Help - Search - Members - Calendar
Full Version: ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ A1 & A2
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Γυναικείο μπάσκετ
Pages: 1, 2, 3
THREEPOINTER
Ετοιμάζεται Α1 κατηγορία σε δύο ομίλους!

Η αναδιάρθρωση στα πρωταθλήματα γυναικών ήταν το βασικό θέμα συζήτησης του διοικητικού συμβουλίου της ΕΟΚ που έγινε τις προηγούμενες μέρες. Όπως αναφέρει το tsiotras.blogspot.com, η ΕΟΚ φαίνεται ότι προσανατολίζεται στη διεξαγωγή από την επόμενη σεζόν της Α1 κατηγορίας σε δύο ομίλους (Βορράς – Νότος) με στόχο να μειωθούν οι μετακινήσεις των ομάδων και κατά συνέπεια τα έξοδά τους.

Τις επόμενες βδομάδες ετοιμάζεται αναλυτικό πλάνο καθώς και συμπληρωματική προκήρυξη για το πόσες ομάδες θα συμμετάσχουν ενώ ακόμα είναι άγνωστο τι θα γίνει με την Α2 κατηγορία, που φέτος διεξάγεται σε δύο ομίλους (Βορρά – Νότο).

Πηγή: www.weplayball.gr

Ας ακουστούν προτάσεις με γνώμονα την ενίσχυση της αξιοπιστίας και ανταγωνιστικότητας πιθανών νεων κατηγοριών (Α1 και Α2 ΒΟΡΡΑ-ΝΟΤΟΥ) μέσα στην δύσκολη οικονομική κατάσταση που δυστυχώς βιώνει η χώρα μας.
jhantzop

16/12/2011

Τροποποίηση Προκηρύξεων Πρωταθλημάτων Γυναικών

Η πρωτοφανής οικονομική κρίση που πλήττει την χώρα μας και κατά συνέπεια και τον Αθλητισμό, με την σημαντική περικοπή της επιχορήγησης της Γ.Γ.Α. προς τις Αθλητικές Ομοσπονδίες και τις συνεχείς αποχωρήσεις σωματείων από τα Πρωταθλήματα, καθιστά υποχρεωτική την απόφαση του Δ.Σ. της Ε.Ο.Κ. για άμεση αναδιάρθρωση των κατηγοριών των Εθνικών Πρωταθλημάτων Γυναικών από την αγωνιστική περίοδο 2012 – 2013.

Έτσι από την αγωνιστική περίοδο 2012 – 2013 καταργείται η Α2 Εθνική Κατηγορία και η Α1 Εθνική Κατηγορία θα διεξαχθεί σε τρεις (3) ομίλους, ένας Όμιλος Βορρά και δύο Όμιλοι Νότου, των οκτώ (8) ομάδων έκαστος. Από την αγωνιστική περίοδο 2013 – 2014 θα διαμορφωθεί σε δύο (2) ομίλους.

Αναλυτικά η τροποποίηση των ειδικών προκηρύξεων των πρωταθλημάτων Α1 και Α2 Εθνικής Κατηγορίας Γυναικών για την αγωνιστική περίοδο 2011-2012 :

ΑΡΘΡΟ 11ο

Γ) ΑΝΟΔΟΣ – ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ
α) Υποβιβασμός από την Α1 Εθνική Κατηγορία
Μετά την λήξη του Πρωταθλήματος 2011 – 2012 δεν θα υπάρξει υποβιβασμός ομάδων από την Α1 Εθνική Κατηγορία και η διαδικασία των play out δεν θα διεξαχθεί.


β) Άνοδος στην Α1 Εθνική Κατηγορία
Στην Α1 Εθνική Κατηγορία, Όμιλος Βορρά, μετά την λήξη των Πρωταθλημάτων, ανέρχονται:
1. οι δύο (2) πρώτες ομάδες από τον Όμιλο Βορρά της Α2 Εθνικής κατηγορίας.
2. η Πρωταθλήτρια ομάδα της ΕΚΑΣΘ
3. η Πρώτη ομάδα του Ειδικού Πρωταθλήματος ανόδου Γυναικών που θα γίνει στο Βορρά.
Σύνολον τέσσερις (4) ομάδες.
Στην Α1 Εθνική Κατηγορία, Όμιλοι Νότου, ανέρχονται:
1. οι τέσσερις (4) πρώτες ομάδες από τον Όμιλο Νότου της Α2 Εθνικής Κατηγορίας.
2. η Πρωταθλήτρια ομάδα της ΕΣΚΑ.
3. η Πρωταθλήτρια ομάδα της ΕΣΚΑΝΑ
4. οι πρώτοι νικητές των δύο (2) Υποομίλων του Ειδικού Πρωταθλήματος ανόδου που θα γίνει στο Νότο.
Σύνολο οκτώ (8) ομάδες.

δ) Υποβιβασμός από την Α2 Εθνική Κατηγορία
Οι υπόλοιπες ομάδες της Α2 Εθνικής Κατηγορίας, επτά (7) Σωματεία από τον Όμιλο Νότου και δέκα (10) από τον Όμιλο Βορρά, υποβιβάζονται στα Τοπικά Πρωταθλήματα.

Πηγή: www.basket.gr


jhantzop

Από το κώμα στο… χώμα!

Καλησπέρα σε όλους…. Καιρό είχαμε να τα πούμε και η αλήθεια είναι ότι δεν θέλω να σας «πολυπρήζω» με τις δικές μου φιλοσοφίες και θεωρίες αφού αυτό το σάιτ έχει γίνει με σκοπό την ειδησεογραφία για το γυναικείο μπάσκετ και τις δικές σας απόψεις μέσα από τα σχόλια και όχι την αυτοπροβολή μας! Δυστυχώς όμως η επικαιρότητα μας αναγκάζει να πάρουμε θέση για όσα συμβαίνουν σε αυτό τον πολύπαθο χώρο και κυρίως το κάνουμε για να αναγκάσουμε και όλους να το κάνουν…

Το θέμα των ημερών λοιπόν είναι η απόφαση της ΕΟΚ να αναδιαρθρώσει τα πρωταθλήματα των εθνικών κατηγοριών καταργώντας την Α2 και δημιουργώντας τρεις ομίλους στην Α1 ενώ ταυτόχρονα άλλαξες τις προκηρύξεις των δύο κατηγοριών (Α1 και Α2). Εγώ δεν θα σταθώ τόσο στο περιεχόμενο της απόφασης όσο κυρίως στο χρονικό διάστημα που επιλέχτηκε από την Ομοσπονδία. Μαζεύτηκαν λοιπόν οι άνθρωποι της ΕΟΚ (δεν ξέρω πόσοι, δεν ξέρω ποιοι) και αποφάσισαν να τα αλλάξουν όλα. Γιατί; Γιατί είδαν ότι υπήρχαν πολλά οικονομικά προβλήματα στις ομάδες και δεν μπορούσαν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους με αποτέλεσμα να υπάρχει σοβαρός κίνδυνος επιβίωσης. Το έκανε δημόσια άλλωστε γνωστό με το αίτημά του ο Απόλλων Πτολεμαΐδας πριν μερικές εβδομάδες. Το ερώτημα είναι; Τώρα ανακάλυψαν ότι υπάρχει πρόβλημα στο γυναικείο μπάσκετ με τις ομάδες; Τώρα δεν υπάρχουν λεφτά; Τώρα όλες (μα όλες) οι ομάδες έχουν οφειλές; Όχι, λοιπόν! Το ήξεραν καιρό. Το ήξεραν από πέρσι αλλά δεν ασχολήθηκαν. Γιατί τα προβλήματα έχουν εμφανιστεί πολλά χρόνια πριν. Στο αντρικό μπάσκετ αποφάσισαν την αναδιάρθρωση πριν δύο χρόνια δίνοντας έναν χρόνο περιθώριο στις ομάδες να κάνουν τον προγραμματισμό τους. Στο γυναικείο όμως το αποφάσισαν τον Δεκέμβριο όταν τα πρωταθλήματα είναι σε πλήρη εξέλιξη, οι ομάδες έχουν κάνει τον προγραμματισμό τους, έχουν τα μπάτζετ τους και τα λοιπά. Αλλοίωσαν και τις δύο κατηγορίες. Η Α1 δεν έχει νόημα να υπάρχει φέτος. Δυο ομάδες θα πάνε για τον τίτλο (άντε μια-δυο να κάνουν μπουν σφήνα) και οι υπόλοιποι οκτώ ξεκινάνε διακοπές. Ηδη άρχισαν να διώχνουν ξένες και απορώ αν θα πληρώσουν τις Ελληνίδες. Και ρωτάω…γιατί να το κάνουν; Αφού και τις ομάδες κορασίδων να κατεβάσουν (που πληρώνουν συνδρομή για να παίξουν) θα μείνουν στην Α1 και θα παίξουν τον χρόνο; Εξοικονόμηση, μια χαρά λοιπόν…

Πάμε και στην Α2. Πήγαν το καλοκαίρι έξι-επτά ομάδες του Νότου και επένδυσαν λεφτά και βελτίωσαν υποδομές και έκαναν σχεδιασμό (άλλοι βραχυπρόθεσμο άλλοι μακροπρόθεσμο) και τα πήγαιναν μια χαρά. Τέσσερις-πέντε ομάδες διεκδικούν τις δύο πρώτες θέσεις ενώ ομάδες όπως η Λευκάδα και η Κως έφτιαξαν ρόστερ για να μείνουν στην Α2 και του χρόνου να κυνηγήσουν κάτι καλύτερο. Αμ δε…την ΕΟΚ τη ρώτησαν; Τοπικό να πάτε να κάνετε σχεδιασμό και να παίζετε η μεν Κως στα Δωδεκάνησα πέντε ματς και η δε Λευκάδα στην ΕΣΚΑΒΔΕ γύρω στα οκτώ ματς τον χρόνο. Και βρείτε τρόπο να πείστε την Χελιώτη, τη Μαγαλιού, τη Μοσχοπούλου, την Τελίδου, την Καζαντζίδου ή τη Δεληγιάννη να κάτσουν για να παίξουν ακόμη και σε ανοιχτά γήπεδα ή να πληρωθούν για 2-3 μήνες που διαρκεί το πρωτάθλημα. Στον Βορρά άλλο πανηγύρι. Από τις 12 ομάδες οι 2 ανεβαίνουν (μάλλον Πανθλητικός και Ολυμπιακός Βόλου) και οι άλλοι δέκα (!!!) να πάρετε… (ξέρετε τι..). Δέκα στους δώδεκα θα παίζουν τοπικά. Απίστευτο…

Το χειρότερο είναι ότι οι ομάδες που θα ανέβουν από τα τοπικά θα πάνε κατευθείαν Α1 αν και στις περισσότερες περιπτώσεις μιλάμε για σωματεία χωρίς περγαμηνές που μάλλον κακό θα τους κάνει να παίξουν σε τόσο «υψηλό» επίπεδο χωρίς να έχουν ψηθεί πρώτα σε μια μεσαία κατηγορία.

Η απόφαση είναι κόλαφος για το γυναικείο μπάσκετ και δυστυχώς πάρθηκε χωρίς να ζητηθεί η άποψη των σωματείων και των κοριτσιών. Σε όλες τις τοποθετήσεις που έχω ακούσει από ανθρώπους του χώρου (Δημόσιες ή ιδιωτικές) έχω ακούσει τα χειρότερα (μόνο από τον ΑΟ Σερρών άκουσα θετική γνώμη προς το παρόν). Πώς είναι δυνατόν να παίρνει κάποιος απόφαση χωρίς να ρωτάει τους συμμετέχοντες; Και καλά τα κορίτσια τα έχουν γραμμένα (δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια και σε αυτό φταίνε πρώτα οι παίκτριες που την πάτησαν με την παρωδία του ΣΑΚ και παραμένουν αμέτοχες), τους παράγοντες με τους περισσότερους εκ των οποίων πίνουν καφεδάκια και συν-τρώνε αρκετές φορές τον χρόνο, δεν μπορούσαν να τους ρωτήσουν τη γνώμη τους; Γιατί τώρα θα αρχίσει το πανηγύρι… Ομάδες ετοιμάζουν προσφυγές στο ΑΣΕΑΔ, μέχρι και αποχές ακούστηκαν! Θα τραβήξει το σκοινί αλλά θέλει προσοχή. Σίγουρα η απόφαση μπορεί να αλλάξει αν υπάρχει συντονισμένη προσπάθεια και αντι-πρόταση γιατί το πρόβλημα είναι εφικτό και υπάρχει. Η ΕΟΚ σκέφτηκε μόνο πώς θα γλιτώσει αυτή λεφτά και να μη χρειάζεται να δίνει τα οδοιπορικά στις ομάδες. Αυτό την πονάει, αυτό τη νοιάζει. Δεν την ενδιαφέρει το γυναικείο (δεν περιμέναμε την απόφαση αυτή για να το καταλάβουμε). Χρειάζεται συνεννόηση των σωματείων και των παικτριών για μια κοινή κατεύθυνση και πρόταση και ένας ουσιαστικός διάλογος με την ΕΟΚ για να αποκατασταθούν οι ισορροπίες της φετινής σεζόν και η δικαιοσύνη και να βρεθούν οι πιο ανώδυνες λύσεις για τον χώρο. Για να βγει και πάλι από το χώμα όπου βρίσκεται θαμμένο μετά την απόφαση αυτή και να ξαναμπει και πάλι στην εντατική, όπου φυτοζωούσε τα τελευταία χρόνια. Συγχωρέστε με αλλά πιο αισιόδοξος δεν μπορεί να γίνω… Μακάρι να διαψευστώ..

Μάριος Μπορινος

Πηγή: www.weplayball.gr


jhantzop

Έκκληση στην ΕΟΚ : Μην καταστρέφετε το γυναικείο μπάσκετ…

Αυτά για το ματς που δεν βοήθησε για την προοπτική του γυναικείου μπάσκετ παρά την παρουσία πλήθους μπασκετικού κόσμου . Υπάρχει μια διαρρέουσα απογοήτευση από την νέα συμπληρωματική προκήρυξη της ΕΟΚ για τα γυναικεία πρωταθλήματα την κατάργηση της Α2 και τον μη υποβιβασμό ομάδων από την Α1 . Είναι δυστυχώς η αρχή του τέλους και όποιος δεν το βλέπει μάλλον …περί άλλων τυρβάζει .

Τα οικονομικά προβλήματα είναι δεδομένα αλλά έπρεπε να βρεθεί μια πιο ισορροπημένη λύση με ομαλή μετάβαση σε λύση και όχι τόσο ακραία και κυρίως όχι μεσούσης της περιόδου όπου υπάρχουν προϋπολογισμοί συλλόγων που δυναμιτίζονται και που εν μέσω τέτοιας οικονομικής δυσπραγίας έχουν βρει τις λύσεις και ανταπεξέρχονται . Είναι εμφανώς φωτογραφική λύση για τους μεγάλους συλλόγους της βόρειας Ελλάδας που πρέπει να στηριχτούν ΟΛΟΙ αλλά και εκείνοι της Α2 τόσο στον Βορρά όσο και στον Νότο .

