Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Fenerbahce Istanbul vs. Olympiacos Piraeus
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Ευρωπαϊκό μπάσκετ > Older Tournaments > Final 4 Istanbul 2017
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6
Zoys
vs


Ο Ολυμπιακός μπροστά σε μια ακόμα μεγάλη πρόκληση. Οι ερυθρόλευκοι στον όγδοο ευρωπαϊκό τελικό της ιστορίας τους αντιμετωπίζουν την οικοδέσποινα του φετινού Final-4 της Κωνσταντινούπολης Fenerbahce.

Τι συνέβη στους ημιτελικούς

Στον ημιτελικό, οι ερυθρόλευκοι επιβεβαίωσαν την παράδοση με την CSKA επικρατώντας με ανατροπή των Ρώσων (78-82) για τέταρτη φορά σε 6 χρόνια διαμορφώνοντας μια απίστευτη κυριαρχία στις μεταξύ τους αναμετρήσεις σε Final-4. Οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου πραγματοποίησαν ρεκόρ εύστοχων τριπόντων στην ιστορία της ομάδας σε Final-4 (14) με τους έμπειρους Έλληνες (Παπανικολάου, Μάντζαρη, Πρίντεζη και στο τέλος φυσικά τον μεγάλο Βασίλη Σπανούλη) να βγαίνουν μπροστά στο δεύτερο ημίχρονο με μεγάλα σουτ και αξιοσημείωτη την παρουσία του Αγραβάνη (ειδικά στο κομμάτι των ριμπάουντ) και του Green που πρόσθεσαν κομβικά τρίποντα σε κρίσιμα σημεία. Για την CSKA πρώτος σκόρερ ήταν ο Teodosic με 23 πόντους.



Οι Τούρκοι στον δεύτερο ημιτελικό επικράτησαν σχετικά εύκολα της Real με 84-75 με τον Udoh να πρωταγωνιστεί σε μια απίστευτη εμφάνιση αγγίζοντας το τριπλ-νταμπλ με 18 πόντους, 12 ριμπάουντ, 8 ασίστ, 2 μπλοκ, 1 κλέψιμο και 3 λάθη. Η Real περιορίστηκε από την άμυνα των Τούρκων με διασωθέντες τους Llull (28 π., 8 ασίστ) και Carroll (21 π.) που έκαναν κάθε προσπάθεια για να διατηρήσουν τη Βασίλισσα στο παιχνίδι, αλλά τους υπόλοιπους σταρ της σε κακή βραδιά η ήττα ήταν αναπόφευκτη απέναντι σε έναν διψασμένο αντίπαλο που αγωνιζόταν ουσιαστικά στο σπίτι του.

Coach Periklis
έρχεται η Νέμεσις

αυτό .-

Ο Βασίλης...ξέρει
Redoctor
ΟΙ ΟΙΩΝΟΙ

Τόπος: Κων/Πολη

3 φορες εχουν γινει εδω τελικοι. Τις 2 πρωτες εληξαν με σουτ στο τελευταιο λεπτο. Την μια το πηρε ομαδα του Ομπραντοβιτς με σουτ Σερβου [τζορτζεβιτς τοτε, τωρα υπαρχει Μπογκντανοβιτς κυριως αλλα και Καλινιτς]. Την αλλη εμεις με πριντεζη

Χρονια 2017 [Twsim]

κερδιζουν οι Ελληνες:1997 Ολυμπιακος, 2007 Παναθηναικος, 2017...

Το 1997 ο Ολυμπιακος κανει το triple crown. Για να παρει το κυπελλο χρειαστηκε buzzer beater του Δημητρη Παπανικολαου.
Το 2007 ο Παναθηναικος κανει το triple crown. Για να παρει το πρωταθλημα χρειαστηκε ενα μεγαλο παιχνιδι του Δημητρη Παπανικολαου στον 5ο τελικο.
Το 2017 κανενας απ τους δυο δε θα κανει το triple crown. Αλλωστε εχει σταματησει κι ο Δημητρης Παπανικολαου. Ομως θα μπορουσε ο Ολυμπιακος να κερδισει την Ευρωλιγκα στην Κωνσταντινουπολη, παρολο που παει ως αουτσαιντερ με αλλο ενα νικητηριο καλαθι στον τελικο(οπως στα αλλα 2 φαιναλ φορ εκει), το οποιο θα βαλει...ο Κωστας Παπανικολαου

Πορεια φιναλιστ

ΟΣΦΠ ως τον τελικο αντιστοιχη πορεια με 2013. Φ4 στην Κων/πολη οπως το 2012. Αλλα αντιπαλος η Φενερ και οχι η Ρεαλ οπως το 13.
Η Φενερ ομως εχει αντιστοιχη πορεια με την Ρεαλ
Ρεαλ
2013 Το χανει σχετικα ευκολα
2014 Το χανει στην παραταση
2015 Το παιρνει με Ολυμπιακο στην εδρα της
Φενερ
2015 Δεν παει καν τελικο
2016 Στην παραταση
2017 τελικο στην εδρα της με ολυμπιακο [που φυσικα εχει αποκλεισει τσσκα ]

Παιδια Ολυμπιας

Οταν ειναι αγορι το παιρνουμε σιγουρα
Οταν ειναι κοριτσι χανουμε [παμε τελικο παντως και εννοειται κερδιζουμε τσσκα καθε φορα που ειναι εγκυος η Ολυμπια]
Οταν ειναι διδυμα; Μαλλον θα κερδισουμε με μπαζερ μπιτερ παπανικολαου απο ασσιστ σπανουλη [μιξη οιωνων]
Αντιστοιχα δεν θα χρειαστει υπερηχογραφημα για το φυλο του παιδιου. Θα το μαθουμε απο το αποτελεσμα.
Βλεπουμε οτι οι οιωνοι ειναι μικτοι. Καιριο Ρόλο παιζει το παιδι(α) του σπανουλη φυσικα.

Οbradovic- Ολυμπιακος

Μας εχει 2/2 σε τελικους και 1/1 σε ημιτελικους. Βεβαια καμια φορα δεν εχει παιξει με τον Σπανουλη στον Ολυμπιακο. Αντιθετως την μια φορα τον ειχε μαζι του

ΥΓ

Σε προσωπικο επιπεδο

2012 Το πηραμε και ημουν μεσα στην Πολη (τωρα δεν ειμαι αλλα οκ βαζουν βομβες και μαχαιρωνουν εκει ! ]

2013 Τελικος σπιτι κολλητου ( Ν. Ερυθραια-> καταγωγη απο Μ.Ασια) με πρωην. Κερδισαμε (ημιτελικος καπου στο μαρουσι)

2015 Ημιτελικος στην Βουδαπεστη [πρωην Οθωμανικη αυτοκρατορια) απο λαπτοπ. Τελικος Θεσσαλονικη(πρωην Οθ. Αυτοκρατορια) με νυν χασαμε.

2017 Ημιτελικος στην Ροδο (πρωην Οθ. Αυτοκρατορια) απο λαπτοπ. Τελικος μαλλον σε σπιτι κοπελας κολλητου με νυν.

Και σε ατομικο επιπεδο δηλαδη αλληλοσυγκρουομενοι οιωνοι.

Αν την βρω Θα φορεσω μπλουζα φ4 Κων/πολης παντως , που φυσικα φορεθηκε στον τελικο το 12 και το 13

Γενικα Υπάρχει ενα προβάδισμα της Φενερ και στους οιωνους παντως . Αλλά Σπανούλης είναι αυτός ποτέ δεν ξέρεις

***Mερικά ειναι του Twism [στην χρονια και στον τοπο κυριως]

ΥΓ ΜΕΤΑΝΟΕΙΤΕ. Το μονο σιγουρο η πιστη μας στην ομαδα και στον σπανουλισμο θα δοκιμασθει για αλλη μια φορα
North_gato
Δεν θα με ενδιεφερε αν χαναμε στον τελικο, παιζοντας με Ρεαλ.
Αλλα με αντιπαλο ....τουρκικη... επιβαλεται να κερδισουμε.
Quincy
Γενικά την ματσάρουμε καλά την Φενερ. Το κλειδί είναι να δώσουμε τα ελάχιστα δυνατά ελέυθερα σουτ. Από εκεί κερδίζουν. Αλλά η τακτική είναι δευτερεύων παράγοντας συνήθως σε τέτοια παιχνίδια. Το μομέντουμ ευννοεί ξεκάθαρα την Φενερ. Περιμένω κλειστό παιχνίδι, και σε 40 λεπτά όλα γίνονται
Stojako
Πρόβλεψη T.W.Is.M περιμένουμε smiley.gif

QUOTE (North_gato @ May 20 2017, 13:08 ) *
Δεν θα με ενδιεφερε αν χαναμε στον τελικο, παιζοντας με Ρεαλ.
Αλλα με αντιπαλο ....τουρκικη... επιβαλεται να κερδισουμε.



