Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Άρης - Basketball Champions League - Σεζόν 2016-2017
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Α1 Basket League > Άρης
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6
El_Cid
Στο συγκεκριμένο παιχνίδι η εμφάνιση (και συνεπώς η ήττα) είναι 100% απόρροια της έλλειψης ενδιαφέροντος και κινήτρου, είναι προφανές ότι η ομάδα το αντιμετώπισε περίπου ως αγγαρεία, ούτε καν ως "φιλικό".
SteelGandalf
Παρόλ' αυτά, δεν αποτελεί δικαιολογία κάτι τέτοιο. Εφόσον συνεχίζεις στον θεσμό, πας για νίκη.
El_Cid
Σωστό, εξάλλου επαγγελματίες είναι και οφείλουν (τουλάχιστον) να σεβαστούν τους φιλάθλους που πηγαίνουν στο γήπεδο και πληρώνουν εισιτήριο για να δουν όχι απαραίτητα νίκη, αλλά κατ ελάχιστον μια ομάδα που μάχεται σε όλα τα παιχνίδια.
SteelGandalf
Αυτό ακριβώς! Να μην τους διώχνουν από κοντά τους, αλλά να τους διατηρούν πιο "ζεστούς"!

QUOTE(www.pressaris.gr - 18/1/2017)
Τι χάνει ο Άρης στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ με την χθεσινή του ήττα

Ο Άρης έχασε την ευκαιρία να μπει στο γκρουπ των δυνατών για την α’ φάση των πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ με την χθεσινή ήττα του από τους Σκαϊλάινερς.


Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Ότι θα κληθεί να αντιμετωπίσει μία ομάδα που θα προκύψει από το γκρουπ το οποίο θα αποτελέσουν οι δύο χειρότεροι δεύτεροι των ομίλων, οι πέντε τρίτοι των ομίλων και ο καλύτερος τέταρτος των ομίλων. Μία από αυτές τις οχτώ ομάδες θα βρει μπροστά του ο Άρης, με εξαίρεση ομάδα από την ίδια χώρα και τον ίδιο όμιλο, δηλαδή δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την ΑΕΚ, τον ΠΑΟΚ, την Μπάνβιτ ή τη Νίμπουρκ.

Επειδή ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει η κατάσταση στους ομίλους, είναι άσκοπο να καταγραφούν οι πιθανοί αντίπαλοι του Άρη, διότι μπορούν να αλλάξουν την επόμενη βδομάδα.

Τα παιχνίδια της α’ φάσης των πλέι οφ θα γίνουν 7-8 Φεβρουαρίου και 21-22 Φεβρουαρίου. Το πρώτο παιχνίδι θα γίνει στο Αλεξάνδρειο και το δεύτερο στην έδρα της αντιπάλου του Άρη.

Η κλήρωση για τις δύο επόμενες φάσεις θα πραγματοποιηθεί στις 27 Ιανουαρίου στο Μίες της Ελβετίας.
38aris
Οκ άσχημη ήττα και ακόμα χειρότερη εμφάνιση χθες αλλά αναλογιστείτε ότι έγινε σε παιχνίδι βαθμολογικά ουσιαστικά αδιαφορο (δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ θέσεων 3-5) και μετα από ένα νικηφόρο παιχνίδι ορόσημο για εμάς.
Θα μου πείς ότι είναι επαγγελματίες και οφείλουν να δίνουν το 100% αλλά είναι δύσκολο να επανέλεθεις απευθείας από τέτοιες νίκες (πολλά τα παραδείγματα) που σε αδειάζουν.
Ίσως κάνει και καλό γιατί τα παιχνίδια με Τρίκαλα και Ρέθυμνο είναι εκ των ουκ ανευ για την πορεία μας στο πρωτάθλημα.
Συμφωνώ ότι διοικητικά φέτος έχουμε θέματα.
SteelGandalf
14η Αγωνιστική Champions League

Τετάρτη, 25/1/2017, 21:00
(novasports3HD "live")

AS Monaco - Άρης

Αύριο το βράδυ ο Άρης ολοκληρώνει τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις στο Group A του Champions League, έχοντας να αντιμετωπίσει σε παιχνίδι εκτός έδρας μια πολύ δυνατή ομάδα, η οποία τον κέρδισε στην Θεσσαλονίκη.

Τα δεδομένα είναι λίγο έως πολύ γνωστά για τους παίχτες του Δημήτρη Πρίφτη. Το κλίμα είναι λογικό να είναι επηρεασμένο από τα τελευταία αρνητικά αποτελέσματα και κυρίως τις ήττες με "κάτω τα χέρια" και χωρίς ουσιαστικά να παίξει μπάσκετ. Οι παίχτες του Άρη καλούνται να βγάλουν τον καλώς νοούμενο εγωισμό τους και να αποδείξουν πως οι τελευταίες εμφανίσεις δεν είναι αντιπροσωπευτικές των ικανοτήτων τους.

QUOTE(www.pressaris.gr - 24/1/2017)
Πληγωμένος αλλά όχι αδιάφορος στο Μονακό

Ο Άρης ταξιδεύει στο Μονακό σήμερα το πρωί βαριά “πληγωμένος” από τις δύο αναπάντεχες ήττες που ακολούθησαν της σπουδαίας πρόκρισης στον τελικό του κυπέλλου, με δύο απουσίες και ένα καινούριο πρόσωπο στο ρόστερ του.


Δεν είναι υπερβολή ότι το κλίμα στα ενδότερα του Άρη είναι εξαιρετικά δυσάρεστο μετά τις τραγικές εμφανίσεις με τους Σκαϊλάινερς και τα Τρίκαλα, παιχνίδια στα οποία ο Άρης δεν… κατέβηκε να παίξει μπάσκετ.

Δεν μπορεί να κάνει τίποτα άλλο από το να προχωρήσει μπροστά και να βρει την ψυχική δύναμη να επανέλθει, σταματώντας άπαντες να αδικούν τους εαυτούς τους.

Στο Μονακό στόχος είναι η νίκη που θα του δώσει σε πολύ μεγάλο ποσοστό θέση στο γκρουπ των “ισχυρών” ως καλύτερο τέταρτο, στις δύο πρώτες κληρώσεις, για τους “32” και τους “16”, που θα γίνουν την Παρασκευή στο Μίες της Ελβετίας.

Ο Δημήτρης Πρίφτης έχει ξανά αγωνιστικά προβλήματα. Δεν θα παίξει ο Βλάντο Γιάνκοβιτς (χτύπημα στον τετρακέφαλο) και ο Βασίλης Σίμτσακ (ενοχλήσεις στο πέλμα), οι οποίοι και δεν πρόκειται να ακολουθήσουν την αποστολή στο Μονακό.

Αντιθέτως, θα είναι παρών ο Τζάστιν Τζάκσον, ο οποίος και θα πάρει λεπτά συμμετοχής, μπαίνοντας σταδιακά στο κλίμα και την φιλοσοφία της νέας του ομάδας.

Η αποστολή θα φτάσει στη Νίκαια μέσω Κωνσταντινούπολης και από εκεί οδικώς για το Μονακό, ενώ η επιστροφή θα γίνει μέσω Φρανκφούρτης.


QUOTE(www.pressaris.gr - 24/1/2017)
Πρίφτης: «Πρέπει να διορθώσουμε πολλά»

Ο Δημήτρης Πρίφτης προσπάθησε να αναλύσει τον αυριανό αγώνα με τη Μονακό εστιάζοντας στην ανάγκη του Άρη να διορθώσει πολλά στην αγωνιστική του εικόνα σε σχέση με ό,τι παρουσίασε στα δύο τελευταία παιχνίδια.


Ο τεχνικός του Άρη σχολίασε στην ιστοσελίδα της ΚΑΕ: «Στην αυλαία της πρώτης φάσης του Basketball Champions League, έχουμε μπροστά μας μία από τις πιο δύσκολες φετινές ευρωπαϊκές υποχρεώσεις μας. Η Monaco είναι μία από τις καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης και πιστεύω ότι δίκαια βρίσκεται στην κορυφή του ομίλου μας. Πέραν του ότι διαθέτει ποιότητα, βάθος και αθλητικότητα σε υψηλό επίπεδο, θα έχει και δύο έξτρα παίκτες σε σχέση με τον αγώνα του πρώτου γύρου, τους Σούλερ και Ντέιβις, οι οποίοι ήταν τραυματίες» και πρόσθεσε: «Εμείς πρέπει να διορθώσουμε πολλά σε σχέση με τους τελευταίους δύο αγώνες μας, αν θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε και νέα προβλήματα απουσιών και πρέπει να παρουσιαστούμε συγκεντρωμένοι, με ενέργεια και με όσο το δυνατόν λιγότερα «νεκρά» διαστήματα. Ριμπάουντ, λάθη και μακρινό σουτ θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στην έκβαση της αναμέτρησης».
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr - 25/1/2017)
Στόχος στο Μονακό να γιατρέψει τις παθογένειές του! (PRESSARIS LIVE, 21:00)

Ο Άρης βρίσκεται από χθες στο Μονακό και θέλει σήμερα (21:00) να εξαντλήσει τις πιθανότητες που έχει για να βγει καλύτερος τέταρτος στην φάση των ομίλων, μπαίνοντας στο γκρουπ των ισχυρών για την μεθαυριανή κλήρωση των “32” και των “16” στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Άρης πετυχαίνει τον συγκεκριμένο στόχο του και με νίκη και με ήττα, αλλά θα πρέπει να περιμένει και τα αποτελέσματα από τα παιχνίδια Μπεσίκτας – Λούντβιγκσμπουργκ και Αβελίνο – Γιουβέντους. Είναι οι δύο ομάδες που μπορούν να τον απειλήσουν για την θέση του καλύτερου τέταρτου.

