Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Άρης - Basketball Champions League - Σεζόν 2016-2017
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Α1 Basket League > Άρης
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6
El_Cid
Τι να πούμε ρε παιδιά...

Νομίζω ακόμη και οι πιο αισιόδοξοι, ή έστω υπομονετικοί, θα πρέπει να συμβιβαστούμε ότι η χρονιά είναι χαμένη. Ακούγεται παράδοξο όταν έχουμε μπροστά μας όλα τα κρίσιμα παιχνίδια πρωταθλήματος και Champions League, αλλά πλέον είναι εμφανέστατο και προφανώς δεν αλλάζει ότι η ομάδα είναι ασταθέστατη και αφερέγγυα.
SteelGandalf
Καλό μήνα!

Φάση των "16"

1ος Αγώνας

Τετάρτη, 1/3/2017, 19:30
(novasports2HD "live")

Άρης - ASVEL Lyon-Villeurbanne

Μία ακόμη ευρωπαϊκή δοκιμασία έχει ο Άρης σήμερα το απόγευμα. Ο ασταθής και με πολλά σκαμπανεβάσματα φετινός Άρης που είναι ικανός για το καλύτερο αλλά και για το χειρότερο, από αγωνιστική σε αγωνιστική. Σήμερα θα έχει την απουσία ενός παίχτη που φέτος περισσότερο προβληματίζει με την απόδοση του παρά βοηθά. Ο λόγος για τον Tadija Dragicevic (θλάση στον προσαγωγό), ο οποίος δε θα μπορέσει να βοηθήσει, εκτός συγκονιστικού απροόπτου, σε καμία από τις δύο αναμετρήσεις του Άρη με τους Γάλλους. Ερωτηματικό αποτελεί και η κατάσταση του Jamon Gordon, η βοήθεια του οποίου θα μπορούσε να αποδειχθεί καταλυτική. Προφυλάχθηκε τις προηγούμενες ημέρες, μετά τον τελικό του κυπέλλου, με σκοπό να μπορεί να βρίσκεται σε κατάσταση σχετικής ετοιμότητας για την σημερινή αναμέτρηση.

Συγκεκριμένα είναι τα συστατικά με βάση τα οποία θα πρέπει ο Άρης να "χτίσει" ώστε να "οικοδομήσει" αρχικά τη νίκη και, αν οι συνθήκες του αγώνα το επιτρέψουν, μια σχετική διαφορά πόντων από την αντίπαλο του. Όλα ξεκινούν από την άμυνα. Δυνατή άμυνα, διάθεση, πάθος, διεκδίκηση κάθε μπάλας, εξασφάλιση των ριμπάουντς, αποφυγή λαθών. Αυτά αποτελούν τα πιο σημαντικά εχέγγυα νίκης, τα οποία αν συνδυαστούν με "καθαρό" μυαλό στην επίθεση, καλή κυκλοφορία της μπάλας και σχετική ευστοχία από μακρινή απόσταση, τότε ο Άρης θα μπορεί να κάνει ένα θετικό πρώτο βήμα.

QUOTE(www.pressaris.gr - 1/3/2017)
Πρώτο βήμα πρόκρισης στους «8» με συνταγή… Στρασμπούρ! (PRESSARIS LIVE, 19:30)

Η Βιλερμπάν δεν είναι Στρασμπούρ, αλλά ο Άρης έτσι ακριβώς θέλει να την δει σήμερα (19:30) στο Αλεξάνδρειο και να κάνει το πρώτο βήμα για την πρόκριση στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι κίτρινοι γνωρίζουν πολύ καλά τις διαφορές των δύο διαδοχικών αντιπάλων τους από την Γαλλία. Το τεχνικό επιτελείο έχει αναλύσει στους παίκτες την πρωταθλήτρια Γαλλίας, η οποία δεν έχει τα ίδια χαρακτηριστικά με την Στρασμπούρ, αλλά είναι πιο γεμάτη και πιο έμπειρη ομάδα.

Για τον Άρη δεν θα πρέπει να αλλάξει η προσέγγιση του αγώνα. Το 71-52 του πρώτου αγώνα με την Στρασμπούρ κολάκευε τους Γάλλους και όχι τον Άρη, απόδειξη της εξαιρετικής απόδοσης που είχε η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη.

Πως δημιουργήθηκε εκείνο το +19; Μέσα από την εξαιρετική αμυντική λειτουργία, μέσα από την πίεση σε κάθε εκατοστό του παρκέ, μέσα από την διάθεση και την ενέργεια που έβγαλαν στο παρκέ όλοι ανεξαιρέτως. Αυτά έφεραν τα 26 λάθη της Στρασμπούρ και το +19.

Οδηγός είναι εκείνο το ματς για την σημερινή μάχη. Οι ίδιοι που τα έκαναν όλα σχεδόν τέλεια πριν λίγες βδομάδες στο Παλέ καλούνται να επαναλάβουν την απόδοσή τους.

Ο Άρης οφείλει να κερδίσει πρώτα το μυαλό των Γάλλων και αυτό θα το κάνει βγάζοντας όλη την επιθυμία του για νίκη. Από εκεί ξεκινούν όλα. Ο κόσμος θα είναι εκεί που πρέπει, όπως πρέπει. Η ομάδα πρέπει να θυμηθεί πως έχει πολλές δυνατότητες, να αφήσει στην άκρη τα όποια αγωνιστικά προβλήματα που λογικό είναι να υπάρχουν με τον τραυματισμό του Ντραγκίσεβιτς και την ανετοιμότητα του Γκόρντον.

Όπως εύστοχα παρατήρησε χθες ο Άγγελος Τσαγκαράκης των Τρικάλων στο PRESSARIS ως ουδέτερος παρατηρητής, πλέον σε αυτά τα παιχνίδια όλα είναι θέμα καρδιάς και αφοσίωσης.

Η Βιλερμπάν δεν είναι το φόβητρο. Είναι μια πολύ καλή ομάδα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι ικανή να τρομάξει τον Άρη, ειδικά μέσα στο Αλεξάνδρειο. Συνεπώς και πάλι πρώτος “αντίπαλος” του Άρη είναι ο εαυτός του. Στο χέρι των παικτών και του Πρίφτη είναι να έρθει καταρχήν η νίκη και έπειτα όσο το δυνατόν καλύτερη διαφορά.
SteelGandalf
Μερικά πολύ ενδιαφέροντα γεγονότα.

QUOTE(www.pressaris.gr - 28/2/2017)
Να ξορκίσει και τον κακό δαίμονα… Τζάκσον θέλει αύριο ο Άρης

Ο Τζέι Ντι Τζάκσον είναι προπονητή της Βιλερμπάν από το 2014, αλλά έχει ήδη προλάβει να γίνει… κακός δαίμονας του Άρη ως τεχνικός της Λεμάν.


Ο Καναδός προπονητής ήταν στον πάγκο της Λεμάν από το 2008 έως το 2014. Στο διάστημα αυτό αντιμετώπισε τον Άρη δύο σεζόν στο Γιούροκαπ και στα τέσσερα παιχνίδια του κόντρα στους κίτρινους δεν έχασε ποτέ.

Την περίοδο 2009-10 ο Άρης ηττήθηκε από την Λεμάν και στο Αλεξάνδρειο (71-72) και στην Γαλλία (79-75) στην φάση των 16 του Γιούροπαπ, αλλά πήρε την πρόκριση.

Την περίοδο 2010-11 συνάντησε την Λεμάν και πάλι στους 16 του Γιούροκαπ και ηττήθηκε με 85-70 στην Γαλλία και με 73-78 στο Αλεξάνδρειο.

Και στα τέσσερα παιχνίδια αγωνίστηκε με τη Λεμάν ο Σαρλς Καουντί, ο οποίος είναι πλέον παίκτης της Βιλερμπάν, ωστόσο είναι τραυματίας και δεν πρόκειται να αγωνιστεί στη σειρά με τον Άρη εκτός συγκλονιστικού απροόπτου.

Ο Τζάκσον αγωνίστηκε ως παίκτης με την φανέλα της Λεμάν και μάλιστα η γαλλική ομάδα έχει αποσύρει την φανέλα με το Νο14 για να τον τιμήσει για την προσφορά του. Μάλιστα ο Τζάκσον ήταν μέλος της Εθνικής Καναδά στα Μουντομπάσκετ 1990 και 1994 και αγωνίστηκε κόντρα στην Εθνική μας ομάδα στο Τορόντο το 1994, στη νίκη της ελληνικής ομάδας με 74-71.
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr - 28/2/2017)
Πρίφτης: «Αμείλικτοι στην άμυνα, να μην αφήσουμε τίποτα…»

Τα πράγματα είναι πολύ απλά για τον Δημήτρη Πρίφτη και το τι πρέπει να κάνει αύριο ο Άρης. Αμείλικτος στην άμυνα, να μην αφήσει τίποτα στη Βιλερμπάν να το κάνει με ευκολία…


Ο τεχνικός του Άρη επεσήμανε: “Πρέπει να μπούμε με πολύ μεγάλη ένταση, να είμαστε αμείλικτοι αμυντικά, να βρούμε μία βάση μέσα από αυτό. Να δούμε αν μπορεί αυτό να μας δώσει εύκολα καλάθια, να ανοίξουμε λίγο το σκορ. Η Βιλερμπάν είναι πολύ σκληρή, μπορεί να παίξει πολύ δυνατή άμυνα. Είναι κοντρολαρισμένη στο σετ παιχνίδι. Παίζει με μεγάλη ένταση αμυντικά και έχει και καλές προσωπικότητες ειδικά στα γκαρντ. Από εκεί και πέρα θα πρέπει να βελτιωθούμε στην επίθεση απέναντι σε καλές άμυνες, αλλά και πάλι η βάση θα μας πρέπει να είναι αμυντική. Πρέπει να είμαστε πολύ σκληροί και να μην αφήσουμε στην άμυνα τίποτα. Να μην αφήσουμε στη Βιλερμπάν να κάνει το παιχνίδι της. Ό,τι κάνει, να μην το κάνει με ευκολία, να μην έχει εύκολα διαβάσματα, χαλαρά μέτρα μέσα στο γήπεδο…”.

Ρωτήθηκε να σχολιάσει το ότι η Βιλερμπάν παρουσιάζει αστάθεια στην απόδοσή της και απάντησε: “Πιο μεγάλη διαφορά έχει η Στρασμπούρ από εντός και εκτός έδρας αγώνες. Η Στρασμπούρ είναι ακόμα πιο ασταθής. Η Βιλερμπάν επειδή είναι πιο σκληρή και πιο έμπειρη ομάδα, δεν έχει πολύ μεγάλες διαφορές σε αυτό το κομμάτι. Είναι σχετικό να λέμε ότι είναι ασταθής…”.

