Nemesakos
Feb 19 2016, 11:39
Στα πράσινα ο ΧάντερΚαι μάλιστα είναι και αποκλειστικό του LEOFOROS...χαχαχαχαχα ποιος να το περίμενε...??
sleepei2
Feb 19 2016, 11:42
αντε να ηρεμησουμε το σαβατοκυριακο.Παντως διαλυσαμε την ομαδα με Λασμε ματσιουλις και ολους τους ξενους για τη λεγομενη ελληνοποιηση και ΣΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ 2 χρονια ,γεμισαμε και παλι ξενους και χωρις οι Ελληνες να εχουν αυξησει το χρονο συμμετοχης τους παρα μονο σε κατι τελειωμενα παιχνιδια της α1.
Nemesakos
Feb 19 2016, 12:04
QUOTE (sleepei2 @ Feb 19 2016, 11:42 )

αντε να ηρεμησουμε το σαβατοκυριακο.Παντως διαλυσαμε την ομαδα με Λασμε ματσιουλις και ολους τους ξενους για τη λεγομενη ελληνοποιηση και ΣΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ 2 χρονια ,γεμισαμε και παλι ξενους και χωρις οι Ελληνες να εχουν αυξησει το χρονο συμμετοχης τους παρα μονο σε κατι τελειωμενα παιχνιδια της α1.
Κοίτα, αν ένα πλάνο δεν βγαίνει δεν υπάρχει λόγος να επιμένεις στην υλοποίησή του. Η ελληνοποίηση είναι κάτι τόσο δύσκολο ειδικά με τον τρόπο που έγινε. Όταν παίρνεις 16χρονα παιδακια και λες ελληνοποίηση, λες ότι δεν με νοιάζει να χάσω και τίτλους αρκεί να βγούνε τα παιδιά αυτά, και τελικά απολύεις προπονητές γιατί δεν πήραν κάποιους τίτλους, επειδή δεν περάσαν F4, τότε σίγουρα κάτι δεν κολλάει. Είναι 2 εντελώς αντίθετες καταστάσεις που δεν μπορουν να συνδυαστούν. Στο πλαίσιο λοιπόν αυτό από την στιγμή πυ σαν πρόεδρος της ΚΑΕ είχες την φαείνή ιδέα να διώξεις Λάσμε και Μασιούλις για να παίζουν οι νέοι, έπραξες πολύ σωστά. Στην πραξη όμως έδειξες ότι ούτε εσύ πίστεψες το project. Οπότε ναι κακώς έδιωξες και τον Λάσμε και τον Μασιούλις. Με βία, βιασύνη και σοκ δεν γίνεται τίποτα. Ειδικά όταν μιλάμε για πρωταθλητισμό. Δεν μπορείς να κάνεις winning material, champion material, f4 material μερικά 16χρονα παιδάκια με το έτσι θέλω, από την μια μέρα στην άλλη. Θέλει κανονικά πλάνο, θέλει υπομονή, θέλει τεχνογνωσία, θέλει επιμονή, θέλει στήριξη, θέλει βοήθεια, θέλει ταλέντο. Θέλει να γίνει σταδιακά. Φαντάζομαι και ο ΔΓ το κατάλαβε στην τέταρτη χρονιά στην προεδρία. Είναι τόσο μεγάλη κουβέντα όμως η οποία όμως μπορεί να λήξει με την λέξη υπομονή. Με τον τρόπο που αντιμετώπισε η διοίκηση τα παιδιά αυτά, τους γέμισε με άγχος, με υποχρεώσεις, με πρέπει, πράγματα που μόνο καλό δεν μπορούν να κάνουν σε τόσο μικρες ηλικίες. Το μόνο σωστό που είπε ο ΔΓ σε αυτή την περίοδο είναι ότι σε 5 χρόνια θα πάρουμε ευρωπάικό με τον Χαραλαμπόπουλο αρχηγό. Σαν χρονική υλοποίηση του πλάνου η 5ετία είναι σχεδον ιδανική. Το άμεσο όμως πρέπει να το κατανοήσουμε όλοι ότι είναι σχεδόν αδύνατο. Και είναι αδύνατο για μια ομάδα που η ελληνοποίησή της απαρτίζεται όχι απλά από τον Χαραλαμπόπουλο, αλλά από τον Παπαγιάννη τον Χαραλαμπόπουλο τον Λούτζη τον Κόνιαρη, τον Παπαδάκη τον Καλαϊτζάκη και τους μεγαλύτερους Παππά Γιάνκοβιτς και Μποχωρίδη. Η ομάδα έχει 9 Έλληνες παίκτες σε ηλικία κάτω των 25 από τους οποίους οι 6 δεν έχουν κλείσει καν τα 19. Το να έχω απαιτήσεις από αυτά τα παιδιά είναι παράλογο. Παράλογο για μια ομάδα που στόχος είναι οι τίτλοι. Παράλογο με αυτό το δεδομενο θα είναι και ο εκάστοτε προπονητής να έχει απαιτήσεις από αυτά τα παιδιά. Και μην γελιώμαστε. Κανένας προπονητής δεν έρχεται στον Παναθηναϊκό για να αποτύχει. Ούτε ο Πεδουλάκης ούτε ο Ιβάνοβιτς ούτε ο Σάλε.
Στα του Χάντερ ας τον δούμε πρώτα και ας κρίνουμε...
nvip13
Feb 19 2016, 12:17
Εγώ θα έλεγα να μην βιαζόμαστε να κρίνουμε τα νέα αποκτήματα.
Θεωρώ πως ένας απο τους 2 να προσφέρει έστω τα μισά απο όσα προσδωκούμε θα ναι επιτυχία. Το διάστημα προσαρμογής είναι πολύ μικρό και αυτό δυσκολεύει την κατάσταση.
Ο Χαντερ παιζει και 4 ή είναι ιδέα μου?
Nik Tepits
Feb 19 2016, 12:23
Απο contra:
"Παίκτης του Παναθηναϊκού θα πρέπει να θεωρείται ο Βινς Χάντερ. Ο Αμερικανός σέντερ, που αγωνιζόταν στη D-League με τη φανέλα των Ρίνο Μπάιχορνς, θυγατρικής των Σακραμέντο Κινγκς, ήταν ο "διακαής πόθος" του Σάσα Τζόρτζεβιτς για τη θέση του σέντερ."
E ρε δουλεμα που πεφτει! Ακου εκει ηταν ο διακαης ποθος του Σαλε! Αφου ο παιχτης εδω και καιρο ειναι ελευθερος, γιατι δεν τον κλεισανε νωριτερα;
Πραγματικα ο ΔΓ εχει κουρασει με τα 7α, θα νικαμε και τους διαιτητες ...και μετα παει και παρνει 2 μεγαλα ρισκα με Ελιοτ και Χαντερ που ο πρωτος ψιλοφερνει στην αλλη μεταγραφαρα μας τον Χεινς! 3αρι θελαμε, σουτερ! Παλι αασο-δυο εφερε χωρις σουτ!
Οταν θα ερθουν οι ηττες απο Μαλαγα και Αστερα και θα ερθουμε 4οι να δουμε τι θα πουνε τοτε! Ντροπη ρε, κοροιδευτε τοσο κοσμο με τις φυλλαδες σας!
green_sky
Feb 19 2016, 12:40
Εγω ειμαι απο αυτους που γενικα εχουν γκρινιαξει πολυ.
Για να ειναι ειμαι ειλικρινης πιστευα μεχρι τελευταια ωρα οτι θα την κανει την καλη με τον Μπακουε.Απο κει και περα θα ελεγα να περιμενουμε να τους δουμε ολους αυτους στο γηπεδο και να κρινουμε το τελικο αποτελεσμα.Ειδικα αυτον τον Χαντερ δεν τον ξερω καθολου.Ειναι ρισκο παντως που τετοια εποχη παιρνει δυο παιχτες απο το nbdl γιατι ειναι ενα " street basket " πρωταθλημα που δεν εχει καμμια σχεση με το μπασκετ που παιζεται στην ευρωπη που οι χωροι ειναι πολυ πιο "μικροι".
Υ.Γ κανενας ολοκληρος αγωνας να τον δουμε το Ηunter υπαρχει?Τα αποσπασματικα βιντεακια δεν λενε τιποτα.
Weekendman
Feb 19 2016, 12:45
QUOTE(green_sky @ Feb 19 2016, 12:40 )

Υ.Γ κανενας ολοκληρος αγωνας να τον δουμε το Ηunter υπαρχει?Τα αποσπασματικα βιντεακια δεν λενε τιποτα.
https://www.youtube.com/user/nbadleagueΠου έχει και ολόκληρα ματς όπως αυτό...
https://www.youtube.com/watch?v=bLIrnnEQDvYΤώρα που βλέπω το You Tube κανάλι μου, του είχα κάνει και ένα like...
QUOTE(manosnismo @ Feb 19 2016, 10:10 )

Αυτο το συμπερασμα το εβγαλες απο το χθεσινο παιχνιδι με τον Αρκαδικο?
Όχι, αυτή είναι μια καθαρά προσωπική μου εκτίμηση από τη γενικότερη εικόνα-άποψη που έχω για τους παίκτες... Αυτό που θέλω να πω είναι ότι οι 2 ξένοι που ήρθαν σίγουρα θα δώσουν μια ώθηση στην ομάδα αλλά νομίζω ότι σε μπασκετική ποιότητα οι 2 Έλληνες (στις αντίστοιχες θέσεις) που ήδη έχει η ομάδα υπερτερούν... Για τον Παππά βέβαια κρατάω επιφυλάξεις λόγω προσωπικότητας-συμπεριφοράς-επαγγελματισμού (τον Ουίλιαμς τον συνοδεύουν εξαιρετικές συστάσεις όσον αφορά τον χαρακτήρα του)...
rahxephon13
Feb 19 2016, 13:02
QUOTE (Nik Tepits @ Feb 19 2016, 12:23 )

