Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Γ.Σ. Φάρος Λάρισας 2017-18
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Α1 Basket League > Ήφαιστος Λήμνου
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6
tsitum
Στα νεα απο Λαρισα εχουμε τη συγχωνευση Φαρου με Γυμναστικο
-με προπονητη το Σκουρτοπουλο, βοηθο το βαθυγνωστη του τοπικου μπασκετ Αβρααμ Παπαδοπουλο κ τεχνικο διευθυντη το Μουρατιδη.
-Στις μεταγραφες εχουν παρει 4 αμερικανους, Διαμαντακο, Μουρατο, Χατζηκυριακιδη απο τις μικρες εθνικες, τους καλυτερους λαρισαιους Βαβατσικο, Σπυροπουλο και το παλιο γνωστο στην Ολυμπια Κουμπουρα.
-Ουσιαστικα απο το περυσινο Γυμναστικο παρεμεινε ο Σπυροπουλος, ενω απο τον προπερσινο επανηλθε ο Βαβατσικος.
-Το κλειστο απο τι φωτο το ειδα πολυ ωραιο με ζωγραφιστο πρασινο παρκε,
-θελουν να παρουν αλλους 2 με 3 παικτες.
-Νομιζω πως σαν ροστερ εχει υλικο που μπορει να παραμεινει bball.gif bball.gif bball.gif
nestoras kommatos
Tsitum, ελπίζω να είσαι καλά και ας ευχηθούμε μια καλή μπασκετική και όχι μόνο χρονιά για όλες τις ομάδες και ειδικά της περιοχής μας που φέτος φιλοξενεί μία ομάδα στην Α1 και δύο στην Α2.

Να πω την αμαρτία μου, πάντα είμαι επιφυλακτικός σε συγχωνεύσεις ή μετοικήσεις συλλόγων στον ελλαδικό χώρο και δη στον μπασκετικό, καθώς έχουν αποδείξει πως δε μακροημερεύουν είτε σε Λάρισα (βλέπε συγχώνευση ΑΕΛ με ΓΣΛ το 2006 που επέπλευσε μόλις δύο χρόνια πριν βουλιάξει τον τρίτο και εντάξει, για την ομάδα-έκτρωμα ονόματι ΓΣΟΛ το 2009-2010 ας μη πούμε πολλά, ίσως η χειρότερη ομάδα που έχει παίξει ποτέ στην Α1) είτε στην υπόλοιπη Ελλάδα (Μακεδονικός Νεάπολης/Κοζάνης, Ιωνικός Ν.Φ./Αμαλιάδας, Ίκαρος Καλλιθέας/Χαλκίδας).

Συνεπώς το μέλλον θα δείξει αν ο ΓΣΛ Φάρος θα είναι συνέχεια ουσιαστικά του πάλαι ποτέ κραταιού Γυμναστικού ή θα είναι μια ομάδα-φωτοβολίδα που σύντομα θα σβήσει. Μακάρι ολόψυχα να πάνε όλα καλά! Άλλωστε είχαμε να δούμε ομάδα της πόλης μας στην Α1 από το 2010, σχεδόν δέκα χρόνια!

Στην τεχνική ηγεσία έχουμε επικεφαλής τον Θανάση Σκουρτόπουλο που έχει χρόνια εμπειρίας στην Α1 (κυρίως σε Αιγάλεω, Ρέθυμνο) αν και στο τελευταίο του πέρασμα (Απόλλων Πατρών) ομολογουμένως δεν τα πήγε καλά.

Από τους Αμερικανούς ο πιο γνωστός σίγουρα είναι ο 27χρονος σέντερ Κένι Χολ, ο οποίος πέρυσι ξεκίνησε τη χρονιά στον Κόροιβο Αμαλιάδας με πολύ καλές εμφανίσεις (13,4 πόντοι και 6,7 ριμπάουντς σε 18 ματς) για να ολοκληρώσει τη σεζόν στην Νίμπουρκ με την οποία κατέκτησε και το νταμπλ Τσεχίας. Στο παρελθόν έχει παίξει και στην Σλοβακία.

Στην Τσεχία έπαιζε πέρυσι και ο Κέβιν Ουέρ, 24χρονος σούτινγκ γκαρντ, πρωταθλητής του κολεγιακού στις ΗΠΑ με το Λούισβιλ το 2013, χρονιά που είχε και ένα πολύ σοβαρό τραυματισμό (έσπασε την κνήμη του). Με την Μπρνο πέρυσι είχε σε 16 ματς 17 πόντους, 7.3 ριμπάουντς και 4.3 ασίστ. Έχει θητεύσει για λίγο και στην Φινλανδία.

Οι άλλοι δύο Αμερικανοί είναι περισσότερο άγνωστοι, καθώς δεν έχουν και ευρωπαϊκή εμπειρία: ο 24χρονος σμολ φόργουορντ Ουίλι Κόννερ και ο 23χρονος πάουερ φόργουορντ Ντάνιελ Ντινγκλ.

Όσον αφορά το εγχώριο στοιχείο αποκτήσαμε Βασίλη Μουράτο και Δημήτρη Χατζηκυριακίδη, δύο γκαρντ που πραγματοποίησαν πολύ καλή σεζόν στην Α2 με Ψυχικό και Μαχητές/Δόξα Πεύκων αντίστοιχα. Νεαροί και οι δύο, διεθνείς με τις μικρές εθνικές, ο Μουράτος άλλωστε ήταν βασικό στέλεχος των εθνικών που κατέκτησαν χρυσό στα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα εφήβων και νέων την τελευταία τριετία σε Βόλο και Κρήτη, ενώ είχε συμβόλαιο και με τον Ολυμπιακό.

Άλλους δύο νεαρούς και άλλοτε διεθνείς έχουμε στους ψηλούς: τον σέντερ Γιώργο Διαμαντάκο που ολοκλήρωσε τη σεζόν που πέρασε στον Απόλλωνα Πατρών και στο παρελθόν έχει περάσει και από τον Παναθηναϊκό και τον (Λαρισαίο) πάουερ φόργουορντ/σέντερ Τάσο Σπυρόπουλο που πέρυσι ήταν από τους λίγους που διακρίθηκαν στον ΓΣΛ και έχει την τρίτη του ευκαιρία στην Α1 μετά από ΠΑΟΚ και Πανιώνιο. Διαμαντάκος και Σπυρόπουλος πριν περίπου 5-6 χρόνια θεωρούνταν από τα μεγαλύτερα ταλέντα στην Ελλάδα, αν και η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη.

Τέλος, στην θέση 3 έχουμε έναν ακόμα Λαρισαίο, τον Γιάννη Βαβάτσικο, που πρόπερσι έπαιζε στον ΓΣΛ στη Β Εθνική και πέρσι συνέχισε στην ίδια κατηγορία, αλλά με τον Ερμή Αγιάς, ενώ έχει εμπειρία από την Α1 με Ολυμπιάδα Πατρών, Μαρούσι και Ηλυσιακό. Στο παρελθόν έχει φορέσει και τη φανέλα της ΑΕΚ όταν έπαιζε στη Β' Εθνική.

Ο παλιός γνώριμος Φάνης Κουμπούρας ενώ κυκλοφόρησε το όνομά του για επιστροφή στην Λάρισα μάλλον θα συνεχίσει σε ομάδα χαμηλότερης κατηγορίας, πιθανόν τον Ιπποκράτη Κω.

Αναμένονται άλλες 3-4 μεταγραφές, ειδικά στη θέση του πλέι-μέικερ. Στο κύπελλο οι "πράσινοι" κληρώθηκαν να παίξουν με την Κύμη στις 23/9 στο κλειστό της Νεάπολης.

Καλή (μπασκετική) χρονιά!
Air Kef
Να μαι κι εγώ, μην δίνετε σημασία, απλά πέρασα να πω ένα "γεια". 6.gif

Σχετική/άσχετη απορία, εκείνος ο Μαλάκος ο πρόεδρος της Ολύμπια που υποσχόταν μεγαλεία διαφόρων ειδών αλλά εν τέλη μετά το 2008 πήρε η ομάδα την απότομη κατίουσα τι έχει απογίνει;

Για την φάση: http://www.sport24.gr/Basket/OmadesBasket/...ticle315578.ece
natouralistis
QUOTE (Air Kef @ Aug 24 2017, 19:27 ) *
Σχετική/άσχετη απορία, εκείνος ο Μαλάκος ο πρόεδρος της Ολύμπια που υποσχόταν μεγαλεία διαφόρων ειδών αλλά εν τέλη μετά το 2008 πήρε η ομάδα την απότομη κατίουσα τι έχει απογίνει;


Νομίζω ασχολήθηκε με το γυναικείο μπάσκετ στη Λάρισα
tsitum
Σας ξαναχαιρετω παλιοι φιλοι nestoras kommatos και Air Kef!!!