Για το ότι η Βιλερμπάν παρουσιάζει ίσως και καλύτερο πρόσωπο εκτός έδρας σε σχέση με τους αγώνες της στο Αστρομπάλ είπε: “Εδώ πρέπει να εξαντλήσουμε τα πάντα. Να κερδίσουμε έστω και μισό καλάθι παραπάνω, όσο πιο μεγάλη διαφορά μπορούμε να χτίσουμε. Να συγκεντρωθούμε στο να κερδίσουμε το παιχνίδι και από εκεί και πέρα έχοντας τη λογική να μην αφήσουμε τίποτα εύκολο, να πάρουμε ό,τι περισσότερο μπορούμε από αυτό το ματς. Ίσως το γεγονός ότι στα εντός έδρας δεν είναι τόσο καλή όσο η Στρασμπούρ να μας δίνει μια αισιοδοξία, αλλά όλα είναι σχετικά. Πρέπει τα πάντα να τα κυνηγήσεις, όλα πρέπει να τα πιάσεις”.

Για το αν εστιάζει την προσοχή του στο δίδυμο Χοτζ – Νέλσον της Βιλερμπάν στην περιφέρεια είπε: “Αυτοί οι δύο είναι οι βασικοί δημιουργοί και από την άμυνα σε αυτούς θα εξαρτηθεί κατά πόσο θα δημιουργηθούν φάσεις για τους υπόλοιπους παίκτες. Όσο πιο έξυπνοι και σκληροί είμαστε σε αυτούς τους δύο, τόσο λιγότερο παιχνίδι θα έχουν και οι υπόλοιποι, ώστε να μην αφήσουμε μακρινά σουτ στον Σι, στον Λανγκ και φυσικά να έχουμε έλεγχο και στα ριμπάουντ”.

Για το πώς θα καλυφθεί το κενό του Ντραγκίσεβιτς και αν θα παίξει ο Γιάνκοβιτς στο “4” είπε: “Είναι δεδομένο. Το είδαμε και στα προηγούμενα παιχνίδια, παρότι υπάρχει μια ιδιαιτερότητα εδώ. Η Βιλερμπάν έχει έναν παίκτη που είναι πολύ κοντά στα μέτρα του Ντραγκίσεβιτς, τον Ντράγκοβιτς. Στα προηγούμενα παιχνίδια η χρήση του Βλάντο στο “4” ήταν και λίγο αναγκαστική λόγω χαμηλών σχημάτων του αντιπάλου. Τώρα υπάρχει ένα 4αρι που μοιάζει στον Ντραγκίσεβιτς και ο Ούτερ που είναι μεγάλο κορμί, ουσιαστικά είναι 5 προς 4… Θα έχουμε ένα πλεονέκτημα στην ταχύτητα και έναν προβληματισμό μέσα στην ρακέτα”.

Για το αν ταιριάζει περισσότερο στον Γιάνκοβιτς να παίζει “4” σχολίασε: “Πιθανόν σε δεδομένες στιγμές να είναι πιο παραγωγικός και με τον τρόπο που παίζουμε. Έχει πιο πολύ χώρο να δράσει και όσες φορές έχει κληθεί να το κάνει, έχει λειτουργήσει αυτό. Είναι πιο πολύ συγκυριακό πάντως…”.


QUOTE(www.pressaris.gr - 28/2/2017)
Τζάκσον: «Παίζουμε με μια θρυλική ομάδα, σε ένα θρυλικό γήπεδο!»

Τα 26 λάθη της Στρασμπούρ είναι το παράδειγμα προς αποφυγή για τον Τζέι Ντι Τζάκσον και την Βιλερμπάν ενόψει του αυριανού αγώνα με τον Άρη στο Παλέ.


Στο αρχικό του σχόλιο ο τεχνικός της Βιλερμπάν επεσήμανε: “Είμαστε ενθουσιασμένοι. Παίζουμε με μια θρυλική ομάδα σε ένα θρυλικό γήπεδο. Είμαστε ανυπόμονοι για τον αγώνα. Είδαμε τι μπορεί να πετύχει ο Άρης εδώ με την Στρασμπούρ, οπότε το πρώτο που πρέπει να κάνουμε, είναι να είμαστε πνευματικά συγκεντρωμένοι, για να μπορέσουμε να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα”.

Ρωτήθηκε για το ότι δεν έχει χάσει ποτέ από τον Άρη ως πρώτος προπονητής και απάντησε: “Ελπίζω να συνεχιστεί αυτή η παράδοση. Το σημαντικό σε αυτή τη σειρά είναι ότι είναι διπλοί αγώνες, δεν κερδίζεις ή δεν χάνεις κάτι αύριο. Είναι σημαντικό είτε να χάσουμε με λίγους πόντους, είτε να κερδίσουμε για να κυνηγήσουμε την πρόκριση στο γήπεδό μας”.

Για το ότι η ομάδα του τα πάει καλύτερα στην Ευρώπη, παρά στο γαλλικό πρωτάθλημα είπε πως: “Δεν έχω εξήγηση. Έχουμε καλό πρωτάθλημα, πολύ ισορροπημένο. Ίσως να έχουμε δώσει μεγαλύτερη προσοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ, είχαμε και τον τελικό του κυπέλλου Γαλλίας, αλλά πρέπει να αντιδράσουμε στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος”.

Σχολιάζοντας την απόδοση του Άρη στα δύο παιχνίδια με την Στρασμπούρ είπε ότι: “Παίζουν πολύ αθλητικά, πολύ επιθετικά στην άμυνα. Ανάγκασαν την Στρασμπούρ να κάνει 26 λάθη κάτι που μοιάζει αφύσικο σε τέτοιο επίπεδο, αλλά αν κάνεις τόσα λάθη δεν θα έχεις τύχη. Αν κάνουμε πάνω +20 λάθη θα είναι πολύ δύσκολα για μας. Πρέπει να προσέξουμε αυτό το κομμάτι και να είμαστε και εμείς όσο επιθετικοί μπορούμε στην άμυνα”.
SteelGandalf
1η Περίοδος

Άρης - ASVEL Lyon-Villeurbanne : 17-21

Ξεκινήσαμε ελπιδοφόρα το παιχνίδι, χωρίς να ξεφύγουμε με διαφορά στο σκορ, αλλά στα τελευταία 3-4 λεπτά του, μετά και την είσοδο του Uter στον αγωνιστικό χώρο, οι Γάλλοι βρήκαν δεύτερες επιθέσεις και κατάφεραν όχι μόνο να μας φτάσουν, αλλά και να μας προσπεράσουν με 6 πόντους, πριν ο Καββαδάς πετύχει follow καλάθι στην εκπνοή. Μεγάλη ζημιά ο Uter που έχει πάρει πολλά επιθετικά ριμπάουντς (9 πόντους έχουμε δεχθεί από αυτά).
SteelGandalf
2η Περίοδος (Ημίχρονο)

Άρης - ASVEL Lyon-Villeurbanne : 37-36

Ξεκινήσαμε φέρνοντας το σκορ στα ίσα (21-21), αλλά στην συνέχεια οι Γάλλοι πήραν και πάλι προβάδισμα στο σκορ (21-27). Ο Άρης προσπάθησε να μειώσει αν κι έδειχνε αποδιοργανωμένος. Ο Michael Jenkins βοήθησε την ομάδα του να ξεκολλήσει στο σκορ, ενώ και η είσοδος του Jackson στο παιχνίδι ήταν αυτή που έδωσε ενέργεια στους γηπεδούχους. Με μερική βοήθεια από τον ψηλό Αμερικανό του, αλλά και από τον Τσαϊρέλη, κατάφερε ο Άρης να επανακτήσει το προβάδισμα, ολοκληρώνοντας το ημίχρονο με την μικρότερη δυνατή διαφορά. Το επιμέρους σκορ της περιόδου ήταν 20-15.

Η εικόνα του Άρη μέσα από την στατιστική

14/24 δίποντα
1/7 τρίποντα
6/14 βολές (3/8 ο Cummings)

17 Ριμπάουντς (5 επιθετικά)
7 ασσίστς
6 κλεψίματα
2 κοψίματα
7 λάθη

Η εικόνα της Villeurbanne

10/20 δίποντα
2/9 τρίποντα
10/15 βολές

20 Ριμπάουντς (8 επιθετικά)
6 ασσίστς
4 κλεψίματα
9 λάθη

Το παιχνίδι είναι "κλειστό" και οι Γάλλοι αποδεικνύονται σκληρά καρύδια. Δεν βλέπω για την ώρα το πως θα μπορέσουμε να το κερδίσουμε με διαφορά. Ακόμη και η νίκη τίθεται εν αμφιβόλω. Παρόλ' αυτά, αν προσέξουμε στην άμυνα και βρούμε τον τρόπο να ελέγξουμε καλύτερα τη μάχη των ριμπάουντς, βρίσκοντας και κάποιες επιθετικές λύσεις, η νίκη μπορεί να επιτευχθεί. Στην επίθεση πάντως έχουμε πρόβλημα. Μαρκάρουν και καλά οι αντίπαλοι μας, οπότε το μακρινό σουτ κρίνεται ζωτικής σημασίας στο 2ο ημίχρονο. Με 1/7 τρίποντα του πρώτου ημιχρόνου δεν πάμε πουθενά. Το ίδιο ισχύει και με το ιδιαίτερα χαμηλό ποσοστό στις βολές μας.
SteelGandalf
3η Περίοδος

Άρης - ASVEL Lyon-Villeurbanne : 54-49

Σε αυτό το διάστημα ο Άρης βρήκε ρυθμό και μέσω ενός ξεσπάσματος, τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση του, κατάφερε να πάρει μέχρι και διψήφια διαφορά στο σκορ (53-43). Οι Γάλλοι αν και τα έχασαν σ' εκείνο το διάστημα, κατάφεραν να μην επιτρέψουν στον αντίπαλο τους να ξεφύγει περισσότερο.
pan24
67-67
Πολυ καλο παικτακι ο ουτερ.Τραγικοι γιανκοβιτς,μουρτος και επιθετικα ο καμινγκς
Τραγικα αστοχος στο τριποντο ο τζενκινς
Αφαντος γκορντον,ξανθοπουλος θετικος αλλα τα εκανε σκ@τα στην τελευταια επιθεση του αρη
Πολυ καλος τσαιρελης και καλος επιθετικα ο καββαδας
Ο αρης μπορει στην γαλλια,δεν παιζει με την τσσκα αλλα με την βιλερμπαν του 20-10 ρεκορ στο γαλλικο πρωταθλημα ομως πρεπει να παιξει καλυτερα απο σημερα
SteelGandalf
4η Περίοδος (Τελικό Σκορ)

Άρης - ASVEL Lyon-Villeurbanne : 67-67

Παιχνίδι χωρίς νικητή το σημερινό. Αυτός θα προκύψει μετά και το παιχνίδι της επόμενης Τρίτης και θα είναι εκείνος που θα προκριθεί στους "8" της διοργάνωσης. Περίμενα την αντίδραση των Γάλλων και δυστυχώς δικαιώθηκα. Γι' αυτό κι έγραψα, στο ημίχρονο, πως δεν βλέπω τον τρόπο με τον οποίο θα το κερδίζαμε με διαφορά. Τελικά πάλι καλά που δεν το χάσαμε, κυρίως για ψυχολογικούς λόγους, αφού μια ήττα με 2-3 πόντους δεν θα άλλαζε κάτι επί της ουσίας.

