Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Κρίση - True lies
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα αποδυτήρια > Γενικά κι αόριστα
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27
natouralistis
200 χρόνια κοντά από την ίδρυση του κράτους, μετά την απελευθέρωση από τους Τούρκους, κατέχουμε τη θλιβερή πρωτιά παγκοσμίως, να έχουμε οικονομική κρίση στα 100 χρόνια της ανεξαρτησίας μας, άρα ακριβώς τα μισά χρόνια από όσα ζούμε ελεύθεροι είναι υπό καθεστώς οικονομικής κρίσης.



Η οποία κρίση έχει φτάσει στο αποκορύφωμά της τα τελευταία 6 χρόνια, μεγαλύτερη υπήρξε μόνο τη περίοδο του μεσοπολέμου.




Παρόλα αυτά συζητάμε σοβαρά για το κατά πόσο επιτυχημένη είναι η συνταγή του eurogroup, επιθυμούμε συνέχιση αυτής της πολιτικής και το τερματίζουμε βαφτίζοντας μας πλούσιους.

Germany96
QUOTE(natouralistis @ Jul 7 2015, 01:07 ) *
Συμφωνώ και εγώ σε αυτό, θα γελάει όποιος Αφρικανός ακούσει ότι οι Έλληνες ζουν πλούσια και έχουν ανεπτυγμένο βιοτικό επίπεδο. Χωρίς να την έχω επισκεφτεί τη Νιγηρία ας πούμε, φαντάζομαι δεν ζουν κάτω από ένα αποπνικτικό και καρκινογόνο σύννεφο αιθαλομίχλης, αποτέλεσμα της φτωχοποίησης του λαού που στη προσπάθειά του να μη πεθάνει από το κρύο ρίχνει στη φωτιά ότι καίγεται. Στη πρόσβαση στο ρεύμα, τη σίτιση, τη στέγαση τα φτωχά στρώματα είναι αποκλεισμένα εκεί όπως κι εδώ.

Για τα βασικά που καθορίζουν το βιοτικό επίπεδο ενός λαού, παιδεία, υγεία και πολιτισμός, απόλυτος κατακερματισμός των μεγάλων τμημάτων του πληθυσμού.

Κι αν νομίζεις ότι η τωρινή Ελλάδα περνάει καλύτερα από τη Νιγηρία, διάβασε ένα οποιοδήποτε άρθρο, ας πούμε αυτό.

http://www.avgi.gr/article/2623374/nigiria...in-idaniki-xora

Βασικά επειδή έχεις αναφέρει πολλές φορές ότι ζεις στο εξωτερικό, ίσως για αυτό το λόγο να έχεις μια λανθασμένη εντύπωση για το βιοτικό επίπεδο της χώρας. Πλούσιοι που δεν το αντιλαμβανόμαστε όπως είπες, δεν είμαστε ούτε κατά διάνοια.

Φίλε natouralistis συμφωνώ με πολλά από όσα λες γενικά στο topic και προφανέστατα είναι αληθής ο πίνακας του ΔΝΤ που παραθέτεις και δείχνει την συρρίκνωση του ΑΕΠ της Ελλάδας τα τελευταία χρόνια αλλά η σύγκριση που κάνεις με την Νιγηρία δεν δείχνει την λανθασμένη εντύπωση που έχει ο yorgos όσον αφορά το βιοτικό επίπεδο της Ελλάδας αλλά την εντελώς στρεβλή εντύπωση που έχεις εσύ για το βιοτικό επίπεδο των χωρών της Αφρικής (και δεν το λέω αυτό με κανέναν απολύτως επιθετικό τόνο προς εσένα, απλά θεωρώ την εκτίμηση-σύγκρισή σου εντελώς αβάσιμη).

Ακόμα και το άρθρο της Αυγής που παραθέτεις μιλά για σκληρή και άνιση ανάπτυξη στη Νιγηρία που έχει αφήσει την πλειοψηφία του πληθυσμού σε άγρια φτώχια και για τρομακτικές φυγόκεντρες δυνάμεις στο εσωτερικό της.

Και η έννοια της άγριας φτώχιας έχει πολύ διαφορετικό περιεχόμενο με αυτό που αντιλαμβανόμαστε αυτή την στιγμή στην Ελλάδα καθώς η πλειοψηφία του πληθυσμού της Νιγηρίας αμείβεται με λιγότερο από 2 δολάρια ημερησίως, το 1/3 του πληθυσμού της (με τις μετριοπαθέστερές των εκτιμήσεων) δεν έχει πρόσβαση σε πόσιμο νερό, τα 2/3 του πληθυσμού της δεν έχουν πρόσβαση σε επαρκή μέσα υγιεινης και δεν προστατεύονται επαρκώς από την επαφή τους με ανθρώπινα λύματα ενώ η χώρα την τελευταία δεκαετία είναι παραδομένη σε θρησκευτικές-τρομοκρατικές συγκρούσεις (μόνο την τρέχουσα εβδομάδα έχουν υπάρξει 200 νεκροί από επιθέσεις της Boko Haram).

Η Ελλάδα περνάει δύσκολες στιγμές και μπροστά της βρίσκονται ακόμα δυσκολότερες αλλά έχει ακόμα τεράστια διαδρομή να διανύσει μέχρι το βιοτικό της επίπεδο να πλησιάσει αυτά της Υποσαχάριας Αφρικής. Τώρα το κατά πόσο αυτό είναι παρήγορο ή ανησυχητικό και μόνο που το συζητάμε, είναι άλλη κουβέντα αλλά προς το παρόν τουλάχιστόν αυτές οι συγκρίσεις δεν ευσταθούν παρά μόνο στα πλαίσια του "Υπάρχουν και -πολύ- χειρότερα".
επαθα λαστιχο
QUOTE(natouralistis @ Jul 7 2015, 01:07 ) *
Συμφωνώ και εγώ σε αυτό, θα γελάει όποιος Αφρικανός ακούσει ότι οι Έλληνες ζουν πλούσια και έχουν ανεπτυγμένο βιοτικό επίπεδο. Χωρίς να την έχω επισκεφτεί τη Νιγηρία ας πούμε, φαντάζομαι δεν ζουν κάτω από ένα αποπνικτικό και καρκινογόνο σύννεφο αιθαλομίχλης, αποτέλεσμα της φτωχοποίησης του λαού που στη προσπάθειά του να μη πεθάνει από το κρύο ρίχνει στη φωτιά ότι καίγεται. Στη πρόσβαση στο ρεύμα, τη σίτιση, τη στέγαση τα φτωχά στρώματα είναι αποκλεισμένα εκεί όπως κι εδώ.

Βασικά επειδή έχεις αναφέρει πολλές φορές ότι ζεις στο εξωτερικό, ίσως για αυτό το λόγο να έχεις μια λανθασμένη εντύπωση για το βιοτικό επίπεδο της χώρας. Πλούσιοι που δεν το αντιλαμβανόμαστε όπως είπες, δεν είμαστε ούτε κατά διάνοια.

Η αλήθεια είναι ότι η κυρίως εικόνα που έχουμε για μια χώρα είναι η πλειοψηφία της μέσης τάξης και μιας γενναίας μπουκιάς από την κατώτερη.Όσα λες ισχύουν,αλλά όχι για τόσο μεγάλη μερίδα κόσμου όπως υποστηρίζεται κατά καιρούς.
Διαφώνησα πιο πάνω με τον Γιώργο.Αλλά έχει δίκιο περί αφρικάνικων χωρών.
Ζω στον Βύρωνα,και όχι σε κάνα Ψυχικό ή έστω Νέα Σμύρνη να πεις ότι είμαι σε κάποια γυάλα και στις συναυλίες του φεστιβάλ Υμηττού αλλά και άλλες άσχετες που γίνονται λίγο πιο κάτω από το σπίτι μου, στο θέατρο Βράχων,δεν πέφτει καρφίτσα όλα τα χρόνια του μνημονίου.Πες στον Αφρικανό ότι το greek crisis είναι ένα από τα πιο γνωστά trends παγκοσμίως,και εξήγησέ του ότι στην χώρα με την οποία ασχολείται όλη σχεδόν η υφήλιος όλοι έχουν ίντερνετ και περίπου 80% των οικογενειών αυτοκίνητο και είναι πρακτικά αδυνατον να πεθάνει άνθρωπος από την πείνα*.Θα σοκαριστεί και με το δίκιο του.

*Δεν θα πω τίποτα άλλο πέρα από το να πάτε μία μέρα έξω από οποιοδήποτε νοσοκομείο να δείτε πόσο φαϊ πετιέται στα σκουπίδια,και μιλάμε για ιδιωτικά κιόλας όπως το Ντυνάν το οποίο εδώ και 3 εβδομάδες επισκέπτομαι καθημερινά.Στην περιοχή μένουν πολλοί Φιλλιπινέζοι,οι οποίοι δεν λες ρε διάολε ότι είναι κάποια προνομιούχα τάξη που δεν την άγγιξε η κρίση και δεν έχω δει ποτέ κάποιον να την στήνει έξω ζητώντας τροφή
Πείνα στην Ελλάδα ΔΕΝ υπάρχει,χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν κακοπληρωνόμαστε ή ότι περνάμε καλά ή ότι θα πρέπει να λέμε και ευχαριστώ.Αλλά αυτά περί παιδιών που λιποθυμάνε αποστεωμένα στα σχολεία ζητάω συγγνώμη αλλά είναι μπαρούφες.Εννοώ πως επισιτιστικό ζήτημα δεν υπάρχει.Τώρα αν θέλουμε να κάνουμε πιο δραματικό το ήδη δυσβάστακτο αφήγημα λέμε και κάτι παραπάνω.
εντίτ,δεν πρόλαβα να δω το ποστ του Germany,που με καλύπτει εν πολλοίς.
Dwyane ''the flash'' Wade
Αυτά που κατάλαβα εγώ λοιπόν, τις τελευταίες μέρες είναι τα εξής:
Ο κόσμος ξύπνησε. Και όχι επειδη βγήκε το Όχι, αυτό δεν το ξέρει κανεις αν είναι καλύτερο ή χειρότερο. Μπορεί για το μέλλον μας να είναι και χειρότερο. Ξύπνησε επειδή κανεις μας πλέον ή τουλάχιστον το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου, δεν θέλει να ακούει για κόμματα και κομματάκια. Για Πασπ, για Οννεδ, για Κνε κτλ. Κατάλαβε τα λάθη του, κατάλαβε ότι είναι λάθος η Θεοποίηση των πολιτικών, κατάλαβε ποιοι προσπαθούν να τον επηρεάσουν και για ποιο λόγο. Κατάλαβε τον ρόλο των ΜΜΕ και έν τέλη κατάλαβε ότι πρέπει να είσαι σαν άτομο πολιτικοποιημένος, αλλα όχι κομματοποιημενος.
Αυτό που μένει είναι να το αντιληφθούν και οι πολιτικοί. Ο κόσμος θέλει αφθαρτους ανθρώπους και πλεον αντιλαμβάνεται αμέσως και εύκολα το ποιος το παει αλλού. Δεν είναι τυχαία τα νούμερα του Star και της ΕΡΤ, δεν είναι τυχαία τα νούμερα των σταθμών που οι πολιτικοί πλακωνοταν μεταξύ τους και η τηλεθέαση τους έπιασε πάτο.. Δεν θελουμε φωνές, θέλουμε ήρεμες δυνάμεις. Οι κινήσεις του Τσίπρα την επόμενη κιόλας, αν και άργησε παρα παρα πολύ, είναι στην σωστή κατεύθυνση. Αν χαλάσει το ομαδικό πνεύμα, θα παει κι αυτός απο εκει που ήρθε. Να είστε σίγουροι. Και με χειρότερο τροπο απο τους προηγούμενους.
Ο λαός θέλει ηγέτη και θα περιμένει. Και γύρω του ανθρώπους σοβαρούς, τεχνοκράτες, νέους, έξυπνους, δημοκρατικούς. Θέλει βλέμμα καθαρό. Αν τα καταφέρει και φτιάξει την ομάδα του, θα φτιάξει και την χώρα. Και θα είναι εκει, για πολλά χρόνια.
Αν όχι, να έρθουν άλλοι. Καινούργιοι όμως, όχι παλιοί. Μην μας λέτε οι παλιοί τι να κάνουμε. Έπρεπε να είστε φυλακή. Όχι να συμβουλεύετε. Ο κόσμος είπε Όχι εξαιτίας σας. Δεν είπε όχι στην Ευρώπη και στο Ευρώ. Αυτά τα θέλουμε όλοι και το ξέρετε. Δεν ειπε Ναι στον Συριζα, στον Καμμενο και στα Χρύσα Αυγά. Είπε όχι σε εσάς. Αν εσείς λέγατε όχι, ο κόσμος θα έλεγε ναι.
Με το φτωχό μου το μυαλο..
natouralistis
QUOTE (Germany96 @ Jul 7 2015, 04:37 ) *
Ακόμα και το άρθρο της Αυγής που παραθέτεις μιλά για σκληρή και άνιση ανάπτυξη στη Νιγηρία που έχει αφήσει την πλειοψηφία του πληθυσμού σε άγρια φτώχια και για τρομακτικές φυγόκεντρες δυνάμεις στο εσωτερικό της.


Δεν συμφωνείς ότι το μπολνταρισμένο είναι μια πραγματικότητα που συμβαίνει και στη δική μας χώρα; Με τη διαφορά του ότι εκεί υπάρχει 7% ανάπτυξη και εδώ ύφεση. Ακόμη και στην Ελλάδα, όπου η οικονομία έχει συρρικνωθεί κατά το ένα τρίτο τα τελευταία χρόνια, ο αριθμός των πλουσιότερων πολιτών αυξήθηκε από 505 άτομα προ ενός έτους στα 565 το 2014, καταλαμβάνοντας την 43η θέση με άνοδο 11,9%.

Ο συνολικός καθαρός πλούτος των πλούσιων Ελλήνων υπολογίζεται στα 70 δισ. δολάρια για το 2014 από τα 60 δισ. δολάρια ένα χρόνο πριν με άνοδο 16,7%, σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας αναλύσεων Wealth-X και της ελβετικής τράπεζας UBS με τίτλο «World Ultra Wealth Report 2014
. Αυτά τα 10 δις διαφορά δεν είναι από τρομακτικές φυγόκεντρες δυνάμεις στο εσωτερικό της χώρας, που οδήγησαν τη πλειοψηφία του πληθυσμού σε άγρια φτώχεια;

Αυτ
@επαθα λαστιχο πείνα όχι απλά υπάρχει, απόλυτη εξαθλίωση σε πολλά στρώματα της ελληνικής κοινωνίας. Δεν ξέρω πως είναι η καθημερινότητά σου και που κινείσαι πάντως η εικόνα που έχεις δεν είναι πραγματική. Θυμάμαι τους ξένους παίχτες των ελληνικών ομάδων να τοποθετούνται "ποια κρίση στην Ελλάδα, ο κόσμος είναι στις καφετέριες" κάτι που είναι η πραγματικότητα ενός ανθρώπου που βγαίνει στη Γλυφάδα για καφέ και στο Κεφαλάρι για φαγητό. Η Ελλάδα η πάμφτωχη και η δυστυχής υπάρχει και καλό θα είναι να το εμπεδώσουμε για να προσπαθήσουμε να βρούμε μια λύση.
Zephyr
Τελικά μάλλον για ψυχολογικούς και μόνο λόγους έγινε το δημοψήφισμα. Πάμε για συμφωνία (το ξέραμε έτσι κ αλλιώς ο Τσίπρας δεν το αρνήθηκε ποτέ ούτε μίλησε για δραχμή, έξοδο από Ευρωζώνη κλπ κλπ) που δεν ξέρουμε πόσο σκληρή θα είναι, Μνημόνιο που ενδεχομένως να μην περάσει καν από το Κοινοβούλιο, να έχουμε παραίτηση Τσίπρα, βουλευτικές εκλογές κλπ κλπ, ένας φαύλος κύκλος που δεν οδηγεί πουθενά.

