Help - Search - Members - Calendar
Full Version: ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Υπόλοιπα Ανδρικά Πρωταθλήματα > Β Εθνική
Pages: 1, 2, 3, 4
nestoras kommatos
Ο Φοινικας το παλεψε, αλλα αμα δε σε θελει και λιγο η τυχη.

Ηττα στο καλαθι απο τον Φιλιππο στη Βεροια με 59-57.


Οποτε ανοδος και τυπικα τελος για φετος. Κριμα. Ειχα υψηλες προσδοκιες απο τον Φοινικα.


Πλεον για μενα σημαντικο ειναι να παιξουν οι Τσιλουλης-Καρπουζας.
nestoras kommatos
Εντυπωσιακη νικη εντος εδρας επι της Λασσανης με 100-52 και ολους τους παικτες της ομαδας να σκοραρουν!


Πρωτος σκορερ για μια ακομη φορα ο Δεληχρηστος με 22 ποντους.
nestoras kommatos
Εστω και αν η ομαδα χαλαρωσε στο τελος, ο Φοινικας κερδισε στο κλειστο του Αγιου Θωμα το Βελβεντο με 64-56.

Ετσι, σε ολα τα εντος εδρας ο Φοινικας εχει νικες, οπως και μονο ηττες στα εκτος εδρας!


Τουλαχιστον ειχαν πολυ καλη εμφανιση οι ''μικροι'' της ομαδας Τσιλουλης με 17 και Καρπουζας με 10 ποντους αντιστοιχα.
nestoras kommatos
Τεραστια και ανελπιστη νικη μεσα στο Βολο επι της φορμαρισμενης Νικης με 80-76.


Συγχαρητηρια σε ολους τους παικτες. Ηταν μια νικη μαγκιας μεσα σε μια πολυ δυσκολη εδρα.
nestoras kommatos
Νικη με 70-61 επι της Εδεσσας σε μια ανετη επικρατηση στο κλειστο του Αγιου Θωμα.


Η ομαδα ολοκληρωσε τον πρωτο γυρο με τρεις σερι νικες.
nestoras kommatos
Απαραδεκτη ηττα του Φοινικα στο Αιγινιο με 73-72.


Η ομαδα ηταν στο +5 40 δευτερα πριν το τελος του ματς και ομως εχασε! Απαραδεκτα λαθη απο μια πολυ εμπειρη ομαδα, ανεξαρτητα απο τα διαιτητικα λαθη.



Πρωτος σκορερ ο Δεληχρηστος με 18 ποντους.
nestoras kommatos
Επιστροφη στις νικες επειτα απο καιρο και μαλιστα ανετα με +31 επι της ΧΑΝΘ στη Λαρισα, 87-56.

Ο Λιακος δε ξεχνα την τεχνη του και ηταν πρωτος σκορερ με 27 ποντους.


Συνολικα η ομαδα εχει 9 νικες και 8 ηττες και ειναι αδιαφορη.
nestoras kommatos
Νικη και στο Αργος Ορεστικο με 71-82, η δεκατη στο φετινο πρωταθλημα.

Πρωτος σκορερ ξανα ο Λιακος με 28 ποντους.
nestoras kommatos
Δυσκολη νικη μεσα στη Γουμενισσα με 81-84.


Ο Λιακος για μια ακομη φορα ηταν σουπερ πετυχαινοντας 34 ποντους!
nestoras kommatos
Το πρωταθλημα ξεκιναει σε περιπου ενα μηνα και πιο συγκεκριμενα στις 17 Οκτωβριου. Για πρωτη φορα επειτα απο 20 και πλεον χρονια η πολη της Λαρισας δεν θα εχει καμια ομαδα στις τρεις πρωτες κατηγοριες του μπασκετ ανδρων, δηλαδη σε Α1, Α2 και Β Εθνικη. Ειναι κατι πραγματικα πρωτοφανες για μια πολη 200000 κατοικων που την τελευταια εξαετια ειχε τουλαχιστον μια εκπροσωπο στα ''σαλονια'' της Α1 και επι τεσσερα ολοκληρα χρονια ειχε ΔΥΟ ομαδες ταυτοχρονα στην Α1. Αλλα ακομα και οταν η πολη δεν ειχε ομαδα στην Α1 (την περιοδο 1998-2002 και 2003-2004 την τελευταια δεκαπενταετια) ειχε τουλαχιστον ΔΥΟ ομαδες στην Α2, αρκετα ανταγωνιστικες και με πολλους παικτες που εκαναν σημαντικη καριερα σε Α1, Α2 και πρωταθληματα του εξωτερικου. Ορισμενοι δε απο αυτους ''τρυπησαν το ταβανι'' και εφτασαν να θεωρουνται απο τους καλυτερους στις θεσεις τους οχι μονο στην Ελλαδα, αλλα και στην Ευρωλιγκα.


Φυσικα μετα την ακμη (η οποια δεν διηρκησε και πολυ) ερχεται η παρακμη. Το ποιοι ευθυνονται και φτασαμε σε αυτο το σημειο να υπαρχει μονο μια ομαδα απο την πολη (Φοινικας) και συνολικα δυο απο το νομο (συν το νεοφωτιστο Αμπελωνα) και μαλιστα στην τελευταια των εθνικων κατηγοριων δεν εχει κατα την προσωπικη μου αποψη ιδιαιτερη σημασια. Το θεμα ειναι τι γινεται απο δω και περα.


Αισιοδοξια φυσικα δεν μπορει να υπαρξει. Δεν υπαρχει αυτη τη στιγμη καποια ομαδα στην πολη η στην ευρυτερη περιοχη της Λαρισας που να δειχνει οτι μπορει να ''καταπιει'' τις κατηγοριες και να φτασει σε λιγα χρονια στο υψηλοτερο επιπεδο, στην Α1. Βεβαια, με τις συγχωνευσεις και τις μετακομισεις ομαδων που ειναι πολυ της μοδας τα τελευταια χρονια ποτε δεν μπορεις να εισαι σιγουρος. Αλλα ουτως η αλλως για τις ομαδες της περιοχης αυτοσκοπος δεν πρεπει να ειναι η αμεση επιστροφη στην Α1, η οποια εξαλλου και εκ των πραγματων ειναι ανεφικτη. Πλεον δεν υπαρχει τοσο πολυ η πιεση του αποτελεσματος, το επιπεδο ειναι πολυ πιο χαμηλο σε σχεση με αυτα της Α1 και Α1 και κατ' επεκταση δινεται η ευκαιρια για περισσοτερο χρονο συμμετοχης σε νεαρα παιδια απο την περιοχη. Η Θεσσαλια εχει αναδειξει χωρις καμια υπερβολη παικταραδες στο παρελθον και θα συνεχιζει να το κανει, ειμαι βεβαιος για αυτο.


Ο Φοινικας Λαρισας λοιπον ειναι ο μοναδικος εκπροσωπος της πολης της Λαρισας σε εθνικες κατηγοριες σε επιπεδο ανδρικου μπασκετ και θα συμμετασχει για πεμπτη συνεχομενη χρονια στον 1ο ομιλο της Γ Εθνικης. Προπονητης παρεμεινε για μια ακομη σεζον ο Βαιος Θεοδωροπουλος, αλλαγες παικτων υπηρξαν το καλοκαιρι, ωστοσο ο βασικος κορμος απο περυσι ουσιαστικα παρεμεινε με εξαιρεση το Βλαχουλη που πηγε στον Αμπελωνα. Πλην του Θεσσαλονικιου Γιουδα ολοι οι υπολοιποι παικτες ειναι Λαρισαιοι. Στοχος της ομαδας ειναι η παραμονη στην κατηγορια και απο κει και περα οσο πιο ψηλα γινεται. Μην ξεχναμε οτι φετος υποβιβαζονται περισσοτερες ομαδες απο περυσι, οποτε χρειαζεται προσοχη.

Το ροστερ της ομαδας ειναι το ακολουθο:


ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΒΡΑΑΜ 4 1980 1.96
ΚΑΡΠΟΥΖΑΣ ΧΑΡΗΣ 2-3 1991 1.90
ΚΑΛΦΟΥΤΖΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ 2 1983 1.92
ΛΙΑΚΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ 2-3 1975 1.90
ΧΑΤΖΗΜΠΥΡΡΟΣ ΚΩΣΤΑΣ 5 1982 2.05
ΓΚΑΓΚΑΝΑΣΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ 4-5 1980 2.04
ΤΣΑΚΝΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ 2 1983 1.83
ΤΣΟΥΜΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ 2-3 1994 1.88
ΤΣΙΛΟΥΛΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ 1-2 1993 1.90
ΓΙΟΥΔΑΣ ΤΡΥΦΩΝΑΣ 1 1979 1.89
ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 1 1993 1. 87
ΔΕΛΗΧΡΗΣΤΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ 3-4 1982 2.02
ΒΛΗΣΣΑΡΟΥΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 4 1984 1.92


Νεοαποκτηθεντες: Χατζημπυρρος, Τσουμας, Γιουδας, Παρασκευοπουλος, Βλησσαρουλης.


