Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Τα Καμμένα Ταλέντα της Εθνικής
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Εθνικές ομάδες
Pages: 1, 2, 3, 4, 5
ΚιτρινιΑΡΗΣ
QUOTE(a bullet for your head @ Jul 30 2008, 19:15 ) *
Απο τα 18,19 στις ομαδες τους.Ο δε Ρουμπιο 16 χρονων ειχε 15λεπτα στην Α.C.B κ' στην Ευρωλιγκα με την Μπανταλονα,ενω το καλοκαιρι θα βρισκεται στην συνθεση της εθνικης του στο Πεκινο,ερχομενος απο μια σεζον καθιερωσης στην ομαδα του,οντας 18 ετων!Και μιλαμε για το καλυτερο πρωταθλημα της Ευρωπης το Ισπανικο,οπου βλεπεις πολυ μεγαλα budget,απο πολλες ομαδες,μεγαλο ανταγωνισμο για κατακτηση στοχων,πληροτητα 100% στα γηπεδα,πολιτισμενη ατμοσφαιρα,χωρις να υπαρχει παικτης η' προπονητης που να καταγγελνει οτι του χρωστανε δεδουλευμενα,με ορους κ' κανονες που εχουν τεθει απο κοινου,απ'ολες τις εμπλεκομενες πλευρες,προκειμενου να δημιουργησουν ενα πολυ ελκυστικο προιον,ολοι ακολουθουνε το follow the rule,υπαρχουν νομοι,διαταξεις που ισχυουν κ' τηρουνται,δινουν ''βημα'' για να ξεκινησουν καριερα κ' σε νεαρους προπονητες,εκτος απο παικτες,η Εθνικη Ισπανιας ειναι υπερδυναμη κ' θα ειναι για πολλα χρονια,παιζει πολυ συγχρονο κ ελκυστικο μπασκετ ,8 Ισπανοι(Με τις νεες υπογραφες του Μαρκ Γκασολ κ' Ρουντι Φερναντεζ) εχουν αγωνιστει στο Ν.Β.Α(Δεν ξερω αν υπογραψει κ' ο Ρεγιες),κ.ο.κ..............................Παικτες που χαθηκαν ενω ειχαν πολυ μεγαλο ταλεντο κ' προοπτικες,ηταν επισης οι Μασλαρηνος,Ιγκορ Μοραιτωφ,Καραγκουτης,Δεσπος,Σουλης.Οι δε Παπαλουκας κ Ντικουδης(77')ενω εκαναν κ κανουν μεγαλη καριερα σε συλλογους κ Εθνικη,στις μικρες Εθνικες δεν υπηρχαν..Γνωμη μου κ' συναμα εκτιμηση ειναι οτι η παραγωγικη διαδικασια ειναι σε φθινουσα πορεια(Οι λογοι παμπολοι κ' ο αντικτυπος θα φανει μετα απο καποια χρονια),εξου κ' η στροφη αναζητησης προς την Ελληνικη ομογενεια της Αμερικης...

Πολλές φορές ακούω για νέους ταλαντούχους έλληνες παίκτες που δεν τους δίνονται ευκαιρίες κλπ. Από την μία σαν οπαδοί ομάδων λέμε να αγωνίζονται οι μικροί στις ομάδες από την άλλη γίνονται παράπονα γιατί δεν πήραμε τον τάδε αμερικάνο ή δείνα ευρωπαίο. Τις ευκαιρίες στους νεαρούς δεν τις απαρνούνται μόνο οι προπονητές και οι διοικήσεις αλλά και οι οπαδοί που θέλουν η ομάδα τους να κάνει το ΒΗΜΑ παραπάνω, κι εκτός από μερικά ΣΠΑΝΙΑ ταλέντα όλοι οι υπόλοιποι σαπίζουν στον πάγκο.
Εδώ υπάρχει μια λύση την οποία η ελληνική ομοσπονδία πρέπει να μελετήσει σοβαρά.
Να δωθεί η ευκαιρία στα σωματεία να έχουν δευτερές και τρίτες ομάδες οι οποίες θα μπορούν να αγωνίζονται μέχρι Β και Γ εθνική. Παίκτες και προπαντώς νεαροί να μπορούν να αγωνίζονται και στις δύο ομάδες έτσι ώστε στις δεύτερες να είναι πρωταγωνιστές να πέρνουν παιχνίδια και να ανεβάζουν την ψυχολογία τους. Έτσι θα έχουν ένα πλεονέκτημα όταν θα παίζουν έστω και παγκίτες στην Α1. ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ώστε να μπορούν να βοηθήσουν όταν θα χρειαστεί. Και όποιος έχει παίξει μπάσκετ ξέρει πόσο σημαντικό είναι να έχεις παιχνίδια... Πως είναι δυνατόν να περιμένω από έναν 16-17-18 χρονο να μπει στο τελευταίο λεπτό και να πάρει το μπάζερ μπίτερ αν δεν έχει παίξει όλη την χρονιά ούτε 30-40 λεπτά; Γι αυτό πιστεύω ότι ο Παππάς έκανε το καλύτερο που μπορούσε πηγαίνωντας στο Μπιλμπάο. Εκεί θα μπορεί να παίζει σαν βασικός στην δεύτερη ομάδα και ανάλογα με την εξέλιξη του να πάρει όλο και περισσότερη συμμετοχή στην πρώτη... Γιατί να μην μπορούσε να γίνει κι εδώ κάτι τέτοιο;;;

!!! Χατζής !!! Πέττας !!! Βασιλειάδης !!!
ΚΑΛΛΙΜΑΧΟΣ
1. Ρετζιάς. Έπρεπε να γίνει ο ακλόνητος πύργος της εθνικής. Για αυτό προοριζόταν.
2. Γαλακτερός. Παρουσιαζόταν (ασχέτως αν ήταν) ως σούπερμαν. Δυάρι πάνω από δύο μέτρα με τρομερό άλμα και μυϊκή δύναμη, και εξαιρετικό σουτ (αλλά χωρίς χειρισμό της μπάλας).
Αυτοί οι δύο εμφανίζονταν ήδη ως σούπερ σταρ (όχι μόνο στα εφηβικά) και πήραν τον κατήφορο.

Παπανικολάου: Δεν είναι το ίδιο. Για λίγα χρόνια έφτασε εκεί που πιστεύαμε. (Μάλιστα φαινόταν ένα διάστημα ότι από την παγκόσμια εφηβική του 1995 αυτός θα πιάσει περισσότερο, και από τον Ρετζιά. Μάλλον είχε ήδη πιάσει στον Ολυμπιακό.) Ήταν ένας μικρός Τσαρλς Μπάρκλεϋ, σε εκρηκτικότητα, δύναμη και όγκο, άμυνα και επίθεση, σουτ -μέχρι και στα τρίποντα. Ξαφνικά, εντελώς απότομα, έχασε το σουτ. Σαν ξαφνική αναπηρία. Το ίδιο που είχε πάθει και ο μεγάλος σουτέρ στα νιάτα του Ζάρκο Πάσπαλιε, ξαφνικά δεν μπορούσε να σουτάρει ούτε βολή. (Ο Παπανικολάου, μετά από χρόνια, είχε μια ξαφνική αναλαμπή με τα τρίποντα που έβαλε πέρισυ στον 5ο αγώνα με τον Ολυμπιακό.) Αλήθεια, έχει δοθεί ποτέ εξήγηση για την αιτία της ξαφνικής αναπηρίας στο σουτ του Πάσπαλιε και του Παπανικολάου;
panos75
Για Παπανικολάου δεν ξέρω, άλλωστε ποτέ δεν ήταν σταθερός σουτέρ. Τη μια μέρα μπορεί να σου βαζε το ένα τρίποντο μετά το άλλο, και την άλλη να έχει 0/6 βολές.

