Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Άρης - Πρωτάθλημα Α1 - Σεζόν 2016-2017
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Α1 Basket League > Άρης
Pages: 1, 2, 3
gerorge
QUOTE (shtarkws @ Nov 11 2016, 17:09 ) *
Υπάρχει τηλεοπτική μετάδοση στον αγωνα του Σαββάτου?



Τα κλασικα.Στο λεπτο προς λεπτο με αλλα 3 ματς
SteelGandalf
Μόλις δημιουργήθηκε, στο υποφόρουμ του Κοροίβου, αναφορά σχετικά με την 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος κόντρα στην ομάδα μας.

Για περισσότερα καθώς και για οποιαδήποτε σχόλια σχετικά με την σημερινή αναμέτρηση, μπορείτε να απευθυνθείτε στον παρακάτω σύνδεσμο:

6η Αγωνιστική Πρωταθλήματος

Κόροιβος Αμαλιάδας - Άρης
SteelGandalf
Μόλις δημιουργήθηκε, στο υποφόρουμ της Δόξας, αναφορά σχετικά με την 8η αγωνιστική του πρωταθλήματος κόντρα στην ομάδα μας.

Για περισσότερα καθώς και για οποιαδήποτε σχόλια σχετικά με την σημερινή αναμέτρηση, μπορείτε να απευθυνθείτε στον παρακάτω σύνδεσμο:

8η Αγωνιστική Πρωταθλήματος

Δόξα Λευκάδας - Άρης
SteelGandalf
9η Αγωνιστική Πρωταθλήματος

Σάββατο, 3/12/2016, 17:00
(novasports4HD "live")

Άρης - Κολοσσός Ρόδου

Επιστροφή στην συγκεκριμένη θεματική ενότητα για τον επόμενο αγώνα, έπειτα από την πρεμιέρα του πρωταθλήματος κόντρα στα Τρίκαλα. Ενδιάμεσα προέκυψαν τρεις αναμετρήσεις με τις παραδοσιακά μεγάλες ομάδες (Π.Α.Ο.Κ., Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό), οπότε και δημιουργήθηκαν ξεχωριστές θεματικές ενότητες για εκείνες, ενώ, στο διάστημα αυτό, ο Άρης έδωσε και τέσσερις αγώνες εκτός έδρας. Σήμερα υποδέχεται στο Nick Galis Hall τον Κολοσσό H Hotels, μια ομάδα που χρειάζεται προσοχή, ειδικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Άρης. Αμφότερες οι ομάδες έχουν ρεκόρ 4-4 στο πρωτάθλημα, οπότε ο σημερινός νικητής θα πάει στο 5-4, ενώ ο ηττημένος θα βρεθεί στο 4-5. Δυστυχώς, εκτός από τον τραυματισμό και την απουσία του Eric Buckner, ο Άρης σήμερα έχει ένα ακόμη ερωτηματικό που ακούει στο όνομα Βλάντο Γιάνκοβιτς (νιώθει ενοχλήσεις στο πέλμα). Σήμερα, λογικά, θα συμμετάσχει ο Devyn Marble, αλλά δεν γνωρίζουμε τι θα μπορέσει να προσφέρει.

QUOTE(www.pressaris.gr - 3/12/2016)
Κόντρα στα προβλήματά του και τον Κολοσσό (PRESSARIS LIVE, 17:00)

Υπό κανονικές συνθήκες το παιχνίδι του Άρη με τον Κολοσσό σήμερα (17:00) στο Αλεξάνδρειο για την 9η αγωνιστική θα ήταν από αυτά που ναι μεν υπάρχει το “πρέπει”, αλλά θα υπήρχε και ποιοτική διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες. Με βάση όμως το πως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση στους κίτρινους μόνο έτσι δεν είναι τα πράγματα.

Νοκ άουτ ο Βασίλης Καββαδάς, νοκ άουτ και ο Έρικ Μπάκνερ, εκτός ομάδας εδώ και δύο εβδομάδες ο Ντέβιν Μαρμπλ, νέο ξαφνικό πρόβλημα χθες με τον Βλάντο Γιάνκοβιτς και μόλις μία νίκη στα τελευταία πέντε παιχνίδια.

Το σκηνικό στον Άρη έχει γκρίζο φόντο. Ο Μαρμπλ θα αγωνιστεί κατά 99% αλλά προέρχεται από έναν τραυματισμό που δεν του επέτρεψε να αγωνιστεί στα τελευταία παιχνίδια και προξένησε την δυσαρέσκεια διοίκησης και τεχνικής ηγεσίας για τη νοοτροπία που έχει.

Σε κάθε περίπτωση η επιστροφή του μπορεί να βοηθήσει τους κίτρινους, γιατί την δεδομένη περίοδο κανείς δεν περισσεύει.

Ο Γιάνκοβιτς εκτός απροόπτου θα αγωνιστεί, αλλά οι ενοχλήσεις στο πέλμα είναι έντονες και το σημείο του τραυματισμού του είναι από τα πιο… ύπουλα και ευαίσθητα. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή.

Χρειάζεται υπομονή και εγωισμός

Ο Κολοσσός είναι ομάδα που έχει γεμάτο ρόστερ για το μπάτζετ που είχε στην διάθεσή του ο Άρης Λυκογιάννης. Είναι ομάδα που δυσκόλεψε πάρα πολύ τον Ολυμπιακό, αλλά και ομάδα που δεν έχει παρουσιάσει σταθερότητα ακόμα στην απόδοσή της.

Αν προσθέσει κανείς στα προβλήματα με τα οποία μπαίνει ο Άρης σήμερα να παίξει τον αγώνα και την παράδοση που δεν είναι “σύμμαχος” των κίτρινων ειδικά τα τελευταία χρόνια, μπορεί να αναλογιστεί τις δυσκολίες.

Χρειάζεται μεγάλη υπομονή από όλους σήμερα στο Αλεξάνδρειο και φυσικά θα πρέπει οι παίκτες που θα μπουν να αγωνιστούν να βγάλουν εγωισμό, να δείξουν ότι όντως έχουν συσπειρωθεί από τα προβλήματα που ανακύπτουν και να κερδίσουν. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο.


QUOTE(www.pressaris.gr - 3/12/2016)
[b]Ο Γιάνκοβιτς μπαίνει στην 12αδα, αλλά…

Ο Βλάντο Γιάνκοβιτς είναι το τελευταίο πρόβλημα τραυματισμού στην ομάδα του Άρη. Χθες αισθάνθηκε ενοχλήσεις στο πέλμα, σήμερα θα δοκιμάσει πριν τον αγώνα το πόδι του και αναλόγως θα αποφασιστεί η συμμετοχή του. Κατά πάσα πιθανότητα θα είναι στην 12αδα, αλλά…

Το πέλμα είναι από τα πιο επικίνδυνα σημεία για τραυματισμούς και υποτροπές. Χρειάζεται πολύ συγκεκριμένη διαχείριση κάθε τέτοιος τραυματισμός, έχει κοστίσει σε παίκτες απουσία πολλών εβδομάδων και μόνο αυτό δεν θα ήθελε τώρα ο Άρης και ο Δημήτρης Πρίφτης.

Ο διεθνής φόργουορντ κατά πάσα πιθανότητα θα είναι στην 12αδα, αλλά το αν θα χρησιμοποιηθεί θα εξαρτηθεί και από το πώς θα νιώθει ο ίδιος και από την έκβαση του αγώνα.
SteelGandalf
Το παιχνίδι μεταδίδεται απευθείας από το novasports4HD.

1η Περίοδος

Άρης - Κολοσσός Ρόδου : 20-18
SteelGandalf
2η Περίοδος (Ημίχρονο)

Άρης - Κολοσσός Ρόδου : 47-31

Αν και ο Κολοσσός μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι (σκορ 3-9 στα πρώτα λεπτά), έχοντας και υπεροχή στα ριμπάουντς, ειδικά στα επιθετικά, κατάφερε ο Άρης να συγκεντρωθεί και να αλλάξει τη ροή του παιχνιδιού. Παίζοντας με Τσαϊρέλη και Σίμτσακ ως κατά συνθήκη 5άρια, ανέβασε την άμυνα του, βρήκε ρυθμό στην επίθεση, έχει έναν εξαιρετικό Dragicevic (17 πόντοι) και πραγματικά η εικόνα του δικαιολογεί πλήρως την διαφορά στο σκορ. Ο Κολοσσός, ειδικά στην 2η περίοδο, εμφάνισε εικόνα αποσύνθεσης, έχοντας κακές και βιαστικές επιθετικές επιλογές κατά βάση, οι οποίες ήταν αυτό που έψαχνε ο Άρης για να τρέξει στον αιφνιδιασμό. Βέβαια το παιχνίδι έχει ακόμη πολύ δρόμο.
Timemaster
με 13/14 βολές...
8/14 δίποντα
και 6/11 τρίποντα

η διαφορά φαίνεται λογική.

Ο Κολοσσός όχι μόνο δε κατάφερε να μας βάλει κάτω από το καλάθι αλλά φορτώθηκε και με φάουλ.
Σε αυτό βοήθησε καλή περιφερειακή μας άμυνα σήμερα αλλά και η επίσης πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας που μας έδωσε πολλά ελεύθερα σουτ και εύκολα καλάθια.

Αν και σε άλλα παιχνίδια αυτά τα χάναμε σήμερα κάναμε το αυτονόητο.
SteelGandalf
3η Περίοδος

Άρης - Κολοσσός Ρόδου : 68-39

Η σεμνή τελετή έλαβε πρόωρο τέλος με εκπληκτική 3η περίοδο από τους γηπεδούχους και άφαντους σε αυτή τους φιλοξενούμενους.
SteelGandalf
4η Περίοδος (Τελικό Σκορ)

Άρης - Κολοσσός Ρόδου : 84-60

Δεν υπάρχει κάτι να σχολιάσουμε περαιτέρω για το παιχνίδι. Ο Άρης επέβαλε τον ρυθμό του και το κέρδισε δίκαια και εύκολα. Ο Χρηστίδης αγωνίστηκε για περισσότερα από 9 λεπτά και πέτυχε 8 πόντους (4/5 δίποντα, 4 ριμπάουντς, 1 κλέψιμο κι 1 λάθος). Άκρως θετική η παρουσία του, δείχνοντας πως το επιθετικό του ταλέντο είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον. Για 4 λεπτά αγωνίστηκε και ο Φλιώνης που πέτυχε 5 πόντους (1/1 τρίποντο και 1/1 δίποντο), δείχνοντας μετά και το παιχνίδι με τη Monaco μεσοβδόμαδα πως έχει ιδιαίτερη ικανότητα να πιέζει τον αντίπαλο στη μπάλα. Ίσως σε αυτό να τον βοηθάει και το "καλό" αριστερό του χέρι.

Key facts of the game



Box Score



QUOTE(www.pressaris.gr - 3/12/2016)
Με το χαμόγελο στα χείλη για πρώτη φορά φέτος! Περίπατος με Κολοσσό (84-60)!

Ο Άρης όχι απλά κάλυψε τα προβλήματα τραυματισμών και απουσιών, αλλά ίσως έπαιξε και το πιο όμορφο μπάσκετ μέσα στο Αλεξάνδρειο, κερδίζοντας πολύ άνετα τον Κολοσσό με σκορ 84-60 στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της Stoiximan.gr Basket League.


Δεν ήταν καλό το ξεκίνημα του Άρη στο παιχνίδι. Ο Κολοσσός εκμεταλλεύτηκε τη νωθρότητα των κίτρινων και προηγήθηκε με 0-7 (3’) και 3-9 (4’), αναγκάζοντας τον Πρίφτη να καλέσει τάιμ άουτ. Από εκείνο το σημείο και μετά άλλαξαν όλα. Καταρχήν ανέβηκε η ένταση στην άμυνα, οι παίκτες έβγαλαν ενέργεια και πολύ γρήγορα ισορρόπησαν. Με σερί 10-0 ο Άρης προηγήθηκε με 13-9 (5’) και λίγο αργότερα ο Σίμτσακ έκανε το 19-13 (9’), αλλά οι Ροδίτες κατάφεραν να μειώσουν στο καλάθι (20-18) με τη λήξη της πρώτης περιόδου.