Από αυτό το σάϊτ και παρότι ο σύλλογός μας δεν θίγεται άμεσα (θίγεται όμως συνολικά το γυναικείο μπάσκετ και αυτό μας ενοχλεί περισσότερο) θα υπάρξουν πιο αναλυτικές προτάσεις για μια λύση πιο συμβιβαστική που συμβαδίζει όμως και με τα οικονομικά δεδομένα . Χρειάζεται όμως σύμπραξη , συναίνεση όλων σωματείων και Ομοσπονδίας με συνάντηση για να βρεθεί λύση . Κάθε κρίση έτσι αντιμετωπίζεται , με διάλογο . Ποιός διαφωνεί;

Πηγή: www.esperideswbc.gr


jhantzop

"Υποβαθμίζεται το γυναικείο"

Σαν "κεραυνός εν αιθρία" έπεσε στο χώρο του γυναικείου μπάσκετ η απόφαση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης από την νέα χρονιά να χωρίσει την Α1 σε τρεις ομίλους (2 Νότου και 1 Βορρά) και να διαλύσει το πρωτάθλημα της Α2. Η προπονήτρια της ΦΕΑ, Ελένη Καπογιάννη, μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ (sepk.gr) για τις αλλαγές που έρχονται, ενώ φάνηκε αρκετά προβληματισμένη από τη χρονική περίοδο που αποφασίστηκε να ανακοινωθούν.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την οριακή νίκη επί του Κρόνου
"Ο Κρόνος μετά την απόκτηση της Βουκίσεβιτς είναι άλλη ομάδα. Νομίζω ότι έχει ανέβει τουλάχιστον δύο σκαλοπάτια. Από εκεί και πέρα είναι πάντα μία αξιόμαχη ομάδα και δίκαια έχει κάνει τόσες νίκες. Ο κόουτς Νανάκος κάνει πολύ καλή δουλειά. Όσον αφορά το παιχνίδι μας εμείς έχουμε ελλείψεις στις ψηλές κι αν μία από τις κοντές μας δεν βρεθεί σε καλή ημέρα έχουμε πρόβλημα. Σε αυτό το ματς η Κοχ δεν ήταν όπως θα θέλαμε και το παιχνίδι έγινε ντέρμπι. Στο τέλος η ζώνη που παίξαμε μας έδωσε τη νίκη.
Από εδώ και πέρα τα πράγματα είναι δύσκολα, καθώς δεν ξέρουμε αν θα έχουμε ξένες. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Πιστεύω πως αν διατηρηθούν οι ξένες και αποκτήσουμε μία παίκτρια στη θέση "τέσσερα" τότε μπορούμε να τερματίσουμε μέσα στην πρώτη τριάδα και να βρεθούμε στο Φάιναλ Φορ του Κυπέλλου".

Για τις αλλαγές που ανακοίνωσε η ομοσπονδία στα πρωταθλήματα του γυναικείου μπάσκετ
"Είναι λάθος που ανακοινώθηκε τώρα, καθώς αλλοιώνεται το πρωτάθλημα της Α1 και της Α2, ενώ θα πρέπει να γίνει και πιο δίκαιο το σύστημα. Παραδοσιακά οι ομάδες της Αθήνας παρουσιάζονται καλύτερες και επενδύουν περισσότερα χρήματα, οπότε θα είναι άδικο να "σκοτωθούν" οι ομάδες του Νότου και στο Βορρά να βγει στα πλέι οφ ομάδα με το μισό μπάτζετ που θα έχει κάνει περίπατο στο πρωτάθλημα.
Από εκεί και πέρα η διάλυση της Α2 αφήνει απίστευτο χάσμα. Γενικά με αυτές τις αλλαγές υποβαθμίζεται πάρα πολύ το γυναικείο μπάσκετ και το μόνο που ελπίζω είναι να δώσει κίνητρο στις ομάδες να δουλέψουν τις υποδομές τους".

Πηγή: www.sepk.gr


jhantzop

Γνωρίζοντας πως θα με διαβάσουν ελάχιστοι (περνάει και το γυναικείο forum κρίση αντίχτοιχη με της χώρας μας), θέλω να αναφέρω τα κάτωθι μιας και όλοι, πλην των αρμοδίων, ζητάνε λύσεις/προτάσεις κλπ...

Μεσούσης της περιόδου ΔΕΝ μπορείς:
  • να ανακοινώνεις τέτοιου είδους αλλαγές (αλλοίωση πρωταθλημάτων)
  • να μην υποβιβάζεις τελικά κανέναν από την Α1 (αλλοίωση πρωταθλήματος)
  • να υποβιβάζεις 7 και 10 αντίστοιχα ομάδες από την Α2 στα τοπικά, ενώ στην προκήρυξη λες για 3 και 4 (αλλοίωση πρωταθλήματος)
  • να ανεβάζεις ομάδες από τα τοπικά απευθείας στην Α1 σαν «πρόβατα επί σφαγή»

Πέρα όμως από τη χρονική στιγμή, πιστεύω πως:
  • δεν μπορείς έτσι απλά να καταργείς μία ολόκληρη κατηγορία και να δημιουργείς τεράστιο χάσμα ανάμεσα στην Α1 και στα τοπικά
  • δε γίνεται στην Α1 να έχεις Βορρά και Νότο με τη διαφορά δυναμικότητας των ομάδων να είναι μεγάλη

Η ΕΟΚ θα μπορούσε:
  • να επιτρέπει μόνο μία ξένη, κοινοτική ή μη, στην Α1 και καμία στην Α2 (προώθηση γηγενών αθλητριών)
  • να υποχρεώνει τις ομάδες σε Α1, Α2 (και όχι μόνο) να συμπεριλαμβάνουν στη 12άδα τους 2 και 4 αθλήτριες κάτω των 19 ετών (ανάπτυξη και συντήρηση υποδομών)
  • να μειώσει τις ομάδες της Α1 και της Α2 κατά δύο (πιθανόν λιγότερα ταξίδια)
  • να βάλει playoffs ανάμεσα στους δύο ομίλους της Α2 για άνοδο στην Α1 - εκτός των πρώτων
  • να μην αφήνει ομάδες να αγωνίζονται στα πρωταθλήματά της χωρίς την ύπαρξη ομάδας κορασίδων (αν είναι δυνατόν να συμβαίνει το αντίθετο)
  • να ζητάει εγγυήσεις από τις ομάδες που ανεβαίνουν Α1

Οι ομάδες θα μπορούσαν:
  • να λένε όχι σε προβιβασμό τους αν κρίνουν πως δεν θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στην παραπάνω κατηγορία (δεν είναι ντροπή)
  • να καλλιεργήσουν τα φυτώριά τους (πράγμα που το κάνουν λιγοστές ομάδες)
  • να μην τάζουν λαγούς με πετραχήλια σε αθλήτριες και όχι μόνο

Δεν αναφέρω κατάργηση κατηγορίας, προσθήκη ομίλων ή οτιδήποτε παρόμοιο, διότι μετά από ώρες μελέτης δεν κατάφερα να βρω κάποια φόρμουλα που θα αλλάξει προς το καλύτερο την όλη κατάσταση. Κάνοντας τα παραπάνω, σε επίπεδο εθνικών πρωταθλημάτων (διότι τα τοπικά είναι άλλο θέμα και πρέπει να ελεγχθούν αναλυτικά σε δεύτερη φάση), πιστεύω πως θα είναι μία αρχή για ένα καλύτερο αύριο στο γυναικείο μπάσκετ.


kasper7
QUOTE(jhantzop @ Dec 19 2011, 14:54 ) *
Γνωρίζοντας πως θα με διαβάσουν ελάχιστοι (περνάει και το γυναικείο forum κρίση αντίχτοιχη με της χώρας μας), θέλω να αναφέρω τα κάτωθι μιας και όλοι, πλην των αρμοδίων, ζητάνε λύσεις/προτάσεις κλπ...

Μεσούσης της περιόδου ΔΕΝ μπορείς:
  • να ανακοινώνεις τέτοιου είδους αλλαγές (αλλοίωση πρωταθλημάτων)
  • να μην υποβιβάζεις τελικά κανέναν από την Α1 (αλλοίωση πρωταθλήματος)
  • να υποβιβάζεις 7 και 10 αντίστοιχα ομάδες από την Α2 στα τοπικά, ενώ στην προκήρυξη λες για 3 και 4 (αλλοίωση πρωταθλήματος)
  • να ανεβάζεις ομάδες από τα τοπικά απευθείας στην Α1 σαν «πρόβατα επί σφαγή»

Πέρα όμως από τη χρονική στιγμή, πιστεύω πως:
  • δεν μπορείς έτσι απλά να καταργείς μία ολόκληρη κατηγορία και να δημιουργείς τεράστιο χάσμα ανάμεσα στην Α1 και στα τοπικά
  • δε γίνεται στην Α1 να έχεις Βορρά και Νότο με τη διαφορά δυναμικότητας των ομάδων να είναι μεγάλη

Η ΕΟΚ θα μπορούσε:
  • να επιτρέπει μόνο μία ξένη, κοινοτική ή μη, στην Α1 και καμία στην Α2 (προώθηση γηγενών αθλητριών)
  • να υποχρεώνει τις ομάδες σε Α1, Α2 (και όχι μόνο) να συμπεριλαμβάνουν στη 12άδα τους 2 και 4 αθλήτριες κάτω των 19 ετών (ανάπτυξη και συντήρηση υποδομών)
  • να μειώσει τις ομάδες της Α1 και της Α2 κατά δύο (πιθανόν λιγότερα ταξίδια)
  • να βάλει playoffs ανάμεσα στους δύο ομίλους της Α2 για άνοδο στην Α1 - εκτός των πρώτων
  • να μην αφήνει ομάδες να αγωνίζονται στα πρωταθλήματά της χωρίς την ύπαρξη ομάδας κορασίδων (αν είναι δυνατόν να συμβαίνει το αντίθετο)
  • να ζητάει εγγυήσεις από τις ομάδες που ανεβαίνουν Α1

Οι ομάδες θα μπορούσαν:
  • να λένε όχι σε προβιβασμό τους αν κρίνουν πως δεν θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στην παραπάνω κατηγορία (δεν είναι ντροπή)
  • να καλλιεργήσουν τα φυτώριά τους (πράγμα που το κάνουν λιγοστές ομάδες)
  • να μην τάζουν λαγούς με πετραχήλια σε αθλήτριες και όχι μόνο

Δεν αναφέρω κατάργηση κατηγορίας, προσθήκη ομίλων ή οτιδήποτε παρόμοιο, διότι μετά από ώρες μελέτης δεν κατάφερα να βρω κάποια φόρμουλα που θα αλλάξει προς το καλύτερο την όλη κατάσταση. Κάνοντας τα παραπάνω, σε επίπεδο εθνικών πρωταθλημάτων (διότι τα τοπικά είναι άλλο θέμα και πρέπει να ελεγχθούν αναλυτικά σε δεύτερη φάση), πιστεύω πως θα είναι μία αρχή για ένα καλύτερο αύριο στο γυναικείο μπάσκετ.

Θα συμφωνήσω απόλυτα, μιας και θεωρώ τις προτάσεις ρεαλιστικές και προς την σωστή κατεύθυνση. Έτσι και δεν θα υποβαθμιζόταν το γυναικείο μπάσκετ, αντίθετα θα έλεγα πως θα θα γινόταν πιο ανταγωνιστικό. Επίσης θεωρώ απαράδεκτο το γεγονός να υπάρχουν ξένες παίκτριες σε οποιοδήποτε πρωτάθλημα, από την στιγμή που οι ομάδες δεν μπορούν καλά-καλά να συντηρήσουν τις γηγενείς αθλήτριες. Εξάλλου οι ομάδες μας αποφεύγουν πλέον τις ευρωπαϊκές εξορμήσεις, ξεκάθαρα για οικονομικούς λόγους.
- Α1 με λιγότερες ομάδες με play-off και play-out.
- Αυστηρά οικονομικά κριτήρια για την συμμετοχή μιας ομάδας σε εθνική κατηγορία, αλλιώς να ανεβαίνει η επόμενη που μπορεί.
- Α2 σε ομίλους όπως είναι και τώρα, αλλά με λιγότερες ομάδες και play-off , play-out.
- Προβολή του αθλήματος από την ομοσπονδία, καθώς η ομοσπονδία από μόνη της έχει θάψει το προϊόν.
kasper7
Και κάτι ακόμα...

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ Ο ΟΠΑΠ ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΗΣ Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΕΣΤΩ ΤΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΕΞΟΔΑ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ????

ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Α1 ΤΩΝ ΑΝΔΡΩΝ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΑΝΕΙ??????? (Μην μου πείτε πως είναι θέμα προβολής ή οικονομικό, γιατί μιλάμε για δυσανάλογα ποσά.)

ΔΕΝ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΠΩΣ Ο ΟΠΑΠ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ???

ΕΧΟΥΝ ΚΙΝΗΘΕΙ ΟΙ ΙΘΥΝΟΝΤΕΣ ΠΡΟΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ??????????
jhantzop

Ανακοίνωση ΕΟΚ σχετικά με την αναδιάρθρωση γυναικείου μπάσκετ

«Η ΕΟΚ με αφορμή πρόσφατη ανακοίνωση για την αναδιάρθρωση των εθνικών κατηγοριών στις γυναίκες διευκρινίζει τα εξής: «Τα όσα δημοσιοποιήθηκαν αποτελούν εισήγηση της αρμόδιας επιτροπής των πρωταθλημάτων και όχι οριστική απόφαση. Ο πρόεδρος της ΕΟΚ Γιώργος Βασιλακόπουλος όταν τέθηκε υπόψιν του η σχετική εισήγηση έκρινε ότι χρήζει περαιτέρω μελέτης και επεξεργασίας προς έγκριση στο ΔΣ της Ομοσπονδίας.

Η ΕΟΚ από καιρό έχει προβληματιστεί σοβαρά από τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ομάδες λόγω της οικονομικής κρίσης και κινείται με μοναδικό γνώμονα ότι το τελικό σχέδιο θα είναι το καλύτερο δυνατό προς όφελος των σωματείων»

Πηγή: www.basket.gr


leonkalf
Καλά, πλάκα μας κάνουν έτσι? Έλεγε πουθενά η πρώτη ανακοίνωση ότι όλα αυτά είναι σκέψεις? Ντρέπονται δηλαδή να βγουν να πουν ότι έκαναν λάθος και το παίρνουν πίσω???

33.gif

kasper7
QUOTE(leonkalf @ Dec 20 2011, 17:57 ) *
Καλά, πλάκα μας κάνουν έτσι? Έλεγε πουθενά η πρώτη ανακοίνωση ότι όλα αυτά είναι σκέψεις? Ντρέπονται δηλαδή να βγουν να πουν ότι έκαναν λάθος και το παίρνουν πίσω???

