Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Άρης - Πρωτάθλημα Α1 - Σεζόν 2016-2017
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Α1 Basket League > Άρης
Pages: 1, 2, 3
SteelGandalf
Δημιουργία αναρτήσεων για όλους τους εντός έδρας αγώνες του Άρη, οι οποίοι δεν θα έχουν δική τους, ξεχωριστή, θεματική ενότητα. Παραπομπή (με απευθείας σύνδεσμο) και στους εκτός έδρας αγώνες της ομάδας.

Το ξεκινήσαμε πέρσι και θα το συνεχίσουμε και φέτος με τον ίδιο τρόπο.

Φυσικά, είναι πολύ νωρίς ακόμη για να συζητήσουμε για το επικείμενο πρωτάθλημα, αλλά δεν είναι κακό να προετοιμαζόμαστε σιγά σιγά. wink.gif
SteelGandalf
1η Αγωνιστική Πρωταθλήματος

Σάββατο, 8/10/2016, 17:00
(novasports2HD "λεπτό προς λεπτό")

Άρης - Τρίκαλα

Έφτασε η ώρα για την πρεμιέρα και της BasketLeague, με τον Άρη να υποδέχεται στο Nick Galis Hall τα πάντοτε μαχητικά Τρίκαλα BC Aries.

QUOTE(www.pressaris.gr - 7/10/2016)
Ο Πρίφτης ανέλυσε την πρεμιέρα: «Τα Τρίκαλα έκαναν καλές επιλογές, να παρουσιαστούμε σοβαροί και με ενέργεια»

Ο Δημήτρης Πρίφτης ευχήθηκε για όλους μια καλή σεζόν και για τον αγώνα με τα Τρίκαλα επανήλθε στα… περσινά και τα προπέρσινα, ζητώντας τα αυτονόητα από τους παίκτες του.


Μιλώντας στην ιστοσελίδα της ΚΑΕ τόνισε: «Ο μαραθώνιος του πρωταθλήματος ξεκινά αύριο και αρχικά θέλω να ευχηθώ μία καλή σεζόν, με καλό μπάσκετ, χωρίς τραυματισμούς και με πολύ κόσμο στα γήπεδα. Πρώτος αντίπαλός μας είναι τα Τρίκαλα, μία ομάδα την οποία σεβόμαστε πολύ, όπως κάθε αντίπαλο. Τα Τρίκαλα μπορεί να συγκρότησαν σχετικά αργά το ρόστερ τους, όμως έκαναν καλές επιλογές και μπορούν να γίνουν επικίνδυνα αν δεν προσεχθούν».

Αναφορικά με τα στοιχεία που θα κρίνουν τον αγώνα, ο Δημήτρης Πρίφτης επεσήμανε: «Εμείς θέλουμε να παρουσιαστούμε σοβαροί και με ενέργεια, όπως κάναμε σε μεγάλο κομμάτι του αγώνα με την Κύμη, ώστε να ξεκινήσουμε νικηφόρα το πρωτάθλημα. Ο έλεγχος του ρυθμού, τα ριμπάουντ και τα λάθη πιστεύω ότι θα παίξουν τον καθοριστικό ρόλο στην έκβαση της αναμέτρησης».


QUOTE(www.pressaris.gr - 7/10/2016)
Εκτός προπόνησης ο Τζένκινς, δύσκολα θα παίξει αύριο!

Δεν πρόκειται να αγωνιστεί στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος ο Μάικλ Τζένκινς σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις που προέκυψαν σήμερα μετά την μαγνητική τομογραφία που έκανε.


Όπως ενημέρωσε η ΚΑΕ «Απών από την προπόνηση ήταν ο Μάικλ Τζένκινς. Ο Αμερικανός γκαρντ τραυματίστηκε στον υποκνημίδιο μυ στον αγώνα Κυπέλλου με την Κύμη. Υποβλήθηκε σήμερα Παρασκευή (07/10) σε μαγνητική τομογραφία και όλα δείχνουν ότι δύσκολα θα αγωνιστεί στο παιχνίδι με τη θεσσαλική ομάδα. Οι υπόλοιποι καλαθοσφαιριστές ήταν κανονικά στη διάθεση του Δημήτρη Πρίφτη».
SteelGandalf
QUOTE(www.arisbc.gr - 7/10/2016)
Ενημέρωση για τον 5ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο δρόμο

Αύριο Σάββατο (08/10) θα διεξαχθεί ο 5ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος δρόμος και η ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε. παραθέτει την ανακοίνωση της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης, αναφορικά με τους δρόμους που θα κλείσουν από τις 15:00, ώστε να αποφευχθεί η ταλαιπωρία για τους φιλάθλους της ομάδας μας που θα έρθουν στο «Nick Galis Hall» για να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση του ΑΡΗ με τα Τρίκαλα BC Aries (17:00). Στην ανακοίνωση αναφέρεται
:

«Από τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης ανακοινώνεται ότι, τo Σάββατο (08-10-2016) λόγω διεξαγωγής του 5ου Διεθνούς Νυχτερινού Ημιμαραθώνιου δρόμου, ο οποίος θα ξεκινήσει ώρα 18.45΄από την οδό Ναυάρχου Κουντουριώτη (έμπροσθεν ΟΛΘ) και θα καταλήξει στον Λευκό Πύργο και του Δρόμου Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος 5 χλμ., ο οποίος θα ξεκινήσει ώρα 21.15΄από το Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης (Βασ. Γεωργίου με Γ΄ Σεπτεμβρίου) και θα καταλήξει στον Λευκό Πύργο, με σκοπό την ομαλή διεξαγωγή τους και την ασφάλεια των δρομέων, από ώρα 06.00΄ δεν θα επιτρέπεται η στάθμευση και από ώρα 15.00΄ η κυκλοφορία και η στάση όλων των οχημάτων κατά μήκος του δρομολογίου κίνησης των δρομέων, όπως αυτό αναφέρεται παρακάτω:

- Στην Λεωφόρο Νίκης, καθ’ όλο το μήκος και το πλάτος αυτής, στην Λεωφόρο Βασ. Γεωργίου Β΄, καθ’ όλο το μήκος και το πλάτος αυτής, στην Λεωφόρο Μ. Αλεξάνδρου, καθ’ όλο το μήκος και το πλάτος αυτής, στην οδό Γ’ Σεπτεμβρίου, από την συμβολή της με την Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου έως την συμβολή της με την οδό Μανώλη Ανδρόνικου και μόνο στο ρεύμα καθόδου, στην οδό Μανώλη Ανδρόνικου, καθ’ όλο το μήκος και το πλάτος αυτής, στην οδό Τσιμισκή, καθ’ όλο το μήκος και το πλάτος αυτής, στην οδό Πολυτεχνείου, καθ’ όλο το μήκος και το πλάτος αυτής, στην οδό Κουντουριώτη, καθ’ όλο το μήκος και το πλάτος αυτής, καθώς και στο τμήμα της Λεωφόρου Βασιλέως Γεωργίου, από την συμβολή της με την οδό Στρ. Ναπολέοντος Ζέρβα εώς την συμβολή της με την οδό Γ’ Σεπτεμβρίου.

Οι περιορισμοί στην κυκλοφορία και τη στάση των οχημάτων θα εφαρμόζονται σταδιακά και ανάλογα με το σημείο κίνησης των δρομέων.
Ο Ο.Α.Σ.Θ. έχει προγραμματίσει κατάλληλα τη λειτουργία των λεωφορειακών γραμμών που επηρεάζονται.
Παρακαλούνται οι οδηγοί να απομακρύνουν εγκαίρως τα οχήματά τους από το δρομολόγιο κίνησης των δρομέων, να συμμορφώνονται προς τις υποδείξεις των τροχονόμων που θα καλύπτουν όλη τη διαδρομή και να επιλέγουν έγκαιρα εναλλακτικές διαδρομές προς αποφυγή δημιουργίας κυκλοφοριακών συμφορήσεων.
Για τις παραπάνω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έχει εκδοθεί σχετική Απόφαση περιοριστικών μέτρων από τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης.
Οι εκδηλώσεις αναμένεται να ολοκληρωθούν περί την 23.00 ώρα.
Ζητούμε την κατανόηση και τη συνεργασία των πολιτών».
Timemaster
εύκολο απόγευμα με μεγάλη διαφορά προβλέπω.
Νομίζω πως θα είναι το παιχνίδι που θα πάρουμε πολλά επιθετικά ριμπάουντ με τους ψηλούς μας να κάνουνε πάρτυ.
Ενώ ο Φλιώνης πιστεύω πως θα παίξει κανένα 20λεπτο και θα αγωνιστούμε με σχήματα με δύο γκαρντ.

rolleyes.gif
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr - 8/10/2016)
Τρίκαλα: Δημιουργήθηκαν τον Σεπτέμβριο, αλλά έκαναν εύστοχες επιλογές

Τα Τρίκαλα είναι ομάδα που δημιουργήθηκε μέσα στον Σεπτέμβριο και με αυτό το δεδομένο θα χρησιμοποιήσει αγώνες σαν τον σημερινό με τον Άρη, προκειμένου να αποκτήσει ομοιογένεια και οι νέοι στο ελληνικό πρωτάθλημα παίκτες του να κερδίσουν εμπειρίες.


Με καινούριο προπονητή, τον Γιάννη Καστρίτη αντί του Κώστα Φλεβαράκη, οι Τρικαλινοί έφτιαξαν και φέτος μια ομάδα με πολύ μικρό μπάτζετ, ίσως και κάτω των 200.000 ευρώ, ευελπιστώντας ότι οι επιλογές που έκαναν θα τους βγουν.

Σύμφωνα με μια πρώτη ανάγνωση από τα παιχνίδια που έχει δώσει η θεσσαλική ομάδα τρεις παίκτες είναι αυτοί που ξεχωρίζουν και χρειάζονται σήμερα προσοχή από τον Άρη.

– Ο διεθνής Ουκρανός γκαρντ, Ολεξάνρτρ Λίποβι (είχε προταθεί και στους κίτρινους και ο Δημήτρης Πρίφτης το σκεφτόταν για μια λύση στην περιφέρεια…), ένας πολυδιάστατος περιφερειακός με ύψος 2,00μ., που έχει συνεισφορά σε πολλούς τομείς σε κάθε παιχνίδι.

– Ο ελληνογάλλος γκαρντ, Άγγελος Τσαγκαράκης, ο οποίος στα 32 του χρόνια θα παίξει πρώτη φορά στην Ελλάδα, αλλά έχει σπουδαία καριέρα στο γαλλικό πρωτάθλημα, με ειδικότητα το μακρινό σουτ.

– Ο Κέλσεϊ Μπάρλοου, γιος του Κεν Μπάρλοου, ο οποίος αγωνίζεται στην θέση “3” και είναι παίκτης που έχει ευχέρεια στο σκοράρισμα.

Υπάρχουν επίσης οι περιφερειακοί Μάλκολμ Μακ Μίλαν και Μάικ Κάφεϊ, δύο βραχύσωμοι Αμερικανοί οι οποίοι ακόμα δεν έχουν παρουσιάσει κάτι εξαιρετικό, ενώ μέσα στην βδομάδα αποκτήθηκε ο Ντέιβιντ Χόγκτον ως βασικός σέντερ, αλλά έχει ύψος 1,98μ.! Ο Καστρίτης δεν θα παίξει φέτος με κλασικό σέντερ (έχει τους Καλλέ και Μπιρούτα για κάποια λεπτά…), αλλά με ψηλούς που αρέσκονται και στο παιχνίδι με πρόσωπο και σουτάρουν από μακρινή απόσταση.


QUOTE(www.pressaris.gr - 8/10/2016)
KΑΕ: «Σας περιμένουμε στο Nick Galis Hall»

Κάλεσμα στον κόσμο του Άρη από την ΚΑΕ λίγες ώρες πριν από το πρώτο τζάμπολ για το πρωτάθλημα.

Όπως αναφέρει στη σελίδα της:

«Έχουμε αγώνα σήμερα! Ο ΑΡΗΣ θα υποδεχθεί στο «Nick Galis Hall» τα Τρίκαλα (17:00, NS2) στην πρεμίερα της φετινής BasketLeague.

Σας περιμένουμε όλους εκεί!»
Timemaster
45-29 στο ημίχρονο...
αξιοσημείωτα είναι ότι έχουμε κι όλας 18/24 βολές όμως τα σπάσαμε από το τρίποντο με 3/10 αν και ο Ξανθόπουλος το έβαλε στην εκπνοή του ημιχρόνου μετά από ουσιαστικά χαμένη μας επίθεση από τα 10 μέτρα.