Βέβαια το πώς θα καταλήξει τελικά η βαθμολογική κατάσταση των κίτρινων και το αν θα μπει στο γκρουπ των ισχυρών ή όχι για τις κληρώσεις στους “32” και τους “16” έχει μικρή σημασία μπροστά στο τι έχει να αντιμετωπίσει αγωνιστικά η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη.

Ο Άρης αμέσως μετά την πρόκριση στον τελικό έχει παρουσιάσει το χειρότερο αγωνιστικό του πρόσωπο από το ξεκίνημα της περιόδου, μια ομάδα που δεν την ενδιαφέρει να παίξει, να παλέψει, να κερδίσει, μια ομάδα που έβγαλε παθογένειες μέσα στο παρκέ. Εμφάνισε ασθένειες που ξεπερνούν απλώς μια κακή αγωνιστική ημέρα και αυτό είναι το πιο προβληματικό από όλα.

Μπορούν να ξεπεραστούν όλα αυτά άμεσα, μέσα σε λίγες μέρες; Η απάντηση θα δοθεί μόνο από τους παίκτες του Άρη και τον Δημήτρη Πρίφτη, που δεν θα έχει στην διάθεσή του τους Βλάντο Γιάνκοβιτς (χτύπημα στον τετρακέφαλο) και Βασίλη Σίμτσακ (ενοχλήσεις στο πέλμα).

Ντεμπούτο θα κάνει με την φανέλα του Άρη ο Τζάστιν Τζάκσον, ο οποίος θα πάρει σημαντικό χρόνο και λόγω της απουσίας του Σίμτσακ και θα έχει την ευκαιρία να μπει και στο κλίμα της ομάδας, απέναντι σε έναν αντίπαλο που βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και θα έχει δύο προσθήκες σε σχέση με τον αγώνα του α’ γύρου, καθώς επέστρεψαν οι τραυματίες Μπράντον Ντέιβις και Τζαμάλ Σούλερ.
SteelGandalf
1η Περίοδος

AS Monaco - Άρης : 18-23

2η Περίοδος (Ημίχρονο)

AS Monaco - Άρης : 38-37

Ο Άρης έχει παίξει κατά διαστήματα έξυπνα, μεταφέροντας το παιχνίδι μέσα στην ρακέτα όπου έχει τον δυνατό Καββαδά σε καλή κατάσταση (8 πόντοι, 4 ριμπάουντς, 1 κόψιμο, 2 λάθη). Έχει ελέγξει τον ρυθμό του παιχνιδιού, κυρίως τα ριμπάουντς στα οποία υπερτερεί σημαντικά (έχει σύνολο 24 με 7 επιθετικά, έναντι των συνολικά 18 με 8 επιθετικά της Monaco). Παρόλ' αυτά κι ενώ έχει πάρει και διαφορές στο σκορ (26-35), δεν κατάφερε να τις διατηρήσει, εξαιτίας των λαθών του (12 έναντι 7 της Monaco), της κακής συγκέντρωσης στο αμυντικό χαμηλό post, όπου οι αντίπαλοι σε πολλές περιπτώσεις κατάφεραν στις περιστροφές να ξεφεύγουν και να βρίσκουν σκορ.

Εντούτοις, είναι μέσα στο παιχνίδι και η εικόνα του δεν είναι κακή, όπως στα πρόσφατα παιχνίδια. Τραυματίστηκε στο αριστερό ζυγωματικό ο Cummings, στην αρχή της 2ης περιόδου και απουσίασε περί τα 6-7 λεπτά, έχοντας αποκτήσει ένα φοβερό "παράσημο", σε φάση κατά την οποία έκανε διείσδυση και την ώρα που πήγε να δώσει πάσα έξω, δέχθηκε ένα πολύ σκληρό και άγαρμπο μαρκάρισμα από αντίπαλο του (φυσικά οι διαιτητές δεν είδαν τίποτα)!

Οι παίχτες της Monaco σουτάρουν με το τραγικό 10% στα τρίποντα (1/10), την στιγμή που εμείς σουτάρουμε με 40% (4/10). Έχουμε μοιράσει 9 ασσίστς έναντι 4 των γηπεδούχων, ενώ στα κλεψίματα υστερούμε κατά 2 (έχουμε 3 έναντι 5).
SteelGandalf
3η Περίοδος

AS Monaco - Άρης : 60-54

Κακή 3η περίοδος για τον Άρη με πολλά λάθη. Τα ριμπάουντς αποτελούν τον πιο σημαντικό παράγοντα που μας κρατάει στο παιχνίδι.
SteelGandalf
4η Περίοδος (Τελικό Σκορ)

AS Monaco - Άρης : 80-66

Τι ήταν να το γράψω στο 1ο ημίχρονο. Ο Άρης του δευτέρου ημιχρόνου ήταν ο γνωστός κακός Άρης των τελευταίων παιχνιδιών. Από την στιγμή δε που εξισορροπήθηκαν τα ριμπάουντ, η διαφορά ανέβηκε και στους 17 πόντους (77-60). Δεν υπάρχει σημείο αναφοράς στην ομάδα των τελευταίων αγώνων. Οι παίχτες δείχνουν λες και βρίσκονται ελάχιστες μέρες στο παρκέ μεταξύ τους. Λάθη, βιασύνη, ατομικές ενέργειες, κακές επιλογές. Έτσι δε μπορείς να κερδίσεις καμία σοβαρή ομάδα.

Key facts of the game



Box Score



QUOTE(www.pressaris.gr - 25/1/2017)
Κατέρρευσε (και) στο Μονακό, «ανίσχυρος» στην κλήρωση της Παρασκευής

Ο Άρης για 30 λεπτά διεκδικούσε τη νίκη στο Μονακό, αλλά στο τελευταίο δεκάλεπτο… παρέδωσε πνεύμα, ηττήθηκε με σκορ 80-66 και θα μπει στο γκρουπ των ανίσχυρων στην κλήρωση του Τσάμπιονς Λιγκ την Παρασκευή στο Μίες της Ελβετίας.


Ο Άρης παρουσίασε στο πρώτο ημίχρονο εκ διαμέτρου αντίθετο πρόσωπο σε σχέση με τα δύο προηγούμενα παιχνίδια του στο Μονακό. Παρότι ο Δημήτρης Πρίφτης πήρε ένα μηδενικό από τους Τζένκινς και Ντραγκίσεβιτς (έμειναν χωρίς σκορ), είδε την ομάδα του να λειτουργεί αρκετά καλά απέναντι στη Μονακό, κυρίως ελέγχοντας τα ριμπάουντ.

Οι κίτρινοι με 16-5 ριμπάουντ (5ρ. ο Τζάκσον με σωστές τοποθετήσεις και καλά σκριν) στην πρώτη περίοδο και με τον Θόδωρο Ζάρα να έχει 10 πόντους με απόλυτη ευστοχία προηγήθηκαν με 15-20 (8’) και 16-23 (9’) πριν το δεκάλεπτο κλείσει στο 18-23.