33.gif

Νομίζω πως σημασία έχει πως έστω και με αυτόν τον τρόπο, προσπαθούν να το μαζέψουν. Ας ελπίσουμε πως θα γίνει ένας γόνιμος διάλογος και θα παρθούν αποφάσεις προς το συμφέρον του γυναικείου μπάσκετ και σε εθνικό, αλλά και σε τοπικό επίπεδο.
Επίσης θέλω να πιστεύω πως οι απαραίτητες διαβουλεύσεις θα γίνουν από τους σωστούς ανθρώπους και με την παρουσία όλων των άμεσα εμπλεκομένων στην ιστορία, δίχως μικροσωματειακά συμφέροντα! Είναι κρίμα ένα άθλημα με τόσες επιτυχίες στον ελληνικό αθλητισμό να φυτοζωεί.
sch
Πάμε για 10+10 ομάδες στους 2 ομίλους Νότου. Αυτό σημαίνει ότι από την Α2 Νότου θα ανέβουν 8 αντί 4 ομάδων. Βέβαια όλα αυτά με την πιθανότητα μίας νέας διάψευσης.
Ακούγεται ότι επίκειται αναδιάρθρωση και στην ΕΣΚΑ. Ίδωμεν...
bball.gif
jhantzop
QUOTE(sch @ Dec 20 2011, 20:24 ) *
Πάμε για 10+10 ομάδες στους 2 ομίλους Νότου. Αυτό σημαίνει ότι από την Α2 Νότου θα ανέβουν 8 αντί 4 ομάδων. Βέβαια όλα αυτά με την πιθανότητα μίας νέας διάψευσης.
Ακούγεται ότι επίκειται αναδιάρθρωση και στην ΕΣΚΑ. Ίδωμεν...
bball.gif


Τι νόημα έχει το 10+10 αντί το 8+8; βγήκε κάποια ανακοίνωση;


sch
QUOTE(jhantzop @ Dec 20 2011, 20:33 ) *
Τι νόημα έχει το 10+10 αντί το 8+8; βγήκε κάποια ανακοίνωση;

Δεν έχει βγει καμία ανακοίνωση. Ζούμε στην εποχή της κωλοτούμπας, να μην το ξεχνάμε αυτό bball.gif
jhantzop

Ανακοίνωση ΕΟΚ

"Σας ενημερώνουμε ότι το ΔΣ της ΕΟΚ αποφάσισε τα πρωταθλήματα της Α1 και Α2 Εθνικής Κατηγορίας Γυναικών να ολοκληρωθούν και να λήξουν βάση των αρχικών Ειδικών Προκηρύξεων για την αγωνιστική περίοδο 2011-12. Μετά το πέρας της αγωνιστικής περιόδου 2011-12 οι όποιες αλλαγές αποφασισθούν στα παραπάνω Πρωταθλήματα θα περιληφθούν στις Ειδικές Προκηρύξεις της αγωνιστικής περιόδου 2012-13"

Case closed...


magickaminia
Η υποθεση εκλεισε για τους ιθυνοντες αλλα τουλαχιστον μια ομαδα της Α1 εσβησε τις μηχανες της τα Χριστουγεννα. Ειναι ο ιστορικος Απολλων Καλαμαριας. ΕΥΓΕ λοιπον στους ιθυνοντες του Γυναικειου μπασκετ της Ομοσπονδιας. Ειναι παρηγορο οτι βασει καταστασης επικρατουσης η Βορειος Ελλαδα θα εχει πλην θαυματος ολους τους εκπροσωπους της στα πλει αουτ και στον υποβιβασμο. Φοβερη επιτυχια. Οι αναδιαρθρωσεις που θα ερθουν ας γινουν με γνωμονα τ ανοιγμα του αθληματος προς τα εξω, προς το ευρυ κοινο. Διαφορετικα θα δουμε τους αγωνες να τους παρακολουθουν μονο οι συγγενεις και οι φιλοι. Παντως θα ηθελα να τονισω οτι με τοσα σωματεια σε καθε γειτονια μελλον δεν θα υπαρξει. Χρειαζεται ενα σωματειο ανα δημο ή Νομο και δημιουργια σχολων υποδομων του παιχνιδιου για να επιζησει το αθλημα. Παρτε επιτελους εικονες απο το Εξωτερικο. Τι ειναι καλυτερο ματς σε κλειστα των 300 θεσεων ή ματς στο Ολυμπιακο Κλειστο του Ελληνικου με 3 και 4.000 κοσμο; Τι ειναι καλυτερο πρωταθλητης στο πρωταθλημα που δεν παιζει ουτε στο ΕΥΡΟ Καπ ή μια ομαδα δυνατη που θα συμμετασχει με αξιωσεις στην Ευρωλιγκα των γυναικων; blove.gif
jhantzop
Σιγά-σιγά αρχίζουν και διαμορφώνονται οι ομάδες για Α1 και Α2 της περιόδου 2012-13.

Α1
ΑΘΗΝΑΙΚΟΣ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ
ΑΣΤΕΡΑΣ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ
ΔΑΣΑΛ
ΚΡΟΝΟΣ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΑΡΗΣ
ΠΑΟΚ
ΕΛΛΗΝΙΚΟ
ΤΕΡΨΙΘΕΑ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ

* 9 από ΕΣΚΑ/ΕΣΚΑΝΑ, 2 από Θεσσαλονίκη και 1 από Βόλο

Α2 ΝΟΤΟΥ
ΠΡΩΤΕΑΣ ΒΟΥΛΑΣ
ΦΕΑ ΝΦ/ΝΧ
ΣΠΟΡΤΙΓΚ
ΝΕΑ ΚΗΦΙΣΙΑ
ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ
ΝΙΚΗ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
ΓΙΑΝΝΙΝΑ
ΜΕΛΙΣΣΙΑ
ΦΑΡΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ
- ομάδα από μπαράζ ανόδου -
- ομάδα από μπαράζ ανόδου -

* 7 από ΕΣΚΑ/ΕΣΚΑΝΑ και 5 εκτός Αττικής

Α2 ΒΟΡΡΑ
ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ
ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Ν. ΡΥΣΙΟΥ
ΤΙΤΑΝΕΣ ΔΡΑΜΑΣ
ΠΥΛΑΙΑ
ΚΟΜΟΤΗΝΗ
ΣΕΡΡΕΣ
ΠΑΝΑΘΛΗΤΙΚΟΣ
ΗΡΑΚΛΗΣ
- ομάδα από μπαράζ ανόδου -
- ομάδα από μπαράζ ανόδου -
- ομάδα από μπαράζ ανόδου -
stev basket
QUOTE(jhantzop @ Apr 30 2012, 10:22 ) *
Σιγά-σιγά αρχίζουν και διαμορφώνονται οι ομάδες για Α1 και Α2 της περιόδου 2012-13.

Α1 * 8-9 από ΕΣΚΑ/ΕΣΚΑΝΑ, 2-3 από Θεσσαλονίκη και μία από Βόλο

Α2 ΝΟΤΟΥ, * 7-8 από ΕΣΚΑ/ΕΣΚΑΝΑ και 4-5 εκτός Αττικής

Α2 ΒΟΡΡΑ, 8 ΕΚΑΣΘ


Λέει τίποτα το ... ρεπορτάζ για ΦΕΑ και πιο κάτω, Κτησιφώντα Παιανίας, Άρη Χολαργού, Αμαρυλίδα ???
jhantzop
QUOTE(stev basket @ Apr 30 2012, 20:29 ) *
Λέει τίποτα το ... ρεπορτάζ για ΦΕΑ και πιο κάτω, Κτησιφώντα Παιανίας, Άρη Χολαργού, Αμαρυλίδα ???


Η ΦΕΑ φαίνεται να κατεβαίνει Α2 αλλά ποτέ δεν ξέρεις... Για Παιανία δεν υπάρχει κάτι στον ορίζοντας μιας και δεν υπάρχει και κανένα τμήμα να λειτουργεί (σύμφωνα με τα τουρνουά της ΕΣΚΑ). Η Αμαρυλίδα το ίδιο αλλά είναι η μόνη που έχει θέση στην Α' ΕΣΚΑ (αν κατέβει να δω τι θα γίνει...). Ο Άρης Χολαργού έχει υποδομές (όσες έχει) αλλά είναι ερώτηση αν θα κατεβάσει γυναικείο ή όχι. Αν κατεβάσει πρέπει να πάει Β' ΕΣΚΑ εκτός και αν γίνει καμία συγχώνευση!

Τα παραπάνω είναι προσωπικές μου απόψεις και τοποθετήσεις! για να μην πει κανείς τίποτα!

blove.gif


jhantzop
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ - ΜΕΤΑΓΡΑΦΩΝ
ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΣΕ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ


ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΑΘΛΗΤΩΝ

Άρθρο 1

Όροι και προϋποθέσεις εγγραφής Έλληνα Αθλητή

Οι όροι και προϋποθέσεις για την εγγραφή Έλληνα αθλητή στη δύναμη ερασιτεχνικού σωματείου που διατηρεί τμήμα Καλαθοσφαίρισης, προβλέπονται από τον παρόντα Κανονισμό. Ειδικότερα για την έκδοση ατομικού αναγνωριστικού δελτίου αθλητή απαιτούνται :
α. Η συμπλήρωση του ειδικού ως άνω δελτίου αθλητικής ιδιότητας που εκδίδει η Ομοσπονδία υπογράφεται από τον αθλητή και τον Γενικό Γραμματέα του Σωματείου στο οποίο επιθυμεί να ενταχθεί. Το δελτίο εγγραφής πρέπει να φέρει, για να γίνει δεκτό, εκτός από την υπογραφή του Γενικού Γραμματέα του σωματείου στο οποίο θα γραφτεί και την σφραγίδα του σωματείου.
β. Δύο φωτογραφίες όμοιες και πρόσφατες, του υπό εγγραφή αθλητή.
γ. Να έχει ο αθλητής ηλικία, τουλάχιστον, 8 ετών συμπληρωμένων.
δ. Ιατρική βεβαίωση, για την υγεία του αθλητή, πάνω στο δελτίο αναγνώρισης ή σε ειδικό ένθετο.
ε. Πιστοποιητικό γέννησης του αθλητή ή επικυρωμένο αντίγραφο του ή της αστυνομικής του ταυτότητας, (εφόσον είναι υπόχρεος προς έκδοση ταυτότητας).
στ. Εφόσον εκείνος που επιθυμεί να εγγραφεί σαν αθλητής, είναι ανήλικος, η αίτηση εγγραφής του πρέπει να προσυπογράφεται απαραίτητα και από τους έχοντες την γονική μέριμνα, διαφορετικά απορρίπτεται.
Σε περίπτωση υποβολής περισσοτέρων από μιας αιτήσεων, που αφορούν το αυτό πρόσωπο, η σειρά προτεραιότητάς τους καθορίζεται με βάση τον αριθμό και τη σειρά, που πρωτοκολλήθηκε και γράφτηκε η κάθε αίτηση.
Η υποβολή περισσοτέρων από μια αιτήσεων Εγγραφής του αυτού αθλητή, σε διάφορα σωματεία, ανεξάρτητα από την ισχύ της κάθε μιας από αυτές όπως καθορίζεται στην προηγούμενη παράγραφο, συνεπάγεται την επιβολή ποινής, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 2 του παρόντος και ο αθλητής παραμένει στο πρώτο σωματείο, στο οποίο έχει γραφτεί, σύμφωνα με την προηγούμενη παράγραφο.
Τα δελτία αθλητή, που εκδίδονται με βάση τις αιτήσεις, που έχουν συνταχθεί και υποβληθεί, σύμφωνα με το νόμιμο τρόπο, ισχύουν από την έκδοσή τους.
Οι εγγραφές αθλητών, που γίνονται με βάση τις σχετικές αιτήσεις, που υποβάλλονται, καθώς και τα δελτία αθλητή, που εκδίδονται στη συνέχεια, υπογράφονται από τον Γενικό Γραμματέα της Ε.Ο.Κ. ή τον νόμιμο αναπληρωτή του.
Ο τύπος των δελτίων φίλαθλου αθλητή, που εκδίδεται από την Ε.Ο.Κ. καθώς και κάθε σχετική λεπτομέρεια καθορίζονται, με απόφαση του Δ.Σ. της Ε.Ο.Κ. που γνωστοποιείται προς όλα τα σωματεία που ανήκουν στη δύναμή της με εγκύκλιο.

Άρθρο 2

Ακυρότητες – Κυρώσεις

1. Αθλητής που υπογράφει Δελτίο Εγγραφής στη δύναμη σωματείου, ενώ ήδη είναι γραμμένος σε άλλο σωματείο, τιμωρείται με ποινή αποκλεισμού ενός (1) έτους από κάθε αγώνα, με απόφαση της Ομοσπονδίας και η αίτηση εγγραφής απορρίπτεται.
2. Οι διατάξεις της προηγούμενης παραγράφου εφαρμόζονται και στην περίπτωση υπογραφής από τον αθλητή έγκυρων δελτίων μετεγγραφής σε δύο (2) ή περισσότερα σωματεία.
3. Προσβολή του δελτίου εγγραφής ή μετεγγραφής αθλητή, για οποιοδήποτε τυπικό ή ουσιαστικό λόγο, δικαιούται να ασκήσει κάθε σωματείο της ίδιας κατηγορίας με το σωματείο στο οποίο ανήκει ο αθλητής του οποίου προσβάλλεται η εγγραφή ή μετεγγραφή, επειδή τεκμαίρεται ότι έχει έννομο συμφέρον καθώς και ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας, ενεργών για λογαριασμό του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας, κατόπιν απόφασής του.
4. Κάθε αθλητής του οποίου εγκρίθηκε ή απορρίφθηκε αίτηση μετεγγραφής για οποιαδήποτε αιτία, δεν έχει δικαίωμα να ζητήσει εκ νέου μετεγγραφή σε άλλο σωματείο στην ίδια μεταγραφική περίοδο, για οποιοδήποτε λόγο.
5. Το Δ.Σ της ΕΟΚ έχει το δικαίωμα να ανακαλεί ( ακυρώνει ) κατά πάντα χρόνο εκδοθέντα δελτία εγγραφής η μεταγραφής αθλητών εφ’ όσον αποδειχθεί ότι δια την έκδοση των δεν συνέτρεχαν οι όροι και προϋποθέσεις που καθορίζονται από τους ισχύοντες κανονισμούς, Νόμους και Υπ. αποφάσεις η ταύτα εκδόθηκαν ανωμάλως και παρανόμως ( π.χ επί τη βάσει αναληθών και πλαστογραφημένων δικαιολογητικών , πιστοποιητικών κλπ.)
6. Σε κάθε περίπτωση τα σωματεία έχουν την ευθύνη τήρησης αρχείου και αντιγράφων των παρ’ αυτών πραγματοποιηθεισών μεταγραφών καθώς και των σχετικών δικαιολογητικών που υποβάλλονται μαζί με αυτές κατά τη διάρκεια της μεταγραφικής περιόδου που θα φυλάσσονται επί μία πενταετία

