Χωρίς να λάβω υπόψη την 1η αγωνιστική του 2ου γύρου θα δώσω ένα προφίλ της κάθε ομάδας, τι είδαμε και τι μπορεί να δούμε στον δεύτερο μισό του πρωταθλήματος (ή και να μην δούμε).
ΧΑΡΑΥΓΙΑΚΟΣ (10-0)Τελείωσε αήττητος. Νομίζω αυτό τα λέει όλα. Παρόλα αυτά, έγινε απομάκρυνση του προπονητή του. Συνήθως αυτό γίνεται όταν μία ομάδα δεν πάει τόσο καλά. Μπαίνει φαβορί για την απευθείας άνοδο καθώς απέχει ήδη 2 νίκες από τον δεύτερο. Δεν σε τρελαίνει το μπάσκετ που παίζει όμως έχει συνοχή στο παιχνίδι του. Δεν θα τρέξει τόσο στο ανοιχτό γήπεδο, κυρίως σετ. Όλα ξεκινούν και τελειώνουν στον Κωσταλέτο. Ο πολύμπειρος άσσος του Χαραυγιακού είναι το βαρόμετρο της ομάδας μαζί με το 4αρι (#11). Νομίζω πως στον δεύτερο γύρο ίσως να έχει απώλειες και κάτι μου λέει ότι δεν θα κάνει πάρτι. Δίκαια πάντως ο τίτλος του πρωταθλητή χειμώνα.
ΝΕΟΙ ΒΥΡΩΝΟΣ (8-2)Απολαμβάνουν την μοναξιά της δεύτερης θέσης. Με μεγάλη σταθερότητα στο παιχνίδι τους. Έδρα που δεν περνάς εύκολα και φυσικά βάθος πάγκου. Ομάδα που μπορεί να τρέξει αλλά και να πάει και σε πιο σετ παιχνίδι. Πήρε όλα τα ντέρμπι εκτός Χαραυγιακού και έδειξε χαρακτήρα. Στον δεύτερο γύρο έχει αρκετά εκτός έδρας ντέρμπι αλλά και πάλι νομίζω πως έχει και καλές διαφορές από τα πρώτα παιχνίδια οπότε δεν νομίζω να κινδυνέψει ιδιαίτερα. Θα διεκδικήσει την 1η θέση και νομίζω ότι κατά 99% θα είναι στα Play Off ανόδου.
ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ (6-4)Πολλά ειπώθηκαν στην αρχή της χρονιάς. Μπάτζετ,παίχτες και άνοδος απευθείας. Προς το τέλος του πρώτου γύρου βελτίωσαν κάπως την θέση του όμως νομίζω πως και οι ίδιοι θα περίμεναν την ομάδα τους πιο πάνω θέση. Δεν έδειξαν σταθερότητα και νομίζω πως είναι ένα κλικ κάτω από τις ομάδες που έχουν από πάνω τους. Ήτανε τουλάχιστον τυχεροί και πήρανε τον αποδεκατισμένο Θωμά οπότε πήρανε και ένα ντέρμπι. Ομάδα με κύριο κορμό έμπειρους παίχτες που έχουν εικόνες από πιο πάνω κατηγορίες. Προτιμούν το σετ παιχνίδι και θα πάνε στο ξύλο. Αν τους τρέξεις δεν μπορούν να παίξουν σε ψηλό τέμπο όμως σχεδόν καμία ομάδα δεν τα κατάφερε να το κάνει. Όσες το κάνανε κερδίσανε και σχετικά εύκολα. Πρόβλεψη μου πως θα μπούνε Play Off ίσως όμως και την τελευταία στιγμή. Υστερούν και αυτοί σε βάθος...
ΑΓΙΟΣ ΘΩΜΑΣ (6-4)Άσχημο τελείωμα πρώτου γύρου και ήττα σοκ από τον Αθλητή μέσα στην έδρα τους. Ομάδα για το καλύτερο και το χειρότερο. Έχει χάσει όλα τα ντέρμπι και το ότι δεν ήταν πλήρης σε αυτά τα παιχνίδια δεν αποτελεί δικαιολογία. Στο τρέξιμο μαζί με τους Νέους ίσως από τις καλύτερες ομάδες του ομίλου. Δεν θα πάνε τόσο στο σετ. Ο δεύτερος γύρος αποτελεί αίνιγμα για το πως θα παρουσιαστούν. Κάτι μου λέει ότι θα είναι καλύτεροι συν ότι πλέον έχουν και όλα τα ντέρμπι με τους από πάνω στην έδρα τους. Νομίζω θα μπούνε Play Off και κάτι μου λέει ότι θα τερματίσουν πιο ψηλά από ότι είναι τώρα.
ΓΣ ΑΡΙΩΝ (6-4)Δεν ξεκίνησε καλά την χρονιά όμως στην συνέχεια έκανε νίκες που αυτήν την στιγμή τον βάζουν υποψήφιο για play off. Έχει κρατήσει τον περσινό του κορμό για αυτό και έχει αρκετά μεγάλη συνοχή σαν ομάδα. Θα τρέξει όποτε βρει ευκαρία αλλά θα πάνε περισσότερο σετ παιχνίδι και ξύλο. Για να χάσει τα Play Off νομίζω πρέπει να γίνουν όργια, παρόλα αυτά στον δεύτερο γύρο πρέπει να κάνει μεγάλες νίκες αν θέλει να μείνει σε τροχιά γιατί έχει αρκετούς από πίσω που σίγουρα θα τον κυνηγήσουν. Δεν νομίζω πως μπορεί να πάει ψηλότερα βαθμολογικά όμως ποτέ δεν ξέρεις.
