Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Βασίλης Σπανούλης vs Goran Dragic
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Ευρωπαϊκό μπάσκετ
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
j-kidd13
QUOTE(Dancing Madly Backwards @ Feb 11 2014, 10:26 ) *
Προφανώς ο συλλογισμός δεν είχε ιδιαίτερο νόημα γιατί νομίζω πως η σύγκριση που έκανες περί Α' , Β' Εθνικής είναι εξαιρετικά άτοπη. Αλλά και να τον βάλω σε σοβαρό πλαίσιο αυτό που λες είναι το λιγότερο τραβηγμένο.

Τον συλλογισμο μπορεις να τον βαλεις οπως θες,εγω ηθελα να αποδωσω την διαφορα επιπεδου στο που παιζει ο ενας και που ο αλλος.Ολα αυτα βεβαια υπο το πρισμα οτι εξακολουθω να λεω οτι δεν ειναι ιδιαιτερα λογικη μια συγκριση των 2.Αυτο που ειπε ο παρισινος ειναι πιο ευστοχο παραδειγμα.Τεσπα μπλεξαμε τα μπουτια μας με τα ποδοσφαιρα!
Υπαρχουν παρα πολλες μεταβλητες που πρεπει να λαβουμε υπ οψιν σε μια τετοια συγκριση.
Το βαρος και η πιεση που νοιωθουν απο την ομαδα τους,οι προοπτικες διακρισης,το πως γυμναζεται ο ενας και πως ο αλλος,οτι ο ενας βγαζει 82 ματς ανα 3ημερο(υποθετικα),οτι αλλο στυλ μπασκετ εδω αλλο εκει,κλπ κλπ κλπ...
phoenix_93
Οθέλλα Χάρινγκτον ή Αλφόνσο Ρέγιες;
NKoulaf
Γιατί εμένα το "κάθε φορά που παίζει σε κοινή διοργάνωση τα πάει εξαιρετικά" μου φέρνει στο νού κάτι Βαζέχα και κάτι Ριβάλντο, που το πιστεύω μια χαρά ότι δέν είχε η Έβερτον ή η κάθε εβδομοένατη ομάδα της πρέμιερ λίγκ καλύτερο στην θέση τους κάθε χρόνο? Είμαι προκατειλημένος γιατρέ μου η άσχετος με τα ποδοσφαιρικά, μιλάω για άλλες εποχές και όλα αυτά? Όποιος δεν είναι προκατειλημένος, αν μπορεί, να μου πεί την ελληνική ομάδα με την "εξαιρετική" παρουσία στο ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια και τους καλύτερους παίκτες του 7ου η 9ου στην βαθμολογία της Πρέμιερ Λίγκ όταν έπαιζαν ο Βαζέχα και ο Ριβάλντο, μου αρέσει το ποδόσφαιρο αλλά δεν το πολυξέρω.

Το ΝΒΑ έχει ανατολή και δύση, να βάλουμε που έχουν τερματίσει οι Σανς την τελευταία 5αετία σε όλο το ΝΒΑ και να δούμε με ποιά ομάδα της Πρέμιερ λίγκ να συγκρίνουμε?

Έντιτ:Μία Φούλχαμ σε ποιά κατηγορία παίζει είπαμε?
Quincy
QUOTE(TakeshyKurosawa @ Feb 11 2014, 08:17 ) *
Εν ολίγοις να πάμε να βγάλουμε τον Σπανούλη λίγο επειδή απέτυχε να παίξει sto NBA και δεν επέμεινε, σε αντίθεση με τους Σάρας, Ναβάρο που έπιασαν αν λάβεις υπόψην τη διαφορά επιπέδου αυτών των παιχτών με τον Σπανούλη στη φάση της ζωής τους που έκαναν το βήμα για το NBA, όπου ο Μπιλ ακόμα ήταν ένα τίποτα μπροστά σε αυτούς, εμένα μου φαίνεται εντελώς άτοπο επιχείρημα. Εκτός βέβαια αν για μερικούς ο Σπαν του 2005-2006 με τον Σάρας του 2004-2005(τελευταία Ευρωπα'ι'κή σεζόν πριν φύγει) και τον Ναβάρο του 2006-2007 είχαν τις ίδιες αξιώσεις για να πετύχουν.



Κανείς δεν βγάζει ΛΙΓΟ τον Σπανούλη. Τον Ντράγκιτς "βγάζουμε περισσότερο" όσοι το κάνουμε τέλος πάντων, και δεν καταλαβαίνω γιατί σας χαλάει τόσο πολύ αυτό. Δηλαδή ή κορυφαίος των κορυφαίων ή Χαρίσης;

Ακόμα και για τον Ναβάρο και τον Σαρας που λες εγώ δεν θα τους έβαζα ποτέ πάνω από το Σπαν λόγω της καριέρας τους στο ΝΒΑ. Το έπιασαν είναι σχετικό, ο Σαρας είχε 6-7 πόνους μ.ο. σε 2 χρόνια και σίγουρα όχι ρόλο ηγέτη ενώ ο Ναβάρο αν και είχε καλά νούμερα στο Μεμφις η ομάδα του έκανε ένα σκασμό ήττες, αν έμενε λίγο παραπάνω ίσως να μιλούσαμε με άλλη βάση.

Η σύγκριση γίνεται μεταξύ των καλύτερων στην κάθε ομάδα η οποία έχει κάποια επιτυχία/καλή πορεία. Όχι του Σπανούλη με τον Ντεκολο πχ.

Αυτή τη στιγμή στο ΝΒΑ βρίσκονται μόλις 5 Ευρωπαίοι που μπορούν (υπό συνθήκες μερικοί) να χαρακτηριστούν leaders στην ομάδα τους (οι 3 είναι και 2.10κάτι btw), γι αυτό διαφωνώ στο ότι "δεν έχει καταφέρει τίποτα μέχρι τώρα στην καριέρα του ο Ντράγκιτς και τώρα παλεύει να κάνει κάτι". Και για μένα αυτό είναι πιο σημαντικό από τίτλους στην EL που πήραν τόσοι και τόσοι. Προσωπική άποψη πάντα, και δέχομαι φυσικά το αντίθετο
yorgos
QUOTE
Νομιζω οτι η περιπτωση μας ειναι περισσοτερο σαν να συγκρινουμε ποδοσφαιριστη κλασης στην καλυτερη ομαδα της σουπερλιγκας της ελλαδας που τα εχει παρει ολα στην ελλαδα και που καθε φορα που παιζει σε κοινη διωργανωση (Τσ.λ) τα παει εξαιρετικα, σε σχεση με τον καλυτερο ποδοσφαιριστη μιας μετριας ομαδας της πρεμιερ λιγκ. Νομιζω οι περισσοτεροι θα διαλεγαν τον πρωτο αν και χωραει συζητηση.


A μπράβο, οι διαφορές μας έγκειται σε αυτό: πόσο μεγάλη είναι η διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα στις δύο λίγκες. Για μένα είναι πολύ μεγαλύτερη η διαφορά ΝΒΑ/Ευρωλίγκας από Σουπερλίγκα/Πρέμιερ. Και είναι διότι πολλοί τελευταίοι άσημοι παίκτες του ΝΒΑ έρχονται στην Ευρώπη και γίνονται dominant, όταν πολλοί dominant της Ευρώπης πάνε απέναντι κι έχουν δυσκολία στο να βρουν 2' συμμετοχής. Αρκετοί Έλληνες έχουν παίξει στην Πρέμιερ και με αξιώσεις. Κανείς Έλληνας δεν έχει παίξει σοβαρά στο ΝΒΑ, ο πρώτος που θα το κάνει -αν το κάνει- θα είναι ο Γιάννης. Οι άλλοι δύο, καλώς ή κακώς, είναι αμερικάνικα προϊόντα μπάσκετ, χώρια που από τον Καλάθη ακόμη είδαμε απλώς να αρπάζει την ευκαιρία σε λίγα ματς (αλλά κάτι μου λέει ότι έτσι όπως την άρπαξε, έστα μικρά συμβόλαια και ρόλους θα βρίσκει).

Η διαφορά ΝΒΑ και Ευρώπης είναι τέτοια που όταν παίζουν οι γηγενείς των από κει με τους γηγενείς των από δω, το σύνηθες είναι μια τριαντάρα ή αυτό που είδαμε στο φιλικό του ΟΑΚΑ πριν από λίγα χρόνια, δηλαδή παιδιά να παίζουν με άντρες. Ο οποιοσδήποτε έχει παίξει έναν Α χρόνο ακόμη και στην τελευταία ομάδα του ΝΒΑ, θέση στην Ευρωλίγκα έχει, αν όχι και πρωταγωνιστικό. Δεν ισχύει το ίδιο για Πρέμιερσιπ και Ολυμπιακό, δεν μπορεί ο κάθε αναπληρωματικός της τελευταίας ομάδας να σταθεί με τον Ολυμπιακό στο Τσάμπιονς Λιγκ.
QUOTE
Δεν νομιζω οτι το παραδειγμα Α και Β εθνικης στεκει διοτι οι παιχτες τους οποιους συγκρινουμε παιζουν σε διαφορετικες διωργανωσεις χωρις σχεση ιεραρχικη ενω οταν παιζουν σε κοινη διαργανωση βλεπουμε ξεκαθαρα οτι πανω κατω παιζουν στο ιδιο επιπεδο.

Ε όχι, για να γίνει αυτη η σύγκριση θα έπρεπε ο Ντράγκιτς να παίζει στο Ευρωμπάσκετ με συμπάικτες 12 ΝΒΑερ. Πρέπει να είναι τεράστιος παίκτης (επιπέδου Νοβίτσκι) κάποιος ώστε ως μόνος ΝΒΑερ να θριαμβεύσει απέναντι σε μια καλή εθνικη κι ο Ντράγκιτς τέτοιας κλάσης δεν είναι και μάλλον δε θα γίνει και ποτέ. Όταν παίζουν 12 ΝΒΑερ απέναντι σε 12 Ευρωπαίους, το αποτέλεσμα είναι προδιαγεγραμμένο. Ναι,. θαύματα γίνονται, όπως στην Ιαπωνία που ήταν πρωταγωνιστής ο Σπανούλης, αλλά μια φορά στα 100 χρόνια, γι' αυτό τα πανηγυρίζουμε και έτσι.

