Πολλά μπράβο στον Παναθηναϊκό για το mentallity που έδειξε μέσα στο ΣΕΦ. Δεν θα συμφωνήσω πως και στα 5 ήταν καλύτερος, αλλά προτιμώ να πω πως τουλάχιστον έκανε το step up που δεν μπόρεσε στα προηγούμενα 2.
Η ομάδα ήταν καλύτερη, είχε πλάνο, μπόρεσε να βάλει μεγάλα σουτ, έπαιξε πολύ καλή άμυνα και κέρδισε. Από την άλλη ο Ολυμπιακός έδειξε ότι όλη η ενέργεια που του είχε απομείνει ήταν τα πρώτα 5 λεπτά του αγώνα. Από κει και πέρα ο Παναθηναϊκός ανέβασε ρυθμό σε επίθεση και άμυνα και πήρε το ματς. Δεν μπορώ να καταλάβω που οφείλεται όλο αυτό το άδειασμα του Ολυμπιακού. Επειδή έχασε την Ευρωλίγκα? Δύσκολο μου φαίνεται. Ίσως να βγήκε η κούραση όλων όσων κάλυπταν τα κενά των Χάκετ Λοτζέσκι τόσο καιρό. Όλοι έπαιζαν στα κόκκινα πολύ καιρό τώρα και μοιραία (όπως και στον Σίνγκλετον) βγήκε η κούραση. Είναι και αυτό μέσα στο παιχνίδι.. Πάντως είναι κρίμα να μην καλύπτονται τέτοιες απουσίες σε μια πολύ καλή ομάδα. Μεγαλύτερο κρίμα είναι 2-3 χρόνια να παίζει μόνος ο Πρίντεζης και να μην αντέχει να τελειώσει την σεζόν. Αυτά είναι θέματα προπονητή ή διοίκησης, όχι των παικτών. Για μένα στο μόνο που ευθύνεται η διοίκηση είναι που δεν κάλυψε τα κενά, τα εμφανή κενά.
Για τα δικά μας τα έχουμε πει. Ας αφήσει κάποιος τον προπονητή να κάνει αυτός την δουλειά. Να φτιάξει ομάδα, να πάρει/διώξει παίκτες με βάση τα δικά του θέλω. Ας την στήσει όπως θέλει χωρίς παρεμβολές χωρίς φυτευτούς παίκτες χωρίς τίποτα. Αν είναι δυνατόν να υπάρχει ηρεμία πολύ καλύτερα.
Προσωπικά πλέον θα τους κρατούσα σχεδόν όλους. Αλλαγή του Φελντίν με κάποιος καλύτερο ή πολύ καλύτερο, και Φώτση με έναν καλύτερο... Αξίζει αυτή η ομάδα να δουλευτεί. Ειδικά με την εικόνα που έδειξαν στους τελικούς. Αποφασίζει όμως ο Πασκουάλ.
Στο ΟΑΚΑ χτες ήταν εκπληκτικά. Έφτασα στις 11:30 και είχε ήδη κοντά στους 10.000. Για όσους ξέρουν το ΟΑΚΑ πάρκαρα στο ποδοσφαιρικό πάρκινγκ και δεν μπόρεσα να περάσω πέρα από την πύλη που χωρίζει το μπάσκετ με το ποδόσφαιρο. Στο κάραβελ μαζευόμασταν ίσως 5000 αντε 6000. Χτες εντέλει πρέπει να έφτασαν κοντά στους 20.000. Αυτό που μου έκανε τρομερή εντύπωση είναι η σύνθεση του κόσμου. Παππούδες, γιαγιάδες, παιδάκια, κοπέλες, απλός κόσμος. Όχι απλά οι δικοί μας κάφροι.. Όταν έφτασε η ομάδα έγινε χαμός, έτυχε να είμαι σε σημείο που είδα το λεωφορείο (ήρθε από την πάνω πλευρά που μπάσκετ εκεί στην μεγάλη ανηφόρα στον περιβάλλοντα χώρο του μπάσκετ και του ποδοσφαίρου) και πήγα κοντά. Είδα όλους τους παίκτες. Για να πως την αλήθεια με εξαίρεση αυτούς που το χουν ξαναζήσει όλοι οι άλλοι ήταν τρομαγμένοι.. Τζέιμς και Ρίβερς είχαν την έκφραση του τρόμου στο πρόσωπό τους. Λογικό βέβαια αφού ο κόσμος στήθηκε και έκανε 2 γραμμές και όλοι οι παίκτες περνούσαν αναμεσα τους. Μόνο και μόνο που όλοι τους ακουμπούσαν ήταν αρκετό... Anyway αναφέρω για το ΟΑΚΑ γιατί μου έκανε εντύπωση ο αυθορμητισμός τους κόσμου που πήγε. Όπως ξαναείπα έχουμε πάρει κ άλλα πρωταθλήματα και ίσως πιο δύσκολα (πχ με Πεδουλάκη Λάσμε Γκιστ) αλλά τόσος κόσμος δεν... Χτες θεωρώ πως ήταν κάτι το αυθόρμητο να πάει τόσο κόσμος...