Το πλησιέστερο σε Τούρκο σε αυτή την ομάδα είναι ο νατουραλιζέ Ντίξον και ο..ιδιοκτήτης icon_drunk.gif
North_gato
QUOTE (Stojako @ May 20 2017, 15:44 ) *
Πρόβλεψη T.W.Is.M περιμένουμε smiley.gif




Το πλησιέστερο σε Τούρκο σε αυτή την ομάδα είναι ο νατουραλιζέ Ντίξον και ο..ιδιοκτήτης icon_drunk.gif


Και η σημαια που θα υψωθει στο τελος.
Sence Of Defence
Παιδιά, η φενερ δεν πείθει σαν ομάδα, γενικά καμία δεν πείθει. Η ρεαλ χθες εάν το πίστευε λίγο παραπάνω θα τους είχε πετάξει έξω τους τουρκαλαδες. Εμείς πρέπει να μπούμε με καθαρό μυαλό και για 40 λεπτά συγκεντρωμενοι διότι θα έχουμε ματς εκτός έδρας, η φενερ θα πάρει λογικά μερικά σφυριγματα. Πρέπει να παίξουμε τρομερή άμυνα στο τρίποντο, να τους χτυπησουμε επιθετικα στην ρακέτα και να τους φορτωσουμε με φάουλ. Γενικά πρέπει να πάρουμε πόντους από εκεί. Όσο για την περιφέρεια μας δεν ξέρω αν θα βάλουμε πάλι 14 τρίποντα όπως χθες. Αυτό που πρέπει να κάνει ο θρύλος είναι ντου στην ρακέτα που η φενερ είναι αδύναμη και τρομερή άμυνα στον μπογκντανοβιτς και χειροπέδες στον σλουκα.
gerorge
QUOTE (Sence Of Defence @ May 20 2017, 22:40 ) *
Παιδιά, η φενερ δεν πείθει σαν ομάδα, γενικά καμία δεν πείθει. Η ρεαλ χθες εάν το πίστευε λίγο παραπάνω θα τους είχε πετάξει έξω τους τουρκαλαδες. Εμείς πρέπει να μπούμε με καθαρό μυαλό και για 40 λεπτά συγκεντρωμενοι διότι θα έχουμε ματς εκτός έδρας, η φενερ θα πάρει λογικά μερικά σφυριγματα. Πρέπει να παίξουμε τρομερή άμυνα στο τρίποντο, να τους χτυπησουμε επιθετικα στην ρακέτα και να τους φορτωσουμε με φάουλ. Γενικά πρέπει να πάρουμε πόντους από εκεί. Όσο για την περιφέρεια μας δεν ξέρω αν θα βάλουμε πάλι 14 τρίποντα όπως χθες. Αυτό που πρέπει να κάνει ο θρύλος είναι ντου στην ρακέτα που η φενερ είναι αδύναμη και τρομερή άμυνα στον μπογκντανοβιτς και χειροπέδες στον σλουκα.



Διαφωνω στο οτι η Ρεαλ θα μπορουσε να τους πεταξει εξω.Καθε φορα που μειωνε η Ρεαλ,η Φενερ απλως πατουσε το γκαζι και ξεφευγε.Παρα τα 38 λεπτα του Udoh δεν πιστευω οτι επαιξε στο 100%Χτες εδειξε μια κλαση ανωτερη ακομα και απο τη Ρεαλ η οποια μπροστα στους "Τουρκους" εδειχνε να εχει λιγοτερες λυσεις
Ledas
E όχι δεν πείθει και σαν ομάδα η φενέρ. Οτι δεν είναι άτρωτη και ο λυμπιακός μπορεί να την κοιτάξει στα μάτια ναι. Αλλα όχι οτι δε πείθει κιόλας. Από τη στιγμή που τελείωσε η ρεγκιουλαρ κάνει πάρτυ παντού. Τον παναθηναικό τον διέλυσε. Της εφες της πεταξε 40αρα σαν σε προπόνηση. Την ρεαλ την διέλυσε επίσης. Και δεκα φορές να παίζαν με τη ρεάλ θα έχανε η ρεαλ ετσι όπως έπαιζε χτες. Από τη στιγμή που επέστρεψαν οι τραυματίες της φενερ, και από τη στιγμή που ο ζοτς παντα παρουσιάζει τις ομάδες του προς το καλύτερο τέτοιο καιρό,αναμενόμενα όσα βλέπουμε. Ειναι η πιο δυσκολοκαταβλητη ομάδα. Εχει μεγάλα και δυνατά κορμιά σχεδόν σε όλες τις θέσεις που δε ματσάρονται εύκολα. Για αυτό στηρίζεται και αυτή στην άμυνα πιο πολύ. ρεαλ και τσσκ έχουν πιο πληρη ρόστερ, αλλά είναι φύσει επιθετικές ομάδες. Αν τις μπλοκαρεις (όπως κάνατες χτες) δεν εχουν τύχη. Πχ χτες η τσσκ δε μπορούσε να δημιουργήσει με τον καλύτερο οργανωτή στην ευρώπη. Καλοδουλεμένες ομάδες που βγάζουν ενέργεια από την άμυνα έχουν τον πρώτο λόγο σε τετοια ειδικά ματς.

Εγώ χτες πίστευα ότι ίσως κερδίσετε αν και θεωρούσα φαβορί την τσσκ. Αλλα της έδινα ένα 60-40. Με τη φενέρ είναι πολύ πιο δύσκολο και λέω ενα 70-30. Για να νικησετε, πρέπει να βρείτε τρόπο να σταματήσετε τον ουντο, τον καλύτερο ψηλό στην ευρώπη. Αλλα είναι δυσκολο γιατί έχει σουτάκι και από μεση απόσταση και κινησεις δεινοσαύρου από κοντα. Ενώ στην άμυνα μπορεί να τους κανει όλους ζμπαραλια. Δε ξερω ποιος από τους δικούς σας ψηλούς είναι πιο δυνατός και μπορεί να τα βάλει μαζί του. γενικά στην ευρώπη λίγοι είναι. Ισως ο γιανγκ που φαίνεται ντουκι να είναι το κλειδί στην άμυνα τουλάχιστον. Μετά πρεπει να κλειδώσετε τον μπογκντάνοβιτς. Δεν ειναι ούτε αυτό εύκολο. Αυτοί είναι οι δύο σημαντικότεροι. Αν καταφέρετε να κάνετε αυτά τα δύο θα αυξήσετε κατά πολύ τις πιθανότητες και θα είναι τουλάχιστον 50-50. Δε λέω ότι σλουκας, ντατόμε, βεσελυ, ακόμα και τρελο ντιξον και καλινιτς δεν είναι μια χαρά παιχταράδες. Αλλα την διαφορά την κάνουν οι δύο παραπάνω.