Και κάτι ακόμη για τις άμυνες που αντιμετωπίζει ο ΝΤράγκιτς: Είναι ο ηγέτης της ομάδας του, άρα και ο πρώτος που προσπαθούν να μπλοκάρουν οι αντίπαλοι προπονητές, βάζοντας πάνω του τον καλύτερο αμυντικό τους γκαρντ. Θέλετε να συγκρίνουμε την ατομική άμυνα του ΝΒΑ με την αντίστοιχη της Ευρώπης; Στρατοσφαιρική η διαφορά. Και μόνο τα φυσικά προσόντα να δεις, είναι αστείο το θέαμα. Απέναντι στη Φενέρ ο Σπανούλης αντιμετώπισε αστείους παίκτες σε σχέση με αυτούς που έχει απέναντί του 3 φορές την εβδομάδα ο ΝΤράγκιτς ακόμη κι όταν παίζει με τη Γιούτα.

Ο βασικός λόγος που οι Ευρωπαίοι δεν τα καταφέρνουν στο ΝΒΑ είναι η έλλειψη σωματικών προσόντων. Τα skills τα έχουν σε αρκετά καλό επίπεδο και βελτιώνονται και πολύ γρήγορα όταν παίζουν με αντιπάλους τους καλύτερους. Όταν έχουν ύψος/δύναμη, τα πάνε μια χαρά, γι' αυτό και είμαστε συνηθισμένοι σε φαινόμενα τύπου Ντίβατς, Ράτζα, Πέκοβιτς, Ρέμπρατσα, Πέτζα, Σπλίτερ (δεν είναι Ευρωπαίος, αλλά καταλαβαινόμαστε), Άντιτς, Μοζγκόφ, Κρστιτς κλπ. Στους κοντούς όμως, τα πράγματα σκουραίνουν, ακριβώς επειδή αυτός που θεωρείται γρήγορος ή δυνατός στην Ευρώπη εκεί είναι τίποτας. Πρέπει να έχεις skills επιπέδου Ναβάρο ή Σάρας για να επιβιώσεις κι αυτά πάλι δε σε κάνουν ούτε Κρις Πολ ούτε Στηβ Νας. Ε, τα skills του Σπανούλη δε φτάνουν σε τέτοιο επίπεδο ώστε να ματσάρουν την έλλειψη φυσικών προσόντων, που ήδη τον φέρνουν σε μειονεκτική θέση σε σχέση με σχεδόν όλους τους γκαρντ του ΝΒΑ.

Και στην πιο καλή του μπασκετική ηλικία να πήγαινε ο Σπανούλης, οι τεχνικές του ατέλειες δε θα "διόρθωναν" το ότι θα ήταν ένας αργός, κοντός, όχι ιδιαίτερα δυνατός γκαρντ στο ΝΒΑ που δεν μπορεί καν να σταθεί με το σταθερό σουτ που (δεν) έχει. Θα πήγαινε το πρώτο βράδυ απέναντι στον Ουέστμπρουκ, που θα πετούσε από πάνω του, το επόμενο απέναντι στο Λόσον θα τον κυνηγούσε λαχανιασμένος, θα έβλεπε το Τζο Τζόνσον να του ρίχνει σε κιλά, εκατοστά και μυς, θα πήγαινε στη ΝΥ και ο Φέλτον θα του έκανε φου και θα' πεφτε, o Χάρντεν θα τον άφηνε δυο βήματα πίσω στην πρώτη τρίπλα. Ο Ντράγκιτς απέναντι σε αυτούς έχει να αντιπαρατάξει ταχύτητα, άλμα, διασκελισμό, περισσότερη δύναμη από το Σπαούλη και -πλέον- άκόμη κι αυτούς που δεν μπορεί να τους μαρκάρει, τους ισοσκελίζει με αυτά που δίνει στην ομάδα του στο άλλο μισό του γηπέδου. Εκεί όπου ο Σπανούλης, στη φούρια του να δείξει ότι αξίζει να παίζει με τους καλύτερους, τα έκανε θάλασσα παίρνοντας τραβηγμένες ενέργειες, πουλώντας μπάλες, κάνοντας μεταφορά ή κάνοντας αίρμπολ σε σουτ που στο ΝΒΑ θεωρούνται ψωμοτύρι.

Ο Σπανούλης πήρε χρόνο συμμετοχής και πήγε σε πολύ καλή ηλικία, ανάλογη με αυτή του Ντράγκιτς, ώστε να μπορεί και να βελτιωθεί (αν και με την ηθική εργασίας που έχει, και στα 40 να πήγαινε πάλι θα βελτιωνόταν, είναι εξαιρετικός επαγγελματίας). Ο χρόνος που πήρε ήταν περισσότερος από αυτόν που έπαιρνε ο Καλάθης μέχρι πρότινος. Ο Καλάθης φαίνεται να την άρπαξε την ευκαιρία κι αυτό μετράει πολύ εκεί. Εγώ όταν πήγα στην Αμερική με βάλανε σε ένα δωμάτιο και μου είπαν "αυτή είναι η ευκαιρία σου, έχει ΑΚΡΙΒΩΣ 70 δευτερόλεπτα να μας δείξεις τι έχεις". Στο Βέλγιο είχα 30 μέρες δοκιμαστική περίοδο, στην Ισπανία ένα εξάμηνο και στην Αμερική... ένα λεπτό και κάτι. Έτσι είναι εκεί, αν δεν την αρπάξεις την ευκαιρία, δύσκολα σου δίνουν άλλη, δεν τους ενδιαφέρει, να περάσει ο επόμενος, περιμένουν πολλοί απέξω. Δε νομίζω όταν τελείωσε από τους Ρόκετς ο Σπανούλης να βρισκόταν άλλη ομάδα να του δώσει ευκαιρία, δεν είναι ότι "αποφάσισε να επιστρέψει ο Μπιλυ", δηλαδή δε σπρώχνονταν οι ομάδες του ΝΒΑ στην πόρτα του κι αυτός έλεγε "όχι, αφήστε με να γυρίσω στην Ευρώπη". Δεν έπιασε, έφυγε. Θα μπορούσε να πιάσει υπό άλλες συνθήκες; Νομίζω πολύ δύσκολα λόγω έλλειψης σωματικών προσόντων και "ειδικότητας". Τις τεχνικές του ατέλειες θα τις διόρθωνε πολύ πιο εύκολα εκεί, αλλά δε θα υπήρχε η υπομονή από πλευράς ομάδας για κάτι τέτοιο, αφού ο παίκτης δεν είχε με τι να τις ισοσκελίσει.

Ξαναλέω, αυτό δε μειώνει τον Ευρωπαίο μπασκετμπολίστα Σπανούλη. Έχουν αποτύχει τόσοι και τόσοι στο ΝΒΑ που έγραψαν ιστορία στην Ευρώπη. Θέλετε να θυμηθούμε τι έκανε π.χ. ο Πάσπαλι στο ΝΒΑ, που είχε και το ύψος που δεν έχει ο Σπανούλης; Απλά αν τα είχε καταφέρει εκεί θα είχε αποδείξει ότι ανήκε και στον κόσμο των καλύτερων. Εκεί που ο Ντράγκιτς πλέον δικαιωματικά ανήκει, στη λίγκα των μεγάλων.
mr 3Xdouble
QUOTE (phoenix_93 @ Feb 11 2014, 10:08 ) *
Οθέλλα Χάρινγκτον ή Αλφόνσο Ρέγιες;

Στηβ Μπλέικ η Κερέμ Τουντσερί??? smiley.gif smiley.gif
D-Wade
QUOTE(PARISINOS @ Feb 11 2014, 10:18 ) *
Νομιζω οτι η περιπτωση μας ειναι περισσοτερο σαν να συγκρινουμε ποδοσφαιριστη κλασης στην καλυτερη ομαδα της σουπερλιγκας της ελλαδας που τα εχει παρει ολα στην ελλαδα και που καθε φορα που παιζει σε κοινη διωργανωση (Τσ.λ) τα παει εξαιρετικα, σε σχεση με τον καλυτερο ποδοσφαιριστη μιας μετριας ομαδας της πρεμιερ λιγκ. Νομιζω οι περισσοτεροι θα διαλεγαν τον πρωτο αν και χωραει συζητηση.

Δεν νομιζω οτι το παραδειγμα Α και Β εθνικης στεκει διοτι οι παιχτες τους οποιους συγκρινουμε παιζουν σε διαφορετικες διωργανωσεις χωρις σχεση ιεραρχικη ενω οταν παιζουν σε κοινη διαργανωση βλεπουμε ξεκαθαρα οτι πανω κατω παιζουν στο ιδιο επιπεδο.

Εγώ είμαι πιο κοντά στο παράδειγμα α και β εθνικής παρά σε αυτό που λες. Με την έννοια ότι ο ποδοσφαιρικός Ολυμπιακός είναι καλύτερος από μια Καρντιφ ή μια Νοριτς που παλεύει για τη σωτηρία. Ο μπασκετικός Ολυμπιακός δε θα να είναι πολύ ανταγωνιστικός με τις χειρότερες του ΝΒΑ(με κανόνες ΝΒΑ γιατί με κανόνες fiba θα είναι διαφορετικά).Για μένα είναι πιο κοντά ο ποδοσφαιρικος ΟΣΦΠ στο επίπεδο της premier league παρά ο μπασκετικός με το επίπεδο του NBA
D-Wade
Yorgos δεν κατακαβαίνω γιατί λες ότι πέτυχε ο Saras στο ΝΒΑ . . .Αναπληρωματικό point guard έπαιξε σε δύο μέτριες στην καλύτερη ομάδες.Δεν έκανε τίποτα το ιδιαίτερο.Ο καλύτερος παίχτης της Ευρώπης ήταν με πολλούς τίτλους και στην καλύτερη ηλικία.Δηλ τι θα μπορούσε να κάνει?Να μην παίξει καθόλου?
yorgos
QUOTE(D-Wade @ Feb 11 2014, 13:24 ) *
Yorgos δεν κατακαβαίνω γιατί λες ότι πέτυχε ο Saras στο ΝΒΑ . . .Αναπληρωματικό point guard έπαιξε σε δύο μέτριες στην καλύτερη ομάδες.Δεν έκανε τίποτα το ιδιαίτερο.Ο καλύτερος παίχτης της Ευρώπης ήταν με πολλούς τίτλους και στην καλύτερη ηλικία.Δηλ τι θα μπορούσε να κάνει?Να μην παίξει καθόλου?