Για τον Πάσπαλιε κυκλοφορεί υπό μορφή αστικού θρύλου η εξής εκδοχή: τον χειμώνα του 1993/94 είχε ήδη αποφασίσει ότι θ'άφηνε τον Ολυμπιακό για να ξαναπροσπαθήσει στο ΝΒΑ. Το έριξε στα βάρη λοιπόν με αποτέλεσμα να υποστεί ένα ατύχημα που ουσιαστικά του αχρήστεψε το χέρι που σούταρε.
assist
Γειά σε όλους στην παρέα. Πρώτο post σε περίεργο θέμα αλλά ωραίο.

Ας το θέσουμε πολύ απλοϊκά το θέμα. Καμένο ταλέντο είναι ο παίκτης που ενώ το έχει δεν δουλεύει και μένει ταλέντο. Και όταν μιλάμε για ταλέντο δεν εννοούμε να βάζει 40αρες μόνο. Γιατί στο μπάσκετ συνηθίζεται να παίζεται και άμυνα. Ο συνδυασμός είναι που κάνει το ολοκληρωμένο ταλέντο.
Τώρα……
1) Πείτε μου που κολλάει ο Τσακαλίδης; Το παλικάρι είχε καλό DNA όσο αφορά το ύψος και πήρε μπόι. Αλλά από εκεί και πέρα δεν σημαίνει ότι όποιος είναι ψηλός το’ χει κιόλας και ότι μάλιστα το έκαψε. Το ταλέντο εννοώ.
2) Ο Αλβέρτης ένα σουτ είχε και τέλος πάντων για αυτό που είχε όλα καλά πήγαν για αυτόν οπότε δε καταλαβαίνω γιατί μπήκε και αυτός στη λίστα.
3) Ο Γαλακτερός μου φαινόταν πάντα λίγο μονοκόμματος χωρίς να έχει και τόσο αρμονικές κινήσεις για παίκτη μπάσκετ. Ώρες ώρες έμοιαζε με λύκο που δεν μπορούσε να στρίψει.
Υπερτιμημένος. Παίκτης εντελώς παλαιάς κοπής, για την εποχή που έπαιζε καλούτσικα.
4) Ο Φώτσης δεν καταλαβαίνω και αυτός γιατί είναι στη λίστα. Μια χαρά το παλικάρι. Ξεκίνησε σαν ταλέντο. Αλλά μια χαρά την κάνει τη δουλειά στο γήπεδο. Πολύ χρήσιμος παίκτης. Και η πορεία του μπορεί να μην εξελίχθηκε όπως αναμενόταν αλλά δεν μου φαίνεται καθόλου άσχημη.
5) Και τώρα ο καλύτερος παίκτης για την ηλικία του το 95. Δυστυχώς έμεινε σε εκείνη τη ηλικία για πάντα. Ονόματα δεν λέμε, όπως δεν λέμε ότι το ίδρωσε το πράγμα. Μπορεί να μην ήθελε άλλωστε, αφού όταν λύνεις και το οικονομικό σου μπορεί να μην σε ενδιαφέρει κιόλας. Αυτό δεν είναι κακό, απλά μια επιλογή.
6) Και τώρα ο τελευταίος και πραγματικά καμένος μέχρι το κόκκαλο. Πάντως ποτέ δεν είναι αργά. Αν και πλέον μου φαίνεται λίγο δύσκολο τώρα πια. Ο Ταπούτος πραγματικά έβγαλε τα μάτια του μόνος του. Οπότε σίγουρα είναι και η πρώτη επιλογή μου από αυτή τη λίστα.
Πάντως ωραίο τοπικ, θυμηθήκαμε και κάτι ονόματα ρε παιδί μου……..

Τον Κρητικό του Περιστερίου τον έχει δει κανείς, αυτή τη ταλεντάρα.
Τρέλα που πουλάνε μερικές φορές ορισμένοι πάντως.
a bullet for your head
QUOTE(assist @ Aug 24 2008, 01:06 ) *
Τον Κρητικό του Περιστερίου τον έχει δει κανείς, αυτή τη ταλεντάρα.
Τρέλα που πουλάνε μερικές φορές ορισμένοι πάντως.

Τον Μυριουνη..?
Hellas On fire
Οχι εννοει τον παικτη Κρητικο. Δεν τον εχω δει αλλα εχω ακουσει και εγω για ταλεντο και μετα τιποτα.

Για μενα κατεξοχην ταλεντο που πηρε ευκειριες αλλα δεν δουλεψε για να τις αξιοποιησει ηταν ο Ρεντζιας.
ειδικα αν αφιερωνει κοπο στο να μαθει αμυνα, παροτι ηταν σχετικα αδυναμος σαν κατασκευη θα μιλουσαμε για φοβερο παικτη. Απο την αμυνα εχανε.
a bullet for your head
QUOTE(Hellas On fire @ Aug 28 2008, 14:33 ) *
Οχι εννοει τον παικτη Κρητικο.

Το ξερω.Απλα εγω του αντιπροτεινα τον Μυριουνη,που τοσα πολλα ειχαν λεχθει κ ακουστει περι του ταλεντου του κ της προοπτικης αυτου
kaukasios
QUOTE(a bullet for your head @ Aug 28 2008, 20:30 ) *
Το ξερω.Απλα εγω του αντιπροτεινα τον Μυριουνη,που τοσα πολλα ειχαν λεχθει κ ακουστει περι του ταλεντου του κ της προοπτικης αυτου

ο μυριουνης ειχε μια καλη σταδιοδρομια αν σκεφτει κανεις το σοβαρο προβλημα που αντιμετωπιζε στην μεση.γιαυτο εκοψε νωρις το μπασκετ.
nikefalin
Τον Κρητικό τον θυμάμαι το 94 που έκανε στα 16 του ντεπούτο με τους άνδρες σε κάποια φιλικά. Δυστυχώς το παιδί δεν είχε καμμία σοβαρή εξέλιξη και η καριέρα του περιορίστηκε στις εθνικές κατηγορίες πλην Α1 (οπου έπαιξε λίγο με το Περιστέρι)
kaukasios
QUOTE(nikefalin @ Aug 28 2008, 20:51 ) *
Τον Κρητικό τον θυμάμαι το 94 που έκανε στα 16 του ντεπούτο με τους άνδρες σε κάποια φιλικά. Δυστυχώς το παιδί δεν είχε καμμία σοβαρή εξέλιξη και η καριέρα του περιορίστηκε στις εθνικές κατηγορίες πλην Α1 (οπου έπαιξε λίγο με το Περιστέρι)