Καταφέραμε να κρατήσουμε τα Τρίκαλα στο 14% στα δίποντα που είναι τραγικό όμως είναι κοντά στο σκορ από τις βολές 10/14 και κυρίως τα τρίποντα 5/14.
Ένας άλλος παράγοντας που δείχνει την διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες είναι οι ασίστ όπου το σκορ είναι 11-3.

rolleyes.gif

Υ.Γ. Ο Φλιώνης έπαιξε 5 λεπτά και όσο τον είδα ήταν θετικότατος στην άμυνα. Ενώ δεν έπαιξαν Σίμτσακ και Πουλιανίτης.
tuareg
τραγικοι στο δ δεκαλεπτο,πολλα λαθη και χαμενα ριμπαουντ,χτυπησε κι ο σανικιτζε
Timemaster
75-65 με σβηστές μηχανές.

Από τις 18 εύστοχες βολές στο πρώτο μέρος πέσαμε στις 8 στο δεύτερο
ενώ από το 30% στο τρίποντο πέσαμε στο 27%.

ενώ χάσαμε και τη μάχη των ριμπάουντ 36-42 και το σκορ από δεύτερες ευκαιρίες ήταν 2-14 αποτέλεσμα των 3-19 στα επιθετικά ριμπάουντ!!!


από την άλλη πλευρά τα Τρίκαλα δεν είχε παίχτη με πάνω από μία ασίστ.

Πρώτος σκόρερ ο Μάρμπλ με 17 πόντους αλλά με 1/9 τρίποντα.
Ενώ το μεγαλύτερο +/- το είχε ο Ζάρας (+18) που είχε 3/3 σουτ , 4 ριμπάουντ , 4 ασίστ , 2 λάθη ,2 κλεψίματα και 5 φάουλ σε 11 λεπτά.

Το παιχνίδι πάντως στιγματίστικε από τον Τραυματισμό του Γεωργιανού μας που φάνηκε σοβαρός. Ίδωμεν.

rolleyes.gif

Υ.Γ. Ο Καμπερίδης δήλωσε πως ο Σανικίτζε μάλλον έχει σοβαρό τραυματισμό στο γόνατο και πάει για μαγνητική.
pan24
Μαλλον εχει κοψει χιαστο sad.gif
benchwarmer
Πολύ μεγάλο κρίμα αν ισχύει. Και κοινοτικό 4άρι επιπέδου βρίσκεται δύσκολα τώρα... Νομίζω πως από μία μέτρια επιλογή κοινοτικού, θα ήταν καλύτερα να κοιτάξει ο Άρης προς Αμερική πλευρά, και ας μείνει κάποιος εκτός Α1 για τον 1ο γύρο. Κρίμα και πάλι...
giannisaris81
QUOTE (Timemaster @ Oct 8 2016, 11:33 ) *
Νομίζω πως θα είναι το παιχνίδι που θα πάρουμε πολλά επιθετικά ριμπάουντ


Βουλωμενο γραμμα διαβασες φιλε... biggrin.gif

Τι αναλυση να κανεις στο ματς μετα αυτο που επαθε ο σανι....πολυ γκαντεμια....
Και το λεγαν ολοι οτι εχουμε μονο 2 4ρια και αν παθει κατι καποιος θα εχουμε θεμα....
Τελικα οτι φοβασαι πιο πολυ σε αυτη τη ζωη αυτο συμβαινει......
Timemaster
QUOTE(giannisaris81 @ Oct 8 2016, 20:21 ) *
Βουλωμενο γραμμα διαβασες φιλε... biggrin.gif

Τι αναλυση να κανεις στο ματς μετα αυτο που επαθε ο σανι....πολυ γκαντεμια....
Και το λεγαν ολοι οτι εχουμε μονο 2 4ρια και αν παθει κατι καποιος θα εχουμε θεμα....
Τελικα οτι φοβασαι πιο πολυ σε αυτη τη ζωη αυτο συμβαινει......


Εεεεε, για τα Τρικαλα έλεγα
tongue.gif

Αν ο τραυματισμός είναι τόσο σοβαρός όσο λέγεται τότε δε παίζει ρόλο πόσα τεσσαρια έχουμε μιας κ άμεσα πάμε για προσθήκη παίχτη.
rahxephon13
http://www.gazzetta.gr/basketball/article/...tos-o-sanikitze

Χειρουργήθηκε ο σανικατζε και οι πρώτες εκτιμησεις μιλούν για τουλαχιστων 6 μήνες sad.gif πάει η χρονιά δηλαδή, κρίμα γιατί φαινόταν να έχει πολύ καλά στοιχειά και θα βοηθούσε πολύ τον αρη άντε τώρα να βρεις παίχτη τέτοια εποχή.

Ο οκαρο ξέρει κάνεις τι κάνει? έχει πάει στην d-league η τον κρατούν ακόμα οι χιτ? μήπως θα ψηνόταν να ξαναγυρίσει?
pan24
Υπαρχει ο ντραγκισεβιτς,γνωστη λυση ο οποιος παρα το οτι ειχε ακουστει και το καλοκαιρι δεν ξερω αν ταιριαζει στην λεγομενη φιλοσοφια πριφτη αλλα τετοια ωρα τετοια λογια
Υπαρχει στους χιτ ο στεφαν γιανκοβιτς που λογικα θα κοπει ομως ειναι ρισκο τετοια εποχη γιατι δεν εχει καθολου επαγγελματικη εμπειρια και ισως ο αρης χρειαστει να περιμενει μεχρι τα τελη οκτωβριου
Υπαρχει και ο γνωστος οκαρο που επισης πιθανοτατα θα κοπει απο τους χιτ αλλα και αυτος μπορει να αργησει 1-2 εβδομαδες ακομα και μπορει να βρει κατι απο ομαδες ευρωλιγκας ή να διεκδικησει θεση στο nba μεσω της dleague
benchwarmer
Απορώ που είναι ακόμα ελεύθερος ο Ντραγκίσεβιτς, πέρυσι είχε κάνει πολύ καλή χρονιά, 16 πόντους μ.ο. στην Μπούντουτσνοστ. Είναι και κοινοτικός προφανώς, σχεδόν μονόδρομος θαρρώ, και ας μην κάνει 100% στα πλάνα του Πρίφτη....

6 μήνες τουλάχιστον, θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως όλη η χρονιά, και ας προλάβει να επιστρέψει τελικά (μακάρι).
SteelGandalf
1η Περίοδος

Άρης - Τρίκαλα : 25-15

2η Περίοδος (Ημίχρονο)

Άρης - Τρίκαλα : 45-29

3η Περίοδος

Άρης - Τρίκαλα : 65-42

4η Περίοδος (Τελικό Σκορ)

Άρης - Τρίκαλα : 75-65

Key facts of the game



Box Score



QUOTE(www.pressaris.gr - 8/10/2016)
Πρεμιέρα με νίκη (75-65), χωρίς χαμόγελα λόγω Σανικίτζε!

Ο Άρης έπαιξε εξαιρετικό μπάσκετ για 30 λεπτά, χαλάρωσε στην τέταρτη περίοδο, αλλά έφτασε εύκολα στη νίκη με 75-65, όμως κανένα χαμόγελο δεν υπάρχει στα πρόσωπα όλων των μελών της ομάδας από τον τραυματισμό του Βίκτορ Σανικίτζε μόλις 1:33 πριν το φινάλε του αγώνα.


Με εξαιρετικούς τους Τσαϊρέλη και Καββαδά και σταθερά πολύ καλή αμυντική λειτουργία, οι κίτρινοι επέβαλλαν τον ρυθμό τους από το ξεκίνημα. Προηγήθηκαν με 12-5 (6’) και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα έφτασαν στο 18-8 (8’) και το 23-12 με καλάθι και φάουλ του Καββαδά.

Το δεκάλεπτο έκλεισε στο +10 για τον Άρη (25-15) και όταν ανέβασε στροφές και ο Κάμινγκς, η διαφορά αυξήθηκε αισθητά. Δύο σερί τρίποντα, από Ζάρα και Κάμινγκς στο ξεκίνημα διαμόρφωσαν το 31-15, ενώ στο 14’ ο Άρης έφτασε στο +19 (35-16) ικανοποιώντας απόλυτο το κοινό του που βρέθηκε στις κερκίδες.

Τα Τρίκαλα αντέδρασαν και με μείωσαν σε 40-29 λίγο πριν το τελευταίο λεπτό του ημιχρόνο, όμως ο Ξανθόπουλος με 2/2 βολές και ένα “τρελό” τρίποντο στην εκπνοή λίγο πιο μπροστά από το κέντρο έγραψε το 45-29 που ήταν και το αποτέλεσμα του ημιχρόνου.

Ο ρυθμός του Άρη δεν έπεσε καθόλου ούτε στην τρίτη περίοδο. Με τον Μαρμπλ να ξεδιπλώνει στο παρκέ τις δυνατότητές του και να σκοράρει 9 πόντους και την άμυνα να λειτουργεί σχεδόν στο άριστα οι κίτρινοι έφτασαν πολύ εύκολα στο 65-40 (28’) πριν το δεκάλεπτο ολοκληρωθεί στο 65-42.

Τα Τρίκαλα μπήκαν πιο δυνατά στην τελευταία περίοδο και πριν συμπληρωθούν δύο λεπτά αγώνα μείωσαν σε 66-50 με σερί 8-1 αναγκάζοντας τον Πρίφτη να καλέσει τάιμ άουτ. Ο Μπιρούτα με τρίποντο μείωσε κι άλλο (66-53 στο 35’) για τους Τρικαλινούς, αλλά κάπου εκεί ήρθε η αντίδραση του Άρη. Με πρωταγωνιστή τον Κάμινγκς η διαφορά έφτασε στο +17 (70-53 στο 36’) και ουσιαστικά εκεί τελείωσε και η υπόθεση νίκη, αλλά 1.33 πριν το τέλος οι κίτρινοι έχασαν τον Σανικίτζε που χτύπησε στο δεξί γόνατο και αποχώρησε με φορείο από το γήπεδο!

Τα δεκάλεπτα: 25-15, 45-29, 65-42, 75-65.

ΑΡΗΣ: Μαρμπλ 17 (6/6β., 4/7δπ., 1/9τρ., 5ρ.), Τσαϊρέλης 8 (4ρ.), Κάμινγκς 15 (6/6β., 3/5δπ., 1/2τρ., 5ασ.), Μούρτος 2, Μπάκνερ 3 (8ρ.), Ξανθόπουλος 5 (3ασ.), Φλιώνης 3, Ζάρας 8 (4ασ.), Πουλιανίτης, Σίμτσακ, Σανικίτζε 3 (5ρ.), Καββαδάς 11 (3/7β., 4/4δπ.).

ΤΡΙΚΑΛΑ: Μακ Μίλαν 6 (1), Μπιρούτα 8 (1), Τσαγκαράκης 3 (1), Μπάρλοου 16 (3), Βαρυτιμιάδης, Κάφεϊ 9 (1), Λίποβι 11 (2), Καραθανάσης, Καλλές, Καλογιαννίδης, Χόγκτον 12 (8ρ.).


Οποιοδήποτε σχόλιο για τον αγώνα το επισκιάζει ο σοβαρός τραυματισμός του Viktor Sanikidge... Κρίμα πραγματικά για το παιδί, αλλά και για την ομάδα, η οποία θα στερηθεί των πολύτιμων υπηρεσιών του. Ήδη, μετά και το χειρουργείο, αποδεικνύεται πως δεν μπορούμε να τον υπολογίζουμε για το υπόλοιπο της χρονιάς που μόλις ξεκίνησε...

QUOTE(www.pressaris.gr - 9/10/2016)
Χειρουργήθηκε ο Σανικίτζε, νοκ άουτ για έξι μήνες!

Δυστυχώς τα άσχημα νέα επιβεβαιώνονται για τον Βίκτορ Σανικίτζε… Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της ΚΑΕ Άρης, ο Γεωργιανός καλαθοσφαιριστής που υπέστη στην αναμέτρηση με τα Τρίκαλα ρήξη επιγονατίδας, υποβλήθηκε σήμερα το πρωί σε επέμβαση από τον γιατρό της ομάδας και ορθοπεδικό Χειρουργό, Δρ. Νικόλαο Κουκουλιά, στην κλινική «Αγιος Λουκάς».


Όπως αναφέρει η κιτρινόμαυρη ΚΑΕ: «Ο Γεωργιανός φόργουορντ θα μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για τουλάχιστον έξι μήνες. Άπαντες στην ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε. ευχόμαστε στον Viktor Sanikidze περαστικά και να επιστρέψει το δυνατόν συντομότερο στο παρκέ».


Κάτι εξίσου σημαντικό, ευτυχώς από θετικής πλευράς το συγκεκριμένο, είναι η επιστροφή του Νίκου Γκάλη στην σάλα που φέρει το όνομα του!

QUOTE(www.pressaris.gr - 8/10/2016)
Ο Νίκος Γκάλης παρών στην πρεμιέρα του Αυτοκράτορα! (photos)

Μια όμορφη έκπληξη περίμενε την ομάδα του Άρη, καθώς στο γήπεδο βρέθηκε ο Νίκος Γκάλης για να παραμολουθήσει τον αγώνα με τα Τρίκαλα!