΄Γιατί οι αριθμοί του ήταν καλοί, εικοσάλεπτα έπαιζε στην Ιντιάνα, απέδειξε ότι είχε θέση σε εκείνο το πρωτάθλημα κι έφυγε όταν τον αντάλλαξαν και πήγε στο Σαν Φρανσίσκο, όπου είχε πει εξαρχής ότι δε θέλει να πάει. Η Ιντιάνα ήταν ομάδα ΝΒΑ, το GS σε καμία περίπτωση. Ο Σάρας απέδειξε ότι ρόλο είχε στο ΝΒΑ, δεν παίζεις εικοσάλεπτα για το τίποτε και ειδικά από το τρίποντο ήταν καλός, χώρια που οργανωτικά τα πήγαινε καλά. Απέδειξε ότι είναι αρκετά καλός για να είναι εκεί, τον έστειλαν σε ομάδα χωρίς στόχους, ε έφυγε και γύρισε στην Ευρώπη όπου περισσότερα θα έβγαζε, στόχους θα είχε και μπορούσε να επιλέξει πού θα παίξει. Αλλά αποτυχημένο στο ΝΒΑ δεν το λες. Ναι, θα μπορούσε να να είχε πάει και καλύτερα, αλλά θα μπορούσε και να μην είχε παίξει, είναι μακρά η λίστα παικτών που απέτυχαν εκεί.
D-Wade
QUOTE(yorgos @ Feb 11 2014, 13:34 ) *
΄Γιατί οι αριθμοί του ήταν καλοί, εικοσάλεπτα έπαιζε στην Ιντιάνα, απέδειξε ότι είχε θέση σε εκείνο το πρωτάθλημα κι έφυγε όταν τον αντάλλαξαν και πήγε στο Σαν Φρανσίσκο, όπου είχε πει εξαρχής ότι δε θέλει να πάει. Η Ιντιάνα ήταν ομάδα ΝΒΑ, το GS σε καμία περίπτωση. Ο Σάρας απέδειξε ότι ρόλο είχε στο ΝΒΑ, δεν παίζεις εικοσάλεπτα για το τίποτε και ειδικά από το τρίποντο ήταν καλός, χώρια που οργανωτικά τα πήγαινε καλά. Απέδειξε ότι είναι αρκετά καλός για να είναι εκεί, τον έστειλαν σε ομάδα χωρίς στόχους, ε έφυγε και γύρισε στην Ευρώπη όπου περισσότερα θα έβγαζε, στόχους θα είχε και μπορούσε να επιλέξει πού θα παίξει. Αλλά αποτυχημένο στο ΝΒΑ δεν το λες. Ναι, θα μπορούσε να να είχε πάει και καλύτερα, αλλά θα μπορούσε και να μην είχε παίξει, είναι μακρά η λίστα παικτών που απέτυχαν εκεί.

Όχι αποτυχημένο στο ΝΒΑ δεν μπορεί να τον πει κανένας . . .Αλλά εγώ πιστεύω ότι έκανε το minimum από αυτά που θα περίμενε κάποιος.Παίχτες του επιπέδου του Σαρας την βρίσκουν την άκρη και στο ΝΒΑ.Βέβαια το να γίνεις starter και σε άνω του μετρίου ομάδα δεν είναι εύκολο . . . Και ο Σπανούλης θα μπορούσε αν επέμενε να καθιερωθεί.Δε νομίζω βέβαια να γινόταν τίποτα το ιδιαίτερο. Και δε νομίζω να του άρεσε να γίνει ένα αναπληρωματικό guard με μέσους όρους πχ 18 λεπτά 8π 2ρ 3ασ. Ήθελε να είναι πρώτος στο χωριό(που είναι και κύριο χαρακτηριστικό των Ελλήνων μπασκετμπολιστών)
TakeshyKurosawa
Τι ακριβώς πρόσφερε το NBA στον Σάρας πέρα από τον να τον κάνει από παίχτη αξιολόγισης του 16 προς 17 σε παίχτη κάτω του 13 και στην συνέχεια κάτω του 10?
D-Wade
QUOTE(TakeshyKurosawa @ Feb 11 2014, 13:57 ) *
Τι ακριβώς πρόσφερε το NBA στον Σάρας πέρα από τον να τον κάνει από παίχτη αξιολόγισης του 16 προς 17 σε παίχτη κάτω του 13 και στην συνέχεια κάτω του 10?

Δεν κατάλαβα τι εννοεις . . .Για την euroleuge λες?
yorgos
Μια χαρά έπαιξε ο Σάρας στον Παναθηναϊκο μετά την επιστροφή του από το ΝΒΑ. Πήρε Ευρωλίγκα, είχε τους ίδιους αριθμούς που είχε και πριν, πρωταγωνιστής στην καλύτερη ομάδα της Ευρώπης ήταν, στα 31 του. Ε πόσα χρόνια έπρεπε να διατηρηθεί στο ίδιο επίπεδο, μέχρι τα 37; Ακόμη κι όταν γύρισε στον Παναθηναϊκό στα 35 του, προσέφερε πολύ ποιοτικά λεπτά, που λείπουν τραγικά σήμερα. Τι του στέρησε το ΝΒΑ δηλαδή; Πήγε, απέδειξε ότι μπορεί να παίξει και εκεί και γύρισε όπου ξανάγινε πρωταθλητής Ευρώπης, πάλι σε κορυφαία ομάδα.
Anaz
Δε νομιζω να παιζανε πολλοι prime Tζολε στην Πρεμιερ Λιγκ παντως εκεινη την εποχη..

H πηγη της διαφωνιας ειναι η διαφορα στις δυο λιγκες. Καποιοι πιστευουμε οτι δεν ειναι τοσο μεγαλη, καποιοι αλλοι πιστευετε οτι ειναι αντιστοιχη με Α1-Α2..
Παντως το επιχειρημα οτι οι ασιμοι ΝΒΑers πιανουν εδω, εχει αρχιζει και ξευτιζει.Υπαρχουν πλεον κι αρκετα παραδειγματα παιχτων που ειναι καλυτεροι στην αλλη πλευρα απ'οτι εδω, ενω υπαρχει παντα κι ο παραγοντας ρολος που ειπα κ πιο πανω.. Δηλαδη βλεπεις δευτερους ΝΒΑers να κανουν εδω μεγαλη καριερα, γιατι πολυ απλα εδω βρηκαν τις συνθηκες να το κανουν που αν τους δινονταν κι εκει μπορει να γινοταν το ιδιο. Ξαναλεω το παραδειγμα του Ογκουστιν.Αν τον επαιρνε ο Ολυμπιακος αντι για τους Μπουλς θα αναφεροταν ως ενα παραδειγμα για την διαφορα στις δυο λιγκες..
Στο ΝΒΑ το ταλεντο περισσευει.Η διαφορα επομενως αναμεσα σε εναν all star κι εναν παγκιτη πολλες φορες δεν ειναι τοσο μεγαλη οσο φαινεται, ούτε αντιστοιχη με της Ευρωπης.

Οσων αφορα τον Ντραγκιτς, το αν ειναι σταρ του ΝΒΑ θα το δειξει η διαρκεια imo.Αν κανει τα ιδια νουμερα και στα πλευοφ και περασει κι ενα γυρο ας πουμε, θα ειναι σημαντικο επιτευγμα. Αν το επαναλαβει και του χρονου, τοτε θα εχει ανεβει οντως πολυ σαν στατους στο Ευρωπαικο μπασκετ.
edit: Κι ο Γκριρ ειχε σπασει τα ranking στην Ευρωλιγκα, οπως κι αλλοι Αμερικανοι (φετος ο Ντιλεινι πχ) που εχουν υπαρξει σε μικρες ομαδες, αλλα δεν βαφτιζονται απευθειας σταρ της διοργανωσης, ή αυτοματως καλυτεροι απο οποιονδηποτε ειναι εκτος Euroleague. Εξαλλου σκεφτειτε ακομα οτι αρκετοι απο αυτους εχουν παρει μετα μεταγγραφη σε μικροτερες ομαδες και δεν εχουν επαναλαβει τα ιδια νουμερα σε μικροτερες λιγκες..
Anaz
-->vol.2 tongue.gif

Ο Ντραγκισεβιτς εγραψε all star νουμερα φετος στην Ευρωλιγκα που δεν εχει γραψει ποτε του στο Γιουροκαπ.Αυτο τον κανει αυτοματως κορυφαιο ψηλο και καλυτερο απο οποιονδηποτε εκτος Ευρωλιγκας?Δε νομιζω..

Η διαφορα αναμεσα σε ΝΒΑ και Euroleague ειναι σαν να συγκρινουμε Euroleague με ενα καλο εγχωριο πρωταθλημα.
Οι ΤΟΠ Ευρωλιγκαιοι (Σπαν, Ναβαρο, ΔΔ κλπ) προφανως και δεν συγκρινονται με κανεναν εκτος, αλλα καλοι παιχτες που γραφουν νουμερα (Ντιλεινι,Ντραγκισεβιτς, Χομπσον κλπ) υπαρχουν αρκετοι στα εγχωρια πρωταθληματα που -με τις καταλληλες συνθηκες- θα μπορουσαν να γινουν, και δεν ειναι a priori χειροτεροι απ'τους αλλους επειδη παιζουν σε μικροτερο επιπεδο και δεν το'χουν καταφερει.

Αντιστοιχα, δεν θα συγκρινω εναν σουπερσταρ NBAer με κανεναν Ευρωλιγκαιο.Ο Νοβιτσκι ας πουμε ακομα κι αν δεν ειχε κατεβει ποτε με την Εθνικη, παλι θα ηταν πανω απο οποιονδηποτε Ευρωπαιο.Εξαλλου ειναι ΒΕΒΑΙΟ οτι και στις διεθνεις διοργανωσεις θα ηταν dominant,οπως ηταν ολοι οι αντιστοιχοι (Παρκερ, Τζινομπιλι, Γκαζολ κλπ)
Ενας καλος NBAer ομως με καποιες χρονιες με νουμερα κοντα σε ολ σταρ επιπεδο, για μενα δεν ειναι επ'ουδενι αυτοματως καλυτερος απο παιχτες ΜΥΘΟΥΣ στην Ευρωπη με επιτυχιες σε Ευρωλιγκα και διεθνεις διοργανωσεις.
Air Kef
QUOTE(phoenix_93 @ Feb 11 2014, 11:08 ) *
Οθέλλα Χάρινγκτον ή Αλφόνσο Ρέγιες;


Και να ένα σωστό ποστ σε αυτό το τόπικ.