Το δεύτερο δεκάλεπτο ανήκει στον… Ντραγκίσεβιτς. Ο Σέρβος φόργουορντ, από θέση σέντερ, κινήθηκε πολύ καλύτερα από κάθε άλλο παιχνίδι και σε αυτό το διάστημα είχε 15 πόντους, εκ των οποίων οι 8 συνεχόμενοι στο ξεκίνημα. Ο Άρης ξέφυγε με 28-18, είχε 4/5 τρίποντα και έτσι σταθεροποίησε μια διαφορά ασφαλείας. Στο 14’ το σκορ έγινε 34-21, στο 18’ ο Κάμινγκς έγραψε το 40-26 και η διαφορά έφτασε μέχρι και τους 18 πόντους (47-29) λίγο πριν το ημίχρονο (47-31).

Ο Κολοσσός προσπάθησε να μπει στο παιχνίδι, μείωσε σε 47-35 (23’), κράτησε τον Άρη χωρίς σκορ για τρεισήμισι λεπτά, αλλά μετά ήρθε το… ξέσπασμα. Οι κίτρινοι με πολύ όμορφο μπάσκετ, με πίεση στην άμυνα και εύκολα καλάθια στον αιφνιδιασμό, έτρεξαν ένα σερί 15-0 και προηγήθηκαν με 62-35 (28’), ενώ έφτασαν με το τέλος της περιόδου στο +29 (68-39), παίρνοντας λύσεις και από τον Χρηστίδη στον οποίο έδωσε χρόνο συμμετοχής ο Πρίφτης.

Τα πάντα είχαν τελειώσει σε ότι αφορά τη νίκη, όμως ο Άρης παρέμεινε συγκεντρωμένος, με ενέργεια και ένταση και έφτασε στο 74-45 (35’). Ο Πρίφτης έριξε στο παιχνίδι και τον Φλιώνη, όμως στην πρώτη άμυνα ο νεαρός πλέι μέικερ δέχθηκε χτύπημα πάνω στο σκριν του Βασιλόπουλου και πήγε να χάσει τις αισθήσεις του. Ευτυχώς δεν ήταν κάτι σοβαρό και επανήλθε για τα τελευταία λεπτά, σκοράροντας κιόλας για να κερδίσει το χειροκρότημα του κόσμου.

Τα δεκάλεπτα: 20-18, 47-31, 68-39, 84-60.
Timemaster
Ο Κολοσσός είναι η χειρότερη ομάδα από όσες έχω δει φέτος στην Α1 στους ψηλούς.
Αυτό το γεγονός αλλά και η τρομερή περιφερειακή μας άμυνα που θύμισε περσινές χρονιές έκαναν την ομάδα της Ρόδου να μείνει στους 60 πόντους πολλούς από τους οποίους έβαλε στο τέλος του αγώνα.

Από εκεί και πέρα το 50% στα τρίποντα που είχαμε
το 61% στα δίποντα και το 83% στις βολές
μας έδωσαν μια ανέλπιστα άνετη νίκη.

Από τον Άρη σκόραραν όλοι οι παίχτες με τον Χαρίση Χρηστίδη να βάζει μάλιστα 8 πόντους και τον Φιλιώνη 5.

Ενώ το διάγραμμα των σουτ μας στις τρεις πρώτες περιόδους κυρίως ήταν υπέροχο.
Πολλά ελεύθερα τρίποντα και πολλά καλάθια μέσα στο ζωγραφιστό χωρίς να κάνουμε κακές επιλογές.

Βέβαια σε αυτό βοήθησε και η διαιτησία που φόρτωσε από την πρώτη περίοδο Βασιλόπουλο και Ρέντικ και Χαλ με φάουλ

tuareg
air_23
Αγωνιστικα οντως δεν εχουμε να σχολιασουμε κατι αλλα θα ηθελα να σχολιασουμε τις εμμετικες σε υφος και περιεχομενο δηλωσεις του προπονητη του κολοσσου που ουσιαστικα αφησε να εννοηθει οτι η ομαδα του εχασε απο μη αγωνιστικους παραγοντες..ο ιδιος κυροος βεβαια 2 χρονια στη σειρα που ο Αρης χανει στις λεπτομερειες με αισχρες εις βαρος του διαιτησιες στη ροδο μετα το παιζει υπερπροπονητης...
SteelGandalf
Είναι πολύ λίγος ο τύπος, αλλά αυτό είναι δικό του πρόβλημα. Το ύφος του στο τέλος του αγώνα, όταν τον πλησίασε ο κόουτς Πρίφτης το είδατε; Το έπαιζε θιγμένος και με υφάκι του στυλ ζητάω εξηγήσεις και τι είναι αυτά τα πράγματα, για μία πραγματική παρεξήγηση από το συμβάν του screen του Βασιλόπουλου και την σύγκρουση του με τον Φλιώνη. Εμετικός...

QUOTE(www.pressaris.gr - 3/12/2016)
Ειρωνικός ο Λυκογιάννης: «Όλα ήταν τέλεια, όπως έπρεπε να είναι»

Ειρωνική διάθεση είχε ο Άρης Λυκογιάννης στην συνέντευξη Τύπου. Ήταν εκνευρισμένος, προφανώς από κάποια διαιτητικά σφυρίγματα, καθώς σε όλη τη διάρκεια των αγώνων διαμαρτυρόταν και στους τρεις διαιτητές.


Ο τεχνικός του Κολοσσού τόνισε: “Καλησπέρα και συγχαρητήρια στον Άρη για τη νίκη του. Καλή συνέχεια στις υποχρεώσεις του σε Ελλάδα και Ευρώπη. Εμείς κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι με την Πάτρα στην έδρα μας”.

Ρωτήθηκε αν έχει να κάνει κάποιο σχόλιο για τον αγώνα και απάντησε: “Δεν έχω να κάνω κανένα σχόλιο για τον αγώνα. Όλα ήταν τέλεια. Όπως έπρεπε να είναι. Γράψτε το έτσι. Κανένα πρόβλημα. Όλα ήταν όπως έπρεπε να είναι”.


Είχε άλλες βλέψεις εχθές, αλλά η "ομάδα" του δέχθηκε ηχηρό χαστούκι και δεν μπορούσε να το πιστέψει. Είχε συνηθίσει να φεύγει νικητής από το Αλεξάνδρειο μέχρι πρόπερσι και τώρα του κάθεται βαριά η χυλόπιτα...
back2back
QUOTE(SteelGandalf @ Dec 4 2016, 09:59 ) *
Είναι πολύ λίγος ο τύπος, αλλά αυτό είναι δικό του πρόβλημα. Το ύφος του στο τέλος του αγώνα, όταν τον πλησίασε ο κόουτς Πρίφτης το είδατε; Το έπαιζε θιγμένος και με υφάκι του στυλ ζητάω εξηγήσεις και τι είναι αυτά τα πράγματα, για μία πραγματική παρεξήγηση από το συμβάν του screen του Βασιλόπουλου και την σύγκρουση του με τον Φλιώνη. Εμετικός...



Είχε άλλες βλέψεις εχθές, αλλά η "ομάδα" του δέχθηκε ηχηρό χαστούκι και δεν μπορούσε να το πιστέψει. Είχε συνηθίσει να φεύγει νικητής από το Αλεξάνδρειο μέχρι πρόπερσι και τώρα του κάθεται βαριά η χυλόπιτα...


Φίλε ξεφεύγεις και κάνεις απαράδεκτους χαρακτηρισμούς δίνοντας το κακό παράδειγμα, αν ήταν άλλος θα είχε φάει τιμωρία. Και ο Πρίφτης τα έβαλε με τη διαιτησία μετά το ματς με τον Παο τι να κάνουμε τώρα, να βγουν οι Παναθηναϊκοί να τον βρίσουν;

air_23
QUOTE (back2back @ Dec 4 2016, 16:46 ) *
Φίλε ξεφεύγεις και κάνεις απαράδεκτους χαρακτηρισμούς δίνοντας το κακό παράδειγμα, αν ήταν άλλος θα είχε φάει τιμωρία. Και ο Πρίφτης τα έβαλε με τη διαιτησία μετά το ματς με τον Παο τι να κάνουμε τώρα, να βγουν οι Παναθηναϊκοί να τον βρίσουν;

1)μιλας για ενα ματς που εφτασε στον ποντο και οχι για ενα ματς με διαφορες 20+ 30 λεπτα..
2) και κυριοτερο.ο πριφτης ειπε δεν θελω να πω τιποτα..δεν ειπε με υφακι ολοι ειδατε τι εγινε και ολα ηταν οπως επρεπε να ειναι.αν αυτο δεν σ κανει εσενα για εμμετικη δηλωση δεν εχειθ το προβλημα ο γκανταλφ αλλα εσυ..εσυ βασικα γενικα εχεις θεμα με τον Αρη...το 90% των ποστ σου σε αυτες τις ενοτητες ειναι κραξιμο
SteelGandalf
QUOTE(back2back @ Dec 4 2016, 16:46 ) *
Φίλε ξεφεύγεις και κάνεις απαράδεκτους χαρακτηρισμούς δίνοντας το κακό παράδειγμα, αν ήταν άλλος θα είχε φάει τιμωρία. Και ο Πρίφτης τα έβαλε με τη διαιτησία μετά το ματς με τον Παο τι να κάνουμε τώρα, να βγουν οι Παναθηναϊκοί να τον βρίσουν;


Το αν ξεφεύγω ή όχι είναι δική σου άποψη. Δεν έβρισα κάπου, εκτός αν εσύ διάβασες κάτι διαφορετικό.

Το να δεχθώ τιμωρία, ειλικρινά δεν έχω κανένα πρόβλημα, ούτε κάνω κατάχρηση της ιδιότητας μου, αλλά γιατί να συμβεί αυτό όταν απλά περιγράφω τα αυτονόητα; Όποιος είδε το παιχνίδι ή ήταν στο γήπεδο, ξέρει την αλήθεια. Και κομπλεξικός είναι όταν ειρωνεύεται, ειδικά σε ένα παιχνίδι στο οποίο η ομάδα του ήταν μονίμως πίσω στο σκορ με διαφορά ούσα εντελώς ανύμπορη να αντιδράσει, αλλά κι εμετικός με όλο αυτό το στυλάκι του.

Σε ό,τι αφορά την σύγκριση που κάνεις με τον κόουτς Πρίφτη, είναι εντελώς ανόμοια, όπως σωστά ανέφερε και ο air_23, αλλά θα με εξέπληττες ευχάριστα εφόσον έπραττες διαφορερικά και όχι τώρα...
tuareg
επειδη πολυς λογος γινεται οτι δεν κανουμε τπτ στην επιθεση

http://basketballguru.gr/guest-articles/it...c-paced-offense
SteelGandalf
10η Αγωνιστική Πρωταθλήματος

Σάββατο, 10/12/2016, 17:00
(novasports5HD "live")

Άρης - Κύμη

Δύο σερί νίκες μετράει ο Άρης στη φετινή Basket League κι στοχεύει να τριτώσει το σερί στο αυριανό απογευματικό παιχνίδι με αντίπαλο την Κύμη SeaJets. Οι δύο ομάδες φέτος ξανασυναντήθηκαν στον knock-out αγώνα για τον θεσμό του κυπέλλου, στην φάση των προημιτελικών. Ήταν 5 Οκτωβρίου, όταν ο Άρης επικράτησε με χαρακτηριστική ευκολία στην συγκεκριμένη και πάλι εντός έδρας αναμέτρηση (σκορ 98-62). Από τότε πολλά έχουν αλλάξει. Τραυματισμοί επί τραυματισμών στο στρατόπεδων των κίτρινων, με πολλές και σημαντικές απουσίες συνεχώς. Προστέθηκαν στο ρόστερ των γηπεδούχων ο Dragicevic κι έπειτα ο Γιάνκοβιτς, ενώ δύο προσθήκες έκανε και η ομάδα της Κύμης, η οποία απέκτησε των πρώην "κίτρινο" Βρετανο-Νιγηριανό play-maker Stephen "Ogo" Adegboye και τον Βούλγαρο shooting guard Chavdar Kostov. Αν και νεοφώτιστη, η Κύμη μετράει 4 νίκες σε 9 αγώνες, γεγονός που την κάνει να αισθάνεται πιο άνετα από ομάδες με περισσότερες παρουσίες στην κατηγορία. Σίγουρα το αυριανό παιχνίδι θα είναι διαφορετικό από εκείνο του κυπέλλου, αλλά ο Άρης επιβάλλεται να το κερδίσει.

