QUOTE (erasitehnis @ Mar 3 2017, 17:30 )
Είναι όμως σοφιστεία να θεωρείς ότι ο Μάντζαρης είναι παίκτης των πεντακοσίων χιλιάδων γιατί πολύ απλά το καλοκαίρι το λιγότερο που θα πάρει για να ανανεώσει, είναι 2 Μ για τριετές (περί τα 700 το χρόνο). Συνεπώς τα 0,8-1,0 Μ που θα πρέπει να του ακουμπήσουμε είναι λιγότερο από 30% υπεραξία.
Μα την αξία του μάτζαρη ως 0,5 μυρια δεν την παρέθεσα ως προς το τωρινό συμβόλαιο του ή αυτό που θα πάρει. Εκανα μια εκτίμηση, έστω μπακάλικα, σύμφωνα με την δική μου αντίληψη για το που κυμαίνεται ως παίχτης. οπως έκανα εκτίμηση για τον καλάθη ότι είναι στο 1,5 μύρια. Μπορεί και αυτός να είναι 1,7 ή 1,2. Δε γνωρίζω επακριβώς το πως καθορίζει τις τιμές η αγορά και δεν είμαι ειδικός. Αυτά που λέω μπορεί να μην έχουν σχέση με την πραγματικότητα. Απλά με την δική μου αντιληψη τους κατατασσω έτσι. Πχ λέω ότι ο παππάς σαν ταλέντο δεν έχει να ζηλέψει κάτι από μάτζαρη (ασχετο αν είναι διαφορετικό στυλ παιχτών). Αλλά επειδή δεν έχει αποδείξει κατι και δεν έχει πετύχει κάτι τον κατατάσω σαν αξία στα 0,35-0,4 μυρια. Τον ματζαρη με τις ικανοτητες του θα τον έβαζα στα 0,5-0,55 και ας έχει κατακτήσει ευρωλίγκες. Τον μπουρούση θα τον έβαζα στα 0,7-0,8. Τον σλούκα 1,2 - 1,3 και πάει λέγοντας. Αλλά αυτή είναι η εκτίμηση ενός ασχετου με τον τομέα των μεταγραφών και της αγοράς.
Με βάση αυτό έκανα το παραπανω παράδειγμα. Μπορεί να είμαι λάθος, απλά σου εξηγώ ότι ό,τι είπα, το είπα με το πως εγω πιστεύω ότι ειναι η αξία του καθενός.
κατα τα άλλα συμφωνώ με αυτά που λες, απλά πιστεύω ότι αυτά που λέω για τον σχεδιασμό της ομάδας δεν είναι ανέφικτα. Κρατάς δηλαδή όλους όσους έχεις φέτος διώχνοντας νικολς, τζεντίλε, φελντέιν, γκαμπριελ ή γκιστ (αναλογα με την κατασταση του γκιστ). Απο κει και πέρα πρεπει να γίνουν 2 κύριες μεταγραφές να λυθουν τα φετινά κενά μας. Ενος αναπληρωματικού άσσου με καλό σουτ και δημιουργία που να μπορεί να παίξει με τον τζεημς. Εναν ΜΑΠ για δευτερο σεντερ (που να μπορεί να παίξει και βασικός όταν ο μπουρούσης δεν μπορεί) για να μην παίζουμε με 1,5 σεντερ, οπως φέτος που έχουμε κενάρα. Και δυο δευτερεύουσες προσθήκες με έναν τρίτο σεντερ χαμηλότερης δυναμικότητας από τους άλλους δύο (ένας εκ των βουγιουκα, ογκαστ, μπογρη) και αν γίνεται αντικατάσταση του φώτση με μητογλου ή χρυσικόπουλο που σιγουρα προσφέρουν παραπάνω από φώτση. Αυτό αν γίνεται, αλλιώς μένουμε με φώτση 3ο 4αρι και 6ο ψηλό. Τον σιγκλετον τον παω στο 4. Οπότε σκεφτομαι το εξής:
1: Καλάθης, Ξενος με σουτ και δημιουργία
1-2: Τζεημς
2:Παππάς, Μποχωρίδης
2-3: Κει σι
3:Χαραλαμπόπουλος
4:Σιγκλετον, Γκιστ ή γκαμπριελ, φώτσης ή χρυσικόπουλος ή μητογλου (με ρόλο 6ου ψηλού για Α1 και ειδικές καταστάσεις)
5:Μπουρούσης,ΜΑΠ καλός pnr, Ογκαστ ή βουγιουκιος ή μπόγρης
Γνωρίζω ότι έχουμε ένα μικρό κενό με ριβερς χαραλαμπόπουλο στο 3, αλλά θεωρώ ότι είναι ένα ρίσκο που πρέπει να πάρουμε. Πρεπει επιτέλους να μας βγει και να παίξει ο χαραλαμποπουλος (όπως και ο μποχω).
Σε αυτην την περίπτωση το Μπατζετ αυξάνεται ελαφρως. Αλλά όχι πολύ. Στην ουσία το μαρούλι θα πέσει στον ΜΑΠ που είναι το μεγαλύτερο μας κενό.
Με τα λεφτά από τις αποδεσμεύσεις νικολς, τζεντιλε, φελντειν και έναν εκ των γκιστ ή γκαμπριελ παίρνεις έναν καλό ΜΑΠ περί τα 7-8 κατοσταρικα και καλύπτεις και την όποια αύξηση θέλει ο τζεημς. Ολοι οι άλλοι έχουν συμβόλαια (εστω και 1+1)και δεν θα ζητήσουν αύξηση πιθανόν. Ο χρυσικόπουλος ή μήτογλου αν γίνει κίνηση θα πάρουν το συμβόλαιο φώτση οπότε δεν επιβαρύνεται το μπάτζετ.
Αρα η μόνη αύξηση θα είναι για τον αναπληρωματικό άσσο και τον τρίτο σέντερ. Μαξ 1 εκατομμύριο και για τους δυο. Ε αμα θες να πεις πάω για Φ4 οφείλεις να κάνεις μια αύξηση ενός μυρίου.
7 ελληνες, 6 ενεργοί και αυτος που θα έχει το ρόλο του 6ου ψηλού θα μπαίνει Α1 ή σε τραυματισμούς ή σε ειδικές καταστάσεις. Αν παρουμε μητογλου/χρυσικοπουλο και ανταποκριθούν μπορούν να αναβαθμιστούν και να παρουν την θέση του τρίτου σεντερ αν δεν μας πιάσει. Σε αυτή την περίπτωση κατεβαίνει ο γκιστ ή σιγκλετον στο 5 για να έχουν το ρόλο του 3ου σεντερ για λίγα λεπτά. Λειτουργικό μου φαίνεται. πως σου φαίενται? Και όλα αυτά με 1 μύριο αύξηση.