Μερικά πραγματάκια άξια παρατήρησης:

1) Αν συνέφερε τους εταίρους να βγούμε από το ευρώ, θα μας είχαν εξαναγκάσει ήδη σε έξοδο. Πρωτίστως δεν συμφέρει αυτούς γιατί η αποσταθεροποίηση θα είναι τεράστια και αυτό φαίνεται από την μέχρι τώρα στάση τους που είναι μια έτσι μια γιουβέτσι (ειδικά οι Γάλλοι έχουν κάνει στροφή). Ειδικά παρεμβάσεις τύπου Αμερικής, Ρωσίας, Κίνας που ζητούν να υπάρχει συμφωνία έστω και στο παρα πέντε, δείχνει ότι παγκοσμίως κανένας δεν έχει όρεξη για περιπέτειες, συνεπώς μια χαρά διαπραγματευτική ισχύ έχει στα χέρια του ο Τσίπρας (που σημαίνει ότι δικαιολογίες δεν υπάρχουν, ειδικά τώρα που ο λαός έδειξε την βούληση του).
Το αν συμφέρει εμάς ή ενδεχόμενη έξοδος από το ευρώ δεν το ακουμπάω καν.

2) Εγινε αναφορά στο βιωτικό επίπεδο των Ελλήνων, των Βουλγάρων και των Αφρικανών. Ακόμα και εν μέσω κρίσης δεν συγκρίνεται το βιωτικό μας επίπεδο ειδικά με Αφρική. Ας μην υπερβάλλουμε, άλλο το να περιμένεις στο συσσίτιο (καθόλου ομόρφο και τιμητικό αλλά βρίσκεις να φας) και άλλο το να περπατάς 2-3 ώρες για να βρεις πόσιμο νερό και στο ενδιάμεσο να τρώς κάμπιες ογκραντέν για να χορτάσεις.
Η Βουλγαρία που αναφέρθηκε μπορεί σε 15-20 χρόνια να είναι πολύ καλά, σήμερα μπορεί να είναι πολύ καλύτερα από 10 χρόνια πριν, όμως ακόμα μιλάμε για πολλή ΦΤΩΧΕΙΑ. Προ 5ετιας που είχα γνωστούς μου που σπούδαζαν εκεί, μου έλεγαν ότι στην Σόφια πατεράδες "νοίκιαζαν" τα κοριτσάκια τους για 5 ευρώ την ώρα... Οπότε, όχι, δεν έχουμε φτάσει ακόμα εκεί και ελπίζω ποτέ να μην φτάσουμε.
Το ίδιο ισχύει λίγο πολύ για όλες τις βαλκανικές χώρες, καμία δεν έχει αναρρώσει από τους πολέμους των 90s. Πρόσφατα φίλοι μου σε εκδρομή που πήγαν στην Κροατία (Ντουμπρόβνικ) οδικώς, πέρασαν και μέσω Αλβανίας που υποτίθεται ότι είναι σε πυρετό ανάπτυξης και το συμπέρασμα είναι ότι πέραν των αυστηρά τουριστικών περιοχών όλες οι άλλες είναι στο μαύρο τους το χάλι κυριολεκτικά πίσω από τον ήλιο (Αλβανία και Κροατία).

3) Προσωπικά δεν έχω ελπίδα για κάτι καλύτερο. Είτε θα φάμε άλλο ένα μνημόνιο που θα μας ξεζουμίσει δίχως αύριο είτε θα γυρίσουμε στην δραχμή με ότι μπορεί αυτό να συνεπάγεται. Χάρηκα πάντως για το ΟΧΙ γιατί θεωρούσα too much χέστη τον ελληνικό λαό, έλεγα θα μασήσει από την εμετική προπαγάνδα των καναλιών και από τις απειλές των "εταίρων". Μπράβο μας λοιπόν που παρόλο που ενδεχομένως να έγινε απλά μια τρύπα στο νερό, μπορέσαμε να ορθώσουμε ανάστημα.
Manu7
Tώρα έχοντας τη λαϊκή εντολή κατά της λιτότητας και των μνημονίων θα προτιμήσουμε τη χρεοκοπία; (άτακτη)

Ο Αλέξης θα μείνει ως ο χειρότερος παίχτης "πόκερ" στην ιστορία.

Εύχομαι την ύστατη στιγμή να γίνει στροφή στο ρεαλισμό.

Το θέμα είναι στις νέες προτάσεις που θα τις απορρίψουν δεν υπάρχει χρόνος για αλλαγή και επαναδιατύπωση τους.


Zephyr
QUOTE(Manu7 @ Jul 8 2015, 09:45 ) *
Tώρα έχοντας τη λαϊκή εντολή κατά της λιτότητας και των μνημονίων θα προτιμήσουμε τη χρεοκοπία; (άτακτη)


Άτακτη δεν θα είναι η χρεωκοπία γιατί δεν συμφέρει τους ευρωπαίους. Ήδη επεξεργάζονται σχέδιο "ανθρωπιστικής βοήθειας" με το οποίο θα χρηματοδοτήσουν για λίγο καιρό την Ελλάδα ώστε να μην γίνει Ζιμπάμπουε σε μια εβδομάδα αλλά κυρίως για να μην γίνει όλος ο Ευρωπαικός Νότος Ζιμπάμπουε 2 εβδομάδες αργότερα.
Όχι βέβαια ότι αυτό πρέπει να μας καθησυχάσει, αλλά λόγος να γίνεται.

Από την στάση του Τσίπρα καταλαβαίνω ότι θα υπογράψει ότι του δώσουν για να μείνουμε στο ευρώ, το ερώτημα είναι αν μπορεί να περάσει στο κοινοβούλιο οτιδήποτε υπογράψει.

ΥΓ. Υπάρχει κάποιος που πιστεύει ότι αν παρθούν τα σκληρά μέτρα που θέλουν οι Ευρωπαίοι, υπάρχει περίπτωση τα μέτρα αυτά να εφαρμοστούν? Και αν εφαρμοστούν για πόσο καιρό θα αποδώσουν? Ο ιδιωτικός τομέας θα στερέψει σε 1-2 χρόνια max, θα υπάρχουν μόνο άνεργοι και δημόσιοι υπάλληλοι των οποίων οι μισθοί θα πληρώνονται από που (?) όταν κανένας δεν θα μπορεί να αποδώσει φόρους? Αφού λοιπόν μας στραγγίσουν και το τελευταίο ευρώ, τότε θα μας οδηγήσουν σε χρεωκοπία γιατί δεν θα έχει μείνει κάτι άλλο να πάρουν. Αυτή είναι η στάση των Γερμανών, "ότι προλάβουμε να πάρουμε".
Δεν είμαι υπέρμαχος της δραχμής αλλά έτσι όπως πάνε τα πράγματα ίσως είναι το καλύτερο μεταξύ των δυο κακών.
Dwyane ''the flash'' Wade
Άραγε αυτό ψήφισε το 61% του λαού την Κυριακή; Θάνατος για αγρότες και ελεύθερους επαγγελματίες, διατήρηση ΕΝΦΙΑ, αύξηση ΦΠΑ σε τρόφιμα, νησιά και εστίαση και νέο δάνειο με τρίτο μνημόνιο για να αποπληρωθούν τα παλιά; Αυτή είναι η ανάγνωση της λαϊκής εντολής; Της δεύτερης που παίρνει η κυβέρνηση μέσα σε 6 μήνες για τερματισμό της αφαίμαξης του λαού; Αφού δεν ντρέπονται ανατρέπονται. Μόνο αυτό.

http://www.euro2day.gr/news/economy/articl...inoy-topoy.html
yorgos
QUOTE
Υπάρχει κάποιος που πιστεύει ότι αν παρθούν τα σκληρά μέτρα που θέλουν οι Ευρωπαίοι, υπάρχει περίπτωση τα μέτρα αυτά να εφαρμοστούν?

Δυστυχώς κανείς. Δες ποιους έχουμε υπουργούς στις θέσεις κλειδιά:
- τις αποκρατικοποιήσεις θα πρέπει να τις κάνει ο Λαφαζάνης, που είναι Υπ. Ανάπτυξης (ανέκδοτο ακούγεται)
- τις μεταρρυθμίσεις στις ΣΣΕ και τις μηδενικές ρήτρες ο Στρατούλης
- τις περικοπές στο δημόσιο τομέα, τις απολύσεις και την αξιολόγηση... ο Κατρούγκαλος
- την ατζέντα για όλα αυτά... η Ζωη Κωνσταντοπούλου


We are doomed.
Μιλάμε ότι ζητείται από ανθρώπους που έχουν συγκεκριμένες θέσεις να κάνουν το ΑΚΡΙΒΩΣ αντίθετο από αυτό που πιστεύουν, αυτό για το οποίο έγιναν γνωστοί και αυτό για το οποίο ψηφίστηκαν. Η μόνη λύση είναι ρήξη του Τσίπρα με το ίδιο του το κόμμα, την οποία έτσι κι αλλιώς απευχόταν και για χάρη της οποίας έγινε το πιο ανούσιο δημοψήφισμα στην ιστορία της Ευρώπης. Δυστυχώς ο Τσίπρας κατάφερε να κάψει και τη μοναδική μέθοδο να περάσει τα μέτρα: δημοψήφισμα για το αν ο κόσμος θέλει ευρώ ή όχι. Πλέον άλλο δημοψήφισμα δεν μπορεί να γίνει, δε θα ψηφίζουμε εσαεί.

Η μπλόφα προς την Ευρώπη απέτυχε, επί 5 μήνες δεν έχουμε καταθέσει ούτε μια πρόταση και τώρα που πρέπει να το κάνουμε μέσα σε τρεις μέρες θα υπογράψουμε πράγματα που εξυπακούεται ότι θα φέρουν ρήξη στο εσωτερικό της κυβέρνησης και άρα δύσκολα θα εφαρμοστούν σε ένα λαό που νόμιζε ότι μπορούσε να επιλέξει αν του αρέσουν τα μέτρα ή όχι λες και ψήφιζαν παιδάκια του δημοτικού "θέλετε διάλειμμα ή μάθημα;", χωρίς να τους εξηγηθεί ποιες είναι οι συνέπειες της εύκολης απάντησης.

Στο μεταξύ καμιά τριανταριά αεροπορικές αρνούνται πια να πουλάνε εισιτήρια στα ελληνικά πρακτορεία... τι σας έλεγα για τη Βενεζουέλα; Έτσι ξεκίνησαν κι εκεί και πλέον είναι σχεδόν αδύνατον να βγει κανείς αεροπορικώς από τη χώρα. Θεωρώ απίθανο να μείνουμε στο ευρώ μακροπρόθεσμα, εκτός κι αν γίνει κοσμογονία. Ο μόνος υπεύθυνος είναι ο ελληνικός λαός για όσα ψηφίζει εδώ και χρόνια, του άρεσαν τα παραμυθάκια, τώρα ήρθε η ώρα της προσγείωσης στην πραγματικότητα.
Dwyane ''the flash'' Wade
Δηλαδή ότι πιο σωστό έχει πει κάποιος τα τελευταία 5 χρόνια, έπρεπε να το πει κάποιος που τον λένε Φερχοφστατ ή κάπως έτσι; Να αγιάσει το στόμα σου ρε φίλε, είπες όλα όσα σκεφτόμαστε όλοι οι Ελληνες ή τουλάχιστον όλοι.
Αλλά κάνε κάτι με το επίθετο, θα πάθουμε θλάση στη γλώσσα... smiley.gif
yorgos

QUOTE
Δηλαδή ότι πιο σωστό έχει πει κάποιος τα τελευταία 5 χρόνια, έπρεπε να το πει κάποιος που τον λένε Φερχοφστατ ή κάπως έτσι; Να αγιάσει το στόμα σου ρε φίλε, είπες όλα όσα σκεφτόμαστε όλοι οι Ελληνες ή τουλάχιστον όλοι.

+1
QUOTE
Αλλά κάνε κάτι με το επίθετο, θα πάθουμε θλάση στη γλώσσα... smiley.gif

Και με τα δόντια, δεν είναι εικόνα αυτή για πρωθυπουργό, σαν το Γεωργίου είναι.

Zephyr
QUOTE(yorgos @ Jul 8 2015, 15:04 ) *
Δυστυχώς κανείς. Δες ποιους έχουμε υπουργούς στις θέσεις κλειδιά:
- τις αποκρατικοποιήσεις θα πρέπει να τις κάνει ο Λαφαζάνης, που είναι Υπ. Ανάπτυξης (ανέκδοτο ακούγεται)
- τις μεταρρυθμίσεις στις ΣΣΕ και τις μηδενικές ρήτρες ο Στρατούλης
- τις περικοπές στο δημόσιο τομέα, τις απολύσεις και την αξιολόγηση... ο Κατρούγκαλος
- την ατζέντα για όλα αυτά... η Ζωη Κωνσταντοπούλου

We are doomed.
Μιλάμε ότι ζητείται από ανθρώπους που έχουν συγκεκριμένες θέσεις να κάνουν το ΑΚΡΙΒΩΣ αντίθετο από αυτό που πιστεύουν, αυτό για το οποίο έγιναν γνωστοί και αυτό για το οποίο ψηφίστηκαν. Η μόνη λύση είναι ρήξη του Τσίπρα με το ίδιο του το κόμμα, την οποία έτσι κι αλλιώς απευχόταν και για χάρη της οποίας έγινε το πιο ανούσιο δημοψήφισμα στην ιστορία της Ευρώπης. Δυστυχώς ο Τσίπρας κατάφερε να κάψει και τη μοναδική μέθοδο να περάσει τα μέτρα: δημοψήφισμα για το αν ο κόσμος θέλει ευρώ ή όχι. Πλέον άλλο δημοψήφισμα δεν μπορεί να γίνει, δε θα ψηφίζουμε εσαεί.