Άρθρο 3

Μετεγγραφές Αθλητών

Αθλητής που ανήκει στη δύναμη των σωματείων που είναι μέλη της Ε.Ο.Κ. έχει δικαίωμα να μεταγραφεί σε άλλο σωματείο υπό ορισμένες προϋποθέσεις.
Οι όροι και προϋποθέσεις των μεταγραφών, καθώς και των αποδεσμεύσεων ημεδαπών, ομογενών και αλλοδαπών αθλητών, ο χρόνος κατά τον οποίο διενεργούνται καθώς και η διαδικασία και τα όργανα, που είναι αρμόδια, για την έγκρισή τους καθορίζονται με τον παρόντα Κανονισμό (άρθ. 27 και 33 παρ. 3 του Ν. 2725/1999.
Κάθε νέο σωματείο, που γράφεται στο μητρώο της Ε.Ο.Κ. δεν δικαιούται, επί τριετία, να αποκτήσει αθλητές, με κάθε τρόπο μεταγραφής, ούτε και αθλητές, που έχουν καταστεί ελεύθεροι και είναι ηλικίας άνω των 23 χρόνων. Η διάταξη αυτή μπορεί να αναστέλλεται για σωματεία που έχουν την έδρα τους σε επαρχιακές πόλεις, πλην Αθηνών-Πειραιώς-Θεσσαλονίκης και Πατρών, με απόφαση του Δ.Σ. της Ε.Ο.Κ.
Οι αιτήσεις μεταγραφής αποστέλλονται στην ΕΟΚ μόνο με συστημένη εξπρές των ΕΛΤΑ επιστολή του σωματείου, στο οποίο ένας αθλητής επιθυμεί να μεταγραφεί, η οποία θα πρέπει, απαραίτητα, να περιέχει μία και μόνο αίτηση μεταγραφής, διαφορετικά, κρίνεται σαν απαράδεκτη. Οι συστημένες επιστολές πρωτοκολλούνται αυθημερόν και γίνονται δεκτές εφ΄ όσον θα περιέλθουν στην ΕΟΚ πέντε (5) εργάσιμες ημέρες από τη λήξη του χρόνου των μεταγραφών.
Όλες οι αιτήσεις των μεταγραφών καταχωρούνται σε ειδικό Πρωτόκολλο Μεταγραφών και κατ΄ αύξοντα αριθμό κατάθεσης και εγγραφής. Η δημοσιότητα του Βιβλίου αυτή είναι απόλυτη.
Οι αιτήσεις μεταγραφών, που υποβάλλονται, δεν θεωρούνται έγκυρες αν δεν πληρούν και τις παρακάτω προϋποθέσεις.
α. Να έχουν συμπληρωθεί στο ειδικό, για το σκοπό αυτό έντυπο.
β. Να αναφέρονται σ΄ αυτές ονοματεπώνυμο, το όνομα του πατέρα, το έτος γέννησης και η ακριβής διεύθυνση του αθλητή, το σωματείο, από το οποίο επιθυμεί να φύγει και εκείνο στο οποίο θέλει να μεταγραφεί, καθώς και ο αύξων αριθμός στα Μητρώα της Ε.Ο.Κ.
γ. Να φέρει, απαραίτητα, τις υπογραφές του Γενικού Γραμματέα καθώς και τη σφραγίδα τόσο του σωματείου, που παραχωρεί τον αθλητή όσο και εκείνου, που τον δέχεται στο ειδικό πεδίο που υπάρχει στην αίτηση μεταγραφής. Εφόσον ο καλαθοσφαιριστής, που μεταγράφεται είναι ανήλικος, πρέπει η αίτηση μεταγραφής του να προσυπογράφεται και από τους έχοντες τη γονική μέριμνα.
δ.Κάθε αίτηση μεταγραφής πρέπει να συνοδεύεται από δύο πρόσφατες όμοιες φωτογραφίες του καλαθοσφαιριστή.
Αιτήσεις μεταγραφής που δεν συμπληρώνονται και δεν συντάσσονται, σύμφωνα με τον τρόπο που καθορίζεται από τις σχετικές διατάξεις των προηγούμενων άρθρων ή που δεν έχουν, νόμιμα και εμπρόθεσμα, κατατεθεί και καταχωρηθεί θεωρούνται απαράδεκτες, και τοποθετούνται στο Αρχείο πάραυτα και αμελητεί.
Επίσης αιτήσεις που δεν έχουν συνταχθεί στα ειδικά έντυπα, που εκδίδει η Ε.Ο.Κ. χειρόγραφες, δακτυλογραφημένες κλπ, δεν θεωρούνται έγκυρες, δεν λαμβάνονται υπόψη και τίθενται στο Αρχείο πάραυτα και αμελλητί.
Επίσης κάθε αίτηση μεταγραφής έστω και εάν έχει συμπληρωθεί, κατά τον προσήκοντα τρόπο, που υποβάλλεται πριν ή μετά την οριζόμενη νόμιμη προθεσμία, θεωρείται εκπρόθεσμη και για το λόγο αυτό άκυρη και τίθεται στο αρχείο πάραυτα και αμελητεί. Οι αιτήσεις μεταγραφών υποβάλλονται αποκλειστικά στα χρονικά διαστήματα που καθορίζονται στον παρόντα κανονισμό .
Εάν η τελευταία ημέρα είναι Κυριακή ή επίσημη αργία, η προθεσμία παρατείνεται για την επόμενη εργάσιμη. Στην προθεσμία αυτή είναι δυνατόν να γίνουν και οι επιτρεπόμενες κατά τα άνω διορθώσεις και διευκρινίσεις.
Ανάκληση ή παραίτηση από αίτηση μεταγραφής που έχει υποβληθεί, σύμφωνα με τα παραπάνω οριζόμενα, έχει δικαίωμα να ζητήσει κάθε ενδιαφερόμενο σωματείο, με έγγραφη δήλωσή του που θα υποβληθεί κατά τον προσήκοντα τρόπο, απαραιτήτως όμως, πριν από την λήψη οριστικής απόφασης, που θα αφορά την τύχη της αίτησης μεταγραφής. Στις περιπτώσεις αυτές εφ’ όσον το σωματείο που απέκτησε τον αθλητή δεν επιθυμεί να τον διατηρήσει στις τάξεις του, το αρχικό σωματείο του αθλητή μπορεί να τον παραχωρήσει σε τρίτο σωματείο πάντα μέσα στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο. Η προηγούμενη παράγραφος δεν εφαρμόζεται, στην περίπτωση κατά την οποία, από την πράξη κατάθεσης της αίτησης μεταγραφής, έχουν δημιουργηθεί δικαιώματα υπέρ τρίτων ή θέματα ουσίας, τα οποία και αποδεικνύονται από τους ενδιαφερόμενους.
Καμία αίτηση δεν εισάγεται για εξέταση ενώπιον της Ε.Μ. αν δεν έχουν, προηγουμένως τηρηθεί οι νόμιμες διατυπώσεις και δεν έχει συμπληρωθεί ο φάκελος της συγκεκριμένης υπόθεσης, σύμφωνα με όσα καθορίζονται στις προηγούμενες παραγράφους.
Επιτρέπονται πιθανές διορθώσεις και διευκρινίσεις, είτε αυτές ζητηθούν από την επιτροπή μεταγραφών είτε από τα ενδιαφερόμενα σωματεία και πάντως πριν οι αιτήσεις των εισαχθούν για συζήτηση και λήψη απόφασης στην Επιτροπή Μεταγραφών.
Χρέη εισηγητή με δικαίωμα ψήφου, εκτελεί ένα από τα μέλη της Επιτροπής Μεταγραφών, που ειδικά καθορίζεται από τον πρόεδρό της.
Για τον σχηματισμό απαρτίας, για τη νόμιμη συνεδρίαση της Επιτροπής, απαιτείται η παρουσία τριών τουλάχιστον μελών της.
Η Επιτροπή κρίνει και εκδικάζει τις αιτήσεις μεταγραφών. Οι αποφάσεις της λαμβάνονται κατά πλειοψηφία και σε περίπτωση ισοψηφίας, επικρατεί η ψήφος του Προέδρου ή του μέλους , που προεδρεύει στην συγκεκριμένη συνεδρίαση.
Σε κάθε ενδιαφερόμενο παρέχεται το δικαίωμα μελέτης του φακέλου και υποβολής κάθε συμπλήρωσης, αποσαφήνισης, παρατήρησης ή και υπομνήματος, πριν την εκδίκαση της συγκεκριμένης υπόθεσης.
Οι αιτήσεις μεταγραφών που κατατίθενται με τις συμπληρώσεις και τις αποσαφηνίσεις τους ή και τις αντιρρήσεις και ενστάσεις, που τυχόν, θα υποβληθούν, εκδικάζονται από την Επιτροπή Μεταγραφών μετά από εισήγηση μέλους της, όπως προαναφέρθηκε.
Οι αποφάσεις που θα εκδοθούν, επικυρώνονται τυπικά από το Δ.Σ. της Ε.Ο.Κ.
Μετά την έγγραφη αίτηση οιουδήποτε που έχει έννομο συμφέρον, από την έκβαση της υπόθεσης, είναι υποχρεωτική η παροχή φωτοαντιγράφων των σχετικών εγγράφων του φακέλου, με σκοπό την υποστήριξη των απόψεών του.
Όλη γενικά η αλληλογραφία της Επιτροπής Μεταγραφών διενεργείται, μέσω των γραφείων της Ε.Ο.Κ. στην οποία τηρούνται τα παρακάτω βιβλία :
α. Βιβλίο εγγραφής αιτήσεων μεταγραφών, και
β. Βιβλίο δημοσιεύσεων αποφάσεων
Επιτρέπεται η μεταγραφή, σε σωματείο του εξωτερικού, καλαθοσφαιριστή που ανήκει σε ελληνικό σωματείο, με τη συναίνεση του Δ.Σ του σωματείου του, με την απαραίτητη προϋπόθεση, να τηρηθεί η διαδικασία, που καθορίζεται από τις διατάξεις των Διεθνών Κανονισμών Μεταγραφών (FIBA), του Αθλητικού Νόμου και του Ειδικού Κανονισμού περί εγγραφών και μεταγραφών, που εκδίδεται από την Ε.Ο.Κ.
Ο αθλητής, που μεταγράφεται, με τη διαδικασία της προηγούμενης παραγράφου, στην περίπτωση, που επανέρχεται στην Ελλάδα, επιστρέφει υποχρεωτικά στο Ελληνικό σωματείο που ήταν ενταγμένος, κατά την αναχώρησή του, με τις παρακάτω προϋποθέσεις :
α. να έχει συμπεριληφθεί στους πίνακες αθλουμένων μελών του σωματείου του.
β. να έχει προσκομίσει στην Ε.Ο.Κ. την έγγραφη συγκατάθεση της Ομοσπονδίας της χώρας στην οποία είχε μεταγραφεί και από την οποία ήδη επιστρέφει.
γ. Η αυτή ρύθμιση ισχύει και για τους αθλητές εκείνους που μετεγράφησαν σε ομάδα του εξωτερικού χωρίς τη συγκατάθεση του σωματείου των.

Άρθρο 4

Α. Ελεύθερη Μεταγραφή

Επιτρέπεται η ελεύθερη μεταγραφή οποιουδήποτε αθλητή, με τη συγκατάθεση του σωματείου του. Για να γίνει δεκτή τέτοια αίτηση μεταγραφής από την αρμόδια Επιτροπή Μεταγραφών, πρέπει να συνοδεύεται με σχετική απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του σωματείου που ανήκει ο αθλητής και η οποία συμπεριλαμβάνεται στο έντυπο μεταγραφής , στην οποία να αναφέρεται το όνομα του αθλητή και το σωματείο στο οποίο θα μετεγγραφεί. Σε αντίθετη περίπτωση η αίτηση μεταγραφής απορρίπτεται.

Β. Μεταγραφή προσωρινής διάρκειας

Κάθε σωματείο έχει το δικαίωμα να παραχωρεί σε άλλο αθλητές της δύναμής του προσωρινά και για μια τουλάχιστον αγωνιστική περίοδο. Οι αθλητές που αποδέχονται τον τρόπο αυτής της μετακίνησης, δεν υπόκεινται σε περιορισμό ηλικίας, μπορούν δε να παραχωρούνται για περισσότερες από μία αγωνιστικές περιόδους. Μετά το τέλος της χρονικής αυτής διάρκειας ο αθλητής επιστρέφει αυτοδίκαια στο σωματείο από το οποίο μετεγγράφηκε. Στον αθλητή που επιστρέφει, είναι δυνατή η εκ νέου χορήγηση μετεγγραφής για τον ίδιο λόγο στο ίδιο ή άλλο σωματείο. Αθλητής πού έχει παραχωρηθεί με μεταγραφή προσωρινής διάρκειας για περισσότερες απο μία αγωνιστικές περιόδους μπορεί με συγκατάθεση του σωματείου στο οποίο είχε παραχωρηθεί είτε να επιστρέψει στο αρχικό του σωματείο είτε να μεταγραφεί σε τρίτο σωματείο μέσα στην περίοδο των μεταγραφών.

