Καλησπερίζω.
Σε λίγες ώρες ξεκινάει η ΕΣΚΑ, που αναμένεται ιδιαίτερα αμφίρροπη και ενδιαφέρουσα φέτος σε αμφότερες τις κατηγορίες(παίδων και εφήβων ),και ήρθε η ώρα για αυτό που περιμένατε (και με έχετε καταραστεί αρκετοί
) τόσο καιρό !
Η αλήθεια είναι πως είναι λίγο αστείο,καθότι από το κείμενο που ξεκίνησα να γράφω μετά το Δεκάπενταυγουστο,και από την μορφή που βλέπετε τώρα,λίγα έχουν απομείνει από τότε,μιας και οι μετακινήσεις συνεχίστηκαν μέχρι και πριν μερικές μέρες...
Τέλος πάντων,τέρμα η πολυλογία πάμε να δούμε,ποιους θα δούμε (και θα χειροκροτήσουμε) φέτος στα παρκέ της ΕΣΚΑ !
Ξεκινάμε με το παιδικό και την πρωταθλήτρια παμπαίδων την Ακαδημία,όπου όπως είχαμε γράψει
25 Ιουλίου " απομένουν τα τυπικά και για έναν ακόμα ψηλό με εμπειρίες από την Α παίδων " .
Αυτός ο ψηλός ήταν ο Λεωνίδας Καραγιώργης από το Μαρούσι,ένας ακόμα παίκτης που ξεχώρισε στο φάιναλ φορ των παμπαίδων και έρχεται να συμπληρώσει το παζλ που ετοίμασαν οι Παταβούκας-Μπότης με έναν και μόνο στόχο :την κορυφή και το πανελλήνιο!
Δύσκολος στόχος ,αλλά καθόλου ανέφικτος !
Ήδη έχουμε αναφερθεί στις υπόλοιπες τρεις μεταγραφές(Γιαννόπουλος,Γκικαπέπας και Νάσου) ,μην επαναλαμβανόμεθα.
Συνεχίζουμε με τον Παναθηναικό,δεύτερο πέρυσι και στο παιδικό και στο παμπαιδικό.
Το ρόστερ το έχουμε γράψει.
Δεν υπάρχει λόγος να το αναφέρουμε πάλι.
Πολλές μεταγραφές ,με στόχο την κορυφή που την μονοπωλεί ο Δούκας τα τελευταία χρόνια.
Απόλες τις αποχωρήσεις που είχαμε για να χωρέσουν οι νέοι παίκτες,είχαμε και δύο "οικοθελείς" με Νεστερούλη να πηγαίνει σε Δούκα,και Ζαρκαδούλα στην ΑΕΚ .
Τρίτο άφησα τον περσινό(και προπέρσινο,και αντιπροπέρσινο) πρωταθλητή Δούκα.
Και δω ο Μπακογιώργος,εντόπισε τα κενά της παμπαιδικής ομάδας και προέβη σε αρκετές μεταγραφές.
Μετά την πρώτη κίνηση με τον Αλέξανδρο Σακελλαρίου από το Μαρούσι,ακολούθησαν ο Παππάς από Ευνικο ,ο Περίδης από τα Σπάτα,ο Ορφανόπουλος από τα Μελίσσια,
ο Τσιακίρης ( 2000 ,1.85 ) , από Διαγόρα Ρόδου,ένα παιδί από Πανερυθραικό που δεν ξέρω όνομα...
Δυστυχώς δεν μπόρεσα να παρακολουθήσω κάποιο φιλικό και δεν ξέρω επακριβώς όλο το ρόστερ πως έχει διαμορφωθει...
Αυτές λοιπόν είναι οι 3 ομάδες που θα παλέψουν για τον τίτλο(πολύ μακριά από τους υπόλοιπους).
Στα δικά μου μάτια η Ακαδημία είναι ένα κλικ μπροστά λόγω ομοιογένειας,προπονητή και μελετημένων κινήσεων.
Και εξηγούμαι:
Όσοι είχαν παρακολουθήσει Ακαδημία στο παμπαιδικό,θα είχαν παρατηρήσει ότι η 5αδα μεν ήταν πολύ δυνατή,αλλά μετά ήταν το χάος,αφού οι αναπληρωματικοί υστερούσαν κατά πολυ και στα "απαιτητικά" παιγχνίδια (που δεν ήταν πολλά στην παμπαίδων) υπήρχε πρόβλημα.
Έτσι η Ακαδημια έπρεπε να καλύψει αυτό το κενό στον πάγκο και να χτίσει πάνω στην έτοιμη ομάδα που είχε.