Στα φιλικα που εχει δωσει μεχρι στιγμης ο Φοινικας σημειωθηκαν τα ακολουθα αποτελεσματα: ΓΣ Νικαιας-Φοινικας Λαρισας 48-66, Αιολος Τρικαλων-Φοινικας Λαρισας 73-60.

Τα εισιτηρια διαρκειας τιμωνται 30 ευρω το καθενα.


nestoras kommatos
Ισοπαλο 73-73 εληξε το τριτο στη σειρα φιλικο παιχνιδι του Φοινικα Λαρισας στη Θεσσαλονικη με το Ανατολια με το Θοδωρη Τσιλουλη να ισοφαριζει με τριποντο στην εκπονοη. Θυμιζω οτι ο Τσιλουλης ηταν πρωτος σκορερ της εθνικης Νεων 3Χ3 στους Ολυμπιακους Αγωνες Νεων της Σιγκαπουρης οδηγωντας την στο χαλκινο μεταλλιο.

Πρωτοι σκορερς για την ομαδα του Φοινικα οι Λιακος 18 και Γιουδας 16. Καλη εμφανιση και απο τους 17χρονους Τσιλουλη 9 και Παρασκευοπουλο 6. Απων ηταν ο στρατευμενος Δεληχρηστος.
nestoras kommatos
Τη δευτερη θεση στο τουρνουα που διοργανωσε στη Λαρισα μαζι με το συμπολιτη Αστερα κατελαβε ο Φοινικας Λαρισας, καθως ηττηθηκε στην παραταση με 75-80 απο τη Μεταμορφωση Βολου, ενω στο πρωτο παιχνιδι κερδισε τον ΓΣ Αμπελωνα με 58-51.

Ωστοσο, αξιζει να σημειωθει οτι υπηρχαν και απουσιες και μαλιστα σημαντικες, των Γιουδα (απο το δευτερο παιχνιδι), Δεληχρηστου, Τσιλουλη, Καλφουντζου, Χατζημπυρρου.

Γενικα η παρουσια του Φοινικα μπορει να θεωρηθει θετικη. Αντιθετως, προβληματισε η ετερη λαρισινη ομαδα που παιζει Γ Εθνικη, ο νεοφωτιστος ΓΣ Αμπελωνα.
nestoras kommatos
Με πολλες και σημαντικες απουσιες προετοιμαζεται ο Φοινικας Λαρισας για την πρεμιερα της Γ Εθνικης την Κυριακη κοντρα σε εναν ουτως η αλλως δυσκολο αντιπαλο, οπως ειναι ο Αετος Κιλκις και μαλιστα εκτος εδρας. Πιο συγκεκριμενα θα απουσιασουν οι Δεληχρηστος, Γιουδας, Τσιλουλης, Γκαγκανασιος και Χατζημπυρρος, αν και για τους δυο τελευταιους υπαρχουν καποιες ελπιδες να συμμετασχουν.

Σιγουρα δεν ειναι η πρεμιερα ετσι οπως την περιμεναμε απο τη στιγμη που θα απουσιασει το βασικο σου πλει μεικερ, και οι δυο βασικοι σου ψηλοι. Ο Λιακος για πολλοστη φορα θα αναγκαστει να παιξει για ολη την ομαδα. Ειναι παικταρα ο Τεο, ομως και δε χαμπαριαζει απο απουσιες η αντιπαλους.
nestoras kommatos
Τελικα οι Γκαγκανασιος και Χατζημπυρρος απο οτι ολα δειχνουν θα προλαβουν το παιχνιδι στο Κιλκις. Αντιθετως, δεν προλαβαινουν οι Γιουδας και Τσιλουλης. Επισης, ο Δεληχρηστος ειναι στρατευμενος και λογικα δεν θα μπορεσει να αγωνιστει.
MORISSON
Από www.foinix.gr

Ο Γρ.Γιασάρης προπονητής και τη νέα χρονιά

Ο Γρηγόρης Γιασάρης θα συνεχίσει να οδηγεί το Φοίνικα από το πόστο του προπονητή και την ερχόμενη περίοδο. Ο Λαρισαίος τεχνικός συμφώνησε χθες βράδυ με τη διοίκηση της ομάδας για τους όρους ανανέωσης της συνεργασίας των δύο πλευρών και από σήμερα ξεκινάει ο σχεδιασμός της νέας περιόδου.

Εντός της εβδομάδας αναμένεται να υπάρξουν οι πρώτες επαφές με παίκτες τόσο του υπάρχοντος έμψυχου δυναμικού της ομάδας όσο και αυτών που αποτελούν μεταγραφικούς στόχους της.
MORISSON
Από www.foinix.gr

Αποδεσμεύτηκαν τέσσερις παίκτες

Μετά από τρία χρόνια διακόπηκε η συνεργασία του Δημήτρη Δεληχρήστου με το Φοίνικα. Ο Δ.Δεληχρήστος με την παρουσία του ως αθλητής συνέβαλε στο να εδραιωθεί ο Φοίνικας στις υπολογίσιμες ομάδες της Γ' Εθνικής (υπήρξε και τις 3 χρονιές πρώτος σκόρερ της ομάδας) ενώ ως υπεύθυνος των τμημάτων υποδομής βοήθησε στην οργάνωση και τη βελτίωση της λειτουργίας τους.

Τέλος εποχής και για τον Αβραάμ Παπαδόπουλο, ο οποίος μετά από 6 συνεχόμενες χρονιές στο Φοίνικα (υπήρξε ένα από τα βασικά στελέχη του και ο παλαιότερος παίκτης μαζί με το Θ.Λιάκο) αποδεσμεύτηκε, έχοντας προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες στο σύλλογο.

Λήξη της συνεργασίας και αποδέσμευση υπήρξε και για άλλους δύο έμπειρους παίκτες, τον Παναγιώτη Γλυκόπουλο και το Δημ.Σπανούλη, η παρουσία των οποίων προσέδωσε κύρος και ποιότητα στην ομάδα την προηγούμενη περίοδο.

Η ομάδα του Φοίνικα ευχαριστεί και τους τέσσερις παίκτες, ελπίζοντας πως κάποια στιγμή, στο εγγύς μέλλον, οι δρόμοι τους θα συναντηθούν ξανά μ'αυτόν της ομάδας.


MORISSON
Στο Φοίνικα ανεπίσημα οι Κώστας Σαριμπαλίδης και Κώστας Αθανασόπουλος (από Αστέρα Λάρισας) ενώ παρέμειναν ο Γιώργος Βλαχούλης και ο Στέργιος Τσιαμπαλής.
MORISSON
Από www.foinix.gr

Συμφωνία με τρεις

Με ανακοίνωση της Διοίκησης του Φοίνικα γνωστοποιείται η συμφωνία με τρεις παίκτες. Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει:

"Ο Α.Ο. Λάρισας "Ο Φοίνιξ" ανακοινώνει τη συμφωνία συνεργασίας του με τους καλαθοσφαιριστές Κωνσταντίνο Σαριμπαλίδη, Κωνσταντίνο Αθανασόπουλο και Ιωάννη Γοργόλη για την αγωνιστική περίοδο 2012-2013."

Η ολοκλήρωση των παραπάνω μεταγραφών αναμένεται να γίνει τη Δευτέρα.
MORISSON
Από www.foinix.gr

Εξελέγη το νέο Δ.Σ. του Φοίνικα

Ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ της Δευτέρας η Γενική Συνέλευση των μελών του Φοίνικα με την εκλογή του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, το οποίο συγκροτήθηκε σε σώμα και έχει ως εξής:

Πρόεδρος: Νασιακόπουλος Γεώργιος

Αντιπρόεδρος: Σφόρτσας Δημήτρης

Γεν.Γραμματέας: Παπαστεργίου Δημήτρης

Αν.Γραμματέας: Στεφανής Βασίλης

Ταμίας: Καζαντζίδης Περικλής

Μέλος: Τερζούδης Χρήστος

Μέλος: Γκουργκούλιας Σπύρος

Μέλος: Χαύδας Βασίλης

Μέλος: Βαλιώτης Κων/νος

Υπεύθυνοι των τμημάτων υποδομών ορίστηκαν οι Σφόρτσας Δημήτρης και Γκουργκούλιας Σπύρος

Τέλος ανακυρήχθηκε ως επίτιμος Πρόεδρος ο κος Χαύδας Βασίλης, επί Προεδρίας του οποίου ο Φοίνικας γνώρισε 3 ανόδους (ανέλαβε την ομάδα στη Β' ΕΣΚΑΘ και την οδήγησε στη Γ' Εθνική) και καθιερώθηκε στις αξιόλογες ομάδες της Γ' Εθνικής.
MORISSON
Από www.foinix.gr

Ολοκληρώθηκαν οι τρεις μεταγραφές

Και τυπικά πλέον παίκτες του Φοίνικα είναι από σήμερα ο Κώστας Αθανασόπουλος, ο Κώστας Σαριμπαλίδης και ο Γιάννης Γοργόλης, οι οποίοι υπέγραψαν τις αιτήσεις μεταγραφής παρουσία του νέου Προέδρου κου Γιώργου Νασιακόπουλου.

