Δε μπορούμε να μην κάνουμε μια cult μεταγραφή.
O Mejri μου είναι πολύ συμπαθής στο να βλέπω ξερωγώ Τυνησία στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Δυνητικά μπορεί να κάνει τα πάντα, τον έχω δει να βάζει τρίποντο, να βάζει καλάθια στο post, να τριπλάρει περίτεχνα -να βάζει coast to coast-, να κάνει πολλές τάπες στο ίδιο ματς, θεούλης που έχει ταλέντο. Απλά επειδή πρώτη φορά έπαιξε μπάσκετ στην Ευρώπη τη σεζόν 2010-11 ενώ είναι πλέον 29, υπάρχουν θέματα. Είναι ώρες που θυμίζει 19χρονο ο οποίος ακόμα μαθαίνει, τον έχω πει ακατέργαστο, τον έχω πει μυστήριο τρένο κλπ. Foul trouble, αντίληψη του παιχνιδιού, συνέπεια/σταθερότητα, ατσούμπαλος ή τελοσπάντων μη σταθερά ικανός σε πολλά -footwork, κινήσεις, τοποθέτηση, κάνει κι αυτό που περιμένει μόνο να ρίξει τάπα με σηκωμένο το χέρι λες και θα σε σβερκώσει και μετά του πέρασαν από δίπλα-. Τον έχω πει και γ*μάτο για εκεί που ήταν.
Θα έχει πολύ ενδιαφέρον, αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Θα υπάρξει παιχνίδι που θα βάλει 20+ πόντους, ειδικά Α1, κι άλλο ματς που θα κάνει 5+ τάπες. Όταν όμως τις 2 χρονιές πριν πάει Real είχε σερί σε Antwerp και Obradoiro 9,κάτι πόντους μέσο όρο και 3+ fouls ανά αγώνα που δεν τον άφηναν να παίξει πολύ περισσότερο από 20-25 λεπτά ενώ ήταν η μακράν προτιμητέα τους επιλογή στο παρκέ, θα υπάρξουν βράδια που θα κάνει 2 fouls και θα ξανακάτσει, θα υπάρξουν βράδια που δε θα δίνει σκορ, θα υπάρξουν βράδια που θα μπορέσουν να στον σημαδέψουν. Κι εκεί το περιβόητο βάθος ή μη βάθος θα δοκιμαστεί, το ίδιο κι η Ελληνοποίηση κι αυτό θεωρητικά είναι καλό, έτσι;
Στη Real πήγε για βάθος, να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. Η μόνη φορά που πήρε σοβαρούς χρόνους σε κρίσιμα ματς ήταν οι τελικοί με Barca της πρώτης χρονιάς του. Είχε πάρει ένα τέταρτο περίπου μέσο όρο και ήταν θετικός, ξεκάθαρα. Φέτος έπαιξε μόνο σε ένα παιχνίδι στα playoffs και το final four της Euroleague, 5 λεπτά σε τελειωμένο ματς με την Efes και αντίστοιχα πέρυσι στην Ευρώπη άνοιξη είχε παίξει πάνω από μονοψήφια λεπτά 2 φορές σε τέτοια παιχνίδια, στην πιο άνετη νίκη επί του ΟΣΦΠ και στο διασυρμό της Barca στον ημιτελικό. Ο ρόλος του μειώθηκε κατακόρυφα φέτος με τον ερχομό Ayon και την παραμονή Slaughter, Μπουρούση (παρά το χειμερινό παροπλισμό του μη μαρκάροντα) αν βάλεις ως παράμετρο την κρισιμότητα των στιγμών. ΔΕΝ έκλεψε τη θέση του βασικού απ' το Μπουρούση. Ο Μπουρούσης έφαγε 3 σερί καλάθια απ' το Ορκ και τόλμησε να απαντήσει και στο Laso στο timeout. Και πολύ καλά έκανε ο Laso και τον τελείωσε. Αλλά αυτοί που μπορεί να παίξανε περισσότερο σε ουσιαστικά λεπτά ήταν ο Ayon, ο Slaughter και ο Reyes.
Τέλος το όνομα του παίκτη προφέρεται "Μέζρι". Μην ακούτε πολύ Βαγγέλα χάνουμε φαιά ουσία.
Μου είναι πολύ συμπαθής κυρίως γιατί είναι μορφή. Ναι κάνει πολλά πράγματα καλά. Μπορεί να σκεπάσει ρακέτα κάποιες φορές. Παρά την κρατούσα εκτίμηση

, δεν κολλάω στο ύψος του χ,ψ παίκτη που έχει καλό defensive potential. Το πρόβλημα μου με το Mejri δεν είναι πως είναι 2.17, είναι πως δεν έχει αποδείξει πως έχει μετουσιώσει αυτό το potential σε συστηματικό rim protection, ενώ μπήκε μόλις στο τριακοστό έτος της ηλικίας του. Άλλο ένα δείγμα της σχετικής αστάθειας, σε 36 παιχνίδια με την Obradoiro ως αντικαταστάτης του Lasme είχε κάνει 7 παιχνίδια με 20+ αξιολόγηση. Παράλληλα στα μισά είχε μονοψήφιο ranking. Έχει λοιπόν και μέρες που θα τον ψάχνεις και μακάρι να βελτίωσε τα πράγματα η διετής θητεία του σε κορυφαία ομάδα, να τον έχει κάνει πιο σταθερό contributor όσων χρειάζεσαι απ' τον αναπληρωματικό σου ψηλό.
Προφανώς και δεν μοιάζει ιδεατή επιλογή για παίκτης στο rotation ομάδας με στόχο το Βερολίνο. Δεν είναι δεδομένη αποτυχία. Δεν είναι Tyus όμως, όσο και να το παλέψουν σήμερα να γίνει.
Kαι επειδή έπρεπε να το χα γράψει αλλά σαν την ομάδα βαριέμαι να ψάχνω να το χώσω κάπου καλύτερα τώρα*, δεν έχει βολές. Έχει 51% στις 2 χρονιές EL, όπου ΟΚ συχνά δεν είχε και ρυθμό, και 58% σε 3 χρονιές ACB.
*Καμία ανάγκη για υποδομή στο scouting παιδιά. Κάποια στιγμή είχαμε πιστέψει πως ο νέος προπονητής θα φέρει μόνο πατριώτες του απλά.