Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Κρίση - True lies
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα αποδυτήρια > Γενικά κι αόριστα
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27
a bullet for your head
QUOTE(nikefalin @ Mar 12 2011, 17:16 ) *
Αν προσμετρήσεις και αυτό που γράφει ο bullet, που εδώ και δεκαετίες "αγνοούσαμε" ( παρά τις μελέτες που υπήρχαν)και μόλις τώρα ξεκινάμε δειλά δειλά να σκεφτόμαστε, μπορείς να δεις εναλλακτικές.

Λεγεται & γραφεται,οτι η υπαρξη πλουσιων κοιτασματων ειναι γνωστη απ την 10ετια του 50'...
Το ολο θεμα εγινε ευρεως γνωστο στο τηλεοπτικο κοινο,απο διαφορες δημοσιογραφικες εκπομπες,στις οποιες εχουν αναφερθει & κατατεθει αν μη τι αλλο,πολυ ενδιαφεροντα στοιχεια...
Οπως ενδιαφερον παρουσιαζει & το παρακατω video-ντοκουμεντο,οπου ο Κ.Καραμανλης ο πρεσβυτερος,σε μια ομιλια του στην Καβαλα,μεταξυ αλλων ειχε πει οτι στις Σερρες υπαρχει τοσο ουρανιο,ωστε να στηθει μια πυρηνικη μοναδα!
Και μου εκανε πολυ μεγαλη εντυπωση,γιατι δεν θυμαμαι ποτε στη ζωη μου να εχω ακουσει Ελληνα πολιτικο,να κανει λογο η' να ομολογει αν θελεις-θελετε,για την υπαρξη κοιτασματων.

a bullet for your head
Ισως & να τα εχετε παρακολουθησει...παρολα αυτα θα ποσταρω τα παρακατω 2 video,γιατι αναφερονται φοβερα στοιχεια.







ΥΓ:Ο καλος του φιλος,δεν του χει παραδωσει τα ''Κλειδια Των Πυλων Του Μυστηριου''?... rolleyes.gif
panos75
QUOTE(lefkadian @ Mar 12 2011, 17:35 ) *
Αν οντως ισχυει αυτο περι Μανδραβελη ειναι κωμικοτραγικο. Καταντια...
Απο την αλλη φιλε nikefalin εγω δεν κρινω ουτε την ουσια του μνημονιου, ουτε το πως φτασαμε ως εδω. Αν θελεις το συζηταμε και αυτο. Το θεμα ειναι τι κανουμε τωρα. Αν αποδεχομαστε τους κανονες της κοινοβουλευτικης μας δημοκρατιας η μονη λυση ειναι το μαυρισμα ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑΟΣ στις επομενες εκλογες. Και παραλληλη υπερψηφιση σε ποσοστα αυτοδυναμιας ενος εκ των ΚΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Η αλλη λυση ειναι η λαϊκη επανασταση-εξεγερση και βιαιαη ανατροπη του μνημονιου και της κυβερνησης. Εγω αλλη λυση δεν μπορω να δω. Ειλικρινα δεν πιστευω οτι μπορει να γινει κατι αλλο...


Ισχύει αυτό για τον Μανδραβέλη και είναι ένας από τους λόγους που τσακώθηκα(με) άσχημα μαζί του συζητώντας τις ανακρίβειες που έγραψε περί δημόσιων μεταφορών και κλειστών επαγγελμάτων.
Αυτό όμως δε σημαίνει πως οφείλουμε να απορρίπτουμε εκ των προτέρων ότι γράφει. Όσοι έχουν μυαλό μπορούν να ξεχωρίσουν τη σωστή ανάλυση που βασίζεται στην κοινή λογική και την καθημερινή εμπειρία από την κυβερνητική(; ) προπαγάνδα. Οι υπόλοιποι ας αρκεστούν σε τσιτάτα του Τσίπρα και θεωρίες συνωμοσίας για τη Λέσχη Μπίλντεμπεργκ. Το μόνο που καταφέρνουν να αποδείξουν είναι ότι στερούνται επιχειρημάτων.

Και ο Στάθης άλλωστε είναι ένα άτομο που σχεδόν όλα όσα γράφει είναι για γέλια και δείχνουν ότι έχει άμεση ανάγκη ψυχιατρικής βοήθειας. Αυτό δε σημαίνει πως δεν θα συμφωνήσω μαζί του σε όσα έγραψε για την Τρέμη, τον Πρετεντέρη και το δελτίο του ΜΕΓΚΑ.
lefkadian
QUOTE(panos75 @ Mar 12 2011, 19:04 ) *
Ισχύει αυτό για τον Μανδραβέλη και είναι ένας από τους λόγους που τσακώθηκα(με) άσχημα μαζί του συζητώντας τις ανακρίβειες που έγραψε περί δημόσιων μεταφορών και κλειστών επαγγελμάτων.
Αυτό όμως δε σημαίνει πως οφείλουμε να απορρίπτουμε εκ των προτέρων ότι γράφει. Όσοι έχουν μυαλό μπορούν να ξεχωρίσουν τη σωστή ανάλυση που βασίζεται στην κοινή λογική και την καθημερινή εμπειρία από την κυβερνητική(; ) προπαγάνδα. Οι υπόλοιποι ας αρκεστούν σε τσιτάτα του Τσίπρα και θεωρίες συνωμοσίας για τη Λέσχη Μπίλντεμπεργκ. Το μόνο που καταφέρνουν να αποδείξουν είναι ότι στερούνται επιχειρημάτων.

Και ο Στάθης άλλωστε είναι ένα άτομο που σχεδόν όλα όσα γράφει είναι για γέλια και δείχνουν ότι έχει άμεση ανάγκη ψυχιατρικής βοήθειας. Αυτό δε σημαίνει πως δεν θα συμφωνήσω μαζί του σε όσα έγραψε για την Τρέμη, τον Πρετεντέρη και το δελτίο του ΜΕΓΚΑ.

Θα συμφωνησω μαζι σου με μια επισημανση. Οταν διατυπωνεις-γραφεις μια σωστη αναλυση θα πρεπει και οι πραξεις σου να δειχνουν οτι πιστευεις αυτα που λες-γραφεις. Αν λες αλλα και κανεις αλλα τοτε υπαρχει ενα προβληματακι rolleyes.gif

Για να καταληξω γενικα θα γραψω κατι που εχω ξαναγραψει και σε αλλα ποσταρισματα. Το προβλημα που υπαρχει στην ελληνικη πολιτικη σκηνη δεν ειναι ο ΓΑΠ και η "αναλγητη" (sic) πολιτικη του. Ειναι οτι αν υπαρχει διαφορετικη πολιτικη προταση (που πολυ αμφιβαλλω) αυτη δεν εχει διατυπωθει και αναλυθει ευθεως και καθαρα. Και στις επομενες εκλογες αν καποιος στοιχηματιζει οτι ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ δεν θα βγει 1ο κομμα να μου το πει να στοιχηματισω οτι εχω και δεν εχω εναντιον του. Πως λοιπον υποστηριζουμε οτι δεν θελουμε το μνημονιο? Μην αρχισει καποιος τα παραμυθια περι πλυσης εγκεφαλου κτλ, κτλ γιατι ζουμε στο 2011 και οχι στο 1951. Την θεια μου τη Γκολφω την κοροϊδευες εμενα που μπορω αν πασα ωρα και στιγμη να διαβασω οτιδηποτε απο οπουδηποτε πως μπορεις σε βαθος χρονου να με εξαπατησεις? Αυτα βεβαια για καποιους ειναι ψιλα γραμματα. Γι' αυτους νομος ειναι το "δικιο του εργατη" (100!!! απολυμενοι στην ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ 65.gif ), λαϊκος αγωνας ειναι να κανουμε το Συνταγμα πλατεια Ταχριρ (τι πειραζει να εχουμε και μερικους νεκρους?), και το ΠΑΣΟΚ ειναι κυβερνηση εθνοπροδοτικη και μειοψηφικη (ΑΝΤΑΡΣΥΑ του 0,15%!!!). Μετα ποιος φταιει που μεγαλη μαζα αριστερων-σκεπτομενων πολιτων ψηφιζει με τη λογικη του "το μη χειρον βελτιστον"?

Υ.Γ.: Οταν κανουμε συνειδηση μας (ολοι μας) οτι για αυτα που συμβαινουν στην Ελλαδα την κυρια ευθυνη την εχουμε εμεις οι πολιτες-ψηφοφοροι τοτε υπαρχει μια ελπιδα να βγουμε απο το τελμα. Οσο κλαψουριζουμε για τους κακους ξενους που θελουν το κακο μας και για τον ΓΑΠ που μας ξεπουλαει στους Αμερικανους καλα κρασια icon_drunk.gif και χαιρετισματα πολλα icon_wave.gif
panos75
Δεν υπάρχει άλλη πρόταση. Βγήκε ο Σαμαράς στη ΔΕΘ, είπε ότι θα μηδενίσει το έλλειμμα σ'ενάμισι χρόνο χωρίς ν'αυξήσει φόρους ή να κόψει μισθούς και γέλαγαν ακόμη και οι Νεοδημοκράτες με τον Χάρι Πότερ.
Πριν τις δημοτικές εκλογές πέρασαν κάποια στελέχη του ΚΚΕ από το μαγαζί μου και τους ρώτησα τι μέτρα θα πάρουν για την κρίση αν γίνουν κυβέρνηση αύριο. Η απάντηση τους: "Εμείς δε θέλουμε να κυβερνήσουμε, εμείς απλώς διαμαρτυρόμαστε!".

Ο κόσμος δεν είναι κορόιδο. Ξέρει πως δεν υπάρχει εναλλακτική πρόταση. Γι'αυτό υπέκυψε στον εκβιασμό Παπανδρέου τον περασμένο Νοέμβριο και σε ποσοστό 70% δε θέλει πρόωρες εκλογές. Τον βρίζουν, τον σιχτιρίζουν, ξεσπάνε απάνω του, αλλά κατά βάθος ξέρουν ότι πέραν του "δωσίλογου, προδότη, πράκτορα των Αμερικάνων και των εβραιομασόνων" Παπανδρέου οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί είναι για το τσίρκο Μεντράνο.

Παρεμπιπτόντως, σήμερα το ξημέρωμα ο "προδότης" ΓΑΠ εξασφάλισε την επιμήκυνση αποπληρωμής του δανείου, με χαμηλότερο επιτόκιο για το σύνολο του, καθώς και τη δυνατότητα του μηχανισμού στήριξης να επαναγοράζει κρατικά ομόλογα από των πρωτογενή αγορά. Φαντάσου να'χαμε κι'έναν αληθινό πατριώτη πρωθυπουργό.
nikefalin
προτάσεις και ιδέες υπήρχαν. Όπως και στις υπόλοιπες χώρες.

Πολιτικοί δεν υπήρχαν και εν γένει δεν υπάρχουν μιας και περίπου το σύνολο της πολιτικής μας σκηνής είναι βουτηγμένο στη σαπίλα. Κουμπάροι από τη μια, "Συντροφοι" από την άλλοι, κατακερματισμένη αριστερά χωρίς ουσιαστικό λόγο και κύρια χωρίς ουσιαστικές πράξεις, όλοι δέσμιοι των μικροσυμφερόντων τους.

lefkadian αν ήξερα τη λύση στα σίγουρα θα την έλεγα. Αυτό δε σημαίνει οτί αποδέχομαι τη βρώμα και τη δυσωδία των παρόντων "πολιτικών δυνάμεων. Δε σημαίνει οτί δεν θα επισημαίνω τα πολλά τους στραβά. Επειδή δεν υπάρχει ένας νέος πεφωτισμένος ηγέτης, μια δύναμη που να μπορεί να σταθεί στα πόδια της.

παρεπιπτόντως σήμερα το πρωί τα ξημερώματα υπογράψαμε έναν νέο διακανονισμό στο πως θα πληρώσουμε ένα δάνειο υποθηκεύωντας 50 ΔΙΣ από το σπίτι μας ( η περίφημη "αξιοποίηση"). Πήραμε 110 και όχι για μας , για να επενδύσουμε π.χ., αλλά για να ξεπληρώσουμε ιδιωτικά χρέη ( τα ομόλογα που πουλάγαμε χρόνια τώρα), και υποθηκεύσαμε για την ώρα 50 πραγματικά, για να γίνει σκόντο 1 μονάδας στο επιτόκιο. Δεν έγινε τίποτα παραπάνω από μια απλή τραπεζική πράξη ( για όσους έχουν ασχοληθεί και λίγο με δουλειές είναι κατανοητό). Η ...περίφημη επιμήκυνση ήταν αποροία της Ιρλανδικής συμφωνίας πριν λίγους μήνες.
Για ψαχτείτε λίγο γιατί τώρα η νέα ιρλανδική κυβέρνηση δεν δέχτηκε να βάλει στο τραπέζι αντίστοιχες δικές της δεσμεύσεις με όσα ο Μεντράνος ΓΑΠ παραχώρησε.
επίσης ο patriot GAP είπε οτί δεν θα υπάρχουν νέα μέτρα. την ίδια στιγμή ο μπαρμπά Τζεπέτο από ψηλά ήταν περήφανος που μετά από τόσα χρόνια βρέθηκε κάποιος να ξεπεράσει το δημιούργημα του.
Ειναι νικη να επιμηκυνεις ενα προδοτικο δανειο, να πληρωνει ενας λαος τα σπασμενα και ...κλεμενα ενος πολιτικου συστηματος και να μας λεει παλι οτι νικησε;

εκτός εαν τα χαρούμενα μέσα των κρατικοδιαίτων επιχειρηματιών-εκδοτών αποτελούν τη μοναδική πηγή πληροφόρησης με Μανδραβέλικα ρεπορτάζ και άρθρα. όσοι έχουν μυαλό μπορούν να καταλαβαίνουν ποιος γράφει από προσωπικό συμφέρον και ιδιοτέλεια.

no more lobotomy!
nikefalin
http://www.irishtimes.com/newspaper/breaki.../breaking6.html

"there was acceptance of the principle of an interest rate reduction of 1 percentage point but that he was not prepared to yield any concessions on corporate in return for that.

Mr Kenny acknowledged a "good vigorous and vibrant discussion" with French president Nicolas Sarkozy as he refused to yield to Franco-German pressure to dilute Ireland's corporate tax regime in return for lower interest on bailout loans."

αλλο ένα κομματάκι

Despite the pressure on tax he faced from Mr Sarkozy and German chancellor Angela Merkel, Mr Kenny said the first principle has been established "that there should be" an interest rate reduction.

"In the case of the Greek prime minister this was set at 100 basis points in his case, an extension of the period of the loans to 7.5 years. He pointed out on several occasions during the meeting that his request would be for a reduction of 200 basis points and that the Greeks would be paying very seriously for an increased extension of the loans," the Taoiseach said.

βέβαια η λοβοτομημένη τακτική απαιτεί "χαρές και πανυγήρια" , κατα το όμοιο του "μαζί τα φάγαμε".
lefkadian
QUOTE(nikefalin @ Mar 12 2011, 20:29 ) *
προτάσεις και ιδέες υπήρχαν. Όπως και στις υπόλοιπες χώρες.

Πολιτικοί δεν υπήρχαν και εν γένει δεν υπάρχουν μιας και περίπου το σύνολο της πολιτικής μας σκηνής είναι βουτηγμένο στη σαπίλα. Κουμπάροι από τη μια, "Συντροφοι" από την άλλοι, κατακερματισμένη αριστερά χωρίς ουσιαστικό λόγο και κύρια χωρίς ουσιαστικές πράξεις, όλοι δέσμιοι των μικροσυμφερόντων τους.

lefkadian αν ήξερα τη λύση στα σίγουρα θα την έλεγα. Αυτό δε σημαίνει οτί αποδέχομαι τη βρώμα και τη δυσωδία των παρόντων "πολιτικών δυνάμεων. Δε σημαίνει οτί δεν θα επισημαίνω τα πολλά τους στραβά. Επειδή δεν υπάρχει ένας νέος πεφωτισμένος ηγέτης, μια δύναμη που να μπορεί να σταθεί στα πόδια της.

παρεπιπτόντως σήμερα το πρωί τα ξημερώματα υπογράψαμε έναν νέο διακανονισμό στο πως θα πληρώσουμε ένα δάνειο υποθηκεύωντας 50 ΔΙΣ από το σπίτι μας ( η περίφημη "αξιοποίηση"). Πήραμε 110 και όχι για μας , για να επενδύσουμε π.χ., αλλά για να ξεπληρώσουμε ιδιωτικά χρέη ( τα ομόλογα που πουλάγαμε χρόνια τώρα), και υποθηκεύσαμε για την ώρα 50 πραγματικά, για να γίνει σκόντο 1 μονάδας στο επιτόκιο. Δεν έγινε τίποτα παραπάνω από μια απλή τραπεζική πράξη ( για όσους έχουν ασχοληθεί και λίγο με δουλειές είναι κατανοητό). Η ...περίφημη επιμήκυνση ήταν αποροία της Ιρλανδικής συμφωνίας πριν λίγους μήνες.
Για ψαχτείτε λίγο γιατί τώρα η νέα ιρλανδική κυβέρνηση δεν δέχτηκε να βάλει στο τραπέζι αντίστοιχες δικές της δεσμεύσεις με όσα ο Μεντράνος ΓΑΠ παραχώρησε.
επίσης ο patriot GAP είπε οτί δεν θα υπάρχουν νέα μέτρα. την ίδια στιγμή ο μπαρμπά Τζεπέτο από ψηλά ήταν περήφανος που μετά από τόσα χρόνια βρέθηκε κάποιος να ξεπεράσει το δημιούργημα του.
Ειναι νικη να επιμηκυνεις ενα προδοτικο δανειο, να πληρωνει ενας λαος τα σπασμενα και ...κλεμενα ενος πολιτικου συστηματος και να μας λεει παλι οτι νικησε;

εκτός εαν τα χαρούμενα μέσα των κρατικοδιαίτων επιχειρηματιών-εκδοτών αποτελούν τη μοναδική πηγή πληροφόρησης με Μανδραβέλικα ρεπορτάζ και άρθρα. όσοι έχουν μυαλό μπορούν να καταλαβαίνουν ποιος γράφει από προσωπικό συμφέρον και ιδιοτέλεια.

no more lobotomy!


Δεν μου αρεσει το τσουβαλιασμα γενικως. Οπως παντου, σε ολους τους τομεις υπαρχουν καλοι, μετριοι, κακοι, ανικανοι κτλ, κτλ. Οι πολιτικοι ειναι και αυτοι κομματι της κοινωνιας μας. Γιατι λοιπον σε εκπλησει το επιπεδο τους?

Ειλικρινα δεν νομιζω οτι μπορει κανεις μας (εκτος αν εχει ειδικες γνωσεις) να κρινει αν αυτα που υπογραφουμε (η κυβερνηση-οχι εμεις biggrin.gif) θα μας βγουν σε καλο. Η δικη μου υποκειμενικη γνωμη ειναι οτι υπο αυτες τις συνθηκες δεν μπορουσαμε να ελπισουμε σε κατι καλυτερο. Ο χρονος θα δειξει...

Απο την αλλη το ποσταρισμα σου με εκπλησσει αρνητικα. Σεβομαι απολυτα την αντιθετη αποψη και τις οποιες διαφωνιες. Προς τι ομως οι υβρεις και η ειρωνια? Παρακολουθω τα ποσταρισματα σου και σε αλλα topic. Σε αλλα συμφωνω, σε αλλα διαφωνω, εχεις ομως τα επιχειρηματα σου και σε διακρινει μια μετριοπαθεια. Τωρα διακρινω εντελως διαφορετικο υφος. Γιατι? Δεν νομιζω οτι σου προσδιδουν καποιο κυρος οι υβρεις και η ειρωνια. Απεναντι κιολας σε ενα ανθρωπο που δεν μπορει να απαντησει. Που στο κατω-κατω ειναι ο δημοκρατικα εκλεγμενος πρωθυπουργος. Που στις περιφερειακες εκλογες πριν 5 μολις μηνες αν δεν πηρε ψηφο εμπιστοσυνης, πηρε ψηφο ανοχης. Το ξαναγραφω αν και γινομαι κουραστικος. Οποιος δεν συμφωνει ας τον καταψηφισει στις επομενες εκλογες. Ή αν η αγανακτηση ειναι πια τοσο μεγαλη ας τον ανατρεψει με μια λαϊκη εξεγερση. Ωσπου να ανατραπει με τον ενα ή τον αλλο τροπο εχει καθηκον (οχι δικαιωμα) να κυβερνησει. Και αν υποπεσει σε τοσο μεγαλα λαθη μπορει να ανατραπει και απο τους ιδιους τους βουλευτες του. Υπαρχει και ο κοινοβουλευτικος ελεγχος. Δημοκρατια σημαινει σεβασμος σε αρχες και κανονες. Αλλιως εχουμε ασυδοσια. Δεν νομιζω οτι αυτα που γραφω ειναι εκτος τοπου και χρονου. Νομιζω οτι στην Ελλαδα εχουμε παρεξηγησει καποιες εννοιες. Και δυστυχως σε πολλες εκφανσεις της ζωης μας (απο τον αθλητισμο ως την καθημερινοτητα και την πολιτικη) θελουν να κανουν κουμαντο οι καλα οργανωμενες, βολεμενες και θορυβωδεις μειοψηφιες. Ε αυτο πρεπει καποτε να σταματησει. Υπαρχει μια πολυ μεγαλη πλειοψηφια κοσμου ανεξαρτητα πολιτικης τοποθετησης που απλα θελει η χωρα του να προοδευσει. Αρνουμαι να δεχτω οτι το σωστο μοντελο ειναι π.χ. το μοντελο της (και καλα) αριστερας του ΚΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Αρνουμαι να δεχτω οτι η λυση ειναι η παγκοσμια επανασταση των προλεταριων. Αρνουμαι να κοντευω τα 40 και να πιστευω ακομα τα ουτοπικα που πιστευα στα φοιτητικα μου χρονια. Ως αποφοιτος θετικης σχολης εχω μαθει να πιστευω στην επιστημη και γενικα στις ικανοτητες του ανθρωπου. Δεν υπαρχουν θαυματα, δεν υπαρχουν μαγικες συνταγες. Ας φροντισουμε λοιπον να δουλεψουμε και να ονειρευτουμε πραγματα που μπορουν να κατακτηθουν και οχι την ουτοπια. Ας φροντισουμε να παραδειγματιστουμε απο το μοντελο των σκανδιναβικων χωρων και ας αφησουμε την επανασταση για αλλους. Καπιταλισμος υπαρχει και εκει και εδω. Εχουμε καμια σχεση με αυτες τις χωρες? Οχι. Ας προβληματιστουμε γιατι...
nikefalin
QUOTE(lefkadian @ Mar 12 2011, 21:34 ) *
Δεν μου αρεσει το τσουβαλιασμα γενικως. Οπως παντου, σε ολους τους τομεις υπαρχουν καλοι, μετριοι, κακοι, ανικανοι κτλ, κτλ. Οι πολιτικοι ειναι και αυτοι κομματι της κοινωνιας μας. Γιατι λοιπον σε εκπλησει το επιπεδο τους?