QUOTE(www.pressaris.gr - 9/12/2016)
Πρίφτης: «Ενέργεια, άμυνα και ευστοχία»

Ο Άρης οφείλει να συνεχίσει με νίκες στο πρωτάθλημα, απέναντι του είναι η Κύμη, και ο Δημήτρης Πρίφτης ζήτησε από τους παίκτες του ενέργεια, άμυνα και ευστοχία.


Στις δηλώσεις του στην ιστοσελίδα της ΚΑΕ ο τεχνικός του Άρη υπογράμμισε πως: «Στον τελευταίο από τους τέσσερις συνεχόμενους αγώνες στην έδρα μας, αντιμετωπίζουμε μία καλή και επικίνδυνη ομάδα, όπως είναι η Κύμη. Ο αντίπαλός μας, αν και νεοφώτιστος, πραγματοποιεί πολύ καλή πορεία στο πρωτάθλημα και εδώ και λίγο καιρό έχει ενισχύσει το ρόστερ του με ποιοτικούς παίκτες, όπως ο Αντεγκμπόγιε και ο Κοστόφ».

Αναλύοντας το παιχνίδι εξήγησε πως: «Πρέπει να είμαστε αποτελεσματικοί στην άμυνα, όπως στα τελευταία παιχνίδια. Είναι σημαντικό να βγάλουμε ενέργεια, μετά από συνεχόμενους αγώνες με απουσίες και να παρουσιαστούμε εύστοχοι στο μακρινό σουτ, κάνοντας παράλληλα όσο το δυνατόν τα λιγότερα λάθη».
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr - 10/12/2016)
Όλα για την τρίτη σερί νίκη με την ίδια συνταγή (PRESSARIS LIVE, 17:00)

Την τρίτη σερί νίκη του αναζητά ο Άρης στην Stoiximan.gr Basket League, υποδεχόμενος σήμερα (17:00) την Κύμη στο Αλεξάνδρειο για την 10η αγωνιστική και έχοντας στο μυαλό του πως ουδεμία σχέση έχει το σημερινό παιχνίδι με αυτό το κυπέλλου στο ξεκίνημα της χρονιάς.

Στις 5 Οκτωβρίου στο παρκέ με το Νο31 βρισκόταν για 26:21 ο Βίκτορ Σανικίτζε που λίγο έλειψε να κάνει τριπλ νταμπλ στο επίσημο ντεμπούτο του. Είχε 11 πόντους, 10 ριμπάουντ και 6 ασίστ χωρίς να τον πάρει χαμπάρι κανείς…

Τότε ήταν όλοι υγιείς. Τότε η Κύμη ήρθε σαστισμένη στο Παλέ. Σήμερα έρχεται έχοντας νίκη επί του ΠΑΟΚ την περασμένη βδομάδα. Τότε δεν είχε ούτε Αντεγκμπόγιε, ούτε Κοστόφ.

Η Κύμη, νεοφώτιστη στην Α1, από τότε μέχρι σήμερα έχει πετύχει τέσσερις νίκες στο πρωτάθλημα, μία λιγότερη από τον Άρη. Γέμισε αυτοπεποίθηση, σε αντίθεση με τον Άρη που γέμισε τους πάντες με προβληματισμό, απογοήτευση και στενοχώρια.

Αρκούν αυτά για να αντιληφθεί κανείς ότι καμία σχέση δεν έχει το 98-62 του κυπέλλου με τον σημερινό αγώνα.

Καλύτερος ακόμα και με τις απουσίες

Και πάλι, φυσικά, ο Άρης είναι η καλύτερη ομάδα στο γήπεδο, αλλά θα πρέπει να το δείξει. Παρότι έχει τρομερά αγωνιστικά προβλήματα με τις απουσίες των Σανικίτζε, Καββαδά, Μπάκνερ και Γιάνκοβιτς, έχει το υλικό για να πάρει αυτό που θέλει.

Τρίτη σερί νίκη στο πρωτάθλημα, για πρώτη φορά φέτος, και τέταρτη σε πέντε αγώνες θα είναι η σημερινή αν κατακτηθεί και θα βάλει – ψυχολογικά τουλάχιστον – την ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη σε έναν καλύτερο δρόμο, θα προσφέρει λίγη από την ηρεμία που αγνοείται εδώ και μήνες στο τμήμα μπάσκετ.

Στα δύο τελευταία παιχνίδια ο Άρης χωρίς να πιάσει την πολύ σπουδαία απόδοση κέρδισε διότι έκανε σωστά τα απλά πράγματα, που είναι και τα πιο δύσκολα. Έπαιξε άμυνα (60π. με Κολοσσό, 54π. με Έλιος Σανς), είχε καλό μακρινό σουτ (9/18τρ. με Κολοσσό, 10/23τρ. με Έλιος Σανς), κέρδισε την μάχη των ριμπάουντ (30-25 με Κολοσσό, 34-32 με Έλιος Σανς) και επιβλήθηκε με 24 και 18 πόντους αντίστοιχα, έχοντας πολύ καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας από άλλες φορές.

Αυτά πρέπει να κάνει και σήμερα, για να καθαρίσει το ματς και να κοιτάξει το επόμενο με τους Μπάκεν Μπέαρς στην Δανία, πάντοτε υπό το ίδιο σκεπτικό, περιμένοντας τους τραυματίες να επιστρέψουν.
SteelGandalf
Δε μπόρεσα να παρακολουθήσω την χθεσινή αναμέτρηση λόγω εργασίας. Ο Άρης είχε ένα εύκολο απόγευμα απέναντι στην Κύμη και αν τα καταφέρω, θα παρακολουθήσω το παιχνίδι σήμερα το μεσημέρι στις 15:00 (novasports3HD). Πάμε για την καταγραφή της 3ης σερί νίκης του Άρη στο πρωτάθλημα.

1η Περίοδος

Άρης - Κύμη : 25-14

2η Περίοδος (Ημίχρονο)

Άρης - Κύμη : 48-32

3η Περίοδος

Άρης - Κύμη : 70-50

4η Περίοδος (Τελικό Σκορ)

Άρης - Κύμη : 85-72

Key facts of the game



Box Score



QUOTE(www.pressaris.gr - 10/12/2016)
Ουσία, θέαμα και… νιάτα από τον Άρη στη νίκη επί της Κύμης (85-72)!

Ο Άρης πέτυχε αυτό που ήθελε, κέρδισε την Κύμη με σκορ 85-72 για την 10η αγωνιστική της Stoiximan.gr Basket League και προσέφερε στον κόσμο του που βρέθηκε στο Παλέ και θέαμα και ουσία. Αποθέωση για το ντεμπούτο του 17χρονου Παναγιώτη Καλαϊτζάκη που σκόραρε το τελευταίο καλάθι του Άρη!


Ο Άρης έκανε στο πρώτο ημίχρονο όλα όσα ήθελε ο Δημήτρης Πρίφτης. Είχε καλό μακρινό σουτ (5/10τρ.), είχε καλή κυκλοφορία της μπάλας, κάτι που αποτυπώθηκε από τις 12 ασίστ στα 20 εύστοχα σουτ του πρώτου ημιχρόνου και έκανε μόλις δύο λάθη. Μοναδικό σημείο προβληματισμού ήταν τα επιθετικά ριμπάουντ της Κύμης (9), που έδωσαν 9 πόντους στους φιλοξενούμενους.

Ο Ντραγκίσεβιτς ξεκίνησε εκρηκτικά και με επτά δικούς του πόντους οδήγησε τον Άρη, που προηγήθηκε με 10-5 (4’) και 18-9 (6’). Η Κύμη μείωσε σε 18-14 (7’), αλλά οι κίτρινοι είχαν καλό ρυθμό και έκλεισαν το δεκάλεπτο στο +11 (25-14).

Με σερί 0-7 η Κύμη μείωσε σε 25-21 στο 12’, αλλά οι κίτρινοι δεν πανικοβλήθηκαν. Με σωστή κυκλοφορία της μπάλας ξέφυγαν και πάλι (34-25 στο 15’) και το 36-30 στο 16’ έγινε 45-30 (19’) με σερί 9-0, πριν ο Κάμινγκς γράψει με καλάθι και φάουλ το 48-32 που ήταν σκορ ημιχρόνου.

Το ξεκίνημα στην τρίτη περίοδο ήταν εξαιρετικό για τον Άρη, που προηγήθηκε με 58-37 (24’) και έδειξε να καθαρίζει νωρίς τον αγώνα. Η Κύμη αντέδρασε, μείωσε σε 60-46 (27’) με κορυφαίο τον Αντεγκμπόγιε, αναγκάζοντας τον Πρίφτη να καλέσει τάιμ άουτ. Η πίεση στην άμυνα ανέβηκε και με τρίποντο του Ντραγκίσεβιτς λίγο πριν το τέλος της περιόδου η διαφορά έφτασε τους 22 πόντους (70-48).

Ο Καρακατσούνης με συνεχόμενα σφυρίγματα κατά του Άρη φρόντισε να εκνευρίσει τους πάντες για 2-3 λεπτά, στοιχείο που εκμεταλλεύτηκε η Κύμη και μείωσε σε 70-59 (34’). Με 2/2 βολές του Τσαϊρέλη και ένα τρίποντο του Τζένκινς ο Άρης ξέφυγε με 75-59 (36’), αλλά η Κύμη επέστρεψε και με τρίποντο του Πάλμπλαντ μείωσε στους 10 πόντους (75-65 στο 37’).

Ο Άρης λειτούργησε και πάλι ψύχραιμα, βρήκε τα κατάλληλα σουτ, τα έβαλε και με κορυφαίο τον Ντραγκίσεβιτς έφτασε στο τελικό 85-72, το οποίο για τους κίτρινους διαμόρφωσε ο 17χρονος Παναγιώτης Καλαϊτζάκης με εύστοχο σουτ από την κορυφή, γνωρίζοντας την αποθέωση!

Τα δεκάλεπτα: 25-14, 48-32, 70-50, 85-72.
SteelGandalf
Μόλις δημιουργήθηκε, στο υποφόρουμ του Απόλλωνα, αναφορά σχετικά με την 11η αγωνιστική του πρωταθλήματος κόντρα στην ομάδα μας.

Για περισσότερα καθώς και για οποιαδήποτε σχόλια σχετικά με την σημερινή αναμέτρηση, μπορείτε να απευθυνθείτε στον παρακάτω σύνδεσμο:

11η Αγωνιστική Πρωταθλήματος

Απόλλων Πατρών - Άρης
SteelGandalf
12η Αγωνιστική Πρωταθλήματος

Δευτέρα, 26/12/2016, 17:00
(novasports1HD "λεπτό προς λεπτό")

Άρης - Λαύριο

Καλημέρα και χρόνια πολλά σε όλους!

Μόλις μία στροφή έμεινε για να ολοκληρωθεί ο 1ος γύρος του πρωταθλήματος και ο Άρης (ρεκόρ 7-4), σήμερα το απόγευμα, υποδέχεται το Λαύριο DHI (ρεκόρ 3-8) με στόχο να διευρύνει το νικηφόρο του σερί.

