QUOTE (basketikos13 @ Mar 1 2017, 19:40 )
![*](../style_images/bforum/post_snapback.gif)
1) Μα το θεμα δεν ειναι αν θα γινεις βαρετος η οχι. Το θεμα ειναι να καταλαβεις πως εναρμονιζετια η συχρονη πραγματικοτητα σε ολο τον κοσμο σε αυτο που λεμε προσφορα και ζητηση και υπεραξια.
2)Ναι φιλε μου ο καλαθης μου κανει με 7, 8, 9 κατοσταρικα και αναπληρωματικος ενος απο τους 8-10 που αγωνιζονται στην ευρωλιγκα η αναπληρωματικος ενος εκ των 100 κλαυτερων του γκαρντ που μπορεις να φερεις απο ολο τον κοσμο.
3)Και οχι φιλε μου ο καλαθης δεν μου κανει με 2,1 και βασικο γκαρντ με κατω απο 50% και ντεφορμε 2 μηνες και στην ευρωλιγκα. 2 μηνες ε? Οχι δυο παιχνιδια, 2 μηνες...
4)Γιατι αμα εχεις τον καλαθη με 2,1 και του χρονου, ο τζειμς και ο καθε τζειμς θα σου πει: ωραια εγω παιρνω 1, δωσε μου 2 για να μεινω. Ομοιως και ο ριβερς θα σου πει εγω σε 5 ντερμπυ εγω μο 25 ποντους πως μπορω να παιρνω το 1/5 που με την εφορια γινεται το 1/8 του καλαθη που τον ψαχνουμε?
5)Και κατι τελευταιο: δεν ειμαστε η τσσκα να παρκαρουμε τον φριλαντ, δεν ειμαστε σε εποχες να εχουμε παρκαρισμενο τον ντελκ και τον γιαφτοκας. Η ομαδα εχει ενα συγκεκριμενο μπατζετ και κοιταει πως θα διατηρηθει στον αφρο απο την οικογενεια γιαννακοπουλου παρ΄ολες τις δυσκολιες που περνα οικονομικα η χωρα.
Να σου υπενθυμισω οτι για να ανεβει το μπατζετ η ομαδα αλλαξε το ονομα της. Ε με βαση αυτο ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ Ο ΚΑΛΑΘΗΣ 2,1 ΚΑΙ Ο ΜΠΟΥΡΟΥΣΗΣ 1,2. Ειδικα το συμβολαιο του καλαθη ειναι προκλητικο.
6)Και σαφως και μιλαμε αναλογα με το μπατζετ αλλιως ποιος ντορσευ και ποιος ογκαστ.
Πας και παιρνεις το γιανναρο τον αντετοκουμπο και κανεις ελληνικο κορμο...
Να μιλαμε στο μετρο του εφικτου. Αυτου που βλεπουμε οχι αυτου που θελουμε να βλεπουμε...
Ε αυτο που βλεπουμε ειναι οτι ο καλαθης ειναι εκτος των καλυτερων 10 γκαρντ αυτη τη στιγμη στην ευρωλιγκα.
Σε ολο τον δευτερο γυρο δε ειναι κατωτερος ακομα και του μεκλε και του γκιουλερ...
1) Ακριβώς με βάση την προσφορά και ζήτηση μιλαω και αυτό ακριβώς έχω γράψει σε καμιά 50αριά ποστ όταν ανοιγει όλη την ώρα το θέμα για τα εκατομμύρια του καλάθη. Με βάση την προσφορά και ζήτηση: ΛΙΓΟΙ καλοί παίχτες στον άσσο, ΠΟΛΛΕΣ ομάδες ζητάνε να καλύψουν την θέση, υψηλός ανταγωνισμός αύξηση των συμβολαιων. ΠΟΛΛΟΙ καλοί παίχτες σε μια θέση (εποχες παπαλουκαδων, διαμαντιδηδων, γιασικεβιτσιουων, τεοντοσιτσιδων, γιουλιδων, ροντριγκιδων ετσετερα) λιγότερες ομάδες σε ζήτηση χαμηλότερα συμβόλαια. Η αγορά καθορίζεται από την ποσότητα και όχι μόνο από την ποιότητα. Ο καλάθης είναι δυστυχώς στους ελαχιστους καλούς που απομείναν στην ευρωπή πια. Και του χρόνου αν φύγουν και όσοι φημολογουνται να φυγουν από τους κορυφαίους, εκεί να δεις συμβολαια σε μετριοότητες να σου φύγει το μαλλι.