Πάντως με ποσοστά σαν τα σημερινά, πάλι καλά που δεν ηττηθήκαμε. Αν και το παιχνίδι κρίθηκε στις λεπτομέρειες, ο λόγος που τελικά δεν χάσαμε είναι πως παρασύραμε και τους Γάλλους σε αντίστοιχα επίπεδα με τα δικά μας. Αστοχία μεγάλη εκατέρωθεν, λάθη πολλά και από τις δύο πλευρές, ενώ χάσαμε και τη μάχη των ριμπάουντς. Με βάση την στατιστική, πιο λογική θα φαινόταν η ήττα μας. Εξαιρετική εμφάνιση από το Μιχάλη Τσαϊρέλη που στα δύσκολα τελευταία λεπτά, όταν οι Γάλλοι βρέθηκαν με 4 πόντους μπροστά (62-66), κράτησε τον Άρη στο παιχνίδι. Εκτός τόπου και χρόνου ο Cummings με ορισμένες ενέργειες βιαστικές και χωρίς ίχνος λογικής από αυτές που μας έχει συνηθίσει και που δεν λέει να περιορίσει. Αντίστοιχα καλός με τον Τσαϊρέλη και ο Βασίλης Καββαδάς. Από την άλλη πλευρά μεγάλη ζημιά μας έκανε ο Uter με τα ριμπάουντς του (12 συνολικά, 6 από τα οποία επιθετικά) και τις δεύτερες επιθέσεις που έδωσε στην ομάδα του, επιτυγχάνοντας ο ίδιος και 14 πόντους.

Όλα ανοιχτά για το παιχνίδι της ρεβάνς, αλλά θα πρέπει να παρακολουθήσουμε έναν Άρη εφάμιλλο με την καλή απόδοση των αγώνων κόντρα στην Banvit και ειδικά στην Τουρκία, αν θέλουμε να μιλάμε για βάσιμες ελπίδες πρόκρισης.

Key facts of the game



Box Score



QUOTE(www.pressaris.gr - 1/3/2017)
Ισοπαλία (67-67) και ανοικτοί λογαριασμοί!

Ανοικτούς λογαριασμούς άφησαν Άρης και Βιλερμπάν για την πρόκριση στην προημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Το… ισόπαλο 67-67 δίνει ένα προβάδισμα στους Γάλλους. Οι κίτρινοι δεν διαχειρίστηκαν σωστά το +10 που είχαν στην τρίτη περίοδο και θα παλέψουν σε έξι βράδια (7 Μαρτίου) για το “διπλό”στο Αστρομπάλ.


Ο Άρης κατάφερε να βγάλει εκτός ματς ουσιαστικά τους δύο βασικούς “πυλώνες” της επίθεσης της Βιλερμπάν. Ο Χοτζ χρεώθηκε δύο γρήγορα φάουλ, ο Νέλσον δεν απείλησε (αλλά οργάνωσε αρκετά σωστά), όμως οι κίτρινοι δεν εκμεταλλεύτηκαν όσα καλά έκαναν αμυντικά, διότι έδωσαν στο πρώτο δεκάλεπτο έξι επιθετικά ριμπάουντ στην Βιλερμπάν, τα πέντε εκ των οποίων κέρδισε ο Ούτερ, που πέτυχε 8 πόντους και δημιούργησε πολλά προβλήματα.

Ο Άρης ορθώς πέρασε τη μπάλα στον Καββαδά, αυτός ήταν αποτελεσματικός μπροστά (8π.), αλλά είχε πολλές αδράνειες αμυντικά, ενώ και οι 5/10 βολές στο ίδιο διάστημα έπαιξαν ρόλο. Στο 4’ το σκορ ήταν 10-4, αλλά η Βιλερμπάν με σερί 0-8 μετέτρεψε το 15-13 σε 15-21 πριν το τέλος του δεκαλέπτου (17-21).

Οι κίτρινοι συνέχισαν να είναι εκνευριστικά άστοχοι στις βολές (6/14 στο α’ μέρος) και στα τρίποντα (1/7), κατάφεραν ωστόσο να δώσουν μόλις δύο δεύτερες επιθέσεις στους Γάλλους στην δεύτερη περίοδο. Στο 14’ η Βιλερμπάν ξέφυγε με 21-27, όμως ο Άρης επέστρεψε κυρίως μέσα από την αμυντική λειτουργία του. Έκανε κλεψίματα, έβγαλε εύκολα καλάθια και στο 17’ προσπέρασε με 30-29 και λίγο πριν το ημίχρονο ο Τζάκσον έγραψε το 37-34. Ο Νέλσον με 2/2 βολές μόλις δύο δέκατα πριν το ημίχρονο έκανε το 37-36.

Το τρίτο δεκάλεπτο ξεκίνησε ιδανικά για τον Άρη. Με πολύ πιεστική άμυνα και έλεγχο των ριμπάουντ οι κίτρινοι ξέφυγαν με 42-36 (21’) και 48-39 (25’), αναγκάζοντας τον Τζάκσον να πάρει τάιμ άουτ. Δεν άλλαξε κάτι. Ο Άρης είχε βρει ρυθμό και ο Ζάρας με τρίποντο έγραψε το 53-43 στο 27’. Από εκείνο το σημείο και μετά οι κίτρινοι είχαν κακές επιθετικές επιλογές και έδωσαν το δικαίωμα στην Βιλερμπάν να πλησιάσει σε 53-48 (29’) πριν η περίοδος κλείσει στο 54-49.

Οι Γάλλοι πολύ γρήγορα ισορρόπησαν τον αγώνα, κυρίως γιατί έβγαλαν άμυνες. Μείωσαν στον πόντο (56-55) με τρίποντο του Λανγκ και με ηγέτη τον Νέλσον προσπέρασαν με 60-62 και 62-64 στα μισά της τέταρτης περιόδου. Ο Κάμινγκς δεν είχε σωστές επιλογές στην επίθεση, ούτε σαν οργανωτής, ούτε σαν εκτελεστής, ο Γουάτκινς έβαλε μεγάλο σουτ με άμυνα πάνω του και έγραψε το 62-66 στο 37’. Το καλάθι και φάουλ του Τσαϊρέλη στα 2:21 έφερε το ματς στον πόντο (65-66) και ο ίδιος έβαλε τον Άρη μπροστά με 67-66 (1:09).

Στα 53’’ ο Χοτζ κέρδισε βολές από τον Ζάρα, έβαλε τη μία και ισοφάρισε σε 67-67. Η μπάλα… πούλησε τον Ζάρα στο τρίποντό του στα 42’’, οι κίτρινοι έκλεψαν τη μπάλα στα 25’’ αλλά ο Ξανθόπουλος παραπάτησε, του χρεώθηκαν βήματα (20’’) και στην τελευταία επίθεση του αγώνα ο Χοτζ σούταρε για τρεις αλλά η μπάλα μπήκε και βγήκε για να παραμείνει ως τελικό σκορ το 67-67.

Τα δεκάλεπτα: 17-21, 37-36, 54-49, 67-67.
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr - 1/3/2017)
Πρίφτης: «Μας έλειψαν τα καλά ποσοστά σε βολές και τρίποντα…»

Ο Δημήτρης Πρίφτης εστίασε στα τραγικά ποσοστά του Άρη στις βολές και στα τρίποντα για το ισόπαλο αποτέλεσμα και στον εύκολο τρόπο με τον οποίο άφησαν την Βιλερμπάν να επιστρέψει από το -10.


Ο τεχνικός του Άρη τόνισε: “Έγινε σκληρό παιχνίδι από δύο σκληρές ομάδες. Παίξαμε σκληρά και οι δύο αμυντικά. Πιστεύω ότι οι παίκτες πραγματικά πάλεψαν και είχαμε αυτό το πνεύμα που έπρεπε για να παίξουμε αυτή την ομάδα. Είναι πολύ καλά κοντρολαρισμένη ομάδα, είχαμε ευκαιρία να έχουμε μια διαφορά όταν προηγηθήκαμε με 10 πόντους, αλλά τους δώσαμε φθηνές ελεύθερες βολές. Είναι φανερό ότι θα είναι δύσκολο παιχνίδι εκεί. Αν θέλουμε να προκριθούμε πρέπει να είμαστε πιο σωστοί επιθετικά και να ακολουθήσουμε την τακτική μας αμυντικά. Αυτό που μας έλειψε ήταν τα ποσοστά σε βολές και τρίποντα, ώστε να έχουμε μια διαφορά. Έχουμε δύο ταξίδια για να παλέψουμε εκτός έδρας σε δύο παιχνίδια”.

Ρωτήθηκε αν περίμενε τόσο σκληρή τη Βιλερμπάν και απάντησε: “Ναι, περίμενα μια σκληρή ομάδα. Είναι πολύ καλή στο μισό γήπεδο. Έχουν προσωπικότητες στην περιφέρεια, τους Χοτζ και Νέλσον αλλά είναι και πολύ καλοί αμυντικά και οι δύο. Μπορούν να σταματήσουν τους καλούς επιθετικούς της αντίπαλης ομάδας. Αν είχαμε καλύτερο ποσοστό στις βολές και καλύτερο τρίποντο… Θα έπρεπε να είμαστε καλύτεροι στην έδρα μας”.

Για το ότι οι κίτρινοι τελείωσαν με μόλις 11 ασίστ είπε ότι: “Αν κάποια σουτ από το σκριν έμπαιναν, θα είχαμε περισσότερες ασίστ. Δεν μπήκαν. Ο Κάμινγκς κάνει προσπάθεια να συμπεριφερθεί σαν πλέι μέικερ, αλλά είναι και κάθετος και σε κρίσιμες στιγμές γίνεται πιο πολύ σκόρερ από ότι δημιουργός. Χρειάζεται βελτίωση, αλλά εξαρτάραι και από την αμυντική τακιτκή και την σκληράδα του αντιπάλου”.


QUOTE(www.pressaris.gr - 1/3/2017)
Τζάκσον: «Όποιος κερδίσει, περνάει…»

O Τζέι Ντι Τζάκσον, προπονητής της Βιλερμπάν, αναφέρθηκε τόσο στο σημερινό σκορ, όσο και στην ρεβάνς στην Γαλλία.