Ο Κώστας Αθανασόπουλος είναι 28 ετών με ύψος 1.96 και αγωνίζεται κυρίως ως "τεσσάρι". Ξεκίνησε το μπάσκετ στον Κεραυνό Λάρισας (με τον οποίο σαν έφηβος κατέκτησε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων την περ.1998-99) και μετά αγωνίστηκε στις Εθνικές κατηγορίες με τη φανέλα του Γ.Σ.Λάρισας, του Απόλλωνα Καλαμαριάς, της Ε.Α.Λάρισας, του Αίολου Τρικάλων και πέρυσι του Αστέρα Λάρισας.

Ο Κώστας Σαριμπαλίδης είναι 25 ετών με ύψος 1.82 και αγωνίζεται ως play maker. Ξεκίνησε το μπάσκετ από τις ακαδημίες του Περσέα Λάρισας ενώ στη συνέχεια αγωνίστηκε στην Α.Ε.Λ. στη Γ' Εθνική, στους Ικαρους Τρικάλων, στον Αίολο Τρικάλων (σε Γ' και Β' Εθνική) και πέρυσι στον Αστέρα Λάρισας επίσης στη Γ' Εθνική.

Τέλος ο Γιάννης Γοργόλης είναι 19 ετών με ύψος 1.93 και αγωνίζεται στις θέσεις "1" και "2". Ξεκίνησε από τον Κεραυνό Λάρισας ενώ πέρυσι σε ηλικία 18 ετών αγωνίστηκε με το εφηβικό τμήμα του Ικαρου Καλλιθέας με το οποίο κατέκτησε το πρωτάθλημα Εφήβων της ΕΣΚΑΝΑ και έφτασε στην τελική φάση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Εφήβων.
MORISSON
Από www.foinix.gr

Ανανέωσαν Τσιαμπαλής, Βλαχούλης, Μανώλας


Για έναν ακόμα χρόνο θα συνεχίσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο Φοίνικα τα τρία περυσινά guard, οι Στέργιος Τσιαμπαλής, Γιώργος Βλαχούλης και Περικλής Μανώλας, μετά από συναντήσεις με τον προπονητή κο Γ.Γιασάρη και τον Πρόεδρο κο Γ.Νασιακόπουλο.

Για τον Τσιαμπαλή θα είναι η τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στο Φοίνικα ενώ δεύτερη συνεχόμενη θα είναι για τους Μανώλα και Βλαχούλη (πέμπτη όμως συνολικά σεζόν στην καριέρα του που θα φοράει τα ασπρόμαυρα).
MORISSON
Από www.foinix.gr

Ανανέωσε και ο αρχηγός


Για έβδομη συνεχόμενη χρονιά θα παραμείνει στο Φοίνικα ο αρχηγός της ομάδας Θ.Λιάκος. Ετσι γίνεται ο δεύτερος παίκτης στην ιστορία της ομάδας που θα έχει συμμετοχή σε 7 αγωνιστικές περιόδους (μετά τον Αντ.Γεμιτζά που είχε επίσης 7).

Ο Λιάκος και τα έξι χρόνια της παρουσίας του στην ομάδα ήταν ο αρχηγός της εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων, συμβάλλοντας τόσο στις επιτυχίες της (ως βασικό της στέλεχος αλλά και πρώτος σκόρερ τις 3 πρώτες αγων. περιόδους) αλλά και κρατώντας τη συνοχή της ομάδας σε κάθε δύσκολη κατάσταση που αυτή αντιμετώπισε. Ευχή όλων ο αρχηγός να μείνει για πάντα στο Φοίνικα.
MORISSON
Από www.foinix.gr

Η προκήρυξη του πρωτ/τος της Γ' Εθνικής


Ανακοινώθηκε σήμερα από την Ε.Ο.Κ. η προκήρυξη των πρωταθλημάτων της νέας περιόδου. Σύμφωνα με την προκήρυξη του πρωτ/τος της Γ' Εθνικής:

1. Το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει στις 7 Οκτωβρίου

2. Η κλήρωση του πρωτ/τος θα γίνει την Τρίτη 28 Αυγούστου(13:00) στην αίθουσα διαλέξεων του ΕΓ Μίκρας Θεσσαλονίκης.

3. Ανεβαίνουν στη Β' Εθνική οι 1οι κάθε ομίλου του Βορρά και ο νικητής του αγώνα μπαράζ μεταξύ των δύο που θα καταλάβουν τη 2η θέση σε κάθε όμιλο.

4. Θα γίνει αγώνας μπαράζ μεταξύ των 2 ομάδων που θα καταλάβουν τη 3η θέση σε κάθε όμιλο του Βορρά για την κάληψη τυχόν κενών θέσεων στη Β' Εθνική.

5. Από τους δύο ομίλους του Βορρά θα υποβιβαστούν 8 ή 9 ομάδες, ανάλογα με τοιες ομάδες θα υποβιβαστούν από τη Β' Εθνική αλλά και ποιες ομάδες θα προβιβαστούν από τις ενώσεις.
MORISSON
Ξανά στην ομάδα ο Γιώργος Γκαγκανάσιος, ο οποίος επέστρεψε οριστικά από την Κύπρο. Μάλλον δίδυμο ψηλών με Ν.Αποστολάκη
MORISSON
Εκτός απροόπτου θα κλείσουν τις επόμενες ημέρες Παπαβασιλείου, Τσακνάκης, Αποστολάκης. Το θέμα είναι τι γίνεται με τους κάτω των 22 αφού έχουν ανακοινωθεί μόνο οι Μανώλας και Γοργόλης.
MORISSON
Από www.foinix.gr

Παρέμεινε ο Ν.Αποστολάκης


Παίκτης του Φοίνικα θα είναι και αυτή τη χρονιά ο Νίκος Αποστολάκης μετά από συμφωνία με τη Διοίκηση της ομάδας. Ο 27χρονος Λαρισαίος center θα αποτελέσει μαζί με το Γιώργο Γκαγκανάσιο το δίδυμο των ψηλών του Φοίνικα.

Ο Αποστολάκης επιστρέφει στην ενεργό δράση μετά από 9 μήνες αποχής, αφού είχε υποστεί σοβαρό τραυματισμό την 4η αγωνιστική της περσινής περιόδου (ρήξη χιαστού) με αποτέλεσμα να υποβληθεί σε επέμβαση και να χάσει όλη την επόμενη χρονιά.

Εντωμεταξύ με απόφαση του προπονητή κου Γρ.Γιασάρη η προετοιμασία της ομάδας θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 20 Αυγούστου.
MORISSON

Από www.foinix.gr

Φεύγει ο Γ.Τσακνάκης, μένει ο Γ.Τσούμας

Ενας ακόμα παίκτης με τεράστια προσφορά στην ομάδα θα αποτελέσει γι αυτήν παρελθόν. Ο Γιώργος Τσακνάκης μετά από πέντε συνεχόμενες χρονιές στο Φοίνικα αποφάσισε να συνεχίσει την καριέρα του σε άλλη ομάδα και η απόφασή του αυτή έγινε σεβαστή από τη Διοίκηση που σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

"Η Διοίκηση του Φοίνικα ευχαριστεί το Γιώργο Τσακνάκη για την πολύχρονη προσφορά του στην ομάδα του Φοίνικα και του εύχεται κάθε επιτυχία σε προσωπικό, επαγγελματικό και αθλητικό επίπεδο. Θα είναι πάντα μέλος της οικογένειας του Φοίνικα και η πόρτα της ομάδας θα είναι πάντα ανοικτή για αυτόν."

Αντίθετα για τρίτη συνεχόμενη χρονιά θα συνεχίσει στο Φοίνικα ο Γιώργος Τσούμας. Ο 19χρονος Λαρισαίος παρά το γεγονός ότι θα εισαχθεί σε σχολή των Α.Ε.Ι. εκτός Λάρισας, αποφάσισε να παραμείνει στη Λάρισα και στο Φοίνικα αποδεικνύοντας την αγάπη του για την ομάδα.
MORISSON

Από www.foinix.gr

Σακάρης και Τσιτρούλης οι συνεργάτες του Γιασάρη

Οι Φάνης Τσιτρούλης και Μπάμπης Σακάρης θα είναι και φέτος οι συνεργάτες του Γρ.Γιασάρη μετά από εισήγηση του προπονητή και τη σύμφωνη γνώμη της Διοίκησης.