Γ. Μεταγραφή χωρίς τη συγκατάθεση σωματείου

1. Αθλητής που διανύει το εικοστό όγδοο (28ο) έτος της ηλικίας του, εφόσον ανήκει η ανήκε για τουλάχιστον οκτώ (8 ) αγωνιστικές περιόδους στο ίδιο σωματείο, έχει το δικαίωμα να μετεγγραφεί σε σωματείο της προτίμησής του, χωρίς τη συγκατάθεση του σωματείου του ανεξαρτήτως αν στο διάστημα αυτό είχε μετακινηθεί με μεταγραφή προσωρινής διάρκειας.
Σε περίπτωση που ο αθλητής παραμείνει και μετά την παρέλευση των άνω περιόδων, στο ίδιο σωματείο, τόσο το σωματείο του όσο και ο ίδιος αθλητής υποχρεούνται με κοινή δήλωσή τους που υποβάλλεται στην Ε.Ο.Κ. να καθορίζουν το χρόνο παραμονής του αθλητή στο σωματείο. Στις περιπτώσεις όμως, που δεν τηρηθεί η άνω διαδικασία, δεν χάνεται το δικαίωμα του αθλητή να μεταγραφεί χωρίς τη συγκατάθεση του σωματείου του σε επόμενη ή επόμενες αγωνιστικές περιόδους.
2. Αθλητής που τις τελευταίες τρεις (3) αγωνιστικές περιόδους πριν από τη δημοσίευση της παρούσας δεν αγωνίστηκε σε οποιοδήποτε επίσημο αγώνα του σωματείου του έχει το δικαίωμα να μετεγγραφεί σε σωματείο της προτίμησής του χωρίς τη συγκατάθεση του σωματείου του χωρίς να απαιτείται η συνδρομή οποιουδήποτε άλλου λόγου, εκτός από την έγγραφη συναίνεση εκείνων που έχουν τη γονική μέριμνα, προκειμένου για ανήλικους αθλητές. Η διάταξη αυτή εφαρμόζεται για αθλητές οι οποίοι έχουν αγωνιστεί σε επίσημους αγώνες του σωματείου τους πριν από τις τελευταίες τρεις (3) αγωνιστικές περιόδους υπο την προϋπόθεση ότι στον υπολογισμό της τριετίας δεν συμπεριλαμβάνεται ο χρόνος κατά τον οποίο ο αθλητής εξέτισε η εκτίει ποινή που του έχει υποβληθεί νομότυπα.
Η διάταξη της παραγράφου 2, εδ. 1, δεν έχει ισχύ για τους αθλητές εκείνους που υπαιτίως δεν έλαβαν μέρος στις αγωνιστικές εκδηλώσεις του σωματείου τους και η υπαιτιότητά τους τεκμηριώνεται απολύτως τηρούμενης και της διάταξης της παρ. 1 του άρθρου 5.
3. Αθλητής ηλικίας μέχρι δώδεκα (12) ετών, έχει το δικαίωμα να μετεγγραφεί ελεύθερα σε σωματείο της προτίμησής του, χωρίς τη συγκατάθεση του σωματείου του και με την έγγραφη συναίνεση εκείνων που έχουν την γονική μέριμνα. Το δικαίωμα αυτό μπορεί να ασκηθεί μόνο μία φορά.
4. Αθλητής που μετοίκησε, 1) Λόγω μετάθεσης ή διορισμού του σε δημόσιο θέση ή σε Ν.Π.Δ.Δ. ή Ν.Π.Ι.Δ. (που για την εκτέλεση του έργου τους επιχορηγούνται από την Πολιτεία) ή η επιχείρηση που η πλειοψηφία του Μετοχικού Κεφαλαίου της ανήκει στο Δημόσιο, και εφόσον υπηρετεί τουλάχιστον μία αγωνιστική περίοδο, έχει το δικαίωμα να μετεγγραφεί χωρίς τη συγκατάθεση του σωματείου του σε σωματείο της προτίμησής του, που έχει όμως την έδρα του στην πόλη όπου είναι το Εκπαιδευτικό Ίδρυμα, στο οποίο σπουδάζει ή η Υπηρεσία στην οποία έχει διοριστεί, με την απαραίτητη όμως προϋπόθεση ότι η πόλη που υπηρετεί απέχει περισσότερο από 300 χιλιόμετρα από την πόλη που εδρεύει το σωματείο του. H απόδειξη της μετοίκησης για επαγγελματικούς λόγους (του ιδίου ή των γονέων του) αποδεικνύεται εκτός από τις επίσημες βεβαιώσεις των άνω φορέων και με προσκόμιση βεβαίωσης δημοσίου ασφαλιστικού οργανισμού με ασφάλιση στον τόπο μετακίνησης τουλάχιστον ένα (1) χρόνο. 2) Στις περιπτώσεις μετεγγραφής λόγω σπουδών, η χιλιομετρική απόσταση περιορίζεται στα 200 χλμ. Η αίτηση μετεγγραφής του επιτυχόντος σε εισαγωγικές εξετάσεις ανωτέρου η ανωτάτου εκπαιδευτικού ιδρύματος υποβάλλεται κατ΄εξαίρεση εντός τριάντα ( 30) ημερών από την επίσημη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων , η δε εγγραφή συντελείται κατά την προσκόμιση του σχετικού πιστοποιητικού εγγραφής του οικείου εκπαιδευτικού ιδρύματος. Στις περιπτώσεις όμως που η προσκόμιση του άνω πιστοποιητικού καθυστερεί, πέραν του χρόνου έναρξης των οικείων πρωταθλημάτων η κυπέλλου ο αθλητής έχει το δικαίωμα να μεταγραφεί, υποβάλλοντας υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/86, στην οποία να δηλώνει ότι εισήχθη στο συγκεκριμένο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα και ότι υποχρεούται να προσκομίσει το δηλωτικό της εγγραφής του πιστοποιητικό, εντός ευλόγου χρονικού διαστήματος και πάντως όχι πέρα του μηνός Οκτωβρίου κατ΄ ανώτατο όριο. Στίς περιπτώσεις που το πιστοποιητικό εγγραφής του δεν υποβλήθηκε εμπροθέσμως η μεταγραφή ανακαλείται και ο αθλητής παραμένει στο αρχικό του σωματείο. Κατ’ εξαίρεση αθλητές που πέτυχαν σε σχολές για τις οποίες , η έκδοση αποτελεσμάτων , υπερέβη τα άνω χρονικά διαστήματα , επιμηκύνονται ανάλογα οι άνω προθεσμίες. Στη ρύθμιση αυτή εμπίπτουν και αθλητές που πέτυχαν σε σχολές που η χιλιομετρική απόσταση από την έδρα του σωματείου τους είναι κάτω των 200 χιλιομέτρων , οπότε μπορούν να μεταγραφούν με μεταγραφή προσωρινής διάρκειας. Στις περιπτώσεις που η μεταγραφή είναι σύννομη, ο χρόνος που ο αθλητής υποχρεούται να παραμείνει στο σωματείο, δεν μπορεί να υπερβεί τις δύο (2) αγωνιστικές περιόδους εξαιρουμένης της περίπτωσης που το παραπάνω σωματείο δώσει την συγκατάθεση του για μετακίνηση του αθλητή πριν απο την λήξη των 2 αγωνιστικών περιόδων. Έχει όμως το δικαίωμα να παραμείνει και για τον υπόλοιπο χρόνο που απαιτείται για την περάτωση των σπουδών του, που είναι ο νόμιμος κατά περίπτωση χρόνος σπουδών προσαυξημένος κατά ένα έτος. Προς τούτο απαιτείται κοινή έγγραφη συμφωνία σωματείου και αθλητή, που κοινοποιείται αμέσως στην ΕΟΚ και στο αρχικό σωματείο από το οποίο ο αθλητής μετακινήθηκε. Στην έννοια του νομίμου χρόνου σπουδών, εφ΄ όσον έχει περατωθεί επιτυχώς η φοίτηση του, δεν συμπεριλαμβάνεται το επιπλέον κατά τα άνω έτος και κατά συνέπεια εντάσσεται υποχρεωτικά στην δύναμη του αρχικού του σωματείου υπό την προϋπόθεση οτι έχει συντελεσθεί η μόνιμη εγκατάσταση του στην πόλη έδρα του σωματείου αυτού. Τέλος σε περίπτωση που ο φοιτητής αθλητής μεταγραφεί σε εκπαιδευτικό ίδρυμα άλλης πόλης, έχει δικαίωμα μεταγραφής σε σωματείο που έχει έδρα στην πόλη που μεταγράφηκε, εφ΄ όσον συντρέχουν όλες οι παραπάνω προϋποθέσεις (π.χ. απόσταση 200 χλμ από την έδρα του αρχικού του σωματείου κλπ.) για τον υπόλοιπο χρόνο σπουδών του, χωρίς να φαλκιδεύονται τα δικαιώματα του αρχικού σωματείου του.
Οι άνω διατάξεις έχουν ισχύ και για την κατηγορία των φοιτητών αθλητών που μεταγράφηκαν χωρίς τη συγκατάθεση του σωματείου του (λόγω σπουδών), σε σωματεία Α1 και Α2 Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών και απέκτησαν την ιδιότητα του επαγγελματία αθλητή πρόσκαιρα.
Στις περιπτώσεις που αθλητής πετυχαίνει σε σχολή λόγω μοριοδότησης η αίτηση του θεωρείται εμπρόθεσμη αρκεί την χρονιά αυτή να μην έχει συμμετοχή σε επίσημο αγώνα του σωματείου στο οποίο ανήκε
5. Αθλητής που για πλήρως αποδεικνυόμενους επαγγελματικούς λόγους του ίδιου ή και των δύο γονέων του, αν είναι ανήλικος ή άγαμος και ζει μαζί τους, μετοικεί σε τόπο που απέχει περισσότερο από 300 χιλιόμετρα από την έδρα του σωματείου του, η δε διαμονή του στον καινούργιο τόπο διαρκεί αποδεδειγμένως τουλάχιστον μία αγωνιστική περίοδο, έχει το δικαίωμα να μετεγγραφεί ελεύθερα σε σωματείο του τόπου της νέας του κατοικίας.
Η μετοίκηση για επαγγελματικούς λόγους του ιδίου ή των γονέων αποδεικνύεται κυρίως με προσκόμιση βεβαίωσης δημοσίου ασφαλιστικού οργανισμού με ασφάλιση στον τόπο μετακίνησης τουλάχιστον ένα (1) χρόνο. Η Επιτροπή μεταγραφών έχει το δικαίωμα εφόσον το κρίνει απαραίτητο να ζητά την προσκόμιση και άλλων αποδεικτικών εγγράφων στοιχείων. Εφόσον ο αθλητής αυτός επανεγκατασταθεί στον τόπο της αρχικής του κατοικίας, είτε λόγω μετάθεσης του στην αρχική του δημόσια θέση η λόγω επανεγκατάστασης των γονέων του η αυτού του ιδίου στην πόλη έδρα του αρχικού του σωματείου επανέρχεται αυτοδικαίως και αμέσως στο σωματείο από το οποίο προέρχεται με αίτηση που μπορεί να γίνει και από το ενδιαφερόμενο σωματείο. Η επάνοδος του αθλητή για το λόγο αυτό δεν υπολογίζεται στον αριθμό των επιτρεπομένων μετεγγραφών.
6. Αθλητής έχει το δικαίωμα να μεταγραφεί, σε οποιοδήποτε σωματείο της προτίμησής του, αν το σωματείο που ανήκει διαλύθηκε με τελεσίδικη δικαστική απόφαση ή διαγράφηκε από τη δύναμη της αθλητικής Ομοσπονδίας με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των μελών της ή απώλεσε την κατά το άρθρο 8 του Ν. 2725/1999 ειδική αθλητική αναγνώρισή του, ή δεν εδήλωσε συμμετοχή στο Πρωτάθλημα της νέας αγωνιστικής περιόδου, εφ΄ όσον ταύτα ή ένα εκ τούτων συντελεσθούν πριν από την έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου. Ως αναστολή δραστηριότητος θεωρείται και η αφαίρεση του δικαιώματος ψήφου του σωματείου κατά την Τακτική Γενική Συνέλευση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, σύμφωνα με τις διατάξεις του καταστατικού των κανονισμών της και του Νόμου. Από την κατηγορία των αθλητών αυτών κάθε σωματείο έχει το δικαίωμα να αποκτήσει κατ΄ ανώτατο όριο μόνο δύο αθλητές. Στις περιπτώσεις που κάποιο σωματείο, όπως προελέχθη δεν δηλώσει συμμετοχή στο οικείο Πρωτάθλημα της νέας αγωνιστικής περιόδου ή αν και δήλωσε συμμετοχή δεν μετάσχει τελικά στο υπό έναρξη Πρωτάθλημα, οι αθλητές της δύναμής του, έχουν δικαίωμα να μεταγραφούν χωρίς τη συγκατάθεση του σωματείου τους, με μεταγραφή προσωρινής διάρκειας μιας αγωνιστικής περιόδου, εντός προθεσμίας δέκα (10) ημερών από την έναρξη του οικείου Πρωταθλήματος. Από την κατηγορία αυτή, κάθε σωματείο μπορεί να αποκτήσει κατ΄ ανώτατο όριο δύο (2), μόνο αθλητές και υπό την προϋπόθεση ότι δεν έχει εξαντλήσει το όριο των δέκα (10) μεταγραφών. Μετά τη λήξη της αγωνιστικής περιόδου οι αθλητές που έκαναν χρήση της διάταξης αυτής, επανέρχονται αυτοδικαίως και αμέσως στο αρχικό τους σωματείο, υπό την απαραίτητη όμως προϋπόθεση, ότι τούτο θα μετάσχει τελικά στο νέο Πρωτάθλημα. Σε αντίθετη περίπτωση οι αθλητές αυτοί μένουν ελεύθεροι δυνάμενοι να εγγραφούν σε άλλο σωματείο κατά πάντα χρόνο σαν νέοι αθλητές.
7. Αθλητής που δεν συμπεριλαμβάνεται στον πίνακα των εν ΄ενεργεία αθλητών των σωματείων καθίσταται ελεύθερος από του χρόνου της διαγραφής του , δυνάμενος να εγγραφεί σαν νέος αθλητής σε σωματείο της αρεσκείας του έως την 15η Μαρτίου κάθε έτους , εφ’ όσον δεν έχει υπερβεί το 18ο έτος της ηλικίας του. Κάθε σωματείο έχει το δικαίωμα να αποκτήσει μόνο πέντε αθλητές από αυτήν την κατηγορία. Διευκρινίζεται ότι οι πίνακες αθλουμένων μελών των σωματείων υποβάλλονται στην Ομοσπονδία κατά τη διαδικασία και χρόνο που προβλέπεται στον οικείο κανονισμό μεταγραφών. Επίσης αθλητής ερασιτέχνης η επαγγελματίας άνω των 18 ετών που δεν συμπεριλαμβάνεται στον πίνακα των εν ΄ενεργεία αθλητών των σωματείων και κατά την αμέσως προηγούμενη αγωνιστική περίοδο δεν είχε καμία συμμετοχή σε αγώνα πρωταθλήματος η κυπέλλου θεωρείται σαν νέος αθλητής και κατά συνέπεια δικαιούται να εγγραφεί σε σωματείο έως την 15η Μαρτίου κάθε έτους. Σε περίπτωση που η εγγραφή του συντελεσθεί μετά την παραπάνω ημερομηνία ο αθλητής αποκτά δικαίωμα συμμετοχής από την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Δ. Μεταγραφή με Αποδέσμευση

Αθλητής άνω των 18 ετών που δεν συμπεριλαμβάνεται στον πίνακα των εν ενεργεία αθλητών που υποβάλλεται στην Ομοσπονδία θεωρείται ότι αποδεσμεύθηκε από το σωματείο του και έχει το δικαίωμα να μετεγγραφεί ελεύθερα σε σωματείο της προτίμησής του κατά τη διάρκεια της περιόδου των μεταγραφών αποδεσμευθέντων αθλητών.
Απαγορεύεται οποιαδήποτε προσθήκη ή διαγραφή στον πίνακα των εν ενεργεία αθλητών που έχουν στείλει τα σωματεία στην Ομοσπονδία μετά τη λήξη της προθεσμίας των μεταγραφών με αποδέσμευση. Κατά πάσα όμως περίπτωση για να εξετασθεί η μεταγραφή πρέπει η σχετική αίτηση αποδέσμευσης να έχει υποβληθεί εμπρόθεσμα.
Επαγγελματίας καλαθοσφαιριστής του οποίου σύμβαση παροχής υπηρεσιών με Κ.Α.Ε η Σ.Α.Κ έληξε η λύθηκε καθ’ οιονδήποτε τρόπο έχει δικαίωμα να μεταγραφεί σε ομάδα αθλητικού σωματείου οποιασδήποτε κατηγορίας μέχρι την προηγούμενη εργάσιμη ημέρα πριν από την έναρξη του οικείου πρωταθλήματος , της αιτήσεως του υποβαλλομένης επί ποινή απαραδέκτου ταύτης, μόνο με συστημένη επιστολή των ΕΛΣΑ.
Σε περιπτώσεις που αθλητές σωματείων που διατηρούν ΤΑΚ ή ΚΑΕ, έχοντες συμπληρώσει το δέκατο όγδοο (18ο) έτος της ηλικίας των, δεν μετεγράφησαν σε άλλο ΤΑΚ ή ΚΑΕ αυτοδυνάμως, καθίστανται ελεύθεροι, έχοντες το δικαίωμα να εγγραφούν σε άλλο σωματείο σαν νέοι αθλητές έως τις 15 Μαρτίου κάθε έτους.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

1. Κάθε σωματείο έχει το δικαίωμα να αποκτήσει συνολικά μόνο δέκα (10) αθλητές από οποιαδήποτε αιτία . Επίσημος αγώνας είναι ο αγώνας που διοργανώνεται από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και τις Αθλητικές Ενώσεις και Τοπικές Επιτροπές της.
2. Τα σωματεία των Εθνικών κατηγοριών έχουν δικαίωμα να αποκτήσουν με την διαδικασία της μεταγραφής η της αποδέσμευσης έναν αθλητή 48 ώρες πρίν την έναρξη του οικείου πρωταθλήματος.
3.Κάθε σωματείο μπορεί να αποκτήσει με μεταγραφή η αποδέσμευση δύο (2) μόνο αθλητές που έχουν συμπληρώσει το 30ο έτος της ηλικίας του στην μεταγραφική περίοδο του 2012-13 περιλαμβάνοντας όσους αθλητές έχουν γεννηθεί το 1981 και πρίν.
4. Καλαθοσφαιριστής που εντάσσεται σε αθλητικό σωματείο μετά την 15η Μαρτίου κάθε χρόνου αποκτά το δικαίωμα συμμετοχής του στους αγώνες από την επόμενη αγωνιστική περίοδο.
Από την ρύθμιση της διάταξης αυτής εξαιρούνται όσοι δεν είχαν ενταχθεί ποτέ σε Ελληνική η αλλοδαπή ομάδα , θεωρούμενοι ως νέοι καλαθοσφαιριστές.

ΠΙΝΑΚΕΣ ΑΘΛΗΤΩΝ

1. Κάθε σωματείο υποχρεούται, μετά τη λήξη των μεταγραφών να υποβάλει σε χρόνο, που καθορίζεται απο τον κανονισμό μετεγγραφών , πίνακες, στους οποίους θα περιλαμβάνονται οι αθλητές, που θα έχουν δικαίωμα να χρησιμοποιηθούν κατά τη νέα αγωνιστική περίοδο, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και αυτοί, που έχουν αποκτηθεί από τις μεταγραφές.
2. Κάθε σωματείο έχει δικαίωμα να έχει στη δύναμή του είκοσι πέντε (25) αθλητές ή είκοσι (20) αθλήτριες, γεννηθέντες-είσες έως το 1993 κατ΄ ανώτατο όριο και απεριόριστο αριθμό εφήβων, παίδων, νεανίδων και κορασίδων.
3. Η μη συμπλήρωση του ανώτατου ορίου αθλητών, που προβλέπει η προηγούμενη παράγραφος, παρέχει το δικαίωμα της συμπλήρωσής του, με αθλητές ή αθλήτριες, που γράφονται, για πρώτη φορά ή επανεγγράφονται ή που αποκτούνται από αποδέσμευση, τους τελευταίους, όμως, μέσα στην ειδική, γι΄ αυτούς χρονική περίοδο, που καθορίζεται με τον κανονισμό μετεγγραφών
4. Σε περιπτώσεις που σωματεία αποδειχθεί ότι διατηρούν περισσότερους από τους άνω επιτρεπόμενους αθλητές ή αθλήτριες, με απόφαση της Ομοσπονδίας υποχρεούνται να διαγράψουν τους υπεράριθμους, κατ΄ επιλογή τους. Σε περίπτωση που δεν συμμορφωθούν, η συμμετοχή σε αγώνες οιουδήποτε αθλητή-των , θεωρείται σαν κακή συμμετοχή με όλες τις εκ τούτων συνέπειες.

