Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Β' ΕΣΚΑ - Α' ΟΜΙΛΟΣ 2016-17
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Υπόλοιπα Ανδρικά Πρωταθλήματα > Ε.Σ.Κ.Α.
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6
ADMIRAL14
QUOTE(ADMIRAL14 @ Apr 28 2017, 12:59 ) *
Μ' αυτα που συμβαινουν δεν αντεξα και λυνω τη σιωπη μου, θελω να δωσω θερμα συγχαρητηρια στον Ο.Φ.Ηρακλειου για το απολυτα δικαιο πρωταθλημα που κατεκτησε κοντρα σε "θεους και δαιμονες", η νικη μεσα στην Κηφισια με διαιτητικο διδυμο Σκουτα και κυριως Ορφανου(ξερεις εσυ κυριε Σγουριτσα) ηταν ενα μικρο θαυμα, η καλυτερη ομαδα(παρεα στο επιπεδο της Β εσκα) ειναι αυτη που κερδιζει στο τελος.

επειδη καποιοι δεν εχουν καλη μνημη ας τους θυμησουμε πως καποιες ομαδες κανουν πρωταθλητισμο και παροτι παιζουν με παικτη παραπανω δεν μπορουν ν ανεβουν... επεσαν οι μασκες... http://ebasket.gr/2017/05/kati-epexe-me-to...rfano-emmanouil
Gkos
Στην Α ΕΣΚΑ ο Τυφώνας που επικράτησε δικαια με 63-49 του (τραγικότατου) ΓΣ Κηφισιάς.
Πολυ χαμηλό το επίπεδο πάντως.
Πρώτη φορά είδα αναμέτρηση του ομίλου,έπεσα στην περίπτωση λογικά.
Αναλυτικά ο gspara
ΣΟΥΛΗΣ
Βρωμιά, βρωμιά, βρωμιά και σιχαμάρα....
Reignman40
Στο επιμύθιο το ματς κάποια γενικά συμπεράσματα.

1ον Επιβεβαιώνεται μεγάλη διαφορά στο επίπεδο των δύο ομίλων. Κατ εμέ ο Πολυνίκης πχ που ηταν έκτος στο β όμιλο, χτυπούσε απευθείας άνοδο αν έπαιζε στον εν λόγω όμιλο. Ακόμα και μια μπασκετική έμπειρη ομάδα τύπου ΕΦΟΑ θα έπαιζε του πάντες στα ίσια σε τέτοιου τύπου πλέι οφ.

2ον Είδα μόνο το χθεσινό ματς της σειράς και ένα ματς ανάμεσα τους στη regular στο Ζηρήνειο, στην κόντρα του παλιού με το νέο εννοώ σε ηλικιακή διαφορά των ρόστερ Τυφών ( 33+ σε ηλικία το μεγαλύτερο κομμάτι του rotation του Τυφώνα) και Κηφισιά ( με μεγαλύτερο παίκτη στα 30 αν δεν κάνω λάθος). Πάντα κερδίζουν οι μεγάλοι... Είναι κακό? Όχι αλλά είναι κομμάτακι προβληματικό για το άθλημα σφαιρικά και για την αναπτυξιακή του προοπτική. Δηλαδή και σε άλλες τις κατηγορίες της Έσκα βλέπω μια φουρνιά παικτών εποχής Γκάλη δηλαδή από 75-85 χονδρικά να παίζει ακόμα να κουβαλάει ομάδες να τις σώζει και να τις ανεβάζει. Από εκεί και πέρα το χάος πλην ελαχίστων εξαιρέσεων. Ο μέσος όρος αγωνιστικής απόδοσης σε ταλέντο mentality όρεξη κλπ έχει πέσει κατακόρυφα πλην ελαχίστων εξαιρέσεων. Σίγουρα οι λόγοι ίσως έιναι πολλοί κοινωνικοί οικονομικοί κλπ για αυτή τη γενιά αλλά χωρίς να παίρνω θέση υπερ της μιας ή της άλλης γεννιάς αυτό που βλέπω είναι πως όταν αποσυρθεί και ο τελευταίος της παλιάς φρουράς παικτών της ΕΣΚΑ το επίπεδο θα πέσει κατακόρυφα σε μέσο όρο. Και όσοι ταλαντούχοι παίκτες θα βγαίνουνε όπως βλέπουμε και τα τελευταία χρόνια κάνουν γρήγορα το άλμα(παρατόλμο βγήκε σε πολλούς) για εθνικές κατηγορίες κάτι που παλιά λόγω τεράστιου ανταγωνισμού δεν ήταν τόσο εύκολο. Ας δουν η Εσκα και το κάθε σωματείο τι μπορεί να προσφέρει σε αυτό το ζήτημα για τα επόμενα χρόνια.

