Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Φιλιππος Συριγος
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Οτιδήποτε για το μπάσκετ
Pages: 1, 2, 3
D-Wade
QUOTE(morfi @ Oct 14 2013, 01:18 ) *
Από το κράξιμο στο rip.. δεν θα κάνω την διαφορά..

Sentragoal και sport-fm μέχρι τώρα δεν το αναφέρουν καν..

Επειδή άκουγα την εκπομπή χθες το βράδυ ο Μιαούλης έλεγε ότι δε θέλουν να σχολιάσουν τίποτα γιατί ακόμα δεν το είχε ανακοινώσει η ίδια η οικογένεια τον Συρίγου
Knickerbocker
RIP, πραγματικά η φωνή του μπάσκετ για εμάς που μεγαλώσαμε στη μετά 87 εποχή.

Χωρίς να τον έχω γνωρίσει έδειχνε άνθρωπος με αξίες και τέτοιοι σπανίζουν.
ssoulliss
QUOTE (andykrg @ Oct 14 2013, 10:59 ) *
Μόνο το sentragoal δεν το χει ... ακόμα


Ο Λαούδης γράφει στο υστερόγραφο του ,ότι υπήρχε επιθυμία της οικογένειας...

πηγή: http://www.sentragoal.gr/article.asp?catid...pubid=129520679
roko
Συλληπητηρια στην οικογενεια του ανθρωπου.Δεν ηξερα οτι εχει αυτην την καταρραμενη αρρωστια...Οταν τον ειδα προσφατα στο σουπερσπορτ σοκαριστηκα με την εικονα του,αλλα υπεθεσα οτι ειναι λογω ηλικιας.. Κριμα πραγματικα μπορει για εμας τους Ολυμπιακους να ηταν η "αντιπαθεστερη" φωνη της δημοσιοφραφιας στο μπασκετ λογω των καταπρασινων συναισθηματων του,αλλα οποιος ειναι εστω και στο ελαχιστο ανθρωπος, θα του λειψει πολυ αυτη η φω νη και ας του την εσπαγε οταν την ακουγε.

Υ.Γ. Με αυτην την κολωαρρωστια που θεριζει ποτε θα βρεθει επιτελους το φαρμακο?..
Magnus92
QUOTE(roko @ Oct 14 2013, 13:08 ) *
Υ.Γ. Με αυτην την κολωαρρωστια που θεριζει ποτε θα βρεθει επιτελους το φαρμακο?..



Λες να μην εχει βρεθει ;

Γιναν ολα μπιζνα και χρημα, που λεει και το ασμα...
roko
QUOTE (Magnus92 @ Oct 14 2013, 13:38 ) *
Λες να μην εχει βρεθει ;

Γιναν ολα μπιζνα και χρημα, που λεει και το ασμα...


Φιλε δεν το πιστευω οχι για τιποτα αλλο αλλα γιατι βλεπεις οτι και πολυ ισχυροι και διασημοι ανθρωποι καταληγουν οποτε δεν νομιζω να εχει βρεθει οπως λενε μερικοι..Σορρυ για το οφτοπικ
Air and King
RIP
Pierce
Ό,τι και να του καταλογίσαμε περί γραφικότητας, και υπεροψίας, ήταν η φωνή του αθλήματος που αγαπάμε και κυρίως δεν φοβόταν να πεί αυτό που πίστευε, (βλέπε ΟΑ) πράγμα σπάνιο για δημοσιογράφο σήμερα . Κρίμα γιατί ήταν και νέος , δεν τον έβαλαν κάτω οι μαχαιριές αλλά η αρρώστια . Ας αναπαυτεί η ταλαιπωρημένη ψυχή του.
j-kidd13
Η συμπαθεια που του ειχα σαν παιδι,μετατραπηκε σε αντιπαθεια οσο μεγαλωνα,για την απολυτοτητα του και διαφορα σχολια που με εβγαζαν απο τα ρουχα μου.Παρ ολα αυτα η εκτιμηση που του ετρεφα λογω του οτι ηταν ο πρωτος υποστηρικτης του μπασκετ,και σε καιρους που ολοι ασχολουνταν περισσοτερο πχ με την μεταγραφη των Γιαννακοπουλου-Τζορτζεβιτς στον Ολυμπιακο,παρα με οτιδηποτε μπασκετικο,δεν επαψε ποτε να υπαρχει.

Παγωσα ειναι αληθεια για 2-3 δευτερολεπτα οταν μου το ειπε ο αδερφος μου στο τηλεφωνο χθες το βραδυ...

