Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Βασίλης Σπανούλης vs Goran Dragic
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Ευρωπαϊκό μπάσκετ
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
redleg7
QUOTE (yorgos @ Feb 12 2014, 13:19 ) *
Μα έχει και φωτορεπορτάζ για το πόσο άρεσε στο μικρό Θανάση (πήρε το όνομα του μπαμπά Σπανούλη που πέθανε όταν ο Μπίλυ ήταν έφηβος) να παίζει στην παραλία και ότι όταν βγήκε από το νερό η Ολυμπία δεν του χάλσε το χατίρι και παίξανε με τα κουβαδάκια τους!

http://www.gossip-tv.gr/sports/story/12641...kopes-ste-patmo

Τόσο ψεύτικο ρεπορτάζ; Κλονίζεις την πίστη μου στο gossip-tv.gr !


http://www.zougla.gr/lifestyle/article/spa...xnidia-stin-amo

Αρθρο απο το 2010...για να καταλαβεις οτι οντως πρεπει να κλονιστει η πιστη σου στο gossip!

Τωρα για την Ντραγκιτσενα και βαμμενη δεν (η μυτη με χαλαει,τα ματια τι να πω).... icon_drunk.gif
yorgos

Στεγνός ο Γκόραν:
http://i2.cdn.turner.com/nba/nba/dam/asset....story-body.jpg

Κι επειδή υποσχέθηκα σώβρακο:
http://afterthelevels.com/wp-content/uploa...3/09/gorand.jpg
redleg7
QUOTE (yorgos @ Feb 12 2014, 13:29 ) *



Περαν της πλακας δεν νομιζω οτι εχει καμια ιδιαιτερη διαφορα απο τον Σπανουλη στην τελευταια φωτο που παρεθεσα στο πρωτο ποστ που ηταν και η πιο προσφατη.

http://www.tlife.gr/files/Image/NEWS/2012/.../spanoulis3.JPG

QUOTE (yorgos @ Feb 12 2014, 13:33 ) *
Κι επειδή υποσχέθηκα σώβρακο:
http://afterthelevels.com/wp-content/uploa...3/09/gorand.jpg


Καλα στην τελευταια βασικα δειχνει οτι υστερει σε ...κατι αλλο πιο χαμηλα απ τους περισσοτερους (εκτος αν με το μπουζι καπως συρρικνωθηκε) smiley.gif
yorgos
Πέραν της πλάκας όντως, η φωτό με το Σπανούλη πιο αγύμναστο από πότε είναι, αν κρίνουμε από την ηλικία του γιου του;
redleg7
QUOTE (yorgos @ Feb 12 2014, 13:37 ) *
Πέραν της πλάκας όντως, η φωτό με το Σπανούλη πιο αγύμναστο από πότε είναι, αν κρίνουμε από την ηλικία του γιου του;

Σιγουρα ειναι πριν το 2010...

**Βασικα δεν ξερουμε καν τι ηλικια ειναι ο πιτσιρικας για να ειμαστε απολυτως βεβαιοι..παντως το 2010 ηταν τουμπανο στο αρθρο που παρεθεσα και μετα απο ενα χρονο ετσι μετα απο φουλ χρονια και ενω ηταν στη μεση και η προετοιμασια της Εθνικης...ισως ξεγελαει και ο φακος στην μια και μοναδικη φωτο που τον ¨δειχνει¨ καπως..
TakeshyKurosawa
Τι σχέση έχει ρε παιδιά ποιος είναι πιο στεγνός? Και εγώ είμαι πιο στεγνός και πιο φουσκωτός και από τους 2, αλλά αυτοί είναι 10 φορές πιο αθληταράδες. Όλα έχουν να κάνουν με την συχνότητα, την ένταση και το είδος της προπόνησης, το επίπεδο που αγωνίζονται κλπ. Ο κάθε αθλητής αναγκάζεται να προσαρμοστεί στους ρυθμούς του Πρωταθλήματος που παίζει. Ο Ντράγκιτς είναι πυραυλοκίνητος αυτή την περίοδο και πιο δυνατός, αλλά μην πάμε να βγάλουμε και αργό γενικά τον Μπίλ.
kseplenhs


Μπάλα σας παίζει μόνος του..

Πάρτε και ένα καλύτερο (και με χατζάρα στο χέρι)

redleg7
Στην πρωτη φωτο ειναι τουμπανο blink.gif

Η δευτερη απλα τα σπαει 77.gif peace.gif icon_drunk.gif
yorgos
ΚΑλά, άμα αρχίσουμε τα φωτοσόπια...
http://2.bp.blogspot.com/-lfsWayTwFXY/USdZ...2BPhotoshop.jpg

Πάντως ψάχνοντας για το Γκόραν έπεσα σε μια λούγκρικη φωτό του Νας και κόλλησα:
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/comm...miling_2013.jpg

(το θέμα έχει ξεφύγει)
redleg7
Επειδη περασαμε οντως το θεμα συγκριση σ αλλο επιπεδο παραθετω μια φωτο (δεν ξερω τι χρονιας) του Παρκερ που δειχνει οτι καποιες φωτο αδικουν(και δεν εννοω τον κ@λο της Λονγκορια)...

http://www2.pictures.stylebistro.com/bg/Ev...0aOQKCgViRl.jpg
yorgos
QUOTE
ισως ξεγελαει και ο φακος στην μια και μοναδικη φωτο που τον ¨δειχνει¨ καπως..

Όχι, είναι τρεις-τέσσερις φωτό έτσι.

QUOTE
Ο Ντράγκιτς είναι πυραυλοκίνητος αυτή την περίοδο και πιο δυνατός, αλλά μην πάμε να βγάλουμε και αργό γενικά τον Μπίλ.
Αργός γενικώς δεν είναι. Αλλά για ΝΒΑ ναι, είναι αργός. Δε συγκρίνεται με τους μαύρους, πώς να το κάνουμε. Ο Ντράγκιτς παρότι λευκός, συγκρίνεται. Για Ευρωλίγκα μια χαρά γρήγορος είναι ο Σπανούλης, με το Λιουλ, το Ναβάρο και το ΔΔ παίζει, όχι με τον Πολ, τον Ουέστμπρουκ και τον Τάισον Λο.
redleg7
Και τον Παρκερ ακομα πιο πολλες αλλα οντως ο φακος αδικει.
Η φωτο του kseplenh στον τελικο με την Ρεαλ και αυτες που παρεθεσα που ειναι οτι πιο προσφατο παντως δειχνουν οτι διαθετει εξαιρετικο σωματοτυπο.

Ερωτηση κρισεως...

Ο Καλαθης ειναι ταχυς?Ηταν ταχυς στην Ευρωπη?
yorgos
Ναι, αρκετά ταχύς με τη μπάλα. Όχι και Ντράγκιτς, αλλά τη σπρώχνει τη μπάλα καλά. Για Ευρώπη ήταν γρήγορος, για ΝΒΑ αποδεκτός.

Καλά τον Πάρκερ δεν τον είχαμε ποτέ και για κανένα αλαβάστρινο, άλλα προσόντα έχει ο άνθρωπος: εκπληκτική ταχύτητα, μεγάλη δυνατότητα στο ξεμαρκάρισμα με το τίποτε, εξαιρετική πάσα, πολύ αξιόπιστο σουτ και μια φοβερή ικανότητα να πετυχαίνει το 70% των πόντων του μέσα από τη ρακέτα, ποστάρει κιόλας το άτομο, αν θυμάμαι καλά ήταν πέμπτος σκόρερ in the paint σε κάποια φάση πέρυσι σε όλο το ΝΒΑ και ο μόνος γκαρντ στους πρώτους 40 ή κάτι τέτοιο, όποιος το βρει ας το ποστάρει.
redleg7
Προσωπικα δεν τον θεωρω ουτε καν στο σταδιο του αποδεκτου αν θεσω κριτηριο συγκρισης αυτους που παρεθεσες πιο πανω.Δεν μπορω να ξεστομισω ατακα οτι ¨δειχνει¨ οτι θα πιασει.Περιμενω να δω διαρκεια.Και διαρκεια ετων εννοω.Παντως στην Ευρωπη ηταν ενας παιχτης αρκετα κατω του μετριου.
yorgos
Ε όχι δα, ο MVP του Eurocup ήταν, μετά από χρονιά-αποκάλυψη με τον Παναθηναϊκό. Αν με ρωτούσε ποια μεταγραφή χρειάζονται χθες οι αιώνιοι είναι ο Καλάθης: ο γρήγορος πλέι που χρειάζεται ο Παναθηναϊκός και μπορεί να καλύψει και προβλήματα στη δημιουργία χωρίς να υστερεί στην άμυνα και το τέλειο (και με ελληνικό διαβατήριο) συμπλήρωμα του Σπανούλη στη μετά Λο εποχή.

Δεν ξέρουμε αν θα πιάσει στο ΝΒΑ. Τα φόντα πάντως για να κάνει τουλάχιστον πορεία τύπου Καλντερόν τα έχει. Κι έχει πάρα πολλά περιθώρια βελτίωσης, π.χ. αφότου έφυγε από τον Παναθηναϊκό μέσα σε μια χρονιά έδειξε φοβερή βελτίωση, δουλεύει το παλικαράκι και μάλιστα πάρα πολύ.
Quincy
Όχι και κάτω του μετρίου ο Καλάθης ρε συ!!

Και γρήγορος είναι, και αρκετά δυνατός (καμία σχέση με το παιδάκι που βλέπαμε στον Παναθηναικό), το ντραίβ και τα τελειώματα φαινόταν ότι τα χε και το σουτ το έχει βελτιώσει ΑΙΣΘΗΤΑ (το ματς με την Μινεσότα που έβλεπα είχε κάτι σαν 4/5 τρίποντα, δεν το πίστευα λέμε). Το μεγαλύτερο μειονέκτημά του αυτή τη στιγμή είναι τα λάθη που κάνει.