Απο contra:
"Παίκτης του Παναθηναϊκού θα πρέπει να θεωρείται ο Βινς Χάντερ. Ο Αμερικανός σέντερ, που αγωνιζόταν στη D-League με τη φανέλα των Ρίνο Μπάιχορνς, θυγατρικής των Σακραμέντο Κινγκς, ήταν ο "διακαής πόθος" του Σάσα Τζόρτζεβιτς για τη θέση του σέντερ."
E ρε δουλεμα που πεφτει! Ακου εκει ηταν ο διακαης ποθος του Σαλε! Αφου ο παιχτης εδω και καιρο ειναι ελευθερος, γιατι δεν τον κλεισανε νωριτερα;
Πραγματικα ο ΔΓ εχει κουρασει με τα 7α, θα νικαμε και τους διαιτητες ...και μετα παει και παρνει 2 μεγαλα ρισκα με Ελιοτ και Χαντερ που ο πρωτος ψιλοφερνει στην αλλη μεταγραφαρα μας τον Χεινς! 3αρι θελαμε, σουτερ! Παλι αασο-δυο εφερε χωρις σουτ!
Οταν θα ερθουν οι ηττες απο Μαλαγα και Αστερα και θα ερθουμε 4οι να δουμε τι θα πουνε τοτε! Ντροπη ρε, κοροιδευτε τοσο κοσμο με τις φυλλαδες σας!
Κοιτα το επικοινωνιακο κομματι των ομαδων στην ελλαδα ειναι μια πονεμενη ιστορια δυστηχως αυτα τα κανουν ολοι οποτε καλο ειναι να μην παρασυρομαστε, ετσι κι αλλιως δεν νομιζω οτι τετοια σαιτ και εφημεριδες(πρωταθλητης,πρασινη)απευθυνοντ σε ατομα του φορουμ και καλο ειναι να δουμε τα πραγματα ρεαλιστικα.
Τελικα πηγαμε στην δευτερο τριτη επιλογη, ο συγκεκριμενος μαλιστα ειχε προταθει και απορριφθει πριν την εναρξη του τοπ 16 οποτε καταλαβαινουμε σε τη λυση πηγαν κατα την γνωμη μου αυτος ειναι πιο στοιχημα απο τον ουλιαμς, παντως καλο ειναι να τον δουμε πρωτα πριν αρχίσουμε να κραζουμε το ιδιο ισχύει για ολα τα καινουργια μεταγραφικα αποκτηματα.
Ας ελπισουμε το φετινο παθημα να γινει μαθημα του χρονου για ολους διοικηση,προπονητη και να κανουν πιο σωστο σχεδιασμο για την νεα σεζον.
TakeshyKurosawa
Feb 19 2016, 13:08
Μου φαίνεται τραγική κίνηση για τέτοια περίοδο να φέρνεις 21χρονο παίχτη, με μηδενική εμπειρία από επαγγελματικό μπάσκετ! Τον παίχτη δεν τον γνωρίζω, αλλά πρόκειται για τον Παναθηνα'ι'κό!
QUOTE(Nik Tepits @ Feb 19 2016, 12:23 )

Ο Χάντερ είχε προταθεί και απορριφθεί άλλες δύο φορές μέσα στην χρονιά.Προφανώς δεν βρήκαμε κάτι καλύτερο με βάση τα χρήματα που διαθέταμε.
salonikatasos
Feb 19 2016, 13:28
Την αποψη μου για μεταγραφες απειρων κολλεγιοπαιδων την εχω γραψει πολλες φορες και ειναι η χειροτερη. Δε μπορουμε βεβαια να κανουμε κατι γι αυτο,οποτε ελπιζουμε στα 10 λεπτα που θα χρειαστει να παιζει ο χαντερ να βοηθησει οσο μπορει,αν και στο τελος η γνωμη μου ειναι οτι δε θα παιζει καθολου,γτ δε μπορεσει να ανταποκριθει σε εντελως διαφορετικο επιπεδο απο αυτο που εχει αγωνιστει μεχρι στιγμης στη συντομη καριερα του. Μακαρι να βγω λαθος και το βασικοτερο να ειναι καλα ο ραντουλιτσα για να μη χρειαστει να παιζει για πολλη ωρα ο χαντερ
Dred11
Feb 19 2016, 13:34
Ο Χάντερ μπορεί να βγει τρομερή παικτάρα, αλλά το πρόβλημα εν προκειμένω είναι ότι δεν τον έφεραν ένα δύο μήνες πριν. Απ' ό,τι κατάλαβα το μπάτζετ ήταν μικρό και περιορισμένο για τις περιπτώσεις που ήταν διαθέσιμες εκτός ίσως αν προέκυπτε κάτι εξαιρετικό που θα το κρατούσαμε και του χρόνου. Με αυτό το δεδομένο η διοίκηση έπρεπε να ξέρει ότι το καλύτερο που μπορούσε να φέρει ήταν κάτι σε Χάντερ και έπρεπε να κινηθεί πολύ πιο νωρίς σε αυτή την κατεύθυνση. Τώρα ο Χάντερ, ακόμα κι αν είναι παικτάρα (που δεν τον αποκλείω) θα αρχίσει να αποδίδει μετά από 2-3 παιχνίδια Ευρωλίγκας. Βέβαια κι αυτός και οι άλλοι 2 και τώρα που ήρθαν αν μη τι άλλο θα δώσουν ενέργεια στην ομάδα και θα βοηθήσουν στην αποφόρτιση των βασικών παικτών. Ο Χέινς ειδικά πιστεύω θα βοηθήσει άμεσα, καθώς ματσάρει τέλεια με τον Ντίξον.
MiDi_MiLiZ
Feb 19 2016, 13:36
Κακη μεταγραφη, προφανως εγινε για να γινει. Θεωρω πολυ δυσκολο να δωσει βοηθειες, τουλαχιστον εφετος κι αυτο ειναι φανερο απο το background του/την εως τωρα "καριερα" του.
Κι αν καποιοι πουν οτι λογω μπατζετ πηγαμε σε τετοια λυση, εγω θα πω οτι περα απο το μπατζετ υπαρχει σαφες προβλημα στο σκαουτινγκ. Τοσο που απο τον Οκτωβρη εως σημερα ψαχνουν για αθλητικο ψηλο για να καταληξουν σε 21χρονο που δεν εχει παιξει ποτε του επαγγελματικο μπασκετ και που προηγουμενως τον ειχαν απορριψει οι ιδιοι. Κοινως δεν βρηκαν παιχτη μετα απο τοσο... ψαξιμο.
Μαλιστα στην περιπτωση που δεν αποδεσμευτει ο Κουζμιτς η ζημια θα ειναι διπλη γιατι ουσιαστικα τελειωνει η σεζον και για τον Παπαγιαννη.
Ο μονος παιχτης που ηρθε με καποιες καλες προυποθεσεις για να δωσει βοηθειες ειναι ο Χεινζ. Οι αλλοι 2 ειναι για να λεμε οτι δεν παιρνει μονο ο ΟΣΦΠ παιχτες. Μεταγραφες ουτε καν επιπεδου Λαουαλ. Ισως επιπεδου Μοργκαν.
rahxephon13
Feb 19 2016, 13:40
http://www.gazzetta.gr/basketball/article/...os-o-hanter-picΤουλαχιστον το παιδι δειχνει να ξερει τι ευκαιρια του παρουσιαζεται, μακαρι να δουλεψει και να πετυχει και εμεις να καταφερουμε να τον αξιοποιησουμε.
Ginobili
Feb 19 2016, 13:40
QUOTE(roben @ Feb 19 2016, 01:39 )

http://www.sdna.gr/mpasket/basket-league/a...orino-gia-oyaitΠοιον παίκτη προτείνεις που έχει τα χαρακτηριστικά που επιθυμείς και γίνεται να αποκτηθεί με λογικά χρήματα;
Όταν έγραφα,σε ίντερνετ και ραδιόφωνο πληροφορούμασταν ότι είναι κλεισμένος,και έχει συμφωνήσει ο ΟΣΦΠ με την Τορίνο....μεγάλη αξιοπιστία οι δημοσιογραφάρες μας.Συγκεκριμένα στο sport24 radio στο χθεσινό δελτίο των 12.
Τέσπα...Τον Χάντερ τελικά τον κλείσαμε,καλορίζικος...με το καλό το παιδί να βοηθήσει...όσο μπορέσει.Δεν έχω απαιτήσεις.Και κανένας μας δεν πρέπει να έχει.
Είναι 21 ετών από το σκορποχώρι του NBDL,δεν ξέρει που είναι η Ευρώπη καλά καλά...όχι τι είναι το ευρωπαικό μπάσκετ.
Θα μου πεις....δεν φέραμε play maker για οργανωτή,ένα "κατσίκι" χρειαζόμασταν να πηδάει στον Θεό,να τρέχει να μαζευει ριμπ,να κάνει κοψίματα,και να παίζει άμυνα.
Σωστό! Το έχω γράψει και εγώ...στο τελευταίο όμως με την άμυνα,θεωρώ ότι θα θέλει πολύ δουλειά στο τι εστί Ευρωπαική άμυνα με τακτική,ομαδική,αλληλοκαλύψεις.Δεν έχει παίξει ποτέ του άμυνα....στα βιντεάκια βλέπουμε να ξεχνάνε τους παίκτες τους...(προφανώς..ΝBDL είναι).
Η ιστορία έχει αποδείξει ότι κανένας παίκτης ποτέ...άγουρος,χωρίς παραστάσεις σε ευρωπαικό μπάσκετ...και στα 21 του μάλιστα,δεν φόρεσε φανέλα βάρους ΟΧΙ Παναθηναικού,αλλά και ελαφρύτερη,και να προσφέρει άμεσα.Οπότε αν δεν πιάσει...Μην ζητήσουμε τα ρέστα από τον Σάλε...γιατί δεν προσφέρει παίκτης,που
έπρεπε και ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ να τον είχαμε 1 μήνα νωρίτερα.Και 1 μηνας για τέτοιον παίκτη...είναι απίστευτα χρήσιμος να βγάλει αυτό που έχει και να προσφέρει.
Τι παίκτη θα πρότεινα να φέρουμε με ρωτάς με αυτά τα χαρακτηριστικά,με λογικά χρήματα...? Τι να σου πω..αφού φτάσαμε κοτζάμ Παναθηναικός να θεωρούνται λογικά χρήματα τα 100.000...άστο δεν έχω να σου πω τίποτα.Θα προτείνω στην Κηφισιά καλύτερα.
Αν ήθελε Βερολίνο ο πρόεδρος,ας έφερνε τον Ντόρσει.Τον Έιρς(ελεύθερος)...τον Εμπάκουε....έστω τον Ράιτ.Ας μην έφερνε τον Έλιοτ να εξοικονομήσει 150-200Κ για έναν ψηλό που μπορεί να προσφέρει άμεσα.Γεμίσαμε γκαρντ αυτήν την στιγμή....και στην Ευρώπη,αμφιβάλλω ΠΑΡΑ πολύ για το αν θα εμπιστευθεί όχι ο Σάλε,αλλά ο οποιοσδήποτε από εμάς τον Έλιοτ αντί του Παύλοβιτς στο 3 στα κρίσιμα παιχνίδια που έρχονται.
Υ.Γ Μου αρέσει πάντως ότι τελειώνει φάσεις με το αριστερό,και επιδιώκει τις επαφές,δεν τις φοβάται.
j-kidd13
Feb 19 2016, 13:51
Δεν κανει μεταγραφες η ομαδα,κραζουμε τον προεδρο που μας κοροιδευει με "προτασεις" και οτι δεν δινει λεφτα,κανουμε μεταγραφες,αυτοι που φερνουμε ειναι για Α2.Δεν μας πιανει κανεις πουθενα.Τελος.
Δυστυχως η επιθυμια μας για καποιον ψηλο πιο "εγνωσμενης" αξιας,δεν εγινε πραξη.Τωρα το γιατι,μπορει οντως να μην υπηρχαν τα χρηματα,δεν εχουν ολοι το μπατζετ της Mπαρτσελονα να σκαει και 400 χιλιαρικα για buy out(Στον Χεινς δωσαμε 100 απ οτι διαβασαμε),μπορει οι καλοι στοχοι που θελαμε να μην μπορουσαν να ερθουν για διαφορους λογους,ειτε να μην ηθελαν να ερθουν ευρωπη,ειτε να ηθελαν πολλα,ειτε να μην τους εδιναν οι ομαδες τους.
Οποτε ας κανουμε υπομονη να δουμε τι θα μας βγει ο Χαντερ.Το κορμι φαινεται να το εχει και με το παραπανω.
Να θυμησω οτι και ο Μπιρτς,ο οποιος ειναι αυτη τη στιγμη στα hot ονοματα,οπως και ο Γιανγκ,απο το nbdl πηγε στην Τουρκια και τωρα,6 μηνες μετα,ακουγεται για μεγαλυτερες ομαδες.
Προσωπικα δεν μπορω να πω οτι τρελαθηκα με την κινηση αυτη,η ομαδα ειχε αναγκη για αμεση βοηθεια και σε ζορικα ματς στους ψηλους.
Nemesakos
Feb 19 2016, 13:57
QUOTE (Ginobili @ Feb 19 2016, 13:40 )