Ο Τσαϊρέλης ντύθηκε… Ντραγκίσεβιτς και με 2/2 τρίποντα έδωσε πολύτιμες λύσεις στον Άρη, που πέρασε τη μπάλα στον Καββαδά και αυτός τελείωσε φάσεις, δίνοντας στους κίτρινους διαφορά 9 πόντων (26-35 στο 15’). Το πρόβλημα του Άρη ήταν ο τραυματισμός του Κάμινγκς στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου και αυτό το εκμεταλλεύτηκαν οι Μονεγάσκοι όταν βρέθηκαν πίσω με 9 πόντους. Ο Ζακ Ράιτ με προσωπικές ενέργειες γύρισε τον αγώνα. Η Μονακό με σερί 12-2 ως το τέλος του πρώτου ημιχρόνου επέστρεψε και πήρε το προβάδισμα με 38-37…

Οι γηπεδούχοι άσκησαν μεγάλη πίεση στον Άρη και είδαν αποτέλεσμα. Με συνεχόμενα καλάθια από τον Γκλαντίρ ξέφυγαν με 48-40 (24’) και 51-42 (25’), ο Άρης επέστρεψε μειώνοντας σε 51-47 (26’), αλλά από τα δικά του λάθη οι Μονεγάσκοι ξέφυγαν και πάλι με επιθετική αιχμή τον Ουαταρά και προηγήθηκαν με 60-49 στο 28’, ελέγχοντας τον ρυθμό του αγώνα… Ο Άρης δεν τα παράτησε και με τον Τσαϊρέλη να δίνει ξανά το στίγμα του, μπόρεσε να κάνει ένα σερί 5-0 ως το τέλος του δεκαλέπτου και να μειώσει σε 60-54.

Η Μονακό με τρίποντα των Μποστ και Ουαταρά εκμεταλλεύτηκε τα λάθη του Άρη στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου και ξέφυγε με 68-56 (33’). Οι γηπεδούχοι ανέβασαν ρυθμό, εκτέλεσαν γρήγορα τις επιθέσεις τους, χτυπώντας τον Άρη στην έλλειψη αθλητικότητας και στο 35’ προηγήθηκαν με 73-58, καθαρίζοντας τον αγώνα…

Τα δεκάλεπτα: 18-23, 38-37, 60-54, 80-66.
ashton
QUOTE (SteelGandalf @ Jan 18 2017, 12:39 ) *
Αυτό ακριβώς! Να μην τους διώχνουν από κοντά τους, αλλά να τους διατηρούν πιο "ζεστούς"!


Aν έχανε με κάτω από 10π στο Μονακό πάντως ο Άρης θα ήταν ο καλύτερος 4ος και θα είχε ρεβάνς στη Θεσσαλονίκη .
SteelGandalf
Φέτος είναι σε πολύ κακή κατάσταση η ομάδα. Δεν εμπνέει καθόλου εμπιστοσύνη, δεν παίζει, κατά κανόνα, άμυνα και γενικά διανύει μια κακή χρονιά. Δεν ξέρω τι μπορεί να διασωθεί στην πορεία. Πάντως τα δείγματα είναι αρνητικά. Ο καινούργιος παίχτης, ο Jackson, αν και πολύ νωρίς για να κριθεί, φαίνεται να υπερέχει σε διάθεση και τρεξίματα από τον Buckner, αλλά στο επιθετικό παιχνίδι αν δεν τον εκμεταλλευτούν οι υπόλοιποι να τον τροφοδοτήσουν την κατάλληλη στιγμή, δεν βλέπω πως μπορεί να απειλήσει. Είναι πολύ νωρίς ακόμα όμως, οπότε χρειάζεται να τον δούμε να μπαίνει και στο κλίμα της ομάδας και να γνωριστεί καλά με τους συμπαίχτες του και τον τρόπο παιχνιδιού τους.

Όταν ξεκινήσαμε φέτος στον όμιλο, θεωρούσα πως υπό προϋποθέσεις ίσως και η 2η θέση να είναι αποτυχία. Η 4η είναι απογοητευτική, σε συνδυασμό κυρίως με τις εμφανίσεις μας. Δε μπορεί να αποτελέσει δικαιολογία η κλοπή της Τουρκίας, παρά το γεγονός ότι όντως διαφοροποίησε αισθητά τα δεδομένα.
air_23
QUOTE (ashton @ Jan 26 2017, 02:01 ) *
Aν έχανε με κάτω από 10π στο Μονακό πάντως ο Άρης θα ήταν ο καλύτερος 4ος και θα είχε ρεβάνς στη Θεσσαλονίκη .

μεχρι 7 επρεπε να χασει.δυστυχως ουτε αυτο δεν πετυχε.
ashton
ναι / μπερδευτηκα - νόμιζα πως έχασε με 16 στο Μονακό ενώ έχασε με 14 .
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr - 27/1/2017)
PRESSARIS LIVE – Κλήρωση Τσάμπιονς λιγκ: Ο Άρης κόντρα στην Στρασμπούργκ!

Σε λίγη ώρα ξεκινάει η κλήρωση για τους “32” και τους “16” του Τσάμπιονς Λιγκ, στο House of Basketball της FIBA στη Γενεύη. Το PRESSARIS είναι παρών και θα σας μεταφέρει όλο το ρεπορτάζ, ωστόσο μπορείτε να παρακολουθήσετε σε ζωντανή μετάδοση όλη τη διαδικασία από το κανάλι της διοργάνωσης στο YouTube.

Κληρώνει αυτή την ώρα στη Γενεύη για τα νοκ άουτ του Basketball Champions League με τη συμμετοχή των ΑΡΗ, ΑΕΚ, και ΠΑΟΚ, ενώ οι τρεις ελληνικές ομάδες θα μάθουν και ποια ομάδα θα αντιμετωπίσουν στους «16», εφόσον προκριθούν. Οι αγώνες της πρώτης φάσης των νοκ άουτ, που είναι διπλοί, θα γίνουν 7-8 και 21-22 Φεβρουαρίου, ενώ της δεύτερης 28/2-1/3 και 7-8 Μαρτίου.

Η ΑΕΚ είναι στους ισχυρούς, πράγμα που σημαίνει πως στον πρώτο γύρο θα έχει τη ρεβάνς στην έδρα της, ενώ ΑΡΗΣ και ΠΑΟΚ ως αδύναμοι θα παίξουν το πρώτο ματς στη Θεσσαλονίκη. Αν περάσουν στους «16», οι ελληνικές ομάδες θα παίξουν τη ρεβάνς εκτός έδρας.

Στην πρώτη φάση δεν μπορούν να τεθούν αντιμέτωπες ομάδες από την ίδια χώρα ή που ήταν στον ίδιο όμιλο στην κανονική περίοδο.

Ο Άρης θα αντιμετωπίσει μία από τις Βενέτσια (Ιταλία), Καρσίγιακα (Τουρκία), Όλντενμπουργκ (Γερμανία), Στρασμπούρ (Γαλλία), Παρτιζάν (Σερβία) και Λούντβιγκσμπουργκ (Γερμανία).

Τιμώμενα πρόσωπα και επίσημοι προσκεκλημένοι είναι ο Ρικάρντο Πίτις και ο Ντίνο Ράτζα, δυο θρύλοι του παγκόσμιου μπάσκετ.

Παρουσιάστηκε και το τρόπαιο, το οποίο κέρδισε το χειροκρότημα, όσων είναι στην αίθουσα.

Πρώτο μπαλάκι ήταν του Αρη! Αντίπαλος κληρώθηκε με την Στρασμπούργκ!


Ζωντανά τώρα η κλήρωση του Basketball Champions League.

Από στιγμή σε στιγμή θα ξεκινήσουν να προκύπτουν τα ζευγάρια.

========================================

Ο Άρης βγήκε πρώτος και ο αντίπαλος του θα είναι η SIG Strasbourg.

========================================

Στην συνέχεια κλήρωθηκε το εξής:

Άρης - SIG Strasbourg Vs ASVEL

Σε περίπτωση πρόκρισης μίας εκ των Άρη ή Strasbourg θα βρεθεί αντιμέτωπη με την ASVEL Lyon-Villeurbanne.

Κοιτάζοντας τα ρόστερ των ομάδων, παρατήρησα πως και η Strasbourg και η ASVEL όπως και η Monaco, έχουν στον ρόστερ τους από έναν παίχτη με επώνυμο Sy!!! Amara Sy ο αντίπαλος εκείνος που αντιμετωπίσαμε, της Monaco. Pape Sy ο προσεχής μας αντίπαλος, της Strasbourg και, αν καταφέρουμε να προκριθούμε, θα αντιμετωπίσουμε τον Bandja Sy, της ASVEL!!!

Αν στα υπόλοιπα ρόστερ υπάρχει και άλλος Sy, τότε να είσαι σίγουρος πως δεν θα μας ξεφύγει! tongue.gif
pan24
Δεν εχω δει καθολου την φετινη στρασμπουργκ.Η περσινη ηταν πολυ καλη και ειχε φτασει τελικο eurocup
air_23
QUOTE(SteelGandalf @ Jan 27 2017, 15:19 ) *
Ζωντανά τώρα η κλήρωση του Basketball Champions League.

Από στιγμή σε στιγμή θα ξεκινήσουν να προκύπτουν τα ζευγάρια.

========================================

Ο Άρης βγήκε πρώτος και ο αντίπαλος του θα είναι η SIG Strasbourg.