Ειλικρινα δεν νομιζω οτι μπορει κανεις μας (εκτος αν εχει ειδικες γνωσεις) να κρινει αν αυτα που υπογραφουμε (η κυβερνηση-οχι εμεις biggrin.gif) θα μας βγουν σε καλο. Η δικη μου υποκειμενικη γνωμη ειναι οτι υπο αυτες τις συνθηκες δεν μπορουσαμε να ελπισουμε σε κατι καλυτερο. Ο χρονος θα δειξει...


δεν είναι θέμα προσωπικό. Είναι θέμα επιλογών. Αλλος επιλέγει να λέει "ωχ τι να κάνουμε" όταν κάποιος τον κοροιδεύει ασύστολα, άλλος αντιδρά διαφορετικά. Οι ανθρωποι έχουν πει τόσα ψέμματα που ο θρυλικός Μυνχάουζεν αν έκανε το τέστ της αλήθειας θα κέρδιζε. Και το ψέμα και η κοροιδία σε θέματα που αφορούν τη ζωή μας δεν είναι απλά ενοχλητικά. Είναι εξοργιστικά.

Επίσης, αν περιμένουμε τις επόμενες εκλογές χωρίς να αγωνιστούμε δυναμικά, αλλά ειρηνικά , αν η αποψη μας δεν καταγραφεί, τότε το χάσαμε το κορμί.

Οι εκλογές ναι μεν είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος για να αλλαξεις κάτι, αλλά δεν είναι πανάκεια. Αλλιώς θα χαμε ακόμα τους πατακούς , τους παπαδόπουλους κλπ. Μπορεί να χάμε και τους Τσολακογλου ακόμα, και αυτοί "κυβέρνηση" ήταν.
lefkadian
QUOTE(nikefalin @ Mar 12 2011, 21:58 ) *
δεν είναι θέμα προσωπικό. Είναι θέμα επιλογών. Αλλος επιλέγει να λέει "ωχ τι να κάνουμε" όταν κάποιος τον κοροιδεύει ασύστολα, άλλος αντιδρά διαφορετικά. Οι ανθρωποι έχουν πει τόσα ψέμματα που ο θρυλικός Μυνχάουζεν αν έκανε το τέστ της αλήθειας θα κέρδιζε. Και το ψέμα και η κοροιδία σε θέματα που αφορούν τη ζωή μας δεν είναι απλά ενοχλητικά. Είναι εξοργιστικά.

Επίσης, αν περιμένουμε τις επόμενες εκλογές χωρίς να αγωνιστούμε δυναμικά, αλλά ειρηνικά , αν η αποψη μας δεν καταγραφεί, τότε το χάσαμε το κορμί.

Οι εκλογές ναι μεν είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος για να αλλαξεις κάτι, αλλά δεν είναι πανάκεια. Αλλιώς θα χαμε ακόμα τους πατακούς , τους παπαδόπουλους κλπ. Μπορεί να χάμε και τους Τσολακογλου ακόμα, και αυτοί "κυβέρνηση" ήταν.

Νikefalin αρχιζεις να με τρελαινεις ugly_tocktock.gif Και φυσικα ο Παπανδρεου εχει πει ψεματα. Αυτο ειναι γεγονος.
Εκλογες εγιναν πριν 5 μηνες και ο Παπανδρεου, το ξαναγραφω, αν δεν πηρε ψηφο εμπιστοσυνης πηρε ψηφο ανοχης!
Αν δεν ανατρεψεις μια κυβερνηση με εκλογες πρεπει να την ανατρεψεις ειρηνικα μεν, με πορειες - διαδηλωσεις - απεργιες δε. Βλεπεις εσυ καμια τοσο δυναμικη κινητοποιηση που θα ανατρεψει την κυβερνηση?
Συνεχιζεις να με εκπλησεις αρνητικα. ΑΡΝΗΤΙΚΟΤΑΤΑ. Ο Παπαδοπουλος εκανε πραξικοπημα, ο Τσολακογλου ηταν τοποθετημενος απο τις δυναμεις κατοχης. Ο Παπανδρεου εκλεχτηκε μεσω νομιμων εκλογων χωρις καμια αμφισβητηση. Σε ενα κλιμα ηρεμο και πολιτισμενο χωρις εκτροπα και επεισοδια. Τον Οκτωβρη του '10 το ΠΑΣΟΚ παρα τις πολυ μεγαλες του απωλειες ηταν και παλι 1ο κομμα. Ειτε μας αρεσει ειτε οχι ειναι ο νομιμα εκλεγμενος πρωθυπουργος και πρεπει να κυβερνησει. Αυτη ειναι η κοινοβουλευτικη δημοκρατια. Πως να το κανουμε? Ειλικρινα λυπαμαι πολυ οχι γιατι διαφωνεις με το μνημονιο αλλα για την αποψη σου περι δημοκρατιας και για την "νομιμοποιηση" να κυβερνα (αν ειναι δυνατον) μια δημοκρατικα εκλεγμενη κυβερνηση. Που εννοειται και εγω την "βαθμολογω" με πολυ χαμηλο βαθμο. Που εννοειται σε πολλα ειμαι εξοργισμενος. Αλλα οφειλω να σεβαστω την ετυμηγορια του εκλογικου σωματος. Απλα πραγματα και απορω γιατι τα συζηταμε...

Η αλλη λυση (ανατροπης της κυβερνησης) ειναι η λαϊκη εξεγερση και η βιαιη καταληψη της εξουσιας. Αλλη κουβεντα αλλα αν θελεις την ανοιγουμε και αυτη...
nikefalin
QUOTE(lefkadian @ Mar 12 2011, 22:37 ) *
Νikefalin αρχιζεις να με τρελαινεις ugly_tocktock.gif Και φυσικα ο Παπανδρεου εχει πει ψεματα. Αυτο ειναι γεγονος.
Εκλογες εγιναν πριν 5 μηνες και ο Παπανδρεου, το ξαναγραφω, αν δεν πηρε ψηφο εμπιστοσυνης πηρε ψηφο ανοχης!
Αν δεν ανατρεψεις μια κυβερνηση με εκλογες πρεπει να την ανατρεψεις ειρηνικα μεν, με πορειες - διαδηλωσεις - απεργιες δε. Βλεπεις εσυ καμια τοσο δυναμικη κινητοποιηση που θα ανατρεψει την κυβερνηση?
Συνεχιζεις να με εκπλησεις αρνητικα. ΑΡΝΗΤΙΚΟΤΑΤΑ. Ο Παπαδοπουλος εκανε πραξικοπημα, ο Τσολακογλου ηταν τοποθετημενος απο τις δυναμεις κατοχης. Ο Παπανδρεου εκλεχτηκε μεσω νομιμων εκλογων χωρις καμια αμφισβητηση. Σε ενα κλιμα ηρεμο και πολιτισμενο χωρις εκτροπα και επεισοδια. Τον Οκτωβρη του '10 το ΠΑΣΟΚ παρα τις πολυ μεγαλες του απωλειες ηταν και παλι 1ο κομμα. Ειτε μας αρεσει ειτε οχι ειναι ο νομιμα εκλεγμενος πρωθυπουργος και πρεπει να κυβερνησει. Αυτη ειναι η κοινοβουλευτικη δημοκρατια. Πως να το κανουμε? Ειλικρινα λυπαμαι πολυ οχι γιατι διαφωνεις με το μνημονιο αλλα για την αποψη σου περι δημοκρατιας και για την "νομιμοποιηση" να κυβερνα (αν ειναι δυνατον) μια δημοκρατικα εκλεγμενη κυβερνηση. Που εννοειται και εγω την "βαθμολογω" με πολυ χαμηλο βαθμο. Που εννοειται σε πολλα ειμαι εξοργισμενος. Αλλα οφειλω να σεβαστω την ετυμηγορια του εκλογικου σωματος. Απλα πραγματα και απορω γιατι τα συζηταμε...

Η αλλη λυση (ανατροπης της κυβερνησης) ειναι η λαϊκη εξεγερση και η βιαιη καταληψη της εξουσιας. Αλλη κουβεντα αλλα αν θελεις την ανοιγουμε και αυτη...


η κυβέρνηση ναι μεν εκλέχτηκε νομότυπα , αλλά οι πράξεις της δεν είναι το ίδιο νομότυπες. Καταργήθηκε στην πράξη το κοινοβούλιο με την υπογραφή διεθνούς συμφωνίας με λιγότερους από 180 ψήφους. Αν υπήρχε σοβαρή αντιπολίτευση έπρεπε την επομενη αυτής ψήφισης να δηλώσει αποχή διαρκείας . αλλά τι να κάνουν που και οι ίδιοι είναι βουτηγμένοι στα ...ατα που είπε και ο Στρος Καν .

αν θες να συζητήσουμε τη "νομιμοποίηση" της κυβέρνησης , στα χαρτιά , στους τύπους ναι την εχει. Αλλά ακόμα κι εκεί θα μπορούσε και μπορεί να ανατραπεί ειρηνικά. Μόνο που οι βαρώνοι της χώρας θα έχαναν και οι ίδιοι τα αυγά και τα πασχάλια. Αυτοί που "στηρίζουν" και "προβάλουν" τα αίσχη που ζούμε. Εκτός αν νομίζεις οτί αυτό που ζούμε είναι κάτι το φυσιολογικό, οπότε δεν χρειάζεται να το αναλύουμε. Κατ εμέ ζούμε την "κατοχη" της γενιάς μας ( μιας κι εγώ κοντεύω τα 40).



panos75
Ευτυχώς που υπάρχουν και κάποιοι σοβαροί άνθρωποι και αποκαλύπτουν τα μυστικά σχέδια του προδότη ΓΑΠ!!!
Από στιγμή σε στιγμή αναμένεται ανακοίνωση της Σπίθας όπου θα αποκαλύπτεται ο βρώμικος ρόλος του Σόρος.



nikefalin
απο το "σώσαμε τη χώρα" του Πατακού και του Παπαδόπουλου φτάσαμε στο "σώζουμε τη χώρα" των ΓΑΠ & Καρατζαφύρερ co&friends.
Με πρωτοπαλίκαρα τους Παγκαλους και τον Αδωνννιιι. Και φερέφωνα χειροκροτητές τα "παγκαλάκια", που ευτυχώς στον παρόντα ιστότοπο περιορίζονται αριθμητικά στο "ούτε καν δύο".

lefkadian
Ρε Nikefalin γιατι το κανεις αυτο? Τι φασιζουσα νοοτροπια ειναι αυτη? Αν διαφωνεις με καποιον τοτε αυτος ο καποιος ειναι φερεφωνο και χειροκροτητης? Τι σοϊ δημοκρατια ειναι αυτη που πιστευεις? Που ολοι πρεπει να συμφωνουμε μαζι σου? Εισαι ο κατοχος της μιας και μοναδικης αληθειας? Εχεις εσυ την μαγικη συνταγη? Σωσε μας!!!
Ή πιστευεις οτι αρεσει σε κανενα αυτο που βιωνουμε σημερα? Αντι να προβληματιζεσαι που μονο 5-6 εχουμε γραψει σε αυτο το topic επιτιθεσαι προσωπικα στους "ουτε καν δυο". Ησουν και mod και επρεπε να εχεις μια παραπανω ευαισθησια στο σεβασμο της αποψης του αλλου και στον ευπρεπη διαλογο. Και εσυ επιτιθεσαι με ιταμους χαρακτηρισμους? Και μαλιστα προσωπικα? Χωρις να σε εχω προκαλεσει στο παραμικρο?
Τι να πω? Λυπαμαι για λογαριασμο σου. Συνεχισε ετσι αλλα μετα μην διαμαρτυρεσαι για το επιπεδο της δημοκρατιας μας. Γιατι και για αυτο εμεις φταιμε αφου εμεις το διαμορφωνουμε...
nikefalin
QUOTE(lefkadian @ Mar 13 2011, 15:48 ) *
Ρε Nikefalin γιατι το κανεις αυτο? Τι φασιζουσα νοοτροπια ειναι αυτη? Αν διαφωνεις με καποιον τοτε αυτος ο καποιος ειναι φερεφωνο και χειροκροτητης? Τι σοϊ δημοκρατια ειναι αυτη που πιστευεις? Που ολοι πρεπει να συμφωνουμε μαζι σου? Εισαι ο κατοχος της μιας και μοναδικης αληθειας? Εχεις εσυ την μαγικη συνταγη? Σωσε μας!!!


μακάρι να μουν εγώ αυτός...
εαν έχεις παρακολουθήσει τα τόπικ βλέπεις πως συμπεριφέρομαι. Τα υπόλοιπα είναι σε πμ.
panos75
Άλλο ένα "κατάπτυστο" άρθρο ενός "ξεπουλημένου" δημοσιογράφου. Τελικά η εισβολή των Εβραιομασόνων και των πρακτόρων τους είναι πολύ μεγαλύτερη απ'όσο νομίζαμε. Κάτι πρέπει να γίνει προτού μολύνουν τα πολύτιμα σωματικά μας υγρά και χαθεί η καθαρότητα του γένους.

http://www.freecity.gr/index.php?option=co...04&Itemid=4

του Φοίβου Καρζή

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως η έκβαση της έκτακτης συνόδου κορυφής ήταν καλύτερη από το αναμενόμενο για την Ελλάδα. Μερικές παρατηρήσεις, λοιπόν, τώρα που η ανακούφιση επιτρέπει πιο καθαρές σκέψεις, αφήνοντας πίσω την αγωνία της άμεσης καταστροφής και επαναφέροντας την πιο κρίσιμη και πιο χρήσιμη αγωνία της μακροπρόθεσμης ανόρθωσης της χώρας από τα “σκ...”, που με πολύ ενοχλητικό και άκομψο (αλλά φοβάμαι όχι εσφαλμένο) τρόπο περιέγραψε ο κ. Στρως Καν.

1. Ακούγονται σενάρια “επικοινωνιακού τύπου”, ότι τα πράγματα ήταν προδιαγεγραμμένα και η κυβέρνηση “έπαιξε” με τις προσδοκίες, κατέβασε τον πήχυ, για να δημιουργήσει ξέφρενα πανηγυρικό κλίμα και να το πιστωθεί. Πρόκειται για επιβίωση του πνεύματος Ρουσσόπουλου. Ο Ρουσσόπουλος όντως το έκανε (και επιτυχώς τότε) αλλά εξαρτιόταν από τον ίδιο και την κυβέρνησή του (ο Θεός να την κάνει – αλλά αυτή είναι άλλη κουβέντα). Αν πιστεύει κανείς πως ο Παπανδρέου -ή, γιατί όχι, ο Πεταλωτής- έβαλαν τη Μέρκελ, το Σαρκοζί και καμμιά 30αριά ακόμη να χορεύουν στο ζουρνά τους για να “περάσει καλά” στο δελτίο του Μέγκα, δεν απαγορεύεται, αλλά απαιτεί άμεση θεραπεία με επανειλημμένους ψυχρούς καταιωνισμούς.
2. Τη θεωρία προσυπογράφει επισήμως η αξιωματική αντιπολίτευση. Ο κ. Σαμαράς είπε πως αυτά ήταν “τα αυτονόητα”. Μεγάλο πρόβλημα για ένα κόμμα εξουσίας να έχει επενδύσει και να εξακολουθεί να επενδύει στα καταστροφικά σενάρια και στην απαξίωση και την αποτυχία της χώρας που θέλει να κυβερνήσει. Όσο για το “αυτονόητο” των αποφάσεων, οι επιδόσεις του κ. Σαμαρά στην πρόσφατη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, όπου δεν έκανε κιχ μπροστά στην κα Μέρκελ και δεν έβαλε ούτε ένα “και” στο ανακοινωθέν ενός οργάνου που δεν παίρνει καν αποφάσεις, δείχνει πόσα τραγούδια ξέρει κανείς όταν είναι έξω από το χορό. Εν προκειμένω, καλαματιανά...

Και κάτι ακόμη, νομίζω το σημαντικότερο:

3. Η επιμήκυνση ήταν περίπου προδιαγεγραμμένη, εφόσον πήγαινε καλά το πρόγραμμα εξυγίανσης. Κανείς δεν πίστευε πως η Ελλάδα θα ξεπλήρωνε όσα δεν μπορούσε συν τα 110 δις αποπάνω μέσα σε τρία χρόνια. Η μείωση του επιτοκίου δεν ήταν ούτε βέβαιη, ούτε αυτονόητη, αλλά δεν είναι και παράδοξη. Μάλλον αποτελεί εύλογη επιβράβευση για τις αγόγγυστες (σχετικά) θυσίες που έχουν έως τώρα κάνει οι Έλληνες. Το πιο σημαντικό είναι η θετική διάκριση της Ελλάδας έναντι της Ιρλανδίας. Η Ιρλανδία δεν πήρε μείωση επιτοκίου γιατί πήγε σε επαναδιαπραγμάτευση με “τσαμπουκά”, χωρίς πραγματική βάση μέτρων και πολιτικής απόφασης πίσω της. Ο Παπαπανδρέου πήρε ό,τι πήρε όχι επειδή διαπραγματεύθηκε, αλλά επειδή ΕΚΑΝΕ πράγματα στη χώρα από πέρυσι. Και μπορεί να γκρινιάζουν και να ζητάνε κι άλλα, όμως ξέρουν τι σημαίνει και πόσο δύσκολο ήταν ό,τι έχει ήδη γίνει.

Για πρώτη φορά από την υπογραφή του Μνημονίου, οι Έλληνες βλέπουν ότι η σκληρή προσπάθεια μπορεί να έχει και κάποια άμεσα οφέλη, κάποια αναγνώριση έμπρακτη. Κι αν έρχονται τώρα τα 50 δις – η διαφορά ανάμεσα στην “αξιοποίηση” και το “ξεπούλημα των ασημικών” είναι στη διαχείριση. Η Μέρκελ των Βρυξελλών μας στέρησε τον “κακό” του έργου, τη δυνατότητα μετάθεσης της ευθύνης. Τώρα τα πράγματα θα κριθούν από την Ελλάδα και από τους Έλληνες.
Hakeem Olajuwon
QUOTE(panos75 @ Mar 13 2011, 20:03 ) *
Άλλο ένα "κατάπτυστο" άρθρο ενός "ξεπουλημένου" δημοσιογράφου. Τελικά η εισβολή των Εβραιομασόνων και των πρακτόρων τους είναι πολύ μεγαλύτερη απ'όσο νομίζαμε. Κάτι πρέπει να γίνει προτού μολύνουν τα πολύτιμα σωματικά μας υγρά και χαθεί η καθαρότητα του γένους.

http://www.freecity.gr/index.php?option=co...04&Itemid=4

του Φοίβου Καρζή

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως η έκβαση της έκτακτης συνόδου κορυφής ήταν καλύτερη από το αναμενόμενο για την Ελλάδα. Μερικές παρατηρήσεις, λοιπόν, τώρα που η ανακούφιση επιτρέπει πιο καθαρές σκέψεις, αφήνοντας πίσω την αγωνία της άμεσης καταστροφής και επαναφέροντας την πιο κρίσιμη και πιο χρήσιμη αγωνία της μακροπρόθεσμης ανόρθωσης της χώρας από τα “σκ...”, που με πολύ ενοχλητικό και άκομψο (αλλά φοβάμαι όχι εσφαλμένο) τρόπο περιέγραψε ο κ. Στρως Καν.

1. Ακούγονται σενάρια “επικοινωνιακού τύπου”, ότι τα πράγματα ήταν προδιαγεγραμμένα και η κυβέρνηση “έπαιξε” με τις προσδοκίες, κατέβασε τον πήχυ, για να δημιουργήσει ξέφρενα πανηγυρικό κλίμα και να το πιστωθεί. Πρόκειται για επιβίωση του πνεύματος Ρουσσόπουλου. Ο Ρουσσόπουλος όντως το έκανε (και επιτυχώς τότε) αλλά εξαρτιόταν από τον ίδιο και την κυβέρνησή του (ο Θεός να την κάνει – αλλά αυτή είναι άλλη κουβέντα). Αν πιστεύει κανείς πως ο Παπανδρέου -ή, γιατί όχι, ο Πεταλωτής- έβαλαν τη Μέρκελ, το Σαρκοζί και καμμιά 30αριά ακόμη να χορεύουν στο ζουρνά τους για να “περάσει καλά” στο δελτίο του Μέγκα, δεν απαγορεύεται, αλλά απαιτεί άμεση θεραπεία με επανειλημμένους ψυχρούς καταιωνισμούς.
2. Τη θεωρία προσυπογράφει επισήμως η αξιωματική αντιπολίτευση. Ο κ. Σαμαράς είπε πως αυτά ήταν “τα αυτονόητα”. Μεγάλο πρόβλημα για ένα κόμμα εξουσίας να έχει επενδύσει και να εξακολουθεί να επενδύει στα καταστροφικά σενάρια και στην απαξίωση και την αποτυχία της χώρας που θέλει να κυβερνήσει. Όσο για το “αυτονόητο” των αποφάσεων, οι επιδόσεις του κ. Σαμαρά στην πρόσφατη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, όπου δεν έκανε κιχ μπροστά στην κα Μέρκελ και δεν έβαλε ούτε ένα “και” στο ανακοινωθέν ενός οργάνου που δεν παίρνει καν αποφάσεις, δείχνει πόσα τραγούδια ξέρει κανείς όταν είναι έξω από το χορό. Εν προκειμένω, καλαματιανά...

Και κάτι ακόμη, νομίζω το σημαντικότερο:

3. Η επιμήκυνση ήταν περίπου προδιαγεγραμμένη, εφόσον πήγαινε καλά το πρόγραμμα εξυγίανσης. Κανείς δεν πίστευε πως η Ελλάδα θα ξεπλήρωνε όσα δεν μπορούσε συν τα 110 δις αποπάνω μέσα σε τρία χρόνια. Η μείωση του επιτοκίου δεν ήταν ούτε βέβαιη, ούτε αυτονόητη, αλλά δεν είναι και παράδοξη. Μάλλον αποτελεί εύλογη επιβράβευση για τις αγόγγυστες (σχετικά) θυσίες που έχουν έως τώρα κάνει οι Έλληνες. Το πιο σημαντικό είναι η θετική διάκριση της Ελλάδας έναντι της Ιρλανδίας. Η Ιρλανδία δεν πήρε μείωση επιτοκίου γιατί πήγε σε επαναδιαπραγμάτευση με “τσαμπουκά”, χωρίς πραγματική βάση μέτρων και πολιτικής απόφασης πίσω της. Ο Παπαπανδρέου πήρε ό,τι πήρε όχι επειδή διαπραγματεύθηκε, αλλά επειδή ΕΚΑΝΕ πράγματα στη χώρα από πέρυσι. Και μπορεί να γκρινιάζουν και να ζητάνε κι άλλα, όμως ξέρουν τι σημαίνει και πόσο δύσκολο ήταν ό,τι έχει ήδη γίνει.

