QUOTE(nikefalin @ Feb 17 2010, 20:12 )
Χωρίς να θέλω να υπερασπιστώ τη λογική των αθλητικών δικαστών ( Που 9 στις 10 φορές δεν έχουν ιδέα από σπόρ, αγώνες κλπ, αλλά μόνο από τη σημαντικότητα και τη δύναμη αυτών που εξετάζουν) η παραπάνω τιμωρία σε σχέση με το Περιστέρι έχει να κάνει με τις υποτροπές. όταν έχεις χιλιοτιμωρηθεί υπάρχει στο αθλητικό δίκαιο η αύξηση της όποιας ποινής.
Το αστείο δεν είναι μόνο αυτό που περιγράφεις. Είναι πως όταν ανακοινώνονται οι ποινές χάδια στους άλλους δεν προσβάλλει κανείς δικός μας ή αλλος αυτές τις αποφάσεις ( γιατί ακριβώς ξέρουν που κι εμείς έχουμε...καμάρια) ώστε να πιέσουν για πραγματικές ποινές. Περιμένουμε κι μείς λιγότερες ποινές λοιπόν.
το θέμα πλέον δεν είναι το να πάμε με κόσμο κάπου εντός ή εκτός, αλλά με ποιόν κόσμο και με ποιές προυποθέσεις.
Γιατί η διοίκηση δεν έχει πάρει χαμπάρι τις "πληγές του Φαραώ" και νομίζει οτί περιχαρακώνοντας την ομάδα στα μικρά πλαίσια μιας δράκας φανατίλας θα νιώθει "δικαιωμένη"
Ναι, όντως, αυτό μου είχε διαφύγει... Απλά δεν το ανέφεραν πουθενά στα ρεπορτάζ, συνήθως γράφουν 2 αγωνιστικές + 1 επειδή είναι υπότροπη η ομάδα. Συμφωνώ εκεί που λες με ποιον κόσμο, το οποίο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα δυστυχώς. Επιμένω στη χρήση καμερών μέσα στα γήπεδα, το οποίο σε τελική ανάλυση δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να θεωρείται αντιδημοκρατικό, αντισυνταγματικό, καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων ή δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο. Σε πολλά μαγαζιά υπάρχουν κάμερες ασφαλείας, δεν είναι δημόσιος χώρος το γήπεδο (δλδ πρακτικά είναι, αλλά ενοικιάζεται από ιδιώτες, π.χ. το Ελληνικό από την ΚΑΕ ΑΕΚ), ιδιωτικός είναι. Την επιχείρησή του πρέπει να προστατέψει ο καθένας.
Άλλοι θα πουν να μπαίνουν στη στενή, άλλοι θα μπουν να πληρώσουν οι ίδιοι τις ζημιές, άλλοι θα πουν να τους απαγορευτεί δια βίου η είσοδος σε οποιοδήποτε γήπεδο της χώρας (κατ'εμέ αυτό αποτελεί την ιδανική λύση). Πως θα γίνει όμως αυτό? Εδώ είναι το πρόβλημα. Όχι το τι πρέπει να γίνει, αλλά το πως...
QUOTE(pivot @ Feb 17 2010, 21:08 )
Δεν υπάρχει παραπάνω τιμωρία για την ΑΕΚ, γιατί το Περιστέρι τιμωρήθηκε και από τους διαιτητές με μια αγωνιστική χωρίς θεατές στον συγκεκριμένο αγώνα, επομένως δύο ο δικαστής συν μία ο διαιτητής τρεις!
ΥΓ. Από και πέρα δεν θέλω να μιλήσω για την απόφαση και για όλα όσα έγιναν.
Το Περιστέρι έπρεπε να φάει παραπάνω αγωνιστικές από την ΑΕΚ. Οι οπαδοί του έκαναν επεισόδια όπως ακριβώς και οι οπαδοί της ΑΕΚ, ενώ ήταν γηπεδούχος. Δλδ αν η ΑΕΚ έτρωγε 2 (χωρίς την οποιαδήποτε υποτροπή) το Περιστέρι έπρεπε να φάει 3. Γνώμη μου είναι αυτή βέβαια, ούτε νομικός είμαι, ούτε δικαστής, απλά τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν με ωθούν στο να σχηματίσω αυτήν την άποψη.