Ποιος θα στο λεγε ρε Σπανούλη, ότι θα σε σύγκριναν με 28χρονο με μεγαλύτερο επίτευγμα καριέρας ότι σχεδόν επιλέκτηκε σε Ολ Σταρ.
louie
ακομα τα ιδια ζητηματα σε ενα ερωτημα που δεν εχει λογο υπαρξης γιατι μιλαμε για 2 παιχτες απο αλλους κοσμους. πιστευω οτι η πλειοψηφια συμφωνει οτι ο ντραγκιτς απο καθαρα αποψη ταλεντου ειναι ανωτερος ετσι; οπως λενε δλδ καποιοι αν εφτιαχνες το rating σε ενα ηλεκτρονικο ο ντραγκιτς θα ειχε μεγαλυτερο. αυτο ειναι γενικα αποδεκτο

απο εκει και περα δεν υπαρχει συγκριση που να μην ειναι υποθετικη. ποσο μεγαλη ειναι η διαφορα nba ευρωλιγκας, τι σημαινει ηγετης/σταρ στο nba και ποσο δυσκολο ειναι να γινεις, τι θα εκανε ο καθενας στην θεση του αλλου κτλ. ολα αυτα ειναι απολυτα υποθετικα και ο καθενας τα παει προς την πλευρα που θελει.

εγω ξερω οτι ακομα κι ο σπανουλης θα προτιμουσε να ειναι στη θεση του ντραγκιτς. γι αυτο εφυγε απο την ευρωπη για να δοκιμασει στο nba και γι αυτο ο ντραγκιτς και οποιοσδηποτε ευρωπαιος που ειναι στη θεση του ουτε που σκεφτεται να γυρισει πισω...

QUOTE (Air Kef @ Feb 11 2014, 15:31 ) *
Και να ένα σωστό ποστ σε αυτό το τόπικ.

Ποιος θα στο λεγε ρε Σπανούλη, ότι θα σε σύγκριναν με 28χρονο με μεγαλύτερο επίτευγμα καριέρας ότι σχεδόν επιλέκτηκε σε Ολ Σταρ.


ποιος θα στο ελεγε ρε ντραγκιτς οτι απο εκει που συγκρινεσαι με τους καλυτερους παιχτες του κοσμου για το αν θα εισαι στο ολ σταρ θα σε συγκρινανε με καποιον που οταν πηγε στο nba εφυγε νυχτα και με παρατσουκλι "μηχανη λαθων"

απο οτι βλεπεις ολα ειναι θεμα του πως θες να τα δεις
captain charisma
QUOTE(louie @ Feb 11 2014, 15:49 ) *
ποιος θα στο ελεγε ρε ντραγκιτς οτι απο εκει που συγκρινεσαι με τους καλυτερους παιχτες του κοσμου για το αν θα εισαι στο ολ σταρ θα σε συγκρινανε με καποιον που οταν πηγε στο nba εφυγε νυχτα και με παρατσουκλι "μηχανη λαθων"

απο οτι βλεπεις ολα ειναι θεμα του πως θες να τα δεις

αν ρωτησεις την πλειοψηφια των αμερικανων στο ζητημα ντραγκιτς-σπανουλης το 99% θα απαντουσε ντραγκιτς...γιατι αυτον βλεπουν στο πρωταθλημα τους αυτον ξερουν συν οτι τα παει πολυ καλα..τον σπανουλη τον θυμουνται μονο ως αυτο που ανεφερες...δεν νομιζω να καθονται να δουν τι κανει στην ευρωλιγκα..παρτε για παραδειγμα τον μαγκρειντι τον οποιο σε περσινη συνεντευξη απ τους τελικους, τον ρωτουσε ενας ελληνας δημοσιογραφος ποια η αποψη του για τον σπαν και απαντησε ο τμακ ''αληθεια ακομα παιζει μπασκετ?'' rolleyes.gif
Air Kef
QUOTE(louie @ Feb 11 2014, 15:49 ) *
ποιος θα στο ελεγε ρε ντραγκιτς οτι απο εκει που συγκρινεσαι με τους καλυτερους παιχτες του κοσμου για το αν θα εισαι στο ολ σταρ θα σε συγκρινανε με καποιον που οταν πηγε στο nba εφυγε νυχτα και με παρατσουκλι "μηχανη λαθων"

απο οτι βλεπεις ολα ειναι θεμα του πως θες να τα δεις


100% στο τελευταίο - το τι θα προτιμούσε ο Σπανούλης άγνωστο, ποιον θα επέλεγαν οι ομάδες του ΝΒΑ και ποιον της Ευρωλίγκα, σχεδόν προφανές.

QUOTE
οπως λενε δλδ καποιοι αν εφτιαχνες το rating σε ενα ηλεκτρονικο ο ντραγκιτς θα ειχε μεγαλυτερο. αυτο ειναι γενικα αποδεκτο


Ναι, αλλά ηλεκτρονικά σου βγάζω και ένα παιδί που παίξαμε προχθές καλύτερο του Μασιούλις ή του Κατσίβελη, η αν θες, τον Παππά καλύτερο του Κάρι.
T.W.Is.M.
QUOTE(j-kidd13 @ Feb 11 2014, 10:23 ) *
Σοβαροτατα... laugh.gif
Οπως επισης και οτι οι 31 απο τις 30 ομαδες του Nba θα διαλεγαν τον Ντραγκιτς χωρις το 1/4 της σκεψης.


29 κατασκευαστες πλυντηριων ομως προτιμουν Σπανουλη(με 3 εκατομμυρια το χρονο) tongue.gif

QUOTE(j-kidd13 @ Feb 11 2014, 10:23 ) *
Εχεις δικιο.Ειναι σαν να λεμε πχ παικτη τον καλυτερο παικτη του Ολυμπιακου ή τον καλυτερο παικτη της Εβερτον πχ(Μεχρι στιγμης το Φοινιξ ειναι σε play off spot αρα δεν ειναι πλα μετρια ομαδα βασει αποτελεσματων τολαχιστον).Ενταξει εγω δεν το πιστευω οτι καποιος θα διαλεγε τον ερυθρολευκο,αλλα αυτα ειναι αποψεις...


Στη Φουλαμ παντως διαλεξαν το Μητρογλου και εδωσαν και €15Μ(για να τον αφηνουν εκτος αποστολης).
Κι η Εβερτον που ανεφερες απο τον Ολυμπιακο ψωνισε! tongue.gif
Οσο για τον καλυτερο της περσινης Εβερτον, θα τα πουμε σε 10(+5) μερες, που θα λεγε κι ο Μπουρουσης! smiley.gif

Sorry για το off-topic. peace.gif

QUOTE(Air Kef @ Feb 11 2014, 16:45 ) *
Ναι, αλλά ηλεκτρονικά σου βγάζω και ένα παιδί που παίξαμε προχθές καλύτερο του Μασιούλις ή του Κατσίβελη, η αν θες, τον Παππά καλύτερο του Κάρι.


Μην κουραζεσαι πολυ. Σκεψου τι rating θα εβγαζαν τα ηλεκτρονικα(ακομα και για Ευρωλιγκα, αν υπηρχαν) στον Καιλ Χαινς...
TakeshyKurosawa
QUOTE (D-Wade @ Feb 11 2014, 14:03 ) *
Δεν κατάλαβα τι εννοεις . . .Για την euroleuge λες?


Ναι γύρισε σαφώς χειρότερος από ότι ήταν και με τίποτα δεν ήταν το θέμα ηλικιακό. Περίπτωση Κλέιζα σε μικρότερο φυσικά βαθμό!
louie
QUOTE (Air Kef @ Feb 11 2014, 16:45 ) *
100% στο τελευταίο - το τι θα προτιμούσε ο Σπανούλης άγνωστο, ποιον θα επέλεγαν οι ομάδες του ΝΒΑ και ποιον της Ευρωλίγκα, σχεδόν προφανές.



Ναι, αλλά ηλεκτρονικά σου βγάζω και ένα παιδί που παίξαμε προχθές καλύτερο του Μασιούλις ή του Κατσίβελη, η αν θες, τον Παππά καλύτερο του Κάρι.


o σπανουλης οταν πηγε nba ειχε ηδη μπει στο ανωτερο επιπεδο της ευρωλιγκας αλλα τα παρατησε για να παει σε εναν αβεβαιο ρολο στο nba οποτε ξερουμε τι θα επελεγε γιατι εχει ηδη επιλεξει στο παρελθον. οπως εχουν επιλεξει και η μεγαλη πλειοψηφια των παιχτων που ειχαν την δυνατοτητα. οι μονοι που θυμαμαι τα τελευταια χρονια και ηταν στην κορυφη στην ευρωπη αλλα δεν κοιταξαν καν απεναντι ειναι ο μποντιρογκα, ο διαμαντιδης και ο παπαλουκας. επειδη ολοι επασχαν σε αθλητικα προσοντα/ταχυτητα και το ηξεραν. οχι επειδη το σνομπαραν.

του nba θα διαλεγαν ασυζητητι τον ντραγκιτς. της ευρωλιγκας θα ηταν σχετικα μοιρασμενο και ο σπανουλης θα ειχε υπερ του το οτι τα εχει ηδη καταφερει στην ευρωλιγκα, απεναντι στον ντραγκιτς που θα ειναι σχεδον ρουκι στην ευρωλιγκα αλλα ειναι πιο ταλαντουχος.

