
Mην περιμένεις τότε αυτή η ομάδα να νικήσει μια καλύτερη ομάδα με αυτή τη λογική γιατί η άμυνα που θα έχει απέναντι του ο Σπανούλης θα είναι προσαρμοσμένη πάνω του.Οπότε αν δεν εμπιστευτείς τους υπόλοιπους δεν θα πας πουθενά.Ο Ίβκοβιτς τους εμπιστευόταν όλους.
plo koon
Jul 6 2012, 21:08
QUOTE (Manu7 @ Jul 6 2012, 22:03 )
Mην περιμένεις τότε αυτή η ομάδα να νικήσει μια καλύτερη ομάδα με αυτή τη λογική γιατί η άμυνα που θα έχει απέναντι του ο Σπανούλης θα είναι προσαρμοσμένη πάνω του.Οπότε αν δεν εμπιστευτείς τους υπόλοιπους δεν θα πας πουθενά.Ο Ίβκοβιτς τους εμπιστευόταν όλους.
Αφού και στον ΟΣΦΠ αρχικά ο Σπανούλης τα έκανε όλα, και όταν τελικά στο τοπ16 και πέρατον κυνηγούσαν έσπαγε την μπάλα.Όσο τον αφήνουν με απλό μαρκάρισμα αυτό θα γίνεται.
QUOTE(Manu7 @ Jul 6 2012, 22:03 )
μην συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα.
δεν έχει καμία σχέση το πως έπαιζε ο ολυμπιακος με την εθνική.
επίσης ας περιμένουμε να δούμε πως θα παίξουμε με τις καλύτερες ομάδες.
δεν είμαι καθόλου σίγουρος οτι θα παίξουμε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.
Γ δευτερο συνεχομενο παιχνιδι η αμυνα μας ειναι για κλαματα.
Και παιζουμε με τη νιγηρια
Αυτους επρεππε να τους ειχαμε 20 ποντους χαλαροτατα
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please
click here.