Συγκεκριμένα τόνισε: «Είναι καλό αποτέλεσμα, είναι ξεκάθαρο πλέον όποιος κερδίσει, περνάει…

Αν είχαμε 4-6 πόντους, αρχίζεις τους υπολογισμούς.

Είχα μιλήσει για την σκληρότητα του Άρη και την επιθετικότητά του και το είδαμε αυτό. Κάναμε λάθη αλλά κυριαρχήσαμε στα ριμπάουντ (26-35).

Μείναμε μέσα στο σκορ όταν ο Άρης ξέφυγε με 10 πόντους και πήραμε ένα καλό αποτέλεσμα για την προσπάθειά μας να προκριθούμε».
SteelGandalf
Φάση των "16"

2ος Αγώνας

Τρίτη, 7/3/2017, 21:30
(novasports2HD "live")

ASVEL Lyon-Villeurbanne - Άρης

Τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί από τον 1ο αγώνα του συγκεκριμένου ζευγαριού είναι γνωστά. Ο Άρης θα πρέπει να κερδίσει μέσα στη Γαλλία την αντίπαλο του, ώστε να προκριθεί στους "8" του θεσμού. Η απουσία του Dragicevic είναι δεδομένη, ενώ οι παρουσίες των Cummings και Καββαδά θα είναι αμφιλεγόμενες. Δεν συμμετείχαν στο σημερινό παιχνίδι κόντρα στον Παναθηναϊκό, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως θα είναι 100% έτοιμοι για τον αγώνα της Τρίτης. Ειδικά ο Καββαδάς έχει ένα πρόβλημα που θα το "κουβαλάει" για βδομάδες μέχρι να το ξεπεράσει πλήρως και δυστυχώς αυτό είναι σε δάχτυλο του δεξιού του χεριού, οπότε υποθέτω πως θα δυσκολευτεί πολύ στο να φανεί ανταγωνιστικός και να βοηθήσει την ομάδα, ειδικά στον επιθετικό τομέα.

Ο Άρης θα πρέπει να παρουσιάσει ένα εξαιρετικό πρόσωπο σε όλη την διάρκεια της μεθαυριανής αναμέτρησης, ώστε να παραμείνει ανταγωνιστικός και να διεκδικήσει την πρόκριση μέχρι τέλους. Δεν πρέπει να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας. Ο αγώνας είναι δύσκολος και γίνεται ακόμη δυσκολότερος από τα προβλήματα τραυματισμών που ταλανίζουν την ομάδα μας. Δεν διαχειριστήκαμε σωστά την διαφορά 10 πόντων που κάποια στιγμή πήραμε στο Nick Galis Hall, αν και ούτε μια τέτοια διαφορά θα μπορούσε να μας εξασφαλίσει κάτι (τρανό παράδειγμα ο αγώνας κόντρα στην Strasbourg). Δεν χρειάζεται να αναφερθεί το τι πρέπει να κάνουν σχεδόν άριστα οι παίχτες μας. Τα έχουμε γράψει πολλάκις και την φετινή χρονιά, πριν από κάθε κρίσιμο παιχνίδι.

QUOTE(www.pressaris.gr - 5/3/2017)
Καββαδάς και Κάμινγκς ενσωματώνονται από σήμερα στην αποστολή

Βασίλης Καββαδάς και Γουίλ Κάμινγκς ενσωματώνονται σήμερα στην αποστολή των κίτρινων, που θα ταξιδέψει αύριο το πρωί για τη Λιόν.


Οι δύο παίκτες προτιμήθηκε να μείνουν χθες στην Θεσσαλονίκη και να κερδίσουν δύο θεραπείες, ώστε να είναι αύριο παρόντες στην αναχώρηση για την Λιόν, εκεί όπου ο Άρης το βράδυ της Τρίτης θα παλέψει για την πρόκρισή του στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.


QUOTE(www.pressaris.gr - 4/3/2017)
Επέστρεψε στην δράση ο Καουντί, παίζει με Άρη

Ο Σαρλς Καουντί, ο καλύτερος Γάλλος παίκτης της Βιλερμπάν και διεθνής, επέστρεψε στην αγωνιστική δράση στο “διπλό” μέσα στο Παρίσι και θα παίξει και κόντρα στον Άρη.


Ο 31 χρονος φόργουορντ αγωνίστηκε φέτος μόλις σε τρία παιχνίδια της Asvel λόγω σοβαρού τραυματισμού, όμως ο Τζέι Ντι Τζάκσον του έδωσε σήμερα χρόνο συμμετοχής στην εκτός έδρας νίκη επί της Παρί Λεβαλουά.

Σαφώς και ο Καουντί δεν είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, ωστόσο δεν παύει να αποτελεί τον πιο ποιοτικό και έμπειρο Γάλλο παίκτη της Βιλερμπάν, ο οποίος έχει αντιμετωπίσει στο παρελθόν τον Άρη, όταν αγωνιζόταν στη Λεμάν.


QUOTE(www.pressaris.gr - 5/3/2017)
Τζάκσον: «Πεινασμένοι για να πάρουμε τον αγώνα με τον Άρη…»

Ο Τζέι Ντι Τζάκσον, τεχνικός της Βιλερμπάν, ήταν απολύτως ικανοποιημένος από όσα είδε να κάνουν οι παίκτες του στο Παρίσι και σκέφτεται ήδη τον Άρη.


Ο Καναδός τεχνικός αμέσως μετά το εμφατικό 86-70 με το οποίο οι πρωταθλητές Γαλλίας κέρδισαν εκτός έδρας την Παρί Λεβαλουά, τόνισε πως: “Έχουμε κάνει πολλά καλά τελευταία και σήμερα ανταποκριθήκαμε και βρήκαμε τους τρόπους να κρατήσουμε την υπέρ μας διαφορά. Τώρα είμαστε πεινασμένοι και ενθουσιασμένοι για να πάρουμε τον αγώνα με τον Άρη…”.
El_Cid
Η ομάδα φέτος είναι ασταθέστατη. Ειδικά όμως εκτός έδρας δεν έχουμε κάνει ούτε μία μεγάλη νίκη σε οποιαδήποτε διοργάνωση. Αν σε αυτό συνυπολογίσεις και τα προβλήματα πρόσφατων τραυματισμών οι πιθανότητες μειώνονται περαιτέρω. Παρόλα αυτά, dum spiro spero.
SteelGandalf
Φέτος πραγματοποιήσαμε μια πολύ μεγάλη εμφάνιση μέσα στην Τουρκία, αλλά δεν μας άφησαν σε δύο περιπτώσεις να κερδίσουμε αυτό που δικαιούμασταν. Στην κανονική διάρκεια του αγώνα, οι διαιτητές σφύριζαν εντελώς διαφορετικά εμάς και τους Τούρκους. Εμείς τιμωρούμασταν με φάουλ ακόμη και σε μη επαφές και στην επίθεση μας ενώ δεχόμασταν το ξύλο της αρκούδας, δεν μας σφύριζαν φάουλ. Το παιχνίδι πήγε στην παράταση με τα γνωστά επακόλουθα. Μια τόσο σπουδαίας σημασίας νίκη, η οποία μας στερήθηκε και η οποία θα μας έβαζε σε τροχιά απευθείας πρόκρισης. Θα μπορούσαμε να τερματίσουμε 2οι -στην χειρότερη περίπτωση- και να αλλάξουμε άρδην την ψυχολογία μας και την μετέπειτα εικόνα μας.

Δεν μας επετράπη και η ομάδα κατέρρευσε κυριολεκτικά.
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr - 7/3/2017)
Πληγωμένος στη Λιόν, αλλά τα δίνει όλα για την πρόκριση! (PRESSARIS LIVE, 21:30)

Πληγωμένος μεν, έτοιμος δε είναι ο Άρης για να κερδίσει σήμερα (21:30) τη Βιλερμπάν στο Αστρομπάλ και να πάρει την πρόκριση στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, συνεχίζοντας την ευρωπαϊκή πορεία του.

Το 67-67 του πρώτου αγώνα στο Αλεξάνδρειο έξι βράδια πριν δεν αφήνει περιθώρια για καμία από τις δύο ομάδες να χαλαρώσουν. Ο Άρης χρειάζεται νίκη με… μισό πόντο για να προκριθεί, το ίδιο θέλει και η Βιλερμπάν, που παίζει στην έδρα της και εκτός από αυτοπεποίθηση, έχει να διαχειριστεί και την πίεση του φαβορί και του Αστρομπάλ.

Οι κίτρινοι ξέρουν πολύ καλά τι πρέπει να κάνουν. Στην Θεσσαλονίκη κατάφεραν να περιορίσουν σε μεγάλο βαθμό την δράση των Γουόλτερ Χοτζ και ΝτεΜάρκους Νέλσον (4/17 σουτ, 2 ασίστ και 7 λάθη είχαν οι δυο τους).

Αυτό πρέπει να συμβεί και σήμερα, παράλληλα όμως πρέπει να υπάρχει μεγαλύτερη συνέπεια στο αμυντικό ριμπάουντ, για να μην δοθούν δεύτερες ευκαιρίες που “πλήγωσαν” τους κίτρινους στο Παλέ, κυρίως λόγω του Άντριαν Ούτερ.

Επιπλέον, σήμερα θα υπάρχει στο ροτέισον της Βιλερμπάν και ο πιο ποιοτικός Γάλλος παίκτης της, ο Σαρλς Καουντί, που επέστρεψε από σοβαρό τραυματισμό. Είναι παίκτης που κάνει πολλές δουλειές μέσα στο γήπεδο, σε άμυνα, ριμπάουντ, κλεψίματα, εξαιρετικά χρήσιμος για την Βιλερμπάν.

Το κυριότερο που θα πρέπει να αλλάξει ο Άρης για να έχει ελπίδες πρόκρισης είναι τα ποσοστά του από τη γραμμή των βολών και έξω από τα 6,75μ.. Στο Αλεξάνδρειο τα έσπασαν οι παίκτες του (8/17β., 3/18τρ.), αν κάνουν το ίδιο και στο Αστρομπάλ, δεν θα έχουν καμία τύχη.

