Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ΕΦΗΒΩΝ 2017
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Υπόλοιπα Ανδρικά Πρωταθλήματα > Υποδομές
Pages: 1, 2, 3
Hip
QUOTE (Gkos @ Apr 27 2017, 16:11 ) *
Μα και συ ακους τον mpek ;;; smiley.gif


Μπα, τρολαρω. Για μενα ομαδα που κερδισε Πανιωνιο και Βουλα δεν μπορει να μην ειναι φαβορι. Ασχετα τι θα γινει τελικα. Και επισης ομαδα που εχει τον καλυτερο σκορερ.
Hip
Τελικο 45-54. Αν ειχε κανα 5 λεπτο ακομα, μπορει και να το γυριζε ο ΠΑΟΚ. Αν δεν βαζει ο Αρσενοπουλος, εχει θεματακι ο Ολυμπιακος επιθετικα.
mpek
Oταν το σκορ μιλάει μόνο του, ο mpek ψάχνει να βρει πως σβήνουν τα παλιά ποσταρίσματα του rolleyes.gif
Εγώ είδα δύο φορές τον ΠΑΟΚ ο οποίος με εντυπωσίασε με τη γραμμή ψηλών του, χωρίς να έχει κενά στις άλλες θέσεις. Έχοντας άποψη για τις δύο ομάδες της Αθήνας, θεώρησα ότι ΠΑΟΚ και Προμηθέας έχουν τον πρώτο λόγο για τις θέσεις 1 & 2. Δεν χωράει ο νους μου πως μία ομάδα με 99άρηδες και τόσο δυνατά κορμιά κάνει ότι μπορεί ώστε να χάσει από τον αντόπαλο που έχει παιδιά 2000 και 2001.
mpek
Λίγα σχόλια για τους χθεσινούς αγώνες:
ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 45-55 : Για εμένα ήταν η απόλυτη έκπληξη της ημέρας. Είδα μόνο την 4η περίοδο περίπου 5΄πριν τη λήξη. Ο ΠΑΟΚ δεν βλεπόταν και οι 45 πόντοι που πέτυχε είναι ενδεικτικό της κατάστασης του. Ελπίζω να ήταν μία κακή στιγμή για την ομάδα, αν και όσα είδα σε συνδιασμό με την επιθετική δυστοκία παραπέμπουν σε υπερπροπόνηση / υπερκούραση. Για τον Ολυμπιακό δεν έχω να πω πολλά: Όταν ο Αρσενό βάζει 25 πόντους και οι επόμενοι δύο σκόρερς βάζουν από 6 αλλά η ομάδα κερδίζει, ή το παληκάρι είναι ο νέος Όσκαρ Σμιντ ή τα πράγματα δεν πάνε καλά στο ελληνικό μπάσκετ. Για το καλό όλων μας ελπίζω να συμβαίνει το πρώτο.

Εργοτέλης-Δούκας 57-99: Ούτε αυτό είδα αλλά το σκορ μιλάει μόνο του.Μακάρι οι δύο 2000ροι να δώσου πνοή στον Δούκα.

Προμηθέας Π.-Πιερικός Αρχέλαος 76-61: Αυτό το είδα ολόκληρο. Επιτέλους είδα λίγη ταχύτητα, έναν ή δύο αιφνιδιασμούς και μερικές ωραίες φάσεις, δηλαδή σαν να είδα λίγο μπάσκετ. Από Αρχέλαο ο Τσιρογιάννης αγωνίστηκε περίπου 39΄50΄΄ (βγήκε για 10΄΄ γιατί κάπου χτύπησε), δημιούργησε, εκτέλεσε και γενικά ήταν μακράν ο νο 1 παίκτης του Αρχέλαου. Από κοντά βοήθησαν φιλότιμα οι συμπαίκτες του. Από Προμηθέα θεμέλιος λίθος της ομάδας είναι ο Βύρλας. Έχασε βέβαια τα άχαστα αλλά μάζεψε ρημπάουντς σε άμυνα και επίθεση, έβγαινε και κολλούσε ο Προμηθέας στο σκορ. Έβαλε πόντους ο Κυριλής, όμως μετά τον Βύρλα για εμένα ο καλύτερος παίκτης ήταν ο Σάνδρα: 23 πόντοι, καλή και καθαρή άμυνα στον Τσιρογιάννη, με τα λάθη του, με τα ωραία του και το κυριότερο: Διακρίθηκε χωρίς να παίζει όλη η ομάδα για αυτόν, το αντίθετο μάλιστα.

Καλή επιτυχία στους σημερινούς αγώνες.



benchwarmer
55 σε 40 λεπτά χθες ο Ολυμπιακός με τον ΠΑΟΚ, 57 σε 20 σήμερα με τον Προμηθέα blink.gif blink.gif

Αύριο στις 7 το ματς που λογικά θα κρίνει τον πρωταθλητή, Ολυμπιακός-Δούκας...
sthnapexw
https://www.youtube.com/watch?v=HpcaL5zol-U

Ημίχρονο...Ολυμπιακος - Προμηθέας 57-37!!!

Όσα έβαλε χτες με τον ΠΑΟΚ σε ένα παιχνίδι τα χει βάλει σε ένα ημίχρονο ο Ολυμπιακός...μακάρι και το βράδυ με ΕΦΕΣ tongue.gif!

Tρομερό ποσοστό στα τρίποντα για τους ερυθρόλευκους που νομίζω παίζουν περισσότερο σαν ομάδα βρίσκοντας σχεδόν πάντα τις καλύτερες προυποθέσεις στην επίθεση,από τους Πατρινούς που στηρίζονται πολύ στα ατομικά προσόντα 2-3 παικτών..

Έχει αποβληθεί το Νο 10 του Ολυμπιακού ...εντύπωση μου έχει κάνει το Νο4 του Ολυμπιακού που από ότι είδα είναι 2001...αναμένουμε το 2ο ημίχρονο με ενδιαφέρον να δούμε αν θα επιστρέψει ο Προμηθέας στο παιχνίδι..
G-arenas
κλασσικη ομαδα προμηθεα στο εφηβικο 3 χρονια τωρα. εντελως αδουλευτη ομαδα, τραγικη αμυνα και μονο 1vs1. ο οσφπ αν εξαιρεσουμε αρσενοπουλο δεν εχει ταλεντο, απλως εχει βαλει καμια 20αρια ποντους στον αιφνιδιασμο και ειναι δουλεμενη ομαδα.
benchwarmer
Βιάστηκα, 15-0 σερί Προμηθέας και έχουμε ματς smile.gif
sthnapexw
Ματσάρα πλεον..59 - 59

QUOTE(sthnapexw @ Apr 28 2017, 19:18 ) *
Ματσάρα πλεον..59 - 59


Και όμως..66-59 ..εκεί που φάνηκε να παίρνει τον πρώτο ρόλο ο Προμηθέας..βιαστικές επιθέσεις του..και 66-59 με τρίποντο στην λήξη του δεκαλέπτου...προβλέπεται μάχη ως το τέλος...

76-71 μπροστά ο Ολυμπιακος ,2 48 πριν το τελος μπαλα για τον Προμηθέα..ο Αρσενοπουλος κρατάει μπροστά τον Ολυμπιακό ...4-1 τα φαουλ για Ολυμπιακο ίσως παίξει ρόλο...

76-73 με τον Αρσενοπουλο να χανει πεναλντυ..και φάουλ στο τρίποντο για τον Προμηθέα 38 δευτερόλεπτα πριν την λήξη...

1/3 βολες το Νο8 ...και λάθος του Ολυμπιακου στην πιεση του Προμηθεα..76-74..31 δευτερόλεπτα...

Αστοχο Τρίποντο του Προμηθέα με καλές προυποθέσεις(αλλά κακό συνολικό ποσοστό στα τρίποντα)..11 δευτερα μπαλα για τον Ολυμπιακο..εχει 3 ομαδικα ο Προμηθεας...