========================================

Στην συνέχεια κλήρωθηκε το εξής:

Άρης - SIG Strasbourg Vs ASVEL

Σε περίπτωση πρόκρισης μίας εκ των Άρη ή Strasbourg θα βρεθεί αντιμέτωπη με την ASVEL Lyon-Villeurbanne.

Κοιτάζοντας τα ρόστερ των ομάδων, παρατήρησα πως και η Strasbourg και η ASVEL όπως και η Monaco, έχουν στον ρόστερ τους από έναν παίχτη με επώνυμο Sy!!! Amara Sy ο αντίπαλος εκείνος που αντιμετωπίσαμε, της Monaco. Pape Sy ο προσεχής μας αντίπαλος, της Strasbourg και, αν καταφέρουμε να προκριθούμε, θα αντιμετωπίσουμε τον Bandja Sy, της ASVEL!!!

Αν στα υπόλοιπα ρόστερ υπάρχει και άλλος Sy, τότε να είσαι σίγουρος πως δεν θα μας ξεφύγει! tongue.gif

απιστευτοι εκει στη φιμπα..κριμα η στηριξη που τους δειξαμε.ξεκινανε τν κληρωση και βαζουν ΛΑΘΟΣ μπαλακια με αποτελεσμα να βγει αρης-νιμπουρκ αρχικα
SteelGandalf
QUOTE(air_23 @ Jan 27 2017, 15:49 ) *
απιστευτοι εκει στη φιμπα..κριμα η στηριξη που τους δειξαμε.ξεκινανε τν κληρωση και βαζουν ΛΑΘΟΣ μπαλακια με αποτελεσμα να βγει αρης-νιμπουρκ αρχικα


Χαχαχα, εκεί έμεινα άναυδος!!! Λέω, καλά πως γένεν αυτό, αφού υποτίθεται πως δεν θα διασταυρωνόμασταν με ομάδα του ομίλου μας!!! Απίστευτοι πραγματικά!
El_Cid
Πότε θα γίνουν τα δύο παιχνίδια με τη Strasbourg;
Υπάρχει κάπου αναρτημένο το πρόγραμμα όλων των αγώνων του πρωτάθλημα, κύπελλο, Ch.L;
SteelGandalf
QUOTE(El_Cid @ Jan 30 2017, 12:31 ) *
Πότε θα γίνουν τα δύο παιχνίδια με τη Strasbourg;
Υπάρχει κάπου αναρτημένο το πρόγραμμα όλων των αγώνων του πρωτάθλημα, κύπελλο, Ch.L;


Ουρανοκατέβατος βρέθηκες εδώ; tongue.gif

Έχω τα προγράμματα για όλες τις διοργανώσεις αναρτημένα και ανανεώνω τις ημερομηνίες και τις μεταδόσεις όταν αυτές γίνουν γνωστές.

Συγκεκριμένα, στις 7/2 υποδεχόμαστε τους Γάλλους, ενώ η ρεβάνς θα διεξαχθεί στις 22/2. wink.gif

Για περισσότερα σχετικά με το πρόγραμμα, πηγαίνεις στην αρχική σελίδα του υποφόρουμ. Η πρώτη ανάρτηση της συγκεκριμένης θεματικής ενότητας περιέχει το πρόγραμμα του Champions League.

Υ.Γ. Το πρόγραμμα του πρωταθλήματος, πριν λίγες μέρες, ανακοινώθηκε μέχρι και την 18η αγωνιστική του. Οπότε μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου είναι γνωστές οι ημερομηνίες και οι ώρες διεξαγωγής των αναμετρήσεων.
El_Cid
Σε ευχαριστώ πολύ και συγνώμη για την αβλεψία μου... smile.gif
SteelGandalf
QUOTE(El_Cid @ Jan 30 2017, 14:24 ) *
Σε ευχαριστώ πολύ και συγνώμη για την αβλεψία μου... smile.gif


Σιγά βρε, πλάκα κάνουμε. wink.gif
El_Cid
I know, don't worry
SteelGandalf
Φάση των "32"

1ος Αγώνας

Τρίτη, 7/2/2017, 19:30
(novasports2HD "live")

Άρης - SIG Strasbourg

Επιστροφή στην στυγνή πραγματικότητα για τον πληγωμένο, για ακόμα μία φορά φέτος, Άρη. Οι παίχτες του Δημήτρη Πρίφτη καλούνται να μαζέψουν τα "κομμάτια" τους και να παρουσιάσουν το καλό τους πρόσωπο στην αυριανή αναμέτρηση κόντρα στη Γαλλική SIG Strasbourg, πραγματοποιώντας μια πειστική εμφάνιση, ώστε να καταφέρουν να πετύχουν μια νίκη ει δυνατόν με μια διαφορά που να τους επιτρέπει να αισιοδοξούν για τη ρεβάνς. Προφανώς και ο αγώνας είναι δύσκολος και απαιτητικός. Ο Άρης του τελευταίου διαστήματος δεν πείθει με την απόδοση του σε αρκετά μεγάλο μέρος των αγώνων του και αυτό έχει ως συνέπεια είτε να δυσκολεύεται να κερδίσει, είτε να γνωρίζει ήττες ακόμη κι "εκτός προγράμματος".

Μια καλή εμφάνιση στο αυριανό παιχνίδι, η οποία θα συνοδευτεί με μία νίκη, μπορεί να αποτελέσει το παυσίπονο ενόψει της δύσκολης συνέχειας. Μένει να δούμε πως θα παρουσιαστεί η ομάδα από πλευράς έμψυχου δυναμικού, διότι προέκυψαν προβλήματα από τον αγώνα του Σαββάτου.

QUOTE(www.pressaris.gr - 6/2/2017)
Η media day για το Άρης – Στρασμπούρ σε ζωντανή μετάδοση (video)

Ο Άρης υποδέχεται αύριο στο Αλεξάνδρειο την Στρασμπούρ στον πρώτο αγώνα της φάσης των «32» του Τσάμπιονς Λιγκ. Παρακολουθείστε σε ζωντανή μετάδοση την media day στο Παλέ μέσα από το κανάλι της ΚΑΕ στο YouTube.

MEDIA DAY για τον αγώνα ΑΡΗΣ - SIG STRASBOURG
SteelGandalf
Τελικά ο σημερινός αγώνας θα ξεκινήσει στις 19:30!

QUOTE(www.pressaris.gr - 7/2/2017)
Πρώτο βήμα πρόκρισης κόντρα στη Στρασμπούρ σα να μην υπάρχει αύριο (PRESSARIS LIVE, 19:30)

Το πρώτο βήμα για την πρόκριση στους “16” του Τσάμπιονς Λιγκ θέλει να κάνει σήμερα (19:30) ο Άρης απέναντι στην γαλλική Στρασμπούρ, την οποία υποδέχεται στο Αλεξάνδρειο, όχι με υπό τις καλύτερες αγωνιστικές προϋποθέσεις.

Οι κίτρινοι προέρχονται από ένα αρνητικό αποτέλεσμα, ένα δικό τους χαμένο παιχνίδι στην Πυλαία. Ο τρόπος με τον οποίο ήρθε η ήττα έχει απογοητεύσει τους πάντες, όμως δεν γίνεται να μείνει κανείς πίσω. Δεν υπάρχει χρόνος για κλάματα, μόνο για αντίδραση και μάλιστα άμεση.

Ο Άρης θα πρέπει να παρουσιαστεί πολύ πιο δυνατός, πολύ πιο συγκεντρωμένος, πολύ πιο ψυχωμένος, αν θέλει να διεκδικήσει κάτι από τους διπλούς αγώνες με την Στρασμπούρ. Διαφορετικά θα αποκλειστεί. Τόσο απλά.

Ο Δημήτρης Πρίφτης και οι παίκτες πρέπει να μπουν σήμερα στο Παλέ σα να μην υπάρχει αύριο, σαν να μην υπάρχει καν δεύτερο παιχνίδι στην Γαλλία σε δύο βδομάδες.

Η Στρασμπούρ είναι κλασική γαλλική ομάδα, που τρέχει και σουτάρει, οπότε αντιλαμβάνεται εύκολα κανείς ότι κυρίως είναι θέμα ρυθμού το πώς θα πάει το σημερινό παιχνίδι. Ο Άρης οφείλει να ελέγξει το τέμπο, να τρέξει όποτε μπορεί και να μην επιτρέψει τους παίκτες του Βενσάν Κολέ να βρουν ελεύθερα σουτ ή ανοικτό γήπεδο.

Για να συμβεί αυτό θα πρέπει οι κίτρινοι να πάνε όσο το δυνατόν περισσότερο στο επιθετικό ριμπάουντ, διεκδικώντας δεύτερες και τρίτες επιθέσεις. Είναι ένα αγωνιστικό στοιχείο στο οποίο πάσχει ο Άρης και θα πρέπει τουλάχιστον σήμερα να παρουσιάσει βελτίωση.

