Λοιπόν...
Το Asus eeepc 701 surf που πήραμε στην εταιρεία (περίμενα μάταια για μήνες μπας και τό έφερνε επίσημα η Oktabit ή η Interset /επίσημοι διανομείς της Asus στην Ελλάδα - ο λόγος ; Δεν υπάρχουν ελληνικές οδηγίες, και από τη νομοθεσία απαγορευεται να πουλιέται συσκευή χωρίς ελληνικές οδηγίες. Στα motherboard για να το ξεπεράσουν, κολλάνε κάτι αυτοκόλλητα "απευθύνεται σε εξειδικευμένο προσωπικο" και καθαρίζουν. Σε ένα φορητό αυτό δε γίνεται όμως. Πάντως πριν 10 μέρες μου είπαν πως θα το φέρουν επίσημα σε κάνα μήνα+.) είναι το μοναδικό φορητό που έχω κουβαλήσει μόνιμα μαζί μου.
Έπαιξα καμιά βδομάδα με το Xandros (δε νομίζω πως αξίζει τον κόπο να δοκιμάσεις άλλη διανομή linux και να φας τα νιάτα σου ψάχνοντας να ανακαλύψεις το τροχό). Τα ξήλωσα όμως, γιατί μας ενδιαφέρει να έχω πρόσβαση σε σειριακές θύρες, αναγκαστικά μέσω usb adapters, αλλά ούτε drivers για linux πολυπαίζουν, ούτε το minicom συγκρίνεται σε φιλικότητα/ευχρηστία με το hyperterminal.
Του έχω φορτώσει nlited Windows 2000 Professional, με πχ Foxit Reader αντί για τον Adobe Reader (ο Foxit πιάνει 5ΜΒ, ο Adobe 200MB) κι έγω γύρω στα 2,5-3 ελεύθερα μετά τα προγράμματα που έστησα, ενώ έχω μόνιμα και μια 2GB sd card για τα downloads κλπ.
Μέχρι και Destinator for PC του έχωσα και παίζει μια χαρά :-)
Η εντύπωση που έχω αποκομίσει είναι θετικότατη.
Το 900 σίγουρα θα είναι πολύ καλύτερο σαν λύση μια που έχει μεγαλύτερη οθόνη, αλλά δεν έχει πολυ μεγαλύτερο μέγεθος. Η τιμή του θα είναι 400 ευρώ λιανική (θεωρητικά)
Στον ανταγωνισμό υπάρχει το Easynote XS20 της Packard Bell (7" με XP και 40ρη δίσκο) στα 500 ευρώ στην Γαλλία, που όμως η Dionic εδώ θέλει να το φέρει με λιανική στα 700... Το πρόβλημα του είναι πως σ'αυτό θες αναγκαστικά ποντίκι εξωτερικό, αφού δεν έχει touchpad.
Με το ίδιο σασί είναι και το Cloudbook της Everex, με linux αλλά 512ΜΒ μνημη αντί για το 1GB του Packard Bell.
To σασι είναι της Via, κι έχει λανσάρει και 9άρα ή 10ρα (δε θυμάμαι) βέρσιον.
Και η Acer πέρα από την HP είναι να βγάλει αντίστοιχο μοντέλο.
Σήμερα όμως στο Intel Channel Conference στο Grande Bretagne, είδα το MSI WIND και σίγουρα αξίζει τον κόπο αγαπητέ Dizzy.
Είναι με 9άρα οθόνη, έχει επεξεργαστή της προκοπής, έχει 40ρη δίσκο (SATA) και πολύ πιο μουράτη εμφάνιση από το eeepc.
Θα βγει στην αγορά το καλοκαίρι, με streetprice(λιανική) 399 ευρώ και XP εγκατεστημένα πάνω του.
Και κάτι ακόμα, το καλοκαίρι η Intel θα λανσάρει στην αγορά SSD δίσκους 40gb/80gb/160gb (με μεγάλο κόστος όμως ακόμα... 600 $ θα έχει περίπου ο 80ρης νομίζω) σε διαστάσεις 2.5" αλλά και 1.8"