1/2 ο Ολυμπιακος..77-74 και φαουλ 3 δευτερολεπτα πριν το τελος ....βολές ο Προμηθέας...λογικα πάει για αστοχη 2η βολη γιατι πήρανε time out..
G-arenas
ματσαρα απο τις λιγες. κυριλης ειχε ευκαιρια να ισοφαρισει και ειχε 1/3. 29 δευτερα και μπαλα προμηθεα. 76-74 ο οσφπ. ο προμηθεας εχει πολυ καλυτερο υλικο αλλα κατι ο αρσενοπουλος, κατι τα πολυ δυσκολα σουτ που εχει βαλει ο οσφπ, κατι οτι ο προμηθεας παιζει μονο με ενστικτο, εχει γυρει την πλαστιγγα υπερ του.

ΥΓ 11 δευτερα και μπαλα ο οσφπ καθως εχασε τριποντο ο προμηθεας.
Hip
QUOTE (mpek @ Apr 28 2017, 09:19 ) *
Όταν ο Αρσενό βάζει 25 πόντους και οι επόμενοι δύο σκόρερς βάζουν από 6 αλλά η ομάδα κερδίζει, ή το παληκάρι είναι ο νέος Όσκαρ Σμιντ ή τα πράγματα δεν πάνε καλά στο ελληνικό μπάσκετ. Για το καλό όλων μας ελπίζω να συμβαίνει το πρώτο.


Οσκαρ δεν ξερω αν ειναι, αλλα τετοιο σκορερ εχει χρονια να δει το ελληνικο μπασκετ. Καλα να ναι το παιδι.
Βεβαια καλο ειναι να παρει και καποιον αλλον για του χρονου ο Ολυμπιακος, γιατι 40 λεπτα παιχνιδι με τοσες επιθεσεις που παιρνει δυσκολα τα βγαζει. Και εννοειτε πως παραμελει και την αμυνα. Και τα δυο δεν μπορει κανεις να τα κανει καλα.
Και να παρει και καποιο κανονικο ποιντ γκαρντ γιατι φετος εχει θεμα στην θεση, οσο και να προσπαθει ο Μπαλλης. Δεν ξερω αν μπορεσει ο Ιωσηφ να παιξει του χρονου αυτον τον ρολλο.

ΥΓ Δυσκολα θα τα καταφερει φετος με τον Δουκα. Για να δουμε μεχρι που θα παει η "εκπληξη".
Runt
Να συμπληρώσω για τον αρσενο ότι εκτός απο το ταλέντο icon_drunk.gif δείχνει να έχει και την ωριμότητα του Οσκαρ. Το δείξε σήμερα μένοντας ψύχραιμος απεναντι στο trash talking παίκτη του Προμηθέα, ο οποίος κάνει κι αυτός πολύ καλό τουρνουά.
Gkos
Το trash talking που το είδες;
Με τέτοια ανάλυση που έχει η μετάδοση με το ζόρι αναγνωρίζαμε τον Αρσενόπουλο😅😅
taselen
QUOTE (Gkos @ Apr 29 2017, 00:54 ) *
Το trash talking που το είδες;
Με τέτοια ανάλυση που έχει η μετάδοση με το ζόρι αναγνωρίζαμε τον Αρσενόπουλο😅😅

Που να δοκιμασεις να το δεις και απο κινητο.
Μαλλον για τον Σανδραμανη λεει που ηταν υπερ το δεον παθιασμενος, σε σημειο που πολλες φορες νομιζες οτι εχουν προηγουμενα.
Ο Αρσενοπουλος παρα πολυ καλος, θυμησε περσινες εμφανισεις με δουκα.
Ο Σανδραμανης και αυτος εξαιρετικος.
Gkos εχεις και τα ευσημα μου για τον Τσιρογιαννη. Δεν γινεται το παιδι αυτο να μην βρισκεται στις τελικες δωδεκαδες των μικρων εθνικων.
Μεχρι στιγμης νομιζω οτι ειναι τουρνουα των 2000αρων.
KingCrimson
Πάντως με ένα καλό συνδιασμό 99-2000 κάνουμε μια πολυ αξιόμαχη εφήβων στο επίπεδο της περσίνης, βασικά απο τους 99αριδες αγνοούσα τους Καμπερίδη - Δραγάτη που τα παιδιά κάνουν για μπάσκετ
Λιγο με τους ψηλούς θα χουμε θέμα που ειναι άτεχνοι και αργοί αλλα τουλάχιστον είναι φιλοτιμοι
mpek
Nα συνοψίσω τα χθεσινά αποτελέσματα συνοδευόμενα από λίγα δικά μου σχόλια:
ΠΑΟΚ-Εργοτέλης 63-36: Μέτριο μπάσκετ, εύκολη νίκη για τον ΠΑΟΚ. Σήμερα στις 15.00 ο ΠΑΟΚ θα προσπαθήσει να κάνει μία καλή εμφάνιση απέναντι στον Προμηθέα, αν και θεωρώ ότι ο δεύτερος είναι φαβορί για τη νίκη.

Ολυμπιακός-Προμηθέας Π. 78-75: Συναρπαστικός αγώνας όπου το πρώτο ημίχρονο ανήκε στον Ολυμπιακό και το δεύτερο ημίχρονο στον Προμηθέα. Αναμφισβήτητα σπουδαίες οι επιτυχίες του Ολυμπιακού και συνεχίζω να θεωρώ ότι η προπονητική ομάδα τους ξοδεύει χρόνο στη μελέτη του επόμενου αντιπάλου. Νομίζω ότι ήταν φανερή η επιλογή να κλείσουν τον Βύρλα και τους διαδρόμους και να αφήσουν ελεύθερα τα σουτ. Ειδικά στον Βύρλα υπήρχαν φάσεις που έπεφταν τέσσερις άνθρωποι επάνω του. Αντίθετα στον Προμηθέα δεν υπήρξε κάποια ιδιαίτερη προετοιμασία, απλώς κατέβηκαν να πιέσουν τον Αρσενόπουλο. Βέβαια στο 2ο ημίχρονο φάνηκε η διαφορά δυνάμεων όμως λίγο η αστοχία του Προμηθέα, λίγο κάποια δύσκολα σουτ που έβαλαν τα παιδιά του ΟΣΦΠ και κυρίως ο χαρακτήρας του Αρσενό έφεραν τη νίκη στον Έφηβο. Συγχαρητήρια στον ΟΣΦΠ ανεξάρτητα από την θέση που θα λάβει. Ωστόσο το γεγονός ότι έχει τόσο καλή πορεία σε Πανελλήνιο με τον τρόπο που παίζει, δείχνει σε εμένα ότι το μπάσκετ στην Ελλάδα πέφτει.

Πιερικός Αρχέλαος-Δούκας 58-93: Ο Δούκας ευτύχησε να έχει δύο εύκολα παιχνίδια τα οποία νίκησε με άνεση. Καλείται σήμερα να κάνει την πρώτη από τις τρεις απαραίτητες νίκες για να κατακτήσει την πρώτη θέση. Θεωρώ ότι είναι το απόλυτο φαβορί αλλά με τον φετινό Ολυμπιακό ποτέ δεν ξέρεις.

QUOTE (Hip @ Apr 28 2017, 20:01 ) *
Οσκαρ δεν ξερω αν ειναι, αλλα τετοιο σκορερ εχει χρονια να δει το ελληνικο μπασκετ...

Αναφέρω για να μην αδικήσουμε τους Τολιόπουλο, Σταμάτη και Μουράτο. Γράφω όσους μου έρχονται στα γρήγορα από τους πολύ τελευταίους.

QUOTE (taselen @ Apr 29 2017, 09:12 ) *
...
Μαλλον για τον Σανδραμανη λεει που ηταν υπερ το δεον παθιασμενος, σε σημειο που πολλες φορες νομιζες οτι εχουν προηγουμενα.
...