Αν ήθελε Βερολίνο ο πρόεδρος,ας έφερνε τον Ντόρσει.Τον Έιρς(ελεύθερος)...τον Εμπάκουε....έστω τον Ράιτ.Ας μην έφερνε τον Έλιοτ να εξοικονομήσει 150-200Κ για έναν ψηλό που μπορεί να προσφέρει άμεσα.Γεμίσαμε γκαρντ αυτήν την στιγμή....και στην Ευρώπη,αμφιβάλλω ΠΑΡΑ πολύ για το αν θα εμπιστευθεί όχι ο Σάλε,αλλά ο οποιοσδήποτε από εμάς τον Έλιοτ αντί του Παύλοβιτς στο 3 στα κρίσιμα παιχνίδια που έρχονται.
Υ.Γ Μου αρέσει πάντως ότι τελειώνει(έστω και ενστικτωδώς) φάσεις με το αριστερό.
Ερώτηση.. Θα έδινες 400.000 για τον Τζόι Ντόρσει?
Ο Κοντός είπε οτι ο μεγάλος στόχος δεν ήθελε Ευρώπη. Λογικά για τον Ειρς μιλούσε
Τον ΕΜπάκουε προφανώς και δεν τον έδωσε η Μακάμπι..Που δεν είναι Σάσαρι...
Για τον Ράιτ θα μπορούσα να συμφωνήσω. Αλλά αν δεις τις αντιδράσεις που εδώ στο φορουμ θεωρητικά είναι πιο ήρεμες και πιο ήπιες από τα γήπεδα μπορείς να καταλάβεις γιατι δεν προχώρησε.
Καλορίζικος και ο δικός μας Χάντερ. Θα συμφωνισω με την πλειοψηφία του φόρουμ πως πρόκειται για καλή μεταγραφή στη θεωρία αλλά μάλλον προβληματική και φουλ ρισκαδόρικη στην πράξη.
Από το να μέναμε όπως είμαστε βέβαια καλύτερα ο Χάντερ αλλά κακά τα ψέματα πάλι φέτος ο μπάχαλο σχεδιασμός του καλοκαιριού πληρώνεται τώρα. Επειδή όλοι εμείς οι κακοί και άσχετοι αντιΠαναθηναικοί φωνάζαμε για αθλητικό ψηλό και οι παλαμάκηδες και τα φερέφωνα βαφτίζανε τον κακομοίρη τον Κούζμιτς κάτι περεμφερές μόνο με περισσότερο μπάσκετ μέσα του (εδώ γελάνε), τελικά φτάσαμε στο παρά 5 και "τι να κάνουμε, προσπαθήσαμε αλλά δεν βρήκαμε ρε παιδιά"... Καλά κρασιά.
Τον τυπάκο εννοείται πως δεν τον ξέρω και μακάρι να βγει Χάινς ή Ούντο ή και Μπατίστ αλλά η λογική και τα δεδομένα δείχνουν πως θέλει χρόνο προσαρμογής τουλάχιστον (άσε τα υπόλοιπα). Μέχρι κι αυτό δεν το καταφέραμε, δηλαδή να τον φέρουμε νωρίτερα να κάνει και καμιά προπόνηση να δει και που είναι η Αθήνα στο χάρτη.
Τέλος πάντων καλορίζικος και όσο μπορέσει να βοηθήσει καλό θα είναι.
Νομίζω πέρα από το γεγονός της Εθνικής Σερβίας, φαίνεται γιατί θα παραμείνει και ο Κούζμιτς. Για καβάτζα μπας και ο Χάντερ δεν πάρει μπρος... Πάντως βλέποντας και χθες τον Παπαγιάννη είναι κρίμα να χάσει έστω ένα λεπτό από τον ξυλοκόπο Κούζμιτς.
Ginobili
Feb 19 2016, 14:04
QUOTE(Nemesakos @ Feb 19 2016, 12:57 )

Ερώτηση.. Θα έδινες 400.000 για τον Τζόι Ντόρσει?
Ναι,αντί να δώσω 350.000 σε Έλιοτ+Χάντερ,θα έδινα 400 στον Ντόρσει.Τι λέμε τώρα,Ο Παύλοβιτς θα παίζει όγικά στο 3...όχι ο Έλιοτ στα κρίσιμα.Θα πάει ο Έλιοτ στο καμίνι στο Βελιγράδι να κάνει τι? 2 τζούρες κάπνα θα κάνει,και μετά άντε Γεια...ο Παύλοβιτς θα μασάει ΙΣΩΣ...σίδερα..(ξέρουμε ότι μπορεί)
bodiroga10
Feb 19 2016, 14:06
με την περιπτωση χαντερ υπαρχει ενα επικοινωνιακο φαουλ
οπως ειχε γραφτει πριν το τοπ16 ο παικτης ειχε προταθει και απορριφθηκε απ τον τζορτζεβιτς(αφου ειχε γραφτει οτι απ οσους προταθηκαν κανενας δεν ικανοποιουσε τον σερβο) και ξαφνικα μετα απο 1,5 μηνα ο παικτης κανει στο τζορτζεβιτς;
νομιζω πρωτα ο τζορτζεβιτς εξασφαλισε πως δεν θα φυγει κανενας σερβος και μετα εδωσε το οκ για μεταγραφες. το σοβαρο ζητημα ειναι ομως ποσο πιστευεις στους καινουργιους παικτες γιατι και στον ιβανοβιτς εφερε δυο αθλητικους ψηλους και κανενας δεν χρησιμοποιηθηκε
προσωπικη αποψη ο τζορτζεβιτς θα ζησει και θα πεθανει με 5αρι τον ραντουλιτσα ηδη με την εφες εκανε ρεκορ χρονου συμμετοχης 27 λεπτα και τα υπολοιπα λεπτα στο 5 θα ειναι με μπαλωματα δηλαδη 3-4 λεπτα στο ξεκινημα ο κουζμιτς,4-5 λεπτα ο γκιστ στο 5 με τον φωτση ή τον παυλοβιτς στο 4 και για τον χαντερ το πολυ να μενει κανενα 5λεπτο
salonikatasos
Feb 19 2016, 14:08
QUOTE (j-kidd13 @ Feb 19 2016, 13:51 )

Δεν κανει μεταγραφες η ομαδα,κραζουμε τον προεδρο που μας κοροιδευει με "προτασεις" και οτι δεν δινει λεφτα,κανουμε μεταγραφες,αυτοι που φερνουμε ειναι για Α2.Δεν μας πιανει κανεις πουθενα.Τελος.
Δυστυχως η επιθυμια μας για καποιον ψηλο πιο "εγνωσμενης" αξιας,δεν εγινε πραξη.Τωρα το γιατι,μπορει οντως να μην υπηρχαν τα χρηματα,δεν εχουν ολοι το μπατζετ της Mπαρτσελονα να σκαει και 400 χιλιαρικα για buy out(Στον Χεινς δωσαμε 100 απ οτι διαβασαμε),μπορει οι καλοι στοχοι που θελαμε να μην μπορουσαν να ερθουν για διαφορους λογους,ειτε να μην ηθελαν να ερθουν ευρωπη,ειτε να ηθελαν πολλα,ειτε να μην τους εδιναν οι ομαδες τους.
Οποτε ας κανουμε υπομονη να δουμε τι θα μας βγει ο Χαντερ.Το κορμι φαινεται να το εχει και με το παραπανω.
Να θυμησω οτι και ο Μπιρτς,ο οποιος ειναι αυτη τη στιγμη στα hot ονοματα,οπως και ο Γιανγκ,απο το nbdl πηγε στην Τουρκια και τωρα,6 μηνες μετα,ακουγεται για μεγαλυτερες ομαδες.
Προσωπικα δεν μπορω να πω οτι τρελαθηκα με την κινηση αυτη,η ομαδα ειχε αναγκη για αμεση βοηθεια και σε ζορικα ματς στους ψηλους.
το καλοκαίρι για να είναι όλοι ικανοποιημένοι θα φέρει λεμπρόν στο 3 και στο 5 ντε μάρκους κάζινς. αν και πάλι κάτι θα έβρισκαν να πουν ορισμένοι. όπως ότι θα τους δίναμε περισσότερα από αυτά που αξίζουν,όπως με τον καλάθη. δηλαδή δίνει λεφτά ο ΔΓ,γιατί τα δίνει και δεν παίρνει άλλους πιο φθηνούς. δε δίνει λεφτά,γιατί δεν έδωσε λεφτά να πάρουμε άλλους. φυσικά όλα αυτά όσο δεν πάει καλά η ομάδα. μόλις πάρει μπρος εξαφανιζόλ όλοι αυτοί και από 15 σελίδες σε ήττα από ζιέλονα γκόρα στην πρώτη φάση,καταλήγουμε σε νίκη τοπ16 με ανταγωνίστρια ομάδα διπλάσιου μπάτζετ να έχουμε 5 σελίδες σχόλια μόνο.
j.browning
Feb 19 2016, 14:09
QUOTE (TakeshyKurosawa @ Feb 19 2016, 13:08 )