Η μπλόφα προς την Ευρώπη απέτυχε, επί 5 μήνες δεν έχουμε καταθέσει ούτε μια πρόταση και τώρα που πρέπει να το κάνουμε μέσα σε τρεις μέρες θα υπογράψουμε πράγματα που εξυπακούεται ότι θα φέρουν ρήξη στο εσωτερικό της κυβέρνησης και άρα δύσκολα θα εφαρμοστούν σε ένα λαό που νόμιζε ότι μπορούσε να επιλέξει αν του αρέσουν τα μέτρα ή όχι λες και ψήφιζαν παιδάκια του δημοτικού "θέλετε διάλειμμα ή μάθημα;", χωρίς να τους εξηγηθεί ποιες είναι οι συνέπειες της εύκολης απάντησης.


Συμφωνώ σε όσα λες αλλά δεν είναι μόνο το ότι οι συγκεκριμένοι πολιτικοί δεν πρόκειται να εφαρμόσουν τα συγκεκριμένα μέτρα.
Τα ίδια τα μέτρα στο ύψος που έχουν ανέλθει πλέον είναι μη εφαρμόσιμα.
Έχεις μια χώρα που το 1/3 είναι δημόσιοι, το άλλο 1/3 είναι ιδιωτικοί και το τελευταίο 1/3 άνεργοι (οι οποίοι ζουν από τα άλλα 2/3). Αν κάνεις μαζικές εκκαθαρίσεις στο δημόσιο, μεγαλύτερη μείωση σε μισθούς και συντάξεις και φοροεπιδρομή δίχως έλεος στον ιδιωτικό τομέα, θα βρεθείς άμεσα (εντός 1-2 ετών) με 2/3 άνεργου πληθυσμού, ο οποίος θα πληρώσει φόρους πως ακριβώς???
Δεν γίνεται ανάπτυξη έτσι αδερφέ, και αν επιτέλους δεν αρχίσουμε να αναπτυσσόμαστε ως χώρα, αν δεν αρχίσουμε να παράγουμε κάτι, τότε ούτε κούρεμα χρέους μας σώζει, ούτε το ίδιο το ευρώ ούτε τίποτα.
Αναπτυξιακά μέτρα χρειάζονται όχι φοροεισπρακτικά. Για τις αποκρατικοποιήσεις μαζί σου, στείλτα όλα (πλην των βασικών αγαθών τύπου νερό-ρεύμα) από' κει που ήρθαν αλλά τα υπόλοιπα μέτρα είναι ταφόπλακα.
natouralistis
Oι δημόσιοι υπάλληλοι αποτελούν στην Ελλάδα μόλις το 11,4% του συνόλου των εργαζομένων. Αν συγκρίνουμε μάλιστα τα σχετικά διαθέσιμα στοιχεία με άλλες χώρες της Ε.Ε. διαπιστώνουμε τα εξής: η Ελλάδα βρίσκεται κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, καταλαμβάνοντας τη 14η θέση επί συνόλου 17 ευρωπαϊκών κρατών.

Και όλα αυτά τα ποσοστά με την απογραφή 31 Ιουλίου 2010 δηλαδή πριν την αθρόα έξοδο των τελευταίων 2ετών, με τις ευνοϊκές ρυθμίσεις για συνταξιοδότηση. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση στοιχείων: 2 Νοεμβρίου 2012 το σύνολο των μισθοδοτούμενων είναι 699.380 http://apografi.yap.gov.gr/apografi/default.asp

Πολιτική με ψεύδη κάνετε κύριοι Φερχοφστατ και λοιποί εντός συνόρων που ζητάτε απολύσεις γιατί αυτό μάθατε να το βαφτίζετε μεταρρύθμιση.

Ιδιωτικοποιήσεις ναι συμφωνώ να πουληθεί η ΔΕΗ σε ιδιώτες. Για να έχουν κι άλλοι την ευκαιρία να κάνουν ακριβά πάρτι στη Μύκονο με τα λεφτά μας, όπως ο Μηλιώνης.



Απολύσεις κι ας μην αναγκαίες, κόσμος να πάει στον ΟΑΕΔ Yes μεταρρυθμίσεις ουαου.

Ούτως η άλλως δεν χρειάζεται καν το ρεύμα σε εμάς τους χαζούληδες τους φτωχούς. Μας το είχε πει ο βουλευτής της ΝΔ όταν ήταν κυβέρνηση, μπορούμε να ζήσουμε και με γκαζόλαμπα. Μεταρρυθμίσεις, ωραία λέξη, μπορείς εκεί μέσα να βαφτίσεις το κρέας ψάρι. Μπορείς να χαρίσεις τον πλούτο του ελληνικού λαού στους φίλους σου, είναι μεταρρύθμιση. ΟΠΑΠ, το 33% των μετοχών του άξιζε κοντά στο 1 δισ. ευρώ, αλλά το δημόσιο τον πούλησε 652 εκατ. ευρώ.
Dwyane ''the flash'' Wade
Να ρωτήσω κάτι άσχετο, γιατί μου γεννήθηκε ως απορία: Ποιος ψήφισε την Καϊλή για το Ευρωκοινοβούλιο (γιατίwink.gif και ποιος της γράφει τα κείμενα; Απαντάω εγώ ο ίδιος: Ο Βενιζελος στάνταρ. Και χαμογελούσε το ζώον και κουνιόταν λες και κατουριόταν. Κι απευθύνθηκε στον πρωθυπουργό ενώ είναι στο ευρωκοινοβούλιο. Από τις πιο άστοχες τοποθετήσεις, ειδικά όταν το διακύβευμα αφορά τη χώρα σου. Θα έπρεπε να μπορούν να διαχωρίσουν τα μικροκομματικά θέματα με ένα μείζον εθνικό ζήτημα. Αλλά συγνώμη παιδιά ξεχάστηκα... μιλάμε για την Καιλή, τι αλήθεια μπορεί να ξεχωρίσει αυτη?? wacko.gif wacko.gif wacko.gif
επαθα λαστιχο
QUOTE(Dwyane ''the flash'& @ Jul 9 2015, 10:54 ) *
Αλλά συγνώμη παιδιά ξεχάστηκα... μιλάμε για την Καιλή, τι αλήθεια μπορεί να ξεχωρίσει αυτη?? wacko.gif wacko.gif wacko.gif

Το ποιος έχει μπικικίνι.Gold-digging at its finest
natouralistis
QUOTE (Dwyane ''the flash'& @ Jul 9 2015, 10:54 ) *
Αλλά συγνώμη παιδιά ξεχάστηκα... μιλάμε για την Καιλή, τι αλήθεια μπορεί να ξεχωρίσει αυτη?? wacko.gif wacko.gif wacko.gif




Ξέρει να ξεχωρίζει η Εύα, κάτσε καλά να ουμε. Αυτή θέλει μεταρρυθμίσεις και ευρώ πάση θυσία και ο φίλος της ο Βασίλης τις πραγματοποιεί τα όνειρα. Ένας λαμπρός άνθρωπος της αγοράς και των μεταρρυθμίσεων, που εντάξει καβάντζωσε 270 εκ από τον Ελληνικό λαό, πήρε δικηγόρο το Μάκη το Βορίδη, έδωσε πίσω τα 100 και κάνει βόλτες με το Ευάκι.
Dwyane ''the flash'' Wade
QUOTE(natouralistis @ Jul 9 2015, 18:57 ) *


Ξέρει να ξεχωρίζει η Εύα, κάτσε καλά να ουμε. Αυτή θέλει μεταρρυθμίσεις και ευρώ πάση θυσία και ο φίλος της ο Βασίλης τις πραγματοποιεί τα όνειρα. Ένας λαμπρός άνθρωπος της αγοράς και των μεταρρυθμίσεων, που εντάξει καβάντζωσε 270 εκ από τον Ελληνικό λαό, πήρε δικηγόρο το Μάκη το Βορίδη, έδωσε πίσω τα 100 και κάνει βόλτες με το Ευάκι.


Πραγματικα ρε φιλε θα ηθελα να συναντησω εναν ψηφοφορο του πασοκ (πλην κομματοσκυλων και διορισμενων) και να τον ρωτησω ''γιατι τους ψηφιζεις''?
Φυσικα το ιδιο ισχυει και για τους αλλους. Αλλα το συγκεκριμενο κομα μου κανει απιστευτη εντυπωση το οτι υπαρχει ακομα! Φαντασου τι βασεις εχουνε μπει απο το καιρο του Αντρεα σε καιρια ποστα.
natouralistis
Οπορτουνισμός
επαθα λαστιχο
QUOTE(Dwyane ''the flash'& @ Jul 9 2015, 19:11 ) *
Πραγματικα ρε φιλε θα ηθελα να συναντησω εναν ψηφοφορο του πασοκ (πλην κομματοσκυλων και διορισμενων) και να τον ρωτησω ''γιατι τους ψηφιζεις''?
Φυσικα το ιδιο ισχυει και για τους αλλους. Αλλα το συγκεκριμενο κομα μου κανει απιστευτη εντυπωση το οτι υπαρχει ακομα! Φαντασου τι βασεις εχουνε μπει απο το καιρο του Αντρεα σε καιρια ποστα.

Μαζί σου.Όχι τόσο το κόμμα όσο τα πρόσωπα.Θες ΝΔ?οΚ φίλος.Γιατί ρε λακαμά ψηφίζεις την Σπυράκη?Μία δημοσιογράφος που παραδέχτηκε,προεκλογικά μάλιστα,ότι έλεγε ψέμματα και απέκρυπτε πληροφορίες.Ε την τίμησαν όχι ένας και δύο,αλλά 220.000 βόδια.Ναι δεν το έγραψα λάθος.Ε αυτούς που την ψήφισαν θα ήθελα να τους γνωρίσω από κοντά να μου αναλύσουν το σκεπτικό τους.Ίσως ο λακαμάς είμαι εγώ.Πάντως το ΠΑΣΟΚ μιας και το ανέφερες είναι ακόμα σχετικά δυνατό σε ανθρώπους μεγάλης ηλικίας που δεν ασχολούνται με το διαδίκτυο.
Κατά τα άλλα το λάχανο βαφτίστηκε κρέας και ιδού το νέο μνημόνιο από παράταξη που στήριξε την καμπάνια της στα βαρύγδουπα λέμε όχι στα μνημόνιά τους,σκίζουμε τα μνημόνιά τους,τα κάνουμε παρελθόν κτλ.
Το αγγούρι θα είναι μακρύ σαν την Χαμένη Λεωφόρο,οπότε καλύτερα ας δροσιστούμε
Υ.γ:Στους κρετίνους με τις κομμένες εξατμίσεις εύχομαι 14 μνημόνια,τα αξίζουν μέχρι κεραίας.Και για ένα σημαντικό ποσοστό Ελλήνων οδηγών,μέχρι και υπέρ της ευγονικής αλά Ρόζενμπεργκ τάσσομαι υπέρ
natouralistis
Click to view attachment

Σύμφωνα με το Σύνταγμα και τον ισχύοντα νόμο από την στιγμή που το ερώτημα του δημοψηφίσματος αφορά κρίσιμο εθνικό θέμα απαιτείται η συμμετοχή τουλάχιστον 40% του εκλογικού σώματος, δηλαδή περίπου 4 εκατ. ψηφοφόροι, προκειμένου το αποτέλεσμα να έχει δεσμευτικό χαρακτήρα.

Δεσμευτικό χαρακτήρα Τσίπρα, δεσμευτικό. Όχι ψήφισε ο κόσμος, όχι στα μνημόνια, όχι στη λιτότητα και εσύ το όχι το έκανες ναι καταλύοντας κάθε έννοια του Συντάγματος.
yorgos
Μας βλέπω για εκλογές το Σεπτέμβριο. Πρόγραμμα έχουμε, κυβέρνηση δεν έχουμε, ούτε αντιπολίτευση για να τη διαδεχθεί. Βαλαμε τον κόσμο να ψηφίσει ΟΧΙ για να πούμε ΝΑΙ και τελικά μάλλον να κάνουμε εκλογές. Ό,τι να'ναι αυτή η χώρα, βλέπω ισπανική τηλεόραση και γελάνε και οι καμεραμέν με τα αλαμπουρνέζικα που γίνονται στην Ελλάδα.
Nuntius
Ζητώ συγγνώμη για την αργοπορημένη απάντηση. Δεν είχα πολύ ελεύθερο χρόνο αυτές τις μέρες.

QUOTE (yorgos @ Jul 4 2015, 17:07 ) *
H συντριπτική πλειοψηφία είναι υπέρ της εφαρμογής μνημονίου. Τώρα αν στην Ελλάδα βγάζουμε στις τηλεοράσεις τηλεγκουρού και ανθρώπους που χτίζουν καριέρες πάνω "στη διαφοροποίηση της άποψης" είναι άλλο θέμα. Η Ευρωζώνη έχει ένα μάτσο οικονομολόγους, δες πόσοι είναι υπέρ ενός μνημονίου και διαρθρωτικών αλλαγών και πόσοι εναντίον. Και βέβαια υπάρχουν και οι νοσταλγοί του ανατολικού μπλοκ, που απλά υποκινούνται όχι από οικονομική λογική, αλλά από πολιτικά wishful thinkings. Είμαι σίγουρος ότι και στο ΚΚΕ κάποιος οικονομολόγος θα υπάρχει και είναι και βέβαιος πως η αλβανοποίηση της οικονομίας είναι εξαιρετική ιδέα.


Αυτή η συντριπτική πλειοψηφία είναι υπέρ της εφαρμογής ΤΙ μνημονίου; Υποστηρίζουν ένα μνημόνιο με μέτρα λιτότητας; Υποστηρίζουν την συνέχιση της οικονομικής πολιτικής των τελευταίων 5 χρόνων; Γιατί αν το υποστηρίζουν τότε καλύτερα να σχίσουν τα πτυχία τους. Το ίδιο το ΔΝΤ είπε πως το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο στην τελευταία του έκθεση. Πως γίνεται όλοι αυτή η συντριπτική πλειοψηφία που αναφέρεις να υποστηρίζει την συνέχεια μιας μη-βιώσιμης πολιτικής, λοιπόν; Μήπως υποκινούνται και αυτοί από ένα πολιτικό wishful thinking;

QUOTE (yorgos @ Jul 4 2015, 17:07 ) *
Το άρθρο δεν μου ανοίγει, αλλά βασικά ο Κρούγκμαν και ο Στίγλιτζ (που είναι και νομπελίστας) υποστηρίζουν ότι η Ελλάδα δεν έχει και δε θα πρέπει αν έχει οικονομία ευρωζώνης, ότι θα πρέπει να είναι σαφώς φτωζότερη χώρα, ότι ταλαιπωρεί και ταλαιπωρείται που είναι στο γκρουπ των πλουσίων. Και φυσικά υποστηρίζουν ότι οι μισθοί των 400 και 600 και 800 ευρώ είναι αδύνατοι διότι είναι υπερβολικά υψηλοί. Απαισιόδοξη άποψη.


Ναι, ε; Ενδιαφέρον. Μπορείς να ανεβάσεις κάποιο link με δηλώσεις του που να λένε κάτι τέτοιο; Γιατί ειδικά ο Stiglitz έχει ταχθεί εναντίον της λιτότητας και στην Ισπανία και μην μου πεις πως το έκανε αυτό επειδή πίστευε πως η Ισπανία δεν θα έπρεπε να έχει οικονομία Ευρωζώνης.