Άρθρο 5

Έκταση Εφαρμογής

1. Οι διατάξεις του άρθρου 4, περ. Γ. παρ.1 και 2 του παρόντος δεν εφαρμόζονται για τους αθλητές που απουσιάζουν στο εξωτερικό για λόγους σπουδών ή για επαγγελματικούς λόγους, καθώς και για τους αθλητές εκείνους που η συμμετοχή τους στις αγωνιστικές εκδηλώσεις των σωματείων τους οφείλεται σε ανυπέρβλητο αίτιο (π.χ. στράτευσή τους, τραυματισμός οφειλόμενος σε οποιαδήποτε αιτία και άρνησης τους συμμετοχής στους αγώνες κλπ. Το βάρος της απόδειξης στις περιπτώσεις αυτές έχουν αμφότερα τα μέρη).
2. Απαγορεύεται αθλητής να αγωνισθεί στην ίδια αγωνιστική περίοδο, σε δύο (2) διαφορετικά σωματεία, σε αγώνες που διοργανώνονται στην Ελλάδα από την αντίστοιχη αθλητική Ομοσπονδία.
3. Απαγορεύεται η καθ΄ οιονδήποτε τρόπο εγγραφή καλαθοσφαιριστή που έχει μείνει ελεύθερος, στη δύναμη σωματείου, μετά την έναρξη των διαφόρων Πρωταθλημάτων, εκτός αν τούτο προβλέπεται από διατάξεις του παρόντος κανονισμού.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΩΝ

Άρθρο 6

Πενταμελείς Επιτροπές Μεταγραφών

1. Στην Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης συγκροτείται, με απόφαση του Διοικητικού της Συμβουλίου το μήνα Ιούνιο κάθε έτους, Πενταμελής Επιτροπή, η οποία είναι αρμόδια να αποφασίζει για κάθε αίτηση μετεγγραφής από οποιαδήποτε αιτία.
2. Η ανωτέρω επιτροπή αποτελείται από δύο (2) μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και από τρεις φιλάθλους, οι οποίοι τουλάχιστον τα πέντε προηγούμενα έτη δεν μετείχαν στο Διοικητικό Συμβούλιο οποιουδήποτε αθλητικού σωματείου, κατά προτίμηση νομικούς. Τον Πρόεδρο της Επιτροπής ορίζει με την ίδια απόφαση το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας. Οι αποφάσεις της Επιτροπής Μετεγγραφών εκδίδονται δέκα (10) τουλάχιστον ημέρες πριν από την έναρξη των διαφόρων Πρωταθλημάτων της Ε.Ο.Κ. και επικυρώνονται από το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας πριν από την έναρξη των διαφόρων πρωταθλημάτων. Η Επιτροπή έχει το δικαίωμα να ζητά από τους αιτούντες μετεγγραφή, κάθε κατά την κρίση της πρόσθετο έγγραφο στοιχείο, από το οποίο θα μπορεί να σχηματίσει ασφαλή και δίκαια κρίση.
Το δικαίωμα αυτό έχει κατ΄ επέκταση και το Δ.Σ. της Ε.Ο.Κ. σε κάθε περίπτωση που από τους Κανονισμούς έχει αυτοτελές δικαίωμα έκδοσης δελτίων (π.χ. κατηγορία ομογενών που δεν ανήκουν σε αλλοδαπό σωματείο).
3. Η Επιτροπή Μεταγραφών σε περίπτωση που πιθανολογείται παράβαση από οποιοδήποτε σωματείο, των όρων και των προϋποθέσεων μετεγγραφής αθλητή, από οποιοδήποτε φυσικό ή νομικό πρόσωπο, έχει το δικαίωμα με αιτιολογημένη απόφασή της, να απορρίψει την αίτηση μετεγγραφής και να εισηγηθεί στην Ομοσπονδία την παραπομπή των υπευθύνων στην Επιτροπή Φιλάθλου Πνεύματος (Ε.ΦΙ.Π), της οποίας τυχόν απαλλακτική απόφαση δεν ανατρέπει την απορριπτική απόφαση της Επιτροπής Μετεγγραφών.
4. Κατά την εκδίκαση των αιτήσεων μετεγγραφών, έχουν το δικαίωμα να παρευρίσκονται και εκπρόσωποι των ενδιαφερομένων σωματείων, καθώς και οι μετεγγραφόμενοι αθλητές. Η παρουσία τους δεν είναι υποχρεωτική για τη λήψη απόφασης.

Άρθρο 7

Χρονικό διάστημα μετεγγραφών

1. Το χρονικό διάστημα μέσα στο οποίο επιτρέπεται η κατάθεση αιτήσεων ελευθέρων μεταγραφών , μεταγραφών προσωρινής διάρκειας η μεταγραφών χωρίς τη συγκατάθεση του σωματείου των κλπ ορίζεται το χρονικό διάστημα από 15-25 Ιουνίου
2. Ειδικά για τις περιπτώσεις μετεγγραφών αποδεσμευθέντων αθλητών (άνω των 18 ετών ) , ορίζεται το χρονικό διάστημα 1-10 Ιουλίου.
Στο χρονικό διάστημα 26 έως 30 Ιουνίου τα σωματεία θα πρέπει να υποβάλλουν τους πίνακες αθλουμένων μελών της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου.
3. Σε κάθε περίπτωση που ο αθλητής μετεγγράφεται και δεν έχει τελειώσει η αγωνιστική περίοδος (π.χ. Διεξαγωγή Πανελληνίων Πρωταθλημάτων), αυτό παραμένει και αγωνίζεται με το αρχικό σωματείο του, μέχρι πέρατος των υποχρεώσεών του.
4. Κατά πάσα περίπτωση η Ομοσπονδία με απόφαση του Δ.Σ. αυτής, έχει τη δυνατότητα να μεταβάλει τις παραπάνω ημερομηνίες, εφόσον τούτο υπαγορεύεται από σοβαρούς τεχνικούς λόγους, με την κατ΄ έτος εκδιδόμενη από την Ομοσπονδία σχετική εγκύκλιό της.
5. Η προθεσμία μεταγραφών – εγγραφών αλλοδαπών αθλητριών, προκειμένου για ομάδες Α1 Εθν. Κατηγορίας, λήγει 48 ώρες πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος της Α1 Εθνικής κατηγορίας .

Άρθρο 8

Υπολογισμός ηλικίας και άλλες διατάξεις

1. Εκτός των περιπτώσεων που ορίζονται στον παρόντα Κανονισμό, όπου απαιτείται συνδρομή ορισμένης ηλικίας, για τον υπολογισμό της, λαμβάνεται υπόψη ως ημέρα γέννησης αυτή που προκύπτει από το πιστοποιητικό γέννησης του αθλητή, που εκδίδεται από τον οικείο Δήμο ή Κοινότητα ή από τη Ληξιαρχική πράξη γέννησης αυτού.
2. Σε περίπτωση μετεγγραφής ανήλικου αθλητή απαιτείται η έγγραφη συγκατάθεση εκείνων που έχουν τη γονική μέριμνα.
3. * « Καλαθοσφαιριστής / τρια δεν έχει δικαίωμα να αγωνισθεί την αυτή αγωνιστική περίοδο σε δύο Ελληνικά σωματεία . Στην απαγόρευση αυτή περιλαμβάνεται και καλαθοσφαιριστής / τρια που αγωνίσθηκε την αυτή αγωνιστική περίοδο σε σωματείο του εξωτερικού και μετά την λήξη της συνεργασίας τους επιστρέψει στην Ελλάδα .
Η ρύθμιση αυτή δεν ισχύει για τις ομάδες της Α1 Εθν. Κατηγορίας Ανδρών και Α1 Εθν. Κατηγορίας Γυναικών οι οποίες έχουν δικαίωμα να εντάξουν στην δύναμη τους καλαθοσφαιριστές / τριες που αγωνίσθηκαν σε ομάδες του εξωτερικού , εκτός όμως και εάν ο καλαθοσφαιριστής / τρια μεταγράφηκε την αυτή αγωνιστική περίοδο απο Ελληνικό σωματείο σε αλλοδαπό . »
Στην περίπτωση της Α1 Εθν. Κατηγορίας Ανδρών η ρύθμιση αυτή ισχύει μέχρι 24 ώρες πριν την έναρξη των play offs ενώ για την Α1 Εθν. Κατηγορία Γυναικών η ρύθμιση αυτή ισχύει μέχρι την 31η Ιανουαρίου κάθε έτους.
jhantzop
A2 Νότου

Τέλος από Αγία ο Χρυσοβιτσιάνος, επαφή με Κάββουρα

Παρελθόν από την τεχνική ηγεσία της Αγίας Παρασκευής αποτελεί ο Σπύρος Χρυσοβιτσιάνος, που έλυσε τη συνεργασία του με την ομάδα ύστερα από το φινάλε του πρωταθλήματος. Η διοίκηση της Αγίας ευχαρίστησε τον Έλληνα τεχνικό για την προσφορά του τόσο από τη θέση του ασίσταντ στο μεγαλύτερο μέρος της σεζόν στο πλευρό του Μιχάλη Θάνου όσο και από αυτή του χεντ κόουτς μετά την παραίτηση του τελευταίου. Βασικός υποψήφιος για να αναλάβει τις τύχες της ομάδας είναι ο Γιώργος Κάββουρας, που θα επιστρέψει στους πάγκους γυναικείας ομάδας μετά τη θητεία του για πολλά χρόνια στον ΔΑΣΑΛ εφόσον συμφωνήσει στις επαφές που θα έχει αυτή την εβδομάδα με τη διοίκηση.

Η ανακοίνωση της Αγίας:

«Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας ανακοινώνει τη λύση της συνεργασίας με τον προπονητή μας Σπύρο Χρυσοβιτσιάνο. Ο Σπύρος Χρυσοβιτσιάνος προσέφερε πολύτιμες υπηρεσίες στο Σύλλογο μας τόσο από τη θέση του Β’ προπονητή στην αρχή της αγωνιστικής περιόδου όσο και από τη θέση του Α’ προπονητή της Γυναικείας ομάδας μετά το μέσον της περιόδου. Επίσης υπήρξε προπονητής του τμήματος επιλέκτων αθλητριών των υποδομών μας. Το Δ.Σ. τον ευχαριστεί θερμά για όλες τις υπηρεσίες που προσέφερε στο Σύλλογο και του εύχεται καλή επιτυχία στη συνέχεια της προπονητικής του καριέρας, όποιον δρόμο και αν ακολουθήσει.

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος
Α. Τσουλούφης»


Πηγή: www.weplayball.gr
jhantzop
A2 Νότου

Το δίδυμο των επιτυχιών ανανέωσε!

«Η διοίκηση του ΚΑΟ Μελισσίων ανακοινώνει την ανανέωση της συνεργασίας του με το τεχνικό δίδυμο των επιτυχιών Ελένη Μίχα και Γιάννη Κουκή για την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Στη συνεργασία πέραν της Γυναικείας Ομάδας, που στην επόμενη περίοδο θα αγωνίζεται στην Α2 Εθνική Κατηγορία, θα περιλαμβάνεται και η ομάδα των Νεάνιδων καθώς και η γενική εποπτεία των γυναικείων ομάδων υποδομής (κορασίδες, παγκορασίδες, μίνι κοριτσιών, αμαζόνες) του Ομίλου.»

Πηγή: www.melissiabc.gr
jhantzop
A1

Καπογιάννη στο Ελληνικό!

««Η Διοίκηση του Α.Ο. ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ σας ενημερώνει ότι ήρθε σε συμφωνία με την ΕΛΕΝΗ ΚΑΠΟΓΙΑΝΝΗ για να αναλάβει την καθοδήγηση της ομάδας μας στην παρθενική της εμφάνιση στην Α1 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ. Θα την πλαισιώσουν στην προσπάθεια της αυτή ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΑΚΗΣ ως βοηθός προπονητή και ο ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΔΕΜΕΝΑΓΑΣ σαν Τεχνικός Διευθυντής.»
jhantzop
A2 Νότου

Νέος προπονητής στην Αγία ο Κάββουρας με βοηθό την Δέδε!

Άλλη μια αποκλειστική είδηση του WePlayBall επιβεβαιώθηκε αφού η Αγία Παρασκευή συμφώνησε τελικά με τον έμπειρο τεχνικό Γιώργο Κάββουρα, που αναλαμβάνει την καθοδήγησή της διαδεχόμενος τον Σπύρο Χρυσοβιτσιάνο. Στο πλευρό του θα έχει την προπονήτρια της ΜΕΝ Ιλίου, Ντορίτα Δέδε ενώ υπεύθυνος φυσικής κατάστασης αναλαμβάνει ο Νίκος Βαρβαρήγος.

Οι τεχνικοί έπιασαν δουλειά και θα ξεκινήσουν επαφές με παίκτριες ενώ οι αλλαγές στο ρόστερ της «Αγίας» αναμένονται να είναι σημαντικές.

Πηγή: www.weplayball.gr
jhantzop
Μπαράζ ανόδου στην Α1 Γυναικών

13/5 ΕΑΚ Βόλου 12:00 Αναγέννηση Ν.Ρυσίου – Πρωτέας Βούλας (δε θα γίνει)
13/5 ΕΑΚ Βόλου 14.00 Παναθλητικός – Τερψιθέα Γλυφ. Αγορογιάννης, Παργιανόπουλος (Μόρφης Στ.)

Ασημόπουλος: «Εκτός των οικονομικών δυνατοτήτων του Νέου Ρυσίου η ενδεχόμενη άνοδος στην Α1 γυναικών»

Οι οικονομικές υποχρεώσεις που απορρέουν από την ενδεχόμενη άνοδο στην Α1 ήταν ένας από τους λόγους για τους οποίους η ομάδα της Αναγέννησης Νέου Ρυσίου δεν θα αγωνιστεί την Κυριακή στον Βόλο με τον Πρωτέα Βούλας στα μπαράζ της Α2 γυναικών, σύμφωνα με τον πρόεδρό της Δημήτρη Ασημόπουλο. Αναλυτικά η δήλωσή του στο μπλογκ:

«Ύστερα από ώριμη σκέψη και με δεδομένες τις άσχημες οικονομικές συνθήκες που επικρατούν στο σύλλογο και γενικότερα στον αθλητισμό και την κοινωνία, θεωρήσαμε ότι το να διεκδικήσουμε την άνοδο στην Α1 είναι εκτός των δυνατοτήτων μας. Η ομάδα προτιμά , όπως έκανε πάντα, να είναι φερέγγυα στις υποχρεώσεις της απέναντι σε παίκτες και σε τρίτους και αυτός ήταν ο λόγος της δήλωσης αδυναμίας συμμετοχής στο μπαράζ.»

Πηγή: tsiotras.blogspot.com
jhantzop

Ο Ηρακλής ήταν ο μεγάλος νικητής του ντέρμπι κορυφής στην Α’ ΕΚΑΣΘ που έκρινε τον τίτλο την τελευταία αγωνιστική και ανέβηκε στην Α2 κατηγορία ('Ομιλος Βορρά).

ΘΕΡΜΑΪΚΟΣ – ΗΡΑΚΛΗΣ 48-51

Δεκάλεπτα: 13-10, 26-25, 42-40, 48-51
Διαιτητές: Πολυχρονιάδης-Μοσχοτόγλου
ΘΕΡΜΑΙΚΟΣ ΘΕΡΜΗΣ(Βαχαροπούλου): Πεταχτή 7, Τσαλοπούλου 21(4), Κωνσταντινίδου 1, Τσιαντάκη 14, Σουλιώτη 4, Σωτηριάδου, Παπαγακή 1
ΗΡΑΚΛΗΣ(Συρόπουλος): Τζαμαρία 4, Παυλίδου 4, Κανταρά 17(1), Κασάπη 3(1), Γκλεζάκη 10, Πιλέ 6, Ντουγιουτζή, Ελευθεριάδου, Οικονόμου, Παπαγεωργίου 7


jhantzop

Α' ΕΣΚΑ

Παρέμεινε στον Ζωγράφου η Αργυρίου!

Με την Μάρθα Αργυρίου στο τιμόνι θα συνεχίσει και την επόμενη σεζόν ο ΑΟ Ζωγράφου στο πρωτάθλημα της Α’ ΕΣΚΑ αφού η Ελληνίδα προπονήτρια έχει συμφωνήσει για την παραμονή της στην τεχνική ηγεσία.

Άλλωστε η πορεία της ομάδας φέτος κρίνεται απόλυτα επιτυχημένη με την κατάληψη της τέταρτης θέσης στο πρωτάθλημα και τη συμμετοχή στα πλέι οφ ανόδου καθώς επίσης και με την παρουσία στον τελικό του Κυπέλλου ΕΣΚΑ. Βασικός στόχος θα παραμείνει η διατήρηση του κορμού από το περσινό ρόστερ.