Είναι παιχνίδι υπομονής το σημερινό, αλλά και υψηλών απαιτήσεων απέναντι σε μια ομάδα που φλερτάρει μονίμως με την Ευρωλίγκα, ωστόσο είναι ομάδα που βρίσκεται στα μέτρα του Άρη, ειδικά και με την προσθήκη του Τζαμόν Γκόρντον, παρότι ο Αμερικανός δεν είναι ακόμα 100% έτοιμος.
SteelGandalf
1η Περίοδος

Άρης - SIG Strasbourg : 19-8

Ο Άρης ξεκίνησε ιδανικά το παιχνίδι και ολοκλήρωσε την 1η περίοδο με διαφορά 11 πόντων, έχοντας προβληματίσει την αντίπαλο του.
shtarkws
πολυ καλος ο Τζακσον
SteelGandalf
2η Περίοδος (Ημίχρονο)

Άρης - SIG Strasbourg : 38-28

Στη 2η περίοδο δεν είχαμε την ίδια συγκέντρωση στην άμυνα, αλλά επιθετικά καταφέραμε να πετύχουμε και πάλι 19 πόντους. Δείχνουμε να ελέγχουμε το παιχνίδι, έχοντας εγκλωβίσει το επιθετικό παιχνίδι της αντιπάλου μας, αλλά πρέπει να αποφύγουμε τα αβίαστα λάθη που μας στοιχίζουν αρκετά. Τα 10 λάθη του ημιχρόνου είναι πολλά, την ώρα βέβαια που και οι αντίπαλοι μας έχουν 13.

QUOTE(shtarkws @ Feb 7 2017, 20:00 ) *
πολυ καλος ο Τζακσον


Βγάζει ενέργεια, εγρήγορση και δεν φοβάται να μπει στις φάσεις με σκοπό να κόψει τους αντιπάλους του. Έχει 7 πόντους, 5 ριμπάουντς (3 επιθετικά), 2 κοψίματα, 2 κλεψίματα, 1 λάθος και 3 φάουλ.
pan24
Δεν μπορεσα να δω το πρωτο ημιχρονο ελπιζω να καταφερω να δω το δευτερο
Με πρωτη ματια στα στατιστικα φαινεται οτι οι γαλλοι στο δευτερο ημιχρονο θα εχουν θεμα με τα φαουλ αφου ηδη εχουν φορτωμενους ενω ο αρης πλην του τζακσον δεν εχει αλλο θεμα και πρεπει να εχετε παιξει πολυ μεσα στην ρακετα για να εχετε ριξει 20 βολες εναντι 10
SteelGandalf
3η Περίοδος

Άρης - SIG Strasbourg : 55-39

Η 4η περίοδος ξεκίνησε με τουλάχιστον 5λεπτη καθυστέρηση επειδή χάθηκε το μέτρημα στο σκορ των φιλοξενούμενων!
SteelGandalf
4η Περίοδος (Τελικό Σκορ)

Άρης - SIG Strasbourg : 71-52

Ο Άρης "στραγγάλισε" την Strasbourg, βάζοντας τις βάσεις για την πρόκριση στους "16", εφόσον παρουσιαστεί στοιχειωδώς σοβαρός στη ρεβάνς που θα πραγματοποιηθεί στις 22 Φεβρουαρίου.

Key facts of the game



Box Score



QUOTE(www.pressaris.gr - 7/2/2017)
Άμεση και πειστική αντίδραση και πρώτο βήμα πρόκρισης (71-52) επί της Στρασμπούρ!

Ο Άρης έχει σφυγμό! Η αντίδρασή του ήταν άμεση και πειστική, όπως και η διαφορά 19 πόντων που πήρε στον πρώτο αγώνα της φάσης των πλέι οφ στο Τσάμπιονς Λιγκ απέναντι στην Στρασμπούρ, την οποία κέρδισε πολύ εύκολα με σκορ 71-52, κάνοντας το πρώτο βήμα για την πρόκριση στους “16” της διοργάνωσης.


Οι κίτρινοι ξεκίνησαν εξαιρετικά το παιχνίδι. Με όπλο την άμυνά τους – προεξάρχοντος του Τζάκσον – δεν επέτρεψαν τους Γάλλους να βρουν ρυθμό και παρότι επιθετικά είχαν προβλήματα, κατάφεραν να πάρουν διαφορά από την αρχή. Προηγήθηκαν με 10-2 (5’) και 16-4 (9’), έκλεισαν το δεκάλεπτο στο +11 (19-8), έχοντας χάσει πέντε βολές, αλλά η Στρασμπούρ είχε μόλις 3/10 σουτ εντός παιδιάς και οχτώ λάθη!

Ο Τζένκινς με πέντε σερί πόντους έδωσε προβάδισμα 13 πόντων στον Άρη, που ξέφυγε με 26-13 (14’) και δύο λεπτά αργότερα ο Γκόρντον αφού είχε προλάβει σε λιγότερο από δύο λεπτά να κάνει δύο κλεψίματα και να μοιράσει σωστά τη μπάλα με τρίποντο έδωσε διαφορά 14 πόντων στους κίτρινους (32-18 στο 16’). Η Στρασμπούρ αντέδρασε κυρίως με τους Λακόμπ και Γουόκερ και έριξε την διαφορά στους 10 πόντους στο ημίχρονο (38-28).

Η εικόνα των δύο ομάδων ήταν για να προηγείται ο Άρης με τουλάχιστον 15 πόντους, αλλά έχασε πολλές ευκαιρίες επιθετικά να ξεφύγει ακόμα περισσότερο.

Με σερί 11-0 – 7 πόντους από τον Γιάνκοβιτς – ο Άρης προηγήθηκε με 49-30 στο 24’, κυριαρχώντας πλήρως της Στρασμπούρ στο παρκέ. Ο Γιάνκοβιτς έκανε το 51-32, αλλά αντέδρασε βλακωδώς στην επόμενη φάση, όταν κακώς του σφυρίχτηκε φάουλ. Δέχθηκε τεχνική για διαμαρτυρία και η Στρασμπούρ εκμεταλλεύτηκε αυτή την αναταραχή μειώνοντας σε 51-37 (27’), όμως ο Τζένκινς με δύο παλικαρίσια καλάθια διαμόρφωσε το 55-39 (29’), που ήταν και σκορ του τρίτου δεκαλέπτου.

Δύο τρίποντα, από Κάμινγκς και Γιάνκοβιτς, έδωσαν στον Άρη διαφορά 22 πόντων στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου (61-39 στο 32’) και παρότι οι Γάλλοι μείωσαν σε 61-45 (33’) οι κίτρινοι δεν πανικοβλήθηκαν και αντέδρασαν σωστά φέρνοντας την διαφορά και πάλι στους 20 πόντους (65-45 στο 34’) με Κάμινγκς και Τζάκσον.

Ο Κάμινγκς ήταν αυτός που και πάλι έδωσε διαφορά 22 πόντων στο 38’ (69-47), αλλά η αλήθεια είναι ότι την παράσταση είχε κλέψει ο Τζάκσον με την ενέργεια που έβγαλε στο παρκέ. Με τρίποντο του Λακόμπ, που κράτησε μόνος του την Στρασμπούρ, οι Γάλλοι μείωσαν σε 71-52 και ο Πρίφτης κάλεσε τάιμ άουτ για την τελευταία επίθεση, αλλά ο Γιάνκοβιτς αστόχησε από την γωνία…

Τα δεκάλεπτα: 19-8, 38-28, 55-39, 71-52.
Manimal
Συγχαρητήρια στην ομάδα. Με εξέπληξε ευχάριστα, που παρά τα όποια προβλήματα και γκρίνια έβγαλε χαρακτήρα και έβαλε βάσεις πρόκρισης. Τώρα σοβαρότητα και προσοχή για να περάσει στην επόμενη φάση.
SteelGandalf
Φάση των "32"

2ος Αγώνας

Τετάρτη, 22/2/2017, 21:30
(ΕΡΤ3 "live")

SIG Strasbourg - Άρης

Επιστροφή στην κανονικότητα για τον Άρη, μετά τον τελικό του κυπέλλου, έχοντας να αντιμετωπίσει τη Γαλλική Strasbourg στην έδρα της, με σκοπό να υπερασπιστεί το +19 από τον πρώτο αγώνα του Nick Galis Hall. Η νοοτροπία με την οποία θα πρέπει να προσεγγίσουν οι παίχτες μας την αυριανή αναμέτρηση θα πρέπει να είναι αυτή της νίκης. Πάμε για να κερδίσουμε και όχι για να υπερασπιστούμε το +19. Αν υποπέσουμε σε τέτοιο λάθος, τότε θα κινδυνέψουμε να διασυρθούμε. Δεν θα πρέπει να επιτρέψουμε στην αντίπαλο μας να βρει ρυθμό, ούτε να τρέξει. Επειδή έχουμε το γνωστό επιθετικό πρόβλημα, θα πρέπει να ξεκινήσουμε παίζοντας από την αρχή δυνατή άμυνα και να μην χάσουμε την επαφή μας με το σκορ. Το μακρινό σουτ και τα ριμπάουντς θα αποτελέσουν παράγοντες κομβικής σημασίας. Θα πρέπει επίσης να προσέξουμε και τα λάθη μας.

