Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Baskonia vs Παναθηναϊκός Superfoods
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Α1 Basket League > Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6
tuareg
QUOTE (Manimal @ Nov 3 2017, 20:49 ) *
Κατ΄αρχήν την επίθεση καλώς και την πήρε ο Παπάς. Βρίσκεται σε καλό φεγγάρι και αυτός έπρεπε να την πάρει. Απο κει και πέρα όμως ο χρόνος και τρόπος εκτέλεσης ήταν τελείως λάθος.

Έγιναν δύο τραγικά λάθη σε μία φάση που στοίχησαν και προφανώς φέρει ευθύνη ο προπονητής. Το πρώτο λάθος ήταν που δεν αξιοποιήθηκαν τα επιπλέον 4,6 δευτερόλεπτα, δίνοντας χρόνο από το ριμπάουντ και μετά 8,6 δεύτερα. Υπεραρκετά για να ολοκληρωθεί μέχρι και δευτερεύων αιφνιδιασμός. Το δεύτερο ήταν που η άμυνα βρέθηκε εκτεθημένη σε τρανσίσιον.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, και όχι μόνο ο Ομπράντοβιτς, θα επέλεγαν ένα μακρυνό σουτ ακριβώς με την λήξη του χρόνου, ενώ ταυτόχρονα όλοι οι υπόλοιποι τρέχουν να βρεθούν πίσω από την μπάλα. Κατ΄αυτόν τον τρόπο απομένουν 4,2 δεύτερα καθαρής επίθεσης, που αν αφαιρεθεί και ο χρόνος της πορείας ενός μακρυνού σουτ αλλά και η κατα τεκμήριο δυσκολία ενός μακρυνού ριμπάουντ τότε απομένουν στην καλύτερη 3 δεύτερα να ξεκινήσει η Μπασκόνια την επίθεση, ενώ ακόμα και ο παίχτης που έκανε το σουτ (Παπάς) βρίσκεται σε θέση άμυνας. Στο ΝΒΑ που υπάρχει η δυνατότητα ταιμ άουτ ίσως να μην έχει και τόση σημασία, αλλά στην Ευρώπη, αυτό που έκανε ο Παο χθες ήταν έγκλημα. Όχι μόνο δεν εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τον χρόνο αλλά το χειρότερο είναι ότι βρέθηκε με έναν παίχτη να κυνηγάει φαντάσματα (Σίνγκλετον) και ακόμα έναν εκτός παρκέ (Παπάς - και ας αγνοηθεί το γεγονός ότι διαμαρτύρονταν στους διαιτητές)


αυτο....χιλια δικια εχεις πιστευω
Nemesakos
QUOTE (shtarkws @ Nov 3 2017, 20:11 ) *
Δεκτον.

Απο την αλλη και ποιος να την εοαιρνε? Ο Καλαθης δεν εχει την επιθεση για δυνατο του σημειο. ο Σινγκλετον ειχε παιξει 38 λεπτα. Μενουν ο σχετικα κρυος Ριβερς και ο αφαντος Λοτζεσκι. Φανταζεσαι να επαιρνε την μπαλα στην τελευταια φαση ο Λοτζο για να κανει παιχνιδι τι θα λεγαμε?

Και για να το κλεισω, καλως πηγε η μπαλα στον Παππα, εχει το ενας με εναν και ηταν σε καλη βραδια. Επρεπε απλα αυτος οταν τραβηξε την αμυνα πανω του να εχει το καθαρο μυαλο να δωσει την μπαλα στον ελευθερο παικτη.


Καταρχήν συμφωνώ με τον Manimal 100%.

Από κει κ πέρα για να κλείσω κ γω με την δική μου σκέψη. Θεωρω πως τέτοιες επιθέσεις πρέπει να τις παίρνουν παίκτες που μπορούν να κάνουν παραπάνω από 1 πράγμα. Ο παππας έχει μόνο την μπούκα. Από την άλλη προσωπικά ήθελα να την έχει ο Καλάθης γιατί κ στο 1vs1 μπορεί να πάει έστω και με χειρότερες πιθανότητες από τον Παππά αλλά και να δει την έξτρα πάσα. Θέλει μυαλο στις ειδικές καταστάσεις,διάβασμα της φασης και ανοιχτές επιλογες. Ο Παππας αυτά δεν τα έχει κ το τι θα έκανε ηταν μονόδρομος. Με τον καλαθη πιθανά να υπήρχε διαφορετική αντιμετωπισή η Μπασκόνια, μπορεί να του έκαναν φάουλ μπορεί να τον αφηναν να σουτάρει πολλά μπορεί. Ωστόσο το ζητούμενο ηταν οργανωμένη αμυνα και όχι αμυντικό τρανσισιον.

