Help - Search - Members - Calendar
Full Version: FIBA U20 European Championship 2017
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Εθνικές ομάδες
Pages: 1, 2, 3, 4
BasketZilla
Διακοπές στην Κρήτη
Ψιτ ... Βάλε και Χανιά φέτος μέσα , δεν πήγαμε τις προηγούμενες 2 φορές biggrin.gif
Κλείσε και πεντάστερα, πληρώνουν τα κορόιδα !



Η Πρόβλεψη για τους Ομίλους



Α Όμιλος (Χανιά)


1. Ελλάδα

Στην προετοιμασία είδαμε μια ομάδα που δάγκωνε στην άμυνα , ειδικά στην περιφέρεια, και τους Μουράτο-Καρρά σε ρόλο σκόρερ. Θα μας λείψει πολύ ο Κωστάκης ο Αντετοκούνμπο και οι Χαραλαμπόπουλος-Λούντζης δεν έπαιξαν λεπτό στα φιλικά. Η περιφερειακή μας γραμμή είναι σούπερ (θα δούμε πολύ smallball φέτος) αλλά η frontline έχει θεματάκια. Για δύο πράγματα είμαι σίγουρος. Ότι μπροστά σε Χανιώτικο κοινό αποκλείεται να σφαλιαρίσει ο Παπαθεοδώρου τον Κόνιαρη και ότι ο Μπαρμπα-Σωλήν θα μας παέι καροτσάκι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο μέχρι τα ημιτελικά (Ισπανοί θα ζήσετε μέρες 1995 ξανά γατάκια cool.gif )

2. Γερμανία

Εδώ οι Γερμανοί θα είναι χωρίς κάποιον από την μεγάλη γενιά των 1998ρηδων τους (Mushidi-Hartenstein-Da Silva-Olinde) πλην του forward Richard Freudenberg. Η γραμμή των ψηλών τους είναι μια από τις καλύτερες του τουρνουά (Wagner-Kiel-Kratzer) αλλά στην περιφέρεια υστερούν. Εκεί ξεχωρίζει ο έγχρωμος και πολύ αθλητικός wing Karim Jallow. Αν δώσουν περιφερειακό σκορ οι Jallow-Freudenberg μπορούν και κάτι καλύτερο από την οκτάδα.

3. Σουηδία

Οι Σουηδοί έχουν έναν από τους καλύτερους center της διοργάνωσης τον Simon Birgander και έναν καλούτσικο PF τον Craig LeCesne αλλά η περιφερειακή τους γραμμή είναι επιεικώς μέτρια. Ομάδα που με το ζόρι μπορεί να βάλει 70+ πόντους. Πολύ δύσκολα θα αποφύγουν τον υποβιβασμό στην Βου Κατηγορία.

4. Τσεχία

Ίσως η λιγότερο ταλαντούχα ομάδα του U20. Έναν παίκτη της προκοπής έχουν στην γενιά των 1997ρηδων οι Τσέχοι, τον PF Simon Pursl, και αυτός θα απουσιάσει. Οι υποδέλοιποι είναι μέτριοι ακόμη για το επίπεδο των Νέων. Ξεχωρίζουν λιγάκι ο guard Jakub Tuma και ο 1998ρης PF Michal Kozak. Το grand φαβορί για να κουνήσει μαντήλι στην Κατηγορία.

Β Όμιλος (Χανιά)


1. Τουρκία

Τον Yurtseven τον κατάφεραν. Τον κακομοίρη τον Furkan Korkmaz τον ανάγκασαν και αυτόν να τρέχει καλοκαιριάτικα με την U20 αλλά ευτυχώς επενέβησαν οι Sixers και πήγε Summer League ο πιτσιρίκος. Και χωρίς τον Korkmaz παραμένουν ένα από τα φαβορί για μετάλλιο. Παίζουν άλλωστε πάντα με παίκτη παραπάνω στις διοργανώσεις του Youth Level της FIBA 19.gif Η βασική τους πεντάδα είναι μια χαρά με τους Havsa-Taskiran-Arna-Durmaz-Yurtseven. Στον πάγκο υστερούν λίγο. Ο Ουζμπέκος είναι σε καλή κατάσταση και θα είναι ο ηγέτης τους στην Κρήτη.

2. Γαλλία

Οι Γάλλοι έχουν πολύ σημαντικές απουσίες που αλλάζουν τελείως την δυναμική της ομάδας. Απουσιάζουν φυσιολογικά οι τρεις σταρ 1998ρηδες (Ntilikina-Tchouaffe-Killian Tillie), οι 1997ρηδες guard Francisco και Loubaki, ο 215 Jonathan Jeanne που διαγνώσθηκε με σύνδρομο Marfan στο predraft και είναι αμφίβολο ότι θα συνεχίσει το μπάσκετ και το παιδί-θαύμα ο 2000ρος Sekou Doumbouya που ήταν στην προετοιμασία αλλά τραυματίστηκε. Την τελευταία στιγμή ενσωματώθηκαν στην ομάδα 3 1998ρηδες από την ομάδα του U19 οι Vautier-Diawara-Goudou Sinha (ο νέος Heurtel). Ξεχωρίζουν οι guard Ona Embo και Elie Okobo (σούπερ σκόρερ) και οι ημίψηλοι Gombauld-Noua. Λογικά ταβάνι για τους Γάλλους είναι η είσοδος στην οκτάδα.

3. Ισλανδία

Πέρσι μας έκαναν ένα αλησμόνητο χουνέρι κερδίζοντας μας δίκαια στον ημιτελικό της Β Κατηγορίας στην Χαλκίδα (και χάνοντας στην παράταση από το Μαυροβούνιο στον τελικό). Φέτος παρά την αποφοίτηση του σταρ της περσινής ομάδας του Jon Axel Gudmundsson θα έχουν πάλι μια υπολογίσιμη ομάδα που έχει καλές πιθανότητες να μείνει στην κατηγορία. Καλύτεροι τους παίκτες είναι ο guard Kari Jonsson (αυτός που μας έριξε πέρσι 29 πόντους στην κεφάλα) , ο πλάγιος 1998ρης Thorbjarnarsson, ο forward Kristinn Palsson ( ο μικρός αδελφός του Haukur) και ο γίγαντας των 215 Tryggvi Hlinason. Ο Hlinason είναι ο βασικός λόγος που οι Ισλανδοί δεν είναι σάκος του μποξ αλλάζοντας και μόνο με την παρουσία του το παιχνίδι. Για αυτό τον τσίμπησε φέτος η Valencia.

4. Μαυροβούνιο

Οι Μαυροβούνιοι δεν θα παρουσιάσουν κακή ομάδα στην Κρήτη αλλά αν αποφύγουν τον υποβιβασμό θα πρέπει να είναι πολύ ευχαριστημένοι. Έχουν δύο πολύ σημαντικές απουσίες τον 1998ρη guard Carapic και τον forward Radonjic. Ξεχωρίζουν ο center-τσέπης Milos Popovic και οι περιφερειακοί Bakic-Starovlah-Corovic-Vojinovic (οι 2 τελευταίοι Σέρβοι νατουραλιζέ). Μαζί με τους Ισλανδούς μια εκ των δύο πιθανών μας αντιπάλων στην φάση των 16.

Γ Όμιλος (Ρέθυμνο)


1. Λιθουανία

Έχουν για προπονητή έναν τυπάκο που ήταν μέλος boy-band. Αυτό και μόνο φτάνει για να στηρίξουμε φέτος τους Λιέτουβος. Θα λείψουν φυσικά οι 1998ρηδες τους που ήταν στο U19 (Sedekerskis-Kulboka-Gadiliauskas) και αυτό τους στοιχίζει αρκετά σε βάθος. Η πεντάδα τους είναι εξαιρετική με τους Beliauskas-Varnas-Berucka-Echodas-Birutis αλλά ο πάγκος τους είναι στην καλύτερη μέτριος. Επιθετικά σούπερ με τους Varnas-Birutis-Echodas να φορτώνουν , αμυντικά όχι ανάλογα καλοί. Στην οκτάδα θα είναι σίγουρα και λογικά και στην τετράδα.

2. Ουκρανία

Ο Svi το προσπαθεί κάθε χρόνο. Φέτος είναι η τελευταία ευκαιρία του Mykhailiuk να κάνει κάτι καλό με τις μικρές Ουκρανικές Εθνικές. Δεν νομίζω ότι θα το καταφέρει αλλά μια θέση στην οκτάδα την μπορούν. Το 90-40 που έχασαν από εμάς σε ένα φιλικό στην Ιταλία είναι τουλάχιστον παραπλανητικό. Πολύ πιθανό να τους βρούμε απέναντι μας στον προημιτελικό. Πλην του Svi οι Ουκρανοί έχουν έναν πολύ καλό center τον 1998ρη Dmytro Skapintsev και καλούς ρολίστες. Γενικά καλή ομάδα.