Μου φαίνεται τραγική κίνηση για τέτοια περίοδο να φέρνεις 21χρονο παίχτη, με μηδενική εμπειρία από επαγγελματικό μπάσκετ! Τον παίχτη δεν τον γνωρίζω, αλλά πρόκειται για τον Παναθηνα'ι'κό!
των παιχτη των θελεις μονο για να πηδαει
δεν νομιζω να χρειαζεται εμπερια γιαυτο το ειδος πηδηγματος
πλακα κανω!
στα σοβαρα τωρα αν ηταν πλει μεικερ θα ειχες απολυτο δικιο αλλα αυτος αποκτηθηκε για να δωσει αθλητικα προσοντα στην ρακετα.δεν ειναι τοσο τραγικο.βεβαια το ιδανικο θα ηταν αυτο που λες αλλα τετοια ωρα τετοια λογια.
απο τα βιντεακια που των ειδα περισσοτερο για γκιστ μου φαινεται παρα για λασμε παντως.βεβαια μαλλον δεν εχει τριποντο.ειμαι περιεργος να δω πως θα των χρησημοποιησει.
παντως πενταδα καλαθη φελντειν ουιλιαμς γκιστ χαντερ ειναι πυραυλοκινητη.πολυ ταχυτητα.αντε να δουμε κανα αιφνιδιασμο παραπανω.
Με το NBDL δεν εχω καλες σχεσεις, αλλα πιστευω μερικες φορες αξιζιε το ρισκο για να βρεις καποιο λαβρακι. Ο Παναθηναικος ομως Φλεβαρη μηνα πηρε δυο παικτες, χωρις καμια εμπειρια απο Ευρωπη και τους ριχνει με το καλημερα στα βαθια. Καταλαβαινω την γκιρινια, γιατι κι εγω ξενερωσα οταν σε καποιες φασεις ακουγες ονοματα οπως, Τζανινγκ, Φαρμαρ, Εμπακουε, Ντορσει...
Πλεον απο το ελληνικο ροτσερ με τους 5 ξενους, πηγαμε στο αλλο ακρο με τους 8 ξενους. Δεν ξερω πως θα κανει τη διαχειριση ο Σαλε. Ο Κουζμιτς μαλλον εμεινε επειδη ο Χαντερ ειναι πιτσιρικι και τεραστιο ρισκο. Αινιγματικες κινησεις, περιεργο ροστερ, για να δουμε, αποκτα και παλι ενδιαφερον η ομαδα και με την καλη και με την κακη εννοια.
Ας μη βιαζομαστε και να κανουμε λιγο υπομονη να δουμε τι πραγματικα μπορουν να προσφερουν.
j-kidd13
Feb 19 2016, 14:09
QUOTE(Ginobili @ Feb 19 2016, 14:04 )

Ναι,αντί να δώσω 350.000 σε Έλιοτ+Χάντερ,θα έδινα 400 στον Ντόρσει.Τι λέμε τώρα,Ο Παύλοβιτς θα παίζει όγικά στο 3...όχι ο Έλιοτ στα κρίσιμα.Θα πάει ο Έλιοτ στο καμίνι στο Βελιγράδι να κάνει τι? 2 τζούρες κάπνα θα κάνει,και μετά άντε Γεια...ο Παύλοβιτς θα μασάει ΙΣΩΣ...σίδερα..(ξέρουμε ότι μπορεί)
Δεν αποκλειω να μην ηθελε τον Ντορσευ ο Τζορτζεβιτς,βασει χαρακτηρα.Απ οτι λενε τα ρεπορταζ,μετραει και την συμπεριφορα και τον καλο χαρακτηρα των παικτων.
Ginobili
Feb 19 2016, 14:34
QUOTE(j-kidd13 @ Feb 19 2016, 13:09 )

Δεν αποκλειω να μην ηθελε τον Ντορσευ ο Τζορτζεβιτς,βασει χαρακτηρα.Απ οτι λενε τα ρεπορταζ,μετραει και την συμπεριφορα και τον καλο χαρακτηρα των παικτων.
Εγώ δεν αποκλείω να προτιμούσε και πάλι Ντόρσει από Χάντερ ο Τζόρτζεβιτς.Και αυτό με τον χαρακτήρα του Ντόρσει...με τον "στριμμένο" Ντούντα μια χαρά τα πήγε.Με τον Πασκουάλ μια χαρά.Μόνο με τον Αταμάν τσακώθηκε...που με τον Αταμάν έχουν παρεξηγηθεί τόσοι παίκτες.
Τεσπα.Και πολλούς άλλους παίκτες θα προτιμούσε ο Σάλε...αλλά με 100Κ δεν ερχόταν κανείς,οπότε κατέληξε σε αυτόν.Αλλιώς θα τον είχε φέρει εδώ και 1 μήνα.
zarmas
Feb 19 2016, 15:01
Απ την αρχή της χρονιάς βαρεθήκαμε να βλέπουμε κοντούς να σουλατσάρουν ελεύθερα στην ρακέτα μας,τον Γκιστ να παλεύει μόνους του στην άμυνα,τρελαινόμασταν που δεν έφερνε 1 ΜΑΠάκο των 10-15 λεπτών να μπαλωθεί κάπως η κατάσταση και μόλις τον φέραμε αρχίζουν η γκρίνια και οι προβληματισμοί.
Σίγουρα τέτοια κίνηση έχει πάντα ρίσκο,ρίσκο όμως θα υπήρχε και σε όλα τα ονόματα που ακούστηκαν,ακόμα και για τον Εϊρς που λένε διάφοροι ,που μόνο ΜΑΠ δεν είναι.Ο δικός μας μη ξεχνάτε ότι είναι μόλις 21 ετών και εκτός από 2-3 πραγματάκια που θέλουμε να κάνει άμεσα ελπίζουμε και για συνεχή βελτίωση του.
Gino_Bill
Feb 19 2016, 15:01
Γέμισε το ρόστερ λοιπόν και αυτό είναι ένα θετικό βήμα, καθώς αρκετοί λέγαμε ότι το πρόβλημα ήταν κυρίως ποσοτικό. Ο τελευταίος Χάντερ που φέραμε δε μας πρόκοψε, ας ελπίσουμε να μας βγει καλύτερος αυτός. Ο σχεδιασμός παραμένει χωρίς λογική πάντως. Μετά το στραπάτσο στο ΣΕΦ, ξαφνικά κινητικότητα, τελικά έρχονται τρεις παίκτες στοιχήματα, δύο από αυτούς από εντελώς άλλη μπασκετική λογική και κουλτούρα σε θέσεις που η ομάδα πονούσε πραγματικά, Φλεβάρη μήνα χωρίς την πολυτέλεια του χρόνου προσαρμογής και με τα ματς που έρχονται να καίνε. Βέβαια σκέφτομαι και το σενάριο να μην είχε έρθει κανένας και νομίζω ότι η γκρίνια θα ήταν πολύ μεγαλύτερη, καθώς επίσης και ότι παίζει η πιθανότητα να σου βγουν Ντορσει και Λο όπως στον ΟΣΦΠ του '13. Anyway, το βλέπω δύσκολο αλλά μακάρι να προκύψει κάτι καλό από όλο αυτό.
akratacity
Feb 19 2016, 15:11
Ο Παναθηναϊκος εψαχνε εναν ψηλο για να μπορει να δινει σταθερα ενα καλο δεκαλεπτο, ωστε να μην καταπονειται ο Γκιστ παιζοντας σε δυο θεσεις. Δεν εψαχνε παιχτη, για να μοιραστει τη θεση με τον Ραντουλιτσα. Απο αυτη την αποψη ο Χαντερ ειναι καλη κινηση. Εξαλλου, οι ψηλοι παιχτες λογω ρολου προσαρμοζονται πιο ευκολα στα ευρωπαϊκα δεδομενα.
rahxephon13
Feb 19 2016, 15:15
Με καθε επιφυλαξη απο αυτα που εχουν γραφτει ολο αυτον τον καιρο αποψη μου ειναι για ευρωπη η μονη περιπτωση που εξετασαμε σοβαρα και ειμασταν διατεθειμένοινα δωσουμε ενα σοβαρο ποσο ηταν του εμπακουε, οι υπολοιποι λιγο πολυ ειτε κριθηκαν ακαταλληλοι η πολυ ακριβοι για τα δεδομενα μας.
Απο την στιγμη που επιλεξαμε την αμερικανικη αγορα και για την αποκτηση ψηλου φαινεται οτι προσπαθησαμε για κατι καλο Ayres, McAdoo που ομως δεν βγηκε οποτε με τον χρονο να πιεζει πηγαμε στην τελευταια επιλογη μας.
Μπορει στην τελικη ο παιχτης να μην ειναι αυτος που θα θελαμε αλλα τουλαχιστον δινω credit στην διοικηση που προσπαθησε, το εχουμε επισυμανει πολλες φορες οτι δυστηχως ολο αυτο το μπερδεμα και η φετινες αστοχιες ειναι απόρροια του καλοκαιρινου σχεδιασμου γι'αυτο δεν μπορουμε να κανουμε κατι παρα μονο να ελπιζουμε οτι η υπευθυνοι της ομαδας το εχουν δει αυτο και εχουν μαθει απο τα λαθη τους.
Υ.Γ.γι'αυτους που λενε γιατι δεν πειραμε καποιον ενω ειναι ελευθερος να π οτι καμια φορα παιζει ρολο και η επιθυμια του παιχτη δεστε παραδειγμα του εταιρου Αντετοκούνμπο ο οποιος βολοδερνει στην d league και ψαχνει δεκαημμερα συμβολαια για μια ευκαιρια να παιξει nba, υπαρχουν και αλλα πραγματα περα απο το οικονομικο που μπορει να κοιταξει καποιος.
Ginobili
Feb 19 2016, 15:23
QUOTE(Gino_Bill @ Feb 19 2016, 13:01 )