Δεν υπάρχει τίποτε κακό μεταξύ τους παρά μόνο αθλητική άμιλα. Ο Χρυσόστομος μαρκάρει όπως μαρκάρει και δεν θέλει να δέχεται καλάθι από κανέναν -υποψιάζομαι ούτε από τον Σπανούλη-. Αυτό δεν έχει καμμία σχέση με trash talking και παρόμοια. Μάλιστα ο Χρ. μόχθησε όχι μόνο αμυντικά αλλά και επιθετικά κάθε άλλο παρά άσχημα πήγε με 25 π.
Runt
Περι trash talking (το παίρνω πισω αν θέλετε) κατά αρσενο, σε δύο περιπτώσεις μετά από καλάθι ο σανδρα πηγαίνει και του "χώνεται", είτε του λέει είτε όχι κάτι, αυτό που είδα μου χτύπησε άσχημα. Αν δεν μου κάνε κακή εντύπωση ότι τέλος πάντων ειδα δεν θα το σχολιαζα κιολας. Δεν έχω κάτι με το παλικάρι...ωχ taselen έχω δει ολοκληρο ευρωπαϊκό από κινητό 4.5" (έπαιξε μεγεθυντικος φακός βέβαια) και συμπάσχω.
Συμφωνώ και για κοντους και για ψηλούς, ειναι ξεκάθαρο ότι παρακολουθούμε το τουρνουά των 2000ρηδων γκαρντ, οι οποίοι κλέβουν τη δόξα από τους ψηλούς 99ρηδες που εγώ τουλάχιστον τους περίμενα καλύτερους ψιλό.

Mpek μακάρι να είναι έτσι όπως τα λες, ξαναλέω όμως ότι είδα δεν μου άρεσε και κτγμ πρέπει να το προσέξει ο μικρός. Αγωνιστικα κάνει πολύ καλό τουρνουά εννοείται, το Γράψα κι εγώ...
kaligkaris
Άποψή μου είναι ότι το Πανελλήνιο θα το πάρει ο νικητής του αγώνα Ολυμπιακός – Δούκα.

Μακράν οι καλύτερες ομάδες του τουρνουά, έτσι όπως τις έχουμε δει αυτές τις πρώτες δύο μέρες. Για εμένα ήταν λίγο πολύ αναμενόμενο και μόνο γέλια μου προκαλούσαν κάποια προγνωστικά που γράφτηκαν σε διάφορα site αλλά και εδώ.
Το σύγχρονο μπάσκετ έχει αλλάξει. Τα ψηλά κορμιά δεν είναι κατ’ ανάγκη και μπασκετικά. Το σύγχρονο μπάσκετ χρειάζεται άμυνα, ταχύτητα , δύναμη, μάτι, ευστροφία, σουτ (κυρίως 3π.) και κάποιο ύψος. Επειδή τα παραδείγματα έρχονται συνήθως από την άλλη άκρη του Ατλαντικού (και όχι μόνο) ας δουν κάποιοι εμονικοί τι παίζει και από εκεί.

Στα δικά μας τώρα…
Ο Ολυμπιακός παρουσιάζεται πολύ καλά οργανωμένος με πολύ διαβασμένο πάγκο που έχει κάνει focus σε κάθε αντίπαλο ξεχωριστά και για αυτό κερδίζει. Και η προπονητική του καφενείου χάνει.
Είναι ομάδα και μπαίνει στο γήπεδο με μοναδικό στόχο να πάρει το αποτέλεσμα κυρίως βασιζόμενη στο πως θα μεγιστοποιήσει τις αδυναμίες του αντιπάλου (λόγω του διαβάσματος που λέγαμε).

Ο Δούκας παίζει run & gun μπάσκετ βασιζόμενος σε γρήγορους και εύστοχους συνήθως αιφνιδιασμούς. Έτσι αποσπά και τα μεγάλα σκορ που έχουμε δει μέχρι τώρα. Φυσικά δεν του λείπουν τα παιδιά που μπορούν να παίξουν και σε πιο αργούς ρυθμούς. Αλλά το μεγάλο του πρόβλημα νομίζω ότι είναι η ομαδικότητα στις κοντρολαρισμένες επιθέσεις.
Αν ο Ολυμπιακός καταφέρει να χαλάσει το γρήγορο μπάσκετ που παίζει ο Δούκας και να τον εξαναγκάσει σε control basket τότε σίγουρα το σκορ θα είναι κλειστό και το φαβορί στο τέλος θα είναι εκείνος.
Οι υπόλοιπες ομάδες τελικά θα καταλήξουν με την εξής σειρά. Προμηθέας, ΠΑΟΚ, Πιερικός, Εργοτέλης.
ak11596
QUOTE (kaligkaris @ Apr 29 2017, 12:47 ) *
Άποψή μου είναι ότι το Πανελλήνιο θα το πάρει ο νικητής του αγώνα Ολυμπιακός – Δούκα.


Συμφωνώ ότι ο ο σημερινός αγώνας είναι μεγάλης σημασίας.
Αν στον σημερινό αγώνα νικήσει ο ΟΣΦΠ είναι σίγουρο (...όσο σίγουρο μπορεί να είναι κάτι στο μπάσκετ !!!) ότι θα στεφθεί πρωταθλητής γιατί θα έχει βγάλει τα δυσκολότερα παιχνίδια και θα του μένουν τα τελευταία δύο με τις υποδεέστερες ομάδες (Πιερικό & Εργοτέλη).
Αν όμως νικήσει η ομάδα του Δούκα, αποκτά μεν ένα προβάδισμα, αλλά έχει να παίξει τις υπόλοιπες δύο δυνατότερες ομάδες του τουρνουά (Προμηθέα & ΠΑΟΚ), οι αγώνες είναι καθημερινοί και η κούραση θα αρχίσει να παίζει και αυτή τον ρόλο της (αν και αδιαμφισβήτητα ο Δούκας έχει το πληρέστερο ρόστερ και η λογική του Παπαδόπουλου είναι να κρατάει τους παίκτες του όσο πιο φρέσκους γίνεται με συνεχές rotation) !!!
kaligkaris
QUOTE (ak11596 @ Apr 29 2017, 13:31 ) *
......Αν όμως νικήσει η ομάδα του Δούκα, αποκτά μεν ένα προβάδισμα, αλλά έχει να παίξει τις υπόλοιπες δύο δυνατότερες ομάδες του τουρνουά (Προμηθέα & ΠΑΟΚ).....


Αν νικήσει ο Δούκας τον Ολυμπιακό είναι πιό σίγουρο ότι θα πάρει το Πανελλήνιο, από ότι ο Ολυμπιακός αν νικήσει τον Δούκα 69.gif
G-arenas
για αλλη μια φορα μεγαλο σκορποχωρι ο προμηθεας. παιζοντας με μια ομαδα με πολυ λιγοτερο ταλεντο και κανεναν ποιοτικο παικτη καταφερνει να χανει 10 ποντους 3 λεπτα πριν ληξει. ο παοκ παιζοντας απλως μια ζωνη και απλως κανοντας 2-3 πασες στην επιθεση βαζουν πανευκολα καλαθια. ο προμηθεας μονο γιουρουσια και ενα χαζο ζον πρες και τιποτα αλλο.

η φαση του πανελληνιου μαλλον την εκανε ο βλαγκογιας νομιζω. περασε τον βυρλα σαν σταματημενο, την καρφωσε και πηρε και το φαουλ.
Gkos
Με ένα πρόχειρο γκάλοπ ,το 98% της Αθηνας υποστηριζει Ολυμπιακό σημερα. . .
Ο νοών ,νοείτω.
Καλή επιτυχία στα παιδιά να γίνει ένα ωραίο ματς !!