Πάντως κάνει ματσάρες τον τελευταίο καιρό, και κάτω του μετρίου δεν είναι με τίποτα! imo μπορεί και καλύτερα από τον Καλντερόν, αλλά έχει πολύ δρόμο ακόμα
redleg7
Το Eurocup μπορει να αναδειξει παιχτες(οπως πχ Λοτζεσκι) αλλα δεν σημαινει απαραιτητα και κατι ο τιτλος mvp του συγκεκριμενου θεσμου.Αν δεν αξιζει οπως λεμε ο τιτλος mvp της Ευρωλιγκα (με βαση την παλιοτερη συζητηση )ποσο μαλλον δεν αξιζει ο τιτλος αυτος.Μιλαω παντα για Αμερικη.
Καλα δεν τον συγκρινω με τον Καλντερον καν.Δεν πιστευω οτι θα τον φτασει ποτε γιατι δεν εχει το μπασκετικο iq του Ισπανου ο οποιος υπερτερει σε πολλα σημεια.Επισης δεν πιστευω οτι ο Ολυμπιακος εχει αναγκη ενα Καλαθη και σε καμια περιπτωση δεν μπορω να τον χαρακτηρισω αντι Λο.Ο Λο στα φορτε του δεν συγκρινεται με τον Καλαθη και μην ξεχναμε οτι ο Καλαθης το σουτ του δεν ξερουμε ποτε και αν θα το βελτιωσει( οντως δειχνει οτι το δουλευει τελευταια αλλα περιμενουμε να δουμε διαρκεια και στο κομματι αυτο).Θα ηταν απαραιτητος στις ομαδες αυτς(Ολυμπιακος-Παο) αλλα σε αλλους τομεις.
Παντως στο σημερινο ΝΒΑ αν οντως δουλεψεις(οπως λες) ακομα και το μισο ταλεντο να εχεις ανετα πιανεις εστω και θεση ρολιστα η εκτου παιχτη.

Αλλη ερωτηση κρισεως.

Ο Λοτζεσκι παρακολουθειται απο τους Σανς...Στο προτελευταιο ματς ακουσα και τον σχολιαστη ενω το εχω διαβασει και πιο παλια.Θα μπορουσε να πιασει στην ομαδα αυτη?

QUOTE (Quincy @ Feb 12 2014, 15:04 ) *
Όχι και κάτω του μετρίου ο Καλάθης ρε συ!!

Και γρήγορος είναι, και αρκετά δυνατός (καμία σχέση με το παιδάκι που βλέπαμε στον Παναθηναικό), το ντραίβ και τα τελειώματα φαινόταν ότι τα χε και το σουτ το έχει βελτιώσει ΑΙΣΘΗΤΑ (το ματς με την Μινεσότα που έβλεπα είχε κάτι σαν 4/5 τρίποντα, δεν το πίστευα λέμε). Το μεγαλύτερο μειονέκτημά του αυτή τη στιγμή είναι τα λάθη που κάνει.

Πάντως κάνει ματσάρες τον τελευταίο καιρό, και κάτω του μετρίου δεν είναι με τίποτα! imo μπορεί και καλύτερα από τον Καλντερόν, αλλά έχει πολύ δρόμο ακόμα

Γι αυτο ειπα τον Καλαθη της Ευρωπης.Στο υψηλοτερο επιπεδο και οπως τον ειδα λαιβ σε αρκετα ματς της τελευταιας του σεζον στον Παναθηναικο δεν μου εκανε καμια αισθηση.Δεν μιλαω για την Λοκομοτιβ γιατι στην Λοκομοτιβ και ο Σιμον κανει την διαφορα.Σαφως και απο τοτε εχει βελτιωθει και εχει δουλεψει πολυ περισσοτερο.
yorgos
QUOTE
παραιτητα και κατι ο τιτλος mvp του συγκεκριμενου θεσμου.Αν δεν αξιζει οπως λεμε ο τιτλος mvp της Ευρωλιγκα (με βαση την παλιοτερη συζητηση )ποσο μαλλον δεν αξιζει ο τιτλος αυτος.Μιλαω παντα για Αμερικη.

Οποισδήποτε τίτλος mvp σε ευρωπαϊκό επίπεδο σημαίνει ότι μιλάμε για μεγάλο παίκτη για τα ευρωπαϊκά δεδομένα. Ή τέλος πάντων για μεγάλη σαιζόν. Δε σημαίνει απαραίτητα ότι θα πιάσει στο ΝΒΑ, ούτε κι ότι δε θα πιάσει. Π.χ. ο Μποντιρόγκα και 10 mvp να έπαιρνε πανάξια, στο ΝΒΑ δε θα έπιανε ποτέ και καλά έκανε και δεν πήγε κατά τη γνώμη μου. Ο Σίσκα (που ήταν και ο πραγματικός ενός mvp βραβείου που το πήρε ο Μήτσος για λόγους που ξέρουνε), ομοίως νομίζω ότι δε θα μπορούσε να παίξει εκεί. Ο Μήτσος ίσως, αλλά με πολλές προϋποθέσει, ο Σπανούλης πολύ δύσκολα... ο Καλάθης ναι. Γιατί έχει την ταχύτητα κι επιπλεόν ο ρυθμός βελτίωσής του είναι εντυπωσιακός. Μέσα σε μια χρονιά από χέστης έγινε αξιοπρεπέστατος σουτέρ (και δε βρίσκω γιατί να μη γίνει και καλός σουτέρ), από φιλότμος αμυντικός έγινε εξολοθρευτής του Ναβάρο, από αμούστακο πλέι χωρίς παραστάσεις έγινε ώριμος παίτκης (το χθεσινό ματς π.χ. όπου δεν εκβίασε προσπάθειες) και η ταχύτητά του είναι μεγάλο πλεονέκτημα, έχει δυναμώσει και μην ξεχνάμε ότι είναι και πολύ ψηλός για τη θέση του.

Άρα έχει περισσότερα σωματικά προσόντα και βελτιώνεται τόσο γρήγορα που σχεδόν τρομάζει και στα τεχνικά. Potential έχει. Τώρα από το potential μέχρι το φτάσαμε, έχουμε δρόμο. Αλλά δεν έχει και το ρίσκο του "Ευρωπαίου" που να δούμε αν θα προσαρμοστεί στις ΗΠΑ, αμερικανάκι είναι το παιδί και μάλιστα με εμπειρίες από τα do or die της Ευρώπης, πολύ ώριμος, στοχοπροσηλωμένος, μην ξεχνάμε τι συμβόλαια άφησε για να πάει στο ΝΒΑ με το μίνιμουμ. Κι αυτά τα μετράνε πολύ στο ΝΒΑ.
redleg7
Σεβαστο αλλα το αξιοπρεπεστατος σουτερ δεν νομιζω οτι ισχυει γιατι μιλαμε για δειγμα λιγων παιχνιδιων στο ΝΒΑ.Πρεπει να περιμενουμε αρκετα ακομα.Οτι προσπθαει και εχει δουλεψει πραγματα φαινεται παντως δεν αναιρει την αποψη μου οτι ακομα και στην Ευρωπη τον θεωρουσα μετριο παιχτη.
Για Λοτζεσκι ποια η αποψη σου για τους Σανς?(αν και εχει 2ετες συμβολαιο)
TakeshyKurosawa
Γιώργο όταν λες ο Σπανούλης πολύ δύσκολα θα μπορούσε να παίξει στο NBA εννοείς να γινόταν ηγέτης κάποιας ομάδας ή ότι δεν μπορούσε καν να σταθεί εκεί ότι δηλαδή δεν έχει θέση στο ρόστερ? Έχει τεράστια διαφορά και δεν γίνεται αντιληπτό τι εννοείς. Ο ίδιος ο Διαμαντίδης πάντως είπε ότι ο Έλληνας που θα μπορούσε να τα πάει αξιοπρεπώς εκεί είναι ο Σπανούλης.
redleg7
QUOTE (TakeshyKurosawa @ Feb 12 2014, 15:38 ) *
Γιώργο όταν λες ο Σπανούλης πολύ δύσκολα θα μπορούσε να παίξει στο NBA εννοείς να γινόταν ηγέτης κάποιας ομάδας ή ότι δεν μπορούσε καν να σταθεί εκεί ότι δηλαδή δεν έχει θέση στο ρόστερ? Έχει τεράστια διαφορά και δεν γίνεται αντιληπτό τι εννοείς. Ο ίδιος ο Διαμαντίδης πάντως είπε ότι ο Έλληνας που θα μπορούσε να τα πάει αξιοπρεπώς εκεί είναι ο Σπανούλης.

Σωστος και δεν το εχει δηλωσει μονο σε μια συνεντευξη του!
Anaz
Επισης ο Ντραγκιτς δεν σηκωνει τον γιακα στο πολο.. rolleyes.gif Να τα λεμε αυτα..!
Δεν πρεπει να ειναι πολυ παλια αυτη η φωτο, γιατι εχει δυνατή καραφλα. Απλα μαλλον εκεινο το καλοκαιρι το'χε ριξει στις μπυρες.Το σωμα του δεν το δουλεψε τα τελευταια δυο χρονια, αλλα απ'οταν πηγε στο Χιουστον.Γενικα εμενα μου φαινεται ξεκαθαρα πιο μυωδης απο τον Ντραγκιτς αλλα ξαναλεω το πιο σμιλεμενο δεν σημαινει και πιο αθλητικο και δυνατο. Σε δυναμη ειναι στους κορυφαιους γκαρντ στην Ευρωπη, σε εκρηξη κ ταχυτητα εχει χασει τελευταια αλλα στην ηλικια του Ντραγκιτς και πισω ηταν επισης κορυφαιος και αμεσα συγκρισιμος με τον Σλοβενο. Με 4 χρονια γεματα στην Αμερικη βεβαια στο υψηλο επιπεδο, μαλλον τωρα υπερτερει.Τουλαχιστον σε αθλητικοτητα.
(edit: Γιατι σε δυναμη ακομα δυσκολευομαι να δεχτω οτι αυτος ο ξινιάρης ξανθουλης με τη λευκανση, το ανεμελο μαλλακι και το χνουδωτο μουστακι, ειναι πιο δυνατος απο τον υπερτεστοστερομενο νεατερνταλ με την τριχαρα και την καραφλα.)