Βέβαια σκέφτομαι και το σενάριο να μην είχε έρθει κανένας και νομίζω ότι η γκρίνια θα ήταν πολύ μεγαλύτερη, καθώς επίσης και ότι παίζει η πιθανότητα να σου βγουν Ντορσει και Λο όπως στον ΟΣΦΠ του '13. Anyway, το βλέπω δύσκολο αλλά μακάρι να προκύψει κάτι καλό από όλο αυτό.
Αν δεν ειχε έρθει κανένας...θα μέναμε από καύσιμα,σίγουρη αποτυχία.Ο Χεινς ήδη προσφέρει.Δεν ζήτησε κανείς να μας πάρει από το χεράκι να μας πάει final4.Δεν υπάρχει πιστευω η παραμικρή αμφιβολία,ότι μόνο καλύτερα μπορούμε να πάμε μετά από αυτές τις προσθήκες,κι ας μην είναι τίποτα το ιδιαίτερο.Για τον Χάντερ...είναι σίγουρα μεγάλο fail που ήρθε τώρα,ενώ θα μπορούσαμε να τον είχαμε νωρίτερα....αλλά,τουλάχιστον θα έχουμε έναν παίκτη τώρα να κάνει 2 πράγματα που μας έλειπαν.
Ο Χάντερ διακρίνω ότι παίζει και 4,όχι τόσο γιατί φαίνεται να έχει "καποιο" σουτάκι...αλλά γιατί βάζει την μπάλα κάτω και πάει προς το καλάθι.Λογικά θα ταιριάζει σε όλα τα σχήματα,ακόμα και με Ραντούλιτσα.Και αυτό δεν με χαλάει καθόλου,στο αμυντικό κομμάτι σε σχέση με τον Φώτση σε σχήμα για 4-5' π.χ
Paris87
Feb 19 2016, 15:25
Ο Παο ειχε αναγκη απο ΕΝΕΡΓΕΙΑ και ΑΜΥΝΑ και αυτο πηρε. Το σκορ το εχει απο Ραντουλιτσα. Πλειμεικερ εχουμε να τον κανουν μαγκα.
Μια χαρα ειναι για την ομαδα ετσι οπως φαινεται στα βιντεοζ, να δωσει και χρονο στον Παπαγιαννη.
Putnam
Feb 19 2016, 15:44
Μια ρεζέρβα που θα δίνει ενέργεια, άμυνα και ριμπάουντ, τα στοιχεία αυτά φαίνεται να τα έχει, αν τα δίνει δεν θέλουμε κάτι άλλο, μας κάνει.
j-kidd13
Feb 19 2016, 15:59
Υπηρχε θεμα στα γκαρντ,αυτο για το διαστημα μεχρι τα Χριστουγεννα δεν ηταν τοσο σημαντικο,οκ βαζαμε τον Καλαθη να παιζει 30λεπτα,αλλα ενταξει μιλαμε για επαγγελματια αθλητη,δεν νομιζω οτι ηταν τιποτα τραγικο.Το θεμα ηταν οτι η ομαδα δεν μπορουσε να συνεχισει ολη τη σεζον με 3 γκαρντ,και αυτο δεν ειχε να κανει μονο με την κουραση,αλλα και με την ελλειψη εναλλακτικων,να δοκιμασει διαφορετικα σχηματα,η να υπαρξει βοηθεια σε μια βραδια που οι Καλαθης,ΔΔ,Φελντειν θα ειναι χωμα.
Ηρθαν ο Χεινς,ο οποιος μπορει να κατεβασει τη μπαλα,να πασαρει,και να παρει λιγο βαρος απο τον Καλαθη,ηρθε και ο Ουιλιαμς,ο οποιος ειναι καλος σκορερ,εχει το 1vs1 και σε κοντα σχηματα θα βοηθησει και στο 3.Κυριως ηλθαν 2 αθλητικοι παικτες που μπορουν να προσφερουν πολλα.
Παραλληλα,ηρθε ενας παικτης στο στυλ που μας ελειπε,ενας ψηλος αθλητικος,γρηγορος,αλτικος κλπ.Θα ειναι-λογικα-τεραστιο upgrade σε σχεση με τον Κουζμιτς,ο οποιος οσο περναει ο καιρος παρουσιαζεται ολο κια χειροτερος,και εχει χαλασει τις οποιες θετικες εμφανισεις εκανε μεσα στη χρονια-γιατι εκανε.Θα τον εχει παρει και απο κατω με οσα γινονται-γραφονται γυρω απο το προσωπο του.Ο Χαντερ θα δωσει αλλον εναν αθλητικο,που θα μπορει συνδυαστει και με Ραντουλιτσα σαν 4αρι,βεβαια θα χανουμε επιθετικα εκει στο σουτ,ειτε με Γκιστ.Να τον δουμε πως θα κολλησει στην ομαδα,το κυριοτερο που μας ενδιαφερει ειναι να ειναι σταθερος αμυντικος.
QUOTE (j.browning @ Feb 19 2016, 14:09 )

των παιχτη των θελεις μονο για να πηδαει
δεν νομιζω να χρειαζεται εμπερια γιαυτο το ειδος πηδηγματος
πλακα κανω!
στα σοβαρα τωρα αν ηταν πλει μεικερ θα ειχες απολυτο δικιο αλλα αυτος αποκτηθηκε για να δωσει αθλητικα προσοντα στην ρακετα.δεν ειναι τοσο τραγικο.βεβαια το ιδανικο θα ηταν αυτο που λες αλλα τετοια ωρα τετοια λογια.
απο τα βιντεακια που των ειδα περισσοτερο για γκιστ μου φαινεται παρα για λασμε παντως.βεβαια μαλλον δεν εχει τριποντο.ειμαι περιεργος να δω πως θα των χρησημοποιησει.
παντως πενταδα καλαθη φελντειν ουιλιαμς γκιστ χαντερ ειναι πυραυλοκινητη.πολυ ταχυτητα.αντε να δουμε κανα αιφνιδιασμο παραπανω.
Τον παιχτη δεν τον ξερει κανεις πραγματικα
απο οσο διαβασα ομως ειναι τραγικος σε σουτ απο μεση αποσταση.συνηθως σκοραρει με καρφωματα η κανα πεταχταρι

σε jump shoot ειχε το φοβερο ποσοστων ευστοχων προσπαθειων του 29%.για γελια.το αισιοδοξο παντως ειναι οτι ειναι υποτιθεται καλος αμυντικος.μαρκαρει λενε 3 θεσεις και εχει μεγαλη εφεση περα απο τα ριμπαουντ στα κλεψιματα.
βεβαια ολα θα τα δουμε στην πραξη
silversurfer
Feb 19 2016, 17:02
Με τις βολές πως τα πάει?
QUOTE (silversurfer @ Feb 19 2016, 17:02 )