Υ.γ. Για Τσιρογιαννη ο mpek έγραφε συχνά,εγώ ντεν καρντια μου. .
Εκτός αν γερασα και ξεχνάω.
Παίζει και αυτό.
Ολα παιζουν.
mpek
Λίγα λεπτά πριν ξεκινήσει το αγώνας Δούκας ΟΣΦΠ θα γράψω σύντομα λίγες γραμμές:
Θεωρώ ότι ο Δούκας θα πάρει εύκολα το παιχνίδι. Πιστεύω ότι το μυαλό του τεχνικού επιτελείου της ομάδας φτάνει μέχρι το σημείο να καταλάβει τι πρέπει να κάνει ώστε να νικήσει μία σαφώς πιο αδύναμη και καταπονημένη ομάδα.
Άκουσα και μεταφέρω με πάσα επιφύλαξη ότι τόσο ο Δούκας όσο και ο Ολυμπιακός έδειξαν εγκαίρως προτίμηση στο πρόγραμμα όπως αυτό είναι φτιαγμένο: Ο μεν Δούκας ήθελε τα εύκολα παιχνίδια στην αρχή ώστε να μελετήσει τους αντιπάλους του (θεωρώντας ΠΑΟΚ και Προμηθέα κύριους αντιπάλους). Ο ΟΣΦΠ ήθελε τα δύσκολα παιχνίδια στην αρχή ώστε να είναι ξεκούραστη η ομάδα. Ψέμματα αλήθεια δεν ξέρω.
Για Τσιρογιάννη συνεχίζω να μην έχω άποψη. Γενικά δεν έχω άποψη για παιδιά που διακρίνονται όταν ολόκληρη η ομάδα παίζει για αυτά, γιατί δεν ξέρω πως θα αντιδράσουν όταν βρεθούν σε κλίμα που θα έχουν περιορισμένο ρόλο (πχ Εθνική ομάδα ή ομάδα υψηλότερων απαιτήσεων).
Καλή επιτυχία και μακριά από τραυματισμούς και γκρίνιες.
Hip
QUOTE (mpek @ Apr 29 2017, 10:53 ) *
Αναφέρω για να μην αδικήσουμε τους Τολιόπουλο, Σταμάτη και Μουράτο. Γράφω όσους μου έρχονται στα γρήγορα από τους πολύ τελευταίους.


Βρε κανεναν να μην αδικησουμε, δεν ειπα εγω. Αλλα να σημειωσω πως οι Σταματης με τον Μουρατο ηταν βασικα μπουκαδοροι και οχι σουτερ (ακομα το παλευουν το μακρινο σουτ τους) και ο Τολιοπουλος δυσκολα δημιουργουσε για τον εαυτο του και ποτε δεν ηταν αυτο που λεμε κιλερ. Και γενικα δεν αναφερομαι στους ποντους που βαζουν ( και ο Χαραλαμποπουλος δεν εβαζε λιγους) αλλα στο ποτε και πως τα βαζουν. Ειναι νομιζω κοινα αποδεκτο (αλλωστε ολοι οι ομοσπονδιακοι το επαναλαμβανουν εδω και πολλα χρονια) πως αυτο που εχει θεμα το ελληνικο μπασκετ ειναι το σουτ. Και ο Αρσενο ειναι σουτερ σερβικου μοντελου και ορισμος του clutch player. Μπορει να βαλει σε μικρο χρονο αρκετους ποντους και κομβικους για την ομαδα του. Και εχει την σπανια ικανοτητα να σκοραρει μετα απο ντριπλα απο τα 8 μετρα και μαλιστα σε σημειο που αλλοι παιχτες θα νιωθαν πολυ βαρια την μπαλλα. Και μιλαμε για ενα guard με ηλικια 17 ετων και υψος 1.94. Δεν ειπαμε πως ειναι και ο Λουκα, αλλα ο Ντονασιτς δεν ειναι και ο κανονας.

ΥΓ φιλε mpek και εγω στην Ν.Σμυρνη περναω την βδομαδα μου, ουτε φανατικος Ολυμπιακος ειμαι, ουτε συγγενης του Αρσενοπουλου για να τον δοξαζω για καποιον παραξενο σκοπο. Αλλα πραγματικα ο μικρος με εχει εντυπωσιασει και οπως ειπα και σε αλλη στιγμη δεν ειναι κακο οι αξιες να αναγνωριζονται. Μακαρι να ερθει η στιγμη που το ελληνικο μπασκετ θα βγαζει 10 Αρσενοπουλους τον χρονο, αλλα για την ωρα δυσκολα βγαζει και εναν στην πανταετια.
taselen
QUOTE (Gkos @ Apr 29 2017, 18:12 ) *
Με ένα πρόχειρο γκάλοπ ,το 98% της Αθηνας υποστηριζει Ολυμπιακό σημερα. . .
Ο νοών ,νοείτω.
Καλή επιτυχία στα παιδιά να γίνει ένα ωραίο ματς !!


Υ.γ. Για Τσιρογιαννη ο mpek έγραφε συχνά,εγώ ντεν καρντια μου. .
Εκτός αν γερασα και ξεχνάω.
Παίζει και αυτό.
Ολα παιζουν.


Αναφερομαι σε ενα παλιο ποσταρισμα για τη περσινη εθνικη παιδων.
Αν δεν το ανεφερες εσυ ζητω ταπεινα συγχωρεση.
Gkos
Εγραφα τοσα που δεν θυμαμαι wink.gif
Προχωραμε wink.gif
Απλα δεν ηθελα να παρω credits αλλουνου wink.gif

Επειδη πολλοι ρωτατε που ειναι το λινκ του ματς ,σε 10 λεπτα αρχιζει γι αυτο δεν υπαρχει .
Υπομονη !
Hip
QUOTE (Gkos @ Apr 29 2017, 18:20 ) *
Εγραφα τοσα που δεν θυμαμαι wink.gif
Προχωραμε wink.gif
Απλα δεν ηθελα να παρω credits αλλουνου wink.gif

Επειδη πολλοι ρωτατε που ειναι το λινκ του ματς ,σε 10 λεπτα αρχιζει γι αυτο δεν υπαρχει .
Υπομονη !



https://www.youtube.com/watch?v=PhvWAkKBQ_g
Firnen
12-16 1ο δεκάλεπτο, ο Ολυμπιακός λυσσάει στην άμυνα και δεν επιτρέπει στον Δούκα να τρέξει το γήπεδο, πηγαίνοντας το ματς σε πολλές επαφές και στην επίθεσή του, ειδικά όσο δεν είναι μέσα ο Αρσενόπουλος (που εκτελεί με τον παραμικρό χώρο που του δίνουν και εχει 8 απ τους 16 ποντους-αλλα και 2 φαουλ).
Hip
33-21 Ημχ. Μολις βρηκε ευκαιρια να τρεξει ο Δουκας, πηρε τον ελεγχο. Αν δεν βρει δευτερη απειλη ο Ολυμπιακος δεν θα μπορεσει καν να μεινει κοντα, οχι να κερδισει. Ο Δουκας εχει διαφορα απο τις αλλες ομαδες. Θα στοιχηματιζα πως σημερα θα κριθει ο πρωταθλητης. Και θα ειναι ο Δουκας.
Firnen
Μου φαινεται οτι η εφηβικη ομαδα του Ολυμπιακου ακολουθει το μοντελο Οκλαχομα. Αρσενοπουλος σε ρολο Γουεστμπρουκ αν μπορει να παρει μονος το ματς tongue.gif
benchwarmer
Χωρίς τον Αρσενόπουλο ο Ολυμπιακός δεν θα είχε κερδίσει φυσικά ούτε τον ΠΑΟΚ ούτε τον Προμηθέα. Πολύ κακά τελειώματα οι ψηλοί του...
Ο Δούκας είναι σαφώς πιο πλήρης ομάδα και δίκαια οδεύει προς τον τίτλο, πάντως από όλο το πρωτάθλημα (και από ότι ψιλά είχα δει από ΕΣΚΑΝΑ) δεν θα έλεγα ότι είμαστε και σε πολύ υψηλό επίπεδο ποιοτικά..
G-arenas
καλα δεν υπαρχουν τα 2 τελευταια καλαθια του δουκα πραγματικα! ειδικα το τελευταιο! κατα τα αλλα πολυ κακο επιπεδο. το χειροτερο μακραν των τελευταιων ετων. καθολου ταλεντο τα παιδια πλην αρσενοπουλου και πολυ τουρλουμπουκι. ουτε συνεργασιες, ουτε πασες, ουτε τεχνικη ουτε τιποτα. μονο παθος και ξυλο.