Για πρώτη φορά από την υπογραφή του Μνημονίου, οι Έλληνες βλέπουν ότι η σκληρή προσπάθεια μπορεί να έχει και κάποια άμεσα οφέλη, κάποια αναγνώριση έμπρακτη. Κι αν έρχονται τώρα τα 50 δις – η διαφορά ανάμεσα στην “αξιοποίηση” και το “ξεπούλημα των ασημικών” είναι στη διαχείριση. Η Μέρκελ των Βρυξελλών μας στέρησε τον “κακό” του έργου, τη δυνατότητα μετάθεσης της ευθύνης. Τώρα τα πράγματα θα κριθούν από την Ελλάδα και από τους Έλληνες.


O Φοιβος καρζης ειναι στο γραφειο τυπου της γιουρομπανκ.Αξιοπιστος αναλυτης..
και χωρις ιδιοτελειες προπαντως
nikefalin
QUOTE(panos75 @ Mar 13 2011, 20:03 ) *
Άλλο ένα "κατάπτυστο" άρθρο ενός "ξεπουλημένου" δημοσιογράφου. Τελικά η εισβολή των Εβραιομασόνων και των πρακτόρων τους είναι πολύ μεγαλύτερη απ'όσο νομίζαμε. Κάτι πρέπει να γίνει προτού μολύνουν τα πολύτιμα σωματικά μας υγρά και χαθεί η καθαρότητα του γένους.



Ευτυχώς που με σκωπτικό μεν, αλλά πέρα ως πέρα αληθινό το γραφείο τύπου του πάγκαλου φρόντισε να μας διαφωτίσει.

4000 το μήνα για να δουλεύει στον δημοτικό 9.84 και στη Eurobank ( εκεί μάλλον αφιλοκερδώς) ούτε καν ο Μανδραβέλιας ε ?
κατά τα άλλα, έχουν το θράσος οι ασχροί να μιλούν για "υψηλούς μισθούς " και να θεωρούν παχυλό μισθό τα 1200.

Ποικιλόχρυση πένα....

Δώσμου και μένα λίγη από την ανιδιοτέλεια τους Θεέ μου και τι στον κόσμο...

edit : σας πήρανε χαμπάρι "παπαγκαλάκια" οεο...... δεν με αφήνετε να αγιάσω ...
edit2: ολα τα ανωτέρω δεν αποτελούν καμμία μομφή ή χαρακτηρισμό για το σύνολο των χρηστών που γράφουν εδώ πάρα μόνο για μια φωτεινή λαμπρή εξαίρεση.
lefkadian
Ξαναγραφω καποιες σκεψεις που ειχα γραψει σε αλλο topic.
Η αποψη μου ειναι οτι ο Παπανδρεου οφειλε τον περασμενο Μαρτη να προκυρηξει ξανα εκλογες αφου ειχε παρει ηδη σαφη θεση υπερ του μνημονιου. Να ξεκαθαριζε την θεση της και η ΝΔ και να αποφασιζαμε μεσω καλπης ποιος και πως θα μας οδηγησει. Δεν εγινε αυτο και ΔΙΚΑΙΟΤΑΤΑ Αριστερα και ΝΔ φωναζουν περι εξαπατησης. Στις καλπες ομως δεν μπορουμε να οδηγηθουμε μονο μεσω βουλης. Μπορουν και οι λαϊκες μαζες να ανατρεψουν μια κυβερνηση. Οχι βιαια. Με πανελλαδικη απεργια διαρκειας. Να νεκρωσει ολη η χωρα. Χωρις επεισοδια και χωρις βια. 10-15 μερες τετοιας κινητοποιησης ειναι υπεραρκετες. Γιατι αυτο δεν γινεται? Μεγαλη κουβεντα. Γιατι δεν εχει πεσει στο τραπεζι ουτε ως προταση απο ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ? Ακομα μεγαλυτερη κουβεντα. Αν και εγω εχω καποιες απαντησεις. Οι μονοι που εχουν προτεινει πανελλαδικη απεργια διαρκειας ειναι τα κομματα της εξωκοινοβουλευτικης αριστερας...

panos75
QUOTE(Hakeem Olajuwon @ Mar 13 2011, 20:30 ) *
O Φοιβος καρζης ειναι στο γραφειο τυπου της γιουρομπανκ.Αξιοπιστος αναλυτης..
και χωρις ιδιοτελειες προπαντως


Σώπα καλέ, τσιράκι του Σόρος είναι κι'αυτός. Εγώ προτιμώ τις αναλύσεις του Τσίπρα και της Κανέλλη, μου χαϊδεύουν καλύτερα τον Τσεγκεβάρα που κρύβω μέσα μου.
Hakeem Olajuwon
QUOTE(panos75 @ Mar 13 2011, 20:53 ) *
Σώπα καλέ, τσιράκι του Σόρος είναι κι'αυτός. Εγώ προτιμώ τις αναλύσεις του Τσίπρα και της Κανέλλη, μου χαϊδεύουν καλύτερα τον Τσεγκεβάρα που κρύβω μέσα μου.


Μου φαινεται κρυβεσαι πισω απο το δαχτυλο σου.Ενας υπαλληλος μιας τραπεζας εχει αποκλειστικα στοχο την εξυπηρετηση των
συμφεροντων της και οχι τηναντικειμενικη αποτυπωση της αληθειας.Ο παραπανω δεν εχει καμια αξιοπιστια οπως και εσυ οσο αναδημοσιευεις τοσο αστεια αρθρα...
nikefalin
QUOTE(Hakeem Olajuwon @ Mar 13 2011, 21:34 ) *
Μου φαινεται κρυβεσαι πισω απο το δαχτυλο σου.Ενας υπαλληλος μιας τραπεζας εχει αποκλειστικα στοχο την εξυπηρετηση των
συμφεροντων της και οχι τηναντικειμενικη αποτυπωση της αληθειας.Ο παραπανω δεν εχει καμια αξιοπιστια οπως και εσυ οσο αναδημοσιευεις τοσο αστεια αρθρα...


έλα τώρα υπερβάλλεις, ...δεν παραδειγματίζεσαι κι εσύ από τα "παπαγκαλάκια" ?

γιατί η αλήθεια όπως και το μνημόνιο είναι μία "εμείς έχουμε δίκιο ότι και να σας λέμε και οι άλλοι να παν να...."


panos75
QUOTE(Hakeem Olajuwon @ Mar 13 2011, 21:34 ) *
Μου φαινεται κρυβεσαι πισω απο το δαχτυλο σου.Ενας υπαλληλος μιας τραπεζας εχει αποκλειστικα στοχο την εξυπηρετηση των
συμφεροντων της και οχι τηναντικειμενικη αποτυπωση της αληθειας.Ο παραπανω δεν εχει καμια αξιοπιστια οπως και εσυ οσο αναδημοσιευεις τοσο αστεια αρθρα...


Όταν κάποιος σας αποφασίσει να αντικρούσει όσα δημοσιεύω με επιχειρήματα (1, 2, 3) και όχι με βάση το ποιός τα γράφει, τότε θα σας πάρω στα σοβαρά. Να βρίζεις και να συκοφαντείς ανθρώπους που δεν μπορούν να απαντήσουν είναι έυκολο. Κι'εγώ μπορώ να βγω και να λέω ότι εσύ και οι ομοϊδεάτες σου έχετε στοιχηματίσει στη χρεωκοπία της Ελλάδας και προωθείται τα συμφέροντα σας με την προσπάθεια σας να δημιουργήσετε πανικό και να υπονομεύστε την εφαρμογή του μνημονίου.

Και θα αναδημοσιεύω ότι θέλω, όσο κι'αν δυσαρεστεί κάποιους. Ευτυχώς αυτοί οι κάποιοι δεν έχουν πλέον τη δύναμη να με φιμώσουν όπως έκαναν πέρσι.
nikefalin
QUOTE(lefkadian @ Mar 13 2011, 20:51 ) *
Ξαναγραφω καποιες σκεψεις που ειχα γραψει σε αλλο topic.
Η αποψη μου ειναι οτι ο Παπανδρεου οφειλε τον περασμενο Μαρτη να προκυρηξει ξανα εκλογες αφου ειχε παρει ηδη σαφη θεση υπερ του μνημονιου. Να ξεκαθαριζε την θεση της και η ΝΔ και να αποφασιζαμε μεσω καλπης ποιος και πως θα μας οδηγησει. Δεν εγινε αυτο και ΔΙΚΑΙΟΤΑΤΑ Αριστερα και ΝΔ φωναζουν περι εξαπατησης. Στις καλπες ομως δεν μπορουμε να οδηγηθουμε μονο μεσω βουλης. Μπορουν και οι λαϊκες μαζες να ανατρεψουν μια κυβερνηση. Οχι βιαια. Με πανελλαδικη απεργια διαρκειας. Να νεκρωσει ολη η χωρα. Χωρις επεισοδια και χωρις βια. 10-15 μερες τετοιας κινητοποιησης ειναι υπεραρκετες. Γιατι αυτο δεν γινεται? Μεγαλη κουβεντα. Γιατι δεν εχει πεσει στο τραπεζι ουτε ως προταση απο ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ? Ακομα μεγαλυτερη κουβεντα. Αν και εγω εχω καποιες απαντησεις. Οι μονοι που εχουν προτεινει πανελλαδικη απεργια διαρκειας ειναι τα κομματα της εξωκοινοβουλευτικης αριστερας...


δεν χρειάζεται καν αυτό. Αν οι λοιποί πολιτικοί πλην της "συμμαχίας του καλού " ( ΓΑΠ& Καρατζαφύρερ) ξεκινούσαν αποχή διαρκείας από τη Βουλή ( που θα είχε και κόστος μιας και οι μισθοί τους θα περικόπτονταν αφού δεν θα συμμετείχαν στις επιτροπές κλπ) θα έδιναν το παράδειγμα ειρηνικής και νόμιμης ανυπακοής στη χούντα που ζούμε.Αλλά είναι και αυτοί βουτηγμένοι στα ...στρος καν.... δεν είναι άξιοι.

edit : το ένα και μοναδικό "παπαγκαλάκι" ζητά και θέλει επιχειρήματα αυτών που με τα έργα τους αποδεικνύουν τα πληρωμένα λόγια τους. Και τα θεωρεί και σοβαρά. Μάθαμε εξάλλου και το όριο της σοβαρότητας :

1) να έχει τη γυναίκα του κάποιος στο ιδιαίτερο γραφείου του Υπουργού
2) Να παίρνει 4 το μήνα σε δημοτικό ραδιόφωνο και να υπερασπίζεται τα συμφέροντα τράπεζας.

όταν κάποιος "πληρεί" κάτι από αυτά τότε έχει σοβαρό, αξιόπιστο και αντικειμενικό λόγο. Όποιος δεν τα χει αυτά είναι υποβολιμιαίος.

τώρα κατανοώ πλήρως τι σημαίνει να είναι κάποιος αποτυχημένος δημοσιογράφος/αθλητικογράφος. Και τι απωθημένα του έχουν δημιουργηθεί και ποιές κατουρημένες ποδιές μπορεί να φιλάει μπας και....

οιμέ!
petrovic
QUOTE(panos75 @ Mar 12 2011, 01:06 ) *
Και για να το κάνουμε πιο λιανά επειδή μερικοί έχουν πάθει πλύση εγκεφάλου από τον Λαζόπουλο και τον Παπαγιάννη.

Ναι, μαζί τα φάγαμε.

Μαζί με τους δημόσιους υπάλληλους που έπαιρναν γρηγορόσημο για κάθε υπόθεση.
Μαζί με τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους που δήλωναν δεκαπλάσια πρόβατα και ελιές για να παίρνουν τις επιδοτήσεις.
Μαζί με τους μαγαζάτορες και τους ελεύθερους επαγγελματίες που δεν έκοβαν αποδείξεις και φοροδιάφευγαν με κάθε δυνατό τρόπο.
Μαζί με τους γιατρούς που σε συννενόηση με τις φαρμακευτικές εταιρείες καταχρέωσαν τα νοσοκομεία (συν το ...παραδοσιακό φακελάκι).
Μαζί με τους υπάλληλους των ΔΕΚΟ που έπαιρναν παχυλούς μισθούς και προνόμια για να μας παρέχουν τις γνωστές, άθλιες υπηρεσίες.
Μαζί με τους εκπαιδευτικούς που κονόμαγαν "μαύρα" από τα φροντιστήρια και είχαν μετατρέψει τα πανεπιστήμια σε τσιφλίκια τους.
Μαζί με τους εφοριακούς/τελωνειακούς που από τις πολλές μίζες έφτασαν να έχουν βίλλες στην Ελβετία.






1) H μαύρη προπαγάνδα του Μαύρου Μετώπου έχει αρκετά ξεκάθαρα ξεχωρίσει τους καλούς (εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα, εργοδότες και μετά "συνετοί" ιδεολογικοί απολογητές της δημοσιογραφίας, της πανεπιστημιακής διανόησης) και τους κακούς (δημόσιοι υπαλληλοι, φοροφυγάδες ελεύθεροι επαγγελματίες , τεμπέληδες αγρότες και -μόνο εάν πιεστούν εξαντλητικά και με τα χίλια ζόρια-πολιτικό προσωπικό που διακυβέρνησε). Με το κύριο βάρος να πεφτει τελικά στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα ("καθεαυτό καλοί") και στους εργαζόμενους του δημόσιου τομέα ("καθεαυτό κακοί")
2) Η διάκριση αυτή σε κάποιες περιπτώσεις ανταποκρίνεται στην αλήθεια (διαφθορά σε δημόσιες υπηρεσίες που "πουλάνε" τις διοικητικές πράξεις έναντι αμοιβής), σε κάποιες άλλες περιπτώσεις είναι φαιδρή και γελοιότατη ψευτιά (δήθεν παχυλοί μισθοί στο Δημόσιο)
3) Η ψευτιά βέβαια αυτή δεν παίρνεται υπόψιν γιατί στόχος είναι να τσουβαλιαστούν και να τσακιστούν ΟΛΟΙ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ οι δημόσιοι υπάλληλοι, που τους μισεί θανατηφόρα η εξουσία γιατί έχουν ακόμα μονιμότητα και μπορούν να απεργούν δίχως να φοβούνται την απόλυση, δίνοντας το "κακό παράδειγμα" στους εργαζομένους του ιδιωτικού. Αυτό είναι αμαρτία. Στη νεα κοινωνία που οραματίζονται ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑ, ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΕΡΓΕΙ
4) Το αποκορύφωμα βέβαια της ψευτιάς, της ανηθικότητας και της παράνοιας είναι ότι οι "καθεαυτό καλοί" ουδόλως προστατεύτηκαν, αλλά έφαγαν τον καθεαυτό κανιβαλισμό.
- με το ν.3899/2010 άλλαξε όλο το συλλογικό εργατικό δίκαιο της τελευταίας εικοσαετίας (βλ. ν. 1876/1990) και προβλέφθηκε ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ότι είναι δυνατόν επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση εργασίας να προβλέπει μισθό κατώτερο της κλαδικής. Μέχρι τώρα ,εάν π.χ. η κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας των τραπεζών προέβλεπε κατώτατο μισθό 1000 ευρώ, η επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση εργασίας μιας οποιασδήποτε τράπεζας (π.χ. Πειραιώς) είχε νόμιμη ισχύ μόνο εάν προέβλεπε μισθό ΑΝΩΤΕΡΟ της κλαδικής. Με το νεο νόμο η επιχειρησιακή σ.σ.ε. έχει νόμιμη ισχύ ακόμα και εάν πέσει ΚΑΤΩ από την κλαδική σ.σ.ε. (π.χ. στα 800 ευρώ), με μόνο φρένο στην κατρακύλα το μισθό της Εθνικής Γενικής σ.σ.ε.. Επομένως ποιος ο λόγος για αγώνες στο επίπεδο του κλάδου, εάν αυτοί δεν προστατεύουν τελικά όλο τον κλάδο, αλλά μπορεί τα αποτελέσματα των αγώνων αυτών να ΑΝΑΤΡΑΠΟΥΝ στο επιχειρησιακό επίπεδο;Προφανής ο στόχος της εξατομίκευσης.
-με τον ίδιο νόμο προβλέφθηκε ότι οι εργαζόμενοι που προσλαμβάνονται για πρώτη φορά και είναι κάτω των 25 δεν υπαγονται στον κατώτατο μισθό της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, αλλά στο 84% του μισθού αυτού. (πρακτικά σήμερα= 592 ευρώ) Κι άλλη διάσπαση, κι άλλη εξατομίκευση.
-με τον ίδιο νόμο ανέβηκε ο χρόνος της διαθεσιμότητας (δηλαδή:εργοδοτική εντολή: δεν δουλεύετε , δεν πληρώνεστε) από τους 6 στους 9 (!!!) μήνες και μάλιστα για 2 χρόνια συνεχόμενα
- με προηγούμενο νόμο του 2010 μειώθηκε κατά πολύ -νομίζω γύρω στο 50%-η αποζημίωση απόλυσης, που εγινε, προφανώς, παιχνιδάκι
- και βεβαίως σταθερά για όλα αυτά δεν μπορούν να κουνηθούν, αφού, ως γνωστόν "η απεργία είναι ιερό δικαίωμα, αλλά κατά 95% ασκείται παράνομα και καταχρηστικά" ("Ουαί υμίν, γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί, ότι κλείετε την βασιλείαν των ουρανών έμπροσθεν των ανθρώπων").
-και άλλα πολλά (π.χ. αντεργατική αλλαγή και στη διαιτησία) για τα οποία δεν έχω χρόνο να γράψω
5) Επανέρχεται η συζήτηση συνέχεια στο "εκλογές ή εξέγερση" . η απάντηση είναι βέβαια εκλογές και επουδενί εξέγερση για λόγους προφανείς και χιλιοαναλυμένους.
6) Η αλήθεια είναι ότι η καταψήφιση στις εκλογές όλου του Μαύρου Μετώπου και η ανάδειξη εντελώς νεας εξουσίας (ΚΚΕ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΣΥΡΙΖΑ {αυτός ο τελευταίος με χιλιες δυο επιφυλάξεις , πιο πολύ για "κουβέντα να γίνεται"}) δεν προβλέπεται ως η πιο ισχυρή πιθανότητα, κι αυτό κυρίως γιατί τα κόμματα αυτά κουβαλάνε το τεράστιο ιστορικό βάρος της μεγάλης ήττας του '89. Δεν έχει σημασία το γεγονός ότι τα κόμματα αυτά δεν άσκησαν την εξουσία στην Ελλάδα. Αφού υποστήριζαν το σοβιετικό μοντέλο στις διάφορες παραλλαγές του, η ήττα του μοντέλου αυτού είναι και ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ήττα. Επειγόντως έπρεπε όλα αυτά τα χρόνια να έχουν δείξει ΚΑΘΑΡΑ "τι πηγε στραβά", "τι κρατάνε και τι πετάνε" από τη σοβιετική εμπειρία. Μπορεί να πει κανείς ότι είναι ένα "ιστορικό ατύχημα" ότι ο κανιβαλισμός της καπιταλιστικής κρίσης ξέσπασε είκοσι χρόνια -ιστορικά μικρό διάστημα-μετά την κατάρρευση του "αντίπαλου δέους"
7) εντιμες προσπάθειες να βρεθεί "τι πήγε στραβά" πρέπει , προφανώς να γίνουνε. εγώ π.χ. ψάχνω βιβλιογραφία για τις δημόσιες επιχειρήσεις, διοτι φαινόμενα επανάπαυσης, διαφθοράς, κυκλωμάτων πλουτισμού των αξιωματούχων του κράτους είναι βεβαιο ότι αναπτύχθηκαν στην ΕΣΣΔ,όπου κυριαρχούσε η δημόσια ιδιοκτησία. Πως αυτά θα προληφθούν; Την απάντηση δεν την ξέρω, την ψάχνω.
8) Εάν όμως η εξέγερση είναι αποκλεισμένη-για προφανείς λόγους- και οι εκλογές δε θα δικαιώσουν τα κόμματα-"αντίπαλο δέος", τότε τι κάνουμε; Κατά τη γνωμη μου αντίσταση ώστε να μην έρθουν χειρότερα μέτρα και να ΄πάρουν πίσω όσα νομοθέτησαν. Απεργίες, διαδηλώσεις, πολύμορφη πίεση στην εξουσία. Επίσης οργάνωση της αλληλεγγύης. Λαικές Επιτροπές γειτονιάς που θα αναλάβουν το έργο να παρέχουν π.χ. καθημερινά 300 μερίδες φαγητό για τους ανέργους π.χ. της Κυψέλης. Κι αν κάποιος "πανέξυπνος" πει "τι συσσίτια, oh mon dieu, Κατοχή έχουμε;" , ας θυμηθεί ότι η ανεργία αυτή τη στιγμή είναι επίσημα στο 14,8%, ανεπίσημα κοντά στο 20%
9) Άρα επείγει η αναβάθμιση της απεργίας και της διαδήλωσης.
10) Είναι κλασική η χυδαία και παιδιάστικη "εξυπναδούλα" να συγχέεις άσχετα άτομα μεταξύ τους για να χτυπήσεις τη σοβαρότητα των λεγομένων τους. όσον αφορά εμένα προσωπικά δεν επιτρέπω επουδενί σε κανένα να με συνδέει με τύπους σαν τον Παπαγιαννη (μετριος) και το Λαζόπουλο (αρκετά καλός αλλά σε απολύτως καμία περίπτωση αυτό που έχει ανάγκη η εποχή). Ο μοναδικός στον οποίο έχω αναφερθεί ονομαστικά σε αυτό το τοπικ είναι -νομίζω -ο Πέτρος Παπακωνσταντίνου.
Επίσης ποτε δεν κατονομασα ως εχθρούς του εργαζόμενου λαού τους "Εβραιομασόνους", αλλά την εγχώρια εργοδοσία και τη διεθνή τοκογλυφία.
nikefalin
Πολλές οι αλήθειες και λίγα τα ψέματα, συνεχίζουμε εδώ λίγο πιο προσεκτικά.