να συμπληρωσω οτι αυτα τα φιλικα τα ειχε δωσει η εθνικη ομαδα στο γηπεδο του πυργου!!!εγω θεωρω οτι ενα πολυ μεγαλο ταλεντο που δεν επαιξε μπασκετ ειναι ο χαρης μαρκοπουλος.πολυ μεγαλο ταλεντο ο οποιος ηταν ατυχος.αυτο το παιδι θα πηγαινε πολυ ψηλα γιατι εκτος απο προσοντα ειχε πολυ μυαλο.ομως ενα πολυ σοβαρο προβλημα υγειας τον αναγκασε να κοψει το μπασκετ.
profitisilias9
Ενα πολύ μεγάλο ταλέντο στα 16του που δεν έκανε μεγάλη καριέρα ήταν ο Καράγκουτης. Επίσης ο Ταπούτος κάποτε χαρακτηρίστηκε νέος Κούκοτς, σούπερσταρ κ.α. αλλά ποτέ δεν είχε την εξέλιξη που περιμέναμε. sad.gif
profitisilias9
Επίσης το καλοκαίρι του 91 ο κάτοχος του αργυρού μεταλλίου με την εθνική ελπίδων, Κώστας Μωραϊτης είχε κάνει θραύση με το ταλέντο του και το εξαιρετικό του σουτ αλλά κατάντησε να βολοδέρνει στο Παγκράτι σαν αντάλλαγμα του Μπακατσιά που μεταγράφηκε στον Ολυμπιακό. sad.gif
kaukasios
ενα αλλο ταλεντο το οποιο δεν ειχε την αναλογη καριερα ειναι ο μπαρλας.αρχηγος και βασικος ασσος στην εθνικη παιδων και εφηβων που κατεκτησε το πανευρωπαικο και το παγκοσμιο.τωρα καπου τον πηρε το ματι μου σε ομαδα γεθνικης.
panos75
ενα αλλο ταλεντο το οποιο δεν ειχε την αναλογη καριερα ειναι ο μπαρλας.αρχηγος και βασικος ασσος στην εθνικη παιδων και εφηβων που κατεκτησε το πανευρωπαικο και το παγκοσμιο.τωρα καπου τον πηρε το ματι μου σε ομαδα γεθνικης.

Με τίποτα. Ο Μπαρλάς ήταν ο πλέον ατάλαντος από τους παίκτες που αποτελούσαν τον κορμό της ομάδας που ανδείχτηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης στους Παίδες το '93 και Κόσμου στους Έφηβους το '95.
Ένας πόιντ γκαρντ χωρίς σουτ, πάσα, ντρίμπλα που το μόνο που ήξερε ήταν να τρέχει. Πολύ βολικό γι'αυτές τις ομάδες με τους υπερταλαντούχους εκτελεστές (Ρεντζιάς, Παπανικολάου, Κακιούζης, Καράγκουτης, Χατζής).

Ποτέ όμως δεν τον θεώρησα ταλέντο. Ακόμη κι'ο Καλαϊτζής που ήταν αναπληρωματικός του ήταν πιο ελπιδοφόρος. Επομένως κατά τη γνώμη μου η καριέρα του ήταν αυτή ακριβώς που αναμενόταν.
jimol34
Απ' όσο θυμάμαι, ο Μπαρλάς αν και ξεκίναγε βασικός στο Παγκόσμιο του 95, τελικά έπαιρνε πολύ λιγότερο χρόνο από τον Καλαϊτζή. Ο Καλαϊτζής προσέφερε ασύγκρητα περισσότερο στην ομάδα. Και στην ΑΕΚ που πήγε δεν έκανε απολύτως τίποτα.

Μιας και γυρίσαμε σε εκείνη την εποχή, σκέφτομαι τι ταλεντάρα ήταν ο Παπανικολάου ο οποίος έκανε και 2 φοβερές πρώτες χρονιές στον ΟΣΦΠ και μετά δεν μπορούσε να βάλει βολή.

Την καλύτερη καριέρα τελικά από αυτή την ομάδα την έκαναν οι Κακιούζης, Χατζής.
a bullet for your head
QUOTE(kaukasios @ Aug 29 2008, 22:43 ) *

Αρδηττος
gallistis
υπαρχουν καποια παλια θρεντ διαμαντακια.κατα τη γνωμη μου ο ρεντζιας πηγε χαμενος.ειναι δυνατον ανθρωπος που στο πρωτο ημιχρονο του τελικου το 95 για το παγκοσμιο με την αυστραλια να βγαζει τεντεξ 1.70,και μετα η καριερα του να αναλωνεται σε split και σουτακια απο τα 5 μετρα?ο αλβερτης ηταν περιορισμενων δυνατοτητων με μονο οπλο το καλο του σουτ.ο φωτσης δεν εχει το μυαλο για κατι παραπανω.ο γαλακτερος ειχε τραυματιστει πολυ ασχημα δυο φορες στα ποδια του σε περιοδους που παθαινες μηνισκο και διακινδυνευες τη καριερα σου.
EIMAI ARIANOS
αυτό είναι thread. καιρόsι να βγάλω κάπου το δηλητήριο μου για τον Αλβέρτη.

Όχι ρε παιδιά και ταλέντο ο Αλβέρτης!! πιο πολύ θα άξιζε να μπει στην κατηγορια ως υπερτιμημένος ΑΤAΛΑΝΤΟΣ παρα κάπου που να έχει την λέξη ταλέντο

smiley.gif

( υπερβάλλω αλλα το ίδιο υπερβολικό είναι να είναι εδώ .. γιατί ταλέντο δεν ήταν. Πιο πολύ από αυτόν μου άρεσε ο Οικονόμου )

Και τώρα που έβγαλα δηλητήριο και ηρέμησα θα πω ότι πολύ μεγάλο ταλέντο ήταν ο Τζανής Σταυρακόπουλος.
Τεράστιος επιθετικός που έπαιξε σε χρονια που η άμυνα ήταν το 70% του μπάσκετ σε ένα αγώνα.
Θυμάμαι μια φάση που πραγματικά είχε κάνει τον Ντίνο Αγγελίδη να μοιάζει με παιδί νηπιαγωγείου. Δεν είχε τριπλά και τον είχε κλείσει καλά ο Ντίνος με ψηλά τα χερια. Ο Τζανής τότε του πέρασε την μπάλα πίσω από την πλάτη (του Ντίνου) με αποτέλεσμα ο τρισμέγιστος Ντίνος να γυρίσει να δει τι παιζόταν από πίσω του. Μέχρι να χαμπαριάσει όμως ο Τζανής το είχε καρφώσει το σουτάκι .... Τρελή φάση δε ξέρω αν την θυμάται κάνας άλλος ???

Πάντως γενικά. Ναι ο Φώτσης αξίζει να είναι εδώ θα μπορούσε να έπαιζε τρελό μπάσκετ. Όπως και ο Φάνης Χριστοδουλου.

Αλλα ο Φάνης αν δούλευε το ταλέντο του δε θα ήταν αυτή η "ΜΟΡΦΑΡΑ" που ήταν και κατά την γνώμη καλά έκανε .