τωρα για αρσενοπουλο νομιζω το χω ξαναπει. ξερει απειρο μπασκετ και εχει τρομερη τεχνικη και σουτ, αλλα νομιζω οτι δεν εχει αθλητικα προσοντα. μετριος να ηταν σε αθλητικα προσοντα και θα αφηνε εποχη. αλλα τωρα δεν ξερω ποσο θα εξελιχθει.
mpek
Επιτέλους έπεσα μέσα σε μία πρόβλεψη μου ! Ανετη νίκη του Δούκα επί του ΟΣΦΠ. Δεν νομίζω ότι τελείωσε τίποτε, δεδομένου ότι ο Δούκας έχει να παίξει ακόμη με ΠΑΟΚ και Προμηθέα. Επίσης ο ΟΣΦΠ πρέπει να κερδίσει τα επόμενα δύο εύκολα παιχνίδια με Αρχέλαο και Εργοτέλη.
Για να δούμε.

Hip
Δικαια νικη ο Δουκας 71-58. Πιο πληρης ομαδα, με ταχυτητα και δυναμη. Κακο παιχνιδι, για μενα και κακοι διαιτητες στο φορματ των σφυριγματων τους. Αφησαν το πολυ ξυλο και ετσι μπασκετ δεν μπορει να παιχτει απο παιδια 18 χρονων. Συμφωνω πως το επιπεδο των ομαδων (δεν αναφερομαι στους παιχτες κατα μονας) ηταν απογοητευτικο. Απο την μια πλευρα (Δουκας) χυμα στο κυμα, μπουκες και καργα τρανζισιον μπας και μπει κανα λει απ γιατι απο σετ παιχνιδι αστα να πανε. Απο την αλλη πλευρα, μπαλλα στον Αρσενοπουλο και καναν τον σταυρο τους να μπουνε τα σουτ. Καθολου ποστ παιχνιδι, λιγες συνεργασιες και απο τους δυο.
Επισης να ευχηθω για τον Γερονικο να μην εχει τιποτα σοβαρο. Δεν μπορεσα να καταλαβω τι ακριβως επαθε το παιδι. Ελπιζω να ειναι ενα απλο διαστρεμα.
ak11596
Νίκησε ο Δούκας τον Ολυμπιακό με 12π, άρα έγινε το φαβορί για τον τίτλο.
Τώρα υπάρχει βέβαια η θεωρητική πιθανότητα να κερδίσει ο ΠΑΟΚ αύριο τον Δούκα και να πάμε σε τριπλή ισοβαθμία (ΠΑΟΚ-ΟΣΦΠ-ΔΟΥΚΑΣ) αλλά και πάλι ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να πάρει διαφορά μεγαλύτερη των 11π (ή 12π???)... ας με διορθώσει κάποιος πιο σχετικός γιατί δεν είμαι σίγουρος για τον κανονισμό...!!!
Βέβαια το πιο πιθανό είναι να νικήσει ο Δούκας και αύριο, απλά θα ήθελα να ξέρω σε περίπτωση που το ματς γείρει (για οποιονδήποτε λόγο) προς τον ΠΑΟΚ τι διαφορά να ...ελπίζω...!!! Δεν έχω κάτι με τον Δούκα ως ομάδα, απλώς δεν μου αρέσει μια ομάδα να μαζεύει την μισή εθνική εφήβων (...και παίδων) και να παίρνει πρωτάθλημα... δεν υποστηρίζω ότι είναι κάτι επιλήψιμο, απλώς δεν το βρίσκω εγώ προσωπικά, ελκυστικό για το άθλημα...
mpek
QUOTE (Hip @ Apr 29 2017, 19:10 ) *
ΥΓ φιλε mpek και εγω στην Ν.Σμυρνη περναω την βδομαδα μου, ουτε φανατικος Ολυμπιακος ειμαι, ουτε συγγενης του Αρσενοπουλου για να τον δοξαζω για καποιον παραξενο σκοπο. Αλλα πραγματικα ο μικρος με εχει εντυπωσιασει και οπως ειπα και σε αλλη στιγμη δεν ειναι κακο οι αξιες να αναγνωριζονται. Μακαρι να ερθει η στιγμη που το ελληνικο μπασκετ θα βγαζει 10 Αρσενοπουλους τον χρονο, αλλα για την ωρα δυσκολα βγαζει και εναν στην πανταετια.

Όποιος ανατρέξει στα ποσταρίσματα μου θα βρει πόσες φορές έγραψα υπέρ του Αρσενό. Δεν είμαι ομως ουτε υπέρ της αποθέωσης ουτε της καταρράκωσης. Το παληκάρι είναι αυτό που είναι και χαρακτηρισμοί όπως "παικτουρα", "νέος σπανούλης", "σουτερ σερβικου μοντελου" και "clutch player", εμένα με κάνουν και γελάω. Σταματώ σε αυτό το σημείο τη συζήτηση για τον νεαρό ευχόμενος ακομη μία φορά να είναι υγιής, υπομονετικός και τυχερός ώστε να εξελιχθεί σε πραγματική παικτούρα.
kotzito
Απ'όσο έχω δει φέτος και σε σύγκριση με τα προηγούμενα 3-4 χρόνια που είχα παρακολουθήσει επίσης αγώνες της τελικής φάσης, τώρα το επίπεδο είναι το χαμηλότερο όλων όπως είπαν και οι προηγούμενοι. Υπάρχουν κάποια παιδιά (πέρα από Αρσενόπουλο) που έχουν προοπτικές, αλλά θέλουν δουλειά ακόμα για να σταθούν σε επίπεδο Α1. Κυρίως στο ομαδικό παιχνίδι, που οι προπονητές τους πρέπει να αρχίσουν να δίνουν περισσότερο βάρος.

Από εκεί και πέρα Δούκας ο καλύτερος όλων και με το πιο πλήρες ρόστερ, χωρίς όμως να είναι και τόσο τρομερή ομάδα (π.χ. οι προηγούμενες ομάδες ΠΑΟ και Πανιωνίου που διεκδικούσαν το πανελλήνιο τα τελευταία 3-4 χρόνια είναι καλύτερες νομίζω). Ο Προμηθέας έχει καλές μονάδες, αλλά σαν σύνολο αρκετά προβλήματα. Ο Ολυμπιακός σε περίεργη κατάσταση, χωρίς Αρσενόπουλο θα ήταν στο επίπεδο Πιερικού και Εργοτέλη. Θα ήθελα να τον δω πάντως πως θα είναι του χρόνου και του παραχρόνου με τα παιδιά του 2000 και του 2001 που έχει, και το πως θα τα διαχειριστούν οι προπονητές τους. Ο ΠΑΟΚ έχει μια τριάδα καλών και δυνατών παικτών που θα μπορούσαν να βρίσκονται και σε ρόστερ ομάδων της Α1 σε 2-3 χρόνια (ή και στο αντρικό), αλλά μάλλον κατέβηκε λίγο πιο χαλαρός στην πρεμιέρα και ουσιαστικά έμεινε πολύ πίσω.
gerorge
QUOTE (ak11596 @ Apr 29 2017, 21:44 ) *
Νίκησε ο Δούκας τον Ολυμπιακό με 12π, άρα έγινε το φαβορί για τον τίτλο.
Τώρα υπάρχει βέβαια η θεωρητική πιθανότητα να κερδίσει ο ΠΑΟΚ αύριο τον Δούκα και να πάμε σε τριπλή ισοβαθμία (ΠΑΟΚ-ΟΣΦΠ-ΔΟΥΚΑΣ) αλλά και πάλι ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να πάρει διαφορά μεγαλύτερη των 11π (ή 12π???)... ας με διορθώσει κάποιος πιο σχετικός γιατί δεν είμαι σίγουρος για τον κανονισμό...!!!
Βέβαια το πιο πιθανό είναι να νικήσει ο Δούκας και αύριο, απλά θα ήθελα να ξέρω σε περίπτωση που το ματς γείρει (για οποιονδήποτε λόγο) προς τον ΠΑΟΚ τι διαφορά να ...ελπίζω...!!! Δεν έχω κάτι με τον Δούκα ως ομάδα, απλώς δεν μου αρέσει μια ομάδα να μαζεύει την μισή εθνική εφήβων (...και παίδων) και να παίρνει πρωτάθλημα... δεν υποστηρίζω ότι είναι κάτι επιλήψιμο, απλώς δεν το βρίσκω εγώ προσωπικά, ελκυστικό για το άθλημα...