Με τις βολές πως τα πάει?
Απο οσο διαβασα χρειαζεται βελτιωση στις βολες.στο summer league ηταν του 60%.τωρα ευρωπη να παιζεις με αστερα θα παει στο 20%...δεν ειναι αξιοπιστος.εκει που λενε οτι θελει βελτιωση ειναι οτι ενω παιζει δυνατα πρεπει σωματικα να δυναμωσει για το ανωτερο επιπεδο.οπως και....να σκοραρει απο μεση και μακρινη αποσταση μ8ας και για το nba ο σωματοτυπος του ειναι για 3αρι.
ολοι λενε ειναι καλος αμυντικος.σιγουρα επιθετικα θα χει θεμα ευρωπη.σιγουρα.ειναι πολυ αγουρος επιθετικα.αλλα οπως ειπαν πολλα παιδια για 5 με 10 λεπτα το πολυ να βοηθησει σε αμυνα και να ξεκουρασει τον ραντουλιτσα λογικα θα μπορεσει να το κανει.
το ποσοτικο θεμα λυθηκε ,τωρα το ποιοτικο θα το δουμε.τουλαχιστον πλεον θα χουμε ανασες και ανεβαινουν οι πιθανοτητες μας για 3 θεση και ιιιιισως αν και δυσκολο 2
Τελικά για τον Χάντερ έπεσα μέσα λέγοντας πως είναι αυτός ο οποίος μάλλον θα πάρουμε ή κάποιος σαν αυτόν ! Ο Ρόμπερτς ο οποίος είχε ακουστεί ήταν αυτός που είχε απορριφθεί. Ο Χάντερ ακούστηκε το τελευταίο διάστημα όταν δε μας κάθησαν κάποιες καλύτερες περιπτώσεις ( ενδεχομένως ήταν οι Εμπακούε - Μπιρτς - Είρς ).Οπότε ως μια λύση με ρίσκο αλλά με μικρό μπάτζετ μεσούσης της περιόδου και με συγκεκριμένο ρόλο συμπληρωματικού μπορεί να βοηθήσει. Αυτές τις μέρες κοιτούσα πολύ τα στατιστικά του Χάντερ και άλλων παίχτών.. Ενδεικτικά σας δίδω τα στατιστικά του Κούζμιτς στην NBA - D league μόλις πέρυσι.. Και σύγκριση με τον Χάντερ..
----------- παιχνίδια | σκόραρε | point|fg % |fthrow |off reb| ______|d reb |blk | __ | steal|
Κούζμιτς----29-----| 29------| 12.8 -- |49% |77% | 4.2 _________ | 7.8___ |2 | __| 0,5|
Χάντερ------32-----| 32------| 21.8 -- |59% |66% | 4.3__________ | 7 ____|1.5 |__| 1
Το συμπέρασμα είναι πως ο Χάντερ θα βοηθήσει περισσότερο στο σκοράρισμα εφόσον είναι και πιο εύστοχος αλλά και σκοράρε περισσότερους πόντους από ότι ο Κούζμιτς . Σχεδόν διπλούς. Eνώ έχει και 1 κλέψιμο σε κάθε ματς..Και επειδή λέγεται πολύ πως το μεγάλο θέμα μας ήταν στην άμυνα..Εγώ πιστεύω οτι είχαμε έντονο πρόβλημα στο σκοράρισμα απουσία Ραντούλιτσα. Άρα λογικά ο Χάντερ θα μπορέσει να βοηθήσει πολύ πειρσσότερο απο οτι ο Κούζμιτς σε αυτόν τον τομέα. Αν λοιπόν ο Χάντερ καταφέρει και δίνει σταθερά 6-8 πόντους και μαζεύει και 4-5 ριμπάουντς σταθέρα εγώ θα είμαι ικανοποιημένος ! Απο εκει και πέρα ένα αλλο προσον που φαίνεται πως έχει είναι η ταχύτητα. Και νομίζω αυτο το κοιτάξαμε σε όλες τις περιπτώσεις παιχτών που ήρθαν..
Διότι η ομάδα μας τα μεγαλύτερα πρόβληματα τα εμφάνισε σε ομάδα όπως η Κουμπάν που διακρίνεται κυρίως για την ταχύτητα των παιχτών της και την αθλητικότητα. Πλεον ματσάρουμε λοιπόν καλύτερα με αυτούς και άλλες παρόμοιες ομαδες αφού προσθέσαμε τρεις γρήγορους και αθλητικούς Αμερικάνους..
Άλλωστε όταν παίζει καλά ο Ραντούλιτσα η ομάδα θα πηγαίνει πρίμα και όταν δεν παίζει θα έχουμε πρόβλημα. Όπως σωστά είχε πει ο Τζόρτζεβιτς σε κάποια στιγμή την μεγάλη ευθύνη δεν μπορεί να την έχει ο τρίτος βοηθός (βλέπε) - Κούζμιτς που ήρθε για να παίζει 5-10 λέπτα αλλά κατέληξε να παίζει 20-25 στην αρχή επειδή ακριβώς ήταν σε κακή κατάσταση ο Ραντούλιτσα. Οταν ο Ραντούλιτσα πήρε τα πάνω του και άρχισε να παίζει 20-25 λεπτά όπως πρέπει να κάνει ο κάθε βασικός σέντερ τότε σηκώσε στις πλάτες του όλη την ομάδα. Καλώς κακώς η ομάδα χτίστηκε πάνω στις πλάτες του Ραντούλιτσα και του Καλάθη.
Ο Καλάθης όταν ειναι καλός τότε η ομάδα είναι ένα βήμα κοντά στην νίκη..Φάνηκε αυτό περίτρανα όταν πέρασε τους πολλούς τραυματισμούς και μόλις δεν ήταν καλός η ομάδα άρχισε να χάνει..Όταν πήρε τα πάνω του αυτός και ο Ραντούλιτσα κάναμε 3 νίκες σερί !
Η ομάδα λοιπόν ήθελε και κάποιον παίχτη να μειώσει και να αποφαρτίσει τον Καλάθη..Τελικά αποδείχτηκαν..δύο ( Χέινς - Γουίλιαμς). Εδώ ίσως είναι το μόνο σημείο που θα μπορούσα να έχω σοβαρή ένσταση. Μια και απο λίγο που τον είδα ο Γουιλιαμς είναι καθαρό guard και δύσκολα μπορεί να παίξει small forward όπως μας είχαν πει στην ..ΠΡΑΣΙΝΗ.. Ευτυχώς που βλέπουμε έναν πολύ ανεβασμένο Γιάνκοβιτς το τελευταίο διάστημα και μακάρι να συνεχίσει έτσι και καλύτερα..
Τέλος , πιστεύω πως η ομάδα θα ματσάρει καλύτερα ομάδες αθλητικές τύπου Κούμπαν ή τον Ολυμπιακό και γενικά οι προσθήκες μας ανεβάζουν ένα σκαλί πάνω...Η λογική είναι σωστή στα χαρτιά .Τώρα αν αυτές οι προσθήκες είναι αρκετές να μας ανεβάσουν στο επιπεδο της Φενερ ή της ΤΣΣΚΑ προφανώς και δεν είναι ..Νομίζω όμως πως πλησιάζουμε ομάδες όπως η Κουμπάν η Μπάμπεργκ ...Το στοίχημα λοιπόν είναι να προσπαθήσουμε να βγούμε δεύτεροι στο τοπ 16 για να πετυχουμε πιο " εύκολη " ομάδα από απέναντι..Και αυτό πιστεύω είναι κοντά στα μέτρα μας..Για παραπάνω είναι δύσκολο ( final 4 κτλ ) αλλα ποτε δεν ξέρεις όταν είσαι ο Παναθηναικός..
Καλησπέρα σε όλους.Φρέσκος εδώ.Διαβάζω καιρό το φόρουμ και εύχομαι να έχουμε ωραίες συζητήσεις.
Είμαι με τον Παναθηναϊκό αλλά σε ευρωπαϊκά ματς υποστηρίζω όλες τις ελληνικές ομάδες.
Είμαι αρκετά προβληματισμένος για τις επιλογές της διοίκησης της ομάδας μου.Νομίζω,δε, ότι και ο Ολυμπιακός,ο οποίος τα τελευταία χρόνια λειτουργούσε πιο ορθολογικά,έχει αρχίσει να κάνει ακατανόητα πράγματα.Προσπαθώ να καταλάβω γιατί οι δυο ''αιώνιοι'' έχουμε χάσει την πυξίδα.Ζήτημα χρημάτων δεν είναι,διότι και οι δυο αποδείξαμε ότι μπορούμε να λειτουργήσουμε και σε συνθήκες χαμηλού μπάτζετ (εμείς με τον Πεδουλάκη,οι ερυθρόλευκοι με τον Ντούντα αλλά και πέρυσι).
Τέλος πάντων,μην γράφω άλλα ''εισαγωγικά''.
Για την ομάδα μου και τις μεταγραφές που κάνει: έχει καταλάβει κανείς εάν η διοίκηση στηρίζει τον Σάλε ή αν,αντίθετα,του φορτώνει επιλογές;
Δεν ρωτώ τι σημαίνει η φράση ''το παίρνω πάνω μου'' (μετά το ΣΕΦ), διότι δεν θα ήθελα να το γυρίσουμε στα ανέκδοτα.''Το παίρνω πάνω μου''=''φέρνω την πιο φτηνή επιλογή και δεν μπορώ να σπάσω το συμβόλαιο ούτε καν του Ράιτ'';Περίεργα πράγματα.Υποσχέσεις πολιτικών θυμίζουν οι εξαγγελίες της διοίκησης.Χωρίς αντίκρυσμα.
Φάιναλ φορ με τον Χάντερ;Ποιος πιστεύει κάτι τέτοιο;
Λουπους
Feb 19 2016, 18:19
QUOTE (roben @ Feb 19 2016, 03:24 )

Αν κάποιος πάντως μου έθετε το δίλημμα Μποχωρίδης-Παππάς ή Χέινς-Ουίλιαμς θα διάλεγα σαφώς τους δύο Έλληνες...
Εντάξει, μερικοί έχετε ξεφύγει.
Οι Ολυμπιακοί λένε τι μεταγραφάρες κάνει ο Παναθηναικός και οι Παναθηναικοί τι μεταγραφάρες κάνει ο Ολυμπιακός. Ελληνική μιζέρια.
Ο Χάντερ είναι μία μέτρια λύση διότι είναι ριψοκίνδυνη. Μπορεί να βγει παικταρας, μπορεί να μην κάνει τίποτα. Προφανώς, καλύτερα να ερχόταν ο Εμπάκουε ή ο Ειρς. Δεν απαιτώ όμως υπερβάσεις και από εκεί που η ομάδα παλεύει να περάσει στο τοπ8 να γίνει απ' τα φαβορί για το τρόπαιο.
Πάμε με αυτά που έχουμε, το ρόστερ είναι αξιοπρεπέστατο και ικανότατο να περάσει Φ4.
QUOTE(Λουπους @ Feb 19 2016, 19:19 )