υγ. Μιας και ο υπαινιγμός για την παρουσία μου ως mod από συγκεκριμένο χρήστη, ας ψαχτεί καλύτερα σε όσους είχαν την ιδέα της επαναφοράς , για το από πότε είχα συναινέσει και είχα ζητήσει την επαναφορά και πότε επανήλθε.

τελευταίο πόστ ήταν του petrovic το παρακάτω

QUOTE
) H μαύρη προπαγάνδα του Μαύρου Μετώπου έχει αρκετά ξεκάθαρα ξεχωρίσει τους καλούς (εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα, εργοδότες και μετά "συνετοί" ιδεολογικοί απολογητές της δημοσιογραφίας, της πανεπιστημιακής διανόησης) και τους κακούς (δημόσιοι υπαλληλοι, φοροφυγάδες ελεύθεροι επαγγελματίες , τεμπέληδες αγρότες και -μόνο εάν πιεστούν εξαντλητικά και με τα χίλια ζόρια-πολιτικό προσωπικό που διακυβέρνησε). Με το κύριο βάρος να πεφτει τελικά στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα ("καθεαυτό καλοί") και στους εργαζόμενους του δημόσιου τομέα ("καθεαυτό κακοί")
2) Η διάκριση αυτή σε κάποιες περιπτώσεις ανταποκρίνεται στην αλήθεια (διαφθορά σε δημόσιες υπηρεσίες που "πουλάνε" τις διοικητικές πράξεις έναντι αμοιβής), σε κάποιες άλλες περιπτώσεις είναι φαιδρή και γελοιότατη ψευτιά (δήθεν παχυλοί μισθοί στο Δημόσιο)
3) Η ψευτιά βέβαια αυτή δεν παίρνεται υπόψιν γιατί στόχος είναι να τσουβαλιαστούν και να τσακιστούν ΟΛΟΙ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ οι δημόσιοι υπάλληλοι, που τους μισεί θανατηφόρα η εξουσία γιατί έχουν ακόμα μονιμότητα και μπορούν να απεργούν δίχως να φοβούνται την απόλυση, δίνοντας το "κακό παράδειγμα" στους εργαζομένους του ιδιωτικού. Αυτό είναι αμαρτία. Στη νεα κοινωνία που οραματίζονται ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑ, ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΕΡΓΕΙ
4) Το αποκορύφωμα βέβαια της ψευτιάς, της ανηθικότητας και της παράνοιας είναι ότι οι "καθεαυτό καλοί" ουδόλως προστατεύτηκαν, αλλά έφαγαν τον καθεαυτό κανιβαλισμό.
- με το ν.3899/2010 άλλαξε όλο το συλλογικό εργατικό δίκαιο της τελευταίας εικοσαετίας (βλ. ν. 1876/1990) και προβλέφθηκε ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ότι είναι δυνατόν επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση εργασίας να προβλέπει μισθό κατώτερο της κλαδικής. Μέχρι τώρα ,εάν π.χ. η κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας των τραπεζών προέβλεπε κατώτατο μισθό 1000 ευρώ, η επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση εργασίας μιας οποιασδήποτε τράπεζας (π.χ. Πειραιώς) είχε νόμιμη ισχύ μόνο εάν προέβλεπε μισθό ΑΝΩΤΕΡΟ της κλαδικής. Με το νεο νόμο η επιχειρησιακή σ.σ.ε. έχει νόμιμη ισχύ ακόμα και εάν πέσει ΚΑΤΩ από την κλαδική σ.σ.ε. (π.χ. στα 800 ευρώ), με μόνο φρένο στην κατρακύλα το μισθό της Εθνικής Γενικής σ.σ.ε.. Επομένως ποιος ο λόγος για αγώνες στο επίπεδο του κλάδου, εάν αυτοί δεν προστατεύουν τελικά όλο τον κλάδο, αλλά μπορεί τα αποτελέσματα των αγώνων αυτών να ΑΝΑΤΡΑΠΟΥΝ στο επιχειρησιακό επίπεδο;Προφανής ο στόχος της εξατομίκευσης.
-με τον ίδιο νόμο προβλέφθηκε ότι οι εργαζόμενοι που προσλαμβάνονται για πρώτη φορά και είναι κάτω των 25 δεν υπαγονται στον κατώτατο μισθό της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, αλλά στο 84% του μισθού αυτού. (πρακτικά σήμερα= 592 ευρώ) Κι άλλη διάσπαση, κι άλλη εξατομίκευση.
-με τον ίδιο νόμο ανέβηκε ο χρόνος της διαθεσιμότητας (δηλαδή:εργοδοτική εντολή: δεν δουλεύετε , δεν πληρώνεστε) από τους 6 στους 9 (!!!) μήνες και μάλιστα για 2 χρόνια συνεχόμενα
- με προηγούμενο νόμο του 2010 μειώθηκε κατά πολύ -νομίζω γύρω στο 50%-η αποζημίωση απόλυσης, που εγινε, προφανώς, παιχνιδάκι
- και βεβαίως σταθερά για όλα αυτά δεν μπορούν να κουνηθούν, αφού, ως γνωστόν "η απεργία είναι ιερό δικαίωμα, αλλά κατά 95% ασκείται παράνομα και καταχρηστικά" ("Ουαί υμίν, γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί, ότι κλείετε την βασιλείαν των ουρανών έμπροσθεν των ανθρώπων").
-και άλλα πολλά (π.χ. αντεργατική αλλαγή και στη διαιτησία) για τα οποία δεν έχω χρόνο να γράψω
5) Επανέρχεται η συζήτηση συνέχεια στο "εκλογές ή εξέγερση" . η απάντηση είναι βέβαια εκλογές και επουδενί εξέγερση για λόγους προφανείς και χιλιοαναλυμένους.
6) Η αλήθεια είναι ότι η καταψήφιση στις εκλογές όλου του Μαύρου Μετώπου και η ανάδειξη εντελώς νεας εξουσίας (ΚΚΕ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΣΥΡΙΖΑ {αυτός ο τελευταίος με χιλιες δυο επιφυλάξεις , πιο πολύ για "κουβέντα να γίνεται"}) δεν προβλέπεται ως η πιο ισχυρή πιθανότητα, κι αυτό κυρίως γιατί τα κόμματα αυτά κουβαλάνε το τεράστιο ιστορικό βάρος της μεγάλης ήττας του '89. Δεν έχει σημασία το γεγονός ότι τα κόμματα αυτά δεν άσκησαν την εξουσία στην Ελλάδα. Αφού υποστήριζαν το σοβιετικό μοντέλο στις διάφορες παραλλαγές του, η ήττα του μοντέλου αυτού είναι και ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ήττα. Επειγόντως έπρεπε όλα αυτά τα χρόνια να έχουν δείξει ΚΑΘΑΡΑ "τι πηγε στραβά", "τι κρατάνε και τι πετάνε" από τη σοβιετική εμπειρία. Μπορεί να πει κανείς ότι είναι ένα "ιστορικό ατύχημα" ότι ο κανιβαλισμός της καπιταλιστικής κρίσης ξέσπασε είκοσι χρόνια -ιστορικά μικρό διάστημα-μετά την κατάρρευση του "αντίπαλου δέους"
7) εντιμες προσπάθειες να βρεθεί "τι πήγε στραβά" πρέπει , προφανώς να γίνουνε. εγώ π.χ. ψάχνω βιβλιογραφία για τις δημόσιες επιχειρήσεις, διοτι φαινόμενα επανάπαυσης, διαφθοράς, κυκλωμάτων πλουτισμού των αξιωματούχων του κράτους είναι βεβαιο ότι αναπτύχθηκαν στην ΕΣΣΔ,όπου κυριαρχούσε η δημόσια ιδιοκτησία. Πως αυτά θα προληφθούν; Την απάντηση δεν την ξέρω, την ψάχνω.
8) Εάν όμως η εξέγερση είναι αποκλεισμένη-για προφανείς λόγους- και οι εκλογές δε θα δικαιώσουν τα κόμματα-"αντίπαλο δέος", τότε τι κάνουμε; Κατά τη γνωμη μου αντίσταση ώστε να μην έρθουν χειρότερα μέτρα και να ΄πάρουν πίσω όσα νομοθέτησαν. Απεργίες, διαδηλώσεις, πολύμορφη πίεση στην εξουσία. Επίσης οργάνωση της αλληλεγγύης. Λαικές Επιτροπές γειτονιάς που θα αναλάβουν το έργο να παρέχουν π.χ. καθημερινά 300 μερίδες φαγητό για τους ανέργους π.χ. της Κυψέλης. Κι αν κάποιος "πανέξυπνος" πει "τι συσσίτια, oh mon dieu, Κατοχή έχουμε;" , ας θυμηθεί ότι η ανεργία αυτή τη στιγμή είναι επίσημα στο 14,8%, ανεπίσημα κοντά στο 20%
9) Άρα επείγει η αναβάθμιση της απεργίας και της διαδήλωσης.
10) Είναι κλασική η χυδαία και παιδιάστικη "εξυπναδούλα" να συγχέεις άσχετα άτομα μεταξύ τους για να χτυπήσεις τη σοβαρότητα των λεγομένων τους. όσον αφορά εμένα προσωπικά δεν επιτρέπω επουδενί σε κανένα να με συνδέει με τύπους σαν τον Παπαγιαννη (μετριος) και το Λαζόπουλο (αρκετά καλός αλλά σε απολύτως καμία περίπτωση αυτό που έχει ανάγκη η εποχή). Ο μοναδικός στον οποίο έχω αναφερθεί ονομαστικά σε αυτό το τοπικ είναι -νομίζω -ο Πέτρος Παπακωνσταντίνου.
Επίσης ποτε δεν κατονομασα ως εχθρούς του εργαζόμενου λαού τους "Εβραιομασόνους", αλλά την εγχώρια εργοδοσία και τη διεθνή τοκογλυφία.


σε απάντηση του

QUOTE
Και για να το κάνουμε πιο λιανά επειδή μερικοί έχουν πάθει πλύση εγκεφάλου από τον Λαζόπουλο και τον Παπαγιάννη.

Ναι, μαζί τα φάγαμε.

Μαζί με τους δημόσιους υπάλληλους που έπαιρναν γρηγορόσημο για κάθε υπόθεση.
Μαζί με τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους που δήλωναν δεκαπλάσια πρόβατα και ελιές για να παίρνουν τις επιδοτήσεις.
Μαζί με τους μαγαζάτορες και τους ελεύθερους επαγγελματίες που δεν έκοβαν αποδείξεις και φοροδιάφευγαν με κάθε δυνατό τρόπο.
Μαζί με τους γιατρούς που σε συννενόηση με τις φαρμακευτικές εταιρείες καταχρέωσαν τα νοσοκομεία (συν το ...παραδοσιακό φακελάκι).
Μαζί με τους υπάλληλους των ΔΕΚΟ που έπαιρναν παχυλούς μισθούς και προνόμια για να μας παρέχουν τις γνωστές, άθλιες υπηρεσίες.
Μαζί με τους εκπαιδευτικούς που κονόμαγαν "μαύρα" από τα φροντιστήρια και είχαν μετατρέψει τα πανεπιστήμια σε τσιφλίκια τους.
Μαζί με τους εφοριακούς/τελωνειακούς που από τις πολλές μίζες έφτασαν να έχουν βίλλες στην Ελβετία.
petrovic
ποιος είναι ο λόγος που κλειδωθηκε το προηγούμενο τόπικ;καλοπροαίρετα ρωτάω, έχω ειλικρινή απορία.
nikefalin
QUOTE(petrovic @ Mar 13 2011, 23:09 ) *
ποιος είναι ο λόγος που κλειδωθηκε το προηγούμενο τόπικ;καλοπροαίρετα ρωτάω, έχω ειλικρινή απορία.


δεν γνωρίζω, εγώ δεν μπορώ να κλειδώνω ή να ανοίγω κλειδωμένα τόπικ
rchos
κλειδωθηκε γιατι η συζητηση απο χτες εχει ξεφυγει πολυ.εγινε πολυ προσωπικη με πολλα υπονοουμενα.

θα μεταφερω αυτα τα ποστ στο αλλο τοπικ.

νικο ριξε εσυ πρωτος τους τονους γιατι θα ξανακλειδωθει και δεν θα επιτραπει η συνεχιση της συζητησης.
nikefalin
QUOTE(rchos @ Mar 13 2011, 23:15 ) *
κλειδωθηκε γιατι η συζητηση απο χτες εχει ξεφυγει πολυ.εγινε πολυ προσωπικη με πολλα υπονοουμενα.

θα μεταφερω αυτα τα ποστ στο αλλο τοπικ.

νικο ριξε εσυ πρωτος τους τονους γιατι θα ξανακλειδωθει και δεν θα επιτραπει η συνεχιση της συζητησης.


θα ρίξω και τους σολωμούς και τις φάλαινες και τα σκουμπριά και μπορεί λόγω Σαρακοστής να ριξώ και τα καλαμάρια και τα χταπόδια.

αλλά θα απαντώ με επιχειρήματα αναλόγου αξίας και ήθους με τους συνομιλητές.

και επειδή δεν χρησιμοποιώ τους πληρωμένους κονδυλοφόρους για να υποστηρίξω ή να αποδείξω κάτι ούτε τους λόγους του Τσίπρα ή της Κανέλλη

QUOTE
«Σας εκπαιδεύουν να αισθάνεστε ένοχοι για αυτό που είστε. Πρόκειται για μια τακτική κοινωνικής παθολογίας... η οποία δεν περιορίζεται μόνο στην Ελλάδα…» λέει η δημοσιογράφος και συγγραφέας Ναόμι Κλάιν, σε συνέντευξή της, για τα οικονομικά μέτρα, την τρόικα και τα όσα συμβαίνουν τελευταία στη χώρα μας.

H Αμερικανίδα δημοσιογράφος, στο βιβλίο της «Το Δόγμα του Σοκ», περιγράφει λεπτομερώς τις τεχνικές του «καπιταλισμού της καταστροφής», όπως η ίδια τον ονομάζει, που χρησιμοποιούνται από νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις σε πολλές χώρες του κόσμου, για τον πειθαναγκασμό των πολιτών να δεχθούν μεταρρυθμίσεις ενάντια στα συμφέροντά τους.

Με άμεσο στόχο τις ιδιωτικοποιήσεις, την απορύθμιση του κρατικού τομέα και τις περικοπές των κοινωνικών δαπανών, μία κατά μέτωπο επίθεση κατά της συλλογικής συνείδησης βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και στην Ελλάδα.

Πανίσχυροι επικοινωνιακοί μηχανισμοί έχουν εξαπολύσει μία γιγάντια προπαγανδιστική εκστρατεία και βομβαρδίζουν τον πολίτη με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς, επιδιώκοντας να του επιβάλλουν την άποψη, ότι είναι αυτός που έχει το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για την οικονομική κρίση.

Χρησιμοποιώντας πολύ συχνά ψευδή στοιχεία και εκμεταλλευόμενοι τα -δυστυχώς υπαρκτά- παθογενή στοιχεία του ελληνικού δημόσιου και οικονομικού βίου, προσπαθούν να εκμηδενίσουν την αυτοεκτίμησή του, ώστε να τον πείσουν να δεχθεί τα μέτρα της τρόικας και το νεοφιλελεύθερο μοντέλο ως «μονόδρομο» και υποχρεωτική λύση.

Ψέμα 1ο: οι Έλληνες εργάζονται λιγότερο

Πρόκειται για ένα στερεότυπο, πολύ διαδεδομένο στη Βόρεια και Κεντρική Ευρώπη, το οποίο όμως δεν επιβεβαιώνεται από τα επίσημα στοιχεία της Ε.Ε..
Αντίθετα, σύμφωνα με άρθρο της «Wall Street Journal» (14-2-2011), οι Έλληνες βρίσκονται στην πρώτη θέση της κατάταξης στην Ε.Ε., εργαζόμενοι κατά μέσο όρο 42 ώρες την εβδομάδα, και ακολουθούν οι Ισπανοί και οι Πορτογάλοι με 39 ώρες την εβδομάδα.

Λιγότερο απ' όλους, εργάζονται οι Ολλανδοί με 31 ώρες, ενώ οι Γερμανοί δουλεύουν 36 ώρες την εβδομάδα.

Όμως, πρέπει να σημειωθεί ότι οι Έλληνες παράγουν λιγότερο από 18,5 ευρώ κάθε ώρα εργασίας, οι Ισπανοί 24,4 ευρώ και οι Πορτογάλοι 13,8 ευρώ, ενώ οι Ολλανδοί παράγουν 39,5 ευρώ και οι Γερμανοί 38,7.

«… Ένας Έλληνας υπάλληλος με την ίδια εκπαίδευση με έναν Γερμανό θα είναι λιγότερο παραγωγικός, εξαιτίας της ανώτερης τεχνολογίας που έχει ο Γερμανός και των υποδομών» σημειώνει η εφημερίδα.

Ψέμα 2ο: οι Έλληνες βγαίνουν νωρίς στη σύνταξη

Έρευνα του Ο.Ο.Σ.Α., που δόθηκε στη δημοσιότητα τον Ιούνιο του 2010, αποδεικνύει ότι στην πραγματικότητα οι Έλληνες βγαίνουν αργότερα στη σύνταξη από τους υπόλοιπους Ευρωπαίους.

Έτσι, ενώ ο νόμος επέτρεπε μέχρι πρότινος τη σύνταξη στα 58 χρόνια για την Ελλάδα, και το όριο ήταν τα 60 για τη Γαλλία και τα 65 για τη Γερμανία, την Αγγλία, την Ιταλία, την Ισπανία και την Αυστρία, η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική.

Οι Γάλλοι βγαίνουν στη σύνταξη νωρίτερα, κατά μέσον όρο στην ηλικία των 58,7 ετών, οι Αυστριακοί παρά την αυστηρή νομοθεσία τους στα 58,9, οι Ιταλοί στα 60,8, οι Ισπανοί στα 61,4 και οι Γερμανοί στα 62,1, αναφέρει ο Ο.Ο.Σ.Α. μετά από επεξεργασία των στατιστικών στοιχείων που αφορούν στην πραγματική έξοδο από την εργασία.

Οι Έλληνες, παρά το χαμηλό όριο των 58 ετών που προέβλεπε ο νόμος, βγαίνουν στη σύνταξη στα 62,4 χρόνια τους, δηλαδή 4,4 χρόνια παραπάνω από το νόμιμο όριο, αργότερα ακόμη και από τους Γερμανούς.

Ψέμα 3ο: το υπεράριθμο των δημοσίων υπαλλήλων

Ενώ ορισμένα δημοσιεύματα μιλούσαν για αριθμούς δημοσίων υπαλλήλων της τάξεως των… εκατομμυρίων, η «Έκθεση Ανταγωνιστικότητας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής», σε κείμενο εργασίας με τίτλο «The size and performance of public sector activities in Europe», αποδεικνύει ότι η Ελλάδα είναι μεταξύ των χωρών με τους λιγότερους δημοσίους υπαλλήλους στην Ε.Ε..

Στον πίνακα όπου καταγράφεται το ποσοστό των δημοσίων υπαλλήλων επί του συνόλου των εργαζομένων κάθε χώρας, η Ελλάδα βρίσκεται στη 14η θέση μεταξύ των 17 κρατών που εξετάζονται στην έρευνα, με ποσοστό 11,4%.

Στις πρώτες θέσεις φιγουράρουν οι «προηγμένες» Σουηδία (30%) και Δανία (29%). Αλλά η Ελλάδα υπολείπεται πολύ και από τη Γαλλία (21,2%) και τη Μεγάλη Βρετανία (17,8%) και ξεπερνά μόνο την Ιρλανδία (11,0%), την Ολλανδία (10,7%) και τη Γερμανία (10,2%). Όπως σημειώνεται στη μελέτη, η θέση της Ελλάδας στην κατάταξη αυτή παραμένει σταθερή τις τελευταίες δεκαετίες.

Η απογραφή του 2010 απέδειξε ότι στην Ελλάδα υπηρετούν 768.009 δημόσιοι υπάλληλοι, συμπεριλαμβάνοντας τους μόνιμους υπάλληλους, τους δικαστικούς και τους δημόσιους λειτουργούς (625.738), τους υπαλλήλους ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου (53.833), τους υπαλλήλους ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (44.811), τους συμβασιούχους έργου (14.345), τους αιρετούς (12.609) και άλλες πιο ολιγάριθμες κατηγορίες.

Η κυβέρνηση, οι «μόνιμοι» επικριτές του δημόσιου τομέα και οι λάτρεις του μνημονίου απέφυγαν να τοποθετηθούν και να σχολιάσουν το αποτέλεσμα.

Οι δε αμοιβές των δημοσίων υπαλλήλων απορροφούν το 11,1% του Α.Ε.Π., τοποθετώντας την Ελλάδα στις τελευταίες θέσεις της κατάταξης, με πρώτη τη Δανία (18,1%) και δεύτερη την Ισπανία (17,5%).

Ορθώς λοιπόν, η ΑΔΕΔΥ κάνει λόγο για «συστηματική και χρόνια παραποίηση, διαστρέβλωση της πραγματικότητας με τα περί ενάμισι, δύο, ακόμη και δυόμισι εκατομμύρια δημοσίων υπαλλήλων».

Στόχος το σύστημα αξιών της κοινωνίας

Βραχυπρόθεσμος στόχος αυτής της προπαγανδιστικής εκστρατείας είναι να τροφοδοτηθούν οι χρηματοπιστωτικές αγορές, που βουλιάζουν από την παγκόσμια «φούσκα», με χρήματα από τη φορολογία και όχι από τους «έχοντες και κατέχοντες», δηλαδή τις τράπεζες και τους μεγαλοκεφαλαιούχους.

Η μακροπρόθεσμη όμως επιδίωξη αυτής της επίθεσης, που δεν περιορίζεται στο οικονομικό σύστημα και τα εργασιακά, είναι να πλήξει το σύστημα αξιών της ελληνικής κοινωνίας. Μύθοι, Σύμβολα και Αξίες, Ιστορία, Θεσμοί και Παραδόσεις, απαραίτητα συστατικά κάθε ανθρώπινης συλλογικότητας, πρέπει να απαξιωθούν και να αντικατασταθούν από άλλα.

Έτσι μόνο μπορεί να διαμορφωθεί ένα νέο είδος συνείδησης και σκέψης, ένα διαφορετικό σύστημα αξιών και τελικά ένας διαφορετικός πολιτισμός, προς όφελος της οικονομίας της αγοράς, των «ομάδων συμφερόντων» που λυμαίνονται τον δημόσιο πλούτο και τελικά της διεθνούς οικονομικής ολιγαρχίας.

