QUOTE(yorgos @ Jun 3 2016, 20:18 )

O Lasme στην ηλικία που είναι, τι συμβόλαιο λέτε να πιάσει;
Πολυ...."ύποπτο" το ερώτημα σου..
Παρα τις τοσες αράδες και κατεβατά που έχω ρίξει τελευταία, εσύ αλλά και άλλοι αναπολουν τον Lasme!
Στο τέλος θα αποθαρρυνθω και θα κανω λευκή απεργία!

Μιας και ρώτησες, εκτιμω οτι οι απαιτήσεις του θα είναι εκεί γύρω στα 800χιλ.
Το τελευταίο του συμβολαιο ήταν υψηλό και διαθέτει και το ανάλογο βιογραφικό.
Ανήκει λοιπόν σε αυτή την κατηγορία των λεγόμενων ΜΑΠ , που "εκμευταλλευτηκαν" αυτή την μπασκετική αναγκαιότητα των αθλητικών Undersized C , και απέσπασε καλά συμβόλαια, στην διαδρομή της καριέρας του.
Η άλλη κατηγορία, είναι των νέων φυντανιων ΜΑΠ.
Ο Patrick Young , με μόλις παρουσία στην Ευρώπη, απέσπασε συμβόλαιο των 800χιλ.ετησιως.
Ο Birch που διαβάζω συστηματικά εδώ μέσα, λογικα θα απαιτήσει ενα ανάλογο ποσό, απο κάποια ομάδα με μεγαλυτερο status.
Αυτή η εγκαθιδρυση της αναγκαιοτητας για τέτοιου είδους παικτες, οδήγησε και στην δημιουργία μπασκετικου στερεοτυπου όσον αφορά την θεση C , καθώς και στην καταβολή χρηματικων υπεραξιων!
Ήμουν απο τους πολύ πρώτους που αναγνώρισε την σημαντικοτητα των ΜΑΠ στα διάφορα μπασκετικα μείγματα, χρόνια πριν, οχι τώρα.
Ωστόσο, πλέον είμαι αντίθετος, τόσο με την υπεραξια τέτοιων παικτών, όσο και με το μονομερες μπασκετικό στερεότυπο.
Απο την αλλη, βλέπω τι συμβόλαια έχουν πάρει τόσοι πολλοί τετοιοι παικτες ή πρόκειται να πάρουν, την ίδια στιγμή που η πλούσια Φενέρ, έφερε με 1εκ τον Udoh.
Κάλυψε λοιπόν αυτή την αναγκαιοτητα στο δικό της μείγμα, με τον πιο οικονομικό τρόπο.
Ναι, με τον πιο οικονομικό τρόπο πάρα το ενα εκατομμύριο του Udoh.
Γιατί o Udoh είχε το background ενός πρώην υψηλού lottery pick, που αν και απογοητευσε στο ΝΒΑ πλην καποιων εκλαμψεων, ο ερχομός του στην Ευρώπη, μπορούσε να μεταφραστεί σε επιδραστικοτητα στο κορυφαίο Ευρωπαϊκό διασυλλογικό επίπεδο, όπως και τελικά έγινε!
Οταν βλέπω τόσους άλλους παίκτες να παίρνουν τα ίδια χρήματα, ή νεότερους που παίρνουν λίγο παρακάτω, ή πρόκειται να πάρουν εκεί στο λίγο παρακάτω, βρες το λάθος...
Χθες πέταξα στο τραπέζι το όνομα του Thomas Robinson, παρόλο που έχω αναπτύξει άλλο σκεπτικο.
Βασιζόμενος, τόσο στα θέλω του Πεδουλάκη, όσο και στην αναποληση του Lasme, σε συνδυασμό με την περίπτωση του Udoh.
Μιας και υπάρχουν πολλοί που θα ήθελαν και μια περίπτωση σαν τον Udoh, κατέθεσα ενα συνδυαστικο σκεπτικο.