2μετρο πλευμεκερ γρηγορο με εξαιρετικο χειρισμο και αντιληψη, ο Καλαθης ειναι παιχτουρα, το μονο που του λειπει δυστηχως ειναι το σουτ.Μακαρι να το βελτιωσει. Απο΄κει και περα το αν θα κανει καριερα στο ΝΒΑ ειναι σε μεγαλο βαθμο συγκυριακο και γι'αυτον. Οπου να'ναι γυρναει ο Κονλευ και θα ξαναπαγκωθει για τα καλα. Θα ξαναβρει μετα ευκαιρια κι αυτοπεποιθηση..?
PARISINOS
Για τον Καλαθη , δεν θα ξαναρχισω icon_drunk.gif

Για μενα κανει οτι ακριβως μπορει να κανει ο ρουμπιο , με τη μεγαλη διαφορα οτι ο ενας ειναι 7 ποντους ψηλοτερος, με αποτελεσμα να εχει καλυτερα τελειωματα (α και εχει ελαχιστα καλυτερο σουτ). Γενικα παιχταρα ολκης και ταιριαζει περισσοτερο στο ΝΒΑ απ οτι στην ευρωπη (που και εδω παιχταρας ηταν , τελειωσε φαιναλ 4 με 17 ρανκινγκ μεσο ορο, και 5ο τελικο πρωταθληματος με 16/5/11 στα 22-23)....

Τωρα για το αν ο σπαν μπορει να παιξει σε ροστερ ΝΒΑ, ενταξει ειπαμε στο Φινιξ εχει 10 ποντους μεσο ορο , ο P.J Tucker που μεχρι προπερσυ επαιζε στον Αρη και μετα στο Πουερτο Ρικο blink.gif
yorgos
Δεν έχω παρακολουθήσει το Λοτζέσκι στο Βέλγιο σοβαρά για να δω πόσο βελτιώνεται χρόνο με το χρόνο ή αν απλά είναι ένας παίκτης που έχει φτάσει σε ένα καλό επίπεδο και διατηρείται εκεί.

Από ύψος πάει μια χαρά, ειδικά αν τον πάρουν για δυάρι. Αλλά του λείπει πολύ η τρίπλα κι η δημιουργία, άρα μόνο ως στατικό σουτέρ το φαντάζομαι στο ΝΒΑ με βοήθεια σε αυτά τα "περιφερειακά" που κάνει αρκετά καλά: πολύ καλός ριμπάουντερ για το ύψος του, καλή αίσθηση παιχνιδιού, κερδίζει φάουλ βάζοντας το σώμα πολύ καλά, ξέρει να πασάρει και "σκαστά" (στην Ευρώπη ακόμη είμαστε πίσω σε αυτό), καλή τεχνική, πολύ ομαδικός, αλλά αργούτσικος κι αυτός και θα αντιμετωπίζει αθλητικότερους αντιπάλους. Οπότε θα πρέπει το σουτ του να αντισταθμίζει όλα αυτά, αφού και στην άμυνα το λες σωστό αλλά όχι κι εξολοθρευτή.

Είναι τέτοιου επιπέδου σουτέρ; Δεν το ξέρω. Επειδή τον συμπαθώ πάρα πολύ θα ήθελα να πιστέψω πως ναι. Πρέπει να δούμε τι range έχει, πόσο καλός είναι να έρχεται από τον πάγκο να μπουμπουνάει 2-3 και μετά να ξαναμπαίνει κρύος και να το ξανακάνει, η εκτέλεσή του χωρίς να είναι αστραπή δεν είναι και Πρίντεζης (τρεις ώρες κανεις να σουτάρεις ρε Γιώργο...). Γενικά πείθει, αλλά σίγουρος δεν μπορείς να είσαι. Χρειάζεται σουτέρ το Φοίνιξ; Ε δε θα το χάλαγε, παρότι έχει, ειδικά ο Φράι είναι τριποντέρ από τους λίγους, αλλά ένας ακόμη στο "2" να δίνει μερικά ποιοτικά λεπτά θα βοηθούσε. Υπάρχουν και πράγματα που τα βλέπεις μόνο λάιβ συν άλλα που θέλουν πολλή μελέτη, π.χ. από ποια θέση τον βολεύει να σουτάρει, επειδή πάντως είναι "γωνιάκιας" νομίζω πως κάνει γι αυτό που τον θέλουν, αν τον τοποθετούν στην κορυφή του τριπόντου ίσως να έχει λίγο περισσότερα θέματα, ίσως και όχι με την πάσα που έχει (γιατί έχει, πασάρει το παιδί). Μετά πρέπει να βάλεις κι άλλα μέσα, πόσο επηρεάζεται το ποσοστό του στα εκτός κλπ κλπ, που δεν έχουμε τα μέσα για να τα αξιολογήσουμε. Αλλά γενικά ναι, θα μπορούσε να σταθεί.

Αν ήμουν πάντως ο σκάουτερ των Σανς ούτε αδιάφορο θα με άφηνε, αλλά δε θα πετούσα και τη σκούφια μου, δεν ανακάλυψες ούτε το νέο Τζινόμπιλι ούτε τον Κούκοτς. Θα έλεγα "για σουτέρ μάλλον μας κάνει" και θα τον άφηνα στα υπόψη, δεν είναι ότι τον βλέπεις και τρελαίνεσαι.

Μιλώντας για το πόσο σημαντική είναι η ταχύτητα για τους Αμερικανούς: θυμάστε μια συνέντευξη του Ντομινίκ όπου τον ρώτησαν ποιος από το ελληνικό πρωτάθλημα θα μπορούσε να παίξει στο ΝΒΑ ποιον είχε πει; Το Γιώργο Φλώρο... Ατό το μπάσκετ παίζουν εκεί, αυτός τους εντυπωσίασε, αυτοί είναι ικανοί να παίρνανε και το Μπαρλά και να ησυχάζαμε. Παίκτης χωρίς ταχύτητα με την μπάλα δεν πιάνει εύκολα εκεί, ειδικά αν είναι άσος. Κι όταν λεμε ταχύτητα εννοούμε να του βάζεις νέφτι και να τρέχει ασταμάτητα. Έτσι διακιολογείται και η εμμονή στο Ρούμπιο, που για μένα δεν κάνει το παιδί, απλό vision σε open court έχει και καλή πάσα στην ταχύτητα, στα άλλα είναι για κλάμματα κι αφού δεν έμαθε να σουτάρει και να παίζει άμυνα μετά από τόσον καιρό, μάλλον δε θα μάθει ποτέ.
louie
το τοπικ ειναι οαση... ξεκινησαμε απο μια ξεκαρφωτη συγκριση για να φτασουμε στο ποιος εχει πιο ωραιο σωμα, γκομενα, καραφλα κτλ

παντως για τον καλαθη, ο οποιος σημερα μαθαμε οτι στην ευρωπη ηταν αρκετα κατω του μετριου(!!!), ειναι πολυ γρηγορος και αν λαβεις υποψην και το οτι μιλαμε για παιχτη 1,98 ειναι ο γιος του ανεμου μην σου πω... εκτος αν γνωριζεται πολλους που μπορουν να κανουν coast to coast σε 5 δευτερα με 3 συνεχομενες ραχιαιες ντριπλες!!!

και το nba του ταιριαζει πιο πολυ απο οποιονδηποτε ευρωπαιο γιατι ειναι αμερικανος... και στην ηλικια του κανενας απο τους μεγαλους ελληνες δεν ειχε καταφερει αυτα που εχει καταφερει ο καλαθης.
louie
το τοπικ ειναι οαση... ξεκινησαμε απο μια ξεκαρφωτη συγκριση για να φτασουμε στο ποιος εχει πιο ωραιο σωμα, γκομενα, καραφλα κτλ

παντως για τον καλαθη, ο οποιος σημερα μαθαμε οτι στην ευρωπη ηταν αρκετα κατω του μετριου(!!!), ειναι πολυ γρηγορος και αν λαβεις υποψην και το οτι μιλαμε για παιχτη 1,98 ειναι ο γιος του ανεμου μην σου πω... εκτος αν γνωριζεται πολλους που μπορουν να κανουν coast to coast σε 5 δευτερα με 3 συνεχομενες ραχιαιες ντριπλες!!!

και το nba του ταιριαζει πιο πολυ απο οποιονδηποτε ευρωπαιο γιατι ειναι αμερικανος... και στην ηλικια του κανενας απο τους μεγαλους ελληνες δεν ειχε καταφερει αυτα που εχει καταφερει ο καλαθης.
redleg7
QUOTE (yorgos @ Feb 12 2014, 15:58 ) *
Δεν έχω παρακολουθήσει το Λοτζέσκι στο Βέλγιο σοβαρά για να δω πόσο βελτιώνεται χρόνο με το χρόνο ή αν απλά είναι ένας παίκτης που έχει φτάσει σε ένα καλό επίπεδο και διατηρείται εκεί.

Από ύψος πάει μια χαρά, ειδικά αν τον πάρουν για δυάρι. Αλλά του λείπει πολύ η τρίπλα κι η δημιουργία, άρα μόνο ως στατικό σουτέρ το φαντάζομαι στο ΝΒΑ με βοήθεια σε αυτά τα "περιφερειακά" που κάνει αρκετά καλά: πολύ καλός ριμπάουντερ για το ύψος του, καλή αίσθηση παιχνιδιού, κερδίζει φάουλ βάζοντας το σώμα πολύ καλά, ξέρει να πασάρει και "σκαστά" (στην Ευρώπη ακόμη είμαστε πίσω σε αυτό), καλή τεχνική, πολύ ομαδικός, αλλά αργούτσικος κι αυτός και θα αντιμετωπίζει αθλητικότερους αντιπάλους. Οπότε θα πρέπει το σουτ του να αντισταθμίζει όλα αυτά, αφού και στην άμυνα το λες σωστό αλλά όχι κι εξολοθρευτή.

Είναι τέτοιου επιπέδου σουτέρ; Δεν το ξέρω. Επειδή τον συμπαθώ πάρα πολύ θα ήθελα να πιστέψω πως ναι. Πρέπει να δούμε τι range έχει, πόσο καλός είναι να έρχεται από τον πάγκο να μπουμπουνάει 2-3 και μετά να ξαναμπαίνει κρύος και να το ξανακάνει, η εκτέλεσή του χωρίς να είναι αστραπή δεν είναι και Πρίντεζης (τρεις ώρες κανεις να σουτάρεις ρε Γιώργο...). Γενικά πείθει, αλλά σίγουρος δεν μπορείς να είσαι. Χρειάζεται σουτέρ το Φοίνιξ; Ε δε θα το χάλαγε, παρότι έχει, ειδικά ο Φράι είναι τριποντέρ από τους λίγους, αλλά ένας ακόμη στο "2" να δίνει μερικά ποιοτικά λεπτά θα βοηθούσε. Υπάρχουν και πράγματα που τα βλέπεις μόνο λάιβ συν άλλα που θέλουν πολλή μελέτη, π.χ. από ποια θέση τον βολεύει να σουτάρει, επειδή πάντως είναι "γωνιάκιας" νομίζω πως κάνει γι αυτό που τον θέλουν, αν τον τοποθετούν στην κορυφή του τριπόντου ίσως να έχει λίγο περισσότερα θέματα, ίσως και όχι με την πάσα που έχει (γιατί έχει, πασάρει το παιδί). Μετά πρέπει να βάλεις κι άλλα μέσα, πόσο επηρεάζεται το ποσοστό του στα εκτός κλπ κλπ, που δεν έχουμε τα μέσα για να τα αξιολογήσουμε. Αλλά γενικά ναι, θα μπορούσε να σταθεί.