Νομιζω μεγαλυτερο ρολο θα επρεπε να παιζει η αναπτυξη που εχουν τα παιδια σε μια ομαδα και οχι το αν θα παιρνουν το πρωταθλημα ή οχι.Το πρωταθλημα ειναι εντελως δευτερευον για να μην πω αδιαφορο μπροστα στην εξελιξη των παιδιων.Αποψη για την δουλεια που κανει ο Δουκας σε αυτον τον τομεα δεν εχω,αλλα αν δουλευει το ταλεντο των παιδιων καλυτερα απο τις αλλες ομαδες ας παρει ολη την Εθνικη Εφηβων και μαζι το πρωταθλημα
Hip
QUOTE (mpek @ Apr 29 2017, 20:45 ) *
Όποιος ανατρέξει στα ποσταρίσματα μου θα βρει πόσες φορές έγραψα υπέρ του Αρσενό. Δεν είμαι ομως ουτε υπέρ της αποθέωσης ουτε της καταρράκωσης. Το παληκάρι είναι αυτό που είναι και χαρακτηρισμοί όπως "παικτουρα", "νέος σπανούλης", "σουτερ σερβικου μοντελου" και "clutch player", εμένα με κάνουν και γελάω. Σταματώ σε αυτό το σημείο τη συζήτηση για τον νεαρό ευχόμενος ακομη μία φορά να είναι υγιής, υπομονετικός και τυχερός ώστε να εξελιχθεί σε πραγματική παικτούρα.

Εχεις δικιο οσο αφορα τους χαρακτηρισμους. Τους αποσυρω σαν υπερβολικους και δεν εχει να κανει με την σημερινη αστοχια του. Σουταρε σημερα χωρις σταματημο γιατι ηταν ο μοναδικος τροπος να απειλησει στην πραγματικοτητα ο Ολυμπιακος. Παντως οτι ειπα, ειναι σε αναλογια με την ηλικια του. Ειμαι σε ηλικια που εχω δει που κατεληξε ο Ταπουτος. Δεν θα ηθελα να δω κατι αναλογο με τον μικρο.
ak11596
QUOTE (gerorge @ Apr 29 2017, 21:54 ) *
Νομιζω μεγαλυτερο ρολο θα επρεπε να παιζει η αναπτυξη που εχουν τα παιδια σε μια ομαδα και οχι το αν θα παιρνουν το πρωταθλημα ή οχι.Το πρωταθλημα ειναι εντελως δευτερευον για να μην πω αδιαφορο μπροστα στην εξελιξη των παιδιων.Αποψη για την δουλεια που κανει ο Δουκας σε αυτον τον τομεα δεν εχω,αλλα αν δουλευει το ταλεντο των παιδιων καλυτερα απο τις αλλες ομαδες ας παρει ολη την Εθνικη Εφηβων και μαζι το πρωταθλημα


Δεν ανέφερα ούτε πιστεύω ότι το κάθε λογής τρόπαιο πρέπει να είναι ο πρωταρχικός στόχος μιας ομάδας που έχει αναπτυξιακά τμήματα. Το θέμα είναι ότι όταν (ως ομάδα) επιλέγεις να κάνεις μεταγραφές ''την μισή εθνική παίδων και εφήβων'' επιζητάς έτοιμες λύσεις, γιατί έχεις επιλέξει ότι ο πρωταρχικός σου στόχος είναι τα πρωταθλήματα (τα οποία με την σειρά τους θα φέρουν άλλα πράγματα) και όχι η ανάπτυξη των αθλητών και της ομάδας σου. Ελπίζω να καταλαβαίνεις ότι αυτά που αναφέρεις είναι αντιφατικά. Δεν επιλέγει κανείς να αγοράσει την μισή εθνική εφήβων και παίδων έχοντας σκοπό να ''αναπτύξει τα παιδιά'' το κάνει ξεκάθαρα για να ενισχυθεί η ομάδα του άμεσα, να κερδίσει το πρωτάθλημα (ή άντε το πολύ για κανα-δύο χρόνια ακόμη). Για να είμαι βέβαια ειλικρινής δεν είναι μόνο η ομάδα του Δούκα που κάνει τέτοιες επιλογές αλλά και πολλές ακόμη και πολύ περισσότερες φαντάζομαι θα έκαναν τις ίδιες αν είχαν την δυνατότητα. Δεν το κατηγορώ, η επιλογή της δουλειάς και της ανάπτυξης των παιδιών-αθλητών δεν είναι εύκολο πράγμα, αντιθέτως είναι δύσκολο και χρονοβόρο οπότε ο καθένας κάνει τις επιλογές του.
Gkos
http://www.basket.gr/index.php/eidhseis/65...lympiakos-70-58


Το σαιτ της ΕΟΚ μας ενημερωσε οτι επαιζαν Κιορρι και Τσουργιαννης σήμερα!!!!!!!!!
Τι ζουμε !
gerorge
QUOTE (ak11596 @ Apr 29 2017, 22:15 ) *
Δεν ανέφερα ούτε πιστεύω ότι το κάθε λογής τρόπαιο πρέπει να είναι ο πρωταρχικός στόχος μιας ομάδας που έχει αναπτυξιακά τμήματα. Το θέμα είναι ότι όταν (ως ομάδα) επιλέγεις να κάνεις μεταγραφές ''την μισή εθνική παίδων και εφήβων'' επιζητάς έτοιμες λύσεις, γιατί έχεις επιλέξει ότι ο πρωταρχικός σου στόχος είναι τα πρωταθλήματα (τα οποία με την σειρά τους θα φέρουν άλλα πράγματα) και όχι η ανάπτυξη των αθλητών και της ομάδας σου. Ελπίζω να καταλαβαίνεις ότι αυτά που αναφέρεις είναι αντιφατικά. Δεν επιλέγει κανείς να αγοράσει την μισή εθνική εφήβων και παίδων έχοντας σκοπό να ''αναπτύξει τα παιδιά'' το κάνει ξεκάθαρα για να ενισχυθεί η ομάδα του άμεσα, να κερδίσει το πρωτάθλημα (ή άντε το πολύ για κανα-δύο χρόνια ακόμη). Για να είμαι βέβαια ειλικρινής δεν είναι μόνο η ομάδα του Δούκα που κάνει τέτοιες επιλογές αλλά και πολλές ακόμη και πολύ περισσότερες φαντάζομαι θα έκαναν τις ίδιες αν είχαν την δυνατότητα. Δεν το κατηγορώ, η επιλογή της δουλειάς και της ανάπτυξης των παιδιών-αθλητών δεν είναι εύκολο πράγμα, αντιθέτως είναι δύσκολο και χρονοβόρο οπότε ο καθένας κάνει τις επιλογές του.



Ισχυει,καταλαβα λαθος αρχικα.Νομιζα εγραψες οτι απλα του ανηκε η μιση εθνικη εφηβων και οχι οτι τους αγορασε αφου κληθηκαν εκει
polykos
QUOTE(gerorge @ Apr 29 2017, 23:40 ) *
Ισχυει,καταλαβα λαθος αρχικα.Νομιζα εγραψες οτι απλα του ανηκε η μιση εθνικη εφηβων και οχι οτι τους αγορασε αφου κληθηκαν εκει

Καλά μη στεναχωριέσαι, η κατάσταση είναι σαν την κότα και το αυγό!