2)Εσύ έχεις στο μυαλό σου τον καλάθη της πρώτης του θητείας που ξεπετάχτηκε επί ζοτς. Εκτοτε μόνο ως αναπληρωματικός δεν έπαιζε (εξαίρεση στο NBA). Και πέρυσι ήταν βασικός μιας και μιλάμε για ΠΑΟ και φέτος σε όλον τον πρώτο γύρο.
3)Ξεχνάς ποιος σε κουβάλησε όμως σε όλον τον πρώτο γύρο και πόσες και πόσες φορες σε έσωσε μαζι με άλλους 1-2 να πάρεις νίκες και να μιλας τώρα για σχδόν σίγουρη προκριση. Χαρη σε εκείνον έσωσες όλον τονπρώτο γύρο της ευρωλίγκας πριν πάρει τη σκυτάλη ο τζεημς. Διαφορετικά θα ήμασταν στην θεση της νταρουσαφακα και της μπασκονια. Επισης πέρυσι χαρη σε εκεινον περάσαμε στους 8. μην τα ξεχνάμε και αυτά. Περυσι ουτε για 8 δεν ήμασταν (φάνηκε ότνα παίξαμε με σοβαρή ομάδα νομίζω). Ειναι πολύ ΒΟΛΙΚΟ να κρατάμε μόνο τους 2 μήνες και τις κακές εμφανίσεις και να μη λεμε ΓΡΙ για ολο το υπολοιπο διάστημα που δεν ήταν και λίγο. Οπως ήταν και πέρυσι πολυ βολικό να τον κραζουμε ΜΟΝΟ για την κακη σειρα με λαμποραλ, αλλα να κάνουμε ΓΑΡΓΑΡΑ το ότι ήταν από τους πιο θετικούς μας παιχτες ΟΛΗ την υπόλοιπη χρονια.
4)Τζεημς και ριβερς παιχταράδες και όντως παίζουν πολύ καλα κάμποσους μήνες τώρα. Δε σημαίνει ότι και αυοί δε θα κάνουν κοιλιά κάποια περίοδο. Εκεί να δω τι θα λέμε; Για διώξιμο θα τους έχουμ εκαι αυτούς ανκάνουν 4-5 σερί παιχνίδια κακά. Και το πιο πιθανό είναι να κάνουν και αυτοί κακα παιχνίδια όπω εςόλοι οι αθλητές. Να σου θυμίσω πως τον τζεημς στο τελευταίο παιχνίδι τον ΕΣΩΣΕ το μπαζερ του. Αν δεν ήταν και αυτό θα ήταν ο πιο τραγικός παιχτης της βραδιάς. Με τον άρη πάλι ήταν αλλου για αλλού. Ο ριβερς πάλι δεν είναι υποδειγμα σταθερότητας. Να τα βέπουμε και αυτά και να καταλάβουμε ότι όλοι μπορεί να παίξουν και κακά παιχνίδια (εξαιρεση ο σιγκλετον που είναι απο άλλο πλανήτη το παιδί, ας μην το ματιάσω)
5)κανείς δε παρκάρει κανέναν καλάθη. ο καλάθης όταν είναι καλά παίζει πολύ ώρα. Το τελευταίο δίμηνο παρκαρεται καποιες φορές, αλλά όταν δείχνει καύτερα παίζει κανονικότατα. Για τον πρώτο γύρο μην επαναλάβω και για πέρυσι γιατί παίχτης που βαράει 30+ λεπτά δεν θεωρείται παρκαρισμένος νομίζω.
Το όνομα δεν άλλαξε για καμία αύξηση του μπάτζετ.κυρίως έγινε για επιχειρηματικούς σκοπούς. Το εξηγώ και στο επόμενο σου σχόλιο ότι το μπάτζετ δεν βγαίνει βάσει λογικής και σχεδίου. Προφανώς πήρε και κάποια λεφτά. Αλλά πόσα είναι αυτά; Είναι ικανά να σου αλλάξουν στάτους? Και εν πάσει περιπτώση ο καλάθης που κολλάει για το ότι άλλαξε το όνομα? ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ο καλάθης φταίει; Για να μπορούμε να πληρώσουμε τον καλάθηα άλλαξε το ονομα?να το φορτώσουμε και αυτό; Να θυμίσω ότι ο καλάθη επαιζε και πέρυσι με αυτό το συμβόλαιο και το όνομα ΔΕΝ ήταν αλλαγμένο.