3. Ισραήλ

Πριν 2 χρόνια τους οδήγησε στον τίτλο του U18 στην Βου Κατηγορία ο συμπαίκτης του Lonzo Ball στο UCLA ο PF TJ Leaf που έγινε και αυτός φέτος draft και φυσικά απουσιάζει. Εκτός του Leaf θα λείψουν ο καλύτερος σουτέρης της ομάδας ο Tzuf Ben Moshe και ο 1998ρης center Ido Flaisher. Ηγέτης τους στην Κρήτη θα είναι το καμάρι του David Blatt, ο ζουμπάς αλλά εξαιρετικός οργανωτής Tamir (ο τύπος ξέρει πολλά καντάρια μπάσκετ). Οι υπόλοιποι που ξεχωρίζουν είναι ο πολύ αθλητικός και μακρυχέρης SF Yovel Zoosman και ο εξαιρετικός επιθετικά Ρώσος center Daniel Koperberg. Οι Ισραηλινοί έχουν μια καλούτσικη ομάδα που θα παίξει ωραίο μπασκετάκι και λογικά δεν θα κινδυνεύσει με υποβιβασμό.

4. Λετονία

Η ομάδα με τις μεγαλύτερες απουσίες στο τουρνουά. Το να απουσιάζει ο Rodions Kurucs δεν είναι καμιά έκπληξη (ειδικά τώρα που πήρε προαγωγή για την πρώτη ομάδα της Barcelona) αλλά εδώ λείπει σχεδόν όλη η ομάδα τους. Πλην του Kurucs δεν θα έχουν άλλους 2 της μεγάλης γενιάς των 1998ρηδων τους τον PG Zoriks και τον πλάγιο Strautins, τον θεούλη Zigmars Raimo και τους center Silins-Garoza. Αυτοί που θα προσπαθήσουν να σώσουν το καράβι στην Κρήτη θα είναι ο εξαιρετικός 1998ρης PF Roberts Blumbergs (μεγάλος fan), ο σκόρερ forward Verners Kohs και ο πλάγιος σουτέρης Hazners. Ρηχή ομάδα με άθλια εικόνα στα φιλικά αλλά θα είναι τουλάχιστον άδικο για την παραγωγική διαδικασία των Λετονών να δουν ομάδα τους να πέφτει στην Βου.

Δ Όμιλος (Ρέθυμνο)


1. Ισπανία

Έχουν 10 ή 11 συνεχόμενα μετάλλια στο U20. Φέτος λογικά θα πάρουν άλλο ένα. Απουσίες δεν έχουν, παίκτη σούπερ σταρ επίσης δεν έχουν αλλά έχουν 7-8 παίκτες που είναι πολύ καλοί. Πιο ταλαντούχος είναι ο 205+ 1998ρης combo forward Eric Vila αλλά επειδή ήρθε κατευθείαν από Κάιρο στην Κρήτη δεν ξέρω πως θα δέσει με τους 1997ρηδες. Από τους υποδέλοιπους ξεχωρίζει ο guard Sergi Garcia, οι πλάγιοι Xabi Lopez-Santi Yusta-Barreiro και οι ψηλοί Ramon Vila-Sorolla-Marc Marti. Ειδικά ο Yusta είναι παίκτης εργαλείο. Μόνο στο back up PG έχουν λιγάκι πρόβλημα καθώς ο Andres Rico έπαθε χιαστούς πέρσι και έχασε την χρονιά. Πιθανό να τους πετύχουμε στον ημιτελικό.

2. Σερβία

Ταλέντο έχουν όπως πάντα. Προπονητή της προκοπής έχουν Η ομοσπονδία τους κάνει μέχρι και παιδομάζωμα στις ΗΠΑ βρίσκοντας Σερβάκια 2ης γενιάς (Nick Rakocevic). Τα τελευταία χρόνια όμως στο Youth Level είναι ο ορισμός της ομάδας underachiever καθώς οι μανατζαραίοι πλακώνονται μεταξύ τους ποιος θα βάλει τους δικούς του στην Εθνική, οι παίκτηδες κάνουν μόνο το κομμάτι τους αδιαφορώντας για την ομάδα ή δεν κατεβαίνουν καθόλου αν δεν τους υποσχεθούν ότι θα είναι πρώτα βιολιά. Στην Κρήτη θα στηριχθούν στον ημίτρελο Λατίνο PG Stefan Peno, στον sniper πλάγιο Vanja Marinkovic και στο δίδυμο Simanic-Glisic στους PF. Ο Simanic είναι η επιτομή όσων αναφέρω πιο πάνω. Σχεδόν 210 με τεχνική guard και τρίποντο αλλά μην του ζητήσετε να δώσει πάσα ή να παίξει άμυνα 24.gif . Λογικά θα είναι στην οκτάδα, πολύ δύσκολα στην τετράδα.

3. Ιταλία

Εδώ δεν θα έχουν Andrea Capobianco στον πάγκο (αν και είναι ο γενικός επιβλέπων όλων των μικρών Εθνικών τους) να κάνει τα μαγικά του. Ψηλούς της προκοπής όπως πάντα δεν έχουν και επιπλέον έχουν και σημαντικές απουσίες. Θα λείψουν ο βασικός PG Candi, ο SG Luca Cesana και οι 2 μοναδικοί center της προκοπής οι Guariglia-Lever. Θα έχουν όμως τον σούπερ σκόρερ 1998ρη combo guard Davide Moretti, τον point forward Andrea La Torre και τον σουτέρη 210 PF Leonardo Tote. Για να βελτιώσουν την τραγική κατάσταση της frontline τους έφεραν τους 1998ρηδες forward Oxilia-Okeke-Mezzanotte κατευθείαν από την Αίγυπτο (ένα μακροβούτι δρόμος είναι άλλωστε). Δεν θα κινδυνεύσουν αλλά πολύ-πολύ δύσκολα θα είναι στην οκτάδα.

4. Σλοβενία

Άλλη μια ομάδα με πολύ σημαντικές απουσίες. Μια πεντάδα με τους Sisko-Mesicek-Ozegovic-Cancar-Kraljevic θα είχε ελπίδες ακόμη και για ένα μετάλλιο αλλά χωρίς τον σκόρερ SG Blaz Mesicek , τον Vlatko Cancar που έγινε draft, τον καλύτερο ψηλό τους τον Kraljevic και τους 1998ρηδες Ozegovic-Jurcek ο στόχος των Σλοβένων γίνεται η αποφυγή του Ζαλόγγου. Ακόμη και ο καλύτερος παίκτης που τους έμεινε , ο εξαιρετικός PG Zan Mark Sisko, έχασε σχεδόν όλη την προετοιμασία με τραυματισμό. Ο άλλος που ξεχωρίζει από το ρόστερ των Σλοβένων είναι ο αντιτουριστικός ψηλός , αλλά καλός σκόρερ, Urban Durnik. Θα δούμε επιτέλους και τι ψάρια πιάνει ο 1999ρης PF/C Jurij Macura της Baskonia.
BasketZilla
Furkan Korkmaz series Reloaded

Άμα του βαστούσε ας μην κατέβαινε. Τον έφεραν άρον-άρον από την Αμέρικα πίσω.

Summer League ήθελες μουσιέ Korkmaz ;

Έλα να παίξεις στο U20 και μετά με την μεγάλη Εθνική μέχρι τον Σεπτέμβρη και άμα σου αρέσει. Αλλιώς Enes Kanter like αντιμετώπιση με κάνα πατέρα στην ψειρού. torture.gif

Οι Τούρκοι (του εξωτερικού φαντάζομαι) γελάνε στα ξένα μπασκετοforum.

Με την προσθήκη, έστω και της τελευταίας κυριολεκτικά στιγμής, του Korkmaz τα Τούρκα γίνονται μεγάλο φαβορί για το χρυσό μετάλλιο.

Στο σημερινό πρόγραμμα έχουμε :

Ελλάδα - Τσεχία 21.15
Θα πρέπει να προσπαθήσουμε πολύ για να χάσουμε από τους Τσέχους.
Γερμανία - Σουηδία 13.45
Και οι Γερμανοί λογικά θα νικήσουν τους Σουηδούς. Η μονομαχία Birgander με την Γερμανική frontline είναι ενδιαφέρουσα.

Τουρκία - Μαυροβούνιο 18.15
Φαβορί οι Τούρκοι αλλά λίγη κόντρα από τους αξιόλογους Μαυροβούνιους λογικά θα την έχουν
Γαλλία - Ισλανδία 16.00
Μου μοιάζει σαν ένα από πιο αμφίρροπα ματς της πρεμιέρας. Αν αντέξει το ρηχό rotation των Ισλανδών θα δούμε ματσάκιο της προκοπής,

Λιθουανία - Ουκρανία 14.30
Εδώ θα έχουμε λογικά μεγάλο σκορ και ωραίο ματσάκι. Φαβορί οι Λιθουανοί. Αν έχει καλά ποσοστά ο Svi από το τρίποντο και τα βγάλει πέρα ο Skapintsev με τους Echodas-Birutis θα κοντράρουν οι Ουκρανοί.
Ισραήλ - Λετονία 19.00
Λογικά θα το πάρουν το ματσάκιο οι Ισραηλινοί καθώς μπορούν να βάλουν περισσότερα από τους Λετονούς. Άμυνα δεν πολυπαίζουν αμφότεροι.