Αν ήμουν πάντως ο σκάουτερ των Σανς ούτε αδιάφορο θα με άφηνε, αλλά δε θα πετούσα και τη σκούφια μου, δεν ανακάλυψες ούτε το νέο Τζινόμπιλι ούτε τον Κούκοτς. Θα έλεγα "για σουτέρ μάλλον μας κάνει" και θα τον άφηνα στα υπόψη, δεν είναι ότι τον βλέπεις και τρελαίνεσαι.


Και εγω εικονα του Ματ απο το Βελγιο δεν εχω παρα μονο σε ματς του Γιουροκαπ που εκανε εξαιρετικα ματς.Στο υψηλοτερο επιπεδο στην Ευρωπη παντως εδειξε παιχτης που δεν μασαει απο την οποια μεταβαση απο το Βελγιο στην Ευρωλιγκα.Θεωρω οτι στην εκτελεση ειναι αρκετα γρηγορος(και συναμα αποτελεσματικοτατος) και εχει 2 χαρισματα.
Το ενα ειναι αυτο που τονιζεις και λιγοι δινουν βαση σ αυτο.

ΞΕΡΕΙ να πασαρει.Πλεον πρεπει να θεωρειται προσον το συγκεκριμενο ενω επισης ξερει να βαζει πολυ σωστα το σωμα του στην διεκδικηση σκουπιδιων.Οπως λες πολυ καλη τεχνικη και γενικα εχει σωστη αντιληψη παιχνιδιου.Αμυντικα μπορει να βελτιωθει ακομα παραπανω.
Πιστευω οτι εχει ΟΛΑ τα απαραιτητα προσοντα να δουλεψει (και οντως οσο και να διαφωνησαμε πιο πριν στην Αμερικη θα δουλεψει ακομα περισσοτερο γιατι ετσι απαιτουν οι περιστασεις) και να εχει κομβικο ρολο σε μια ομαδα οπως πχ οι Σανς.
Και εξαιρετικα ποσοστα μπορει να δωσει και γενικα να δωσει στο παιχνιδι του μια αλλη διασταση.Παντως ο Ολυμπιακος του εχει κανει 1+1 και χωρις να υπαρχει ορος για το ΝΒΑ.Ποτε δεν ξερεις φυσικα.

Οπως ειπα και σε παλιοτερα ποστ θεωρω οτι ενας εξαιρετικος παιχτης στην Ευρωπη(οπως πχ Σπανουλης που ειναι τοπ αξιας) μπορει να σταθει στο ΝΒΑ και δεν εννοω με τον ρολο του σταρ(γι αυτο και παρεθεσα το παραδειγμα του Καλαθη αργοτερα)αρκει να βρει το καταλληλο timing και την καταλληλη ομαδα να το πραξει.Το τελευταιο ειναι πολυ σημαντικο.Πχ ο Καλαθης στους Μεμφις κολλησε ή δειχνει εστω οτι κολλαει γιατι ειναι αρκετα νωρις.
Ο Κουφος με τον τροπο που παιζαν οι Ναγκετς κολλουσε πιο πολυ στην περσινη τους ομαδα.
yorgos
QUOTE
Γιώργο όταν λες ο Σπανούλης πολύ δύσκολα θα μπορούσε να παίξει στο NBA εννοείς να γινόταν ηγέτης κάποιας ομάδας ή ότι δεν μπορούσε καν να σταθεί εκεί ότι δηλαδή δεν έχει θέση στο ρόστερ?


Εννοώ να έχει ρόλο σοβαρό. Ηγέτης με τίποτε, αλλά αμφιβάλλω αν θα μπορούσε να είναι ο παίκτης των 15-20 λεπτών. Για λιγότερο ναι, ασφαλώς και μπορούσε, αλλά αυτό δε λέει και τίποτε, ούτε κι ο ίδιος θα διέσχιζε τον Ατλαντικό για να κουνάει πετσέτες. Όταν εννοώ καριέρα στο ΝΒΑ εννοώ να έχεις σταθερό συμβόλαιο, να έχεις ρόλο (όχι απαραίτητα βασικού, και 8ος παίκτης μπορεί να είσαι και να έχεις ρόλο) και να διακρίνεσαι για κάτι που κάνεις καλά, ό,τι κι αν είναι αυτό. Το ότι ο Σπανούλης θα μπορούσε να κάνει ό,τι και ο Μπανκς π.χ. στο Τορόντο, χαίρω πολύ, ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ πως θα μπορούσε. Πιθανότατα θα μπορούσε να παίζει και 15' σε μια πολύ κακή ομάδα του ΝΒΑ, κι ο Φώτσης 10' έπαιζε, δε νομίζω να θεωρούμε πως "έπαιξε" στο ΝΒΑ επειδή ήταν εκεί για 25 ματς. Οποισδήποτε παίκτης της Εθνικής θα μπορούσε να στριμωχτεί σε κάποιο πάγκο ΝΒΑ, πόσο μάλλον ο ηγέτης της. Για μένα η "σοβαρή καριέρα" δεν είναι να πας να γυαλίζεις πάγκους σαν το Ρετζιά.
Germany96
Αφού το topic έχει πάρει σουρεάλ w00t.gif τροπή ( 41.gif και στον colonel που το δημιούργησε) και ανάμεσα σε ημίγυμνες φωτογραφίες δροσερών αγοριών συγκρίνουμε τους πάντες με τους άπαντες για το οτιδήποτε ας συνεχίσω κι εγώ στο ίδιο πνεύμα.
QUOTE(yorgos @ Feb 12 2014, 15:28 ) *
...ο Καλάθης ναι. Γιατί έχει την ταχύτητα κι επιπλεόν ο ρυθμός βελτίωσής του είναι εντυπωσιακός. Μέσα σε μια χρονιά από χέστης έγινε αξιοπρεπέστατος σουτέρ (και δε βρίσκω γιατί να μη γίνει και καλός σουτέρ)...

QUOTE(yorgos @ Feb 12 2014, 15:58 ) *
...Έτσι διακιολογείται και η εμμονή στο Ρούμπιο, που για μένα δεν κάνει το παιδί, απλό vision σε open court έχει και καλή πάσα στην ταχύτητα, στα άλλα είναι για κλάμματα κι αφού δεν έμαθε να σουτάρει και να παίζει άμυνα μετά από τόσον καιρό, μάλλον δε θα μάθει ποτέ...

Κατ’ αρχάς να πω ότι τον Καλάθη, αν δεν είχε το κασέ που έχει, κι εγώ θα τον ήθελα με χίλια στον Ολυμπιακό χθες κιόλας. Βασικά θεωρώ πως κουμπώνει εξαιρετικά στις ανάγκες και των δύο αιωνίων αλλά και της εθνικής ομάδας και μακάρι το παιδί να συνεχίσει να βελτιώνεται, να πετύχει στο Αμέρικα και να τον βλέπουμε με τα γαλανόλευκα όσο το δυνατόν συχνότερα.

Έχοντας πει αυτά θέλω περισσότερο να τον χρησιμοποιήσω σαν παράδειγμα (παρά να κάνω απευθείας σύγκριση) για το ότι με τον Rubio τείνουμε να γινόμαστε υπερβολικά επικριτικοί μαζί του. Καταλαβαίνω ότι το hyper hype που έχει λάβει από μικρό παιδί ενδεχομένως να έχει γίνει ενοχλητικό όπως κάθε υπερβολή, όντως το σουτ του είναι τραγικό αλλά και του Νικ σε παρόμοια (ελαφρώς λιγότερο) αισχρά επίπεδα κυμαίνεται όπως έχουμε παρακολουθήσει αυτούς τους δύο παίκτες τα τελευταία χρόνια.

Θεωρώ πως είναι πολύ νωρίς για να πούμε ότι έχει γίνει αξιοπρεπέστατος σουτέρ στον δρόμο για να γίνει καλός. Υποθέτοντας ότι αναφέρεσαι στα φετινά ποσοστά του (γιατί αδυνατώ να βρω άλλη σεζόν στην επαγγελματική του καριέρα που αυτά να πλησίασαν το αξιοπρεπές) το στατιστικό δείγμα είναι εξαιρετικά ισχνό. Ουσιαστικά τις τελευταίες δύο εβδομάδες που αναπληρώνει το κενό του Conley έχει τα 9 από τα συνολικά 14 εύστοχα φετινά του τρίποντα. Είναι λίγο παρακινδυνευμένο να πούμε ότι οι τελευταίες δυο εβδομάδες είναι αντιπροσωπευτικότερο δείγμα από την συνολική επαγγελματική του σταδιοδρομία.

Ακόμα κι έτσι αξιολογώντας σοβαρότερα απ’ ότι μάλλον θα έπρεπε αυτά τα νούμερα, δεν απέχουν ιδιαίτερα από αυτά του Rubio:



Κι οι δύο σουτάρουν με παραπλανητικά συμπαθητικά ποσοστά, αλλά δοκιμάζουν σουτ τριών πόντων εξαιρετικά αραιά και σε φτωχή αναλογία συγκριτικά με τις συνολικές τους προσπάθειες.

Μακάρι τα ποσοστά του Νικ να σταθεροποιηθούν σε αυτά τα επίπεδα, μακάρι να ανέβουν κι ακόμα περισσότερο αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί ο Καλάθης έχει ήδη γίνει αξιοπρεπέστατος σουτέρ και εν δυνάμει καλός και ο Ισπανός μάλλον δεν θα μάθει να σουτάρει ποτέ, πόσο μάλλον όταν ο δεύτερος είναι και δύο χρόνια μικρότερος.