Ελπίζω ο ΣΟΦΌ να μη μπει σε αυτήν την λίστα , τη πόρτα την έχει ανοίξει και το ένα πόδι του το έχει βάλει ....
gallistis
QUOTE(EIMAI ARIANOS @ Jul 24 2009, 22:17 ) *
Και τώρα που έβγαλα δηλητήριο και ηρέμησα θα πω ότι πολύ μεγάλο ταλέντο ήταν ο Τζανής Σταυρακόπουλος.
Τεράστιος επιθετικός που έπαιξε σε χρονια που η άμυνα ήταν το 70% του μπάσκετ σε ένα αγώνα.
Θυμάμαι μια φάση που πραγματικά είχε κάνει τον Ντίνο Αγγελίδη να μοιάζει με παιδί νηπιαγωγείου. Δεν είχε τριπλά και τον είχε κλείσει καλά ο Ντίνος με ψηλά τα χερια. Ο Τζανής τότε του πέρασε την μπάλα πίσω από την πλάτη (του Ντίνου) με αποτέλεσμα ο τρισμέγιστος Ντίνος να γυρίσει να δει τι παιζόταν από πίσω του. Μέχρι να χαμπαριάσει όμως ο Τζανής το είχε καρφώσει το σουτάκι .... Τρελή φάση δε ξέρω αν την θυμάται κάνας άλλος ???

τη θυμαμαι τη φαση,μαλιστα εκεινη την εποχη ειχε γινει τοσο της μοδας που πολλοι την δοκιμαζαν συνεχεια στα ανοιχτα μιμουμενοι τον τζανη,ο οποιος ηταν πραγματικα μεγαλο ταλεντο και φαινεται οτι του αρεσει το αθλημα γι,αυτο και παιζει στα 38 του στον αετο καλλιθεας οταν καποιοι αλλο το εκοψαν στα 29
EIMAI ARIANOS
QUOTE(gallistis @ Jul 24 2009, 22:08 ) *
τη θυμαμαι τη φαση,μαλιστα εκεινη την εποχη ειχε γινει τοσο της μοδας που πολλοι την δοκιμαζαν συνεχεια στα ανοιχτα μιμουμενοι τον τζανη,ο οποιος ηταν πραγματικα μεγαλο ταλεντο και φαινεται οτι του αρεσει το αθλημα γι,αυτο και παιζει στα 38 του στον αετο καλλιθεας οταν καποιοι αλλο το εκοψαν στα 29

με συγκίνησες τώρα που την θυμάσαι. Πολλοί γνωστοί μου που βλέπαν μπάσκετ τότε στην et1 δε την θυμούντe ( τι chris webber και tzordanies .. τζανής λέμε ).

Πάντως δε ξέρω αν είναι εντύπωση μου αλλα τότε οι έλληνες που παίζαν μπάσκετ ήταν πιο πολύ επιθετικοί παίκτες παρα αμυντικοί και πολύ καλοί επιθετικοί maistas.

είχαν τα σωστά πρότυπα ( βλ Γκάλης )

Τι έγινε και άρχισε ο κατήφορος όσο αφορά τους επιθετικούς έλληνες παίκτες δε ξέρω ( Δε θέλω να ακούω για σπανούλη σας παρακαλώ μέχρι και ο μπαλογιάννης ήταν καλύτεροs sto 2 από αυτόν μην πω για Lιαδέλη και μου πείτε πείτε ότι είμαι αριανός και τα λέω ).

Νομίζω ότι αυτό έγινε επειδή κυριάρχησε η Γιουγκοσλαβικη προπονητική σχολη στο ελληνικό μπάσκετ....

Προσωπική μου άποψη είναι καλύτερα να συνορεύαμε με Λιθουανία....

Anyway προσπαθώ να θυμηθώ το όνομα ενός παίκτη στον Ηρακλή τότε που βγήκε τρίτος στην A1 ( έπαιζε τριάρι με πολύ καλο τρίποντο "χρισακοπουλος" νομίζω δεν είμαι πολύ σίγουρος που ήταν αρκετά καλός αλλα χάθηκε)

Αν κάποιος θυμηθεί αυτόν ας μου πει και το όνομα ενός ψηλού ( μαυρομάλλης έλληνας ) που έπαιζε στον Ηρακλή πάλι και νομίζω ότι πέρασε και από Arh και το παρατσούκλι του ήταν "γιατρός"
Gravedigger
QUOTE (EIMAI ARIANOS @ Jul 24 2009, 23:55 ) *
Τι έγινε και άρχισε ο κατήφορος όσο αφορά τους επιθετικούς έλληνες παίκτες δε ξέρω ( Δε θέλω να ακούω για σπανούλη σας παρακαλώ μέχρι και ο μπαλογιάννης ήταν καλύτεροs sto 2 από αυτόν μην πω για Lιαδέλη και μου πείτε πείτε ότι είμαι αριανός και τα λέω ).

Σε τι ακριβώς είναι καλύτερος ο Μπαλλογιάνης από τον Σπανούλη?
QUOTE (EIMAI ARIANOS @ Jul 24 2009, 23:55 ) *
Νομίζω ότι αυτό έγινε επειδή κυριάρχησε η Γιουγκοσλαβικη προπονητική σχολη στο ελληνικό μπάσκετ....

Το ότι επηρεαστήκαμε από την Γιουγκοσλάβικη σχολή ,σύμφωνα με σένα, φταίει που οι παίχτες είναι αμυντικογενείς?Ποιος Γιουγκοσλάβος παίζει άμυνα?Οι καλύτεροι ήταν γνωστοί για τις επιθετικές τους αρετές,όχι για την άμυνα.

gallistis
QUOTE(EIMAI ARIANOS @ Jul 24 2009, 23:55 ) *
με συγκίνησες τώρα που την θυμάσαι. Πολλοί γνωστοί μου που βλέπαν μπάσκετ τότε στην et1 δε την θυμούντe ( τι chris webber και tzordanies .. τζανής λέμε ).

Anyway προσπαθώ να θυμηθώ το όνομα ενός παίκτη στον Ηρακλή τότε που βγήκε τρίτος στην A1 ( έπαιζε τριάρι με πολύ καλο τρίποντο "χρισακοπουλος" νομίζω δεν είμαι πολύ σίγουρος που ήταν αρκετά καλός αλλα χάθηκε)

Αν κάποιος θυμηθεί αυτόν ας μου πει και το όνομα ενός ψηλού ( μαυρομάλλης έλληνας ) που έπαιζε στον Ηρακλή πάλι και νομίζω ότι πέρασε και από Arh και το παρατσούκλι του ήταν "γιατρός"

ευ με συγκινησες που μου θυμησες τη φαση.την επομενη φορα που θα παω για μπασκετ θα προσπαθησω να την ξαναεφαρμοσω.
1)εννοεις τον χρυσανθοπουλο?νομιζω οτι τον πηραμε απο τον παο,ειχε καλο τριποντο αλλα μονο αυτο.πρεπει να ηταν αρχηγος την εποχη του κυπελου
2)εννοεις τον παμμεγιστο δημητρη παπαδοπουλο τον επονομαζομενο γιατρο?(ηταν κανονικος γιατρος)
ηρθε απο τον ηρακλη αλλα ηταν περισσοτερο τ(κ)ριαρι.τους ειχε κανει ολους μαγκες ο ανκραμ-ινγκραμ,και φαινονταν καλοι.αργοτερα τον πηρε ο ιωαννιδης στην αεκ και διεπρεψε rolleyes.gif
cartmaniac
QUOTE(EIMAI ARIANOS @ Jul 24 2009, 23:55 ) *

Πάντως δε ξέρω αν είναι εντύπωση μου αλλα τότε οι έλληνες που παίζαν μπάσκετ ήταν πιο πολύ επιθετικοί παίκτες παρα αμυντικοί και πολύ καλοί επιθετικοί maistas.