Ο κορυφαίος Έλληνας αθλητής μπήκε στο Παλέ συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της ΚΑΕ, Λευτέρη Αρβανίτη, χαιρέτησε τον κόσμο και κέρδισε το ζεστό χειροκρότημα των φιλάθλων που βρίσκονται στο γήπεδο!

Ο Γκάλης ασπάστηκε τον Δημήτρη Πρίφτη και είπε δύο κουβέντες μαζί του πριν κατευθυνθεί στα επίσημα για να παρακολουθήσει τον αγώνα.


Τέλος, είχαμε και την συνέντευξη τύπου μετά τον αγώνα:

QUOTE(www.arisbc.gr - 8/10/2016)
Δ.Πρίφτης:

«Θα διαχειριστούμε τον τραυματισμό του Sanikidze»
(vid)

Στον τραυματισμό του Viktor Sanikidze, αλλά και στην επίσκεψη του θρύλου του Ελληνικού μπάσκετ, Νίκου Γκάλη, στάθηκε στις δηλώσεις του στην συνέντευξη Τύπου ο προπονητής του ΑΡΗ, Δημήτρης Πρίφτης:

«Το παιχνίδι είχε δύο όψεις. Το πρώτο ημίχρονο ήταν πολύ καλό και αμυντικά και επιθετικά. Ήμασταν πολύ παραγωγικοί. Είχαμε ενέργεια. Στο δεύτερο ημίχρονο δεν ήμασταν σοβαροί. Το χαρακτηριστικό ήταν τα πολλά χαμένα ριμπάουντ και πολλά λάθη. Είναι βέβαιο ότι αυτά τα δύο πρέπει να τα διορθώσουμε. Είναι δεδομένο ότι χρειαζόμαστε πολλή δουλειά. Κρατάμε τη νίκη. Πολλές φορές ενστικτωδώς υποτιμάς την συνέχεια του παιχνιδιού όταν έχεις χτίσει μια μεγάλη διαφορά. Και εκεί είναι το ζητούμενο για εμάς, ότι πρέπει αυτή την σταθερότητα και αυτή την σοβαρότητα να την διατηρούμε σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού.

Αυτή την στιγμή καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε ένα σοβαρό τραυματισμό. Αυτά είναι μέσα στο πρόγραμμα δυστυχώς. Θα το διαχειριστούμε ανάλογα και θα συνεχίζουμε την προσπάθειά μας. Όταν ένας παίκτης φεύγει με το φορείο είναι κάτι σημαντικό. Δεν έχω κάτι στο μυαλό μου αυτή την στιγμή. Ζω αυτό που έχει συμβεί και φυσικά θα πρέπει να το διαχειριστούμε ως ομάδα. Ας περιμένουμε πρώτα να δούμε τι έχει ακριβώς. Νομίζω πως είναι περιττό να πούμε πως έχει κάτι σοβαρό. Απλώς δεν ξέρουμε σε τι έκταση θα είναι αυτό το σοβαρό.

Είναι πολύ θετικό το ότι ήταν σήμερα εδώ ο Νίκος Γκάλης. Για εμένα προσωπικά όταν τον είδα να μπαίνει στο γήπεδο ήταν πολύ μεγάλη έκπληξη και ήταν πολύ θετικό και για την ψυχολογία μας και τον θέλουμε κοντά μας. Εκφράζοντας όλους θέλουμε πολύ να τον ξαναδούμε σε κάποιο παιχνίδι ή και σε περισσότερα ματς. Μου ευχήθηκε καλή χρονιά και καλή δύναμη.

Ο Jenkins δεν έχει κάτι σοβαρό. Πιστεύω πως από βδομάδα θα είναι μαζί μας στην προπόνηση. Έκανε χθες μαγνητική και ήταν καθαρή».

Θοδωρής Ζάρας:

«Να ευχηθώ καλή χρονιά και καλή σεζόν. Εύχομαι ο Σάνι να επιστρέψει γρήγορα γερός. Όσον αφορά στο ματς ξεκινήσαμε θετικά το πρωτάθλημα. Θα σταθώ στο σε τι χρειαζόμαστε βελτίωση... Από την στατιστική που είδα, κάποια επιθετικά ριμπάουντ ίσως να τα γλιτώναμε. Και κάποια εύκολα λάθη που κάναμε σήμερα, αλλά και στο προηγούμενο ματς και δώσαμε εύκολα καλάθια στον αντίπαλο».

Γιάννης Καστρίτης (προπονητής Τρικάλων):

«Καλή χρονιά και καλή σεζόν σε όλες τις ομάδες και πάνω από όλα υγεία για όλους τους αθλητές. Δυστυχώς αυτή την στιγμή μας στενοχωρεί και μας ανησυχεί και εμάς ο τραυματισμός του Sanikidze και θέλουμε ως ομάδα να ευχηθούμε περαστικά, να μην είναι σοβαρό και πολύ γρήγορα να επανέλθει στις αγωνιστικές του υποχρεώσεις.
Σε ό,τι έχει να κάνει με το παιχνίδι, ο ΑΡΗΣ επέβαλλε από το ξεκίνημα ξεκάθαρα τον ρυθμό του και στην άμυνα και στην επίθεση. Είναι δικαιότατα νικητής. Το σημαντικό για την δική μας ομάδα και αυτό που θέλαμε ήταν να δούμε κάποια πράγματα σε εφαρμογή στο παρκέ. Κάποια από αυτά μας άρεσαν. Είδαμε πολύ περισσότερα σε πράγματα που χρήζουν βελτίωσης και σε αυτόν τον άξονα θα κινηθούμε δουλεύοντας σκληρά όλες τις επόμενες εβδομάδες, προκειμένου να φτάσουμε στον απαιτούμενο βαθμό ομοιογένειας, ώστε να πετύχουμε τον στόχο μας στο πρωτάθλημα».

Γιάννης Καραθανάσης (παίκτης Τρικάλων):

«Αυτή την εβδομάδα δουλέψαμε πολύ στις λεπτομέρειες ώστε να μπορέσουμε να πετύχουμε τον στόχο μας, να φανούμε ανταγωνιστικοί. Ξέραμε με ποια ομάδα παίζουμε και τι μπορούμε να περιμένουμε. Είναι μια ομάδα που παίζει πολύ καλό μπάσκετ τα τελευταία τρία τέσσερα χρόνια. Προσπαθήσαμε από το πρώτο δεκάλεπτο να είμαστε ανταγωνιστικοί. Πάνω από όλα προσπαθήσαμε στην άμυνα. Είχαμε κάποια σκαμπανεβάσματα, αλλά πιστεύω πως αυτό συνέβη επειδή είμαστε νέα ομάδα. Ουσιαστικά το ρόστερ διαμορφώθηκε την τελευταία εβδομάδα, οπότε έχουμε πολύ δρόμο ακόμη μπροστά μας. Κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι με την Πάτρα στην έδρα μας. Είναι πολύ σημαντικό».

ΑΡΗΣ - ΤΡΙΚΑΛΑ BC ARIES Live η συνέντευξη τύπου
SteelGandalf
Μόλις δημιουργήθηκε, στο υποφόρουμ του Ρεθύμνου, αναφορά σχετικά με την 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος κόντρα στην ομάδα μας.

Για περισσότερα καθώς και για οποιαδήποτε σχόλια σχετικά με την σημερινή αναμέτρηση, μπορείτε να απευθυνθείτε στον παρακάτω σύνδεσμο:

2η Αγωνιστική Πρωταθλήματος

Ρέθυμνο - Άρης
boreios
Το να χάνεις ειναι μεσα στο παιχνίδι ......το να ειναι παρουσιάζεις τραγική εικόνα ειναι απογοητευτικό ......μια μόνο παρατήρηση.. 0 ασίστ το βασικό πλέι μέικερ και τραγική καθοδήγηση της ομάδας ......
tuareg
τραγικος πριφτης σημερα.....εκεινος το εχασε
SteelGandalf
Δεν μπορώ να εξηγήσω αυτό που συνέβαινε κατά την διάρκεια του αγώνα. Βλέπω κάποια στιγμή να έχει ξεφύγει εντελώς ο ρυθμός του παιχνιδιού με τα λάθη να διαδέχονται το ένα το άλλο και από τις δύο πλευρές. Φωνάζω, ρε Δημήτρη πάρε ένα time-out και ηρέμησε την κατάσταση...

Οι παίχτες μας έπαιζαν σαν υπνωτισμένοι. Πάσες; Στο πουθενά. Σουτ; Στα γκρέμια. Ομαδικότητα; Εδώ γελάμε. Πραγματικά είχα πολύ καιρό να παρακολουθήσω τέτοιο σκορποχώρι. Από την πρώτη στιγμή που είδα τον Cummings να αγωνίζεται, αυτό ακριβώς φοβόμουν. Τον έβλεπα, ακόμη και στους αγώνες που κερδίσαμε, να μην λειτουργεί όπως οφείλει ο "εγκέφαλος" μιας ομάδας. Αυτός που υποτίθεται πως θα μας αναβάθμιζε σε σύγκριση με τον περσινό βασικό μας άσο (Waters), που για να πούμε και του στραβού το δίκιο, μπροστά σε αυτόν έμοιαζε με παίχτη 3 κλάσεις καλύτερο. Που με υπομονή, με ηρεμία, με σωστή καθοδήγηση, με ταχύτητα -όπου χρειάζεται και όχι με βιασύνη και απερίσκεπτες ενέργειες-, θα έδινε τον ρυθμό στην ομάδα σε κάθε παιχνίδι. Δεν ξέρω τι θα συμβεί μετά το σημερινό κάζο, ούτε θέλω να εστιάσω μονάχα σε έναν παίχτη. Άλλωστε σήμερα όλοι υστέρησαν οικτρά με μοναδική φωτεινή εξαίρεση τον Βασίλη Καββαδά και ως έναν βαθμό στον άλλον Βασίλη, τον Ξανθόπουλο, όμως μόνο οργανωτικά.

Ελπίζω πως το ηλεκτροσόκ θα είναι τέτοιο που θα τους κάνει όλους να αναθεωρήσουν και να μιλήσουν την γλώσσα της αλήθειας. Πιο πολύ όμως περιμένω από τον κόουτς Πρίφτη να μην επιτρέψει να ξανασυμβεί τέτοια εμφάνιση. Εκείνος πρέπει να αναλάβει τα ηνία των αποδυτηρίων, γιατί κάπου έχω την αίσθηση πως το έχει χάσει. Δεν ξέρω, δεν είμαι σίγουρος για το τι συμβαίνει και δεν θέλω σε καμία περίπτωση να τον αδικήσω. Μπορώ να γράψω πολλά, αλλά σημασία δεν έχει τι θα πούμε εμείς, αλλά τι θα πράξουν οι πρωταγωνιστές.

Ελπίζω πως σήμερα παρακολουθήσαμε μια κάκιστη παρένθεση (και δεν αναφέρομαι στην ήττα), γιατί αυτό, αν μη τι άλλο, δεν ήταν μπάσκετ...
sinkazama82
Είναι μια φράση που έχει πει ο Μεσίνα και αναφέρει συχνά και ο Hoopfellas. «Στις μέρες μας είναι πολύ πιο σημαντικό το πώς δημιουργείς (στελεχώνεις ) μια ομάδα από το πώς κοουτσάρεις την ομάδα. Αν κάνεις λάθη στη στελέχωση, θα σου κοστίσουν.

Νομίζω πως αυτό ακριβώς πληρώνει η ομάδα προς το παρόν. Ασχέτως αν ατομικά είναι καλοί, δεν μοιάζουν να έχουν χημεία. Ιδιαίτερα μετά τον τραυματισμό του Σανικίτζε, δεν υπάρχει στην ομάδα πραγματικά καλός ριμπάουντερ ενώ δεν φαίνεται να υπάρχει και κάποιος που να μπορεί να σκοράρει με διείσδυση. Θεωρητικά τον ρόλο αυτό θα τον είχε ο Μαρμπλ, αλλά προς το παρόν τίποτα.