Νταξει η γνώμη μου είναι δεν σημαίνει ότι είναι κ σωστή. Στο μυαλό μου αυτό είναι το σωστό παντως. Η μπάλα σε οργάνωτη..Όπως τόσα χρόνια η μπάλα ήταν στον ΔΔ ...

D-Wade ο κοντός στο κείμενο του έγραψε ότι την ώρα που ξεκινουσε ο παππας την επίθεση δόθηκε εντολή για φάουλ. Αλλά ο παππας πρόλαβε να επιτεθεί.ήταν λέει στο γηπεδο και τον ειδέ να ζητάει φάουλ. Λογικό να θέλει 8-10 δευτερα ο Μάρτινεθ για οργανωμένη επίθεση από το κέντρο ώστε αν πετυχει καλάθι να δώσει λιγότερο χρόνο στον παο.
Manimal
QUOTE (Nemesakos @ Nov 4 2017, 01:06 ) *
Θεωρω πως τέτοιες επιθέσεις πρέπει να τις παίρνουν παίκτες που μπορούν να κάνουν παραπάνω από 1 πράγμα. Ο παππας έχει μόνο την μπούκα. Από την άλλη προσωπικά ήθελα να την έχει ο Καλάθης γιατί κ στο 1vs1 μπορεί να πάει έστω και με χειρότερες πιθανότητες από τον Παππά αλλά και να δει την έξτρα πάσα. Θέλει μυαλο στις ειδικές καταστάσεις,διάβασμα της φασης και ανοιχτές επιλογες. Ο Παππας αυτά δεν τα έχει κ το τι θα έκανε ηταν μονόδρομος. Με τον καλαθη πιθανά να υπήρχε διαφορετική αντιμετωπισή η Μπασκόνια, μπορεί να του έκαναν φάουλ μπορεί να τον αφηναν να σουτάρει πολλά μπορεί. Ωστόσο το ζητούμενο ηταν οργανωμένη αμυνα και όχι αμυντικό τρανσισιον.


Ο Παπάς είναι ο μόνος παίχτης του Παο που μπορεί να κάνει παραπάνω από 1 πράγμα. Δεν εξετάζω αν τα κάνει καλά ή άσχημα, αλλά αν κάποιος από το ρόστερ του Παο έχει το πακέτο αυτός είναι ο Παπάς. Εκτός από μπούκα έχει και το σουτ μετά από τρίπλα. Και να μην το βάλει τουλάχιστον θα μπορέσει να σουτάρει με κρεμασμένο παίχτη και να βρει τουλάχιστον σίδερο ώστε να μην σταματήσει ο χρόνος. Ο Καλάθης ούτε την προσποίηση για σουτ έχει ούτε το σουτ.

Επίσης σχετικά με όσα ισχυρίζεται ο Κοντός δεν υπάρχει λογική. Αν το σχέδιο ήταν να πάνε σε διαδικασία φάουλ θα το έκανε από τα 26 δεύτερα και όχι να άφηνε τόσος χρόνος να περάσει.
green_sky
Διαβαζω αυτα που γραφετε για την τελευταια φαση με τον Παππα και εχω την γνωμη οτι βλεπουμε το δεντρο και χανουμε το δασος.
Οταν προηγεισαι με 7-8 ποντους δυο λεπτα πριν την ληξη και τρως τριποντο στο τρανζισιον και χανεις απο αιφνιδιασμο τοτε αυτο σημαινει οτι και οι παικτες ειναι κατακοποι και σωματικα και πνευματικα και ο προπονητης σε αλλο γηπεδο.
Αν Ελληνας προπονητης εχανε με αυτο τον τροπο ματς θα τον ειχαν σταυρωσει.
Ο Πασκουαλ εχει ακομα ασυλια και καλα κανει και την εχει γιατι ειναι καλος προπονητης, αλλα εχει ευθυνες και στο χθεσινο αποτελεσμα αλλα και στον τροπο που εχει δομησει το ροστερ με το οποιο διαθεσιμο μπατζετ ειχε.....
Αυτος αλλωστε ειναι ο προπονητης και μην ξεχναμε και το συμβολαιο που πηρε για να χτισει τον Παναθηναικο που θα κανει το παραπανω βημα.
Ισως το οτι εχει τοσο βαρυ συμβολαιο για προπονητης κανει καποιους ...καποια στιγμη να κανουν και τιποτα αναποδες σκεψεις......