Ο Παοκ θέλει 13 (ελπίζω να έχω κάνει καλά τις προσθαφαιρέσεις)

Ενα πραγματικό πρωτάθλημα νέων όπου ο αθλητής θα έχει μια περίοδο 4 χρονων αντί των εφήβων και το αθηναικό νέων, ίσως μετρίαζε την ένταση των μεταγραφών, έδινε χρόνο σε αθλητές και προπονητές να δουλέψουν στις αδυναμίες τους. Εξάλλου όπως λέει μια ψυχή, μέχρι παμπαίδας μαθαίνεις οτι έχεις να μάθεις, παίδας δείχνεις τον χαρακτήρα σου και μετά φτιάχνεις το κορμί σου(συν το ελληνικό διάβασμα).
kaligkaris
Όπως είχαμε προαναγγείλει ο Ολυμπιακός είχε ελπίδες μόνο αν κατάφερνε να χαλάσει το run n’ gun παιχνίδι του Δούκα που βασίζεται σχεδόν αποκλειστικά σε αυτό μιας και στις σετ επιθέσεις είναι απαράδεκτα κακός για ομάδα που πρωταγωνιστεί.

Δεν τα κατάφερε όμως.
Το σκορ παγιώθηκε σε διαφορά +10 και ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να βρει τρόπο να επιβραδύνει τον γρήγορο επιθετικό ρυθμό του Δούκα.
Φυσικά τα λάθη και οι βεβιασμένες επιλογές εξαιρετικά πολλές εκατέρωθεν.

Ο Ολυμπιακός στο β ημίχρονο έκανε κάτι ευφυές !
Προσπάθησε να παίξει και αυτός το παιχνίδι του Δούκα (run n’ gun) και μάλιστα επιτυχώς σε ένα βαθμό ! τότε ήταν που έριξε και την διαφορά κάτω από 10 πόντους. Αλλά δεν άντεξε μέχρι το τέλος.

Όπως επίσης είχαμε προπεί το παιχνίδι αυτό θα έκρινε τον πρωταθλητή. Τα σενάρια για να χάσει ο Δούκας το πανελλήνιο είναι να χάσει από ΠΑΟΚ με πάνω από 13 πόντους μου ακούγονται κάπως φανταστικά και κωμικά.
Hip
QUOTE (polykos @ Apr 30 2017, 00:24 ) *
Ο Παοκ θέλει 13 (ελπίζω να έχω κάνει καλά τις προσθαφαιρέσεις)


Με 12 ποντους ο ΠΑΟΚ θα ειναι στο +2 και ο Δουκας στο 0 και φυσικα ο Ολυμπιακος στο -2.
Στους 11 διαφορα ο ΠΑΟΚ και ο Δουκας θα ειναι στο +1 αλλα νομιζω πως δυσκολα στα υπολοιπα παιχνιδια ο ΠΑΟΚ θα καλυψει την συνολικη διαφορα. Αυτη την στιγμη ο Δουκας ειναι στο +89 και ο ΠΑΟΚ στο +27. Αν κερδισει με 11 οι διαφορες θα πανε Δουκας +78 και ΠΑΟΚ +38. Στο τελευταιο παιχνιδι θα πρεπει να κερδισει ο ΠΑΟΚ 41 ποντους παραπανω τον Πιερικο απ οτι θα κερδισει ο Δουκας τον Προμηθεα. Οποτε ο μαγικος αριθμος ειναι το 12.

QUOTE (polykos @ Apr 30 2017, 00:24 ) *
Ενα πραγματικό πρωτάθλημα νέων όπου ο αθλητής θα έχει μια περίοδο 4 χρονων αντί των εφήβων και το αθηναικό νέων, ίσως μετρίαζε την ένταση των μεταγραφών, έδινε χρόνο σε αθλητές και προπονητές να δουλέψουν στις αδυναμίες τους.


Μακαρι να γινοταν, αλλα που τετοια τυχη. Μαλλον θελει πολυ μυαλο για να το σκεφτει καποιος.
Αλλα βεβαια αυτο θα απαιτουσε απο τις "μικρες" ομαδες , να δινουν λεφτα χωρις να παιρνουν συνδρομες. Εχω την εντυπωση πως συμφερει αυτο και τα ιδια τα σωματεια (να μεινει ετσι οπως ειναι η κατασταση) αν σκεφτει καποιος πως με 4 χρονια νεων θα μαζευοντουσαν 4 ηλικιες, παει να πει πολυ πανω ισως και απο 30 παιδια. Ποσους προπονητες θα επρεπε να πληρωνουν που θα βρισκαν προπονητικες ωρες και ποσα απ αυτα τα παιδια θα επαιζαν; Ενω τωρα μολις φτασουν τα παιδια στα 18, αντε να μεινουν 2-3 παιδια για τις ανδρικες ομαδες (στην καλυτερη) και οι αλλοι εξω απο την πορτα.
Δεν παλευεται ο σωματιακος αθλητισμος χωρις λεφτα. Ειναι πονεμενη ιστορια.
Προτιμουν οι ομαδες να δινουν 500 ρια σε ημι-βετερανους για να ανεβενουν κατηγοριες οι ομαδες τους και να το παιζουν καποιοι παραγοντες, παρα να επενδυσουν στις υποδομες τους Μετα σου λεει ερασιτεχνικες κατηγοριες. Για να δουμε ποσοι παιζουν χωρις λεφτα σε ΕΣΚΑΝΑ-ΕΣΚΑ και μετα να μιλαμε για ερασιτεχνισμο. Εδω τα παιδια τα ιδια (και οι γονεις τους βεβαια) φτανουν στα 18 και αρχιζουν να ζητανε στις ομαδες λεφτα για να παιξουν Α και Β ΕΣΚΑΝΑ. Χαος.....
Οπως λεει και ενας φιλος μου, παλια πληρωναμε απο την τσεπη μας για να παιξουμε και να κανουμε προπονησεις και τωρα στα 20 τους τα παιδια την εχουν δει επαγγελματιες. (μονο στα δικαιωματα βεβαια, για τις υποχρεωσεις μην το συζητησουμε).
mpek
QUOTE (kaligkaris @ Apr 30 2017, 02:01 ) *
...Όπως επίσης είχαμε προπεί το παιχνίδι αυτό θα έκρινε τον πρωταθλητή. Τα σενάρια για να χάσει ο Δούκας το πανελλήνιο είναι να χάσει από ΠΑΟΚ με πάνω από 13 πόντους μου ακούγονται κάπως φανταστικά και κωμικά.

Δηλαδή ο Δούκας που είδες σε πείθει ότι δεν μπορεί να χάσει με 20 από ΠΑΟΚ, αν ο τελευταίος βρεθεί σε ημέρα ; Ή ότι τον Προμηθέα τον έχει στο τσεπάκι ; Δεν είμαι σίγουρος. Τα δύσκολα για Δούκα ξεκινάνε σήμερα.
mpek
QUOTE (polykos @ Apr 30 2017, 01:24 ) *
... Ενα πραγματικό πρωτάθλημα νέων όπου ο αθλητής θα έχει μια περίοδο 4 χρονων αντί των εφήβων και το αθηναικό νέων, ίσως μετρίαζε την ένταση των μεταγραφών, έδινε χρόνο σε αθλητές και προπονητές να δουλέψουν στις αδυναμίες τους. Εξάλλου όπως λέει μια ψυχή, μέχρι παμπαίδας μαθαίνεις οτι έχεις να μάθεις, παίδας δείχνεις τον χαρακτήρα σου και μετά φτιάχνεις το κορμί σου(συν το ελληνικό διάβασμα).