το τελευταιο με τα ηλεκτρονικα δεν το καταλαβαινω τι εννοεις. χρησιμοποιησα το παραδειγμα οτι αν κρινεις τα προσοντα καθαρα οπως κανει πχ ενα ηλεκτρονικο ο ντραγκιτς υπερισχυει.
T.W.Is.M.
Να πω και κατι σοβαρο?
Τη φετινη σεζον του Ντραγκιτς ο Σπανουλης πιθανοτατα να μην την εφτανε, οσα χρονια κι αν εμενε στο ΝΒΑ. Βρεθηκε σε λαθος ομαδα με λαθος προπονητη, δεν καταφερε κι ο ιδιος να κανει κατι παραπανω για να του αποδειξει οτι αξιζε να παιζει περισσοτερο και παρα την ανταλλαγη στο Σαν Αντονιο(που πιθανον να τα πηγαινε καλυτερα) προτιμησε να γυρισει. Λαθος του κατα τη γνωμη μου, αλλα η ιστορια μαλλον τον δικαιωσε γιατι καταφερε να θεωρειται μεσα στους καλυτερους της γενιας του στην Ευρωπη παιρνοντας ενα μεγαλο ρισκο καριερας με τη μετακινηση απο τον ΠΑΟ στον Ολυμπιακο.
Δεν ξερω τι θα εκανε ο Ντραγκιτς αν εμενε στην Ευρωπη, θυμαμαι παντως οτι ο 22χρονος Ντραγκιτς ηταν μικροτερο μεγεθος στην Ευρωπη απο τον 24χρονο Σπανουλη. Ισως στα 2 επομενα χρονια να τον εφτανε. Θεωρω δυσκολο ομως σε ενα παραλληλο συμπαν που ο Γκοραν Ντραγκιτς δεν πηγαινε ποτε στο ΝΒΑ να εφτανε τον 32χρονο Σπανουλη(ή το Διαμαντιδη αντιστοιχα).
Επειδη ομως εγινε λογος για την αμερικανικη καριερα του Ντραγκιτς, να δουμε λιγο τις σεζον του μια μια?
4,5 ppg 2 apg σε 13'
7,9 ppg 3 apg σε 18'
7,5 ppg 2,9 apg σε 17,5'
11,7 ppg 5,3 apg σε 26,5'(28/66 ματς βασικος)
14,7 ppg 7,4 apg σε 33,5'
20,4 ppg 6,1 apg σε 34,5'

Οι πρωτες σεζον μοιαζουν με αυτο που πολλοι συμφωνουμε οτι θα εκανε ο Σπανουλης. Η περσινη σεζον ειναι μαλλον το υποθετικο peak του. Η φετινη δειχνει να του αλλαζει επιπεδο. Οσο μπορει να αλλαξει επιπεδο σε εναν παιχτη μιση σεζον που απεχει τοσο απο την υπολοιπη καριερα, ωστε να κινδυνευει να χαρακτηριστει στατιστικο σφαλμα. Τα νουμερα αυτα μου εφεραν στο μυαλο 2 παιχτες, των οποιων η πορεια των αριθμων με την παροδο των ετων μοιαζει με αυτη του Ντραγκιτς.
Mike James και Steve Nash. Νομιζω οτι ολοι τοποθετουμε τον Ντραγκιτς αναμεσα στους δυο(κατω απο το Nash, αλλα πανω απο τον καλο James). Η συνεχεια της καριερας του θα δειξει ποιανου το δρομο θα ακολουθησει(ποιον θα πλησιασει δηλαδη, γιατι Nash δε νομιζω οτι μπορει να γινει). Το σιγουρο ειναι οτι οταν βρηκε το χρονο, το ρολο και την ελευθερια κινησεων εδειξε περισσοτερα πραγματα. Παντως δε νομιζω το 2006 κανενας απο μας να θεωρουσε το Mike James καλυτερο του Παπαλουκα ή του Διαμαντιδη. Κι αν καποιος απ τους 2 ηταν και 5 χρονια νεοτερος δεν ξερω αν θα βγαζαμε το Steve Nash του 2001 καλυτερο τους. Οχι και αδικα...
yorgos
Συμφωνώ σε όλα με την τοποθέτηση του TWISM.

QUOTE
θυμαμαι παντως οτι ο 22χρονος Ντραγκιτς ηταν μικροτερο μεγεθος στην Ευρωπη απο τον 24χρονο Σπανουλη. Ισως στα 2 επομενα χρονια να τον εφτανε. Θεωρω δυσκολο ομως σε ενα παραλληλο συμπαν που ο Γκοραν Ντραγκιτς δεν πηγαινε ποτε στο ΝΒΑ να εφτανε τον 32χρονο Σπανουλη(ή το Διαμαντιδη αντιστοιχα).
Προσυπογράφω. Το ΝΒΑ σου δίνει απεριόριστες δυνατότητες ατομικής βελτίωσης σε σχέση με την Ευρώπη, όπου είναι πολύ πιο εύκολο να βαλτώσεις, κυρίως επειδή λείπει η αλητικότητα των αντιπάλων που σε κάνει να καλύψεις τις όποιες αδυναμίες σου με τεχνική βελτίωση.

Ο Σπανούλης στους Σπερς θα είχε καλύτερες προοπτικές. Αλλά δε νομίζω να μετάνιωσε που γύρισε. Να πούμε ότι πέραν του Βαν Γκάντι, ευθύνες έχουν και οι Ρόκετς. Τον άφησαν να λοιδωρείται από όλα τα μέσα του
Τέξας επιτρέποντας διαρροές για τη μαμά του που έπαιρνε τηλέφωνα τον assistant GM της ομάδας, τον άφησαν ακάλυπτο στα "turnover machine" του Βαν Γκάντι (αν και ο τελευταίος επιμένει ότι το είπε μόνο αφού τον "άδειασε" ο Σπανούλης και δημοσίως αλλά και στις προπονήσεις όπου έλεγε ότι ο Τίμπιντο -τότε βοηθός- είναι ο πραγματικός προπονητής), δεν πήραν κανένα μέτρο για τις γιούχες και τα πλακάτ με τα "Assily Spafoolis" εντός κι εκτός γηπέδου και ασχολήθηκαν να τον αλλάξουν υπερβολικά αργά. Για έναν παίκτη που πήγε ως κάποιος στο ΝΒΑ είναι δύσκολο να τα καταπιεί αυτά και δεν μπορείς να παίξεις μπάσκετ έτσι, κάποιοι πεισμώνουν κι άλλοι τα βγάζουν ως έρμπολ.

Στους Σπερς θα είχε προπονητοκεντρική ομάδα, αρκετούς παίκτες με τους οποίους να συνεννοείται μπασκετικά (με τον Τσακαλίδη στους Ρόκετς τι να συνεννοηθείς, αυτό δεν καταλαβαίνεται μόνος του), ένα πιο ευρωπαϊκό τρόπο παιχνιδιού και τουλάχιστον ένα προπονητή που τον ζήτησε. Γιατί ο Βαν Γκάντι άλλον ζήτησε και του τον φόρτωσε εκείνος ο περίφημος Ιταλός σκάουτερ. Οπότε ναι, το fit παίζει ρόλο σε μια ομάδα. Αλλά κι ο Σπανούλης το χειρίστηκε πολύ άσχημα, ειδικά τα "τώρα θα σας δείξω εγώ" στιλ Χλαπάτσα και να βγαίνει στους δημοσιογράφους να κράζει το Βαν Γκάντι δε νομίζω να τον βοήθησαν. Εκεί το βουλώνεις, τα καταπίνεις, βάζεις το κεφάλι κάτω και συνεχίζεις, Αμερική είναι, μια ευκαιρία θα σου δώσουν και πρέπει να την αρπάξεις από τα μαλλιά.

Εκ του αποτελέσματος, καλά έκανε κι επέστρεψε, η καριέρα του πήρε την ανιούσα και το κασέ του το ίδιο. Δε νομίζω με την αγωνιστική κι εξωαγωνιστική εικόνα του Σπανούλη και του γύρω θιάσου (π.χ. το Βαν Γκάντι να κράζει τους Έλληνες δημοσιογράφους στη συνέντευξη Τύπου ότι "τον έπρηξαν" με το γιατί δεν παίζει πιο πολύ ο Σπανούλης) να τρελαίνονταν και πολλές ομάδες να τον εντάξουν. Μην ξεχνάμε ότι πήγε και με καλά λεφτά στο ΝΒΑ, σχεδόν δυο μύρια. Ε, μετά ήταν κι ο Ραζνάτοβιτς που τον βόλευε η μεταγραφή, η Σπανούλαινα έκλαιγε στη Λάρισα, δεν ήθελε και πολύ.

Το άλλο ερώτημα είναι σε ποια ηλικία είναι καλό να πηγαίνει κανείς στο ΝΒΑ. Για μένα μετά από 1-2 χρόνια Ευρωλίγκας είναι η ιδανική περίπτωση. Δεν πήγε σε κακή φάση της καριέρας του ο Σπανούλης, όπως δεν πήγε και ο Καλάθης (άψογο τάιμινγκ για μένα).
T.W.Is.M.
QUOTE(yorgos @ Feb 11 2014, 22:07 ) *
Συμφωνώ σε όλα με την τοποθέτηση του TWISM.


Αρα γιατι στο poll διαφωνουμε? smiley.gif


QUOTE(yorgos @ Feb 11 2014, 22:07 ) *
τον άφησαν ακάλυπτο στα "turnover machine" του Βαν Γκάντι (αν και ο τελευταίος επιμένει ότι το είπε μόνο αφού τον "άδειασε" ο Σπανούλης και δημοσίως αλλά και στις προπονήσεις όπου έλεγε ότι ο Τίμπιντο -τότε βοηθός- είναι ο πραγματικός προπονητής),


Βλεποντας παντως την καριερα του Thibbodeaux ως πρωτο προπονητη θα δωσω ενα point στο Σπανουλη. rolleyes.gif
yorgos
QUOTE(T.W.Is.M. @ Feb 11 2014, 22:38 ) *
Αρα γιατι στο poll διαφωνουμε? smiley.gif

Ελα ντε, αφού στην ουσία η άποψή σου είναι αυτή:
QUOTE
Τη φετινη σεζον του Ντραγκιτς ο Σπανουλης πιθανοτατα να μην την εφτανε, οσα χρονια κι αν εμενε στο ΝΒΑ


Να πούμε πάντως ότι ο Βαν Γκάντι για τον οποίο μιλάμε είναι ο "καλός κόουτς" από τους δύο. Ο αδερφός του είναι πολύ πιο βλήμα.