Πιστεύω πως κλειδί (πέρα από τους συνήθεις ύποπτους πριντεζη - σπανούλη) θα είναι ο ματζαρης που πρεπει να έχει ρόλο αμυντικού εξολοθρευτή, ο γιανγκ πάνω στον ουντο και οι δυο παπ που είναι τριάρια που μπορούν να ποστάρουν με μακριά δυνατά κορμιά + ότι στην άμυνα είναι μαχητικότατοι (ιδίως ο παπανικολάου).
katharop
Λοιπόν να πω και εγώ την γνώμη μου. Εχθές νικήσατε την τσσκα με ποστ παιχνίδι κυρίως απο το 3 και απο το 4 που η τελείωναν τις φάσεις μόνοι τους η έκαναν σπλιτ την μπάλα έξω στον ελεύθερο παίκτη. Επίσης είχατε τρομερή ευστοχία στο τρίποντο και ρεκόρ τριπόντων στην διοργάνωση. Βοήθησαν και τα πολλά επιθετικά ριμπάουντ που πήρατε. Τέτοια ευστοχία στο τρίποντο δύσκολο να ξαναέχετε.
Με την φενέρ να ποστάρετε δύσκολο το βλέπω, επιθετικά ριμπάουντ δύσκολα τα βλέπω επίσης. Η φενέρ τον τελευταίο 1.5 μήνα μου θυμίζει έντονα τον Παναθηναικό του ομπράντοβιτς. Έχει χίλιους συν ένα τρόπους να βάλει την μπάλα στο καλάθι σε σετ παιχνίδι. Τι πικ ν ρολλ, τι ποστ παιχνίδι, τι πικ ν ποπ. Κυκλοφορία άψογη και εμάς στο τρίτο παιχνίδι μας έριξε 20άρα με τον μπογκντάνοβιτς εξαφανισμένο. Να την περιορίσετε στην επίθεση, έτσι όπως είναι χλωμό το βλέπω. Τώρα στην επίθεση σας ο ζοτς προφανώς και έχει διαβάσει καλύτερα απο τον καθένα τα επιθετικά σας σχήματα και θα υπάρξουν περίοδοι στο παιχνίδι που θα κολάτε επιθετικά. Δεν έχετε και το επιθετικό ταλέντο της Ρεάλ που πάλι την διέλυσε.. Είναι και το φ4 μέσα στην Τουρκία. Χωρίς φόβο και πάθος και βάση όλων των παραμέτρων δίνω 99-1 υπέρ της φενέρ και βλέπω άνετη επικράτηση με 10 πόντους και άνω. Το φ4 φέτος ήταν διαδικαστικό, μαζευτήκατε τέσσερις ομάδες για να το σηκώσει η φενέρ. Όπως διαδικαστικό ήταν και το 11 στην Βαρκελώνη. Ότι και να γινόταν ο Παναθηναικός θα το έπαιρνε. Αν νικήσετε πραγματικά για μένα θα είναι μεγαλύτερο θαύμα και απο το 12. Αλλά θαύματα γίνονται σπάνια οπότε τα βλέπω ζόρικα τα πράγματα. Η φενέρ όπως παίζει τώρα είναι δύο κλάσεις καλύτερη απο τον Ολυμπιακό.
basket72
Το ματς αύριο είναι 51% -49% για τη γηπεδούχο Φενέρ και τίποτε παραπάνω. Όλη η ομάδα, από τον Κόουτς μέχρι και τον τελευταίο παίκτη είναι απόλυτα συγκεντρωμένοι και προσηλωμένοι στο πλάνο τους.. Τους ευχαριστούμε εκ των προτέρων, τους καμαρώνουμε και τους απολαμβάνουμε. Περιμένω και ψηλά σχήματα από τον Σφαιρό που φέτος είναι εξαιρετικός κι πάει για επιτεύγματα που κανείς άλλος προπονητής μας στο παρελθόν δεν τα έχει επαναλάβει. Στα επιτεύγματα δεν συμπεριλαμβάνονται μόνο οι τίτλοι και τα F4 αλλά και η επιμονή του (κόντρα στους περισσότερους εξ ημών) στην ανάδειξη των νέων Ελλήνων παικτών όπως και το ομαδικό κλίμα που αποπνέει υγεία όσο λίγα πράγματα στη χώρα τούτη.)
Περιμένω τη γνωστή πρόβλεψη του TWISM που τα λέει από την αρχή της χρονιάς. bball.gif




Ledas
Μα πίστη στο πλάνο και αφοσίωση σε αυτό, συγκέντρωση και προσήλωση έχουν και οι αντίστοιχοι αντίπαλοι. Το πλεονέκτημα της φενερ δεν είναι μόνο ότι παίζουν απλά εντός έδρας, αλλά και αγωνιστικά έχουν κάποια. ο ολυμπιακός μπηκε ως αουτσαιντερ στο φ4. Χωρις να σημαίνει ότι δε μπορεί να τα καταφέρει, όπως έχει αποδείξει πολλάκις. 50-50 όμως δεν το κόβω. Και μερικοί παναθηναικοί τα ίδια λέγανε για τη σειρά πλευ οφ, αλλά ήταν φως φανάρι εξ αρχής ότι δεν είχαμε τύχη και ήμασταν καρα αουτσαιντερ και όσοι τα λέγαμε θεωρούμασταν γραφικοί και απαισιόδοξοι.

οπως και να έχει μακάρι να τα καταφέρετε και αυριο. Εγω προσωπικά θα το χαρώ όπως χτες. Καλή επιτυχία λοιπόν. Μακάρι να έχετε όντως απαντήσεις σε όλα και να το σηκώσετε. Θα είναι η πιο μάγκική σας κούπα (κατά την άποψή μου).
Sence Of Defence
Είναι "λίγες" οι ομάδες που πήγαν φέτος στο Φ4, ο Ολυμπιακός πέρασε με μειον 2 βασικούς Χακετ και Λοτζεσκι, 2 βαριές απώλειες και με παίκτη, Γιανκ, που προέρχεται από χιαστους . ΚΑΜΙΑ ομάδα δεν είχε τέτοια ατυχία. Η Ρεαλ ήταν χαλια χθες και Αν το πίστευε παραπανω οι Τούρκοι θα παιζαν μικρό τελικό αύριο. Κραξτε όσο θέλετε. 2 πράγματα θέλει ο θρύλος αύριο και θα το σηκώσει. Κλειδί αύριο Μιλου και Γιανγκ, ο ένας στην εναέρια κυκλοφορία στο FIR του θρύλου και ο άλλος ήρθε ο καιρός να ρίξει το ξύλο που πρέπει.
Ledas
Ποιος κράζει; Παντως, αν λες λίγες τις ομάδες που νικάς, μειώνεις τις ίδιες σου τις επιτυχίες. Το να παραδέχεσαι τους αντιπαλους και την αξία τους, είναι που μεγαλώνει τα επιτεύγματά σου. Για χάκετ συμφωνώ, ήταν τεράστια απώλεια. Το κενό του λοτζέσκι καμουφλαρίστηκε απο παίχτες που είναι πιο πολύπλευροι και πιο ολοκληρωμένοι κατά την αποψή μου, τουλάχιστον στην άμυνα.
TakeshyKurosawa
QUOTE (katharop @ May 21 2017, 00:04 ) *
Η φενέρ όπως παίζει τώρα είναι δύο κλάσεις καλύτερη απο τον Ολυμπιακό.


2 κλάσεις καλύτερη είναι στο ποδόσφαιρο η Μπαρτσελόνα από την Σεβίλλη. Μήπως είσαι υπερβολικός?
Varvos
Καποιες ομαδες ταιριαζουν με αλλες και καποιες οχι
Ανεξαρτητως δυναμικοτητας

Η Φενερ εδειξε περυσι και φετος οτι την Ρεαλ την εχει
Οπως η Ρεαλ εχει τον Ολυμπιακο

Αλλα αυτο δε σημαινει απολυτως τιποτα για το Φενερ Ολυμπιακος. Δε προκειται να παιξει τοσο αφελη αμυνα ο Σφαιροπουλος οπως οι Ισπανοι. Δεν εχει Μπουρουση ο Ολυμπιακος για να κανει βολτες ο Μπογκτανοβιτς μεσα στη ρακετα, ουτε Καλαθη για να τον αφηνουν ελευθερο και να παιζουν αμυνα οι Τουρκοι με 5 παικτες πανω σε 4.

Πριν δυο μηνες πηγε χωρις Σπανουλη στη Πολη και με τη Φενερ πληρη τοτε κοντεψε να παρει το ματς

Για μενα αν δε γινουν οργια απο τη διαιτησια το ματς ειναι 51 49 μονο λογω εδρας
aegeansheed
Ο Katharop μόνο που δεν πρόσθεσε στο τέλος ότι μετά την "σίγουρη ήττα" από την "υπερομάδα" Fener θα υπάρξει απαγόρευση εισόδου ειδικά για τους παίκτες και οπαδούς του Ολυμπιακού στα μπακλαβατζίδικα στην Πόλη, δηλαδή ούτε αυτό δε θα μπορέσουν να χαρούν από την σημερινή μέρα... laugh.gif