Για να λεμε παντως και τα πραγματα με το ονομα τους ειναι απαραδεκτο μολις 4-5 αγωνιστικες μετα την εναρξη της ευρωλιγκα και χωρις να υπαρχουν τραυματισμοι να συζηταμε και οχι αδικα για αλλαγες στο ροστερ.
Η φετεινη ευρωλιγκα δεν εχει καμμια σχεση με την περυσινη,η φετεινη μπαρτσελονα ειναι καλυτερη απο την περυσινη ,οπως και η αρμανι,οπως και η μακαμπι και επιπλεον φετος υπαρχουν και βαλενθια και κιμκι και απο την Μπασκονια που ειναι τρεις κλασεις κατω απο περυσι χασαμε.
Δυστυχως καποιες επιλογες που εγιναν, δειχνουν να μην βγαινουν και να μην εχουν την προοπτικη να βγουν τουλαχιστον για φετος.Λοιπον οτι ειναι να γινει ας γινει συντομα γιατι μετα θα ειναι αργα για δακρυα και για αναρτησεις στο ινσταγκραμ.
Katiki_Domokou
QUOTE (green_sky @ Nov 4 2017, 00:39 ) *
Ισως το οτι εχει τοσο βαρυ συμβολαιο για προπονητης κανει καποιους ...καποια στιγμη να κανουν και τιποτα αναποδες σκεψεις......

.

αν οι στοχοι ειναι οπως γραφουν μερικοι πρωταθλημα στην ελλαδα και 8αδα στην ευρωπη τοτε δεν εχει λογω υπαρξης ο πασκουαλ,χαραμιζεται και αυτος και εμεις με ενα βαρυ συμβολαιο,αυτα τα 2 τα εχουν καταφερει και πολυ χειροτεροι προπονητες η ακομα και μη καν προπονητες

αν παλι οι στοχοι ειναι μεγαλυτεροι και φτανουν τουλαχιστον ως φ4 οπως γραφει η πρασινη τοτε οι παιχτες ειναι λιγοι για αυτον τον στοχο
Putnam
QUOTE (Manimal @ Nov 4 2017, 00:20 ) *
Ο Παπάς είναι ο μόνος παίχτης του Παο που μπορεί να κάνει παραπάνω από 1 πράγμα. Δεν εξετάζω αν τα κάνει καλά ή άσχημα, αλλά αν κάποιος από το ρόστερ του Παο έχει το πακέτο αυτός είναι ο Παπάς. Εκτός από μπούκα έχει και το σουτ μετά από τρίπλα. Και να μην το βάλει τουλάχιστον θα μπορέσει να σουτάρει με κρεμασμένο παίχτη και να βρει τουλάχιστον σίδερο ώστε να μην σταματήσει ο χρόνος. Ο Καλάθης ούτε την προσποίηση για σουτ έχει ούτε το σουτ.

Επίσης σχετικά με όσα ισχυρίζεται ο Κοντός δεν υπάρχει λογική. Αν το σχέδιο ήταν να πάνε σε διαδικασία φάουλ θα το έκανε από τα 26 δεύτερα και όχι να άφηνε τόσος χρόνος να περάσει.