Θυμάμαι μια εποχή που ο Τζεφ έκανε το σχολιαστή στο ESPN (πετυχημένα σχόλια, αλλά πολύ "θάψιμο" και κόμπλεξ έβγαζε, άσε αυτό το μόνιμο bickering με τους διαιτητές, πώς φαίνεται ο άνθρωπος που έχει καιρό να μαμήσει) και τον έβαζαν να σχολιάσει τις... φοβερές εντολές του αδερφού του στον πάγκο, όταν ο Χάουαρντ τον έγραφε κανονικά, πετούσε αναψυκτικά στους αναπληρωματικούς και μετά τον "άδειασε" και μπροστά στις κάμερες. Οπότε κι ο Σταν πήγε και... κλάφτηκε στους δημοσιογράφους σε μια απίστευτη συνέντευξη "ο Ντουάιτ θέλει να με διώξει", "i can't deal with bullshit" κλπ. Μπήκε κι ο Χάουαρντ μέσα και ξεκίνησε το τρολάρισμα. Και μετά ο Τζεφ έπρεπε να σχολιάσει και είπε "καλά, εγώ ούτε με το Σπανούλη δεν είχα τέτοια προβλήματα".

Η συνέντευξη του Σταν και το τρολάρισμα του Χάουαντ εδω:
http://www.youtube.com/watch?v=y08gvGpGCwA


QUOTE
Βλεποντας παντως την καριερα του Thibbodeaux ως πρωτο προπονητη θα δωσω ενα point στο Σπανουλη

Μωρέ και δύο και τρία να του δώσεις μέσα είσαι.
klow13
πιστευω οτι οι περισσοτεροι συμφωνουμε οτι ο τωρινος ντραγκιτς ειναι ΑΤΟΜΙΚΑ καλυτερος απο τον σπανουλη στο πικ του.

μαρεσε η παραμετρος του what if που μπηκε,τι θα γινοταν δηλαδη αμα ο σπανουλης επεμενε στο nba,αλλα αυτο δεν το ξερει κανενας.

οπως σωστα ειπε ο γιωργος στο nba εχεις πολυ μεγαλυτερα περιθωρια εξελιξης και γιατι στηριζεται πολυ στα ατομικα χαρακτηριστικα των παικτων και γιατι αντιμετωπιζεις καθε βραδυ τερατα φυσικων προσοντων και πρεπει να βρεις counter moves και αλλους τροπους γενικα για να μπορεις να σταθεις αμα εχεις γηινα φυσικα προσοντα.για αυτο και ο ντραγκιτς με πολλη δουλεια εχει φτιαξει πολυ to ast-to ratio,εχει εξαιρετικο footwork,χιλια δυο fakes,ειναι σκυλι στην αμυνα οταν θελει και ειναι κατα τη γνωμη μου μια ταχυτητα μπροστα σε εκτελεση αλλα και σε σκεψη απο τα γκαρντ που αγωνιζονται στην ευρωλιγκα
T.W.Is.M.
QUOTE(yorgos @ Feb 11 2014, 22:54 ) *
Ελα ντε, αφού στην ουσία η άποψή σου είναι αυτή:


Να πούμε πάντως ότι ο Βαν Γκάντι για τον οποίο μιλάμε είναι ο "καλός κόουτς" από τους δύο. Ο αδερφός του είναι πολύ πιο βλήμα.

Θυμάμαι μια εποχή που ο Τζεφ έκανε το σχολιαστή στο ESPN (πετυχημένα σχόλια, αλλά πολύ "θάψιμο" και κόμπλεξ έβγαζε, άσε αυτό το μόνιμο bickering με τους διαιτητές, πώς φαίνεται ο άνθρωπος που έχει καιρό να μαμήσει) και τον έβαζαν να σχολιάσει τις... φοβερές εντολές του αδερφού του στον πάγκο, όταν ο Χάουαρντ τον έγραφε κανονικά, πετούσε αναψυκτικά στους αναπληρωματικούς και μετά τον "άδειασε" και μπροστά στις κάμερες. Οπότε κι ο Σταν πήγε και... κλάφτηκε στους δημοσιογράφους σε μια απίστευτη συνέντευξη "ο Ντουάιτ θέλει να με διώξει", "i can't deal with bullshit" κλπ. Μπήκε κι ο Χάουαρντ μέσα και ξεκίνησε το τρολάρισμα. Και μετά ο Τζεφ έπρεπε να σχολιάσει και είπε "καλά, εγώ ούτε με το Σπανούλη δεν είχα τέτοια προβλήματα".

Η συνέντευξη του Σταν και το τρολάρισμα του Χάουαντ εδω:
http://www.youtube.com/watch?v=y08gvGpGCwA



Μωρέ και δύο και τρία να του δώσεις μέσα είσαι.


1)H αποψη μου ειναι οντως αυτη που quotαρισες(νιου γουορντ!), αλλα μπορω να πω επισης οτι ο Σπανουλης δε θα εφτανε και τη σεζον 2005-06 του Mike James. Αυτο δεν κανει το Mike James καλυτερο του Σπανουλη...

2)Δεν ειμαι και σιγουρος οτι ο Τζεφ ειναι ο καλος Βαν Γκαντι. Δηλαδη το γεγονος οτι ο αλλος ειχε προβλημα με τον Dwight "τουριστας του Χολιγουντ" Howard δεν ειναι για μενα δειγμα αποτυχημενου προπονητη. Ο περιεργος απ τους δυο μαλλον ειναι ο Howard. Αν δεν ειχε βγει κι ο Σακ να τον χαρακτηρισει "αρχοντα του πανικου", θα ειχα καλη αποψη για τον κοουτς Σταν, αλλα επειδη το Σακ τον ακουω σε αυτα που λεει(ο καλυτερος της δεκαετιας που περασε ειναι, να μην τον εμπιστευομαι?), εχω τις αμφιβολιες μου. Παντως για να παει τελικους πλαισιωνοντας το Howard(τον πιο ελλιπη σε βασικα του μπασκετ σουπερ σταρ των τελευταιων ετων) με 2 οσονουπω παλαιμαχους, ενα ρουκι που 5 χρονια μετα δεν εχει κανει το ξεπεταγμα και τοΡαφερτονΑλστον, κατι καλο θα εχει κανει.
(παλι off-topic βγηκα, αλλα νομιζω πως μια καθαρα μπασκετικη συζητηση σε τετοιο υφος και απαλλαγμενη απο τις οπαδικες αποψεις γινεται πιο διασκεδαστικη οταν πεταγεσαι απο το ενα θεμα στο αλλο)

ΥΓ.Στην ατομικη συγκριση που ανεφερε ο klow13 συμφωνω. Απλα να πω οτι ΑΤΟΜΙΚΑ κι ο Von Wafer ειναι ανωτερος του Acie Law...(οχι οτι παραλληλιζω τους 2 αυτους παιχτες με Ντραγκιτς και Σπανουλη)
klow13
αν και οφ τοπικ συμφωνω για σταν(οχι τον αντιπαριωτη) και χαουαρντ,μαλιστα πριν φυγει απο λεικερς ο χαουαρντ ειχε εκφραστει παλι με τα καλυτερα λογια για τον βαν γκαντι και το συστημα του στους ματζικ.αλλα και για τον τζεφ την καλυτερη γνωμη εχω.

για γουειφερ και λο και ατομικα και στην ομαδα μου τον λο θα διαλεγα προσωπικα,αλλα και παλι ειναι τελειως διαφορετικοι παικτες,πως να συγκρινουμε εναν μονοπλευρο σουτερ-σκορερ με τον λο?ισως εχω παρερμηνευσει το "ατομικα",δεν εννοω μονο ποιος θα νικαγε στο μονο..

βασικο για να γινει μια τετοια συγκριση θεωρω το να εχουν ιδιο ρολο και στυλ παιχνιδιου,οπως σπανουλης-ντραγκιτς,που και παρομοιο στυλ παιχνιδιου εχουν και στις εθνικες και στις ομαδες τους εχουν τον ιδιο ρολο,να κανουν σχεδον τα παντα.



οπα σορι twism,μετα ειδα την υποσημειωση στην παρενθεση tongue.gif
yorgos
QUOTE
(παλι off-topic βγηκα, αλλα νομιζω πως μια καθαρα μπασκετικη συζητηση σε τετοιο υφος και απαλλαγμενη απο τις οπαδικες αποψεις γινεται πιο διασκεδαστικη οταν πεταγεσαι απο το ενα θεμα στο αλλο)

E ναι ρε, χαλαρά! Άλλωστε μεταμεσονύκτια ό,τι γουστάρουμε κάνουμε, σαν τα Γκρέμλινς άμα τους ρίξεις νερό είμαστε.
QUOTE
2)Δεν ειμαι και σιγουρος οτι ο Τζεφ ειναι ο καλος Βαν Γκαντι.

Κάτσε γιατί δεν εξήγησα καλά τη γνώμη μου για τα αδέλφια Βαν Γκάντι.

Τζεφ: Ξέρει μπάσκετ και πολύ μάλιστα. Σαν άνθρωπος πάντως είναι μάλλον εκδικητικός (και στην περίπτωση Σπανούλη και σε άλλες) και πάντα πρέπει να βρίσκεται στο επίκεντρο, έχει θέμα με τη δημοσιότητα. Αλλά μπάσκετ ξέρει. Σιγά θα μου πεις, προπονητής στο ΝΒΑ είναι, σιγά μη δεν ήξερε. Ε, μην ανοίξουμε συζήτηση για τους "προπονητές" του ΝΒΑ, αλλά οι περισσότεροι απλοί διαχειριστές προσωπικοτήτων είναι, για να μην πω θηριοδαμαστές. Η επιρροή τους στις ομάδες είναι απειροελάχιστη, όχι απλά μέσα στα ματς όπου κοιτάνε και λένε κάτι εμψυχωτικά στα τάιμ άουτ λες και είναι τσιρλίντερ, αλλά ακόμη και στο σχεδιασμό, οποίος συνήθως γίνεται από τους GM, που σε ορισμένες περιπτώσεις απλά ενημερώνουν τον προπονητή ποιους παίκτες θα κληθεί να δαμάσει στα αποδυτήρια (ρε παιδιά είπαμε όχι όπλα στα ντουλαπάκια, έλα Τζον άσε την κόκα έχουμε προπόνηση, ποιο κακό παιδάκι έφερε πάλι στρίπερ στο ξενοδοχείο; ). Ο Τζεφ λοιπόν είναι από αυτούς που κατάφεραν να επιβληθούν και να είναι προπονητής, ή τέλος πάντων στο περίπου, αλλά κυρίως να έχει βασικό ρόλο στο σχεδιασμό ομάδων. Κι επιβλήθηκε επειδή γενικώς θεωρείται πως ξέρει μπάσκετ. Άρα σαν κόουτς (για τα δεδομένα του ΝΒΑ, στην Ευρώπη κάτι τέτοιους τους έχουμε για να τρίβουν το παρκέ) υπάρχει, αλλά σαν άνθρωπος ψιλοάκυρος, ερειστικός, "μικρός" και μάλλον πάσχει κι από κάποιο σύνδρομο δημοσιότητας, το είδαν και τα κανάλια, τον έκαναν σχολιαστή και του πάει ο ρόλος και γελάμε και οι υπόλοιποι.