Ο Φάνης Τσιτρούλης είναι καθηγητής φυσικής αγωγής με ειδικότητα τον κλασσικό αθλητισμό και θα επωμιστεί και φέτος (για 4η συνεχόμενη χρονιά) την ευθύνη της εκγύμνασης και ενδυνάμωσης των αθλητών της ανδρικής ομάδας. Επίσης θα αναλάβει σε συνεργασία με τους προπονητές των υποδομών και την εκγύμναση των αγωνιστικών τμημάτων των τμημάτων υποδομής.

Ο Μπάμπης Σακάρης συνεχίζει για 9η χρονιά στο Φοίνικα (τις πρώτες 6 ως παίκτης) και θα είναι όπως και πέρυσι ο άμεσος συνεργάτης του κου Γιασάρη. Ο Μπ.Σακάρης τα τελευταία 5 χρόνια είναι και προπονητής των τμημάτων υποδομής έχοντας τεράστια συμμετοχή στην δημιουργία και λειτουργία τους.
nestoras kommatos
Από την εφημερίδα eleftheria:


''ΓΙΑ 7η ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗ ΣΕΖΟΝ ΣΤΗΝ Γ’ ΕΘΝΙΚΗ

Φέτος θα είναι η χρονιά του;

ΘΕΛΕΙ ΤΗΝ ΑΝΟΔΟ ΕΧΟΝΤΑΣ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΑ ΓΚΑΡΝΤ

Τρίτη, 21 Αυγούστου 2012








Είναι από τις πιο σταθερές ομάδες στην Γ’ Εθνική του μπάσκετ. Έχει έξι συνεχόμενα χρόνια στον πρώτο όμιλο του βορρά και αυτή θα είναι η έβδομη σεζόν. Ίσως τελικά έφτασε η ώρα για να κάνει το βήμα παραπάνω...

Ο Φοίνικας με ενίσχυση στα γκαρντ φέτος έχει για μια ακόμα σεζόν υψηλούς στόχους. Πέρυσι πήγε στους αγώνες διαβάθμισης αλλά η τέταρτη θέση δεν του έδωσε πολλές ελπίδες. Τώρα μια ανανεωμένη διοίκηση και με προπονητή τον Γρηγόρη Γιασάρη δεν θέλει να χάσει πολύτιμο έδαφος στο ξεκίνημα και να μπει δυναμικά στη μάχη της ανόδου. Για τις πρώτες ημέρες οι «μελανόλευκοι» θα προπονούνται στο κλειστό του Αλκαζάρ και θα περιμένουν να ανοίξει η φυσική τους έδρα που είναι το κλειστό του Αγίου Θωμά.

ΓΙΑΣΑΡΗΣ: «ΣΤΟΧΟΣ ΝΑ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ ΕΡΓΟ»

Λάτρης της πειθαρχίας ο Γρηγόρης Γιασάρης ξεκίνησε με όρεξη τις προπονήσεις της ομάδας. Μιλώντας για το ξεκίνημα τόνισε: «Πρώτα απ’ όλα να ευχηθώ καλή χρονιά σε όλες τις διοικήσεις και σε όλους τους παίκτες. Μας πάει λίγο πίσω η έναρξη του πρωταθλήματος κατά μία εβδομάδα. Είμαστε υποχρεωμένοι σιγά - σιγά να φέρουμε τα παιδιά σε μια ικανοποιητική κατάσταση η οποία θα μας οδηγήσει στο τέλος σε ένα καλό αποτέλεσμα».

Σχετικά με τους στόχους ανέφερε: «Ο στόχος είναι αυτή τη στιγμή η ομάδα μέρα με μέρα να παράγει έργο. Να υπάρχει ομόνοια, αγάπη, αυτοσυγκέντρωση και αν είμαστε όλοι μαζί αγαπημένοι όπως την πρώτη ημέρα θα πάμε καλά. Δεν θέλω να μιλήσω για άνοδο και παραμονή. Για μένα η ομάδα που δουλεύει έχει στόχο και όραμα. Καλή επιτυχία εύχομαι ειδικά στην άλλη ομάδα της Λάρισας τον Αστέρα που ξεκίνησε και αυτός την ίδια ημέρα».

ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ, ΝΕΟΣ ΑΕΡΑΣ...

Με νέο διοικητικό ηγέτη τον Γιώργο Νασιακόπουλο θα πορευτεί φέτος ο Φοίνικας που δείχνει πως ανανεώνεται σημαντικά. Στις δηλώσεις του ανέφερε τα εξής: «Το βασικό στοιχείο που χρειάζεται για να ασχοληθείς με ομάδα είναι το μεράκι. Χθεσινοί σε θέματα μπάσκετ δεν είναι η νέα διοίκηση του Φοίνικα χωρίς ωστόσο να είναι και τόσο έμπειρη όσο άλλες διοικήσεις της περιοχής. Το σημαντικότερο ωστόσο είναι πως υπάρχει μια σύμπνοια και ομόνοια στον τρόπο σκέψης και στον τρόπο λήψης αποφάσεων και αυτήν θα προτάξουμε για να κάνουμε ότι καλύτερο για φέτος».

Ο... ΑΓΕΡΑΣΤΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ

Τι και αν είναι στα 37 του. Δείχνει πως είναι παίκτης γεμάτος ενέργεια και επί της ουσίας ο πραγματικός ηγέτης του Φοίνικα. Ο λόγος για τον Θοδωρή Λιάκο που για μια ακόμα φορά θα «τραβήξει κουπί» με τη φανέλα της αγαπημένης του ομάδας. Στις πρώτες του δηλώσεις ανέφερε: «Πιστεύω πως όσο μπορώ να δώσω κάτι στο μπάσκετ θα το δίνω. Δεν παίζει ρόλο η ηλικία, εξάλλου πολλά παιδιά στην ηλικία μου παίζουν και μάλιστα σε μεγαλύτερες κατηγορίες. Από τη στιγμή που ο Φοίνικας μου προσφέρει ένα καλό επίπεδο θα συνεχίζω και εγώ να προσφέρω τις δυνάμεις μου.

Εύχομαι να έχουμε μια καλή χρονιά και να είμαστε γεροί. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω τη διοίκηση στην οποία μπαίνουν καινούρια παιδιά. Αυτό είναι το πιο ευχάριστο που μπαίνουν καινούρια πρόσωπα στο χώρο του μπάσκετ. Η Λάρισα που είναι μπασκετομάννα αρχίζει να βγάζει και παράγοντες και αυτό είναι που έλειπε και ήταν ουσιαστικά ο λόγος που εξαφανίστηκαν οι δύο μεγάλες ομάδες της πόλης. Ελπίζω με την είσοδο αυτών των παραγόντων και αγωνιστικά το μπάσκετ να ανέβει».

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΦΕΤΟΣ Ο ΦΟΙΝΙΚΑΣ

Προπονητής θα είναι ο Γρηγόρης Γιασάρης που πέρυσι άλλαξε στη μέση της χρονιάς τον Αντώνη Κυρατζή. Μαζί του θα έχει για μια ακόμα χρονιά δίπλα του τους Μπάμπη Σάκαρη (δεν ήταν χθες) και Φάνη Τσιτρούλη.

Όσον αφορά στους παίκτες τώρα Γιώργος Βλαχούλης, Στέργιος Τσιαμπαλής (δεν προπονήθηκαν χθες) , Περικλής Μανώλας, Θοδωρής Λιάκος, Γιώργος Τσούμας συνεχίζουν κανονικά. Στην ενεργό δράση επιστρέφει και ο Νίκος Αποστολάκης μετά τον περσινό του τραυματισμό.

Όσον αφορά στις μεταγραφές αυτές που έγιναν μέχρι στιγμής είναι το δίδυμο Κώστας Αθανασόπουλος και Κώστας Σαριμπαλίδης από τον Αστέρα αλλά και Γιάννης Γοργόλης. Επίσης επέστρεψε από την Κύπρο ο Γιώργος Γκαγκανάσιος ο οποίος σαν τελευταία του ομάδα είχε πάλι τον Φοίνικα.

Αυτοί που δεν συνέχισαν φέτος είναι ο Δεληχρήστος που έφυγε για Κύπρο, ο Παπαβασιλείου, ο Σπανούλης και ο Γλυκόπουλος.

ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΦΟΙΝΙΚΑ

Πρόεδρος: Νασιακόπουλος Γεώργιος

Αντιπρόεδρος: Σφόρτσας Δημήτρης

Γεν.Γραμματέας: Παπαστεργίου Δημήτρης

Αν.Γραμματέας: Στεφανής Βασίλης

Ταμίας: Καζαντζίδης Περικλής

Μέλος: Τερζούδης Χρήστος

Μέλος: Γκουργκούλιας Σπύρος

Μέλος: Χαύδας Βασίλης

Μέλος: Βαλιώτης Κων/νος

Υπεύθυνοι των τμημάτων υποδομών ορίστηκαν οι Σφόρτσας Δημήτρης και Γκουργκούλιας Σπύρος''



Άντε να δούμε, γιατί κάθε χρόνο για άνοδο ξεκινάμε, αλλά στην πηγή νερό δεν ήπιαμε ποτέ...


MORISSON
QUOTE (nestoras kommatos @ Aug 21 2012, 18:34 ) *
Άντε να δούμε, γιατί κάθε χρόνο για άνοδο ξεκινάμε, αλλά στην πηγή νερό δεν ήπιαμε ποτέ...


Ούτε φέτος τα πράγματα θα είναι εύκολα. Κατ' αρχήν δεν έχει κλείσει ακόμα ο τέταρτος "ψηλός". Γίνεται προσπάθεια να συμφωνήσει ο Παπαβασιλείου. Αν όχι αυτός τότε ποιος άλλος; Δεν υπάρχουν άλλοι ψηλοί στη Λάρισα και δεν υπάρχουν λεφτά για να έρθει κάποιος από άλλη πόλη. Οι Αποστολάκης, Γκαγκανάσιος είναι πολύ πίσω από φυσική κατάσταση και δεν είναι σίγουρο πότε και σε ποιο βαθμό θα επανέρθουν. Ο Τσιαμπαλής ίσως πάει στο στρατό. Τέλος θα πρέπει να βρεθούν χρήματα ώστε να είναι εντάξει η ομάδα απέναντι στους παίκτες και να υπάρξει ο στόχος της ανόδου.
Ας ελπίσουμε ότι τα προβλήματα θα λυθούν και θα έχουμε αποτελέσματα.
nestoras kommatos
QUOTE(MORISSON @ Aug 26 2012, 17:14 ) *
Δεν υπάρχουν άλλοι ψηλοί στη Λάρισα και δεν υπάρχουν λεφτά για να έρθει κάποιος από άλλη πόλη.



Ο Ντικούδης είναι ακόμα ελεύθερος. Λες; smiley.gif


Έτσι, πάντως, είναι, καθώς ο Παπακώστας συμφώνησε με Τιτάνες και ο Μακρής που έπαιζε πέρσι στους Τιτάνες επέστρεψε στη Ρόδο όπου κατοικεί τα τελευταία χρόνια.

Ιδανική λύση και καραπενταδάτος για ψηλός (και Λαρισαίος, νομίζω) θα ήταν ο Καρνάβας, αλλά ούτε αυτός έχει πιθανότητες να έρθει, καθώς δραστηριοποιείται τα τελευταία χρόνια στη νότια Ελλάδα. Πρόπερσι ήταν στην Πάτρα και πέρσι στην Ολυμπία.

Άλλον Λαρισαίο ψηλό επιπέδου Γ Εθνικής ελεύθερο δε θυμάμαι να πω την αλήθεια.

Anyway θα δούμε. Μακάρι να πάνε όλα καλά...
MORISSON
Ο Σπύρος Παπαβασιλείου μάλλον θα είναι ο 12ος παίκτης της ομάδας. Ίσως την ερχόμενη εβδομάδα να ανακοινωθεί η συμφωνία.
tsitum
Απο οτι ξερω ο Φοινικας και ο Αστερας Λαρισας ειναι και οι 2 ομαδες που βρισκοντα στις υψηλοτερες κατηγοριες για τη πολη.

Ευγε MORISSON κ Νεστορα που ασχολειστε και ενημερωνετε το φορουμ!

Παπαβασιλειου ειναι ο παλιος αρχηγος της Ολυμπιας? Για 3αρι θα τον ελεγα.

Με αυτα που διαβασα στο Φοινικα ειδα το ροστερ, δε τους ξερω τους περισσοτερους. Κριμα που εφυγε ο μεγαλος Σπανουλης γιατι ειναι μεγαλη παιχτουρα. Απωλεια επισης ο Δεληχρηστος που διαβασα ηταν 1ος σκορερ τις 3 τελευταιες χρονιες.

Με τις 2 αυτες ομαδες τι γινεται ακριβως? Ποια εχει μεγαλυτερες βλεψεις, παει καποια για ανοδο? Σε ποιο γηπεδο παιζουν? Θα μπορουσε να δωσει καποιος πληροφοριες??
MORISSON
QUOTE (tsitum @ Sep 1 2012, 23:45 ) *
Παπαβασιλειου ειναι ο παλιος αρχηγος της Ολυμπιας? Για 3αρι θα τον ελεγα.

Με τις 2 αυτες ομαδες τι γινεται ακριβως? Ποια εχει μεγαλυτερες βλεψεις, παει καποια για ανοδο? Σε ποιο γηπεδο παιζουν? Θα μπορουσε να δωσει καποιος πληροφοριες??


Φίλε tsitum o Παπαβασιλείου είναι όπως τα λες ο παλιός αρχηγός της Ολύμπιας. Είναι πλέον 36 χρονών και αγωνίζεται στο Φοίνικα ως 4άρι ή και center (ανάλογα με τις ανάγκες του αγώνα). Έχει βέβαια το ύψος και το σουτ 3αριού.

Όσον αφορά τις βλέψεις των δύο ομάδων:
Ο Φοίνικας θέλει να πρωταγωνιστήσει (με αρκετά μειωμένο μπάτζετ από πέρυσι) χωρίς όμως η άνοδος να είναι αυτοσκοπός αφού αν έρθει ίσως δημιουργήσει οικονομικό πρόβλημα. Φέτος αγωνίζεται στο κλειστό του Αγίου Θωμά.

Ο Αστέρας έχει ακόμα χαμηλότερο μπάτζετ, έκανε αρκετές αλλαγές στο ρόστερ του αλλά παραμένει πάντα μία υπολογίσιμη ομάδα. Στόχος και του Αστέρα είναι να βρεθεί στην πρώτη τετράδα και πιστεύω ότι αν δεν έχει πρόβλημα στη θέση του point guard θα τα καταφέρει. Αγωνίζεται στο κλειστό του Αλκαζάρ
nestoras kommatos
Ο Παπαβασιλείου που πραγματικά ήταν σημαία της Ολύμπιας, καθώς έπαιξε σε αυτήν νομίζω 8 χρόνια (από το 1998 ως το 2006) ως τεσσάρι έκανε την καλύτερη χρονιά του στους πορτοκαλί, σεζόν 1999-2000, πρώτος σκόρερ και ριμπάουντερ της ομάδας στην Α2.

Στην Α1 βέβαια όπου οι απαιτήσεις είναι διαφορετικές (τότε ακόμα ήταν) χρησιμοποιήθηκε κυρίως στη θέση 3. Μας θυμίζει τα ...παλιά καλά χρόνια του λαρισινού μπάσκετ, αλλά ας μην ξαναγράψω για αυτά, γιατί θα με πιάσει μελαγχολία!


Βασικά όλη τη δουλειά της ενημέρωσης για τον Φοίνικα Λάρισας και τη Γ Εθνική την κάνει ο Morisson και του αξίζουν πολλά μπράβο.


Έστω και στη Γ Εθνική λοιπόν θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα τα πάνε οι δύο ομάδες μας. Και ο Αστέρας επίσης έκανε καλές μεταγραφές με τις δύο καλαθομηχανές Μηλιώνη και Γούλα (ειδικά ο πρώτος, παλιά καραβάνα), με τον πάντα αξιόπιστο ψηλό Μίχο, με τον ταλαντούχο Κυριακόπουλο που την τελευταία διετία έπαιζε σε ομάδες της Τρίπολης και είχε παίξει και μια σεζόν στον Φοίνικα (όπου όμως τραυματίστηκε) και εσχάτως με τον Τσιαβέ που πέρυσι ήταν μάλλον ένα από τα καλύτερα γκαρντ στην Α1 ΕΣΚΑΘ.

Περιμένουμε και βλέπουμε πως θα τα πάμε...
MORISSON
Από www.foinix.gr

Τιτάνες Παλαμά - Φοίνικας 66-70 (φιλικό)

Νίκη πέτυχε ο Φοίνικας την πρώτη μέρα του τουρνουά που διεξάγεται στον Παλαμά. Επικράτησε των γηπεδούχων Τιτάνων με 66 -70 και έτσι θα αντιμετωπίσει αύριο την ομάδα της Μεταμόρφωσης η οποία νίκησε τον Αστέρα Λάρισας με 92-86.