Δεν πρόκειται να εξισώσω τις φασαρίες των "ΑΕΚτζήδων" με αυτές των "φίλων" του Περιστερίου, η ιστορία το'χει δείξει άλλωστε... Απλά σε έναν καβγά, όταν αντικειμενικά φταίνει και οι δύο, δεν είναι σωστό να κατηγορήσεις τον έναν περισσότερο από τον άλλο επειδή στο παρελθόν είχε μπλεχτεί και σε άλλο καβγά. Στην αρχή είσαι επιφυλακτικός και προκατειλημμένος απέναντί του αλλά όταν τα γεγονότα δείχνουν ότι η ευθύνη βαραίνει και τους δύο, παύεις να διακατέχεσαι από προκατάληψη.
Εκείνο που με ενοχλεί σε πολύ μεγάλο βαθμό ως οπαδό της ΑΕΚ είναι ότι εξαιτίας του πρότερου μη έντιμου βίου των χουλιγκάνων της, η ομάδα βρίσκεται συνεχώς σε απολογητική θέση, ενώ οι άλλοι (τώρα έτυχε να είναι το Περιστέρι, αύριο μπορεί να είναι η Καβάλα...) παίζουν πάντοτε το ρόλο του θύματος (και δεν το λέω εγώ, το λέει η ίδια η διοίκηση του Περιστερίου)... Έλεος δηλαδή, στην Ελλάδα ζούμε, και σε τελική ανάλυση, οι Περιστεριώτες που πήγαν την Κυριακή στο κλειστό δεν έχουν σχέση με το μπάσκετ. Όπως πολύ σωστά ανέφερε και ένας φίλος σε προηγούμενο σχόλιο, όταν μπλέκεται το ποδόσφαιρο στο μπάσκετ γίνονται ομορφιές... Και στην ΑΕΚ το'χουμε δεί ουκ ολίγες φορές. Το πρόβλημά μου είναι ότι δεν αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους, εκείνοι που πρέπει. Λέμε για τα χουλιγκάνια, αλλά πάντα είναι των άλλων ομάδων, λέμε για την αστυνομία αλλά δεν κοιτάζουμε να φυλάξουμε κι από μόνοι μας το χώρο. Χουλιγκάνια και αστυνομία προφανώς και φέρουν ευθύνη, αλλά κάτι πρέπει να κάνεις κι εσύ, δεν είναι "εντάξει, εγώ δεν πήρα εισιτήρια, ό, τι και να γίνει δε φταίω σε τίποτα, η αστυνομία και το Περιστέρι ας κοιτάξουν να καθαρίσουν την μπουγάδα", ούτε "εμείς ποτέ δεν είχαμε προβλήματα στο γήπεδό μας, μόλις ήρθαν αυτοί έγιναν όλα, δεν είναι δικοί μας οπαδοί αυτοί που τα έκαναν, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι"... Χαϊδεύουν αυτιά και είναι της λογικής "αυτούς τους οπαδούς έχουμε και δεν τους αλλάζουμε" (αυτό, βέβαια, απευθύνεται περισσότερο στον Καραμανλή), στρουθοκαμηλίζουν και αποποιούνται των ευθυνών τους.
Αλλά τι λέω τώρα, αυτό που περιγράφω είναι μία μικρογραφία ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας (και νεοελληνικής κουλτούρας)... Δεν υπάρχει σωτηρία λέμε...
QUOTE(ashton @ Feb 16 2010, 19:47 )
7. MAZEIKA
Μέτρια η παρουσία του.. Μόνο στις βολές ήταν θετικός (5/6). Είχε 0/2 2π (το ένα άχαστο), και ίσως έπρεπε να βοηθήσει περισσότερο στο κατέβασμα της μπάλας για να παίρνει ανάσες ο Γκριν.
13. ΚΑΛΛΙΝΙΚΙΔΗΣ
Αμυντικά ήταν καλός, πίεσε, πήρε 3ρ, είχε 1ασ, 1κλ, κι όταν χρεώθηκε με το 4ο φάουλ στα βηματα του Hammonds αρχισε η καταρρευση. Επιθετικά δεν πήρε προσπάθειες.. ενα έβαλε κι ένα άχαστο στον αιφνιδιασμό το έχασε .
17. MELS
Με αυτόν μέσα πήραμε τη διαφορά στη 2η περίοδο και το +11 στην 3η.. όταν φορτώθηκε με φάουλ χαλάρωσε η άμυνα κι άρχισε η αντιστροφη μετρηση. Πάντως ήταν αστοχος σ'αυτο το ματς.. 3/6 βολες, 0/3 σουτ.
Μιας και αναφέρεσαι στα άχαστα, θυμάμαι και τον Μελς να χάνει ένα άχαστο στο πρώτο ημίχρονο - αν δεν κάνω λάθος...