λογικα θα προσπαθησαν αρχικα να πιεσουν μηπως βγει κανα κλεψιμο
Katiki_Domokou
φτασαμε στο σημειο να θεωρουμε προσον για εναν παιχτη να καταφερνει να βρισκει σιδερο σε σουτ και να μην κανει air ball
yorgos
1. Ορθως την πήρε την μπάλα ο Παππάς, αν την είχε ο Καλάθης θα του έκαναν φάουλ. Επιπλεον είχε πολύ καλό παιχνίδι και τρομερή ψυχολογία από το αντίστοιχο ματς στη Φενέρ. Αν δεν του έδινε την τελευταία επίθεση ο Τσάβι, θα τον κράζαμε και δικαίως, τώρα τον θάβουμε έτσι κι αλλιώς;
2. Κι εμένα βήματα μου φαίνεται το μπάσιμο του Παππά, οπότε ανούσια η συζήτηση για το φάουλ. Βασικά και για τα βήματα ανούσια είναι
3. Η τελευταία φάση δείχνει απλά ένα από τα πολλά προβλήματα της ομάδας φέτος: το χειρότερο αμυντικό τρανζίσιον σε όσα χρόνια θυμάμαι τον Παναθηναικό. Δε μιλάω για τη φάση, αλλά συνολικά η συμπεριφορά της ομάδας μετά από χαμένο σουτ είναι πολύ κακή
4. Η ομάδα έδειεξ πολύ βελτιωμένο πρόσωπο. Αν είχε βάλει ο Παππάς το σουτ θα ήταν ο παίκτης που παίρνει όλα τα ματς,ο Πασχάλης θα ήταν πορθητής κλπ. Υπάρχει και η μέση κατάσταση: ότι κάπου χάνεις και κάπου κερδίζεις
5. Ο Βουγιούκας ήταν υποχρεωτική μεταγραφή: ο Μπουρού δεν απέδωσε, ήταν πανάκριβος και είχε προσφοράρα από Κίνα. Με ποιον Έλληνα θέλατε να αντικατασταθεί; Με τον Καββαδά; Το Χαριτόπουλο;
6. Η Μπασκόνια έπαιξε πάρα πολύ άσχημα, ειδικά στην άμυνα ήταν απαράδεκτη. Αλλά ό,τι και να' ναι, ήταν ματς εκτός έδρας με ομάδα που χτυπάει 8δα. Αυτό που το αντιμετωπίζομε σα να χάσαμε από κανένα σάκο του μποξ, με ξεπερνάει.
7. Ο Γκάμπριελ όντως έμεινε επειδή είχε άψογη συμπεριφορά, κάτι προσέφερε και ΚΥΡΙΩΣ επειδή ο Σίγκλετον φαινόταν ότι φεύγει. Από κει και πέρα αυτή τη στιγή περισσεύει και υπάρχουν τεράστιες ανάγκες. Αν ισχύει ότι ρωτήσαμε για ΝΤόρσεϊ, το έχουν αντιληφθεί όλοι.
ziroud
με το που άρχισε ο παππάς την τελική προσπάθεια, οι υπόλοιποι παίκτες θα έπρεπε να είχαν όλοι στο μυαλό τους πώς να γυρίσουν στην άμυνα.. πολύ μυαλό ήθελε; προηγούνταν και ήθελε 4 δευτερόλεπτα
stefkorner
QUOTE (ziroud @ Nov 4 2017, 22:37 ) *
με το που άρχισε ο παππάς την τελική προσπάθεια, οι υπόλοιποι παίκτες θα έπρεπε να είχαν όλοι στο μυαλό τους πώς να γυρίσουν στην άμυνα.. πολύ μυαλό ήθελε; προηγούνταν και ήθελε 4 δευτερόλεπτα


η μονη δικαιολογια που μπορω να βρω ως προς αυτο ειναι πως μπορει να πιστεψαν οτι παιρνει το φαουλ ο παππας και ετσι χαλαρωσαν τα αντακλαστικα τους..με αποτελεσμα να εκτεθουν στο τρανσιτιον!σε καθε περιπτωση θα ελεγα και εγω οτι η ευθυνη επιμεριζεται με αυτην του παππα,που δεν ειδε( ; )-δεν προτιμησε τις καλες επιλογες πασας ...
dbokos
Είδα το ματς σε επανάληψη και ανακάλυψα το εξής:

Η 4η περίοδο ξεκινάει με την μπάλα στη Μπασκόνια, άλλη φάση δεν γίνεται που να θέλει τζάμπολ και στο 80-84 που χάνει τη βολή o Παππάς, η μπάλα κολλάει στη στεφάνη και δίνεται ξανά στη Μπασκόνια, καθώς το βελάκι δεν έχει αλλάξει.

Ο Πασκουάλ διαμαρτύρεται, κάτι του λέει ο Πουλκ, συμφωνεί και το ματς συνεχίζεται κανονικά.

WTF?
qspock
QUOTE(dbokos @ Nov 4 2017, 23:29 ) *
Είδα το ματς σε επανάληψη και ανακάλυψα το εξής:

Η 4η περίοδο ξεκινάει με την μπάλα στη Μπασκόνια, άλλη φάση δεν γίνεται που να θέλει τζάμπολ και στο 80-84 που χάνει τη βολή o Παππάς, η μπάλα κολλάει στη στεφάνη και δίνεται ξανά στη Μπασκόνια, καθώς το βελάκι δεν έχει αλλάξει.

Ο Πασκουάλ διαμαρτύρεται, κάτι του λέει ο Πουλκ, συμφωνεί και το ματς συνεχίζεται κανονικά.

WTF?

Είχα κι εγώ την ίδια απορία. Αν είναι έτσι έπρεπε να γίνει ένσταση, δε ξέρω τι παιχτηκε ακριβώς και τι του είπαν και συμφώνησε ο πασκουαλ
anthonypao
Βλέπω το παιχνίδι σε επανάληψη, στην 3η περίοδο με καλαθη-παππα-ριβερς-σιγκλετον-γκιστ παίξαμε πολύ καλά είναι η μόνη λειτουργική 5αδα...ποσό καλύτερα θα μασταν με ένα σοβαρό 2αρι ακόμα και ένα βαρβάτο 5αρι....κρίμα γιατί το καλοκαίρι υπήρχαν προϋποθέσεις για χτίσιμο ομάδας που θα χτύπαγε φαιναλ-4
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.