είχαν τα σωστά πρότυπα ( βλ Γκάλης )

Οταν ο Ηρακλης βγηκε 3ος στην α1 (1994-1995) τριαρι επαιζε ο Χωλοπουλος. Ο οποιος ναι μεν,θεωρειται μεγαλη περιπτωση καμμενου ταλεντου, αλλα δεν ειναι μαυρομαλλης ουτε ειχε παρατσουκλι "γιατρος".Αυτο ηταν το παρατσουκλι του Παπαδοπουλου.
man10
QUOTE(gallistis @ Jul 25 2009, 07:57 ) *
2)εννοεις τον παμμεγιστο δημητρη παπαδοπουλο τον επονομαζομενο γιατρο?(ηταν κανονικος γιατρος)
ηρθε απο τον ηρακλη αλλα ηταν περισσοτερο τ(κ)ριαρι.τους ειχε κανει ολους μαγκες ο ανκραμ-ινγκραμ,και φαινονταν καλοι.αργοτερα τον πηρε ο ιωαννιδης στην αεκ και διεπρεψε rolleyes.gif

Για την ακριβεια στρατιωτικος Γιατρος αρχικα,αλλα μετα δεν αντεξε επειδη δυσκολευοταν να παει στους αγωνες και πηγε απλη Ιατρικη.Καλος παικτης παντως.
T.W.Is.M.
Στο θεμα παντως χωρις πολλη σκεψη ψηφισα Ρεντζια. Μπορει να εκανε μια εξιοπρεπη καριερα και να επαιξε σε καλες ομαδες με ενα μικρο περασμα απο το ΝΒΑ, αλλα οι προοπτικες που ειχε ηταν πολυ ανωτερες, οπως εδειχνε. Θεωρω οτι παιχτης που βγαζει τελικο παγκοσμιου εφηβων με τριπλ-νταμπλ(και με μπλοκ, οχι με ασιστ) παιζοντας σε μια ομαδα που κερδισε ολους τους αντιπαλους της με πανω απο 18 ποντους εχει προοπτικη οχι απλα να παει στο ΝΒΑ και να παιξει 30 ματς, αλλα να κανει την καριερα του Γιαο Μινγκ(αυτη που εκανε μεχρι φετος δηλαδη πριν σπασει το ποδι του, γιατι για τη συνεχεια δεν παιρνω και ορκο πλεον).
Απο κει και περα Φωτσης και Ταπουτος ειχαν ταλεντο επισης, ο μεν Φωτσης εκανε καριερα και κανει ακομα, ο δε Ταπουτος ειναι οντως χαμενο ταλεντο, αλλα πιστευω οτι το ταβανι του θα ηταν να γινει ενας πολυ καλος παιχτης επιπεδου Ευρωλιγκα ή να πηγαινε στο ΝΒΑ με αξιοπρεπη παρουσια. Κατι που απεχει απ το αντιστοιχο του Ρεντζια.
il postino
το μεγαλυτερο ταλεντο που δεν επαιξε μπασκετ για μενα ειναι ο ταπουτος. τον εβλεπα με τον ζηση στη ροδο με την εθνικη πριν απο μερικα χρονια και δεν πιστευα στα ματια μου! του δοθηκαν πολλεσ ευκαιριεσ αλλα........

θα ελεγα τον σχορτσιανιτη αλλα τουλαχιστον αυτος γινεται επιλογη στην εθνικη και παιζει στον ολυμπιακο (λεμε τωρα...).

ταπουτος μαγκες! τεχνικα εχει τα παντα , εχει σωμα , μυαλο να ειχε να τον θαυμαζαμε αλλα δε μπορεις να τα εχεις ολα 69.gif

ακουσα μαλιστα οτι εκοψε ακομα και το σχολειο ,απο κει να καταλαβει κανεις!!!

κριμα , πολυ κριμα!
Ilias7
Ενας ακομα που δεν ειχε την εξελιξη που ολοι μας περιμεναμε και δεν αναφερεται σους αρχικους ειναι ο Βασιλειαδης...Παιχτης των 25 ποντων Μ.Ο. με τις μικρες εθνικες..Παραμενει ακομα πρωτος σκορερ..
T.W.Is.M.
QUOTE(Ilias7 @ Jul 31 2009, 18:16 ) *
Ενας ακομα που δεν ειχε την εξελιξη που ολοι μας περιμεναμε και δεν αναφερεται σους αρχικους ειναι ο Βασιλειαδης...Παιχτης των 25 ποντων Μ.Ο. με τις μικρες εθνικες..Παραμενει ακομα πρωτος σκορερ..

Ο Ζησης ειχε ακομα περισσοτερους στις πιο μικρες εθνικες. Ηταν ο πρωτος παιχτης που οι Σερβοι επελεξαν να αντιμετωπισουν με μικτη αμυνα 1-4 μετα τον Γκαλη! Αλλα εδω στην Ελλαδα μας αρεσουν οι ωριμοι all-around παιχτες που κανουν πολλες δουλειες στο γηπεδο και δεν περιοριζονται μονο στο σκοραρισμα. Σημερα μεχρι και τον Γκαλη θα τον καναμε παιχτη των 17-18 ποντων... angry_red.gif
Ilias7
QUOTE(T.W.Is.M. @ Jul 31 2009, 18:26 ) *
Ο Ζησης ειχε ακομα περισσοτερους στις πιο μικρες εθνικες. Ηταν ο πρωτος παιχτης που οι Σερβοι επελεξαν να αντιμετωπισουν με μικτη αμυνα 1-4 μετα τον Γκαλη! Αλλα εδω στην Ελλαδα μας αρεσουν οι ωριμοι all-around παιχτες που κανουν πολλες δουλειες στο γηπεδο και δεν περιοριζονται μονο στο σκοραρισμα. Σημερα μεχρι και τον Γκαλη θα τον καναμε παιχτη των 17-18 ποντων... angry_red.gif

Δεν ειναι πλεον μονο φαινομενο που παρουσιαζεται μονο στην Ελλαδα..Εχει αρχισει και συμβαινει σε ολη την Ευρωπη..Πλεον ζητηται να μπορεις να κανεις κατι σε ολα τους τομεις παρα να εισαι σε 2-3 τομεις πολυ καλος...
xxx-4711
QUOTE(T.W.Is.M. @ Jul 30 2009, 20:40 ) *
Στο θεμα παντως χωρις πολλη σκεψη ψηφισα Ρεντζια. Μπορει να εκανε μια εξιοπρεπη καριερα και να επαιξε σε καλες ομαδες με ενα μικρο περασμα απο το ΝΒΑ, αλλα οι προοπτικες που ειχε ηταν πολυ ανωτερες, οπως εδειχνε. Θεωρω οτι παιχτης που βγαζει τελικο παγκοσμιου εφηβων με τριπλ-νταμπλ(και με μπλοκ, οχι με ασιστ) παιζοντας σε μια ομαδα που κερδισε ολους τους αντιπαλους της με πανω απο 18 ποντους εχει προοπτικη οχι απλα να παει στο ΝΒΑ και να παιξει 30 ματς, αλλα να κανει την καριερα του Γιαο Μινγκ(αυτη που εκανε μεχρι φετος δηλαδη πριν σπασει το ποδι του, γιατι για τη συνεχεια δεν παιρνω και ορκο πλεον).
Απο κει και περα Φωτσης και Ταπουτος ειχαν ταλεντο επισης, ο μεν Φωτσης εκανε καριερα και κανει ακομα, ο δε Ταπουτος ειναι οντως χαμενο ταλεντο, αλλα πιστευω οτι το ταβανι του θα ηταν να γινει ενας πολυ καλος παιχτης επιπεδου Ευρωλιγκα ή να πηγαινε στο ΝΒΑ με αξιοπρεπη παρουσια. Κατι που απεχει απ το αντιστοιχο του Ρεντζια.