Σταν: Μου δίνει την αίσθηση πραγματικά καλού ανθρώπου. Ήρωας με αυτούς που έχει μπλέξει κατά καιρούς, μόνο τον πατέρα ενός φίλου μου που ήταν καθηγητής στη Γκράβα και τον πλακώνανε οι μαθητές και του έκαψαν το αυτοκίνητο έχω λυπηθεί περισσότερο. Αλλά αν δεις τα τάιμ άουτ του... ρε φίλε... δεν υπάρχει αυτό, ακόμη και για τα δεδομένα του ΝΒΑ. Δηλαδή φαντάζομαι τον Ομπράντοβιτς με τα -ικανότατα-Αγγλικά που ξέρει να βλέπει το Σταν να οδηγίες από την τηλεόρασή του, να έχει βάλει τις παντόφλες του, να τρώει ποπ κορν σε ένα διάλειμμα video scouting και την ώρα που ξεκινάει να δίνει ο Σταν οδηγίες, να παίρνει γρήγορα τον Ιτούδη στο κινητό και να του λέει "Dimitris, βάλε ESPN, ο Σταν δίνει οδηγίες!". Είναι και το φιζίκ του κάπως χαριτωμένο να το πω, αέρινο, παχουλοδροσάτο, ιδρώνει και σαν το Λεωτσάκο όταν χτυπούσε το σφυράκι στην έδρα και του φώναζε η Τσεσμελή "προεδράκο γιατί τσαντίζεστε; άλλο βούρτσα κι άλλο..." και είναι μια απόλαυση. Από έλεγχο στους Μάτζικ άστα να πάνε, του παίρνανε το λόγο στα τάιμ άουτ οι παίκτες και τα κανόνιζαν μεταξύ τους ή τον έγραφαν όπως δε γράφαμε εμείς τη θρησκευτικού στο λύκειο. Τα δε motivational speeches του πριν το παιχνίδι, δεν υπάρχει, πρέπει να είναι κάπου κρυμμένη η Candid Camera, κάποιος μας κάνει πλάκα σε βάθος ετών και θα το μάθουμε σαν τον Τζιμ Κάρεϊ όταν τελειώσει το τρούμαν σόου. Αλλά δεν είναι νούμερο λόγω Χάουαρντ, ο Χάουαρντ είναι νούμερο από μόνος του.
Χάουαρντ: Εύκολα ο πιο άμπαλος σούπερ σταρ των τελευταίων 20 ετών, συμφωνώ μαζί σου. Ως χαρακτήρας απαίσιος, βεντετάκιας, άθλια επαγγελματική (χαχαχα) ηθική, όπου πήγε τσακώθηκε, "ο Ντουάιτ νιώθει πως αδικείται στο Ορλάντο", "δε νιώθει καλά στο Λ.Α ο ΝΤουάιτ", "μικρή αγορά το Χιούστον για το Ντουάιτ" χέσε μας ρε Ντουάιτ, που κάνεις βήματα πιο συχνά απ' όσο κλάνει ο γάτος μου. Αυτός κι ο Μέλο (για άλλους λόγους) είναι οι δύο σούπερ σταρ ΕΓΓΥΗΣΗ ότι δε θα πάρεις κύπελλο ποτέ, Πάσπαλιέ, Πάσπαλιεεεε-ε-ε.

Στο επεισόδιο με τον Σταν κυρίως το φταίξιμο είναι του Χάουαρντ που είχε τα μούτρα να πάει να ζητήσει την απόλυση του προπονητή του και μετά έκανε το λαγό, αλλά κι ο Σταν να πάει να κλαφτεί στους δημοσιογράφους, αυτά δε γίνονται ούτε στο Δημοτικό: "Κυρία ο Βασίλης με δέρνει", "Κύριε ο Αντρέας μου πήρε το κολατσό", τι είναι αυτά ρε;

Πάντως ο Σακ δεν είναι αντικειμενικός απέναντί του επειδή έχουν προσωπικά από το Μαϊάμι κι επειδή ο Σταν τον είχε πει θεατρίνο (στα γεραματα άρχισε τα flopping κι ο Σακ, ως μέλος των Σανς πια).

Ο Σταν ήταν αχυράνθρωπος του Ράιλι: όσο ο Πατ ήταν προπονητής, ο Σταν ήταν το δεξί του χέρι, δηλαδή του έβαζε καφέ στο πλαστικό ποτηράκι, επειδή ο πατέρας του Σταν (επίσης προπονητής) ήταν κολλητός του Ράιλι από παλιά κι έπρεπε να βολέψει και το χαζό του γιο (ο Τζεφ ο έξυπνος, δεν είχε τόση ανάγκη). Μετά ο Πατ είπε να το παίξει πρόεδρας και να κινεί τα νήματα και "βάφτισε" το Σταν προπονητή, κάνοντας τα πάντα αυτός, όπως όπου πάει. Μετά μάλιστα τον αντάλλαξε για ένα πικ (!) και τον έστειλε στο Ορλάντο, όπου πήγε με τις περγαμηνές του "πετυχημένου" λόγω Ράιλι. Εκεί πάλι βρήκε εξαιρετικό GM (τον Ότις Σμιθ) αλλά έλεγχο επί της ομάδας δεν είχε και πια στους τελικούς που τα τάιμ άουτ και τις ομιλίες στα αποδυτήρια τις βλέπει όλος ο πλανήτης γελάσαμε με την καρδιά μας.

Πάμε πάλι ον τόπικ: αν γκουγκλάρετε την Ολυμπία Χοψονίδου, θα πέσετε σε κάτι φωτό του Σπανούλη στην παραλία το '11. Ε δεν τον λές και κορμάρα εκεί. Από τότε έχει βελτιώσει το φιζίκ του εντυπωσιακά, αλλά ουδεμία σχέση με το σμιλεμένο κορμί του Ντράγκιτς, από τους κοιλιακούς μέχρι τις γάμπες και το στήθος η διαφορά είναι καθαρή.
sacarame
QUOTE(yorgos @ Feb 12 2014, 01:17 ) *
E ναι ρε, χαλαρά! Άλλωστε μεταμεσονύκτια ό,τι γουστάρουμε κάνουμε, σαν τα Γκρέμλινς άμα τους ρίξεις νερό.




Έχω περιπολία και σήμερα το βράδυ.... smiley.gif
yorgos
Sacarame κοιμήσου ήσυχος, δε θα λέμε σόκινγκ. Και νομίζω μας χρωστάς και μια βαθμολοζί...
sacarame
QUOTE (yorgos @ Feb 12 2014, 01:27 ) *
Sacarame κοιμήσου ήσυχος, δε θα λέμε σόκινγκ. Και νομίζω μας χρωστάς και μια βαθμολοζί...


Ποιος να κοιμηθεί ρε. Εχει τον μέγιστο Γκόραν Ντράγκιτς στις 4 απέναντι στο Μαϊάμι... 69.gif 69.gif

Λα βαθμολοζί στην ώρα της..

Με μια πρόχειρη ματιά, δεν το πήρε το μάτι μου , οπότε ας το αναφέρω.

Current Rankings
Rank Status Player
1 Kevin Durant
2 LeBron James
3 Blake Griffin
4 Paul George
5 LaMarcus Aldridge
6 Stephen Curry
7 Tony Parker
8 DeMar DeRozan
9 Goran Dragic
10 Dirk Nowitzki

MVP Ladder μετά από 50 παιχνίδια.

Σκεφτείτε να είχε και κανέναν σοβαρό Center στην ομάδα το Γκόραν να του δίνει την μπάλα. Επίσης μην παραβλέπετε ότι ο Dragic είχε για μέντορα τον Nash και έχει παίξει σημαντικό ρόλο στο πως έχει εξελιχθεί.
Quincy
QUOTE(yorgos @ Feb 11 2014, 23:17 ) *
Πάμε πάλι ον τόπικ: αν γκουγκλάρετε την Ολυμπία Χοψονίδου, θα πέσετε σε κάτι φωτό του Σπανούλη στην παραλία το '11. Ε δεν τον λές και κορμάρα εκεί. Από τότε έχει βελτιώσει το φιζίκ του εντυπωσιακά, αλλά ουδεμία σχέση με το σμιλεμένο κορμί του Ντράγκιτς, από τους κοιλιακούς μέχρι τις γάμπες και το στήθος η διαφορά είναι καθαρή.


Αν και συμφωνώ ότι είναι καλύτερος αθλητής overall ο Ντράγκιτς, είναι λάθος να τους κρίνεις τόσο πολύ με τον Σπαν του 11. Σκέψου σε τι κατάσταση θα ήταν ο Σπαν αν ήταν σε γυμναστήρια/προπονήσεις/αγωνισιτκό πρόγραμμα ΝΒΑ γι αυτά τα 3-4 χρόνια που έκανε διακοπές στην Α1 κι έπαιζε καμιά 15αρια δυνατά ματς όλα κι όλα το χρόνο. Η διαφορά τους θα ήταν πάλι αισθητή, αλλά σαφώς μικρότερη.

Αυτά σε θέμα δύναμης και αντοχής. Σε θέμα ταχύτητας πάντα πίσω θα ήταν.

QUOTE(T.W.Is.M. @ Feb 11 2014, 14:50 ) *
Μην κουραζεσαι πολυ. Σκεψου τι rating θα εβγαζαν τα ηλεκτρονικα(ακομα και για Ευρωλιγκα, αν υπηρχαν) στον Καιλ Χαινς...