*τα στατιστικά και οικονομικά στοιχεία προέρχονται από εκθέσεις της Ε.Ε. και του Ο.Ο.Σ.Α., τις εφημερίδες «Wall Street Journal», «Stuttgarter Zeitung», «Έθνος» και «Ελευθεροτυπία». Η συνέντευξη της Ναόμι Κλάιν δημοσιεύτηκε στο «Βήμα».
petrovic
[quote name='lefkadian' date='Mar 12 2011, 17:43 ' post='469126']
.......και το ΠΑΣΟΚ ειναι κυβερνηση εθνοπροδοτικη και μειοψηφικη (ΑΝΤΑΡΣΥΑ του 0,15%!!!).

στις τελευταίες εκλογές (δημοτικές 2010) η ΑΝΤΑΡΣΥΑ πήρε πανελλαδικά όχι .....0,15% αλλά 1,8%. Για τετοια αντικειμενικά , αριθμητικά μεγέθη που βρίσκονται με το πρωτο γκουγκλαρισμα, απαιτείται περισσότερη προσοχή.

Επίσης ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είναι εθνοπροδοτική σπείρα το έχω γράψει εγώ , η ΑΝΤΑΡΣΥΑ (που την παρακολουθώ) δεν έχει χρησιμοποιήσει τον όρο εθνοπροδοσία.

Αλλά γενικότερα τι σχέση έχει το πόσοι λένε ένα πράγμα με το εάν το πράγμα αυτό που λένε είναι σωστό;

Επί του προκειμένου: είναι ή δεν είναι εθνοπροδοσία η παραίτηση (!!!) που υπέγραψαν από την ασυλία της δημόσιας περιουσίας, πράγμα που σημαίνει ότι οι δανειστές μπορούν να έρθουν και να ΚΑΤΑΣΧΕΣΟΥΝ δημόσια περιουσία, ρεζιλίκι που θέλουν να αποφύγουν, και γι'αυτό πουλάνε τα τελευταία 24ωρα το χυδαίο largeλικι ότι "εμείς οι ίδιοι αποφασίσαμε να πουλήσουμε δημόσια περιουσία 50 δισ για να ξεχρεώσουμε", πράγμα που οικονομικά είναι ακριβώς ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ;

Ποια είναι η γνώμη σου;
panos75
Άλλος ένας "εθνοπροδότης". Αν παρευρισκόταν σε μια συγκέντρωση της Σπίθας τότε ασφαλώς θα έβλεπε το φως το αληθινό και δεν θα έγραφε τέτοιες ανοησίες.

http://www.constitutionalism.gr/html/ent/663/ent.1663.asp

Του Σταύρου Τσακυράκη*

Ηταν ή όχι µονόδροµος το Μνηµόνιο; Το ερώτημα αυτό εξαρτάται από το κατά πόσον είχαµε ανάγκη από δανεικά ή όχι. Και δεν υπάρχει αµφιβολία ότι τα είχαµε ανάγκη. Όχι για να εξυπηρετήσουµε τα παλιά µας δάνεια, αλλά για να πληρώσουµε µισθούς, συντάξεις, υγεία, παιδεία κ.λπ. Με δεδομένο ότι οι αγορές δεν µας δάνειζαν, έπρεπε να αναζητήσουµε νέες µορφές δανεισµού µε νέους όρους αποπληρωµής. Το Μνηµόνιο µάς εξασφάλισε ένα τεράστιο δάνειο 110 δισ. ευρώ για τα επόµενα τρία χρόνια και φαίνεται να ήταν ό,τι καλύτερο µπορούσαµε να ελπίζουµε και να πετύχουµε. Υπήρχαν άλλες λύσεις; Μερικοί υποστηρίζουν ότι µπορούσαµε να εκβιάσουµε την Ευρωπαϊκή Ενωση, να δανειστούµε από την Κίνα ή δεν ξέρω από ποιον άλλον.

Δεν πρόκειται για σοβαρούς ισχυρισµούς αλλά για κουβέντες του αέρα, ο πεινασµένος καρβέλια ονειρεύεται. Τα προβλήµατά µας άλλωστε δεν θα λύνονταν µε κάποιον πρόσκαιρο εύκολο δανεισµό.

Μονόδροµος, λοιπόν, το Μνηµόνιο; Οχι αναγκαστικά. Μπορεί να αποφασίζαµε ότι δεν θέλουµε να δανειστούµε άλλο και...

...να ακολουθήσουµε τον δρόµο του Χότζα ή του Κιµ Ιλ Σουνγκ. Να σταµατήσουµε κάθε πληρωµή δανείων, να κλείσουµε τα σύνορα στη διακίνηση αγαθών και κεφαλαίων και να κτίσουµε µια αποµονωµένη οικονοµία που θα παρήγαγε αυτά που χρειαζόµαστε. Ο δρόµος αυτός µε βεβαιότητα θα έφερνε αµέσως την εξαθλίωση σε όλους, πλην της νοµεκλατούρας που θα κυβερνούσε, µε µισθούς και συντάξεις αντίστοιχες µε αυτές της Μολδαβίας. Αλλά οι οπαδοί του, ως γνωστόν, επενδύουν στο µέλλον. Υπόσχονται (αν όχι σε µας τους ίδιους, στις επόµενες γενιές) τον παράδεισο στο τέλος του µακρινού δρόµου. Αν θέλαµε ως κοινωνία, µπορούσαµε να προχωρήσουµε σε µια παρόµοια επιλογή και υπ’ αυτήν την έννοια το Μνηµόνιο δεν ήταν µονόδροµος.

Οι περισσότεροι πολέµιοι του Μνηµονίου, µε πρώτο τον κ. Α. Σαµαρά, είναι αλήθεια ότι δεν γοητεύονται από την προοπτική της Αλβανίας του Χότζα. Λένε εντάξει σε κάποιο µνηµόνιο, αλλά όχι στο συγκεκριµένο. Τι είδους µέτρα θέλουν και ποια διαπραγµατευτική δυνατότητα έχουν, είναι µέγα µυστήριο. Το ΔΝΤ έχει µια τεχνογνωσία για τα κράτη που βρίσκονται στα πρόθυρα πτώχευσης. Μερικοί αµφισβητούν την επιτυχία του. Λένε ότι η Αργεντινή καταστράφηκε. Πώς θα ήταν η Αργεντινή χωρίς το ΔΝΤ, δεν το γνωρίζουν βεβαίως. Υποθέτουν ότι θα ήταν καλύτερα.

Στην πραγµατικότητα, όταν κάποιο κράτος φτάνει στα πρόθυρα της κατάρρευσης, το ζήτηµα δεν είναι αν θα πονέσει για να ανακάµψει αλλά το πόσο πολύ θα πονέσει και αν θα κατορθώσει να ανακάµψει.

Το ΔΝΤ δεν µπορεί να εξαλείψει τον πόνο παρά µόνο να τον απαλύνει δανείζοντας µε χαµηλό επιτόκιο και επιβάλλοντας µεταρρυθµίσεις που µόνοι µας από καιρό έπρεπε να είχαµε κάνει. Η συνταγή του φυσικό είναι να µην αρέσει σε όλους. Οχι γιατί είναι αντίθετη σε κάποια ιδεολογία αλλά διότι σε κανέναν δεν αρέσει η πτώση του βιοτικού του επιπέδου. Τα βασικά της στοιχεία, όµως δεν αµφισβητούνται. Η µείωση των ελλειµµάτων απαιτεί περικοπές δηµόσιων δαπανών συµπεριλαµβανοµένης της µείωσης µισθών και συντάξεων καθώς και αύξηση της φορολογίας, οι δε µεταρρυθµίσεις απαιτούν τόνωση της παραγωγικότητας και του ανταγωνισµού.

Πριν καλά καλά εφαρµοσθούν κάποια µέτρα, άρχισε η µεµψιµοιρία. Ο κάθε Ελληνας, µε πρώτους τους τηλεοπτικούς δηµοσιογράφους, έγινε ειδικός στην αντιµετώπιση των οικονοµικών κρίσεων. Να µην κοπούν µισθοί και συντάξεις, να πάρουν λεφτά από τους κλέφτες και τους πλούσιους, να µην επιβληθούν νέοι φόροι και άλλα πολλά. Στην κατάσταση που είµαστε δεν υπάρχει ένα µέτρο που θα µας σώσει και έτσι θα αποφύγουµε τα άλλα. Και τους µισθούς πρέπει να κόψουµε, και από τους πλούσιους πρέπει να τα πάρουµε, και νέους φόρους πρέπει να επιβάλλουµε, και πάλι δεν φτάνει.

Και η ανάπτυξη; Εχουµε µέλλον χωρίς οικονοµική ανάπτυξη; Αλλο µεγάλο παραµύθι. Λες και αρκεί κάποιος να σφυρίξει και θα αρχίσει να σφύζει η οικονοµία.

Θα ρίξει π.χ. χρήµα (δανεικό βεβαίως) στην κατανάλωση και θα πάρουν µπροστά οι αυτοκινητοβιομηχανίες µας. Ας µην ξεγελιόµαστε. Ανάπτυξη δεν θα υπάρξει αν δεν κατορθώσουµε να νοικοκυρευτούμε, και αυτό δεν πρόκειται να γίνει από τη µια µέρα στην άλλη χωρίς µόχθο και σκληρή εργασία.
nikefalin
http://www.patris.gr/articles/135233/76384...3ejbnfuv3396gm0

σταύρος Τσακυράκης , ο ανθρωπος , ο καθηγητής, ο εκσυγχρονιστής.....

και για να μην κουραζόμεθα....υπάρχουν καμιμια 200αρια "τύποι" ακροθιγώς συνδεμένοι με τα ντόπια πασοκοσυμφέροντα.

να περιμένετε κι αλλες "αλήθειες" από αυτούς...με τους μισθούς με τα πολλά μηδενικά που έιναι ταγμένοι από την κάστα των 20-30 χιλιάδων υπερ ευνοημένων και την civitas στο να επιτελούν με ασφάλεια την υπεράσπιση των καθαρμάτων σε κάθε επίπεδο....
panos75
Ευτυχώς που το basketforum έχει τον δικό του ΜακΚάρθυ ο οποίος μοιράζει πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων βάσει των οποίων κρίνεται αν κάποιος είναι αρκετά πατριώτης ώστε να μπορεί να εκφέρει άποψη για τα τεκταινόμενα.
Τουλάχιστον του αφαιρέθηκε το δικαίωμα να τους βάζει στη Μαύρη Λίστα.
nikefalin
παπαγκαλάκι δεν είμαι όμως. Εξάλλου το είπα και παραπάνω

"Μιας και ο υπαινιγμός για την παρουσία μου ως mod από συγκεκριμένο χρήστη, ας ψαχτεί καλύτερα σε όσους είχαν την ιδέα της επαναφοράς , για το από πότε είχα συναινέσει και είχα ζητήσει την επαναφορά και πότε επανήλθε. ευτυχώς τα αρχεία του φόρουμ υπάρχουν."

γνώμες να ακούγονται, και κριτική σε αυτές. Και έχει πάντα σημασία ποιός λέει και τι λέει. Και μάλιστα μεγαλύτερη σημασία έχουν και οι πράξεις.

το γκεμπελικό δίκτυο των παπαγκαλακίων οπού αλλοτε κομψα αλλοτε άκομψα κάνει το μαύρο ασπρο είναι στο σύνολο του υπερκρατικοδίαιτο και σφόδρα εξαρτημένο στα πέιρολ υπουργείων, Μ.Κ.Ο. κλπ. Για αυτό εξάλλου και τρέχει σύσσωμο όπου το καλούν να "υπηρετήσει".

Και για να υπενθυμίσω μια περυσινή ανάρτηση εδώ
http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=172082

QUOTE
Δεν αρνήθηκε τη συνεργασία της Civitas με τη Siemens ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας δημοσίων σχέσεων, Γιώργος Φλέσσας ο οποίος εκλήθη στην εξεταστική επιτροπή επειδή στο ημερολόγιο του Μιχάλη Χριστοφοράκου υπάρχουν πολλές εγγραφές στο όνομά του. Άμεσο έλεγχο από το ΣΔΟΕ στην εταιρεία ζήτησε ο βουλευτής της Ν.Δ. Πάνος Καμμένος.

Ο Γ. Φλέσσας κατέθεσε ότι η Civitas συνεργαζόταν με τη Siemens από το 2001 και ανέφερε ότι τo 2006, όταν ξέσπασε το σκάνδαλο, ο Μιχ. Χριστοφοράκος του ζήτησε να προχωρήσει σε ενέργειες για την επικοινωνιακή διαχείριση της κρίσης. Όπως υποστήριξε, δεν γνωρίζει περιπτώσεις δωροδοκίας πολιτικών από τη γερμανική εταιρεία.

Παράλληλα, είπε ότι δεν θυμάται ποιοι δημοσιογράφοι συνεργάστηκαν στις δουλειές που σχετίζονταν με τη Siemens.

Πάντως, κληθείς να απαντήσει σε ερωτήσεις των μελών της Εξεταστικής για τις συνεργασίες της Civitas με δημόσιους φορείς και υπουργεία, αποκάλυψε ότι η εταιρία του πρόσφατα ολοκλήρωσε πρότζεκτ προκειμένου να "δημοσιοποιήσει" τα μέτρα της Τρόικας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

"Μπορούν οι εργαζόμενοι να μάθουν την τεράστια διαπλοκή για τη διαμόρφωση της κοινής γνώμης και για τον ρόλο των διαφημιστικών εταιριών", σχολίασε ο βουλευτής του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης και πρόσθεσε: "Με τα χρήματα που αφαιρεί από τους Έλληνες εργαζόμενους η Τρόικα πληρώνει διαφημιστικές εταιρείες για να προπαγανδίζει τα μετρα"

Τέλος ο Γ. Φλέσσας, ερωτηθείς σχετικά από τους βουλευτές διευκρίνισε ότι ανάμεσα στις υποχρεώσεις που είχε αναλάβει η Civitas προκειμένου να κάνει γνωστά τα μέτρα της Τρόικας ήταν και η οργάνωση συναντήσεων με δημοσιογράφους.

Ο Πάνος Καμμένος διατύπωσε υπόνοιες ότι η Civitas έδωσε μαύρο χρήμα για λογαριασμό της Siemens και γι αυτό ζήτησε έλεγχο από το ΣΔΟΕ, την Τράπεζα της Ελλάδος και την Επιτροπή για την καταπολέμηση του μαύρου χρήματος.


και επειδή η επανάληψη μήτηρ πάσης ....

http://thenetwar.com/2010/06/lefta-se-mme-...tira-tou-topou/

QUOTE
O πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου εταιρειών επικοινωνιών CIVITAS Γιώργος Φλέσσας, κατέθεσε στην εξεταστική για τη Siemens, όπου και ανέφερε ότι είχε επαγγελματική σχέση με την Siemens από το 2000 ως το 2008 με σκοπό την διαφημιστική προώθηση της εταιρείας…koubelosxtisoforakosfessas1 Λεφτά σε ΜΜΕ για να παρουσιάσουν το ΔΝΤ ως σωτήρα του τόπου!Ο Γ. Φλέσσας παραδέχθηκε προγράμματα επικοινωνίας και προβολής των υπουργείων ΠΕΧΩΔΕ, Αθλητισμού και Επικοινωνιών και Μεταφορών, είπε ότι συνεργάστηκε με τη ΝΔ και τη Ντόρα Μπακογιάννη, ενώ ομολόγησε ότι για μία εβδομάδα πριν την ψήφιση από τη Βουλή του μνημονίου με την τρόϊκα και για τέσσερις εβδομάδες μετά είχε ανατεθεί στην εταιρεία του από ευρωπαϊκή εταιρεία δημοσίων σχέσεων EURO RSCG για λογαριασμό του ΔΝΤ η επικοινωνιακή προώθηση της αναγκαιότητας των σκληρών οικονομικών μέτρων.

Μιλάμε πλέον για την εταιρεία που είχε πάρει δουλειά από το ΔΝΤ για να πείσει τον Ελληνικό λαό ότι τα μέτρα ήταν αναγκαία, όπως και την αναγκαιότητα του σχεδίου Κόφι Ανάν που θα αποτελούσε ΠΡΟΔΟΣΙΑ αν περνούσε. Ποιοι είναι όμως οι μπλανκο- δημοσιογράφοι που τα άρπαζαν για αυτή την δουλειά;
panos75
Αφού βάλαμε όλους τους πουλημένους, εθνοπροδότες και πράκτορες του Κίσινγκερ, ας βάλουμε και μια σοβαρή και νηφάλια φωνή η οποία εξηγεί με ακλόνητα επιχειρήματα γιατί πρέπει να αντισταθούμε στο μνημόνιο.





Υ.Γ. Καλύτερα παπαγαλάκι παρά κοράκι, ή ακόμη χειρότερα όρνεο.

Υ.Γ. Οι προσωπικές επιθέσεις δε συμφέρουν κάποιους. Ειδικά όταν πρόσφατα έμαθα αρκετά για την προϊστορία τους στο φόρουμ.
petrovic


Πράγματι είναι οι προσωπικές αναφορές που μαζεύτηκαν αρκετές. Ανοιξα αυτό το τόπικ με λύπη μου , γιατί η θε΄ση του είναι στη ροή ακριβώς που κουβεντιάζαμε. Επρεπε όμως να το ανοίξω, γιατί λέγονται σημαντικά πράγματα.




QUOTE(panos75 @ Mar 13 2011, 23:49 ) *
Άλλος ένας "εθνοπροδότης". Αν παρευρισκόταν σε μια συγκέντρωση της Σπίθας τότε ασφαλώς θα έβλεπε το φως το αληθινό και δεν θα έγραφε τέτοιες ανοησίες.

http://www.constitutionalism.gr/html/ent/663/ent.1663.asp

Του Σταύρου Τσακυράκη*

Ηταν ή όχι µονόδροµος το Μνηµόνιο; Το ερώτημα αυτό εξαρτάται από το κατά πόσον είχαµε ανάγκη από δανεικά ή όχι. Και δεν υπάρχει αµφιβολία ότι τα είχαµε ανάγκη. Όχι για να εξυπηρετήσουµε τα παλιά µας δάνεια, αλλά για να πληρώσουµε µισθούς, συντάξεις, υγεία, παιδεία κ.λπ. Με δεδομένο ότι οι αγορές δεν µας δάνειζαν, έπρεπε να αναζητήσουµε νέες µορφές δανεισµού µε νέους όρους αποπληρωµής. Το Μνηµόνιο µάς εξασφάλισε ένα τεράστιο δάνειο 110 δισ. ευρώ για τα επόµενα τρία χρόνια και φαίνεται να ήταν ό,τι καλύτερο µπορούσαµε να ελπίζουµε και να πετύχουµε. Υπήρχαν άλλες λύσεις; Μερικοί υποστηρίζουν ότι µπορούσαµε να εκβιάσουµε την Ευρωπαϊκή Ενωση, να δανειστούµε από την Κίνα ή δεν ξέρω από ποιον άλλον.

Δεν πρόκειται για σοβαρούς ισχυρισµούς αλλά για κουβέντες του αέρα, ο πεινασµένος καρβέλια ονειρεύεται. Τα προβλήµατά µας άλλωστε δεν θα λύνονταν µε κάποιον πρόσκαιρο εύκολο δανεισµό.

Μονόδροµος, λοιπόν, το Μνηµόνιο; Οχι αναγκαστικά. Μπορεί να αποφασίζαµε ότι δεν θέλουµε να δανειστούµε άλλο και...

...να ακολουθήσουµε τον δρόµο του Χότζα ή του Κιµ Ιλ Σουνγκ. Να σταµατήσουµε κάθε πληρωµή δανείων, να κλείσουµε τα σύνορα στη διακίνηση αγαθών και κεφαλαίων και να κτίσουµε µια αποµονωµένη οικονοµία που θα παρήγαγε αυτά που χρειαζόµαστε. Ο δρόµος αυτός µε βεβαιότητα θα έφερνε αµέσως την εξαθλίωση σε όλους, πλην της νοµεκλατούρας που θα κυβερνούσε, µε µισθούς και συντάξεις αντίστοιχες µε αυτές της Μολδαβίας. Αλλά οι οπαδοί του, ως γνωστόν, επενδύουν στο µέλλον. Υπόσχονται (αν όχι σε µας τους ίδιους, στις επόµενες γενιές) τον παράδεισο στο τέλος του µακρινού δρόµου. Αν θέλαµε ως κοινωνία, µπορούσαµε να προχωρήσουµε σε µια παρόµοια επιλογή και υπ’ αυτήν την έννοια το Μνηµόνιο δεν ήταν µονόδροµος.

Οι περισσότεροι πολέµιοι του Μνηµονίου, µε πρώτο τον κ. Α. Σαµαρά, είναι αλήθεια ότι δεν γοητεύονται από την προοπτική της Αλβανίας του Χότζα. Λένε εντάξει σε κάποιο µνηµόνιο, αλλά όχι στο συγκεκριµένο. Τι είδους µέτρα θέλουν και ποια διαπραγµατευτική δυνατότητα έχουν, είναι µέγα µυστήριο. Το ΔΝΤ έχει µια τεχνογνωσία για τα κράτη που βρίσκονται στα πρόθυρα πτώχευσης. Μερικοί αµφισβητούν την επιτυχία του. Λένε ότι η Αργεντινή καταστράφηκε. Πώς θα ήταν η Αργεντινή χωρίς το ΔΝΤ, δεν το γνωρίζουν βεβαίως. Υποθέτουν ότι θα ήταν καλύτερα.

Στην πραγµατικότητα, όταν κάποιο κράτος φτάνει στα πρόθυρα της κατάρρευσης, το ζήτηµα δεν είναι αν θα πονέσει για να ανακάµψει αλλά το πόσο πολύ θα πονέσει και αν θα κατορθώσει να ανακάµψει.

Το ΔΝΤ δεν µπορεί να εξαλείψει τον πόνο παρά µόνο να τον απαλύνει δανείζοντας µε χαµηλό επιτόκιο και επιβάλλοντας µεταρρυθµίσεις που µόνοι µας από καιρό έπρεπε να είχαµε κάνει. Η συνταγή του φυσικό είναι να µην αρέσει σε όλους. Οχι γιατί είναι αντίθετη σε κάποια ιδεολογία αλλά διότι σε κανέναν δεν αρέσει η πτώση του βιοτικού του επιπέδου. Τα βασικά της στοιχεία, όµως δεν αµφισβητούνται. Η µείωση των ελλειµµάτων απαιτεί περικοπές δηµόσιων δαπανών συµπεριλαµβανοµένης της µείωσης µισθών και συντάξεων καθώς και αύξηση της φορολογίας, οι δε µεταρρυθµίσεις απαιτούν τόνωση της παραγωγικότητας και του ανταγωνισµού.