Air Kef o Μαλακος ειχε οικονομικα προβληματα κ τον εφαγε η κριση. Η γυναικεια Ολυμπια ειναι στην Α2, δε ξερω ομως αν ηγειται αυτος.

Προσωπικα στην αρχη, η ανακοινωση της συγχωνευσης επεσε κεραυνος εν αιθρεια. Δυσκολευομουν να πιστεψω πως η διοικηση που δεν επαιρνε 1-2 παιχτες-προσθηκες μεσουσης της χρονιας για να σωθει στην Α2 που ειχε μεινει με 6 ουσιαστικα παιχτες, τωρα κανονιζει να παιξει Α1.
Ημουν απο το 2006 σφοδρα εναντιος στην αλλαγη του ονοματος του ΓΣΛ. Ο Γυμναστικος με τα 12 χρονια του στην Α1, ειχε κανει τη πορεια του που δεν επρεπε να διακοπει με μια συνελευση. Με αυτη τη λογικη, τη ξαναδημιουργια του πριν 2 χρονια με την αλλαγη του ονοματος του Φοινικα στη Β Εθνικη τη θεωρησα καλη και δικαιη. Στο κατω κατω στη Β επαιξε κ μαλιστα ανεβηκε κατευθειαν.
Οσον αφορα το τωρα, για την καθε αθλητικη ομαδα το πιο σωστο θα ειναι να ειμαστε υπερ της ελευθεριας αυτοπροσδιορισμου της. Οταν λεει οτι λεγεται Γυμναστικος και δεν υπαρχουν αλλοι που λενε οτι εγω ειμαι ο Γυμναστικος, τη δεχομαστε ως αυτο που προσδιοριζεται.

Επιτελους λοιπον Α1 (Βasket league) να δουμε ξανα το υψηλοτερο επιπεδο και καλο μπασκετακι! bball.gif bball.gif bball.gif

Υ.Γ. Εχει και court seats στο μενου για να βαζεις τρικλοποδιες στους αντιπαλους παιχτες... σωστο ΝΒΑ...
benchwarmer
Παπαμακάριος! rolleyes.gif rolleyes.gif Ο Κεφ θα πάρει φανέλα πιστεύω smiley.gif

* Ελπίζω βέβαια να μην κόψει τον χρόνο του Μουράτου, νομίζω πάντως πως αν στηριχτεί και από τον κόσμο κλπ, η ομάδα μπορεί να παραμείνει.
nestoras kommatos
Γεια σου Air Kef !!!!!! Πέρασαν χρόνια από τότε που επικοινωνούσαμε για την Ολύμπια, θυμάσαι;

Νιοι ήμασταν και "γεράσαμε"!!! smiley.gif


Το βράδυ της Πέμπτης ο ΓΣΛ-Φάρος ανακοίνωσε την απόκτηση ενός πραγματικά μεγάλου παίκτη και ηλικιακά, αλλά και σε αξία, αναφέρομαι στον Μανώλη Παπαμακάριο!!!

Έχει φτάσει βέβαια τα 37 ο Μανώλης και την τελευταία διετία αγωνιζόταν σε ομάδες της Α2 βέβαια (στον ...Φάρο Κερατσινίου και στον Δούκα), αλλά ακόμα εξακολουθεί να βρίσκεται σε καλή κατάσταση.

Πιστεύω πως με την εμπειρία του θα βοηθήσει πολύ στην οργάνωση του παιχνιδιού, ενώ διαθέτει και πολύ καλό τρίποντο φυσικά!

http://www.olabasket.gr/%CF%80%CF%81%CE%BF...F-%CF%83%CF%84/
nestoras kommatos
Τα πρώτα φιλικά ανακοίνωσε ο ΓΣΛ Φάρος που θα διεξαχθούν στο κλειστό της Νεάπολης στις 6/9 κεκλεισμένων των θυρών με τον ΑΣ Καρδίτσας και στις 10/9 με την πρωταθλήτρια Βουλγαρίας Λουκόιλ Ακαντέμικ.

Προπονητής της Ακαντέμικ σημειωτέον είναι ο παλιός προπονητής του Άρη Σαρόν Ντρούκερ, ενώ στους ψηλούς δεσπόζει το όνομα του Κιθ Κλάντον, πρώτου ριμπάουντερ πέρυσι της Α1 με τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Υπάρχει ακόμα ο γκαρντ Μπόζινταρ Αβράμοφ που τη χρονιά 2009-2010 αγωνίστηκε στην Λάρισα με τον ΓΣΟΛ.

http://www.olabasket.gr/%CF%84%CE%B1-%CF%8...BB%CE%AC%CF%81/
nestoras kommatos
Δύο ακόμα μεταγραφές Αμερικανών ανακοίνωσε μέσα στο σαββατοκύριακο ο ΓΣΛ Φάρος, καθώς "πράσινοι" έγιναν ο 23χρονος κολεγιόπαις πάουερ φόργουορντ Ραχίμ Γουάτς και ο 29χρονος πόιντ γκαρντ Πέρι Πέτι που έπαιζε στο πρωτάθλημα Ουγγαρίας, ενώ προ διετίας είχε ένα μικρό πέρασμα από τον Απόλλωνα Πατρών.


http://www.eurohoops.net/el/heba-el/505746...n-rachim-ouats/

http://www.sportlarissa.gr/2017/09/03/bask...%B9%CF%83%CE%B1
nestoras kommatos
Παίκτης του ΓΣΛ Φάρου και ο 23χρονος πάουερ φόργουορντ/σέντερ Πάρης Μαραγκός, διεθνής με τις μικρές εθνικές, με περάσματα από Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, καθώς και με εμπειρία από το κολεγιακό πρωτάθλημα των ΗΠΑ.

http://www.basketblog.gr/%CE%B1%CE%BD%CE%B...E%BF%CF%82.html
nestoras kommatos
Ρήξη χιαστών ο Κένι Χολ και έτσι πριν καν ξεκινήσουν οι επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις ο ΓΣΛ Φάρος θα προβεί σε αλλαγή σέντερ.

Περαστικά στον παίκτη και σιδερένιος!

http://www.gazzetta.gr/basketball/article/...ston-o-keni-hol
nestoras kommatos
Τυχερός μέσα στην ατυχία του ο Κένι Χολ, καθώς τελικά η ζημιά στο γόνατο δεν ήταν τόσο σοβαρή και δε χάνει ολόκληρη τη σεζόν (υπέστη ρήξη έσω πλαγίου συνδέσμου).

Θα μείνει εκτός μάλλον για τρεις μήνες και η σκέψη είναι να αποκτηθεί άλλος Αμερικανός στη θέση του, αλλά με τον Χολ να παραμένει στο δυναμικό των "πράσινων".

Αυτή την ώρα ο ΓΣΛ Φάρος δίνει το δεύτερο φιλικό του στο κλειστό της Νεάπολης με αντίπαλο την πρωταθλήτρια Βουλγαρίας Λουκόιλ Ακαντέμικ.

http://www.eleftheria.gr/%CE%B1%CE%B8%CE%B...ket-league.html
tsitum
Λοιπον η ομαδα εχει πληρες ροστερ για τους στοχους της. Μου αρεσει που εχει πολλους νεοους ελληνες που θελουν να φτιαξουν την καριερα τους και παιζουν με παθος. Παρα πολλοι αμερικανοι, οι 2 απο τους οποιους (Τιγκλ, Γουεαρ) φαινεται οτι εχουν παιξει και επαγγελματικα στην Ευρωπη. Θα δουμε αν η πληθωρα θα λειτουργησει θετικα, οπως πρεπει, ή αν θα μπερδεψει τη χημεια. Ακομα και το προπονητικο τιμ εμπνεει εμπιστοσυνη με την ελευση και του Σκουρτοπουλου απο την Εθνικη. Ο Παπαμακαριος σαν εμπειροτατος παιχτης ειναι καταλυτικος στη ισορροπια και αρτιος μπασκετμπολιστας. Οντως σαν να λειπει ενα 5αρι με την απουσια του Χολ, αλλα για να δουμε...
Το παρκε πραγματικα ομορφο με τη πρασινη και γκρι αποχρωση σε χρωματιστο και εκτος των 4 γραμμων!
nestoras kommatos
Νίκ στον πόντο στο δεύτερο φιλικό τεστ με την πρωταθλήτρια Βουλγαρίας Λουκόιλ Ακαντέμικ με 67-66.