Τα προβλήματα υπάρχουν, τα γνωρίζουν όλοι. Χωρίς Ντραγκίσεβιτς και με δύο παίκτες που παίζουν με τη δική τους θέληση, έχοντας… απαγορευτικό από το ιατρικό τιμ κατεβαίνει να παίξει ο Άρης. Πληγωμένος, αλλά το πληγωμένο θηρίο είναι το πιο επικίνδυνο. Ευχής έργο είναι να εμφανιστεί σαν θηρίο η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη στο Αστρομπάλ…
back2back
QUOTE(SteelGandalf @ Mar 7 2017, 00:42 ) *
Φέτος πραγματοποιήσαμε μια πολύ μεγάλη εμφάνιση μέσα στην Τουρκία, αλλά δεν μας άφησαν σε δύο περιπτώσεις να κερδίσουμε αυτό που δικαιούμασταν. Στην κανονική διάρκεια του αγώνα, οι διαιτητές σφύριζαν εντελώς διαφορετικά εμάς και τους Τούρκους. Εμείς τιμωρούμασταν με φάουλ ακόμη και σε μη επαφές και στην επίθεση μας ενώ δεχόμασταν το ξύλο της αρκούδας, δεν μας σφύριζαν φάουλ. Το παιχνίδι πήγε στην παράταση με τα γνωστά επακόλουθα. Μια τόσο σπουδαίας σημασίας νίκη, η οποία μας στερήθηκε και η οποία θα μας έβαζε σε τροχιά απευθείας πρόκρισης. Θα μπορούσαμε να τερματίσουμε 2οι -στην χειρότερη περίπτωση- και να αλλάξουμε άρδην την ψυχολογία μας και την μετέπειτα εικόνα μας.

Δεν μας επετράπη και η ομάδα κατέρρευσε κυριολεκτικά.


μια ήττα την ξεπερνάς με ένα σερί νικών, αν ο Άρης κέρδιζε το συγκεκριμένο παιχνίδι θα ήταν απλώς μια νίκη πυροτέχνημα
Gangster
QUOTE (back2back @ Mar 7 2017, 19:59 ) *
μια ήττα την ξεπερνάς με ένα σερί νικών, αν ο Άρης κέρδιζε το συγκεκριμένο παιχνίδι θα ήταν απλώς μια νίκη πυροτέχνημα



Έκρινε βέβαια η συγκεκριμένη ήττα την 2η θέση του ομίλου που θα έδινε καλύτερες κληρώσεις και επαναληπτικούς στο παλέ, αλλά σίγουρα ήταν εμφάνιση πυροτέχνημα για τα δεδομένα της φετινής χρονιάς. Κάποιες νίκες όμως αλλάζουν και την ψυχολογία προβληματικών ομάδων. Αν δεν είχε γίνει και το 2πλο στο Καζάν πέρυσι ίσως είχε διαφορετική πορεία και εκείνη η ομάδα.

Τέσπα, δύσκολα τα πράγματα σήμερα. Είναι που είναι μέτρια η ομάδα έχουμε και τα προβλήματα των τραυματισμών. Μακάρι να εκπλαγούμε ευχάριστα.
pan24
QUOTE (Gangster @ Mar 7 2017, 21:07 ) *
Έκρινε βέβαια η συγκεκριμένη ήττα την 2η θέση του ομίλου που θα έδινε καλύτερες κληρώσεις και επαναληπτικούς στο παλέ, αλλά σίγουρα ήταν εμφάνιση πυροτέχνημα για τα δεδομένα της φετινής χρονιάς. Κάποιες νίκες όμως αλλάζουν και την ψυχολογία προβληματικών ομάδων. Αν δεν είχε γίνει και το 2πλο στο Καζάν πέρυσι ίσως είχε διαφορετική πορεία και εκείνη η ομάδα.

Τέσπα, δύσκολα τα πράγματα σήμερα. Είναι που είναι μέτρια η ομάδα έχουμε και τα προβλήματα των τραυματισμών. Μακάρι να εκπλαγούμε ευχάριστα.

Ναι οκ ψυχολογικα θα βοηθαγε και θα εδινε ενα boost που ισως οδηγουσε σε 1-2 νικες ακομα αλλα η ουσια των προβληματων θα παρεμενε
SteveNashidis
Ενώ είχε ένα εξαιρετικό πρώτο δεκάλεπτο , στο 2ο δεν μπήκε ποτέ στο παρκέ. Δε περίμενα να εξελιχθεί έτσι το ματς. Ελπίζω μετά το ημίχρονο να μπει πολύ καλύτερα και να διεκδικήσει την πρόκριση !
SteelGandalf
QUOTE(back2back @ Mar 7 2017, 19:59 ) *
μια ήττα την ξεπερνάς με ένα σερί νικών, αν ο Άρης κέρδιζε το συγκεκριμένο παιχνίδι θα ήταν απλώς μια νίκη πυροτέχνημα


Κάνεις τεράστιο λάθος. Θα ήταν νίκη αρχικά 2ης θέσης και με την ψυχολογία που θα "έχτιζε" η ομάδα, ίσως και πρώτης. Όμως θα είχαμε κερδίσει 2 φορές τη Banvit οπότε στην ισοβαθμία θα την είχαμε από κάτω και στην χειρότερη περίπτωση θα είχαμε ουσιαστικό πλεονέκτημα για την 2η θέση. Νίκες σε τέτοιο επίπεδο, με τέτοιο αντίπαλο κι εκτός έδρας, δεν χαρακτηρίζονται απλώς ως μία νίκη. Την συγκεκριμένη ομάδα την κερδίσαμε παίζοντας πάρα πολύ καλά και στο Nick Galis Hall, οπότε ούτε ως πυροτέχνημα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί.

1η Περίοδος

ASVEL Lyon-Villeurbanne - Άρης : 22-25

2η Περίοδος (Ημίχρονο)

ASVEL Lyon-Villeurbanne - Άρης : 48-33

Ξεκινήσαμε πολύ εντυπωσιακά κι ελπιδοφόρα το παιχνίδι, καταφέροντας με έναν εντυπωσιακό Will Cummings να ελέγχουμε το παιχνίδι και να ξεφύγουμε με +9 (σκορ 13-22), αλλά μείναμε εκεί. Για την ακρίβεια στους 25 πόντους της πρώτης περιόδου για περισσότερα από 6 λεπτά στην 2η περίοδο (6:22 για την ακρίβεια), αφού οι πρώτοι μας πόντοι ήρθαν από βολές του Cummings. Όσο εύστοχοι ήμασταν στην 1η περίοδο, τόσο άστοχοι ήμασταν στην δεύτερη. Όσο προσεκτικοί ήμασταν στην 1η, τόσο απρόσεκτοι στην 2η. Πετυχαίνοντας 8 πόντους σε 10 λεπτά και δεχόμενος 26, η αλήθεια είναι πως δε μπορείς να περιμένεις και πολλά στη συνέχεια. Οι Γάλλοι πήραν τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα και τώρα τα δεδομένα είναι πάρα πολύ δύσκολα για να επιστρέψει ο Άρης. Μπορεί η διαφορά πόντων να μην είναι απολύτως απαγορευτική, αλλά η εικόνα ολοκλήρωσης του ημιχρόνου δεν μας αφήνει και πολλά περιθώρια για να ελπίζουμε. Εκτός αν ξεκινήσουμε το 2ο ημίχρονο παρουσιάζοντας την εικόνα του καλού μας διλέπτου της 1ης περιόδου. Στο 48-32 ο Uter κάνει καταφανέστατο επιθετικό φάουλ στον Jackson, παίρνει επιθετικό ριμπάουντ και καρφώνει ανενόχλητος. Κρίμα πραγματικά γιατί μιλάμε για κραυγαλέα περίπτωση που αφέθηκε να ολοκληρωθεί εις βάρος μας. Σε προηγούμενη φάση ο Τσαϊρέλης μαρκάρει σωστά τον Hodge, οποίος απλώνει το χέρι του σκουντώντας τον έλληνα παίχτη και πετυχαίνει καλάθι σε drive με τους διαιτητές να του σφυρίζουν και φάουλ υπέρ του. Μια διοργάνωση που φέτος σε ουκ ολίγες φορές με έχει εξαγριώσει.
Reggie Miller 31
Κρίμα και άδικο τέτοια εικόνα στο 2ο δεκάλεπτο... Άντε τώρα να συμμαζέψεις τα ασυμμάζευτα... Πάντως πραγματικα ο Πρίφτης σε κάθε σοβαρό παιχνίδι καταφέρνει να με απογοητεύσει. Με την καμία δεν δικαιολογεί όλο τον ντόρο γύρω απο το "ταλέντο" του.
SteelGandalf
QUOTE(Reggie Miller 31 @ Mar 7 2017, 22:36 ) *
Κρίμα και άδικο τέτοια εικόνα στο 2ο δεκάλεπτο... Άντε τώρα να συμμαζέψεις τα ασυμμάζευτα... Πάντως πραγματικα ο Πρίφτης σε κάθε σοβαρό παιχνίδι καταφέρνει να με απογοητεύσει. Με την καμία δεν δικαιολογεί όλο τον ντόρο γύρω απο το "ταλέντο" του.


3η Περίοδος

ASVEL Lyon-Villeurbanne - Άρης : 69-43

Αν οι ανοησίες (πολύ επιεικής χαρακτηρισμός) των παιχτών του Άρη θεωρείς πως είναι απόρροια των εντολών του κόουτς Πρίφτη πάω πάσο. Έχουμε πραγματοποιήσει τις χειρότερες επιλογές που θα μπορούσαμε στην επίθεση. Αβίαστα λάθη, κάκιστες επιθετικές ενέργειες κι επιλογές και η διαφορά πολύ λογικά βρίσκεται σε αυτά τα επίπεδα.
provat
QUOTE(SteelGandalf @ Mar 7 2017, 22:55 ) *
3η Περίοδος

ASVEL Lyon-Villeurbanne - Άρης : 69-43

Αν οι ανοησίες (πολύ επιεικής χαρακτηρισμός) των παιχτών του Άρη θεωρείς πως είναι απόρροια των εντολών του κόουτς Πρίφτη πάω πάσο. Έχουμε πραγματοποιήσει τις χειρότερες επιλογές που θα μπορούσαμε στην επίθεση. Αβίαστα λάθη, κάκιστες επιθετικές ενέργειες κι επιλογές και η διαφορά πολύ λογικά βρίσκεται σε αυτά τα επίπεδα.



Δυστυχώς ειναι διασυρμός.
pan24
Ο αρης εκτος απο το πρωτο δεκαλεπτο δεν κατεβηκε στο γηπεδο
Δημιουργια μηδεν(για αλλη μια φορα)
Τσαμπιονς λιγκ μονο αρη και αεκ εχω παρακολουθησει και οι διαιτησιες ειναι μετριες εως κακες
Ο αρης στα περισσοτερα εχει διαιτησια ομαδων ευρωλιγκας οταν παιζουν αντιπαλες με την τσσκα στην ρωσια.Η αεκ εχει πιο στρωτες διαιτησιες αλλα και παλι...