Όλη την... εβδομάδα έλεγα ότι η CSKA εκτελεστικά είναι η ανώτερη ομάδα φέτος και από τις καλύτερες που έχω δει ποτέ, μπορεί να την χαρακτήρισα και Spurs Ευρώπης υπερβολικά... tongue.gif Ό,τι στις 95 φορές από τις 100 που θα παίξεις μαζί τις θα χάσεις κλπ κλπ, αλλά κι επίσης ότι είναι 1 παιχνίδι όχι τα 95. 1 παιχνίδι... ποτέ δεν ξέρεις πώς θα εξελιχθεί...
rankin
Το παιχνίδι προφανώς και ειναι οσο δυσκολότερο μπορεί να είναι. Τελικος ευρωλιγκας, απεναντι στους περσινους φιναλίστ στην εδρα τους..
Δηλαδή, οκ. Τελευταία πίστα ειναι. Πόσο εύκολη θα μπορούσε να είναι; Απλά εδω ειναι ακραία δύσκολη. Το οποιο ειναι αποδεκτό, (μη πω απαραίτητο) γιατί είμαστε ο Ολυμπιακος, οπότε ή που θα το χασουμε και θα φύγουμε με χειροκροτήματα ή θα το πάρουμε με οσο πιο σαδιστικό τρόπο γίνεται...
Ψυχραιμία. Πίστη στην ομάδα. Σέβας και περηφάνεια..
+ΜΕΤΑΝΟΕΙΤΕ+
xristos_metal
Η Φενερ εχει ενα ελαφρυ προβαδισμα λογω εδρας και Ομπραντοβιτς, αλλα ο Ολυμπιακος γενικα ειναι καλυτερη ομαδα. Με βαση και τις εμφανισεις ολη τη χρονια το αξιζει λιγο παραπανω. Δε νομιζω οτι θα παιξει τοσο χαλια οπως στη Μαδριτη πριν δυο χρονια. Παμε για κλεισιμο σπιτιου σημερα.
Zephyr
QUOTE(rankin @ May 21 2017, 09:26 ) *
Το παιχνίδι προφανώς και ειναι οσο δυσκολότερο μπορεί να είναι. Τελικος ευρωλιγκας, απεναντι στους περσινους φιναλίστ στην εδρα τους..
Δηλαδή, οκ. Τελευταία πίστα ειναι. Πόσο εύκολη θα μπορούσε να είναι; Απλά εδω ειναι ακραία δύσκολη. Το οποιο ειναι αποδεκτό, (μη πω απαραίτητο) γιατί είμαστε ο Ολυμπιακος, οπότε ή που θα το χασουμε και θα φύγουμε με χειροκροτήματα ή θα το πάρουμε με οσο πιο σαδιστικό τρόπο γίνεται...
Ψυχραιμία. Πίστη στην ομάδα. Σέβας και περηφάνεια..
+ΜΕΤΑΝΟΕΙΤΕ+


Αυτό ακριβώς, τιποτ' άλλο!!!
Εμένα μου λες πως παίρνανε οι ώρες μέχρι να αρχίσει ο μεγάλος τελικός???
geo82
Δύσκολο παιχνίδι. Θεωρώ ότι η διαιτησία θα προσπαθήσει να σπρώξει λίγο παραπάνω τη Φενέρ λόγω έδρας. Δεν μπορώ όμως να πω ότι δεν υπολογίζω τον Ολυμπιακό. Είναι ομάδα με ατσάλινο χαρακτήρα και νοοτροπία "πολύ σκληρός για να πεθάνει". Διάβασα ότι θα πάει και ο Ερντογάν στο γήπεδο, οπότε ένας ακόμη λόγος να θέλω να τους χαλάσει η φιέστα.
zorba
QUOTE(geo82 @ May 21 2017, 09:22 ) *
Δύσκολο παιχνίδι. Θεωρώ ότι η διαιτησία θα προσπαθήσει να σπρώξει λίγο παραπάνω τη Φενέρ λόγω έδρας. Δεν μπορώ όμως να πω ότι δεν υπολογίζω τον Ολυμπιακό. Είναι ομάδα με ατσάλινο χαρακτήρα και νοοτροπία "πολύ σκληρός για να πεθάνει". Διάβασα ότι θα πάει και ο Ερντογάν στο γήπεδο, οπότε ένας ακόμη λόγος να θέλω να τους χαλάσει η φιέστα.

Εννοείται οτι η Φενέρμπαχτσε θα φάει μικροχειρουργικού τύπου σπρώξιμο απ' τη διαιτησία. Δυο φορές στην Πόλη Φ4 σε πέντε χρόνια με Turkish Aairlines επίσημο σπόνσορα δεν είναι τυχαίο. Και μην ξεχνάμε οτι η εσωτερική εθνικιστική πολιτική των Τούρκων περνάει μέσα απ' την αθλητική προπαγάνδα και πόρωση...
Ενας λόγος παραπανω να τους χαλάσουμε το πάρτυ!
Θα δω το παιχνιδι με φίλους Ιταλούς, μπασκετικούς και μπασκετόφιλους, και περιττό να πω οτι όλοι υποστηρίζουν Ολυμπιακό.
jazz thrilos
QUOTE (rankin @ May 21 2017, 09:26 ) *
Το παιχνίδι προφανώς και ειναι οσο δυσκολότερο μπορεί να είναι. Τελικος ευρωλιγκας, απεναντι στους περσινους φιναλίστ στην εδρα τους..
Δηλαδή, οκ. Τελευταία πίστα ειναι. Πόσο εύκολη θα μπορούσε να είναι; Απλά εδω ειναι ακραία δύσκολη. Το οποιο ειναι αποδεκτό, (μη πω απαραίτητο) γιατί είμαστε ο Ολυμπιακος, οπότε ή που θα το χασουμε και θα φύγουμε με χειροκροτήματα ή θα το πάρουμε με οσο πιο σαδιστικό τρόπο γίνεται...
Ψυχραιμία. Πίστη στην ομάδα. Σέβας και περηφάνεια..
+ΜΕΤΑΝΟΕΙΤΕ+


Την πρώτη φορά που πήγα το Double Dragon στην τελευταία πίστα (ναι, στα τέλη των 80s δεν υπήρχαν playstations, στα καφενεία την βγάζαμε), εκεί που έβγαινε ο κακομούτσουνος με το οπλοπολυβόλο στο κόκκινο χαλί, είχα ήδη ταίσει το μηχάνημα με καμιά δεκαριά εικοσάρικα (κέρματα) εκείνο το απόγευμα για να μείνω στο παιχνίδι. Ήταν η πρώτη φορά που έφτανα στην τελευταία πίστα και φυσικά χωρίς άλλα εικοσάρικα είχα μόνο μια ευκαιρία για να δω τι γίνεται στο τέλος. Έφαγα κανα δυό ριπές, και φυσικά δεν κατάφερα να τελειώσω (εκείνη την φορά) το παιχνίδι.

Ο Ολυμπιακός απόψε προφανώς και παίζει με το τελευταίο "εικοσαρικάκι" του. Κατάφερε όλη τη χρονιά κι έμεινε στον αφρό μέσα απο πολύ κόπο, καλές και άσχημες βραδιές, μεγάλα αποτελέσματα αλλά και ψυχρολουσίες στο ΣΕΦ κυρίως. Όλα είναι εναντίον μας απόψε, αλλά απο την στιγμή που φτάσαμε εως εδώ, το μόνο που μένει είναι να ρίξουμε στο καναβατσο τον "κακομούτσουνο με το οπλοπολυβόλο" και να πανηγυρίσουμε χωρίς αμφιβολία το μεγαλύτερο επίτευγμα του μπασκετικού Ολυμπιακού ever (κατα τη γνώμη μου θα είναι μεγαλύτερο κι απο το 2012).

Νομίζω οτι ο Σφαιρό θα στείλει Μπιρτς και Γιανγκ πάνω στον Ούντο για πολύ ξύλο με σκοπό να τον εξουθενώσουν αφενός και αν είναι δυνατόν να του πάρουν φάουλ στις επαφές. Ο Μιλου θα κρατηθεί για πιο ντελικάτες αποστολές ενώ και ο Αγραβάνης νομίζω οτι για κάποια λεπτά θα πάει πάνω στον Βέσελι για εληνορωμαϊκή. Απο εκεί και πέρα το παιχνίδι θα κριθεί στην περιφέρεια απέναντι στον δαιμονισμένο Μπογκντάνοβιτς, την ευφυία του Σλούκα και τα αψυχολόγητα σουτ του ευχούλη Ντίξον. Απο τη δική μας μεριά επιθετικά, εκτός απο Σπανούλη-Πρίνετζη, πρέπει να ενεργοποιηθούν Παπανικολάου-Γκριν και να πάρουμε και κάποιους πόντους απο την ρακέτα μας. Να ελέγξουμε τα λάθη μας και να τρέξουμε όποτε μπορούμε.

Ότι και να γίνει πάντως, είμαστε όλοι υπερήφανοι που φτάσαμε εως εδώ τη στιγμή που δεκάδες εκατομμύρια παίζουν μικρό τελικό ή έφτασαν μόνο μέχρι τα playoffs.