Ο Πρίφτης δήλωσε πως οι ξένοι μας είναι άπειροι. Ρωτάω λοιπόν. Γιατί πήραμε άπειρους ενώ είχαμε αυξημένο μπάτζετ που προφανώς πήγε όλο εκεί; Ιδιαίτερα όταν γνωρίζεις πως η Α1 είναι περίεργο πρωτάθλημα (σκληρό και πολύ τακτική) που δεν είναι εύκολο, ειδικά για τους Αμερικάνους να προσαρμοστούν;

Λογικά ο Πρίφτης κάποια στιγμή θα τους στρώσει. Το θέμα είναι πότε θα γίνει αυτό και τι θα χαθεί μέχρι τότε. Και επιπλέον, ας μην ξεχνάμε πως κι ο Πρίφτης άπειρος είναι, μιας και τέτοιο μπάτζετ και ανάλογες απαιτήσεις δεν ξαναείχε στην καριέρα του. Πιστεύω πως η φετινή χρονιά είναι ένα τεστ και για αυτόν, για τον αν μπορεί να πάει την ομάδα ένα επίπεδο πιο πάνω. Γιατί οικονομικά, όπως και να το δει κανείς είμαστε πλέον ένα σκαλί πιο πάνω έχοντας το τέταρτο μεγαλύτερο μπάτζετ της κατηγορίας.
tyrone hill
Παρακολουθώντας τα φιλικά που δώσαμε αλλά και τα 3 επίσημα έχουν βγει κάποια πρώιμα συμπεράσματα.Σίγουρα δεν μπορείς να σχηματίσεις ολοκληρωμένη εικόνα αλλά πιστεύω ότι 2-3 πραγματάκια μπορείς να συμπεράνεις για την ομάδα,τον τρόπο παιχνιδιού και την 4άδα των Αμερικάνων.

Δυστυχώς μέχρι τώρα η ομάδα δεν μου αρέσει και δεν με γεμίζει καθόλου με σιγουριά.Μπορεί να κερδίσαμε με 36 την Κύμη ή να κερδίσαμε άνετα τα Τρίκαλα στην πρεμιέρα αλλά ακόμα και σε αυτά τα ματς η ομάδα είχε διαστήματα που ήταν πολύ κακή.Αποκορύφωμα το χθεσινό που προσπαθήσαμε να παίξουμε διαγωνισμό τριπόντων και η επίθεση ήταν βασισμένη στο αλλάζω 2-3 πάσες και όποιος βρεθεί σε καλύτερη θέση σουτάρει.Συγνώμη αλλά αυτή δεν είναι ομάδα Πρίφτη.Κρίνοντας από τις ομάδες που παρουσιάζει ο Πρίφτης τα τελευταία 2 χρόνια.

Φυσικά και έχει τεράστιο μερίδιο ευθύνης και ο Πρίφτης για το χθεσινό.Δεν μπορεί να βλέπεις ότι δεν σου βγαίνει το παιχνίδι με τα μακρινά σουτ και να επιμένεις σε όλο το παιχνίδι.Δεν έχει σημασία αν τα σουτ ήταν ελεύθερα ή μαρκαρισμένα.Όταν βλέπεις ότι δεν μπαίνουν πρέπει να αναζητήσεις άλλες λύσεις.Αυτό δεν το έκανε ποτέ ο Πρίφτης και μοιραία ξεφτιλιστήκαμε από μία ομάδα που έχει το 1/5 του μπάτζετ μας και αν...

Πάμε και στην 4άδα των ξένων.Σίγουρα είναι πολύ πρώιμο να πούμε ότι ο τάδε δεν μπορεί και ο δείνα είναι για αλλαγή.Πιστεύω μία πίστωση χρόνου πρέπει να δοθεί,τουλάχιστον ένα δίμηνο.Προσωπικά δεν με έπεισε κανένας από τους 4 που αποκτήσαμε.Αν θέλω να είμαι λίγο πιο επιεικής θα έλεγα ότι ο Τζένκινς είναι αυτός που ξεχωρίζει.Αλλά δυστυχώς και αυτός ήταν πολύ άτυχος με τον τραυματισμό του που τον πήγε πολύ πίσω και έχασε τον καλό ρυθμό που είχε αποκτήσει.Οι άλλοι τρεις έχουν πάρα πολλά θέματα να λύσουν και ιδίως η βασική δυάδα του pnr Μπάκνερ και Κάμινγκς.Θα περιμένουμε λοιπόν και βλέποντας και κάνοντας.Δυστυχώς τα πράγματα δεν είναι ενθαρρυντικά και θα πρέπει να υπάρξει μεγάλη βελτίωση σε όλους τους τομείς για να αλλάξει αυτό που βλέπουμε σε όσα ματς δώσαμε.
Timemaster
QUOTE(sinkazama82 @ Oct 16 2016, 00:17 ) *
Είναι μια φράση που έχει πει ο Μεσίνα και αναφέρει συχνά και ο Hoopfellas. «Στις μέρες μας είναι πολύ πιο σημαντικό το πώς δημιουργείς (στελεχώνεις ) μια ομάδα από το πώς κοουτσάρεις την ομάδα. Αν κάνεις λάθη στη στελέχωση, θα σου κοστίσουν.

Νομίζω πως αυτό ακριβώς πληρώνει η ομάδα προς το παρόν. Ασχέτως αν ατομικά είναι καλοί, δεν μοιάζουν να έχουν χημεία. Ιδιαίτερα μετά τον τραυματισμό του Σανικίτζε, δεν υπάρχει στην ομάδα πραγματικά καλός ριμπάουντερ ενώ δεν φαίνεται να υπάρχει και κάποιος που να μπορεί να σκοράρει με διείσδυση. Θεωρητικά τον ρόλο αυτό θα τον είχε ο Μαρμπλ, αλλά προς το παρόν τίποτα.

Ο Πρίφτης δήλωσε πως οι ξένοι μας είναι άπειροι. Ρωτάω λοιπόν. Γιατί πήραμε άπειρους ενώ είχαμε αυξημένο μπάτζετ που προφανώς πήγε όλο εκεί; Ιδιαίτερα όταν γνωρίζεις πως η Α1 είναι περίεργο πρωτάθλημα (σκληρό και πολύ τακτική) που δεν είναι εύκολο, ειδικά για τους Αμερικάνους να προσαρμοστούν;

Λογικά ο Πρίφτης κάποια στιγμή θα τους στρώσει. Το θέμα είναι πότε θα γίνει αυτό και τι θα χαθεί μέχρι τότε. Και επιπλέον, ας μην ξεχνάμε πως κι ο Πρίφτης άπειρος είναι, μιας και τέτοιο μπάτζετ και ανάλογες απαιτήσεις δεν ξαναείχε στην καριέρα του. Πιστεύω πως η φετινή χρονιά είναι ένα τεστ και για αυτόν, για τον αν μπορεί να πάει την ομάδα ένα επίπεδο πιο πάνω. Γιατί οικονομικά, όπως και να το δει κανείς είμαστε πλέον ένα σκαλί πιο πάνω έχοντας το τέταρτο μεγαλύτερο μπάτζετ της κατηγορίας.



Καταρχάς θα ήθελα να σε ρωτήσω γιατί γράφεις στο πρώτο πρόσωπο;
Είσαι φίλαθλος ή οπαδός του Άρη;

Καταρχάς στις επιλογές Πρίφτη βλέπω τα τελευταία χρόνια ένα μοντέλο που χρησιμοποιεί με συγκεκριμένες αδυναμίες αλλά και με συγκεκριμένα θετικά.
Προσπαθεί να συνδυάσει παίχτες με Ευρωπαική εμπειρία ώστε να έχει ένα κορμό και να προσθέσει 2 ακόμα Αμερικανούς που δεν έχουν έρθει στην Ευρώπη.
Φέτος είχαμε τον Τζένκινς τον Μπάκνερ και τον Σανικίτζε με Ευρωπαική εμπειρία και τον Μαρμπλ με τον Κάμμινγκ χωρίς.
Με αυτό τον τρόπο κρατάει χαμηλό το μπάτζετ έχοντας στην ομάδα δύο παίχτες που άμα του βγούνε θα αξίζουν 5 φορές παραπάνω λεφτά στο τέλος της χρονιάς. Κάτι που το είδαμε πέρσυ με ΜακΝιλ και με Ουάιτ.

Αν γυρίσουμε τον χρόνο πίσω θα δούμε πως και πέρσι η ομάδα άργησε να δέσει και στην αρχή της χρονιάς έκανε "εκτός προγράμματος" ήττα και μάλιστα με ανατροπή όπως τώρα. Φέτος τα πράγματα θα είναι χειρότερα και είμαστε 1 μήνα πίσω στην προετημασία για τους εξής παράγοντες:

α. Ο Βασικός παίχτης που θα έδενε την ομάδα με το πολυδιάστατο παιχνίδι του ήρθε αργά στην προετημασία λόγο αγώνων με την εθνική και αμέσως τραυματίστικε χάνοντας όλη τη χρονιά.
β. Ο παίχτης που τον αντικατέστησε είναι διαφορετικών χαρακτιριστικών και λιγότερο παίχτης ομάδος.
γ. Ο βασικός σέντερ της ομάδος είναι καταπονισμένος μιας και όλο το καλοκαίρι έπαιζε σε πρωτάθλημα.
δ. Ο βασικός σκόρερ της ομάδος έχει τραυματισμούς και ουσιαστικά είναι εκτός ρυθμού.
ε. Φέτος ο βασικός άσσος μας είναι εκτός Ευρωπαικής εμπειρίας κάτι που κάνει πιο δύσκολο το δέσιμο της ομάδος.

Σε μερικά από αυτά φταίει ο Πρίφτης-επιτελείο-διοίκηση για τις επιλογές του Καλοκαιριού σε κάποια άλλα όχι.
Η ουσία όμως είναι ότι η ομάδα αυτή την στιγμή θέλει χρόνο.

Ο Μπακνερ από δυναμήτης και εκρικτικός παίχτης δε μπορεί μέσα σε ένα μήνα να έχει γίνει ποιο αργός από τον Σίμτσακ.
Δε μπορεί ο Μαρμπλ από παίχτη που θέλει ΝΒΑ να μη μπορεί να βάλει ένα πόντο ενάντια στο Ρέθυμνο.
Δε μπορεί ο Κάμινγκ να μη μπορεί να δώσει μια ασίστ.

Αυτό που είδα εγώ από τα στιγμιότυπα της νοβα και όλα τα προηγούμενα παιχνίδια μας είναι ότι το πρόβλημα της ομάδος είναι το δέσιμο. Ο Μαρμπλ είναι εκτός συστήματος σε άμυνα και επίθεση. Μονίμως σε λάθος θέση και μονίμως χαμένος.
Ο Καμινγκ και ο Τζενκινς δεν μπορούνε να συνεννοηθούν και να στίσουν επιθέσεις , ούτε και να τρέξουν σωστά στο τρανζίσιον.
Ενώ ο Μπάκνερ είναι πιασμένος.

Όλα αυτά θέλουν χρόνο. Και χρόνο έχουμε. το πρωτάθλημα και η Ευρώπη κρίνονται μετά από το Δεκέμβρη και ως τότε το να κάνουμε 3-4 ήττες εκτός προγράμματος δεν είναι πρόβλημα. Ενώ τον Γενάρη θα μπορούμε να πάρουμε και ένα καλό Αμερικανό ακόμα.

Τώρα όσο αναφορά τη σύγκριση του περσινού ρόστερ με το φετινό να θυμίσω πως στην αρχή της χρονιάς και όχι μόνο ο Μακνίλ πετούσε το ένα τούβλο πίσω από το άλλο , ο Ουάιτ έκανε 4 φάουλ σε 6 λεπτά συμμετοχής , ο Χάγκινς ήταν εξαφανισμένος σε άμυνα και επίθεση και ο Ουότερς έχανε την μπάλα στο κατέβασμα και δε μπορούσε να παίξει ένα πικ εν ρολ σωστό.
Συν ότι αν κρατούσαμε τους περσινούς Αμερικανούς μας θα είχαμε πιο ακριβό ρόστερ από το φετινό (των Αμερικανών) με καμία προοπτική βελτίωσης μιας και όπως φαίνεται οι 3 από τους 4 είχαν πιάσει ταβάνι.

rolleyes.gif

QUOTE(tyrone hill @ Oct 16 2016, 11:26 ) *
Παρακολουθώντας τα φιλικά που δώσαμε αλλά και τα 3 επίσημα έχουν βγει κάποια πρώιμα συμπεράσματα.Σίγουρα δεν μπορείς να σχηματίσεις ολοκληρωμένη εικόνα αλλά πιστεύω ότι 2-3 πραγματάκια μπορείς να συμπεράνεις για την ομάδα,τον τρόπο παιχνιδιού και την 4άδα των Αμερικάνων.

Δυστυχώς μέχρι τώρα η ομάδα δεν μου αρέσει και δεν με γεμίζει καθόλου με σιγουριά.Μπορεί να κερδίσαμε με 36 την Κύμη ή να κερδίσαμε άνετα τα Τρίκαλα στην πρεμιέρα αλλά ακόμα και σε αυτά τα ματς η ομάδα είχε διαστήματα που ήταν πολύ κακή.Αποκορύφωμα το χθεσινό που προσπαθήσαμε να παίξουμε διαγωνισμό τριπόντων και η επίθεση ήταν βασισμένη στο αλλάζω 2-3 πάσες και όποιος βρεθεί σε καλύτερη θέση σουτάρει.Συγνώμη αλλά αυτή δεν είναι ομάδα Πρίφτη.Κρίνοντας από τις ομάδες που παρουσιάζει ο Πρίφτης τα τελευταία 2 χρόνια.