QUOTE (yorgos @ Jul 4 2015, 17:07 ) *
Αν η Ελλάδα είχε κάνει τις στοιχειώσεις μεταρρυθμίσεις αντί να έχει μια οικονομία ΕΝΤΕΛΩΣ ανώμαλη, με ένα δημόσιο τομέα διογκωμένο που δεν παράγει τίποτε, συντάξεις στα 42, κλειστά επαγγέλματα (δες π.χ. τη φίλη μας τη σοσιαλιστικότατη Βενεζουέλα όπου φαρμακεία λειτουργούν ακόμη και στα 24ωρα σούπερ μάρκετ, ενώ στην Ελλάδα αν έχω διάρροια πρέπει να ψάχνω μεταμεσονύχτια ποιος διανυκτερεύει...απ΄σιετυτα πράγματα), καρτέλ με τραγικά υψηλές τιμές που προστατεύονται από κόμματα και καναλάρχες (πόσο κάνει το γάλα; ). την υψηλότερη φαρμακευτική δαπάνη στην Ευρώπη (μεγάλε Τράκη, με αυτά που μας έτρωγες τόσα χρόνια το ΛεΜπρον πρέπει να είχαμε) και μια φοροδιαφυγή που θυμίζει Άγιο Δομίνικο, μια χαρά ευρωπαϊκή χώρα θα ήταν.


Αγαπητέ yorgos, ποιος φταίει που η οικονομία της χώρας είναι ανώμαλη; Ποιος φταίει που δεν μπορούμε να έχουμε παραγωγή; Ποιος φταίει που δεν μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί μέσα στα πλαίσια της ΕΕ; Σίγουρα μπορείς να κατηγορήσεις την διαφθορά, την πελατοκρατία, τα ρουσφέτια, την φοροδιαφυγή και τα μεγάλα συμφέροντα καναλαρχών και λοιπών καρχαριών. Αλλά δεν είναι μόνο αυτοί οι λόγοι που δεν παράγουμε. Όλα αυτά τα προβλήματα υπήρχαν στην Ελλάδα εδώ και χρόνια αλλά τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα ξεκίνησαν με το που μπήκαμε στην Ευρωζώνη.

Η κοινή νομισματική πολιτική δεν έφερε μαζί της και κοινή οικονομική πολιτική. Το όλο όνειρο της Ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης απέτυχε οικτρά και αυτό το πληρώνουν όλες οι χώρες του Νότου.

QUOTE (yorgos @ Jul 4 2015, 17:07 ) *
Συμφωνούμε σε αυτό. Για να καταστεί βιώσιμο θα πρέπει η Ελλάδα να έχει ρυθμούς ανάπτυξης που είναι εξαιρετικά δύσκολο να επιτευχθούν. Το θέμα είναι ότι ήδη έγινε ένα κούρεμα και κανείς δε θέλει να κάνει κι άλλο για μια κυβέρνηση που δεν έκανε κανένα βήμα μεταρρύθμισης. Ποια είναι η εικόνα της ελληνικής κυβέρνησης στο εξωτερικό; Μιας κυβέρνησης που εκβιάζει (αυτοκτονώ στο σαλόνι σας, δώστε μου λεφτά μη σας πιτσιλίσω τον καναπέ και ΤΩΡΑ), που σε 5 μήνες έκανε μόνο ρουσφέτια (αυξήσεις στη ΔΕΗ, 500 εκατομμύρια στον Καμμένο για να μη ρίξει την κυβέρνηση...ε συγγνώμη για να επισκευάσει 35χρονα αεροπλάνα ...υποβρυχίου πολέμου WTF???), επαναπροσέλαβε καθαρίστριες που είχαν προσληφθεί με 1.080 ευρώ για τετράωρη εργασία από τους ΠΑΣΟΚους, ξαναπήρε σχολικούς φύλακες, απέρριψε το νόμο που είχε περάσει από 256 βουλευτές για τον εξορθολογισμό των πανεπιστημίων ευελπιστώντας να επαναφέρει τα κομματοσκυλικά καθεστώτα του παρελθόντος, ξανανοίγει την ΕΡΤ που έχει περισσότερους υπαλλήλους από το CNN, ακύρωσε αποκρατικοποιήσεις, ακυρώνει τη μηδενική ρήτρα του συνταξιοδοτικού, δίνει πρόωρες συντάξεις... Φυσικά και δεν είναι βιώσιμο το χρέος και οι Ευρωπαίοι ηγέτες το είπαν: κάντε καμιά μεταρρύθμιση και θα το μειώσουμε, αλλά δώσε μου κάτι κύριε Τσίπρα για να πω στους ψηφοφόρους μου "ορίστε, η Ελλάδα φτιάχνει την οικονομία της, ας κόψουμε κάτι για να είναι βιώσιμο". Κι εσύ τι κάνεις; Δίνεις αυξήσεις στο Φωτόπουλο, που κατηγορείται για 8 κακουργήματα εκτός των άλλων. Αυτή η κυβέρνηση -που την υποδέχθηκε με ανακούφιση η Ευρώπη θεωρώντας ότι τουλάχιστον απαλλάχθηκε από τη διαφθορά των δύο προηγούμενων κομμάτων εξουσίας- από την πρώτη στιγμή έδειξε ότι είναι μια κυβέρνηση εποχής 80' που κάνει στροφή εμπρός... προς τα πίσω. Ε, σε τέτοια κυβέρνηση δεν πρόκειται να χαρίσουν και χρέη, όχι όσο συνεχίζει να λαϊκίζει και να αποφεύγει να πει την αλήθεια: ότι η οικονομία μας έχει τα χάλια της όχι λόγω του μνημονίου (το μνημόνιο είναι το αποτέλεσμα, χρεοκοπήσαμε πολύ πριν από αυτό), αλλά επειδή όλη της η δομή είναι σάπια.


Η οικονομία μας έχει προβλήματα επειδή όπως ανέφερα πιο πριν η Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση δεν έγινε ποτέ. Προφανώς και το μνημόνιο είναι το αποτέλεσμα της οικονομικής κατάρρευσης και όχι η αιτία της. Απλά το μνημόνιο διασφαλίζει το γεγονός πως η οικονομική εξαθλίωση ήρθε για να μείνει. Το μνημόνιο διατηρεί αυτό το φαύλο κύκλο και δεν αφήνει κανένα περιθώριο ανάπτυξης.

Αλλά ναι, θα συμφωνήσω πως τα προβλήματα υπήρχαν πολύ πριν την εφαρμογή του μνημονίου. Μπήκαμε στην ΕΟΚ για λόγους πολιτικών συμμαχιών και δεν λάβαμε υπόψιν μας πως αυτό μπορεί να είχε καταστροφικές συνέπειες για την οικονομία μας.

QUOTE (yorgos @ Jul 4 2015, 17:07 ) *
Ανάπτυξη θα έφερναν οι μεταρρυθμίσεις που δεν τόλμησε να κάνει ο Σαμαράς και που απορρίπτει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ανάπτυξη χωρίς πλαίσιο που να προσκαλεί επενδύσεις, να έχει βιώσιμο συνταξιοδοτικό κι εργατικά, με δημόσιο που απλώς κολλάει σφραγίδες και με εξοπλιστικές δαπάνες που θυμίζουν Ψυχρό Πόλεμο, δεν πρόκειται να έλθει. Ο Στρατούλης κάνει κηδεία με ξένα κόλυβα.
Άρα πρέπει να παράξουμε. Πες μου μια από τις μεταρρυθμίσεις που υπήρχαν στο μνημόνιο και δεν είναι προς αυτήν την κατεύθυνση. Και μετά βρες μου ΜΙΑ πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ που να προωθεί την ανάπτυξη. ΜΙΑ.


Θα μπορούσες εσύ να μου αναφέρεις μία μεταρρύθμιση που να προωθεί την ανάπτυξη? Γιατί εγώ ειλικρινά δεν βλέπω καμία. Εκτός αν θεωρείται ανάπτυξη η «ευέλικτη» εργασία, βέβαια...

QUOTE (yorgos @ Jul 4 2015, 17:07 ) *
Γιατί είμαστε από τις τελευταίες χώρες στην ανταγωνιστικότητα (όπως και η Βενεζουέλα). Ένας άνθρωπος που θέλει να κάνει μια επένδυση βρίσκει μπροστά του ένα τείχος γραφειοκρατίας, ένα φορολογικό σύσημα στραγγαλιστικό, ένα νομικό πλαίσιο που θυμίζει Βοσνία και μια σειρά από επαγγελματίες απεργούς, αργόσχολους, λαμόγια, μεσάζοντες που θα του βγάλουν την Παναγία.


Και γιατί είμαστε μια από τις τελευταίες χώρες στην ανταγωνιστικότητα; Μήπως παίζει ρόλο το γεγονός πως απλά δεν μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί μέσα στην ΕΕ; Μήπως θα ήμασταν σε καλύτερη οικονομική θέση αν εκμεταλλευόμασταν μόνο εμείς την ΑΟΖ μας;

QUOTE (yorgos @ Jul 4 2015, 17:07 ) *
Δεν ισχύει αυτό. Η Ισπανία ας πούμε έχει πάρα πολλή βαριά βιομηχανία. Επίσης τα οικονομικά προβλήματα της Ισπανίας, της Πορτογαλίας και της Ιρλανδίας δεν έχουν ΚΑΜΙΑ σχέση με της Ελλάδας. Αυτό που το βαφτίζουμε "ευρωπαϊκή κρίση" είναι μεγάλο ψέμμα. Σε αυτές τις χώρες δημιουργήθηκε πρόβλημα στον τραπεζικό τομέα, δηλαδή χρεοκόπησαν κάποιες τράπεζες και ανέλαβε η κυβέρνηση να τις σώσει. Στην Ελλάδα έγινε κάτι που μόνο στον Τρίτο Κόσμο ή σε χώρες σε πόλεμο γίνεται: χρεοκόπησε το ΚΡΑΤΟΣ, οι ελληνικές τράπεζες μια χαρα΄υγιέστατες είναι. Σημείωση: η Πορτογαλία βγήκε στις αγορές και δανείζεται σχεδόν με επιτόκια Γερμανίας και η Ισπανία -μια χώρα στην οποία έχω ζήσει και δεν έχει καμία σχέση με το δικό μας μπάχαλο- είναι πάλι σε ανάπτυξη. Η Ελλάδα πολύ απλά είναι μια οικονομία με οικονομικές δομές Λατινικής Αμερικής, οι άλλες απλά είχαν κάποιες ανεύθυνες τράπεζες.


Φίλε yorgos, δεν ισχύει αυτό που λες. Και στην Ελλάδα οι τράπεζες χρεοκόπησαν. O μόνος λόγος που οι ελληνικές τράπεζες είναι «υγιέστατες» αυτή την στιγμή είναι γιατί τις «σώσαμε» το 2010 και μεταφέρθηκαν τα χρέη τους στο ελληνικό δημόσιο.

QUOTE (yorgos @ Jul 4 2015, 17:07 ) *
Ούτε αυτό είναι αλήθεια, η αλιεία είναι πολύ μικρό κομμάτι των ΑΕΠ τους, ο λόγος για τον οποίον δε θέλουν να μπουν είναι ότι αναλογικά έχουν πολύ καλύτερο βιοτικό επίπεδο από τις χώρες της ΕΕ και δε θέλουν να τα μοιραστούν και καλά κάνουν. Ειδικά για την Ισλανδία και τη Νορβηγία που έχουν και άπειρους ενεργειακούς πόρους (όταν πήγα στην Ισλανδία μας έλεγαν πώς εξασφαλίζουν αυτονομία στην ενέργεια μόνο από τα ηφαίστειά τους) το να βρίσκονται παρέα με μια ένωση που ενεργειακά δεν είναι ανεξάρτητη δεν είναι και εντελώς σώφρον.


Φίλε μου, η ΑΟΖ δεν έχει να κάνει μόνο με την αλιεία. Σχετίζεται άμεσα και με τους ενεργειακούς πόρους που αναφέρεις αλλά και με τον ορυκτό πλούτο αυτών των δύο χωρών. Προφανώς και δεν έχουν λόγο να μπουν στη ΕΕ.

QUOTE (yorgos @ Jul 4 2015, 17:07 ) *
Μια χαρά αρκεί και μάλιστα με αυτό η Νορβηγία κεφαλαιοποιεί και τη μεικτή της οικονομία. Το θέμα είναι πώς το χρησιμοποιεί. Δύο παραδείγματα:
1. Στη Βενεζουέλα με 0,01 ευρώ γεμίσαμε ντεπόζιτο 17 λίτρων. Στη Νορβηγία το πετρέλαιο είναι πανάκριβο. Κοινώς, η Νορβηγία δεν στρογγυλοκάθεται πάνω στα κοιτάσματά της, αλλά βάζει τους πολίτες της να πληρώνουν το κόστος, ενώ η Βενεζουέλα τους έχει κάνει να θεωρούν ότι το πετρέλαιο έχει την αξία κάτουρου. Άσε που γεμίζουν νταμιτζάνες ολόκληρες οι πολίτες και περνάνε τα σύνορα με την Κολομβία και το πουλάνε στην εκατονταπλάσια τιμή, δηλαδή η κυβέρνηση της Βενεζουέλας επιδοτεί την αφορολόγητη μαύρη αγορά και το πετρέλαιο...του γείτονα. Είναι να τρελαίνεσαι.
2. Η Νορβηγία έχει φτιάξει ειδικό fund στο οποίο πάνε τα έσοδα από τις εξαγωγές πετρελαίου. Στη Βενεζουέλα, εκτός από το ότι το πετρέλαιο κυριολεκτικά χαρίζεται σε πάνω από 25 χώρες μέσω της Petrocaribe (της οποίας ο σκοπός είναι νε εξαγοράζονται ψήφοι στα Ηνωμένα Έθνη), τα όποια κέρδη απομένουν από τα μυθικά της αποθέματα πάνε σε "κοινωναικά προγράμματα". Π.χ. η κυβέρνηση επιδοτεί το να αγοράζει ο οποισδήποτε φτηνά δολάρια για να πηγαίνει διακοπές στο εξωτερικό. Τι κάνει ο κόσμος; Παίρνει τα φτηνά δολάρια (με ισοτιμία της πλάκας), αγοράζει εισιτήριο για τη Λίμα (όπου σου δικαιολογούσαν 2.500 δολάρια κόστος διακοπών), κλεινόταν εκεί σε μια τώγλη για μια εβδομάδα, επέστρεφε στη χώρα του, και τα 2.500$ που είχε πάρει σε τιμή της πλάκας τα πουλούσε στη μαύρη αγορά σε συνήθως 200πλάσια τιμή. Δηλαδή τα κέρδη του πετρελαίου πήγαιναν στο να επιδοτούν μούφα διακοπές και να τροφοδοτούν τη μαύρη αγορά που φέρνει υποτίμηση και πληθωρισμό, άρα περεταίρω φτώχεια στα χαμηλότερα στρώματα. Δε φταίει το πετρέλαιο, αλλά το τι κάνεις με αυτό. Αυτό που έγινε με τις εργατικές κατοικίες ας πούμε στη χώρα είναι έγκλημα, καταστράφηκε κυριολεκτικά ο οικοδομικός τομέας, ξεφτιλίστηκε το real estate και αυξήθηκε η εγκληματικότητα σε απίστευτα επίπεδα... με τα λεφτά του πετρελαίου. Η Βενεζουέλα είναι σεμινάριο για το πώς να καταστρέψεις την τέταρτη πλουσιότερη χώρα στον κόσμο. Παραδίδουν μαθήματα οι φίλοι μας οι Podemos.