Δεν έπαιξαν καθόλου οι Κόνερ, Πέτι και Βαβάτσικος και φυσικά ο άτυχος Χολ που θα λείψει τουλάχιστον τρεις μήνες.

Περαστικά και στον Διαμαντάκο που τραυματίστηκε στο κεφάλι κατά τη διάρκεια του ματς και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

http://www.gazzetta.gr/basketball/article/...ykoil-akantemik
nestoras kommatos
Δοκιμασμένη λύση από το ελληνικό πρωτάθλημα επέλεξε τελικά ο ΓΣΛ Φάρος για να καλύψει τη θέση του σέντερ και το κενό του τραυματία Χολ.

Ο λόγος για τον 29χρονο Ολλανδό διεθνή Ρόλαντ Σάφτενααρ, ο οποίος την προηγούμενη τριετία αγωνιζόταν με καλά στατιστικά στην ομάδα του Ρεθύμνου έχοντας και για προπονητή τον Θανάση Σκουρτόπουλο.

http://www.basketblog.gr/%CE%B1%CE%BD%CE%B...CF%82(vid).html
nestoras kommatos
Ο Ντάνιελ Ντινγκλ έφυγε, ο Γκάρι Φορμπς ήρθε. Ο λόγος για 32χρονο Παναμέζο διεθνή σμολ φόργουορντ, μεγαλωμένο στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης, ο οποίος τη διετία 2010-2012 αγωνίστηκε στο ΝΒΑ με Ντένβερ Νάγκετς και Τορόντο Ράπτορς με συμπαθητικά στατιστικά (5.8 πόντοι, 2 ριμπάουντς και 13,5 λεπτά συμμετοχής μέσο όρο σε 111 παιχνίδια με 34% ποσοστό στα τρίποντα), ενώ στη συνέχεια αγωνίστηκε σε Κίνα, Πουέρτο Ρίκο και Αργεντινή.

Το Σάββατο το πρώτο επίσημο παιχνίδι Κυπέλλου στο κλειστό της Νεάπολης κόντρα στην Κύμη.

http://www.sportlarissa.gr/2017/09/21/bask...CE%BF%CF%82-vid

http://www.sportlarissa.gr/2017/09/21/bask...%BD%CE%B1%CF%83
nestoras kommatos
ΓΣΛ Φάρος-Κύμη 70-66 (κύπελλο, 1η αγωνιστική-Β φάση)

Έστω και αν παρατάχθηκε με ουκ ολίγες απουσίες, στην ουσία με 8-9 παίκτες, ο ΓΣΛ Φάρος πέτυχε τη νίκη-πρόκριση επί της ομάδας της Κύμης στο κλειστό της Νεάπολης με το ματς να πηγαίνει στην παράταση (58-58 κανονική διάρκεια).

Πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης ο Αμερικανός σούτινγκ γκαρντ Κέβιν Γουέρ που πέρυσι έπαιζε στην Μπρνο. Πέτυχε 26 πόντους με 3 τρίποντα, ενώ ακολούθησαν οι Μουράτος, Παπαμακάριος με 11.

Τραυματίας αποχώρησε ο Πέτι και η κατάστασή του θα εκτιμηθεί τις επόμενες μέρες.

Επόμενο ματς την Τετάρτη 27/9 στο λεκανοπέδιο με τον Χολαργό.

Τέλος, στα "πράσινα" αναμένεται να ντυθεί ο 27χρονος γκαρντ Νώντας Παπαντωνίου και απομένει η επίσημη ανακοίνωσή του.

http://www.sportlarissa.gr/2017/09/23/bask...%B1%CF%83%CE%B7
nestoras kommatos
Επισημοποιήθηκε του Νώντα Παπαντωνίου που λογικά θα είναι ο αναπληρωματικός πόιντ γκαρντ πίσω από τον Πάρις Πέτι, ενώ στην Λάρισα ήρθαν ακόμη ο Παναμέζος (αμερικανοθρεμμένος και με εμπειρία από ΝΒΑ) σμολ φόργουορντ Γκάρι Φορμπς, καθώς και ο Αμερικανός πάουερ φόργουορντ Νταβιγιόν Ντρέιπερ, ο οποίος ανακοινώθηκε σήμερα 25/9.

https://billkara.blogspot.gr/2017/09/forbes-3.html
https://billkara.blogspot.gr/2017/09/daviyo...raper.html#more
nestoras kommatos
Χολαργός-ΓΣΛ Φάρος 53-66 (κύπελλο, 2η αγωνιστική-Β φάση)

Παίζοντας καλά σε τρεις από τις τέσσερις περιόδους και με πλουραλισμό στο σκοράρισμα από ψηλούς (Σάφτενααρ 13, Μαραγκός 10) και κοντούς (Παπαμακάριος 11, Γουέρ 10) ο ΓΣΛ Φάρος πέρασε νικηφόρα από τον Χολαργό νικώντας σχετικά εύκολα την ομώνυμη πολύ καλή ομάδα της Α2 με 53-66. Στο παιχνίδι ντεμπούταραν με τα πράσινα και οι Παπαντωνιου, Κόνερ, Φορμπς, Ντρέιπερ με τον πρώτο (παλιά καραβάνα της Α1 πια) να κάνει καλή εμφάνιση με 9 πόντους και τους άλλους τρεις να χρειάζονται χρόνο σαφώς προσαρμογής!

Από τους γηπεδούχους πρώτος σκόρερ αναδείχθηκε ο Λαρισαίος γκαρντ Θοδωρής Τσιλούλης που τα τελυταία χρόνια αποτελούσε βασικό στέλεχος της ΑΕΛ, ενώ έχει περάσει από Ολύμπια Λάρισας, Φοίνικα Λάρισας, Περιστέρι και Τρίκαλα.

Επόμενο παιχνίδι και πολύ πιο δύσκολο αυτό με τον "φονέα των γιγάντων" στο θεσμό, τον Ιωνικό στη Νίκαια το Σάββατο 30/9 στις 17.00. Μια ομάδα Β Εθνικής μόνο στα χαρτιά, καθώς με παικταράδες όπως τον Φαρσαλινό (στην καταγωγή) Καράμπουλα, τον Φ. Βασιλόπουλο, τον Κανονίδη, τον Πετροδημόπουλο και τον Μπατή τρομάζει οποιονδήποτε αντίπαλο ειδικά εντός έδρας!

https://billkara.blogspot.gr/2017/09/k-53-66.html
tsitum
Πολυ καλη ομαδα/ Δυστυχως δεν την ειδα στο εντος εδρας με Κυμη, αλλα δειχνει να εχει πολυ καλες μοναδες. Σαν ομαδα το μονο σιγουρο ειναι οτι δε θα εχει πιεση. Κραμα νεων με μερικους μεγαλυτερους και προπονητη στο γηπεδο τον Παπαμακαριο να κραταει ολες τις ισορροπιες.

Αν παλεψει ολα τα παιχνιδια και δεν εχει προβληματα εξωαγωνιστικα, με το παρον ροστερ και προπονητη, μπορει να παραμεινει στην κατηγορια. Το μονο βεβαιο ειναι οτι θα απολαυσουμε μπασκετακι Α1, μετα απο 8 χρονια.
nestoras kommatos
Ιωνικός Νίκαιας-ΓΣΛ Φάρος 70-82 (κύπελλο, 3η αγωνιστική-Β φάση)

Αντιμετωπίζοντας το παιχνίδι με σοβαρότητα και έχοντας σε μεγάλη μέρα το τρίο Σάφτενααρ (26 πόντοι, 9 ριμπάουντς, 3 κλεψίματα), Μουράτου (23 πόντοι, 3 κλεψίματα) και Γουέρ (16 πόντοι, 3 ασίστ) και σταθερή αξία τον Παπαμακάριο (8 πόντοι, 4 ασίστ, 3 κλεψίματα) ο ΓΣΛ Φάρος σημείωσε την τρίτη συνεχόμενη νίκη του στο κύπελλο Ελλάδος μέσα στη Νίκαια επί του πολύ δυνατού φέτος Ιωνικού και προκρίθηκε στα προημιτελικά.

Εκεί θα αντιμετωπίσει στο κλειστό της Νεάπολης την Τετάρτη 4/10 τον Ολυμπιακό. Τελευταία φορά που είχαν αναμετρηθεί οι δύο ομάδες ήταν προ δωδεκαετίας στο πλαίσιο της Α1 όταν οι "πράσινοι" με μεγάλο πρωταγωνιστή τον θαυματουργό εκείνη τη χρονιάς Κρις Γκάρνερ νίκησαν τους Πειραιώτες του ...Παπαμακάριου με 83-74!