Ισπανία - Σλοβενία 16.45
Εδώ η λογική λέει ότι θα κερδίσουν εύκολα ή λιγότερο εύκολα οι Ισπανοί. Μόνο αν κατεβάσουν πολύ χαμηλά το σκορ μπορούν να κοντράρουν οι Σλοβένοι. Χλωμό.
Σερβία - Ιταλία 21.15
Επίσης πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι. Οι Σέρβοι έχουν πιο ταλαντούχα ομάδα αλλά είναι ασόβαροι. Οι Ιταλοί με την προσθήκη των 1998ρηδων ψήλωσαν σαν ομάδα και ίσως να το κοντράρουν το ματσάκι.

ΣωληνοΟνειρο Θερινής Νυκτός

Έκανε χώρο στην ντουλάπα, έστειλε παντού ρακές-οφτά και περιμένει ....
Putnam

ενα τεραστιο ΜΠΡΑΒΟ για την παραπανω παρουσιαση 77.gif 41.gif


οι μεταδοσεις ειδα οτι θα γινουν για την μεν πρωτη φαση απο την Νεα Τηλεοραση Κρητης, για τη δε Β φαση απο την NOVA


ΑΠΟ ΤΗΝ NOVA!!!!


ξεφτιλισμενη ΕΡΤ , για κανα ντοκυμαντερ που να προωθει ναρκοκουλτουρα ειναι πρωτη, για αθλητισμο και δη ΕΘΝΙΚΗ ομαδα ουτε λογος, εχουν αλλεργια οι τσακνηδες σε αυτα
Gkos
Μπράβο BasketZilla !
Ledas
Ρε παιδιά, ειχα ακούσει πριν κάτι εβδομάδες ότι τα παιχνίδα των εθνικων ομάδων μπασκετ θα μεταδίδονται απο την ερτ. Σημερα δε βρίσκω πουθενά στο προγραμμά της τα παιχνιδια της εθνικής u20. Ειναι σίγουρο ότι δε θα έχουν τηλεοπτική κάλυψη πέρα από τη νέα τηλεόραση στην κρητη που ειπε το παιδί πιο πάνω; Ξερει κανείς καποιος στα σιγουρα τι παιζει;
pan24
QUOTE (Ledas @ Jul 15 2017, 15:20 ) *
Ρε παιδιά, ειχα ακούσει πριν κάτι εβδομάδες ότι τα παιχνίδα των εθνικων ομάδων μπασκετ θα μεταδίδονται απο την ερτ. Σημερα δε βρίσκω πουθενά στο προγραμμά της τα παιχνιδια της εθνικής u20. Ειναι σίγουρο ότι δε θα έχουν τηλεοπτική κάλυψη πέρα από τη νέα τηλεόραση στην κρητη που ειπε το παιδί πιο πάνω; Ξερει κανείς καποιος στα σιγουρα τι παιζει;

Ναι
Η ερτ δεν δειχνει το u20.Λογικα την μεγαλη εθνικη θα την δειχνει
Ομως ολα τα παιχνιδια της u20,ακομα και αυτα που δειχνει η νοβα θα μεταδοθουν απο το καναλι της fiba στο youtube
https://www.youtube.com/fiba
ggrilik
QUOTE (Ledas @ Jul 15 2017, 15:20 ) *
Ρε παιδιά, ειχα ακούσει πριν κάτι εβδομάδες ότι τα παιχνίδα των εθνικων ομάδων μπασκετ θα μεταδίδονται απο την ερτ. Σημερα δε βρίσκω πουθενά στο προγραμμά της τα παιχνιδια της εθνικής u20. Ειναι σίγουρο ότι δε θα έχουν τηλεοπτική κάλυψη πέρα από τη νέα τηλεόραση στην κρητη που ειπε το παιδί πιο πάνω; Ξερει κανείς καποιος στα σιγουρα τι παιζει;

νομίζω απο φέτος υποχρεωτικά μεταδίδονται όλοι οι FIBA Α' και Β' κατηγορίας απ το ίντερνετ.

(όντως πολλά μπράβο στον BasketZilla για μια ακόμα φορά 77.gif 77.gif
Flinafim
QUOTE (Putnam @ Jul 15 2017, 10:24 ) *
ενα τεραστιο ΜΠΡΑΒΟ για την παραπανω παρουσιαση 77.gif 41.gif


οι μεταδοσεις ειδα οτι θα γινουν για την μεν πρωτη φαση απο την Νεα Τηλεοραση Κρητης, για τη δε Β φαση απο την NOVA


ΑΠΟ ΤΗΝ NOVA!!!!


ξεφτιλισμενη ΕΡΤ , για κανα ντοκυμαντερ που να προωθει ναρκοκουλτουρα ειναι πρωτη, για αθλητισμο και δη ΕΘΝΙΚΗ ομαδα ουτε λογος, εχουν αλλεργια οι τσακνηδες σε αυτα

Δυστυχώς εχεις απόλυτο δικηο....πολυ κρίμα...εκεινη την ώρα θα δειχνει κανά πανηγυρακι- γλύψιμο για τους χρήσιμους υποστηρικτές της...
polykos
Δεν ήταν διαθέσιμος ο Ιωάννου!!
Υποθέτω οτι πλειοδότησε η νοβα, δεν γίνεται ανάθεση
KingCrimson
Eγινε μάλλον η πρωτη εκλπηξη της ημερας, η Σουηδια νικησε τη Γερμανια, ενω και οι Ουκρανοι το παλεψαν οσο μπορουσαν απεναντι στους Λιθουανους, αλλα το βρωμοχερο των Λιθουανων δεν αστειεύεται
Flinafim
QUOTE (polykos @ Jul 15 2017, 16:00 ) *
Δεν ήταν διαθέσιμος ο Ιωάννου!!
Υποθέτω οτι πλειοδότησε η νοβα, δεν γίνεται ανάθεση

Και Νεα Τηλεόραση Κρήτης πλειοδότησε;;;;
Gkos
Θα τσονταρε και ο Κουλης τιποτα 😂😂
Μηχανολόγος
Στο site του συγκεκριμένου καναλιού προαναγγέλθηκε live streaming. Έχω περιέργεια ποιος θα κάνει σχόλιο. Σαν εναλλακτική το λέω. Μην θεωρηθεί οτι έχω όφελος απ' το κανάλι.
Putnam
QUOTE (Μηχανολόγος @ Jul 15 2017, 20:03 ) *
Στο site του συγκεκριμένου καναλιού προαναγγέλθηκε live streaming. Έχω περιέργεια ποιος θα κάνει σχόλιο. Σαν εναλλακτική το λέω. Μην θεωρηθεί οτι έχω όφελος απ' το κανάλι.


για το καναλι της κρητης λες? νομιζω και περυσι μια αναλογη διοργανωση την ειχε στριμαρει απο το σαιτ του
ballgames
Η Νεα Τηλεοραση Κρητης ειναι και στον OTE TV καναλι 672 .
Σε λιγο αρχιζει η ζωντανη μεταδοση του αγωνα της U20 της Ελλαδας μας!!
http://www.neatv.gr/el/358093/fibau20europ...mpasket-u20.php

Καλη επιτυχια στην ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ!
Ledas
O κονιαρης ο πιο βελτιωμένος παιχτης πάντως. Φοβερή πίεση στην μπαλα. Θα εξελιχθεί σε υπερπαιχτης στην αμυνα αν συνεχίσει να δουλεύει με τους ίδιους ρυθμούς. Το μονο κακό πανω του το τατουαζ tongue.gif Ο αλλος που μου κάνει κλικ ειναι ο καρρας.

Ειδα καλά; Ο κονιαρης στην επαναφορά πέταξε την μπαλα στην πλάτη του αντιπαλου για να ξαναπαει σε εκείνον και να βαλει το λευ απ; Δεν το επιασε καλά η καμερα. Τι εκανε το παιδι; Ωραιο...
Anubis
Το ροτεισον πρεπει να ανοιξει στην ομαδα, δε χρειαζεται να παιζουν πανω απο 25 λεπτα σε τετοια ματς
Gkos
QUOTE (Ledas @ Jul 15 2017, 22:20 ) *
O κονιαρης ο πιο βελτιωμένος παιχτης πάντως. Φοβερή πίεση στην μπαλα. Θα εξελιχθεί σε υπερπαιχτης στην αμυνα αν συνεχίσει να δουλεύει με τους ίδιους ρυθμούς. Το μονο κακό πανω του το τατουαζ tongue.gif Ο αλλος που μου κάνει κλικ ειναι ο καρρας.