Γενικότερα είσαι υπερβολικά αυστηρός με τον Rubio λέγοντας ότι δεν κάνει, ότι σχεδόν σε όλα είναι για κλάματα κι ότι διαθέτει απλό vision σε open court. Ο Ricky έχει court vision συγκρίσιμο με ελάχιστων κορυφαίων pg του ΝΒΑ, είναι μόνο 23 ετών και ακόμα κι αν δεν βελτιώσει σημαντικά το κάκιστο σουτ του, παίκτης ικανός να κυνηγά τις πρώτες θέσεις τις λίγκας σε assist και κλεψίματα για πολλά χρόνια ακόμα, έχει εξασφαλισμένο μέλλον και πλουσιοπάροχα συμβόλαια στο ΝΒΑ (πράγματα που δεν νομίζω ότι μπορούμε να πούμε για τον Καλάθη ειδικά μετά από μόνο δύο -καταπληκτικές αναντίρρητα- εβδομάδες).
NKoulaf
Ακόμα καιγόμαστε εδώ? Παιδιά να φωνάξουμε τον Τσάκα που ξέρει άραβα πρίγκηπα να το λήξουμε.

smiley.gif
yorgos
QUOTE
Κατ’ αρχάς να πω ότι τον Καλάθη, αν δεν είχε το κασέ που έχει, κι εγώ θα τον ήθελα με χίλια στον Ολυμπιακό χθες κιόλας
Το θέμα ότι γι' αυτόν απ' ό,τι φαίνεται δεν τίθεται θέμα κασέ. Πήγε στο ΝΒΑ χάνοντας πολλά λεφτά για να κυνηγήσει το όνειρό του και μιλάμε και για ένα παιδί που δεν έχει κάνει και τις συμβολαιάρες ώστε να πεις ότι είναι χορτάτος από χρήμα και πάει να κάνει το κέφι του. Το χρήμα δε φαίνεται να τον νοιάζει στην παρούσα φάση. ΚΑι 3 μύρια να του δώσουν οι αιώνιοι, το παιδάκι κυνηγάει το όνειρό του και μαγκιά του.
QUOTE
όντως το σουτ του είναι τραγικό αλλά και του Νικ σε παρόμοια (ελαφρώς λιγότερο) αισχρά επίπεδα κυμαίνεται όπως έχουμε παρακολουθήσει αυτούς τους δύο παίκτες τα τελευταία χρόνια.
Η διαφορά είναι ότι ο Νικ δείχνει μια εντυπωσιακή βελτίωση, ενώ ο Ρούμπιο τα ίδια Παντελάκη μου τα ίδια Παντελή μου. Κι όταν λέμε σουτ δεν εννοούμε απλώς το τρίποντο (που του το αφήνουν προκλητικά οι αντίπαλοι) αλλά γενικώς τα τελειώματα που όπως θα διαβάσεις εδώ είναι ο χειρότερος παίκτης στο ΝΒΑ, με το debate να έχει πάει σε επίπεδο αν είναι ο χειρότερος στην ιστορία του ΝΒΑ . Η αδυναμία του να σκοράρει είναι απλά μυθική.

https://www.numberfire.com/nba/news/1766/wh...ard-of-tomorrow

Ο Καλάθης είχε πάνω κάτω το ίδιο πρόβλημα. Με τη διαφορά ότι βελτιώθηκε εντυπωσιακά, σουτάρει ακόμη κι υπό πίεση και -σε αντίθεση με το συμπαθή κατά τ' άλλα Ρίκι- αν τον αφήσεις από τα 5 μέτρα θα το ρίξει, δε θα κοιτάει πού να πασάρει όλο αγωνία, ούτε θα κάνει έρμπολ λέι απ. H διαφορά ανάμεσα στου δύο είναι χαώδης, ο Καλάθης σουτάρει συνολικά με 46% κι ο Ρούμπιο με το άθλιο 36%, παρότι παίρνει πολύ μετρημένες προσπάθειες.


Μακάρι τα ποσοστά του Νικ να σταθεροποιηθούν σε αυτά τα επίπεδα, μακάρι να ανέβουν κι ακόμα περισσότερο αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί ο Καλάθης έχει ήδη γίνει αξιοπρεπέστατος σουτέρ και εν δυνάμει καλός και ο Ισπανός μάλλον δεν θα μάθει να σουτάρει ποτέ, πόσο μάλλον όταν ο δεύτερος είναι και δύο χρόνια μικρότερος.
Γιατί ο ένας από την εποχή του Παναθηναϊκού δείχνει βελτίωση δίμηνο με το δίμηνο, ενώ ο άλλος από τα 17 του έχει τις ίδιες αδιόρθωτες αδυναμίες. Ο ένας έχει βελτίωση-αστραπή κι ο άλλος είναι ανεπίδεκτος μαθήσεως. Και να πεις ότι δεν επέμειναν πάνω του, ψέμματα θα είναι, ενώ ο Καλάθης ήταν η τέταρτη επιλογή στα πόιντ και το πήρε με το σπαθί του.

Ο Ricky έχει court vision συγκρίσιμο με ελάχιστων κορυφαίων pg του ΝΒΑ
Αναμφισβήτητο αυτό. Αλλιώς δε θα ήταν εκεί, από αυτό τρώει ψωμί.

είναι μόνο 23 ετών
Παίζει τρία ολόκληρα χρόνια εκεί με μπόλικο χρόνο συμμετοχής, χωρίς πίεση και το μόνο που κατάφερε ήταν να μείνει τελείως στάσιμος.

παίκτης ικανός να κυνηγά τις πρώτες θέσεις τις λίγκας σε assist και κλεψίματα για πολλά χρόνια ακόμα, έχει εξασφαλισμένο μέλλον και πλουσιοπάροχα συμβόλαια στο ΝΒΑ (πράγματα που δεν νομίζω ότι μπορούμε να πούμε για τον Καλάθη ειδικά μετά από μόνο δύο -καταπληκτικές αναντίρρητα- εβδομάδες). Η διαφορά είναι στο potential, ο ένας το έχει κι ο άλλος μάλλον το έχασε το τραίνο. Ο ένας ήρθε άγνωστος μεταξύ αγνώστων, ο άλλος ως το παιδί-θαύμα, ο πλέι του 21ου αιώνα, ο νέος Πιτ Μάραβιτς, το νέο πρότζεκτ της Ισπανίας. Ένα παιδί που τρέχει καλά με τη μπάλα είναι, με εξαιρετικό vision και τρισάθλιες εκτελεστικές "ικανότητες". Αδικαιολόγητα παίρνει τόσο χρόνο, για μένα η εμμονή πάνω του είναι σκανδαλώδης, τόσους άσους έχει στο ΝΒΑ που με λιγότερα χρήματα θα ανέβαζαν επίπεδο τη Μινεσότα.

Αλλά γενικά αυτή η αντιδικία για το θέμα Ρούμπιο είναι εκτεταμένη, δεν είμαστε οι μόνοι που διαφωνούμε. Για να προβοκάρω πιο πολύ πάντως, αν ο Σπανούλης είχε όοοοοολη αυτή τη σκανδαλώδη στήριξη που έχει ο Ρούμπιο, μπορεί και να έπιανε στο ΝΒΑ, έστω σε ένα πιο μετριοπαθή ρόλο.
kseplenhs
QUOTE(yorgos @ Feb 13 2014, 14:19 ) *
Το θέμα ότι γι' αυτόν απ' ό,τι φαίνεται δεν τίθεται θέμα κασέ. Πήγε στο ΝΒΑ χάνοντας πολλά λεφτά για να κυνηγήσει το όνειρό του και μιλάμε και για ένα παιδί που δεν έχει κάνει και τις συμβολαιάρες ώστε να πεις ότι είναι χορτάτος από χρήμα και πάει να κάνει το κέφι του. Το χρήμα δε φαίνεται να τον νοιάζει στην παρούσα φάση. ΚΑι 3 μύρια να του δώσουν οι αιώνιοι, το παιδάκι κυνηγάει το όνειρό του και μαγκιά του.

Πραγματικά όμως αν υπάρχει ένας που να έκανε συμβολαιάρες στην ευρώπη,αυτός είναι ο καλάθης αν συνυπολογίσουμε πως ήρθε εδώ σαν μη επαγγελματίας παίχτης.Στον παο είχε ένα κλιμακωτό που ξεκίναγε απο τα 500 και στην τελευταία του σεζόν έφτασε το 1,4 εκ. και στη ρωσία ένα χρόνο που κάθισε,έπαιρνε πάνω απο 1,5.



Quincy
QUOTE(kseplenhs @ Feb 13 2014, 14:10 ) *
Πραγματικά όμως αν υπάρχει ένας που να έκανε συμβολαιάρες στην ευρώπη,αυτός είναι ο καλάθης αν συνυπολογίσουμε πως ήρθε εδώ σαν μη επαγγελματίας παίχτης.Στον παο είχε ένα κλιμακωτό που ξεκίναγε απο τα 500 και στην τελευταία του σεζόν έφτασε το 1,4 εκ. και στη ρωσία ένα χρόνο που κάθισε,έπαιρνε πάνω απο 1,5.



Ελληνας σε πολύ καλή ηλικία και προοπτική να γίνει κορυφαίος σε εποχή που το χρήμα ήταν πολύ και ο ανταγωνισμός μεγάλος. Αν δεν του τα δινε ο Παναθηναικός θα τα βρισκε στον Ολυμπιακό εύκολα
kseplenhs
QUOTE(Quincy @ Feb 13 2014, 15:16 ) *
Ελληνας σε πολύ καλή ηλικία και προοπτική να γίνει κορυφαίος σε εποχή που το χρήμα ήταν πολύ και ο ανταγωνισμός μεγάλος. Αν δεν του τα δινε ο Παναθηναικός θα τα βρισκε στον Ολυμπιακό εύκολα



Για φοιτητή μιλάμε ρε συ.Εδώ ο παπαπέτρου την πέμπτη του σεζόν θα πάρει λίγα περισσότερα απο όσα παίρνει ο σλούκας τώρα και το κάναμε θεμα.
Εννοείται πως το συμβόλαιο του καλάθη τότε ήταν παραφροσύνη.