Φυσικά και έχει τεράστιο μερίδιο ευθύνης και ο Πρίφτης για το χθεσινό.Δεν μπορεί να βλέπεις ότι δεν σου βγαίνει το παιχνίδι με τα μακρινά σουτ και να επιμένεις σε όλο το παιχνίδι.Δεν έχει σημασία αν τα σουτ ήταν ελεύθερα ή μαρκαρισμένα.Όταν βλέπεις ότι δεν μπαίνουν πρέπει να αναζητήσεις άλλες λύσεις.Αυτό δεν το έκανε ποτέ ο Πρίφτης και μοιραία ξεφτιλιστήκαμε από μία ομάδα που έχει το 1/5 του μπάτζετ μας και αν...

Πάμε και στην 4άδα των ξένων.Σίγουρα είναι πολύ πρώιμο να πούμε ότι ο τάδε δεν μπορεί και ο δείνα είναι για αλλαγή.Πιστεύω μία πίστωση χρόνου πρέπει να δοθεί,τουλάχιστον ένα δίμηνο.Προσωπικά δεν με έπεισε κανένας από τους 4 που αποκτήσαμε.Αν θέλω να είμαι λίγο πιο επιεικής θα έλεγα ότι ο Τζένκινς είναι αυτός που ξεχωρίζει.Αλλά δυστυχώς και αυτός ήταν πολύ άτυχος με τον τραυματισμό του που τον πήγε πολύ πίσω και έχασε τον καλό ρυθμό που είχε αποκτήσει.Οι άλλοι τρεις έχουν πάρα πολλά θέματα να λύσουν και ιδίως η βασική δυάδα του pnr Μπάκνερ και Κάμινγκς.Θα περιμένουμε λοιπόν και βλέποντας και κάνοντας.Δυστυχώς τα πράγματα δεν είναι ενθαρρυντικά και θα πρέπει να υπάρξει μεγάλη βελτίωση σε όλους τους τομείς για να αλλάξει αυτό που βλέπουμε σε όσα ματς δώσαμε.


Θα ήθελα να διαφωνήσω με τον Πρίφτη για τη διαχήρηση του παιχνιδιού. Κάθε φορά που έμπαινε ο Ξανθόπουλος προσπαθούσε να ταΐσει τους σέντερ. Αυτό πρέπει να ήταν οδηγία του Πρίφτη μιας και ο άσσος μας είναι παίχτης προπονητή. Ο Κάμινγκ από την άλλη φαινόταν να προσπαθεί να δώσει τη μπάλα στο καλάθι αλλά δε μπορούσε οπότε πηγαίναμε στα τρίποντα.
Το ίδιο γινόταν με τον Καββαδά και τον Μπάκνερ. Ο πρώτος ήξερε να βάλει το σώμα του και να πάρει την μπάλα κοντά στο καλάθι ενώ ο δεύτερος ήταν χαμένος όχι μόνο στο να πάρει την μπάλα αλλά και στο απλό πικ εν ρολ που υποτίθεται ξέρει να παίζει. Το πρόβλημα είναι πως ο Καββαδάς έπαιζε πολύ ξύλο (όσες φορές τον έδειξε) είχε 2 αντιπάλους πάνω του με μόνιμη επαφή αντιπάλου στα χέρια και την πλάτη του οπότε όταν έμενε πάνω από 5 λεπτά κουραζόταν και δεν είχε δύναμη να κάνει σωστή δουλειά σε άμυνα και επίθεση.

rolleyes.gif

Υ.Γ. Για την διαχείριση του και το πλαν μπι θα έλεγα μόνο ότι η ομάδα θα έπρεπε να έχει ένα σύστημα για σουτ από μέση απόσταση όπως πέρσι με Ουότερς αλλά κ πέρσι αυτό το είδαμε μετά από τα μέσα της χρονιάς.
SteelGandalf
Α ρε Κωνσταντίνε, εύστοχος όπως πάντα στα σχόλια σου!

Σίγουρα έχουν γίνει κάποια λάθη στην στελέχωση, όμως είμαστε και άτυχοι, με παίχτες που ήρθαν με καθυστέρηση, πρόεκυψαν και οι τραυματισμοί και ήρθε να δέσει το γλυκό...

Νομίζω πως με την πάροδο του χρόνου θα δούμε διαφορετικά πράγματα. Το ζήτημα για εμένα είναι να διατηρηθεί το καλό κλίμα και η ηρεμία στις τάξεις της ομάδας, κάτι για το οποίο στηρίζω πολλά σε Πρίφτη-Σίμτσακ!
tyrone hill
Φίλε timemaster η ταπεινή μου άποψη είναι ότι ο Μπάκνερ έχει να λύσει πολλά θέματα για να θεωρήσουμε ότι είναι ο βασικός μας σέντερ και ο παίκτης που θα βασιστούμε για να προστατέψει τη ρακέτα μας.Θεωρώ ότι είναι πολύ πίσω σε επίπεδο τακτικής και κατανόησης του τι συμβαίνει στον αγώνα.Πολύ σωστά έγραψε ο Βλαχόπουλος στο gazzeta ότι όποτε είχαμε μέσα Μπάκνερ και Μάρμπλ ο Κωνσταντινίδης τους ''σημάδευε'' συνεχώς στην επίθεση του Ρεθύμνου.Για εμένα έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση ο βασικός πλέον είναι ο Καββαδάς και πρέπει να προσπαθήσουμε να τον κάνουμε επιθετικό υπερόπλο για να μακιγιάρουμε τις αδυναμίες που έχουμε στην επίθεση.Τουλάχιστον μέχρι να βρει τον εαυτό του ο Τζένκινς και να προσαρμοστεί πλήρως ο Ντραγκίσεβιτς.

Συμφωνώ με το σχόλιο σου για το σουτ μέση απόστασης.Επίσης ίσως θα έπρεπε ο Πρίφτης να δοκιμάσει να παίξει στο χαμηλό ποστ και με τα 2 PF που το έχουν αυτό το παιχνίδι.Χθες πάντως από το 16-29 και μετά ήταν σαν να εξαφανίστηκε η ομάδα όλη και να έμεινε μόνο ο Καββαδάς να προσπαθεί.Κάναμε ένα καλό τρίλεπτο στο δεύτερο ημίχρονο εκεί που προηγηθήκαμε με 8 πόντους αλλά πάλι αρχίσαμε τα τρίποντα και εκεί έγινε η τελική αντεπίθεση του Ρεθύμνου που τελικά του έδωσε τη νίκη.

Το συμπέρασμα είναι ότι χρειάζεται πάρα πολύ δουλειά από Πρίφτη και παίκτες,πάρα πολύ υπομονή από εμάς τους οπαδούς και τέλος να χαμηλώσουμε λίγο τον πήχη των προσδοκιών μας.Ίσως μετά από το χρονικό διάστημα που αναφέρω να χρειαστεί και κάποια αλλαγή παίκτη.
tuareg
δεν υπαρχει συστημα για σουτ απο μεση αποσταση στο συγχρονο μπασκετ.
Η θα πας μεσα,η θα σουταρεις τριποντο.
Τα σουτ απο μεση αποσταση βγαινουν μετα απο πικ ν ρολ και αν ο κοντος εχει τη συγκεκριμενη ικανοτητα.
Το προβλημα εχθες δεν ειναι η αστοχια,ειναι η εμμονη στο τριποντο και 8/33 να ειχαμε και να ειχαμε κερδισει παλι λαθος θα χαμε παιξει.
Δε φταιει κανενας μαρμπλ-μπακνερ-τζενκινς-καμμινγκς οταν ο προπονητης αφησε το παιχνιδι να του φυγει απο τα χερια.
Υπαρχει μια συνταγη που σε βαζει οδηγο (καββαδας) και ως δια μαγειας ,για καποιο ακατανοητο λογο την εγκαταλειπεις.
Εχεις αλλους δυο που μπορουν ειτε να ποσταρουν (ντραγκι,τσαιρ) ,ειτε να παιξουν απο εξω προς τα μεσα τους ακροβολιζεις κι αυτους και στο τελος λες δε προσπαθησαμε στην αμυνα,σιγα με τους γουοριορς που επαιζες.
Στη τελικη 69 εφαγες,αν δε μπορεις να βαλεις 70 σ αυτο το ρεθυμνο που απλα σε περιμενε κανοντας προσευχη να μη μπουν τα τριποντα τοτε δικαια εχασες.
Η ομαδα δεν εχει κανει ποτε ολοκληρη μαζι προπονησεις,μολις δεσαμε λιγο ηρθαμε ο τραυματισμος του Σανι,τωρα ξανα μανα αλλη προσεγγιση....
Εχθες ηταν ολοι κακοι με πρωτο το Πριφτη,αλλα αλλο αυτο κι αλλο η παραφιλολογια περι λαθος επιλογων.Το ντουραντ,το το λεμπρον,το καρυ, μαζι να βαλεις αν εχουν 3/33 και δεν αλλαξουν προσεγγιση στο παιχνιδι τους δε κερδιζουν ουτε την ανω πετρομαγουλα.
Timemaster
QUOTE(tyrone hill @ Oct 16 2016, 11:55 ) *
Φίλε timemaster η ταπεινή μου άποψη είναι ότι ο Μπάκνερ έχει να λύσει πολλά θέματα για να θεωρήσουμε ότι είναι ο βασικός μας σέντερ και ο παίκτης που θα βασιστούμε για να προστατέψει τη ρακέτα μας.Θεωρώ ότι είναι πολύ πίσω σε επίπεδο τακτικής και κατανόησης του τι συμβαίνει στον αγώνα.Πολύ σωστά έγραψε ο Βλαχόπουλος στο gazzeta ότι όποτε είχαμε μέσα Μπάκνερ και Μάρμπλ ο Κωνσταντινίδης τους ''σημάδευε'' συνεχώς στην επίθεση του Ρεθύμνου.Για εμένα έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση ο βασικός πλέον είναι ο Καββαδάς και πρέπει να προσπαθήσουμε να τον κάνουμε επιθετικό υπερόπλο για να μακιγιάρουμε τις αδυναμίες που έχουμε στην επίθεση.Τουλάχιστον μέχρι να βρει τον εαυτό του ο Τζένκινς και να προσαρμοστεί πλήρως ο Ντραγκίσεβιτς.

Συμφωνώ με το σχόλιο σου για το σουτ μέση απόστασης.Επίσης ίσως θα έπρεπε ο Πρίφτης να δοκιμάσει να παίξει στο χαμηλό ποστ και με τα 2 PF που το έχουν αυτό το παιχνίδι.Χθες πάντως από το 16-29 και μετά ήταν σαν να εξαφανίστηκε η ομάδα όλη και να έμεινε μόνο ο Καββαδάς να προσπαθεί.Κάναμε ένα καλό τρίλεπτο στο δεύτερο ημίχρονο εκεί που προηγηθήκαμε με 8 πόντους αλλά πάλι αρχίσαμε τα τρίποντα και εκεί έγινε η τελική αντεπίθεση του Ρεθύμνου που τελικά του έδωσε τη νίκη.

Το συμπέρασμα είναι ότι χρειάζεται πάρα πολύ δουλειά από Πρίφτη και παίκτες,πάρα πολύ υπομονή από εμάς τους οπαδούς και τέλος να χαμηλώσουμε λίγο τον πήχη των προσδοκιών μας.Ίσως μετά από το χρονικό διάστημα που αναφέρω να χρειαστεί και κάποια αλλαγή παίκτη.


Από άποψη τακτικής είναι πίσω αλλά το πρόβλημα δεν είναι αυτό.
Ελπίζαμε να είχαμε έναν παίχτη πάνω από τη στεφάνη που θα έκοβε και θα έτρεχε . Τον πήραμε για αθλητικά προσόντα και αυτό είναι που μας στοιχίζει.

Το σύστημα που λες θα ήταν δύσκολο να το ακολουθήσουμε μιας και οι περιφερειακοί μας τα έσπαγαν από έξω , οι σεντερ μας δεν εχουν σουτάκι από μέση απόσταση για να τραβήξουν ψηλό μαζί τους και ουσιαστικά θα έπαιζε το τεσσάρι μας ενάντια στους δύο ψηλούς του Ρεθύμνου. Ο Τσαιρέλης τον είδα να το κάνει στα στιγμιότυπα και έβγαλε αμέσως την μπάλα έξω για τρίποντο.
SteelGandalf
QUOTE(Timemaster @ Oct 16 2016, 12:12 ) *
Από άποψη τακτικής είναι πίσω αλλά το πρόβλημα δεν είναι αυτό.
Ελπίζαμε να είχαμε έναν παίχτη πάνω από τη στεφάνη που θα έκοβε και θα έτρεχε. Τον πήραμε για αθλητικά προσόντα και αυτό είναι που μας στοιχίζει.