Ειδα καλά; Ο κονιαρης στην επαναφορά πέταξε την μπαλα στην πλάτη του αντιπαλου για να ξαναπαει σε εκείνον και να βαλει το λευ απ; Δεν το επιασε καλά η καμερα. Τι εκανε το παιδι; Ωραιο...




Ο Κονιαρης ειναι ειδωλο ρε ,τα ειδωλα δεν χρειαζονται δουλειαwink.gif
Ανεκαθεν τρομερος αμυντικος ηταν,αυτο ηταν το νο 1 προσον του wink.gif
Gkos
"Ίσως η λιγότερο ταλαντούχα ομάδα του U20. Έναν παίκτη της προκοπής έχουν στην γενιά των 1997ρηδων οι Τσέχοι, τον PF Simon Pursl, και αυτός θα απουσιάσει. Οι υποδέλοιποι είναι μέτριοι ακόμη για το επίπεδο των Νέων. Ξεχωρίζουν λιγάκι ο guard Jakub Tuma και ο 1998ρης PF Michal Kozak. Το grand φαβορί για να κουνήσει μαντήλι στην Κατηγορία.
"


Τα ειχε γραψει ο αρχοντας ....
Ledas
Καλα ναι, ανεκαθεν ήταν καλός στην άμυνα ο κόνιαρης. Αλλα φαίνεται να εχει ανεβει και αλλο. Επίσης εχει βελτιώσει πάρα πολύ τον χειρισμό του. Ωρες ωρες ζαλίζει. Βεβαια πιο ασφαλή συμπεράσατα θα βγουν με πιο σοβαρό αντίπαλο.

Οι τσεχοι δε το χουν. Δεν εχουν μαθει τα πιο βασικά. Οπως βολές (τα δικά μας ποσοστα απο βολες φοβερά). Δεν ειχαν εναν ψηλό να κανει κανα σωστο χουκ. Πεταγαν την μπαλα και οτι γινει. Τα σπασαν τα στεφάνια. Απ τους παίχτες τους δε μου μεινε κανένας. Μονο ενας ψηλος ξανθος με περίεργο κορμί. Ενώ ομως φαινόταν οτι υψωνόταν σωστά για το τριποντο και εβαζε ωραια το σωμα και τα χέρια, κατάφερνε πάντα να σημαδεύει στεφάνι.

Η δική μας εθνική απο την άλλη τα βασικά ξέρει να τα κανει πολύ καλα.

Το κακό ειναι οτι ο φλιώνης και ο μιλιντιγιεβιτς εχουν καλό σουτ, αλλα το χανουν στην αμυνα. Ο ταταρης πολύ βαρής. Ο χρηστιδης ωραιος και με δουλεμενο κορμί. Ο καρρας για μενα θα ναι αποκαλυψη σε καποια χρόνια. Εχει πολύ γλυκιές κινησεις. Το παλευει στην αμυνα και στα ριμπαουντ. Αλλα ειναι πολύ στεγνος. Λιγους μυες πρεπει να φτιάξει. Ο λουτζης πρεπει να βελτιώσει το σουτ του. Στην αμυνα ειναι καλός. Ο χαραλαμπόπουλος ενώ φαίνεται ο πιο ώριμος απο όλους και αυτός που μπορει να δώσει οδηγίες και να κοντρολάρει το παιχνιδι, φαίνεται εξω από τα νερά του και εκανε τρία απιστευτα λάθη πχ βηματα και λαθος πασα (αυστηρός το ξέρω, αλλα απο αυτόν έχω τις περισσότερες απαιτήσεις).

Για τους αλλους δεν εχω αποψη.

Επειδή δεν είχα παρακολουθήσει τι λεγατε στο αλλο θρεντ για την εθνική, γιατί λουτζης και χαραλαμπόπουλος δεν ενσωματωθηκαν απο τα φιλικά με τις εθνικές; τραυματισμοί;
Gkos
Τραυματιες αμφοτεροι ,μπηκαν τελευταια στιγμη 12αδα
gerorge
QUOTE (Ledas @ Jul 15 2017, 23:04 ) *
Καλα ναι, ανεκαθεν ήταν καλός στην άμυνα ο κόνιαρης. Αλλα φαίνεται να εχει ανεβει και αλλο. Επίσης εχει βελτιώσει πάρα πολύ τον χειρισμό του. Ωρες ωρες ζαλίζει. Βεβαια πιο ασφαλή συμπεράσατα θα βγουν με πιο σοβαρό αντίπαλο.

Οι τσεχοι δε το χουν. Δεν εχουν μαθει τα πιο βασικά. Οπως βολές (τα δικά μας ποσοστα απο βολες φοβερά). Δεν ειχαν εναν ψηλό να κανει κανα σωστο χουκ. Πεταγαν την μπαλα και οτι γινει. Τα σπασαν τα στεφάνια. Απ τους παίχτες τους δε μου μεινε κανένας. Μονο ενας ψηλος ξανθος με περίεργο κορμί. Ενώ ομως φαινόταν οτι υψωνόταν σωστά για το τριποντο και εβαζε ωραια το σωμα και τα χέρια, κατάφερνε πάντα να σημαδεύει στεφάνι.

Η δική μας εθνική απο την άλλη τα βασικά ξέρει να τα κανει πολύ καλα.

Το κακό ειναι οτι ο φλιώνης και ο μιλιντιγιεβιτς εχουν καλό σουτ, αλλα το χανουν στην αμυνα. Ο ταταρης πολύ βαρής. Ο χρηστιδης ωραιος και με δουλεμενο κορμί. Ο καρρας για μενα θα ναι αποκαλυψη σε καποια χρόνια. Εχει πολύ γλυκιές κινησεις. Το παλευει στην αμυνα και στα ριμπαουντ. Αλλα ειναι πολύ στεγνος. Λιγους μυες πρεπει να φτιάξει. Ο λουτζης πρεπει να βελτιώσει το σουτ του. Στην αμυνα ειναι καλός. Ο χαραλαμπόπουλος ενώ φαίνεται ο πιο ώριμος απο όλους και αυτός που μπορει να δώσει οδηγίες και να κοντρολάρει το παιχνιδι, φαίνεται εξω από τα νερά του και εκανε τρία απιστευτα λάθη πχ βηματα και λαθος πασα (αυστηρός το ξέρω, αλλα απο αυτόν έχω τις περισσότερες απαιτήσεις).

Για τους αλλους δεν εχω αποψη.

Επειδή δεν είχα παρακολουθήσει τι λεγατε στο αλλο θρεντ για την εθνική, γιατί λουτζης και χαραλαμπόπουλος δεν ενσωματωθηκαν απο τα φιλικά με τις εθνικές; τραυματισμοί;



Ο Φλιωνης εχει βελτιωθει πολυ στην αμυνα σε σχεση με τις αλλες χρονιες.Εχει μαθει να βαζει τα χερια του και πιθανολογω οτι ο Ξανθοπουλος επαιξε ρολο σε αυτο.Σε καποιες περιστροφες χαθηκε βεβαια.Ο Μιλεντιγιεβιτς ειναι καθαρος σουτερ.Στα αλλα ειναι ειτε μετριος ειτε κατω του μετριου.Ο Χαραλαμποπουλος δεν δειχνει να εχει ξεπερασει ακομα τον τραυματισμο του,αλλα και παλι εδειχνε οτι οποτε ηθελε θα μπορουσε να σκοραρει απεναντι στους Τσεχους τουλαχιστον.Επισης ο Λουντζης πιστευω πρεπει να δουλεψει περισσοτερο τον χειρισμο του παρα το σουτ του αν θελει να μεινει guard.
BasketZilla
Τα Ματσάκια της 1ης Ημέρας

Ελλάδα - Τσεχία 88-47
Δεν μπορεί κανείς να βγάλει συμπεράσματα για την κατάσταση της ομάδας απέναντι σε έναν τόσο μέτριο αντίπαλο. Μοίρασε το χρόνο ο Λιάκος, περισσότερο ευκαιρία να βρουν ρυθμό οι Χαραλάμπης-Λούντζης ήταν. Τον Καρρά δεν τον είχα ξαναδεί πριν το φετινό καλοκαίρι. Που τον είχαν κρυμμένο τα Εκπαιδευτήρια ;

Γερμανία - Σουηδία 66-72
Η πρώτη έκπληξη της διοργάνωσης. Στο Youth Level βέβαια δεν υπάρχουν εκπλήξεις στην πραγματικότητα. Μιλάμε για πιτσιρίκια -20 ετών. Το να κερδίσει πχ η Τσεχία τους Ισπανούς στο φετινό U20 δεν είναι επιστημονική φαντασία. Εδώ ο Simon Birgander έκανε μια χαψιά μόνος του τους Wagner-Kratzer-Kiel-Schneider. 19π-16ρ-4κοψ με 9/16 σουτ ο 210 Simon και η γερμανική τετράδα 25π-19ρ με 11/29 σουτ. Επιπλέον οι μέτριοι περιφερειακοί των Σουηδών βοήθησαν, οι Γερμανοί guard όχι (2/13 τρίποντο) και πάπαλα. Ντέρμπι που κρίθηκε με ένα τρίποντο του Berkelund (67-64 στο 39')