Ο αγώνας στο ξεκίνημά του ήταν πολύ νευρικός με τις δύο ομάδες να είναι άστοχες. Στο 7΄ο Φοίνικας πήρε μία μικρή διαφορά προηγούμενος με 7-12 και στο 8' με 8-14. Οι Τιτάνες όμως ισοφάρισαν στο 10' σε 15-15 και ξέφυγαν με 20-15 στο 12'. Η διαφορά έφτασε στο 14' στο +7 (24-17) αλλά ο Φοίνικας κατάφερε στο επόμενο λεπτό να μειώσει στο καλάθι (24-22 στο 15΄). Οι γηπεδούχοι όμως κατάφεραν στα τελευταία λεπτά του α' ημιχρόνου να ξαναπάρουν διαφορά 10 πόντων κλείνοντας προηγούμενοι τη β' περίοδο με 33-23.

Στο β' ημίχρονο οι Τιτάνες με το ξεκίνημα έφεραν τη διαφορά στο +13 (36-23 στο 21') εκμεταλλευόμενοι την τεχνική ποινή που δέχθηκε ο κος Γιασάρης για διαμαρτυρία. Η πίεση όμως των παικτών του Φοίνικα στην άμυνα έφερε αποτέλεσμα με τη διαφορά να ροκανίζεται και το σκορ να διαμορφώνεται στο 26' σε 42-36. Παρά το ότι οι γηπεδούχοι κατάφεραν να προηγηθούν με 53-45 στο 30' οι Λαρισαίοι με ένα σερί 0-6 μείωσαν στο 31' σε 53-51 και πέρασαν μπροστά στο σκορ με 57-59 στο 34΄. Στο 37' το σκορ έγινε 61-64 αλλά οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν εκ νέου με 65-64 1':39" πριν από τη λήξη. Ο Φοίνικας έκανε το 65-66 80" πριν το τέλος για να ισοφαρίσουν με μία εύστοχη βολή οι Τιτάνες σε 66-66 44" πριν από τη λήξη του αγώνα. Ο Φοίνικας πήρε προβάδισμα με 66-68 25" πριν το τέλος, οι γηπεδούχοι δε μπόρεσαν να απαντήσουν και οι Λαρισαίοι με δύο εύστοχες βολές του Λιάκου έκαναν το τελικό 66-70.

Τα δεκάλεπτα: 15-15, 33-23, 53-45, 66-70.

Φοίνικας: (Γιασάρης) Βλαχούλης, Αθανασόπουλος, Μανώλας, Λιάκος, Γκαγκανάσιος, Αποστολάκης, Σαριμπαλίδης, Τσούμας, Παπαβασιλείου, Τσιαμπαλής.
MORISSON
Από www.foinix.gr

Μεταμόρφωση Βόλου - Φοίνικας 69-84 (φιλικό)

Με νίκη και στο δεύτερο αγώνα ολοκλήρωσε το τουρνουά του Παλαμά ο Φοίνικας. Επικράτησε της Μεταμόρφωσης Βόλου με 69-84 κατακτώντας την πρώτη θέση. Δεν αγωνίστηκε ο Γ.Βλαχούλης λόγω του σοβαρού τραυματισμού που υπέστη στο χθεσινό παιχνίδι (κατά πάσα πιθανότητα υπέστη κάταγμα στο δεξί του χέρι). Αντίθετα επανεμφανίστηκε ο Γ.Αποστολάκης μετά από εννέα μήνες αποχής λόγω του τραυματισμού και της επέμβασης στο πόδι τον περασμένο Νοέμβριο.

Ο Φοίνικας ξεκίνησε πιο δυνατά το παιχνίδι και προηγήθηκε με 2-7 στο 2' και 8-17 στο 6'. Στο 8' η διαφορά έγινε διψήφια υπέρ του Φοίνικα (10-20) αλλά στη συνέχεια και με αφετηρία μία τεχνική ποινή που δέχθηκε ο Γρ.Γιασάρης, η Μεταμόρφωση πέτυχε ένα σερί 11-0 κάνοντας το 22-29 του 12', 33-29 στο 15'. Ο Φοίνικας ξαναπέρασε μπροστά με 37-38 στο 18' αλλά η Μεταμόρφωση κατάφερε να κλείσει το α' ημίχρονο προηγούμενη με 44-41.

Στο ξεκίνημα της γ' περιόδου οι Βολιώτες ξέφυγαν με 48-42 (22'). Ο Φοίνικας αντέδρασε άμεσα, προηγήθηκε εκ νέου με 51-54 στο 25' και 51-57 στο 26' με τη Μεταμόρφωση να μειώνει στο 30' σε 58-61. Στο 32' ο Φοίνικας έφερε τη διαφορά στο +7 (58-65) αυξάνοντάς την συνεχώς (63-72 στο 35', 65-79 στο 37') και επικρατώντας τελικά με 69-84.

Τα δεκάλεπτα: 14-22, 44-41, 58-61, 69-84.

Φοίνικας: (Γιασάρης) Αθανασόπουλος, Μανώλας, Λιάκος, Γκαγκανάσιος, Αποστολάκης, Σαριμπαλίδης, Τσούμας, Παπαβασιλείου, Τσιαμπαλής.
MORISSON
Από www.foinix.gr

Δύο φιλικά το Σαββατοκύριακο

Με δύο φιλικά παιχνίδια θα συνεχίσει τους αγώνες προετοιμασίας του ο Φοίνικας. Συγκεκριμένα θα αντιμετωπίσει το Σάββατο στις 17:00 στο Βόλο την ομάδα της Μεταμόρφωσης, ενώ την Κυριακή στις 14:00 θα υποδεχθεί στο κλειστό του Αγίου Θωμά τους Τιτάνες Παλαμά.


Επέμβαση για Βλαχούλη


Σε χειρουργική επέμβαση υποβλήθηκε χθες στο χέρι του ο Γιώργος Βλαχούλης από το γιατρό της ομάδας κο Αντ.Τσαγκάλη.
Ο Βλαχούλης είχε υποστεί κάταγμα στο δεξί του χέρι στην τελευταία φάση του φιλικού αγώνα του περασμένου Σαββάτου με τους Τιτάνες Παλαμά.
Μετά τη χθεσινή επέμβαση αναμένεται να επιστρέψει στην ενεργό δράση σε διάστημα δύο μηνών. Αυτό σημαίνει ότι πιθανότατα ο Γ.Βλαχούλης θα χάσει τα 4-5 πρώτα επίσημα παιχνίδια της φετινής περιόδου.
MORISSON
Από www.foinix.gr

Μεταμόρφωση Βόλου - Φοίνικας 89-69

Βαριά ήττα γνώρισε ο Φοίνικας χθες στο Βόλο από τη γηπεδούχο Μεταμόρφωση με 89-69. Το παιχνίδι κρίθηκε ουσιαστικά στο β' δεκάλεπτο όπου το επί μέρους σκορ ήταν 33-11 υπέρ της Μεταμόρφωσης. Δεν αγωνίστηκαν για διάφορους λόγους οι Βλαχούλης (υποβλήθηκε την Πέμπτη σε χειρουργική επέμβαση), Τσιαμπαλής (για επαγγελματικούς λόγους), Παπαβασιλείου (τραυματίας) και Γοργόλης (ήταν στην αποστολή αλλά δε χρησιμοποιήθηκε για προληπτικούς λόγους).

Η Μεταμόρφωση ξεκίνησε δυνατά το παιχνίδι και ξέφυγε στο σκορ με 5-1 στο 2' και 14-7 στο 5'. Οι Λαρισαίοι μείωσαν στο 6' σε 14-12 αλλά οι γηπεδούχοι πήραν πάλι μια μικρή διαφορά με τη λήξη της α' περιόδου, προηγούμενοι με 21-16. Στο β' δεκάλεπτο ο Φοίνικας ήταν πολύ κακός τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά. Η διαφορά συνεχώς μεγάλωνε για τη Μεταμόρφωση φτάνοντας με τη λήξη του ημιχρόνου στους 27 πόντους (54-27).

Με την έναρξη του β' ημιχρόνου οι γηπεδούχοι έφεραν τη διαφορά στη μέγιστη τιμή των 30 πόντων (63-33 στο 23'). Ο Φοίνικας διορθώνοντας αρκετά πράγματα στον αμυντικό τομέα κατάφερε να μειώσει σταδιακά τη διαφορά και να κλείσει το γ' δεκάλεπτο με σκορ 64-44. Στο τελευταίο δεκάλεπτο η διαφορά παρέμεινε σε ψηλά επίπεδα με τη Μεταμόρφωση να επικρατεί με 89-69.

Τα δεκάλεπτα: 21-16, 54-27, 64-44, 89-69.