Αυτό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα. Διότι μέχρι στιγμής είναι άφαντος, κατά κανόνα, είτε αμυντικά, είτε και επιθετικά. Βέβαια, για να πούμε και του στραβού το δίκιο, θα πρέπει να τροφοδοτείται και την κατάλληλη στιγμή, οπότε δεν θεωρώ πως έχει το αποκλειστικό μερίδιο ευθύνης.

Το τι ακριβώς συμβαίνει, μόνο με εικασίες μπορούμε να το υποθέτουμε.
tyrone hill
Aν πόσταραν ο Τσαιρέλης με τον Ντραγκίσεβιτς και ερχόταν βοήθεια τότε θα υπήρχε ελεύθερος παίκτης.Εκεί εκμεταλλεύεσαι το κενό που υπάρχει στην άμυνα και δίνει εντολή στον ελεύθερο να κόψει στη ρακέτα για να υποδεχθεί την πάσα.Αλλά σε εμάς στην επίθεση δεν λειτουργούσε τίποτα απολύτως.Ούτε κίνηση υπήρχε και συνήθως όποτε έκανε σύνδεση η NOVA έβλεπες τον Ντραγκίσεβιτς και τον Τσαιρέλη να είναι στα 6-7 μέτρα και να παίρνουν πάσες για να εκτελέσουν.Δεν έγινε καμία προσπάθεια να ποστάρει ούτε ο ένας ούτε ο άλλος.Ο Πρίφτης θεώρησε ότι κάποια στιγμή τα σουτ θα μπούνε και η άμυνα του Ρεθύμνου θα ανοίξει και το πήγε έτσι μέχρι το τέλος.Βέβαια στα τελευταία 2 λεπτά δεν υπήρχε καν πλάνο από τα λίγα που πρόλαβα να δω.

Ο Μπάκνερ εκτός του ότι πηδάει πολλές φορές σε άκυρο χρόνο για να διεκδικήσει ριμπάουντ ή να κόψει σουτ δείχνει να είναι χαμένος.Δεν σου δίνει εκείνη τη σιγουριά που σου έδινε ο Νέιμικ π.χ.Ήξερες ότι ο Άντριου και το μπλοκ αουτ θα κάνει για να πάρουν οι άλλοι το ριμπάουντ και θα ακολουθήσει τον περιφερειακό μέχρι το τέλος για να τον κόψει.Ο Μπάκνερ χάνει τον αντίπαλο του στις περισσότερες φάσεις και μετά τρέχει να κόψει αλλά δεν προλαβαίνει.Χθες μετά τις αλλαγές έμεινε 2-3 φορές με περιφερειακό και είτε τον περνούσαν είτε απλά σηκώνοταν μπροστά του και ευστοχούσαν.Έχει μία τέτοια φάση με τον Άρνολντ που πετυχαίνει μπροστά του τρίποντο.
Timemaster
QUOTE(SteelGandalf @ Oct 16 2016, 12:20 ) *
Αυτό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα. Διότι μέχρι στιγμής είναι άφαντος, κατά κανόνα, είτε αμυντικά, είτε και επιθετικά. Βέβαια, για να πούμε και του στραβού το δίκιο, θα πρέπει να τροφοδοτείται και την κατάλληλη στιγμή, οπότε δεν θεωρώ πως έχει το αποκλειστικό μερίδιο ευθύνης.

Το τι ακριβώς συμβαίνει, μόνο με εικασίες μπορούμε να το υποθέτουμε.



για αυτό λέμε για δέσιμο ομάδος.

χτες έβλεπα να μας αφήνουν επιδεικτικά το τρίποντο (υπήρχε μία φάση όπου σουτάρει ανενόχλητος ο Ντραγκίσεβιτς από την κορφή όταν δεξιά και αριστερά του είναι ο Ζάρας και νομίζω ο Μαρμπλ επίσης αμαρκάριστοι.
Όσες φορές περάσαμε πάσα στους ψηλούς (Καββαδά) βάλαμε καλάθι ή πήραμε φάουλ όσο βέβαια ο Καββαδάς είχε ανάσες.
Όμως όσες φορές Κάμινγκ ή Τζένκινς έκαναν μπούκες κλίνονταν και τότε παρατήρησα πως ενώ είχαν κλειστεί από 2-3 αντιπάλους δεν υπήρχε συμπαίχτης σε σωστή θέση να πάρει την ασίστ. Λάθος και των μπουκαδόρων που κλείστηκαν , λάθος και συμπαιχτών (ψηλοί) που δε πήραν καλή θέση.

Όπως είπα δεν ήταν θέμα τακτικής μιας και προσπαθήσαμε να βάλουμε τη μπάλα στο ζωγραφιστό. ήταν θέμα ανικανότητας να το κάνουμε.
Και έχει διαφορά το μπάσκετ που παίζαμε άλλες χρονιές με σκοτωμένα τρίποντα στο τέλος του χρόνου με το φετινό όπου τα τρίποντα είναι αμαρκάριστα από τους καλούς σουτέρ μας και έχουμε φόντα να βάλουμε την μπάλα στο καλάθι.
Αυτό με κάνει εμένα αισιόδοξο.

Όπως είπαμε η ομάδα θέλει χρόνο και δουλειά για να βγάλει κάποια πράγματα στο παρκέ.

QUOTE(tyrone hill @ Oct 16 2016, 12:23 ) *
Aν πόσταραν ο Τσαιρέλης με τον Ντραγκίσεβιτς και ερχόταν βοήθεια τότε θα υπήρχε ελεύθερος παίκτης.Εκεί εκμεταλλεύεσαι το κενό που υπάρχει στην άμυνα και δίνει εντολή στον ελεύθερο να κόψει στη ρακέτα για να υποδεχθεί την πάσα.Αλλά σε εμάς στην επίθεση δεν λειτουργούσε τίποτα απολύτως.Ούτε κίνηση υπήρχε και συνήθως όποτε έκανε σύνδεση η NOVA έβλεπες τον Ντραγκίσεβιτς και τον Τσαιρέλη να είναι στα 6-7 μέτρα και να παίρνουν πάσες για να εκτελέσουν.Δεν έγινε καμία προσπάθεια να ποστάρει ούτε ο ένας ούτε ο άλλος.Ο Πρίφτης θεώρησε ότι κάποια στιγμή τα σουτ θα μπούνε και η άμυνα του Ρεθύμνου θα ανοίξει και το πήγε έτσι μέχρι το τέλος.Βέβαια στα τελευταία 2 λεπτά δεν υπήρχε καν πλάνο από τα λίγα που πρόλαβα να δω.

Ο Μπάκνερ εκτός του ότι πηδάει πολλές φορές σε άκυρο χρόνο για να διεκδικήσει ριμπάουντ ή να κόψει σουτ δείχνει να είναι χαμένος.Δεν σου δίνει εκείνη τη σιγουριά που σου έδινε ο Νέιμικ π.χ.Ήξερες ότι ο Άντριου και το μπλοκ αουτ θα κάνει για να πάρουν οι άλλοι το ριμπάουντ και θα ακολουθήσει τον περιφερειακό μέχρι το τέλος για να τον κόψει.Ο Μπάκνερ χάνει τον αντίπαλο του στις περισσότερες φάσεις και μετά τρέχει να κόψει αλλά δεν προλαβαίνει.Χθες μετά τις αλλαγές έμεινε 2-3 φορές με περιφερειακό και είτε τον περνούσαν είτε απλά σηκώνοταν μπροστά του και ευστοχούσαν.Έχει μία τέτοια φάση με τον Άρνολντ που πετυχαίνει μπροστά του τρίποντο.



αυτό προσπαθώ να πω. Είδα τον Τσαιρέλη να ποστάρει αμέσως τον έκλεισαν οι δύο ψηλοί αλλά ο Μπακνερ και ο Μαρμπλ ήταν εκτός θέσης και δεν έκαναν κίνηση προς το καλάθι. Ενώ σωστά οι γκαρντ ήταν ανοιγμένοι. Σε τέτοιες φάσεις ο Μπάκνερ και ο Καββαδάς δε μπορούν να τραβήξουν το σέντερ εκτός ρακέτας , ο Τσαιρέλης δε μπορεί αν τους δώσει σωστή πάσα μέσα στο καλάθι όπως ο Σαρικίντζε και φυσικά οι δύο παίχτες που προανέφερα ήταν εκτός θέσης όχι μόνο σε αυτές τις φάσεις αλλά σε όλο το παιχνίδι. Ακόμα και όταν οι κοντοί έκαναν μπούκες.

συγκρίνεις έναν αθλητικό ψηλό με έναν τεχνίτη. Ο Νειμίκ είχε πολύ καλές τοποθετήσεις σώματος και μυαλό αλλά υστερούσε σε αθλητικά προσόντα ο Μπάκνερ υποτίθεται θα είχε τα αθλητικά προσόντα ώστε να ισορροπήσει την έλλειψη τεχνικής.

rolleyes.gif
tyrone hill
Συνήθως τα νταμπλ τιμ γίνονταν στον Καββαδά.Όσο είδα δεν πρόσεξα κάποιο ντάμπλ τιμ στον Τσαιρέλη.Η βοήθεια ερχόταν από την weak side την ώρα που έπαιρνε μπάλα ο Καββαδάς.Εκεί όπως έγραψες πρέπει οι παίκτες να έχουν σωστές αποστάσεις και θέσεις.Δεν τις είχανε και αυτό είναι ευθύνη του παίκτη.Επίσης δεν σημαίνει ότι σώνει και καλά πρέπει να μείνει ο παίκτης καρφωμένος στη θέση του και να περιμένει να πάρει την έξτρα πάσα για να σουτάρει από τα 6.75.Όταν δεις ότι δεν μπαίνει το τρίποντο και έχεις σπάσει την μπασκέτα κόβεις προς την ρακέτα για να πάρεις την μπάλα χαμηλά ή στην baseline και να επιχειρήσεις ένα σουτ μέσης απόστασης ή ένα λέι άπ.Τίποτα από αυτά δεν έγινε και πραγματικά από ένα σημείο και μετά η ομάδα ήταν ακυβέρνητο καράβι που ο καθένας έκανε ότι ήθελε.

Τώρα για τον Μπάκνερ που λες.Δώσαμε 270 χιλιάδες ευρώ για να πάρουμε έναν παίκτη καλύτερο του Χάγκινς.Δυστυχώς αν δεν υπάρχει μπασκετικό iq τα αθλητικά προσόντα δεν αρκούν.Ούτε η πληθώρα των αθλητικών προσόντων αντισταθμίζει την έλλειψη τεχνικής και μυαλού.Για τον συγκεκριμένο όμως δεν ανησυχώ ιδιαίτερα γιατί πιστεύω ότι ο Πρίφτης θα δουλέψει πολύ μαζί του και θα τον βελτιώσει όσο μπορεί στο τακτικό κομμάτι.Άλλωστε και ο ίδιος ο παίκτης δείχνει διάθεση και από αγώνα σε αγώνα δείχνει να προσπαθεί περισσότερο και να μην είναι αδιάφορος.Αλλά πρέπει να βρεθεί ο τρόπος να συνεργαστεί με τον Κάμινγκς και τον Τζένκινς και να μπορέσει έτσι να αξιοποιήσει το μεγαλύτερο προσόν του που είναι το pnr.Όταν όμως ο βασικός PG τελειώνει με 0 ασίστ τότε αυτό από μόνο του λέει πολλά!
SteelGandalf
Επειδή με τον Jenkins ήταν συμπαίχτης ο Buckner, θεωρητικά γνωρίζει ο ένας το παιχνίδι του άλλου. Αυτό είναι κάτι που θα περίμενα να δω από την αρχή των αγώνων μας. Όμως ο τραυματισμός του Jenkins μας έκανε εξίσου μεγάλη ζημιά και ο παίχτης είναι εκτός ρυθμού, έμεινε πίσω και σε προπονήσεις, οπότε δεν είναι στην κατάσταση που θα μπορούσε.
Timemaster
QUOTE(tyrone hill @ Oct 16 2016, 12:51 ) *
Συνήθως τα νταμπλ τιμ γίνονταν στον Καββαδά.Όσο είδα δεν πρόσεξα κάποιο ντάμπλ τιμ στον Τσαιρέλη.Η βοήθεια ερχόταν από την weak side την ώρα που έπαιρνε μπάλα ο Καββαδάς.Εκεί όπως έγραψες πρέπει οι παίκτες να έχουν σωστές αποστάσεις και θέσεις.Δεν τις είχανε και αυτό είναι ευθύνη του παίκτη.Επίσης δεν σημαίνει ότι σώνει και καλά πρέπει να μείνει ο παίκτης καρφωμένος στη θέση του και να περιμένει να πάρει την έξτρα πάσα για να σουτάρει από τα 6.75.Όταν δεις ότι δεν μπαίνει το τρίποντο και έχεις σπάσει την μπασκέτα κόβεις προς την ρακέτα για να πάρεις την μπάλα χαμηλά ή στην baseline και να επιχειρήσεις ένα σουτ μέσης απόστασης ή ένα λέι άπ.Τίποτα από αυτά δεν έγινε και πραγματικά από ένα σημείο και μετά η ομάδα ήταν ακυβέρνητο καράβι που ο καθένας έκανε ότι ήθελε.

