QUOTE (john wick @ Jan 23 2018, 15:51 )
Ρε συ κανε ενα copy paste το ποστ του Πανα ,γιατι δεν εχω fb..
Περί McKenzie Moore...
Αρχικά είμαι σίγουρος ότι οι περισσότεροι μέχρι χθες δεν τον γνώριζαν, είτε γιατί δεν έχουν παρακολουθήσει την εκπληκτική πορεία του Λαυρίου, είτε επειδή στο πρώτο του πέρασμα από την Ελλάδα και τον Προμηθέα Πατρών δεν είχε τέτοια καταλυτική παρουσία στο παιχνίδι.
Άρα εδώ σίγουρα δίνουμε τα εύσημα στον κόουτς Σερέλη που πραγματικά κάνει πάρα πολύ καλή δουλειά και έχει εμπιστευτεί τον παίκτη χτίζοντας στην ουσία πάνω του την φιλοσοφία της ομάδας του.
Πολλοί ήταν αυτοί λοιπόν, που από χθες "φώναζαν" για μεταγραφή του παίκτη στον Παναθηναϊκό. Καταρχήν σίγουρα ο παίκτης έχει Euroleague material και αναμένεται να απασχολήσει τους αιωνίους(θεωρώ περισσότερο τον Ολυμπιακό), αλλά υπάρχουν ορισμένα ερωτήματα που μόνο η πράξη θα δείξει αν και εφόσον ο Μoore θα μπορέσει να σταθεί στο υψηλότερο επίπεδο.
*Θα μπορέσει να αντεπεξέλθει σε μια ομάδα με μικρότερο ρόλο, λιγότερες ευθύνες και να μην έχει τόσο τη μπάλα στα χέρια του;
*Θα μπορέσει να είναι παραγωγικός με ένα ποσοστό από το τρίποντο της τάξης του 30% και σε μια διοργάνωση που οι άμυνες δαγκώνουν; Βλέπεται οι σκόρερς από τις μικρότερες ομάδες που κάνουν απότομο ξεπέταγμα θα βγάλουν σε ένα, άντε σε δύο παιχνίδια +20 πόντους. Το scouting όμως έχει φτάσει σε τέτοιο επίπεδο που στο επόμενο ματς μπορεί να μείνεις στο 0(βλ. Ντένμον). Το σουτ πλέον είναι απαραίτητο.
Το ζητούμενο για τον εν λόγω παίκτη νομίζω θα είναι να καλουπωθεί σε ένα ρόλο που θα του επιβάλλει ο προπονητής και πως θα αντεπεξέλθει σε αυτόν. Ένας παρόμοιος παίκτης ο Blake Schilb ήταν από τα κορυφαία point forward που έχω δει εγώ προσωπικά(Από τους πιο ευφυής παίκτες που είδε η κορυφαία διοργάνωση και έφτασε μια ανάσα από τους "πράσινους" ουκ ολίγες φορές). Ο Schilb είχε πάντα αδύναμο σημείο το σουτ γι' αυτό και ποτέ δεν πλησίασε ακόμη πιο κοντά σε ένα franchsie club, παρόλα αυτά μιλάμε για ένα παίκτη ορχήστρα. Τα νούμερα του με την Σαλόν Σαονέ το 2012.. 15.5 PPG 4.6 RPG 4 APG 1.3 SPG...
Κάπως έτσι, ίσως και πιο παραγωγικό επιθετικά θα μπορούσα να δω τον Moore ο οποίος είναι δεδομένα καλύτερος πασέρ, ίσως και δυνατότερος αμυντικά.
Αυτό που κάνει τον Αμερικανό να ξεχωρίζει είναι το γεγονός ότι συμβάλει τα μέγιστα και στα μετόπισθεν.Αν ρίξουμε μια ματιά στα προηγμένα στατιστικά θα δούμε ότι ο Moore ανά 100 κατοχές προσφέρει επιθετικά 118,9 πόντους και δέχεται μόλις 95,1(!) τους λιγότερους από κάθε άλλο παίκτη της ομάδας του και(αν δεν κάνω λάθος) τον κορυφαίο σε αυτή τη κατηγορία στο πρωτάθλημα. Όταν λοιπόν μιλάμε για ένα τόσο κοντρολαρισμένο αθλητή ο οποίος έχει τη μαγική ικανότητα να μετατρέπει την άμυνα σε επίθεση(μεγάλη αρετή του Χάκετ) με ευκολία... Τότε ίσως παίξει σημαντικό ρόλο στην προσαρμογή του παίκτη.
O Moore λοιπόν αγωνίζεται περίπου 29 λεπτά αποδεικνύοντας αυτό που γράψαμε περί φιλοσοφίας του Λαυρίου. Παράλληλα έχει 31,3 στο PER την ώρα που ο Καλάθης έχει 28,2 αγωνιζόμενος όμως 7 λεπτά λιγότερα. Έχει 1,59 PPS πράγμα που δείχνει την επιθετική του παραγωγικότητα ανά σουτ+κερδισμένες βολές. Mαζεύει το 14,6% των διαθέσιμων ριμπάουντ της ομάδας του πράγμα που τον κάνει πρώτο και σε αυτή την κατηγορία. Το PPR βέβαια που δείχνει στην ουσία την αξία του παίκτη σαν "άσσος" είναι χαμηλό σε σχέση με την παραγωγικότητα των assists που δίνει και αγγίζει το 1,9. Βέβαια είναι υψηλό αν θεωρήσουμε ότι δεν αγωνίζεται κατά κόρον στο "1", αλλά χαμηλό μπροστά σε αυτό του Γκρέι(2,3). Το 32% των asssist του Λαυρίου περνάνε από τα χέρια του Moore πράγμα που είναι εξαιρετικό, ωστόσο έχε και usage της τάξης του 28% περισσότερο από κάθε άλλον, πράγμα που δείχνει αυτό που γράψαμε... Πόσο παραγωγικός θα είναι σε μεγαλύτερο ομάδα όταν δεν θα έχει τόσο τη μπάλα στα χέρια του(ένα usg όπως του Ντένμον για παράδειγμα στο 19,7%).