QUOTE(www.pressaris.gr - 26/12/2016)
Αυλαία με το Λαύριο για το 2016 και στόχο την έβδομη σερί νίκη! (PRESSARIS LIVE, 17:00)

Ο Άρης κλείνει το 2016 στο Αλεξάνδρειο, υποδεχόμενος το Λαύριο σήμερα (17:00) μία στροφή πριν το τέλος του α’ γύρου της Stoiximan.gr Basket League και θέλει να διευρύνει στις επτά νίκες το σερί του.

Οι κίτρινοι θέλουν να κλείσουν με τον πιο ιδανικό τρόπο την χρονιά, αλλά και τον Δεκέμβριο, στον οποίο μετρούν μόνο νίκες, οι οποίες συνδυάστηκαν και με πολύ καλές εμφανίσεις.

Ο Άρης με τις τέσσερις σερί νίκες στο πρωτάθλημα (Δόξα Λευκάδας, Κολοσσός, Κύμη, Απόλλων Πατρών) σκαρφάλωσε γρήγορα στην 4η θέση και πλέον προσπαθεί να κοιτάξει ακόμα ψηλότερα, παρότι η ΑΕΚ έχει διαφορά δύο νικών προς το παρόν.

Το παιχνίδι με το Λαύριο είναι από αυτά που ο Άρης πρέπει να κερδίσει για να συνεχίσει την ανοδική πορεία του, είναι με αντίπαλο που είναι κατώτερος και ποιοτικά και ποσοτικά, αλλά μόνο αψήφιστα δεν μπορεί να πάρει τον αγώνα.

Το Λαύριο διαθέτει παίκτες που μπορούν να κάνουν την ζημιά αν τους υποτιμήσεις, είναι μια ομάδα που δεν κάνει σχετικά πολλά λάθη και έχει τρεις περιφερειακούς που χρειάζονται προσοχή, τον Στίβεν Γκρέι, τον Ντεμάριους Μπολντς και τον Κέβιν Πάντερ.

Οι κίτρινοι θα παραταχθούν χωρίς τον Ντέβιν Μαρμπλ που αποτελεί παρελθόν, καθώς αποφάσισε να φύγει από την ομάδα καταγγέλοντας το συμβόλαιο, ενώ θα απουσιάσει και ο Έρικ Μπάκνερ. Όλοι οι υπόλοιποι παίκτες θα είναι στην διάθεση του Δημήτρη Πρίφτη.

Είναι παιχνίδι που ο Άρης εφόσον δείξει την απαιτούμενη συγκέντρωση και δεν υποτιμήσει τον αντίπαλό του, έχει την ευκαιρία να το κερδίσει άνετα και να κλείσει με τον καλύτερο τρόπο μια αρκετά θετική χρονιά.
SteelGandalf
1η Περίοδος

Άρης - Λαύριο : 24-19

2η Περίοδος (Ημίχρονο)

Άρης - Λαύριο : 50-35

3η Περίοδος

Άρης - Λαύριο : 72-59

4η Περίοδος (Τελικό Σκορ)

Άρης - Λαύριο : 98-77

Key facts of the game



Box Score



QUOTE(www.pressaris.gr - 26/12/2016)
Έβδομη σερί νίκη (98-77) και… Καλή Πρωτοχρονιά!

Με τον ιδανικότερο τρόπο έκλεισε η χρονιά για τον Άρη. Η νίκη επί του Λαυρίου με 98-77 για την 12η αγωνιστική της Stoiximan.gr Basket League ήταν η έβδομη συνεχόμενη για τους κίτρινους, που παρουσίασαν εξαιρετική εικόνα και ικανοποίησαν τους 3.500 φιλάθλους που βρέθηκαν στο Αλεξάνδρειο!


Ο Άρης αδίκησε τον εαυτό του στο πρώτο δεκάλεπτο με όσα δεν έκανε σωστά στο τελευταίο λεπτό. Μέχρι εκείνο το σημείο δούλεψε πολύ καλά στην επίθεση, βρήκε μέσα από συνεργασίες τον Καββαδά, βρήκε πόντους στο ανοικτό γήπεδο και με πιεστική άμυνα πήρε διαφορά. Προηγήθηκε με 17-8 (6’) και 19-9 (7’) πριν ο Γιάνκοβιτς με 3/3 βολές γράψει το 22-9 (8’) και ο Καββαδάς λίγο αργότερα κάνει το 24-11 (9’). Στο τελευταίο λεπτό, όμως, ο Στεφανίδης εκμεταλλεύτηκε τα εύκολα λάθη των παικτών του Άρη και τα τιμώρησε με δύο σερί τρίποντα και 2/2 βολές ολοκληρώνοντας ένα σερί 0-8 για το Λαύριο, που έκλεισε την περίοδο στο 24-19.

Με τον Ζάρα να σκοράρει 8 πόντους στο πρώτο μισό της δεύτερης περιόδου οι κίτρινοι άρχισαν και πάλι να ξεφεύγουν. Προηγήθηκαν με 32-22 (13’) και 41-30 (16’) βρίσκοντας λύσεις και από τον Ντραγκίσεβιτς, ενώ στο 18’ το σκορ ήταν 44-32. Η διαφορά έφτασε τους 16 πόντους με τρίποντο του Ξανθόπουλου (48-32 στο 19’) και το ημίχρονο έκλεισε στο +15 (50-35), με τον Άρη να έχει 11 ασίστ σε 16 εύστοχα σουτ και 71% στο δίποντο (10/14) και 50% στο τρίποντο (6/12).

Στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου ο Άρης έφτασε στο +20 (60-40 στο 24’) με πρωταγωνιστή τον Καββαδά, αλλά το Λαύριο γρήγορα μείωσε σε 60-47 (25’), ενώ στο 27’ το σκορ έγινε 66-54, αναγκάζοντας τον Πρίφτη να καλέσει τάιμ άουτ. Δεν άλλαξε κάτι εντυπωσιακά ως το φινάλε της περιόδου, καθώς ο Γκρέι από το Λαύριο είχε βρει ρυθμό και ο Άρης έκλεισε το δεκάλεπτο στο +13 (72-59).

Ο Αμερικανός γκαρντ του Λαυρίου με εύστοχα τρίποντα κράτησε την ομάδα του μέσα στο παιχνίδι. Στο 34’ το σκορ ήταν 77-67, αλλά ο Ζάρας ήταν αυτός που έδινε λύσεις με το μακρινό σουτ του. Έγραψε το 80-67, ευστόχησε στην βολή της τεχνικής ποινής που δόθηκε στον πάγκο του Λαυρίου και ο Ντραγκίσεβιτς με ανάποδο λέι απ έγραψε το 83-67 (35’) αποκαθιστώντας και πάλι την τάξη στο παρκέ. Το σερί του Άρη έφτασε στο 8-0 και το 85-67 στο 36’ δεν άφηνε πλέον περιθώρια για το παραμικρό από πλευράς Λαυρίου.

Τα δεκάλεπτα: 24-19, 50-35, 72-59, 98-77.
SteelGandalf
Μόλις δημιουργήθηκε, στο υποφόρουμ της Α.Ε.Κ., αναφορά σχετικά με την 13η αγωνιστική του πρωταθλήματος κόντρα στην ομάδα μας.

Για περισσότερα καθώς και για οποιαδήποτε σχόλια σχετικά με την σημερινή αναμέτρηση, μπορείτε να απευθυνθείτε στον παρακάτω σύνδεσμο:

13η Αγωνιστική Πρωταθλήματος

Α.Ε.Κ. - Άρης
SteelGandalf
Μόλις δημιουργήθηκε, στο υποφόρουμ των Τρικάλων, αναφορά σχετικά με την 14η αγωνιστική του πρωταθλήματος κόντρα στην ομάδα μας.

Για περισσότερα καθώς και για οποιαδήποτε σχόλια σχετικά με την σημερινή αναμέτρηση, μπορείτε να απευθυνθείτε στον παρακάτω σύνδεσμο:

14η Αγωνιστική Πρωταθλήματος

Τρίκαλα - Άρης
SteelGandalf
15η Αγωνιστική Πρωταθλήματος

Σάββατο, 28/1/2017, 17:00
(novasports4HD "live")

Άρης - Ρέθυμνο

Η πρώτη ήττα που γνώρισε ο Άρης στο φετινό πρωτάθλημα, συνέβη μόλις την 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος από την αυριανή του αντίπαλο (σκορ 69-60). Τότε συνέχισε με ήττα στο πρωτάθλημα, υποδεχόμενος στην έδρα του τον Π.Α.Ο.Κ., ενώ τώρα έχει ένα αρνητικό σερί δύο ηττών στο πρωτάθλημα (από Α.Ε.Κ. και Τρίκαλα), οι οποίες είναι τέσσερις αν συνυπολογίσουμε και τις δύο ήττες στο Champions League και βρίσκεται σε κακή αγωνιστική κατάσταση.

Ο αυριανός αγώνας είναι must win για τους γηπεδούχους, αν δεν θέλουν να μπλέξουν σε περαιτέρω περιπέτειες. Ντεμπούτο στο ελληνικό πρωτάθλημα με τα χρώματα του Άρη θα πραγματοποιήσει ο Justin Jackson.

QUOTE(www.pressaris.gr - 27/1/2017)
O Σίμτσακ… blog-ΑΡΗ: «Ήρθε η ώρα να επιστρέψουμε στις νίκες, κανένα περιθώριο για απώλειες»

Ο Βασίλης Σίμτσακ blog-ΑΡΗ στο σάιτ του ΕΣΑΚΕ και στέλνει σαφές μήνυμα ότι το σερί των απωλειών πρέπει να σταματήσει, δίνοντας το σύνθημα για την επιστροφή στις επιτυχίες.


Αναλυτικά τα όσα αναφέρει:

«Μετά από ένα σερί τριών ηττών σε Ελλάδα και Ευρώπη, ήρθε η ώρα να επιστρέψουμε στις νίκες. Την Τετάρτη ηττηθήκαμε στο Μονακό και δυστυχώς δεν μπόρεσα να ενισχύσω την προσπάθεια των συμπαικτών μου, λόγω ενός προβλήματος στο πέλμα.

Πλέον είμαι καλύτερα και αύριο κόντρα στο Ρέθυμνο θα προσπαθήσουμε, μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά, να επαναφέρουμε την ομάδα στο δρόμο των επιτυχιών.

Το Ρέθυμνο είναι μία καλή και επικίνδυνη ομάδα, η οποία μας κέρδισε στον πρώτο γύρο, στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Πλέον δεν έχουμε άλλα περιθώρια για απώλειες και η νίκη είναι επιτακτική ανάγκη στον αυριανό αγώνα. Μετά από το παιχνίδι Κυπέλλου με την ΑΕΚ δεν είχαμε την επιθυμητή απόδοση και ο στόχος μας είναι να επιστρέψουμε στις καλές εμφανίσεις. Έχουμε δείξει, ειδικά μέσα στον Δεκέμβριο, ότι μπορούμε να παίξουμε καλό μπάσκετ και αυτό πρέπει να κάνουμε από δω και πέρα, ειδικά από τη στιγμή που ξεκινά ένας κρίσιμος μήνας όπου θα κριθούν πολλά αναφορικά με τους στόχους μας.

Στην παρούσα φάση, το μυαλό μας είναι στον αγώνα με το Ρέθυμνο. Μία ομάδα η οποία είναι ικανή να κάνει τη ζημιά, διαθέτοντας αρκετές λύσεις στο ρόστερ της. Εμείς πρέπει να κάνουμε το παιχνίδι μας. Να ρίξουμε το βάρος στην άμυνα και να περιορίσουμε τα λάθη μας στην επίθεση, ώστε να πάρουμε αυτό που θέλουμε.


QUOTE(www.pressaris.gr - 27/1/2017)
Αμφίβολος ο Κάμινγκς, με τραυματισμό «προίκα» από το Μονακό

Αμφίβολος είναι ο Γουίλ Κάμινγκς για τη συνάντηση με το Ρέθυμνο, μετά τον τραυματισμό «προίκα» από τον αγώνα του Άρη στο Μονακό.