Τώρα για τον Μπάκνερ που λες.Δώσαμε 270 χιλιάδες ευρώ για να πάρουμε έναν παίκτη καλύτερο του Χάγκινς.Δυστυχώς αν δεν υπάρχει μπασκετικό iq τα αθλητικά προσόντα δεν αρκούν.Ούτε η πληθώρα των αθλητικών προσόντων αντισταθμίζει την έλλειψη τεχνικής και μυαλού.Για τον συγκεκριμένο όμως δεν ανησυχώ ιδιαίτερα γιατί πιστεύω ότι ο Πρίφτης θα δουλέψει πολύ μαζί του και θα τον βελτιώσει όσο μπορεί στο τακτικό κομμάτι.Άλλωστε και ο ίδιος ο παίκτης δείχνει διάθεση και από αγώνα σε αγώνα δείχνει να προσπαθεί περισσότερο και να μην είναι αδιάφορος.Αλλά πρέπει να βρεθεί ο τρόπος να συνεργαστεί με τον Κάμινγκς και τον Τζένκινς και να μπορέσει έτσι να αξιοποιήσει το μεγαλύτερο προσόν του που είναι το pnr.Όταν όμως ο βασικός PG τελειώνει με 0 ασίστ τότε αυτό από μόνο του λέει πολλά!


Σε αυτό ομως θέλεις κ ψηλους να μπορουν να βγαλουν πασα απο το λοου ποστ.
Τελος παντων τα λαθη της ομαδος χτες ηταν πολλα κ το τεχνικο τιμ εχει πολυ δουλεια.
Σε αυτο συμφωνώ.
Το μονο σημειο διαφωνιας ήταν αν υπηρχε εντολη απο τον παγκο στο δευτερο ημιχρονο να βαλουν την μπαλα στο ζωγραφιστο. Κατα την αποψη μου εντολη υπηρχε. Φαινεται απο τις μπουκες των κοντων που εκαναν αλλα και τις πολλες φορες που προσπαθησαμε να ταισουμε τον Καββαδα κερδιζοντας πολλα φαουλ.
Δυστηχως θελουμε μεγαλη βελτιωση και μπορεσαμε να το κανουμε μονο με τους Ξανθοπουλο κ Καββαδα.
rolleyes.gif
tyrone hill
Nαι σωστή παρατήρηση αυτό φίλε steelgandalf.Θυμάμαι που έλεγε κάποιος δημοσιογράφος ότι είναι σημαντικό που και φέτος ο γκαρντ με τον σέντερ έπαιζαν στην ίδια ομάδα.Επειδή είδα αρκετά παιχνίδια της Τουρκ Τέλεκομ στο fiba europe cup πρόσεξα ότι αρκετές φορές συνεργαζόντουσαν ο Μπάκνερ με τον Τζένκινς.Πίστευα ότι το ίδιο θα κάνει και ο Πρίφτης και θα δημιουργήσει plays που θα δίνει σκριν ο Μπάκνερ και θα κόβει μέσα στη ρακέτα για να υποδεχθεί την μπάλα από πάσα του Τζένκινς ή θα δημιουργηθεί χώρος για πάρει το περιφερειακό σουτ ο Τζένκινς.Όμως σε εμάς ο Τζένκινς είναι κυρίως off the ball guard.Δηλαδή κινείται πίσω από τα σκριν χωρίς την μπάλα για να πάρει τα σουτ.

Το κακό με τον Τζένκινς είναι ότι μετά από τα φιλικά με Γκαζιαντέπ-Μπεσίκτας-Βενέτσια-Στεάουα και το επίσημο με Κύμη που βρήκε ρυθμό και ήταν καλός.Ήρθε ο τραυματισμός που τον άφησε σχεδόν 10 μέρες έξω και έχασε τον πολύ καλό ρυθμό που είχε αποκτήσει.Δυστυχώς αυτή η χρονιά κρύβει πολλές άτυχες στιγμές μέχρι στιγμής.Ελπίζω να είναι όλοι υγιείς από εδώ και πέρα για να μπορέσουν να δουλέψουν και να βελτιωθούν!
Timemaster
QUOTE(SteelGandalf @ Oct 16 2016, 13:07 ) *
Επειδή με τον Jenkins ήταν συμπαίχτης ο Buckner, θεωρητικά γνωρίζει ο ένας το παιχνίδι του άλλου. Αυτό είναι κάτι που θα περίμενα να δω από την αρχή των αγώνων μας. Όμως ο τραυματισμός του Jenkins μας έκανε εξίσου μεγάλη ζημιά και ο παίχτης είναι εκτός ρυθμού, έμεινε πίσω και σε προπονήσεις, οπότε δεν είναι στην κατάσταση που θα μπορούσε.


Έτσι ειναι.
Ή ατυχία μας έχει χτυπήσει φέτος.
Μου θυμίζει εκείνη τη χρονιά που ο Βεργινης τραυματίστηκε στην αρχή κ όλα πηγαν ανάποδα.
air_23
QUOTE (SteelGandalf @ Oct 15 2016, 23:25 ) *
Δεν μπορώ να εξηγήσω αυτό που συνέβαινε κατά την διάρκεια του αγώνα. Βλέπω κάποια στιγμή να έχει ξεφύγει εντελώς ο ρυθμός του παιχνιδιού με τα λάθη να διαδέχονται το ένα το άλλο και από τις δύο πλευρές. Φωνάζω, ρε Δημήτρη πάρε ένα time-out και ηρέμησε την κατάσταση...

Οι παίχτες μας έπαιζαν σαν υπνωτισμένοι. Πάσες; Στο πουθενά. Σουτ; Στα γκρέμια. Ομαδικότητα; Εδώ γελάμε. Πραγματικά είχα πολύ καιρό να παρακολουθήσω τέτοιο σκορποχώρι. Από την πρώτη στιγμή που είδα τον Cummings να αγωνίζεται, αυτό ακριβώς φοβόμουν. Τον έβλεπα, ακόμη και στους αγώνες που κερδίσαμε, να μην λειτουργεί όπως οφείλει ο "εγκέφαλος" μιας ομάδας. Αυτός που υποτίθεται πως θα μας αναβάθμιζε σε σύγκριση με τον περσινό βασικό μας άσο (Waters), που για να πούμε και του στραβού το δίκιο, μπροστά σε αυτόν έμοιαζε με παίχτη 3 κλάσεις καλύτερο. Που με υπομονή, με ηρεμία, με σωστή καθοδήγηση, με ταχύτητα -όπου χρειάζεται και όχι με βιασύνη και απερίσκεπτες ενέργειες-, θα έδινε τον ρυθμό στην ομάδα σε κάθε παιχνίδι. Δεν ξέρω τι θα συμβεί μετά το σημερινό κάζο, ούτε θέλω να εστιάσω μονάχα σε έναν παίχτη. Άλλωστε σήμερα όλοι υστέρησαν οικτρά με μοναδική φωτεινή εξαίρεση τον Βασίλη Καββαδά και ως έναν βαθμό στον άλλον Βασίλη, τον Ξανθόπουλο, όμως μόνο οργανωτικά.

Ελπίζω πως το ηλεκτροσόκ θα είναι τέτοιο που θα τους κάνει όλους να αναθεωρήσουν και να μιλήσουν την γλώσσα της αλήθειας. Πιο πολύ όμως περιμένω από τον κόουτς Πρίφτη να μην επιτρέψει να ξανασυμβεί τέτοια εμφάνιση. Εκείνος πρέπει να αναλάβει τα ηνία των αποδυτηρίων, γιατί κάπου έχω την αίσθηση πως το έχει χάσει. Δεν ξέρω, δεν είμαι σίγουρος για το τι συμβαίνει και δεν θέλω σε καμία περίπτωση να τον αδικήσω. Μπορώ να γράψω πολλά, αλλά σημασία δεν έχει τι θα πούμε εμείς, αλλά τι θα πράξουν οι πρωταγωνιστές.

Ελπίζω πως σήμερα παρακολουθήσαμε μια κάκιστη παρένθεση (και δεν αναφέρομαι στην ήττα), γιατί αυτό, αν μη τι άλλο, δεν ήταν μπάσκετ...

ποτε στα εδειξε αυτα ομως ο γουοτερς?γτ μεχρι και το ματς με νεπτουνος η μετα τον κοροιβο ηταν ο πρωτος μετα τον τσουπ που ηθελε να διωξει ο κοσμος..

υπομονη εχουμε?τα σουτ χτες ολα ελευθερα ηταν....να μην τα παρουν?συστημα σταυρος επαιξε το ρεθυμνο..κλειστηκε κι εκνε το σταυρο του να μην τα βαλουμε..το ιδιο εκανε η ζαλγκιρις στο οακα..3 δεκαλεπτα που τα σπαγε ο παο κερδιζε...εβαλε 5 στην τελευταια ο παο κ κερδισε

«Τα περισσότερα τρίποντα του Άρη, αν όχι ελεύθερα, ήταν καλά σουτ! Αυτό που λέμε μετά από γύρισμα της μπάλας, από την έξτρα πάσα. Τώρα τι φταίει; Με 3/33 δεν μπορείς να πεις ότι φταίει κάτι. Ήταν μια κακή μέρα. Οι παίκτες του Άρη έχουν ταλέντο, δεν το… ξέχασαν στο Ρέθυμνο, προς Θεού! Δεν ξέχασαν να σουτάρουν. Απλώς δεν βρήκαν τα σουτ που ήθελαν στην αρχή και σε αυτές τις περιπτώσεις, καταλαβαίνεις ότι δεν θα έχεις εύκολο βράδυ. Μετά περνάει και το ψυχολογικό κομμάτι που σου δημιουργεί πίεση μέχρι να σκοράρεις!».

ιδου τι λεει κι ο αντιπαλος..δηλωσεις χαρη γιαννοπουλου
SteelGandalf
QUOTE(air_23 @ Oct 16 2016, 14:22 ) *
ποτε στα εδειξε αυτα ομως ο γουοτερς?γτ μεχρι και το ματς με νεπτουνος η μετα τον κοροιβο ηταν ο πρωτος μετα τον τσουπ που ηθελε να διωξει ο κοσμος..


Ωπ, παρεξήγησες και ίσως φταίω κι εγώ έτσι που το έγραψα. Πάμε να στο εξηγήσω λιγάκι. wink.gif

Έγραψα:

QUOTE(SteelGandalf @ Oct 15 2016, 22:25 ) *
Από την πρώτη στιγμή που είδα τον Cummings να αγωνίζεται, αυτό ακριβώς φοβόμουν. Τον έβλεπα, ακόμη και στους αγώνες που κερδίσαμε, να μην λειτουργεί όπως οφείλει ο "εγκέφαλος" μιας ομάδας. Αυτός που υποτίθεται πως θα μας αναβάθμιζε σε σύγκριση με τον περσινό βασικό μας άσο (Waters), που για να πούμε και του στραβού το δίκιο, μπροστά σε αυτόν έμοιαζε με παίχτη 3 κλάσεις καλύτερο.


Εννοώ τον Cummings φυσικά (αυτό νομίζω πως είναι κατανοητό). Και στην συνέχεια όμως, όταν έγραψα:

QUOTE(SteelGandalf @ Oct 15 2016, 22:25 ) *
Που με υπομονή, με ηρεμία, με σωστή καθοδήγηση, με ταχύτητα -όπου χρειάζεται και όχι με βιασύνη και απερίσκεπτες ενέργειες-, θα έδινε τον ρυθμό στην ομάδα σε κάθε παιχνίδι.


Πάλι στον Cummings αναφέρομαι. Υποτίθεται πως ήταν πιο κλασικός play-maker από τον Waters που μόνο play-maker δεν τον αποκαλείς.

Ελπίζω τώρα να έγινα κατανοητός.