Αυτό, δλδ "πραγματικό πρωτάθλημα νέων όπου ο αθλητής θα έχει μια περίοδο 4 χρονων αντί των εφήβων και το αθηναικό νέων", κατά τη γνώμη μου πολύ δύσκολα γίνεται. Από τα 16 και μετά αντιλαμβάνονται τα περισσότερα παιδιά ότι αυτά που ονειρεύονταν δεν υπάρχουν στο μπάσκετ. Οι περισσότεροι από όσους συνεχίζουν στην 3η Λυκείου το κάνουν είτε από τρέλα είτε για τα μόρια των Πανελλαδικών. Μετά τις Πανελλαδικές όμως για ποιον λόγο κάποιος να κάνει το πρωί στίβο, το μεσημέρι βάρη, το απόγευμα ατομική βελτίωση και το βράδυ προπόνηση με την ομάδα ; Στις ΗΠΑ γίνεται επειδή κάποιος έχει υποτροφία και στο βάθος του μυαλού του σκέφτεται το ΝΒΑ ή επαγγελματικό μπάσκετ στην Ευρώπη. Ο νεαρός έλληνας ποιον λόγο έχει ; Για να πάει στην Α2 πίσω από τον Κυρίτση, τον Γκαγκαλούδη και τον Δέσπο ; Κατά τη γνώμη μου το πράγμα είναι περίπλοκο και έχει τις ρίζες του στο αργό μπάσκετ που παίζεται στην Ελλάδα και επιτρέπει σε 38άρηδες να διαπρέπουν. Εδώ βλέπεις του έφηβους του ΠΑΟΚ να χρειάζονται 6-7 δευτερόλεπτα για να κατεβάσουν τη μπάλα.

QUOTE (Hip @ Apr 30 2017, 03:08 ) *
... Δεν παλευεται ο σωματιακος αθλητισμος χωρις λεφτα. Ειναι πονεμενη ιστορια...
Οπως λεει και ενας φιλος μου, παλια πληρωναμε απο την τσεπη μας για να παιξουμε και να κανουμε προπονησεις και τωρα στα 20 τους τα παιδια την εχουν δει επαγγελματιες. (μονο στα δικαιωματα βεβαια, για τις υποχρεωσεις μην το συζητησουμε).

Πονεμένη ιστορία ο σωματειακός αθλητισμός, αφήνει όμως μεροκάματο αφορολόγητο αν το στήσει κανείς όμορφα rolleyes.gif
Όσο για τα παλιά άστα: Τότε πιτσιρικάδες δεν πληρώναμε φράγκο και βάζαμε μετά για να κατέβουμε στο πρωτάθλημα. Όταν παίρναμε κανένα ζευγάρι παπούτσια από την ομάδα, τα βάζαμε στο μαξιλάρι και κοιμόμασταν.
Σήμερα όμως οι μικροί πληρώνουν αδρά (συνδρομή, ενδυμασία, χορούς, ατομικές, διατροφολόγους, στίβο και άλλα). Μετά όσοι συνεχίσουν, ζητούν καλώς ή κακώς κανένα φράγκο.
polykos
γιατί δεν βρίσκω σύνδεση με κατερίνη???
φταίνε τα ανοιξιάτικα τσίπουρα??


QUOTE(mpek @ Apr 30 2017, 14:06 ) *
Αυτό, δλδ "πραγματικό πρωτάθλημα νέων όπου ο αθλητής θα έχει μια περίοδο 4 χρονων αντί των εφήβων και το αθηναικό νέων", κατά τη γνώμη μου πολύ δύσκολα γίνεται. Από τα 16 και μετά αντιλαμβάνονται τα περισσότερα παιδιά ότι αυτά που ονειρεύονταν δεν υπάρχουν στο μπάσκετ. Οι περισσότεροι από όσους συνεχίζουν στην 3η Λυκείου το κάνουν είτε από τρέλα είτε για τα μόρια των Πανελλαδικών. Μετά τις Πανελλαδικές όμως για ποιον λόγο κάποιος να κάνει το πρωί στίβο, το μεσημέρι βάρη, το απόγευμα ατομική βελτίωση και το βράδυ προπόνηση με την ομάδα ; Στις ΗΠΑ γίνεται επειδή κάποιος έχει υποτροφία και στο βάθος του μυαλού του σκέφτεται το ΝΒΑ ή επαγγελματικό μπάσκετ στην Ευρώπη. Ο νεαρός έλληνας ποιον λόγο έχει ; Για να πάει στην Α2 πίσω από τον Κυρίτση, τον Γκαγκαλούδη και τον Δέσπο ; Κατά τη γνώμη μου το πράγμα είναι περίπλοκο και έχει τις ρίζες του στο αργό μπάσκετ που παίζεται στην Ελλάδα και επιτρέπει σε 38άρηδες να διαπρέπουν. Εδώ βλέπεις του έφηβους του ΠΑΟΚ να χρειάζονται 6-7 δευτερόλεπτα για να κατεβάσουν τη μπάλα.


Για τους λόγους ακριβώς που αναφέρεις.
Για να γίνουν καλύτεροι απο τον Γκαγκα και τον κάθε Δέσπο.
Συν Αθηνά και χείρα κινει.
Θα έρθει η στιγμή που θα υπάρξει ομάδα Α2 με 19χρονους.
Ας προσαρμοστούν λοιπόν όλοι.
G-arenas
παντως αυτο που λετε οτι παλια οι πιτσιρικαδες παιζανε τσαμπα και βαζαν και απο την τσεπη του ή παιζανε για 1 ζευγαρι παπουτσια δεν ισχυει. μια χαρα λεφτα επερναν ολοι τοτε γιατι υπηρχαν λεφτα!

τωρα ουτε 1 ζευγαρι παπουτσια δεν παιρνουν οι ομαδες στους αθλητες τους. στα τοπικα το 95% των αθλητων δεν παιρνουν ουτε μισο ευρω και μπαινουν και πολυ μεσα κιολας με βενζινες, αγορα παπουτσιων, ρουχα κλπ. οι εποχες μεχρι και πριν 7-8 χρονια ηταν απιστευτα καλες, μην συγκρινεται τωρα που ακομα και οι περισσοτεροι αθλητες της γ εθνικης δεν πληρωνονται καν!

οσον αφορα τα εφηβικα κλπ. το θεμα ειναι τα παιδια να εχουν υποδομες, προπονητες να βελτιωθουν και φυσικα 1 οργανωμενο πρωταθλημα να παιζουν. δεν γινεται να παιζουν εφηβικα πρωταθληματα ολη την χρονια και να παιζουν με αντιπαλους που τους κερδιζουν 50 ποντους.

επισης τα παιδια μετα το εφηβικο δεν παιζουν πουθενα. ουτε α2 τοπικο. τα περισσοτερα δεν μπορουν να παιξουν αλλα αυτα απο τις κορυφαιες ομαδες ουτε και αυτα παιζουν γιατι εκει μπαινουν τα βυσματα. ο καθε προπονητης προτιμα να βαζει τον δικο του, που μπορει να ειναι και πολυ πιο εμπειρος παρα να δωσει χρονο στον 18χρονο να βελτιωθει, να παιξει και να ανεβει επιπεδο. και αυτο ισχυει σε ολες τις κατηγοριες ακομα και στην α1 με τον παο και τον οσφπ.

ολο αυτο θελει αλλαγη φιλοσοφιας απο την ομοσπονδια. να δωσει ως αρχη και βαση τις υποδομες και τους μικρους παικτες. να εχει στοχο την εκμαθηση των παιδιων στην τεχνικη, στο σουτ, στην πασα, στην ντριμπλα και οχι στο σκριν και στην ζωνη. να φτιαξει τα πρωταθληματα ετσι ωστε να μην παιζει ο 35χρονος αλλα ο 18χρονος. αλλα να του δωσει τα εφοδια να βελτιωθει, οχι οπως τωρα που ως φιλοσοφια εχουμε το πως σκριναρουμε κλπ. και ετσι σιγα σιγα ο μικρος θα ανταποκριθει σε μεγαλυτερες κατηγοριες γιατι θα εχει ως εφοδια τεχνικη, σουτ κλπ και σιγα σιγα θα μαθαινει απο τακτικη, διαβασμα αντιπαλου κλπ.

τι να το κανω εγω να ξερω να διαβαζω το παιχνιδι και να παιζω ζωνη αν δεν μπορω να σουταρω, να πασαρω, να τρεξω, να περασω τον αντιπαλο στο 1vs1 κλπ? αυτα τα πραματα βελτιωνονται οταν εισαι μικρος. η τακτικη και η εκμαθηση συστηματων μαθαινεται μετα.
polykos
Αυριο τυπική ημέρα, εχουν βγεί ήδη και τα μεταλια
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.