Ο Μάρτιν είναι μία πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση παίχτη και κυρίως χαρακτήρα...
Νομίζω πως αν εμφανιστεί στην ίδια κατάσταση που εμφανίστηκε στην ομάδα του Τζέισον Κιντ πριν λίγους μήνες τότε πετύχαμε διάνα σε αυτά που ζητάμε.
Στο κάτω κάτω θα τελειώσει το μαρτύριο να βλέπω τον Λουκά στο 5 να ρεζιλεύεται μέχρι και από τον Αγραβάνη και να βλέπω την ρακέτα πιο άδεια και από την Αθήνα τον δεκαπεντάυγουστο...
Ο Μάρτιν έρχεται ξεκάθαρα για την θέση κύριως του center και μπορεί να προσδώσει τρομακτικα πραγματάκια στην αμυντική λειτουργία της ομάδας.
Τώρα μου γεννάει 3 ερωτήματα ο ερχομός του:
α)αν και κατα ποσο ο Μανωλοπουλος θα μπορεσει να διαχειριστει εστω και για αυτον τον ενα μηνα εναν ιδιοτροπο και δυναμιτη σαν χαρακτηρα Μαρτιν καθως δεν εχει καμια σχεδον εμπειρια σαν 1ος προπονητης...
β)επειδη γενικα ειναι ενας παιχτης πολυ badass πολλες φορες η αμυνα του φθανει στα ορια του αντιαθλητικου(εννοω με πολυ ξυλο)και θελω να δω πως θα του συμπεριφερθουν οι διαιτητες.Στο ΝΒΑ σχεδον σε καθε αγωνα ειχε θεμα με τα φαουλ και θα πρεπει να προσαρμοστει πολυ γρηγορα στα πιο soft ευρωπαικα σφυριγματα...Επισης Κενυον εχεις ενα λιγοτερο φαουλ διαθεσιμο
γ)πως αυτος ο μουρλος θα φτιαχτει απ'το Ο.Α.Κ.Α και θα φτιαξει τον κοσμο αντιστροφα ανεπαναληπτα με τα φοβερα highlight που βγαζει και πως θα αντιδρασει σε ενα εχθρικο γηπεδο για εμας οπως το ΣΕΦ.
Το ποσο μα ποσο αυτος ο παιχτης θα βοηθησει στις αλληλοκαλυψεις στην ρακετα και στην αλλοιωση πολλων σουτ,θα ριξει με την καλη εννοια το ξυλικι του οπου χρειαστει,θα βοηθησει αφανταστα πολυ στην εκτελεση με βυθισμα στην ρακετα μετα απο πικ εν ρολ και φυσικα στα επιθετικα ριμπαουντ και δη στα follow.
Αν καταφερει να προσαρμοστει εστω και λιγο στο παιχνιδι και στην νοοτροπια ναι αυτος ο παιχτης μας ανεβαζει επιπεδο και ιδιαιτερα στην αμυνα μας κανει από ελβετικό τυρι που ειμαστε τωρα,ατσαλι...
Καποιο παλικαρι ειπε οτι επαιξε μονο 18 παιχνιδια με τους Νικς.
18 παιχνιδια επαιξε το 12-13 και 32 την σεζον 13-14.
Εγω αυτο που ειπα ειναι οτι αμυντικα σε παρα πολλα παιχνιδια οσο εμπαινε εκανε παπαδες με την τρομακτικη αλτικοτητα και οσο επαιζε εκανε γιο-γιο αμυντικα πολλους παιχτες του ΝΒΑ.
Εγω επειδη ετυχε να εχω παρακολουθησει περιπου αυτα τα 2 χρονια στους Νικς 30 περιπου ματς που επαιξε το impact που ειχε στο αμυντικο κυριως κομματι ηταν απιστευτο...Και ας μην το δειχνουν οι αριθμοι.οσοι τον εχουν δει ξερουν.
Για Ευρωπη ο σοβαρος Μαρτιν και στα 37 ειναι απ'τους κορυφαιους ψηλους που θα μπορουσαμε να εχουμε αυτη την εποχη.
Μπραβο στην διοικηση που δειχνει να μην τα παραταει.
Πολυ χαρουμενος που βλεπω τετοια κινητικοτητα!!!
ΥΓ. Το διδυμο Batista-Martin ειναι οτι πιο badass εχω δει στη θεση 5 στην Ευρωπη εδω και πολλα χρονια παντως και σιγουρα θα σωσει λιγο τα προσχηματα με τα αμυντικα φτερα στον ανεμο που αποτελουν οι Φωτσης-Λουκας...