Φοίνικας: (Γιασάρης) Αθανασόπουλος, Μανώλας, Λιάκος, Γκαγκανάσιος, Αποστολάκης, Σαριμπαλίδης, Τσούμας, Λούβαρης.



Φοίνικας - Τιτάνες Παλαμά 57-67


Δεύτερη ήττα το Σαββατοκύριακο για το Φοίνικα που έχασε στο κλειστό του Αγίου Θωμά από τους Τιτάνες Παλαμά με 57-67.

Το α' δεκάλεπτο οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ χωρίς καμία τους να μπορέσει να πάρει διαφορά μεγαλύτερη των 4 πόντων. Και στη β' περίοδο ο ρυθμός παρέμεινε ο ίδιος με το σκορ και το θέαμα να παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα.

Στο β' ημίχρονο οι Τιτάνες ήταν καλύτεροι, κατάφεραν και ξέφυγαν στο σκορ με 30-36 στο 25' και 31-41 στο 26', φτάνοντας την υπέρ τους διαφορά στο +13 στο 28' (34-47). Ο Φοίνικας πλησίασε στο 43-50 στο 31' αλλά δε μπόρεσε να μειώσει κι άλλο τη διαφορά. Οι Τιτάνες κατάφεραν να κρατήσουν το προβάδισμα στο σκορ (η διαφορά κυμαινόταν από 7 έως 12 πόντους), επικρατώντας τελικά με 57-67.

Τα δεκάλεπτα: 14-13, 27-26, 41-50, 57-67.

Φοίνικας: (Γιασάρης) Αθανασόπουλος, Μανώλας, Λιάκος, Γοργόλης, Γκαγκανάσιος, Αποστολάκης, Σαριμπαλίδης, Τσούμας, Λούβαρης.
MORISSON
Τελικά η ομάδα χωρίς Βλαχούλη, Τσιαμπαλή, Παπαβασιλείου δε βλέπεται. Δεν ξέρω αν χρειαστεί μία ακόμα μεταγραφή.
Ο Βλαχούλης θα επιστρέψει αρχές Νοεμβρίου και είναι άγνωστο πόσο γρήγορα θα βρεθεί σε κατάσταση να βοηθήσει.
Ο Τσιαμπαλής εκτός απροόπτου στρατεύεται αρχές Νοεμβρίου και για κανένα τρίμηνο δε θα μπορέσει να ακολουθήσει.
Ο Παπαβασιλείου έχει προβλήματα στο πόδι όπως και πέρυσι. Άγνωστο αν θα τα ξεπεράσει.

Αν κάτι δεν αλλάξει στα παραπάνω μάλλον ο Φοίνικας θα χρειαστεί έναν τουλάχιστον "έτοιμο" παίκτη πεντάδας, εκτός αν δεν έχει στόχο να πρωταγωνιστήσει.
MORISSON
Ξεκίνησε προπονήσεις ο Γ.Βλαχούλης, δύο περίπου μήνες μετά τον τραυματισμό του στο χέρι (κάταγμα). Πιθανόν να επανεμφανιστεί στο εντός έδρας ματς με την Αριδαία.
Larissabasket
Καλησπέρα παιδιά και σόρυ για την ενόχληση. Έχω δύο εισιτήρια διαρκείας του Φοίνικα που είχε αγοράσει ο αδερφός μου αλλά έφυγε για Αγγλία γιατί βρήκε εκεί δουλειά. Εγώ πάλι βαριέμαι να πηγαίνω μόνη μου. Ενδιαφέρεται κανείς για να μην πάνε χαμένα; Αν ναι στείλτε μου pm. Thnx! (Απλά έβαλα το ίδιο και στο topic της ΕΣΚΑΘ που μου είπε ο αδερφός μου, ελπίζω να μην ενοχληθούν οι administrators γενικά, απλά κρίμα είναι να πάνε χαμένα τα εισιτήρια)
MORISSON
Ο Παπαβασιλείου υπέστη ρήξη χιαστού και κάκωση μηνίσκου και όπως δείχνουν τα πράγματα παέι για χειρουργείο. Πάντως τέλειωσε για φέτος. Με τρεις ψηλούς πλέον ο Φοίνικας αφού τέτοια εποχή να βρεις παίκτη που να έχει ενάμιση χρόνο να παίξει, να είναι φθηνός, να δέχεται να έρθει στη Λάρισα και να είναι και σε καλή κατάσταση είναι μάλλον απίθανο.
MORISSON
Αλλαγή προπονητή: έφυγε ο Γιασάρης ήρθε ο Λιάγκας

Παρέμειναν οι Κ.Αθανασόπουλος, Κ.Σαριμπαλίδης, Στ.Τσιαμπαλής, Γ.Γοργόλης

Δεν τα βρήκε η Διοίκηση με Γ.Βλαχούλη που μάλλον φεύγει. Ίσως να φύγουν και οι Τέο Λιάκος, Ν.Αποστολάκης

Κανένα νεώτερο μέχρι στιγμής για κάποια μεταγραφή (ίσως η μοναδική ομάδα της Λάρισας για την οποία δεν έχει ακουστεί κάποιο όνομα)
COACH
Ο... ΑΓΕΡΑΣΤΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ

Τι και αν είναι στα 38 του. Δείχνει πως είναι παίκτης γεμάτος ενέργεια και επί της ουσίας ο πραγματικός ηγέτης του Φοίνικα. Ο λόγος για τον Θοδωρή Λιάκο που για μια ακόμα φορά θα «τραβήξει κουπί» με τη φανέλα της αγαπημένης του ομάδας. Στις πρώτες του δηλώσεις ανέφερε: «Πιστεύω πως όσο μπορώ να δώσω κάτι στο μπάσκετ θα το δίνω. Δεν παίζει ρόλο η ηλικία, εξάλλου πολλά παιδιά στην ηλικία μου παίζουν και μάλιστα σε μεγαλύτερες κατηγορίες. Από τη στιγμή που ο Φοίνικας μου προσφέρει ένα καλό επίπεδο θα συνεχίζω και εγώ να προσφέρω τις δυνάμεις μου.

Εύχομαι να έχουμε μια καλή χρονιά και να είμαστε γεροί. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω τη διοίκηση στην οποία μπαίνουν καινούρια παιδιά. Αυτό είναι το πιο ευχάριστο που μπαίνουν καινούρια πρόσωπα στο χώρο του μπάσκετ. Η Λάρισα που είναι μπασκετομάννα αρχίζει να βγάζει και παράγοντες και αυτό είναι που έλειπε και ήταν ουσιαστικά ο λόγος που εξαφανίστηκαν οι δύο μεγάλες ομάδες της πόλης. Ελπίζω με την είσοδο αυτών των παραγόντων και αγωνιστικά το μπάσκετ να ανέβει».


Του Κ. Γκιάστα

Υποστολή σημαίας έχουμε από χθες στην ομάδα μπάσκετ του Φοίνικα. Σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες της «Ε» ο αρχηγός επί εφτά συνεχόμενα χρόνια Θοδωρής Λιάκος αποτελεί παρελθόν από τον σύλλογο. Η διοίκηση ανακοίνωσε στον 38χρονο μπασκετμπολίστα την πρόθεσή της να μην συνεχίσουν τη συνεργασία τους.

Αυτό είναι ουσιαστικά ένα τέλος εποχής για τον Φοίνικα αλλά και ένα τέλος της... χρυσής εποχής του λαρισινού μπάσκετ.
COACH
ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΦΟΙΝΙΚΑ Κ. ΒΑΛΙΩΤΗ
«Δεν κατεβάζουν έτσι τις... σημαίες»
* ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΛΙΑΚΟΥ ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΞΑΝΑΣΚΕΦΤΕΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Του Κ. Γκιάστα

Αίσθηση προκάλεσε η απόφαση της διοίκησης του Φοίνικα να τερματίσει τη συνεργασία της με τον έως πρότινος αρχηγό Θοδωρή Λιάκο. Χθες συγκεκριμένα το μέλος και πρώην πρόεδρος της διοίκησης Κώστας Βαλιώτης επικοινώνησε με την «Ε» και δήλωσε τα εξής: «Ο Θοδωρής Λιάκος ήταν και είναι η σημαία του Φοίνικα και στις σημαίες δεν αρμόζει τέτοια συμπεριφορά. Δεν τις κατεβάζουν έτσι. Έχει προσφέρει πολλά όλα αυτά τα χρόνια και θεωρώ πως είναι σε θέση να συνεχίζει να προσφέρει κι άλλα είτε μέσα, είτε έξω από τους αγωνιστικούς χώρους. Εγώ προσωπικά δεν συμμετείχα σε αυτήν την απόφαση και ούτε συμφωνώ. Έπρεπε να δοθεί μεγαλύτερη βαρύτητα στο θέμα του γιατί έχει πολλαπλή σημασία. Επίσης έπρεπε να βρεθεί ένας ρόλος μέσα στην ομάδα και όχι έτσι απλά να κοπεί η συνεργασία μαζί του. Πιστεύω πως υπάρχει ακόμα χρόνος να το ξανασκεφτεί η διοίκηση».
MORISSON
QUOTE (COACH @ Jun 5 2013, 23:22 ) *
ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΦΟΙΝΙΚΑ Κ. ΒΑΛΙΩΤΗ
«Δεν κατεβάζουν έτσι τις... σημαίες»
* ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΛΙΑΚΟΥ ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΞΑΝΑΣΚΕΦΤΕΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Του Κ. Γκιάστα