Λέμε απλά την άποψή μας φίλε Λούπους... Μπορείς να διαφωνείς, εξάλλου αυτό είναι το αλατοπίπερο του διαλόγου... Εδώ είμαστε για να διαβάσουμε και τις δικές σου απόψεις, και τα δικά σου επιχειρήματα... Προσωπικά θεωρώ ότι ο Μποχωρίδης έχει υψηλότερη μπασκετική ποιότητα από τον Χέινς και ο (καλός) Παππάς από τον Ουίλιαμς... Όταν βρω χρόνο θα αναφερθώ αναλυτικότερα σε αυτό... Προσοχή! Δεν γράφω ότι κακώς αποκτήθηκαν οι δύο Αμερικανοί ή ότι δεν μπορούν να προσφέρουν... Ο Μποχωρίδης τώρα αρχίζει και βρίσκει τα πατήματά του, ο Παππάς για διάφορους λόγους στην παρούσα φάση δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της ομάδας... Σε μπασκετική παιδεία όμως και σε δυνατότητες-ικανότητες οι δύο Έλληνες πιστεύω ότι υπερτερούν...
Όσον αφορά το θέμα Χάντερ... Δυσκολεύομαι να παρακολουθήσω την σκέψη πολλών από τα παιδιά του φόρουμ... Από που προκύπτει ότι η διοίκηση κοροιδεύει τον κόσμο και ότι ο Τζόρτζεβιτς απέκτησε έναν παίκτη που αρχικά δεν ήθελε ή που αν ήθελε άργησε να τον πάρει αφού μπορούσε να τον πάρει ένα μήνα νωρίτερα; Τα πράγματα είναι απλά... Ο Παναθηναϊκός βγήκε στην αγορά για έναν αθλητικό ψηλό... Προτεραιότητα ήταν παίκτες με ευρωπαϊκοί εμπειρία, όπως ο Εμπάκουε και ο Αιβερσον... Δυστυχώς η Μακάμπι και η Καρσίγιακα δεν πουλούσαν... Για τον Ντόρσεϊ αμφιβάλλω αν υπήρχε ποτέ έντονο ενδιαφέρον λόγω του ανώριμου χαρακτήρα του και της προτίμησής του στον Ολυμπιακό (εφόσον ερχόταν στην Ελλάδα)... Δεύτερη προτεραιότητα αποτέλούσαν ΝΒΑers που ήταν ελέυθεροι, γι αυτό και η ομάδα περίμενε το τέλος των trades... Πρώτη επιλογή ήταν ο Έιρς... Ο παίκτης δεν ήθελε κατά τα φαινόμενα να έρθει στην Ευρώπη... Οι μικροί από την αναπτυξιακή λίγκα ήταν (σωστά κατά την άποψή μου) η τελευταία επιλογή... Από τη στιγμή που οι πρώτοι στόχοι για διάφορους λόγους δεν γινόταν να αποκτηθούν η ομάδα κατέληξε στην περίπτωση από το NBDL που θεωρούσε ως καλύτερη ο προπονητής... Γι αυτό και ο Χάντερ δεν αποκτήθηκε πριν από ένα μήνα αλλά τώρα... Διότι όλο αυτό τον ένα μήνα η διοίκηση πάλευε για κάτι καλύτερο... Γιατί είναι τόσο δύσκολο αυτό να γίνει κατανοητό; Ο Χάντερ δεν ήταν μια από τις πρώτες επιλογές, ήταν όμως η πρώτη από τις εφικτές περιπτώσεις... Από εκεί και πέρα αν ο αντίλογος είναι "δώσε 1 εκ ευρώ και σπάσε το συμβόλαιο", ok, πάω πάσο... Δεν σας κάνει εντύπωση ότι και ο Ολυμπιακός που τόσο καιρό ψάχνει, ακόμα ψάχνει; Κάποιοι πριν από λίγο καιρό γκρινιάζατε για την διοίκηση που κοιμάται την ώρα που οι απέναντι παίρνουν τον Τζέιμς... Τότε έγραφα ότι αν είναι να πάρω Τζέιμς, προτιμώ να μείνω ως έχω... Την είδαμε την πορεία του Τζέιμς... Τώρα ο Σφαιρόπουλος λέει ότι αν δεν βρεθεί κάτι καλό δεν θα πάρει παίκτη... Λίγη σύνεση παιδιά... Τον Χάντερ μπορούσαμε να φέρουμε, αυτόν φέραμε... Προσπάθεια για κάτι καλύτερο έγινε αλλά υπήρχαν αντικειμενικές δυσκολίες... Για τον παίκτη δεν θέλω να γράψω κάτι ακόμα γιατί δεν τον ξέρω... Προσεχώς...
irving
Feb 19 2016, 18:57
QUOTE(Ben30 @ Feb 19 2016, 18:00 )

Καλησπέρα σε όλους.Φρέσκος εδώ.Διαβάζω καιρό το φόρουμ και εύχομαι να έχουμε ωραίες συζητήσεις.
Είμαι με τον Παναθηναϊκό αλλά σε ευρωπαϊκά ματς υποστηρίζω όλες τις ελληνικές ομάδες.
Είμαι αρκετά προβληματισμένος για τις επιλογές της διοίκησης της ομάδας μου.Νομίζω,δε, ότι και ο Ολυμπιακός,ο οποίος τα τελευταία χρόνια λειτουργούσε πιο ορθολογικά,έχει αρχίσει να κάνει ακατανόητα πράγματα.Προσπαθώ να καταλάβω γιατί οι δυο ''αιώνιοι'' έχουμε χάσει την πυξίδα.Ζήτημα χρημάτων δεν είναι,διότι και οι δυο αποδείξαμε ότι μπορούμε να λειτουργήσουμε και σε συνθήκες χαμηλού μπάτζετ (εμείς με τον Πεδουλάκη,οι ερυθρόλευκοι με τον Ντούντα αλλά και πέρυσι).
Για την ομάδα μου και τις μεταγραφές που κάνει: έχει καταλάβει κανείς εάν η διοίκηση στηρίζει τον Σάλε ή αν,αντίθετα,του φορτώνει επιλογές;
Δεν ρωτώ τι σημαίνει η φράση ''το παίρνω πάνω μου'' (μετά το ΣΕΦ), διότι δεν θα ήθελα να το γυρίσουμε στα ανέκδοτα.''Το παίρνω πάνω μου''=''φέρνω την πιο φτηνή επιλογή και δεν μπορώ να σπάσω το συμβόλαιο ούτε καν του Ράιτ'';Περίεργα πράγματα.Υποσχέσεις πολιτικών θυμίζουν οι εξαγγελίες της διοίκησης.Χωρίς αντίκρυσμα.
καλως ηρθες στο φορουμ!
δεν γινεται καθε χρονο, ομαδες με μικρο μπατζετ να κοντραρουν τις μεγαλυτερες. ο οσφπ πηρε 2 ευρωπαικα ετσι και περσυ εφτασε στον τελικο! ε δεν θα το κανει καθε χρονο. αυτο ειναι η εξαιρεση.
ο παο εφτασε κοντα στο φαιναλ4 με πεδουλακη δυο φορες αλλα εχει κανει πολλα (καλοκαιρινα) λαθη που του εχουν στοιχισει! (λασμε-μασιουλις) (δεν εχει σταθερο κορμο κ.α.)
οσο για την ατακα "το παιρνω πανω μου" ο ΔΓ εβαλε το χερι στην τσεπη (σε σχεση με τα ποσα που ακουγαμε οτι ηταν διαθεσιμα). τωρα αυτα μπορεσε/ηθελε, αυτα εβαλε. δυσκολες εποχες για την ελλαδα, δεν μπορουμε να εχουμε απαιτησεις του παρελθοντος. απλα εγινε ντορος για να φανει και να δειξει οτι ειναι εδω. ετσι κι αλλιως παντα μεγαλες κουβεντες λεει! (κακως για μενα)
j-kidd13
Feb 19 2016, 18:58
QUOTE(Λουπους @ Feb 19 2016, 18:19 )

Προσεχε τις εκφρασεις με τις οποιες απευθυνεσαι στους συνομιλητες σου σε παρακαλω.
Να σεβεσαι και την διαφορετικη αποψη.
green_sky
Feb 19 2016, 19:38
Μερικοι super ειδημονες που βιοποριζουν απο το μπασκετ μιλανε πολυ απαξιωτικα για το nbdl και τους παιχτες που παιζουν εκει προφανως γιατι ο Παναθηναικος πηρε δυο παιχτες απο εκει.
Ο Γιανγκ ρε μαγκα που μας εχεις πρηξει ολο αυτο το καιρο δεν επαιζε στο nbdl ? @@@@@@@@@@@@@@@
SkyFall
Feb 19 2016, 19:56
QUOTE (Ben30 @ Feb 19 2016, 18:00 )

welcome,
Για τον Ολυμπιακό πρώτα: διαφωνώ ως προς το ορθολογικά. Ουσιαστικά διέλυσαν την ομάδας του back2back πιστεύοντας ότι κάθε χρόνο θα είναι του Αγ. Χάινς και του Αγ. Λω. Έφυγαν δύο βασικότατοι Έλληνες συντελεστές τις επιτυχίας (Παπανικολάου και Σλούκας) και δεν ανανέωσαν Χάινς στα μέσα της σεζόν όπως πανεύκολα μπορούσαν να κάνουν, χάνοντας τους παίχτες το καλοκαίρι. Το ίδιο έγινε και με τους Σλούκα, Ντάνστον πέρσι, το ίδιο θα γίνει και με τον Χάντερ φέτος αν δεν τον ανανεώσουν άμεσα. Συμφωνώ στο ότι δεν χρειάζεται να πληρώνουν υπεραξίες αλλά όταν έχεις την ευκαιρία να το κάνεις το χειμώνα(παίζοντας μόνος σου) και δεν το κάνεις, το καλοκαίρι έχει πετάξει το πουλάκι.
Για τον Παναθηναικό:Κανείς δεν κατάλαβε τι στράβωμα έφαγε ο ΔΓ και διέλυσε και αυτός την ομάδα του RG το 14'. Αποφάσισε να κάνει Ελληνοποίηση με 15χρονα και όταν κατάλαβε ότι αυτό συνεπάγεται ''χαμένοι τίτλοι'' άρχισε να σκορπάει λεφτά Άνοιξη για να διορθώσει τα αδιόρθωτα με παίχτες που περίσσεψαν από ομάδες χωρίς στόχους. Φυσικά και δεν έπιασε, και φέτος αρχίσαμε πάλι από την αρχή σχεδόν από το μηδέν δίνοντας ένα καλό μπάτζετ σε άπειρο προπονητή ο οποίος κατά τη γνώμη μου δημιούργησε ένα ρόστερ με εντελώς λάθος στελέχωση για τα σύγχρονα δεδομένα της Ευρωλίγκα.
Το ''παίρνω πάνω μου'' για μένα σημαίνει ότι θα γίνουν προσθήκες σε θέσεις που βλέπει όλος ο κόσμος ότι πονάει η ομάδα και κατά τη γνώμη μου άργησε πολύ.
Συμβόλαια χωρίς ρήτρα για να σπάσουν χρειάζονται τη συγκατάθεση της ομάδας και σιγά μην έδινε τρελά λεφτά για τον Ράιτ μιας και αναφέρθηκες σε αυτόν.
Όσον αφορά το αν θα πάμε Βερολίνο με τον Χάντερ, ΝΑΙ το πιστεύει ο τρίποντος σουτέρ
rahxephon13
Feb 19 2016, 20:04
QUOTE (irving @ Feb 19 2016, 18:57 )