ΠΑΟ ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΑΘ.ΔΑΦΝ. (5-5)Προσπαθεί να παίξει ένα στυλ μπάσκετ με πολύ ανοιχτό γήπεδο, όμως υστερεί αρκετά στο μακρινό σουτ και όσες φορές πήγε να το κάνει αυτό με ομάδες που είναι πιο πάνω βαθμολογικά δεν του βγήκε. Θα παλέψει να μπει Play Off με κύριο χαρακτηριστικό την έδρα του. Είναι σε απόσταση βολής από τα μπαραζ όποτε αν δεν διαλυθούν τώρα τις γιορτές νομίζω πως αν παίξει με περισσότερο μυαλό και λιγότερο ένστικτο θα μπορέσει να διεκδικήσει κάτι καλύτερο. Δίκαια στην θέση που είναι. Πρόβλεψη για τον δεύτερο γύρο νομίζω στην ίδια θέση.
ΑΘΛΗΤΗΣ (5-5)Ομάδα που σου αρέσει να την βλέπεις. Νεανικό σύνολο που τρέχει και σουτάρει. Νομίζω η έκπληξη του ομίλου. Ούτε οι ίδιοι πρέπει να περίμεναν να είναι τόσο ψηλά. Έκαναν μεγάλες νίκες και τα βράδια που τους μπήκανε τα σουτ δεν χάσανε κανέναν παιχνίδι. Βαρόμετρο επιθετικά ο Ζιάκας από την περιφέρεια. Ομάδα που όπου και να είναι στο τέλος της σεζόν ήδη έχουνε κάνει υπέρβαση. Με λίγη τύχη γιατί οχι και Play Off. Νομίζω πως θα τελειώσουν με θετικό πρόσημο νίκες/ήττες.
ΠΑΚ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ (5-5)Στην αρχή της σεζόν όλοι λέγανε για φαβορί. Ύστερα από 3 αγωνιστικές ήτανε ήδη στο 1-2 και κυνηγούσε. Κατάφερε στην πορεία να το φέρει κάπως. Σίγουρα θα ήθελε να βρίσκεται πιο ψηλά. Ομάδα που πάει στο σετ και παίζει ξύλο. Αρκετά νεανικό σύνολο που μπορεί την μέρα που δεν θα προσέξεις να σου κάνει ζημιά. Τους περιμένω σίγουρα πιο πάνω στον δεύτερο γύρο γιατί δεν είναι κακιά ομάδα. Πληρώνουν το άσχημο ξεκίνημα. Στόχος είναι τα Play Off. Ότιδηποτε άλλο θα ήτανε αποτυχία. Επίσης μην ξεχνάμε και το -3 που έχει από την αρχή της χρονιάς.
ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΑΓ.ΒΑΡΒΑΡΑΣ (1-9)Δεν θα χάσει εύκολα και δεν είναι εύκολη λεία για καμία ομάδα που θα πάει ασόβαρη. Νεανικό σύνολο εφήβων κυρίως που αποκομίζει εμπειρίες από την συγκεκριμένη κατηγορία. Της λείπουν οι έμπειροι παίχτες για αυτό έχει χάσει και 3-4 παιχνίδια για μικρή διαφορά. Ίσως να μπορούσε να έχει 1-2 νίκες παραπάνω. Περισσότερο σετ παιχνίδι αλλά και στο ανοιχτό γήπεδο αν τους το επιτρέψεις θα τρέξουν. Όπως είναι φυσιολογικό δεν θα πάνε στο ξύλο. Συμπαθητική ομάδα. Δεν νομίζω να πάει ψηλότερα για φέτος.
ΑΚΑΔΗΜΙΑ 2008 (3-7)Έχουν το -3 από την αρχή της χρονιάς για αυτό και είναι τόσο κάτω. Δεν έχουν κάτι το σπουδαίο ούτε σου γεμίζουνε το μάτι όμως εύκολα μπορούνε αν τους υποτιμήσεις να σου κάνουν ζημιά. Ομάδα χωρίς βάθος που πάει στο σετ παιχνίδι. Ίσως τερματίσουν μία θέση παραπάνω στον δεύτερο γύρο.
ΑΟ ΤΡΕΙΣ ΑΣΤΕΡΕΣ 89 (0-10)Το 2018 κλείνει και φεύγει μαζί του και μία κάθοδος και από την Γ' στην Δ'. Για τους Αστέρες που δεν κατάφεραν να κάνουν νίκη δεν υπάρχουν και πολλά να πούμε. Ομάδα με μικρό ροτέισον. Κάποιους γνώριμους παίχτες από πάντα που βρίσκονται εκεί (#7 ο μπομπέρ, το #4 ο άσσος τους) και προσπαθούν και παίζουν για την χαρά του αθλήματος. Μπράβο στα παιδιά που ακόμα και με το 0-10 κατεβαίνουν και τουλάχιστον ξεσκάνε. Νομίζω το 2019 θα τους φέρει και την πρώτη τους νίκη. Δεν νομίζω ότι θα τερματίσουν πιο πάνω όμως σίγουρα θα κάνουν κάποια νίκη.
Καλά Χριστούγεννα σε όλους τους παίχτες,προπονητές,παράγοντες κτλ και υγεία σε εσάς και τις οικογένειες σας !!!