Φυσικά, μέχρι στιγμής δεν είδαμε τίποτε απ' όλα αυτά, αλλά περισσότερο NCAA τρόπο παιχνιδιού, που καμία σχέση δεν έχει με το Ευρωπαϊκό μπάσκετ και ειδικά με αυτά που περιμένουμε στον Άρη από τον εγκέφαλο της ομάδας.
shtarkws
Πάντως στο σύγχρονο μπάσκετ είναι δύσκολο να αντιμετώπισεις μια ομάδα που παίζει ταμπουρι σε όλο τον αγώνα, ειδικά όταν η ομάδα είναι καινούργια και δεν εχει δουλευτεί σε ειδικές καταστάσεις. Σε αυτές τις περιπτώσεις η λύση είναι είτε πολύ τρανσιζιον,με την προϋπόθεση ότι έχεις εξασφαλίσει το ριμπάουντ, είτε η σωστή συνεργασία μεταξύ γκαρντ και ψηλών ώστε να κινηθούν σωστά στους χώρους. Αυτό όμως προϋποθέτει ηρεμία και ένα συγκεκριμένο σχέδιο, κάτι που είναι δύσκολο να δεις σε μια ομάδα με τόσους νέους παίκτες τόσο νωρίς στην σεζόν
SteelGandalf
Εντάξει, ισχύει αυτό εν μέρει, όμως κατά διαστήματα δείξαμε πως είχαμε τον τρόπο να τους κερδίσουμε. Το +13 στην έναρξη της 2ης περιόδου και το +8 στην έναρξη της 3ης, δεν θεωρώ πως ήταν τυχαία.

Κάτι συνέβη με την ψυχολογία των παιχτών, απόρροια του κακού τους παιχνιδιού και του γεγονότος πως οι αντίπαλοι άρχισαν να το πιστεύουν κι έτσι άλλαξαν όλα τα δεδομένα.
air_23
QUOTE (SteelGandalf @ Oct 16 2016, 16:48 ) *
Ωπ, παρεξήγησες και ίσως φταίω κι εγώ έτσι που το έγραψα. Πάμε να στο εξηγήσω λιγάκι. wink.gif

Έγραψα:



Εννοώ τον Cummings φυσικά (αυτό νομίζω πως είναι κατανοητό). Και στην συνέχεια όμως, όταν έγραψα:



Πάλι στον Cummings αναφέρομαι. Υποτίθεται πως ήταν πιο κλασικός play-maker από τον Waters που μόνο play-maker δεν τον αποκαλείς.

Ελπίζω τώρα να έγινα κατανοητός.

Φυσικά, μέχρι στιγμής δεν είδαμε τίποτε απ' όλα αυτά, αλλά περισσότερο NCAA τρόπο παιχνιδιού, που καμία σχέση δεν έχει με το Ευρωπαϊκό μπάσκετ και ειδικά με αυτά που περιμένουμε στον Άρη από τον εγκέφαλο της ομάδας.

καλα καταλαβα.εσυ δεν με καταλαβες..ειπες οτι ο γουοτερς σε σχεση με τον καμινγκς φανταζει 3 φορες καλυτερος..αλλα κι ο γουοτερς λεω ποτε στο δειξε αυτο?μεχρι το γεναρη ειδικα ηταν ρπωτος σε γαμωσταυριδια σε μεσο ορο ανα αγωνα στο παλε

QUOTE (SteelGandalf @ Oct 16 2016, 19:03 ) *
Εντάξει, ισχύει αυτό εν μέρει, όμως κατά διαστήματα δείξαμε πως είχαμε τον τρόπο να τους κερδίσουμε. Το +13 στην έναρξη της 2ης περιόδου και το +8 στην έναρξη της 3ης, δεν θεωρώ πως ήταν τυχαία.

Κάτι συνέβη με την ψυχολογία των παιχτών, απόρροια του κακού τους παιχνιδιού και του γεγονότος πως οι αντίπαλοι άρχισαν να το πιστεύουν κι έτσι άλλαξαν όλα τα δεδομένα.

ρε συ απλο ηταν....οταν πηγαμε +13 ηταν το μονο διαστημα π βαλαμε σουτ..τα 3 τριποντα μας ηταν εκει...στο σημειο που απο 13-14 βρεθηκαμε στο 13-27....

στο ξεκινημα του δευτερου χτυπησαμε με καββαδα και μετα κλειανε ακομα περισσοτερο...ουσιαστικα σ λεγανε σουταρε αλλιως θα σ μεινει η μπαλα στα χερια..το ειπε και ο ιδιος ο παικτης τους πουποστρα πιο πανω...γι αυτο αλλωστε επαιξε και τοση ωρα ο ντραγκισεβιτς...γτ ειναι σουτερ ενω ο τσαιρελης οχι...
SteelGandalf
Κόλλησες κι εσύ σε μια έκφραση. Το 3 φορές καλύτερος το έγραψα καθ' υπερβολή για να δώσω έμφαση. Πάντως δεν ήταν και τόσο αρνητικός όσο είναι μέχρι στιγμής ο Cummings. Ναι μεν υπήρχαν γκρίνιες και διαμαρτυρίες, κυρίως για τα αβίαστα λάθη του, αλλά δεν ήταν τόσο κακός. Όμως μην λησμονούμε τα δεδομένα τους, αλλά και το πόσο κοστίζουν. Δεν θυμάμαι πόσα παίρνει ο Cummings, αλλά θαρρώ πως παίρνει αρκετά περισσότερα απ' όσα πήρε πέρσι ο Waters. Βέβαια τα χρήματα δεν παίζουν μπάσκετ, αλλά είναι ενδεικτικά στις περισσότερες περιπτώσεις.

Όπως και να 'χει, πάντα θα υπάρχουν αυτά. Συμβαίνουν και σε υψηλότερο επίπεδο. Κάποιοι αργούν να μπουν στο κλίμα και στις απαιτήσεις των νέων τους συλλόγων και κάποιοι δεν μπαίνουν ποτέ. Ας ελπίσουμε πως οι δικοί μας θα ανήκουν στην 1η περίπτωση.
pan24
Το ερωτηματικο με τον καμινγκς οπως σωστα ειχαν επισημανει αρκετοι οταν αποκτηθηκε ειναι το στυλ παιχνιδιου του και το κατα ποσο ταιριαζει
Δεν ειναι ενας παικτης που πχ δεν εχει προσαρμοστει και λες ελπιζω να προσαρμοστει στην ομαδα και να κανει οτι εκανε και στις αλλες ομαδες που επαιξε
Θεωρω οτι παραβιαζει την βασικη αρχη που εχει ο πριφτης(οπως και ο βετουλας...) στην επιλογη αμερικανων,δηλαδη να εχουν ενα τουλαχιστον χρονο επαγγελματικης εμπειριας
Εχει παιξει μονο στο κολλεγιο,μια χρονια στην dleague και 3-4 ματς στην τρεντο
Δηλαδη δεν εχει εμπειρια επαγγελματικου μπασκετ και εχω και καποια απορια για το πως μπορει να βγηκε συμπερασμα για τις ικανοτητες του απο τετοια παιχνιδια
Φυσικα αυτο μπορει να σημαινει και το αναποδο
Οτι δηλαδη εχει πολλες δυνατοτητες αλλα λογω απειριας θελει μεγαλυτερο διαστημα προσαρμογης
Προσωπικα δεν πιστευω οτι ως μεταγγραφη ''θα βγει'' αλλα δεν αποκλειω ο πριφτης να καταφερει να τον φτασει σε επιπεδο γουοτερς

Μια ερωτηση
Με τον λαρεντζακη υπηρξε καποιο εξωαγωνιστικο θεμα ή κατι τετοιο?Ειναι χειροτερος του ζαρα?
fear_me
QUOTE(pan24 @ Oct 16 2016, 21:48 ) *
Μια ερωτηση
Με τον λαρεντζακη υπηρξε καποιο εξωαγωνιστικο θεμα ή κατι τετοιο?Ειναι χειροτερος του ζαρα?


ο λαρεντζακης που κολαει???
tyrone hill
O Kαμινγκς αποκτήθηκε με το σκεπτικό να τρέχει την ομάδα όποτε του δίνεται η ευκαιρία και να τελειώνει και ο ίδιος τις φάσεις στο transition.Επίσης αποτελούσε παίκτη κλειδί στο ζον πρες με παγίδες που έπαιζε ο Πρίφτης γιατί έχει μεγάλο άνοιγμα χεριών και είναι ικανός κλέφτης.Γράφω '''επαιζε'' ζον πρες γιατί πλέον με τον Ντραγκίσεβιτς δεν πιστεύω ότι θα δούμε εύκολα τέτοια άμυνα ξανά.Ίσως σε κάποιους εντός έδρας αγώνες με ομάδες που δεν έχουν καλά γκαρντ και εκεί θα παίζει πρώτος παίκτης ο Τσαιρέλης μάλλον.

Χθες λοιπόν ο Κάμιινγκς δεν ανταποκρίθηκε στο ρόλο του.Σε πολλά σημεία ήταν βιαστικός και όταν προσπέρασε το Ρέθυμνο προσπάθησε με ατομικές ενέργειες να μας βοηθήσει αλλά τα έκανε χειρότερα.Υπάρχει φάση που παίρνει την μπάλα από το δικό μας μισό και πάει σε οργανωμένη άμυνα να κάνει drive και φυσικά τρακάρει στους ψηλούς του Ρεθύμνου και χάνει το καλάθι.Εντάξει αυτά τα δοκιμάζουν στο ΝΒΑ ο Ουέστμπρουκ και ο Ουόλ,για τον Κάμινγκς είναι λίγο δύσκολα... rolleyes.gif

Επίσης το αρνητικό είναι ότι τελείωσε με μηδέν ασίστ.Βέβαια ίσως σε κάποιες φάσεις να έγραφε ασίστ αν κατάφερναν οι συμπαίκτες του να τελειώσουν τις φάσεις ή να ευστοχήσουν σε κάποια ελεύθερα σουτ μέσα από το σύστημα.Αλλά εγώ θέλω να τον δω να συνεργάζεται με Μπάκνερ και Καββαδά ακόμα και με Τσαιρέλη ή Ντραγκίσεβιτς.Δεν γίνεται να περιμένουμε να μπει ο Ξανθόπουλος για να στήσουμε ένα pnr της προκοπής ή να περάσουμε μία σωστή πάσα στον καημένο τον Καββαδά.Επίσης για τον Μάρμπλ έλεγαν ότι παίζει και αυτός pnr και είναι καλός χειριστής αλλά μέχρι τώρα δεν του έχει δώσει τέτοιο ρόλο ο Πρίφτης.

Πιστεύω ότι με τον Κάμινγκς πρέπει να κάνουμε την περισσότερη υπομονή.Είναι εμφανές ότι έχει μεγάλες δυνατότητες και πολύ ψηλό ταβάνι.Πρέπει όμως να μάθει πως παίζεται το ευρωπαικό μπάσκετ και να διαβάσει καλύτερα το παιχνίδι.Να σταματήσει τις ανόητες αλει ουπ πάσες που χτυπάνε στο ταμπλό και μετά ο αντίπαλος βγάζει αιφνιδιασμό.Να σταματήσει τα ανόητα drives που πάει να τα βάλει με όλη την επίθεση.Δεν θέλει και πολύ μυαλό να σκεφτείς ότι αν κάνεις διείσδυση και πέσουν πάνω σου 2-3 παίκτες υπάρχουν ελεύθεροι συμπαίκτες σου.Δεν είναι ανάγκη να τελειώσεις εσύ την φάση.Άρα δουλειά δουλειά και πάλι δουλειά!!
sinkazama82
QUOTE
Καταρχάς θα ήθελα να σε ρωτήσω γιατί γράφεις στο πρώτο πρόσωπο;
Είσαι φίλαθλος ή οπαδός του Άρη;


Ναι είμαι.
pan24
QUOTE (fear_me @ Oct 16 2016, 21:53 ) *
ο λαρεντζακης που κολαει???

Γενικα ειχα την απορια απο περσι αλλα φετος που τον ειδα σε ομαδα παρομοιας δυναμικοτητας με τον αρη,στον ιδιο ρολο που ο αρης εχει τον ζαρα παραξενευτηκα καπως
SteelGandalf
Πάει τόσο καλά ο Λαρεντζάκης; Προφανώς κάποιοι λόγοι θα υπήρχαν, ο οποίοι μπορεί να είναι και εξωαγωνιστικοί.
SteelGandalf
Μόλις δημιουργήθηκε, στο υποφόρουμ του Προμηθέα, αναφορά σχετικά με την 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος κόντρα στην ομάδα μας.

Για περισσότερα καθώς και για οποιαδήποτε σχόλια σχετικά με την σημερινή αναμέτρηση, μπορείτε να απευθυνθείτε στον παρακάτω σύνδεσμο:

4η Αγωνιστική Πρωταθλήματος

Προμηθέας Πατρών - Άρης
air_23
Πραγματικα αυτοι στον το παρακανουν με την προστασια στους αιωνιους.ο ολυμπιακος παιζει ευρωλιγκα.για ποιο λογο το μεταξυ μας ματς πηγε δευτερα κι οχι κυριακη,τη στιγμη που εμεις τηντετρτη θα πρεπει να δωσουμε ενα επισης πολυ δυσκολο παιχνιδι για το τσαμπιονς λιγκ?Αν ειναι δυνατον!
shtarkws
Υπάρχει τηλεοπτική μετάδοση στον αγωνα του Σαββάτου?
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.