Φυσικά στο παιχνίδι της Τετάρτης αυτοσκοπός δεν είναι η νίκη, καθώς η διαφορά δυναμικότητας είναι χαώδης, αλλά λογικά θα δοθεί χρόνος συμμετοχής στους Αμερικανούς που ενσωματώθηκαν την τελευταία βδομάδα στην ομάδα (Φορμπς, Ντρέιπερ, Κόνερ) και σήμερα δεν έπαιξαν παραπάνω από 17 λεπτά συνολικά!

Ας ελπίσουμε το ματς να είναι τηλεοπτικό για όσους από εμάς θα είμαστε εκτός πόλης εκείνη τη μέρα...

http://sportsdata.gr/basketball/online/onl...&pop_up_1=1
ashton
Σορρυ αλλά οι δυο ομάδες δεν είχαν αναμετρηθεί ποτέ . Δεν έχει ξαναπαίξει ποτέ σε κάποια κατηγορία ο Φάρος Λάρισας .
tsitum
Έχει διαφορετικό ΑΦΜ και έχει αλλάξει από ΓΣΛ από το 2006, ως γνωστόν. Οι περισσότεροι όμως θεωρούν ότι είναι ο συνεχιστής του παλιού ακόμα και μετά από συγχώνευση, χωρίς τυπικά να είναι.
nestoras kommatos
Δε θα είναι τηλεοπτικό τελικά το σημερινό παιχνίδι στο κλειστό της Νεάπολης ανάμεσα σε ΓΣΛ Φάρο και Ολυμπιακό στις 17.00, άλλωστε ο μόνος προημιτελικός που αποφάσισε η ΕΡΤ να δείξει είναι το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης μεταξύ Άρη και ΠΑΟΚ στις 19.00.

Τώρα να δίνεις 100 χιλιάρικα για να δείξεις μόνο 4 παιχνίδια κυπέλλου συμπεριλαμβανομένων των δύο ημιτελικών και του τελικού δε μου φαντάζει πολύ λογικό, αλλά τέλος πάντων...

Σήμερα έγινε και η επίσημη παρουσίαση της ομάδος και αρχηγός ορίστηκε (φυσιολογικά) ο Μανόλης Παπαμακάριος.

http://www.sportlarissa.gr/2017/10/04/bask...%83%CF%85%CE%BD
nestoras kommatos
ΓΣΛ/Φάρος- Ολυμπιακός 67-97 (κύπελλο, προημιτελικά)

Σε ένα ματς δίχως τηλεοπτική μετάδοση, με πολλά προβλήματα στη live στατιστική του κάλυψη και με δημοσιογράφους του Ολυμπιακού να μην κάνουν καν το ταξίδι στην Λάρισα και να κάνουν μετάδοση με ενημέρωση είτε από τηλέφωνο είτε από ραδιόφωνο (!) ο Ολυμπιακός δε δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα να κάμψει την αντίσταση του ΓΣΛ Φάρου και να προκριθεί στους "4" του κυπέλλου.

Μικρή σημασία έχει το τελικό σκορ, καθώς οι "πράσινοι" στο κύπελλο έκαναν ό,τι καλύτερο μπορούσαν φτάνοντας στους "8" του θεσμού και ούτως ή άλλως δεν είναι φτιαγμένοι για να ανταγωνίζονται ομάδες Ευρωλίγκα. Για τρία δεκάλεπτα πάντως ήταν κοντά σχετικά στο σκορ, στο τέταρτο βέβαια η διαφορά άνοιξε για να έλθει αυτό το -30.

Για ένα ακόμα παιχνίδι αποτελεσματικός o Ολλανδός σέντερ Σάφτενααρ με 18 πόντους, 8/12 σουτ και 6 ριμπάουντς, ενώ άξιος συμπαραστάτης πάλι ο Μουράτος (10 πόντοι, 4 κλεψίματα) παρά την αστοχία του στις βολές. Προβληματίζουν ωστόσο οι Αμερικανοί-και οι τέσσερις σημείωσαν συνολικά 18 πόντους με άσχημα ποσοστά! Ο Παπαμακάριος άστοχος και άποντος, αλλά δεν τον φοβάμαι, αξιόπιστοι γενικά οι Διαμαντάκος και Βαβάτσικος στο χρόνο που έπαιξαν, ο Παπαντωνίου κακός εκτελεστικά, αλλά εντυπωσιακός δημιουργικά (8 ασίστ!), Μαραγκός και Χατζηκυριακίδης έπαιξαν λιγότερο και σημείωσαν έκαστος από ένα καλάθι. Από τον Ολυμπιακό διακρίθηκαν οι "φρέσκιοι" Στρέλνιεκς (16 πόντοι με 4/4 τρίποντα) και Τόμπσον (15 πόντοι, 9 ριμπάουντς) και οι παλιοί Πρίντεζης (11 πόντοι), Παπανικολάου (10 πόντοι, 7 ριμπάουντς).

Φυσικά τιμήθηκε ο αρχηγός του Ολυμπιακού Βασίλης Σπανούλης για την προσφορά του στο λαρισινό/ελληνικό μπάσκετ και ως πρώην παίκτης του ΓΣΛ, ενώ τιμητικές πλακέτες επιπλέον δόθηκαν σε δύο Λαρισαίους του τεχνικού τιμ των Πειραιωτών, τον βοηθό προπονητή (με θητεία στην Ολύμπια Λάρισας) Βαγγέλη Κουτσοκέρα και τον γυμναστή Ανδρέα Γκατζούλη.

Στο κλειστό της Νεάπολης βρέθηκαν περίπου 1500 άτομα.

http://athleticlarissa.gr/viewarticle/9264...apokleismo-pics
http://athleticlarissa.gr/viewarticle/9264...-larisaioi-pics
nestoras kommatos
ΓΣΛ Φάρος-Πανιώνιος 98-68 (Α1, 1η αγωνιστική)

Ποδαρικό με το δεξί έκανε στο πρωτάθλημα της Α1 ο ΓΣΛ Φάρος, καθώς επιβλήθηκε πολύ άνετα του Πανιωνίου στο κλειστό της Νεάπολης σε ματς που έγινε χθες Σάββατο και μεταδόθηκε αποσπασματικά από την ΕΡΤ.

Το ματς δεν αντέχει κριτική, καθώς οι "κυανέρυθροι" μέχρι πριν από λίγες βδομάδες δεν ήξεραν σε ποια κατηγορία θα αγωνιστούν, στο κύπελλο παρατάχθηκαν με εφήβους και φιλικά αν δεν κάνω λάθος πρέπει να έδωσαν μόνο δύο.

Οι "πράσινοι" εκμεταλλεύτηκαν λοιπόν τα προβλήματα τουν αντιπάλου τους και "καθάρισαν" το παιχνίδι από το πρώτο ημίχρονο, το οποίο έκλεισε 49-25. Από κει και πέρα η διαφορά συνεχώς μεγάλωνε για να φτάσει ακόμα και στο +36 στο τρίτο δεκάλεπτο για να έχουμε το τελικό 98-68.

Από τον ΓΣΛ Φάρο πολύ καλοί οι ...συνήθεις ύποπτοι Σάφτενααρ και Μουράτος (14 πόντοι από τον καθένα), ενώ θετικοί ήταν και οι Αμερικανοί, οι οποίοι αγωνίστηκαν όλοι-ερωτηματικό παραμένει ωστόσο ο αναπληρωματικός σμολ φόργουορντ Κόνερ, καθώς μέχρι στιγμής προβληματίζει έχοντας ελαφρυντικό ότι έρχεται από τραυματισμό.

Το ενθαρρυντικό επίσης είναι πως και οι υπόλοιποι νεαροί παίκτες βλέπε Διαμαντάκος, Μαραγκός διακρίθηκαν και μακάρι να συνδυάσουν την άνοδο των δικών τους "μετοχών" με μια καλή πορεία για την ομάδα. Άστοχοι σχετικά οι Παπαμακάριος, Παπαντωνίου, αλλά καλοί δημιουργικά.

Από τον Πανιώνιο Σαρικόπουλος και Σακελλαρίου πάλευαν μόνοι τους.

http://www.gazzetta.gr/basketball/article/...panionios-98-68
tsitum
Δυνατη ομαδα ο Γυμναστικος, ηρθε για να παραμεινει στην κατηγορια! Περιπου 2000 κοσμος με ΟΣΦΠ και 1500 με Πανιωνιο.