Όπως ενημέρωσε η κιτρινόμαυρη ΚΑΕ: «Η ομάδα μας έκανε μία προπόνηση την Παρασκευή (27/01), στην οποία δεν πήρε μέρος ο Will Cummings. Ο Αμερικανός γκαρντ δέχτηκε χτύπημα στο ζυγωματικό στον αγώνα με τη Monaco και λόγω του έντονου πρηξίματος στο μάτι, η συμμετοχή του στον αγώνα με το Ρέθυμνο είναι αμφίβολη.

Οι υπόλοιποι καλαθοσφαιριστές ήταν στη διάθεση του Δημήτρη Πρίφτη, αφού τόσο ο Βλάντο Γιάνκοβιτς, όσο και ο Βασίλης Σίμτσακ επέστρεψαν στη δράση μετά την απουσία τους από τον αγώνα της περασμένης Τετάρτης (25/01)».


QUOTE(www.pressaris.gr - 27/1/2017)
Κωνσταντινίδης: «Να αλλάξει άμεσα η εικόνα μας, να κάνουμε το τέλειο παιχνίδι με τον Άρη»

Ο Τόνι Κωνσταντινίδης αναφέρθηκε στην αναμέτρηση του Ρεθύμνου με τον Άρη (28/1, 17:00), τονίζοντας πως οι Κρητικοί πρέπει να κυνηγήσουν τις νίκες που είναι… εκτός προγράμματος.


«Η νέα χρονιά δεν ξεκίνησε όπως είχαμε προγραμματίσει. Η ομάδα δείχνει να μην παίζει εξίσου καλά όπως πριν το 2017 και αυτό μας προβληματίζει αφάνταστα. Ήταν τρεις πολύ δύσκολες εβδομάδες. Από 'δω και πέρα είναι ξεκάθαρο πως τα παιδιά συνειδητοποίησαν πως ήμασταν πολύ πίσω από τις πραγματικές μας δυνατότητες. Πρέπει οπωσδήποτε να αλλάξει άμεσα η αγωνιστική μας εικόνα και αμυντικά και επιθετικά. Όσο πιο γρήγορα έρθει η νίκη τόσο καλύτερα για μας. Από την στιγμή που μπήκαμε στον β’ γύρο χάσαμε δύο παιχνίδια στην έδρα μας που δεν ήταν στο πρόγραμμα μας», τόνισε αρχικά στην επίσημη ιστοσελίδα του Ρεθύμνου ο έμπειρος προπονητής, ο οποίος πρόσθεσε στη συνέχεια:

«Πρέπει πλέον να ψάξουμε νίκες εκτός προγράμματος, όπως είναι το παιχνίδι με τον Άρη στην Θεσσαλονίκη. Μιλάμε για μία από τις πιο δύσκολες έδρες του πρωταθλήματος. Για να μπορέσει μία ομάδα να κερδίσει στο Αλεξάνδρειο ουσιαστικά πρέπει να κάνει το τέλειο παιχνίδι. Αυτό σημαίνει συγκέντρωση για 40 λεπτά, όσον αφορά στο αμυντικό κομμάτι και τον έλεγχο του ρυθμού στο επιθετικό. Αυτό το κάναμε πολύ επιτυχημένα στο ματς του α’ γύρου στο Ρέθυμνο, όμως οι διαφορές του εντός με το εκτός έδρας είναι τεράστια. Μιλάμε για μία από τις καλύτερες ομάδες της κατηγορίας, με εξαιρετικούς καλαθοσφαιριστές και τεχνικό τιμ. Όμως και εμείς από την άλλη δεν έχουμε να χάσουμε κάτι από αυτό το παιχνίδι. Προετοιμαζόμαστε όσο καλύτερα μπορούμε.

Αγωνιστικά δεν πρέπει να υποπέσουμε σε λάθη που θα δώσουν την ευκαιρία στον Άρη να τρέξει. Θεωρώ πως έχουμε τις ικανότητες και την ποιότητα για να χτυπήσουμε το ματς. Τώρα, το ότι δεχθήκαμε δύο ήττες αδικαιολόγητα δεν σημαίνει πως αυτή η ομάδα ξέχασε να παίζει μπάσκετ. Το θέμα είναι να επανέλθουμε στις νίκες όσο γρηγορότερα γίνεται».
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr - 28/1/2017)
Δικαιολογίες και ελαφρυντικά τέλος, μόνο νίκη με Ρέθυμνο! (PRESSARIS LIVE, 17:00)

Δικαιολογίες δεν υπάρχουν. Περιθώρια για απώλειες δεν υπάρχουν. Τα ελαφρυντικά τελείωσαν. Το σημερινό (17:00) παιχνίδι με το Ρέθυμνο στο Παλέ πρέπει να είναι το πρώτο βήμα για ένα νέο ξεκίνημα. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο.

Οι τρεις ήττες με τις πολύ άσχημες εμφανίσεις που ακολούθησαν της πρόκρισης στον τελικό του κυπέλλου πρέπει σήμερα να αποτελέσουν παρελθόν. Δεν χωράει άλλο στραβοπάτημα, χιλιάδες κόσμος και όχι μόνο περιμένουν μια αντίδραση, περιμένουν μια στροφή στην… πραγματικότητα από τους παίκτες του Άρη.

Το να συζητείται νίκη στο Παλέ σε ένα παιχνίδι με το Ρέθυμνο είναι αν μη τι άλλο εξ ορισμού προβληματικό, όμως αυτή είναι η πραγματικότητα, για την οποία ευθύνονται πρωτίστως τεχνική ηγεσία και παίκτες.

Όποιος παίξει σήμερα, για όσο παίξει δεν δικαιούται να δώσει το λιγότερο από το 100% των δυνάμεών του. Οφείλουν πρώτα στους εαυτούς τους οι παίκτες του Άρη να αντιδράσουν.

Το Ρέθυμνο είναι ομάδα που επίσης δεν βρίσκεται σε καλό αγωνιστικό φεγγάρι, αλλά την δεδομένη χρονική περίοδο αυτό που ενδιαφέρει αποκλειστικά είναι πώς θα εμφανιστεί ο ίδιος ο Άρης και όχι ο (οποιοσδήποτε) αντίπαλός του.

Οι κίτρινοι οφείλουν πέρα από οτιδήποτε έχει να κάνει με τακτική και καθαρά αγωνιστικό, να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζουν το παιχνίδι, κυρίως τα τρία τελευταία. Εφόσον αλλάξουν μυαλά και παρουσιαστούν συγκεντρωμένοι, ενωμένοι, σαν ομάδα, θα περάσουν ένα εύκολο απόγευμα. Σε διαφορετική περίπτωση θα ταλαιπωρήσουν και πάλι τον κόσμο και θα βάλουν στο παιχνίδι της νίκης το Ρέθυμνο. Τόσο απλά…
SteelGandalf
1η Περίοδος

Άρης - Ρέθυμνο : 23-6

2η Περίοδος (Ημίχρονο)

Άρης - Ρέθυμνο : 46-26

3η Περίοδος

Άρης - Ρέθυμνο : 75-40

4η Περίοδος (Τελικό Σκορ)

Άρης - Ρέθυμνο : 98-50

Παιχνίδι το οποίο δεν επιδέχεται κριτικής το σημερινό, αφού το Ρέθυμνο παρουσιάστηκε ιδιαίτερα αδύναμο και με πολύ κακή παρουσία σε όλη την διάρκεια του.

Key facts of the game



Box Score



QUOTE(www.pressaris.gr - 28/1/2017)
Εμφανίστηκε ο κανονικός Άρης στο Παλέ, περίπατος με το Ρέθυμνο (98-50)

Ο Άρης ήταν… κανονική ομάδα, το Ρέθυμνο κάτι άλλο, αλλά όχι ομάδα και το τελικό 98-50 στο Αλεξάνδρειο φανερώνει πλήρως την εικόνα του αγώνα. Οι κίτρινοι χρειάζονταν αυτό το παιχνίδι και μια καλή εμφάνιση και πλέον στρέφουν την προσοχή τους στον αγώνα της επόμενης βδομάδας στην Πυλαία.


Ο… κανονικός Άρης εμφανίστηκε στο παρκέ από το ξεκίνημα του αγώνα και κυριάρχησε πλήρως του Ρεθύμνου. Οι κίτρινοι είχαν οχτώ ασίστ στα πρώτα εννιά εύστοχα σουτ τους στο πρώτο δεκάλεπτο, απόδειξη ότι είχαν συγκέντρωση και καλή κυκλοφορία της μπάλας και στην άμυνα δεν άφησαν πολλά περιθώρια στο Ρέθυμνο που είχε μόλις 1/12 σουτ εντός παιδιάς.

Το 23-6 του πρώτου δεκαλέπτου έκανε τα πράγματα πιο εύκολα για τους κίτρινους στην συνέχεια του αγώνα. Οι Κρητικοί μείωσαν σε 27-15 (13’), αλλά ο Άρης απάντησε άμεσα και με τρίποντο του Γιάνκοβιτς ξέφυγε με 36-17 (15’), ελέγχοντας πλήρως τον αγώνα απέναντι σε μια πολύ μέτρια ποιοτικά ομάδα.

Ο Δημήτρης Πρίφτης χρησιμοποίησε 11 παίκτες στο πρώτο μέρος, σκόραραν οι 10 από αυτούς και από τα 15 εύστοχα σουτ συνολικά, τα 13 προήλθαν από ασίστ για να διαμορφωθεί το 46-26 του ημιχρόνου.

Ο Άρης συνέχισε να παίζει αρκετά καλά απέναντι βέβαια σε ενα σύνολο που σε τίποτα δεν θύμιζε ομάδα. Το Ρέθυμνο είναι σίγουρα η χειρότερη ομάδα που πέρασε από το Αλεξάνδρειο φέτος… Οι κίτρινοι χωρίς να κάνουν κάτι ιδιαίτερο έφτασαν πολύ εύκολα στο +37 (75-48) πριν το δεκάλεπτο κλεισει στο 75-40.

Στην τέταρτη περίοδο οι κίτρινοι προσέφεραν ακόμα περισσότερο θέαμα, έφτασαν στο +46 (90-44) με καλάθι του Σίμτσακ στο 35’ και οι φίλαθλοι λογικό ήταν να ασχολούνται με τον επόμενο αγώνα και το κύπελλο Ελλάδας… Οι κίτρινοι προσπάθησαν να φτάσουν τους 100 πόντους, αλλά το καλάθι του Κάμινγκς δεν μέτρησε.

Τα δεκάλεπτα: 23-6, 46-26, 75-40, 98-50.
SteelGandalf
Μόλις δημιουργήθηκε, στο υποφόρουμ του Π.Α.Ο.Κ., αναφορά σχετικά με την 16η αγωνιστική του πρωταθλήματος κόντρα στην ομάδα μας.

Για περισσότερα καθώς και για οποιαδήποτε σχόλια σχετικά με την σημερινή αναμέτρηση, μπορείτε να απευθυνθείτε στον παρακάτω σύνδεσμο:

16η Αγωνιστική Πρωταθλήματος

Π.Α.Ο.Κ. - Άρης
yorgos
To επόμενο ΣΚ που θα είμαι στη Θεσσαλονίκη θέλω να πάω να δω τον Άρη. Μπορεί κάποιος να μου πει αν χρειάζομαι ΑΜΚΑ ή καρτα φιλάθλου ή αν με κάποιον τρόπο τα προσπερνάμε αυτά; (π.χ. για τα ματς στην Αθήνα αγοράζω τα εισιτήρια online, δηλώνω αλλοδαπός και δε μου ζητάει κάτι τι σύστημα)
Stojako
QUOTE (yorgos @ Feb 4 2017, 21:44 ) *
To επόμενο ΣΚ που θα είμαι στη Θεσσαλονίκη θέλω να πάω να δω τον Άρη. Μπορεί κάποιος να μου πει αν χρειάζομαι ΑΜΚΑ ή καρτα φιλάθλου ή αν με κάποιον τρόπο τα προσπερνάμε αυτά; (π.χ. για τα ματς στην Αθήνα αγοράζω τα εισιτήρια online, δηλώνω αλλοδαπός και δε μου ζητάει κάτι τι σύστημα)



Έχω κάποιους γνωστούς που είχαν πάει 5ήμερη Θεσσαλονίκη το χειμώνα laugh.gif και πέτυχαν τον Άρη σε εντός, Κύμη νομίζω πρέπει να ήταν. Πήγανε τελικά και απ'όσο ξέρω ( 95% σιγουρο ) δεν χρειάστηκαν ουτε κάρτα φιλαθλου ούτε ΑΜΚΑ.