Υ.Γ: Ζητώ συγγνώμη απο τους γεννημένους μετά το 1990 που δεν έχουν ιδέα τι λέω και τι είναι το Double Dragon biggrin.gif
Kostas Netrino
Βασίλη όλοι σ' αγαπάνε
γέρο να είναι κι ο,τι να 'ναι

Κι αν είναι κόρη
Κι αν είναι αγόρι

Απόψε θα είμαστε τροπαιοφοροι
AJSlaughter6
QUOTE(katharop @ May 21 2017, 00:04 ) *
Λοιπόν να πω και εγώ την γνώμη μου. Εχθές νικήσατε την τσσκα με ποστ παιχνίδι κυρίως απο το 3 και απο το 4 που η τελείωναν τις φάσεις μόνοι τους η έκαναν σπλιτ την μπάλα έξω στον ελεύθερο παίκτη. Επίσης είχατε τρομερή ευστοχία στο τρίποντο και ρεκόρ τριπόντων στην διοργάνωση. Βοήθησαν και τα πολλά επιθετικά ριμπάουντ που πήρατε. Τέτοια ευστοχία στο τρίποντο δύσκολο να ξαναέχετε.
Με την φενέρ να ποστάρετε δύσκολο το βλέπω, επιθετικά ριμπάουντ δύσκολα τα βλέπω επίσης. Η φενέρ τον τελευταίο 1.5 μήνα μου θυμίζει έντονα τον Παναθηναικό του ομπράντοβιτς. Έχει χίλιους συν ένα τρόπους να βάλει την μπάλα στο καλάθι σε σετ παιχνίδι. Τι πικ ν ρολλ, τι ποστ παιχνίδι, τι πικ ν ποπ. Κυκλοφορία άψογη και εμάς στο τρίτο παιχνίδι μας έριξε 20άρα με τον μπογκντάνοβιτς εξαφανισμένο. Να την περιορίσετε στην επίθεση, έτσι όπως είναι χλωμό το βλέπω. Τώρα στην επίθεση σας ο ζοτς προφανώς και έχει διαβάσει καλύτερα απο τον καθένα τα επιθετικά σας σχήματα και θα υπάρξουν περίοδοι στο παιχνίδι που θα κολάτε επιθετικά. Δεν έχετε και το επιθετικό ταλέντο της Ρεάλ που πάλι την διέλυσε.. Είναι και το φ4 μέσα στην Τουρκία. Χωρίς φόβο και πάθος και βάση όλων των παραμέτρων δίνω 99-1 υπέρ της φενέρ και βλέπω άνετη επικράτηση με 10 πόντους και άνω. Το φ4 φέτος ήταν διαδικαστικό, μαζευτήκατε τέσσερις ομάδες για να το σηκώσει η φενέρ. Όπως διαδικαστικό ήταν και το 11 στην Βαρκελώνη. Ότι και να γινόταν ο Παναθηναικός θα το έπαιρνε. Αν νικήσετε πραγματικά για μένα θα είναι μεγαλύτερο θαύμα και απο το 12. Αλλά θαύματα γίνονται σπάνια οπότε τα βλέπω ζόρικα τα πράγματα. Η φενέρ όπως παίζει τώρα είναι δύο κλάσεις καλύτερη απο τον Ολυμπιακό.

Σιγά ρε φίλε μην είναι και 100-0. Ντάξει είναι η φενέρ φαβορί λόγω έδρας αλλα με το ζόρι 60-40 υπέρ της Φενέρ.Εφόσον μπόρεσε να κερδίσει την ΤΣΣΚΑ ο ΟΣΦΠ γιατί όχι και την Φενέρ. Μην ξεχνάμε και τον παράγοντα της εμπειρίας, που υπερτερει ο ΟΣΦΠ κατα κράτος.
RipCity
Σε τρομερή κατάσταση η Φενέρ το τελευταίο μήνα, αλλά κι εγώ κάπου στο 65-35 το έχω κι αυτό λόγω έδρας, αλλιώς θα το είχα στο 51-49 υπέρ Φενέρ. Σίγουρα έχουν τα όπλα να μας περιορίσουν επιθετικά, αλλά κι εμείς το ίδιο κι άρα πιστεύω θα κριθεί στο πόσοι θα κάνουν ηγετικό στεπ απ κι εμπιστεύομαι πως ο Παπανικολάου θα κάνει καλή δουλειά στον Bogdanovic.

Άντε πάμε ακόμη ένα έμεινε αν κι ότι γίνει πραγματικά είμαι παραπάνω από ικανοποιημένος από την ομάδα. Ζούμε τρομερές στιγμές τα τελευταία χρόνια.
Kostas Netrino
Δεν με τρομάζουν οι εμφανίσεις της Φενέρ τον τελευταίο μήνα γιατί Παο και Ρεάλ "επαιξαν" άμυνα πέρα από τα όρια της αφέλειας. Και είμαι σίγουρος ότι απόψε δεν θα ειναι το ίδιο αφελής ο Ολυμπιακός. Μπορείς να χασουμε αλλά σιγουρα θα είμαστε με το μαχαίρι στα δόντια απόψε. Κατά τα άλλα η Φενέρ έχει καλό προπονητή που ξέρει να προετοιμάζει τις ομάδες του για κλειστά ματς και έχει χρόνια τη δυνατότητα να παίρνει τα σφυρίγματα που χρειαζεται στα καιρια σημεία του αγώνα. Αν ο Ολυμπιακός είναι όμως αυτός που έχουμε συνηθίσει κυρίως αμυντικά, θα το πάρουμε.
basket72
QUOTE (zorba @ May 21 2017, 11:03 ) *
Εννοείται οτι η Φενέρμπαχτσε θα φάει μικροχειρουργικού τύπου σπρώξιμο απ' τη διαιτησία. Δυο φορές στην Πόλη Φ4 σε πέντε χρόνια με Turkish Aairlines επίσημο σπόνσορα δεν είναι τυχαίο. Και μην ξεχνάμε οτι η εσωτερική εθνικιστική πολιτική των Τούρκων περνάει μέσα απ' την αθλητική προπαγάνδα και πόρωση...
Ενας λόγος παραπανω να τους χαλάσουμε το πάρτυ!
Θα δω το παιχνιδι με φίλους Ιταλούς, μπασκετικούς και μπασκετόφιλους, και περιττό να πω οτι όλοι υποστηρίζουν Ολυμπιακό.


Λίγες μέρες μοναχά μετά την κλωτσοπατινάδα των μπράβων του Ερντογάν στους αδάμαστους Κούρδους στο Αμέρικα. κάτι που προφανώς και ωχριά μπροστά στην καταστόλα που πέφτει στην Τουρκία αλλά είναι ενδεικτική της αλαζονείας του Τούρκου δικτάτορα, ο οποίος θα είναι και στο γήπεδο.
Αν θα χάσουμε θα γίνει με τρόπο εξόχως παλληκαρίσιο, αν κερδίσουμε δε, βλέπω στιγμές 87' στην Ομόνοια και σε όλη τη χώρα, κάτι η -ένεκα μνημονίων- εσωτερικευμένη κατάθλιψη των Ελλήνων κάτι η ο Δαυίδ έναντι του Γολιάθ. Μέχρι και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος το ψυχανεμίστηκε και πρόλαβε να ταχθεί με το μέρος του Γαύρου όπως χαρακτηριστικά λέει. Όπως και να έχει του βγάζω το καπέλο.
d4m13n
QUOTE (jazz thrilos @ May 21 2017, 12:04 ) *
Την πρώτη φορά που πήγα το Double Dragon στην τελευταία πίστα (ναι, στα τέλη των 80s δεν υπήρχαν playstations, στα καφενεία την βγάζαμε), εκεί που έβγαινε ο κακομούτσουνος με το οπλοπολυβόλο στο κόκκινο χαλί, είχα ήδη ταίσει το μηχάνημα με καμιά δεκαριά εικοσάρικα (κέρματα) εκείνο το απόγευμα για να μείνω στο παιχνίδι. Ήταν η πρώτη φορά που έφτανα στην τελευταία πίστα και φυσικά χωρίς άλλα εικοσάρικα είχα μόνο μια ευκαιρία για να δω τι γίνεται στο τέλος. Έφαγα κανα δυό ριπές, και φυσικά δεν κατάφερα να τελειώσω (εκείνη την φορά) το παιχνίδι.