Στην ρωσία δεν υφίσταται τέτοιο θέμα.Και λίγα τους πήρε
Quincy
QUOTE(kseplenhs @ Feb 13 2014, 13:23 ) *
Για φοιτητή μιλάμε ρε συ.Εδώ ο παπαπέτρου την πέμπτη του σεζόν θα πάρει λίγα περισσότερα απο όσα παίρνει ο σλούκας τώρα και το κάναμε θεμα.
Εννοείται πως το συμβόλαιο του καλάθη τότε ήταν παραφροσύνη.

Στην ρωσία δεν υφίσταται τέτοιο θέμα.Και λίγα τους πήρε



Γιατί κολλάς στην ηλικία; Δεν το θεωρώ παραφροσύνη αναλογικά με το hype (+ το ελληνικό διαβατήριο που τον κάνει αυτομάτως ακριβότερο) του Νικ και τα 30Μ+ μπάτζετ ΠΑΟ-ΟΣΦΠ. Τι παει να πει ο Παπαπέτρου παίρνει λιγότερα; ίδιοι είναι; Κι ο Garnett στα 18 του πήρε συμβόλαιο στο ΝΒΑ. Η ηλικία δεν έχει σχέση, το ταλέντο έχει.

Ο αδερφός του πχ δεν πήρε σχεδόν τίποτα..
yorgos
Παιδιά σόρι για το οφ τόπικ, αλλά επειδή ξέρω ότι είστε φαν, όσοι δεν πήρατε χαμπάρι ότι ο Βαγγέλας ο Ιωαννου κάνει ΕΠΙΚΗ μετάδοση χόκει στην ΔΤ, προλαβαίνετε ακόμη. Μιλάμε για ΟΡΓΙΑ.
kseplenhs
Τέλος πάντων.Εγώ 2,5 μύρια για τριετές σε φοιτητή δεν θα έδινα

Αλλα μην βγαίνουμε off topic.Τουλάχιστον ας βάλουμε καμιά φωτογραφία του καλάθη στην παραλία για να κρατηθούμε εντός tongue.gif
yorgos
Επειδή είναι ημέρες Σότσι και φωτό του Καλάθη στην παραλία δε βρίσκω, πάρτε τον σε μια καλτ:
http://photos.gatorcountry.com/Gator-Baske...115_7XPBk-M.jpg
louie
QUOTE (kseplenhs @ Feb 13 2014, 15:35 ) *
Τέλος πάντων.Εγώ 2,5 μύρια για τριετές σε φοιτητή δεν θα έδινα

Αλλα μην βγαίνουμε off topic.Τουλάχιστον ας βάλουμε καμιά φωτογραφία του καλάθη στην παραλία για να κρατηθούμε εντός tongue.gif


το topic ειναι απο την αρχη του off topic οποτε ουτε η φωτο του νικ στην παραλια ή της γκομενας του ή της γκομενας του στην παραλια δεν το ισιωνει.

παντως κι ο νικ δεν το εχει φτιαξει κιολας το σουτ του, απο οταν ηρθε στην ελλαδα πριν 4-5 χρονια το σουτ ηταν η αδυναμια του και ακομα ειναι. ο καλαθης ηταν πολυ καλος στο να σκοραρει στο τρανζισιον. αυτο του το ειχε ψιλοχαντακωσει ο ζοτς για να λεμε την αληθεια αφου οποτε πηγαινε να πατησει γκαζι και ξεφευγε απο το πλανο τα ακουγε. θυμαμαι οτι ο παπαδογιαννης φωναζε γι αυτο(που εφτασα να συμφωνω με τον παπαδογιαννη σε κατι) κι ελεγε οτι στην ρωσια χωρις τον ομπραντοβιτς θα φανει ο πραγματικος εαυτος του. και σηκωσε eurocup ως mvp στη μια σεζον που εκατσε. τωρα παλι στην αμερικη δεν παιζει και στην ιδανικη ομαδα για να το κανει αυτο αλλα και η πιο αργου ρυθμου ομαδα απο εκει παιζει αρκετα γρηγορα σε σχεση με την ευρωπη.
yorgos

Για φοιτητή μιλάμε ρε συ.Εδώ ο παπαπέτρου την πέμπτη του σεζόν θα πάρει λίγα περισσότερα απο όσα παίρνει ο σλούκας τώρα και το κάναμε θεμα.
Εννοείται πως το συμβόλαιο του καλάθη τότε ήταν παραφροσύνη.


Ε δεν είναι όλοι οι "φοιτητές" το ίδιο. O Καλάθης ήταν νούμερο 11 στο RSCI στη χρονιά του, ήταν all-american, σούταρε 39% τρ, έβαζε 17π στην τελευταία του χρονιά. Κι επιπλέν πληρώνεις έξτρα για παίκτη που θα πάει σε άλλη χώρα, ο Καλάθης δεν νομίζω να είχε ξαναπατήσει Ελλάδα, ο Παπαπέτρου απλά επέστρεφε σπίτι του. Τα στατιστικά του Παπαπέτρου δεν έχουν καμία σχέση με αυτά του Καλάθη παρότι σε ίδιας δυναμικότητας κολέγιο: σκόραρε λιγότερο από τους μισούς πόντους, με 4% λιγότερο σε τρίποντα και 5% λιγότερο σε σουτ, το ποσοστό στι βολές του είναι χειρότερο από του Στήβι Γουόντερ και κάνει 50% περισσότερα λάθη από ασίστ. Ο Καλάθης είχε βάσιμες πιθανότητες να παλέψει για μια θέση σε κάποια ομάδα ΝΒΑ, ο Παπαπέτρου μάλλον καμία.

ΥΓ: Ο Νίκος Τσώνης έχει κλέψει τις εντυπώσεις από το Βαγγέλα Ιωάννου...
louie
QUOTE (yorgos @ Feb 13 2014, 16:11 ) *
Τα στατιστικά του Παπαπέτρου δεν έχουν καμία σχέση με αυτά του Καλάθη παρότι σε ίδιας δυναμικότητας κολέγιο: σκόραρε λιγότερο από τους μισούς πόντους, με 4% λιγότερο σε τρίποντα και 5% λιγότερο σε σουτ, το ποσοστό στι βολές του είναι χειρότερο από του Στήβι Γουόντερ και κάνει 50% περισσότερα λάθη από ασίστ.


24.gif 24.gif 24.gif 24.gif
Quincy
QUOTE(louie @ Feb 13 2014, 14:10 ) *
τωρα παλι στην αμερικη δεν παιζει και στην ιδανικη ομαδα για να το κανει αυτο αλλα και η πιο αργου ρυθμου ομαδα απο εκει παιζει αρκετα γρηγορα σε σχεση με την ευρωπη.



Νομίζω ότι είναι σε μια από τις ιδανικότερες ομάδες για την ρουκι σεζόν του. Με κοντρολαρισμένο tempo και λιγότερες επιθέσεις (νομίζω το Μέμφις είναι πρώτο σ αυτή την κατηγορία), πολύ πιο κοντά στα Ευρωπαικά δεδομένα και σίγουρα όχι κάτι "ξένο" για Ευρωπαίο ρούκι. Γενικά δεν φαίνεται να δυσκολεύεται καθόλου να προσαρμοστεί και έπιασε την ευκαιρία του κυριολεκτικά από τα μαλλιά με τον τραυματισμό του conley. Αν δεν φάει πολύ πάγκο από δω και μπος και παίρνει τα λεπτάκια του θα ναι super

Germany96
QUOTE(yorgos @ Feb 13 2014, 14:19 ) *
Το θέμα ότι γι' αυτόν απ' ό,τι φαίνεται δεν τίθεται θέμα κασέ. Πήγε στο ΝΒΑ χάνοντας πολλά λεφτά για να κυνηγήσει το όνειρό του και μιλάμε και για ένα παιδί που δεν έχει κάνει και τις συμβολαιάρες ώστε να πεις ότι είναι χορτάτος από χρήμα και πάει να κάνει το κέφι του. Το χρήμα δε φαίνεται να τον νοιάζει στην παρούσα φάση. ΚΑι 3 μύρια να του δώσουν οι αιώνιοι, το παιδάκι κυνηγάει το όνειρό του και μαγκιά του...

Δεν εννοούσα ότι ενδιαφέρεται να γυρίσει στην Ευρώπη, λέω ότι αν ενδιαφερόταν όντως θα ήταν καταπληκτικό αγωνιστικό fit για τις ανάγκες των αιωνίων αλλά πολύ ακριβός για την τσέπη τους πλέον. Τα λεφτά που έπαιρνε στην Kuban να ζήταγε μόνο, αυτόματα θα αποκλειόταν από τις επιλογές τους και όχι άδικα αν σκεφτούμε για παράδειγμα με τι ποσό υπέγραψε φέτος ο Law.

QUOTE(yorgos @ Feb 13 2014, 14:19 ) *
...Ο Καλάθης είχε πάνω κάτω το ίδιο πρόβλημα. Με τη διαφορά ότι βελτιώθηκε εντυπωσιακά, σουτάρει ακόμη κι υπό πίεση και -σε αντίθεση με το συμπαθή κατά τ' άλλα Ρίκι- αν τον αφήσεις από τα 5 μέτρα θα το ρίξει, δε θα κοιτάει πού να πασάρει όλο αγωνία, ούτε θα κάνει έρμπολ λέι απ. H διαφορά ανάμεσα στου δύο είναι χαώδης, ο Καλάθης σουτάρει συνολικά με 46% κι ο Ρούμπιο με το άθλιο 36%, παρότι παίρνει πολύ μετρημένες προσπάθειες.


Ο Καλάθης πάντα είχε καλύτερα ποσοστά στα σουτ 2 πόντων από τον Rubio (το οποία παρουσίασαν παρόμοια βουτιά κατά την μετάβασή τους στο ΝΒΑ), καθώς το ύψος του (σε συνδυασμο με την ταχύτητα του και τον καλό χειρισμό της μπάλας, χαρακτηριστικά που είναι κοινά και για του δύο παίκτες) τον βοήθα να πλησιάζει με μεγαλύτερη ευκολία στο καλάθι και να έχει καλύτερα τελειώματα εκεί, για αυτό άλλωστε είναι και συνολικά πιο efficient scorer από τον Ισπανό.

Σε αυτά τα γραφήματα (που βασίζονται σε δεδομένα μέχρι τις 10 του μήνα) φαίνονται τα σημεία στο παρκέ από τα οποία παίρνουν τις προσπάθειές τους και φαίνεται ότι ο Rubio έχει πιο ισορροπημένο shot selection.