Με Πανιωνιο, μια σαφως πιο ανετοιμη ομαδα, ο Γυμναστικος εφαρμοσε πραγματα που φαινοταν οτι ηταν μιλημενα απο προπονηση. Στα μεγαλα συν οι 12 παιχτες που μπορουν να παρουν μπολικο χρονο συμμετοχης απο τους βασικους. Με σουπερ ανταγωνισμο και απο τους παιχτες που μενουν εκτος 12αδας. Εντυπωση μου κανει που ο καλυτερος παιχτης περυσι, μαζι με το Γκιουλεκα, Σπυροπουλος, ηταν ο μονος απο τους 12 που με ΟΣΦΠ δεν επαιξε, και με Πανιωνιο ηταν εκτος 12αδας. Σιγουρα αξιζει να εχει συμμετοχη στο ροτεισον, οπως και ο Βαβατσικος (που ηδη εχει). Ο Σκουρτοπουλος φαινεται να δινει περισσοτερο χρονο στους αμερικανους απο τα κολλεγια που παιζουν 1η φορα επαγγελματικα για να προσαρμοστουν.

Επομενο παιχνιδι με Προμηθεα Πατρων που ερχεται απο μεγαλη νικη, αλλα πιστευω ο Γυμναστικος θα το κοντραρει.
nestoras kommatos
Προμηθέας Πατρών-ΓΣΛ Φάρος 91-80 (Α1, 2η αγωνιστική)

Δεδομένων των προβλημάτων που αντιμετώπισε ο ΓΣΛ Φάρος στο συγκεκριμένο παιχνίδι λόγω απουσιών και ...στομαχικών διαταραχών η ήττα μάλλον ήρθε αναμενόμενα-άλλωστε ο Προμηθέας είναι μια ομάδα που θα διεκδικήσει και λογικά θα καταφέρει να μπει στην πρώτη οκτάδα.

Ούτως ή άλλως αυτό το ματς δεν ήταν μέσα σε αυτά που έπρεπε πάση θυσία να πάρουν οι "πράσινοι", όπως άλλωστε και το επόμενο με τον Παναθηναϊκό στη Νεάπολη το ερχόμενο σαββατοκύριακο.

Στο ματς της Πάτρας ξεχώρισαν μόνο οι Παπαντωνίου (19 π.) και Γουέρ (17 π., αλλά με άσχημα στατιστικά).

Σύντομα θα προκύψουν αλλαγές στους ξένους. Ήδη ο Κόνερ θα πρέπει να θεωρείται παρελθόν. Επίσης, ανακοινώθηκε η απόκτηση του 29χρονου Κύπριου διεθνή σμολ φόργουορντ Νίκου Στυλιανού, ο οποίος πέρυσι κατέκτησε το πρωτάθλημα Κύπρου με τον Κεραυνό Στροβόλου.

http://www.sportlarissa.gr/2017/10/14/bask...%81%CE%B3%CE%AC
http://www.sportlarissa.gr/2017/10/16/bask...%BD%CE%BF%CF%8D
nestoras kommatos
Καλή προσθήκη για τον ΓΣΛ Φάρο που απέκτησε τον Αμερικανό δίμετρο γκαρντ Κέβιν Γκάλογουεϊ, ετών 29, διεθνή με την εθνική Ιράκ τα τελευταία χρόνια και με εμπειρία από ελληνικό πρωτάθλημα με τον Απόλλωνα Πατρών προ τριετίας.

https://billkara.blogspot.gr/2017/10/evin-galloway.html#more
nestoras kommatos
ΓΣΛ Φάρος-Παναθηναϊκός 52-89 (Α1, 3η αγωνιστική)

Πάρα πολύ κακή εμφάνιση για τον Γυμναστικό που ουσιαστικά αντιστάθηκε μόνο στην πρώτη περίοδο, στη συνέχεια οι παίκτες του Παναθηναϊκού βρήκαν το χέρι τους έξω από τη γραμμή των 6,75 μ. με Παππά, Ντένμον και Λοτζέσκι (έβαλε τρίποντο μέχρι και ο Βουγιούκας!), ακούμπησαν τη μπάλα όταν έπρεπε στο "ζωγραφιστό" με τον αθλητικότατο Αντετοκούνμπο να κάνει πάρτι, οι του ΓΣΛ αντίθετα είχαν πολύ κακές επιλογές στην επίθεση (18/60 σουτ και αστοχία στις βολές) και κατ' επέκταση είχαμε αυτό το -37.

Ο μόνος που πραγματικά ξεχώρισε μέχρι να τραυματιστεί ήταν ο Διαμαντάκος που έβαλε δύσκολα στους ψηλούς του Παναθηναϊκού και είχε 8 πόντους και 1 μπλοκ. Ερχόμενος ως δεύτερος σέντερ πίσω από τον Σάφτενααρ ο Διαμαντάκος φέτος φαίνεται αποφασισμένος να αρπάξει την ευκαιρία από τα μαλλιά.

Κάποιες καλές στιγμές είχαν Παπαμακάριος και Παπαντωνίου, ο Γκάλογουεϊ άστοχος, αλλά δείχνει πως μπορεί να βοηθήσει με ατομικές ενέργειες αρκεί να μην υπερβάλει.

Δεν έπαιξαν καθόλου λόγω τραυματισμού οι Πέτι, Μαραγκός, Χατζηκυριακίδης, ντεμπούταρε επίσης ο Στυλιανού, ενώ παρελθόν
αναμένεται να αποτελέσει ο Σπυρόπουλος.

Το μόνο θετικό πως το κλειστό της Νεάπολης έπειτα από πολύ καιρό σχεδόν γέμισε-πάνω από 3500 άνθρωποι παρακολούθησαν τον αγώνα σε ένα πολύ όμορφο γήπεδο.
benchwarmer
Πολύ σημαντική νίκη σήμερα στην Κύμη, δεύτερη απέναντι σε άμεσο ανταγωνιστή για την παραμονή μετα από αυτήν με τον Πανιώνιο.
Και ένα πολύ ενδιαφέρον στοιχείο, οι Έλληνες της Λάρισας έχουν μέχρι στιγμής περισσότερους πόντους από τους ξένους της...
nestoras kommatos
Κύμη-ΓΣΛ/Φάρος 70-71 (Α1, 4η αγωνιστική)

Δίκαιη και πολύτιμη νίκη και μάλιστα εκτός έδρας επί αντιπάλου με ίδιους στόχους πέτυχε σήμερα στην Χαλκίδα ο ΓΣΛ/Φάρος, έστω και με διαφορά ενός μόλις πόντου. Η ομάδα της Λάρισας βρισκόταν μπροστά στο σκορ καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα και προηγήθηκε ακόμη και με διαφορά 13 πόντων, ωστόσο στο τρίτο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι έκαναν την αντεπίθεσή τους και ισοφάρισαν έξι λεπτά πριν από τη λήξη. Εκεί όμως μίλησε η εμπειρία του Παπαμακάριου που πέτυχε ένα μεγάλο τρίποντο και η ψυχραιμία στις βολές. Η τελευταία επίθεση ανήκε στους Ευβοιώτες, αλλά ο Τζόουνς αστόχησε και έτσι οι Λαρισαίοι πήραν το πολύ σημαντικό ροζ φύλλο αγώνα, το δεύτερο μετά τη νίκη της πρεμιέρας με τον Πανιώνιο.

Οι πρωταγωνιστές για τον Γυμναστικό οι συνήθεις ύποπτοι: Σάφτενααρ (14 πόντοι), Παπαμακάριος (13 πόντοι, 6 ασίστ, 5 ριμπάουντ) και Γουέρ (16 πόντοι). Ο τελευταίος είναι ο μόνος Αμερικανός που διακρίνεται, αν και γενικά παίρνει πολλές και τραβηγμένες προσπάθειες (6/16 σουτ) και στην τελευταία επίθεση τα θαλάσσωσε. Οι υπόλοιποι, Φορμπς, Ντρέιπερ και Γκάλογουεϊ πολύ λίγα πράγματα. Ευτυχώς έχουμε καλούς Έλληνες παίκτες.
tsitum
Ομαδαρα,
πολυτιμη νικη που την αξιζε γιατι προηγουνταν σε ολη τη διαρκεια αλλα στο τελος παραλιγο να τα θαλασσωσει.
Πρεπει να μεινουμε πιστευω σε αυτους που εχουμε γιατι εχουμε αλλαξει πολλους αμερικανους. Να μεινει το ροστερ οπως εχει.
Το Σπυροπουλο αν καταλαβα καλα τον αποδεσμευσαν? Σιγουρα θα μπορουσε να βοηθησει, οπως ειχε δειξει και περυσι.