Για αυτο που γραφτηκε για πριφτη.Σιγουρα δεν φταιει για τις βλακειεις των παικτων ομως δεν εχει εμφανιστει και καποιο αποτελεσματικο αμυντικο η επιθετικο συστημα σημερα
SkiesOfAzel
QUOTE(pan24 @ Mar 7 2017, 22:57 ) *
Ο αρης εκτος απο το πρωτο δεκαλεπτο δεν κατεβηκε στο γηπεδο
Δημιουργια μηδεν(για αλλη μια φορα)
Τσαμπιονς λιγκ μονο αρη και αεκ εχω παρακολουθησει και οι διαιτησιες ειναι μετριες εως κακες
Ο αρης στα περισσοτερα εχει διαιτησια ομαδων ευρωλιγκας οταν παιζουν αντιπαλες με την τσσκα στην ρωσια.Η αεκ εχει πιο στρωτες διαιτησιες αλλα και παλι...


Ναι, σήμερα έχουμε κόντρα διαιτησία αλλά δε μας φταίει αυτό που χάνουμε με 30 πόντους. Δυστυχώς η ομάδα έχει δείξει εδώ και καιρό πως δε μπορεί παρά πέρα. Το θέμα είναι πως παρότι έχουν γίνει λάθη και κακές επιλογές, είναι προφανές πως οι περισσότεροι παίκτες παίζουν κάτω από τις δυνατότητες τους. Γενικότερα από την αρχή σχεδόν της χρονιάς βλέπουμε νοσηρά σημάδια τα οποία συνήθως δείχνουν σε εξωαγωνιστικά προβλήματα, είτε αυτά αφορούν τα αποδυτήρια είτε κάτι άλλο που δε μπορούμε να γνωρίζουμε.

Πάντως σίγουρα η κατάσταση έχει ξεφύγει εδώ και καιρό τόσο από τον έλεγχο της διοίκησης όσο και του προπονητή. Θα ήταν μάλλον προτιμότερο να το πάρουμε όλοι απόφαση και να αρχίσουμε να δίνουμε χρόνο στους μικρούς μας παίκτες μπας και βγει και κάτι θετικό από αυτή τη χρονιά.
hagi
Έχω εκνευριστεί πάρα πολύ με αυτά που βλέπω φέτος. Πολύ αστάθεια στην ομάδα που δεν μπορώ να την καταλάβω. Απλά είναι τραγικό να κατεβαίνεις σε τέτοιο αγώνα και να χάνεις με κατεβασμένα χέρια. Κρίμα. Για μένα φέτος δεν πρόκειτε να κάνουμε κάτι. Του χρόνου πρέπει να γίνουν πολλές αλλαγές αναγκαστικά και ας ελπίσουμε σε κάτι καλύτερο. Δεν είναι γκρίνια αλλά βαρέθηκα φέτος να βλέπω τόσο ασταθή ομάδα.
Reggie Miller 31
QUOTE (SteelGandalf @ Mar 7 2017, 22:55 ) *
Αν οι ανοησίες (πολύ επιεικής χαρακτηρισμός) των παιχτών του Άρη θεωρείς πως είναι απόρροια των εντολών του κόουτς Πρίφτη πάω πάσο. Έχουμε πραγματοποιήσει τις χειρότερες επιλογές που θα μπορούσαμε στην επίθεση. Αβίαστα λάθη, κάκιστες επιθετικές ενέργειες κι επιλογές και η διαφορά πολύ λογικά βρίσκεται σε αυτά τα επίπεδα.

Γενικότερα σε κανέναν αγώνα που κρίνονται πράγματα ο Αρης δεν πήρε αποτέλεσμα και εκεί ειναι που κατηγορώ και τον Πρίφτη. Επίσης, όταν οι παίκτες κάνουν ο,τι θέλουν μέσα στο παρκέ, πάλι ευθύνη του προπονητή είναι. Συγνωμη φίλε μου, αλλά αυτό που βλέπω και είδα απο τον Άρη φέτος, απέναντι σε καλές ομάδες, δεν είναι εικόνα σοβαρής ομάδας.
Manimal
Και τόσο που προχώρησε στην διοργάνωση, ακόμα και στα ενδότερα που παλεύει για τετράδα και διεκδίκησε και κύπελο, έργο Πρίφτη είναι. Ο Άρης δεν έχει ούτε την ποιότητα, ούτε το βάθος να παρουσιάζει μια σταθερή απόδοση σε όλες τις διοργανώσεις. Αν προστεθούν και τα μύρια προβλήματα τραυματισμών από την αρχή της χρονιάς γίνεται ακόμα πιο κατανοητό γιατί η ομάδα παρουσιάζει αυτή την εικόνα.
Η Λυόν είναι πρωταθλήτρια Γαλλίας, ήταν το φαβορί, και προκρίνεται. Τόσο απλά. Συγχαρητήρια στον Άρη για την πορεία στην διοργάνωση και του χρόνου με περισσότερη τύχη μπορεί να τα καταφέρει καλύτερα.
SteelGandalf
4η Περίοδος (Τελικό Σκορ)

ASVEL Lyon-Villeurbanne - Άρης : 81-67

Όσο κι αν "ακουστεί" υπερβολικό εγώ θα το πω. Η Villeurbanne δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο ως ομάδα. Απλά ο φετινός Άρης είναι παντελώς ανύπαρκτος και άκρως απογοητευτικός, δυστυχώς. Το παιχνίδι χάθηκε από το 2ο δεκάλεπτο, κάτι που είναι απαράδεκτο να συμβαίνει σε αυτό το επίπεδο. Όταν ολοκληρωθεί η χρονιά, μπορούμε να κάνουμε αγωνιστικό απολογισμό. Τώρα, καλώς ή κακώς, δεν είναι η κατάλληλη στιγμή. Το φετινό ευρωπαϊκό μαρτύριο μόλις έλαβε τέλος...

Key facts of the game



Box Score



QUOTE(www.pressaris.gr - 7/3/2017)
Ομάδα φτιαγμένη από άμμο! Παράδοση άνευ όρων (81-67) και αποκλεισμός από το Τσάμπιονς Λιγκ

Ομάδα χωρίς ψυχή, φτιαγμένη από… άμμο. Αυτό είναι ο Άρης και αυτό παρουσίασε στο Αστρομπάλ. Μόνο αυτή η ομάδα θα μπορούσε να “παγώσει” τους Γάλλους για 7 λεπτά και να… διαλυθεί στο υπόλοιπο του αγώνα. Το τελικό 81-67 καθρεπτίζει τον φετινό Άρη. Τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο.


Ο Άρης ξεκίνησε ιδανικά τον αγώνα. Είχε συγκέντρωση, έχει καλό μακρινό σουτ και δεν έβαλε στο παιχνίδι το κοινό της Βιλερμπάν. Οι κίτρινοι με 9/13 σουτ στο πρώτο δεκάλεπτο εκ των οποίων 4/5 τρίποντα (2/2 ο Τσαϊρέλης) προηγήθηκαν με 13-22 στο 7’ εξουδετερώνοντας την Βιλερμπάν. Το μεγάλο λάθος των παικτών του Πρίφτη ήταν ότι δεν έκαναν σωστή χρήση των ομαδικών φάουλ, είχαν να δώσουν τρία στο τελευταίο δίλεπτο και εν τέλει πήγαν χωρίς στρατηγική και το πλήρωσαν. Ο Ξανθόπουλος έκανε το 17-25 με 1/2 βολές στο 9’, όμως οι Γάλλοι με βολές του Ούτερ και τρίποντο του Μίτσαμ μείωσαν σε 22-25, σκορ που αδικούσε την εικόνα του Άρη στο διάστημα αυτό.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Άρης δεν υπήρχε στο γήπεδο. Δεν είχε παιχνίδι μέσα στην ρακέτα, μοναδικός παίκτης με κάθετη κίνηση για να παίξει ένας – ένας ήταν ο τραυματίας Κάμινγκς, που έχασε και εύκολα λέι απ και έτσι οι κίτρινοι έγιναν μονοδιάστατοι με μακρινά σουτ. Έμειναν χωρίς σκορ για 07:24 (από το πρώτο δεκάλεπτο), η Βιλερμπάν έτρεξε σερί 21-0 κάνοντας αλλεπάλληλα κλεψίματα και βρίσκοντας εύκολα καλάθια στον αιφνιδιασμό και προηγήθηκε με 38-25 στο 16’

Ο Κάμινγκς με 2/2 βολές πέτυχε τους πρώτους πόντους του Άρη μετά από 6:22 στο δεύτερο δεκάλεπτο και ο Γιάνκοβιτς το πρώτο εντός παιδιάς καλάθι στο ίδιο διάστημα μετά από 7:52! Οι Γάλλοι είχαν πατήσει γκάζι, προηγήθηκαν με 46-30 και το ημίχρονο έκλεισε στο 48-33.

Η εικόνα του Άρη ήταν άθλια και στο τρίτο δεκάλεπτο. Εύκολα λάθη από τους παίκτες του Πρίφτη, έγιναν εύκολα καλάθια από τους παίκτες του Τζάκσον και στα μισά της τρίτης περιόδου οι κίτρινοι βρέθηκαν πίσω με 27 πόντους (64-37)! Ο Άρης δυστυχώς είχε παρατήσει το ματς, δεν είχε ψυχολογία και μέταλλο να αντιδράσει, παρουσιάζοντας σε δύο δεκάλεπτα όλη τη χρονιά του. Μια ομάδα μέτρια μπασκετικά, μια ομάδα χωρίς ψυχισμό, χωρίς ταυτότητα, χωρίς “θέλω”… Η τρίτη περίοδος έκλεισε στο 69-43 και στο τελευταίο δεκάλεπτο οι κίτρινοι προσπάθησαν απλώς να μειώσουν τη διαφορά, αλλά η εικόνα τους δεν άλλαξε.

Τα δεκάλεπτα: 22-25, 48-33, 69-43, 81-67.
SkiesOfAzel
QUOTE(Reggie Miller 31 @ Mar 7 2017, 23:06 ) *
Γενικότερα σε κανέναν αγώνα που κρίνονται πράγματα ο Αρης δεν πήρε αποτέλεσμα και εκεί ειναι που κατηγορώ και τον Πρίφτη. Επίσης, όταν οι παίκτες κάνουν ο,τι θέλουν μέσα στο παρκέ, πάλι ευθύνη του προπονητή είναι. Συγνωμη φίλε μου, αλλά αυτό που βλέπω και είδα απο τον Άρη φέτος, απέναντι σε καλές ομάδες, δεν είναι εικόνα σοβαρής ομάδας.