Ο Ολυμπιακός απόψε προφανώς και παίζει με το τελευταίο "εικοσαρικάκι" του.


Ωραίο το παράδειγμα σου, αλλά για μένα σε αυτή τη κατάσταση ο (τωρινός του Σφαιρόπουλου και όχι του back to back) Ολυμπιακός βρέθηκε το 15 στη Μαδρίτη απέναντι στη Ρεάλ, έχασε από τον κακομούτσουνο με το τελευταίο του 20ρικάκι όπως λες και φέτος ξαναέφτασε ξέροντας την πίστα.

Γι αυτό πιστεύω φέτος θα είναι πολύ διαφορετικά τα πράγματα από άποψη συγκέντρωσης και θα είναι πολύ πιο έτοιμος.

το_καλύτερο_3d
Κάπως έτσι πρέπει να τους μιλήσει ο σφαιρόπουλος πριν μπουν στον αγωνιστικό χώρο σήμερα.
Φετος δεν ειναι 2015,παει για "πολεμο" ο ολυμπιακός!
kotzito
Για να δούμε. Τόσα και τόσα θαύματα έχουν γίνει, πάμε για άλλο ένα απόψε. Φυσικά και η Φενέρ είναι το φαβορί, όμως in Olympiacos we trust. Περιμένω να δω αν υπάρχει κι άλλος τρόπος για αυτή την μεγάλη ομάδα να πάρει ματς και τίτλο.

Αγωνιστικά για μένα τα κλειδιά είναι δύο :
1. Το πως θα περιορίσουμε τα περιφερειακά σουτ των Τούρκων. Οκ, υπάρχει ο Μπογκντάνοβιτς που είναι πολυβόλο και ο στόχος θα είναι να τον περιορίσουμε κάτω από τους 15 - 16 πόντους ας πούμε. Υπάρχει ο Ντίξον που μπορεί κι αυτός να βάλει 2-3 τρελά τρίποντα. Μην τα φάμε όμως κι από Ντατόμε, Κάλινιτς και σία.
2. Το πως θα αντιμετωπίσουμε την άμυνα στα pick n roll των Τούρκων. Λογικά ο Ούντο σε πολλές φάσεις θα μένει πάνω στον Σπανούλη μετά για να του κλείσει τον χώρο.

Γενικά βλέπω ότι οι δικοί μας πάνε με κάτω το κεφάλι σχετικά για αυτό το ματς, και τουλάχιστον σε πνευματικό επίπεδο δείχνουν προετοιμασμένοι. Αυτοσυγκέντρωση από όλους θέλει συνέχεια, είτε λέγεσαι Σπανούλης και παίξεις 35 λεπτά είτε λέγεσαι Τολιόπουλος και μπεις για μια άμυνα μόνο.

Πάμε γερά ομάδα!
ssoulliss
  1. Όπως και πέρυσι(Φενέρ) ,έτσι και φέτος η παράδοση δεν είναι υπέρ του Ολυμπιακού. Υπάρχουν 10 περιπτώσεις με την περυσινή, όπου ο ένας ημιτελικός ήταν πολύ κλειστό παιχνίδι και ο δεύτερος ημιτελικός πιο ευκολη ή πολύ εύκολη επικράτηση. Στις 9 κέρδισε η ομάδα που είχε κερδίσει πιο εύκολα. Μόνο στο Μιλάνο η Μακάμπι είχε κερδίσει το τρόπαιο.
    http://www.basketforum.gr/forum/index.php?...mp;#entry771128.
  2. Επίσης ο Ολυμπιακός έχει αγωνιστεί άλλες δύο φορές με γηπεδούχο και ηττήθηκε και τις δυό. Το 1995 στη Σαραγόσα από την Ρεάλ και το 2015 στη Μαδρίτη από τη Ρεάλ.
  3. Γηπεδούχο ομάδα σε τελικό, έχουν κερδίσει η μεγάλη Γιουγκοπλάστικα το 1990 στη Σαραγόσα και ο Παναθηαϊκός τη Βίρτους το 2002. Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις ο γηπεδούχος κατέκτησε το τρόπαιο(Μακάμπι, Παναθηναϊκός, Ρεάλ).


Μέχρι εδώ είναι τα κακά νέα.

Οι ομοιότητες του 2002 με φέτος είναι αρκετές. Τότε η Βίρτους ήταν το φαβορί, είχε τον καλύτερο προπονητή (Μεσίνα), έπαιζε στην έδρα της και είχε Τζινόμπιλι, Ριγκοντό, Γκρίφιθ, Σμόντις,Γιάριτς, Μπετσίροβιτς Άντερσεν και Αμπιο. Φέτος η Φενέρ είναι το φαβορί,έχει την έδρα, τον καλύτερο προπονητή και παίκτες όπως ο Μπογκντάνοβιτς, Σλούκας, Ούντο, Βέσελι, Ντίξον, Άντιτς και Ντατόμε.

Πάμε στις συμπτώσεις.

  • Ο Τζινόμπιλι θα έφευγε για το ΝΒΑ, όπως και ο Μπογκντάνοβιτς θα κάνει λογικά.
  • Και οι δύο ομάδες είχαν/έχουν ένα Ιταλό ενεργό στο ροτέισον(Άμπιο και Ντατόμε).
  • Και οι δύο ομάδες είχαν παίκτες που θεωρητικά θα έκαναν πάρτι κοντά στο καλάθι εκείνη την ημέρα. Ο Γκρίφιθ και ο Ούντο. Μάλιστα ο Γκρίφιθ(όπως και ο Ούντο φέτος) ήθελε τότε να πάει NBA σαν πρωταθλητης. Τελικά δε συνέβει τίποτα από τα δύο.
  • Και οι δύο ομάδες είχαν/έχουν 3 πρώην Γιουγκοσλάβους(Σμόντις, Γιάριτς, Μπετσίροβιτς-Κάλινιτς, Μπογκντάνοβιτς, Άντιτς).
  • Πρώτος διαιτητής σε εκείνο το ματς ήταν ο Ισπανός Μπετανκόρ(καλός διαιτητλης και φιλέλληνας). Σήμερα θα είναι ο Ισπανός Ερεζουέλο(ισχύουν τα ίδια).


Επομένως υπάρχει μεγάλη πιθανότητα υπάρξει κηδεία σήμερα. Και ο Ζέλικο να "αναγκαστεί" να σφίξει το χέρι του στον Σπανούλη σαν ηττημένος smiley.gif
Sence Of Defence
QUOTE (ssoulliss @ May 21 2017, 13:24 ) *
  1. Όπως και πέρυσι(Φενέρ) ,έτσι και φέτος η παράδοση δεν είναι υπέρ του Ολυμπιακού. Υπάρχουν 10 περιπτώσεις με την περυσινή, όπου ο ένας ημιτελικός ήταν πολύ κλειστό παιχνίδι και ο δεύτερος ημιτελικός πιο ευκολη ή πολύ εύκολη επικράτηση. Στις 9 κέρδισε η ομάδα που είχε κερδίσει πιο εύκολα. Μόνο στο Μιλάνο η Μακάμπι είχε κερδίσει το τρόπαιο.
    http://www.basketforum.gr/forum/index.php?...mp;#entry771128.
  2. Επίσης ο Ολυμπιακός έχει αγωνιστεί άλλες δύο φορές με γηπεδούχο και ηττήθηκε και τις δυό. Το 1995 στη Σαραγόσα από την Ρεάλ και το 2015 στη Μαδρίτη από τη Ρεάλ.
  3. Γηπεδούχο ομάδα σε τελικό, έχουν κερδίσει η μεγάλη Γιουγκοπλάστικα το 1990 στη Σαραγόσα και ο Παναθηαϊκός τη Βίρτους το 2002. Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις ο γηπεδούχος κατέκτησε το τρόπαιο(Μακάμπι, Παναθηναϊκός, Ρεάλ).


Μέχρι εδώ είναι τα κακά νέα.

Οι ομοιότητες του 2002 με φέτος είναι αρκετές. Τότε η Βίρτους ήταν το φαβορί, είχε τον καλύτερο προπονητή (Μεσίνα), έπαιζε στην έδρα της και είχε Τζινόμπιλι, Ριγκοντό, Γκρίφιθ, Σμόντις,Γιάριτς, Μπετσίροβιτς Άντερσεν και Αμπιο. Φέτος η Φενέρ είναι το φαβορί,έχει την έδρα, τον καλύτερο προπονητή και παίκτες όπως ο Μπογκντάνοβιτς, Σλούκας, Ούντο, Βέσελι, Ντίξον, Άντιτς και Ντατόμε.