6)Αν μπορείς να σκάσεις 20 μυριάκια το χρόνο και ο Γιαννής Αντετοκούμπο έχει καψούρα να παίξει στον ΠΑΟ και όχι στο NBA να τον φέρουμε δεν έχω πρόβλημα. Αμα ο προεδρος έχει καψούρα όπως είχε με άλλους παίχτες και ήθελε να τον φέρει πίστεψε με δε θα χα προβλημα και δε θα έλεγα ότι θα μας φάει το μπάτζετ από της άλλες θέσεις.
10 γκαρντ καλύτεροι του καλάθη αυτήν την στιγμή? Θα μπορούσες να τους απαριθμήσεις. Οπως και να χει λες για αυτήν την περίοδο που δε παίζει καλά. εγω θα πω ότι στον πρώτο γύρο ήταν στους τοπ 4. Να τα λέμε και αυτά. Παικτης που φερταρε με τριπλ νταμπλ και είχε κάμποσα νταμπλ νταμπλ δε μου φαίνεται και τόσο χάλιας. εκτός και αν το επίπεδο στην ευρώπη είναι τόσο υψηλό που υπάρχουν πολλοί να τα κάνουν αυτά σα παιχνιδάκι.
QUOTE (basketikos13 @ Mar 1 2017, 20:38 )
1)Επιμενω γιατι απο τις 30/12 και μετα ο καλαθης δεν εχει σταυρωσει ματς.
Σε 5-6 ηταν ο καλυτερος παιχτης του αντιπαλου.
2)Δεν καταλαβαινω γιατι λες οτι δεν θα δινονταν αλλου τα χρηματα του. Και μην μου πεις νελσον μπλουμς γιατι τοτε το μπτζετ μας ηταν σε ολες τις θεσεις χαμηλοτερο
3)Δεν με νοιαζει ποια ειναι η τιμη του καλαθη και ποσα του δινει η κουμπαν και η φενερ που πετανε τα λεφτα τους.
Και ο φριλαντ παιρνει 3 μυρια στην ττσκα, δεν μου λεει κατι...
Στο nba παντως που τοσο του αρεσει του νικ επαιρνε κατω απο μυριο.
4)Μην ανησυχεις φιλε ντεφορμε ειναι ο καλαθης 2 μηνες μωρε, θα επιστρεψει...
Προς το παρον κανει στον παγκο με το χερι του το καλαθι οταν τα χλατσωνουν απο παντου οι τζειμς, ριβερς και σιγκλετον...
Αναπολουμε τον τιμιοτατο ροκο λενι ουκιτς....
1)ξαναεπαναλαμβάνω ότι είπα και στο από πάνω σου ποστ. Να λέμε όμως τί έκανε και πριν τις 30/12 και στο κυππελο που άλλοι είχνα γίνει λούης.
2)Τα εχω πει καμιά 1000αριά φορές και στα λέει και ο salonikatasos αλλά δε τα εκλαμβάνεις ως σοβαρα επιχειρήματα. Παμε να δούμε με παραδείγματα:
ΦΩΤΣΗ: προηγούμενο συμβόλαιο φώτση!!! εξωφρενικά λεφτά για το ρόλο και την προσφορά του. Αυτά τα χρήματα δε θα πήγαιναν πουθενά αλλού. Από τα μεγαλύτερα συμβόλαια της ομάδας ια έναν γερασμένο παίχτη! Γιατί δε θα πήγαιναν αλλού; δες ποια ήταν τα υπόλοιπα συμβολαια. Μονο ο μαυροκεφαλιδης και ο διαμαντίδης τον κοντραραν. Παζάρευε ο προεδρος 50-100 χιλιαρικα για να μην ανανεώσει λασμε ματσιουλης.
ΜΑΥΡΟΚΕΦΑΛΙΔΗΣ: άλλο ανεκδοτο. Ηθελε να δώσει τα λεφτα εκεί σωνει και ντε για να κανει επικοινωνιακή νικη. Σε παίχτη που δνε εμπιστευότνα ο προπονητής. Και μου λες ότι αν δεν τον έπαιρνε θα πηγαιναν τα λεφτά αυτά σε άλλο παίχτη που μπορει να του ζήταγε ο προπονητης;
ΚΑΛΑΘΗΣ: πριν έρθει περυσι είχε γίνει προσπάθεια να έρθει από το προηγούμενο καλοκαίρι, τελικά βγήκε προς τα έξω πως αν έρθει ευρώπη την επόμενη χρονιά έχουμε άτυπη συμφωνία ότι θα έρθει μόνο σε εμας. Θυμάσαι τότε που ναυάγησε του Καλάθη ποιους παίχτες πήραμε στην θέση και αν δόθηκαν εκατομμύρια?