Rubio - Καλάθης




QUOTE(yorgos @ Feb 13 2014, 14:19 ) *
...Ο Καλάθης είχε πάνω κάτω το ίδιο πρόβλημα. Με τη διαφορά ότι βελτιώθηκε εντυπωσιακά, σουτάρει ακόμη κι υπό πίεση και -σε αντίθεση με το συμπαθή κατά τ' άλλα Ρίκι- αν τον αφήσεις από τα 5 μέτρα θα το ρίξει, δε θα κοιτάει πού να πασάρει όλο αγωνία, ούτε θα κάνει έρμπολ λέι απ. H διαφορά ανάμεσα στου δύο είναι χαώδης, ο Καλάθης σουτάρει συνολικά με 46% κι ο Ρούμπιο με το άθλιο 36%, παρότι παίρνει πολύ μετρημένες προσπάθειες.


Σε αυτά τα γραφήματα φαίνονται τα ποσοστά ευστοχίας τους ανάλογα με τα σημεία στο παρκέ που παίρνουν τις προσπάθειές τους και βλέπουμε ότι ο Rubio έχει ελαφρώς καλύτερα ποσοστά από μέση απόσταση από τον Νικ.

Rubio - Καλάθης





QUOTE(yorgos @ Feb 13 2014, 14:19 ) *
...Ο Καλάθης είχε πάνω κάτω το ίδιο πρόβλημα. Με τη διαφορά ότι βελτιώθηκε εντυπωσιακά, σουτάρει ακόμη κι υπό πίεση και -σε αντίθεση με το συμπαθή κατά τ' άλλα Ρίκι- αν τον αφήσεις από τα 5 μέτρα θα το ρίξει, δε θα κοιτάει πού να πασάρει όλο αγωνία, ούτε θα κάνει έρμπολ λέι απ. H διαφορά ανάμεσα στου δύο είναι χαώδης, ο Καλάθης σουτάρει συνολικά με 46% κι ο Ρούμπιο με το άθλιο 36%, παρότι παίρνει πολύ μετρημένες προσπάθειες.


Νωρίτερα ανέφερα ότι τα ποσοστά στα σουτ 2 πόντων των δύο παικτών παρουσίασαν μια σχεδόν ταυτόσημη πτωτική πορεία διαβαίνοντας τον Ατλαντικό. Ο Rubio σούταρε στην Ευρώπη (αθροίζοντας Euroleague, EuroCup και ACB) με 43,93% και στο ΝΒΑ έχει 36,82%. Αντίστοιχα ο Καλάθης σούταρε στην Ευρώπη με 56,51% και στο ΝΒΑ στα δίποντα έχει 47,95%. Για τον Ισπανό η αναλογία 2P% NBA/2Ρ%Euro είναι 83,81% ενώ για τον Καλάθη είναι 84,84%. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι ο Καλάθης πάντα είχε καλύτερα ποσοστά στα δίποντα από τον Rubio και εξακολουθεί να παραμένει ακριβώς το ίδιο καλύτερος από αυτόν και στο ΝΒΑ, οπότε δεν προκύπτει κάποια βελτίωση παρά η απολύτως ταυτόσημη πτώση των ποσοστών και των δύο παικτών.


QUOTE(yorgos @ Feb 13 2014, 14:19 ) *
...Ο Καλάθης είχε πάνω κάτω το ίδιο πρόβλημα. Με τη διαφορά ότι βελτιώθηκε εντυπωσιακά, σουτάρει ακόμη κι υπό πίεση και -σε αντίθεση με το συμπαθή κατά τ' άλλα Ρίκι- αν τον αφήσεις από τα 5 μέτρα θα το ρίξει, δε θα κοιτάει πού να πασάρει όλο αγωνία, ούτε θα κάνει έρμπολ λέι απ. H διαφορά ανάμεσα στου δύο είναι χαώδης, ο Καλάθης σουτάρει συνολικά με 46% κι ο Ρούμπιο με το άθλιο 36%, παρότι παίρνει πολύ μετρημένες προσπάθειες.


Και οι δυο τους παίρνουν πολύ μετρημένες προσπάθειες. Ο Rubio φέτος έχει 0,2536 FGA/Min και ο Καλάθης 0,2683.


Γενικότερα έχουμε υπεραναλύσει στατιστικά που όσον αφορά τον Νικ έχουν πολύ μικρή βαρύτητα και είναι ιδιαίτερα ευμετάβλητα. Για παράδειγμα το 37,8% στα τρίποντα του Νικ έναντι του 34,4% του Ricky, έστω δύο σουτ λιγότερο εύστοχα να είχε, θα ήταν στο 32,4%. Πάντως εντυπωσιακή βελτίωση του Καλάθη στο σουτ δεν στοιχειοθετείται ακόμα και από αυτό το περιορισμένο δείγμα. Μακάρι να προκύψει αλλά μέχρι τότε είναι άδικο να λέμε ότι ο ένας 25χρονος έχει βελτίωση-αστραπή και potential κι ο άλλος 23άχρονος είναι ανεπίδεκτος μαθήσεως κι έχασε το τρένο.

QUOTE(yorgos @ Feb 13 2014, 14:19 ) *
...Η διαφορά είναι στο potential, ο ένας το έχει κι ο άλλος μάλλον το έχασε το τραίνο. Ο ένας ήρθε άγνωστος μεταξύ αγνώστων, ο άλλος ως το παιδί-θαύμα, ο πλέι του 21ου αιώνα, ο νέος Πιτ Μάραβιτς, το νέο πρότζεκτ της Ισπανίας...


Μα δεν φταίει ο ίδιος που κάποιοι που πιθανότατα δεν τον είχαν δει ποτέ να αγωνίζεται τον ονόμασαν νέο Maravich επειδή είχαν παρόμοιο κούρεμα. Δεν είναι δίκαιο να τα βάζουμε με τον κάθε αθλητή για την οποιαδήποτε μπαρούφα πετάνε κάποιοι "δημοσιογράφοι" και να του "επιτιθόμαστε" αντιδραστικά για να ισοφαρίσουμε την κατάσταση.

Το επιτιθόμαστε το έβαλα σε εισαγωγικά γιατί δεν είναι κι όλας ότι είπες τίποτα προσβλητικό ή τρομερά ακραίο, ίσα ίσα είσαι από τις πιο μπασκετικές και ευχάριστες προσθήκες στο forum και χαίρομαι να σε διαβάζω κι ας μην τα βρίσκουμε για τον Ισπανό τουβλατζή.
yorgos
QUOTE
Δεν είναι δίκαιο να τα βάζουμε με τον κάθε αθλητή για την οποιαδήποτε μπαρούφα πετάνε κάποιοι "δημοσιογράφοι" και να του "επιτιθόμαστε" αντιδραστικά για να ισοφαρίσουμε την κατάσταση.

Ε, η όποια επίθεσή μου έχει να κάνει με την εμμονή των media με το Ρίκι κι όχι με το παιδί, για το οποίο είπα ότι μου είναι και συμπαθές. Τα βάζω με τη γενική "ανοχή" την οποία απολαμβάνει, όταν άλλοι -πιο ταλαντούχοι κατά τη γνώμη μου- έχουν λιγότερες ευκαιρίες. Φυσικά και δε φταίει αυτός γι' αυτό, αλλά οι Μαραβιτσολόγοι.

QUOTE
Αυτό που θέλω να πω είναι ότι ο Καλάθης πάντα είχε καλύτερα ποσοστά στα δίποντα από τον Rubio και εξακολουθεί να παραμένει ακριβώς το ίδιο καλύτερος από αυτόν και στο ΝΒΑ, οπότε δεν προκύπτει κάποια βελτίωση παρά η απολύτως ταυτόσημη πτώση των ποσοστών και των δύο παικτών.

Όπα, εγώ δεν είπα ότι ο Καλάθης βελτιώθηκε ενόσω βρίσκεται στο ΝΒΑ. Δεν είπα ότι είναι καλύτερος σήμερα απ' ό,τι ήταν πριν δυο εβδομάδες ή έξι, ακριβώς επειδή το δείγμα είναι μικρό. Είπα ότι γενικά στην καριέρα του δείχνει εντυπωσιακή βελτίωση χρόνο με το χρόνο και το στοιχειοθετώ, αγνοώντας τα νούμερα της Α1 γιατί το επίπεδό της είναι της πλάκας:
εντός παιδιάς: 2009-10: 38%, 2010-11: 56%, 2011-12: 49%, 2012-13: 45,1% και στο ΝΒΑ το πολύ αξιοπρεπές 46%. Δηλαδή το παιδάκι από τα κακά νούμερα της Ευρωλίγκας, τα οποία βελτίωσε, έφτασε να έχει νορμάλ νούμερα, έως πολύ καλά για ένα ρούκι.
τρίποντα: 2009-10: 23%, 2010-11: 35%, 2011-12: 30%, 2012-13: 27,5% και στο ΝΒΑ 38%
Πάλι το ίδιο pattern, ξεκίνησε τραγικά, έκανε μια χρονιά το μπραφ, σταθεροποιήθηκε σε νούμερα μέτρια για Ευρωλίγκα, αλλά στο ΝΒΑ κατάφερε να είναι πολύ καλά τα νούμερά του.
βολές: 45%- 69%- 50%- 59% και στο ΝΒΑ 54,5% που είναι τραγικό για ΝΒΑ, αλλά δεν παύει να είναι στα "καλά" για τα δικά του δεδομένα νούμερα, σα να ήταν μια καλή του χρονιά στην Ευρώπη.
Ασίστ: 1,7 - 1,5 -2,4 - 6,6 και στο ΝΒΑ 2,7 σε μόλις 16' συμμετοχής. Σε αναγωγή των 34' που έπαιζε στη Λοκομοτίβ, ο ΚΑλάθης δίνει περίπου τις ίδιες ασίστ που έδινε στην τελευταία του σαιζόν στο Eurocup.

Κοινώς, ο Καλάθης είναι ένας παίκτης του οποίου η μετάβαση στο ΝΒΑ θυμίζει μια καλή του χρονιά στην Ευρώπη και σε κάποια είναι εντυπωσιακά καλύτερος (π.χ. τρίποντα ή το ασίστ/λάθη που στο ΝΒΑ έχει 1,8 ενώ στην Ευρώπη αμφιβάλλω αν ήταν έτσι (δεν έχω τα λάθη). Στη μέχρι στιγμής καριέρα του δείχνει να ανεβαίνει σταθερά και δεν έχω λόγο να πιστέψω πως δε θα συνεχίσει να το κάνει. Πόντοι ανά 40λεπτο: 10- 13 - 13 - 15 και στο ΝΒΑ 12.