3ον Βλέποντας πιο πολύ τον άλλο όμιλο και έχω και μια εικόνα και από αυτόν αλλά και από άλλες κατηγορίες και σε συνδυασμό με το παραπάνω μου συμπέρασμα διακρίνω με όρους ανθρωπογεωγραφίας τα εξής στην ΕΣΚΑ. Οι περίσσοτερες ομάδες της ΕΣΚΑ που είναι στο Κέντρο δεν έχουν ανθρώπινο δυναμικό σε μεγάλη κλίμακα να στελέχωθουν τα ρόστερ άρα μάλλον υπάρχει θέμα λειψανδρίας εκεί. Στα Βόρεια υπάρχει ένα ανθρώπινο δυναμικό διαφορών γεννεών με κυριάρχη τη παλιά φρουρά που ανακλυνώνεται μεταξύ των σωματείων στα Βορεία και ίσως κάποιες λίγες εξαιρέσης στελέχωσης από ακαδημίες. Στα Μεσογεία κυριάρχει ο νόμος του χρήματος δλδ συνήθως αν έχεις θα πάρεις μισθοφόρους και θα φτάσεις και Α2 αλλιώς ή θα δεις ρόστερ με 40+ ,ή με ντόπιους πιτσρικάδες (που το δεύτερο είναι ίσως και το καλύτερο αν και δεν γίνεται βάσει στρατηγικής απλά δεν υπάρχει χρήμα). Και τέλος στα Δυτικά μόνο μου φαίνεται σε ερασιτεχνικό επίπεδο να διατήρειται μια αίγλη του παλιών εποχών του μπάσκετ. Εκεί και χρήμα πέφτει το ειδά ακόμα και σε σωματεία Γ ΕΣΚΑ. Και δεξαμενή παιχτών μεγάλη υπάρχει σε σχέση με τις άλλες περιοχές της Αθήνας και τέλος και ταλεντάκια διαφορών ποιότητας βγαίνουν και παίζουν ρόλο στις ομάδες τους.

Αυτά και καλοκαίρι να έχουμε!
Gkos
QUOTE (Gkos @ May 23 2017, 23:43 ) *
Αναλυτικά ο gspara


Απαξιει μαλλον ο Θοδωρης 😂
Δεν του εδωσε το ερεθισμα η αναμετρησηwink.gif

Παντως να πουμε οτι το γηπεδο ηταν φισκα (δεν ειναι και μικρο) με πολλους ορθιους !
Vasilis_Ps
ΤΟ ΟΙΟΝ ΑΓΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΣΚΑ ΝΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 2017-18.
Στα πλαίσια της συμπλήρωσης του ροστερ μας πραγματοποιούμε στο κλειστό του Αγίου Στεφάνου (τοποθετήθηκε παρκέ τον Δεκέμβριο)
ΑΝΟΙΚΤΕΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ 7μμ για γεννηθέντες 1997-1998-1999.
Τηλ. Επικοινωνίας : 6972 133572, 6999 991314.
Gkos
Το ποσο με εκνευριζει οταν καποιος δεν σεβεται το φορουμ και γραφει το ιδιο ποστ σε 35 μερη,δεν λεγεται....😡
Vasilis_Ps
QUOTE(Gkos @ May 25 2017, 11:46 ) *
Το ποσο με εκνευριζει οταν καποιος δεν σεβεται το φορουμ και γραφει το ιδιο ποστ σε 35 μερη,δεν λεγεται....😡

Με συγχωρείς για τον εκνευρισμό σου που δεν ήταν στόχος μου. Απλά νομίζω ότι όποιος μπαίνει στο forum δεν επισκέπτεται όλες τις κατηγορίες. Όταν μια ομάδα θέλει να προσελκύσει παιδιά να παίξουν μπάσκετ και θέλει να απευθυνθεί σε ένα ευρύτερο κοινό τόσο τρομερό είναι που το γράψαμε σε 8 κατηγορίες? Πόσο μάλλον που προσωπικά και αν έχω σεβαστεί το forum ακόμη και όταν θα έπρεπε να απαντήσω σε σχόλια. Πάντως η ανάρτηση είναι θετικού και αναπτξιακού περιεχομένου και όχι κατηγορίες και πικρόχολα σχόλια που έχουμε δει κατά καιρούς και θα έπρεπε να σε χαροποιεί όχι να σε εκνευρίζει.
Και πάλι όμως ζητώ συγνώμη από όσους ενοχλήθηκαν.
Η πρόσκληση στις ανοιχτές προπονήσεις ισχύει και θα μας χαροποιήσει η συμμετοχή παιδιών που θέλουν να παίξουν μπάσκετ!
komazec
QUOTE (Vasilis_Ps @ May 25 2017, 12:56 ) *
Με συγχωρείς για τον εκνευρισμό σου που δεν ήταν στόχος μου. Απλά νομίζω ότι όποιος μπαίνει στο forum δεν επισκέπτεται όλες τις κατηγορίες. Όταν μια ομάδα θέλει να προσελκύσει παιδιά να παίξουν μπάσκετ και θέλει να απευθυνθεί σε ένα ευρύτερο κοινό τόσο τρομερό είναι που το γράψαμε σε 8 κατηγορίες? Πόσο μάλλον που προσωπικά και αν έχω σεβαστεί το forum ακόμη και όταν θα έπρεπε να απαντήσω σε σχόλια. Πάντως η ανάρτηση είναι θετικού και αναπτξιακού περιεχομένου και όχι κατηγορίες και πικρόχολα σχόλια που έχουμε δει κατά καιρούς και θα έπρεπε να σε χαροποιεί όχι να σε εκνευρίζει.
Και πάλι όμως ζητώ συγνώμη από όσους ενοχλήθηκαν.
Η πρόσκληση στις ανοιχτές προπονήσεις ισχύει και θα μας χαροποιήσει η συμμετοχή παιδιών που θέλουν να παίξουν μπάσκετ!

