QUOTE(katharop @ May 18 2015, 15:06 )

παρισινός επειδή ξέρουμε οτι διαβάζεις κάνε μια ανάλυση πως βλέπεις τους τελικούς να σχολιάσουμε και οι υπόλοιποι .
Αφου με ρωτησες , ας πω τη γνωμη μου αν και νομιζω οτι στη συγκεκριμενη περιπτωση .
Τα πραγματα ειναι λιγο πολυ γνωστα.
Η ομαδα ειναι στη ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΔΥΝΑΤΗ ΦΑΣΗ.
Κακη ψυχολογια, ελλειψη πραγματικου προπονητη, τραυματισμοι των λιγων πραγματικα ποιοτικων παιχτων που εχουμε, μειονεκτημα εδρας, ηγετης μεγαλης ηλικιας κλπ...
Παρ ολα αυτα εγω θα σταθω στην ιδιαιτεροτητα που εχουν αυτα τα ματς. Ο ΟΣΦΠ μεχρι και την εποχη που επαιζε με τον σκλαβο και κατι απιθανους και εβγαινε 8ος στο πρωταθλημα, μας δυσκολευε.
και αυτο διοτι αυτα τα ματς γινεται ροντεο με τον εναν η τον αλλο τροπο.
Η ομαδα λοιπον δεν ειναι σε καλη κατασταση αλλα εχει και ορισμενα πλεονεκτηματα στα οποια μπορει να πατησει.
Ο ΟΣΦΠ θα ειναι ψυχολογικα αδειος και κουρασμενος απο την υπερπροσπαθεια του φαιναλ 4, θα εχει το αγχος του φαβορι και του γηπεδουχου, ενω εμεις δεν θα εχουμε τιποτα να χασουμε, σε καθε αλλαγη προπονητη μαζι με τα πολλα προβληματα τουλαχιστον το θετικο ειναι οτι ανεβαινει η ψυχολογια ενω εχουμε και δυο νεες μεταγραφες που το πιθανοτερο ειναι να μην βοηθησουν ιδιαιτερα αλλα που δεν ξερεις τι να περιμενεις . και το αγνωστο μπορει να ειναι και πλεονεκτηματα μερικες φορες.
Βαλε οτι ειμαστε και ομαδα ρυθμου οποτε αν μας βγουν μερικα σουτ, μπορει να κανουμε μια εκπληξη.
Αν λοιπον ο ΠΑΟ πατησει σε αυτα τα πλεονεκτηματα, η σειρα μπορει να αποκτησει ενδιαφερον.
Γνωμη μου ειναι οτι μονη λυση ειναι μια.
καταρχας οταν ο αντιπαλος ειναι καλυτερος, το πρωτο πραγμα που πρεπει να κανεις ειναι να τον ριξεις στο επιπεδο σου και να τον αγχωσεις.
Θα πρεπει λοιπον να ριξουμε τον ρυθμο , να παιξουμε σκληρα με βαθυ ροτεισον και αρκετα φαουλ ωστε να μην ανοιξει το παιχνιδι. Αποκλειστικα παιχνιδι στο σετ παιχνιδι θα διαλεγα με εμφαση στην οργανωση του ΔΔ και το ποσταρισμα του Μπατιστα.
Ακροβολισμενοι σουτερ διπλα σε αυτους .
Δηλαδη σχημα κατα βαση με ΔΔ στον ασσο, μπατιστα στο 5 και τους 3 καλυτεροτς δυνατους σουτερ στο 2/3/4 (λεγε με κουπερ η σλοτερ/γιανκοβιτς και φωτσης).
Αυτο στην επιθεση.
Το προβλημα θα ειναι η αμυνα διοτι με σλοτερ/γιανκοβιτς/φωτση /μπατιστα θα μπαζεις απο παντου και ειδικα ο σπανουλης θα γινει ηρωας.
Για να εχεις ελπιδα εδω μπορεις να δοκιμασεις σχημα με κουπερ στο ασσο και ΔΔ στο δυο ενω μπορεις και να ρισκαρεις με φωτση στο τρια (δεν ξερεις ποτε) η τουλαχιστον σχημα με τον νελσον μεσα, ΔΔ στο τρια και ευχες οτι θα βαλει κανα σουτ ο νελσον για ξεκαρφωμα. παντα βεβαια το παιχνιδι στο σετ παιχνιδι με εμφαση στο ποσταρισμα του μπατιστα (αλλα και του ΔΔ / γιανκοβιτς αν χρειαστει).
Φυσικα το πιθανοτερο ειναι οτι δεν θα πιασει , οποτε αναγκαστικα εχει μπορεις να ρισκαρεις τα σουτ. κλεινεσαι στη ρακετα, αρχιζεις τα φαουλ να κοψεις το ρυθμο, να μειωσεις κατοχες και στοχοποιεις μερικους μετριους σουτερ (πριντεζης) ωστε να τους αγχωσεις αφηνοντας τους σχετικα ελευθερους στο σουτ. Αν θες το γυριζεις σε ζωνη κιολας.
Επειδη ουτε αυτο ειναι πολυ πιθανο να πιασει, μετα αρχιζεις τις προσευχες
Γενικα μας δινω αρκετες ελπιδες να παρουσιαστουμε ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ του αναμενομενου (δεν συμμεριζομαι την τεραστια απαισιοδοξια που υπαρχει) αλλα και παλι δεν μας δινω πολλες ελπιδες για πρωταθλημα.
Απλα δεν βγαινουν τα σχηματα. Στο μπασκετ κερδιζει οποιος εχει τα πιο ισσοροπημενα σχηματα. και ο ΟΣΦΠ μπορει να κατεβασει σχηματα που θα παρουσιαζουν μια αρμονια μεταξυ αμυνας και επιθεσης. Εμεις για να εχουμε καλουτσικη επιθεση, θα αναγκαστουμε να εχουμε θεμα στην αμυνα και αρα δυσκολα τα πραγματα....
Προβλεψη μου ειναι οτι θα ειναι πιο κλειστα τα παιχνιδια απ οσο νομιζουμε αλλα οτι πρωταθλημα δεν παιρνουμε . Και αυτο γιατι ακομα και να κανουμε το θαυμα και να τους αιφνιδιασουμε και να παρουμε ενα παιχνιδι στο ΣΕΦ, δεν εχουμε την ποιοτητα να εγγυηθουμε οτι θα διαφυλαξουμε το ΟΑΚΑ...
Αυτα απο μενα...Γενικα εγω εδω και και 7-8 χρονια εχω σταματησει να με ενδιαφερουν ιδιαιτερα οι τελικοι και το ελληνικο πρωταθλημα. για μενα η σεζον τελειωνει παντα οταν τελειωνει η ευρωλιγκα.
Μακαρι να εχουμε καλους τελικους και ας κερδισει ο καλυτερος στο τελος. Ελπιζω τουλαχιστον να τελειωσουν φετος...