Τουρκία - Μαυροβούνιο 69-73
Οι Τούρκοι έχουν μερικούς πολύ αθλητικούς παίκτηδες στην ομάδα τους (Arna-Durmaz). Χθες δεν είχαν τον Korkmaz (σήμερα φθάνει Κρήτη) και έκανε την εμφάνιση του το μεγάλο πρόβλημα της παραγωγικής τους διαδικασίας. Δεν βγάζουν σουτέρηδες. Με 1/19 τρίποντα 24.gif όσο και να καρφώνεις ή να πηδάς στο θεό δεν πας πουθενά. Οι ψηλοί τους ήταν καλοί , o Yurtseven είχε 16π-18ρ και ο Durmaz 20π-10ρ αλλά οι guard τους ήταν τραγικοί (12ασ - 18 λάθη και φυσικά τούβλιασμα). Από τους Μαυροβούνιους ξεχώρισε ο Αφος Μπιλής των όρεων του Μοντενεγκρο, ο 195 σεντερ Milos Popovic με 19π-15ρ και ο PG Filip Bakic με 16π-3ασ. Δίκαια νίκησαν οι Μαυροβούνιοι έστω και στην παράταση.

Γαλλία - Ισλανδία 58 - 50
Πονόματος. Με 4/32 τρίποντα όσο και να πάλεψε ο γίγαντας Tryggvi (16π-15ρ-6κοψ) δεν είχαν ελπίδα οι Ισλανδοί. Ήταν μέσα στο παιχνίδι πάντως μέχρι το τέλος. Οι Γάλλοι αθλητικοί, αλλά με τον μοναδικό guard τους που μπορεί να σκοράρει (Elie Okobo) να έχει 4/16 δεν θα κέρδιζαν αν δεν έχτιζαν οι Ισλανδοί.

Λιθουανία - Ουκρανία 92-79
Ο Svi είχε 5/13 τρίποντα και 25π, αλλά οι Birutis-Echodas έκαναν γιο-γιο τον Skapintsev στο 1ο δεκάλεπτο (μαζί είχαν χθες 49π-22ρ με 17/27 σουτ και 15/20 βολές) και 36-20 στο 10'. Μετά είδαμε ισορροπημένο ματσάκι με μπόλικα τρίποντα και από τις 2 ομάδες αλλά όσο και να πλησίαζαν οι Ουκρανοί κάτω από τους 5-6 πόντους δεν έριξαν την διαφορά.

Ισραήλ - Λετονία 90-54
Όσο μπάσκετ ξέρει ο υιος Blatt (18π-10ασ σε 22') ξέρουν όλοι οι υπόλοιποι παίκτες του U20 μαζί. Μαζί με τον Zoosman (το επόμενο SF της μεγάλης Εθνικής τους) που είχε 23π με 5/7 3π έκαναν μια από χόρτα τους κακομοίρηδες Λετονούς που δεν είχαν και τον Verners Kohs.

Ισπανία - Σλοβενία 91-59
Οι Ισπανοί είχαν 8 παίκτες με 5+ πόντους και το πολυεργαλείο Santi Yusta με 17. Οι Σλοβένοι πλην του Sisko (15π) και του 1999ρη του Macura δεν έχουν το ταλέντο να τα βάλουν με τους Ίβηρες.

Σερβία - Ιταλία 77-69
Παρά το γεγονός ότι οι Ιταλοί έφεραν παρέα biggrin.gif (ο Okeke είχε 20π-7ρ), ο Vanja Marinkovic ήταν σούπερ στο 1ο ημίχρονο (συνολικά 30π με 6 τρίποντα) και έδειξε γιατί ακούστηκε το όνομα του για την Fener του Zeljko. Γενικά ήταν σχετικά σοβαροί οι Σέρβοι χθες και οι Ιταλοί με 4/23 τρίποντα και 36-55 ριμπάουντ (οι Ιταλοί στα 80s είχαν τους πιο badass δάρτες αψηλούς, θα ήθελα να ήξερα γιατί δεν τρώνε όλο το φαί τους πια και μένουν μισοριξιές) δεν είχαν πιθανότητες για κάτι καλό.
BasketZilla
Ματσάκια της 2ης Ημέρας

Ελλάδα - Σουηδία 21.15
Ο Simon Birgander μπορεί να είναι ψιλοαντιτουριστικός αλλά τους Χρηστίδη-Καρρά τους έχει. Σεντερ που μοιράζει παιχνίδι, μπορεί να παίξει με πλάτη (παρά το περίεργο στυλάκι στο χουκ που έχει) αρπάει σκουπίδια και ρίχνει τάπες. Όχι σούπερ ταλέντο αλλά για το επίπεδο του φετινού U20 game changer.
Οι δικοί μας περιφερειακοί όμως σε σχέση με αυτούς των Σουηδών μοιάζουν ΝΒΑ παίκτηδες. Λογικά θα τους πιέσουμε σε υπερθετικό βαθμό στην αρχή του ματς. Αν βάλουμε κάνα τρίποντο και δεν αφήνουμε να φτάνει η μπάλα στον Birgander θα κερδίσουμε σχετικά εύκολα.
Παρά την νίκη επί των Γερμανών παραμένουν μια μέτρια ομάδα οι Σουηδοί χωρίς ιδιαίτερο ταλέντο στο ρόστερ τους.

Γερμανία - Τσεχία 19.00
Η ευκαιρία των Γερμαναράδων να ρεφάρουν την χθεσινή ήττα από τους διοργανωτές της Eurovision. Με την νίκη των Μαυροβούνιων να κάνει άνω-κάτω τον Βου Όμιλο μπορεί και να τους βγει σε καλό η χθεσινή ήττα.

Τουρκία - Ισλανδία 16.45
Ελπίζω να μην βάλουν τον Korkmaz να παίξει κατευθείαν από το αεροπλάνο tongue.gif . Η μονομαχία Yurtseven-Hlinason είναι λόγος να δει κάποιος το παιχνίδι. Φαβορί οι Τούρκοι, δύσκολα να είναι τόσο κακοί πάλι όσο χθες.

Γαλλία - Μαυροβούνιο 14.30
Οι Γάλλοι έχουν σαφέστατα πολύ πιο αθλητική ομάδα από το Μοντενεγκρο. Λογικά θα είναι αμφίρροπο παιχνίδι με τους Γάλλους να έχουν ένα μικρό προβάδισμα.

Λιθουανία - Ισραήλ 21.15
Κρίμα που είναι την ίδια ώρα με το δικό μας παιχνίδι. Λογικά θα έχει μεγάλο σκορ και πολλά τρίποντα το ματσάκι. Φαβορί φυσικά οι Λιθουανοί. Οι Ισραηλινοί δεν πολυέχουν αψηλά παιδιά και το δίδυμο Echodas-Birutis μπορεί να κάνει πάρτυ.

Ουκρανία - Λετονία 14.30
Απέναντι στους λειψούς Λετονούς , ο Svi έχει σαφέστατα το πάνω χέρι για την νίκη.

Ισπανία - Ιταλία 19.00
Θα το παλέψουν οι Ιταλοί αλλά απέναντι στους Ισπανούς δεν έχουν πολλές πιθανότητες.

Σερβία - Σλοβενία 16.45
Οι Σέρβοι έχουν ξεκάθαρο προβάδισμα για την νίκη αν είναι πάλι σοβαροί και συγκεντρωμένοι. Οι Σλοβένοι έχουν πολύ μέτριο σε ταλέντο ρόστερ.
G-arenas
ο λουντζης και ο ΒΧ ηταν τραυματιες και δεν επαιζαν στα φιλικα της εθνικης? γιατι χθες επαιξαν στην πρεμιερα του πρωταθληματος.
Gkos
Προφανως ειχαν ψιλογινει καλα και ηθελε να τους βοηθησει να βρουν ρυθμο,τι ρωτας και συ τωρα ;
Εν τω μεταξυ βλεπω στατιστικα και εχει 4 κλεψιματα (μολις) σε Κονιαρη!
Δεν ξερω πως προσμετραται ενα κλεψιμο επακριβως στατιστικα αλλα εχει συμμετοχη εστω σε 10+ φασεις που πηραμε κατοχη...
Gkos
QUOTE (G-arenas @ Jul 16 2017, 12:14 ) *
ο λουντζης και ο ΒΧ ηταν τραυματιες και δεν επαιζαν στα φιλικα της εθνικης? γιατι χθες επαιξαν στην πρεμιερα του πρωταθληματος.