Πάμε στις συμπτώσεις.

  • Ο Τζινόμπιλι θα έφευγε για το ΝΒΑ, όπως και ο Μπογκντάνοβιτς θα κάνει λογικά.
  • Και οι δύο ομάδες είχαν/έχουν ένα Ιταλό ενεργό στο ροτέισον(Άμπιο και Ντατόμε).
  • Και οι δύο ομάδες είχαν παίκτες που θεωρητικά θα έκαναν πάρτι κοντά στο καλάθι εκείνη την ημέρα. Ο Γκρίφιθ και ο Ούντο. Μάλιστα ο Γκρίφιθ(όπως και ο Ούντο φέτος) ήθελε τότε να πάει NBA σαν πρωταθλητης. Τελικά δε συνέβει τίποτα από τα δύο.
  • Και οι δύο ομάδες είχαν/έχουν 3 πρώην Γιουγκοσλάβους(Σμόντις, Γιάριτς, Μπετσίροβιτς-Κάλινιτς, Μπογκντάνοβιτς, Άντιτς).
  • Πρώτος διαιτητής σε εκείνο το ματς ήταν ο Ισπανός Μπετανκόρ(καλός διαιτητλης και φιλέλληνας). Σήμερα θα είναι ο Ισπανός Ερεζουέλο(ισχύουν τα ίδια).


Επομένως υπάρχει μεγάλη πιθανότητα υπάρξει κηδεία σήμερα. Και ο Ζέλικο να "αναγκαστεί" να σφίξει το χέρι του στον Σπανούλη σαν ηττημένος smiley.gif

Άλλο ματς σήμερα. Άλλες εποχές, άλλη ψυχολογία. Αν ο Ολυμπιακός παίξει συγκεντρωμενα θα χουμε γλέντι
Coach Periklis
QUOTE (το_καλύτερο_3d @ May 21 2017, 13:05 ) *
Κάπως έτσι πρέπει να τους μιλήσει ο σφαιρόπουλος πριν μπουν στον αγωνιστικό χώρο σήμερα.
Φετος δεν ειναι 2015,παει για "πολεμο" ο ολυμπιακός!


πω ρε φίλε , τεράστιος. Ο ορισμός της ψυχολογικής ντόπας

Δεν τον έχω για τέτοιο τον σφαιρόπουλο σε καμία περίπτωση

Αλλά κάτι Παπανικολάου - Παπαπέτρου - Αγραβάνης είναι ενθουσιώδη παιδιά . Θα σείεται ο πάγκος

όπως είπε και ο φίλος νωρίτερα , είναι η τελευταία πίστα παλιού καλού παιχνιδιού , όπου ο "κακός" έχει όλα τα πλεονεκτήματα κι εσύ πρέπει να βρεις το " κόλπο " για να τον κερδίσεις

Ο,τι και να γίνει αυτή η ομάδα έκανε ore than enough και έχει μπει στο πάνθεον για τις καρδιές μας
Zephyr
Η διαφορά με το 2015 είναι ότι τότε πήγαμε τελικό με την αίσθηση του ... κλεφτοκοτά! Σερί hero-ball του Αρχηγού και οι Ρώσοι να πνίγουν στις βότκες τον καημό τους.
Φέτος δεν μιλά κανείς ούτε για τύχη ούτε για κλέψιμο. Δεν κάναμε την σχετικά άνετη νίκη του 2013 (είχαμε καλύτερη ομάδα τότε, μη γελιόμαστε) αλλά η προχθεσινή νίκη ήταν αντρίκια, κακαλάτη, και 100% προϊόν συνεργασίας. Πρωτοστάτησε ασφαλώς ο Σπαν στο τέλος αλλά όλοι δήλωσαν παρόντες. Γιαυτό και τώρα για τον τελικό υπάρχει πίστη. Όχι μόνο από εμάς τους οπαδούς αλλά και από τους ίδιους τους παίχτες και φαίνεται και στις δηλώσεις τους. Ηρεμία και πίστη.

ΥΓ. Μου έκανε ευχάριστη εντύπωση ότι στα σχόλια στο Fb (αλλά και εδώ στο basketforum) πολλοί από τους οπαδούς του ΠΑΟ, της ΑΕΚ, του ΠΑΟΚ, του ΑΡΗ κλπ στηρίζουν Ολυμπιακό, αφήνουν στην άκρη τα οπαδικά και εύχονται για την νίκη μας με την καρδιά τους. Είτε μας ψεκάζουν είτε το μπασκετάκι (σαν πιο "καθαρό" από το ποδόσφαιρο) γίνεται εφαλτήριο αλλαγής νοοτροπίας του νεοέλληνα.
yorgos
QUOTE
Την πρώτη φορά που πήγα το Double Dragon στην τελευταία πίστα (ναι, στα τέλη των 80s δεν υπήρχαν playstations, στα καφενεία την βγάζαμε), εκεί που έβγαινε ο κακομούτσουνος με το οπλοπολυβόλο στο κόκκινο χαλί, είχα ήδη ταίσει το μηχάνημα με καμιά δεκαριά εικοσάρικα (κέρματα) εκείνο το απόγευμα για να μείνω στο παιχνίδι. Ήταν η πρώτη φορά που έφτανα στην τελευταία πίστα και φυσικά χωρίς άλλα εικοσάρικα είχα μόνο μια ευκαιρία για να δω τι γίνεται στο τέλος. Έφαγα κανα δυό ριπές, και φυσικά δεν κατάφερα να τελειώσω (εκείνη την φορά) το παιχνίδι.


Aπελευθερώνεται η γκόμενα και φαίνεται και το βρακάκι της. Το τερμάτιζα με ένα κέρμα, το είχα λιώσει το παιχνίδι.
rankin
Στη πραγματικά τελευταία πίστα του double dragon έπρεπε να σκοτώσεις το δίδυμο αδερφό σου.
Αυτό και αν λέγεται σαδισμός (τζαπανι προγραμματιστής στα καλύτερα του)
Κώστα Σλούκα, λυπάμαι, αλλά το κορίτσι είναι δικό μας!
mixalisgate7
Για να κερδίσουμε σήμερα το τρόπαιο πρέπει να παίξουμε καλή άμυνα, να πάρουμε να τα ριμπάουντ, να έχουμε υποτυπώδη ευστοχία στα τρίποντα και να μην υποπέσουμε πολλά λάθη. Εκτός από τους δυο αρχηγούς, κομβικοί θα είναι η τριάδα των ψηλών κόντρα στους Βέσελι και Ούντο, οι δυο Παπ απέναντι στον Μπονγκτάνοβιτς και ο Γκριν να βοηθήσει στο σκοράρισμα.
Manu7
Πάλι αγωνιστικά δεν έχουμε να πούμε πολλά... Ο Ζοτς έχει 2 τερματοφύλακες πίσω, έναν επικίνδυνο περιφερειακό που πάντα τον υποτιμάμε και μας τιμωρεί και έναν σκόρερ Σέρβο δολοφόνο. Θα παίξει switch και θα μας λεει μπείτε μέσα θα φάτε καλά.

Οπότε πάμε πάλι εκτός λόγικης... Μακάρι να γίνει το θαύμα για πολλούς λόγους. Για να αναγνωριστεί αυτή η ομάδα όπως της αξίζει και ειδικά κάποιοι παίχτες της...

Είμαστε τρομερά άτυχοι να παίζουμε τους 2 τελευταίους τελικούς στην έδρα των αντιπάλων. Η Ρεάλ είχε χάσει 2 τελικούς σερί και με το στανιό έκανε το φάιναλ φορ στην έδρα της. Οι Τούρκοι παίξανε έναν χαμένο ημιτελικό, έναν χαμένο τελικό, δίνουν 4 χρόνια τώρα ένα σκασμό λεφτά και για να το σηκώσουν κάνανε τη διοργάνωση με το στανιό στην έδρα τους και ενώ είχε γίνει 5 χρόνια πριν πάλι εκεί.