Καλο ταξιδι.....
bballbill
Κρίμα ρε γμτ, στενοχωρήθηκα όταν το έμαθα. Ελπίζω να μην υπέφερε ο άνθρωπος. Συλλυπητήρια στην οικογένεια.
T.W.Is.M.
Κριμα... Εγω το εμαθα το πρωι απο το sport-fm.gr που ανεβασε καπως καθυστερημενα την ειδηση. Αυτο που με εκφραζει περισσοτερο γυρω απο το Φιλιππο Συριγο ηταν αυτο που εγραψε σημερα το μεσημερι ο Σωτηρακοπουλος: Συμφωνουσες ή διαφωνουσες, παντως τον εκτιμουσες. Οσο κι αν ωρες ωρες με εκνευριζε η υπεροψια του και το απολυτο της αποψης του, ηθελα να τον ακουω να σχολιαζει, γιατι μαθαινα απ αυτα που ελεγε. Στο διαβασμα της ειδησης εμεινα για λιγο αναυδος, γιατι δεν ηξερα(οπως ολοι μας φανταζομαι) οτι η αρρωστια ειχε προχωρησει τοσο. Ειχα μεινει σε μια εικονα που ειχε παρει το ματι μου χωρις το κλασικο του μουσι και με καπελο στο κεφαλι και καταλαβα τι συνεβαινε, αλλα υπεθετα οτι αφου συνεχιζε να δουλευει, τα πραγματα θα πηγαιναν καλα(οσο μπορουσαν δηλαδη).
Απο την πρωτη παραγραφο στο κομματι του sentragoal καταλαβαινω οτι τον τελευταιο καιρο δεν ηταν καλα και οτι οι δικοι του ανθρωποι φοβουνταν το χειροτερο, που τελικα ηρθε χτες. Ως μπασκετικοι φιλαθλοι εχουμε πολλα πραγματα να θυμομαστε απ τις μεταδοσεις και τα σχολια του.
Καλο του ταξιδι...
Tobias Funke
QUOTE
Το πρώτο μάθημα από τον Φίλιππο Συρίγο



Η πιο μεγάλη στιγμή στην καριέρα του μεγάλου δημοσιογράφου που χάσαμε αυτές τις μέρες δεν είναι για μένα ούτε ο τελικός του Ευρωμπάσκετ, το 1987, ούτε οι σπουδαίες αποκαλύψεις του για το ντόπινγκ, για τη διαφθορά στον ελληνικό αθλητισμό ή για το σκάνδαλο των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.
Του Χριστόφορου Κάσδαγλη

1981, Κύπελλο Πρωταθλητριών Ευρώπης Μπάσκετ, ΠΑΟ-ΤΣΣΚΑ στον «Τάφο του Ινδού». Ο Παναθηναϊκός πρέπει να κερδίσει με διαφορά τριών ή περισσότερων πόντων για να έχει ελπίδες πρόκρισης, αλλά έχει απομείνει μόλις ένα δευτερόλεπτο για τη λήξη και προηγείται μόλις με δύο πόντος, ενώ η μπάλα επιπλέον βρίσκεται στα χέρια της ΤΣΣΚΑ. Όλα μοιάζουν χαμένα. Και όμως, σ’ αυτό το ένα και μοναδικό δευτερόλεπτο οι παίκτες του Παναθηναϊκού η μπάλα αναπηδάει αργά και βασανιστικά στη στεφάνη, οι παίκτες του Παναθηναϊκού προλαβαίνουν να κερδίσουν ένα περιπετειώδες ριμπάουντ, να επαναφέρουν την μπάλα από την πλαϊνή γραμμή, να κερδίσουν φάουλ και εντέλει να νικήσουν με διαφορά τεσσάρων πόντων.