Αν φέτος ήταν η πρώτη χρονιά του Πρίφτη στον Άρη θα είχες αρκετό δίκαιο (με κάποιες εξαιρέσεις όπως τα παιχνίδια με την ΑΕΚ για κύπελλο και το Στρασβούργο εντός). Επειδή όμως πέρυσι και πρόπερυσι ο Άρης έκανε μάλλον αγωνιστικές υπερβάσεις σε σχέση με το μπάτζετ του, μου είναι δύσκολο να πιστέψω πως φέτος ο κόουτς ξέχασε αυτά που ήξερε.

Σαφώς έχει και τα κωλύματα του και τις αδυναμίες του αλλά αυτά δε φτάνουν για να εξηγήσουν το φετινό κατάντημα. Αυτό που ξέρω πάντως είναι πως το φετινό σίγουρα θα το πληρώσει πρώτα και πάνω από όλους ο κόουτς με την άμεση εξέλιξη της καριέρας του, είτε το αξίζει είτε όχι. Σίγουρα πάντως θα είχε ποιο εύκολο έργο αν το καλοκαίρι είχε προτιμήσει τις διπλάσιες απολαβές και το τεράστιο μπάτζετ της Μπάνβιτ.
pan24
Η ηττα ως ηττα δεν ειναι το μεγαλυτερο κακο του αρη αν και ειχε ευκαιρια για μια ευρωπαικη διακριση σε διοργανωση χωρις μεγαθηρια
Το προβλημα ειναι οτι ο μονος ξενος που ισως αξιζει απο τον φετινο αρη να μεινει του χρονου ειναι ο καμινγκς και αυτος ειναι αμφιβολο αν θα μεινει αφου εχει μονοετες
Συμβολαιο εχει ο τζενκινς αλλα...Νομιζω και ο σανικιτζε υπεγραψε και για του χρονου μετα τον τραυματισμο του αλλα ουσιαστικα καινουργιος παικτης θα ειναι και δεν ξερεις και σε τι κατασταση
Δηλαδη μιλαμε για αλλη μια ομαδα απο το μηδεν την νεα σεζον
Ποσο μαλλον αν φυγει και ο πριφτης
SkiesOfAzel
QUOTE(pan24 @ Mar 7 2017, 23:22 ) *
Η ηττα ως ηττα δεν ειναι το μεγαλυτερο κακο του αρη αν και ειχε ευκαιρια για μια ευρωπαικη διακριση σε διοργανωση χωρις μεγαθηρια
Το προβλημα ειναι οτι ο μονος ξενος που ισως αξιζει απο τον φετινο αρη να μεινει του χρονου ειναι ο καμινγκς και αυτος ειναι αμφιβολο αν θα μεινει αφου εχει μονοετες
Συμβολαιο εχει ο τζενκινς αλλα...Νομιζω και ο σανικιτζε υπεγραψε και για του χρονου μετα τον τραυματισμο του αλλα ουσιαστικα καινουργιος παικτης θα ειναι και δεν ξερεις και σε τι κατασταση
Δηλαδη μιλαμε για αλλη μια ομαδα απο το μηδεν την νεα σεζον
Ποσο μαλλον αν φυγει και ο πριφτης


Ο Άρης αν θέλει να αποκτήσει μια αγωνιστική σταθερότητα και ταυτότητα ώστε να μπορέσει σιγά σιγά να ανέβει επίπεδο πρέπει να ακολουθήσει το παράδειγμα του Ολυμπιακού και να φτιάξει έναν Ελληνικό κορμό. Μπορεί φέτος ο Τσαϊρέλης να απογοήτευσε και ο Καββαδάς να ήταν φοβερά άτυχος, αλλά και οι 2 μπορούν να αποτελέσουν κέρδος για τον Άρη. Το Γιάνκοβιτς δεν ξέρω αν μπορεί αλλά και αν πρέπει να τον αγοράσει η διοίκηση.

Πάντως το βασικότερο που χρειάζεται η ομάδα για να αρχίζει να φτιάχνει κορμό είναι έναν Έλληνα playmaker. Ρεαλιστικά, οι μόνες 2 επιλογές της προκοπής είναι ο Αθηναίου και ο Μποχωρίδης οι οποίες έχουν και αυτές τις δυσκολίες τους.

Για να είμαι ειλικρινής όμως, όλα αυτά στο μυαλό μου είναι σε 2η μοίρα. Αυτά που βλέπω από το Λάσκαρη τον τελευταίο καιρό με έχουν ανησυχήσει ιδιαίτερα και επομένως περιμένω πρώτα να δω τη θα γίνει το καλοκαίρι διοικητικά πριν σκεφτώ οτιδήποτε άλλο.
pan24
QUOTE (SkiesOfAzel @ Mar 7 2017, 23:32 ) *
Ο Άρης αν θέλει να αποκτήσει μια αγωνιστική σταθερότητα και ταυτότητα ώστε να μπορέσει σιγά σιγά να ανέβει επίπεδο πρέπει να ακολουθήσει το παράδειγμα του Ολυμπιακού και να φτιάξει έναν Ελληνικό κορμό. Μπορεί φέτος ο Τσαϊρέλης να απογοήτευσε και ο Καββαδάς να ήταν φοβερά άτυχος, αλλά και οι 2 μπορούν να αποτελέσουν κέρδος για τον Άρη. Το Γιάνκοβιτς δεν ξέρω αν μπορεί αλλά και αν πρέπει να τον αγοράσει η διοίκηση.

Πάντως το βασικότερο που χρειάζεται η ομάδα για να αρχίζει να φτιάχνει κορμό είναι έναν Έλληνα playmaker. Ρεαλιστικά, οι μόνες 2 επιλογές της προκοπής είναι ο Αθηναίου και ο Μποχωρίδης οι οποίες έχουν και αυτές τις δυσκολίες τους.

Για να είμαι ειλικρινής όμως, όλα αυτά στο μυαλό μου είναι σε 2η μοίρα. Αυτά που βλέπω από το Λάσκαρη τον τελευταίο καιρό με έχουν ανησυχήσει ιδιαίτερα και επομένως περιμένω πρώτα να δω τη θα γίνει το καλοκαίρι διοικητικά πριν σκεφτώ οτιδήποτε άλλο.

Συμφωνω για τον ελληνικο κορμο
Παντως ο μποχωριδης εχει συμβολαιο με τον παναθηναικο μεχρι το 2019
Ισως να τον εδινε δανεικο αλλα ουτε εσεις θελετε δανεικους απο ελληνικες ουτε θα βοηθαγε στον κορμο ενας δανεικος για 1-2 χρονια
Ο αθηναιου εχει συμβολαιο μεχρι το 2018 και επιπλεον εφυγε απο την αεκ που ηταν βασικος για να παει 13ος στον ολυμπιακο
McRae
καμια ομαδα περα απο τους αιωνιους δεν μπορει να κανει δυνατο ελληνικο κορμο γιατι απλα δεν υπαρχουν αρκετοι ποιοτικοι ελληνες παικτες.Ολοι οι καλοι μαζευονται σε αυτους τους δυο η παιζουν στο εξωτερικο..Βασικα εγω πιστευω το ακριβως αντιθετο,για να ανεβουν επιπεδο οι ομαδες πισω απο τους 2 πρεπει να βρισκουν καθε χρονο 6 αμερικανους παιχταραδες και με 2-3 ελληνες που θα κανουν συγκεκριμενα πραγματα να φτιαχνουν ανταγωνιστικες ομαδες...
SkiesOfAzel
QUOTE(pan24 @ Mar 7 2017, 23:42 ) *
Συμφωνω για τον ελληνικο κορμο
Παντως ο μποχωριδης εχει συμβολαιο με τον παναθηναικο μεχρι το 2019
Ισως να τον εδινε δανεικο αλλα ουτε εσεις θελετε δανεικους απο ελληνικες ουτε θα βοηθαγε στον κορμο ενας δανεικος για 1-2 χρονια
Ο αθηναιου εχει συμβολαιο μεχρι το 2018 και επιπλεον εφυγε απο την αεκ που ηταν βασικος για να παει 13ος στον ολυμπιακο


Για αυτό είπα πως και αυτές οι περιπτώσεις έχουν δυσκολίες. Θα πρέπει οι ίδιοι οι παίκτες να πιέσουν για να μείνουν ελεύθεροι. Και στις 2 περιπτώσεις είναι αρκετά λογική κίνηση καθώς φαίνεται ξεκάθαρα πως η ομάδα και ο προπονητής τους δεν τους υπολογίζει. Αν ο Αθηναίου ο οποίος δεν παίρνει χρόνο ούτε με τραυματίες τους Χάκετ και Σπανούλη προτιμά να κάτσει στο συμβόλαιο του δε θα τον ήθελα και στην ομάδα μου, με παίκτες χωρίς φιλοδοξία δεν ανεβαίνεις.

Ο Μποχωρίδης όμως είναι μικρός και σίγουρα θα προτιμήσει πρωταγωνιστικό ρόλο στον Άρη από την αγωνιστική απραξία στον ΠΑΟ του Πασκουάλ. Θεωρητικά τον 1ο λόγο τον έχει ο ΠΑΟ αλλά συνήθως όταν ένας παίκτης θέλει να φύγει, φεύγει.

QUOTE(McRae @ Mar 8 2017, 00:08 ) *
καμια ομαδα περα απο τους αιωνιους δεν μπορει να κανει δυνατο ελληνικο κορμο γιατι απλα δεν υπαρχουν αρκετοι ποιοτικοι ελληνες παικτες.Ολοι οι καλοι μαζευονται σε αυτους τους δυο η παιζουν στο εξωτερικο..Βασικα εγω πιστευω το ακριβως αντιθετο,για να ανεβουν επιπεδο οι ομαδες πισω απο τους 2 πρεπει να βρισκουν καθε χρονο 6 αμερικανους παιχταραδες και με 2-3 ελληνες που θα κανουν συγκεκριμενα πραγματα να φτιαχνουν ανταγωνιστικες ομαδες...


Αυτό που λες είναι εξαιρετικά απίθανο να δουλεύει κάθε χρόνο όσο καλό σκάουτινγκ και αν έχεις. Επομένως είναι και αδύνατο να έχει επιτυχία σε βάθος χρόνου. Δες παλιότερα παραδείγματα, όπως αυτό του Πανιωνίου και που αυτός κατέληξε.
Gangster
Τι να πει κανείς για το σημερινό...
Ελπίζαμε μήπως δούμε καμια θετική έκπληξη από την ομάδα και είδαμε...αυτό που είδαμε! 68.gif shot.gif

Στο 22-23' είχε χαθεί η πρόκριση και αυτό που απασχολούσε ήταν να περιοριστεί το εύρος του διασυρμού. Και αν σκεφτούμε οτι γύρω στο 7' ήμασταν στο +9,
μιλάμε για πρωτοφανή κατάρρευση. Για 25 λεπτά αλλού πατούσαν και αλλού βρισκόντουσαν και σε άμυνα και σε επίθεση.