QUOTE(www.pressaris.gr - 21/2/2017)
Ολοκληρώθηκε η προετοιμασία, πλήρης ο Άρης στο Στρασβούργο

Ολοκληρώθηκε η προετοιμασία για τον αυριανό αγώνα με την Στρασμπούρ, πλήρης αναχωρεί ο Άρης στο Στρασβούργο.


Ο Αρης αντιμετωπίζει αύριο (22/02, 21:30, ΕΡΤ3) εκτός έδρας την Γαλλική ομάδα, στον επαναληπτικό αγώνα για την πρόκριση στη φάση των «16» του Basketball Champions League, έχοντας αβαντάζ 19 πόντων από την πρώτη αναμέτρηση, στο «Nick Galis Hall» (71-52).

Όπως ενημέρωσε η κιτρινόμαυρη ΚΑΕ: «Η ομάδα μας ολοκλήρωσε την προετοιμασία της με μία μεσημεριανή προπόνηση και το απόγευμα αναχωρεί για την Γαλλία. Ο Δημήτρης Πρίφτης θα έχει όλους τους καλαθοσφαιριστές στη διάθεσή του.

Την αποστολή απαρτίζουν οι: Τζάστιν Τζάκσον, Βασίλης Ξανθόπουλος, Μιχάλης Τσαϊρέλης, Μάικλ Τζένκινς, Γουίλ Κάμινγκς, Θόδωρος Ζάρας, Σπύρος Μούρτος, Βασίλης Σίμτσακ, Τζαμόν Γκόρντον, Βλάντο Γιάνκοβιτς, Βασίλης Καββαδάς και Ταντίγια Ντραγκίσεβιτς.


QUOTE(www.pressaris.gr - 21/2/2017)
Κολέ: «Ο Άρης θα πουλήσει ακριβά το τομάρι του»

Στον αυριανό αγώνα με τον Άρη αναφέρθηκε ο Βενσάν Κολέ, προπονητής της Στρασμπούρ.


«Ξέρόυμε ότι θα είναι πολύ δύσκολο. Στον τελικό του ελληνικού Κυπέλλου την Κυριακή, ο Άρης ήταν μόλις τέσσερις πόντους πίσω από τον Παναθηναϊκό με δύο λεπτά να παραμένουν. Στο πρωτάθλημα, είχαν χάσει 12 πόντους με τον Ολυμπιακό … Πρόκειται αναμφίβολα για μια ισχυρότερη ομάδα από εμάς με τη συμβολή του Τζαμόν Γκόρντον, που περισσότερο ταιριάζει σε αυτή την ομάδα» είπε ο Κολέ χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια παραδέχθηκε ότι: «Ο Άρης θα πουλήσει ακριβά το… τομάρι του. Η διαφορά τους στα εκτός έδρας είναι η σκληρότητα, δεν θα είναι εύκολοι στην άμυνα, ενώ το αδύνατο σημείο τους είναι η επίθεση».


QUOTE(www.pressaris.gr - 21/2/2017)
Πρίφτης: «Σα να πρόκειται για νοκ άουτ αγώνα…»

Μία λογική πρέπει να έχει ο Άρης μπαίνοντας αύριο στο γήπεδο της Στρασμπούρ. Το παιχνίδι είναι νοκ άουτ και δίνει πρόκριση, οι 19 πόντοι από τον πρώτο αγώνα… δεν υπάρχουν. Αυτό επεσήμανε ο Δημήτρης Πρίφτης στις δηλώσεις του λίγο πριν αναχωρήσει η αποστολή για την Γαλλία.


Ο τεχνικός του Άρη σε γραπτή δήλωσή του στην ιστοσελίδα της ΚΑΕ τόνισε: “Πλέον στρέφουμε την προσοχή μας στο Τσάμπιονς Λιγκ και τον πολύ σημαντικό αγώνα που έχουμε μπροστά μας, στη Γαλλία κόντρα στην Στρασμπούρ. Μετά το καλό παιχνίδι που κάναμε πριν από δύο εβδομάδες στην έδρα μας, θέλουμε να εκμεταλλευτούμε το αβαντάζ και να πάρουμε την πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης. Σε καμία περίπτωση όμως δεν πρέπει να μπούμε στο παρκέ με τη λογική ότι έχουμε πλεονέκτημα 19 πόντων. Πρέπει να κάνουμε το παιχνίδι μας και να αγωνιστούμε σαν να πρόκειται για νοκ άουτ αγώνα που δίνει την πρόκριση”.

Αναφερόμενος στην γαλλική ομάδα επεσήμανε: “Ο αντίπαλός μας είναι πολύ καλή ομάδα, η εικόνα της οποίας στο πρώτο παιχνίδι δεν αντιπροσωπεύει την πραγματική αξία της, ενώ αγωνίζεται πολύ καλύτερα στην έδρα της. Εμείς πρέπει να έχουμε ενέργεια και να είμαστε συγκεντρωμένοι για 40 λεπτά, ώστε να πετύχουμε τον στόχο μας”.
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr - 22/2/2017)
ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ, Αποστολή: Νίκη – πρόκριση σα να μην υπάρχει αύριο! (PRESSARIS LIVE, 21:30)

Την πρόκριση στις 16 καλύτερες ομάδες του Τσάμπιονς Λιγκ θα διεκδικήσει σήμερα (21:30) ο Άρης στο Rhenus Sport του Στρασβούργου, φιλοξενούμενος της Στρασμπούρ, την οποία έχει κερδίσει στην Θεσσαλονίκη με 19 πόντους διαφορά.

Οι κίτρινοι είναι το φαβορί για να πάρουν την πρόκριση στην επόμενη φάση της ευρωπαϊκής διοργάνωσης, εκεί όπου το νικητή του ζευγαριού περιμένει μια άλλη γαλλική ομάδα, η Βιλερμπάν.

Ο Δημήτρης Πρίφτης δεν αντιμετωπίζει προβλήματα τραυματισμών ή απουσιών και θα έχει πλήρη την ομάδα του στο Στρασβούργο. Οι κίτρινοι προπονήθηκαν στο Αλεξάνδρειο χθες και αναχώρησαν το απόγευμα για την γαλλική πόλη. Σήμερα το πρωί θα κάνουν ένα χαλάρωμα στο γήπεδο του αγώνα, λίγες ώρες πριν το τζάμπολ, για να πάρουν και μια γεύση από το περιβάλλον στο οποίο θα αγωνιστούν.

Δεν πρόκειται για εύκολο παιχνίδι, όσο κι αν το 71-52 του πρώτου αγώνα δίνει μεγάλη ασφάλεια στους κίτρινους. Ακριβώς, όμως, εκεί είναι η παγίδα. Όποιος πιστέψει ότι η πρόκριση έχει τελειώσει από τον πρώτο αγώνα στο Παλέ, πλανάται οικτρά.

Η Στρασμπούρ… ζει φέτος από τις νίκες που κάνει μέσα στην έδρα της. Σε 16 αγώνες μετράει 14 νίκες, τις περισσότερες με μεγάλες διαφορές. Δεν είναι σίγουρα σε καλή αγωνιστική κατάσταση, ο Άρης παραμένει το φαβορί, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει ουδείς από την ομάδα του Πρίφτη να πιστέψει ότι το παιχνίδι είναι εύκολο.

Πολύ ορθώς ο τεχνικός του Άρη υπογράμμισε πως πρέπει να δουν όλοι το παιχνίδι μεμονωμένα, σαν ένα νοκ άουτ που δίνει πρόκριση και να διεκδικήσουν τη νίκη, δίχως να αφήσουν περιθώρια στην Στρασμπούρ να σκεφτεί ότι έχει πιθανότητες πρόκρισης.