Μην γίνεσαι ιερόσυλος. Ο Hines δεν θα υπήρχε σε τέτοια παιχνίδια. Ίσως μόνο με κωδικούς
Anaz
QUOTE
Πάμε πάλι ον τόπικ: αν γκουγκλάρετε την Ολυμπία Χοψονίδου, θα πέσετε σε κάτι φωτό του Σπανούλη στην παραλία το '11. Ε δεν τον λές και κορμάρα εκεί. Από τότε έχει βελτιώσει το φιζίκ του εντυπωσιακά, αλλά ουδεμία σχέση με το σμιλεμένο κορμί του Ντράγκιτς, από τους κοιλιακούς μέχρι τις γάμπες και το στήθος η διαφορά είναι καθαρή.
Eχεις φωτο? Ετσι απο περιεργεια, γιατι μου κανει εντυπωση αυτο που λες.Εμενα ο Ντραγκιτς μου φαινεται τσιλιβιθρας..
Παντως αλλο το σμιλεμενο, κι αλλο το δυνατο-αθλητικο κλπ.Δεν ταυτιζονται απολυτα. Κι ο ΔΔ λαπας φαινοταν παντα αλλα ηταν πολυ πιο δυνατος κι αθλητικος απο αλλους γραμμωμενους. Ολα ειναι θεμα ενεργειας πρωτιστως. Θα το διαπιστωσεις καλυτερα αν δεις αθληματα πολεμικων τεχνων.
Ασε που οι φωτο ξεγελανε πολλες φορες.Θυμαμαι σιγουρα τον Σπαν σε φωτο αρκετα σμιλεμενο (πχ), και σιγουρα καλυτερο -οπτικα παντα- απο αυτον τον Ντραγκιτς..
yorgos
Γι αυτήν εδώ έλεγα, συν καμια δυο ακόμη.
http://www.jenny.gr/wp-content/uploads/201...opsonidou-1.jpg

Βέβαια άμα ψάξεις βρίσκεις και τέτοιες
http://kourkouti.sport24.gr/wp-content/upl...inem-emeine.jpg

redleg7
http://www.zougla.gr/Uploads/apostolis/vsp...so-mesa2222.jpg

http://www.tlife.gr/files/Image/NEWS/2012/.../spanoulis2.JPG

Η Τελευταια απ τις πλεον προσφατες!
kseplenhs
QUOTE(yorgos @ Feb 12 2014, 12:08 ) *
Γι αυτήν εδώ έλεγα, συν καμια δυο ακόμη.
http://www.jenny.gr/wp-content/uploads/201...opsonidou-1.jpg


Γυναικομαστίας ο μπίλης.Μάλλον γι'αυτό θέλει να πηγαίνει στην εθνική τα καλοκαίρια.Οταν κάθεται το ρίχνει στις μπύρες...
redleg7
QUOTE (kseplenhs @ Feb 12 2014, 12:26 ) *
Γυναικομαστίας ο μπίλης.Μάλλον γι'αυτό θέλει να πηγαίνει στην εθνική τα καλοκαίρια.Οταν κάθεται το ρίχνει στις μπύρες...

Αυτη η φωτο ειναι τετραετιας και βαλε πισω.
yorgos
Αισθητή η διαφορά στις φωτό. Αλλά το είπαμε και πιο πριν ότι από την ώρα που πήγε στον Ολυμπιακό το σώμα του έχει αλλάξει τελείως (που' σαι Στέφανε Χίε!). Προφανώς γυμνάζεται καλύτερα και σίγουρα έχει αλλάξει και διατροφή. Στην αθλητική περιβολή φαίνεται ιδιαίτερα στα πόδια, άλλη γάμπα τελείως, άλλη επιτάχυνση στη σταυρωτή.

Όποιος paparazzo τώρα βρει και αντίστοιχες για το Γκόραν, να τις παραδώσει στην espr..., να τις δημοσιεύσει εννοώ.

Πάντως της Χοψονίδου (ακόμη και στα καλά της) της ρίχνεις η Ντραγκίτσαινα, πόντος για το Γκόραν:
https://www.google.gr/search?q=Goran+Dragic...tml%3B277%3B311
kseplenhs
QUOTE(yorgos @ Feb 12 2014, 12:50 ) *
Αισθητή η διαφορά στις φωτό. Αλλά το είπαμε και πιο πριν ότι από την ώρα που πήγε στον Ολυμπιακό το σώμα του έχει αλλάξει τελείως (που' σαι Στέφανε Χίε!). Προφανώς γυμνάζεται καλύτερα και σίγουρα έχει αλλάξει και διατροφή. Στην αθλητική περιβολή φαίνεται ιδιαίτερα στα πόδια, άλλη γάμπα τελείως, άλλη επιτάχυνση στη σταυρωτή.


η τεράστια σωματική μετάλλαξη του σπανούλη ήταν απο το καλοκαίρι που πήγε στους ρόκετς και τη σεζόν εκείνη.Τον θυμάμαι στο ακρόπολις με την εθνική και πραγματικά έπαιζε σε ταχύτητες πυραυλοκίνητες σε σχέση με τους άλλους.Γενικά πάντως σαν παίχτης τα είχε τα χαρακτηριστικά αυτά που τον κάνουν εκρηκτικό και με ενέργεια.
Επειδή έχω μια λόξα να βλέπω την προθέρμανση των ομάδων όποτε είμαι στο γήπεδο,στους τελικούς του 06,θυμάμαι τον σπανούλη να παίζει σε ένταση αγώνα απο την προθέρμανση κιόλας.Φουλ συγκεντρωμένος απο τις διατάσεις μέχρι τα απλά λέι απ ξέρω γω.Έκανε μπαμ πως πάει για nba τότενες.Το οτι δεν στέριωσε,νομίζω πως έχει να κάνει με το οτι κώλωσε.Δεν μπορώ να δώσω άλλη εξήγηση.Σαν να έχασε την εμπιστοσύνη του σε όλους εκεί και να έκανε το downgrade της επιστροφής μπας και πατήσει σταθερά ξανά στα πόδια του.Μαλακία του βέβαια.
D-Wade
Τι έχετε κάνει ρε μικροί θεούληδες? Βάζετε ημίγυμνες φωτογραφίες του Σπανούλη για να δείξετε πόσο γυμνασμένος είναι? laugh.gif laugh.gif Εντάξει η σύγκριση με τον Ντράγκιτς έχει περάσει σε άλλο επίπεδο
redleg7
Σαν ξωτικο ειναι ρε συ αυτη του Ντραγκιτς 68.gif

QUOTE (D-Wade @ Feb 12 2014, 13:04 ) *
Τι έχετε κάνει ρε μικροί θεούληδες? Βάζετε ημίγυμνες φωτογραφίες του Σπανούλη για να δείξετε πόσο γυμνασμένος είναι? laugh.gif laugh.gif Εντάξει η σύγκριση με τον Ντράγκιτς έχει περάσει σε άλλο επίπεδο


smiley.gif Εδω συγκρινουμε και γυναικες icon_drunk.gif

QUOTE (kseplenhs @ Feb 12 2014, 13:01 ) *
Μαλακία του βέβαια.

Για μας σιγουρα οχι shot.gif
yorgos
QUOTE(redleg7 @ Feb 12 2014, 12:28 ) *
Αυτη η φωτο ειναι τετραετιας και βαλε πισω.


Όχι, είναι από τον Αύγουστο του '11, ιδού και το έγκυρο σάιτ:
http://www.gossip-tv.gr/category/free-tags...%B4%CE%BF%CF%85

Ξαναλέω η πολλή δουλειά στο σώμα του Σπανούλη (σίγουρα και με διατροφή) έγινε από τότε που πήγε στον Ολυμπιακό. Καλύτερος γυμναστής; Μεγαλύτερο κίνητρο; Η οικογενειακή ζωή; Ο Στέφανος Χίος; Έχει δουλέψει πολύ παραπάνω από τότε. Και μπασκετικά έχει βελτιώσει λεπτομέρειες του παιχνιδιού του. Πολύ επαγγελματίας, χωρίς αμφιβολία.
redleg7
QUOTE (yorgos @ Feb 12 2014, 13:08 ) *
Όχι, είναι από τον Αύγουστο του '11, ιδού και το έγκυρο σάιτ:
http://www.gossip-tv.gr/category/free-tags...%B4%CE%BF%CF%85


Εκει που λες το ¨εγκυρο¨ σαιτ με πεθανες παντως icon_drunk.gif

Την ιδια φωτο απο λιγο προχειρο search την ειδα και σε αρθρο του 2010 απλα χρησιμοποιουν τις ιδιες.
Πχ σ αυτη που παιζει μπιτς βολλευ ειναι το 2011 αν τσεκαρεις.Γι αυτο ξαναλεω η αλλη ειναι πολυ παλιοτερα.
yorgos
Μα έχει και φωτορεπορτάζ για το πόσο άρεσε στο μικρό Θανάση (πήρε το όνομα του μπαμπά Σπανούλη που πέθανε όταν ο Μπίλυ ήταν έφηβος) να παίζει στην παραλία και ότι όταν βγήκε από το νερό η Ολυμπία δεν του χάλσε το χατίρι και παίξανε με τα κουβαδάκια τους!

http://www.gossip-tv.gr/sports/story/12641...kopes-ste-patmo

Τόσο ψεύτικο ρεπορτάζ; Κλονίζεις την πίστη μου στο gossip-tv.gr !

Πότε γεννήθηκε τέλος πάντων ο μικρός Θανάσης; Το μπασκετικό στερέωμα αδημονεί να μάθει.
redleg7
Σε Ντραγκιτς βρηκα αυτη


http://i1.ytimg.com/vi/Ov6Rv302Vwg/maxresdefault.jpg
yorgos
Αυτή που έβαλες είναι από ένα video session που θα το βρω στο γιουτούμπι, όπου έδειχναν τις κοιλιακάρες του Γκόραν. Επίσης κάπου παίζει και μια φωτό με το Γκόραν να ξεπαγιάζει με σώβρακο μετά από μπουγέλο στα αποδυτήρια.

Όσο για τη ΛΑΣΠΗ κατά της Maya, πόντος στην κοπέλα γιατί κάνει και interrail, είναι dedicated backpacker το γκομενάκι:
http://govori.se/media/cache/upload/Photo/...ja_i400x400.jpg
Quincy
Τι άλλο θέλετε για να πειστείτε ότι ο Ντράγκιτς είναι πιο τούμπανο; Μέχρι κι οι τυφλοί είδαν!

QUOTE(yorgos @ Feb 12 2014, 11:25 ) *
Επίσης κάπου παίζει και μια φωτό με το Γκόραν να ξεπαγιάζει με σώβρακο μετά από μπουγέλο στα αποδυτήρια.



Αυτό δεν πιάνεται γιατί θα σφίγγεται από το κρύο! Καμία σχέση με τη χαλαρότητα στις παραλίες του Αιγαίου του δικού μας
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.