βασικη αιτια για τις φοβερες επιδοσεις του ρεντζια στο παγκοσμιο εφηβων δεν ηταν το ταλεντο του αλλα μαλλον οι μετριοι παικτες που αντιμετωπισε. νισεβιτς, σαμακι γουοκερ, βαις και ντουαιτ (βασικος σεντερ της αυστραλιας πολυ αθλητικος παικτης αν και μονο 2.04) δεν ειναι και οι καλυτεροι σεντερ του κοσμου ουτε εκαναν καμια φοβερη καριερα.
paris13
παιδια ο διαμαντοπουλος δεν χωρα εδω???
gallistis
QUOTE(xxx-4711 @ Aug 1 2009, 07:50 ) *
βασικη αιτια για τις φοβερες επιδοσεις του ρεντζια στο παγκοσμιο εφηβων δεν ηταν το ταλεντο του αλλα μαλλον οι μετριοι παικτες που αντιμετωπισε. νισεβιτς, σαμακι γουοκερ, βαις και ντουαιτ (βασικος σεντερ της αυστραλιας πολυ αθλητικος παικτης αν και μονο 2.04) δεν ειναι και οι καλυτεροι σεντερ του κοσμου ουτε εκαναν καμια φοβερη καριερα.

εννοεις οτι επρεπε να λεγεται σαπακι γουοκερ?
captain charisma
ασχετο αλλα ο σαμακι πηρε ομως 1 πρωταθλημα νβα ως βασικο 4αρι των λεικερς του σακ και του μπραιαντ
saleasss
QUOTE(paris13 @ Aug 1 2009, 09:26 ) *
παιδια ο διαμαντοπουλος δεν χωρα εδω???

Πολυ σωστός. Επίσης και ο Χατζής πρέπει να είναι στην λίστα.
Ο Φραγκι, ο Ρετζιάς, ο Γαλακτερός μπορεί να μην πιάσανε οροφή, αλλά είχαν μια αξιόλογη πορεία σε ευπόλυπτες ομάδες και μεγάλα οικονομικά οφέλη.
Razorblade Fish
Ενταξει,Τσακαλιδης και ταλεντο στην ιδια προταση ειναι απο μονο του αστειο...Ο αλβερτης μια χαρα πορεια εκανε και δεν νομιζω να ειχε πολυ περισσοτερο ταλεντο απο οσο ανεδειξε...Γαλακτερο δεν εχω δει πολυ και δεν εχω αποψη.Ταπουτος σιγουρα δεν πετυχε οσα μπορουσε αλλα τι να πουν και οι αλλοι 2...Ρετζιας ειχε και προβληματα τραυματισμων,του δινω ενα ελαφρυντικο...Φωτσης ομως?Τσακωμενος με τη ρακετα και την επαφη..Απολυτως κανενα επιθετικο παιχνιδι,περα απο το σουτ απο τα 7 μετρα...Χαραμισε το ταλεντο του,τα τρομακτικα αθλητικα του προσοντα(ειδικα για Ελληνα) και μενει σε υψηλο επιπεδο λογω του αξιοπιστου στατικου σουτ και της εφεσης στα ριμπαουντ...Χρησιμος παικτης,αλλα ειναι αυτο αρκετο για καποιον με τα προσοντα του?Ψηφιζω Batman
GMlls
διαφωνώ. ο αλβέρτης και ο φώτσης είναι άστοχο να βρίσκονται στην ψηφοφορία, γιατί έχουν κάνει μεγάλη καριέρα.
ο τσακαλίδης δεν ήταν ποτέ ταλέντο. ο γαλακτερός αυτά μπορούσε, αυτά έκανε.

τον ρετζιά τον φάγανε οι μεταγραφές. δεν στέριωσε κάπου να δουλέψει και κάπου το έχασε.

η ψήφος μου στον ταπούτο. όταν ήταν έφηβος πετούσε πανω στο τερέν. μεγάλη απογοήτευση η συνέχεια. όποιος τον είχε δει σε παιδικά, εφηβικά, ξέρει. το παιχνίδι του ήταν σαν του τσινόμπιλι για να καταλάβετε.
Razorblade Fish
QUOTE(EIMAI ARIANOS @ Jul 24 2009, 22:17 ) *
αυτό είναι thread. καιρόsι να βγάλω κάπου το δηλητήριο μου για τον Αλβέρτη.

Όχι ρε παιδιά και ταλέντο ο Αλβέρτης!! πιο πολύ θα άξιζε να μπει στην κατηγορια ως υπερτιμημένος ΑΤAΛΑΝΤΟΣ παρα κάπου που να έχει την λέξη ταλέντο

smiley.gif

( υπερβάλλω αλλα το ίδιο υπερβολικό είναι να είναι εδώ .. γιατί ταλέντο δεν ήταν. Πιο πολύ από αυτόν μου άρεσε ο Οικονόμου )

Πάντως γενικά. Ναι ο Φώτσης αξίζει να είναι εδώ θα μπορούσε να έπαιζε τρελό μπάσκετ. Όπως και ο Φάνης Χριστοδουλου.

Αλλα ο Φάνης αν δούλευε το ταλέντο του δε θα ήταν αυτή η "ΜΟΡΦΑΡΑ" που ήταν και κατά την γνώμη καλά έκανε .

Ελπίζω ο ΣΟΦΌ να μη μπει σε αυτήν την λίστα , τη πόρτα την έχει ανοίξει και το ένα πόδι του το έχει βάλει ....

Μπαινοβγαινει ο ατιμος...Πολυ φαι θα εχει μεσα,για να θελει τοσο να μπει... tongue.gif Αφου καταφερε να ξαναματαεπανελθει ειναι κριμα να ξανααφεθει...
Timemaster
τρομερό θέμα για να βγάλεις κακίες...
smiley.gif

έχουμε και λέμε....
καταρχάς από τα άτομα της ψηφοφορίας ο Τσακαλίδης τι σχέση έχει με το ταλέντο;
Σε μια εποχή που ακόμα οι ψηλοί δεν υπήρχαν τον βρήκε ο Ιωαννίδης και τον έκανε μπασκετμπολίστα. Ταλέντο μηδέν!!!
και για την φάση με τον Σταυρακόπουλο στον Αγγελίδη υπάρχει μια παραπλήσια που κάνουν στον Τσακαλίδη όταν είναι στο ΝΒΑ!!!