Τελοσπαντων παμε γερα για σιγουρη σωτηρια!!!
nestoras kommatos
QUOTE(tsitum @ Oct 29 2017, 09:39 ) *
Το Σπυροπουλο αν καταλαβα καλα τον αποδεσμευσαν? Σιγουρα θα μπορουσε να βοηθησει, οπως ειχε δειξει και περυσι.

Τελοσπαντων παμε γερα για σιγουρη σωτηρια!!!


Ναι, ο Σπυρόπουλος δεν ήταν ικανοποιημένος με το χρόνο συμμετοχής που (δεν) είχε και έλυσε το συμβόλαιό του με τους "πράσινους" για να συνεχίσει στην Α2 και στον Χολαργό, συμπαίκτης με ένα άλλο Λαρισαίο, τον Τσιλούλη! Ήδη έκανε ντεμπούτο χθες στο ματς της Καστοριάς.

Η ομάδα και σε εμένα έτσι όπως είναι δομημένη βγάζει σιγουριά, αλλά ακόμα είναι πολύ νωρίς. Τα πρώτα δείγματα πάντως είναι αισιόδοξα!
nestoras kommatos
ΓΣΛ/Φάρος-Τρίκαλα 77-70 (Α1, 5η αγωνιστική)

Αν και στην τελευταία περίοδο η ομάδα τα χρειάστηκε δεχόμενη ουκ ολίγα ελεύθερα σουτ και χάνοντας αρκετά αμυντικά ριμπάουντ που μπορούσαν να αποδειχτούν καθοριστικά, τελικά κατάφερε να πετύχει την τρίτη της νίκη στο πρωτάθλημα και δεύτερη συνεχόμενη μετά το διπλό στην Κύμη.

Ο ΓΣΛ ήταν καλύτερος κατά τη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, κάτι που παραδέχτηκε και ο προπονητής των φιλοξενούμενων Κώστας Μέξας στη συνέντευξη τύπου, ακουμπώντας περισσότερο την μπάλα μέσα στη ρακέτα με τον Σάφτενααρ να είναι εντυπωσιακός με 25 πόντους, 6 ριμπάουντ και 5 ασίστ και τον Ντρέιπερ να είναι επίσης θετικός με 12 πόντους. Ο Μαραγκός πέτυχε μόλις ένα καλάθι, αλλά ήταν το πλέον σημαντικό του αγώνα, καθώς μετέτρεψε με χουκ το 73-70 σε 75-70. Ο Γουέρ ήταν ο τρίτος διψήφιος της παρέας με 12 πόντους, αλλά πολλά άστοχα σουτ. Μουράτος και Παπαντωνίου βοήθησαν πολύ δημιουργικά με 5 ασίστ ο καθένας, ο Παπαμακάριος μεταξύ άλλων πέτυχε ένα πολύ μεγάλο καλάθι προς το τέλος του αγώνα όταν οι "πράσινοι" είχαν κολλήσει στο σκορ, ο Γκάλογουεϊ δεν πήρε πολλές προσπάθειες, αλλά σε αυτές που ανέλαβε ήταν επιτυχημένος, ο Διαμαντάκος βοήθησε στο κομμάτι των ριμπάουντ, έκανε και ένα όμορφο κάρφωμα, αλλά επιθετικά υστέρησε αυτή τη φορά, ο Στυλιανού έπαιξε περίπου 14 λεπτά για να βοηθήσει στο κομμάτι της άμυνας, δεν έπαιξαν καθόλου οι Βαβάτσικος, Φορμπς.

Κακό ποσοστό πάντως στα τρίποντα με μόλις 4/18.

Από τα Τρίκαλα ξεχώρισαν Μάρεϊ, Βασιλειάδης και Τέγιτς.

Το ταμείο για την ομάδα του Θανάση Σκουρτόπουλου είναι μέχρι στιγμής με θετικό πρόσημο. Αναμένουμε και την επιστροφή του Χολ στους ψηλούς για να ενισχυθεί ακόμα παραπάνω η front line.
tsitum
Απολαμβανουμε παιχνιδια και φευγουμε με χαμογελα με αυτη την ομαδα!!

Ολα πανε ρολοι, ο μονος που δε μου αρεσε ηταν ο Στυλιανου και σιγουρα σε παιχνιδι που προηγεισαι με 20 ποντους πρεπει να τους βαλεις ολους στο παιχνιδι, στην προκειμενη τους Βαβατσικο, Φορμπς που μπορει να βρισκοντουσαν και σε καλη μερα, ετσι ωστε στη δυσκολη καμπη να εχεις ολες τις επιλογες. (+ το γεγονος οτι ο Βαβατσικος συνδεει την ομαδα με τη προπερσινη χρονια).

Ακομα νωρις, για το Γυμναστικο, ο κοσμος εχει σταθεροποιηθει στους 1500, το κλιμα παρα πολυ καλο και περα απο τους αιωνιους, ολους τους αλλους ισως να μπορουμε να τους κοντραρουμε.
stefkorner
QUOTE (tsitum @ Nov 14 2017, 07:21 ) *
Απολαμβανουμε παιχνιδια και φευγουμε με χαμογελα με αυτη την ομαδα!!

Ολα πανε ρολοι, ο μονος που δε μου αρεσε ηταν ο Στυλιανου και σιγουρα σε παιχνιδι που προηγεισαι με 20 ποντους πρεπει να τους βαλεις ολους στο παιχνιδι, στην προκειμενη τους Βαβατσικο, Φορμπς που μπορει να βρισκοντουσαν και σε καλη μερα, ετσι ωστε στη δυσκολη καμπη να εχεις ολες τις επιλογες. (+ το γεγονος οτι ο Βαβατσικος συνδεει την ομαδα με τη προπερσινη χρονια).

Ακομα νωρις, για το Γυμναστικο, ο κοσμος εχει σταθεροποιηθει στους 1500, το κλιμα παρα πολυ καλο και περα απο τους αιωνιους, ολους τους αλλους ισως να μπορουμε να τους κοντραρουμε.


λιγο να σταθεροποιουν και οι αμερικανο-γενεις ξενοι και να επιστρεψουν κ αυτοι που ειναι εκτος !το υλικο θεωρω πως επιτρεπει ονειρα ακομα και για 8δα (εκτος των 2 μεγαλων + ΑΕΚ-ΑΡΗ-ΠΑΟΚ-Προμηθεα που θα μπορουν σιγουρα 8δα,λογικα) δεν υστερει καθολου σε σχεση με Κολοσσο-Ρεθυμνο-Λαυριο που θεωρουνται φαβορι για εισοδο στην 8δα!μαλιστα το βρισκω και αρκετα καλυτερο !
nestoras kommatos
QUOTE(tsitum @ Nov 13 2017, 23:21 ) *
Απολαμβανουμε παιχνιδια και φευγουμε με χαμογελα με αυτη την ομαδα!!


Έτσι ακριβώς είναι! Η ομάδα δείχνει τουλάχιστον για φέτος πως δεν είναι περαστική από την κατηγορία και μας γεμίζει αισιοδοξία και προσδοκίες για κάτι καλό στο λαρισινό μπάσκετ έπειτα από χρόνια!

Για οκτάδα είναι ακόμα πρόωρο να μιλάμε. Για πρώτη χρονιά ας αρκεστούμε στο να πετύχουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα την παραμονή μας και από κει και πέρα βλέπουμε. Ο ΓΣΛ πάντως βγάζει σιγουριά και αυτό είναι ευχάριστο! Τη διαφορά μόνο να μη χάνουμε στην τελευταία περίοδο για να μην έχουμε ...εμφράγματα στο τέλος.