Και το κατάφερε παίρνοντας παιδιά "αντισταρ" (που δεν θα γκρινιάξουν αν κάτσουν πάγκο) με συγκεκριμένο ρόλο στο γήπεδο και στην ομάδα.
Βέβαια αυτό έχει και τα μειονεκτήματα του,καθότι αν τραυματιστει κανείς "σταρ" ,δύσκολα αντικαθίσταται(σε αντίθεση με Δούκα και ΠΑΟ που έχουν πάμπολλες λύσεις στην περιφέρεια τους) .
Είδα την Ακαδημία σε δύο φιλικά,μοιάζει έτοιμη για την πρεμιέρα.
Μεγάλα όπλα της ομάδας το μακρινό σουτ και η άμυνα.
Όσον αφορά τον Παναθηναικό,και έχοντας δει δυο φιλικά του,είναι φανερό ότι το βάρος δώθηκε στα γκαρντ ,όπου υπάρχουν πολλά και ταλαντούχα παιδιά,ενώ οι ψηλοί θα είναι απλά για μαζεύουν τα ριμπάουντ.
Το θέμα ειναι πως θα διαχειριστει τις τόσες προσωπικότητες στην περιφέρεια ο Γκούρας(που λόγω πρότερου βίου δεν του έχω και εμπιστοσύνη) ώστε να μην υπάρχουν γκρίνιες για όσους δεν παίζουν (θυμάστε πέρυσι στο παιδικό τι συνέβη) και να υπάρχει αρμονική συνεργασία σε όσους παίζουν ,καθότι το μπάσκετ παίζεται με μια μπάλα,και αρκετά παιδιά την θέλουν στα χέρια.
Εκεί που θα στοχεύσει ο Παναθηναικός θα είναι το ανοιχτό γήπεδο καθότι μιλάμε για μια πολύ γρήγορη ομάδα.
Στα του Δούκα,νομίζω έχουμε τα ίδια θέματα με ΠΑΟ στην περιφέρεια(αρκετές μεγάλες προσωπικότητες-μια μπάλα για όλους) αλλά ο Μπακογιώργος είναι πολύ έμπειρος σε τέτοιες καταστάσεις.
Η προετοιμασία είχε τα προβλήματα της,αφού ο Τσουργιάννης παραμένει εκτός προπονήσεων και δίνει μάχη με τον χρόνο να προλάβει το ντέρμπι της 2ρης αγωνιστικής με ΠΑΟ,ενώ ο Σακ κατάφερε μόλις χτες(μετά κόπων και βασάνων) να πάρει το δελτίο του από Μαρούσι και να αγωνιστεί κανονικά σήμερα.
Δούκα θέλω πολύ να δω,πολλά νεα πρόσωπα και δεν έχω εικόνα.
Αυτά για τα της κορυφής.
Στα από κάτω,το τοπίο παραμένει θολό.
Περιστέρι και Αμύντας,άντε και ΑΕΝΚ θα είναι στην μέση του βαθμολογικού πίνακα και λογικά δεν θα ανησυχήσουν.
Πάμε στα από κάτω.
Τριπλή Κορώνα πολύ αποδυναμωμένη(εδωσε και Οικονόμου και Αλβέρτη σε ΠΑΟ) ,όσοι την ειδαν στο φιλικό με ΠΑΟ στο ΟΑΚΑ είπαν πως πολύ δύσκολα θα την γλυτώσει.
ΚΑΠ,τα ίδια.
Την είδα με Ντιρι ,φιλότιμη προσπάθεια,πολλά νέα (και μικρά παιδιά),θέλει τον χρόνο της,αλλά δύσκολα τα πράματα.
Παπάγου δεν έχω εικόνα.
Αν κράτησε Κώτσο,και πήρε κανα δυο παιδιά ίσως μπορει να σωθει!
Από τις 3 νεοφώτιστες εικόνα δεν έχω,ο Ηλυσιακός ξέρω πήρε Βιτζηλαίο από Δούκα,και ότι έχασε 2 πόντους σε φιλικό από Ρέθυμνο(την επόμενη μέρα έπαιζε ο ΠΑΟ με Ρεθυμνο,και αν ήθελε του εριχνε 50άρα εύκολα,άρα καταλαβαίνετε...)
Συνοψίζουμε:
Για τον τίτλο θα παλέψουνε Ακαδημία,ΠΑΟ και Δούκας.
Για υποβιβασμό : Τριπλη Κορώνα,Παπάγου,ΚΑΠ,Ηλυσιακός,Κουκουβάουνες και Πετράλωνα.
Επανέρχομαι (κάποτε) με εφήβους!