Ο Αλβέρτης όχι μόνο έφτασε ψηλά για το ταλέντο...
όχι απλά τρύπησε το ταβάνι με το κεφάλι του αλλά ανέβηκε και στο απάνω πάτωμα.
Πολύτιμος παίχτης κατά καιρούς τρομερός σουτέρ ομως μέχρι εκεί (για να μην αναφέρω τα ελαττώματά του) !!!

Ταλέντα σίγουρα ήταν ο Φώτσης από μικρός και εκεί που ήταν δυάρι έγινε τεσσάρι καθαρό και κάνει καριέρα και στον Παναθηναικό και στην Εθνική σαν βασικό τεσσάρι πλέον και αρχηγός δηλαδή τι παραπάνω έπρεπε να κάνει για να πετύχει;

Ο Ταπούτος και ο Γαλακτερός για εμένα είναι ακριβώς το ίδιο θέμα από μικροί θεωρούνταν ταλέντα και ποτέ δε το απέδειξαν στην πράξη.Βέβαια ο πρώτος έχει χρόνο ακόμα να παίξει μπάσκετ αλλά είναι κάπως αργά για να γίνει μεγάλος παίχτης.
Ο Ταπούτος είναι παίχτης που είχε πολλές ευκαιρίες μιας και πήγε και έπαιξε (όσο έπαιξε) στην πρωταθλήτρια ΑΕΚ και μετά πήγε στον Ηρακλή που είχε τρομερή υποδομή να βγάζει και να αξιοποιεί νέους παίχτες. Οπότε θεωρώ δική του ευθύνη την μη εξέλιξή του και θα μπορούσε τώρα να ήταν ο στυλοβάτης της εθνικής σε μία θέση που υπάρχει έλλειμμα παιχτών.
Ο Γαλακτερός από την άλλη σαν εξέλιξη τον έφαγε η ποιο ακριβή μεταγραφή για την εποχή του...τα φώτα της δημοσιότητας και το life stile από ότι ξέρω... μεγάλο ταλέντο πάντως πού μεγαλύτερο από τον Ταπούτο. Όμως δε μπορούμε να πούμε πως δεν έκανε καριέρα με τους τίτλους που έχει κατακτήσει, κάποιες εμφανίσεις του και σε εθνική αλλά και σε ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό, ΑΕΚ ακόμα και στο τέλος της καριέρας του στον Άρη. Σίγουρα δεν έφτασε στο τοπ που θα μπορούσε αλλά αν τον θεωρήσουμε αποτυχημένο θα πρέπει να πούμε το ίδιο και για τον Φάνη Χριστοδούλου!!!

Από την άλλη ο Ρετζιάς είναι για εμένα το μεγαλύτερο ταλέντο που έχει βγάλει η χώρα αυτή με ένα ακόμα ρεκόρ χρημάτων για μεταγραφή σαν έφηβος ακόμα.
Ψηλός, με καλή τεχνική κατάρτιση,σουτ από μέση και μακρινή απόσταση και που στην εφηβεία του τους 20 πόντους και 10 ριμπάουντ τα είχε για πρωινό. Μετά από την εφηβεία του από όσο θυμάμαι ήταν αρκετά τεμπέλης για να δουλέψει με το σώμα του και να εξελιχθεί και έμεινε εως ότου να αρχίσει να τραυματίζεται να παίζει αποκλειστικά με σουτάκια σαν τεσσάρι. Όμως δε κατάφερε ποτέ να αποκτήσει ταχύτητα για τεσσάρι ή δύναμη για πεντάρι. Πήρε καλές μεταγραφές όμως έπαιξε σε μεγάλες ομάδες αλλά έμεινε ένας μέτριος παίχτης κατά εμένα. Τον θεωρώ και λίγο άτυχο μιας και δε θυμάμαι ποτέ προπονητής να τον αντιμετώπισε σαν παιδί και να κάτσει να ασχοληθεί μαζί του για να τον εξελίξει ή να τον βάλει να παίζει σε σωστή θέση φτιάχνοντας το σώμα του. Στον ΠΑΟΚ ήταν ευχαριστημένοι από αυτό που είχαν και δε τους ένοιαζε και το ίδιο πάνω κάτω στην Μπαρτσελόνα.

Οπότε για εμένα το μεγαλύτερο αποτυχημένο ταλέντο είναι ο Ταπούτος μιας και τους δύο δε τους θεωρω μεγάλα ταλέντα. Τον τρίτο πιστεύω πως έχει καταφέρει πάρα πολλά στην καριέρα του. Και οι δύο τελευταίοι δεν ήταν ποτέ στα αζήτητα και έπαιξαν σε μεγάλες ομάδες.
rolleyes.gif

Σαν μεγάλα ταλέντα που ποτέ δε κάναν τίποτα είναι θεωρώ τον Ιγκόρ Μωραΐτοφ τρομερό πρότζεκτ για την εποχή... απίστευτα σωματικά προσόντα αλλά ποτέ δεν έκανε το κάτι παραπάνω στον Άρη (που τρώει τα παιδιά του) και κατέληξε γυρολόγος σε μικρομεσαίες ομάδες της Ευρώπης (ακόμα και στη Σουηδία έφτασε η χάρη του). icon_drunk.gif

ενώ θυμάμαι ακόμα τον Μασλαρινό και τον Καράγκουτη
rolleyes.gif

και υπάρχουν κάποιοι παίχτες ειδικής διαχείρισης όπως ο Διαμαντόπουλος που είχε από μικρός πρόβλημα στη μέση του και έμεινε πού πίσω.
ο Λιαδέλης που ποτέ δε τον καλούσε η Εθνική αν και ήταν από τους πρώτους σκόρερ της Α1 λόγο Ιωαννίδη και όταν τον κάλεσαν τραυματίστηκε μια εβδομάδα πριν την διοργάνωση και ενώ στα φιλικά έβαζε 20αρες.
και ο Σταυρακόπουλος όπου με τον Φλώρο και τον Παναγιωταράκο και με προπονητή την Πεδουάκη ανέβαζαν κάθε χρόνο την ομάδα των Αμπελοκήπων κατηγορία μέχρι την Α1 αλλά όταν έφτασε εκεί και έγινε γνωστός μετά την πρώτη εντυπωσιακή χρονιά της ομάδος του ήταν κι όλας 25 ετών και αρκετά αργά για να θεωρηθεί ταλέντο!!!

Υ.Γ. Υπέροχο θέμα συζήτησης!!! smiley.gif
sir-elric
QUOTE(Timemaster @ Sep 22 2009, 13:03 ) *
τ
και ο Σταυρακόπουλος όπου με τον Φλώρο και τον Παναγιωταράκο και με προπονητή την Πεδουάκη ανέβαζαν κάθε χρόνο την ομάδα των Αμπελοκήπων κατηγορία μέχρι την Α1 αλλά όταν έφτασε εκεί και έγινε γνωστός μετά την πρώτη εντυπωσιακή χρονιά της ομάδος του ήταν κι όλας 25 ετών και αρκετά αργά για να θεωρηθεί ταλέντο!!!