Άλλοι πάλι στο περσινό ματς του Άρη με τον Ολυμπιακό επειδή έτυχε να είμαι Θεσσαλονίκη εκείνες τις μέρες χωθηκαν λόγω κοσμοσυρροής. Εμένα πάντως που έχω πάει να δω μια φορά Άρη με έβαλε ο Μουρτος ( σε περιμένουμε να κλίσεις την καριέρα σου στον Γυμναστικό ) τον οποίο ξέρω προσωπικά εξαιτίας της καταγωγής από την ίδια περιοχή ( Ιτέα ).
yorgos
QUOTE(Stojako @ Feb 4 2017, 22:07 ) *
Εμένα πάντως που έχω πάει να δω μια φορά Άρη με έβαλε ο Μουρτος ( σε περιμένουμε να κλίσεις την καριέρα σου στον Γυμναστικό ) τον οποίο ξέρω προσωπικά εξαιτίας της καταγωγής από την ίδια περιοχή ( Ιτέα ).

Κι εγώ από κει είμαι αλλά δεν τον πέτυχα...

Άλλος ξέρει αν για τόσο αδιάφορο ματς ζητάνε έγγραφα; Επίσης online πωλούνται τα εισιτήρια;
tuareg
QUOTE (yorgos @ Feb 4 2017, 22:22 ) *
Κι εγώ από κει είμαι αλλά δεν τον πέτυχα...

Άλλος ξέρει αν για τόσο αδιάφορο ματς ζητάνε έγγραφα; Επίσης online πωλούνται τα εισιτήρια;


εχει στο βιβα να παρεις σ ολα τα παιχνιδια...με προμηθεα παιζει την αλλη εβδομαδα νομιζω
pan24
QUOTE (yorgos @ Feb 4 2017, 22:22 ) *
Κι εγώ από κει είμαι αλλά δεν τον πέτυχα...

Άλλος ξέρει αν για τόσο αδιάφορο ματς ζητάνε έγγραφα; Επίσης online πωλούνται τα εισιτήρια;

Δεν ξερω στο εξωτερικο τι κανουν αλλα εδω ειμαστε ελλαντα
Επισημα σου δηλωνω οτι οσες φορες εχω παει σε παιχνιδια ειτε ακινδυνα στην πατρα ειτε τελικους κυπελλου,παναθηναικος-ολυμπιακος κτλ ουτε μια φορα δεν μου εχουν ζητησει ταυτοτητα
back2back
Ατάκα Γιάνκοβιτς

QUOTE
Ένας ακόλουθός του στο instagram σχολίασε κάτω από μία φωτογραφία του φόργουορντ του Άρη πως «σήμερα ήσουν άφαντος». Ο 26χρονος, όμως, απάντησε στο σχόλιο και άφησε... αιχμές: «Φίλε, μάλλον άλλο ματς έβλεπες! Στον πάγκο ήμουν, δεν με είδες;»
SteelGandalf
Η ομάδα περνάει κρίση αγωνιστική. Χρειάζεται στήριξη, διότι με φωνές, πίεση και αμφισβήτηση, το μόνο σίγουρο είναι πως δεν θα βελτιωθεί η κατάσταση.
SteelGandalf
Τώρα μόλις παρακολούθησα τη media day για τον αυριανό αγώνα κόντρα στην SIG Strasbourg και στο 5:12 γίνεται ερώτηση στον Βλάντο για το συγκεκριμένο θέμα που και καλά προέκυψε στο instagram. Ο παίχτης χαμογελώντας απαντάει...
Timemaster
QUOTE(SteelGandalf @ Feb 6 2017, 20:28 ) *
Τώρα μόλις παρακολούθησα τη media day για τον αυριανό αγώνα κόντρα στην SIG Strasbourg και στο 5:12 γίνεται ερώτηση στον Βλάντο για το συγκεκριμένο θέμα που και καλά προέκυψε στο instagram. Ο παίχτης χαμογελώντας απαντάει...



shot.gif shot.gif shot.gif shot.gif shot.gif
Timemaster
ας ελπίσουμε πως ο Γιάνκοβιτς έχει δίκαιο...
ότι το 5-10% tongue.gif των προπονητών του καναπέ δεν έχουν ιδέα το μεγάλο μπαμ που θα κάνει ο Άρης και πως οι παίχτες που δε μπαίνουν σωστά στο παρκέ θα διορθωθούν.

είδομεν.


rolleyes.gif
SteelGandalf
QUOTE(Timemaster @ Feb 6 2017, 21:22 ) *
ας ελπίσουμε πως ο Γιάνκοβιτς έχει δίκαιο...
ότι το 5-10% tongue.gif των προπονητών του καναπέ δεν έχουν ιδέα το μεγάλο μπαμ που θα κάνει ο Άρης και πως οι παίχτες που δε μπαίνουν σωστά στο παρκέ θα διορθωθούν.

είδομεν.


rolleyes.gif


Ορίστε και το σχετικό απόσπασμα από την σημερινή συνέντευξη:

QUOTE(www.pressaris.gr - 6/2/2017)
Για το σχόλιο που έκανε στο instagram αναφορικά με την απόδοσή του στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ και τη μη χρησιμοποίησή του στο δεύτερο ημίχρονο, υποστήριξε: “Βρισκόμαστε σε μια χώρα όπου οι καλοθελητές καλώς ή κακώς πάντα υπάρχουν. Οι προπονητές του καναπέ, οι κριτές του καλού ή κακού μπάσκετ… Έρχεται μια περίοδος πάρα πολύ ωραία για τον Άρη. Δεν αρμόζει σε κανέναν από τη διοίκηση, τον προπονητή και τους παίκτες να υπάρχει αρνητική ενέργεια, που φαίνεται ότι μερικοί την γουστάρουν αυτή την αρνητική ενέργεια. Υπάρχουν μπροστά μας μια σειρά αγώνων που είναι μεγάλοι για τον σύλλογο και για τους παίκτες της ομάδας. Πρέπει να κοιτάμε μπροστά, στα παιχνίδια με την Στρασμπούρ και τον τελικό με τον Παναθηναϊκό. Οποιοσδήποτε μπορεί να πιστεύει ότι είναι κριτής και μπορεί να πει την προπονητική ή την παικτική γνώμη του, νομίζω ότι και ο κόουτς και εμείς οι παίκτες υπάρχουμε εκεί για κάποιο λόγο και δεν είμαστε τυχαία εκεί. Υπάρχει εμπιστοσύνη. Πιστεύω ότι αυτό 5-10% των κακών φιλάθλων δεν πρέπει καν να υπάρχουν. Οι υγιείς φίλαθλοι θα εμφανιστούν αύριο και θα μας βοηθήσουν να νικήσουμε”.
SteelGandalf
17η Αγωνιστική Πρωταθλήματος

Σάββατο, 11/2/2017, 17:00
(novasports2HD "λεπτό προς λεπτό")

Άρης - Προμηθέας Πατρών

Περί τα τέλη Οκτωβρίου, στις 29 για την ακρίβεια, όταν ο Άρης προερχόταν από δύο συνεχόμενες κακές ήττες (από Ρέθυμνο εκτός έδρας και από Π.Α.Ο.Κ. εντός) κατάφερε να "επιστρέψει" στις νίκες, επικρατώντας επί του σημερινού του αντιπάλου, στην Πάτρα, με σκορ 79-89. Από τότε πολλά έχουν αλλάξει για τις δύο ομάδες, με αποκορύφωμα την αλλαγή προπονητή στον Προμηθέα, αφού την θέση του Νίκου Βετούλα έχει πάρει ο Βαγγέλης Αγγέλου.

Οι γηπεδούχοι έχουν ξεπεράσει προ πολλού τα όρια ηττών που είχαν θέσει οι υθίνοντες τους πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα και δεν έχουν ούτε κατά διάνοια την πολυτέλεια να σκέφτονται άλλο αποτέλεσμα πέραν της νίκης. Από την άλλη πλευρά, ο Προμηθέας δίνει μάχη για να ξεφύγει από τις θέσεις που οδηγούν στον υποβιβασμό κι αν τούτη την ώρα δείχνει να βρίσκεται ένα σκαλί πιο πάνω τους, αυτό είναι κάτι που μπορεί να διαφοροποιηθεί από αγωνιστική σε αγωνιστική.

QUOTE(www.pressaris.gr - 11/2/2017)
Ας αρχίσει από σήμερα να αποκαθιστά την τάξη για την τετράδα (PRESSARIS LIVE, 17:00)

Από τη στιγμή που ο Άρης μόνος του έβαλε κι άλλους στο κόλπο για την τετράδα, πλέον πρέπει να καθαρίσει μόνος του την… μπουγάδα και να αποκαταστήσει την τάξη παίρνοντας νίκες παντού, αρχής γενομένης από τον σημερινό (17:00) αγώνα στο Παλέ με τον Προμηθέα.

Με την αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά της ομάδας μέσα στο παρκέ ουδείς μπορεί να προεξοφλήσει πώς θα παρουσιαστεί σε κάθε παιχνίδι. Αυτό είναι το πρόβλημα, έχει ειπωθεί, αλλά λύση προς το παρόν δεν βρίσκεται.

Οι κίτρινοι σε κάθε περίπτωση πρέπει να κάνουν ό,τι χρειάζεται για να κερδίσουν σήμερα. Είναι απαγορευτική οποιαδήποτε τέτοιου είδους απώλεια ως το φινάλε της κανονικής διάρκειας, στην μάχη της τετράδας.

Ο Άρης οφείλει να παρουσιαστεί με το ίδιο αγωνιστικό πρόσωπο που είχε την περασμένη Τρίτη απέναντι στην Στρασμπούρ. Σκυλίσια άμυνα, συγκέντρωση, μάχη για κάθε μπάλα, για κάθε ριμπάουντ, ώστε να μη δώσει δικαιώματα και ελπίδες σε μια ομάδα που μπορεί να είναι νεοφώτιστη, αλλά και έμπειρο προπονητή έχει και έμπειρους παίκτες διαθέτει και παρουσιάζεται ανταγωνιστική σχεδόν σε όλα τα γήπεδα.

Το παιχνίδι εννοείται ότι θέλει μεγάλη προσοχή και αυτή θα έρθει μέσα από την συγκέντρωση την προσήλωση στο αγωνιστικό πλάνο.

Όπως εύστοχα είχε δηλώσει ο Μιχάλης Τσαϊρέλης μετά τον αγώνα με την Στρασμπούρ, Φεβρουάριος έφτασε, πρέπει επιτέλους ο Άρης να αρχίσει να κάνει συνεχόμενα καλά παιχνίδια με σταθερά καλή απόδοση.
SteelGandalf
1η Περίοδος

Άρης - Προμηθέας Πατρών : 19-18

2η Περίοδος (Ημίχρονο)

Άρης - Προμηθέας Πατρών : 40-27

Μετά από μια "κλειστή" πρώτη περίοδο, ο Άρης κατάφερε στην 2η να ελέγξει το παιχνίδι και να ξεφύγει με διψήφια διαφορά σε πόντους από τον αντίπαλο του.
SteelGandalf
3η Περίοδος

Άρης - Προμηθέας Πατρών : 57-46

4η Περίοδος (Τελικό Σκορ)

Άρης - Προμηθέας Πατρών : 80-64

Key facts of the game



Box Score



QUOTE(www.pressaris.gr - 11/2/2017)
Όμορφο μπάσκετ, εύκολη νίκη (80-64), ολοταχώς για το κύπελλο!