Εκτίμησα, πως αν ο Robinson θα ερχόταν Ευρώπη, θα το έκανε ζητώντας τις αποδοχές που πήρε ο Udoh πέρσι.
Όπως στην περίπτωση του Udoh , έτσι και στον Robinson βλέπω αυτή ακριβώς την "μετάφραση".
Του να μπορέσει δηλαδή να γίνει επιδραστικος , έχοντας και εκείνο το αγωνιστικό προφίλ, που η σύγχρονη αναγκαιοτητα επιτασσει.
Και σε αυτή την περίπτωση το 1εκ ετησίως θα το έβλεπα ως εξυπνη-"οικονομική" λύση.
Αν ο Young παίρνει 800χιλ , ο Birch θα πάρει λογικά τα ίδια, ο Hunter δεν ξέρω και εγώ πόσα θα πάρει, ε ναι....θα ήταν μια οικονομική περίπτωση!
Πιο πάνω τόνισα πως ήμουν απο τους πρώτους που αναγνώρισαν την αναγκαιότητα των ΜΑΠ.
Πέρσι όμως, αν θυμάσαι καλά, επεμεινα σε 2 seven footer.
Τον Justin Hamilton και τον Colton Iverson.
Κόντρα στο ρεύμα, διειδα κάποια πράγματα.
Ούτε η μια πρόταση, ούτε η άλλη είχε απήχηση.
Ο Iverson μου μύριζε πολύ, υποψία step up.
Εδώ και μερικούς μήνες πάντως, βλέπω τον κόσμο εδώ μέσα να καλοβλέπει την περίπτωση του.
Μέσω του Justin Hamilton, ανεπτυξα-προώθησα ενα σκεπτικο.
Εκείνο του Shooting C που εξυπηρετεί θαυμάσια το Spacing.
Ενα σκεπτικο δηλαδή που ήταν τελειως διαφοροποιημενο απο την επικρατουσα μπασκετική άποψη.
Και αυτό σε συνδυασμό οτι ήταν no name, έκανε τους περισσοτερους εδω μέσα ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ επιφυλακτικους.
Πλέον αναγνωριζεται και ο Hamilton και πιθανότατα να εξαργυρωσει την φετινή του χρονιά, με ένα συμβόλαιο του ενός εκατομμυρίου ετησίως.
Και εδώ θα έβλεπα έξυπνη και "οικονομικη" μια τέτοια κίνηση, παρά το 1 μυριο!
Διοτι εχει θαυμάσιο skills set που μπορεί να καλύψει μια ακόμη αναγκαιοτητα του συγχρονου μπάσκετ, το Spacing!
Έχω πει για αυτόν, οτι ειναι μια seven footer version του Matt Bonner.
Θα προσεθετα και του κοκκινομαλλη Johnny Rogers, που εσυ ως παλιότερος θα θυμάσαι!
Είδα λοιπόν στο πρόσωπο του ,την ανάγκη του να εξυπηρετηθεί η αναγκαιότητα του Spacing.
Οι φετινές μου καλύτερες, αλλά και ακριβότερες προτάσεις προς αυτή την κατεύθυνση, είναι ο John Leuer και ο Dwight Powell.
Παρόλο που έχουν εναν βαθμό δυσκολίας, δεν θα τις χαρακτηριζα ανεφικτες.
Πριν χρόνια, με ενα ελαφρώς καλύτερο status , ήρθε στην Ευρώπη ο Anthony Randolph.
Βασει αυτού, εκτιμω οτι αν οι Leuer και Powell βολιδοσκοπουνταν απο Ευρωπαϊκές ομάδες, σε αυτή την χρονική στιγμή της καριέρας τους, ίσως καλοεβλεπαν την Ευρωπαϊκή προοπτική.
Στην περίπτωση τους, πιθανολογώ το κασέ τους εκεί γύρω στα 1.2εκ ετησίως.
Αυτα τα ολιγα και τα διάσπαρτα, με αφορμή το "ύποπτο" ερώτημα σου