Αίσθηση προκάλεσε η απόφαση της διοίκησης του Φοίνικα να τερματίσει τη συνεργασία της με τον έως πρότινος αρχηγό Θοδωρή Λιάκο. Χθες συγκεκριμένα το μέλος και πρώην πρόεδρος της διοίκησης Κώστας Βαλιώτης επικοινώνησε με την «Ε» και δήλωσε τα εξής: «Ο Θοδωρής Λιάκος ήταν και είναι η σημαία του Φοίνικα και στις σημαίες δεν αρμόζει τέτοια συμπεριφορά. Δεν τις κατεβάζουν έτσι. Έχει προσφέρει πολλά όλα αυτά τα χρόνια και θεωρώ πως είναι σε θέση να συνεχίζει να προσφέρει κι άλλα είτε μέσα, είτε έξω από τους αγωνιστικούς χώρους. Εγώ προσωπικά δεν συμμετείχα σε αυτήν την απόφαση και ούτε συμφωνώ. Έπρεπε να δοθεί μεγαλύτερη βαρύτητα στο θέμα του γιατί έχει πολλαπλή σημασία. Επίσης έπρεπε να βρεθεί ένας ρόλος μέσα στην ομάδα και όχι έτσι απλά να κοπεί η συνεργασία μαζί του. Πιστεύω πως υπάρχει ακόμα χρόνος να το ξανασκεφτεί η διοίκηση».


www. foinix.gr:

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Αθλητικού Ομίλου Λάρισας " ο Φοίνιξ", σε ειδική συνεδρίασή του και με αφορμή τη δημοσίευση στην Εφημερίδα "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" των δηλώσεων του πρώην προέδρου κου Κων/νου Βαλιώτη, ανακοινώνει ότι η απόφαση της λύσης της συνεργασίας με τον μέχρι πρότινος αρχηγό της ομάδας Θοδωρή Λιάκο, ήταν ομόφωνη από όλα τα παριστάμενα, κατά τη συγκεκριμένη συνεδρίαση, μέλη και συγκεκριμένα τους κ.κ. Χαύδα Βασίλειο, Σφόρτσα Δημήτρη, Νασιακόπουλο Γιώργο, Καζαντζίδη Περικλή, Παπαστεργίου Δημήτρη, Τερζούδη Χρήστο και Γκουργκούλια Σπύρο, απουσίαζε δε από τη συγκεκριμένη συνεδρίαση ο κ.Βαλιώτης, αν και προσεκλήθη, όπως απουσίαζε και από όλες τις συνεδριάσεις της χρονιάς.
MORISSON
Παρέμεινε τελικά ο Βλαχούλης παρά τις αντίθετες προβλέψεις

Συνεχίζει για ένα χρόνο ακόμα και ο Τσούμας.
COACH

Ο ΠΑΙΚΤΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΛΑΡΙΣΙΝΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
«Αστέρας» ο Θόδωρος Λιάκος
ΤΙ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΟ ΤΟΥ ΛΑΡΙΣΙΝΟ «ΣΤΑΘΜΟ»
Σάββατο, 22 Ιουνίου 2013, 00:11

Του Σωτ. Κέλλα

Ο Θόδωρος Λιάκος συνεχίζει να γράφει μια μοναδική ιστορία στο λαρισινό μπάσκετ καθώς είναι ο μόνος μπασκετμπωλίστας της πόλης που έχει παίξει σε όλες τις ομάδες που αγωνίστηκαν στις εθνικές κατηγορίας κάτι που παλαιότερα όταν υπήρχαν τρεις μόνο ομάδες το είχε καταφέρει και ο αδικοχαμένος Παναγιώτης Νικούδης.

Συγκεκριμένα ο 38χρονος πλέον μπασκετμπολίστας ξεκίνησε την καριέρα του από την Ολύμπια, συνέχισε στον ΓΣΛ, πήγε στην ΑΕΛ κατόπιν στον Φοίνικα και χθες υπέγραψε στον Αστέρα.

Σε όλες λοιπόν τις λαρισινές ομάδες, με εξαίρεση την ΕΑΛ, που έπαιξαν σε εθνικές κατηγορίες ο Λιάκος έδωσε «παρών»... και συνεχίζει...

Χθες το βράδυ η μεταγραφή του ολοκληρώθηκε και ο ίδιος έδειξε να πιστεύει στις δυνατότητές του καθώς είχε δεχθεί πρόταση απ’ όλες σχεδόν τις λαρισινές ομάδες αλλά προτίμησε τον Αστέρα γιατί τον έπεισαν οι αδελφοί Μπαζάκη ότι μπορεί η ομάδα να κάνει πρωταθλητισμό και θα ήθελε να ηγηθεί μιας ακόμα προσπάθειας παίρνοντας τη θέση του Γιάννη Λάππα.

Ο Αστέρας που πέρυσι ξάφνιασε με την απόκτηση του Λάππα (παίκτης που κατέκτησε μέχρι και κύπελλο Ευρώπης) δείχνει να πιστεύει σημαντικά σε παίκτες σύμβολα που εμπνέουν γι’ αυτόν και κατέληξαν στην επιλογή του Θόδωρου Λιάκου.

Ο ίδιος τόνισε ότι έμεινε ενθουσιασμένος από τον τρόπο προσέγγισης των ανθρώπων του Αστέρα και του προπονητή Θανάση Μπουλάκη (ήταν συμπαίκτες στην Ολύμπια) και θεωρεί ότι η ομάδα αυτή έχει να προσφέρει πολλά στο λαρισινό μπάσκετ ενώ έχει ανάγκη η πόλη να υπάρξει διάθεση πρωταθλητισμού.

Για την αποχώρησή του από τον Φοίνικα δεν θέλησε να πει κάτι αφού σέβεται τη συνεργασία του και τους φίλους αλλά δεν περίμενε να γίνει το «διαζύγιο» με αυτό τον τρόπο.

Η ζωή όμως συνεχίζεται όπως και η καριέρα του στο λαρισινό μπάσκετ του Θόδωρου Λιάκου που ποτέ δεν πήρε μεταγραφή σε ομάδες εκτός Λάρισας και συνέχιζε να προσφέρει πάντα εντός των τειχών τις υπηρεσίες. Μάλιστα δηλώνει: «Είμαι Λαρισαίος και το φωνάζω, είχα ευκαιρίες να παίξω εκτός πόλης, αλλά η οικογένειά μου, οι φίλοι μου είναι στην πόλη. Παίζω γι’ αυτούς και την πόλη. Δεν μετανιώνω γι’ αυτό που έκανα. Και πάνω απ΄ όλα θέλω να παίζω μπάσκετ ενώ αν σταματήσω θα συνεχίσω να είμαι στον χώρο».

Και για τις δυνάμεις του απάντησε ποδοσφαιρικά... «Ποιος ήταν ο καλύτερος παίκτης φέτος της ΑΕΛ ο Νεμπεγλέρας. Η ηλικία δεν παίζει ρόλο όταν έχει δυνάμεις προσφοράς»
MORISSON
www.foinix.gr:

Παραχωρήθηκαν Αποστολάκης - Μανώλας


Επτά συνολικά παίκτες του Φοίνικα παραχωρήθηκαν σε σωματεία της Λάρισας ενώ έπεται και συνέχεια.

Συγκεκριμένα παραχωρήθηκαν με ελεύθερη μεταγραφή οι Νίκος Αποστολάκης και Κων/νος Γκόρης στην Α.Ε.Λ., οι Περικλής Μανώλας και Θεόδωρος Λιάκος στον Αστέρα Λάρισας και ο Θάνος Περηφάνης στον Εθνικό Λάρισας.

Επίσης με υποσχετική ενός χρόνου παραχωρήθηκαν οι Αρις Λούβαρης στο Δίλοφο και Βασίλης Τσιτσιβάς στην Ολύμπια Λάρισας.

Τέλος μέχρι την Τρίτη θα ανακοινωθούν και οι πρώτες μεταγραφές της ομάδας για τη νέα περίοδο.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.