Πηγή: www.weplayball.gr
jhantzop
Στην Α1 η Τερψιθέα!

Η Τερψιθέα κατάφερε να πάρει την άνοδο στην Α1, αφού επικράτησε του Παναθλητικού με 67-46 στο μπαράζ του Βόλου. Οι παίκτριες των Παπασπυριδάκου - Μπορίνου ήταν από την αρχή το φαβορί για την άνοδο στα μεγάλα σαλόνια, κάτι το οποίο επιβεβαίωσαν μέσα στο παρκέ. Η ομάδα από τη Γλυφάδα άρχισε πολύ δυνατά την αναμέτρηση πήρε προβάδισμα εννέα πόντων, 13-4. Ο Παναθλητικός αντέδρασε και στο ημίχρονο ήταν πίσω στο σκορ, μόλις 3 πόντους, (33-30). Το δεύτερο ημίχρονο ήταν μονόλογος για την Τερψιθέα. Το +3 έγινε + 18 με τη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου. Ο Παναθλητικός πέτυχε 6 πόντους στην Τρίτη περίοδο και μόλις 16 σε όλο το δεύτερο ημίχρονο. Από την Τερψιθέα κορυφαίες η Τζήμου με 19 και η Πανταζή με 10 πόντους, ενώ από τον Παναθλητικό η Τσαμπούρη πάλευε μόνη της και είχε 19 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 16-21, 30-33, 36-48, 46-67

ΠΑΝΑΘΛΗΤΙΚΟΣ (Συρόπουλος): Σαμαρά 2, Ιγνατίου 2, Κυριάκου 4, Τσαμπούρη 19 (4), Χαιριστανίδου 8, Ταρπάγκου 11(1), Γιαρένη

ΤΕΡΨΙΘΕΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ (Παπασπυράκος - Μπορίνος): Τζήμου 19 (3), Θεοχάρη, Βασιλείου 7 (1), Θεοδωρέλη, Μπότσαρη 6, Σταμπούρλου 7 (1), Αστραντίνη 3(1), Δραγωνέα, Μπουντιουάν, Πανταζή 10, Ζεβαχιριάν 10 (1), Παναγιωτοπούλου 5

Πηγή: www.womensports.gr

QUOTE(jhantzop @ May 14 2012, 10:08 ) *
Στην Α1 η Τερψιθέα!
...


Μετά από τη νίκη της Τερψιθέας η οποία τη φέρνει στην Α1, τα Γιάννινα παραμένουν στην Α2 Νότου και η ΜΕΝΤ αποχαιρετά την Α2 Βορρά.
jhantzop
Α' ΕΣΚΑ

Παραμένει στον Άρη Πετρούπολης ο Ματζάκος!

Με τον Μιχάλη Ματζάκο στον πάγκο θα πορευτεί στο νέο πρωτάθλημα η ομάδα του Άρη Πετρούπολης αφού ο έμπειρος τεχνικός ανανέωσε τη συνεργασία του για τέταρτη σεζόν.

Ο Ματζάκος έχει ξεκινήσει ήδη προπονήσεις για τη μεταβατική περίοδο ενώ ετοιμάζει τα πλάνα του για τη νέα σεζόν με στόχο την παραμονή του σωματείου στην μεγάλη κατηγορία των τοπικών πρωταθλημάτων.

Πηγή: www.weplayball.gr
Dejan_
Αν ισχύουν αυτές οι ειδήσεις πιστεύω είναι σημαντικές μεταγραφές!

http://www.womensports.gr/index.php?option...u&Itemid=75

http://www.womensports.gr/index.php?option...u&Itemid=75
Dejan_
Μια ανάσα από τη συγχώνευση τους βρίσκονται Πρωτέας Βούλας και ΔΑΣΑΛ!


Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του www.womensports.gr ο Πρωτέας Βούλας τα έχει βρει σχεδόν σε όλα με την ομάδα των Λιοσίων έτσι ώστε να πάρει τα δικαιώματα και να αγωνιστεί στην Α1. Η ιστορική ομάδα του ΔΑΣΑΛ θα αλλάξει ονομασία και θα πάρει του Πρωτέα στην Α2. Από την ομάδα των Λιοσίων, αναμένεται να φύγουν Δίελα, Παυλοπούλου και Ναυροζίδου και οι υπόλοιπες «μικρές» να τραβήξουν το κουπί στην Α2!
Το μόνο που μένει είναι οι υπογραφές και να μην γίνει κάτι εξωπραγματικό έτσι ώστε να χαλάσει το DEAL!

πηγη: www.womensports.gr
jhantzop
QUOTE(Dejan_ @ May 21 2012, 16:56 ) *
Μια ανάσα από τη συγχώνευση τους βρίσκονται Πρωτέας Βούλας και ΔΑΣΑΛ!


Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του www.womensports.gr ο Πρωτέας Βούλας τα έχει βρει σχεδόν σε όλα με την ομάδα των Λιοσίων έτσι ώστε να πάρει τα δικαιώματα και να αγωνιστεί στην Α1. Η ιστορική ομάδα του ΔΑΣΑΛ θα αλλάξει ονομασία και θα πάρει του Πρωτέα στην Α2. Από την ομάδα των Λιοσίων, αναμένεται να φύγουν Δίελα, Παυλοπούλου και Ναυροζίδου και οι υπόλοιπες «μικρές» να τραβήξουν το κουπί στην Α2!
Το μόνο που μένει είναι οι υπογραφές και να μην γίνει κάτι εξωπραγματικό έτσι ώστε να χαλάσει το DEAL!

πηγη: www.womensports.gr


Ας εξηγήσει κάποιος πως μπορεί να γίνει αυτό, μιας και αν ο ΔΑΣΑΛ δηλώσει αδυναμία για την Α1, τότε ανεβαίνει ο Παναθλητικός και όχι ο Πρωτέας. Στην περίπτωση της ένωσης των δύο ομάδων, δε θα υπάρχει ομάδα στην Α2. Πως μπορεί να παίξει ο Πρωτέας στην Α1 και ο ΔΑΣΑΛ στην Α2;


jhantzop
QUOTE(jhantzop @ May 21 2012, 20:04 ) *
Ας εξηγήσει κάποιος πως μπορεί να γίνει αυτό, μιας και αν ο ΔΑΣΑΛ δηλώσει αδυναμία για την Α1, τότε ανεβαίνει ο Παναθλητικός και όχι ο Πρωτέας. Στην περίπτωση της ένωσης των δύο ομάδων, δε θα υπάρχει ομάδα στην Α2. Πως μπορεί να παίξει ο Πρωτέας στην Α1 και ο ΔΑΣΑΛ στην Α2;


Αποκλειστικό-Χωρίς συγχώνευση η συνεργασία ΔΑΣΑΛ και Πρωτέα Βούλας - Αποδέσμευση από τον Δήμο ψάχνουν στα Ανω Λιόσια

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του μπλογκ υπάρχει θέμα συνεργασίας μεταξύ Πρωτέα Βούλας και ΔΑΣΑΛ αλλά όχι υπό τη μορφή συγχώνευσης.

Πιο συγκεκριμένα οι δύο πλευρές συζητούν το ενδεχόμενο να μην δηλώσει συμμετοχή στην Α1 η ομάδα των Ανω Λιοσίων, οπότε θα δημιουργηθεί κενή θέση στην κατηγορία. Οι δύο ομάδες θεωρούν δεδομένη την άρνηση του Παναθλητικού να ανέβει στην Α1(αν και οι πληροφορίες από τις Συκιές λένε το αντίθετο), οπότε θα ανέβει ο… πέμπτος της Α2 που είναι ο Πρωτέας Βούλας.

Από την ομάδα των Ανω Λιοσίων, αναμένεται να φύγουν Δίελα, Παυλοπούλου και Ναυροζίδου, Καλαμπάκου, Βούλγαρη και άλλες. Ακούγεται ακόμη και για αλλαγή ονόματος έτσι ώστε να αφαιρεθεί το πρώτο γράμμα από το ΔΑΣΑΛ που σημαίνει «Δημοτικός» και να αντικατασταθεί από μια άλλη λέξη που να αρχίζει από «δ» έτσι ώστε να αποδεσμευτεί ο σύλλογος από τον Δήμο χωρίς να αλλάξει το όνομα.


Πηγή: tsiotras.blogspot.com
magickaminia
Αυτα που αναφερονται στο αλλο σαιτ περι συγχωνευσης ειναι λιγο σκιτζιδικα θα ελεγα. Ουσιαστικα οι δυο ομαδες κανουν αμοιβαια αλλαγη κατηγοριων . Εν προκειμενω ομως βασει της προκηρυξης της ΕΟΚ επιλαχων ειναι η ομαδα της Θεσσαλονικης ο Παναθλητικος. Αλλα επειδη ως γνωστον ζουμε στην Ελλαδα ποιος βαζει το χερι του στη φωτια; Η περιπτωση δεν ειναι ιδια με εκεινη της Κομοτηνης πριν χρονια που ενω βγηκε πρωταθλητρια στην Α2 δεν αγωνιστηκε στην Α1. Προσομοιαζει αρκετα με την περιπτωση της συγχωνευσης ΑΝΟΓ - Εσπεριδων το 2003 που ο ΑΝΟΓ που ηταν Α1 κρατησε στην Α1 την ομαδα των Εσπεριδων που ειχε υποβιβασθει αν δεν με απατα η μνημη μου. Φανταζομαι οτι σε αυτο το δεδομενο στηριζονται τα σωματεια της Βουλας και των Λιοσιων. Καλα ξεμπερδεματα. blove.gif
Dejan_
o prwteas tha agorasei gia 40.000 to afm tou dasal kai h omada tha legete prwteas meta th sugxwneush o dasal tha paixei ws enwsh fulhs sthn eska
jhantzop
QUOTE(Dejan_ @ May 22 2012, 21:11 ) *
o prwteas tha agorasei gia 40.000 to afm tou dasal kai h omada tha legete prwteas meta th sugxwneush o dasal tha paixei ws enwsh fulhs sthn eska


Και πως θα μεταφερθούν τα δελτία; Αλλάζοντας μόνο το ΑΦΜ, τα δελτία παραμένουν ως έχουν;




Τυφών Α.Σ: Σταματούν οι Γυναίκες!

Η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Τυφώνα Α.Σ δε θα συμμετάσχει σε κάποια διοργάνωση τη νέα αγωνιστική περίοδο! Σύμφωνα με απόφαση των διοικούντων του σωματείου από την περιοχή του Νέου Ηρακλείου, το συγκεκριμένο συγκρότημα θα αναστείλει τη λειτουργία του για μια σεζόν, κάτι το οποίο έχει γνωστοποιηθεί τα μέλη των «πράσινων»!

Πηγή: www.athlisi.com
jhantzop
Επιστρέφει ο Άρης Χολαργού

Μετά από ένα χρόνο απουσίας επιστρέφει στην αγωνιστική δράση ο Άρης Χολαργού. Η ομάδα από τον Χολαργό θα συμμετάσχει στο νέο Πρωτάθλημα της Β’ ΕΣΚΑ, μετά από ένα χρόνο απουσίας από τη μπασκετική σκηνή.

Πηγή: www.womensports.gr
jhantzop
Ανακοίνωση ΕΟΚ

Σύμφωνα με το άρθρο 6 των Ειδικών Προκηρύξεων Πρωταθλημάτων αγωνιστικής περιόδου 2011-12, προβλέπεται η δήλωση συμμετοχής 4 αθλητών μέχρι 20 ετών υποχρεωτικά για την αγωνιστική περίοδο 2012-13.

Το ΔΣ της ΕΟΚ μετά την απόφασή του και λαμβάνοντας υπ’ όψιν σχετικές προτάσεις των σωματείων λόγω της πρώτης εφαρμογής της ρύθμισης αυτής, τροποποίησε τον όρο αυτό και όρισε για την αγωνιστική περίοδο 2012-13 τη δήλωση συμμετοχής υποχρεωτικά στην δωδεκάδα 4 αθλητών μέχρι 22 ετών (γεν. 1990 και νεώτεροι). Τονίζεται ότι οι 8 μπορεί να είναι πάνω από 22 ετών.

Διευκρινίζεται επίσης ότι η παράβαση της δεσμευτικής αυτής διάταξης θα έχει ως συνέπεια την επιβολή ποινής που προβλέπεται στο άρθρο 47 παρ. 2α για αντικανονική συμμετοχή αθλητών.

Επισημαίνουμε ότι με την τροποποίηση των Κανονισμών που αποφασίστηκαν στην Τακτική Γενική Συνέλευση των Σωματείων Μελών της ΕΟΚ της 5 Μαρτίου 2012, ορίζεται στο άρθρο 54 περί ενστάσεων ότι οι παραβάσεις αντικανονικής συμμετοχής αθλητών εξετάζονται αυτεπάγγελτα από την Ομοσπονδία, χωρίς να απαιτείται η υποβολή ένστασης της αντίπαλης ομάδας.

Πηγή: www.basket.gr
jhantzop
QUOTE(jhantzop @ May 23 2012, 23:38 ) *
Ανακοίνωση ΕΟΚ

Σύμφωνα με το άρθρο 6 των Ειδικών Προκηρύξεων Πρωταθλημάτων αγωνιστικής περιόδου 2011-12, προβλέπεται η δήλωση συμμετοχής 4 αθλητών μέχρι 20 ετών υποχρεωτικά για την αγωνιστική περίοδο 2012-13.

Το ΔΣ της ΕΟΚ μετά την απόφασή του και λαμβάνοντας υπ’ όψιν σχετικές προτάσεις των σωματείων λόγω της πρώτης εφαρμογής της ρύθμισης αυτής, τροποποίησε τον όρο αυτό και όρισε για την αγωνιστική περίοδο 2012-13 τη δήλωση συμμετοχής υποχρεωτικά στην δωδεκάδα 4 αθλητών μέχρι 22 ετών (γεν. 1990 και νεώτεροι). Τονίζεται ότι οι 8 μπορεί να είναι πάνω από 22 ετών.

Διευκρινίζεται επίσης ότι η παράβαση της δεσμευτικής αυτής διάταξης θα έχει ως συνέπεια την επιβολή ποινής που προβλέπεται στο άρθρο 47 παρ. 2α για αντικανονική συμμετοχή αθλητών.

Επισημαίνουμε ότι με την τροποποίηση των Κανονισμών που αποφασίστηκαν στην Τακτική Γενική Συνέλευση των Σωματείων Μελών της ΕΟΚ της 5 Μαρτίου 2012, ορίζεται στο άρθρο 54 περί ενστάσεων ότι οι παραβάσεις αντικανονικής συμμετοχής αθλητών εξετάζονται αυτεπάγγελτα από την Ομοσπονδία, χωρίς να απαιτείται η υποβολή ένστασης της αντίπαλης ομάδας.

Πηγή: www.basket.gr


Το ερώτημα είναι αν θα ισχύσει και για τα γυναικεία εθνικά πρωταθλήματα μιας και δεν υπήρχε σχετική πρόβλεψη στο άρθρο 6 της προκήρυξης της περιόδου 2011-12.


jhantzop
QUOTE(jhantzop @ May 23 2012, 23:59 ) *
Το ερώτημα είναι αν θα ισχύσει και για τα γυναικεία εθνικά πρωταθλήματα μιας και δεν υπήρχε σχετική πρόβλεψη στο άρθρο 6 της προκήρυξης της περιόδου 2011-12.


Δεν ισχύει για τα πρωταθλήματα των γυναικών.


jhantzop
Θα αναβαθμιστεί το γυναικείο μπάσκετ;

Σημαντικές προτάσεις αποφάσισαν να κάνουν από κοινού οι εκπρόσωποι των ομάδων της Α1 Γυναικών ενόψει του νέου πρωταθλήματος.

