Λοιπον καταρχας να ξεκαθαρισω οτι δεν εχω διαβασει καθολου τι εχει γραφτει στις προηγουμενες σελιδες.
Για το σημερινο λοιπον...
Ας αρχισουμε απο τα απλα. Μπορει να ειμαι παναθηναικος, μπορει στην αρχη του φαιναλ 4 αν με ρωταγες να μην εβλεπα με καλο ματι να το παρει ΟΣΦΠ το τροπαιο (οχι οτι θα με πειραζε βεβαια ,ειπαμε) αλλα πραγματικα μετα τα προχθεσινα ημουν φουλ αντι ΤΣΣΚΑ. Οποτε και μονο που επικρατησε μπασκετικη δικαιοσυνη, χαιρομαι που κερδισε σημερα ο ΟΣΦΠ. Πραγματικα η νικη αυτη μου θυμισε αυτην της ρωσσιας στον τελικο του ευρωμπασκετ του 2007, οπου ολοι ξερουμε πως μας ειχαν κερδισει οι ισπανοι στον ημιτελικο, και τελικα πηραν αυτο που αξιζανε.
Ετσι και σημερα. Φανηκε οτι μπασκετικος θεος υπαρχει, και τιμωρησε τους ρωσσους , οι οποιοι δεν μαθανε απο το προχθεσινο μαθημα.Αντι να παρουν το μηνυμα οτι με τετοιες εμφανισεις δεν πανε πουθενα, νομιζαν οτι ολα θα γινουν στον αυτοματο πιλοτο. Η ΤΣΣΚΑ με την αποδοση της στον ημιτελικο δεν ειχε καμια δουλεια στον τελικο, αλλα αντι να παρουν το μαθημα τους, εμφανιστηκαν ακομα χειροτεροι. Μπασκετικος θεος, λοιπον και πολλα μπραβο στον ΟΣΦΠ.
τωρα αυτο το ματς αποτελει προσωπικη δικαιωση του Βασιλη Σπανουλη. Ειχα πει οταν εφυγε απο τον ΠΑΟ οτι ο καιρος θα δειξει αν πηρε η οχι την σωστη αποφαση. Η προσωπικη μου εκτιμηση ηταν οτι ειχε κανει λαθος. Τελικα σημερα δικαιωθηκε, και οτι και να πει κανεις απο δω και περα, απλα θα τον κατατασω στους γραφικους. Το παλικαρι πηρε ευρωλιγκα με μια ομαδα νεανικη, με μικρο σχετικα μπαντζετ και παιζοντας για μιση σεζον ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ.
Το κατορθωμα του για μενα ειναι ισο με αυτο του ΔΔ περσυ. Ο ΔΔ εκανε πιο ντομιναντ χρονια περσυ ατομικα , παιρνοντας οτι τιτλο γινοταν, ωστοσο δεν μπορει να παραγνωρισει κανεις οτι ο σπανουλης το εκανε με χειροτερους συμπαιχτες (μιας και ειναι πιο νεαροι οι περισσοτεροι, οχι απαραιτητα χειροτεροι σε ταλεντο).
Ο σπανουλης πλεον δικαιοματικα μπαινει διπλα στα ονοματα των παπαλουκα και ΔΔ οσον αφορα την ιστορια της ευρωλιγκα. Η σειρα για μενα ειναι ΔΔ-παπαλουκας-σπανουλης , αλλα ο σπανουλης εχει ακομα αρκετα χρονια για να τους περασει και τους δυο. Σιγουρα πλεον ομως συγκρινεται και ειναι θεμα και γουστου το που θα τον τοποθετησεις.
Ενα αλλο ονομα που θα ηθελα να αναφερω ειναι αυτο του πριντεζη. Του ειχα σουρει αρκετα εγω του πριντεζη σε μερικες συζητησεις, και οπως μ αρεσει να ευλογω τα γενια μου μερικες φορες οταν δικαιονομαι, ετσι δεν εχω και κανενα προβλημα να αναγνωρισω το λαθος μου οταν πρεπει. Ο πριντεζης εχει βελτιωθει πολυ σε ολους τους τομεις του παιχνιδιου και πλεον ειναι ενας [παιχτης που μπορει να κανει μεχρι και τη διαφορα στα δυσκολα. και ολα αυτα τα λεω οχι επειδη εβαλε το μπαζερ μπιτερ, αλλα κυριως για την παρουσια του συνολικα σε αυτο το φαιναλ 4. Εξαιρετικα παιχνιδια.
Τωρα επειδη καλο ειναι να λεω και εκει που δικαιωθηκα
, να πιασω τον κιριλενκο. Ειχα πολλες διαφωνιες ως προς το ιμπακτ που θα ειχαν κορυφαια ονοματα του ευρωπαικου μπασκετ που παιζουν στο ΝΒΑ στην ευρωλιγκα. Κυκλοφορουσε πολυ ο μυθος οτι οι δικοι μας (η κουβεντα γινοταν τοτε για τον ΔΔ, αλλα ισχυει και για τον παπαλουκα και τον σπανουλη) κανουν αυτα που κανουν στην ευρωλιγκα επειδη λειπουν οι κορυφαιοι παρκερ, νοβιτσκι, κιριλενκο , γκαζολ κλπ. Ειδαμε οτι ο κιριλενκο δεν κανει σε καμια περιπτωση την διαφορα που ολοι νομιζαν. Εξαιρετικος παιχτης, αλλα οτι ειναι ο ΔΔ και ο σπανουλης στον ασσο, ειναι ο κιριλενκο στο 3 η στο 4. Ενας παιχταρας μεν, αλλα ως εκει. Ουτε εξωγηινος ειναι ουτε τιποτα.
Ο ΔΔ και ο σπανουλης συγκρινονται με τα κορυφαια ονοματα του ευρωπαικου μπασκετ και ειναι παιχταραδες ανεξαρτητως αν εχουν παιξει στο ΝΒΑ η οχι. Στην ευρωπη παιζεται πολυ διαφορετικο μπασκετ, και σε αυτο ειτε αρεσει σε μερικους ειτε οχι, κυριαρχοι ειμαστε ΕΜΕΙΣ. Η ελληνικη σχολη εχει αποδειξει οτι μπορει να εχει χιλια κακα, αλλα μπασκετ ξερει , και μαλιστα ΠΟΛΥ.
Τελος, ελπιζω οι φιλοι του ΟΣΦΠ να καταλαβαν γιατι δεν παιρνανε ΠΟΤΕ κουπα τα τελευταια χρονια. Στην ευρωπη κερδιζει η ΟΜΑΔΑ και οχι οι οποιες μοναδες (ετσι κυριε καζλαουσκας και τεοντοσιτς?) . Και καλως η κακως ο ΠΑΟ ειχε ΠΑΝΤΟΤΕ καλυτερη ΟΜΑΔΑ (ασε που ειχε ΚΑΙ μοναδες, αφου αν φανταστεις οτι ΔΔ, ΣΑΡΑΣ ΚΑΙ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ παιζανε στην ιδια ομαδα και δουλευαν και ΡΟΛΟΙ).
Το ειπα απο την αρχη της χρονιας αλλα και απο περσυ βασικα οταν ειδα για πρωτη φορα τον ΟΣΦΠ να χτυπα αδυναμιες του ΠΑΟ. Ο ΟΣΦΠ πλεον ειχε προπονητη. Αρεσει δεν αρεσει, παλια δεν ειχε...
Και παλι μπραβο στον ΟΣΦΠ. Το σημερινο ομολογω πως το χαρηκα...