Ο Σάφτενααρ είναι πράγματι η κολόνα της ομάδας αυτές τις πρώτες αγωνιστικές και προσδίδει αξιοπιστία στη θέση 5. Δίκαια λοιπόν αναδείχθηκε και MVP της 5ης αγωνιστικής με 25 πόντους-6 ριμπάουντς-5 ασίστς-33 πόντους στο ranking!

http://www.sdna.gr/mpasket/basket-league/a...kis-o-saftenaar
pan24
Ο Φαρος εχει το πλεονεκτημα οτι με Κυμη-Πανιωνιο στο 0-5 πλην απροοπτου μεχρι το τελος του πρωτου γυρου ουσιαστικα θα εχει εξασφαλισει παραμονη
Απο εκει και μετα οτι προκυψει
Κολοσσος-Λαυριο θεωρω οτι εχουν καλυτερο ροστερ και ομαδα αλλα οχι με μεγαλη διαφορα,η 8αδα θα ειναι ανοιχτη
stefkorner
δωσαν του Σκουρτοπουλου μπατζετ στα επιπεδα του Προμηθεα (που του ειναι υπεραρκετο για να παιζει μπασκεταρα και να χτυπαει 4δα) και αυτος καταφερε ...να φτασει στο σημειο να παιζει με τον 38χρονο Παπαμακαριο για 25λεπτα και μαλιστα να ειναι αποντος κ πλ αστοχος!εθνικος εκλεκτορας..να σου πετυχει smiley.gif
Gkos
Δεν νομιζω το μπατζετ ΓΣΛ να πλησιαζει καν Προμηθεα αδερφε...
stefkorner
QUOTE (Gkos @ Nov 19 2017, 04:03 ) *
Δεν νομιζω το μπατζετ ΓΣΛ να πλησιαζει καν Προμηθεα αδερφε...


o φαρος εχει ροστερ 14-15 παικτων ενω ο προμηθεας 12 !με περισσοτερους ξενους ο φαρος!
επισης παικτες σαν τον πρωην nba er Φορμπς για να δουμε αν ειναι πιο ακριβοι απο τον Λιποβι ,τον Φαγιε η και τον Μιλοσεβιτς..! οι οποιοι επισης αμφιβαλω αν και κατα ποσο ειναι πιο ακριβοι απο τον Σαφτεναρ ας πουμε !
δηλαδη τι συμβολαιο να εκανε ο Λιποβι που περσυ επαιζε στα Τρικαλα ; η ο Μιλοσεβιτς που εμεινε χωρις ομαδα μετα την ΑΕΚ!για Φαγιε τα ξερουμε ..! μπορει να εντυπωσιαζει ο Προμηθεας ,αλλα οχι οτι τιναζει και την μπανκα και βρισκεται εκει που ειναι!απλα εχει κανει πολυ καλες επιλογες παικτων!
νταξει μην ειμαι κ τοσο αδικος με τον εκλεκτορα μας.. !πρεπει να εχουν μαζευτει κ πολλοι τραυματισμοι στον Φαρο!γ αυτο ας πουμε κατεληξε σημερα να παιζει με τον γεροΠαπαμακαριο 25 λεπτα ,που ηταν και σε κακη μερα..
Gkos
Οι φιλοξενούμενοι δεν βρήκαν λύσεις στον πάγκο (έπαιξαν άλλωστε χωρίς τρεις Αμερικανούς) και μοιραία πήγαν σε ρόλο του κυνηγού. 
* Ο Κέβιν Γουέρ απουσιάζει στις ΗΠΑ εξαιτίας προσωπικού προβλήματος, ενώ ο Γκάρι Φορμπς έχει αποχαιρετήσει οριστικά τη Λάρισα, όπως και ο Κένι Χολ για εξωαγωνιστικούς λόγους


Υ.Γ.
Τον Φαγιέ τον θυμάμαι το καλοκαιρι στα μηνυματα του μανατζερ του Μαντζαρη που εβγαλε στην φορα ο Γιαννακοπουλος και τον θυμαμαι 120-150 χιλ ,αρα πανακριβος για ομαδα εκτος των 3 του ΠΟΚ...
pan24
QUOTE (stefkorner @ Nov 18 2017, 23:12 ) *
o φαρος εχει ροστερ 14-15 παικτων ενω ο προμηθεας 12 !με περισσοτερους ξενους ο φαρος!
επισης παικτες σαν τον πρωην nba er Φορμπς για να δουμε αν ειναι πιο ακριβοι απο τον Λιποβι ,τον Φαγιε η και τον Μιλοσεβιτς..! οι οποιοι επισης αμφιβαλω αν και κατα ποσο ειναι πιο ακριβοι απο τον Σαφτεναρ ας πουμε !
δηλαδη τι συμβολαιο να εκανε ο Λιποβι που περσυ επαιζε στα Τρικαλα ; η ο Μιλοσεβιτς που εμεινε χωρις ομαδα μετα την ΑΕΚ!για Φαγιε τα ξερουμε ..! μπορει να εντυπωσιαζει ο Προμηθεας ,αλλα οχι οτι τιναζει και την μπανκα και βρισκεται εκει που ειναι!απλα εχει κανει πολυ καλες επιλογες παικτων!
νταξει μην ειμαι κ τοσο αδικος με τον εκλεκτορα μας.. !πρεπει να εχουν μαζευτει κ πολλοι τραυματισμοι στον Φαρο!γ αυτο ας πουμε κατεληξε σημερα να παιζει με τον γεροΠαπαμακαριο 25 λεπτα ,που ηταν και σε κακη μερα..

Και οι 2 6 ξενους εχουν
Στεφ ο φαρος εχει καλο μπατζετ αλλα αρκετα μακρια απο του προμηθεα
Μην τρελαθουμε ο προμηθεας παει ανελπιστα καλα αλλα δεν ειναι και θαυμα με βαση το μπατζετ που εχει
Φαγιε,λιποβι,γκικας(μετα την διετη ανανεωση το καλοκαιρι) ειναι στο 6ψηφιο ειτε εγγυημενα(ο πρωτος) ειτε με εφικοτοτατα μπονους οπως εισοδο στα πλει οφ και συμμετοχη σε πανω απο τα μισα παιχνιδια(οι αλλοι δυο)
Αυτοι μαλλον και ρελεφορντ βγαζουν περισσοτερα απο οτι οποιοσδηποτε του φαρου

Δεν ειναι μονο η αξια,ειναι οτι οταν θες να μην περιμενεις και να εχεις κλεισει ροστερ απο αρχες ιουλιου συνειδητα πληρωνεις ενα premium


Φυσικα αυτο δεν αλλαζει κατι για την αξια του φαρου
Γινεται καλη δουλεια εκει ωστοσο θεωρω οτι θα υπαρξει θεμα
Με 2 αλλαγες αμερικανων που θα γινουν(φορμπς,χολ) και αγνωστο τι θα γινει με το προσωπικο θεμα του γουερ η κατασταση θα ειναι δυσκολη
nestoras kommatos
Έχοντας παρακολουθήσει αρκετά φετινά παιχνίδια του Άρη, πίστευα πραγματικά πως ήταν μια καλή ευκαιρία για τον ΓΣΛ να κάνει την έκπληξη μέσα στο Nick Galis Hall, αλλά η ομάδα με εξαίρεση την πρώτη περίοδο όπου μπήκε εντυπωσιακά (άστοχος ο Άρης σε σουτ εντός παιδιάς για 7 λεπτά) και προηγήθηκε με διψήφιες διαφορές στη συνέχεια "κόλλησε" επιθετικά αδυνατώντας να παρακολουθήσει τους γηπεδούχους που δεν έκαναν κάτι τρομερό.

Γενικά ήταν ένα πολύ κακό παιχνίδι, ενίοτε και βαρετό θα το χαρακτήριζα, πολλά άστοχα σουτ και βολές από τις δύο ομάδες, ακόμα και εύκολα lay up χάνονταν με ... εντυπωσιακό τρόπο, ο Άρης ήταν εύστοχος πάντως από τη γραμμή του τριπόντου στην τρίτη περίοδο, έφτιαξε μια διαφορά 10-16 πόντων και από κει και πέρα επί της ουσίας δεν απειλήθηκε για να έρθει το τελικό 71-60.

Στο τρίποντο έχουμε μεγάλο θέμα, ίσως ο πιο εύστοχος σουτέρ μας να είναι ο Σάφτενααρ που πραγματικά το παιδί χαίρεσαι να το βλέπεις. Οι επιλογές των Αμερικανών όντως ήταν κακές. Αλλά δεν ήρθε καταστροφή, επειδή χάσαμε από τον Άρη στο Αλεξάνδρειο. Στόχος της ομάδας είναι να παραμείνει στην κατηγορία. Και θα τα καταφέρει.
stefkorner
QUOTE (nestoras kommatos @ Nov 19 2017, 18:04 ) *
Έχοντας παρακολουθήσει αρκετά φετινά παιχνίδια του Άρη, πίστευα πραγματικά πως ήταν μια καλή ευκαιρία για τον ΓΣΛ να κάνει την έκπληξη μέσα στο Nick Galis Hall, αλλά η ομάδα με εξαίρεση την πρώτη περίοδο όπου μπήκε εντυπωσιακά (άστοχος ο Άρης σε σουτ εντός παιδιάς για 7 λεπτά) και προηγήθηκε με διψήφιες διαφορές στη συνέχεια "κόλλησε" επιθετικά αδυνατώντας να παρακολουθήσει τους γηπεδούχους που δεν έκαναν κάτι τρομερό.

