QUOTE(Manimal @ Jun 16 2018, 00:28 )

λαό από τον οποίον προέρχεται ο πιο διάσημος χορός λαικής μουσικής (tango).
QUOTE(Manimal @ Jun 16 2018, 01:59 )

Εξαρτάται πως το βλέπεις. Για τους ξένους ο πιο διάσημος ελληνικός χορός είναι το συρτάκι, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι είναι δημοφιλής χορός για τους Έλληνες. Κατ΄αντιστοιχία στους λάτιν λαούς το τάνγκο δεν είναι πιο δημοφιλές από την Σάλσα, Μάμπο, Τσα-τσα κλπ. Όλα είναι σχετικά και εξαρτόμενα από την εποχή και περιοχή. Tην σημερινή εποχή πιθανολογώ ότι ο πιο δημοφιλής χορός παγκοσμίως είναι κάτι σε στυλ hip-hop ή break dance. Απο κει και πέρα η επιρροή που έχει ασκήσει το τάνγκο σε όλο το φάσμα της μουσικο-χορευτικής (από κλασική μουσική, τζαζ μέχρι και αναφορές για επιρροή στην ρεμπέτικη μουσική υπάρχουν) δεν πιστεύω ότι μπορεί να συγκριθεί εύκολα με κάποιον άλλο στυλ μουσικής-χορού.
Δεν καταλαβαίνω με ποιόν τρόπο έχει επηρεάσει το τάνγκο τόσο πολύ τη μουσική, όσο αφήνεις να εννοηθεί, κάπως γενικά και ίσως απροσδιόριστα. Μια προσωπική σκοπιά και κάποια σχόλια με αφορμή σχόλια που διάβασα:
- Το τάνγκο έχει ακόμα δυνατή παρουσία χορευτικοθεατρικά, γιατί είναι όντως εντυπωσιακό αισθητικά όταν οι φιγούρες εκτελούνται από επαγγελματίες σε ενδιαφέρουσες χορογραφίες. Μπορώ να δω μια παρουσία στο χορευτικό, στο μουσικό όμως είναι μια άλλη ιστορία.
- Δεν μπορώ να πω ότι έχω ακούσει να έχουν μπει/ ενσωματωθεί ή να ακούσω στοιχεία tango μέσα σε μια άλλη μουσική σε τέτοιο βαθμό που να την καθιστά κορυφαία λατινογενή μουσική. Γενικό σχόλιο. Η αίσθησή μου επειδή ακούω μουσική χωρίς περιορισμό σε είδη κλπ.
- Υπήρξε μία μικρή εξέλιξη του ίδιου του tango μάλλον (δεν το θεωρώ νέο μουσικό κίνημα, δεν ήταν βασικά) με την εμφάνιση των Gotan Project περίπου 15+ χρόνια πίσω και κάποιων ακόμα γκρουπ που πήγαν να παντρέψουν το τάνγκο με μια πιο ηλεκτρονική μουσική, να το εκσυγχρονίσουν ας πούμε. Αυτό που βγήκε προωθήθηκε περισσότερο ως "ethnic" παρά ως κάτι tango-related.
* τώρα που λέμε για επιρροές αν κάποιος έχει γνώμη ή όρεξη/ενδιαφέρον θα ήθελα να σχολιάσει αν ένα κομάτι Prodigy (
το Full Throttle) έχει ή δεν έχει κάτι flamengo. Για μένα αυτό είναι ένα πολύ καλό παράδειγμα μια μουσικής να επηρεάζει μια άλλη ή μάλλον ένα μουσικό μυαλό χωρίς περιορισμό να παίρνει ιδέες και να παράγει κάτι ιδιαίτερο με το δικό του προσωπικό στυλ.
QUOTE(jvalin @ Jun 16 2018, 04:53 )

Νομίζω ότι το tango έλκει τις επιρροές του από ένα είδος κουβανέζικης μουσικής και από τη μουσική σκηνή του Μοντεβιδέο (Ουρουγουάη) της δεκαετίας του 1890. Απλά αναπαράγω ό,τι έχω ακούσει. Πιθανότατα το κατέχετε περισσότερο από εμένα. Ομολογώ ότι δεν πολυσκαμπάζω.
- για μένα είναι τελείως ντεμοντέ ως μουσική αυτή τη στιγμή, ακριβώς επειδή φτιάχτηκε από συγκεκριμένους ανθρώπους υπό συγκεκριμένες συνθήκες και παρουσίαζε μια κοινωνικοοικονομική φάση ενός λαού στην περιοχή του Ρίο ντε λα Πλάτα, δεν ξέρω κι εγώ πόσα χρόνια πριν. Το σχεδόν πένθιμο ύψος του Άστορ Πιατσόλα και ο αργός τραβηχτός ήχος του μπαντονεόν, αν έχω καταλάβει καλά, αυτός είναι ο ήχος του original tango. Αυτό που έχει χάσει το tango σήμερα είναι η προσωπική σύνδεση με το κοινό, έχει πάψει να είναι ζωντανό, επειδή δεν υπάρχει ταύτιση της μουσικής εννοιολογικά με τον κόσμο.
QUOTE(yorgos @ Jun 16 2018, 02:31 )

To ρεγκετόν θα έλεγα. Από την Ανγκόλα μέχρι την Κεντρική Ασία (ταξίδεψα τα -σταν μερικούς μήνες πρόσφατα κι έπαθα σοκ με το ότι δε σταματάς να ακούς ρεγκετόν) και σε όλη τη Λατινική Αμερική, το ρεγκετόν είναι πια βασιλιάς.
Το είπες εσύ ευτυχώς, που έχεις και άλλη βαρύτητα ως ταξιδευτής εκεί. Το ρέγκετον είναι κοντά στα 10 χρόνια πλέον η νούμερο ένα δημοφιλέστερη latin-origin μουσική.Δεν καταλαβαίνω τί αρέσει ακουστικά, είναι σαν να κάνει ελεύθερο mic commentating σε latin club ένας τζαμαϊκανός, προφανώς τα στοιχεία ρούμπα είναι αυτά που ξεσηκώνουν, δεν το συζητώ.
Μετά θα έβαζα την σάλσα, που πρέπει να είναι κάτι σαν το western world "pop" για την αμέρικα λατίνα, δηλαδή βάλε λίγο Έλβις Κρέσπο, δε γίνεται να μη συμπαθήσεις κάτι, ακόμα και να μην θέλεις να χορέψεις δε γίνεται να μη γελάσεις ή να βρεις εύθυμο αυτό που ακούς, ακόμα κι αν δεν καταλαβαίνεις γλώσσα. Και μετά είναι μια κατηγορία μόνος του ο King Africa, που αν είχε βγει στην αντίστοιχη Ανίτα, θα έκανε τέτοιο μπαμ που θα την έκλεινε και δε θα ξαναέκανε εκπομπή ποτέ από ντροπή.
Τί να λέμε μέχρι και ο Rob Cross που είναι top5 darts player έχει salsάκι για walk-on song.