Ο προπονητής της Εθνικής Νέων Ανδρών υποστήριξε ότι οι Βασίλης Χαραλαμπόπουλος και Μιχάλης Λούντζης είναι πολύ πίσω σε σχέση με τους υπόλοιπους παίκτες λόγω των τραυματισμών τους.
“Ήμασταν πολύ αποφασιστικοί, πολύ συγκεντρωμένοι, ελέγξαμε τον αγώνα από την αρχή και κρατήσαμε τον ρυθμό σε υψηλό επίπεδο. Μοιράσαμε καλά την μπάλα, είχαμε πολλή δημιουργία με πολλές ασίστ και κερδίσαμε εύκολα. Κάναμε αρκετά λάθη, ήμασταν επιπόλαιοι κάποιες στιγμές ψάχνοντας το δύσκολο από το πιο απλό για το θέαμα και αυτό είναι κάτι που πρέπει να διορθώσουμε. Ο Χαραλαμπόπουλος και ο Λούντζης είναι πάρα πολύ πίσω σε σχέση με τους υπόλοιπους λόγω των τραυματισμών τους. Από τα λίγα παιχνίδια και τις προπονήσεις που θα έχουμε στην πρώτη φάση, θα προσπαθήσουμε να τους βοηθήσουμε να βρουν ρυθμό. Δεν θα είναι 100% έτοιμοι, αλλά στο μέτρο του δυνατού θα μας βοηθήσουν για να έχουμε καλύτερη πορεία”, δήλωσε.


http://ebasket.gr/2017/07/den-tha-ine-100-...los-ke-lountzis
benchwarmer
Ο ΒΧ είναι απαραίτητος, το 4 είναι πάρα πολύ άδειο. Αντίθετα στα γκαρντ είμαστε υπερπλήρεις, μπορούμε να "υποστούμε" έναν ανέτοιμο Λούντζη παρά τα θετικά στοιχεία που σίγουρα έχει να δώσει. Έχει δρόμο πάντως η διοργάνωση, το θετικό είναι ότι μιλάμε για μία φουρνιά που πραγματικά χαίρεσαι να την βλέπεις να παίζει, αλλά γιατί όχι να μην κυνηγήσουμε και το αποτέλεσμα.
ballgames
QUOTE(benchwarmer @ Jul 16 2017, 15:51 ) *
Έχει δρόμο πάντως η διοργάνωση, το θετικό είναι ότι μιλάμε για μία φουρνιά που πραγματικά χαίρεσαι να την βλέπεις να παίζει, αλλά γιατί όχι να μην κυνηγήσουμε και το αποτέλεσμα.


benchwarmer το εθεσες τελεια!! ! 77.gif
Vazecha13
Φοβερός ο γιος του Μπλατ
BasketZilla
Blatt υιός 21π-5ασ με 5/8 3π στο ημίχρονο 77.gif και Λιθουανία - Ισραήλ 44-56 !

Στο δικό μας ο Λιάκος έχει σχέδιο απόψε. Καρράς+Χρηστίδης = 23 πόντοι και 3 foul ο Birgander 41.gif

Δεν σκοτώνουμε κάνα θεριό αλλά κάνουμε το αυτονόητο.

Υ.Γ. Αυτό το κάτι μεταξύ pick n roll και midrange μισοhook που κάνει ο Καρράς σπάω την κεφάλα μου , αλλά δεν το έχω ξαναματαδεί.
G-arenas
ευκολα θα παρουμε και αυτο το ματσακι, με μια κακη βεβαια ομαδα που εχει μονο εναν παικτη και αυτος δεν παιζει λογο φαουλ. χρηστιδης και μουρατος πολυ βελτιωμενοι ενω ο ΒΧ ακομα και ετσι, τραυματιας και χωρις ρυθμο τους κανει πλακα.

η ομαδα παντα αλλαζει ρυθμο οταν βγαινει ο φλιωνης και ειτε μπαινει ο διπλαρος ειτε ο μιλε. δεν μπορω να καταλαβω γιατι παιζει τοσο πολυ αυτος και οχι αλλα παιδια που ειναι πολυ καλυτερα! 3 χρονια το ιδιο πραμα γινεται τωρα.

και ο καρας ειναι ωραιος. εχει πολυ καλα τελειωματα.

αν θελουμε να παμε για μεταλλιο πρεπει να πιεζουμε πολυ σε ολο το γηπεδο και να παιζουμε παρα πολυ πικ εν ρολ. εχουμε πολυ καλους αμυντικους και γρηγορους και καλους στα κλεψιματα και ειναι και πολυ καλοι δημιουργοι. α και να μην παιζει ο φλιωνης! ειπαμε πριν 2 χρονια πηραμε ολοκληρο ευρωπαικο επειδη ο φλιωνης απο τα 30 λεπτα πηγε στα 5! laugh.gif
Gkos
Δεν εβλεπες Δουκα γι αυτο 🤔🤔🤔
gerorge
QUOTE (G-arenas @ Jul 16 2017, 22:42 ) *
ευκολα θα παρουμε και αυτο το ματσακι, με μια κακη βεβαια ομαδα που εχει μονο εναν παικτη και αυτος δεν παιζει λογο φαουλ. χρηστιδης και μουρατος πολυ βελτιωμενοι ενω ο ΒΧ ακομα και ετσι, τραυματιας και χωρις ρυθμο τους κανει πλακα.

η ομαδα παντα αλλαζει ρυθμο οταν βγαινει ο φλιωνης και ειτε μπαινει ο διπλαρος ειτε ο μιλε. δεν μπορω να καταλαβω γιατι παιζει τοσο πολυ αυτος και οχι αλλα παιδια που ειναι πολυ καλυτερα! 3 χρονια το ιδιο πραμα γινεται τωρα.

και ο καρας ειναι ωραιος. εχει πολυ καλα τελειωματα.

αν θελουμε να παμε για μεταλλιο πρεπει να πιεζουμε πολυ σε ολο το γηπεδο και να παιζουμε παρα πολυ πικ εν ρολ. εχουμε πολυ καλους αμυντικους και γρηγορους και καλους στα κλεψιματα και ειναι και πολυ καλοι δημιουργοι. α και να μην παιζει ο φλιωνης! ειπαμε πριν 2 χρονια πηραμε ολοκληρο ευρωπαικο επειδη ο φλιωνης απο τα 30 λεπτα πηγε στα 5! laugh.gif



Στο +- ειναι πανω απο τους 2 ο Φλιωνης και μεσα στο παιχνιδι δεν φαινεται καποια αλλαγη ρυθμου στο πως παιζει η ομαδα,αφου ο Φλιωνης παιζει στο 2 και οχι στο 1 ωστε να αποφασιζει αυτος αν θα τρεξει ή οχι η ομαδα.Νομιζω εισαι λιγο προκατειλημμενος απο προπερσι που ηταν δυο τρια επιπεδα κατω.
Runt
QUOTE (BasketZilla @ Jul 16 2017, 22:10 ) *
Blatt υιός 21π-5ασ με 5/8 3π στο ημίχρονο 77.gif και Λιθουανία - Ισραήλ 44-56 !

Στο δικό μας ο Λιάκος έχει σχέδιο απόψε. Καρράς+Χρηστίδης = 23 πόντοι και 3 foul ο Birgander 41.gif

Δεν σκοτώνουμε κάνα θεριό αλλά κάνουμε το αυτονόητο.

Υ.Γ. Αυτό το κάτι μεταξύ pick n roll και midrange μισοhook που κάνει ο Καρράς σπάω την κεφάλα μου , αλλά δεν το έχω ξαναματαδεί.

Φέρνει λιγο σε πεταχταρι χωρίς την καμπύλη. Στο δεύτερο πήραν τη σκυτάλη ο Χρηστίδης που κάνει πάρτι κι ο Χαράλαμπος με αυτο το "κάτι σαν σουτ". Κατά τα άλλα αρκεί να δει κάποιος το Ισραήλ - Λιθουανία για να καταλάβει πόσο δυσκολο έχουμε το σουτ εμεις. Πια δεν μπαίνουν καν στον κόπο να σουτάρουν. Λες και το φοβούνται (αλλά μάλλον εντολή είναι).

G-arenas
QUOTE (gerorge @ Jul 16 2017, 22:49 ) *
Στο +- ειναι πανω απο τους 2 ο Φλιωνης και μεσα στο παιχνιδι δεν φαινεται καποια αλλαγη ρυθμου στο πως παιζει η ομαδα,αφου ο Φλιωνης παιζει στο 2 και οχι στο 1 ωστε να αποφασιζει αυτος αν θα τρεξει ή οχι η ομαδα.Νομιζω εισαι λιγο προκατειλημμενος απο προπερσι που ηταν δυο τρια επιπεδα κατω.

δεν σου φαινεται περιεργο που το χειροτερο μας γκαρντ παιζει πολυ περισσοτερο απο ολους? αν προσφερε κατι ας επαιζε, αλλα το παιδι δυσκολα σκοραρει, δυσκολα δημιουργει και πασαρει και κανει την ομαδα αργη.