ΜΠΟΥΡΟΥΣΗΣ: Αν δεν ερχότανε ο μπουρούσης άκουσε ςπουθενά να λένε ότι αυτά τα 1,1-1,2 μυρια θα πάνε σε άλλο σέντερ? Εγω για βουγιούκα ακουγα μετά.
ΜΑΤΖΑΡΗΣ: Το ποσό που έλεγε ότι θα δώσει σε μάτζαρη είδες να πηγαίνουν αλλού;
Δυστυχώς όταν πρόκειται για έλληνες παίχτες, για επικοινωνιακές νίκες (μαυροκεφαλοι, δευτερη θητεία μπατιστ), για επιχειρηματικά ανοίγματα (πινγκ σανγκ)οι μεταγραφές γίνονται έτσι και αλλιώς ανεξαρτήτως μπατζετ.
Και να στο πω και αλλιώς: Αν είχαμε καθορισμένο μπάτζετ και κάθε παίχτης επηρέαζε τις άλλες θέσεις, ΔΕ ΘΑ ΕΠΑΙΡΝΕ τόσους παίχτες ενδιάμεσα σε κάθε χρονιά!! ΠΟΥ ΤΑ ΒΡΗΚΕ ΤΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ λεφτα? τα γέννησε; Οι μεταγραφές γίνονται χωρίς καμία λογική ΄και ανάλογα με τα κέφια. Καποις φορές γουστάρει να δώσει λεφτά κάποιες άλλες όχι και αυτό αλλάζει μέχρι και μέσα στην ίδια την σεζόν.
3)Απάντησα πιο πάνω για το παρκάρισμα που δεν ισχύει. Οσο για το αν πετάμε λεφτά σαν τις άλλες ομάδες θα πω το εξής:
Πιστεύεις δηλαδή επειδή δεν ρίχνουμε εκατομμύρια όπως οι πλούσιες δεν πετάμε λεφτά σε μικρότερη κλίμακα; Δεσ τι παιχτάκια πεταμένα λεφτά έχουμε φέρει τα τελευταία χρόνια και τα ξαναλέμε. Τουλάχιστον ο καλάθης τα παίρνει αλλά προσφέρει. οι άλλοι τα πέρναν για το τίποτα. Οσο για το NBA. Στο NBA εύρισκε ομάδα μια χαρά. Το θέμα είναι ότι έβρισκε με το μίνιμουμ που δεν τον καλυπταν. Για αυτό έφυγε. οχι επειδή δεν εύρισκε ομάδα. Στο NBA ήταν αναπληρωματικός, υπαρχιε πληθώρα επιλογών παιχτών οπότε δεν υπήρχε λόγος να ξηλωθεί κάποια ομάδα. Μπορούσε απλά να του δώσει το μινιμουμ. Αν ήτνα να δώσουν περισσότερα στον καλάθη θα μπορούσνα να βρουν κάποιον καλύτερο με τόσες επιλογές (ασε αντίθεση με ότι γίνεται στην ευρώπη). Ο καλάθης εν είχε ισχυρό διαπραγματευτικό χαρτί. Επρεπε να επιλέξει ανάμεσα στο να παίξει εκεί που είναι το όνειρό του με χάλια χρήματα ή να πάρει τα πολλά λεφτά και να δοκιμάσει το όνειρο αργότερα (μιας και τα χρόνια δεν τον έχουν πάρει). προτίμησε το δεύτερο. Τωρα που αλλαξαν οι κανονισμοί μπορεί να συνδυάσει και τα δυο και εδώ θα είμαστε να τα λέμε το καλοκαίρι. Ηδη του καναν πρόταση φέτος με αρκετα μυρια (ας όψεται το κελιστό συμβόλαιο).ο καλάθης χαλαρά μπορεί να βρει και στο NBA αν και αναπληρωματικός προφανως.
4)Σου απάντησα και πανω. Κλασσικά κρατάμε μόνο τις κακές περιόδους. Τις καλές ποτέ. Παντως πολλοί άλλι κάναν τον σταυρό τους όταν ο νικ βάραγε νταμπλ νταμπλ.