Προφανώς και παίζει ρόλο το πως χρησιμοποιείς το πετρέλαιο. Εννοείται πως η κάθε χώρα πρέπει να χρησιμοποιεί τους πόρους της συνετά και πάνω από όλα βιώσιμα.

Το παράδειγμα της Νορβηγίας μας δείχνει πως δεν είναι απαραίτητο μια χώρα να είναι στο Ευρώ για να έχει μια καλή οικονομία. Μπορείς να το πετύχεις και με εθνικό νόμισμα αρκεί να ξέρεις τι κάνεις.

Μου αρέσει, πάντως, που ξέρεις κάθε είδους κομπίνα που παίζεται στη Βενεζουέλα. Είναι ενδιαφέροντα όσα μας λες, δεν θα πω ψέμματα.

QUOTE (yorgos @ Jul 4 2015, 17:07 ) *
άνεις λογικό άλμα. Όλα τα κάνει σωστά: έχει πολύ χαμηλή διαφθορά, ατελείωτο πετρέλαιο, σοφό φορολογικό σύστημα (ξέρεις τι φόρους πληρώνει ο Νορβηγός; Και πόσο γκρινιάζει γι' αυτούς, έχεις πάει στη Νορβηγία; ), έντονη παραγωγικότητα, ανταγωνιστικές εταιρείες, προωθεί την επιχειρηματικότητα, επενδύσει σε νέες τεχνολογίες και πανεπιστήμια με έρευνα (όχι καταλήψεις, "και α και ου και δαπ νου δου φου κου" και εκδρομή στη Μύκονο με 99 ευρώ), προσελκύει επενδύσεις και έχει ένα δημόσιο τομέα. Το μυστικό της επιτυχίας της δεν είναι ότι δεν μπήκε στην ένωση των ισχυρών (γιατί συγκρινόμενοι με αυτήν δεν της φαίνονται καν ισχυροί). Και η Αλβανία δεν μπήκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η Βοσνία το ίδιο και η Λευκορωσία ομοίως. Δεν είναι αυτό το μυστικό της επιτυχίας. Η Ελλάδα ευνοήθηκε απίστευτα από την είσοδό της και στο ευρώ και στην Ένωση, άλλαξε η χώρα άρδην, βρήκε νόμισμα της προκοπής από το πουθενά, πήρε επιδοτήσεις και τις πέτακε στα σκουπίδια (εγώ ήμουν διερμηνέας σε συνέδρια για την ΚΑΠ και για το ΕΣΠΑ και οι Έλληνες "εκπρόσωποι" πήγαιναν στα μπουρδέλα αντί για τα συνέδρια μπας και μάθουν τι είναι η απορρόφηση)


Δεν είπα πως το μυστικό της επιτυχίας είναι το ότι δεν μπήκε στην ΕΕ. Είπα πως αν έμπαινε στην ΕΕ πολύ απλά δεν θα ήταν σε τόσο καλή οικονομική θέση. Διαφωνείς;

Από που και ως που ευνοηθήκαμε από την είσοδο μας στην ΕΕ; Είμαι 25 χρονών και θυμάμαι πως ήταν η κατάσταση και πριν και μετά από το Ευρώ. Προσωπικά, δεν θυμάμαι καμία ιδιαίτερη αλλαγή χώρα και καμία οικονομική άνθηση. Εκτός αν λογίζονται για οικονομική άνθηση τα ψέμματα του Σημίτη και οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Κωστάκη που μας καταχρέωσαν.

Σημείωση: Το τι σχέση έχουν οι φοιτητικές καταλήψεις με την ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, ένας θεός ξέρει.

QUOTE (yorgos @ Jul 4 2015, 17:07 ) *
Όπως ακριβώς συνέβη και στην Ελλάδα, όπου σχεδόν διπλασιάστηκε το ΑΕΠ μέσα σε 9 χρόνια (!!!!) και μειώθηκαν τα έσοδα από τη φορολογία στην ίδια περίοδο!!!! Τα λεφτά έγιναν Καγιέν, Ρωσίδες, ταξιδάκια στην Κούβα για να πηδήξουμε κοπέλες που έχουν τρία πτυχία παραπάνω, διορίστηκαν σε πρεσβείες άνθρωποι που δεν ξέρουν ούτε Αγγλικά, δόθηκαν έργα σε καρχαρίες, κάναμε Ολυμπιακούς Αγώνες με προϋπολογισμό 7 δις που κατέληξαν να είναι 38, ταϊσαμε ένα κομματικό κράτος-τέρας. Δε φταίει η Ευρώπη που εμείς κάναμε το δημόσιό μας μπάχαλο, που ο Καραμανλής πρόστυχα έκανε εκστρατεία στον κάμπο "όλα τα κιλά όλα τα λεφτά" λέγοντας στους αγρότες να εξαπατήσουν την ΕΕ, που ψηφίζαμε Τσοχατζόπουλους, Λαλιώτηδες και Βουλγαράκηδες και που δίναμε επιδόματα θέρμανσης μηχανής και σύνταξη 2.900 ευρώ στην 92χρονη γιαγιά μου γιατί ήταν σε δυνατό συνδικάτο.


Η άνοδος του ΑΕΠ ήταν πλασματική και το ξέρεις. Μόνος σου το είπες πως τα λογιστικά του κράτους ήταν μαγειρεμένα.

Για την διαφθορά τι μου τα λες εμένα; Εσείς τους ψηφίζατε όλους αυτούς αυτά τα χρόνια, όχι εγώ. Και αυτοί οι ίδιοι διεφθαρμένοι δεν ήταν που ευνοήθηκαν από την ένταξη μας στην ΕΕ; Γιατί μην μου πεις πως από την ΕΕ ευνοήθηκε ποτέ ο χαμηλόμισθος, ο φτωχός εργάτης και ο μικρός αγρότης..

QUOTE (yorgos @ Jul 4 2015, 17:07 ) *
Βασικά το μόνο σωστό που έκανε η Ελλάδα και έφτασε να είναι στα 30 πλουσιότερα κράτη του κόσμου (χωρίς να το αξίζει ή να δικαιολογείται από την απερίγραπτη παραγωγικότητά της) είναι που μπήκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ευρώ. Και τώρα ο πιο αχάριστος λαός της Ευρώπης Έλληνας θύμωσε που του είπαν ότι τα έκανε σκατά και πρέπει να κάνει μεταρρυθμίσεις για να πληρώσει αυτούς που τον σώσανε και θα βγει για να γίνει Αλβανία. Ε, μας αξίζει. Μετά ας μη γκρινιάζουμε, δεν υπάρχει επιστροφή, πάμε όλοι στη δραχμή των συνεχών υποτιμήσεων και δεν έχουμε ούτε καν τα πετρέλαια του Μαδούρο. Ωιμέ. Αλλά όχι, είμαστε Ελληνάρες, ψηφίζουμε Καμένο και θα δουν τι θα πάθουν αυτοί οι βρωμοευρωπαίοι που μας δανείζουν με το αισρχοκερδικό... 1,8%. Θα τους δείξουμε εμείς, ως άλλος Χλαπάτσας.


Μάλιστα. Η ΕΕ είναι οι σωτήρες και εμείς είμαστε οι αχάριστοι Ελληνάρες που δεν καταλαβαίνουμε το καλό μας. Τι να απαντήσω σε μια λογική ρατσιστικής γενίκευσης; Τι να πω σε κάποιον που επιτίθεται σε έναν ολόκληρο λαό; Δεν θα πω κάτι βασικά. Απλά θα σε στείλω να δεις ένα βιντεάκι -> [link]https://www.videoman.gr/82019[/link]

Δυστυχώς, το εν λόγω βιντεάκι δεν έχει ανέβει ακόμα στο youtube οπότε δεν ξέρω πως μπορώ να το κάνω embed. Είναι ενδιαφέρον, πάντως, και θεωρώ πως καλό θα ήταν να το παρακολουθήσει κανείς.

Για να δει κανείς τι προπαγάνδα πέφτει από την Bild και από κάποιες άλλες εφημερίδες και πως αναπαράγει αυτή τη προπαγάνδα ο φίλος yorgos.

Γιατί σημασία δεν έχει ο τόπος της γέννησης σου. Σημασία έχουν τα πιστεύω σου και το πως αγωνίζεσαι γι'αυτά.

Αυτά από εμένα. Καλή μας τύχη.
natouralistis
Τι παιχνίδι παίζει η Γερμανία αναρωτιέται η Γαλλική liberation.



Αυτά δεν είναι μέτρα για να σωθεί μια χώρα αλλά κατάλογος φρικαλεοτήτων λέει το Γερμανικό περιοδικό Der Spiegel

Vorschläge der Euro-Gruppe: Der Katalog der Grausamkeiten



Και εμείς εδώ στην Ελλάδα ακούμε τον παλαιοκομματισμό να μας λέει ευρώ πάση θυσία και στροφή στο ρεαλισμό...Τι ρεαλισμός, τι σουρεαλισμός!



Nuntius
Το link που έβαλα μάλλον απέτυχε από όσο βλέπω.

Ας κάνω άλλη μια προσπάθεια: https://www.videoman.gr/82019

Το βίντεο ονομάζεται "Τα Πολύτιμα Γερμανικά Ευρώ μας".
Zephyr
Όλα ΟΚ παίδες, κάναμε συμφωνία λέει, 50 δισ. και το βρακί μας το τρύπιο.
Να δούμε αν ο Alexis θα μπορέσει να περάσει τα νέα μέτρα από την βουλή μέχρι την Τετάρτη (όπως λέγεται).
ΥΓ. Του δίνω ένα 60-70% να τα περάσει.
Dwyane ''the flash'' Wade
H αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία στην Ελλάδα ανήκει οριστικά στο παρελθόν.Τελευταία πράξη του δράματος που ξεκίνησε το 2010, η πραξικοπηματική ανατροπή του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος.
Τη θέση της αντικειμενικά, θα πάρει ή η εργατική άμεση δημοκρατία ή ο φασισμός. Πώς έλεγαν κάποτε σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα? Ε αυτό. Περαστικά μας.
Dwyane ''the flash'' Wade
Εντάξει το να κάνεις τώρα πολιτική ανάλυση για το πού έχουμε φτάσει είναι σαν να κλέβεις ευρωκομμουνιστική εκκλησία.
Έχω όμως μία απορία ηθικής φύσεως. Εκεί στον Σύριζα, αισθάνεται κανείς την ανάγκη να βγει να ζητήσει μια συγγνώμη?
GK_23
QUOTE(Nuntius @ Jul 13 2015, 01:03 ) *
Μάλιστα. Η ΕΕ είναι οι σωτήρες και εμείς είμαστε οι αχάριστοι Ελληνάρες που δεν καταλαβαίνουμε το καλό μας. Τι να απαντήσω σε μια λογική ρατσιστικής γενίκευσης; Τι να πω σε κάποιον που επιτίθεται σε έναν ολόκληρο λαό; Δεν θα πω κάτι βασικά. Απλά θα σε στείλω να δεις ένα βιντεάκι -> [link]https://www.videoman.gr/82019[/link]

Δυστυχώς, το εν λόγω βιντεάκι δεν έχει ανέβει ακόμα στο youtube οπότε δεν ξέρω πως μπορώ να το κάνω embed. Είναι ενδιαφέρον, πάντως, και θεωρώ πως καλό θα ήταν να το παρακολουθήσει κανείς.

Για να δει κανείς τι προπαγάνδα πέφτει από την Bild και από κάποιες άλλες εφημερίδες και πως αναπαράγει αυτή τη προπαγάνδα ο φίλος yorgos.

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της Ελλάδας είναι η απουσία πραγματικής εθνικής αστικής τάξης. Οι ελληνικές ελίτ από την εποχή του 2ου παγκοσμίου πολέμου και έπειτα ήταν κατά κανόνα παρασιτικές και πλήρως εξαρτώμενες από ξένα κεφάλαια, τα οποία απομυζούσαν σε συνεργασία με τους εγχώριους πολιτικούς. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το σχέδιο Μάρσαλ χάρη στο οποίο πλούτισε μία σειρά επιτήδειων "αστών" χωρίς ουσιαστικά να προχωρήσει σε παραγωγικές επενδύσεις στη χώρα. Η συνήθεια αυτή μεταλαμπαδεύτηκε σε κάποιο βαθμό και στα κατώτερα κοινωνικά στρώματα αλλά αυτό δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να δικαιολογήσει εκφράσεις του στυλ "μαζί τα φάγαμε".

Το ίδιο συνέβη και μετά την είσοδο στο ευρώ και τα χαμηλά επιτόκια δανεισμού. Η ευρωκρατία αντί να καταπολεμήσει την διαπλοκή της παρασιτικής ελληνικής αστικής τάξης με την κομματαρχία, την ενίσχυσε τελικά ακόμα περισσότερο. Είναι τουλάχιστον ηλίθιο να ισχυρίζεται κανείς ότι οι Γερμανοί δεν γνώριζαν τι συνέβαινε στην Ελλάδα, από τη στιγμή που μία χούφτα γερμανοθρεμμένων πολιτικών (Σημίτης κλπ) κυβερνούσε τη χώρα επί περίπου μία δεκαετία. Σήμερα δε έχουμε φτάσει στο σημείο οι Γερμανοί να προωθούν για πρωθυπουργό της Ελλάδος τον αχυράνθρωπο ενός διαπλεκόμενου μεγαλοεργολάβου που οφείλει εκατομύρια ευρώ στο δημόσιο.

Σχετικά με το θέμα του ευρώ, γράφονται και λέγονται τρομερά πράγματα και αυτό συμβαίνει κύριως διότι η ακαδημαϊκή κοινότητα της χώρας, σε αντιστοιχία με τις επιχειρηματικές και πολιτικές ελίτ, έχει ξεπουληθεί κυριολεκτικά ύστερα από τόσα χρόνια ερευνητικών ευρωεπιδοτήσεων. Όποιος τολμά να εκφράσει έστω και ένα αντεπιχείρημα στην παραμονή της χώρας στο ευρώ και στην ευρωπαϊκή ένωση, χαρακτηρίζεται "μπολσεβίκος", "βορειοκορεάτης", "τσάβες" και δεν ξερω και εγώ τι άλλο. Το μεγαλύτερο αστείο σε αυτή την υπόθεση είναι ότι οι πρώτοι που άσκησαν ουσιαστική κριτική στο ευρώ τη δεκαετία του 1990 ήταν φιλελεύθεροι πολιτικοί και ακαδημαϊκοί. Δύο πολύ χαρακτηριστικά παραδείγματα: Η Μάργκαρετ Θάτσερ και ο Μίλτον Φρίντμαν. Στην Ελλάδα αντίθετα ουδέποτε υπήρξαν σοβαρές φωνές "εκ δεξιών" κατά του ευρώ. Αυτό συμβαίνει διότι δεν υπάρχουν πραγματικοί ιδεολόγοι της ελεύθερης αγοράς που έχουν επενδύσει χρήματα στην ελληνική οικονομία αλλά επιχειρηματίες της πλάκας που στηρίζουν το κέρδος τους σε κομματικές πλάτες.