λογικο ειναι στο +- να ειναι σχετικα καλο γιατι παιζει με τους βασικους. αλλα δεν κανει τιποτα που να δικαιολογει οτι παιζει τοσο πολυ.

επισης θεωρω οτι ο κουρεπης ισως να ηταν καλυτερα να εμπαινε 12αδα αντι του αγραβανη, ο οποιος φαινεται πολυ αγουρος και ανωριμος.

McRae
Ειμαστε σιγουροι οτι εγινε κληρωση και δεν διαλεξε ο Βασιλακοπουλος τις ομαδες του ομιλου?Σουηδια-Γερμανια-Τσεχια..πιο δυσκολο ομιλο παιζει να βρεις στη β κατηγορια.
gerorge
QUOTE (G-arenas @ Jul 16 2017, 23:01 ) *
δεν σου φαινεται περιεργο που το χειροτερο μας γκαρντ παιζει πολυ περισσοτερο απο ολους? αν προσφερε κατι ας επαιζε, αλλα το παιδι δυσκολα σκοραρει, δυσκολα δημιουργει και πασαρει και κανει την ομαδα αργη.

λογικο ειναι στο +- να ειναι σχετικα καλο γιατι παιζει με τους βασικους. αλλα δεν κανει τιποτα που να δικαιολογει οτι παιζει τοσο πολυ.

επισης θεωρω οτι ο κουρεπης ισως να ηταν καλυτερα να εμπαινε 12αδα αντι του αγραβανη, ο οποιος φαινεται πολυ αγουρος και ανωριμος.



Οταν λες δημιουργει εννοεις παρε-βαλε;Γιατι σε σταθερο ρυθμο και στα φιλικα και μεχρι τωρα εχει 3+ ασιστ.Πραγματικα δεν καταλαβαινω τι βλεπεις σε ΔΙπλαρο-Μιλεντιγιεβιτς περα της ταχυτητας και του σουτ αντιστοιχα ωστε να αξιζουν ακομα και τον χρονο που παιζουν.Δεν ειναι κακο να εισαι προκατειλλημενος με καποιον παικτη,και εγω εχω καποια τετοια κολληματα(Λουντζης),αλλα δεν μπορω να μη βλεπω πραγματα που γινονται.
G-arenas
QUOTE (gerorge @ Jul 16 2017, 23:06 ) *
Οταν λες δημιουργει εννοεις παρε-βαλε;Γιατι σε σταθερο ρυθμο και στα φιλικα και μεχρι τωρα εχει 3+ ασιστ.Πραγματικα δεν καταλαβαινω τι βλεπεις σε ΔΙπλαρο-Μιλεντιγιεβιτς περα της ταχυτητας και του σουτ αντιστοιχα ωστε να αξιζουν ακομα και τον χρονο που παιζουν.Δεν ειναι κακο να εισαι προκατειλλημενος με καποιον παικτη,και εγω εχω καποια τετοια κολληματα(Λουντζης),αλλα δεν μπορω να μη βλεπω πραγματα που γινονται.

τι σχεση εχουν τα φιλικα? δεν ειμαι προκατειλλημενος με τον φλιωνη. απλως το παιδι δεν μπορει. υπαρχουν καλυτεροι παικτες αλλα παιζει αυτος περισσοτερο. ουτε εμενα μου αρεσει ο λουντζης και για αυτο δεν παιζει κιολας. γιατι δεν ειναι καλυτερος απο κονιαρη, μουρατο, διπλαρο. απο φλιωνη βεβαια καλυτερος.
BasketZilla
Όπως εξελίσσεται η διοργάνωση μέχρι στιγμής θα βρούμε λογικά την Ισλανδία στους 16 (σήμερις χτύπησε ο περσινός μας δήμιος ο Kari Jonsson), μια εκ των Λιθουανία/Ισραήλ/Ουκρανία/Ιταλία στους 8 και αν περάσουμε την Ισπανία στον ημιτελικό.

Δεν υπάρχει ομάδα φόβητρο στην διοργάνωση. Αν είχαμε τον Κωστάκη και μπορούσαμε να βάλουμε κάνα τρίποντο θα έλεγα ότι θα ήμασταν εμείς το φαβορί. Τώρα μου μοιάζει η Ισπανία και περιμένω να δω τα Τούρκα με τον Korkmaz.

27π-8ρ-13ασ με 7/15 3π ο Blatt Jr

Οι Λιθουανοί βέβαια έχουν για coach τον τυπάκο στα δεξιά biggrin.gif

Τώρα βέβαια έχει το κλασικό μπασκετικό Λιθουανικό κούρεμα χειροβομβίδα του νεοσύλλεκτου
gerorge
QUOTE (G-arenas @ Jul 16 2017, 23:15 ) *
τι σχεση εχουν τα φιλικα? δεν ειμαι προκατειλλημενος με τον φλιωνη. απλως το παιδι δεν μπορει. υπαρχουν καλυτεροι παικτες αλλα παιζει αυτος περισσοτερο. ουτε εμενα μου αρεσει ο λουντζης και για αυτο δεν παιζει κιολας. γιατι δεν ειναι καλυτερος απο κονιαρη, μουρατο, διπλαρο. απο φλιωνη βεβαια καλυτερος.



Μα για να βλεπεις οτι δεν μπορει θα εχεις απο καπου να τον κρινεις.Απο χτες δυσκολα γιατι εκανε καλη εμφανιση,οποτε υποθετω απο τα φιλικα μαζι με το σημερινο και απο αυτο που εδειξε πριν απο 2 χρονια
Giannis83
Ο Φλιώνης είναι πάρα πολύ καλός παίχτης κι έχει κάνει εκπληκτικά παιχνίδια από την αρχή της προετοιμασίας ως τώρα.
Η ομάδα συνεχίζει να μοιράζει 30-40άρες (στα φιλικά έριξε και 50άρα) παίζοντας χωρίς τους 2 καλύτερους ψηλούς της (Παπαγιάννη-Αντετοκούνμπο), με τον καλύτερό της παίχτη απροπόνητο εδώ και 25 μέρες (Χαραλαμπόπουλο) κι εμείς ασχολούμαστε με το να βγάζουμε όλους τους αντιπάλους ανύπαρκτους (λες και δεν κερδίσαμε Ισπανούς και Ιταλούς άνετα στα φιλικά) και με το να βγάζουμε εμμονικό τον προπονητή επειδή βάζει τον Φλιώνη.
Έχουμε όλους τους παίχτες (πλην των τραυματιών) σε τρομερή κατάσταση, παίζουμε απίστευτη άμυνα και βρίσκουμε πολλές λύσεις στην επίθεση. Δεν ξέρω αν θα το πάρουμε ή αν θα προσγειωθούμε ανώμαλα, και λίγη σημασία έχει, προσωπικά όμως μου αρέσει πάρα πολύ αυτό που βλέπω.
G-arenas
QUOTE (gerorge @ Jul 16 2017, 23:19 ) *
Μα για να βλεπεις οτι δεν μπορει θα εχεις απο καπου να τον κρινεις.Απο χτες δυσκολα γιατι εκανε καλη εμφανιση,οποτε υποθετω απο τα φιλικα μαζι με το σημερινο και απο αυτο που εδειξε πριν απο 2 χρονια

μονο απο τα επισημα κρινω. το χθεσινο δεν μετραει γιατι η τσεχια ηταν τραγικη. η σουηδια πολυ μετρια και αυτη, αλλα ειχε 1 πολυ καλο παικτη και 1-2 μετριοκαλους και μεχρι και λιγο πριν τελειωσει το 3ο δεκαλεπτο το παλευε το ματσακι.
KingCrimson
QUOTE(McRae @ Jul 16 2017, 22:05 ) *
Ειμαστε σιγουροι οτι εγινε κληρωση και δεν διαλεξε ο Βασιλακοπουλος τις ομαδες του ομιλου?Σουηδια-Γερμανια-Τσεχια..πιο δυσκολο ομιλο παιζει να βρεις στη β κατηγορια.

Aυτο πραγματικά αναρωτιέμαι και εγω, ενω αν δεις τους υπολοιπους ομιλους ειναι ολοι πολύ δυνατοι
Σε εμας υποτιθεται ειναι η Γερμανια, η οποια χτες εχασε απο τους πουθεναδες Σουηδους

QUOTE(G-arenas @ Jul 16 2017, 22:01 ) *
δεν σου φαινεται περιεργο που το χειροτερο μας γκαρντ παιζει πολυ περισσοτερο απο ολους? αν προσφερε κατι ας επαιζε, αλλα το παιδι δυσκολα σκοραρει, δυσκολα δημιουργει και πασαρει και κανει την ομαδα αργη.

λογικο ειναι στο +- να ειναι σχετικα καλο γιατι παιζει με τους βασικους. αλλα δεν κανει τιποτα που να δικαιολογει οτι παιζει τοσο πολυ.

επισης θεωρω οτι ο κουρεπης ισως να ηταν καλυτερα να εμπαινε 12αδα αντι του αγραβανη, ο οποιος φαινεται πολυ αγουρος και ανωριμος.