δεν ηταν ο πεδουλακης o καλαφατακης ηταν
Timemaster
QUOTE(sir-elric @ Sep 22 2009, 13:14 ) *
δεν ηταν ο πεδουλακης o καλαφατακης ηταν

ΣΩΣΤΟΣ
icon_drunk.gif
suspect
απο αυτους που τεθηκαν στην ψηφοφορια ( γιατι ξεχαστηκαν πολλοι ) ψηφισα τον Ταπουτο. Οι αλλοι λιγο ως πολυ επαιξαν. ο Κρις κιριλενκο Ταπουτος ενα τεραστιο μηδενικο.

Δεν μπορω να καταλαβω τι δουλεια εχει ο Φωτσης στην ψηφοφορια.
Πραγματικα...
PrasiniThyella
QUOTE(suspect @ Sep 22 2009, 19:54 ) *
απο αυτους που τεθηκαν στην ψηφοφορια ( γιατι ξεχαστηκαν πολλοι ) ψηφισα τον Ταπουτο. Οι αλλοι λιγο ως πολυ επαιξαν. ο Κρις κιριλενκο Ταπουτος ενα τεραστιο μηδενικο.

Πραγματικα...

Kαι καλά επειδή περιμέναμε να είναι ακόμα καλύτερος απο αυτά που είχε δείξει τότε.Συμφωνώ απόλυτα οτι δεν έχει καμία σχέση με καμμένα ταλέντα απο την στιγμή που είναι πολύ καλός παίκτης και βασικό γρανάζι στον Παναθηναϊκό.
sir-elric
QUOTE(suspect @ Sep 22 2009, 19:54 ) *
Πραγματικα...

βασικα ο φωτσης παιζει το ελαχιστο μπασκετ που θα μπορουσε να παιξει με τα προσοντα που εχει. οταν τον ειδα να κανει διεισδυση θυμηθηκα τι παικταρας θα μπορουσε να γινει. ανταυτου εχει γινει spot shooter χωρις inside game. κριμα
morrison
Απο τους διαθεσιμους εδωσα την ψηφο μου στον Ταπουτο.
Αλλα νομιζω οτι αρκετα εφαμιλες περιπτωσεις με αυτον ως προς την αναντιστοιχια του ταλεντου τους και της καριερας που εκαναν ειναι ακομα τρια φοργουορντ...Ντινος Αγγελιδης,Χρηστος Μηριουνης,Γιωργος Καραγκουτης.
jim 3
απο τη λιστα επρεπε να λυπαι ο αλβερτης. τοσα ρεκορ εχει κανει.πιστευω πως απο τη λιστα ειναι ο ταπουτος. ολοι περιμεναν πολυ περισσοτερα απο αυτον.επισης ειναι και οδιαμαντοπουλος που με τον πανιωνιο επαιζε τρομερα 77.gif
KingCrimson
Eιναι σιγουρα πολλοι αυτοι που καναν κατι αξιολογο με τις μικρες εθνικες και μετα δε καναν κατι με την ανδρων η' δεν επιασαν σε μεγαλη ομαδα
Χαρακτηριστικα παραδειγματα..Βασιλειαδης, Διαμαντοπουλος, Λιαδελης, Ταπουτος, Χατζης...Ως επι το πλειστον παικτες επιθετικοι και οχι ιδιαιτερα ικανοι αμυντικοι, αυτο πολυ σωστα εχει να κανει με τη προνητικη φιλοσοφια στην Ελλαδα αλλα και για το λογο οτι το συγχρονο μπασκετ απαιτει απο τους παικτες να κανουν πανω απο ενα πραγμα μεσα στο γηπεδο και στηριζεται σε πολυ μεγαλυτερο βαθμο στην ομαδικοτητα
Μια μικρη αναφορα στα προτεινομενα ταλεντα:
-O Γαλακτερος ποτε δεν ηταν ιδιαιτερα σταθερος, ουτε στα καλα του, προκειμενου να στηριχτει μια ομαδα πανω του, απλα γρηγορος με αθλητικα προσοντα που στη μερα του μπορουσε να βαλει και 25 ποντους αν και αυτες οι μερες ηταν σπανιες..γενικα θα μπορουσε να χαρακτηριστει μονοδιαστατος ...
-Ο Ρετζιας ειναι κλασικη περιπτωση τεμπλελη, που την ειδε μονο για τα φραγκα γιατι απο μπασκετ το χε..
-Ταπουτος, απλα μηδεν για τα προσοντα του
-Φωτσης, θεωρω οτι δε θα πρεπε να ναι στη λιστα ..υπαρχουν πολυ χειροτερα παραδειγματα
-Αλβερτης,το ιδιο με το Φωτση.. οτι μπορουσε εκανε...αν και ηταν εντελως χωμα το 2003 και το 2004 στην Ολυμπιαδα
-Τσακαλιδης, στη περιπτωση του Ρεντζια με τη διαφορα οτι δεν ηξερε μπασκετ......
Μεγαλο κεφαλαιο για την εθνικη επισης ηταν ο Παπανικολαου καπου απο 96 και μετα...αλλα αργοτερα απογοητευσε πληρως!
Γενικα ειναι λιγοι οι ελληνες παιχτες που εχουν μια σταθεροι πορεια απο τις μικρες εθνικες μεχρι και μια μεγαλη ηλικια στιλ Γιαννακη...Φασουλα......αυτη τη στιγμη προχειρα τον μονο που μπορω να θυμηθω ειναι ο Σιγαλας...!!!! αντιθετα αρκετοι ειναι αυτοι που δεν εχουν αξιοποιηθει σωστα απο την εθνικη ...δες Αγγελο Κορωνιο..Λιαδελη..Διαμαντοπουλο..Βασιλειαδη στις μερες μας..ελπιζω να μη γινει το ιδιο και με τον Κουφο!

Υ.Σ. κανενας μα κανενας δεν ανεφεραι το Β.Λυπηριδη...... hammer.gif
balomazoxtra
Ο Κασελάκης απ'ότι φαίνεται θα γίνει το επόμενο καμμένο ταλέντο της Εθνικής.
Πως έχει γινει έτσι?
Τον είδα σήμερα στο ΣΕΦ και τρόμαξα.. ohmy.gif
panos75
QUOTE(balomazoxtra @ Mar 7 2010, 21:47 ) *
Ο Κασελάκης απ'ότι φαίνεται θα γίνει το επόμενο καμμένο ταλέντο της Εθνικής.
Πως έχει γινει έτσι?
Τον είδα σήμερα στο ΣΕΦ και τρόμαξα.. ohmy.gif

Τι εννοείς πως έγινε;
Παικτικά ή εμφανισιακά;
balomazoxtra
QUOTE(panos75 @ Mar 7 2010, 22:31 ) *
Τι εννοείς πως έγινε;
Παικτικά ή εμφανισιακά;

Έχει πάρα πολλά κιλά κάτι που δεν τον βοηθά καθόλου να εξελιχθεί.
Κρίμα :/
Basketikoc
QUOTE(balomazoxtra @ Mar 7 2010, 23:12 ) *
Έχει πάρα πολλά κιλά κάτι που δεν τον βοηθά καθόλου να εξελιχθεί.
Κρίμα :/

Eφοσον πηγαινει πιο πολυ για 4αρι ειναι λογικο να τον ''φορτωνουν'' κιλα για να μπορει να ανταπεξελθει.Δεν ηταν και κανα τερας παντος οταν τον ειδα.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.