Και στην αριστερά τα πράγματα δεν είναι καλύτερα. Η θρησκοληψία της πλειοψηφίας του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με το ευρώ και την ΕΕ αγγίζει επίπεδα παπικού αλάθητου. Το ΚΚΕ που υποτίθεται ότι επιθυμεί την απεμπλοκή της χώρας από την ΕΕ, τήρησε μία πολύ ύποπτη στάση στο πρόσφατο δημοψήφισμα. Η επιστημονική κριτική στο ευρώ από αριστερή σκοπιά ξεκίνησε κυρίως από ανένταχτους οικονομικούς αναλυτές.

Το δίλημμα "ευρώ ή εθνικό νόμισμα" δεν είναι λοιπόν ένα debate μεταξύ "ελεύθερης αγοράς ή βόρειας Κορέας" όπως θέλουν να το παρουσιάσουν ορισμένοι. Είναι ένα θέμα που πρέπει να συζητηθεί σε καθαρά επιστημονική βάση, σε συνάρτηση με τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας και το παραγωγικό της μοντέλο.

Υ.Γ.: Όσοι εξακολουθούν να ταυτίζουν τον ευρωσκεπτικισμό με την "βόρεια Κορέα" και τη "Βενεζουέλα", καλό θα είναι να διαβάσουν το βιβλίο του Κωνσταντίνου Κόλμερ "Ευρώ, η γιγάντωση της ανεργίας", που εκδόθηκε το 2000. Ο συγγραφέας, φιλελεύθερος και αντικομμουνιστής, έχει επαληθευτεί σε τεράστιο βαθμό για όσα έγραφε 15 χρόνια πριν.
yorgos
.


Υποστηρίζουν ένα μνημόνιο με μέτρα λιτότητας; Υποστηρίζουν την συνέχιση της οικονομικής πολιτικής των τελευταίων 5 χρόνων;
Μα τα τελευταία πέντε χρόνια δεν έγινε ΤΙΠΟΤΕ από όσα έλεγαν τα μνημόνια, αυτό λέμε. ΟΥΤΕ ΜΙΑ από τις μεταρρυθμίσεις. Το ότι 5 χρόνια μετά ακόμη συζητάμε αν θα κάνουμε τις μεταρρυθμίσεις αυτό ακριβώς λέει. Τα μνημόνια δεν απέτυχαν διότι πολύ απλά δεν εφαρμόσθηκαν ποτέ. Ας εφαρμοστούν κι ας τα κρίνουμε. Έχουν στοιχεία λιτότητας, αλλά βασικά όρους ανάπτυξης.

Το ίδιο το ΔΝΤ είπε πως το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο στην τελευταία του έκθεση.
Κανείς δε λέει πως είναι βιώσιμο. Αυτό που λένε είναι πως δεν πρόκειται να το ελαφρύνουν σε μια χώρα που μόλις πάρει τα λεφτά αρνείται να εφαρμόσει τα μνημόνια. Άρα πλέον πρώτα κάνεις καμιά μεταρρύθμιση και μετά στο ξανασυζητάνε. Όταν κοροϊδεύεις επί 5 χρόνια πώς περιμένεις να σου μειώσουν το χρέος; Η αξιοπιστία της χώρας είναι στο μηδέν.

Μήπως υποκινούνται και αυτοί από ένα πολιτικό wishful thinking;
Μπορεί. Αλλά δε θα το μάθουμε αν αυτό που προτείνουν δεν εφαρμοστεί ποτέ. Πάντως αν συνεχίσουμε αυτά που κάναμε μέχρι τώρα πάμε για καταστροφή, αυτό νομίζω δεν αμφισβητείται.


Γιατί ειδικά ο Stiglitz έχει ταχθεί εναντίον της λιτότητας και στην Ισπανία και μην μου πεις πως το έκανε αυτό επειδή πίστευε πως η Ισπανία δεν θα έπρεπε να έχει οικονομία Ευρωζώνης.


Ακριβώς αυτό πίστευε. Πως χώρες σαν την Ελλάδα και την Ισπανία δεν έχουν τα φόντα να είναι οικονομίες κορυφής, άρα κακώς έγιναν δεκτές σε αυτό το κλαμπ, ότι μάταια προσπαθούν να τις κρατήσουν, άρα τσάμπα η λιτότητα.

QUOTE
Αγαπητέ yorgos, ποιος φταίει που η οικονομία της χώρας είναι ανώμαλη; Ποιος φταίει που δεν μπορούμε να έχουμε παραγωγή; Ποιος φταίει που δεν μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί μέσα στα πλαίσια της ΕΕ;

Τόσες φορές τα είπαμε και δε βλέπω να διαφωνεί και κανείς:
- το πελατειακό κράτος, η πηγή του κακού
- η απίστευτη φοροδιαφυγή
- το ότι είμαστε πρωτοι σε διαφθορά, ακόμη και η κυρα-Κατίνα η απέναντι τα έχωνε για να εισπράττει επί 11 χρόνια τη σύνταξη του πατέρα της
- το άθλιο εκπαιδευτικό σύστημα
- η μηδαμινή λειτουργία της ελύθερης αγοράς, δηλαδή τα ολιγοπώλια
- το πόσο άχρηστο είναι το ελληνικό δημόσιο, αυτά που κοστίζει σε σχέση με αυτά που (δεν) παράγει είναι εντυπωσιακά
- η έλλειψη επιχειρηματικότητας λόγω συνδικαλιστικών συμφερόντων



Σίγουρα μπορείς να κατηγορήσεις την διαφθορά, την πελατοκρατία, τα ρουσφέτια, την φοροδιαφυγή και τα μεγάλα συμφέροντα καναλαρχών και λοιπών καρχαριών. Αλλά δεν είναι μόνο αυτοί οι λόγοι που δεν παράγουμε. Όλα αυτά τα προβλήματα υπήρχαν στην Ελλάδα εδώ και χρόνια αλλά τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα ξεκίνησαν με το που μπήκαμε στην Ευρωζώνη.

Όχι βέβαια! Αν κάποτε πήρε μπρος η Ελλάδα ήταν όταν μπήκε στην ΕΕ. Στα μαντριά με τα γίδια μας θα ήμασταν ακόμη και θα μαζευόμασταν στα σπίτια του ενός γείτονα που έχει αυτό το φοβερό πράγμα που λέγεται αιρ κοντίσιον και θα λέγαμε γουάαααου.
QUOTE
Η κοινή νομισματική πολιτική δεν έφερε μαζί της και κοινή οικονομική πολιτική. Το όλο όνειρο της Ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης απέτυχε οικτρά και αυτό το πληρώνουν όλες οι χώρες του Νότου.


Η μόνη που το πληρώνει είναι η Ελλάδα και πληρώνει τα προβλήματα που σου έγραψα πιο πάνω. Μια χαρά είναι οι χώρες του Νότου. Ο λόγος που όλοι μένουν στο ευρώ και κάποιοι σπρώχνονται να μπουν μάλλον δεν είναι ότι όλοι θέλουν να αυτοκτονήσουν. Ναι, θα λειτουργούσε πολύ καλύτερα μια ΕΕ ως Ηνωμένες Ευρωπαϊκές Πολιτείες, με μία κυβέρνηση, μια πολιτική κλπ, αλλά είναι πάρα πολύ δύσκολο να γίνει έτσι σύντομα. Έχουμε διαφορετικές καταβολές, γλώσσες, θρησκείες, παραδόσεις και μέχρι πριν 50 χρόνια πολεμούσαμε μεταξύ μας. Η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση απέχει ακόμη πολλές δεκαετίες, αυτό δε σημαίνει πως όλα αυτά που επετεύχθησαν είναι για τσ σκουπίδια. Κάθε άλλο, είναι για να κρατήσουμε τα πάρα πολλά θετικά και να αλλάξουμε τα στραβά. Δεν τα αλλάζεις εκτός ΕΕ, αλλά εντός.


Η οικονομία μας έχει προβλήματα επειδή όπως ανέφερα πιο πριν η Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση δεν έγινε ποτέ. Προφανώς και το μνημόνιο είναι το αποτέλεσμα της οικονομικής κατάρρευσης και όχι η αιτία της. Απλά το μνημόνιο διασφαλίζει το γεγονός πως η οικονομική εξαθλίωση ήρθε για να μείνει. Το μνημόνιο διατηρεί αυτό το φαύλο κύκλο και δεν αφήνει κανένα περιθώριο ανάπτυξης.
Το μνημόνιο είναι κατά 70% αναπτυξιακά μέτρα. Αν εμείς κάναμε το 30% των περικοπών μόνο και τις διπλασιάσαμε γιατί δεν μπορούμε να κάνουμε ΜΙΑ μεταρρύθμιση, είναι άλλο θέμα. Τώρα αν θέλουμε να συνεχίσουμε να έχουμε ΕΡΤ χιλιάδων υπαλλήλων, να δίνουμε επίδομα θέρμανσης, να φυλάμε τα δικαιώματα της κάθε συντεχνίας και να είναι τα πανεπιστήμιά μας μπουρδέλα, ε είμαστε άξιοι της μοίρας μας.

Μπήκαμε στην ΕΟΚ για λόγους πολιτικών συμμαχιών και δεν λάβαμε υπόψιν μας πως αυτό μπορεί να είχε καταστροφικές συνέπειες για την οικονομία μας.
Μπήκαμε στην ΕΟΚ γιατί έκαναν το λάθος να μας δεχτούν. Βρήκαμε φως και μπήκαμε. Και μετά όλον αυτόν τον πακτωλό χρημάτων αντί να τον κάνουμε υποδομές (δεν ξέρω αν έχεις εικόνα από Ισπανία, ήταν σε χειρότερη φάση από μας όταν μπήκε στην ΕΕ και οι υποδομές της πια είναι διαστημικές σε σχέση με την Ελλαδα), τον κάναμε εισιτήρια στην Ολυμπιακή για τους Πασόκους, μίζες για τους Νεοδημοκράτες και φαγωμένες επιδοτήσεις για ΚΑγιέν στα Φάρσαλα.

Θα μπορούσες εσύ να μου αναφέρεις μία μεταρρύθμιση που να προωθεί την ανάπτυξη? Γιατί εγώ ειλικρινά δεν βλέπω καμία. Εκτός αν θεωρείται ανάπτυξη η «ευέλικτη» εργασία, βέβαια...
Καμιά τριανταριά ανέφερα στα προηγούμενα ποστ. Από το νόμο περί σύνδεσης έρευνας και αγοράς, τη μείωση της γραφειοκρατίας, τη μηχανοργάνωση, την κατάργηση των προνομίων της εκκλησίας, το άνοιγμα των επαγγελμάτων, την αποκρατικοποίηση των ελλειμματικών εταιρειών, την αλλαγή του νόμου περί επενδύσεων, την ενοποίηση των ταμείων κλπ κλπ, διάβασε το μνημόνιο, όλο αναπτυξιακές μεταρρυθμίσεις είναι.

Και γιατί είμαστε μια από τις τελευταίες χώρες στην ανταγωνιστικότητα;
Γιατί το δημόσιό μας καταφέρνει και αποτρέπει οποιονδήποτε από το να επενδύσει στη χώρα, γιατί τα πανεπιστήμιά μας είναι μόνο για κατάληψη, γιατί τα κομματικά συμφέροντα προτιμούν τα ολιγοπώλια, γιατί ένα τεράστιο κομμάτι των μισθών του δημοσίου πήγαινε σε ημέτερους για ρουσφέτια, γιατί η φούσκα από τα ψεύτικα στοιχεία οδήγησε σε φο΄συκες μισθών.

Μήπως θα ήμασταν σε καλύτερη οικονομική θέση αν εκμεταλλευόμασταν μόνο εμείς την ΑΟΖ μας;

Σωστά. Και να ενταχθούμε σε αυτό το εκλεκτό κλαμπ των ευρωπαϊκών χωρών που είναι εκτός ΕΕ. Αλβανία, Βοσνία, Σκόπια και Μολδαβία ετοιμαστείτε...η Ελλάδα σας έρχεται! (παρεμπιπτόντως ακόμη και αυτοί έχουν κάνει αίτηση ένταξης, τόσο καταπληκτικά τα περνάνε εκτός ΕΕ)


Φίλε yorgos, δεν ισχύει αυτό που λες. Και στην Ελλάδα οι τράπεζες χρεοκόπησαν. O μόνος λόγος που οι ελληνικές τράπεζες είναι «υγιέστατες» αυτή την στιγμή είναι γιατί τις «σώσαμε» το 2010 και μεταφέρθηκαν τα χρέη τους στο ελληνικό δημόσιο.

Όχι, το 2010 χρεοκοπησε το δημόσιο τις τράπεζες κι όχι το αντίθετο. Οι ελληνικές τράπεζες μια χαρά υγιείς ήταν.


Φίλε μου, η ΑΟΖ δεν έχει να κάνει μόνο με την αλιεία. Σχετίζεται άμεσα και με τους ενεργειακούς πόρους που αναφέρεις αλλά και με τον ορυκτό πλούτο αυτών των δύο χωρών. Προφανώς και δεν έχουν λόγο να μπουν στη ΕΕ.
Ισχύει. Κι εγώ αν ήμουν ο Λάτσης και μου λέγανε μπες σε ένα κλαμπ εκατομμυριουχων που όμως είναι φτωχότεροι από μένα, δε θα έμπαινα. Η Ελλάδα δεν ήταν ο Λάτσης, η Ψωροκώσταινα είναι.


Προφανώς και παίζει ρόλο το πως χρησιμοποιείς το πετρέλαιο. Εννοείται πως η κάθε χώρα πρέπει να χρησιμοποιεί τους πόρους της συνετά και πάνω από όλα βιώσιμα.
Και η Ελλάδα πότε το έκανε αυτό; Ας πούμε πριν την ΕΕ, πού ήταν η Ελλάδα, τι σόι χώρα ήταν το 75 ή το '81;

Το παράδειγμα της Νορβηγίας μας δείχνει πως δεν είναι απαραίτητο μια χώρα να είναι στο Ευρώ για να έχει μια καλή οικονομία. Μπορείς να το πετύχεις και με εθνικό νόμισμα αρκεί να ξέρεις τι κάνεις.
...και να έχεις και απίστευτα αποθέματα πετρελαίου. Αλλά ναι, το να ξέρεις τι κάνεις είναι απαραίτητο. Ε, η Ελλάδα ούτε μέεσα στην ΕΕ δεν ξέρει τι κάνει, είναι η μόνη από τις 29 που κατάφερε να χρεοκοπήσει. Είναι κι αυτό μια πρωτιά, δε λέω.