Πριν καλά καλά εφαρµοσθούν κάποια µέτρα, άρχισε η µεµψιµοιρία. Ο κάθε Ελληνας, µε πρώτους τους τηλεοπτικούς δηµοσιογράφους, έγινε ειδικός στην αντιµετώπιση των οικονοµικών κρίσεων. Να µην κοπούν µισθοί και συντάξεις, να πάρουν λεφτά από τους κλέφτες και τους πλούσιους, να µην επιβληθούν νέοι φόροι και άλλα πολλά. Στην κατάσταση που είµαστε δεν υπάρχει ένα µέτρο που θα µας σώσει και έτσι θα αποφύγουµε τα άλλα. Και τους µισθούς πρέπει να κόψουµε, και από τους πλούσιους πρέπει να τα πάρουµε, και νέους φόρους πρέπει να επιβάλλουµε, και πάλι δεν φτάνει.

Και η ανάπτυξη; Εχουµε µέλλον χωρίς οικονοµική ανάπτυξη; Αλλο µεγάλο παραµύθι. Λες και αρκεί κάποιος να σφυρίξει και θα αρχίσει να σφύζει η οικονοµία.

Θα ρίξει π.χ. χρήµα (δανεικό βεβαίως) στην κατανάλωση και θα πάρουν µπροστά οι αυτοκινητοβιομηχανίες µας. Ας µην ξεγελιόµαστε. Ανάπτυξη δεν θα υπάρξει αν δεν κατορθώσουµε να νοικοκυρευτούμε, και αυτό δεν πρόκειται να γίνει από τη µια µέρα στην άλλη χωρίς µόχθο και σκληρή εργασία.







1) Ο Τσακυράκης είναι καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στη Νομική Σχολή Αθηνών. Ο nikefalin τα είπε όλα πολύ απλά και πολύ σωστα για το άτομο αυτό

2) Η τρομοκρατία και η κινδυνολογία καλά κρατεί. Οι κομμουνιστές θα μας κάνουν Αλβανία του Χότζα,Βόρεια Κορέα του Κιμ Ιλ Σουνγκ, Μολδαβία του ξέρω γω. Μην τους ακούτε. Εδώ Μνημόνιο, περικοπές μισθών, διάλυση των συνδικατων, ανεργία στο 20%, είναι σκληρά αλλά οι κομμουνιστές είναι ακόμα χειρότεροι.

3)Προφανώς καλά κάνει ο κ. καθηγητής και τα λεει αυτά από τη μεριά του. Η ήττα του '89 είναι ήττα ιστορικών διαστάσεων, όπως μόλις έγραψα, και τώρα πρέπει ακριβώς να φανεί -και φαίνεται- το τεράστιο μεγεθος της. Το πρόβλημα δεν είναι ο κ. καθηγητής. Το πρόβλημα είναι ΣΤΟ ΙΔΙΟ το ελληνικό κομμουνιστικό κίνημα που δεν μπορεί να πει "δε θα γίνουμε Αλβανία γιατί θα διορθώσουμε αυτό και αυτό και αυτό, ή θα το κανουμε έτσι και έτσι και έτσι" ή "αυτοί πράγματι θα μας κυνηγήσουν και θα μας κάνουν εμπάργκο και θα προσπαθήσουν να μας κάνουν Αλβανία, θα ζοριστούμε τρελά τα πρώτα χρόνια, αλλά μετά θα ανακάμψουμε εδώ και εδώ κτλ. κτλ."

4) Δίχως να έχω καμιά διάθεση να ωραιοποιήσω την ιστορία του κομμουνιστικού κινήματος, δε μπορώ να μη παρατηρήσω ότι ο κ.καθηγητής δεν τα λέει όλα. (αυτός; ο κ.καθηγητής; ο άνθρωπος που έχει καθήκον να βρίσκει και να διδάσκει την ΑΛΗΘΕΙΑ; απα πα!) Μας λέει για την Αλβανία του Χότζα , αλλά δε μας λέει για τη Ρωσία των Μπολσεβίκων που πήραν μια πάμφτωχη, αγροτική, αναλφάβητη χώρα που πέθαινε στο σφαγείο του Α'Παγκ. Πολέμου και έφτιαξαν μέσα σε 25 χρόνια μια βιομηχανική υπερδύναμη, εξάλειψαν τον αναλφηβητισμό και τη μεγάλη φτώχεια, και εντέλει έσωσαν την Ευρώπη από τους παππούδες της Μέρκελ.

5) Δε μας λεει για τη Γιουγκοσλαβία του Τίτο. Η Γιουγκοσλαβία είχε διαφορετικό μοντέλο σοσιαλισμού από την ΕΣΣΔ και -από ότι η ιστορία έδειξε-καλύτερο. Με το φτωχό μου το μυαλό θυμάμαι ότι στα τέλη '80, αρχές '90 , όταν οι σοσιαλιστικές χώρες κατέρρεαν η μια μετά την άλλη , η Γιουγκοσλαβία άντεξε και δεν αντιμετώπισε καμία σφοδρή οικονομική καταρρευση. Με το φτωχό μου το μυαλό θυμάμαι ότι στα μέσα του '90, όταν όλη η ελληνική επαρχία είχε γεμίσει τα κολόμπαρά της με Βουλγάρες και Ρουμάνες , δε βρέθηκε εκεί ούτε μια Σέρβα, ούτε μια Κροάτισσα. Με το φτωχό μου το μυαλό θυμάμαι ότι η κατάρρευση της Γιουγκοσλαβίας στις αρχές του '90 οφειλόταν όχι στα οικονομικά μεγέθη αλλά στην αναζωπύρωση της εθνικής ιδιαιτερότητας στις "καθολικές"-"κεντροευρωπαϊκές " Σλοβενία-Κροατία . (αναζωπύρωση που λέγεται ότι την βοήθησε η Γερμανία). Με το φτωχό μου το μυαλό θυμάμαι ότι στη Σερβία συνέχισε και μετά από όλα αυτά (κατάρρευση διεθνόύς σοσιαλισμού, εμφύλιος στη χώρα) να κυβερνά με εκλογές ο τελευταίος επί σοσιαλισμού ηγέτης, ο Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, κρατώντας πάνω-κατω τις ίδιες σταθερές (εκτεταμένος δημόσιος τομέας, κοινωνικό κράτος) . Θυμάμαι λοιπόν ότι αυτή η επιτυχία πολύ είχε λυσσάξει τη Δύση που ήθελε να ξεσκίσει και αυτό το "ανυπότακτο" παράδειγμα και γι'αυτό διέλυσε τη χώρα με ΄βομβαρδισμούς όλη την άνοιξη του '99. Στους βομβαρδισμούς αυτούς είχε βοηθήσει περήφανα και η χώρα . Πρωθυπουργός ήταν τότε ο φιλαράκος του κ.καθηγητή, ο κ. Σημίτης. Υπουργός δε εξωτερικών ο κ. Παπανδρεου.

6) Δε μας λεει επίσης ότι η Αλβανία του Χότζα και η Βόρεια Κορέα του Κιμ, αυτά τα περιττώματα της οικουμένης, δεν έκαναν ούτε μια επίθεση σε ξένη χώρα. Αυτές οι καταραμένες μισητές χώρες δεν έχουν την ιστορία π.χ. της χώρας της Μέρκελ, που ήταν ο κεντρικός πρωταγωνιστής σε δύο Παγκ. Πολέμους , με συνολικό άθροισμα ΝΕΚΡΩΝ περί τα 60 ΕΚΑΤ. άνδρες, που πρωταγωνίστησε στη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας (φαίνεται πόνεσε πολύ η πριονοκορδέλα που της πέρασαν οι Παρτιζάνοι του Τίτο) και που τώρα φτιάχνει μια ΕΕ "θάλαμο βασανιστηρίων του Σόιμπλε" (η έκφραση ανήκει σε Γερμανό δημοσιογράφο)

7) Ο καθηγητής κ. Τσακυράκης κινδυλογεί βεβαίως αλλά όχι όσο κάποιοι άλλοι. Προ 2 ή 3 εβδομάδων ο καθηγητής κ. Κουλουμπής είχε γράψει στην κυριακάτική "Καθημερινή" (πρόκειται για σύμπτωση) ότι δεν πρέπει επουδενί να τεθεί σε αμφισβήτηση η σχέση μας με την ΕΕ, γιατί αυτή η σχέση μας διασφαλίζει από την τουρκική επιθετικότητα. Συγνώμη, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι "εάν φύγετε από εμάς, θα δώσουμε το ΟΚ στην Τουρκία να σας λιανίσει;" Συγνώμη , αλλά αυτό δεν είναι ο ορισμός του εκβιασμού; Συγνώμη, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι τόσα χρόνια που μας έλεγαν για την "ευρωπΑϊκή ιδέα" και την "ευρώπη των λαών" πολύ απλά μας έπρηζαν τα καρύδια; Συγνώμη ,αλλά σε τι διαφέρει αυτή η συμπεριφορά από τη συμπεριφορά του τελευταίου νταβατζή προς τα "κορίτσα του";
rchos
οταν ενα θεμα κλειδωνεται δεν γινεται για να ανοιξει ενα ιδιο με το ιδιο θεμα.
οταν κλειδωνεται σημαινει οτι σταματαει προς το παρον η συζητηση σε αυτο το θεμα.

αυτο το τοπικ κλειδωθηκε δυο φορες μεσα σε λιγες ωρες και τις δυο ανοιξαν καινουρια τοπικ για το θεμα.

ακομη και λογικη συζητηση να θελετε να κανετε οταν ενα θεμα κλειδωνεται θα περιμενετε να ξεκλειδωσει για να ποσταρετε ξανα και δεν θα ανοιγετε νεο θεμα.

τελευταια φορα που γινεται παρατηρηση για το συγκεκριμενο τοπικ.

το ξεκλειδωνω προς το παρον μα αν συνεχιστουν οι προσωπικες επιθεσεις θα κλεισει για αρκετο καιρο και η κουβεντα για το θεμα δεν θα επιτραπει σε αλλα τοπικ.
nikefalin
Για να το τελειώσω δεν θα ξαναασχοληθώ με αντικείμενα , υποκείμενα και υπερκείμενα. Γράφτηκαν αρκετά, όσοι έχουν παρακολουθησει αυτό το τόπικ έχουν καταλάβει το τι και το πως. Δεν χρειάζεται περαιτέρω ..έκθεση.

έχει μεγάλη σημασία σε κάθε άρθρο - παρέμβαση του οποιουδήποτε να παρακολουθείτε τον λεγόμενο "δρόμο του χρήματος". Για να βλέπει και τι σκοπούς εξυπηρετεί ο εκάστοτε αρθρογράφος.

petrovic
κάτι που ένιωσα την ανάγκη να συμπληρώσω ξανακοιτάζοντας το αμέσως προηγούμενο ποστάρισμά μου: και οι καλές περιπτώσεις του "υπαρκτού σοσιαλισμού" (Ρωσία της πρώτης 25ετίας, Γιουγκοσλαβία του Τίτο και του Μιλόσεβιτς) δεν υπαρχει περίπτωση να αναδειχθούν από άτομα σαν τον κ.καθηγητή. είναι πάλι το ίδιο το ελληνικό κομμουνιστικό κίνημα που ΟΦΕΙΛΕΙ να δείξει απλά και καθαρά τι το σωστό υπήρξε σε αυτές τις περιπτώσεις.

Και αυτό παλι όχι στο στυλ μιας αφηρημένης ιστορικής διάλεξης , αλλά σε αμεσότατη σύνδεση με το ΣΗΜΕΡΑ. Ζούμε τρομερά απαιτητικές , τρομερά κρίσιμες ιστορικές στιγμές. όταν σε ρωτήσει ο εργαζόμενος εάν θα πάρει το μισθό του σε περίπτωση που τα σπάσουμε με τις Τράπεζες της τοκογλυφίας, τότε η απάντηση πρέπει να είναι συγκεκριμένη. Εδώ παίζονται ανθρώπινες ζωές, παίζονται σχέδια ζωής, υπαρχουν ανοιχτές προσδοκιες και συγκεκριμένοι φόβοι. Το ότι "και η Γιουγκοσλαβία του Τίτο άντεξε" είναι μεν σωστό, αλλά είναι ελλιπές τελείως, δεν είναι σε καμία περιπτωση αυτό που περιμένει να ακούσει ο εργαζόμενος για να αποφασίσει. Πρέπει να είσαι όντως σε θέση να του πεις και να του αποδείξεις "θα μας δανείσει η Ρωσία και η Κίνα, που είναι ανερχόμενη δύναμη"

Διάφοροι λένε στην Αριστερά αυτό τον καιρό : "τώρα είναι καιρός για δράση, αφήστε την πολλή θεωρία, τώρα πρέπει να σπάσουμε την αύξηση στα εισιτήρια, όχι να πιάσουμε όλη την ιστορία από την αρχή".

Πρόκειται για τελείως άγονο διαχωρισμό. Θα τολμούσα να πω ότι αυτοί που τα λένε υποτιμούν βαθιά την ανάγκη του εργαζόμενου και του άνεργου να έχει μια σαφή απάντηση στο αμείλικτο ερώτημα : "τι θα γίνει με το μισθό μου (=με τη ζωή μου) και την ανεργία μου (=με τη ζωή μου) στην περίπτωση που τα σπάσουμε ;"

Και στους φοβερούς εκβιασμούς του άλλου κ.καθηγητή, επίσης πρέπει να απαντήσεις. Εκβιασμός, εκβιασμός, σύμφωνοι. Αλλά.....εδώ κι αν παίζονται ζωές. Πρέπει να απαντήσεις.
nikefalin
http://www.cosmo.gr/Environment/Hellas/314029.html

QUOTE
* "Πλούσια η Ελλάδα σε κοιτάσματα"

Η Ελλάδα και ειδικότερα η Β. Ελλάδα μία από τις πλουσιότερες κοιτασματολογικές περιφέρειες της Ευρώπης ικανή να αποτελέσει σταθερή πλουτοπαραγωγική πηγή ΜΕΜΟ (μη ενεργειακά μεταλλικά ορυκτά) και να συμβάλλει στην βιώσιμη ανάπτυξη της χώρας.

Η μεταλλευτική αξία των βεβαιωμένων αποθεμάτων νικελίου, ψευδαργύρου, μολύβδου, χαλκού, χρυσού και αργύρου στη Μακεδονία και Θράκη, με βάση την ενεργό μεταλλευτική παραγωγή, τις επενδύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη και τις τρέχουσες τιμές των μετάλλων, ανέρχεται περίπου σε 27,6 δισ. ευρώ!!!

Ένα πολύ μικρό μέρος της αξίας αυτής αξιοποιείται σήμερα παραγωγικά. Τα δυναμικά αποθέματα που φιλοξενούντα στις υπάρχουσες μεταλλευτικές αλλά και σε νέες περιοχές κοιτασματολογικού ενδιαφέροντος είναι σε θέση να πολλαπλασιάσουν το προαναφερόμενο οικονομικό μέγεθος.

"Το βεβαιωμένο αποθεματικά δυναμικό 420 περίπου τόνων χρυσού στην Μακεδονία και Θράκη αποτελεί κυρίαρχο οικονομικό στόχο. Στην κατεύθυνση αυτή η παραγωγική αξιοποίηση τριών κοιτασματολογικών περιοχών χρυσού αποτελούν τις σημαντικότερες μεταλλευτικές επενδύσεις που εξελίσσονται σήμερα στην Ελλάδα", όπως τόνισε ο γενικός διευθυντής του Ινστιτούτου Γεωλογικών Μεταλλευτικών Ερευνών και αναπλ. καθηγητής στο Τμήμα Γεωλογίας & Γεωπεριβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αθηνών Κ.Θ.Παπαβασιλείου, σε ημερίδα με θέμα: «Η Συμβολή του Ορυκτού Πλούτου της Βόρειας Ελλάδας στην Ανάπτυξη της Εθνικής Οικονομίας», που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (12/03), στη Θεσσαλονικη.

Στο επίκεντρό της βρέθηκαν τα βιομηχανικά ορυκτά και πετρώματα της Β. Ελλάδας, η αξιολόγηση της μεταλλουργικής επεξεργασίας των χρυσοφόρων μεταλλευμάτων Χαλκιδικής, η συνεισφορά της εκμετάλλευσης νικελίου στην ανάπτυξη της ελληνικής περιφέρειας, τα μεταλλεύματα χρωμίου στην Κοζάνη, καθώς και οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

Όπως πρόσθεσε ο κ. Παπαβασιλείου: «Σημαντικά λατεριτικά κοιτάσματα νικελίου (Δ. Μακεδονία), μαγγανίου (Χαλκιδική), επιθερμικού χρυσού (Θράκη), ζεολίθων (Έβρος) Χουντίτη, Αστρίων (Δ.και Κ.Μακεδονία), ορισμένα εκ των οποίων αξιοποιούνται ή είναι σε τελική διαδικασία αξιοποίησης, είναι τα αποτελέσματα της ερευνητικής παρουσίας του ΙΓΜΕ. Τα μη ενεργειακά μεταλλικά ορυκτά βρίσκονται στο επίκεντρο της πλουτοπαραγωγικής αξιοποίησης και εκμετάλλευσης λόγω των υψηλότερων οικονομικών και αναπτυξιακών μεγεθών που διαθέτουν σε σχέση με το αποθεματικό δυναμικό και την αξία των περιεχόμενων μετάλλων.

Συγκεκριμένα τα μετρημένα μεταλλευτικά αποθέματα ανέρχονται σε περίπου 5,7 εκ. τόνους συνολικής οικονομικής αξίας 38,2 δισ. ευρώ με βάση τις τρέχουσες τιμές των μετάλλων. Στα πλαίσια του νέου ΕΣΠΑ (Δ’ΚΠΣ) το ΙΓΜΕ προχωρεί στην συστηματική έρευνα κοιτασματολογικών στόχων που βρίσκονται στο επίκεντρο του μεταλλευτικού και λατομικού ενδιαφέροντος και χρήζουν συστηματικότερης παραγωγικής προσέγγισης, με όρους ορθολογικής εκμετάλλευσης, για να στηρίξουν την βιώσιμη λειτουργία της ελληνικής εξορυκτικής βιομηχανίας και να δημιουργήσουν προϋποθέσεις νέων επενδύσεων.

Στον σχετικό προγραμματικό σχεδιασμό του Ινστιτούτου έχουν συμπεριληφθεί 12 αναπτυξιακές παρεμβάσεις. Στην αιχμή του δόρατος βρίσκονται ο εντοπισμός πολυτίμων μετάλλων και χαλκού σε κοιτασματολογικές περιοχές του Κιλκίς και των Σερρών. Επίσης συγκαταλέγονται έργα που αφορούν στην παραγωγή ειδικών νανο-σύνθετων υλικών με εφαρμογές στην περιβαλλοντική τεχνολογία και παρεμβάσεις κοιτασματολογικής αξιολόγησης «κρίσιμων» ορυκτών που εντοπίζονται στη χώρα».


αυτό είναι στα θετικά της ιστορίας. Ενα από αυτά που είπαμε με τον lefkadian. Σιγά σιγά "αναγκαζόμαστε" να βρούμε κανονική αξιοποίηση και όχι εκποιήσεις. Μακάρι να προχωρήσουν όλα σωστά σε αυτά αλλά και στα πιο προσοδοφόρα ενεργειακά ορυκτά.

nikefalin
Δεν συμμερίζομαι απόλυτα το παρακάτω, σε κάποια του σημεία είναι ουτοπικό και μη πραγματιστικό , αλλά δεν παύει να αποτελεί ένα σημείο προβληματισμού και κυριότερα ένα σημείο για κουέντα , ειδικά το πρώτο μισό του κειμένου πάντα σε σχέση με την προπαγάνδα και τα φούμαρα που σερβίρονται.

QUOTE
ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ: Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ


Η σύναψη της δανειακής σύμβασης με το ΔΝΤ και την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι μια σύγχρονη μορφή δουλείας. Με το δάνειο που πήρε η Ελλάδα παραιτήθηκε από κάθε έννομο συμφέρον κατά των δανειστών της καθώς και από την εδαφική κυριαρχία της.

Η αφαίμαξη του ελληνικού λαού έχει ξεκινήσει εδώ κι ένα χρόνο. Και είναι μόνο η αρχή. Το πακέτο των οικονομικών μέτρων που απαιτούν να πληρώσουμε την τριετία 2012-2014 ανέρχεται στα 22 δις ενώ μέχρι το 2015 θα φθάσει τα 27,5 δις συνολικά. Η Ελλάδα ήδη εφαρμόζει το σκληρότερο πρόγραμμα λιτότητας από όλες τις χώρες του ΟΟΣΑ έχοντας ρίξει με βίαιο τρόπο το βιοτικό επίπεδο όλων των εργαζόμενων και με χιλιάδες άνεργους να προστίθενται στη λίστα των ανέργων μέρα με τη μέρα.

Με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο το δημόσιο θα μπορεί και μάλιστα αναδρομικά να πληρώνει όλες τις υποχρεώσεις του με την έκδοση ομολόγων ή άλλων τίτλων δανεισμού. Αυτό σημαίνει ότι η αναδιαπραγμάτευση του χρέους είναι ήδη μια πραγματικότητα που συμβαίνει άτυπα, άσχετα αν η ελληνική κυβέρνηση την αρνείται μέχρι στιγμής. ...Ταυτόχρονα, η επιμήκυνση του χρέους ή το λεγόμενο «κούρεμα» που συζητείται ότι θα γίνει σύντομα, όχι μόνο δεν πρόκειται να λύσει το πρόβλημα του χρέους συνολικά, αλλά θα δώσειχρόνο για προετοιμασία των ευρωπαϊκών τραπεζών κυρίως των γαλλικών και των γερμανικών για την βαθμιαία απεξάρτησή τους από το ελληνικό χρέοςφορτώνοντάς το στις πλάτες του ελληνικού λαούκαι του λαού της Ευρώπης.

Η Ελλάδα βρέθηκε στο επίκεντρο της ευρωπαϊκής κρίσης σαν ο πιο αδύναμος κρίκος μιας ραγδαίας εξελισσόμενης παγκόσμιας κρίσης. Το ελληνικό χρέος είναι ιδιαίτερα συγκεντρωμένο σε τράπεζες και μια ενδεχόμενη πτώχευση θα προκαλέσει ανεξέλεγκτες επιπτώσεις στο παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα. Από τα 320 δις. χρέος, περίπου τα 100 δις. τα κατέχουν εγχώριοι δανειστές, ενώ το υπόλοιπο ξένοι. Ο μεγαλύτερος όγκος των κατόχων είναι οι ευρωπαϊκές τράπεζες με κυριότερες τις γαλλικές και τις γερμανικές.