Αν χάσουμε θα είναι ο 3ος χαμένος μας τελικός τα τελευταία χρόνια. Ελπίζω η ομάδα να συνεχίσει όπως κάνει. Συσπειρωμένη και με το πλάνο της. Αυτά που προσφέρει στους φιλάθλους της αλλά και στους μπασκετόφιλους είναι μοναδικά. Κι αυτό δεν πρέπει να σβήσει μετά την ήττα.
T.W.Is.M.
QUOTE(Stojako @ May 20 2017, 15:44 ) *
Πρόβλεψη T.W.Is.M περιμένουμε smiley.gif


Αργησα για να δωσω σασπενς, αλλα θα την κανω την προβλεψη:
Θα χασουμε! smiley.gif
T.W.Is.M.
Και παμε και στον οιωνο της ημερας:
Μεχρι στιγμης 13 ομαδες εχουν φτασει σε 3 τουλαχιστον φαιναλ φορ. 3 απο αυτες πηραν το κυπελλο στην 1η(Γιουγκοπλαστικα) ή 2η προσπαθεια(Λιμοζ, Ρεαλ). Οι αλλες 10 ξεκινησαν με 0/2 και η Φενερμπαχτσε ειναι η 11η(και 14η συνολικα με 3+ παρουσιες). Για να δουμε τι εκαναν οι 10 αυτες ομαδες στο τριτο τους φαιναλ φορ.
ΤΣΣΚΑ: 3η θεση το 2004
Μπαρτσελονα: 2η θεση το 1991
Μακαμπι: 3η θεση το 1991
Παναθηναικος: 1η θεση το 1996
Ολυμπιακος: 1η θεση το 1997

Μπασκονια: 4η θεση το 2007
Μπενετον: χαμενος ημιτελικος το 2002(δεν εγινε μικρος τελικος)
Σιενα: 3η θεση το 2008
Παρτιζαν: 4η θεση το 2010
Αρης: 4η θεση το 1990

Μονο 2 ομαδες λοιπον πηραν το κυπελλο με την τριτη προσπαθεια, ο Παναθηναικος και ο Ολυμπιακος, δυο ελληνικες ομαδες, οι οποιες για να παρουν τον τιτλο, κερδισαν την Μπαρτσελονα.

Σημερα η Φενερμπαχτσε προσπαθει να γινει η τριτη που θα το κανει. Μονο που ελληνικη δεν ειναι(ειναι ο αντιπαλος) και την τελευταια φορα που ειδα τον Μπαρτζωκα, επαιζε πλει οφ της ACB με τη Βαλενθια κι οχι στον τελικο του φαιναλ φορ...

edit: Ακομα κι αν περιοριστουμε στα φαιναλ φορ της Ευρωλιγκα της μετα-FIBA εποχης, οι ομαδες που εχουν τουλαχιστον 3 φαιναλ φορ ειναι 8: ΤΣΣΚΑ, Μπαρτσελονα, Μακαμπι, Παναθηναικος, Ολυμπιακος, Ρεαλ, Μπασκονια, Σιενα. Οι 2(Μπαρτσελονα, Μακαμπι) πηραν το κυπελλο στην πρωτη και δευτερη παρουσια. Απ τις αλλες 6 μονο οι 2 το πηραν στην τριτη προσπαθεια: Ο Παναθηναικος(2007) και ο Ολυμπιακος(2012)! Κι ενω μπορει να πει κανεις οτι ο ΠΑΟ το πηρε εντος εδρας και ο ΟΣΦΠ στην Κωνσταντινουπολη, εχω να πω οτι η μονη απο αυτες τις 8 ομαδες που πηγε σε 3 συνεχομενα φαιναλ φορ ηταν η ΤΣΣΚΑ(2003-2005), με το τριτο απ αυτα να ειναι στην εδρα της και τα εχασε και τα 3!

Μετανοειτε!
Kostas Netrino
QUOTE (T.W.Is.M. @ May 21 2017, 18:50 ) *
Και παμε και στον οιωνο της ημερας:
Μεχρι στιγμης 13 ομαδες εχουν φτασει σε 3 τουλαχιστον φαιναλ φορ. 3 απο αυτες πηραν το κυπελλο στην 1η(Γιουγκοπλαστικα) ή 2η προσπαθεια(Λιμοζ, Ρεαλ). Οι αλλες 10 ξεκινησαν με 0/2 και η Φενερμπαχτσε ειναι η 11η(και 14η συνολικα με 3+ παρουσιες). Για να δουμε τι εκαναν οι 10 αυτες ομαδες στο τριτο τους φαιναλ φορ.
ΤΣΣΚΑ: 3η θεση το 2004
Μπαρτσελονα: 2η θεση το 1991
Μακαμπι: 3η θεση το 1991
Παναθηναικος: 1η θεση το 1996
Ολυμπιακος: 1η θεση το 1997

Μπασκονια: 4η θεση το 2007
Μπενετον: χαμενος ημιτελικος το 2002(δεν εγινε μικρος τελικος)
Σιενα: 3η θεση το 2008
Παρτιζαν: 4η θεση το 2010
Αρης: 4η θεση το 1990

Μονο 2 ομαδες λοιπον πηραν το κυπελλο με την τριτη προσπαθεια, ο Παναθηναικος και ο Ολυμπιακος, δυο ελληνικες ομαδες, οι οποιες για να παρουν τον τιτλο, κερδισαν την Μπαρτσελονα.

Σημερα η Φενερμπαχτσε προσπαθει να γινει η τριτη που θα το κανει. Μονο που ελληνικη δεν ειναι(ειναι ο αντιπαλος) και την τελευταια φορα που ειδα τον Μπαρτζωκα, επαιζε πλει οφ της ACB με τη Βαλενθια κι οχι στον τελικο του φαιναλ φορ...

edit: Ακομα κι αν περιοριστουμε στα φαιναλ φορ της Ευρωλιγκα της μετα-FIBA εποχης, οι ομαδες που εχουν τουλαχιστον 3 φαιναλ φορ ειναι 8: ΤΣΣΚΑ, Μπαρτσελονα, Μακαμπι, Παναθηναικος, Ολυμπιακος, Ρεαλ, Μπασκονια, Σιενα. Οι 2(Μπαρτσελονα, Μακαμπι) πηραν το κυπελλο στην πρωτη και δευτερη παρουσια. Απ τις αλλες 6 μονο οι 2 το πηραν στην τριτη προσπαθεια: Ο Παναθηναικος(2007) και ο Ολυμπιακος(2012)! Κι ενω μπορει να πει κανεις οτι ο ΠΑΟ το πηρε εντος εδρας και ο ΟΣΦΠ στην Κωνσταντινουπολη, εχω να πω οτι η μονη απο αυτες τις 8 ομαδες που πηγε σε 3 συνεχομενα φαιναλ φορ ηταν η ΤΣΣΚΑ(2003-2005), με το τριτο απ αυτα να ειναι στην εδρα της και τα εχασε και τα 3!

Μετανοειτε!


ΕΙΣΑΙ ΘΕΟΣ ΛΕΜΕ
Petran911
QUOTE(yorgos @ May 21 2017, 16:15 ) *
Aπελευθερώνεται η γκόμενα και φαίνεται και το βρακάκι της. Το τερμάτιζα με ένα κέρμα, το είχα λιώσει το παιχνίδι.


Respect!
North_gato
QUOTE (mixalisgate7 @ May 21 2017, 18:15 ) *
Για να κερδίσουμε σήμερα το τρόπαιο πρέπει να παίξουμε καλή άμυνα, να πάρουμε να τα ριμπάουντ, να έχουμε υποτυπώδη ευστοχία στα τρίποντα και να μην υποπέσουμε πολλά λάθη. Εκτός από τους δυο αρχηγούς, κομβικοί θα είναι η τριάδα των ψηλών κόντρα στους Βέσελι και Ούντο, οι δυο Παπ απέναντι στον Μπονγκτάνοβιτς και ο Γκριν να βοηθήσει στο σκοράρισμα.



Πολλα τα κοβω...
Coach Periklis
Πάμε ρε ΘΡΥΛΕ ΜΟΥ

αντε να μυρίσει όλη η Πόλη τιρινινι
mixalisgate7
QUOTE(North_gato @ May 21 2017, 20:17 ) *
Πολλα τα κοβω...


Ο τελικός της Ευρωλίγκας είναι, όχι ένα απλό ματς tongue.gif
Coach Periklis
Χοντρό λάθος του Σπανούλη στην άμυνα βγήκε ο Καλινιτς απίστευτα μόνος


Μαγική πάσα στην επόμενη φάση βέβαια


Πηραμε Φάουλ σε τρίποντο ;; Ουαου
rankin
Εχουμε κάνει μια επιλογή που για την ώρα δε βγαίνει.
Αμαρτία τέκνα μου
Coach Periklis
2 φάουλ ο Μπιλαρος :-(
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.