Μου αρέσει, πάντως, που ξέρεις κάθε είδους κομπίνα που παίζεται στη Βενεζουέλα. Είναι ενδιαφέροντα όσα μας λες, δεν θα πω ψέμματα.
Είναι τόσες μα τόσες που μπορεί κανείς να γράψει βιβλίο. Δυστυχώς πια είναι τόσο στάνταρ που ακόμη και τα 8χρονα τα θεωρούν μέρος της καθημερινότητας. Είναι τόσες οι διαστρεβλώσεις της οικονομίας που στο τέλος όλοι αναγκάζονται να κάνουν κομπίνες.

Δεν είπα πως το μυστικό της επιτυχίας είναι το ότι δεν μπήκε στην ΕΕ. Είπα πως αν έμπαινε στην ΕΕ πολύ απλά δεν θα ήταν σε τόσο καλή οικονομική θέση. Διαφωνείς;
Δεν είμαι σίγουρος κι η Σουηδία μπήκε στην ΕΕ (και δεν έχει και πετρέλαια) κι είναι μια χαρά, η Φινλανδία ομοίως. Ενδεχομένως να είναι κι έτσι όπως λες.. Αλλά η Νορβηγία βρίσκεται σε μια πολύ πλεονεκτική θέση λόγω ατέλειτων πόρων και -κυρίως- άριστης διοίκησης, ωριμότητας και μηδαμινής διαφθοράς. Η σύγκριση με την Ελλάδα είναι σα να ποστάρω εγώ το Σακίλ.

Από που και ως που ευνοηθήκαμε από την είσοδο μας στην ΕΕ; Είμαι 25 χρονών και θυμάμαι πως ήταν η κατάσταση και πριν και μετά από το Ευρώ. Προσωπικά, δεν θυμάμαι καμία ιδιαίτερη αλλαγή χώρα και καμία οικονομική άνθηση.

Ειλικρινά, ούτε που χρήζει απάντησης αυτό. Όσοι ειμαστε μεγαλύτεροι και θυμόμαστε πόσα παίρναμε και πόσα μεταφράζονταν σε συνάλλαγμα, πόσο πανδύσκολο ήταν να πας ένα ταξίδι, να πάρεις ένα βίντεο, να πάρεις μια επιδότηση, να σπουδάσεις, να βρεις πελάτες/χρηματοδότηση/τεχνογνωσία, λυπούμαστε που παιδιά της ηλικίας σου αφορίζουν το μόνο πράγμα που έγινε σωστά στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια σαπίλας και ανοργανωσιάς: η είσοδος στην ΕΕ, που είναι και ο μόνος λόγος για τον οποίο δεν είμαστε Μολδαβία σήμερα.

QUOTE
Εκτός αν λογίζονται για οικονομική άνθηση τα ψέμματα του Σημίτη και οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Κωστάκη που μας καταχρέωσαν.

Ακόμη κι αυτοί ήταν ο μόνος λόγος για τον οποίο έγιναν υποδομές. Θα πετούσαμε από το Ελληνικό, θα κυκλοφορούσαμε με το Μουτζούρη, θα περιμέναμε το τρόλεϊ 2,5 ώρες και θα πηγαίναμε γήπεδο στο Σπόρτινγκ.
QUOTE
Σημείωση: Το τι σχέση έχουν οι φοιτητικές καταλήψεις με την ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, ένας θεός ξέρει.

Έγραψα μερικές από τις παθογένειες όλων των παρατάξεων για να μην κατηγορηθώ για μεροληψία, άλλωστε για μένα όλες άχρηστες είναι, στα ξένα πανεπιστήμια δεν υπάρχει αυτός ο κομματοσκυλισμός, όσοι σπουδάσαμε και εντός και εκτός Ελλάδας είδαμε το φως το αληθινό. Όπως λοιπόν οι αριστερές φοιτητικές οργανώσεις διαπρέπουν στο να κάνουν καταλήψεις (ακόμη θυμάμαι τις θεϊκές καταλήψεις του ΤΕΙ Αθηνών επειδή κάποιοι "αριστεροί" εναντιώνονταν...στην ανωτατοποίηση!!!), έτσι και οι δεξιές ευθύνονται για το άθλιο αλισβερίσι με πρυτάνεις και μόνιμο προσωπικό για να περνάνε μαθήματα, να παίνρουν υποτροφίες και να τρώνε πόρους έρευνας.

QUOTE
Η άνοδος του ΑΕΠ ήταν πλασματική και το ξέρεις. Μόνος σου το είπες πως τα λογιστικά του κράτους ήταν μαγειρεμένα.

ΜΑγειρεμένο ήταν το έλλειμμα και το χρέος. Το ΑΕΠ μια χαρά αυξήθηκε, τα λεφτά τα πήραμε και τα φάγαμε. Ρίξε μια ματιά από τα σπίτια που έμεναν οι Έλληνες, τα εισοδήματά τους, τα αυτοκίνητά τους, τις διακοπές τους, τις δαπάνες τους κλπ προ και μετά ευρώ, κοσμογονία κανονική. Το ότι όλη αυτή η αύξηση του ΑΕΠ δε συνοδεύτηκε από αντίστοιχη συνεισφορά στους φόρους είναι αυταπόδεικτο, ξαναλέω ότι σε 9 χρόνια διπλασιάστηκε το ΑΕΠ της χώρας και... μειώθηκαν τα έσοδα του κράτους από φόρους.

Για την διαφθορά τι μου τα λες εμένα; Εσείς τους ψηφίζατε όλους αυτούς αυτά τα χρόνια, όχι εγώ. Και αυτοί οι ίδιοι διεφθαρμένοι δεν ήταν που ευνοήθηκαν από την ένταξη μας στην ΕΕ; Γιατί μην μου πεις πως από την ΕΕ ευνοήθηκε ποτέ ο χαμηλόμισθος, ο φτωχός εργάτης και ο μικρός αγρότης..


QUOTE
Μάλιστα. Η ΕΕ είναι οι σωτήρες και εμείς είμαστε οι αχάριστοι Ελληνάρες που δεν καταλαβαίνουμε το καλό μας.

Το χονδροποιείς λίγο αλλά ναι, σε γενικές γραμμές αυτή είναι η άποψή μου.

QUOTE
Τι να απαντήσω σε μια λογική ρατσιστικής γενίκευσης;

Ο ρατσισμός τι σχέση έχει; Δηλαδή η Ελλάδα δεν τα πήρε τα λεφτά; Δεν απέτυχε να αποπληρώσει; Δεν είναι πρώτη σε διαφθορά; Ρατσιστικοί είναι οι αριθμοί;


QUOTE
Τι να πω σε κάποιον που επιτίθεται σε έναν ολόκληρο λαό; Δεν θα πω κάτι βασικά. Απλά θα σε στείλω να δεις ένα βιντεάκι -> [link]https://www.videoman.gr/82019[/link]

Δυστυχώς δνε μπορώ να δω βίντεο, ζω σε χώρα που δεν έχει τις υποδομές της Ελλάδας. Κι ας μην είναι εκτός ΕΕ...

QUOTE
Για να δει κανείς τι προπαγάνδα πέφτει από την Bild και από κάποιες άλλες εφημερίδες και πως αναπαράγει αυτή τη προπαγάνδα ο φίλος yorgos.

Η γνώμη μου για τη Bild είναι η ίδια που έχω για το Στέφανο Χίο. Το να ισοπεδώνεται η επιχειρηματολογία μου με τη δική της είναι προσβολή. Αν εσύ βλέπεις ταυτόσημες απόψεις τις δικές μου με τη θεωρία "οι Έλληνες είναι τεμπέληδες, ουστ από την ΕΕ", κάτι κάνουμε λάθος. Ή εγώ δεν τα λέω καθαρά ή εσύ καταλαβαίνεις λάθος.


Γιατί σημασία δεν έχει ο τόπος της γέννησης σου. Σημασία έχουν τα πιστεύω σου και το πως αγωνίζεσαι γι'αυτά.
Το δικό μου το πιστεύω (σε αντίθεση με της Bild για παράδειγμα) είναι ότι υπάρχει ένα κομμάτι της Ελλάδας, το μεγαλύτερο- που αξίζει να είναι στην Ευρώπη, που έχει θέση σε αυτήν, που μπορεί και πρέπει να αγωνιστεί για να αποκτήσει μια σοβαρή οικονομία κι όχι αυτό το διεφθαρμένο σκορποχώρι που έχει σήμερα. Όχι θάυματα, αλλά έστω μια Ισπανία μπορούμε να γίνουμε. Αρκεί να τεθούν στόχοι ρεαλιστικοί, να κυβερνήσουν άνθρωποι που ξέρουν τι κάνουν και να υπάρχει πλάνο. Μέχρι στιγμής τίποτε από αυτά δεν έχουμε κάνει και τα ρίχνουμε στην ΕΕ.

QUOTE
Καλή μας τύχη.

Αμήν, φίλε.
bballbill
QUOTE(Dwyane ''the flash'& @ Jul 13 2015, 12:58 ) *
Εντάξει το να κάνεις τώρα πολιτική ανάλυση για το πού έχουμε φτάσει είναι σαν να κλέβεις ευρωκομμουνιστική εκκλησία.
Έχω όμως μία απορία ηθικής φύσεως. Εκεί στον Σύριζα, αισθάνεται κανείς την ανάγκη να βγει να ζητήσει μια συγγνώμη?

Εσύ νομίζεις ότι καταλαβαίνουν τι κάνουν; Εδώ υπέγραψαν την αναίρεση του εαυτού τους.
T.W.Is.M.
Εδω και μερες ελεγα οτι συμβαινει ενα απο τα δυο:
Ειτε ο Τσιπρας ηθελε απο την αρχη να μας βγαλει απο το ευρω
ειτε την περασμενη Κυριακη υποστηριζε το ΝΑΙ.
Κι ερχεται ο Βαρουφακης και με βγαζει σωστο και στα δυο!!!
natouralistis
Επειδή τις τελευταίες μέρες έγινε μεγάλη ανάλυση του τι σημαίνει όχι και του τι σημαίνει ναι, θέλω κι εγώ από τη μεριά μου να αναλύσω το πιθανό αυριανό ναι στη Βουλή.

Όποιος Συριζαίος βουλευτής ψηφίσει ναι:

Σημαίνει ναι είμαι μεγαλύτερος ψεύτης κι απ΄τον Γιώργο Παπανδρέου

Σημαίνει ναι είμαι μεγαλύτερος κωλοτούμπας κι απ΄τον Αντώνη Σαμαρά

Σημαίνει ναι μπορώ να κάνω το Σύνταγμα περισσότερο λάστιχο απ΄ότι το κανε ο Ευάγγελος Βενιζέλος

Σημαίνει ναι σε όσα έκραζα και για τα οποία εξελέγην να τα αλλάξω

Σημαίνει πως είστε στο δρόμο του ΠΑΣΟΚ Ν.2, θα μείνετε όσο μείνετε στην εξουσία και μετά θα εξαφανιστείτε από προσώπου γης -τι σας νοιάζει βέβαια, τα κουμάντα σας κάνετε τώρα-.
Dwyane ''the flash'' Wade
http://www.topontiki.gr/article/136543/roy...QT_tl8.facebook

Επειδή οι περισσότεροι από εμάς υποτιμουμε άλλους λαούς... Οι Ρουμάνοι έκαναν τεράστια βήματα στην καταπολέμηση της διαφθοράς. Ίσως από εκεί πρέπει να αρχίσουμε. Να οικοδομηθεί μια σχέση εμπιστοσύνης κράτους-λαού. Είχα πει και παλιότερα στο παρών τόπικ με αφορμή την φυλάκιση Τζοχατζόπουλου πως κατ'εμε δεν έχει σημασία να βάλεις τα λαμόγια φυλακή αλλά να τους κατασχέσεις όλα τα κλεμένα και άστους να κυκλοφορούν ελεύθεροι. Το ότι βάλαμε έναν 75αρη φυλακή ο οποίος σε λίγο θα βγει και θα έχει και τα δις του για μένα δεν έχει νόημα.

@natouralistis

Τι περιμένεις φίλε από μια κυβέρνηση που θυμίζει ΓΑΠ σε όλα εκτός από 2-3 υπουργούς.
natouralistis
natouralistis
Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2015
Τόπος: Αθήνα


Επιστολή διαμαρτυρίας, κραυγή απόγνωσης.

Προς ΜΜΕ

Αγαπητά ΜΜΕ, εδώ και περίπου ένα μήνα έχετε αλλάξει παντελώς τη θεματολογία σας και όποιο κανάλι και αν ανοίξω βλέπω παντού ταλαίπωρους παππούδες και πολιτικές συζητήσεις. Νισάφι πια, πρέπει να μπει ένα τέλος σε αυτή την ατζέντα.

Ο Πρωθυπουργός μας, ο Αλέξης Τσίπρας, συμφώνησε σε νέο μνημόνιο, τα μέτρα ψηφίστηκαν στη Βουλή των Ελλήνων, οπότε δεν βλέπω το λόγο να μην επανέρχεται η φυσιολογική ροή των ειδήσεων. Δεν μας αφορούν όλα αυτά για τα οποία μιλάτε όλη την ώρα, δεν το καταλαβαίνετε; Έχουμε μπουχτίσει, θέλουμε την ομαλή ροή του προγράμματος πίσω. Έχει δημιουργηθεί κλίμα στερητικού συνδρόμου σε αρκετό κόσμο και αυτό πρέπει να το λάβετε σοβαρά υπόψιν σας.

Θέλουμε, απαιτούμε καλύτερα, την Ελληνική τηλεόραση που όλοι αγαπάμε και τούτη την ώρα νοσταλγούμε. Που πήγε για μπάνιο ο Djibril Cissé, έχει ξεπεράσει τον χωρισμό του ή είναι ακόμα επίπονη διαδικασία; Με ποιον, που και τι ώρα χαμουρεύτηκε η Αθηνά Οικονομάκου. Τι φόρεσε ο Λάκης Γαβαλάς στο κεφάλι του και ξάφνιασε άπαντες στην Ψα(η)ρρού. Με ποιο ζώδιο ταιριάζουν καλύτερα οι διακοπές του Αιγόκερου τον δεκαπενταύγουστο και αν είναι προτιμότερο να μη πάει φέτος στη Μύκονο αλλά να διαλέξει κάποιο άλλο μέρος με διαφορετικό τσάκρα. Σε ποια εκπομπή ενδέχεται να δούμε του χρόνου την Ευγενία Μανωλίδου. Τι δήλωσε η Δούκισσα Νομικού για το σοκ που υπέστη όταν η κομμώτρια της πήρε 1 πόντο παραπάνω το μαλλί.