Η μορφή που πήρε η παγκόσμια οικονομική κρίση το 2007 – η μεγαλύτερη μετά το κραχ του ’29 – ήταν μέσα από τη χρεοκοπία τραπεζών με αποκορύφωμα τη χρεοκοπία της Lehman Brothers στην Αμερική. Για να σωθεί το τραπεζικό σύστημα, ένα μέρος γύρω στα 2,3 τρις δολάρια των τραπεζικών χρεών που διαγράφηκαν, μετακύλησε στα ανεπτυγμένα κράτη που ανέλαβαν αυτά την ευθύνη να σώσουν τις τράπεζες αυξάνοντας έτσι ισόποσα το δημόσιο χρέος τους.
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ δάνεισαν τότε τις ιδιωτικές τράπεζες στην Ευρώπη με χαμηλά επιτόκια για να μπορέσουν να ανακάμψουν. Αυτές με τη σειρά τους δάνεισαν τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Η Ελλάδα καθώς και οι περιφερειακές χώρες της Ευρώπης με χαμηλή ανταγωνιστικότητα σε σχέση με τις χώρες του κέντρου και κυρίως με την Γερμανία απέκτησαν ελλείμματα στο ισοζύγιο πληρωμών λόγω της μεγάλης εισαγωγής χρηματιστηριακού κεφαλαίου.Ήταν τότε που το χρέος εκτινάχτηκε στα ύψη.

Οι κυβερνητικοί ισχυρισμοί για αδυναμία πληρωμής των συντάξεων και των μισθών είναι απάτη. Την τελευταία δεκαετία το ελληνικό κράτος δανείστηκε 490 δις ευρώ. Απ’ αυτά το 97% πήγε στην αποπληρωμή δανείων, ενώ μόνο το 3% απ’ αυτά πήγε στην κάλυψη του δημοσιονομικού ελλείμματος. Το δάνειο των 110 δις ευρώ δεν πηγαίνει για να καλύψουμε τα ελλείμματα αλλά κυρίως για να ξεπληρώσουμε τους τόκους των προηγούμενων δανείων τα οποία μέρα με τη μέρα αυξάνονται γεωμετρικά. Το κυνήγι της φοροδιαφυγής και ο νόμος που ψηφίζεται για να φυλακίζονται όσοι χρωστούν στο δημόσιο συνοδεύονται από τον εκφοβισμό οποιουδήποτε διαταράσσει την αποπληρωμή του χρέους.

Η χρηματοπιστωτική κρίση είναι αποτέλεσμα της ύπαρξης του χρηματιστικού κεφαλαίου. Το χρέος είναι συνυφασμένο με την ύπαρξη του τραπεζικού συστήματος. Οι τράπεζες δεν κερδίζουν μόνο από τους τόκους. Το μεγαλύτερο κέρδος τους είναι από την πώληση χρέους. Δημιουργούν χρήμα από τα χρέη. Όταν παίρνουμε δάνειο από μια τράπεζα, τα χρήματα δεν υπάρχουν αρχικά. Δημιουργούνται από το πουθενά μέσα από τη συμφωνία του δανεισμού. Όσο περισσότερα χρέη δημιουργούνται τόσο περισσότερα χρήματα κυκλοφορούν. Πάντοτε, όμως, τα χρέη είναι περισσότερα από τα χρήματα που κυκλοφορούν.Το επιπλέον χρήμα που κυκλοφορεί χωρίς αντίκρισμα, δηλαδή το πλασματικό χρήμα, πρέπει να καταστρέφεται κατά περιόδους. Έτσι όποιες και αν είναι οι αδυναμίες της κάθε χώρας, η χρεοκοπία είναι συνυφασμένη με τη λειτουργία του συστήματος και δεν είναι μια κακή συγκυρία.

Δεν υπάρχει ούτε μια χώρα στον πλανήτη που να μην χρωστά. Η χώρα με το μεγαλύτερο χρέος είναι η Ιαπωνία με 200% επί του ΑΕΠ, η Ιταλία με 119%, η Γαλλία με 84%, η Βρετανία με 77,5%, η Γερμανία με 76,5%, η Αμερική με 64%. Σήμερα κυκλοφορούν παγκόσμια 700 τρις δολάρια χωρίς αξία που ισοδυναμούν με 10 φορές το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν όλου του πλανήτη. Οι ευρωπαϊκές τράπεζες έχουν ομόλογα 46 τρις δολάρια, όταν το ΑΕΠ όλης της Ευρωζώνης είναι 9,2 τρις. Αυτό σημαίνει ότι το πλασματικό κεφάλαιο που κυκλοφορεί απαιτεί να πάρει αξία ρίχνοντας το βιοτικό επίπεδο των εργαζόμενων. Αυτό γίνεται μέσα από πρωτοφανή άγρια μέτρα λιτότητας που συνοδεύονται από αφαίρεση δημοκρατικών ελευθεριών παγκόσμια.

Το δημόσιο χρέος αποτελεί αυτή τη στιγμή το κυριότερο μέσο εκμετάλλευσης των εργαζόμενων από το χρηματιστικό κεφάλαιο. Οι τράπεζες είναι ο πυλώνας του χρηματιστικού κεφαλαίου.
Το ζητούμενο δεν είναι ποιος κατέχει τις τράπεζες αλλά αυτή καθεαυτή η λειτουργία των τραπεζών. Το να εθνικοποιηθούν οι τράπεζες κάτω από δημόσιο έλεγχο δεν λύνει το πρόβλημα. Ο ρόλος των τραπεζών είναι να πουλούν χρήμα και αυτό πρέπει να σταματήσει. Το χρήμα άλλωστε χρειάζεται μόνο για την ανταλλαγή προϊόντων και δεν πρέπει να είναι μέσο πλουτισμού.

Η απαγόρευση πώλησης χρήματος είναι το πρώτο μέτρο που θα πρέπει να παρθεί. Αυτό είναι ένα κομβικό σημείο. Θα πρέπει να δημιουργηθούν ταυτόχρονα τρεις κρατικές τράπεζες που θα δίνουν άτοκα δάνεια: μια Αγροτική, μια Επενδυτική και σαφώς η Τράπεζα της Ελλάδας που θα εποπτεύει και θα υλοποιεί την κυβερνητική πολιτική. Αυτές οι τράπεζες θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη του αγροτικού και βιομηχανικού τομέα, του εμπορίου, των υπηρεσιών, κ.λπ. Θα πρέπει να δοθούν άτοκα δάνεια μόνο σε επιχειρήσεις που ο αριθμός των εργαζομένων είναι ο ίδιος με των μετόχων, δηλ. οι μέτοχοι να είναι και οι εργαζόμενοι για να φτιαχτούν οικονομικές μονάδες στον αγροτικό τομέα, τη βιομηχανία και το εμπόριο. Αυτό σημαίνει ότι δεν εθνικοποιείς καμία ιδιωτική μονάδα.

Στο σημείο αυτό θα μπορούσαμε να πούμε πάρα πολλά γύρω από ένα τέτοιο μοντέλο χωρίς να έχουμε αγκυλώσεις και χωρίς δόγματα, ξεκινώντας από τις ανάγκες του σήμερα και όχι επιβάλλοντας στην πραγματικότητα τις έτοιμες ιδέες μας. Δεν μας λείπει η αύξηση της παραγωγής των προϊόντων. Πρέπει να είμαστε ΑΠΟΛΥΤΑ καθαροί ότι το χρηματιστικό κεφάλαιο είναι άχρηστο, επικίνδυνο και έχει φτάσει στο σημείο να μας καθοδηγεί χωρίς να έχει καμία υπόσταση στην παραγωγή και στις ανάγκες του ανθρώπου. Απόλυτη λοιπόν αποδέσμευση της παραγωγής από το χρηματιστικό κεφάλαιο. Αν δεν το κάνουμε αυτό,θα βρίσκει τρόπο το χρηματιστικό κεφάλαιο να εισχωρεί στην αγορά και όταν λέμε εμείς αγορά εννοούμε την πραγματική αγορά προϊόντων και όχι ομολόγων (γιατί έχουν χαθεί οι επιστημονικές έννοιες των πραγμάτων). Οι φόβοι για φυγή κεφαλαίων δεν είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα γιατί ούτως ή άλλως δεν μπορεί να υπάρξει έλεγχος της ροής των κεφαλαίων. Ό,τι και να κάνουμε θα υπάρξει φυγή. Ήδη τα περισσότερα κεφάλαια που δεν χρησιμοποιούνται ή δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν στο άμεσο μέλλον βρίσκονται σε διάφορους χρηματιστικούς παραδείσους του εξωτερικού. Ο σκοπός μας είναι τα αγαθά που παράγουμε να τα ανταλλάσουμε μέσω του χρήματος με άλλα αγαθά. Σαφώς για ζητήματα παραγωγής μπορούμε και πρέπει να πούμε πολλά.

Και εδώ μπαίνουν αλληλένδετα ζητήματα δημοκρατίας, αντιπροσώπευσης, άμεσης δημοκρατίας, κ.λπ. Άλλωστε το είδος της δημοκρατίας βγαίνει μέσα από τον τρόπο που πρέπει να ικανοποιούνται οι ανθρώπινες ανάγκες σε κάθε συγκεκριμένη ιστορική στιγμή. Η αυτοοργάνωση είναι ένα καίριο ζήτημα προς συζήτηση με ό,τι προβλήματα μπορεί να αντιμετωπίσουμε αρχικά. Όλα αυτά όμως είναι θέματα για ανάπτυξη.

Η πολιτική αυτή πρέπει να συνοδευτεί και με μια ριζική λύση στο πρόβλημα του εξωτερικού χρέους. Για να μπορέσουμε να απελευθερωθούμε από τον βραχνά του εξωτερικού χρέους πρέπει να κηρυχθεί άμεση παύση πληρωμών. Ούτε ένα ευρώ από τα κρατικά ταμεία να μην φύγει στο εξωτερικό και ταυτόχρονα να ξεκινήσει η αναδιαπραγμάτευση του χρέους. Θα πρέπει να υποστηριχτεί η πρόταση για σχηματισμό μιας διεθνούς Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου του δημόσιου χρέους και να υπάρξει απόλυτη διαφάνεια στο άνοιγμα όλων των συμβάσεων χρέους και στην αποκάλυψη του πώς δημιουργήθηκαν. Εδώ μπαίνει για συζήτηση ποιο χρέος απ’ αυτά που δεν είναι πληρωμένα ή που δεν θεωρείται απεχθές πρέπει να αποπληρωθεί ή όχι. Δεν πρέπει να αναγνωριστεί κανένα χρέος που έχει υπερβεί το αρχικό κεφάλαιο, δηλαδή σταματά η πληρωμή των τόκων. Όλα αυτά βέβαια μπορούμε να τα συζητήσουμε με πολύ καλούς οικονομολόγους μας που ασχολούνται με αυτό το θέμα με πολύ σοβαρό και εποικοδομητικό τρόπο ακόμα κι αν έχουν μεταξύ τους διαφορετικές προσεγγίσεις. Η βοήθειά τους θα είναι σημαντική. Δεν πρέπει να θεωρείται ταμπού κανένα νόμισμα καθώς και η παραμονή μας ή όχι στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Όλα είναι προς συζήτηση. Γενικά όμως, δεν θα πρέπει να επιδιωχθεί η οικονομική και πολιτική απομόνωσή μας. Αυτό θα πρέπει να το προσέξουμε ιδιαίτερα.

Η οικονομική κρίση με διαφορετική μορφή χτυπάει όλη την Ευρώπη. Γι’ αυτό και είναι ένα μεγάλο ζήτημα το πώς μπορεί να ξεκινήσει ένας διάλογος πάνω σ’ αυτούς τους προβληματισμούς και με τους λαούς των υπόλοιπων χωρών ξεκινώντας βέβαια από τους άμεσα πληγέντες ιρλανδούς, πορτογάλους και ισπανούς.


πηγή : http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/201...-post_9279.html

Κι επειδή η πιο μεγάλη αξία είναι η ανθρώπινη ζωή να υποθέσω πως και αυτά τα στοιχεία είναι για τα περνάμε έτσι στο ντούκου ?

QUOTE
Δύο αυτόχειρες την ημέρα στην Ελλάδα του 2010



Μια πραγματικότητα που πνίγει... Οι Έλληνες του 2010 οι οποίοι οδηγήθηκαν στην αυτοκτονία ήταν διπλάσιοι σε σχέση με το 2009.

Οι λόγοι που οδηγούν ένα άτομο στην αυτοχειρία είναι πολλοί. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η δυσμενής οικονομική συγκυρία, τα βαθιά κοινωνικοοικονομικά προβλήματα όπως τα χρέη, η ανεργία και οι άπειρες οικονομικές υποχρεώσεις που μαστίζουν τη χώρα, οδηγούν συχνά τον σύγχρονο Έλληνα σε αδιέξοδο.

H ψυχίατρος της γραμμής παρέμβασης για την αυτοκτονία 1018 Ελένη Μπεκιάρη,μιλώντας στον Βήμα 99,5 είπε ότι το 2010 υπήρξαν συνολικά 2.500 κλήσεις από άτομα που είτε έκαναν σκέψεις αυτοκτονίας, είτε είχαν κάνει ήδη την απόπειρα, είτε από άτομα που ανησυχούσαν για κάποιο οικείο τους πρόσωπο.

Οι κλήσεις αυτές τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχουν τετραπλασιαστεί κάτι που κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για το συγκεκριμένο θέμα.

Οι κλήσεις που δέχεται ο αριθμός από άτομα που αντιμετωπίζουν οικογενειακά προβλήματα είναι λιγότερες από όσες αφορούν οικονομικά. Τα δυσβάσταχτα χρέη φαίνεται ότι πνίγουν στην κυριολεξία τον Έλληνα πολίτη.

Ευπαθείς ομάδες

Σύμφωνα με την ψυχίατρο Ελένη Μπεκιάρη, τα άτομα που τηλεφωνούν συχνότερα είναι ηλικίας 40-49 ετών, ηλικίες που πλήττονται περισσότερο από την κρίση. Οι περισσότερες κλήσεις γίνονται από Αττική και Κρήτη.

Οσοι τηλεφωνούν στη γραμμή παρέμβασης της Κλίμακας, στον αριθμό 1018, είναι άνθρωποι που βρίσκονται σε απόγνωση, σε απελπισία. Νιώθουν ότι είναι βάρος στους άλλους, ότι κανείς δεν ενδιαφέρεται γι' αυτούς. «Οι δεσμοί τους έχουν διαταραχθεί και αυτό είναι που παράγει τον αυτοκτονικό ιδεασμό.Γι' αυτό άλλωστε τονίζουμε πόσο καταλυτικό ρόλο μπορεί να διαδραματίζει η βία μέσα στην οικογένεια», όπως αναφέρουν κλινικοί ψυχολόγοι.

Η γενικότερη ηλικιακή ομάδα που οδηγείται στην αυτοχειρία είναι αυτή των 35-55, ενώ οι άνδρες φαίνεται ότι επιλέγουν πιο «αποτελεσματικούς» τρόπους. Απαγχονισμός, φάρμακα, πυροβολισμός είναι οι τρεις συνηθέστερες μέθοδοι. Η αυτοκτονία πάντως είναι μια πολύ μοναχική πράξη και έχει μεγάλο πόνο, τονίζουν οι ειδικοί.

Ευχόμαστε η εικόνα για το 2011 να αναστραφεί πλήρως.


πηγή : http://www.cosmo.gr/News/Hellas/314034.html


επίσης είχαμε σήμερα αποκλιμάκωση των spreads και των cds

http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/03/spreads_9199.html

QUOTE
Σημαντική μείωση σημειώνουν τα spreads των ελληνικών ομολόγων και το κόστος ασφάλισής τους...καθώς οι επενδυτές αξιολογούν θετικά τις αποφάσεις της συνόδου κορυφής της ΕΕ την περασμένη Παρασκευή για επιμήκυνση του δανείου των 110 δισ. ευρώ και μείωση του επιτοκίου του κατά μία ποσοστιαία μονάδα, καθώς και την ενίσχυση των πόρων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας σε 440 δισ. ευρώ με παράλληλη δυνατότητα αγοράς κρατικών ομολόγων στην πρωτογενή αγορά.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Ρόιτερ, το κόστος ασφάλισης των ελληνικών ομολόγων από τον κίνδυνο χρεοκοπίας (credit default swaps) μειώθηκε κατά 60 μονάδες βάσης σε 985 μονάδες βάσης (9,85 ποσοστιαίες μονάδες), ενώ μείωση σημειώθηκε και στα swaps των άλλων χωρών της Περιφέρειας της Ευρωζώνης, με εξαίρεση την Ιρλανδία, όπου σημειώθηκε άνοδος, καθώς δεν βελτιώθηκαν οι όροι του δανείου της. Το spread των 10ετών ελληνικών ομολόγων υποχωρούσε το μεσημέρι κάτω από τις 940 μονάδες βάσης, ενώ το πρωί ήταν στις 965 μονάδες βάσης.

Ο οικονομολόγος στην επενδυτική τράπεζα Nomura International στο Λονδίνο κ. Δημήτρης Δρακόπουλος δήλωσε στο πρακτορείο Bloomberg ότι η δυνατότητα αγορών κρατικών ομολόγων στην πρωτογενή αγορά από το ΕΤΧΣ μπορεί να διευκολύνει το δρόμο για την Ελλάδα, ώστε να εκδώσει και πάλι ομόλογα στο πρώτο τρίμηνο του 2012. Ο μάνατζερ του μεγάλου επενδυτικού ταμείου PIMCO στο Μόναχο κ. Άντριου Μπουμσγουόρθ δήλωσε: "Έχω εκπλαγεί ευχάριστα", προσθέτοντας ότι "η συμφωνία (σ.σ.: της ΕΕ) περιλαμβάνει στοιχεία ενός "τείχους κατά τη φωτιάς", το οποίο μπορεί να σταματήσει την επιδείνωση της κρίσης".

Μιλώντας στο πρακτορείο Ρόιτερ, ο υπεύθυνος στρατηγικής της τράπεζας Rabobank κ. Ρίτσαρντ Μακ Γκουάιρ, είπε ότι "η απόφαση-έκπληξη να επιτραπεί στο ΕΤΧΣ να αγοράζει ομόλογα από την πρωτογενή αγορά είναι σίγουρα θετική, δεδομένων των χαμηλών προσδοκιών πριν από τη Σύνοδο Κορυφής", αλλά πρόσθεσε: "Η ανησυχία μας είναι μήπως αυτές οι προτάσεις υστερούν σε σχέση με αυτό που ελπίζαμε - αυτό ειδικότερα αναφέρεται στη δυνατότητα αγορών ομολόγων από τη δευτερογενή αγορά".


μήπως θυμάται κανείς πέρυσι τέτοια εποχή όταν "προσφύγαμε" πόσο ήταν αυτά ?

http://greekcitizen.pblogs.gr/files/f/319320-SPREADS.jpg

http://wwk.kathimerini.gr/kathnews/graph/03-04-10/s3_2.pdf

400 με το ζόρι.....όσο ήταν και το 98. Αυτο ήταν το οικονομικό θαύμα της αγέλης που διαχειρίζεται τη χώρα.
lefkadian
QUOTE(petrovic @ Mar 14 2011, 00:10 ) *
στις τελευταίες εκλογές (δημοτικές 2010) η ΑΝΤΑΡΣΥΑ πήρε πανελλαδικά όχι .....0,15% αλλά 1,8%. Για τετοια αντικειμενικά , αριθμητικά μεγέθη που βρίσκονται με το πρωτο γκουγκλαρισμα, απαιτείται περισσότερη προσοχή.

Επίσης ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είναι εθνοπροδοτική σπείρα το έχω γράψει εγώ , η ΑΝΤΑΡΣΥΑ (που την παρακολουθώ) δεν έχει χρησιμοποιήσει τον όρο εθνοπροδοσία.

Αλλά γενικότερα τι σχέση έχει το πόσοι λένε ένα πράγμα με το εάν το πράγμα αυτό που λένε είναι σωστό;

Επί του προκειμένου: είναι ή δεν είναι εθνοπροδοσία η παραίτηση (!!!) που υπέγραψαν από την ασυλία της δημόσιας περιουσίας, πράγμα που σημαίνει ότι οι δανειστές μπορούν να έρθουν και να ΚΑΤΑΣΧΕΣΟΥΝ δημόσια περιουσία, ρεζιλίκι που θέλουν να αποφύγουν, και γι'αυτό πουλάνε τα τελευταία 24ωρα το χυδαίο largeλικι ότι "εμείς οι ίδιοι αποφασίσαμε να πουλήσουμε δημόσια περιουσία 50 δισ για να ξεχρεώσουμε", πράγμα που οικονομικά είναι ακριβώς ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ;

Ποια είναι η γνώμη σου;


Για να ακριβολογουμε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις βουλευτικες του 2009 πηρε 0,36% και 24.737 ψηφους. Η ουσια δεν ειναι αν το ποσοστο ειναι 0,15% ή 0,36% αλλα η μικρη απηχηση που εχει αυτος ο σχηματισμος - δυστυχως λεω εγω και θα καταλαβεις παρακατω το σκεπτικο μου...