Στη ρούκι του σαιζόν ο Καλάθης κάνει μια εξαιρετική μετάβαση στο ΝΒΑ, πιάνοντας μέσους όρους μιας καλής χρονιάς στην Ευρώπη, αντιμετωπίζοντας αντιπάλους δυσανάλογου βεληνεκούς και ικανοτήτων. Με δεδομένο το στεπαπ που έκανε στην Ευρώπη χρόνο με το χρόνο και την ομαλή προσαρμογή στο ΝΒΑ, δε βρίσκω γιατί να μην το κάνει και στο ΝΒΑ, το potential του δείχνει μεγαλύτερο από αυτό του Ρούμπιο.

ίσα ίσα είσαι από τις πιο μπασκετικές και ευχάριστες προσθήκες στο forum και χαίρομαι να σε διαβάζω κι ας μην τα βρίσκουμε για τον Ισπανό τουβλατζή.
Να σαι καλά αδελφέ.
Germany96
Ο παρακάτω πίνακας έχει τα στατιστικά του Νικ σε Α1, Ρωσικό Πρωτάθλημα, VTB League, Euroleague και Eurocup. Γενικά μιλώντας το χαμηλότερο επίπεδο των εγχώριων διοργανώσεων όντως τείνει να boostάρει τα passing stats, αλλά μας δίνει μεγαλύτερο στατιστικό δείγμα για τα ποσοστά ευστοχίας.



Στα shooting stats στην Ευρώπη φαίνεται ότι καθώς κέρδιζε χρόνο συμμετοχής, εμπειρία και αυτοπεποίθηση αύξανε τις προσπάθειες δύο πόντων που δοκίμαζε ανά λεπτό με τα ποσοστά του φυσιολογικά να πέφτουν με τις περισσότερες προσπάθειες αλλά να βρίσκονται σε πολύ καλά επίπεδα για παίκτη της θέσης του. Στα τρίποντα ήταν σταθερά φειδωλός και με άσχημα ποσοστά μεταξύ του 28-32% ενώ και στις βολές είχε σταθερά κάκιστα ποσοστά ειδικά για PG, με την εξαίρεση του 2011 όπου ήταν σε λίγο καλύτερα επίπεδα αλλά μακριά ακόμα απ’ το να χαρακτηριστούν έστω μέτρια.

Πάμε τώρα στα passing stats όπου βρίσκονται και τα ευχάριστα νέα. Στην Kuban εκτόξευσε τα ήδη καλά του νούμερα στις assists, πράγμα φυσιολογικό καθώς στην θητεία του στον Παναθηναϊκό υπήρχε υπερπληθώρα ποιοτικών, δημιουργικών guards και σε περισσότερο πρωταγωνιστικό ρόλο στην Ρωσία ανταποκρίθηκε άψογα, αυξάνοντας όχι μόνο τις assists του ανά λεπτό αλλά παράλληλα και την αναλογία τους προς λάθη.

Για να βάλουμε σε προοπτική το τελευταίο stat, να πούμε πως τιμές κοντά στο 1 ή και χαμηλότερα είναι απαράδεκτα νούμερα για PG, ενώ από 2 και πάνω φτάνουμε σε εξαιρετικά επίπεδα. Για παράδειγμα ο Διαμαντίδης φέτος στην Euroleague βρίσκεται στο 2,66 που είναι φανταστική επίδοση για παίκτη που περνάνε οι περισσότερες επιθέσεις της ομάδας από τα χέρια του όσο βρίσκεται στο παρκέ ενώ ο Σπανούλης αντίστοιχα βρίσκεται στο 1,76 επίσης πολύ καλό νούμερο για τόσο ακραία high-usage παίκτη και είναι η καλύτερη επίδοση της καριέρας του στην διοργάνωση.

Στα του ΝΒΑ τώρα, φυσιολογικά παίρνει λιγότερες προσπάθειες ανά λεπτό απ’ ότι στην Kuban αλλά αρκετά κοντά σε αυτά της θητείας του στον ΠΑΟ, επίσης αναμενόμενα τα ποσοστά ευστοχίας του στα δίποντα παρουσιάζουν πτώση αφού αντιμετωπίζει πολύ αθλητικότερους αντιπάλους, στις βολές η τραγωδία συνεχίζεται ενώ δοκιμάζει λιγότερα τρίποντα από ποτέ (και ανά λεπτό και ανά FGΑ) και για αυτό τον λόγο σε συνδυασμό με το μικρό στατιστικό δείγμα θεωρώ παραπλανητικό υψηλό το ποσοστό ευστοχίας του λαμβάνοντας υπόψη και τους μ.ο. καριέρας του.

Ο διαφορετικός "ορισμός" του τι αποτελεί assist μεταξύ Ευρώπης και Αμερικής δεν μας επιτρέπουν να συγκρίνουμε μεταξύ σεζόν τα passing νούμερα του Καλάθη, αλλά για δεδομένα ΝΒΑ έχει αξιοπρεπέστατο αριθμό assist ανά λεπτό και αρκετά καλό ASS/TO ratio. Συνυπολογίζοντας ότι είναι rookie, και μόλις τις τελευταίες δύο εβδομάδες βρήκε χώρο στο rotation των Grizzlies τα στατιστικά του σε αυτή την κατηγορία είναι άκρως υποσχόμενα.
sacarame
Μάγκες ξεφύγαμε όμως λίγο. Οκ βγαίναμε οφφ τόπικ ποστάροντας φώτο Σπανούλη και Γκόραν από τις παραλίες, αλλά τώρα έχουμε πάει σε σύγκριση άλλων παικτών

Ας μην τα μπλέκουμε όμως. Ας μείνουμε εδώ στην αρχική σύγκριση και αν κάποιος θέλει ας ανοίξει ένα άλλο τοπικ στα versus του ΝΒΑ Ρουμπιο vs Καλάθης..
SG3ptshooter
Στις 7 του Μάρτη, ένα μήνα πλέον και λιγότερο για τη λήξη της regular season, ο Goran Dragic ανέβηκε έκτος στο MVP ladder.
vonzuchter
διαβασα σχολια μεχρι τη σελιδα 10 μετα κουραστηκα. Ο Σπανουλης πολυ μεγαλυτερος παικτης. Αυτη τη στιγμη ο Ντραγκιτς ειναι υγιεστερος και νεοτερος και παιζει καλυτερα. Αλλα σα μπασκετικα μεγεθη δε μπορει να γινει συγκριση. Και πολλοι ειπαν για το υψηλοτερο επιπεδο του ΝΒΑ.. αν μιλαμε για τα πλεηοφς ισως. Αλλα ομαδα ευρωλιγκας επιπεδου φαιναλ φορ κερδιζει ΑΝΕΤΑ ομαδες ΝΒΑ του 0.500 και κατω. Η διαφορα δεν ειναι τοσο μεγαλη οπως σε αλλες εποχες. Και αυτο ΦΑΝΗΚΕ και απο την εθνικη ομαδα των ΗΠΑ στους ολυμπιακους που στο τελικο νικησαν δυσκολα την ισπανια. Δεν ειναι τοσο μεγαλη η ψαλιδα οπως την εποχη των 90'ς. Και για οσους ψηφισαν Ντραγκιτς. που ηταν ο ντραγκιτς τοσα χρονια? Γιατι πριν κανα χρονο τον μαθαμε. Μια καλη χρονια κανει και αμεσως αρχισαν οι συγκρισεις με παικτες καταξιωμενους και νικητες και MVP oπως ο Σπανουλης? ρολιστας ηταν τοσα χρονια στο ΝΒΑ. Και ο Σπανουλης αμα ειχε 35αρια και 40αρια χρονο συμμετοχης θα τα καταφερνε στο ΝΒΑ μια χαρα. Δε μπορει να γινει συγκριση 2 παικτων που ο ενας ειναι ηγετης ομαδας και πρωταγωνιστης τοσα χρονια και τρεχει καθε καλοκαιρι με τις εθνικες κτλπ με ενα παικτη που τωρα στα 27 του αναγνωριστηκε η αξια του και πηρε τις ευκαιριες να αναδειξει το ταλεντο του. Καθιστε να τον δουμε λιγο ακομα. ΠΟΣΟΙ ΚΑΙ ΠΟΣΟΙ στο ΝΒΑ δεν εκαναν allstar χρονιες και μετα χαθηκαν ή εγιναν ρολιστες. Καθιστε λιγο. Με μιαμιση καλη σεζον που εχει κανει ο Ντραγκιτς τον βαζουμε στη ζυγαρια με Σπανουληδες και Μητσους και Ναβαρο και Παρκερ και αλλα ονοματα που διαβασα στα σχολια. Και η επιτυχια ή αποτυχια στο ΝΒΑ ειναι θεμα πολλων παραγοντων και συγκυριων. Ο καλντερον δηλαδη που επιασε ειναι καλυτερος παικτης απο τον Σπανουλη και τον Ναβαρο? Ο Ρουμπιο δηλαδη ειναι καλυτερος pg απο τον παπαλουκα της ΤΣΣΚΑ? τεσπα.. ακυρη συγκριση για μενα. Ο Ενας παικτης ειναι πρωταγωνιστης εδω και 6-7 χρονια. Ο Ντραγκις περσι βγηκε απο το αυγο. Συγκριση θα μπορεσουμε να κανουμε οταν θα ειναι και ο ντραγκιτς 31 ΑΝ εχει καταφερει να μεινει πρωταγωνιστης και να αγωνιζεται σε τοσο υψηλο επιπεδο
Quincy
QUOTE(vonzuchter @ Mar 13 2014, 23:11 ) *
διαβασα σχολια μεχρι τη σελιδα 10 μετα κουραστηκα.



Λίγο πριν το καλό τα παράτησες κι εσύ smiley.gif
sacarame
Να και κάτι ακόμα που δεν έχει ο Σπαν σε σύγκριση με τον Γκοραν:




Τραγουδάκι για πάρτη του..!!!! tongue.gif laugh.gif


Μια γιουροβίζιον την πήγαινε ανετα νομίζω...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.