Γενικά ήταν ένα πολύ κακό παιχνίδι, ενίοτε και βαρετό θα το χαρακτήριζα, πολλά άστοχα σουτ και βολές από τις δύο ομάδες, ακόμα και εύκολα lay up χάνονταν με ... εντυπωσιακό τρόπο, ο Άρης ήταν εύστοχος πάντως από τη γραμμή του τριπόντου στην τρίτη περίοδο, έφτιαξε μια διαφορά 10-16 πόντων και από κει και πέρα επί της ουσίας δεν απειλήθηκε για να έρθει το τελικό 71-60.

Στο τρίποντο έχουμε μεγάλο θέμα, ίσως ο πιο εύστοχος σουτέρ μας να είναι ο Σάφτενααρ που πραγματικά το παιδί χαίρεσαι να το βλέπεις. Οι επιλογές των Αμερικανών όντως ήταν κακές. Αλλά δεν ήρθε καταστροφή, επειδή χάσαμε από τον Άρη στο Αλεξάνδρειο. Στόχος της ομάδας είναι να παραμείνει στην κατηγορία. Και θα τα καταφέρει.


συμφωνω σε ολα ! και στην καταληξη οτι ο στοχος ειναι η παραμονη !εκει αν το συνδεσω με τις επιλογες Αμερικανων (βαζω ως Αμερικανο και τον Παναμεζο Φορμπς) εχω να πω οτι αν ηταν εστω στο ελαχιστο καλυτερες ,ο στοχος θα μπορουσε να ηταν μεχρι 8δα!
δηλαδη και το Λαυριο που εντυπωσιαζει με πολυ πιο αδυναμο κορμο Ελληνων ,αλλαζει τοσους Αμερικανους και δεν εχει κανα μπαντζετ πανω απο Φαρο!ετσι δεν ειναι ;;

και μενα χθες πονεσαν τα ματακια μου !σε βαθμο που εκνευριστηκα ,γιατι ο Αρης ηταν τοσο τραγικος που οποιαδηποτε επιεικως μετρια ομαδα θα επρεπε εστω να διεκδικησει την νικη μεχρι τελους !
ακομα και ο τοσο προβληματικος Πανιωνιος που χθες τρομαξε την Αεκ..
benchwarmer
Μέσα από τις κακές επιλογές των ξένων όμως είναι που δημιουργήθηκε και η ευκαιρία για τους Έλληνες. Αν υπήρχαν ξένοι σαν τον Μουρ ή τον Φαγιέ δεν νομίζω ότι θα είχαν τέτοιο ρόλο ο Μουράτος ή ο Διαμαντάκος κλπ. Σίγουρα με κάποιες αλλαγές βέβαια μπορεί να βελτιωθεί κι άλλο η ομάδα.

Όσο για το χτεσινό ματς, ναι ο Άρης είναι τραγικός στην επίθεση, αλλά δεν μπορεί να είναι τυχαίο ότι κρατάει σχεδόν όλες τις ομάδες εκεί στους 60-70 πόντους στην άμυνα...
nestoras kommatos
ΓΣΛ/Φάρος-Ρέθυμνο 70-89 (Α1, 8η αγωνιστική)

Το φοβόμουνα το παιχνίδι, καθώς και από διακοπή πρωταθλήματος προερχόμασταν και το Ρέθυμνο φυσικά δεν είναι ομάδα για να διεκδικεί την παραμονή της στην Α1, είχε και την προσθήκη του πολύπειρου Στεφανίδη, μπήκαν δυνατά οι παίκτες του Νίκου Βετούλα και είχαν τον έλεγχο καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα φτάνοντας δίκαια σε μεγάλη και εμφατική νίκη μέσα στο κλειστό της Νεάπολης με 19 πόντους διαφορά! Μας εκτέλεσαν κυριολεκτικά οι "αλογοουρές" (χαριτολογώντας εννοείται) Γκούντγουιν και Μούντι-ειδικά ο πρώτος έκανε πάρτυ μέσα στη ρακέτα, ενώ ο δεύτερος έβαλε δύο τρίποντα-μαχαιριά στην τέταρτη περίοδο από τις γωνίες πάνω που ο ΓΣΛ είχε μειώσει στους 5. Το τελευταίο πεντάλεπτο ήταν διαδικαστικό και η διαφορά συνεχώς μεγάλωνε. Οι Έλληνες του ΑΓΟΡ δε διακρίθηκαν ιδιαίτερα, οι Αμερικανοί όμως ήταν όλα τα λεφτά.

Οι Αμερικανοί είναι το μεγάλο αγκάθι των "πράσινων" και χρειάζεται οπωσδήποτε προσθήκη/προσθήκες, καθώς έφυγαν οι Φορμπς, Χολ και δεν αντικαταστάθηκαν, ενώ και ο Γκάλογουεϊ που ομολογώ τον περίμενα καλύτερο δεν φαίνεται να μπορεί να εγκλιματιστεί. Ο Σάφτενααρ που είναι η κολόνα μας στην επίθεση σήμερα έκανε τη χειρότερη εμφάνισή του με μόλις 2 πόντους, ενώ διακρίθηκαν οι Παπαμακάριος, Παπαντωνίου, Διαμαντάκος και Γουέρ.

Κακιά ήττα που προβληματίζει και μας πάει πίσω. Το επόμενο ζευγάρι αγώνων είναι με Κολοσσό στην Ρόδο όπου δε νομίζω πως μπορούμε να πάρουμε κάτι καλό και με Κόροιβο στην Λάρισα όπου χρειαζόμαστε μόνο νίκη!
BILL79
QUOTE(nestoras kommatos @ Dec 2 2017, 20:45 ) *
Οι Αμερικανοί είναι το μεγάλο αγκάθι των "πράσινων" και χρειάζεται οπωσδήποτε προσθήκη/προσθήκες, καθώς έφυγαν οι Φορμπς, Χολ και δεν αντικαταστάθηκαν, ενώ και ο Γκάλογουεϊ που ομολογώ τον περίμενα καλύτερο δεν φαίνεται να μπορεί να εγκλιματιστεί. Ο Σάφτενααρ που είναι η κολόνα μας στην επίθεση σήμερα έκανε τη χειρότερη εμφάνισή του με μόλις 2 πόντους, ενώ διακρίθηκαν οι Παπαμακάριος, Παπαντωνίου, Διαμαντάκος και Γουέρ.

Νομίζω ξέχασες να συμπεριλάβεις και τον Ντρέιπερ στα "αγκάθια" που χρειάζονται αλλαγή. Γενικότερα πιστεύω ότι η ομάδα έχει δυστυχώς μόνο ενάμισυ ξένο!!! Τον Σάφτενααρ και κατά το ήμισυ τον Γουέρ, ο οποίος ένα παιχνίδι παίζει καλά και ένα όχι. Αναρωτιέμαι πόσο περισσότερα λεφτά κοστίζουν οι ξένοι του Λαυρίου, του Ρεθύμνου ή ακόμη και οι δυο νέες προσθήκες της Κύμης (35 πόντους έβαλε με το καλημέρα ο Μακ Φάντεν), αλλά και ποιός έκανε/πρότεινε αυτές τις "υπέροχες" επιλογές! Αλήθεια, υπάρχουν κάπου τα φετινά μπάτζετ των ομάδων;
xaris1986
Οι Αμερικανοι του Λαυριου δεν ειναι λαχεια.
Ειναι παιχτες με καλα βιογραφικα η εστω προερχονται απο πολυ καλα πανεπιστιμιακα προγραμματα της Αμερικης.
Τα ειχα γραψει πριν την εναρξη της Α1 για αυτους,στο αντιστοιχο τοπικ.

Η αληθεια ειναι οτι οι ξενοι του ΓΣΛ πλην του Σαφτενααρ και του Γουερ δεν ειναι καλοι.Ομως υπαρχει μια καλη βαση Ελληνων παιχτων οπου αν υπηρχαν τοσο καλοι ξενοι οπως του Λαυριου δεν θα ειχαν χρονο συμμετοχης.
Αυτο παντως με τους ξενους διορθωνεται διωχνεις δυο και φερνεις αλλους δυο αρκει πρωτον να εχεις την οικονομικη ανεση παντα σε λογικα πλαισια και δευτερον να κανεις καλο σκαουτινγκ-επαφες με μανατζερ διοτι υπαρχουν αρκετα λαυρακια στην αγορα.

Ο Μακφαντεν ας πουμε της Κυμης που ναι καλος σκορερ πριν τον φερει ο Παοκ στα 29-30 του δεν ειχε και κανα σπουδαιο βιογραφικο στην Κυπρο επαιζε.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.