Ποτε δεν μου αρεσει να κρυβομαι πισω απο το δαχτυλο μου και δεν θα το κανω ουτε και τωρα. Υπαρχει ενα διλημμα απλο σαφες και κατανοητο απο ολους μας. Οχι υπερ ή κατα του μνημονιου. Αυτο ειναι παρεπομενο. Υπαρχει ενα διλημμα ως προς το πως θελουμε να ζουμε. Θελουμε να συνεχισουμε στην δυτικου τυπου αστικη δημοκρατια μας ή θελουμε μια λαϊκη δημοκρατια? Για τα παραδειγματα της ΕΣΣΔ ή της Γιουγκοσλαβιας που αναφερεις δεν εχω παρα να συμφωνησω. Κανεις δεν μπορει να αρνηθει οτι οι χωρες αυτες ειχαν υψηλοτατο επιπεδο παιδειας ή οτι δεν ειχαν αριστη ιατροφαρμακευτικη περιθαλψη και μηδενικη ανεργεια. Αλλα τα καλα σταματανε δυστυχως εδω, και μονο σε αυτους τους τρεις τομεις. Σε ολα τα αλλα με σημαντικοτερο την ελευθερια σκεψης και εκφρασης ειναι αντι-παραδειγματα. Εγω ομως τα παραβλεπω και αυτα και λεω οτι στην Ελλαδα θα κανουμε την υπερβαση. Θα εγκαθιδρυσουμε μια λαϊκη δημοκρατια συγχρονη με απολυτο σεβασμο στις ατομικες ελευθεριες. Και οτι δεν θα εχουμε το βιοτικο επιπεδο της Αλβανιας ή της Ν. Κορεας γιατι θα εκμεταλλευτουμε τον ορυκτο μας πλουτο (λεμε τωρα). Αυτη ομως η μεταβαση απο την δυτικου τυπου αστικη δημοκρατια στη λαϊκη δημοκρατια δεν μπορει να γινει πατωντας ενα κουμπι. Αποκλειουμε φανταζομαι ολοι μας την συγκρουση και την βια. Αρα μας μενει το χαρτι της γενικευμενης-παλλαϊκης-πανελλαδικης απεργειας διαρκειας.
Επισης συμφωνουμε ολοι μας (λεμε τωρα) οτι το Μνημονιο ειναι μια ταφοπλακα για την Ελλαδα. Οτι στραγγαλιζει καθε οικονομικη αναπτυξη και οτι μας εξαθλιωνει. Οτι η κυβερνηση και ο Παπανδρεου δεν ειναι παρα ανδρεικελα των ξενω συμφεροντων. Οτι τελως παντων η κατασταση εχει φτασει στο απροχωρητο και χρειαζομαστε επειγοντως αλλαγη πορειας. Τι αλλο λοιπον πρεπει να περιμενουμε για να κανουμε αυτη την γ@μ&#$*η πανελλαδικη απεργεια διαρκειας? Τι αλλο θα πρεπει να γινει για να προτεινουν (εστω) ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ αυτη την απεργια?
Για μενα η απαντηση ειναι πολυ απλη. Ελαχιστοτατοι στην Ελλαδα θελουν να αλλαξουν τροπο ζωης. Ακομα πιο λιγοι θελουν μια λαϊκη δημοκρατια (εδω γελαμε). Ακομα και τα κομματα της αριστερας βλεπουν στο Μνημονιο μια ευκαιρια. Ναι μια ευκαιρια. Να τσιμπησουν κανενα ψηφαλακι και να κανουν τους βουλευτες τους 50 αντι 34!!! Να αποκτησουν κομματικα οφελη. Ειναι πολυ ευκολος (και φυσικα ανεξοδος) αυτος ο δρομος και δυστυχως ακολουθειται. Η αλλη περιπτωση ειναι ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ να ειναι και αυτοι εθνοπροδοτες και να ειναι (και αυτοι) στο "μεγαλο κολπο"...
Περιμενω την αποψη σας οχι περι Μνημονιου αλλα τι πρεπει και τι μπορει να γινει για να ανατραπει το Μνημονιο. Και αφου ο Σαμαρας ειναι "λιγος", ο Παπανδρεου "εθνοπροδοτης" και ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ παραμενουν τουλαχιστον απαθεις γιατι ασχολουμαστε με τον Παγκαλο και τους αρθογραφους - υμνητες του Μνημονιου και του ΔΝΤ? Και αν το 99% του ελληνικου λαου με τον ενα ή τον αλλο τροπο στηριζει κομματα τα οποια δεν θελουν να ανατραπει το πολιτικο σκηνικο και η κοινοβουλευτικη μας δημοκρατια ποιος ο λογος να "σκουζουμε" για τους "κακους ξενους" που κερδοσκοπουν και μας εκμεταλλευονται?

Για να καταληξω. Για τα χαλια της Ελλαδας σε ολα τα επιπεδα και σε ολους του τομεις (και για τους πολιτικους μας φυσικα) κανεις δεν ειναι αμοιρος ευθυνων. Σιγουρα τα μεριδια ευθυνης δεν ειναι ισα. Αλλα μετα τη μεταπολιτευση επιλεξαμε ενα τροπο ζωης και διακυβερνησης και τα λαθη μας τα πληρωνουμε τωρα. Οι περισσοτεροι απο εμας πληρωνουμε τα λαθη μας στο πολλαπλασιο. Παρ΄ολα αυτα καθομαστε απαθεις και βριζουμε (εκ τους ασφαλους βεβαια) κυβερνηση, Παπανδρεου, τροϊκα και ΔΝΤ. Μνημονιο εχουμε λοιπον γιατι μας αξιζει και ολα τα αλλα ειναι για να καλαμπουριζουμε. Αυτη για μενα ειναι η αληθεια οσο και αν μας πικραινει, οσο και αν μας ποναει. Αφου δεν εχουμε το αναστημα λοιπον να κανουμε μια νεα αρχη μονοι μας ας προσπαθησουμε να κανουμε μια νεα αρχη με "πατεριτσες". Και ας ελπισουμε καποιοι να μην τραβηξουν ξαφνικα τις "πατεριτσες"...
petrovic
QUOTE(lefkadian @ Mar 14 2011, 14:41 ) *
Για να ακριβολογουμε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις βουλευτικες του 2009 πηρε 0,36% και 24.737 ψηφους. Η ουσια δεν ειναι αν το ποσοστο ειναι 0,15% ή 0,36% αλλα η μικρη απηχηση που εχει αυτος ο σχηματισμος - δυστυχως λεω εγω και θα καταλαβεις παρακατω το σκεπτικο μου...

Ποτε δεν μου αρεσει να κρυβομαι πισω απο το δαχτυλο μου και δεν θα το κανω ουτε και τωρα. Υπαρχει ενα διλημμα απλο σαφες και κατανοητο απο ολους μας. Οχι υπερ ή κατα του μνημονιου. Αυτο ειναι παρεπομενο. Υπαρχει ενα διλημμα ως προς το πως θελουμε να ζουμε. Θελουμε να συνεχισουμε στην δυτικου τυπου αστικη δημοκρατια μας ή θελουμε μια λαϊκη δημοκρατια? Για τα παραδειγματα της ΕΣΣΔ ή της Γιουγκοσλαβιας που αναφερεις δεν εχω παρα να συμφωνησω. Κανεις δεν μπορει να αρνηθει οτι οι χωρες αυτες ειχαν υψηλοτατο επιπεδο παιδειας ή οτι δεν ειχαν αριστη ιατροφαρμακευτικη περιθαλψη και μηδενικη ανεργεια. Αλλα τα καλα σταματανε δυστυχως εδω, και μονο σε αυτους τους τρεις τομεις. Σε ολα τα αλλα με σημαντικοτερο την ελευθερια σκεψης και εκφρασης ειναι αντι-παραδειγματα. Εγω ομως τα παραβλεπω και αυτα και λεω οτι στην Ελλαδα θα κανουμε την υπερβαση. Θα εγκαθιδρυσουμε μια λαϊκη δημοκρατια συγχρονη με απολυτο σεβασμο στις ατομικες ελευθεριες. Και οτι δεν θα εχουμε το βιοτικο επιπεδο της Αλβανιας ή της Ν. Κορεας γιατι θα εκμεταλλευτουμε τον ορυκτο μας πλουτο (λεμε τωρα). Αυτη ομως η μεταβαση απο την δυτικου τυπου αστικη δημοκρατια στη λαϊκη δημοκρατια δεν μπορει να γινει πατωντας ενα κουμπι. Αποκλειουμε φανταζομαι ολοι μας την συγκρουση και την βια. Αρα μας μενει το χαρτι της γενικευμενης-παλλαϊκης-πανελλαδικης απεργειας διαρκειας.
Επισης συμφωνουμε ολοι μας (λεμε τωρα) οτι το Μνημονιο ειναι μια ταφοπλακα για την Ελλαδα. Οτι στραγγαλιζει καθε οικονομικη αναπτυξη και οτι μας εξαθλιωνει. Οτι η κυβερνηση και ο Παπανδρεου δεν ειναι παρα ανδρεικελα των ξενω συμφεροντων. Οτι τελως παντων η κατασταση εχει φτασει στο απροχωρητο και χρειαζομαστε επειγοντως αλλαγη πορειας. Τι αλλο λοιπον πρεπει να περιμενουμε για να κανουμε αυτη την γ@μ&#$*η πανελλαδικη απεργεια διαρκειας? Τι αλλο θα πρεπει να γινει για να προτεινουν (εστω) ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ αυτη την απεργια?
Για μενα η απαντηση ειναι πολυ απλη. Ελαχιστοτατοι στην Ελλαδα θελουν να αλλαξουν τροπο ζωης. Ακομα πιο λιγοι θελουν μια λαϊκη δημοκρατια (εδω γελαμε). Ακομα και τα κομματα της αριστερας βλεπουν στο Μνημονιο μια ευκαιρια. Ναι μια ευκαιρια. Να τσιμπησουν κανενα ψηφαλακι και να κανουν τους βουλευτες τους 50 αντι 34!!! Να αποκτησουν κομματικα οφελη. Ειναι πολυ ευκολος (και φυσικα ανεξοδος) αυτος ο δρομος και δυστυχως ακολουθειται. Η αλλη περιπτωση ειναι ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ να ειναι και αυτοι εθνοπροδοτες και να ειναι (και αυτοι) στο "μεγαλο κολπο"...
Περιμενω την αποψη σας οχι περι Μνημονιου αλλα τι πρεπει και τι μπορει να γινει για να ανατραπει το Μνημονιο. Και αφου ο Σαμαρας ειναι "λιγος", ο Παπανδρεου "εθνοπροδοτης" και ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ παραμενουν τουλαχιστον απαθεις γιατι ασχολουμαστε με τον Παγκαλο και τους αρθογραφους - υμνητες του Μνημονιου και του ΔΝΤ? Και αν το 99% του ελληνικου λαου με τον ενα ή τον αλλο τροπο στηριζει κομματα τα οποια δεν θελουν να ανατραπει το πολιτικο σκηνικο και η κοινοβουλευτικη μας δημοκρατια ποιος ο λογος να "σκουζουμε" για τους "κακους ξενους" που κερδοσκοπουν και μας εκμεταλλευονται?

Για να καταληξω. Για τα χαλια της Ελλαδας σε ολα τα επιπεδα και σε ολους του τομεις (και για τους πολιτικους μας φυσικα) κανεις δεν ειναι αμοιρος ευθυνων. Σιγουρα τα μεριδια ευθυνης δεν ειναι ισα. Αλλα μετα τη μεταπολιτευση επιλεξαμε ενα τροπο ζωης και διακυβερνησης και τα λαθη μας τα πληρωνουμε τωρα. Οι περισσοτεροι απο εμας πληρωνουμε τα λαθη μας στο πολλαπλασιο. Παρ΄ολα αυτα καθομαστε απαθεις και βριζουμε (εκ τους ασφαλους βεβαια) κυβερνηση, Παπανδρεου, τροϊκα και ΔΝΤ. Μνημονιο εχουμε λοιπον γιατι μας αξιζει και ολα τα αλλα ειναι για να καλαμπουριζουμε. Αυτη για μενα ειναι η αληθεια οσο και αν μας πικραινει, οσο και αν μας ποναει. Αφου δεν εχουμε το αναστημα λοιπον να κανουμε μια νεα αρχη μονοι μας ας προσπαθησουμε να κανουμε μια νεα αρχη με "πατεριτσες". Και ας ελπισουμε καποιοι να μην τραβηξουν ξαφνικα τις "πατεριτσες"...




Με τον Lefkadian έχω κάμποσες διαφωνίες , αλλά πρέπει βεβαίως να του αναγνωρίσω πεντακαθαρα ότι είναι σε μεγάλο βαθμό ριζοσπάστης, ότι δηλαδή ψάχνει τα πράγματα ως τη ρίζα τους και δεν μένει στις βολικές επιφανειακότητες, στα "εύκολα" λογάκια που κανέναν δεν πειράζουνε, αλλά και κανέναν δεν βοηθούν-διαφωτίζουν.


Κατά τα άλλα:

η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις βουλευτικες του 2009 πηρε 0,36% και 24.737 ψηφους και στις δημοτικές του 2010 πήρε περίπου 1,8% και περίπου 96.000 ψήφους. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν παίρνεις υπόψη σου την ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ εκλογική αναμέτρηση. Για μενα έχει σίγουρα ουσία να ανεβαίνει 70.000 ψήφους μέσα σε 1 χρόνο ένας σχηματισμός που είναι αποκλεισμένος από την μιντιακή καφρίλα. Δεν είναι βεβαίως το ...άπαν , αλλά δείχνει μια σαφή τάση.


Για την πανελλαδική απεργία διαρκείας: είμαι 1200% σίγουρος, κόβω το χέρι μου πως να το πω, είμαι υπερσίγουρος ότι θα κριθεί παράνομη και καταχρηστική στα δικαστήρια ("καταχρηστικός ο εκβιασμός της εκλεγμένης κυβέρνησης που χειρίζεται μια τεράστια κρίση κτλ.κτλ.). Τότε τι κάνεις; Λες "παιδιά η δικαστική απόφαση μας έβγαλε παράνομους, τα μαζεύουμε" και σπέρνεις την πανελλαδική απογοήτευση ή λες "συνεχίζουμε,πρέπει να νικήσουμε, ας στείλουν την αστυνομία" και πάμε πλέον για αυτό που δεν επιθυμεί κανείς, την εξέγερση; ισως δεν το βλέπεις, αλλά εγώ και για αυτό είμαι σίγουρος: η πανελλαδική απεργία ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ είναι , στις σημερινές συνθήκες, πολύ κοντά σε μια -μικρότερη ή μεγαλύτερη-εξέγερση.


Γενικότερα: δε νομίζω οτι ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ είναι στο "μεγάλο κόλπο". Απλά δεν είναι έτοιμοι. Αυτό που βλέπω εγώ, ενας 28χρονος, ότι μια κλιμάκωση της αντιπαράθεσης (πανελλαδική απεργία ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ) μπορεί πιθανότατα να οδηγήσει σε ....άλλα κόλπα, είναι δεδομένο ότι το βλέπουν και οι έμπειρες ηγεσίες του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ. Για αυτό το λόγο κάνουν υπομονή και προσπαθούν να συσσωρεύσουν δυνάμεις. Βέβαια, αυτό μπορεί να δίνει την εντύπωση ότι είναι και αυτοί βολεμένοι και απλά περιμένουν να κάνουν τους βουλευτές ....50 από 34 , που λες και εσύ.

Για τη λαϊκή δημοκρατία: είναι αδιαμφισβητητο ότι πολλά πράγματα πρέπει να λυθούν. Εγώ έγραψα π.χ. για το γεγονός ότι δεν έχω αυτή τη στιγμή απάντηση για το πως θα προληφθούν τα φαινόμενα διαφθοράς , πλουτισμού των αξιωματούχων και επανάπαυσης στις δημόσιες επιχειρήσεις. Και άλλα σκοτεινά ζητήματα σίγουρα υπάρχουν. Εκτός από την κρίση του καπιταλισμού, υπάρχει και η κρίση του αντίπαλου δέους, ξεκίνησε πριν το '89 και συνεχίζεται και σήμερα.....

Για το "εκ του ασφαλούς" βρισίδι: δε συμφωνώ καθόλου. έχω υπόψιν φίλους που απολύθηκαν τον τελευταίο χρόνο επειδή συνδικαλίσθηκαν, έχω υπόψιν άτομα από τα σόγια μου που έχουν ξεσκιστεί να ρουφάνε δακρυγόνο όχι τους τελευταίους μήνες αλλά τα τελευταία χρόνια.

μικρή σημείωση: θετικά αναφέρθηκα στα πρώτα χρόνια της ΕΣΣΔ. Μετά χλαπατσώθηκαν. Η μάνα μου ταξίδεψε στη Μόσχα και στο Λένινγκραντ (σήμερα : Πετρούπολη) το '88 και είδε μεγάλη παρακμή, και στα σχολεία που ήταν το παλαι ποτε καμάρι μαύρα χάλια.
a bullet for your head
Τελικα εχουμε πετρελαιο η' οχι?
Ο Γ.Παπανδρεου ειχε δηλωσει πως δεν εχουμε η' εχουμε πολυ λιγο..
Ποιος ειναι ειδικος στη γλωσσα των σωματος για να μας δωσει τα φωτα του?... rolleyes.gif




Εντωμεταξυ πριν απο λιγους μηνες στη βουλη,μετα απο επερωτηση,νομιζω οτι χρησιμοποιησε την λεξη ''ισως''....αφηνοντας δηλαδη ενα παραθυρο ανοικτο.

Επισης εχει επικρατησει στην τρεχουσα επικαιροτητα η λεξη Α.Ο.Ζ.(Αποκλειστικη οικονομικη ζωνη).
Γιατι η Ελλαδα εως τωρα δεν εχει ανακηρυξει μονομερως την δικη της Α.Ο.Ζ?
Και εν συνεχεια να συναψει συμφωνιες οριοθετησης με τα γειτονικα κρατη?
Κομβικης σημασιας φαινεται να ειναι το Καστελοριζο,οπου κατα τους Τουρκους,ειτε αποτελει προεκταση της ηπειρωτικης Τουρκιας,ειτε οτι ανηκει στην Μεσογειο & οχι στο Αιγαιο...

Ενα ενδιαφερον αρθρο περι υδρογοναθρακων & Α.Ο.Ζ...

http://www.e-telescope.gr/el/energy-and-en...ent/563-oil-aoz
nikefalin
QUOTE(nikefalin @ Mar 12 2011, 20:29 ) *
επίσης ο patriot GAP είπε οτί δεν θα υπάρχουν νέα μέτρα. την ίδια στιγμή ο μπαρμπά Τζεπέτο από ψηλά ήταν περήφανος που μετά από τόσα χρόνια βρέθηκε κάποιος να ξεπεράσει το δημιούργημα του.

no more lobotomy!


http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231099725

Ο μπαρμπά Τζεπέτο....δικαιώνεται ( όπως και ο....αγώνας...)


nikefalin
κι επειδή ο μπαρμπα τζεπέτο έχει πολλά ποδάρια...

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&...p;artid=4596499


http://www.reporter.gr/%CE%95%CE%B9%CE%B4%...%AC%CE%B4%CE%B1


nikefalin
http://topontiki.gr/article/14785

εδώ ισχύει το "μαζί τα φαγαμε" ? αυτοί λοιπόν οι άνθρωποι μας στέλνουν στο μνημόνιο για το "καλό μας"...
nikefalin
http://www.enet.gr/?i=news.el.oikonomia&id=260034

Και οι Πορτογάλλοι πριν πάρουν σημαντικές αποφάσεις θα πάνε σε εκλογές...και η ψωροκώσταινα ..έχει αυτό που της αξίζει..
nikefalin
http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231099946

QUOTE
Βερολίνο, Γερμανία
Ανοικτό παραμένει το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, όπως φέρεται να δήλωσε την Τετάρτη ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού ταμείου διάσωσης, Κλάους Ρέγκλινγκ, σύμφωνα με αξιωματούχους του γερμανικού κυβερνητικού συνασπισμού που επικαλείται το Reuters.

Το ερώτημα για το αν η Ελλάδα θα πρέπει να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του χρέους της δεν είναι δυνατό να απαντηθεί ακόμα, φέρεται να είπε ο Κλάους Ρέγκλινγκ, μιλώντας σε επιτροπή της γερμανικής βουλής.

Σημειώνεται ότι μέχρι πρόσφατα ο κ. Ρέγκλινγκ απέκλειε το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, λέγοντας ότι οι αγορές «υπερεκτιμούν» αυτό τον κίνδυνο.

«Αναμένουμε ότι με την εφαρμογή αυτών των μεταρρυθμίσεων η φερεγγυότητα της Ελλάδας θα ενισχυθεί και πάλι», είχε πει στα μέσα Ιανουαρίου, σε συνέντευξή του στο γερμανικό ραδιόφωνο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκείνες τις ημέρες είχαν δημοσιευθεί στον γερμανικό Τύπο πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες η γερμανική κυβέρνηση εξετάζει σχέδιο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.

Σύμφωνα με όσα είχε δηλώσει πηγή προσκείμενη στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, υπηρεσιακά στελέχη αναλύουν τις πιθανές επιπτώσεις που θα είχε μια αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους για τις γερμανικές τράπεζες και για τη σταθερότητα της Ευρωζώνης.

Δεύτερη γερμανική πηγή, «με ενεργό ρόλο στην διαμόρφωση της οικονομικής πολιτικής της χώρας», φέρεται να είχε πει στο Reuters:

«Κοιτάνε τα σενάρια, ένα από αυτά είναι η αναδιάρθρωση. Το ίδιο κάνουν και για την Ιρλανδία. Είναι πορεία σε τεντωμένο σχοινί. Πρόκειται για οικονομική αναγκαιότητα. Δεν είναι πολιτικά ενδεδειγμένο να γίνεται δημόσια. Δεν μπορείς να αναδιαρθρώσεις ελληνικά ομόλογα και να μην κάνεις τίποτα για τα ιρλανδικά. Επισήμως, κανείς δεν ανοίγει το στόμα του, αλλά το θέμα παραμένει».

Λίγες ημέρες αργότερα, στις 24 Ιανουαρίου, ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Στέφεν Ζάιμπερτ επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν «σχέδια».

«Φαίνεται πως είναι αλήθεια, ότι υπάρχουν τέτοιες προτάσεις, καθώς τις διαβάζουμε και κυκλοφορούν στην Ευρώπη», είχε δηλώσει.

Πρόσφατα, στο θέμα της αναδιάρθρωσης είχε αναφερθεί και ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Πέερ Στάινμπρουκ

«Δεν υπάρχει ούτε ένας οικονομολόγος στον κόσμο που να πιστεύει ότι η Ελλάδα, ίσως και η Πορτογαλία θα αποφύγουν μια τέτοια αναδιάρθρωση», είχε πει, σε συνέντευξή του στη Suddeutsche Zeitung.

Ακόμα, είχε επικρέινει τον κ. Τρισέ λέγοντας ότι «κάνει λάθος που απορρίπτει την αναδιάρθρωση».

«Όταν χώρες, όπως Ελλάδα και Πορτογαλία, αναγκάζονται να δανείζονται με επιτόκια πάνω από 7% όπως συμβαίνει τώρα, δεν θα αντέξουν αυτό το δυσβάστακτο χρέος ακόμα και αν δανείζονται με μηδενικό επιτόκιο», είχε επισημάνει.

Εξηγώντας τα περί αναδιάθρωσης, είχε αναφέρει ότι πρέπει να προσδιοριστεί το ποστοστό, για παράδειγμα στο 30%.Οι επενδυτές που θα παραιτηθούν από το ποσοστό αυτό, είχε προσθέσει, πρέπει να έχουν εγγυήσεις ότι θα τους επιστραφεί το υπόλοιπο 70%.


πως φώναζε ο βοσκός πέρυσι τέτοια εποχή ? "χωριανοί χωριανοί μόνο η λύση του μνημονίου υπάρχει...."

τι λένε όλοι αυτοί ακόμα ? Δεν υπάρχουν αλλες λύσεις, αλλες προτάσεις... ΡΕ ούστττ......

αλλο ένα παράδειγμα "σοσιαληστρικής" νοοτροπίας

http://www.cosmo.gr/Finance/Hellas/314373.html

This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.