οκ φίλε αλλά μη το ξαναγράψεις. Το καταλάβαμε. Δεν παύει να είναι πολύ σπαστικό.
Gkos
QUOTE (Vasilis_Ps @ May 25 2017, 12:56 ) *
Με συγχωρείς για τον εκνευρισμό σου που δεν ήταν στόχος μου.



Όλα καλά !
Gkos
Κηφισιά 68
Νήαρ Ηστ 59 σε μια πολυ ενδιαφερουσα αναμετρηση!
Gkos
ΓΣ Κηφισιάς-Νηαρ Ηστ 68-59(20-17,25-35,43-50,68-59)

Βρέθηκα σήμερα  στο μπαράζ κατάταξης και προτεραιότητας(μπας και αδειάσει καμιά θέση) ανόδου στην Α ΕΣΚΑ μεταξυ των δυο τρίτων των ομίλων, ΓΣ Κηφισιάς(τυπικά γηπεδούχος)  και Νήαρ Ηστ.

Ο λόγος πρακτικά  ήταν ότι γήπεδο είναι δίπλα μου(γέλια)  συν ότι ήθελα να ξαναδώ τον Τριποδάκη Φ.(Φώτη;Φάνη ; )  που όλοι μου λέγανε  καλά λόγια αλλα στο ματς που τον είδα εγώ στο Ηράκλειο  ήταν ασορτί με την εμφάνιση της ομάδος του,χάλι μαύρο δηλαδή(όσοι νομίζουν πως υπερβάλλω ας μιλήσουν με κανάν παρόντα την Τρίτη-μέτριοι να ήταν θα είχαν νικήσει Τυφώνα που διασύρθηκε σημερα βλέπω) .
Φυσικα να δουμε και την Νήαρ Ηστ που έδωσε μεγάλες μάχες με την Αχαρνής πριν υποκύψει και χάσει την απευθείας άνοδο .

Αυτό που δεν περίμενα ήταν ο λιγοστότατος κόσμος.

Όταν έγινε το τζάμπολ ήμασταν μετρημένα 20 άτομα στην κερκίδα(13 συν 7 που μπήκαν την ώρα εκείνη).
Τελικά μαζευτήκαμε καμιά 60αρια αλλά καμιά σχέση με ότι περίμενα .
Καταλαβαίνω να υπάρχει μια απογοήτευση,μα που πήγε ο κόσμος του ΓΣ που είχε γεμίσει το μισό γήπεδο στο Ηράκλειο;
Που ήταν ο κόσμος της Νήαρ Ηστ που έκανε καυτή την Καισαριανή ;

Μακρυγόρησα με τις εισαγωγές.

Στα του αγώνα ,με εξαίρεση την Β περίοδο ,οι πράσινοι ήταν καλύτεροι και νίκησαν δίκαια.
Κορυφαίος του παρκέ ο Τριποδάκης που ήθελε να μου δώσει απαντήσεις λογικά😂

Ο ΓΣ ξεκίνησε πιο καλά και  πήρε κεφάλι για να προσπεράσει με 8-9 η Νήαρ   με τρίποντο του Χατζηκωστή στο 5'
,και να ξαναπαρει 16-17 με τον ίδιο παίκτη  για να φτάσουμε στο  20-17 της περιόδου με φόλοου του 13 (Τσιάπας λογικα από τους ποντους που βλέπω ) !
Μεταμορφωμενη στην β περίοδο η Νήαρ με τρομερή άμυνα και 5-18 επιμερους σκορ.
21-26 στο 15'  και ταιμ άουτ εσπευσμένα ο Μπιλαλης,ενω στο 17' 21-32 με νέο τριπ του Χατζηκωστη για να φθασουμε στο σκορ ανάπαυλας(25-35) με νέο τριπ της Νήαρ Ηστ.