Ο Άρης έπαιξε όμορφο μπάσκετ, ικανοποίησε τους 3.500 που βρέθηκαν στο Αλεξάνδρειο και επέστρεψε στις νίκες στην Stoiximan.gr Basket League, κερδίζοντας τον Προμηθέα με σκορ 80-64 για την 17η αγωνιστική.


Παιχνίδι με πολλές επαφές έγινε στο πρώτο ημίχρονο και οι διαιτητές χωρίς να έχουν μεγάλη αντίληψη του αγώνα σφύριξαν υπέρ του δέοντος και για τις δύο ομάδες. Συνολικά δόθηκαν 29 φάουλ και εκτελέστηκαν 35 βολές, απόρροια των πολλών σφυριγμάτων.

Το πρώτο δεκάλεπτο ήταν αρκετά ισορροπημένο. Ο Προμηθέας δεν άφησε τον Άρη να ξεφύγει και ήταν αυτός που περισσότερο έλεγξε τον ρυθμό με τον Μπλασινγκέιμ, την ώρα που οι διαιτητές είχαν χρεώσει από δύο φάουλ τον Κάμινγκς και τον Φλιώνη (αργότερα έκανε άλλα δύο και είχε 4 μέσα σε 5 λεπτά συμμετοχής).

Οι κίτρινοι προηγήθηκαν με 13-8 (6’) και 16-12 (7’), αλλά οι Πατρινοί ήταν εκεί και δεν έδιναν δικαιώματα. Προηγήθηκαν μάλιστα με 17-18 (9’) πριν ο Μούρτος γράψει το 19-18 που ήταν σκορ δεκαλέπτου.

Στην δεύτερη περίοδο ο Καββαδάς και ο Τζάκσον έδωσαν λύσεις μέσα στην ρακέτα και με καλό περιφερειακό σουτ (4/9τρ. στο α’) οι κίτρινοι άρχισαν να ξεφεύγουν. Στο 12’ το σκορ ήταν 26-20, στο 16’ ο Καββαδάς με καλάθι-φάουλ έγραψε το 29-21 και με σερί 8-1 στο τελευταίο δίλεπτο ο Άρης μετέτρεψε το 32-26 (18’) σε 40-27, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Με καλάθι του Γιάνκοβιτς ο Άρης προηγήθηκε με 42-27 στο 22’, αλλά εμφάνισε σημεία χαλαρότητας ανεξήγητα και ο Προμηθέας με σερί 0-11 μείωσε σε 42-38 (25’). Η αντίδραση του Άρη ήρθε από το δίδυμο Τζάκσον – Κάμινγκς. Ο πρώτος με τις άμυνές του (τάπα και κλέψιμο) και ο δεύτερος ως εκτελεστής έδωσαν διαφορά 9 πόντων στους κίτρινους, που ξέφυγαν με 47-38 στο 26’ και ανάγκασαν τον Αγγέλου να καλέσει τάιμ άουτ. Ο Ζάρας με τρίποντο έκανε το 50-38 (26’) με λίγο αργότερα με 1/2 βολές έγραψε το 51-41 (27’). Ο Τζάκσον στο 29’ έδωσε και πάλι διαφορά 13 πόντων (57-44), πριν το δεκάλεπτο κλείσει στο +11 (57-46).

Ο Τζένκινς ήταν αυτός που καθάρισε τον αγώνα στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου, όταν με 8 πόντους έδωσε στον Άρη διαφορά 21 πόντων (69-48 το 34’), ενώ ο Κάμινγκς με τρίποντο και φάουλ έγραψε το 73-48 (35’). Τα πάντα είχαν κριθεί και όλο το γήπεδο ασχολιόταν με τον τελικό κυπέλλου, αλλά και τον Τζάκσον, που με την ενέργειά του ξεσήκωσε τους 3.500 φιλάθλους που ήταν στο Παλέ!

Τα δεκάλεπτα: 19-18, 40-27, 57-46, 80-64.
SteelGandalf
Μόλις δημιουργήθηκε, στο υποφόρουμ του Ολυμπιακού, αναφορά σχετικά με την 18η αγωνιστική του πρωταθλήματος κόντρα στην ομάδα μας.

Για περισσότερα καθώς και για οποιαδήποτε σχόλια σχετικά με την σημερινή αναμέτρηση, μπορείτε να απευθυνθείτε στον παρακάτω σύνδεσμο:

18η Αγωνιστική Πρωταθλήματος

Ολυμπιακός - Άρης
SteelGandalf
19η Αγωνιστική Πρωταθλήματος

Σάββατο, 25/2/2017, 17:00
(novasports2HD "λεπτό προς λεπτό")

Άρης - Κόροιβος Αμαλιάδας

Με τον "ανεβασμένο" τον τελευταίο καιρό Κόροιβο Αμαλιάδας θα αναμετρηθεί σήμερα το απόγευμα ο Άρης στο Nick Galis Hall. Δεν χρειάζεται να μιλήσουμε για την θεωρητική διαφορά ποιότητας των δύο ομάδων. Αυτό όμως θα έχει βάση μόνο εφόσον αποδειχθεί εντός παρκέ. Θυμίζω ότι στο παιχνίδι του πρώτου γύρου ο Άρης "κατάφερε" να κερδίσει το παιχνίδι κόντρα στην Αμαλιάδα στην 2η παράταση (σκορ 94-99), αφού προηγουμένως έφτασε να κινδυνεύει να διασυρθεί έχοντας συνολικά κάκιστη απόδοση. Αποδείχθηκε και σ' εκείνο το παιχνίδι πως αν δεν παίξεις σωστά, μπορείς να χάσεις ή να κινδυνέψεις από οποιονδήποτε αντίπαλο. Δυστυχώς αν και πέρασαν 2,5 μήνες από τότε, ο Άρης ακόμη ψάχνεται, δεν έχει βρει ρυθμό, ούτε έχει πείσει με την απόδοση του. Προέκυψαν και οι προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ του, οπότε τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο πολύπλοκα.

QUOTE(www.pressaris.gr - 25/2/2017)
Θέμα σοβαρότητας και συγκέντρωσης κόντρα στον Κόροιβο (PRESSARIS LIVE, 17:00)

Ο Άρης φιλοξενεί τον Κόροιβο σήμερα (17:00) στο Αλεξάνδρειο για την 19η αγωνιστική της Stoiximan.gr Basket League με διπλό στόχο. Την επιστροφή στις νίκες και στις καλές εμφανίσεις.

Οι κίτρινοι παρουσίασαν πολύ άσχημο πρόσωπο στο Στρασβούργο για 33-34 λεπτά, έδωσαν το δικαίωμα στην Στρασμπούρ να πιστέψει στην ανατροπή και την πρόκριση, αλλά στο τέλος έκαναν αυτά που έπρεπε για να αποφύγουν το… κάζο.

Αν δεν μπουν σήμερα με συγκέντρωση και αποφασιστικότητα και δεν εκτελέσουν επακριβώς το αγωνιστικό πλάνο, θα έχουν και πάλι πρόβλημα. Ο Κόροιβος είναι σαφώς λιγότερο ποιοτική ομάδα, αλλά παίζει ένα ιδιαίτερο στιλ μπάσκετ, σε έναν ρυθμό σχεδόν ίδιο με την Στρασμπούρ και απαιτείται να είναι όλοι σοβαροί και έτοιμοι ανά πάσα στιγμή.

Ο Δημήτρης Πρίφτης δεν υπολογίζει στον Τζαμόν Γκόρντον. Ο Αμερικανός υπέστη διάστρεμμα στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα με την Στρασμπούρ, δεν αγωνίστηκε καθόλου στο υπόλοιπο του παιχνιδιού και σήμερα θα προφυλαχθεί ώστε να είναι 100% έτοιμος για τον αγώνα με τη Βιλερμπάν την προσεχή Τετάρτη, στους “16” του Τσάμπιονς Λιγκ.

Επίσης, πρέπει να σημειωθεί ότι ισχύουν κανονικά τα εισιτήρια για τον σημερινό αγώνα, καθώς η τιμωρία του Άρη λόγω του τελικού του κυπέλλου αφορά τους δύο επόμενους εντός έδρας αγώνες, με την Δόξα Λευκάδας και τον Απόλλωνα Πατρών. Συνεπώς ο κόσμος μπορεί κανονικά να παρακολουθήσει το σημερινό παιχνίδι.


QUOTE(www.pressaris.gr - 25/2/2017)
Με καινούριο παίκτη ο Κόροιβος σήμερα στο Παλέ

Ο Κόροιβος θα παραταχθεί σήμερα στο Αλεξάνδρειο με καινούριο παίκτη, καθώς την θέση του Κένι Χολ που αποχώρησε, πήρε ο Έρικ Μακ Κλέλαν.


Πρόκειται για 24χρονο γκαρντ (1,93μ.), απόφοιτο του Γκονζάγκα, ο οποίος πριν έρθει στον Κόροιβο, αγωνίστηκε για τρία παιχνίδια με την φανέλα της γερμανικής Τίπινγκεν, έχοντας 3,3 πόντους, 1,3 ριμπάουντ και 1,7 ασίστ σε 11 λεπτά συμμετοχής κατά μέσο όρο.

Νωρίτερα στη σεζόν αγωνίστηκε στο Βέλγιο με την Λίμπουργκ Γιουνάιτεντ έχοντας 14,2 πόντους, 3 ριμπάουντ και 1,4 ασίστ σε 5 αγώνες.

Είναι παίκτης που καλύπτει τις θέσεις “1” και “2” και προφανώς έχει ήδη τσεκαριστεί από το τεχνικό τιμ του Άρη.
SteelGandalf
1η Περίοδος

Άρης - Κόροιβος Αμαλιάδας : 23-19

2η Περίοδος (Ημίχρονο)

Άρης - Κόροιβος Αμαλιάδας : 45-44

3η Περίοδος

Άρης - Κόροιβος Αμαλιάδας : 73-63

4η Περίοδος (Τελικό Σκορ)

Άρης - Κόροιβος Αμαλιάδας : 100-79

Key facts of the game



Box Score



QUOTE(www.pressaris.gr - 25/2/2017)
Κατοστάρα (100-79) με ξεσπάσματα και… ξεμπούκωμα!

Με ξεσπάσματα στην τρίτη και τέταρτη περίοδο ο Άρης πήρε την 11η νίκη του στο πρωτάθλημα, κερδίζοντας τον αξιόμαχο Κόροιβο με σκορ 100-79 στο Αλεξάνδρειο, στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής της Stoiximan.gr. Basket League.


Ο Κόροιβος δεν εμφανίστηκε στο Παλέ όπως άλλες ομάδες που παλεύουν για την παραμονή τους. Ήταν ομάδα που είχε πλάνο και το εφάρμοσε μέσα στο παρκέ, βάζοντας δύσκολα στον Άρη που και πάλι είχε πρόβλημα ενέργειας όταν ήταν μέσα στο γήπεδο συγκεκριμένοι παίκτες.

Οι κίτρινοι προηγήθηκαν με 15-9 (6’) και 19-12 (7’) με τους Τσαϊρέλη και Τζάκσον (10π., 6ρ.) να δίνουν ενέργεια, όμως ο Κόροιβος με πρωταγωνιστές τους Σταρκς και Μιλουτίνοβιτς και πιέζοντας σε όλο το γήπεδο τον Άρη, κρατήθηκε κοντά στο σκορ. Το δεκάλεπτο έκλεισε στο 23-19, όμως οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που είχαν τον έλεγχο του αγώνα.

Με εννιά επιθετικά ριμπάουντ ο Κόροιβος βρήκε πόντους από δεύτερες επιθέσεις και δεν άφηνε τον Άρη να ξεφύγει. Στο 15’ το σκορ ήταν 31-29 και παρότι ο Άρης προηγήθηκε με 42-35 στο 18’, ο Κόροιβος βρήκε τον τρόπο να μειώσει στον πόντο (45-44) ως το ημίχρονο.