Όπως και να' χει, έχουμε μείνει εκτός επικαιρότητας, δεν ξέρουμε την τύφλα μας για το τι παίζεται όλο αυτό το διάστημα στη showbiz, δεν ξέρουμε τι να σχολιάσουμε στις παρέες μας. Παρακαλώ όπως επανέλθει η κανονική ροή του προγράμματος γιατί η ψυχολογία μας με τη στέρηση που βιώνει βρίσκεται στο ναδίρ και αν δεν κάνετε κάτι γι' αυτό επιφυλάσσομαι δια παντός νομίμου δικαιώματός μου.

Μετά τιμής, Ερρίκος Ποζέρ.
Dwyane ''the flash'' Wade
Ο περισσότερος κόσμος, πριν απαντήσει στα γκάλοπ και πριν διαμορφώσει άποψη γι'αυτά που λέει, δεν γνωρίζει κάτι πολύ σημαντικό. Το ότι η χώρα ή το κράτος ή η κυβέρνηση ή όπως θέλετε πείτε το, έχει τα χρήματα για μισθούς και συντάξεις. Για το χρέος δεν έχει. Αυτό που η κυβέρνηση (που θα το διέγραφε), υπέγραψε ότι θα το πληρώσει όλο.
Το κακό σε αυτήν την πραγματικότητα, είναι ότι η κυβέρνηση το ξέρει, αλλά ποτέ δεν ενημέρωσε τον λαό. Το ήξεραν και οι προηγούμενες, αλλά αυτές δεν ήταν αριστερές (sic)...
Τέλος για να μην ξεχνιόμαστε:
Η κυβέρνηση στις 25 Γενάρη πήρε λαϊκή εντολή να τερματήσει τη λιτότητα, να καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ, να επαναφέρει την 13η σύνταξη, να επαναφέρει τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, να επαναφέρει τον βασικό μισθό στα 751 ευρώ, να κάνει κι ένα σωρό άλλα που είχε υποσχεθεί και να κρατήσει τη χώρα στο Ευρώ
Από όλα τα προηγούμενα, πέτυχε (προς το παρόν) να κρατήσει τη χώρα στο Ευρώ. Την υπόλοιπη λαϊκή εντολή, ή την ξέχασε, ή την τσαλαπάτησε
Στις 5 Ιούλη η κυβέρνηση πήρε μία δεύτερη -σαφέστατη- λαϊκή εντολή να μην υπογράψει το τελεσίγραφο που της έδωσαν οι εταίροι στο τελευταίο Eurogroup.
Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ (στην ΕΡΤ) δήλωσε ότι ''η πρότασή μας -αυτή η κατάπτυστη με τα 8 δις ευρώ μέτρα και τις 47 σελίδες συνθηκολόγηση- παραμένει στο τραπέζι'' και ούτε λίγο ούτε πολύ, αυτό πάμε να επιβάλουμε σε περίπτωση που κερδίσει το ΟΧΙ (η ερμηνεία δεν είναι αυθαίρετη και προσωπική, είναι φως-φανάρι αν δει κανείς όλη τη συνέντευξη).
Τελικά με 62% του λαού στο ΟΧΙ και σε συνεργασία με τον Μεϊμαράκη και με το Μπομπολάκη φέρνει μια συμφωνία κατά πολύ χειρότερη από αυτή που απορρίφθηκε πριν μία βδομάδα.
Και υπάρχει ακόμα κόσμος που λέει ''και τι ήθελες να κάνει δηλαδή''?
Ε εντάξει σηκώνεις τα χέρια ψηλά.
Dwyane ''the flash'' Wade
http://www.logiastarata.gr/2015/07/45-50.html#more

Στα 51 της όπως βλέπουμε στο βιογραφικό της στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Βουλής ότι είναι συνταξιούχος τραπεζικός υπάλληλος. Καλά πότε εργάστηκε; Από τα 18 έως τα 35; Διότι από το 2000, δηλαδή στα 36 της, υπήρξε βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και στέλεχος κυβερνήσεων.
ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΠΩΣ η κ. Γεννηματά που ψήφισε όλα αυτά τα σκληρά μέτρα στα ασφαλιστικά, ότι η ίδια μια χαρά επωφελήθηκε των προνομίων που ΠΑΣΟΚ και ΝΔ κατά το παρελθόν νομοθέτησαν και τα οποία εξακολουθεί να απολαμβάνει.
Εν πάση περιπτώσει, το παράδειγμα της κ. Γεννηματά απογυμνώνει την πολιτική υποκρισία όλων αυτών που θέλουν μεν ΕΥΡΩΠΗ αλλά ΟΧΙ ΜΕ ΟΡΟΥΣ ΕΥΡΩΠΗΣ.
T.W.Is.M.
QUOTE(Dwyane ''the flash'& @ Jul 16 2015, 09:59 ) *
Και υπάρχει ακόμα κόσμος που λέει ''και τι ήθελες να κάνει δηλαδή''?
Ε εντάξει σηκώνεις τα χέρια ψηλά.


Καταλαβαινεις τωρα γιατι λεω οτι ο Τσιπρας ηθελε το "ναι" στο δημοψηφισμα?
Γιατι το οχι θα τον οδηγουσε ειτε σε μια χειροτερη συμφωνια ειτε εκτος ευρω. Εκεινος το ηξερε, εκεινοι που ψηφισαν "οχι" προφανως δεν το ηξεραν. Αν και θα επρεπε...

Οταν δανειζεις χρηματα, εχεις το πανω χερι σχεδον παντα. Το ξερω λογω δουλειας...
yorgos
QUOTE
περισσότερος κόσμος, πριν απαντήσει στα γκάλοπ και πριν διαμορφώσει άποψη γι'αυτά που λέει, δεν γνωρίζει κάτι πολύ σημαντικό. Το ότι η χώρα ή το κράτος ή η κυβέρνηση ή όπως θέλετε πείτε το, έχει τα χρήματα για μισθούς και συντάξεις. Για το χρέος δεν έχει. Αυτό που η κυβέρνηση (που θα το διέγραφε), υπέγραψε ότι θα το πληρώσει όλο.


To θέμα είναι αν αποφάσιζε να μην πληρώσει το χρέος, τι μισθούς θα έδινε και σε τι νόμισμα; Δε νομίζω να χαίρεται ο πρώην 800ευρόπουλος να πάρει 800 δραχμές. Το έγκλημα είναι ότι ο Τσίπρας έπεισε τον κόσμο
α) ότι ο εκβιασμός "χαρίστε τα μη φύγουμε από το ευρώ" πιάνει
β) ότι μια χώρα μπορεί με ένα δημοψήφισμα να επιλέξει τι μέρους χρεών θα διαγραφεί ή πώς θα αποπληρώσει και πότε

Ειδικά για το β είναι σα να χρωστάω στην Τράπεζα, να μου λέει θα μου τα δώσεις με αυτόν τον διακανονισμό, αυτο το επιτόκιο. Μετά παίρνω εγώ την πρόταση της τράπεζας, πάω και κάνω οικογενειακό συμβούλιο με τη γυναίκα μου, επιστρέφω στην τράπεζα, της τρίβω το διακανονισμό στη μούρη και της λέω: άκου να δεις, ψηφίσαμε! και αποφασίσαμε ότι θα σε πληρώσουμε με τους δικούς μας όρους και θα μας χαρίσεις και το 30%, χώρια που θα μας δώσεις κι άλλο δάνειο!
Ή θα γελούσε ή θα τράπεζα ή θα μας έπαιρνε το σπίτι.

Είναι απίστευτο, αλλά πολλοί Έλληνες ακόμη πιστεύουν πως αδικήθηκαν και...δε σεβάστηκαν τη δημοκρατία οι άλλοι 18 λαοί (λες κι αυτοί δεν έχουν δημοκρατία) που θα πληρώσουν πάλι τα γ...τικα των Ελλήνων που υπέγραψαν 2 μνημόνια και δεν εφήρμοσαν κανένα και θέλουν να επιβάλλουν και τους όρους τους για το τρίτο. Ε, αν δε θέλουν ας φύγετε είπαν στον Τσίπρα. Κι αυτός έκανε πίσω, ορθώς, για να μη μείνει στην ιστορία ως ο πρωθυπουργός που έκανε πρωτοκοσμική χώρα τριτοκοσμική.
SteveNashidis
Ξεκίνησαν οι φωτιές.
Τι μου θυμίζει ....τι μου θυμίζει.... 39.gif
tuareg
QUOTE (Dwyane ''the flash'& @ Jul 16 2015, 18:37 ) *
http://www.logiastarata.gr/2015/07/45-50.html#more

Στα 51 της όπως βλέπουμε στο βιογραφικό της στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Βουλής ότι είναι συνταξιούχος τραπεζικός υπάλληλος. Καλά πότε εργάστηκε; Από τα 18 έως τα 35; Διότι από το 2000, δηλαδή στα 36 της, υπήρξε βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και στέλεχος κυβερνήσεων.
ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΠΩΣ η κ. Γεννηματά που ψήφισε όλα αυτά τα σκληρά μέτρα στα ασφαλιστικά, ότι η ίδια μια χαρά επωφελήθηκε των προνομίων που ΠΑΣΟΚ και ΝΔ κατά το παρελθόν νομοθέτησαν και τα οποία εξακολουθεί να απολαμβάνει.
Εν πάση περιπτώσει, το παράδειγμα της κ. Γεννηματά απογυμνώνει την πολιτική υποκρισία όλων αυτών που θέλουν μεν ΕΥΡΩΠΗ αλλά ΟΧΙ ΜΕ ΟΡΟΥΣ ΕΥΡΩΠΗΣ.


για το ορθο της κριτικης απλα να αναφερω οτι η γεννηματα συνταξιοδοτηθηκε νωρις απο τη τραπεζα γυρω στα 40-43 της (νομιζω ισως) γιατι επασχε απο καρκινο....
Dwyane ''the flash'' Wade
Κυκλοφορούν πολλά σενάρια τις τελευταίες μέρες για την περίπτωση μετάβασης σε εθνικό νόμισμα.
Κάποιες παρατηρήσεις:
Στα περισσότερα σενάρια λείπει η πολύ βασική παραδοχή, ότι το θέμα είναι κυρίως πολιτικό και δευτερευόντως οικονομικό. Η κυβέρνηση πολιτικά δεν το ήθελε, γιατί σε μία τέτοια επιλογή, που πας να σκοτώσεις την ''ιερή αγελάδα'' της Ελληνικής αστικής τάξης, πρέπει να έχεις τον λαϊκό παράγοντα δίπλα σου να στηρίζει. Κι αυτή η κυβέρνηση επένδυσε τόσα χρόνια στο ''ψήφισέ με να σε εκπροσωπήσω'', όχι στη συμμετοχή του λαού.
Κάποια πράγματα που ειπώθηκαν από τον πρωθυπουργό και το περιβάλλον του είναι κατάφωρα ψέματα (όπως το θέμα των συναλλαγματικών αποθεμάτων, ή του υπερπληθωρισμού), απευθείας δανεισμένα από Σαμαροβενιζέλους και καναλάρχες. Πράγμα που σημαίνει ότι δεν είναι καθόλου αθώα και ανιδιοτελής η προσπάθεια σωτηρίας της χώρας μέσω μνημονίων. Ήδη έχουν προειδοποιήσει πολλοί (ακόμα και μέσα στον Σύριζα) ότι πάμε με μαθηματική ακρίβεια στη χρεοκοπία με τα μέτρα που ψηφίζονται αυτές τις μέρες. Όταν έρθει η ώρα, η κυβέρνηση θα ισχυριστεί πάλι ότι δεν ήξερε.
Σε κάθε περίπτωση, είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι η συζήτηση έχει ανοίξει για τα καλά και κατατίθενται ενδιαφέρουσες απόψεις
jvalin


Πιπέρι στο στόμα. Θα σε κάνει ντα ο Αλαφούζος.
επαθα λαστιχο
http://news247.gr/eidiseis/koinonia/o-loga...hs.3611073.html

Να ατχίσω να παραληρώ?
Dwyane ''the flash'' Wade
http://luben.tv/blogosphere/politics/42202


Ποσο αληθεια...
Dwyane ''the flash'' Wade
- Αν συναντιόσασταν εσείς με την κ. Μέρκελ και σας έλεγε «ουδεμία υποχώρηση, ή τα εφαρμόζετε ή δεν παίρνετε την επόμενη δόση», τι θα κάνατε;

-Δεν θα τα παίρναμε. Και δεν θα πληρώναμε και το ομόλογο προς την ΕΚΤ που έληξε στις 20 Αυγούστου. Στην πραγματικότητα, μας δίνουν δάνεια για να πληρώνουμε τα χρέη. Δεν θα παίρναμε τα δάνεια και δεν θα πληρώναμε τα χρέη. Κοιτάξτε, για να σπάσει αυτός ο εκβιασμός, πρέπει κάποια στιγμή να πει κανείς: «Τα βλέπω». Ο αντίπαλός σου ποντάρει ανεξάρτητα αν έχει χαρτί. Εσύ λες συνέχεια: «Θα με κερδίσει, πάσο». Η αλήθεια θα αποκαλυφθεί μόνο αν έχεις το σθένος να πεις «τα βλέπω». Τα βλέπω.

Συνέντευξη Αλέξη Τσίπρα στο UNFOLLOW, Σεπτέμβριος 2012
Dwyane ''the flash'' Wade
Το διάγγελμα Λαφαζάνη έμοιαζε ανατριχιαστικά με το ΔΗΚΚΙ του Τσοβόλα.
επαθα λαστιχο
Αυτό που δεν θα συγχωρήσω ποτέ στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι κατάφερε,γιατί περί κατορθώματος πρόκειται,να φέρει ξανά στο προσκήνιο ως "δικαιωμένο" μάλιστα,το διε-φθαρμένο πολιτικό προσωπικό που βύθισε άυτανδρη την χώρα,ξοδεύοντας σε χρόνο dt το περιλάλητο "ηθικό πλεονέκτημα".Θα γυρίσουν πίσω οι Αδώνιδες,οι σαμαροβενιζέλοι,οι Φώφες και θα μας δείχνουν χαιρέκακα με το δάχτυλο "να προσέχατε τι ψηφίζατε,μου θέλατε και αλλαγές τρομάρα σας,σας τα λέγαμε και δεν ακούγατε,δεν μας εκτιμήσατε" και άλλα όμορφα.Δεν είναι το θέμα η παταγώδης αποτυχία του ΣΥΡΙΖΑ,αλλά ότι μαζί του κάηκαν και άλλα χαρτιά.Όπως αυτό της εναλλακτικής πρακτικής στον μονόδρομο της σκληρής λιτότητας και αυτό της Αριστεράς που "δεν θα γίνουμε όπως αυτοί,εμείς διαφέρουμε από τους άλλους"
Dreamerpanos
Τα νουμερα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ θα έχουν τρομερό ενδιαφέρον στις εκλογές.Δυστυχώς προβλέπω να έχουν "ενδιαφέρον" και αυτά της ΧΑ....

Κατά τα άλλα συμφωνώ μέχρι τελείας με τον έπαθα λάστιχο από πάνω....Μοναδικό κατόρθωμα...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.