Στο μικρόφωνο της κρατικής τηλεόρασης είναι ο Φίλιππος Συρίγος και ο Θόδωρος Κοτσώνης. Την κρίσιμη στιγμή, κατά τη διάρκεια εκείνου του «αιώνιου δευτερολέπτου», όπως έμεινε στην ιστορία, ο Συρίγος παίρνει το παιχνίδι επάνω του και λέει ευθέως, χωρίς να μασάει τα λόγια του, ότι η σοβιετική ομάδα αδικήθηκε από τη διαιτησία δεδομένου ότι ο χρόνος του παιχνιδιού είχε προ πολλού λήξει.
Ήταν κάτι αδιανόητο μέχρι τότε για τις τηλεοπτικές αθλητικές μεταδόσεις. Σε αγώνα, και μάλιστα κρίσιμο, ελληνικής ομάδας με ξένη, ο εκφωνητής τολμά να πει ευθέως ότι η ελληνική ομάδα ευνοήθηκε από τη διαιτησία.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι το αμέσως επόμενο διάστημα η δημόσια συζήτηση για το τόλμημα του Συρίγου άναψε (κι εκείνοι που πήραν το μέρος του ήταν μάλλον λίγοι). Από τότε όμως τα πράγματα δεν θα ήταν ποτέ πια τα ίδια. Οι εκφωνητές είχαν κατοχυρώσει πλέον το αναφαίρετο δικαίωμα να πουν αυτό που είδαν με τα μάτια τους, και όχι αυτό που δήθεν συνέφερε την Ελλάδα. Ασχέτως αν δεν έκαναν όλοι χρήση αυτής της τεράστιας δυνατότητας…

Ειδικά για μένα, ήταν ένα μεγάλο μάθημα δημοσιογραφίας πολύ πριν αποφασίσω να γίνω δημοσιογράφος, κι ακόμα ένα μάθημα δημοκρατίας – πολιτισμού εντέλει.


Πηγή
qspock
Το αγαπημενο μας αθλημα ειναι πλεον φτωχοτερο.

Υπηρξε σπουδαιος δημοσιογραφος, με μεγαλη συμβολη στο αθλημα. Το κενο που αφηνει απλα δεν αναπληρωνεται.

Οι παλαιοτεροι γαλουχηθηκαμε με τον Συριγο, μαθαμε και αγαπησαμε το αθλημα με τις εκπομπες του και τις μεταδοσεις του.
Ο μοναδικος αυτος συνδετικος κρικος του τηλεθεατη με το αθλημα πλεον δεν υπαρχει. ΤΕΡΑΣΤΙΑ η απωλεια, μεγαλη η κληρονομια του οπως ευστοχα ανεφερε η ομοσπονδια.

Σημερα πενθει ολη η οικογενεια του Ελληνικου μπασκετ.

Θα μας λειψεις Φιλιππα...
petrovic
κολοκυθας, αμερικανος, συριγος.....

κακή περίοδος

ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΠΑΣΚΕΤ
geo82
Ας αναπαυθεί εν ειρήνη
Dwyane ''the flash'' Wade
πολυ ωραιο το αρθρο του σκουντη για τον φιλιππο.

http://www.gazzetta.gr/article/550645/sto-...oympaei-mpasket
Dwyane ''the flash'' Wade
http://www.sport.gr/Article/Blogs/%CE%9A%C.../85-186611.html
patissiotis
Ζητω συγνωμη εκ των προτερων αν ποσταρα σε λαθος χωρο. Μου φανηκε εξαιρετικα ενδιαφερον αυτό το αρθρο περι τριποντου και συγχρονου μπασκετ Μήπως το τρίποντο σκοτώνει το σύγχρονο μπάσκετ;
Quincy
Ενδιαφέρον άρθρο. Το διάβαζα χτες. Όσον αφορά το Ευρωπαικό μπάσκετ θα συμφωνήσω ότι οι περισσότερες ομάδες αναγκάζονται να σουτάρουν τόσο. Ακόμα στα 6.75 το τρίποντο, μικρότερες οι διαστάσεις του γηπέδου, και όλο και περισσότεροι γρήγοροι και αλτικοί σέντερς που (χωρίς τα αμυντικά 3'') κρύβουν τις ρακέτες.

Όσο για το ΝΒΑ ο ντόρος γίνεται για τους GSW. Η επίθεση των Warriors όμως είναι πολλά παραπάνω από το "ρολόι" που παρουσιάζουν μερικοί. Πιο κοντά σ' αυτό ήταν οι Mavs του '11, αλλά ούτε καν κοντά δεν έφτασαν στην απόδοση των GSW, ούτε διάρκεια -που θεωρώ ότι θα έχει το golden state- παρουσίασαν. Έχουν τρομερούς σουτέρ και προσπαθούν να το εκμεταλλεύονται στο έπακρο, θα ήταν χαζοί αν δεν το έκαναν.

Όπως και να χει πάντως μου λείπει το midrange game που έβλεπα σε μεγαλύτερο βαθμό από guard και SF προ δεκαετίας, το οποίο με ενθουσίαζε και περισσότερο.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.