Ο Κόροιβος μπήκε πιο δυνατά στο δεύτερο μέρος, προηγήθηκε με 45-50 στα πρώτα 46 δευτερόλεπτα της τρίτης περιόδου, ο Πρίφτης πήρε εσπευσμένα τάιμ άουτ και με την είσοδο του Βασίλη Σίμτσακ άλλαξε όλο το ματς. Οι κίτρινοι πίεσαν στην άμυνα, έβγαλαν εύκολα καλάθια στον αιφινιδιασμό και με σερί 16-0 μετέτρεψαν το 53-55 (24’) σε 69-55 (27’) με πρωταγωνιστή τον Γιάνκοβιτς που είχε 11 πόντους στην τρίτη περίοδο (73-63).

Ο Κόροιβος δεν τα παράτησε. Με άμυνες σε όλο το γήπεδο ή ζώνη κατάφερε να διατηρήσει επαφή. Στο 33’ το σκορ ήταν 77-70 με τρίποντο του Γκότσερ, στο 34’ η διαφορά ήταν και πάλι κάτω από τους 10 πόντους (81-72) με τους κίτρινους να μην μπορούν να τελειώσουν την υπόθεση νίκη.

Το έκαναν μπαίνοντας στο τελευταίο πεντάλεπτο. Το τρίποντο του Ζάρα, το καλάθι-φάουλ του Γιάνκοβιτς και το λέι απ του Σίμτσακ διαμόρφωσαν το 89-72 (36’) και εκεί ουσιαστικά τελείωσαν όλα, απλώς οι κίτρινοι ως το τέλος του αγώνα κατάφεραν να φτάσουν τους 100 πόντους, ενώ από τον Κόροιβο ο (γεννημένος το 2001) Κατζός πέτυχε το καλάθι που διαμόρφωσε το τελικό 100-79.

Τα δεκάλεπτα: 23-19, 45-44, 73-63, 100-79.
SteelGandalf
Μόλις δημιουργήθηκε, στο υποφόρουμ του Παναθηναϊκού, αναφορά σχετικά με την 20η αγωνιστική του πρωταθλήματος κόντρα στην ομάδα μας.

Για περισσότερα καθώς και για οποιαδήποτε σχόλια σχετικά με την σημερινή αναμέτρηση, μπορείτε να απευθυνθείτε στον παρακάτω σύνδεσμο:

20η Αγωνιστική Πρωταθλήματος

Παναθηναϊκός - Άρης
SteelGandalf
21η Αγωνιστική Πρωταθλήματος

Σάββατο, 11/3/2017, 17:00
(novasports2HD "λεπτό προς λεπτό")

Άρης - Δόξα Λευκάδας

QUOTE(www.pressaris.gr - 11/3/2017)
Το πρώτο από τα έξι βήματα για την τέταρτη θέση κόντρα στην Δόξα (PRESSARIS LIVE, 17:00)

Χωρίς τον κόσμο του, με την ψυχολογία στραπατσαρισμένη από τον αποκλεισμό στο Τσάμπιονς Λιγκ από τη Βιλερμπάν μεσοβδόμαδα και με προβλήματα τραυματισμών υποδέχεται σήμερα (17:00) ο Άρης την Δόξα Λευκάδας στο Αλεξάνδρειο.

Οι κίτρινοι δεν έχουν πλέον άλλη υποχρέωση πέραν του ελληνικού πρωταθλήματος. Απομένουν έξι αγώνες ως το τέλος της κανονικής διάρκειας και εννοείται ότι πρέπει να κάνουν το απόλυτο νικών για να εξασφαλίσουν την τέταρτη θέση, έχοντας πλεονέκτημα έδρας στην πρώτη φάση των πλέι οφ.

Το πρώτο βήμα πρέπει να γίνει σήμερα απέναντι στην ουραγό Δόξα, η οποία μπορεί να έχει μέχρι σήμερα μόλις τρεις νίκες, ωστόσο έχει χάσει εννιά αγώνες της κάτω από τρεις πόντους διαφορά, απόδειξη ότι παλεύει όλα τα παιχνίδια.

Απαλλαγμένη από το άγχος ή την πίεση του αποτελέσματος διότι πλέον έχει μόνο μαθηματικές ελπίδες παραμονής, είναι ικανή να προκαλέσει προβλήματα, αν υποτιμηθεί ή αν ο Άρης εμφανίσει τα γνωστά του συμπτώματα.

Κανένας αγώνας (δυστυχώς) για τους κίτρινους δεν είναι εύκολος στο ελληνικό πρωτάθλημα, ειδικά φέτος με την εικόνα που παρουσιάζει ο Άρης, πόσο μάλλον τώρα που εκτός από άσχημη ψυχολογία έχει και προβλήματα τραυματισμών και απουσίες.

Σε κάθε περίπτωση, αυτά είναι δικαιολογίες και όχι λόγοι για οποιαδήποτε ομάδα που θέλει να πρωταγωνιστήσει. Ο Άρης καλείται αρχής γενομένης από σήμερα να κάνει το απόλυτο νικών ως το τέλος της κανονικής διάρκειας και να κατακτήσει την τέταρτη θέση.
SteelGandalf
1η Περίοδος

Άρης - Δόξα Λευκάδας : 19-26

2η Περίοδος (Ημίχρονο)

Άρης - Δόξα Λευκάδας : 37-42

3η Περίοδος

Άρης - Δόξα Λευκάδας : 65-52

4η Περίοδος (Τελικό Σκορ)

Άρης - Δόξα Λευκάδας : 78-70

Key facts of the game



Box Score



QUOTE(www.pressaris.gr - 11/3/2017)
Κρατάει μόνο τη νίκη (78-70), αλλά έτσι ο Άρης δεν πάει πουθενά…

Με πολύ καλύτερο πρόσωπο στο δεύτερο ημίχρονο ο Άρης κέρδισε την Δόξα Λευκάδας με σκορ 78-70 και επέστρεψε στις νίκες στην 21η αγωνιστική της Stoiximan.gr Basket League. Σε καμία περίπτωση πάντως αυτή η εικόνα των κίτρινων δεν μπορεί να συνεχιστεί…


Ο Άρης… κατάφερε να παίξει χειρότερα και από την ουραγό Δόξα μέσα στο γήπεδό του. Οι φιλοξενούμενοι είχαν εικόνα οργανωμένης ομάδας, που ήξερε τι ζητούσε από τον αγώνα, ο Άρης όχι. Με ψυχολογία υπό του μηδενός οι κίτρινοι βρέθηκαν από το ξεκίνημα να κυνηγούν την Δόξα. Στο 5’ το σκορ ήτσν 9-14 με τους Χάρις και Μάρας να είναι αυτοί που δημιουργούσαν τα περισσότερα προβλήματα στην… αεράμυνα του Άρη. Επιθετικά οι κίτρινοι έμειναν μέσα στο ματς επειδή τελείωσε τις φάσεις κοντά στο καλάθι ο Βασίλης Καββαδάς, έχοντας 13 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο.

Η Δόξα, ωστόσο είχε επιβληθεί στο γήπεδο και έκλεισε την πρώτη περίοδο προηγούμενη με 19-26, ενώ με καλάθι και φάουλ του Μάρας έφτασε στο +10 (19-29). Ο Μάικλ Τζένκινς ήταν αόρατος για 7 λεπτά, έβαλε όμως 8 πόντους σε μικρό διάστημα και βοήθησε τον Άρη να ανακάμψει. Στο 16’ το σκορ ήταν 30-33, αλλά η Δόξα με τον Σκοτ να οργανώνει άριστα βρήκε τους τρόπους να ξεφύγει. Χάρις και Μάρας πέτυχαν τους 26 από τους 42 πόντους της ομάδας τους, που πήγε στα αποδυτήρια προηγούμενη με 37-42.

Το πρώτο πεντάλεπτο της τρίτης περιόδου ήταν αυτό που έδωσε στον Άρη τον έλεγχο του αγώνα. Μέσα από την άμυνα οι κίτρινοι βρήκαν λύσεις και επιθετικά, εκμεταλλεύτηκαν και τις τεχνικές ποινές στον πάγκο της Λευκάδας και με σερί 14-2 μετέτρεψαν το 47-48 (24’) σε 62-50 (28’), ενώ έκλεισαν την περίοδο στο +13 (65-52).

Με πέντε σερί πόντους του Φλιώνη (είχε καλή παρουσία σε άμυνα και επίθεση) ο Άρης ξέφυγε με 70-53 στο 34’, αλλά συνεχόμενα λάθη των παικτών του Πρίφτη, έδωσαν το δικαίωμα στην Δόξα να μειώσει πολύ γρήγορα με σερί 7-0. Το σκορ έγινε 70-60 στο 35’ και λίγο αργότερα οι Λευκαδίτες μείωσαν και σε 72-64 (3:52). Ο Ζάρας με 1/2 βολές και εύστοχο τρίποντο έγραψε το 76-64 (2:28) και ο Σίμτσακ με 1/2 βολές έκανε το 77-64 (1:32) πριν το φινάλε, καθαρίζοντας την υπόθεση νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 19-26, 37-42, 65-52, 78-70.
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr - 11/3/2017)
Πρίφτης: «Πολύ δύσκολα θα επιστρέψει ο Σανικίτζε…»

Ο Δημήτρης Πρίφτης ξεκαθάρισε ότι έχει ελάχιστες ελπίδες ο Βίκτορ Σανικίτζε να επιστρέψει φέτος στην δράση και υπογράμμισε πως η ομάδα του ποιοτικά χρειάζεται μια προσθήκη, αριθμητικά όχι.


Ο τεχνικός του Άρη τόνισε: “Συγχαρητήρια στη Λευκάδα για τον τρόπο με τον οποίο αγωνίζεται. Μπήκαμε νωθρά στο παιχνίδι από άποψη ενέργειας και αυτό αντικατοπτρίζεται από τους 42 πόντους που έβαλε η Λευκάδα στο πρώτο ημίχρονο. Η εικόνα μας άλλαξε σε ότι αφορά την σοβαρότητα και τη συγκέντρωση στο τρίτο δεκάλεπτο, ειδικά στις τρεις πρώτες φάσεις και εκεί η ομάδα έβαλε κάποιες βάσεις για να φτάσουμε τελικά εύκολα στη νίκη. Κάθε παιχνίδι είναι σημαντικό, υπάρχει μια μικρή μάχη για την τετράδα. Θα συνεχίσουμε να κάνουμε προπόνηση, θα ξεκουραζόμαστε πλέον με τον έναν αγώνα τη βδομάδα περισσότερο και θα μπορέσουμε να κάνουμε καλύτερη δουλειά με τους τραυματίες με θεραπείες και ξεκούραση”.

Για το νωθρό ξεκίνημα εξήγησε πως: “Είναι μια ενστικτώδης αντίδραση, γιατί όταν παίζεις με ένα λιγότερο καλό αντίπαλο συμβαίνει. Δεν γίνεται ηθελημένα. Θεωρείς ότι ειναι πιο εύκολο. Όσο κι αν πεις ότι είναι παγίδα ή να μην υποτιμήσουν τον αντίπαλο, αυτά τα παιχνίδια ξέρετε πως είναι… Συν βέβαια το γεγονός ότι είμαστε ομάδα που έχει αστάθειες, τα έχουμε πει πολλές φορές”.

Για το αν θα προχωρήσει η ομάδα σε απόκτηση είπε: “Είναι υπό σκέψη γιατί παίζουμε έναν αγώνα τη βδομάδα. Τον χρειαζόμαστε και δεν τον χρειαζόμαστε. Αριθμητικά δεν τον χρειαζόμαστε, αλλά ποιοτικά τον έχουμε ανάγκη”.

Για το αν υπάρχει ενδεχόμενο επιστροφής του Βίκτορ Σανικίτζε φέτος είπε: “Πολύ δύσκολο να επιστρέψει ο Σανικίτζε, έχει πολύ λίγες πιθανότητες. Δεν μπορεί σε έναν μήνα να είναι ικανός επειδή τρέχει ή κάνει πλάγια βήματα γιατί δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το απρόοπτο του αγώνα. Δεν είναι εύκολο, είναι λίγες οι πιθανότητες, εκτός κι αν πάει η χρονιά σε μάκρος…”.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.