QUOTE(sanmartean13 @ May 30 2016, 23:44 )
![*](../style_images/bforum/post_snapback.gif)
Ο Κόττον που είπαμε βρίσκεται?
Ο Cotton μετά το πέρασμα του απο Κίνα, υπέγραψε στους Grizzlies 10ημερο συμβόλαιο και εν συνεχεία, έως το τέλος της σεζόν, όμως στο τέλος της regular season τον αποδεσμευσαν, οπότε αυτή την στιγμή είναι ελεύθερος.
Εξακολουθώ να είμαι ένθερμος υποστηρικτής της υποψηφιοτητας του...
Το τελευταίο προτεινόμενο μου ροστερ ήταν το εξής :
PG : Καλάθης, Renfroe, Λουντζης
G : Hickman, Παππάς
SG : Feldeine
SF : Χαραλαμποπουλος, Θ.Αντετοκουνπο, Γιανκοβιτς
F : Perry Jones
PF : Gist, Μήτογλου
F-C : Justin Hamilton ή Anthony Bennett ή Maurice Ndour και ο Ζακ Ογκαστ
C : Παπαγιάννης
Η περίπτωση του Justin Hamilton θα μπορούσε να προσφέρει μια επιπλέον ευελιξία.
Γιατι αν δεν κάνω λάθος, είναι κάτοχος Κροατικου διαβατηριου, που σημαίνει οτι θα μπορούσε να αποκτηθεί σε αυτό το σενάριο ένας Αμερικανός PG, αντι του Νατουραλιζε Renfroe, όπου θα έπρεπε να καταβληθεί ένα μπαι άουτ.
Οι προτάσεις μου εδώ είναι πολύ σταθερές και πολύ συγκεκριμένες.
Tim Frazier, Bryce Cotton, ενω πλέον έχω δώσει credit και στον Darius Adams.
Εντωμεταξυ παρακολουθώ το κράξιμο που πέφτει στον Πεδουλακη...και μόνο ελάχιστες φωνές, διατηρούν μια ψύχραιμη στάση.
Όταν ανακοινωθηκε η πρόσληψη Πεδουλάκη είχα πει τα εξής...πως δεν περιμένω να πάρει ενα μαγικό ραβδάκι και σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, να κάνει θαύματα με ένα ροστερ που δεν είναι δικό του.
Πως θα ήταν σε θέση μόνο κάποιες πινελιές να προσθέσει στο τεχνικο-τακτικο σκελος, πως θα βοηθούσε προς την κατεύθυνση μιας συσπείρωσης, και την ψυχολογική ανόρθωση κάποιων παικτών.
Και τέλος, πως ξέρει τα κατατοπια του Ελληνικού πρωταθληματος και πως ανεξάρτητα των συνθηκών, ο Παναθηναϊκός δεν θα παρουσιαζε μια τέτοια εικόνα, σαν αυτή της περσινής σκούπας...
Οτι και να του καταλογιζει ο καθένας, νομίζω πως τα κατάφερε σε όλα όσα ανέφερα παραπάνω.
Έχασε 2 παιχνίδια με buzzer , στο ενα μαλιστα με υποψία non call.
Διεκδικησε με όλες του τις δυνάμεις το πρωτάθλημα, με τις πιθανότητες να είναι εις βάρος του.
Έριξε στην φωτιά τους Χαραλαμποπουλο-Παπαγιαννη και εμπιστεύτηκε τον Παππα.
Ναι, δεν χρησιμοποιησε μεγάλο rotation, ωστόσο ως έναν βαθμό, μπορω να τον δικαιολογήσω γι'αυτό.
Ανεξάρτητα απο την τελική έκβαση του πρωταθληματος, ο Παναθηναϊκός είχε οφελη λοιπόν...
Και το ότι χάθηκε το πρωτάθλημα, δεν σημαίνει πως ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να διαφοροποιησει τις προτεραιοτητες του.
Ο μπασκετικος οδικός χάρτης που θα πρέπει να ακολουθήσει, κατα την γνώμη μου είναι ένας και μόνος...
Να δώσει οργανικους ρόλους σε νεαρούς Έλληνες παίκτες και να διευρύνει περισσότερο αυτόν τον νέο πυρήνα!
Αυτο ΠΡΕΠΕΙ να είναι το ΔΑΣΟΣ, και τα περι 7ου αστεριού, και τα περι χαμενου πρωταθληματος τα ακούω βερεσέ.
Αν ο Παναθηναϊκός θέλει να κυριαρχήσει ξανά στο μέλλον,θα πρέπει να προβεί σε συνειδητες επιλογές.
Να στηρίξει έμπρακτα αυτό το concept, στο οποίο πρέπει να υπάρξει σωστός προγραμματισμος, δομή, αρχές...
Η ειδοποιός διαφορά θα γίνει και πάλι στο μέλλον, η συγκρότηση του νέου μεγάλου κορμού Ελλήνων παικτών.
Τέρμα πια στις μεσοβεζικες καταστάσεις και στα καχεκτυπα.
Στηνεις ορθολογικά το πλάνο σου , το ακολουθείς πίστα και κάποια στιγμή δικαιωνεσαι!
Οι διαφορές αναθρες κραυγές δεν πιστεύω οτι βοηθούν πουθενά!
Οπότε η επιλογή του προπονητη πρέπει να γίνει με γνώμονα, όλα όσα περιγραφω!
Και ο Πεδουλακης είναι αυτός που θα μπορούσε κατα την γνώμη μου, να τρέξει το συγκεκριμένο εγχειρημα σε μεσοπροθεσμο οριζοντα.
Για τον Μπαρτζωκα, χαίρομαι να διαβάζω πλέον υποστηρικτές του εδώ μέσα.
Το καλύτερο ταιμινγκ όμως ήταν πέρσι το καλοκαίρι, τότε που ημουν ο ΜΟΝΟΣ που επέμενε για αυτή την υποψηφιότητά του!
Τώρα το θεωρώ εξαιρετικά δύσκολο...
Διαβάζω λοιπόν αρκετό κράξιμο, την ίδια στιγμή που ο Ολυμπιακός, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΙΣΤΙΚΟΣ , ΟΠΩΣ ΣΤΟΥΣ ΠΕΡΣΙΝΟΥΣ ΤΕΛΙΚΟΥΣ , κατάφερε να πάρει το πρωτάθλημα, στην παγια τακτική του "κλεφτοπολεμου".
Επίσης διάβασα και μια έκρηξη του Σπανούλη προς όλους εκείνους που τον έλεγαν λεει παππού...
Πιθανολογω πως ο Παναθηναϊκός θα έχει ένα ακόμη όφελος απο την έκβαση του πρωταθληματος..
Και αυτό θα είναι πως ο Ολυμπιακός, θα κρύψει κατω απο το χάλι, όλες τις δυσλειτουργιες της συλλογιστικης του , και εκτιμώ οτι δεν θα διαφοροποιησει το μοντέλο του..
Και το θεωρώ ως όφελος, γιατί με διαφορετικές συνθήκες και δεδομένα στον Παναθηναϊκό, τα πράγματα θα είναι διαφορετικά του χρονου.
Ανεξάρτητα του τι ο Ολυμπιακός θα πράξει, και το αν προβεί σε διορθωτικες κινήσεις ή όχι, στρουθοκαμηλιζοντας μέσα στην κούπα, ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να επιδείξει θάρρος και ρεαλισμό.