QUOTE (basketikos13 @ Mar 1 2017, 21:36 )
1)Nαι δεν αντιλεγω ολοι εχουν την αποψη του αρκει να βασιζεσται καπου.
2)Τωρα εσυ μου λες τσαρλατανο τον ερτελ που εκτος ριμπαουντ και κλεψιματων ειναι καλυτερος σε ολες τις στατιστικες κατηγοριες, ΜΑ ΣΕ ΟΛΕΣ.
Πιστευε ρε φιλε οτι ο καλαθης ειναι ο καλυτερος γκαρντ, πιστευε οτι ειχε ρολο σε ομαδα nba, πιστευε οτι αξιζει 2,1, 3 η 4 εκατομυρια.
Απλα οι πραγματικοτητα δειχνει οτι ο καλαθης ειναι ενας καλος συμληρωματικος ασος τνω 10-15 λεπτων σε κορυφαιο επιπεδο, που ηρθε σε μας επειδη ακριβως δεν τον υπολογιζαν πλεον στο nba αλλιως θα καθονταν εκει και αξιζει 7-8 κατοσταρικα.
Και αυτα δεν τα λεει ο basketikos13. Oι ατιμοι οι αριθμοι τα λενε...
1) Μια χαρά βασίζονται κάπου αυτά που λέμε. Εσύ δε τα καταλαβαίνεις. Αλλά όταν λες ότι ο καλάθης είναι για 600 χιλιάρικα δε χρειάζεται να πουμε κάτι άλλο. Ειναι δηλαδή χειρότερος και απο τους ματζαρονελσονες του κόσμου αυτού. οταν συνειδητοποιήσεις το πως έχει καταντήσει η ευρωπαική αγορά θα καταλάβει γιατί ο καλάθης είναι παιζτης γύρω στα 1,5 μυρια.
2)Ο ερτελ καλό παίχτης μπορεί να γίνει δε διαφωνώ. Αφού θες ναμιλήσουμε με νούμερα στα παρέθεσε ο pan24. Και σορρυ που τα ριμπαουντ και τα κλεψίματα εγώ τα θεωρώ πολύ σημαντικά, όπως και την άμυνα που δε καταγραφεται στα στατιστικά. Ο ερτελ είναι καλύτερος μόνο στο σουτ. Και εμενα δε με ενδιαφέρει να έχω παίχτες που παίζουν αμυνα με τα μάτια αι να έχω ομάδα που κανει show και από ουσία τίποτα. Σε δημιουργία είναι πάνω κατω τα ίδια. Και δε σε χαλάει να δώσεις τα 2 μυρια στον ερτελ (γιατί εκεί πάει το νεο του συμβόλαιο) αλλά σε χαλάει στον καλάθη. Εγώ το λέω εμπάθεια. Αμα είναι υπεραξία του καλάθη (που τουλάχιστον εχει και διαβατήριο και σε βοηθα στο σχεδιασμό) και σου χαλά το υπόλοιπο ρόστερ, αλλο τόσο είναι και του ερτελ που θα σου χαλάσιε και αυτός το ρόστερ. Απλά μαθηματικά. Αλλά το συμβόλαιο του ερτελ δε σε χαλαει αντίθετα. καταλαβα
Αυτό με το NBA το λες και το ξαναλες, λες και ο καλαθης δεν εύρισκε ομάδα στο NBA. Απαντησα παραπάνω. Για τα 7-8 κατοσταρικα (που όταν δεν έχεις κέφια γίνονται 6-7) απάντησα παραπάνω. Για τα 10-15 λεπτα αναπληρωματικός σε παίχτη που επαιζε 35 λεπτα περυσι, σε κουβάλαγε στον πρώτο γύρο, σε έσωσε στον τελικό που ο τζεημς κοιμοτανε δε θα πω κάτι παραπάνω. Τα είπα και πιο πανω.
Συνεχισε την κασέτα να συνεχίσουμε και εμείς την δική μας. Παμε πάλι από την αρχή να τα ξαναπούμε. Θεωρεεις ότι δεν έχουμε επιχειρήματα (αν και δε τα αντικρούεις), θεωρούμε και μεις το ίδιο παμε για Καλαθιάδα τευχος 57.983
ΥΓ: Quincy, salonikataso, pan24 συμφωνώ απόλυτα.