Να πω την αμαρτία μου,στο α μέρος  δεν πολυπρόσεχα, καθοτι με βασάνιζαν πολλές σκέψεις.

Να πάω το πρωί στο σπίτι να πάρω κανά δυο μπουφανάκια μιας και @@μήθηκε ο καιρος;
Αλλά πρέπει να πάω και σούπερ μάρκετ.
Άρα θα πάω το απόγευμα να δω τον Αντρέα στο ΚΑΤ.
Αλλα έχω υποσχεθεί πως θα πάω και σε μια προπόνηση το απόγευμα.
Και πότε θα πάω για τρέξιμο ,τα μεσάνυχτα ;
Προβλήματα που έχει ο κόσμος,βλέπετε ;

Στο τρίτο 10λεπτο μέχρι το 24-25' δεν είχαμε τρομερες συγκινήσεις μέχρι που αποφάσισα να τραβήξω κανα βιντεάκι.
Μάλλον με είδε και ο (απαρατήρητος ως τότε) Τριποδάκης και αφήνιασε με εντυπωσιακά σόλο.
Στο 37-43 εχει δυο σούπερ ευκαιρίες ο ΓΣ ,με τριπ που μπήκε και βγήκε και εξ επαφης άστοχο δίποντο,η Νήαρ ξεκόλλησε λίγο για το 39-48
και φθάσαμε στο 43-50 του 30' με τους κόκκινους να αντέχουν.
Στην τελευταία περίοδο υπήρχε μια μόνο ομάδα στο παρκέ αφου η λίγο γερασμένη και με λίγες λύσεις Νήαρ, κατέρρευσε.
50-50 στα πρώτα  2,5 λεπτά της περιόδου με Λαμπρόπουλο να πυροβολεί,55-50  στο 36' με συνεργασια  Τριποδακη και Πολυδώρου, 58-50  με τριπ απο την κορυφή για Τριποδακη με την Νηαρ να εχει μείνει άποντη και να  μην μπορει να βάλει ουτε βολή (0/4 στην περίοδο) .
60-53 με 2' να απομένουν ακριβώς.
Με δυο παίκτες να έχουν αποβληθεί με 5 φάουλ και το πολύ μικρό ροτέισον που έχει η Νήαρ ήταν πολύ δύσκολο να αντιδράσει(δεν ξέρω για τα άλλα ματς ,μα σε αυτό είχε 4 μην πω 5 μικρους στην 12άδα-μικρούς διακοσμητικους εννοω όχι μικρους που παίζουν).
Κατι φάουλ και κατι βολές και φθάσαμε στο τελικό 68-59.

*Πολύ έντονος εκνευρισμός στην κερκίδα της Νήαρ με την εικόνα του β ημ (μην γίνω κουτσομπόλης για το τι άκουγα),πρέπει να έχασε πολλούς πόντους ο προπονητής της ομάδος.

*Τρομερή αστοχία στις βολές από αμφότερες τις ομάδες.

Και να πω για τον Τριποδάκη(πάντα για τον Φ. αναφέρομαι):
Εντυπωσιακότατο κορμί,η  Αμερικάνικη παιδεία του φαίνεται και κει και στο πως τρέχει στο ανοιχτό γήπεδο(ναι ξεχνιέται,κάνει κάτι βηματάκια,τα είδα) όπου ειναι απόλαυση.
Στέκεται στην Β Εθνικη άμα θέλει για ένα 10λεπτο και βλέπουμε  πόσο θα δουλέψει για παραπάνω.
marousara
Φίλιππο τον λένε, είναι πολύ καλός παίχτης(αν και όχι αντικειμενικός καθώς ήμασταν συμμαθητές)
Ήταν στην Αμερική με πολλές προοπτικές δεν ήξερα καν ότι γύρισε Ελλάδα, νομίζω μπορεί άνετα να παίξει σε εθνικές κατηγορίες,
ήταν και στην εθνική νέων.
Gkos
Oυτε το όνομα δεν πέτυχα 😂

Μαρουσάρα μπορεί ; 😜
marousara
QUOTE (Gkos @ May 30 2017, 11:03 ) *
Oυτε το όνομα δεν πέτυχα 😂

Μαρουσάρα μπορεί ; 😜

Αν εννοείς αν μπορεί να είναι στο ρόστερ του Αμαρουσίου στην Α2 την νέα χρονιά σίγουρα μπορεί, αλλά είναι κάτι θεωρητικό.
Εδώ δεν ήξερα καν ότι γύρισε Ελλάδα, δεν γνωρίζω τι σχέδια έχει για του χρόνου!
Gkos
Προφανως ρωτουσα θεωρητικα φιλε μου !
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.