QUOTE(TRAVELLER @ Sep 22 2009, 01:34 )
Πας να συνδέσεις τα ασύνδετα. Ο άνθρωπος είπε "δεν είμαστε εμείς σούπερ αλλά οι άλλοι κουλάδια" πράγμα με το οποίο σαφώς διαφωνώ αλλά όλα αυτά που γράφεις δεν ...κολλάνε.
Η επιτυχία στον αθλητισμό δεν πρέπει να ερμηνεύεται σαν προσπάθεια για ...εθνική ανάταση
και η αποτυχία δεν είναι αφορμή για εθνικό μιρολόι.
Και το Πακιστάν έχει πολύ καλή ομάδα στο χόκεϊ επί χόρτου που πρωταγωνιστεί μονίμως αλλά Πακιστάν είναι. Ομοίως η Αιθιοπία έχει πολύ καλούς δρομείς στους δρόμους αντοχής. Ε και??
Στον αντίποδα η Φινλανδία δε φαίνεται πουθενά σε ομαδικό σπορ. Άντε να βγάλει κανένα οδηγό αγώνων και κανέναν ακοντιστή .
Επιυχίες στο μπάσκετ έχουμε από την εποχή του Τρότζου και του Αμερικάνου σε συλλογικό επίπεδο και σε εθνικό από την εποχή του Ντουκσάιρ. Λοιπόν??
Άλλο το μπάσκετ φίλε μου (που γενικώς μας πάει σαν άθλημα και μακάρι να συνεχίσει να μας δίνει χαρές) και άλλο αυτο που γράφεις εσύ.
Μάλλον δεν κατάλαβες τί έγραψα. Δεν είπα ούτε για εθνική ανάταση, ούτε για μοιρολόγια, ούτε για τίποτα τετοιο! Όπως σωστά λες κι εσύ το Πακιστάν έχει χόκεϊ και η Ελλάδα μπάσκετ, αλλά παραμένουν Πακιστάν και Ελλάδα!! Δηλαδή χώρες της καρπαζιάς και την ανυποληψίας!!! Και προφανώς η προηγμένη Φιλανδία δεν έχει ανάγκη κούπες και μετάλλια για να είναι προηγμένη!
Το μπάσκετ έχει όμως πετύχει δύο πράγματα:
1. Να μην μετέχει στην γενική ανυποληψία της χώρας,
2. Με τις συνεχείς επιτυχίες να μας έχει μάθει να αντιμετωπίζουμε επιτυχίες και αποτυχίες ώριμα και στις σωστές τους διαστάσεις, δηλαδή χωρίς τα ξεφωνητά και τις κραυγές των στερημένων. Χωρίς να δίνουμε διαστάσεις που δεν υπάρχουν.
Ως εδώ δεν νομίζω ότι διαφωνούμε. Το σχόλιο μου, στο οποίο απάντησες, ΔΕΝ αφορούσε όμως το μπάσκετ. Το μπάσκετ καλά είναι και τραβάει τον δρόμο του. Το σχόλιο μου αφορούσε τον τρόπο που η Ελληνική κοινωνία ή μάλλον ένα μέρος της Ελληνικής κοινωνίας υποδέχεται αυτές τις επιτυχίες. Μαθημένοι να θεωρούμε την Ελλάδα παρακατιανή, μεγαλωμένοι και εξοικειωμένοι με την μιζέρια της σύγχρονης ελληνικής πραγματικότητας, το μυαλό ειλικρινά δεν μπορεί να "χωρέσει" ότι υπάρχουν τομείς στους οποίους τα καταφέρνουμε τόσο καλά. Και γι' αυτό αναζητούμε την εξήγηση για τις επιτυχίες μας όχι στην δική μας αξία, αλλά στην τυχή, στην ανικανότητα των άλλων και άλλα πολλά φαιδρά!!
Ελπίζω να γίνεται σαφής η πρόθεσή μου τώρα. Αν και δεν δέχομαι την αξιωματική ιδεοληπτική τοποθέτηση ότι αθλητισμός και πολιτική δεν έχουν σχέση. Κάθε ανθρώπινη δραστηριότητα κρύβει μέσα της μια πολιτική και μια κοινωνική διάσταση. Πολύ περισσότερο αποτελεί καθρέπτη του πολιτισμικού προτάγματος των δρώντων υποκειμένων. Όμως αυτό που έγραψα ήταν πολύ συγκεκριμένο και επιμένω ότι αποτελεί εκδήλωση μιας Ελλάδας που νοσεί, πιασμένη στα δίχτυα μιας διαρκούς και χρονίας παρακμής!
Τελοσπάντων, αρκετά ασχοληθήκαμε με την μιζέρια. Ας απολαύσουμε την επιτυχία της Εθνικής μας.
Υπάρχει ένας τομέας στον οποίο μπορούμε να κοιτάξουμε τους μεγάλους αυτού του κόσμου στα μάτια και κάπου κάπου να τους βγαίνουμε κι από πάνω! Κυρίες και κύριοι υποκλιθείτε στο μπάσκετ!
QUOTE(Apollonios @ Sep 22 2009, 16:58 )
Μπραβο, πολυ σωστα το εγραψες! Τελεια. Δεν μπορω να καταλαβω την κακολογια που κανουν καποιοι, σε ολα και σε ολους. Δεν αναγνωριζουν τιποτα και τα μουντζουρονουν ολα.
Η αληθεια ειναι, οτι κανενας δεν χαρισε στην εθνικη ομαδα αυτο το μεταλλιο. Οι παιχτες το κερδισαν με το ταλεντο, τη δουλεια και τον ιδρωτα τους. Αυτο ειναι που μετραει.
Ευχαριστώ αδελφέ! Έτσι είναι. Μόνο εμείς ψάχνουμε τρόπους να μειώσουμε τις επιτυχίες μας και να βρούμε "δικαιολογίες"!!! Απίστευτο! Είναι σαν να λέμε ενδόμυχα: "Μην κοιτάτε που πετύχαμε στο μπάσκετ! Τυχαίο ήτανε! Εξακολουθούμε πάντα να είμαστε οι γνωστοί αποτυχημένοι και καρπαζοεισπράκτωρες που γνωρίζατε!". Εθνική μιζέρια σε υπερθετικό βαθμό.
Εγώ πάντως βλέπω τους Ισπανούς να πανηγυρίζουν και να το χαίρονται. Δεν διάβασα να δηλώνουν ότι το χρυσό μετάλλιο είναι για τα σκουπίδια και δεν το πήραν με την αξία τους, αλλά το κέρδισαν από τύχη επειδή όλοι οι άλλοι έπαιξαν μισοί!!! Το ίδιο και οι Σέρβοι!! Τέτοιου είδους σχιζοφρένειες είναι ελληνικές πατέντες!