Πώς θα συμβεί αυτό; Μόνο μέσα από την επιθετική άμυνα, ειδικά σε αυτή την ομάδα που αν κάτι δεν έχει είναι η σκληράδα. Εκεί την χτύπησαν οι κίτρινοι πριν δύο βδομάδες, αυτό θέλουν και πρέπει να κάνουν και απόψε.
38aris
Δύσκολο παιχνίδι που εξαρτάται 100% από την συγκέντρωση που θα δείξει η ομάδα μας.
Ελπίζω να μην μπούμε χαλαροί και το πιστέψουν οι Γάλλοι γιατι με τον τρόπο που παίζουν θα ακολουθήσει κατηφόρα και
δυσκολευει πολύ.
Μεγάλος στοχος το CL και ελπίζω να μας πεισμώσει το κύπελλο και να τα δώσουμε όλα.
Αν μας έχει πάρει από κάτω αστα....
SteelGandalf
Δείτε τι συμβαίνει στο Partizan - Π.Α.Ο.Κ.!!! Αποτελεί τον ορισμό της υποτίμησης. Δε μπορώ να το εξηγήσω διαφορετικά. Οι φιλοξενούμενοι αγωνίζονται σα να μην έχουν να χάσουν τίποτα και τούτη την ώρα το σκορ είναι 42-64 με 3 λεπτά να απομένουν για το τέλος της 3ης περιόδου!!!
boumtze-boumtze
Ειναι αποδεκατισμενη η Παρτιζαν,μεχρι και ο προπονητης ειναι off...
Manimal
QUOTE (SteelGandalf @ Feb 22 2017, 20:47 ) *
Δείτε τι συμβαίνει στο Partizan - Π.Α.Ο.Κ.!!! Αποτελεί τον ορισμό της υποτίμησης. Δε μπορώ να το εξηγήσω διαφορετικά. Οι φιλοξενούμενοι αγωνίζονται σα να μην έχουν να χάσουν τίποτα και τούτη την ώρα το σκορ είναι 42-64 με 3 λεπτά να απομένουν για το τέλος της 3ης περιόδου!!!



Λείπουν Χάτσερ, Μαρίνκοβιτς, Κοπρίβιτσα λόγω δηλητηρίασης. Επίσης βλέπω δεν έχει συμμετοχή και ο Γκόρντον.
SteelGandalf
QUOTE(Manimal @ Feb 22 2017, 20:59 ) *
Λείπουν Χάτσερ, Μαρίνκοβιτς, Κοπρίβιτσα λόγω δηλητηρίασης. Επίσης βλέπω δεν έχει συμμετοχή και ο Γκόρντον.


Δεν το παρακολούθησα από την αρχή και δεν είχα ιδέα τι συμβαίνει! Πάντως έστω και δύσκολα στο τέλος, τα κατάφερε η ελληνική ομάδα!

1η Περίοδος

SIG Strasbourg - Άρης : 19-11

Δεν ξεκινήσαμε καλά ούτε στην επίθεση, ούτε στην άμυνα. Αν συνεχίσουμε έτσι, είναι πιθανό πως το μεγαλύτερο μέρος της διαφοράς των 19 πόντων θα έχει καλυφθεί μέχρι το ημίχρονο.
SteelGandalf
2η Περίοδος (Ημίχρονο)

SIG Strasbourg - Άρης : 39-28

Κακός ο Άρης σε ολόκληρο το 1ο ημίχρονο με ελάχιστες θετικές εκλάμψεις. Έχει βάλει για τα καλά στο παιχνίδι της πρόκρισης του Γάλλους και καλούνται οι παίχτες του εμφανιστούν στο παρκέ με την έναρξη του 2ου ημιχρόνου αν δεν θέλουν να αποτύχουν παταγωδώς και στον συγκεκριμένο θεσμό.
Gangster
Πολύ δύσκολο βράδυ θα έχουμε αν συνεχίσουμε να είμαστε τόσο κακοί...

Ο μόνος που ξεχωρίζει είναι ο Τζάκσον, αλλά έχει και 3 φάουλ. Πάρα πολύ κακός ο Ξανθόπουλος σήμερα. Ας ελπίσουμε να ανέβουν οι αμερικανοί στην περιφέρεια στο 2ο και να βελτιωθεί η άμυνα, αλλιώς πάμε για βατερλό.
Manimal
Ο Αρης πρέπει να γίνει πιο επιθετικός στην άμυνα και να μην αφήνει τους Γάλλους να αποκτούν ρυθμό μέσα από τα τρίποντα, τα περισσότερα (αν όχι όλα) ήταν ξεμαρκάριστα, που σημαίνει Καββαδάς και Ντραγκίσεβιτς πρέπει να παρκαριστούν στον πάγκο, καθώς φαίνονται σε σχέση με τους Γάλλους πιο αργοί και από την καθυστέρηση. Αν δεν αλλάξει και το 9% στα τρίποντα, δύσκολα θα κρατηθεί η διαφορά.
Gangster
QUOTE (Manimal @ Feb 22 2017, 22:26 ) *
που σημαίνει Καββαδάς και Ντραγκίσεβιτς πρέπει να παρκαριστούν στον πάγκο, καθώς φαίνονται σε σχέση με τους Γάλλους πιο αργοί και από την καθυστέρηση.


Και ξεκινησαμε με Ντραγκι, Σιμτσακ, Γιανκοβιτς 3-4-5.. 40.gif
SteelGandalf
3η Περίοδος

SIG Strasbourg - Άρης : 63-44

Τι να γράψεις τώρα. Η διαφορά πριν το τελευταίο τρίποντο του Ζάρα έφτασε και στο +22 για τους Γάλλους. Όντως ο ιθύνων νους ο Βασίλης Ξανθόπουλος βρίσκεται σε πολύ κακή βραδιά.
SteelGandalf
4η Περίοδος (Τελικό Σκορ)

SIG Strasbourg - Άρης : 81-70

Πρόκριση στους "16" του Champions League δια πυρός και σιδήρου!

Key facts of the game



Box Score



QUOTE(www.pressaris.gr - 22/2/2017)
Μια λαμπάδα στον Ζάρα, πρόκριση (81-70) αλλά αυτό δεν είναι ομάδα!

Μια λαμπάδα στο μπόι του Θόδωρου Ζάρα! Οι κίτρινοι ήταν τραγικοί βρέθηκαν με την πλάτη στον τοίχο, έχαναν μέχρι και με 22 πόντους, αλλά τελικώς ηττήθηκαν με 81-70 και προκρίθηκαν στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, εκεί όπου θα βρουν τη Βιλερμπάν σε διπλά παιχνίδια (1-7/3).


Ο Άρης έδωσε δικαιώματα με όσα έκανε στο πρώτο δεκάλεπτο. Ομάδα που δεν ήξερε που πατούσε και που βρισκόταν, “πνίγηκε” μέσα στο γήπεδο από τον ρυθμό που έδωσε Στρασμπούρ.

Οι κίτρινοι είχαν μόλις 4/15 σουτ, την ώρα που οι παίκτες του Κολέ σούταραν με 50% εντός παιδιάς (8/16) και έφτασαν να προηγούνται με 8-2 (3’), 11-4 (4’) και 19-10 (9’) πριν το δεκάλεπτο κλείσει στο 19-11.

Η Στρασμπούρ έφτασε στο +12 με συνεχόμενα τρίποντα από Εντιλικινά και Γουόκερ, όταν προηγήθηκε με 25-13 στο 12’. Ο Άρης απάντησε με σερί 0-7 και μείωσε σε 25-20, έχοντας κορυφαίο στο διάστημα αυτό τον Τζάκσον, όμως οι Γάλλοι που πήγαν το ματς σε πολύ γρήγορο ρυθμό και πολλά τρίποντα ξέφυγαν και πάλι.

Στο 16’ το σκορ ήταν 36-22 με τους παίκτες του Άρη να… κοιτούν στην άμυνα, αντί να βάλουν τα κορμιά τους… Με καλάθι του Γιάνκοβιτς και βολές του Κάμινγκς οι κίτρινοι μείωσαν σε 34-26 (17’), αλλά η διαφορά πήγε με τρίποντο του Λελούπ στους 13 πόντους (39-26 στο 18’).

Ο Άρης ήταν τραγικός και σε άμυνα και σε επίθεση και το 39-28 με το οποίο η Στρασμπούρ πήγε στα αποδυτήρια δυστυχώς τον Άρη κολάκευε και όχι τη γαλλική ομάδα που θα μπορούσε να προηγείται και με μεγαλύτερη διαφορά.

Οι παίκτες του Πρίφτη δεν συνήλθαν ούτε στο τρίτο δεκάλεπτο. Λάθη επί λαθών, κακές επιλογές, μηδέν άμυνα, με αποτέλεσμα η Στρασμπούρ να προηγηθεί με 51-35 στο 25’! Με βολές των Τζένκινς και Γιάνκοβιτς οι κίτρινοι μείωσαν σε 51-39, αλλά η Στρασμπούρ αντέδρασε. Με τον Γουόκερ και τον Μέρφι έφτασε στο +18 (59-41 στο 28’), ελέγχοντας πλήρως τον αγώνα. Με τρίποντο του Μέρφι στο 29’ η Στρασμπούρ έφτασε στο +20 (61-41) και είχε την πρόκριση στη πλευρά της. Ο Κορτάλ με 2/2 βολές έκανε το 63-41 και ο Ζάρας με τρίποντο με ταμπλό στην εκπνοή διαμόρφωσε το 63-44 στο τέλος της τρίτης περιόδου.