Mε βαση τα φετινα εισαι αδικος με το Φλιωνη, αλλα καπου μπορω να το καταλαβω , αυτη ομως η συγκριση Αγραβανη- Κουρεπη με εστειλε .. biggrin.gif
G-arenas
QUOTE (KingCrimson @ Jul 16 2017, 23:35 ) *
Aυτο πραγματικά αναρωτιέμαι και εγω, ενω αν δεις τους υπολοιπους ομιλους ειναι ολοι πολύ δυνατοι
Σε εμας υποτιθεται ειναι η Γερμανια, η οποια χτες εχασε απο τους πουθεναδες Σουηδους



Mε βαση τα φετινα εισαι αδικος με το Φλιωνη, αλλα καπου μπορω να το καταλαβω , αυτη ομως η συγκριση Αγραβανη- Κουρεπη με εστειλε .. biggrin.gif

εγω θυμαμαι οτι ο κουρεπης την παλευει στην επιθεση και χει καλη επαφη με το καλαθι. τωρα δεν ξερω πως ειναι αυτην την στιγμη. απλως ο αγραβανης μου φανηκε πολυ κακος και στην επιθεση και οχι κατι το ιδιαιτερο στην αμυνα. μπορει και να κανω λαθος σε αυτο.

για φλιωνη οχι ομως. υπαρχουν καλυτεροι παικτες απο αυτον και αυτος παιζει πολυ περισσοτερο χωρις να το αξιζει.
KingCrimson
QUOTE(G-arenas @ Jul 16 2017, 22:50 ) *
εγω θυμαμαι οτι ο κουρεπης την παλευει στην επιθεση και χει καλη επαφη με το καλαθι. τωρα δεν ξερω πως ειναι αυτην την στιγμη. απλως ο αγραβανης μου φανηκε πολυ κακος και στην επιθεση και οχι κατι το ιδιαιτερο στην αμυνα. μπορει και να κανω λαθος σε αυτο.

για φλιωνη οχι ομως. υπαρχουν καλυτεροι παικτες απο αυτον και αυτος παιζει πολυ περισσοτερο χωρις να το αξιζει.


Ο χρονος απ οτι εχω δει στους γκαρντ (που εχει μαζεψει καμια δεκαρια) μοιράζετε μια χαρα
Τι σχεση εχει ο Κουρεπης ενα βαρυ πενταρι, με ενα αθλητικο forward οπως ο Αγραβανης δε καταλαβα
G-arenas
QUOTE (KingCrimson @ Jul 16 2017, 23:54 ) *
Ο χρονος απ οτι εχω δει στους γκαρντ (που εχει μαζεψει καμια δεκαρια) μοιράζετε μια χαρα
Τι σχεση εχει ο Κουρεπης ενα βαρυ πενταρι, με ενα αθλητικο forward οπως ο Αγραβανης δε καταλαβα

ξεχνα το για κουρεπη. αν επαιζε ο αντετοκουμπο θα επρεπε να παρει αυτον και οχι αγραβανη. τωρα που δεν εχουμε 3-4αρια επρεπε να τον παρει.

ο φλιωνης παιζει γενικα περισσοτερο απο διπλαρο και μιλε. ενω ειναι χειροτερος. αυτο δεν καταλαβαινω εγω. ειναι αρκετα μεγαλη η διαφορα τους ωστε ο φλιωνης να παιζει τοσο περισσοτερο απο αυτους τους 2. κανονικα ο φλιωνης 7-10 λεπτα το πολυ πρεπει να παιζει ενω οι αλλοι 2 15-17 λεπτα. γινεται ομως το αναποδο. να παιζει 25λεπτα ο φλιωνης και οι αλλοι 2 λιγο. μην κοιτας τωρα τα παιχνιδια αυτα οπου κερδιζουμε ευκολα και μοιραζεται ο χρονος. απο αυριο με γερμανια θα δουμε.
Manimal
Οι κληρώσεις έγιναν τον Δεκέμβριο. Ως τότε το πιο κοντινό για σύγκριση της δυναμικότητας των ομάδων ήταν το τουρνουά της Φινλανδίας.
Για όσους έχουν αμφιβολία για την δυναμικότητα του κάθε ομίλου ας κάνουν μία σύγκριση, με τα τότε δεδομένα. Ο όμιλός μας των Δεκέμβρη μήνα φάνταζε αρκετά επικίνδυνος.
gerorge
QUOTE (G-arenas @ Jul 17 2017, 00:02 ) *
ξεχνα το για κουρεπη. αν επαιζε ο αντετοκουμπο θα επρεπε να παρει αυτον και οχι αγραβανη. τωρα που δεν εχουμε 3-4αρια επρεπε να τον παρει.

ο φλιωνης παιζει γενικα περισσοτερο απο διπλαρο και μιλε. ενω ειναι χειροτερος. αυτο δεν καταλαβαινω εγω. ειναι αρκετα μεγαλη η διαφορα τους ωστε ο φλιωνης να παιζει τοσο περισσοτερο απο αυτους τους 2. κανονικα ο φλιωνης 7-10 λεπτα το πολυ πρεπει να παιζει ενω οι αλλοι 2 15-17 λεπτα. γινεται ομως το αναποδο. να παιζει 25λεπτα ο φλιωνης και οι αλλοι 2 λιγο. μην κοιτας τωρα τα παιχνιδια αυτα οπου κερδιζουμε ευκολα και μοιραζεται ο χρονος. απο αυριο με γερμανια θα δουμε.



Ειτε σημερα ειτε χτες ειτε σε ολα τα φιλικα προετοιμασιας τι εχει προσφερει ο Διπλαρος για να αξιζει 15-17 λεπτα;
Redoctor
Μια σύντομη κριτική για τις προοπτικές των παιχτών

Λούντζης. Μου φαινεται στάσιμο. Πρέπει να βελτιωσεινα το σουτ του
Μιλεντίγιεβιτς: ταλαντούχος θα παιξει εθνικές κατηγορίες αλλα Όχι α1 Και δυσκολα α2 λογω σωματοδομης
Κόνιαρης: Δεν τον έχω δει ιδιαίτερα για να έχω άποψη. Μου φαινεται ενας πιο γρήγορος Μαντζαρης Αλλά πιο άστοχος.
Φλιώνης: με Ισλανδία μ'άρεσε. Τώρα γιατί δεν παίζει; Επειδή είναι ο μόνος που μπορεί να κάνει στεπ μπακ;; Έχει προοπτικές Αλλά αν δεν βρει χώρο και χρόνο θα χαθεί. Δυστυχώς το "ελληνικό μπασκετοσυστημα...." δεν αναδεικνύει εύκολα τέτοιους παίχτες.
Καρράς: δεν ξέρω. Λετε να τον δούμε α1;
Σκουλίδας 2: Σε πτώση ήδη απ'τα 20;!
Δίπλαρος: μέτριος
, Χρηστίδης: Μαζί με Καρρα αναμένουμε να δούμε μήπως κάνουν το μπαμ.
Χαραλαμπόπουλος: για να δούμε αν θα σωθεί η καριέρα του;
Μουράτος : Καλά Στοιχεία, μάλλον περιεργος χαρακτήρας ισως καταφέρει να παίξει α1 σε μικρές ομαδες
Τάταρης . Δεν τον ξέρω μάλλον συμπληρωματικός

Γενικά αν και φαίνεται να είμαστε απ'τα φαβορί για μετάλλιο πέραν του Χαραλαμπόπουλου δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιος που να χει ξεκάθαρα προοπτικες για μεγάλη καριέρα. Ακόμα και αυτος έχει χαθεί και μείνει στάσιμος τόσα χρόνια στον ΠΑΟ. Τελειως λαθος διαχείριση.. Γενικά μετα το μπαμ της γενιάς του '90 με ΟΣΦΠ όλες οι τοπ ομάδες της Α1 παίρνουν ότι καλύτερο κυκλοφορεί σε νέους παιχτες καταστρέφοντας όμως την ομαλή ανέλιξη τους.

Σχεδόν ολοι οι πετυχημένοι μπασκετμπολιστες πρώτα είχαν ενεργο ρολο σε μικρομεσαίες ομάδες και μετα σταδιακά ανέβηκαν
Κλασσικά παράδειγμα τα
Διαμαντιδης: Καστοριά Ηρακλής
Σπανούλης; Λαρισα Μαρούσι
Παπαλουκας: Αμπελόκηποι Πανιώνιος
Και πιο πρόσφατα
Πριντεζης: Λαρισα
Σλουκας: Αρης
Μαντζαρης: Περιστέρι
Οι μόνες εξαιρέσεις Φωτσης και Παπανικολάου που έκανα το μπαμ κατευθείαν στο τοπ επίπεδο. Και οι 2 όμως (ειδικά ο φωτσενκο) είχαν τρομερά Αθλητικά προσόντα για Έλληνες παιχτες
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.