Στη συνάντηση που έγινε δεν πήγε εκπρόσωπος του Ελληνικού, του Αθηναϊκού και του ΔΑΣΑΛ.

Οι προτάσεις για τη νέα σεζόν:

*Κάλυψη κατά προτεραιότητα από την Ομοσπονδία του κόστους των επιπλέον μετακινήσεων που απαιτούνται για τις ομάδες της Βόρειας Ελλάδας (συμπεριλαμβανομένου του Ολυμπιακού Βόλου).

*Λήψη ειδικής μέριμνας κατά την κλήρωση του πρωταθλήματος ώστε οι ομάδες να μετακινούνται ανά δύο στην Θεσσαλονίκη/Αθήνα. Με τον τρόπο αυτό θα υπάρξει σημαντική ελάφρυνση στα έξοδα μετάβασης των ομάδων. Επιπρόσθετα οι αγώνες του Ολυμπιακού Βόλου (τόσο εντός όσο και εκτός έδρας) να έχουν ώρα έναρξης μετά τις 17:00 ώστε να καθίσταται δυνατή η αυθημερόν μετακίνηση των σωματείων εκατέρωθεν.

*Χρήση κατά προτεραιότητα των εσόδων που θα ποροκύψουν από κεντρικές χορηγίες για την κάλυψη του κόστους των επιπλέον μετακινήσεων που απαιτούνται για τις ομάδες της Βορείου Ελλάδας (συμπερλαμβανομένου και του Ολυμπιακού Βόλου).

Επιπλέον η βράβευση της πρωταθλήτριας ομάδας θα πρέπει να γίνεται στο γήπεδο μετά το τέλος του τελευταίου αγώνα των play off και όχι κατά την διάρκεια της κλήρωσης της επόμενης αγωνιστικής περιόοδου σε κάποιο αθηναϊκό ξενοδοχείο.

Εκπροσώπηση των ομάδων στην επιτροπή πρωταθλήματος

Στην επιτροπή πρωταθλήματος θα πρέπει να μετέχουν και εκπρόσωποι των ομάδων. Πιο συγκεκριμένα να μετέχουν δύο μέλη οριζόμενα από την Ομοσπονδία και τρία μέλη εκπρόσωποι τωνν σωματείων. Οι εκπρόσωποι των σωνματείων θα εκλέγονται από τα ίδια τα σωματεία και θα έχουν μονοετή θητεία.

Τηλεοπτική /Διαδικτυακή προβολή του πρωταθλήματος

Ζωτικής σημασίας αποτελεί η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη προβολή των αγώνων τόσο από τα παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης (εφημερίδες, τηλεόραση, ραδιόφωνο) όσο και από το διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (facebook twitter). Για τον λόγο αυτό προτείνουμε την δημιουργία επιτροπής η οποία θα επιφορτιστεί με το έργο αυτό. Πιο συγκεκριμένα η επιτροπή θα πρέπει να εξετάσει τα παρακάτω:

*Εύρεση τηλεοπτικής στέγης για την μετάδοση ζωντανών η και μαγνητοσκοπημένων παιχνιδιών.

*Εύρεση διαδικτυακής στέγης για την μετάδοση ζωντανών η και μαγνητοσκοπημένων παιχνιδιών με χρήση της τεχνολογίας live streaming.

*Υποχρεωτική ανάρτηση όλων των παιχνιδιών στο διαδίκτυο.

*Μετάδοση των αγώνων από στατιστική υπηρεσία ΖΩΝΤΑΝΑ από κάθε γήπεδο με play by play όπως στους αγώνες του ΕΣΑΚΕ.

*Δημιουργία ιστοσελίδας αφιερωμένης στο πρωτάθλημα της Α1 γυναικών. Το περιεχόμενο της ιστοσελίδας θα προέρχεται από τους υπεύθυνους τύπου του κάθε σωματείου ενώ η διαχείρισή του θα γίνεται από άτομο κοινά αποδεκτό από όλα τα σωματεία. Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται η καλύτερη προβολή των δραστηριοτήτων των σωματείων αλλά και των χορηγών τους.

Εύρεση κεντρικών χορηγών

Θα πρέπει να δημιουργηθεί μία επιτροπή, η οποία θα αναζητήσει κεντρικούς χορηγούς για όλες τις ομάδες, Οι χορηγίες αυτές θα μπορούν να αφορούν ενδεικτικά τους παρακάτω τομείς:

*Χορηγός ονομασίας πρωταθλήματος. Ο κοινός χορηγός θα μπορεί να διαφημίζεται σε όλους τους αγωνιστικούς χώρους με δικά του διαφημιστικά ή banner.

*Κοινός χορηγός στις εμφανίσεις όλων των ομάδων (πλάτη σορτς) πέραν του κεντρικού χορηγού που διαθέτει κάθε ομάδα.

*Τοποθέτηση του σήματος της ΕΟΚ σε κάθε εμφάνιση με τίτλο «Α1 γυναικών ΕΟΚ» ώστε να δοθεί ανάλογο κύριος στο πρωτάθλημα. Υποχρεωτική αναγραφή των επωνύμων των παικτριών στις εμφανίσεις.

*Κοινός χορηγός για τις μπάλες αλλά και για τις εμφανίσεις, εφόσον καλύπτει βασικές ανάγκες των σωματείων.

Ενίσχυση Υποδομών

Συμμετοχή δύο (2) παικτριών κάτω των 21 ετών (γεννημένες 1991 η νεότερες) στην δωδεκάδα των σωματείων.


Πηγή: www.womensports.gr
magickaminia
Τελικα να και μια κινηση συνολικα απο τα σωματεια προς την ΕΟΚ. Καλλιο αργα παρα ποτε. Αλλα θα ηθελα να κανω μερικες επισημανσεις. Πρωτα απ ολα τι προταση ειναι αυτη να πηγαινουν οι ομαδες της Αθηνας στην Θεσσαλονικη δυο δυο σαν τους Χιωτες; Ημαρτον ρε παληκαρια .... Η ιδεα για το Βολο δεν ειναι ασχημη. 3 -4 ωρες ειναι με το πουλμαν στη μεση της Ελλαδας ειναι ολα καλα... Δηλαδη ρε παιδια αν η Ελλαδα ηταν Ιταλια που στο πρωταθλημα οι ομαδες της Επαρχιας ειναι τουλαχιστον 10 απο το Μιλανο και το Κομο ως το Ταραντο και τη Σικελια τι θα λεγατε; Εγω θα δεχομουν στην περιπτωση αυτη την προταση της ΕΟΚ για πρωταθλημα Βορειου και Νοτιου ομιλου της Α1. Γιατι ρε παληκαρια δεν κανετε πραξη την δημιουργια Λιγκας για την Α1 και την Α2; Γιατι δεν αποφασιζετε αφου καμια ομαδα δεν θα μας εκπροσωπησει παλι στην Ευρωπη οπως φαινεται να μην παρετε ξενες φετος; Ουτως ή αλλως τσαμπα δεν θα παιξουν οι πιο πολλες; Να σας κανω εγω μια προταση κυριοι και κυριες. Πρωταθλημα της Α1 με γεωγραφικα κριτηρια. Συμμετοχη μονο των ομαδων που εχουν εξασφαλισει μονες τους τοσο ταεξοδα μετακινησεων οσο και το μπατζετ τους. Παρτε ρε παιδια ιδεες απο το Εξωτερικο οπου οι παικτριες , οι φανελλες ακομα και το νερο που πινουν οι ομαδες ειναι χορηγιες ιδιωτων. Δεν δεχομαι επ ουδενι για να κανει καποιος το παραγοντα να παιρνει λεφτα απ το κρατος και απ την αλλη να κοβουν τις συνταξεις απο τις μανες μας και να βουτανε οι ανθρωποι απ τον 6ο στο κενο απ την ανεχεια και την πεινα. Για μενα ειναι πληρως ανεδαφικες οι προτασεις των εκπροσωπων των σωματειων και ας γινω κακος. Απο δω και μετα οποιος θελει να μπει στο κολπο να φροντισει μονος του για το σωματειο του. Αν δεν μπορει να κανει πισω και να ερθει αυτος που μπορει. Φαντασου φιλε μου να παιζανε στην Α1 ομαδα απ την Κρητη , την Κω , τη Κερκυρα και τον Εβρο; blove.gif
jsoiler
Μεταγραφικός οργασμός παρατηρείτε στην Α Έσκα!Εκτός από το Περιστέρι που λογικά θα πρωταγωνιστήσει καλές μεταγραφές πραγματοποιεί τόσο ο νεοφώτιστος Προμηθέας όσο και ο Άρης Πετρούπολης.Προσεχώς οι ανακοινώσεις....
jhantzop
Πήραν Στεφάνου και Σώμου οι Εσπερίδες!

Δύο κινήσεις για το μέλλον έκανε η ομάδα των Εσπερίδων. Η ομάδα της Καλλιθέας απέκτησε με την μορφή υποσχετικής την Άννα Μαρία Στεφάνου (15χρ., 1,73μ.) και την Έφη Σώμου (15χρ., 1,76μ.). Οι δύο παίκτριες την προηγούμενη σεζόν αγωνίστηκαν στα τμήματα υποδομής του Αθηναϊκού.

Πηγή: www.womensports.gr
Near_5
Mετά την ανανέωση της συνεργασίας με τον Θανάση Αδαμόπουλο, σήμερα ανακοινώθηκε από τον Αθηναϊκό και η ανανέωση της συνεργασίας με την Κούλα Τσιαντούκα.
magickaminia
QUOTE(jhantzop @ May 30 2012, 18:32 ) *
Πήραν Στεφάνου και Σώμου οι Εσπερίδες!

Δύο κινήσεις για το μέλλον έκανε η ομάδα των Εσπερίδων. Η ομάδα της Καλλιθέας απέκτησε με την μορφή υποσχετικής την Άννα Μαρία Στεφάνου (15χρ., 1,73μ.) και την Έφη Σώμου (15χρ., 1,76μ.). Οι δύο παίκτριες την προηγούμενη σεζόν αγωνίστηκαν στα τμήματα υποδομής του Αθηναϊκού.

Πηγή: www.womensports.gr

Μηπως μπορει καποιος να μου πει αν η νεαρη με το επιθετο Σωμου εχει συγγενικη σχεση με το γνωστο διαιτητη; Απο περιεργεια ρωτω. Δεν ειναι δα κακο να ασχολειται με το μπασκετ ενα κοριτσι ουτε εκφραζω εμπαθεια αν ειναι ο μπαμπας του διαιτητης.
Near_5
QUOTE(magickaminia @ Jun 1 2012, 12:50 ) *
Μηπως μπορει καποιος να μου πει αν η νεαρη με το επιθετο Σωμου εχει συγγενικη σχεση με το γνωστο διαιτητη; Απο περιεργεια ρωτω. Δεν ειναι δα κακο να ασχολειται με το μπασκετ ενα κοριτσι ουτε εκφραζω εμπαθεια αν ειναι ο μπαμπας του διαιτητης.


O μπαμπάς του κοριτσιού δεν είναι διαιτητής αλλά παλιός μπασκετμπολίστας του Αθηναϊκού. Και απ'ότι ξέρω δεν έχουν άλλη συγγενική σχέση με τον διαιτητή.
jhantzop
Στις Εσπερίδες για ένα ακόμη χρόνο Γιώργος Λειβάδης και Θεώνη Τζεγιαννάκη

Στις Εσπερίδες συμφώνησαν και θα παραμείνουν για μία ακόμη χρονιά ο προπονητής μας Γιώργος Λειβάδης και η πόϊντ γκαρντ Θεώνη Τζεγιαννάκη . Και οι δύο είχαν μια απόλυτα επιτυχημένη χρονιά και παράλληλα σημαντικό μερίδιο στην εξαιρετική παρουσία της ομάδας μας .

Μετά από μια σύντομη συνομιλία με την διοίκηση αποφάσισαν να ανανεώσουν την παρουσία τους κάτι που αποτελεί σπουδαίο ξεκίνημα στο χτίσιμο της νέας σεζόν.

Ο σχεδιασμός για την νέα χρονιά έχει ξεκινήσει και από τις ομάδες υποδομών όπου έχει προγραμματιστεί και νέα ενίσχυση των τμημάτων που αποτελούν την προοπτική και το μέλλον του συλλόγου αλλά οι επαφές με σημαντικές αθλήτριες και στις γυναίκες έχουν προχωρήσει σημαντικά και σύντομα θα υπάρξουν νέες ανακοινώσεις .

Πηγή: www.esperideswbc.gr


Παρελθόν ο Παππάς από τον Πανιώνιο!

Σε αναζήτηση νέου τεχνικού βρίσκεται ο Πανιώνιος αφού λύθηκε η συνεργασία με τον Αλέκο Παππά, που οδήγησε φέτος τις Κυανέρυθρες στην τρίτη θέση της βαθμολογίας.

Οι Νεοσμυρνιώτες περιμένουν βέβαια τις εξελίξεις και στο ποδοσφαιρικό τμήμα ώστε να βγει οριστικά το μπάτζετ για τη νέα σεζόν, όμως έχουν ξεκινήσει ήδη τις επαφές για τον αντικαταστάτη του Παππά. Σύμφωνα με το cobrasports βασικός υποψήφιος είναι ο πρώην προπονητής του Αθηναϊκού Γιώργος Κτιστάκης, στον οποίο έχει γίνει δελεαστική πρόταση ενώ υπάρχουν έτοιμα εναλλακτικά πλάνα σε περίπτωση που αρνηθεί με τον Νίκο Τόλια να είναι ψηλά στη λίστα.

Πηγή: www.weplayball.gr


Έμεινε στον Κρόνο η Γκοτζή!

Τη φανέλα του Κρόνου θα φοράει και τη νέα σεζόν η Νατάσα Γκοτζή. Η πλέι μέικερ απάντησε θετικά στην πρόταση των διοικούντων για ανανέωση αρνούμενη αρκετές προτάσεις που είχε στα χέρια της από ομάδες της Α1 κατηγορίας.

Η 25χρονη παίκτρια είχε τη σεζόν που μας πέρασε στην Α1, 10,8 πόντους σε 34 λεπτά συμμετοχής με 3,1 ριμπάουντ, 3,6 ασίστ και 3 λάθη ενώ σούταρε με 67% στις βολές, 43% στα δίποντα και 32% στα τρίποντα.

Πηγή: www.weplayball.gr
jhantzop
Στον Πανιώνιο ο Νίκος Τόλιας!

Ο κύβος ερρίφθη στον Πανιώνιο και ο Νίκος Τόλιας θα είναι τελικά ο νέος προπονητής της ομάδας την επόμενη σεζόν αντικαθιστώντας τον Αλέκο Παππά. Συνεργάτες του και υπεύθυνοι των τμημάτων υποδομής της ομάδας θα είναι οι Θάνος Σόφτσης και Νίκος Μηλιάτης.

Όπως ανακοίνωσε ο σύλλογος, η νέα ομάδα του Πανιωνίου που θα χτιστεί θα είναι κατά βάση νεανική με παιδιά από τα τμήματα υποδομών του συλλόγου. Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Ο Πανιώνιος Γ.Σ.Σ. και το τμήμα του Γυναικείου Μπάσκετ, ανακοινώνει τη συμφωνία συνεργασίας με τον προπονητή Νίκο Τόλια.

Άμεσοι συνεργάτες του και με προπονητική ευθύνη στα τμήματα Νεανίδων έως και Παγκορασίδων, θα είναι οι Θάνος Σόφτσης και Μίλτος Μηλιάτης.

Στην «επόμενη μέρα» του τμήματος, την διοικητική ευθύνη έχει ο Άγγελος Ριζόγλου, με άμεσο συνεργάτη τον έφορο γυναικείας ομάδας Τάκη Κολώνια.

Η ομάδα που «χτίζεται», νεανική και ελπιδοφόρα, θα έχει την συμπαράσταση και βοήθεια της διευρυμένης εφορίας των Υποδομών Μπάσκετ Πανιωνίου».

Πηγή: www.weplayball.gr
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.