Η Στρασμπούρ προηγήθηκε με 66-44 με τρίποντο του Εντιλικινά στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου, όμως ο Κάμινγκς και Ζάρας ήταν αυτοί που κράτησαν επιθετικά τον Άρη. Ο Αμερικανός με καλάθι και φάουλ στο 34’ μείωσε σε 72-54, ο Ζάρας με 3/3 βολές έκανε το 72-57 και ο ίδιος με ασίστ του Κάμινγκς στον αιφνιδιασμό μείωσε σε 72-59. Ο Ξανθόπουλος με τρίποντο μείωσε σε 73-62 (2.30) αλλά ο Γουόκερ με τρίποντο και βολές διαμόρφωσε το 78-62 (1.46). Ο Σίμτσακ αστόχησε, όπως και ο Λακόμπ (1.17) σε τρίποντο και ο Ζάρας με λέι απ έκανε το 78-64 στα 57’’ πριν το φινάλε.

Ο Λελούπ με τρίποντο έκανε το 81-64, αλλά ο Γιάνκοβιτς με 2/2 βολές (81-66) και ένα έξυπνο φάουλ πάνω στον Τζαϊτέ που έχασε τις βολές έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο φινάλε. Οι κίτρινοι πήραν το ριμπάουντ μετά από τρία άστοχα τρίποντα των Σλότερ και Γουόκερ και ο Κάμινγκς με 2/2 βολές έγραψε το τελικό 81-70.

Τα δεκάλεπτα: 19-11, 39-28, 63-44, 81-70.

Στρασμπούρ (Κολέ): Λακόμπ 8 (7 ριμπ., 4 ασίστ), Σλότερ 13 (6 ριμπ.), Λελούπ 8 (5 ριμπ., 5 ασίστ), Γουόκερ 19, Τζαϊτέ 5 (7 ριμπ.), Κορτάλ 5, Ντιλίκινα 15, Μέρφι 8.

Άρης (Πρίφτης): Τζάκσον 7 (5 ριμπ.), Ξανθόπουλος 3, Τσαϊρέλης, Τζένκινς 6, Κάμινγκς 14 (5 ριμπ., 4 ασίστ), Ζάρας 19, Μούρτος, Σίμτσακ 2, Γκόρντον 2, Γιάνκοβιτς 11 (5 ριμπ.), Καββαδάς 2, Ντραγκίτσεβιτς 4.
tuareg
o καββαδας τρυπα στην αμυνα,ο δε ντραγκι δε προλαβαινει ουτε τη μανα μου που ειναι με μπαστουνι μετα απο ολικη αρθροπλαστικη.Στο λαθος του καμμινγκς που το περασε στο σπριντ ο γαλλος εκλαψα....η φαση ειναι για ταινια των μοντυ παιθονς.
Καμμια ενταση ο τυπος λες και του πεσε 5λεπτο απο τα ρεστα και σκεφτεται να σκυψει να το πιασει η να τ αφησει....
Πριφτης καλα που του κοψε στο τελος να παιξει με χαμηλο σχημα και βγηκαν οι αμυνες.
Timemaster
τι να σχολιάσεις για αυτό το παιχνίδι;

χάσαμε ανενόχλητα σουτάκια κάτω από την ρακέτα.
χάσαμε τουλάχιστον 7-8 τελείως αμαρκάριστα τρίποντα και μάλιστα δύο από αυτά θα καθάριζαν και το παιχνίδι όταν η διαφορά ήταν στους 13 πόντους.

κάναμε κάποια παιδικά λάθη. Δεν είναι μόνο ότι πουλήσαμε εύκολα την μπάλα αλλά:
Κάνουμε λάθος η μπάλα πάει προς την ρακέτα μας και ο Ντραγκίσεβιτς αντί αν την πιάσει και να χρεωθούμε μπρος-πίσω προσπαθεί να κάνει ποδοσφαιρικό σκριν στον αντίπαλο ο οποίος του ξεφεύγει την πιάνει και έχουμε ένα εύκολο καλάθι.
Έχουμε σχεδόν όλο το χρόνο επίθεσης για το ημίχρονο. Ο Ξανθόπουλος τρώει σωστά τον χρόνο και εκεί που λες στα 8 δευτερόλεπτα ότι ξεκινάει η επίθεση κάνει ο ποιο έμπειρος και μυαλωμένος μας παίχτης σουτ από τα 6 μέτρα υπό πίεση με αποτέλεσμα παραλίγο να φάμε καλάθι στα δευτερόλεπτα που απόμεναν (εχάσαν τον αιφνιδιασμό).
Απλά απαράδεκτοι.

Οι μοναδικοί διασωθέντες της ομάδος σε άμυνα και επίθεση ήταν ο Ζάρας και ο Κάμμινγκς ενώ προσπάθησαν και ο Τζάκσον , ο Γιάνκοβιτς και ο Σίμτσακ.
Και είναι πραγματικά απαράδεκτο η ομάδα να στηρίζεται σε Σίμτσακ και Ζάρα για να μη χάσει με 19 πόντους.
Βέβαια ο Τζάκσον έκανε ξανά χαζά φάουλ οπότε έπαιξε μόλις 14 λεπτά.

Με 43% στα τρίποντα το οι Γάλλοι και με μόλις 16% εμείς λογικό το αποτέλεσμα.
και αν δεν είχαμε και το σπάνιο για εμάς 88% στις βολές θα είχαμε αποκλειστεί.

Πραγματικά κάποιοι παίχτες πρέπει να κάτσουν στο πάγκο για όλη τη χρονιά μιας και είναι αρνητικότατοι.



Ένα ακόμα στατιστικό που μου κάνει εντύπωση στο παιχνίδι είναι το +/-
Σήμερα ο Τζένκινς είχε -23 σε 20 λεπτά
ο Ντραγκίσεβιτς - 9 σε 19 λεπτά
ο Καββαδάς -13 σε 5 λεπτά

Στον αντίποδα
Σίμτσακ +2 σε 19 λεπτά
Ζάρας +9 σε 19 λεπτά
Ξανθόπουλος +5 σε 20 λεπτά
Manimal
Έπρεπε η διαφορά να πάει κοντά στους 20 για να καταλάβει ο Πρίφτης ότι αφενός ο Κολέ τον χτυπάει στην ταχύτητα και αφετέρου οι διαιτητές δεν αφήνουν τις επαφές, ώστε καθιστούν αδύνατο το physical game με το οποίο προσπάθησε να προσεγγίσει το ματς. Πολύ τυχερός που γλίτωσε το βατερλό.
SteelGandalf
Θα συμφωνήσω με όλους σας. Ειδικά εκείνος ο Dragicevic στις περισσότερες περιπτώσεις θυμίζει πρώην μπασκετμπολίστα...

Αναπολώ τον, κλάσεις καλύτερο του, Jake Cohen!
SkiesOfAzel
Ο Ντραγκίσεβιτς παίζει σίγουρα χάλια, αλλά δε φταίει μόνο αυτός. Αυτός και άλλοι από τους παίκτες μας απλά δεν είναι τα κατάλληλα υλικά για το μπάσκετ που θέλει και ξέρει να παίζει ο κόουτς. Φυσικά αυτό το βλέπει και ο ίδιος ο Πρίφτης και προσπαθεί να προσαρμόσει το παιχνίδι του αλλά δεν τον βοηθούν και οι συγκυρίες.

Ο Ντραγκίσεβιτς θέλει ένα έξυπνο αθλητικό πεντάρι δίπλα του για να αξιοποιηθεί. Ο μεν Μπάκνερ δεν είχε καθόλου μπασκετική ευφυΐα για να τον καλύψει σωστά στην άμυνα ή να του δημιουργήσει χώρους για ποστ στην επίθεση με την κίνηση του. Από την άλλη, ο Τζάκσον που μπορεί να κάνει πολύ καλύτερα αυτά τα πράγματα παίζει πολύ λίγο γιατί δεν έχει μάθει ακόμα να διαχειρίζεται τα φάουλ.

Αυτά όμως συμβαίνουν όταν είτε λόγω τραυματισμών, είτε λόγω άστοχων επιλογών μεταβάλλεται συνέχεια το ρόστερ σου. Δυστυχώς με τις ατυχίες και τα λάθη που έγιναν φέτος είναι αδύνατον να σωθεί η χρονιά. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε φέτος είναι να μάθουμε από τα λάθη μας.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.