Πλήρης απογοήτευση. Κανείς δεν περίμενε και πολλά σήμερα, αλλά όχι και τέτοια άνευ όρων παράδοση!!
Κολακευτικό το τελικό σκορ...


QUOTE (gazzetta.gr)
Ο τεχνικός του Άρη ανέφερε μετά την ήττα από τη Βιλερμπάν και τον αποκλεισμό από το Champions League: «Καλησπέρα, σίγουρα είναι μία σκληρή ήττα. Αυτός που είχε περισσότερες ελπίδες να προκριθεί θα ήταν αυτός που θα έπαιζε πιο σκληρά. Αυτό ήταν το βασικό στοιχείο της αναμέτρησης. Κάναμε καλό ξεκίνημα, αλλά όταν η Βιλερμπάν έσφιξε την άμυνά της... χάσαμε κάποια lay ups και αυτοί έβαλαν τρία μεγάλα σουτ με τον Ντράγκοβιτς και τον Μίτσαμ δεν μπορέσαμε να ελέγχουμε τη διαφορά και καταρρεύσαμε σταδιακά. Γι' αυτό υπάρχει τόσο μεγάλη διαφορά στο σκορ. Στο δεύτερο και στο τρίτο δεκάλεπτο... δεν υπήρχαμε.

Το Champions League για εμάς τελείωσε. Πρέπει να συγκεντρωθούμε στις υποχρεώσεις μας στο ελληνικό πρωτάθλημα. Συγχαρητήρια στη Βιλερμπάν».

Και συνέχισε: «Όταν ο αντίπαλος μας δέρνει... εμείς δεν αντιδρούμε. Κάποιοι παίκτες που έχουν ταλέντο, δεν έχουν την προσωπικότητα και κάποιοι που δεν έχουν ταλέντο, έχουν την προσωπικότητα και προσπαθούν. Δυστυχώς βιώνουμε αυτή την κατάσταση. Δεν είμαστε σκληροί. Όποτε μας παίζει μια ομάδα σκληρά δεν είμαστε παραγωγικοί. Γι’ αυτό χάσαμε τα lay up, γι’ αυτό χάσαμε και τα ανοικτά σουτ. Δεν ανταποκρινόμαστε. Αυτό δεν είναι θέμα ταλέντου, είναι θέμα χαρακτήρα και προσωπικότητας. Εκεί υστερούμε και εγώ έχω την ευθύνη, γιατί εγώ τους έχω στην ομάδα μου.

Δραστικά η εικόνα της ομάδας δεν μπορεί να αλλάξει αυτή τη στιγμή. Το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να διορθωνόμαστε, να προσπαθούμε και να γίνουμε καλύτεροι. Το ρόστερ αυτό είναι, δεν ξέρω αν θα παραμείνει όπως είναι. Πρέπει να κάνουμε προπόνηση, δεν μπορούμε κάνουμε κάτι άλλο. Πρέπει να δουλέψουμε για να τελειώσουμε αξιοπρεπώς αυτή τη πολύ δύσκολη χρονιά, γεμάτη εμπειρίες, ατυχίες, αλλά και κακές αποφάσεις και επιλογές. Είναι συνδυασμός όλων αυτών. Αυτή είναι η προσέγγιση με κάθε ειλικρίνεια και αίσθημα ευθύνης».

Τέλος, ερωτηθείς για το αν επρόκειτο να παραιτηθεί, δήλωσε: «Εγώ είμαι εδώ όρθιος, μπροστά στον πάγκο. Δεν εγκαταλείπω την προσπάθειά μου».

Όσον αφορά τον Πρίφτη, όπως σωστά παίρνει τα εύσημα για τις προηγούμενες χρονιές, έτσι δεν γίνεται να μην του πιστωθεί και η φετινή αποτυχία. Αποκλεισμός στους 16 του τσάμπιονς λιγκ σίγουρα δεν μπορεί να θεωρηθεί επιτυχία. Ούτε που στο κύπελλο με βατή κλήρωση φτάσαμε στον τελικό. Πρωτάθλημα θα παλεύουμε μέχρι και τις τελευταίες αγωνιστικές για την 4άδα και πλέυ-οφ, πραγματικά, δεν βλέπω τι μπορούμε να περιμένουμε. Να γλιτώσουμε κανά χειρότερο κάζο ίσως μόνο...

Πέρα από τους αγωνιστικούς στόχους, είναι και η εικόνα της ομάδας που είναι αποκρουστική. Δεν θυμάμαι άλλη χρονιά να θέλω να αλλάξω κανάλι ή να σπάσω την τηλεόραση τόσο συχνά. Σκέτη κούραση...

Πάντως το να βγαίνεις για πολλοστή φορά σε συνέντευξη τύπου και να λες ότι δεν πιστεύεις τους παίκτες σου και γενικότερα την ομάδα, δεν βλέπω σε τι μπορεί να βοηθήσει. Οτι έγιναν κακές επιλογές και λείπει η προσωπικότητα είναι προφανές. Αλλά ένα επιπλέον θέμα είναι ότι η ομάδα δεν έχει κάνει ούτε ένα βήμα μπροστά από τον Οκτώβρη. Δεν έχει βρεθεί έστω μια στοιχειώδη χημεία, δεν υπάρχουν διακριτοί ρόλοι και ούτε μία σταθερά στο παιχνίδι μας. Ξεκινάει ο αγώνας και δεν ξέρεις πραγματικά τι θα δεις. Μηδενική βελτίωση στις αδυναμίες μας. Ούτε σωστή διαχείριση στο υλικό, ούτε καίριες παρεμβάσεις στην ροή του παιχνιδιού βλέπουμε φέτος. Κάθε άλλο..

back2back
Ο Άρης δύο φορές πήγε στην Γαλλία και τις δυο διασύρθηκε. Ο ΠΑΟΚ με μικρότερο μπάτζετ τα πήγε καλύτερα (ανεξάρτητα τι θα κάνει σήμερα). Από το πρώτο παιχνίδι φάνηκε το πράγμα, αλλά όταν είσαι οπαδός μιας ομάδας ελπίζεις ότι θα στρώσει το πράγμα, ότι θα δέσει η ομάδα. Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία. Οι ουδέτεροι όμως κατάλαβαν ότι με αυτούς τους παίκτες δεν θα πήγαινε για τίποτα. Ο Πρίφτης τα έκανε μαντάρα στην επιλογή ξένων φέτος, το 0/4 στους Αμερικάνους δεν χωνεύεται με τίποτα. Σίγουρα ο Κάμινγκς είναι καλύτερος από τους άλλους, αλλά παίκτης Πρίφτη δεν είναι. Ας πάει του χρόνου σε πιο safe επιλογές, ας πάρει παίκτες από την Α1, αυτός ο Ρέντικ του Κολοσσού μοιάζει καλή περίπτωση
pan24
QUOTE (back2back @ Mar 8 2017, 10:03 ) *
Ο Άρης δύο φορές πήγε στην Γαλλία και τις δυο διασύρθηκε. Ο ΠΑΟΚ με μικρότερο μπάτζετ τα πήγε καλύτερα (ανεξάρτητα τι θα κάνει σήμερα). Από το πρώτο παιχνίδι φάνηκε το πράγμα, αλλά όταν είσαι οπαδός μιας ομάδας ελπίζεις ότι θα στρώσει το πράγμα, ότι θα δέσει η ομάδα. Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία. Οι ουδέτεροι όμως κατάλαβαν ότι με αυτούς τους παίκτες δεν θα πήγαινε για τίποτα. Ο Πρίφτης τα έκανε μαντάρα στην επιλογή ξένων φέτος, το 0/4 στους Αμερικάνους δεν χωνεύεται με τίποτα. Σίγουρα ο Κάμινγκς είναι καλύτερος από τους άλλους, αλλά παίκτης Πρίφτη δεν είναι. Ας πάει του χρόνου σε πιο safe επιλογές, ας πάρει παίκτες από την Α1, αυτός ο Ρέντικ του Κολοσσού μοιάζει καλή περίπτωση

Ισχυει
Γενικοτερα η Α1 εχει πολλες επιλογες ετοιμες για το βημα παραπανω οποτε γιατι να μην το κανουν στην ελλαδα?
Ενδεικτικα ο ρεντικ που λες μαπ με 12 ποντους και 6,5 ριμπαουντ σε καλη ηλικια
Ο ταλτον του ρεθυμνου.pg στα 27 με 11,8 ποντους,4,4 ασσιστ και καλο ρανκινγκ
Ο φετινος ερωτας μου ο μουρ του προμηθεα
Παικτης στο 1-2-3 ετων 25 και υψους 2 μετρων
11 ποντους 5 ριμπ 2,5 ασσιστ 1 κλεψιμο με μετριο τριποντο(30,5%) και βολες(66%)
Εχει τρομερο πρωτο βημα και στο 1-1 αν πατησει ρακετα δεν κοβεται
Ειναι ο ορισμος του all around παικτη που στην αμυνα μπορει να σβησει τους παντες
Μια πιο δυνατη εκδοση του μουρτου με σουτ και δημιουργια

Και το πουλεν μου απο οταν ηταν στην πατρα ο φιτζπατρικ του ρεθυμνου
Ετων 28 παικτης στο 4-5
12,7 ποντους,7 ριμπαουντ 2 ασσιστ 1 μπλοκ με 38% τριποντο σε πολλες προσπαθειες
Ενας πιο βαρυς ουαιτ και ''τα παιρνει τα γραμματα''
Τον θυμαμαι προπερσι οταν ειχε ερθει απολλωνα,ανακαλυψη βετουλα γαρ, που το μονο που εκανε στην επιθεση ηταν να στεκεται στο τριποντο
Τον βλεπεις φετος να εχει και inside παιχνιδι με πλατη και απ'ολα
Αυτον θα τον επαιρνα οπωσδηποτε σε μια ομαδα που θελει να παιρνει και σουτ απο τους ψηλους της σε συνδιασμο με καλη αμυνα

Παντως ειμαστε οφτοπικ εδω sad.gif
Καλο θα ηταν να δημιουργηθει καπου ενα θρεντ για σκαουτινγκ παικτων Α1
ρομπαξ ντακ
Ποιος περιμενε κατι καλυτερο απο μια ομαδα που τερματισε 4η στον ομιλο, πανω απο μια μετρια γερμανικη και κατω απο την πρωταθλητρια Τσεχιας. Η Βιλερμπαν ειναι 7η με 11-10 στη Γαλλια. Μηπως θα πρεπει να αρχισουμε να συνειδητοποιουμε το επιπεδο των ομαδων μας πισω απο τους αιωνιους; Δεν υπηρχε περιπτωση με τετοιο μπατζετ ο Αρης να εκανε κατι καλυτερο. Φαινοταν η διαφορα ποιοτητας.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.