καλως ηρθες στο φορουμ!
δεν γινεται καθε χρονο, ομαδες με μικρο μπατζετ να κοντραρουν τις μεγαλυτερες. ο οσφπ πηρε 2 ευρωπαικα ετσι και περσυ εφτασε στον τελικο! ε δεν θα το κανει καθε χρονο. αυτο ειναι η εξαιρεση.
ο παο εφτασε κοντα στο φαιναλ4 με πεδουλακη δυο φορες αλλα εχει κανει πολλα (καλοκαιρινα) λαθη που του εχουν στοιχισει! (λασμε-μασιουλις) (δεν εχει σταθερο κορμο κ.α.)
οσο για την ατακα "το παιρνω πανω μου" ο ΔΓ εβαλε το χερι στην τσεπη (σε σχεση με τα ποσα που ακουγαμε οτι ηταν διαθεσιμα). τωρα αυτα μπορεσε/ηθελε, αυτα εβαλε. δυσκολες εποχες για την ελλαδα, δεν μπορουμε να εχουμε απαιτησεις του παρελθοντος. απλα εγινε ντορος για να φανει και να δειξει οτι ειναι εδω. ετσι κι αλλιως παντα μεγαλες κουβεντες λεει! (κακως για μενα)
Διαφωνο καθετα σε αυτο που λες η ευρωλιγκα τα τελευταια χρονια με την αλλαγη στον τροπο που παιζεται το παιχνιδι με την ολοενα και περισσοτερο επικράτηση της αθλητικοτητας ευνοει ενα συγκεκριμενο ειδος μπασκετ και αυτοι που εχουν το Know-how εχουν πιο πολλες πιθανοτητες να το πετυχουν.
Αυτο ειναι πιο εμφανη απο ποτε φετος με ομαδες με πολλαπλάσια μπατζετ που δεν εχουν προσαρμοστει στης αναγκες της εποχες να δυσκολευονται ρεαλ,μπαρτσα, μακαμπι και ομαδες με σωστη στελεχωση να ξεχωριζουν κουμπαν, μπαμπεργκ, λαμποραλ.
Θεωρω οτι μονο τυχαιο δεν ειναι οτι τα τελευταια 5 χρονια ομαδες που μπορουν να παιξουν αυτο το στυλ μπασκετ διακρινονται και συνηθως σηκονουν και την κουπα παο 11 οσφπ 12/13 μακαμπι 14 ακομη και η ρεαλ περσυ επρεπε να προσθεση λιγο σκληραδα πανω της(ασε που επαιζε στην εδρα της)για να καταφερει να το παρει, οποτε συμπτωση που επαναλαμβανεται παυει να ειναι συμπτωση.
Εν Κατακλείδι το σημαντικοτερο πραγμα στην εποχη μας ειναι η κατευθηνση που εχει μια ομαδα και η σωστη στελεχωση της μιας και η αγορα εχει διευρυνθει αρκετα και μπορεις να βρεις καλες επιλογες παντου αρκει να ξερεις που να ψαξεις και τη θελεις, τωρα με το καινουργιο συστημα του χρονου δεν ξερω αυτο κατα ποσο θα και αν αλλαξει αμφιβάλλω αλλα αυτο ειναι κουβεντα για του χρονου.
D-Wade
Feb 19 2016, 20:24
QUOTE(green_sky @ Feb 19 2016, 19:38 )

Ο Γιανγκ ρε μαγκα που μας εχεις πρηξει ολο αυτο το καιρο δεν επαιζε στο nbdl ? @@@@@@@@@@@@@@@
Οχι
manosnismo
Feb 19 2016, 20:29
QUOTE (rahxephon13 @ Feb 19 2016, 20:04 )

Διαφωνο καθετα σε αυτο που λες η ευρωλιγκα τα τελευταια χρονια με την αλλαγη στον τροπο που παιζεται το παιχνιδι με την ολοενα και περισσοτερο επικράτηση της αθλητικοτητας ευνοει ενα συγκεκριμενο ειδος μπασκετ και αυτοι που εχουν το Know-how εχουν πιο πολλες πιθανοτητες να το πετυχουν.
Αυτο ειναι πιο εμφανη απο ποτε φετος με ομαδες με πολλαπλάσια μπατζετ που δεν εχουν προσαρμοστει στης αναγκες της εποχες να δυσκολευονται ρεαλ,μπαρτσα, μακαμπι και ομαδες με σωστη στελεχωση να ξεχωριζουν κουμπαν, μπαμπεργκ, λαμποραλ.
Θεωρω οτι μονο τυχαιο δεν ειναι οτι τα τελευταια 5 χρονια ομαδες που μπορουν να παιξουν αυτο το στυλ μπασκετ διακρινονται και συνηθως σηκονουν και την κουπα παο 11 οσφπ 12/13 μακαμπι 14 ακομη και η ρεαλ περσυ επρεπε να προσθεση λιγο σκληραδα πανω της(ασε που επαιζε στην εδρα της)για να καταφερει να το παρει, οποτε συμπτωση που επαναλαμβανεται παυει να ειναι συμπτωση.
Εν Κατακλείδι το σημαντικοτερο πραγμα στην εποχη μας ειναι η κατευθηνση που εχει μια ομαδα και η σωστη στελεχωση της μιας και η αγορα εχει διευρυνθει αρκετα και μπορεις να βρεις καλες επιλογες παντου αρκει να ξερεις που να ψαξεις και τη θελεις, τωρα με το καινουργιο συστημα του χρονου δεν ξερω αυτο κατα ποσο θα και αν αλλαξει αμφιβάλλω αλλα αυτο ειναι κουβεντα για του χρονου.
Πολυ σωστο αυτο που λες, η διαφωνια μου ειναι οτι δεν εγινε η ευρωλιγκα ετσι τα τελευταια χρονια .Παντοτε η καλυτερη στελεχωση θα κερδισει το μεγαλυτερο μπατζετ( οι διαφορες βεβαια πρεπει να ειναι σε λογικα πλαισια , δεν μπορει να σκασει μια ομαδα α2 με την καλυτερη δυνατη στελεχωση αλλα με παρα πολυ μικροτερο μπατζετ να κοντραρει μια ομαδα ευρωλιγκας).Απλα τα προηγουμενα χρονια οι ομαδες που το επαιρναν ειχαν και τα 2....
rahxephon13
Feb 19 2016, 21:01
QUOTE (manosnismo @ Feb 19 2016, 20:29 )

Πολυ σωστο αυτο που λες, η διαφωνια μου ειναι οτι δεν εγινε η ευρωλιγκα ετσι τα τελευταια χρονια .Παντοτε η καλυτερη στελεχωση θα κερδισει το μεγαλυτερο μπατζετ( οι διαφορες βεβαια πρεπει να ειναι σε λογικα πλαισια , δεν μπορει να σκασει μια ομαδα α2 με την καλυτερη δυνατη στελεχωση αλλα με παρα πολυ μικροτερο μπατζετ να κοντραρει μια ομαδα ευρωλιγκας).Απλα τα προηγουμενα χρονια οι ομαδες που το επαιρναν ειχαν και τα 2....
Μπορει να μην εγινε αλλα σιγουρα μεγενθυθηκε με την περαιτέρω διεύρυνση των αγορων, παλια για να πιασει ενας αμερικανος εδω ηταν αρκετα πιο δυσκολο εγχειρημα και θα επρεπε να εχει καποια ποιοτητα και την θεληση να προσαρμοστει στο ευρωπαικο στυλ μπασκετ δες νικολας και μπατιστ.
Τωρα με την αλλαγη των κανονων που εχουν γινει τα τελευταια χρονια και την στροφη στα αθλητικα προσοντα εναντι του ταλεντου (οχι πως αυτο δεν βοηθαει) το ανοιγμα και την αναβαθμιση καινουργιων αγορων πρωταθληματων (τουρκικο/γερμανικο,ρωσικο) εχουμε μια ανευ προηγουμενου εισροη αμερικανων απο μια μεχρι προσφατως ανεγγιχτη δεξαμενη παιχτων NBADL, με αποτελεσμα την αθροα παραγωγη καταληλων παιχτων του μπασκετ που παιζεται τωρα στην ευρωπη.
Γι'αυτο μπορει η στελεχωση παντα να ηταν σημαντικη αλλα την σημερινη εποχη εχει γινει απαραιτητη ασχετα με τα λεφτα που διαθετεις πλεον τουλαχιστον απο ενα σημειο και επειτα για μενα κοντα στα 12/15 ειναι το οριο.
QUOTE (green_sky @ Feb 19 2016, 19:38 )

Μερικοι super ειδημονες που βιοποριζουν απο το μπασκετ μιλανε πολυ απαξιωτικα για το nbdl και τους παιχτες που παιζουν εκει προφανως γιατι ο Παναθηναικος πηρε δυο παιχτες απο εκει.
ξερω οτι δεν μιλας σε μενα αλλα σε αλλο παιδι αλλα για να κανω το συνηγορο του ο young και πολλοι αλλοι εκαναν ας πουμε το αγροτικο τους.Ας ποουμε ο ελλιοτ που ειναι κλασσικος παιχτης πρωτου βηματος θα χει θεματα με τα βηματα λογο οτι δεν εχει συνηθησει τους κανονισμους οχι επειδη ειναι τουβλο.αυτο βοηθαει το αγροτικο λοιπον.να ετοιμαστει και αν το εχει να ανεβει επιπεδο.τωρα θα το κανει σε μας.Μπορει και να το κανει.Θα δουμε.ΒΕΒΑΙΑ υπαρχουν καλες περιπτωσεις εκει.Ο καλυτερος ξενος κατα με της ευρωλιγκας προηλθε απο κει και τον πηρε ο αστερας.Το θεμα ειναι να ξερεις τι θες τι ανναγκες εχει η ομαδα σου και να εχεις την γνωση της αγορας εκει.
Το ξαναλεω περιμενω να δω την ομαδα.Σιγουρα θα εχουμε πιο γεματη ομαδα ,περισσοτερες ανασες,καλος ο κουζμιτς και ο παυλοβιτς δεν εφυγαν γιατι αυτοι που ηρθαν πλην χεινς ειναι εντελως απειροι και δεν ξερεις τι και αν προσφερουν.
ειμαι περισσοτερο αισιοδοξος ΑΛΛΑ καποιες επιλογες δεν κολλανε
1.και χεινς και ελλιοτ?
2.μποχωριδης 6ος γκαρντ?παπας δεν το συζηταω
3.χωρις τριαρι?ειδικα ελλαδα τι θα κανουμε.κατσε μην ξαναδηλωθει στο τελος ο παυλοβιτς ελλαδα....προσωπικα πιστευω οτι ΕΠΡΕΠΕ αφου ηταν για σουτ ο παυλοβιτς (ετσι εδειχνε τουλαχιστον καποια στιγμη) επρεπε να παμε για 3&D παιχτη.ο ΕΛΛΙΟΤ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ 3.ουτε σουτερ ειναι.τσπ
4.3 μεταγραφες στο τσακ.δεν θυμαμαι αλλη ομαδα να εκανε 3 τετοια εποχη στην ιστορια της ευρωλιγκας
ο σαλε πηρε μια ευθυνη γεμισε το ροστερ ελπιζω με επιλογες του και τωρα εχει την ευθυνη.πιστευω ειμαστε σε καλυτερο σημειο και θα ναι ενδιαφερον το τι θα δουμε
ας μην βιαζομαστε πλεον να κρινουμε
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please
click here.